Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Κανένας

Σελίδες: 1 ... 33 34 [35]
511
Θεωρώ ότι έχει να κάνει με τις φυλετικές συνήθειες και τα κληρονομικά γνωρίσματα.
(μήπως χρησιμοποιούμε ίδιες λέξεις με άλλο νόημα;  ::))
Για παράδειγμα, ορισμένες εξειδικευμένες ασκήσεις γιόγκα είναι ιδανικές για τους ινδούς που τις χρησιμοποιούσαν από παλιά.  Είναι όμως ακατάλληλες για άλλες φυλές, όπως πχ οι Ευρωπαίοι. 
Έστω ότι ένας ινδός μεταναστεύει στην Αγγλία και προσαρμόζεται τέλεια στον αγγλικό τρόπο ζωής.  Ωράρια, εργασία, διατροφή κτλ.  Άρα αποκτά τις Ευρωπαϊκές φυλετικές συνήθειες.  Θα συνεχίσει όμως να ωφελείται από τις συγκεκριμένες ασκήσεις γιόγκα.   

Άρα λοιπόν οι διαφορές στην καταλληλότητα των ασκήσεων οφείλονται στις φυλετικές (κληρονομικές) διαφορές και όχι στις φυλετικές συνήθειες.


512
Νομίζω ότι αυτή είναι και η ιδανικότερη στάση γενικά για ανθρώπους σε "δυτικού τύπου" κοινωνίες.
Δηλαδή έχει να κάνει με την κουλτούρα?  Τις διατροφικές συνήθειες?  Όχι με τη φυσιολογία του σώματος, τη φυλή που ανήκει ο άνθρωπος? 

513
Θα ηθελα να ρωτήσω αν η στάση που πρέπει να εχουμε στο διαλογισμό είναι συγκεκριμμένη η αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε όποια μας εξυπηρετεί.
Εγώ κάθομαι σε καρέκλα, οι παλάμες στα γόνατα.  Τα πόδια γυμνά να πατάνε σε πέτρινο πάτωμα (μάρμαρο ή τσιμέντο) ώστε το σώμα να γειώνεται και να κυκλοφορεί ελεύθερα η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια του σώματος.

Κάπου είχα διαβάσει ότι η σπονδυλική στήλη πρέπει να είναι σε ευθεία (όρθια) ώστε και πάλι να διευκολύνεται η ροή της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας μέσα από το νευρικό σύστημα.

Με αυτο τον τρόπο εξουδετερώνουμε την βαρύτητα με την βαρύτητα αλλά αυτό δεν νομίζω οτι ειναι διαλογιστική μέθοδος.
Παλιά έκανα αρκετούς πετυχημένους διαλογισμούς ξαπλωμένος.  Τελευταία όμως δε μπορώ, με παίρνει ο ύπνος.  Το θέμα είναι να χαλαρώσεις αλλά να μη κοιμηθείς.  Όταν η πλάτη είναι όρθια, σε δυσκολεύει κάπως από το να κοιμηθείς.

514
.... διαπραγματεύεται ανώτερες δονήσεις, και κατά συνέπεια τα ευεργετήματα είναι και περισσότερα.

Ναι, συμφωνώ.  Ψάχνω όμως να βρω πιο συγκεκριμένες επίδράσεις σε καθαρά βιολογικό επίπεδο.  Πχ μετά από 1 ώρα διαλογισμό  σε Ροδοσταυρικό Sanctum, μπορώ να θεωρήσω ότι χρειάζεται να κοιμηθώ το βράδυ το ίδιο όπως συνήθως, 1 ώρα λιγότερο, 2 ώρες λιγότερο?  Μήπως η λειτουργία του εγκεφάλου στο sanctum επιβαρύνει το νευρικό σύστημα και χρειάζεται να κοιμηθώ παραπάνω?

Τελευταία τα sanctum που κάνω κρατάνε περισσότερο από 1 ώρα.  Όμως δε βλέπω να χρειάζομαι λιγότερο ύπνο το βράδυ.



515
Frater

Διαβάζω ξανά και ξανά το κομμάτι από το βιβλίο του SHAFTESBURY.  Μπορείς να μου πεις πιο σημείο αναφέρεται στην ερώτηση που έκανα?  Και από τη στιγμή που είναι δυσνόητο σε εμένα, μπορείς να δόσεις μία εξήγηση με δικά σου λόγια?

516
Όταν κάνουμε διαλογισμό (Ροδοσταυρικό Sanctum), τα κύματα του εγκεφάλου πέφτουν από Βήτα σε Άλφα και ίσως πιο κάτω, σε Θήτα.  Το διάστημα λοιπόν του διαλογισμού, πως επιδρά στη μετέπειτα υγεία μας?  Πόσο επιδρά στο νευρικό σύστημα και στην ανάγκη μας για ξεκούραση και ύπνο? 

Παλιά από σεμινάρια στη μέθοδο Σίλβα, θυμάμαι ότι 15 λεπτά στο επίπεδο Άλφα, ισοδυναμεί με 1 ώρα ύπνο. 

Ο Ροδοσταυρισμός και η επιστήμη τι λένε πάνω σε αυτό?

517
Πως και γιατί λοιπόν λειτουργεί ένα θεραπευτικό, σύμφωνα με την κατανόησή και το προσωπικό μας βίωμα?

Εγώ τα θεραπευτικά από απόσταση τα κάνω σαν τους κλασικούς ενεργητικούς οραματισμούς. 

Τώρα το πως ακριβώς δουλεύει η συναισθηματική και ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σε συνδιασμό με τον οραματισμό, για να φέρουν το αποτέλεσμα, δεν ξέρω.

518
Για το δεύτερο από τα δύο άτομα στα οποία έκανα θεραπευτικά, το άρχισα τη Δευτέρα (πριν 2 ημέρες).  Δεν ξέρω πόσο σύμπτωση είναι, αλλά από τη Δευτέρα αισθάνομαι κι εγώ πολύ καλύτερα. 

Με το άτομο αυτό έχουμε καλή συναισθηματική σύνδεση.  Και είναι αρκετά δεκτικό ψυχικά.  Αποτέλεσμα είναι μόλις του στείλω ενέργεια, να έχει άμεσο θετικό αποτέλεσμα.  Σήμερα λοιπόν μου ανέφερε ότι την ώρα που υπολογίσαμε ότι του έστελνα ενέργεια, του έπεσε ο πυρετός και φυσικά ένιωσε πολύ καλύτερα

519
Συνήθως όταν είμαστε άρρωστοι δεν έχουμε ενέργεια...

Θυμάμαι κάποτε είχα Γαστρεντερίτιδα.  Είχα εμετούς, αισθανόμουνα μεγάλη αδυναμία.  Σκέφτηκα να κάνω κάποιες ενεργειακές ασκήσεις για να ενεργοποιήσω το νευρικό μου σύστημα, να φορτίσω με ενέργεια και να επιταχύνω τη θεραπεία.  Μόλις άρχισα να οραματίζομαι τα διάφορα κανάλια ενέργειας, ένιωσα έντονη ζαλάδα.  Νόμιζα ότι θα λιποθυμούσα.  Ήταν αδύνατο να συνεχίσω.  Κατάλαβα λοιπόν ότι σε περιπτώσεις μεγάλης αδυναμίας το καλύτερο είναι η χαλάρωση και ο ύπνος.

Πρόσφατα με χτύπησε η γρίπη που ταλαιπωρεί πολλούς.  Ο πυρετός κράτησε μόνο 1-2 ημέρες.  Όμως ενοχλητικά συμπτώματα όπως βήχας συνεχίζουν να με ταλαιπωρούνε.  Στο διάστημα αυτό (του βήχα) μπόρεσα με επιτυχία να κάνω 2 θεραπευτικά για φιλικά μου άτομα.  Δεν είχαν απόλυτη επιτυχία, αλλά αισθάνθηκαν τη διαφορά.

520
Ψυχολογία και εσωτερισμός / Δοκιμασία Σελήνης
« στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 23:28:53 »
Το forum έγινε στις 24/1/07.
---------------------------------------------------------------------
Δοκιμασία Σελήνης – Αλχημιστική Διαδικασία - Επίλυση των προβλημάτων του Ασυνείδητου – Γνωσιοθεραπεία/Ψυχανάλυση

Το 99,9% των ανθρώπων έχει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει περάσει αυτή τη διαδικασία.

Το άτομο που έχει κατακτήσει τη Σελήνη χαρακτηρίζεται από : Στωικότητα, ηρεμία, δεν τεμπελιάζει, χαμογελάει και μένει ανεπηρέαστος από τις βλακείες που συμβαίνουν γύρω του.  Συμπονάει τους άλλους.

Όλα τα ψυχολογικά προβλήματα προέρχονται από ανασφάλειες.  Τα οποία προέρχονται από κόμπλεξ, τα οποία δημιουργούνται σε ηλικίες 0-7 χρονών.  Κόμπλεξ δημιουργείται κυρίως αν μας συμβεί κάτι το οποίο είναι αντίθετο με τα ταμπού-πιστεύω μας.  Πχ ένα αγαπητό πρόσωπο (πχ γονιός) μας μαλώσει χωρίς εμείς να πιστεύουμε ότι φταίμε. 

Διαφορετικοί άνθρωποι αντιδρούνε διαφορετικά.  Πχ κάποιος μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από τέτοιο περιστατικό.  Από αυτούς που θα επηρεαστούνε και θα αποκτήσουνε κόμπλεξ, άλλοι θα γίνουν υποτακτικοί ενώ άλλοι θα αντιδράσουνε και θα γίνουν επιθετικοί.

Μέθοδος
1)   Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια του σώματος.  πχ Reiki.  Διότι τα κόμπλεξ είναι μπλοκαρισμένη ενέργεια η οποία όμως χρησιμεύει για να μας δίνει κίνητρα για τη ζωή.  Αν ο οργανισμός δε μάθει να διαχειρίζεται συνειδητά τις ενέργειες, η απουσία τους θα μας θεραπεύσει από προβλήματα αλλά θα χάσουμε την όρεξη για τη ζωή.  Δυστυχώς με την απλή ψυχανάλυση υπάρχει αυτός ο κίνδυνος (Adler, Jung). 
2)   Εντοπίζουμε το ψυχολογικό πρόβλημα.  Πχ όταν είμαστε με παρέα αγνώστων αισθανόμαστε μπούκωμα στο στήθος.
3)   Κάνουμε διαλογισμό.  Προσπαθούμε να επαναφέρουμε το σύμπτωμα (πχ μπούκωμα στο στήθος).  Ο στόχος είναι το συναίσθημα να προκαλέσει συνειρμό και να μας έρθει μία κατάσταση από το παρελθόν.  Αν τότε υπάρξει συναισθηματική φόρτιση, τότε ο συνειρμός είναι γνήσιος, έχουμε εντοπίσει μία ρίζα του προβλήματος και θεραπευόμαστε από το κόμπλεξ.

Βοηθάει πολύ τη διαδικασία αν ασχοληθούμε με αποσυμβολισμό, Μυθολογία.  Συνιστώμενο βιβλίο το «Ένα πείραμα σε βάθος».

Συνειδητά εξέθετα τον εαυτό μου σε δύσκολες καταστάσεις.  ΠΧ να διεκδικώ πράγματα από τους προϊσταμένους μου.  Έτσι εντόπιζα περισσότερα προβλήματα και μπορούσα να δω αν υπάρχει βελτίωση.  Σε εμένα προσωπικά, όταν άρχιζα διαλογισμό και ήμουν ήδη συναισθηματικά φορτισμένος (πχ στενοχωρημένος), σχεδόν πάντα είχα θετικό αποτέλεσμα. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Δείγματα από εφαρμογή της μεθόδου:

13/12/05.  Ονειρεύτηκα ότι ήμουνα σε ένα νοσοκομείο (ή ξενοδοχείο).  Το οποίο όμως έμοιαζε να είναι ακριβώς πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.  Από το πάτωμα μπορούσες να δεις τη θάλασσα, το βυθό.  Μου δημιουργούσε την αίσθηση ότι το πάτωμα ήταν κάποια φουσκωτή επιφάνεια και δεν παρείχε μεγάλη ασφάλεια.
Ήμουνα ξαπλωμένος στο κρεβάτι, με κάποιο άλλο άτομο, νομίζω κάποια κοπέλα.  Είδα να αναδύεται από κάτω ένα μαύρο πράγμα, σαν μεγάλο σελάχι, ή σαν μεγάλη σκισμένη σακούλα σκουπιδιών.  Καθώς πλησίαζε εγώ φοβόμουνα.  Κάποια κομμάτια του περάσανε πάνω στο κρεβάτι μου.  Πήρα ένα κομμάτι που έμοιαζε από ουρά καρχαρία και το έβαλα στο στόμα μου.  Μύριζε θάλασσα και ψοφίμι.  Αηδίασα και έτρεξα σε ένα νεροχύτη να το φτύσω.  Αλλά σκέφτηκα ότι από εκεί πάλι θα γυρίσει στη θάλασσα, και θα συνεχίσει να είναι πρόβλημα.

Εξήγηση ονείρου:
Η θάλασσα είναι το υποσυνείδητο.  Το «μαύρο» πράγμα που αναδύεται και βρομάει είναι κάποιο πρόβλημα (σύμπλεγμα) που χρειάζεται θεραπεία (ανάλυση).  Το να το φτύσω στο νεροχύτη, να το απωθήσω, δεν έχει νόημα.  Διότι θα επιστρέψει στο υποσυνείδητο, από όπου θα συνεχίσει να με βασανίζει.  Αυτό μπορεί να αναφέρεται σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, ή απλώς να συμβολίζει τη διαδικασία για τη θεραπεία.

--------------------
05/2005.  Παρατήρησα ότι σε παρέα δε συμμετέχω πολύ στη συζήτηση, αισθάνομαι αποκομμένος.  Ειδικά σε καινούριες παρέες και όταν υπάρχουν πολλά άτομα (άρα και ανταγωνισμός για το λόγο).  Αντίθετα είμαι άνετος σε 1-1 συζητήσεις.

--------------------
05/2005.  Σκεπτόμενος το πρόβλημα, μου ήρθε ο ακόλουθος συνειρμός: Όταν ήμουν σε ηλικία 5-6 χρονώ, η μητέρα μου είχε πεί ότι αν δεν είμαι φρόνιμος, θα με παρατήσει. Μόλις μου το είπε, ξέσπασα σε κλάματα.  Έπεσα στην αγκαλιά της και την παρακαλούσα να μη με παρατήσει.  Η Αντίδρασή μου ήταν υπερβολική.
--------------------
01/2006.  Σκεπτόμενος το πρόβλημα, μου ήρθε ο ακόλουθος συνειρμός: Σε ηλικία 4 χρονών, αντιδρούσα πάρα πολύ να πάω στον παιδικό σταθμό.  Παρακαλούσα τη μητέρα μου να με κλειδώσει στο σπίτι και να την περιμένω, παρά να με πάει στον παιδικό σταθμό.
--------------------
6/2/06 Sanctum
Ανακαλώ σκηνή όπου η μητέρα με πάει στον παιδικό σταθμό.  Εγώ (παιδί) κλαίω και δε θέλω να πάω.  Εγώ (τώρα) συγκινούμαι.  Βλέπω τον εαυτό μου-τώρα να πηγαίνει δίπλα στους δύο και να λέει στη μαμά: «Το παιδάκι κλαίει, δε θέλει να πάει στο σχολείο».  Εκεί με έπιασαν τα κλάματα (Εγώ-τώρα, στην πραγματικότητα).  Και όποτε σκεφτόμουνα τη σκηνή αυτή, το κλάμα εντεινότανε.
Έκλαιγα με χοντρούς λυγμούς.  Σε κάποιες φάσεις το σώμα μου έτρεμε στο ρυθμό ενός λυγμού-σφυρίγματος.
Σε φάσεις που το κλάμα υποχωρούσε φανταζόμουνα ότι είμαστε στην είσοδο του παιδικού και με υποδέχονται οι νηπιαγωγοί.  Εγώ φυσικά αγκιστρωνόμουνα στη μαμά.  Έκανα συνέχεια την ερώτηση: «Τι υπάρχει εκεί που φοβάσαι?  Γιατί δε θέλεις να πας στον παιδικό?»  Προσπαθούσα να δω το εσωτερικό αλλά τίποτα συγκεκριμένο. 
Σε κάποια στιγμή σκύβω και ρωτάω το παιδάκι την ίδια ερώτηση.  Αμέσως μου ψιθυρίζει: «Με χτυπάνε».  Η εντύπωση που μου δημιουργήθηκε είναι ότι τον χτυπάνε τα άλλα παιδάκια, όχι οι δασκάλες.
--------------------
Μετά από αυτό παρατήρησα ότι η αυτοπεποίθησή μου αυξήθηκε πολύ.  Ήμουν πολύ πιο ομιλητικός σε παρέες και είχα πολύ περισσότερο ηγετικό ρόλο.
--------------------
4/4/06: Παρουσιάστηκαν πάλι κάποια συμπτώματα ανασφάλειας.  Όπως ήμουν στενοχωρημένος αποφασίζω να κάνω Sanctum.

Πήγα στην εποχή του παιδικού σταθμού.  Μία νηπιαγωγός με υποδέχτηκε στην πόρτα και με πήρε από τη μητέρα μου.  Αμέσως όμως γύρισε το κεφάλι της προς τα πίσω δεξιά της,  με αποστροφή/περιφρόνηση.  Μου φάνηκε υπερβολική η στάση της.  Μετά είδα να χαστουκίζει το παιδάκι με αστείο τρόπο (σαν τα κόμικς).

Πήγα στην εποχή που περπάτησα.  Έπιασα το μωρό  και του είπα ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρω τι φταίει.  Εκείνο γύρισε και μου έδειξε με το χέρι του προς τα πίσω.  Ήταν σκοτάδι αλλά μακριά υπήρχε ένα φως.  Άρχισα να έρπω προς τα εκεί, με ακολουθούσε το μωρό.  Πήγα στην εποχή που ήμουνα 10 μηνών, όταν ακόμα ήμουνα παχουλός. 

Ήμουνα στο υπερυψωμένο καρεκλάκι.  Μία γυναίκα με τάιζε κρέμα.  Είχε κοντά φουσκωτά μαλλιά (όπως η μητέρα μου, αλλά ήτανε της μόδας τότε), φορούσε ανοιχτόχρωμη μπλούζα και σκούρα φούστα, μακριά κάτω από το γόνατο.  Μου έδινε χαστούκια και μου έλεγε «φάγε το φαγητό σου σκασμένο».  Εγώ-μωρό έκλαιγα κι έλεγα (μάλλον σκεφτόμουνα) «μα το τρώω όλο το φαγητό μου».  Εκεί εγώ-τώρα άρχισα να κλαίω.  Η φράση αυτή ήταν το κλειδί «μα το τρώω όλο το φαγητό μου». 

Η φιγούρα της γυναίκας έμοιαζε με τη μητέρα μου.  Αλλά λογικά απέρριπτα ότι η μητέρα μου θα μου φερότανε έτσι.  Σκέφτηκα μήπως ήταν η γιαγιά.  Η εντύπωση/συναίσθημα όμως ήτανε ότι με χαστούκιζε η μητέρα μου.
--------------------
Μετά από αυτό παρατήρησα ότι η αυτοπεποίθησή μου αυξήθηκε ακόμα περισσότερο.

Όσο η εμπειρία αυξανότανε, τόσο η διαδικασία γινότανε πιο εύκολη.  Το Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2006, η συχνότητα των Sanctum που θα αποκάλυπταν τη ρίζα προβλήματος και θα έφερναν κάποιο αποτέλεσμα έφτασε στα 1-2 την εβδομάδα.

521
Υπάρχουν τεχνικές όπου κάποιος εκπαιδευμένος (Α) μπορεί να στείλει θεραπευτική ενέργεια σε κάποιος άρρωστο (Β) με πολύ καλά αποτελέσματα.  Είτε από απόσταση, είτε με επαφή.

Τι γίνεται όμως αν ο (Α) είναι άρρωστος? 

1) Μπορεί με την ίδια επιτυχία να στείλει ενέργεια στον (Β)?
2) Μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του?

522
η μηπως προοριζομαστε για πρακτικη εφαρμογη αυτων ακομη και στο υλικο πεδιο?
Βαριά η λέξη "προοριζόμαστε".  Δεν ξέρω αν "πρέπει" να εφαρμόσουμε σε υλικό επίπεδο αυτά που μαθαίνουμε.  Από δική μου εμπειρία όμως απαντώ ότι μπορούμε και βελτιώνεται το επίπεδο της ζωής μας.  Μερικά παραδείγματα:
1) H πραγματική και μόνιμη "ηρεμία" έρχεται μέσα από την αυτογνωσία.  Η οποία μας κάνει δυνατούς, γεμάτους αυτοπεποίθηση.  Αυτό έχει άμεση θετική επίδραση στις σχέσεις μας με τους άλλους.
2) Αυτή η αυτογνωσία και ηρεμία, μας απαλλάσσει σε μεγάλο μέρος από τις αρρώστιες του σώματος, αφού οι αρρώστιες είναι ψυχοσωματικές.
3) Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του σώματός μας για θεραπεία συνανθρώπων μας.
5) Μπορούμε με δημιουργικούς Οραματισμούς να βελτιώσουμε τη ζωή μας σε οποιοδήποτε τομέα επιλέξουμε.

Και αν ναι ποσο απεχουμε απο την πραγματικη διασταση τησ βαθειασ γαληνης σε σχεση με την καθημερινοτητα μας?
Νομίζω ότι αυτό πετυχαίνεται με την κατάκτηση του Ήλιου, από το σύστημα της Καμπάλα.

523
Αποσυμβολισμός / Λεξικά Συμβόλων
« στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 15:01:23 »
Ποια είναι τα καλά Λεξικά Συμβόλων?  Έστω και στα Αγγλικά.

Εγώ μετά από ψάξιμο κατέληξα και πήρα το "Το Λεξικό των Συμβόλων" του Juan - Eduardo Cirlot.  Αν και φαίνεται αρκετά καλό, έχω διαπιστώσει κάποιες παραλείψεις.  πχ δεν αναφέρει ότι η "θάλασσα" είναι ένα από τα σύμβολα του υποσυνείδητου.  Σε αυτό βρίσκω απάντηση που με ικανοποιεί περίπου στο 25% των περιπτώσεων που το χρησιμοποιώ. 

Επίσης βρήκα πολύ χρήσιμη αυτή τη σελίδα: http://independentartistscompany.com/symbolspage.html

Εσείς έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο?

Σελίδες: 1 ... 33 34 [35]