Αποστολέας Θέμα: Πέτερ Λέμαν - Βγαίνοντας από τα ψυχοφάρμακα  (Αναγνώστηκε 4912 φορές)

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.596
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Πέτερ Λέμαν - Βγαίνοντας από τα ψυχοφάρμακα
« στις: Οκτώβριος 28, 2009, 02:09:45 »
http://www.perizitito.gr/product.php?productid=146229&page=1

Βγαίνοντας από τα ψυχοφάρμακα

Εμπειρίες επιτυχημένης διακοπής νευροληπτικών, αντικαταθλιπτικών, λιθίου και άλλων ρυθμιστικών της διάθεσης, Ritalin και αγχολυτικών

Αννα Εμμανουηλίδου
Κλινική Ψυχολόγος (Dr. Phil. Msc)
Ιδρυτικό μέλος του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στον Χώρο της Ψυχικής Υγείας

Από τότε που υπάρχουν ψυχοφάρμακα, πολλοί νοσηλευόμενοι κόβουν από μόνοι τους τα φάρμακά τους. Μπορούμε να υποθέσουμε σε πόσους απ' αυτούς εμφανίζεται, μόνο και μόνο γι' αυτό, μια "υποτροπή", που τους οδηγεί φυσικά σε μια νέα αναγκαστική λήψη ψυχοφαρμάκων. Είμαι σίγουρος ότι πολλές τέτοιες προσπάθειες θα στέφονταν με επιτυχία, αν οι ενδιαφερόμενοι και οι οικογένειές τους γνώριζαν τα πιθανά προβλήματα και είχαν μια εικόνα για το τι πρέπει να κάνουν, ώστε να μην οδηγηθούν στην υποτροπή.

Οι επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν σκέφτονται σχεδόν καθόλου πώς να υποστηρίξουν τους πελάτες τους, όταν αυτοί αποφασίσουν να κόψουν τα φάρμακα. Ωστόσο, το να γυρίζουμε την πλάτη σ' αυτούς τους ανθρώπους και να τους αφήνουμε ν' αντιμετωπίσουν μόνοι το πρόβλημά τους, δείχνει χαμηλού επιπέδου συναίσθηση ευθύνης.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 28, 2009, 02:17:29 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.596
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Πέτερ Λέμαν - Βγαίνοντας από τα ψυχοφάρμακα
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 28, 2009, 02:14:17 »
http://www.paratiritiriopsy.org/2009/05/1.html

1ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ

«ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ»


Εισηγητής: Πέτερ Λέμαν
28 και 29 Μαρτίου 2009, Θεσσαλονίκη

Στις 28 και 29 Μαρτίου 2009 έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του «Δικτύου υποστήριξης ανθρώπων που θέλουν να μειώσουν τα ψυχοφάρμακα», με εισηγητή τον Πέτερ Λέμαν, μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου (Πρώην) Χρηστών και Επιζησάντων της Ψυχιατρικής ( ENUSP) και συγγραφέα του βιβλίου «Βγαίνοντας από τα Ψυχοφάρμακα» (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νησίδες, Θεσ/νίκη, 2008).

Το σεμινάριο, που τελέστηκε στην έδρα του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας (Α. Γ. Παπανδρέου 74, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη) παρακολούθησαν περίπου 30 άτομα, από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη και Κέρκυρα, επαγγελματίες υγείας, άτομα με ψυχιατρική εμπειρία και μέλη του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (γονείς ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία).

Στα πλαίσια του διημέρου αναλύθηκαν οι ενέργειες και παρενέργειες των επιμέρους κατηγοριών ψυχοφαρμάκων, οι κίνδυνοι από μια ξαφνική διακοπή, πιθανές μέθοδοι μείωσης με αντισταθμιστική βοήθεια των ενδιαφερομένων και εναλλακτικές προς τα ψυχοφάρμακα μέθοδοι αντιμετώπισης των κρίσεων. Μεγάλη έκταση πήρε στο σεμινάριο η συζήτηση σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορεί το «Δίκτυο Υποστήριξης», που μόλις συστάθηκε, να υποστηρίξει ενδιαφερόμενα πρόσωπα σ’ αυτήν τους την προσπάθεια. Επανειλημμένως τονίστηκε ότι το Δίκτυο δεν έχει πρόθεση, στόχο, ούτε αρμοδιότητα να παρακινήσει κάποιον σ’ αυτή τη διαδικασία, αλλά όμως να διευκολύνει στην ομαλοποίησή της, όταν κάποιος έχει ήδη αποφασίσει και αρχίσει τη διακοπή.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/