Αποστολέας Θέμα: Όργουελ και Εσωτερισμός!  (Αναγνώστηκε 21889 φορές)

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Όργουελ και Εσωτερισμός!
« στις: Μαΐου 18, 2007, 17:34:10 »
Στην Βρεττανία κάθε άτομο φωτογραφίζεται κάτι εκατοντάδες φορές ημερησίως.

Κάπου στα 4.000.000 κάμερες – αν δεν απατώμαι – είναι διασκορπισμένες ανά την επικράτεια.

Το FBI πρόσφατα απαίτησε – εισαγγελική συναινέσει και πάλι αν δεν απατώμαι – από τους Internet providers να «χαλαρώσουν» τα μέτρα ασφαλείας τους ώστε να μπορεί να διεξάγεται «ευκολότερα έλεγχος» στις «κινήσεις των χρηστών τους».

Το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μάλιστα, απαίτησε από εταιρείες τύπου Google που διαθέτουν Search Engines, τακτικά και λεπτομερή στοιχεία περί των «αναζητήσεων» των χρηστών.

Συστήματα τύπου C41 καθώς και το γενικευμένο «αντιτρομοκρατικό κλίμα» - κυρίως στη Δύση αλλά όχι μόνον – οδηγούν πάραυτα και αναπόδραστα σε μια «Οργουελική Κοινωνία».

Σε μια τέτοια κοινωνία, βασικό χαρακτηριστικό θα είναι μια γενικευμένη αίσθηση «κεντρικού ελέγχου» όσο το δυνατόν περισσότερων στοιχείων των «κινήσεων» του ατόμου. Τόσο των Δρώμενων όσο και των Δυνητικών.

Εάν πχ η στατιστική επεξεργασία λέει πως όποιος έχει «αυτές» ή «εκείνες τις απόψεις», έκανε «ετούτες» ή τις «άλλες διαδικτυακές κινήσεις» , «αυτές ή εκείνες» τις μετακινήσεις, ή αγορές ή επισκέψεις, ή εξέφρασε «τούτον ή τον άλλον σκεπτικισμό», είναι κατά 70% υποψήφιος για αντικαθεστωτική συμπεριφορά, συνεπώς, προληπτικά τίθεται υπό παρακολούθηση – ή ότι άλλη προληπτική ή κατασταλτική αγωγή.

Θυμίζει σενάριο τύπου “Minority Report”, όπου κάποιος συλλαμβάνονταν και τιμωρούνταν για κάποιο έγκλημα που ΘΑ έκανε στο μέλλον.

Αναρωτιέμαι πόσα είδη «Αγωγής» και «Σωφρονισμού» θα χρησιμοποιηθούν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Εξειδικεύοντας το θέμα, προκύπτει το «Μελλοντολογικό ερώτημα»:

Ο Εσωτεριστής τι θέση θα έχει άραγε σε αυτό το «Μελλοντικό Μοτίβο»?

Άραγε, θα θεωρείται «κίνδυνος» και θα «πλήττεται αντίστοιχα»?

Ή μήπως όχι?

Και αν θεωρηθεί κίνδυνος, με ποιους άραγε τρόπους θα μπορούσε να ελεγχθεί και να πληγεί η «Σκέψη» και η «Δράση» του?

Και φυσικά, αναρωτιέμαι:

Τον Εσωτερισμό τον έχει απασχολήσει άραγε αυτή η προοπτική της Σύγχρονης Ανθρώπινης κοινωνίας?

Νοιώθει να τον αγγίζει ή όχι?
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 19, 2007, 09:41:57 »
Δε νομίζω πως τα νέα δεδομένα πλήττουν αξιόλογα τον εσωτεριστή. Όπως το λέει και η λέξεη, ο εσωτεριστής έχει ως στόχο την αυτοβελτίωση, την αυτογνωσία, τον πρακτικό μυστικισμό κλπ. Όσο λοιπόν οι ενασχολήσεις του δεν εκφράζονται μέσα από αντικαθεστωτικά τάγματα που πίσω από τον τίτλο ενός εσωτερικού τάγματος, στην ουσία ο σκοπός του είναι η επαναστατική κλπ δράση. Άλλωστε εδώ το κατακριτέο δεν υφίσταται μόνον στον σκιώδη ρόλο του τάγματος αλλά και στο ότι ο εσωτεριστής αυτός έχει πλέον αλλοτριωθεί και βρίσκεται πλέον πολύ μακριά από αυτό που εκφράζει ο εσωτερισμός.

Έτσι λοιπόν πιστεύω πως ο εσωτεριστής, μέσα στον νέο κόσμο που διαμορφώνεται, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Άλλωστε ο μεγαλύτερος εχθρός και ανασταλτικός παράγοντας στην πορεία του στον εσωτερισμό δεν είναι οι κάμερες αλλά τα προσωπικά λάθη και οι άστοχες κινήσεις του που μπορεί να αποβούν καταστροφικά.
...spes mea in mentem est...

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 19, 2007, 11:02:01 »
Παράθεση
author=Anon link=topic=135.msg1021#msg1021 date=1179556917]
Δε νομίζω πως τα νέα δεδομένα πλήττουν αξιόλογα τον εσωτεριστή. Όπως το λέει και η λέξεη, ο εσωτεριστής έχει ως στόχο την αυτοβελτίωση, την αυτογνωσία, τον πρακτικό μυστικισμό κλπ.

Αυτές του όμως οι "εσωτερικές δραστηριότητες" τον κάνουν διαρκώς και πιο απαιτητικά "έννοο ον"....

Δηλαδή, "σκεπτόμενο πολίτη" με έντονη μέσα του την αίσθηση της "Προόδου" , του "Πολιτισμού" και της "καλώς εννοούμενης Ανθρώπινης Εξέλιξης"....της "Ηθικής" πάνω απ' όλα, σε μια "Κοσμική της Διάσταση"....

Μια Οργουελική κοινωνία όμως προωθεί το μοντέλο του "Άβουλου Όντος"....

Συνεπώς, ο Εσωτεριστής θα φαντάζει (επιεικώς) "παράταιρος".....

Με τον τρόπο σκέψης του, δράσης του και ομιλίας του και μόνον θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους πολίτες....

Αυτό δεν θα τον μετατρέψει σε "δυνητικό κίνδυνο" για τα Οργουελικά Καθεστώτα?



Παράθεση
Όσο λοιπόν οι ενασχολήσεις του δεν εκφράζονται μέσα από αντικαθεστωτικά τάγματα που πίσω από τον τίτλο ενός εσωτερικού τάγματος, στην ουσία ο σκοπός του είναι η επαναστατική κλπ δράση. Άλλωστε εδώ το κατακριτέο δεν υφίσταται μόνον στον σκιώδη ρόλο του τάγματος αλλά και στο ότι ο εσωτεριστής αυτός έχει πλέον αλλοτριωθεί και βρίσκεται πλέον πολύ μακριά από αυτό που εκφράζει ο εσωτερισμός.

Φίλε μου Anon, εσωτεριστές είναι και άνθρωποι της Πολιτικής. Αυτό τους κάνει λιγότερο εσωτεριστές απο τους υπόλοιπους (τους μη πολιτικούς)?

Επίσης, η Αμερικανική, η Γαλλική αλλά και η Ελληνική επανάσταση στηρίχτηκαν κατά μέγα μέρος στα πολιτιστικά και φιλοσοφικά διδάγματα καθώς και στην δράση μελών συγκεκριμένων Ταγμάτων του Εσωτερισμού.

Αυτό τους μετατρέπει αυτόματα σε αλλοτριωμένους Εσωτεριστές?


Avaris
Veritas Vos Velirabit

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 19, 2007, 11:12:01 »
Δε νομίζω πως τα νέα δεδομένα πλήττουν αξιόλογα τον εσωτεριστή. Όπως το λέει και η λέξεη, ο εσωτεριστής έχει ως στόχο την αυτοβελτίωση, την αυτογνωσία, τον πρακτικό μυστικισμό κλπ.

Είναι χρήσιμο να επισημάνουμε ότι, για τον εσωτεριστή ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός ο εσωτερισμός, αλλά το μέσο για να επιτελέσει κάποιον άλλον σκοπό.
Όπως ο ιατρός, ΔΕΝ σπουδάζει τόσα χρόνια, μόνο και μόνο για να θεραπεύει και να βελτιώνει την προσωπική του υγεία, έχοντας ως σκοπό την προσωπική του ευεξία και μόνον,
αλλά, απώτερος σκοπός και στόχος του ιατρού - πόσο μάλλιστα του εσωτεριστή - είναι η ενεργή ενασχόλιση με την κοινωνία και η προσφορά προς αυτήν.
Επί πλέον, η προσφορά του εσωτεριστή είναι παντελώς ανιδιοτελής, ωθώντας τον να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στην θεραπεία, αφύπνιση, συμπαράσταση και στήριξη, αλλά προπάντων, στον αγώνα για απελευθέρωση της κοινωνίας και απαλαγής της από κάθε είδους καταδυναστεύσεις και τυρρανίες.
ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ !!!!

Με την αποδοχή των νέων πρακτικών που επιβάλλονται, το άτομο καθυποβάλλεται σε ένα πεδίο παρακολούθησης και μάλλιστα εν γνώσει του, αλλά την ίδια στιγμή, επωμίζεται ταυτόχρονα τους καταναγκασμούς της εξουσίας,
προσαρμόζοντάς τους αυθόρμητα πάνω στον ίδιο τον εαυτό του.
Καταντά έτσι να γίνει η βάση της ίδιας του της καθυπόταξης.

Η όλη κατάσταση θυμίζει επικίνδυνα το "Πανοπτικόν" του Bentham, όπου η στενή παρακολούθηση που είχε επιβληθεί σε διάφορα ιδρύματα, για τρελλούς, καταδίκους και γενικά "αρρώστους" προς επιτήρηση, επεκτείνεται πλέον και στους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους ίδιους τους πολίτες.

Το πρόβλημμα δυστυχώς είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι δείχνεται φαινομενικά και δεν εξαντλείται δυστυχώς μόνον στο ολωκληρωτικό μέτρο της παρακολούθησης.

Οι σύγχρονοι μηχανισμοί, μέσα από τους οποίους οι εξουσίες επιβάλλουν ελέγχους, επεκτείνονται και στις πειθαρχίες που επιβάλλουν στους πολίτες, εισάγοντας ύπουλα ένα νέο πειθαναγκαστικό πρότυπο "κανονικού" πολίτη.

Μετά την "κανονικοποίηση" του πολίτη που επιτελείται, πρώτα από την παιδεία και στη συνέχεια από τα ΜΜΕ που προωθούν ένα άβουλο καταναλωτικό πρότυπο ατόμου, το οποίο αποπολιτικοποιείται, αφήνοντας στους "ειδικούς" τα της ρύθμισης και ελέγχου των κοινωνικών θεσμών και δράσεων,
έρχεται βάναυσα και η επιβολή της καθημερινής  παρακολούθησης, για να πιστοποιεί και να επαναφέρει στο κανονικό πρότυπο κάθε πιθανή παρέκλιση.

Είναι πρώτιστο καθήκον του εσωτεριστή, η εναντίωση σε κάθε ρυθμιστικού και πειθαρχικού χαρακτήρα προσπάθειες της σημερινής παγκοσμιοποιημένης πλέον κοινωνίας που ελέγχεται από τις οικονομικές ολιγαρχίες, οι οποίες έχουν πλέον υποκαταστήσει την λαϊκή κυριαρχία και βούληση
και επιδίδονται φανερά πλέον σε δράσεις καθορισμού μιας και μοναδικής συνεκτικής ανθρώπινης κατάστασης.

Καθήκον του κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου και ειδικά του εσωτεριστή είναι,
όχι μόνον η κριτική των κακώς κειμένων και η χωρίς κόστος απόφανση "να τι χρειάζεται να γίνει",
αλλά οφείλει να είναι οδηγός και συμπαραστάτης σε όσους αρνούνται και αντιστέκονται στην καθεστηκυία τάξη.
Οι ενέργειές του, είναι ύψιστο καθήκον προς την κοινωνία της ελευθερίας και του δικαίου, να ξεδιπλώνονται μέσα από συνεχείς διαδικασίες πάλης, σύκρουσης και άρνησης στην προσπάθεια επιβολής και  παγίωσης μιας Οργουελικής νέας τάξης πραγμάτων.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 19, 2007, 15:43:01 »
Έχω την αίσθηση ότι πιο πριν απάντησα μονομερώς στο αρχικό ερώτημα. Σαφώς και ένας από τους ρόλους του εσωτεριστή είναι η υγιής και παραγωγική "επιρροή" του στους συνανθρώπους του. Απόρροια των μεταφυσικών ενασχολήσεών του είναι και η προσφορά (ποικολλοτρόπως) προς τον συνάνθρωπο.

Σαφώς,τα οργουελικά καθεστώτα ελπίζουν στην ισοπέδωση των συνειδήσεων, στον αποχρωματισμό των προσωπικοτήτων κι εν τέλει στην πνευματική κλωνοποίηση με πρότυπο ένα ανδρείκελο, μία μάζα από σάρκα και οστά που δεν θα σκέφτεται, ούτε θα αποφασίζει. Εδώ είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του εσωτεριστή, καθώς η γενικότερη ενασχόλησή του με τα αυτά θέματα, αργά ή γρήγορα, έντονα ή μη, θα έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον του.

Τώρα σχετικά με το αν μια τέτοια στάση αποτελεί κίνδυνο για ένα άρρωστο καθεστώς, σίγουρα θα συμφωνήσω. Όμως η θετική ιδέα, οι προσπάθειες αντίστασης σε αντιανθρωπιστικές πρακτικές πάντα θα υπάρχουν είτε εκφραζόμενες από κύκλους εσωτεριστών, είτε από κύκλους απλών ακτιβιστών και δεν μπορούν να εξαφανιστούν. Μπορεί να βρίσκονται κατά καιρούς εν σιγή, ποτέ όμως δεν εξαφανίζονται.
...spes mea in mentem est...

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 21, 2007, 10:55:08 »
Παράθεση
author=Anon link=topic=135.msg1033#msg1033 date=1179578581]

 Σαφώς και ένας από τους ρόλους του εσωτεριστή είναι η υγιής και παραγωγική "επιρροή" του στους συνανθρώπους του.


Και ποιός θα "κρίνει" άραγε εαν αυτή η "επιρροή" του Εσωτεριστή προς τους συνανθρώπους του είναι "υγιής" και "παραγωγική"?

Να μην ξεχνάμε πως "ιστορικά είθισται" να "κρίνει" τι είναι "καλό" και τι είναι "κακό", αυτός που έχει την "Εξουσία στα χέρια του" .


Παράθεση
Σαφώς,τα οργουελικά καθεστώτα ελπίζουν στην ισοπέδωση των συνειδήσεων, στον αποχρωματισμό των προσωπικοτήτων κι εν τέλει στην πνευματική κλωνοποίηση με πρότυπο ένα ανδρείκελο, μία μάζα από σάρκα και οστά που δεν θα σκέφτεται, ούτε θα αποφασίζει. Εδώ είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του εσωτεριστή, καθώς η γενικότερη ενασχόλησή του με τα αυτά θέματα, αργά ή γρήγορα, έντονα ή μη, θα έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον του.

Αφού λοιπόν ο Εσωτεριστής με την "στάση" και "δράση" του "ξυπνάει συνειδήσεις" ενώ το "Οργουελικό Καθεστώς" επιθυμεί να "κοιμίζει συνειδήσεις", αυτά τα δύο "Δυναμικά" βρίσκονται σε εν δυνάμει "πορεία μετωπικής σύγκρουσης".


Παράθεση
Τώρα σχετικά με το αν μια τέτοια στάση αποτελεί κίνδυνο για ένα άρρωστο καθεστώς, σίγουρα θα συμφωνήσω.

Και τι θα κάνει το "Οργουελικό Καθεστώς" όταν νοιώσει κίνδυνο απο τον Εσωτεριστή?
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 21, 2007, 15:52:02 »
Παράθεση
Και ποιός θα "κρίνει" άραγε εαν αυτή η "επιρροή" του Εσωτεριστή προς τους συνανθρώπους του είναι "υγιής" και "παραγωγική"?

Να μην ξεχνάμε πως "ιστορικά είθισται" να "κρίνει" τι είναι "καλό" και τι είναι "κακό", αυτός που έχει την "Εξουσία στα χέρια του" .
Aν είναι να το κρίνει το καθεστώς, την απάντηση την ξέρεις ήδη. Αν είναι να το κρίνει ο απλός άνθρωπος, πιστεύω πως τα αποτελέσματα θα είναι ενθαρρυντικά, αρκεί να μην υπάρξει καθολική αποσιώπηση της "φωνής" του εσωτεριστή από το καθεστώς.

Παράθεση
Αφού λοιπόν ο Εσωτεριστής με την "στάση" και "δράση" του "ξυπνάει συνειδήσεις" ενώ το "Οργουελικό Καθεστώς" επιθυμεί να "κοιμίζει συνειδήσεις", αυτά τα δύο "Δυναμικά" βρίσκονται σε εν δυνάμει "πορεία μετωπικής σύγκρουσης".
Ακριβώς. Άλλωστε μια ζωή αυτό θα γίνεται...

Παράθεση
Και τι θα κάνει το "Οργουελικό Καθεστώς" όταν νοιώσει κίνδυνο απο τον Εσωτεριστή?
Αυτό που έγραψα πιο πάνω, θα προσπαθήσει να εξαφανίσει την "αντιδραστική" φωνή του εσωτεριστή. Άλλωστε αν ρίξεις μια ματιά στην πορεία του ανθρώπου από καταβολής κόσμου, θα διαπιστώσεις πως εξ' αιτίας της μεθοδευμένης αντιγνώσης, πάντοτε ο εσωτεριστής δρούσε εν κρυπτώ. Δρούσε όμως και θα συνεχίσει να δρα ;)
...spes mea in mentem est...

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 22, 2007, 10:25:12 »

Παράθεση
Και τι θα κάνει το "Οργουελικό Καθεστώς" όταν νοιώσει κίνδυνο απο τον Εσωτεριστή?

Αυτό που έγραψα πιο πάνω, θα προσπαθήσει να εξαφανίσει την "αντιδραστική" φωνή του εσωτεριστή. Άλλωστε αν ρίξεις μια ματιά στην πορεία του ανθρώπου από καταβολής κόσμου, θα διαπιστώσεις πως εξ' αιτίας της μεθοδευμένης αντιγνώσης, πάντοτε ο εσωτεριστής δρούσε εν κρυπτώ. Δρούσε όμως και θα συνεχίσει να δρα ;)

Τι σημαίνει όμως να "δρα εν κρυπτώ" ο Εσωτεριστής?

Πέραν της "Δεδομένης Μυστικότητας Δράσεων" σε Υλικό Επίπεδο, σημαίνει πολλά περισσότερα σε "Μη Υλικά επίπεδα".

Ο Εσωτεριστής κατά βάση εκτελεί "Εσωτερικές Εργασίες". Ακόμη και σε μια φυλακή να τον κλείσεις δηλαδή, αυτός - το Πνεύμα του δηλαδή - θα "δραπετεύσει". Θα συνεχίσει να "λειτουργεί" πλην όμως "σε άλλα επίπεδα".

Σε "άλλο μήκος κύματος".

Τι θα γινόταν όμως, εαν ήταν δυνατό να του "αποκλειστεί με τεχνικά μέσα" ακόμη και αυτή η "δραστηριότητα"?

Και ποιά θα μπορούσαν να είναι αυτά τα "Τεχνικά Μέσα"?

Μήπως ας πούμε ένα "Εμφυτευμένο Microchip πολλαπλών δράσεων"?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 22, 2007, 10:29:12 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 22, 2007, 14:35:03 »

Και ποιά θα μπορούσαν να είναι αυτά τα "Τεχνικά Μέσα"?

Μήπως ας πούμε ένα "Εμφυτευμένο Microchip πολλαπλών δράσεων"?

Μπάαα....
Γιατί να ψάχνουν για άλλα τεχνικά μέσα και λοιπές δράσεις
όταν έχουν πετύχει την ολοκληρωτική αποβλάκωση των πολιτών
με την γενναιόδωρη συμβολή και συνδρομή των ΜΜΕ ;;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 22, 2007, 16:04:41 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 22, 2007, 15:03:07 »
Πόσοι Εσωτεριστές όμως βλέπουν τηλεόραση Ορφέα?

Και καλύτερα, πόσοι παρακολουθούν επιστάμενα την ροή προγράμματος των ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) ώστε να "αποβλακώνονται" και να γίνονται "υποχείρια" όπως ο κάθε άννοας λάτρης των σκυλοκατινομάγαζων?

Νομίζω πως οι Εσωτεριστές, εξαιτίας της "Ιδιόρρυθμης φύσης τους", έχουν "ξεφύγει" απο τα "κλασσικά δίχτυα" τους.

Άρα, απαιτούνται πιο "προωθημένα μέσα" για τον "έλεγχό" τους.
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 22, 2007, 17:22:09 »
Πόσοι Εσωτεριστές όμως βλέπουν τηλεόραση Ορφέα?

Και καλύτερα, πόσοι παρακολουθούν επιστάμενα την ροή προγράμματος των ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) ώστε να "αποβλακώνονται" και να γίνονται "υποχείρια" όπως ο κάθε άννοας λάτρης των σκυλοκατινομάγαζων?

Νομίζω πως οι Εσωτεριστές, εξαιτίας της "Ιδιόρρυθμης φύσης τους", έχουν "ξεφύγει" απο τα "κλασσικά δίχτυα" τους.

Άρα, απαιτούνται πιο "προωθημένα μέσα" για τον "έλεγχό" τους.

Συμφωνώ φίλε μου,
αν και νομίζω ότι, μπορεί να ξεφύγαν από τα κλασσικά δίχτυα τους, αλλά έχει προ πολλού βρεθεί "φάρμακο" και για κάτι "απροσάρμοστα" άτομα σαν και μας.

Κάποτε κάποιος γνωστός αδεελφός, σε μια συζήτηση για Τάγματα και ειδικά για την επίδειξη ανοχής σε θλιβερά τεκταινόμενα, πολύ σοφά είχε πει:
Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψει αυτή η λέξη να είναι το "πάπλωμα" που κουκουλώνει τον κάθε τυχάρπαστο φιλοδοξο, κενόδοξο που επιθυμεί να γίνει "κάποιος" έστω και για δυο ώρες την εβδομάδα ή τον μήνα.
 
Όλα   τα επίθετα και τα κοσμητικά, αναφέρονται σε Εσωτεριστές που έχουν καταπιεί το δόλωμα της κενοδοξίας και της επιδειξιομανίας, παραστρατώντας από την ατραπό,
καθιστώντας εαυτούς, όχι μόνον ακίνδυνους για το κατεστημένο,
αλλά και τεράστιο εμπόδιο για τους καλοπροαίρετους νεόφυτους Εσωτεριστές.   

                                       
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 22, 2007, 17:59:57 »
Πόσοι Εσωτεριστές όμως βλέπουν τηλεόραση Ορφέα?

Και καλύτερα, πόσοι παρακολουθούν επιστάμενα την ροή προγράμματος των ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) ώστε να "αποβλακώνονται" και να γίνονται "υποχείρια" όπως ο κάθε άννοας λάτρης των σκυλοκατινομάγαζων?

Νομίζω πως οι Εσωτεριστές, εξαιτίας της "Ιδιόρρυθμης φύσης τους", έχουν "ξεφύγει" απο τα "κλασσικά δίχτυα" τους.

Άρα, απαιτούνται πιο "προωθημένα μέσα" για τον "έλεγχό" τους.

Συμφωνώ φίλε μου,
αν και νομίζω ότι, μπορεί να ξεφύγαν από τα κλασσικά δίχτυα τους, αλλά έχει προ πολλού βρεθεί "φάρμακο" και για κάτι "απροσάρμοστα" άτομα σαν και μας.

Κάποτε κάποιος γνωστός αδεελφός, σε μια συζήτηση για Τάγματα και ειδικά για την επίδειξη ανοχής σε θλιβερά τεκταινόμενα, πολύ σοφά είχε πει:
Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψει αυτή η λέξη να είναι το "πάπλωμα" που κουκουλώνει τον κάθε τυχάρπαστο φιλοδοξο, κενόδοξο που επιθυμεί να γίνει "κάποιος" έστω και για δυο ώρες την εβδομάδα ή τον μήνα.
 
Όλα   τα επίθετα και τα κοσμητικά, αναφέρονται σε Εσωτεριστές που έχουν καταπιεί το δόλωμα της κενοδοξίας και της επιδειξιομανίας, παραστρατώντας από την ατραπό,
καθιστώντας εαυτούς, όχι μόνον ακίνδυνους για το κατεστημένο,
αλλά και τεράστιο εμπόδιο για τους καλοπροαίρετους νεόφυτους Εσωτεριστές.   

                                       


Εντάξει....οι τηλεοπτικοί μαϊντανοί πάντα θα υπάρχουν.....

Ακόμη και "Εσωτεριστές Μαϊντανοί" που περιφέρουν το δήθεν μυστήριο υφάκι τους απο παράθυρο σε παράθυρο.....

Τι κακό όμως μπορούν να προκαλέσουν αυτοί στους σοβαρούς Εσωτεριστές?

Να γελοιοποιήσουν τον Εσωτερισμό στα μάτια της Μάζας?

Η μάζα έτσι κι αλλιώς πάντα αγνοούσε, ή περιγελούσε ή φοβόταν τον Εσωτερισμό. Τίποτα καινούριο λοιπόν δεν προκαλεί ο Εσωτεριστής μαϊντανός.

Άσε που, όσον αφορά στους Υποψήφιους νεόφυτους, μπορεί (οι μαϊντανοί) να λειτουργήσουν και ως κίνητρο για να ασχοληθούν (οι Υποψήφιοι Νεόφυτοι) με τον Εσωτερισμό....

Εαν τώρα, ο κατοπινός Νεόφυτος έχει μέσα του "σπόρους Μαϊντανού" , ε θα ακολουθήσει πορεία μαϊντανού....πως λέμε, "το χούι δεν κόβεται"?!

Εαν όμως έχει μέσα του πορεία Σοβαρού Εσωτεριστή, τότε θα ακολουθήσει Σοβαρή πορεία.

Πριν 28 χρόνια περίπου το πρώτο περιοδικό Μεταφυσικής που έπεσε στα χέρια μου ήταν το "Παραψυχολογία" εαν θυμάμαι καλά. Σίγουρα , θα έγραφε πολλές "πατάτες" εκεί μέσα.

Για μένα όμως, και για πολλούς άλλους 13άχρονους τότε, ήταν η "πρώτη μας επαφή με το μυστήριο". Ήταν ένα "παράθυρο" στον κόσμο του Εσωτερισμού. Άρα, συνολικά, έκανε καλό αντί για κακό.

Για σκέψου το 1850 περίπου, το Ρεύμα των Πνευματιστών, τα ανόητα (σήμερα) πειράματά τους, τις αφελείς φυλλάδες τους και τις Ομιλίες τους.

Σήμερα φαντάζουν ως αφελή και πρωτόγονα όλα αυτά. Λέμε ότι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια τεράστια δεξαμενή χρήματος (οι αφελείς Νεόφυτοι) που την απομυζούσαν Πονηρά Ψευτομέντιουμ.

Να όμως που μέσα απο εκείνο το Αμφιλεγόμενο Πρωτόλειο Ρεύμα Εσωτερισμού ξεκίνησε το μαζικό ενδιαφέρον για τον Εσωτερισμό - στη Δύση τουλάχιστον.

Συνεπώς, η χρήση των Νόμων του Χρήματος και της Δημοσιότητας, αντί να κάνει κακό εντέλλει έκανε "καλό" στην υπόθεση του Εσωτερισμού.

Γι' αυτό πιστεύω πως, τώρα πια, αυτοί που θα θέλουν να "πλήξουν τον Εσωτερισμό" θα χρησιμοποιήσουν άλλα "Μέσα".....
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 22, 2007, 18:03:34 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 23, 2007, 01:26:05 »
I am speechless...
...spes mea in mentem est...

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 23, 2007, 10:54:36 »
Όλο και συζητιέται, όλο και το γυροφέρνουν διάφοροι, όλο και ακούγονται διάφορες "θεωρίες συνωμοσίας".

Να λοιπόν, που είτε μέσω της Υγείας , είτε μέσω της ανάγκης ανίχνευσης "χαμένων προσώπων" , μπαίνει στη ζωή μας. Και μπαίνει δυναμικά και ταχύτατα μάλιστα.

Περί Microchip ο λόγος, που θα περιέχει σημαντικές ατομικές πληροφορίες και θα είναι εμφυτευμένο στο άτομο. Ένα scanner θα μπορεί να "διαβάζει" αυτές τις πληροφορίες.

Ταυτόχρονα, στην πιο "προωθημένη" μορφή του θα περιλαμβάνει και πομποδέκτη ικανό να στείλει και να λάβει σήμα-προσδιορισμού στίγματος απο Δορυφόρο (GPS).

Κάτι που ήδη χρησιμοποιείται στον εντοπισμό και ακινητοποίηση κλεμμένων οχημάτων και σε πιο περιορισμένη (πειραματική) κλίματα, στον εντοπισμό "ζώων".

Για να δούμε λοιπόν τα διάφορα σενάρια και στοιχεία. Ότι υπάρχει και βγαίνει προς τα έξω τουλάχιστον.
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 23, 2007, 10:56:33 »
Το πρώτο ενδιαφέρον άρθρο αναφορικά με έναν (απ' τους πολλούς) τρόπο δια του οποίου "ανοίγονται οι ασκοί του Αιόλου".

***************************************************** 

Ασφαλιστική εταιρεία εμφυτεύει μικροτσίπ σε ασθενείς.


Ένα εμφυτεύσιμο μικροτσίπ που αποθηκεύει ιατρικά στοιχεία θα δοκιμαστεί σε πελάτες αμερικανικής ασφαλιστικής εταιρείας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Σύμφωνα με την εταιρεία Ηorizon Blue Cross and Blue Shield, το τσιπ θα εμφυτευτεί σε 280 ασθενείς που νοσηλεύονται συχνά στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Χάκενσακ, προκειμένου να επεμβαίνει άμεσα το ιατρικό προσωπικό  και να μειωθούν τα δαπανηρά ιατρικά λάθη.
 
Η συσκευή που έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, εμφυτεύεται υποδερμικά πάνω από τον αγκώνα και περιέχει έναν κωδικό μέσω του οποίου το νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να ανακτήσει το ιατρικό φάκελο του  ασθενή σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει.
 
Η εταιρεία ελπίζει ότι το τσιπ θα βοηθήσουν τους γιατρούς να αποφύγουν τις λανθασμένες διαγνώσεις, τη χορήγηση φαρμάκων τα οποία θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν επικίνδυνα  εφόσον χορηγούνται μαζί με άλλα και την επανάληψη διαγνωστικών εξετάσεων.
 
Το πιλοτικό πρόγραμμα είναι εθελοντικό και δεν χρεώνεται στους ασθενείς. Προς το παρόν, απευθύνεται μόνο σε ασφαλισμένους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και είναι πιθανότερο να διακομιστούν δίχως να έχουν ικανότητα επικοινωνίας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Τα άτομα με διαβήτη, για παράδειγμα, μπορεί να χάσουν τις αισθήσεις τους ή να βρεθούν σε σύγχυση, εξήγησε.
 
Το τσιπ κατασκευάζεται από την VeriChip Corp. Αν το πιλοτικό πρόγραμμα αποδειχθεί επιτυχές, θα επεκταθεί και σε άλλους ασθενείς σε διάστημα περίπου δύο ετών.
 
του Τάσου Σαραντή, ΗΜΕΡΗΣΙΑ 18/7/2006 
πηγή: http://www.chiosnews.com/cn2172006507200.asp
Avaris
Veritas Vos Velirabit