Αποστολέας Θέμα: Οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη στη Ρόδο  (Αναγνώστηκε 6444 φορές)

thanos

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 30
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη στη Ρόδο
« στις: Απριλίου 04, 2009, 22:25:43 »
Οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη

 
Στο 1309 ένας adventurer Γενουάτες, στους οποίους το βυζαντινό αυτοκράτορα είχε δώσει στη Ρόδο ως φεουδαρχική ιδιοκτησία, ή τιμάριο, πούλησε το νησί στους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι στη συνέχεια τον έλεγχό τους γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την νησιά της Δωδεκανήσου ( με εξαίρεση την Αστυπάλαια, Κάρπαθο και Κάσο).

Η πολυεθνική σύνθεση του Τάγματος ευνόησε το μείγμα εθνοτήτων και την ποικιλία των λαών που την κατοίκησαν νησιά. Το λιμάνι της Ρόδου ανέκτησε το παλιό διεθνούς σημασίας και δραστηριότητα.
 
Pepper, χαβιάρι, αρώματα, υφάσματα, χαλιά, το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ζάχαρη, το σαπούνι και σκλάβοι ήταν μερικά μόνο από τα εμπορεύματα που διακινούνται από το λιμάνι. Αν και οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη ήταν θανάσιμο εχθρό των Τούρκων, την αμοιβαία οικονομικά συμφέροντα οδήγησαν να πραγματοποιεί τις συναλλαγές μεταξύ τους.
 
Η διάταξη αυτή αποτελείται από τρεις κύριες κατηγορίες: οι ιππότες, chaplains αδέλφια ή και εξυπηρετούν την καταπολέμηση της squires που ακολούθησε την ιππότες σε δράση. Η επίσημη γλώσσα του Τάγματος ήταν η Λατινική, και αργότερα τα γαλλικά, ενώ όλοι μιλούσαν την τοπική γλώσσα των Ελλήνων.

Στην πόλη της Ρόδου η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν Έλληνες, αν και υπήρχαν και πολλοί έμποροι, τεχνίτες και στρατιώτες από τη Δύση. Υπήρξε επίσης μια σημαντική εβραϊκή κοινότητα, με τη δική της γειτονιά, εντός των τειχών της πόλης.

 
Ένας Ιππότης του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ (14ος αι.)
Η οχύρωση της πόλης ήταν πολύ ισχυρή, κατασκευάζονται για να αντέχουν τις τελευταίες στρατιωτική τεχνολογία: μπαρούτι. Οι Ιππότες ήταν βαριά οπλισμένων, με θώρακες φοριούνται κάτω από ένα πορφυρό χιτώνας διακοσμημένα με οκταγωνικό λευκό σταυρό στην chest.The θώρακες ήταν ακόμη βαρύτερη από εκείνη που φοριούνται από το Βυζαντινό Ιππότες, και πολύ βαρύτερο από την τουρκική τοποθετηθεί τοξότες.
 
Η αρχιτεκτονική που επικρατεί στην πόλη της Ρόδου ήταν το Γοτθικό στυλ, που εισάγονται από τις πατρίδες των Ιπποτών στη Δύση, ακόμη και τέθηκε κανονικά να επηρεάσουν την ελληνική παραδοσιακή αισθητική γούστα.

Το 1453 η πόλη έπεσε στα χέρια της Κωνσταντινούπολης ο Μεχμέτ κατακτητή. Ρόδος πλέον ενισχυμένος ίδια για την επίθεση τους Τούρκους.
 Η μακρά πολιορκία και τους Τούρκους
 
Σε 1480, τους Τούρκους πολιόρκησαν το νησί, χωρίς επιτυχία. Θα επιστραφούν στο 1523 και, μετά από μια μακρά και σκληρή μάχη πολέμησαν, κατάφεραν να κατακτήσουν το νησί.                             


Epikaira dodekanisos

Μελέτη μετάφραση  THANOS

Lusifer-Phosphorus

 • Μηνύματα: 23
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη στη Ρόδο
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 07, 2009, 03:05:48 »
Ναι μόνο που οι Ιωαννίτες, είναι οι κλέφτες της περιουσίας των Ναιτών, όταν αυτοί εκδιώχθηκαν και αντικαταστάθηκαν απο τόν Πάπα τον εκπρόσωπο του Κυρίου του κόσμου της ύλης, του Αντίχριστου, γιατί θα γνωρίζεις ώς Ιππότης ότι ο πραγματικός Χριστός είναι ο Εωσφόρος ως πρωτότοκος, εκπόρευσης του παντός.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 07, 2009, 03:07:32 από Lusifer »
FIAT LUX

thanos

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 30
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη στη Ρόδο
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 10, 2009, 00:16:47 »
Αγαπητέ  lusifer  Δεν αντιλέγω ότι οι Ιωαννίτες, ηταν  οι κλέφτες της περιουσίας των Ναιτών . κατά τα δεδομένα που λένε  Αλλά  επειδή  οι άποψης  είναι πολλές και η γνώμες αρκετές και επειδή κανό μια διατριβή Πάνο στο θέμα αυτό και φυσικά αν γνωρίζεις κάποιο βιβλίο αξιόλογο Πάνο στο θέμα