Αποστολέας Θέμα: Βιβλία για τον καρκίνο  (Αναγνώστηκε 1046 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Βιβλία για τον καρκίνο
« στις: Οκτωβρίου 13, 2019, 21:39:34 »
https://www.flowmagazine.gr/vivlia_gia_ton_karkino/

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης
Influence: 198925
Ημερομηνία: 21/06/2013

Ο καρκίνος είναι 2η αιτία θανάτου στην Ελλάδα και παγκοσμίως και όμως τόσα ελάχιστα γνωρίζουμε για αυτόν. Ακόμα χειρότερα, για πολλούς αποτελεί θέμα ταμπού. Είναι τόσο συνηθισμένο το φαινόμενο να χτυπάει ο καρκίνος ένα μέλος της οικογένειας και να το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό από τον υπόλοιπο κόσμο. Μήπως εν έτει 2013 ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το μυαλό και την καρδιά μας και να αποδεχτούμε μια πραγματικότητα, αντί να την αποστρεφόμαστε; Ο καρκίνος είναι δίπλα μας, αλλά δεν είναι αόρατος εχθρός.

Δεν είναι «επάρατη» νόσος. Είναι πολυπαραγοντική ασθένεια που θα μπορούσε να προληφθεί, να διαγνωσθεί εγκαίρως και γιατί όχι να θεραπευτεί. Το παν είναι η σωστή ενημέρωση, η ψυχραιμία και πάνω απ’ όλα η θετική στάση ζωής. Ευτυχώς ακόμα και αγαπημένοι σταρ βγαίνουν πλέον και μιλούν ανοιχτά για να επηρεάσουν και τον υπόλοιπο κόσμο. Τρυφερό παράδειγμα πρόσφατα, η αποκάλυψη της Αντζελίνα Τζολί για τη διπλή μαστεκτομή στην οποία προέβη προληπτικά, με τον Μπράντ να τη στηρίζει συγκινημένος για τη γενναιότητα της συντρόφου του.

Στα βιβλία που ακολουθούν θα βρείτε ιστορίες ανθρώπων που νίκησαν τον καρκίνο και συνεχίζουν τη ζωή πιο δυνατοί και ισορροπημένοι. Αντλήστε δύναμη και ελπίδα από αυτούς. Θα βρείτε επίσης και βιβλία, με όλη την πολύτιμη γνώση συγκεντρωμένη για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ό,τι και να κάνετε πάντως, μην παραλείπετε ποτέ να ενημερώνεστε. Και πάνω απ’ όλα να χαμογελάτε στη ζωή! Κάθε στιγμή και κάθε μέρα που είστε ακόμα υγιείς και ζωντανοί!

Χαμογελάστε στον εαυτό σας, στους αγαπημένους σας και σε όλο τον κόσμο γύρω σας.

Ας έχουμε όλοι την ευλογία του Θεού!

Ο καρκίνος και τα φαρμακευτικά βότανα της χώρας – Εκδόσεις Μακρή
Εμμανουήλ Σ. Ανάσης

Για να βοηθήσω με τις ασθενείς μου δυνάμεις, την έρευνα στην καταπολέμηση του καρκίνου, που τώρα τελευταία, φέρνει μεγάλες καταστροφές στην ανθρωπότητα, έγραψα αυτό το βιβλίο, (είναι κυρίως μια απόδοση μεταφράσεως από το βιβλίο του Βέλγου καθηγητού της Βοτανικής Gaston Bonnier) με την ελπίδα ότι με τα όσα γράφω ίσως ανακουφίσω τον πόνο και την δυστυχία των συνανθρώπων μου. Δεν βαρέθηκα να μελετήσω και να ερευνήσω τα συγγράμματα των προγόνων μας, μεγάλων φυσιοδιφών και ιατρών της αρχαιότητος (Διοσκουρίδου, Θεοφράστου, Ιπποκράτους, Γαληνού) οι οποίοι με μόνο τα φαρμακευτικά βότανα πετύχαιναν την «ίασιν». Διάλεξα όσα φαρμακευτικά βότανα χρησιμοποιούσαν για τα πρηξίματα, αποστήματα, έλκη και τον καρκίνον και ποια τον προλαβαίνουν, αλλά και ποια τον καταπολεμούν και τον θεραπεύουν και τα συγκέντρωσα μέσα στο μικρό αυτό βιβλίο, τοποθετώντας και την εικόνα κάθε φυτού, για να αναγνωρίζεται εύκολα.

Η ψυχολογία του καρκίνου – Εκδόσεις Μακρή
Peter Lambley Ph.D


«Το βιβλίο αυτό, πέρα από τις πολύτιμες πληροφορίες που μας δίνει, μας βοηθάει να αποκτήσουμε την προθυμία να εξετάσουμε με ειλικρίνεια τη συμπεριφορά μας, να αλλάξουμε τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζουμε το στρες, να απαλλαγούμε από την κατανάλωση ουσιών όπως η νικοτίνη και το αλκοόλ, να μάθουμε να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, να αποδεχόμαστε και να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Όλα αυτά ίσως να μην είναι τόσο εύκολα, είναι όμως ζωτικής σημασίας για να αποφύγουμε τον καρκίνο, και ο Peter Lambley μας δίνει ξεκάθαρες οδηγίες για να τα πετύχουμε. Είτε πάσχετε από καρκίνο είτε θέλετε να μάθετε το πώς θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να τον αποφύγει, αυτό το συναρπαστικό βιβλίο που είναι γεμάτο χρήσιμες γνώσεις και εργαλεία, θετική ενέργεια και αισιοδοξία, θα σας δώσει όλα εκείνα που χρειάζεστε.»

Ο καρκίνος δεν είναι ασθένεια – Εκδόσεις Διόπτρα
Moritz Andreas


Ο διακεκρι΅ένος επιστή΅ονας Andreas Moritz, γνωστός στο ευρύ ελληνικό κοινό ΅ε το βιβλίο του Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής, αναλύει τους λόγους που εκδηλώνεται ο καρκίνος στον οργανισ΅ό.

Ο καρκίνος δεν ε΅φανίζεται για να ΅ας εξοντώσει. Η «επάρατη νόσος» είναι η ύστατη, απεγνωσ΅ένη προσπάθεια του οργανισ΅ού να σώσει τη ζωή ΅ας. Αν δεν αλλάξου΅ε την αντίληψή ΅ας για τον καρκίνο, αυτός θα εξακολουθήσει να απειλεί τη ζωή των σύγχρονων ανθρώπων.

Η ανατρεπτική αντίληψη για τον καρκίνο:

οι συ΅βατικές αντικαρκινικές αγωγές εξοντώνουν περισσότερους ανθρώπους από όσους θεραπεύουν
οδηγίες για την αντι΅ετώπιση των παραγόντων που κωλύουν την αυτοΐαση
συ΅βουλές για όσους θέλουν να ΅ετατρέψουν τη θυ΅ατοποίηση σε αυτοδυνα΅ία και τη νόσηση σε υγεία.

Καρκίνος (Καταπολεμήστε τον με τη Δίαιτα Ομάδων Αίματος) – Εκδόσεις Διόπτρα
Peter D‘ Adamo & Catherine Whitney

Το νέο βιβλίο του Dr Peter D’Adamo, συγγραφέα της παγκόσμιας επιτυχίας Τρώτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματος σας ήρθε για να δώσει συμβουλές και ελπίδα για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Ακολουθήστε τα 4 «σχέδια μάχης» για την πρόληψη και αγωγή του καρκίνου που προτείνει ο Dr Peter D’ Adamo μέσα από τροφές που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, ροφήματα, βότανα αλλά και πίνακες τροφών και διατροφικών συστάσεων για κάθε ομάδα αίματος που θα βοηθήσουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου. Ανακαλύψτε στο βιβλίο μεταξύ άλλων: – Τις τελευταίες έρευνες για την πρόληψη, την αγωγή, – την ενίσχυση της ανοσίας, τη χημειοθεραπεία, την – ακτινοθεραπεία και τη μετεγχειρητική ανάρρωση. – Ερωτηματολόγια για κάθε ομάδα αίματος που θα σας – βοηθήσουν να εκτιμήσετε τους κινδύνους τους οποίους – αντιμετωπίζετε αλλά και να παρακολουθείτε την – πρόοδό σας καθώς ξαναβρίσκετε την υγεία σας. Αποκτήστε το βιβλίο Καρκίνος, καταπολεμήστε τον με τη δίαιτα του αίματος και βρείτε το σύμμαχο που θα ξαναφέρει χαμόγελα στα πρόσωπα σας!

Σταφυλοθεραπεία (Για τον καρκίνο και άλλες ασθένειες) – Εκδόσεις Διόπτρα
Brandt Johanna


Η Dr. Johanna Brandt γνωρίζει καλά τη θεραπευτική αξία του σταφυλιού, αφού γιατρεύτηκε η ίδια από τον καρκίνο με τη σταφυλοθεραπεία. Μια μέθοδος εύκολη στην εφαρμογή, όχι μόνο σε σοβαρές παθήσεις, αλλά και για καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες, για υγιεινό αδυνάτισμα, λαμπερό δέρμα, κ.ά.

Μπορείς ν’αγωνιστείς για τη Ζωή σου – Εκδόσεις Θυμάρι
Lawrence LeShan

Μετά από είκοσι χρόνια έρευνας και ψυχοθεραπευτικής εργασίας με καρκινοπαθείς, ο συγγραφέας δίνει νέες αποδείξεις σχετικά με το γιατί μερικοί άνθρωποι προσβάλλονται από καρκίνο και άλλοι όχι – και γιατί μερικοί μπορούν να τον καταπολεμήσουν, ενώ άλλοι υποκύπτουν τελικά. Η εργασία αυτή του ΛεΣαν έγινε ένα βιβλίο ελπίδας. Γιατί, ενώ ο καρκίνος σκοτώνει, μπορεί επίσης και να σκοτωθεί. Πρόκειται για ένα σημαντικό ανθρωπιστικό έργο, γραμμένο από έναν ψυχολόγο-ερευνητή που είναι δοσμένος με πάθος στη ζωή.

Γεννημένη νικήτρια – Εκδόσεις Κέδρος
Τζωρτζίνα Ξένου

Η Τζωρτζίνα Ξένου, πρωταθλήτρια του καράτε, σε ηλικία εντεκάμισι χρόνων αρρωσταίνει σοβαρά και χρειάζεται να δώσει ένα μεγάλο αγώνα: Έναν αγώνα ζωής! Μετά τη νίκη της η μικρή ηρωίδα γυρνάει πίσω στη μεγάλη της αγάπη, τον αθλητισμό, και ειδικότερα στο καράτε, όπου διαπρέπει σε κάθε πρωτάθλημα, όπως και στο παρελθόν.Η περιπέτεια της υγείας της περιγράφεται στο βιβλίο αυτό από δύο πλευρές: Μέσα από τα μάτια της Τζωρτζίνας – η εικόνα που είχε, όσα γνώριζε για το πρόβλημά της, οι φόβοι, οι ανησυχίες και τα συναισθήματά της. Παράλληλα η μητέρα δίνει την πραγματική σειρά και την εξέλιξη των γεγονότων, και περιγράφει την αγωνία και τους φόβους που πέρασε, από την πλευρά του γονιού που βιώνει μία τόσο δύσκολη και επώδυνη κατάσταση μαζί με το παιδί του.

Είμαστε τουρίστες – Εκδόσεις Μελίχρυσος
Μιχαήλ Παναγιώτης


«Ένα από τα όνειρά μου ήταν να γράψω ένα βιβλίο για τη ζωή μου. Στους περισσότερους ανθρώπους τα όνειρα λήγουν με το τέλος της παιδικής ηλικίας. Μετά γινόμαστε σοβαροί, πολυάσχολοι, ρεαλιστές και τα ξεχνάμε. Χωρίς τα όνειρα, ίσως να μην τα είχα καταφέρει στην ζωή μου. Αυτό το βιβλίο γράφτηκε για να σας υπενθυμίσει την αξία τους και για να πραγματοποιήσει ένα ακόμα δικό μου. Ίσως το πιο σημαντικό: έστω κι ένας να πάρει δύναμη μέσα από τη δική μου ιστορία, αξίζει τον κόπο! Γιατί πολύ απλά, αν είχα εγκαταλείψει τα όνειρα, ίσως να με είχε εγκαταλείψει η ίδια η ζωή». Ο Παναγιώτης Μιχαήλ επαγγελματίας γυμναστής δίνει ένα μάθημα «αεροβικής» σε όσους αντέχουν τα δύσκολα! Μετά από μια παραλυσία στην εφηβική ηλικία και σοβαρές περιπέτειες της υγείας του καταθέτει με βιωματική γραφή τις εμπειρίες του. Ένα μεγάλο μάθημα ζωής για τη δύναμη που παίρνει κανείς μέσα από την γυμναστική, το γέλιο, την εσωτερική δύναμη που κρύβουν τα όνειρα, την θετική ενέργεια που πηγάζει από την ελπίδα. Γιατί όταν δεν ελπίζεις, έχεις προ πολλού πάψει και να ζεις!

Εναλλακτικές Θεραπείες Καρκίνου – Εκδόσεις Αλκυών
Richard Walters


Οι «Εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου» έχουν γραφτεί για εκείνους, που αναζητούν μια σαφέστερη κατανόηση των εναλλακτικών θεραπειών, που χρησιμοποιούνται στην αγωγή του καρκίνου. Καλύπτει όλο το φάσμα των διαθέσιμων εναλλακτικών μεθόδων, από τις προσεγγίσεις βιολογικής βάσης μέχρι τις ανοσο-ενισχυτικές θεραπείες, τα διαιτολογικά και διατροφικά προγράμματα, τις βοτανικές και φυτικές μορφές αγωγής, τη βιοηλεκτρική ιατρική, και τις συμπληρωματικές θεραπείες. Περιέχει, επίσης, τι τελευταίες πειραματικές προόδους στην αγωγή του καρκίνου. Χρησιμοποιώντας απλή και κατανοητή γλώσσα, οι «Εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου» εξηγούν με ακρίβεια – και χωρίς προκαταλήψεις – πως λειτουργεί κάθε αγωγή, παρουσιάζουν το επιστημονικό σκεπτικό, στο οποίο βασίζεται κάθε μέθοδος, και παρέχουν κλινική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων. Το βιβλίο εξετάζει, επίσης, τους μύθους και τις εσφαλμένες αντιλήψεις, που περιβάλλουν τις εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου τόσο από την πολιτική, όσο από την κοινωνική άποψη. Επιπλέον, οι «Εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου», παρέχουν σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές για την επιλογή μιας εναλλακτικής αγωγής, καθώς και λεπτομερείς πληροφορίες για υπηρεσίες παραπομπής ασθενών, που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τις θεραπείες, οι οποίες ταιριάζουν καλύτερα στις προσωπικές σας ανάγκες.

Για να πάρετε μια συνετή και ενημερωμένη απόφαση, είναι ζωτικό να έχετε στη διάθεσή σας τις σωστές πληροφορίες. Οι εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου θα σας βοηθήσουν δίνοντάς σας αυτές τις πληροφορίες, όταν τις χρειάζεστε.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/