Αποστολέας Θέμα: Ερμηνείες παράξενων και μυστήριων φαινομένων  (Αναγνώστηκε 11828 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.590
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ερμηνείες παράξενων και μυστήριων φαινομένων
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 03, 2009, 19:14:46 »
Ο άνθρωπος με δυνατή θέληση και κατανόηση, είναι πολύ λιγότερο επιρρεπής σε "μεταφυσικές" επιδράσεις είτε εσωτερικές, είτε εξωτερικές... Σίγουρα αν παρουσιαστεί μία αιθερική οντότητα μπροστά μας, όλοι μας σε κάποιο βαθμό θα ταρακουνηθούμε, αλλά όταν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι, και έχουμε κατακτήσει την ψυχική δύναμη να ελέγχουμε τον ψυχισμό μας, τότε ο μεταφυσικός φόβος εξαφανίζεται.

Οι μάγοι, οι αποκρυφιστές, οι αλχημιστές, οι πνευματικοί επιστήμονες, οι εσωτεριστές, όλων των εποχών, με αφετηρία την χώρα μας, διακατέχονταν πάντα από την ίδια ανεξήγητη έλξη, να αποκωδικοποιήσουν όλα αυτά τα φαινόμενα.  Ο λόγος είναι διότι όταν κατανοήσουμε τον κόσμο της δημιουργίας, την φύση της ύπαρξης μας, πίσω από τον φαινομενικό κόσμο, αποκτούμε και την μέγιστη σοφία που μπορεί να αποδοθεί σε μία εμπειρία όπως η ανθρώπινη.

Η Γνώση είναι πάντα ένα δίκοπο μαχαίρι... Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό ή για κακό... Υπάρχει όμως μία αναγκαιότητα, που δεν μπορούμε πλέον να αποφύγουμε...

Θέλουμε να Γνωρίσουμε...

Αυτή η Ψυχική Ανάγκη, έχει ξυπνήσει κραυγαλέα, και πεινασμένα, σε όλο και περισσότερες ψυχές, ανά τον κόσμο, να ξεδιαλύνουμε όλα τα μυστήρια, και να κατανοήσουμε τα πάντα. Τι είμαστε εμείς οι άνθρωποι, από που ήρθαμε, τι κάνουμε εδώ, ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής μας. 

Ενώ ζούμε βυθισμένοι στα σενάρια της ζωής μας, ενώ προσπαθούμε να κρυφτούμε και να ξεχαστούμε, αναδύεται και πάλι, από την Εσω Χώρα, μία φωνή, που μας καλεί, προς την Αναζήτηση.  Αν δεν ξεδιαλύνουμε όλα αυτά τα μυστήρια, αν δεν δώσουμε όσο μπορεί ο καθένας μας, τις ορθές απαντήσεις, αν δεν τακτοποιήσουμε το εσωτερικό μας χάος, η ψυχή μας, δεν πρόκειται να βρει την ψυχική γαλήνη που αναζητά, και να διαβεί δημιουργικά, μέχρι το τέλος της διαδρομής της, επιτελώντας το σκοπό ύπαρξής της, και εκφράζοντας την μοναδικότητά της.

Για αυτό λοιπόν, όσο επίπονες1 και να είναι κάποιες στιγμές, οι έρευνές μας, ή οι "μεταφυσικές" ασκήσεις, είναι αναγκαίες, έτσι ώστε να γνωρίσουμε σε βάθος τον ψυχισμό μας, να αναπτύξουμε την Βούλησή μας, να γίνουμε Συνειδητοί, και έτσι να αναδυθεί η Θεότητα, που ενυπάρχει στον καθένα μας, επενδύοντας σε μία χρήσιμη ζωή...
_____________________________________________________________________________

1 Μία οδυνηρή διαδικασία που χρειαζόταν να περάσουν οι μυούμενοι, στα Αρχαία Ελληνικά μας Μυστήρια, ήταν η επαφή με τον κόσμο του Άδη, ή τον κόσμο των σκιών.  Εκεί ο μυούμενος έπρεπε να παλέψει με τα εσωτερικά και εξωτερικά δαιμόνια, και νικητής, επέστρεφε, πίσω στον κόσμο των ζωντανών, έχοντας νικήσει τον θάνατο.  Αυτή η μυητική διαδικασία, παρερμηνεύτηκε, διαστρεβλώθηκε και πακεταρίστηκε σε ένα νέο, πριν 2000 χρόνια θρησκευτικό προϊόν, το γνωστό δόγμα του χριστιανισμού.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 03, 2009, 19:24:22 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/