Ψηφοφορία

θέλετε να φύγουν τα θρησκευτικά σύμβολα από όλα τα Δημόσια κτήρια και σχολεία?

ΝΑΙ
4 (100%)
ΟΧΙ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 4

Αποστολέας Θέμα: Θέλετε να φύγουν τα θρησκευτικά σύμβολα από όλα τα Δημόσια κτήρια και σχολεία?  (Αναγνώστηκε 2476 φορές)

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.596
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4568806

Να φύγουν οι εικόνες από τα δικαστήρια ζητούν Θεσσαλονικείς δικηγόροι
Κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας


Ρεπορτάζ : Σίλα Αλεξίου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Την αποκαθήλωση των εικόνων και των θρησκευτικών συμβόλων από τις δικαστικές αίθουσες ζητούν τρεις Θεσσαλονικείς δικηγόροι, με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι προσφεύγοντες, οι οποίοι δηλώνουν ότι ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες, υποστηρίζουν ότι η εμπλοκή των συμβόλων της πίστης στην ενάσκηση της κοσμικής εξουσίας είναι παράνομη και αντισυνταγματική, επικαλούμενοι το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Παράλληλα επικαλούνται και τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, που ορίζει -όπως αναφέρουν- ότι η τοποθέτηση οποιουδήποτε αντικειμένου κατά τρόπο σταθερό εντός των δικαστικών αιθουσών πρέπει να προσδιορίζεται συγκεκριμένα σε σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Και καταλήγουν:

"Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει εκδοθεί σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης που να επιβάλλει την ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων στις δικαστικές αίθουσες. Κατά συνέπεια οι διοικούντες τα δικαστήρια πρέπει να απέχουν από την μόνιμη τοποθέτηση οποιουδήποτε μη οριζόμένου σχετικά αντικειμένου εντός των δικαστικών αιθουσών".
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 28, 2010, 17:22:23 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.596
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81

 - Σάβ 10/04/2010

Στο γραφείο του δικηγόρου και υποψήφιου των Οικολόγων Πρασίνων στην Κατερίνη Χρήστο Ζουμπουλίδη εισέβαλαν άγνωστοι, προκαλώντας ζημιές και γράφοντας συνθήματα στους τοίχους κατά της ζωής του. Η εισβολή συνδέεται από τον ίδιο με το γεγονός ότι είχε υπογράψει την προσφυγή για το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδίκασαν το περαστικό, καθώς και κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού. Όπως σημειώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση, «Υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα κάθε πολίτη να ασκεί ειρηνικά τα δικαιώματά του, ακόμη κι αν αυτό τον φέρνει σε αντιπαράθεση με παγιωμένες πρακτικές και αντιλήψεις».

«Θεωρούμε το συγκεκριμένο περιστατικό βίας στην Κατερίνη ιδιαίτερα ανησυχητικό και εκφράζουμε την ελπίδα να μη συνδέεται με μισαλλόδοξα κηρύγματα κύκλων που ταυτίζουν αυθαίρετα τη θρησκευτική πίστη με την έλλειψη ανοχής στο διαφορετικό», προσθέτουν.

Το περιστατικό καταδίκασε και η Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥ.ΜΕ), μέλος της οποίας είναι ο κ. Ζουμπουλίδης. Η ένωση σε ανακοίνωσή της ενημερώνει, μεταξύ άλλων, πως στις 8 Απριλίου κατατέθηκε από μέλη της έγκληση κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβροσίου για μισαλλόδοξο κείμενό του κατά άθεων και τονίζει ότι «η ΕΝΩ.ΟΥ.ΜΕ. θεωρεί πως την ηθική αυτουργία στην επίθεση αυτή έχουν οι θρησκευτικοί παράγοντες που με μισαλλόδοξα κείμενα καλούν τους πιστούς αλλά και την πολιτεία να στραφούν εναντίον των άθεων και των υποστηρικτών της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων».

Ο κ. Ζουμπουλίδης είναι ένας εκ των τριών δικηγόρων που ζητούν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να αφαιρεθούν οι εικόνες και τα θρησκευτικά σύμβολα από τα δικαστήρια της χώρας, καθώς η ανάρτησή τους είναι αντίθετη στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, αλλά και παράνομη. Ο ίδιος πρωτοστατεί επίσης και στις κινητοποιήσεις για φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας. Σημειώνεται πως την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Μητροπόλεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης στις 12:00.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 28, 2010, 17:56:40 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/