Αποστολέας Θέμα: Η Θρησκεία αποτρέπει την Φώτιση  (Αναγνώστηκε 9322 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Η Θρησκεία αποτρέπει την Φώτιση
« στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 00:22:57 »
Είναι αλήθεια πως έχουμε συνδέσει την λέξη Φώτιση με την θρησκεία.  'Οταν σκεφτόμαστε Φωτισμένους ανθρώπους, ο νους μας πηγαίνει σε κάποιο μοναχό, που έχει απαρνηθεί την εγκόσμια ζωή, και έχει απομονωθεί σε κάποιο κελί, προσπαθώντας να αφοσιωθεί στον Θεό, μέσω της προσευχής, της στέρησης, και της πνευματικής άσκησης.

'Ομως πόσοι πραγματικά μέσα στους κόλπους μιας θρησκείας φωτίζονται?  Είναι μόνο οι μοναχοί που μπορούν να φωτιστούν ή οποιοσδήποτε άλλος ακόλουθος κάποιας θρησκείας? Υπάρχει η δυνατότητα να φωτιστεί κάποιος αν δεν είναι θρήσκος?

Για να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα, χρειάζεται πρώτα απ' όλα να κατανοήσουμε τι σημαίνει Φώτιση... Η λέξη Φώτιση συνδέεται με την λέξη ΦΩΣ, και ειδικά το Πνευματικό ΦΩΣ...

Τι όμως θεωρούμε Πνευματικό ΦΩΣ...

Στην θρησκεία, Πνευματικό ΦΩΣ, θεωρείται η εκστασιακή "μυστικιστική" κατάσταση που βιώνει ο ασκούμενος ή ο μοναχός, όταν έρχεται σε επαφή με το Θείο... Ο μοναχός βιώνει μία απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη προς τον Ον που τον δημιούργησε... Είναι η στιγμή επαφής της ψυχής με τον Πατέρα της... τον Δημιουργό της. 

Παράλληλα θεωρούμε ως ΦΩΣ, μία Ιδέα, καταλυτική, έτσι ώστε να κατανοήσουμε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί για πολύ καιρό. Αναζητούμε λόγια ειπωμένα από Αγίους και Σοφούς, να μας εμπνεύσουν για να κατανοήσουμε βαθύτερα, φωτίζοντας πτυχές του ψυχισμού μας ή της φύσης μας.

Το κίνημα του Διαφωτισμού, θεωρεί ως ΦΩΣ την Γνώση... το πάντρεμα της μυστικιστικής εμπειρίας και της κατανόησης δια της έρευνας των φαινομένων.  Από την ιστορία του κινήματος του Διαφωτισμού, διαπιστώνουμε πως πολλοί διαφωτιστές στράφηκαν κατά της θρησκευτικής δογματικότητας, και ειδικά του χριστιανικού δόγματος.

'Ετσι γεννήθηκαν δύο αντιφατικοί δρόμοι... Η Θρησκεία και ο Εσωτερισμός που και οι δύο διεκδικούν το Πνευματικό ΦΩΣ... Ποιος όμως από τους δύο αυτούς δρόμους οδηγεί έναν ασκούμενο πνευματικά στην Φώτιση?  Είναι η φώτιση εφικτή?

                                                                                                 Συνεχίζεται...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 04, 2008, 00:56:33 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Θρησκεία αποτρέπει την Φώτιση
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 27, 2009, 14:52:50 »
'Εχουμε διδαχτεί μέσω του συστήματος της παιδείας μας να συνδέουμε την Πνευματικότητα με την θρησκεία.

Και όμως ένας άνθρωπος που δεν ασπάζεται μία θρησκεία, μπορεί να είναι Πνευματικός Άνθρωπος, μπορεί να είναι Ανθρωπιστής και να διαβλέπει μία βαθύτερη και ουσιώδη διάσταση στα φυσικά φαινόμενα ή στα υπαρξιακά ζητήματα, πέραν της επιφανειακής προσέγγισης του υλισμού.

Στις διδασκαλίες της ΑΜΡΑ διαβάζουμε:

     "Προφανώς η πνευματική νοημοσύνη δεν έχει βέβαια απαραίτητα σχέση με τη θρησκεία, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί ανθρωπιστές, όντες άθρησκοι ή αυτοαποκαλούμενοι άθεοι, έχουν υψηλή πνευματική νοημοσύνη, ενώ αντίθετα η πλειονότητα των  θρησκευόμενων χαμηλή. Έρευνες που έχουν γίνει ήδη εδώ και 50 χρόνια από τον ψυχολόγο Allport, έδειξαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πνευματικές εμπειρίες έξω από τους περιορισμούς του κατεστημένου των θρησκευτικών δογμάτων. Η πνευματική νοημοσύνη δεν εξαρτάται ούτε από τον πολιτισμό, ούτε από τις αξίες, δημιουργεί όμως την δυνατότητα να έχουμε αξίες. Δίνει ενίοτε στην θρησκεία υπόσταση (ίσως και νόημα ύπαρξης), αλλά δεν εξαρτάται ποτέ από αυτήν."

Εφόσον λοιπόν, η θρησκεία δεν είναι ο απαραίτητος κανόνας για να βιώσει κανείς την Πνευματικότητα, γιατί οι άνθρωποι χρειάζονται την θρησκεία?

Αν παρατηρήσουμε την στάση ενός θρησκευόμενου απέναντι στον Θεό ή Θεότητα που αποδέχεται, επικαλείται, λατρεύει και προσκυνάει, θα δούμε πως κρύβεται μία ιδιοτέλεια, διότι χρειάζεται αυτόν τον "Θεό", για να αισθάνεται "ασφαλής" όσον αφορά την επιβίωσή του.

Τα χρυσαφικά που αφήνουν οι πιστοί πάνω σε εικόνες της Εκκλησίας, τα οστά πεθαμένων αγίων που περιφέρουν πουλώντας "ευλογίες" πανάκριβα, προβληματίζουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, για την σκοπιμότητα που ουσιαστικά εξυπηρετεί κάθε μορφή θρησκείας, όσον αφορά την Πνευματικότητα.

Ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος διερωτάται...

Ελευθερώνεται τελικά ο άνθρωπος, αναλαμβάνει τις ευθύνες της ζωής του, γίνεται κοινωνικά συνυπεύθυνος, ωριμάζει πνευματικά, μέσα στους κόλπους μιας θρησκείας?  Του δίνεται χώρος, να διαπραγματευτεί τις έννοιες των υπαρξιακών του ζητημάτων, θέματα σχετικά με την ουσία της ζωής του, την ουσία της ύπαρξης ολάκερης της Ανθρωπότητας?

Για ποιον λόγο τελικά χρειάζεται τον "Θεό" ο άνθρωπος, για ποιον λόγο τον έχει δημιουργήσει?  Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο, ή μήπως τελικά ο άνθρωπος δημιούργησε τον "Θεό"?

Μήπως μέσω της κάθε θρησκειολατρείας, διατηρείται πάντα το "άλλοθι" μιας ολιγοψυχίας, μιας ανευθυνότητάς, που δίνει την δυνατότητα σε έναν άνθρωπο, να επιμηκύνει την "παιδικότητά" του μέχρι τα βαθιά γεράματα, αρνούμενος να αναλάβει τις κοινωνικές του ευθύνες, και κυρίως τις ευθύνες της ίδιας του της ύπαρξης?

Τι κρύβεται τελικά πίσω από κάθε θρησκειολογία, του τύπου, "δεν μπορούμε να σώσουμε τον εαυτό μας, αλλά μόνο ο Σωτήρας (Θεός, Χριστός, Παναγία, ο αγαπημένος μας Άγιος) θα μας σώσει?  Μήπως τελικά φέροντας μια τέτοια κεντρική φιλοσοφία στον Πυρήνα της ύπαρξή μας, ποτέ δεν θα γίνουμε ικανοί να βοηθήσουμε την κοινωνία μας, μια και αδυνατούμε να βοηθήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, μια και ΠΑΝΤΑ προσμένουμε από ένα "έξωθεν" θαύμα να μας σώσει "μαγικά".

Τελικά ο άνθρωπος κερδίζει ή χάνει, μέσω της ΥΠΟΤΑΓΗΣ της Συνείδησής του, σε κάθε μορφή Θρησκείας? 

Κερδίζει όταν παίρνει ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, και αφαιρεί το δικαίωμα στον εαυτό του, να ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΕΙ, να ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΕΙ, να ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ, πριν καταλήξει σε μία Αλήθεια, που πλέον θα τείνει σε μία Αντικειμενική Πραγματικότητα, μια και ο άνθρωπος αυτός έχει ΕΡΓΑΣΤΕΙ, και η Αλήθεια του, είναι αποτέλεσμα του αποστάγματος και της εμπειρίας του αλλά και της έρευνάς του?

Η επιστήμη της Παιδαγωγικής, έχει τονίσει ρητά, πως χρειάζεται να οδηγήσουμε τα παιδιά, να κατανοήσουν, δια του πειραματισμού, (ειδικά δια του παιχνιδιού) και όχι δια της απαγόρευσης.  Όταν δεν αφήνουμε το παιδί μας να δοκιμάσει, "να πάθει για να μάθει", καταστέλλοντας τα γενετήσια ένστικτά του, για έρευνα και κατανόηση του κόσμου του, πως θα εγγυηθούμε πως θα συμβάλουμε στην ανάπτυξη μια Ελεύθερης, Δυναμικής και Ευσυνείδητης Προσωπικότητας?

Στα σχολεία της Δύσης και ειδικά στην Ελλάδα, έχουμε διδαχθεί δύο σχολές σκέψης, αυτήν της θρησκείας, και αυτήν της Μυθολογίας.  Η Διαφορά ανάμεσα στις δύο αυτές σχολές σκέψης, είναι πως ενώ η Μυθολογία, χρησιμοποιεί, ιστοριούλες, παραμυθάκια, μέσω των οποίων αντλούμε σημαντικά διδάγματα που έχουν σχέση με την Αρετή, και την Κοινωνική Ευσυνειδησία του Ατόμου, η Θρησκεία επιβάλει αυτές τις «ηθικές αρχές» χωρίς να δώσει την ευκαιρία στο άτομο, να τις διαπραγματευτεί, καθώς και του στερεί το δικαίωμα, παντελώς, να τις απορρίψει.  Μάλιστα η θρησκεία προχωράει και στιγματίζει κοινωνικά το άτομο, ως ανήθικο, ή ακόμα αντίχριστο, αν η δική του λογική δεν συμφωνεί με τις «αλήθειες» που διδάσκει χωρίς αποδείξεις και επιχειρήματα η συγκεκριμένη θρησκεία.

Στην χώρα μας παρατηρούμε πως η έννοια της θρησκείας και της Παιδείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και αυτή η τάση εκφράζεται μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Γιατί άραγε όμως να υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη σε μία συγκεκριμένη θρησκεία, να ελέγχει το σύστημα Παιδείας?  Ποιος φόβος ή ποια συμφέροντα μπορεί να υποκρύπτονται, έτσι ώστε να δηλώνουν τόσο έντονα την ανάγκη τους να ελέγξουν και να επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο της Πνευματικότητας, στα ίδια τα παιδιά, πριν ακόμα ωριμάσουν, πριν ακόμα έχουν την δυνατότητα, να καλλιεργήσουν την δική τους κρίση και συνείδηση?

                                                                                                               Συνεχίζεται...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 27, 2009, 15:58:30 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η Θρησκεία αποτρέπει την Φώτιση
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 27, 2009, 19:05:09 »
    "Επειδή όμως η Αγία Έδρα με διέταξε να εγκαταλείψω τελείως την ψεύτικη ιδέα που διατείνεται ότι ο Ήλιος είναι ακίνητος και αποτελεί το κέντρο, και μου απαγόρευσε να πιστεύω, να υπερασπίζομαι και να διδάσκω αυτήν την ψεύτικη θεωρία, (ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο), με οποιονδήποτε τρόπο(....) απαρνούμαι, αναθεματίζω και αποστρέφομαι όλες αυτές τις πλάνες και τις αιρέσεις που διέδωσα και γενικά κάθε άλλη πλάνη και αίρεση που είναι αντίθετη στα λεγόμενα της Αγίας Εκκλησίας...."
Γαλιλαίος


    "....θεωρώ ότι η θρησκεία είναι ένα σοβαρό κατά συνήθεια κακό, γιατί, στο μεγαλύτερο μέρος της χριστιανικής Ευρώπης ο φόβος του θεού χρησιμοποιήθηκε για να καίνε γριές γυναίκες με την κατηγορία ότι ήταν μάγισσες, νομίζοντας πως αυτό ήταν ένα δύσκολο χρέος που προφανώς τους το ανέθεσε η βίβλος. Μπορούμε να κάνουμε ξεκάθαρες παρατηρήσεις για το κάψιμο των μαγισσών. Πρώτον, η πίστη κάνει καλούς κατά τα άλλα ανθρώπους να εκτελούν πράξεις ανείπωτης φρίκης, πράγμα που δείχνει ότι τα συνήθη και καθημερινά αισθήματα της ανθρώπινης καλοσύνης και της αποστροφής προς την σκληρότητα είναι δυνατό, όπως και έγινε, να παραμεριστούν από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Δεύτερον, είναι εντελώς κενός νοήματος ο ισχυρισμός ότι η θρησκεία θέτει ένα απόλυτο και σταθερό θεμέλιο για την ηθική".
H. Bondi, φυσικός....


    Είναι αλήθεια ότι η σκληρότητα με την οποία χρησιμοποίησαν την δύναμή τους σε όλους τους αιώνες της παντοκρατορίας τους η εκκλησία και οι θρησκευτικές οργανώσεις, οδήγησε τελεσίδικα πλέον αυτά τα συστήματα σε ηθική χρεοκοπία. Ατυχώς, ακόμα και σήμερα η θρησκεία παραμένει η πλέον διασπαστική δύναμη στην κοινωνία, δημιουργώντας αντιπαλότητες και φθόνο για κάθε ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές πεπιθήσεις ή διαφορετικό δόγμα και όλα αυτά, στο όνομα - υποτίθεται - της αγάπης που δήθεν διακηρύσσει....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 27, 2009, 19:09:19 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

tzamiank

  • Μηνύματα: 16
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Θρησκεία αποτρέπει την Φώτιση
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 00:37:50 »
'Εχουμε διδαχτεί μέσω του συστήματος της παιδείας μας να συνδέουμε την Πνευματικότητα με την θρησκεία.
                                                                                                                                                                                                 
  Η ελευση του Χριστου και η αποκαλυψη του λογου που συνεπαγεται αυτο αναγαγει το Χριστιανισμο στη μοναδικη αληθινη φιλοσοφια .Τα Ομηρικα  ποιηματα και η Ελληνικη μυθολογια κατακριθηκαν ως ασεμνα μυθευματα που διδασκουν την ασεβεια και την λαγνεια.Οι Ελληνικοι θεοι  δεν εξοριστηκαν στη σφαιρα της ανυπαρξιας αλλα συμφωνα με τα ιουδαικα προτυπα υποβιβαστηκαν στην σφαιρα των δαιμονων,


  Έγινε διόρθωση τεχνικού προβλήμματος χωρίς καμία επέμβαση στο κείμενο....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 28, 2009, 10:25:59 από Ορφέας »
Το κενο ειναι μορφη και η μορφη αναδυεται μεσα απο την κενοτητα

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Θρησκεία αποτρέπει την Φώτιση
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 11:50:33 »
Αγαπητέ Tzamiank,

συμφωνούμε πως αυτή είναι η θέση της Ιουδαϊκής Αίρεσης του Χριστιανισμού, όμως σε έναν σκεπτικιστή φιλόσοφο, αναδύονται στην Συνείδησή του μερικά ερωτήματα, μια και έχει εκπαιδευτεί να σκέφτεται και όχι να αποδέχεται τις απόψεις ενός θρησκευτικού κατεστημένου, το οποίο τελικά μπορεί να το χαρακτηρίζει μία υποκειμενικότητα, αλλά ακόμα και μία υποκρύπτουσα σκοπιμότητα.

Τα ερωτήματα που θα μπορούσαν να αναδυθούν στην Συνείδηση ενός Φιλοσόφου λοιπόν μπορεί να είναι μερικά από τα παρακάτω:

'Ηρθε ο Χριστός (Γεσουχά) πραγματικά? Πως αποδεικνύεται αυτό?  Είναι κάτι που δίδαξε το οποίο ήταν ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ, και δεν υπήρχε μέχρι εκείνη τη στιγμή στην Ανθρωπότητα?  Η αποκάλυψη μιας αλήθειας μήπως αναφέρετε τελικά στην υποκειμενική μας αλήθεια, στην πίστη μας σε μία φανταστική έκδοση μιας πραγματικότητας? Πως θα μπορούσε να γίνει μία υποκειμενική αλήθεια αντικειμενική?  Μήπως αποδεικνύοντας αυτήν την αλήθεια?  Πως θα μπορούσαμε να αποδείξουμε ότι η αλήθεια του Εβραίου Χριστού (Γεσουχά), είναι μία αντικειμενική αλήθεια?

Γνωρίζουμε πως η έννοια της "Φιλοσόφισης" είναι μία Αρχαιοελληνική έννοια που οδήγησε στην Επιστημονικότητα.  Απεναντίας όσον αφορά τον Χριστιανισμό, είναι θέμα πίστης και όχι απόδειξης της Αλήθειας.

Πως μπορούμε να αποκαλούμε τον Χριστιανισμό ως "την μοναδική αληθινή φιλοσοφία" από την στιγμή που αυτή η "αποκάλυψη" αυτή η υποκειμενική πραγματικότητα δεν αποδείχτηκε ποτέ?  Η μήπως αποδείχτηκε? Και αν ναι, πως αποδεικνύεται πως κάποιος πεθαμένος για 3 μέρες μπορεί να αναστηθεί, όταν η Επιστήμη, η Ελληνική Φιλοσοφική Σκέψη, απορρίπτει πως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εφικτό?

Τα Ομηρικα  ποιηματα και η Ελληνικη μυθολογια κατακριθηκαν ως ασεμνα μυθευματα που διδασκουν την ασεβεια και την λαγνεια.Οι Ελληνικοι θεοι  δεν εξοριστηκαν στη σφαιρα της ανυπαρξιας αλλα συμφωνα με τα ιουδαικα προτυπα υποβιβαστηκαν στην σφαιρα των δαιμονων

Μπορείς να μας φέρεις κάποια παραδείγματα ασέβειας, λαγνείας και άσεμνου περιεχομένου σε σχέση με την Ελληνική Μυθολογία? 

'Οσον αφορά την Βίβλο, ένας ερευνητής Φιλοσόφος, μελετώντας και την Παλιά και την Καινή διαθήκη, θα διαπιστώσει πως είναι παντελώς ακατάλληλη1 για Ηθικά διδάγματα.

Ποιος από τους δύο δρόμους τελικά οδηγεί στην Φώτιση, και στην απόκτηση μιας Ενάρετης και Ελεύθερης Συνείδησης?

Ο Χριστιανισμός ή η Αρχαία ημών Μυθολογία?

Μήπως τελικά ως 'Ελληνες ήρθε η ώρα, να προβληματιστούμε και να επιλέξουμε, ποια από τις δύο Παραδόσεις2, μας εξυπηρετεί, ως μέσο προαγωγής της Ελληνικής Παιδείας και της Εξέλιξης του Πολιτισμού μας πάνω σε Αυθεντικές Ελληνικές Αρχές που προάγουν την Ελευθερία, την Ισότητα, την Ανεξιθρησκεία, και τον Ανθρωπισμό?
____________________________________________________________

1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,865.msg6795.html#msg6795
2 την αυτόχθονη Ελληνική ή την επιβαλόμενη Ιουδαϊκή.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2009, 00:38:57 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η Θρησκεία αποτρέπει την Φώτιση
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 13:14:38 »
'Εχουμε διδαχτεί μέσω του συστήματος της παιδείας μας να συνδέουμε την Πνευματικότητα με την θρησκεία.
                                                                                                                                                                                                 
  Η ελευση του Χριστου και η αποκαλυψη του λογου που συνεπαγεται αυτο αναγαγει το Χριστιανισμο στη μοναδικη αληθινη φιλοσοφια .Τα Ομηρικα  ποιηματα και η Ελληνικη μυθολογια κατακριθηκαν ως ασεμνα μυθευματα που διδασκουν την ασεβεια και την λαγνεια....


    Ας ξαναγράψουμε πιο αντικειμενικά την παραπάνω παράθεση:
διατυμπανιζόμενη δήθεν έλευση του Χριστού και η προπαγάνδιση για την υποτιθέμενη αποκάλυψη του λόγου που αυθαίρετα συνεπάγεται, αυτό κόπτονται ότι δήθεν αναγάγει τον ιουδαιοχριστιανισμό στην μοναδική υποτίθεται αληθινή διδασκαλία (φιλοσοφία με τίποτα). Τα απαράμιλλα Ομηρικά ποιήματα και η ανυπέρβλητη Ελληνική μυθολογία κατασυκοφαντήθηκαν ως δήθεν άσεμνα μυθεύματα πάνω στα οποία οι ποταποί και ελεηνοί συκοφάντες πρόβαλαν (μεταβίβασαν) την απρεπή ασέβειά τους και την αρρωστημένη τους λαγνεία.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

tzamiank

  • Μηνύματα: 16
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Θρησκεία αποτρέπει την Φώτιση
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 20:16:57 »
Oι θεοι αποτελουν αναποσπαστο μερος της φυσικης ταξης του κοσμου στην οποια και εντασσονται.Οι επεμβασεις τους δεν ειναι ανεξελεγκτες και αλογες.Στον Ελληνα το θειο εκφραζεται μεσω της κοσμικης ταξεως.Δεν εχει αναγκη ουτε επιζητει θαυματα η προφητειες για να το συμπερανει.Οι θεοι επειδη ανηκουν στην φυσικη ταξη του κοσμου ειναι επομενο να μην γνωριζουν εθνικα συνορα.Ο Ελληνας σε αντιθεση με αλλους λαους θεωρει αυτονοητο οτι οι θεοι του ενεργουν κατα τον ιδιο τροπο σε ολα τα μερη της γης.Δεν υπαρχει δογμα και επομενως ουτε και προσηλυτισμος.Για τον ιδιο λογο δεν μπορει να διανοηθει σε αντιθεση με αλλες θρησκειες μια κοσμογονια που να προηλθε απο τον θεο,γιατι γιαυτον ο θεος βρισκεται ηδη μεσα στον κοσμο.Αυτη η αντιληψη θα τον διευκολυνει να ανατρεξει απερισπαστος απο θρησκευτικες προκαταληψεις και αργοτερα να εντοπισει αποκλειστικα φυσικες αιτιες για την αρχη της δημιουργιας του κοσμου.          Σε αυτην τη χειραφετηση του πνευματος απο ΤΗΝ θρησκεια θα βοηθησει αναμφιβολα και το γεγονος οτι η ΓΝΩΣΗ ποτε δεν θεορηθηκε ασεβεια διοτι το θειο δεν ειναι δυνατον να ειναι φθονερο.[Αριστοτελης] Για την εβραικη θρησκεια η γνωση αποτελει προπατορικον αμαρτημα[και ενετειλατο Κυριος ο θεος τω Αδαμ λεγων.απο παντως ξυλου του εν τω παραδεισω βρωσει φαγη,απο δε του ξυλου του γιγνωσκειν καλον και πονηρον ου φαγεσθε απ'αυτου.η δ'αν ημερα φαγητε απ'αυτου θανατω αποθανεισθε].Αντιθετως ο Ελληνας πιστευει οτι με τη γνωση εγινε μετοχος θειας μοιρας,[θειας μετεσχε μοιρας].
Το κενο ειναι μορφη και η μορφη αναδυεται μεσα απο την κενοτητα

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η Θρησκεία αποτρέπει την Φώτιση
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 21:34:13 »
AΓΑΠΗΤΕ......TZAMIANK....ΧΑΙΡΕ.....
                                  ΕΑΝ.....ΜΟΥ   ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ....ΘΑ   ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ....

                -Η    Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η ....ΤΟΥ     < ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥ>    Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ο Σ ....ΕΙΝΑΙ     Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α.....

                                                             ΤΩΝ       Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν .....προς    την    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Τ Η Τ Α ....-

                 ΕΤΣΙ.....Ο    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ..... ΕΛΑΒΕ.....ΜΙΑ   ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ    Α Ν Τ Ι Λ Η Ψ Η .....ΓΙΑ   ΤΟΝ   Ε Α Υ Τ Ο    ΤΟΥ.

                     
                                     Η    Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η ......ΤΟΥ    Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ο Σ ....  ΔΕΝ     ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ....ΜΕ    ΤΗΝ    ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ     ΤΗΣ    ΑΜΕΡΙΚΗΣ....ΩΣ   ΕΝΝΟΙΑ.


                        Η   ΕΚΦΡΑΣΗ.....ΤΗΣ    < ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ    ΤΟΥ    ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ>.....ΕΓΙΝΕ....ΚΑΙ    ΓΙΝΕΤΑΙ....ΣΕ   5 (ΠΕΝΤΕ)    ΣΤΑΔΙΑ    ΣΤΑΘΜΟΥΣ......

                                                                                 ΤΗΣ     Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Τ Η Τ Α Σ .......


                                   Α)    ΤΟ    Ε Π Ο Σ ......

                                   Β)     Η   Λ Υ Ρ Ι Κ Η     ΠΟΙΗΣΗ.....

                                   Γ)      Η      Τ Ρ Α Γ Ω Δ Ι Α .....

                                   Δ)      Ο     Ο Ρ Θ Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ .....

                   ΚΑΙ            Ε)      Η    Φ Υ Σ Η      ΤΗΣ     Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Ν Η Σ     Υ Π Α Ρ Ξ Η Σ ......


             ΕΤΣΙ......   ΔΕΙΞΑΜΕ......ΚΑΙ    ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ.....   ΤΗΝ      Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η .....ΤΟΥ     Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Υ .....

                        ΚΑΙ     Ο , Τ Ι ......   ΤΟ    Π Ν Ε Υ Μ Α .....< Υ Π Η Ρ Χ Ε >...... ΠΡΙΝ    Α Ν Α Κ Α Λ Υ Φ Θ Ε Ι .......ΜΟΝΟ...   ΠΟΥ   Η   <  Μ Ο Ρ Φ Η    ΤΟΥ>....

                                                                                ΗΤΑΝ     ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ......

                                                    ΔΕΝ     Π Ρ Ο Υ Π Η Ρ Χ Ε .......      ΩΣ     Π Ν Ε Υ Μ Α .......

                 ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ......ΕΤΣΙ.....ΜΕΣΑ    ΑΠΟ   ΤΗΝ    Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η .......

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Θρησκεία αποτρέπει την Φώτιση
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 15, 2009, 01:41:35 »
'Αθεοι (μη μονοθεϊστές) περιγράφουν τις πνευματικές τους εμπειρίες...

My "Spiritual" Experience
http://www.youtube.com/watch?v=0CY3wmq-HII&feature=related

Religious & Non-Religious Alike Have Spiritual Experience
http://www.youtube.com/watch?v=kYvaYajFgfs&feature=related


Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Θρησκεία αποτρέπει την Φώτιση
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 15:09:34 »
Christopher Hitchens delivering the opening address of the 'Festival of Dangerous Ideas' at the Sydney Opera House in October 2009.

The topic was 'Religion Poisons Everything'.

Christopher Hitchens: FODI - Part 1: Introduction
http://www.youtube.com/watch?v=UmZbsokQfCI&feature=related

Christopher Hitchens: FODI - Part 2
http://www.youtube.com/watch?v=LtwxNmnu2aE&feature=related

Christopher Hitchens: FODI - Part 3
http://www.youtube.com/watch?v=Iocn0-mN4i8&feature=related

Christopher Hitchens: FODI - Part 4
http://www.youtube.com/watch?v=TSYf1NmzWBM&feature=related

Christopher Hitchens: FODI - Part 5
http://www.youtube.com/watch?v=U8PGklLsrK8&feature=related

Christopher Hitchens: FODI - Part 6: Interview
http://www.youtube.com/watch?v=u9Bs_-pXsh0&feature=related

Christopher Hitchens: FODI - Part 7
http://www.youtube.com/watch?v=8d1FvjNMX10&feature=related

Christopher Hitchens: FODI - Part 8
http://www.youtube.com/watch?v=Fo1ehOkkUFI&feature=related

Christopher Hitchens: FODI - Part 9
http://www.youtube.com/watch?v=EGis6zf79p8&feature=related

Christopher Hitchens: FODI - Part 10
http://www.youtube.com/watch?v=qG2I8RTBewE&feature=related

Christopher Hitchens: FODI - Part 11
http://www.youtube.com/watch?v=PA1SiNMYJSI&feature=related

Christopher Hitchens: FODI - Part 12
http://www.youtube.com/watch?v=wljL_WIcUxM&feature=related

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 22, 2009, 15:47:01 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/