Αποστολέας Θέμα: Ερωτήσεις - Απαντήσεις για την ΑΜΡΑ  (Αναγνώστηκε 5365 φορές)

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.603
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Ερωτήσεις - Απαντήσεις για την ΑΜΡΑ
« στις: Σεπτεμβρίου 25, 2007, 19:21:21 »
Αγαπητοί φίλοι,

με την πρόοδο των εργασιών της ΑΜΡΑ, θα γίνονται και οι ανάλογες ανακοινώσεις, όπως το πρόγραμμα εργασιών, οι αρχές της μυητικής της διδασκαλίας, οι βαθμοί μύησης, κτλ.

Όμως επειδή έχουμε αρκετούς επισκέπτες στο φόρουμ μας, αν κάποιοι θέλουν περισσότερες διευκρινήσεις για το έργο που ξεκινήσαμε, τους προσκαλούμε να εγγραφούν, και να ποστάρουν σε αυτήν την ενότητα, απορίες ή ερωτήσεις που πιθανόν να έχουν για την ΑΜΡΑ. 

Είμαστε στην διάθεσή σας, για ανοιχτό διάλογο, έτσι ώστε να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της κίνησής μας.


Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.603
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Ερωτήσεις - Απαντήσεις για την ΑΜΡΑ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2007, 11:05:29 »
Ερώτηση: Η ΑΜΡΑ αποτελεί σχίσμα του Amorc, και κατ' επέκταση αντιγράφει τις διδασκαλίες του;

Απάντηση: H ΑΜΡΑ δεν αποτελεί σχίσμα του Amorc, ούτε αντιγράφει τυπικά ή διδασκαλίες.  Ο μυητικός χαρακτήρας της ΑΜΡΑ και οι διδασκαλίες της είναι αρκετά διαφορετικός από το Amorc.

Η ΑΜΡΑ ασχολείται με τον Αυθεντικό Ροδοσταυρισμό, που έχει ως βάση τα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, ενώ το Amorc, είναι μία Αμερικάνικη νεοεποχίτικη σούπα, φέροντας πολλά λάθη στην διδασκαλία του, ανακατεύοντας στοιχεία Ελληνικών Μυστηρίων, μαζί με στοιχεία Αιγυπτιακής Αίρεσης, Θεοσοφίας και Γνωστικισμού, Χριστιανισμού, ΟΤΤΟ, καθώς και διάφορες φαντασιώσεις, της τότε εποχής, περί Ατλαντίδος.

Το τελετουργικό του Amorc έχει 3 τελετουργούς, το τελετουργικό της ΑΜΡΑ έχει 5 τελετουργούς.
Το τελετουργικό της ΑΜΡΑ δεν έχει καμία σχέση με του Amorc.

Το τελετουργικό του Amorc είναι κράμα, όπως αναφέραμε παραπάνω ανακατεύοντας διάφορα, ενώ το τελετουργικό της ΑΜΡΑ είναι σύμφωνα με την Ελληνική Εσωτερική Κοσμοαντίληψη.

Επίσης οι μυήσεις του Amorc είναι 12, ενώ οι μυήσεις της ΑΜΡΑ είναι 7. 

Όποιος αμφισβητεί το γεγονός ότι δεν αντιγράφουμε το Amorc, ας επικοινωνήσει μαζί μας, για να του δοθούν οι αποδείξεις. Στην ουσία αποτελεί προσβολή να αντιγράψουμε ένα Τάγμα, και ειδικά όταν δεν το αναγνωρίζουμε ως Ροδοσταυρικό. 

Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, το Amorc παραπλανά τον κόσμο ότι είναι μία Ροδοσταυρική Αδελφότητα.  Το Amorc δεν είναι τίποτα άλλο, από μία θρησκευτική μπίσνα, προσφέροντας μία λύση Παγκόσμιας Θρησκείας φέροντας ένα μείγμα από διάφορες δοξασίες και φαντασιώσεις της εποχής που γεννήθηκε.

Ενώ, όπως έχουμε αναφέρει, η ΑΜΡΑ είναι απόγονος γνήσιας Ροδοσταυρικής μυητικής γραμμής, και δεν έχει καμία σχέση με την SRIA, στην οποία μυήθηκε ο Spencer Lewis.

Ο Lewis παρότι συναντούσε την πλήρη άρνηση από τους διδασκάλους τους στην SRIA, για ίδρυση Τάγματος στην Αμερική, προχώρησε και ίδρυσε το Amorc, δημιουργώντας ένα νέο σύστημα βασισμένο πάνω στις διδασκαλίες και τα μυητικά της SRIA, εξαπατώντας αφελείς Αμερικάνους, με τον ισχυρισμό ότι κατέχει το μυστικό παραγωγής χρυσού.

http://www.youtube.com/watch?v=WDEKx16W8ss

Ο σημερινός αυτοκράτωρας Christian Bernard, φημολογείται πως έκανε ακριβώς το ίδιο, για να ξεγελάσει και άλλους αφελείς, ότι είναι Θεοί επί της Γης, και η μοναδική αληθινή αντιπροσωπεία των Κοσμικών Διδασκάλων, με στόχο να μαζέψουν και άλλα εκατομύρια ευρώ δωρεών... Άραγε αφού μπορούν να κατασκευάσουν χρυσό, μαγικά, γιατί μαζεύουν τα λεφτάκια του κοσμάκη... για να αγοράζουν παλάτια για τον εαυτό τους, και να αμοίβονται πλουσιοπάροχα, τα στελέχη της εταιρείας Amorc;

Είναι προφανές πως η ΑΜΡΑ δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις τακτικές, και είναι προσβολή, να συγκρίνεται ή να συσχετίζεται με το Amorc.  Η ΑΜΡΑ είναι καθαρά ανθρωπιστική, παρέχει δωρεάν τις διδασκαλίες της, και δεν δέχεται δωρεές.

Το μόνο που έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, είναι ότι όλα τα τυπικά και οι διδασκαλίες του Amorc, παραμένουν στην βιβλιοθήκη μας ως υλικό προς έρευνα και κριτική, και έχουμε κάθε δικαίωμα να το κάνουμε, μια και τα αγοράσαμε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι διδασκαλίες του Amorc θα ενσωματωθούν στην ΑΜΡΑ.

Σίγουρα σε κάποια σημεία υπάρχει συμφωνία απόψεων, αλλά σε πολλά άλλα σημεία υπάρχει διαφωνία.

Η φήμη ότι η ΑΜΡΑ αντιγράφει το Amorc, έχει δημιουργηθεί από την ομάδα του Amorc, ειδικά του Προνάου της Αθήνας, όπου έχουν επίσης απλώσει διάφορες συκοφαντίες εις βάρος μας. 

Παρακαλώ, ας μην λαμβάνουμε τέτοια σχόλια σοβαρά, και αν θέλει κάποιος να βεβαιωθεί για μία φήμη που κυκλοροφορεί αν αληθεύει, ας επικοινωνήσει μαζί μας στο info@amra.gr.

Είμαστε διατεθειμένοι να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2007, 18:02:48 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.717
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Ερωτήσεις - Απαντήσεις για την ΑΜΡΑ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2007, 11:14:34 »
    Αφοσιωμένοι και αφιερωμένοι στους κύριους σκοπούς που είναι η ανιδιοτελής προσφορά και η κοινωνική ανθρωπιστική δράση με στόχο την διαρκή εξέλιξη, ελευθερία και ευημερία της ανθρωπότητας, μέσα στα πλαίσια εναρμόνισης με ολάκερη τη ζωή σε όλες της τις εκφράσεις και με αγάπη και σεβασμό στην μητέρα φύση, τον τελευταίο καιρό όλες οι προσπάθειές μας επικεντρώθηκαν στην ίδρυση, τελετουργική σύσταση και επίσημη τελετουργική έναρξη της Α.Μ.Ρ.Α. ....

    Το εύκολο θα ήταν να αντιγράψουμε τα τυπικά τελετουργικά κάποιων υπαρχόντων μυητικών ταγμάτων και να οικειοποιηθούμε κάποιες έτοιμες διδασκαλίες για την νεοαναγεννηθείσα ΑΜΡΑ.

    Κάτι τέτοιο όμως δεν μας επιτρέπονταν, για λόγους συνείδησης αλλά και για τον λόγο ότι θεωρήσαμε ότι οφείλαμε να αποστασιοποιηθούμε πλήρως από το πλαίσιο των τυπικών του AMORC, τα οποία στην καλύτερη περίπτωση είναι λίαν επιεικώς ανεπαρκή, όπως και να διαχωριστούμε διακριτά από το πνεύμα διδασκαλιών μερικών, όπως το AMORC, αυτοαποκαλούμενων Ροδοσταυρικών ταγμάτων, τα οποία δυστυχώς έχουν παραποιήσει βάναυσα τον Ροδοσταυρισμό, την ίδια την αλήθεια.

    Ανατρέχοντες στις πρώιμες πηγές κατά την αυγή του Ροδοσταυρισμού, διερευνώντες τα τεκμήρια της αρχής και άνθισης του δυτικού εσωτερισμού, συμβουλευόμενοι τις πρώτες Ροδοσταυρικές διδασκαλίες, από τον όγδοο μέχρι τον δέκατο τέταρτο αιώνα της κοινής χρονολόγησης και τα διασωθέντα τεκμήρια περί των Ροδοσταυρικών τυπικών, διαλογιζόμενοι πάνω σε αυτά και στους πυλώνες- τα Ερμητικά, την Αλχημεία και την Καμπαλά- της δυτικής εσωτερικής παράδοσης, προσευχόμενοι για έμπνευση και συμπαράσταση, προχωρήσαμε στην σύνθεση νέων τελετουργικών τυπικών, σύμφωνων με το πνεύμα της Ελληνογενούς δυτικής Ροδοσταυρικής παράδοσης και εναρμονισμένων με τα αιτήματα της ανατέλλουσας εποχής του Υδροχόου.

    Στις 23 Σεπτεμβρίου που ήταν την χρονιά αυτή η φθινοπωρινή ισημερία (και όχι όπως συνήθως θεωρούμε η 21 Σεπτεμβρίου), τελέσαμε με νέα τελετουργικά την σεπτή τελετή της επίσημης ίδρυσης της Α.Μ.Ρ.Α.  και μία  εβδομάδα μετά, λαμβάνει χώρα η πρώτη σύγκληση του νεόδμητου Πυρήνα της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Αυθεντικής Μυστικιστικής Ροδοσταυρικής Αδελφότητας και με την ενεργή συμμετοχή πολλών αδελφών και την συμπαράσταση των πέντε τελετουργών, λειτουργώντες το νέο τυπικό σύγκλησης.

    Δυστυχώς ενίοτε αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε και με κάποιες δόλιες συμπεριφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, καθώς εντείνεται η προσπάθεια συκοφάντησής μας από κύκλους συντήρησης του αναδύοντος δυσωδία δογματικού κατεστημένου, με αποτέλεσμα να αποσπόμαστε και να καθυστερούμε το έργο της ΑΜΡΑ.

    Παλαιά μας <φίλη> και υποτίθεται <αδελφή> σε δύο εσωτερικά τάγματα, ψεχθείσα για την δόλια και ιδιοτελή της συμπεριφορά από την διαχείριση, καθώς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την σχέση της με την πρώην διαχειρίστρια του AMORC για να της δοθούν απόλυτα κυριαρχικά δικαιώματα στα του πρόναου της Αθήνας, κατόπιν της άρνησης και της προειδοποίησης της πρώην διαχειρίστριας να αποποιηθεί κάθε τέτοια σκέψη, ανέλαβε και ηγείται μιας γλοιώδους και γελοίας προσπάθειας κατασυκοφάντησής μας.
(Σύντομα όλο το ιστορικό θα περιλαμβάνεται στην εξιστόρηση των γεγονότων περί AMORC)

    Με χείριστες προσωπικές προσβολές που συναγωνίζονται την ευτέλεια των  χαμερπών και ελεεινών λοιδοριών - που μόνον σπάνιες ακραίες περιπτώσεις του συμπαθέστατου τρίτου φύλου  καταφέρνουν να ξεπέσουν τόσο, στην κατάντια του "κατινισμού" των μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών - επιχειρούν να πλήξουν και να αναστείλουν την αναγέννηση του Ροδοσταυρισμού και να αποτρέψουν κάθε πιθανή εξυγίανση του δυτικού εσωτερισμού.

    Παρότι αηδιασμένοι, δεν ασχολούμαστε με τον ξεπεσμό και τις εμετικές συμπεριφορές τέτοιων ανθρώπων, από την άλλη όμως είμαστε υποχρεωμένοι να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες κάθε καλοπροαίρετου αναζητητή και να είμαστε στην διάθεσή του για διευκρινήσεις και ερμηνείες, ως απάντηση στην επιχειρούμενη κατασυκοφάντηση της προσπάθειάς μας.

    Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς κλήσεις μας ακόμα και τώρα για ανοιχτό διάλογο για θέματα Ροδοσταυρισμού και AMORC των ελαχίστων που έχουν απομείνει προσκολλημένων ακόμα, ουδείς τόλμησε να αρθρώσει λόγο σε υγιή διάλογο, ούτε καν οι από εικοσαετίας και πάνω "πελάτες" του AMORC, με μοναδική γλαφυρή εξαίρεση την πυροτεχνηματική έκλαμψη, όταν η εν λόγω κυρία  παρέσυρε και  εξέθεσε κάποιους δυστυχείς στην αγορά του mystica. Έκτοτε βέβαια σίγησαν ένοχα.  Άπαντες όμως, όπως πληροφορούμεθα, επιδίδονται στην πισώπλατη συκοφαντία και στην ευτέλεια της προσωπικής λοιδορίας, μη έχοντες κανένα επιχείρημα να υποστηρίξουν τι, ούτε ορθό λόγο να αντικρούσουν τα όσα καταλογίζουμε για τα αλλοτριωμένα τάγματα και για την επικίνδυνη διαστρέβλωση των επιστημονικών και εσωτερικών αληθειών και για τα όσα θα συνεχίσουμε να παραθέτουμε.

    Πρωτοστάτης η εν λόγω κυρία, <φίλη> και <αδελφή>, με  καρναβαλίστικη μουσουλμανική μάσκα, αλλοτριόμορφη δυστυχής, γλύφουσα όσα πρότερον έπτυε (είτε εσωτερικά τάγματα, όπως Δελφοί, είτε ομάδες και φόρα, όπως antiesoterica), ωρυομένη ως μη αποδεχόμενη και απορριπτέα, επιδίδεται ανερυθρίαστα στο γλοιώδες κατάντημα των και άνομων προσωπικών προσβολών και στην αμετροεπή συκοφάντηση.
Λυπούμαστε αλλά αδυνατούμε να ακολουθήσουμε και να παρακολουθήσουμε την με βλαμμένα τα φρένα νταλίκα στον κατήφορό της και την μαινόμενη φορτηγατζού.

    Επανερχόμενοι σε ευγενέστερες δραστηριότητες, υπενθυμίζουμε ότι η υπεύθυνη της ΑΜΡΑ, σύντομα θα ενημερώσει όλα τα μέλη για το μυητικό πλαίσιο λειτουργίας της αδελφότητας και στα κατά τόπους μέλη που προετοιμάζονται για  ίδρυση τοπικού πυρήνα, θα αποστέλλονται όλα τα τυπικά τελετουργικά που συνθέσαμε από την αρχή.

    Στο μεγάλο θέμα των αρχών, άρθρων και κανονισμού,  αρχίζει ο διάλογος με ΟΛΑ τα μέλη πανελλαδικά και Κύπρο,  η συζήτησή τους και η ψήφισή τους.  Ήδη άρχισε η κατάθεση προτάσεων και θα ακολουθήσουν μετέπειτα οι διαδικασίες και η τελική ψήφιση για την σύνθεση των άρθρων και του κανονισμού, με σκοπό την συλλογική σύνθεση του νέου καταστατικού της ΑΜΡΑ. Μετά το πέρας και αυτής της διαδικασίας, κατά πρώτον η σελίδα της Αυθεντικής Μυστικιστικής Ροδοσταυρικής Αδελφότητας θα φιλοξενεί εκτενή και πλήρη παρουσίαση της ΑΜΡΑ και των καταστατικών αρχών της και δεύτερον, αφού εκλεγεί διοικητικό συμβούλιο σύμφωνα με το ψηφισθέν καταστατικό, θα προχωρήσουμε στην σύσταση αστικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού εσωτερικής και φιλοσοφικής αναζήτησης, κοινωνικής αρωγής και ανθρωπιστικών δράσεων.

    Έρρωσθε και ευδαιμονείτε....
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2007, 11:23:51 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/