Αποστολέας Θέμα: Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ  (Αναγνώστηκε 3974 φορές)

adamas

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ
« στις: Μαρτίου 06, 2009, 21:27:48 »
Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ - Julius Evola -εκδοσεις ΟΞΥ

Aπό τον Πλάτωνα μέχρι τις Oυπανισάδες και τα ιερά κείμενα του Tαοϊσμού, από τις καββαλιστικές διδασκαλίες μέχρι τα κείμενα των Σούφι και την αλχημική και ερμητική παράδοση του Mεσαίωνα, ο Julius Evola αναζητεί να θεμελιώσει μια μεταφυσική αντίληψη σύμφωνα με την οποία τα φύλα στον άνθρωπο, αποτελούν ταυτόχρονα αντικειμενικές υποστάσεις μέσα στο Σύμπαν, το οποίο σε όλες του τις εκδηλώσεις διέπεται από την αρχή του Δύο που ποθεί να αναχθεί στο Ένα. Aυτό είναι και το βαθύτερο νόημα του ανθρώπινου σεξουαλικού Έρωτα, προπάντων στις ιερές και τελετουργικές μορφές του. Έτσι, προσπερνώντας το Xριστιανισμό με την απέχθεια που αυτός εξέθρεψε για τη σεξουαλικότητα, θα μας οδηγήσει σε μια γοητευτική περιδιάβαση των σεξουαλικών λατρειών και μυστηρίων σε ένα πλήθος λαών και παραδόσεων: Tάντρα και Eλευσίνεια Mυστήρια, Kουτναλίνι-γιόγκα και αραβικές σεξουαλικές πρακτικές, Iερός γάμος και Iερά πορνεία, μυστικές αδελφότητες και μεσαιωνικά τάγματα, μαγικές ερωτικές παραδόσεις, Ίνκουμποι και Σούκουμπες, σαδισμός και μαζοχισμός. Mια σπάνια σε περιεκτικότητα και πλούτο στοιχείων μελέτη, γραμμένη από ένα συγγραφέα ο οποίος, εκτός από μια ιδιόρρυθμη σύγχρονη φωνή από το χώρο αυτού που θα ονομάζαμε «φιλολογικό εσωτερισμό», είναι κι ένας μοναδικός στυλίστας της ιταλικής γλώσσας.

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 09, 2009, 02:33:24 »

    Ο τίτλος "φιλολογικός εσωτερισμός", παρότι συνδυάζει τις έννοιες, "φιλολογία - λογοτεχνία" και "εσωτερισμός", ουσιαστικά στέκεται σε μια "εξωτερική" ερμηνεία του "εσωτερισμού". Ο Έβολα, παρότι πάραυτα θεωρείται από τους κορυφαίους σύγχρονους της μεταφυσικής φιλοσοφίας, δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τις παγιωμένες αντιλήψεις της μεταφυσικής, οι οποίες κυριολεκτικά αποπροσανατολίζουν τον ερευνητή. Απόψεις όπως, «αν η γυναίκα αφεθεί στον εαυτό της, βιώνει τον τρόμο της εκμηδένισης», ενώ ακόμα και με μια πιο προσεκτική διερεύνηση του ψυχισμού, τείνει να δειχθεί αληθής, όμως για τον χώρο του αυθεντικού εσωτερισμού ισοδυναμεί με την εσφαλμένη κλασσική αντίληψη της αιτιοκρατίας σε μια γραμμική και μονοσήμαντη θεώρηση. Ίσως η φράση του Δάντη, "Παναγία μητέρα, κόρη του Υιού σου", να έδινε πολύ περισότερη κατανόηση, από όση μπορούν να προσφέρουν το σύνολο των θεμάτων που εντρυφεί ο Έβολα....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 09, 2009, 16:08:45 »
Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ - Julius Evola -εκδοσεις ΟΞΥ

Aπό τον Πλάτωνα μέχρι τις Oυπανισάδες και τα ιερά κείμενα του Tαοϊσμού, από τις καββαλιστικές διδασκαλίες μέχρι τα κείμενα των Σούφι και την αλχημική και ερμητική παράδοση του Mεσαίωνα, ο Julius Evola αναζητεί να θεμελιώσει μια μεταφυσική αντίληψη σύμφωνα με την οποία τα φύλα στον άνθρωπο, αποτελούν ταυτόχρονα αντικειμενικές υποστάσεις μέσα στο Σύμπαν, το οποίο σε όλες του τις εκδηλώσεις διέπεται από την αρχή του Δύο που ποθεί να αναχθεί στο Ένα. Aυτό είναι και το βαθύτερο νόημα του ανθρώπινου σεξουαλικού Έρωτα, προπάντων στις ιερές και τελετουργικές μορφές του. Έτσι, προσπερνώντας το Xριστιανισμό με την απέχθεια που αυτός εξέθρεψε για τη σεξουαλικότητα, θα μας οδηγήσει σε μια γοητευτική περιδιάβαση των σεξουαλικών λατρειών και μυστηρίων σε ένα πλήθος λαών και παραδόσεων: Tάντρα και Eλευσίνεια Mυστήρια, Kουτναλίνι-γιόγκα και αραβικές σεξουαλικές πρακτικές, Iερός γάμος και Iερά πορνεία, μυστικές αδελφότητες και μεσαιωνικά τάγματα, μαγικές ερωτικές παραδόσεις, Ίνκουμποι και Σούκουμπες, σαδισμός και μαζοχισμός....

    Παρατίθεται ένα απόσπασμα αρκετά διαφωτιστικό από ένα άρθρο της 10ης Φεβρουαρίου του 1940, της Ντιόν Φόρτσιουν, το οποίο υπάρχει και στο βιβλίο "Ο κύκλος της δύναμης" που βρίσκεται στα προτεινόμενα βιβλία από την ΑΜΡΑ. Ένα απόσπασμα που θέτει επί ουσιαστικής βάσης το μεγάλο θέμα της σεξουαλικής μαγείας, καθώς και η στάση του υγιούς εσωτερισμού απέναντι στις πρακτικές τύπου Τάντρα ή ξεπεσμένης Ιερογαμίας.

    "....Μόνον όταν είμαστε έτοιμοι να αντιληφθούμε το γεγονός ότι η συμβατική ηθική είναι ο μονόφθαλμος που οδηγεί τους τυφλούς, θα είμαστε σε θέση να μπούμε στην περιπέτεια της επαφής με τα βαθύτερα θέματα του αποκρυφισμού. Δεν εννοώ να ακυρώσουμε την ηθική, αλλά να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι η συμβατική ηθική χρειάζεται γενική αναθεώρηση.

    Όποιος θεωρεί το σεξ ως κάτι κακό ή, με κάποιο τρόπο, το φοβάται, καλά θα κάνει να αφήσει τον αποκρυφισμό κατά μέρος. Γιατί μπορούμε να χειριστούμε την ζωτική δύναμη μόνο μέσα από μια τελείως φυσική στάση απέναντι στα δώρα της ζωής. Μην ξεχάσετε ποτέ ότι δεν υπάρχει σεξουαλική δύναμη αυτή καθεαυτή, απλά ότι η δύναμη πρέπει να περνά μέσα από το επίπεδο αυτό κάθε φορά που ανεβαίνει και κατεβαίνει την κλίμακα των πεδίων.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μαγική πράξη πρέπει να κορυφώνεταισε οργασμό. Κάθε άλλο. Ο οργασμός είναι η γείωση της δύναμης, η κατανάλωσή της σε μια φωτεινή λάμψη. Αμέσως μετά τον οργασμό δεν υπάρχει δύναμη που να διατίθεται στην μαγεία, ούτε και στην σωστή εκτέλεση της μαγείας υπάρχει δύναμη που να διατίθεται στον οργασμό, αν στο τέλος αποκατασταθεί η ισορροπία, όπως άλλωστε θάπρεπε να γίνεται.

    Από την στιγμή που μια μαγική τελετουργία εκτελεστεί σωστά, προσφέρει στους συμμετέχοντες την ίδια αρμονική κατάσταση που έπεται της συνουσίας, και η μαγεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια εξαιρετικά αποτελεσματική και ικανοποιητική μορφή εξιδανίκευσης, όχι επειδή καταλήγει σε όργια αλλά επειδή ανυψώνεται στην κλίμακα των επιπέδων.

    Στην Μαύρη Μαγείαυπάρχουν τελετές που διεγείρουν σκόπιμα τις σεξουαλικές δυνάμεις μέσω της φαντασίας. Υπάρχουν υπέρμαχοι αφύσικων μεθόδων, τα ονόματα των οποίων είναι πολύ γνωστά στους αποκρυφιστικούς κύκλους, όπως και στην αστυνομία. Πολύ φοβάμαι ότι οι πληροφορίες που έχω είναι υπερβολικά σοκαριστικές για τις σελίδες αυτές.

    Δεν πρέπει όμως να σκεφτεί κανείς ότι υπερασπίζομαι τις εν λόγω πρακτικές, επειδή με κάθε ειλικρίνεια συσχετίζω για τους αναγνώστες μου το θέμα του σεξ με τον αποκρυφισμό. Η μαύρη Μαγεία ασκείται, όταν κάποιος εκμεταλλεύεται επί τούτου μια γνώση της μαγνητικής δύναμης με έναν αφύσικο τρόπο...."


    Για την Α.Μ.Ρ.Α. η θεωρητική γνώση ακόμα και ακραίων αντιλήψεων και θεωρήσεων, βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της μελέτης και διδασκαλίας. Όμως πρακτικές που έχουν ως αντικείμενο την ενασχόληση με τα μυστήρια της γέννησης και του θανάτου, δεν έχουν θέση μέσα στις εσωτεριστικές πρακτικές της Α.Μ.Ρ.Α..

    Στον βαθμό του Ιππότη, γίνεται εκτενής θεωρητική ανάλυση και παρουσίαση της ενέργειας και της ανελικτικής μεταστοιχείωσής της, όπου τονίζονται ιδιαίτερα οι παρανοήσεις και δεισιδαιμονίες που έχουν παρεισφρύσει στον αυθεντικό εσωτερισμό και έχουν αλλοιώσει, πολλές φορές απαράδεκτα. Από την άλλη, μαγικές πρακτικές μαγγανείας και γοητείας, καθώς για την Α.Μ.Ρ.Α. εντάσσονται στο κεφάλαιο "Μαύρη Μαγεία", δεν δύνανται να βρούνε χώρο ανάμεσα στις διδασκαλίες και τις πρακτικές της, με εξαίρεση βέβαια την θεωρητική προσέγγιση αυτών και των τρόπων άμυνας και προφύλαξης από αυτές.

    Θεωρούμε ότι ο εμβολιασμός των δέντρων δεν υπηρετείται καθόλου από την παραφύση συνεύρεση ενός ζευγαριου. Το μόνο που υπηρετείται είναι η ζωώδης έξαρση και η παρεκτροπή, μέσα από την στρεβλή έκφραση μιας κατά τάλλα φυσιολογικής λειτουργίας. Φυσικά, ούτε το μεγάλο μυστήριο της Ιερογαμίας δύναται να εγκλωβισθεί στα κατώτερα επίπεδα της ενεργειακής δυναμικής, ούτε βέβαια να τελεσθεί και να ερμηνευτεί μέσα από την έκφραση του γενετήσιου ενστίκτου. Οι μελετητές αυτών των εσώτερων απορρήτων, δεν δύναται να διειδύσουν στα εσώτερα δώματα των Μυστηρίων και φυσικά αδυνατούν παντελώς να διανοηθούν τις απόρρητες επιτεύξεις της Ιερογαμίας - που είναι το Τετράπολο - παραμένοντας στην πεζή ερμηνεία της εξωτερικής εικόνας του διπόλου, παρερμηνεύοντας στο έπακρο, καθόσον είναι επόμενο ως ημιμαθείς, τις εσώτερες άρρητες αλήθειες των μυήσεων, κύρια των Καβειρίων και Ελευσινίων Μυστηρίων της Ελληνικής μυστικής παράδοσης.

Έρρωσθε....
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2009, 18:46:53 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 09, 2009, 16:17:08 »
    Η μαύρη Μαγεία ασκείται, όταν κάποιος εκμεταλλεύεται επί τούτου μια γνώση της μαγνητικής δύναμης με έναν αφύσικο τρόπο...."

Ας μην βρίσκουμε καταφύγιο και δικαιολογία τον Εσωτερισμό, για να εκφράζουμε ακραίες, ανήθικες και ψυχασθενικές συμπεριφορές.  Ας κρατήσουμε τον χώρο του Εσωτερισμού ΚΑΘΑΡΟ, έτσι ώστε να λάμπει το ΦΩΣ, στις καρδιές και στις διάνοιες των ανθρώπων.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/