Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - LordPayens

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5
16
Αλχημεία / Απ: Φιλοσοφική Λίθος!
« στις: Ιουνίου 04, 2007, 17:15:36 »
Αγαπητέ Anon,

Εδώ δεν τα καταφέρνουμε με μια ζωή. Σκέψου να ήμασταν και αθάνατοι. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω. Ενώ με την αλλαγή ξενιστών, αλλάζεις και παραστάσεις. Ξέρει ο Θεός.  ;)

17
Αλχημεία / Απ: Κυνήγι Μαγισσών!
« στις: Ιουνίου 04, 2007, 16:49:47 »
Παράθεση
Ατυχώς, επιδή είμαστε ανίκανοι να κατανοήσουμε,
καταλήγουμε εν τέλει στο συμπέρασμα ότι μας προσφέρει μεγάλη υπηρεσία ο αδικών,
γιατί μόνον έτσι κατανοούμε την δικαιοσύνη.

Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν τον τύραννο για την ευκαιρία που μας έδωσε να κατανοήσουμε την έννοια της ελευθερίας
και αφού κατανοήσαμε,
ας ετοιμαστούμε για την επανάσταση

Κλαπ! κλαπ! κλαπ!  :)

18
Αλχημεία / Απ: Φιλοσοφική Λίθος!
« στις: Ιουνίου 04, 2007, 16:47:02 »
Αγαπητέ Frater Immortal,

Για τον εσωτεριστή ο χρόνος δεν έχει καμία αξία. Ο χρόνος είναι το πρώτο θηρίον που οφείλει να αντιμετωπίσει. Στις υψηλότερες μυήσεις ο εσωτεριστής αναγνωρίζει την ύπαρξη ενός κόσμου σε χρονική απώλεια, ενός κόσμου που δεν καθορίζεται από την βασιλεία του και δεν τον εξουσιάζει. Ο εσωτεριστής λοιπόν, οφείλει να κατανοήσει ότι η αρχή του χρόνου δεν τον δεσμεύει σε τίποτα. Οφείλει να κατανοήσει την ανεξάρτητη ροή των γεγονότων, ως τον μόνο εξουσιαστή και καθοδηγητή της πορείας του. Η επιτάχυνση δεν συμβαίνει υλικά, η επιτάχυνση συμβαίνει μέσα μας όχι γιατί δεν έχουμε αρκετό χρόνο αλλά γιατί ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να την σταματήσει. Αν ο άνθρωπος μπορούσε να κατανοήσει απόλυτα την στιγμή, αυτό θα ήταν αρκετό και δεν θα χρειαζόταν τίποτα περισσότερο.

Φιλικά,
LordPayens

19
Αγαπητέ Κανένα,

Η ψυχοθεραπεία, γίνεται από ψυχολόγους-ψυχοθεραπευτές που δεν έχουν το δικαίωμα να χορηγούν ψυχιατρικά φάρμακα αλλά βρίσκονται κάτω από την επίβλεψη ψυχαναλυτή-ψυχίατρου.

Η ψυχανάλυση γίνεται από ψυχαναλυτές-ψυχιάτρους που έχουν το δικαίωμα να χορηγούν φάρμακα.

Αν και κάποια προβλήματα όντως θα μπορούσαν να αναγνωριστούν ως σημάδια πιθανής προόδου στον εσωτερισμό, προβλήματα που βασίζονται σε πρόωρη ανάπτυξη του ατόμου, αυτό δεν σημαίνει ότι ο εσωτερικός δρόμος έχει την λύση για όλα. Πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο συγκεκριμένος ασθενής όντως θα έχει την δύναμη να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που θα του παρουσιαστούν μέσω του εσωτερικού δρόμου διότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ χειρότερα.

Η ψυχανάλυση, η ορθή ψυχανάλυση με έμπειρο ψυχαναλυτή, είναι χίλιες φορές καλλίτερη για ανθρώπους με ψυχολογικές παθήσεις και πρέπει να επιλέγεται πάντοτε πρώτη. Η διαδικασία είναι καθαρά εσωτερική, η ουσία της είναι στην σχέση που αναπτύσεται μεταξύ του ασθενούς και τους ψυχαναλυτού και προτείνεται όχι μόνον για ανθρώπους με παθήσεις αλλά και για ανθρώπους που επιθυμούν να απεμπλοκαριστούν από συμβάντα που τους κρατάνε πίσω ή που δεν τους αφήνουν να εξελιχθούν περεταίρω.

Φιλικά,
LordPayens

20
Φυσικά. Χωρίς βέβαια να παγιδευτούμε σ'έναν δεύτερο αμφίβολο μύθο και τελικά να παγιδέψουμε έναν μύθο μέσα σ'έναν άλλο μύθο. Αν μπορούμε να διατηρούμε ταυτόχρονα την συναισθησία μας και να μην καταλήξουμε πιο μακριά από την αλήθεια μας νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο από την αντιμετώπιση της ίδιας της ζωής μας συμβολικά. Βέβαια τούτο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει έναν χρηστικό σκοπό για να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα, αλλά να είναι ακόμα ένας τρόπος για να κατανοούμε την πραγματικότητα καλλίτερα.

Φιλικά,
LordPayens

21
Αγαπητέ μου Avaris,

Ιδιαίτερα για το "Όπως επάνω έτσι και κάτω" θεωρώ ότι δεν χρειάζεται καμία μετάλλαξη για να μας αποκαλύψει τα μυστικά του.

Φιλικά,
LordPayens

22
Αγαπητέ μου Anon,

Δεν θα το ερμηνεύσω ακόμα, διότι νομίζω ότι θα χαλάσω την αλληγορία του. Ας τα συμαζέψουμε όμως λίγο.

-> Τί τον ταίζουμε τον λύκο μας;

-> Απορώ πάντως, πως ο γερο Ινδιάνος είναι τόσο σίγουρος πως μόνον εσύ ταίζεις τον Λύκο σου......

-> Οι λύκοι σας μαλλώνουνε για ένα νεκρό ελάφι. Τί σημασία έχει ποιός θα νικήσει;

-> Από τα πτώματα φυτρώνουν άνθη.

-> Απλα νομιζω οτι οι ριζες του ανθους είναι ο "κακός" ο λύκος


23
Αποσυμβολισμός / Απ: Λογική Vs Διαίσθησης!
« στις: Ιουνίου 03, 2007, 18:05:02 »
Αγαπητή μου try,

Συμφωνώ με το τελευταίο ποστ του φίλου Anon, αλλά για τον λόγο ότι μ'ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα, θα προσπαθήσω να το πω με δικά μου λόγια.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ήμουν ιδιαίτερα πιστός σ'αυτήν την αρμονία. Όσο πιο πιστός γινόμουν, τόσο ανησυχούσα για την σιγουριά που μου προσέφερε. Έφτασα στο σημείο, που σε κάποιο άλλο ποστ μου το περιέγραψα ως το σημείο της απολύτου αρνήσεως, ένα επίπεδο επανεξετάσεως των αρχών που είχα αποδεχτεί ως βασικών για την λειτουργική πρόοδο των συλλογισμών μου.

Κατέληξα λοιπόν σ'αυτό που πιστεύω σήμερα. Καθολική και απόλυτη λογική, να πηγάζει από την απόλυτη αναρχία. Ένα ριζικό και προοδευτικό μονοπάτι χωρίς βάσεις και χωρίς αρχή. Μια και μόνη αποδοχή έχει το συγκεκριμένο μονοπάτι. "Κάτω από τον ουρανό, όλα".

Δεν θεωρώ λοιπόν ότι οφείλουμε την ικανότητα να μπορούμε να διαισθανθούμε την αλυσίδα των γεγονότων. Η βάση του μυστηρίου βρίσκεται στην μοναδική και πρώτη επιλογή. Τα γεγονότα που θα την διαδεχτούν αποτελούν εικόνες της.

Η λογική αντίληψη με την λιγότερη απόκλιση από την καθαρή διαίσθηση για μένα είναι αυτή που δεν γνωρίζει χρονικά όρια. Είναι η λογική που προέρχεται από την ερμηνεία της απόλυτης στιγμής. Όταν αυτή η λογική βασίζεται στο σημείο όπου όλα συγκλίνουν, όλα αναμειγνύονται και όλα παρουσιάζουν το πρώτο τους πρόσωπο, η επιλογή θα έχει και ανάλογο χαρακτήρα.

Φιλικά,
LordPayens

24
Αποσυμβολισμός / Απ: Λογική Vs Διαίσθησης!
« στις: Ιουνίου 03, 2007, 05:19:29 »
Αφού τα βρίσκετε που τα βρίσκετε δεν το προχωράμε το θέμα;  :D ;)

25
Γενικά θέματα προβληματισμού / Απ: Αυταπάτες!
« στις: Ιουνίου 03, 2007, 05:16:49 »
Να προτείνω το εξαιρετικό βιβλίο του Ευστάθιου Λιακόπουλου, "Η ζωή μέσα από το φωτεινό καλειδοσκόπιο του θανάτου".

Ένα απόσπασμα:

"Η εσωτερική σοφία, δεν ήταν δυνατό να αφήσει απαρηγόρητο και απροστάτευτο τον άνθρωπο, έρμαιο του παράλογου και αποτρόπαιου γεγονότος. Από την αρχή του σκέπτεσθαι και του όποιου πολιτισμού, έστρεψε στοργικά την προσοχή του στην τόσο οικεία διαδικασία της σποράς και του θερισμού, ώστε αυτός να αποκτήσει την απαραίτητη γνώση και κυρίως μια άλλη προοπτική ύπαρξης. Και δεν ήταν φυσικά απλά συμβολισμός και διδασκαλία, αλλά κόπος και ιδρώτας καθημερινός και άμεση αλλά βαθιά παρατήρηση. Ο σπόρος έπρεπε να ενταφιασθεί, να διαλυθεί και να προσφερθεί, ωστέ μέσα από την θυσία η εενέργειά του να ενισχύσει το κρυμμένο μέσα του φύτρο, να του δώσει την δύναμη και την εμπειρία να ξεπροβάλλει από την γη όταν έπρεπε, για να αναπτυχθεί, να καλλιεργηθεί, να μεστώσει και να καρπίσει, προσφέροντας ευφρόσυνα και πανηγυρικά, πολλαπλάσιο πλέον το σπόρο που θυσιάστηκε.
Και αργότερα, η μυθική και ηρωική εποχή, επένδυσε σκηνικά και με αρκετά στοιχεία κάθαρσης σε αυτόν τον ελπιδοφόρο και σωτήριο κύκλο της ύπαρξης. Με τρόπο βέβαια τραγικό και εξόχως παραστατικό.
---
Ο ισχυρός θεός Όσιρις, σύζυγος της Ίσιδος και βασιλέας της Αιγύπτου, δολοφονήθηκε από τον αδελφό του Τυφώνα ο οποίος εποφθαλμιούσε την εξουσία του. Ο κακούργος τεμάχισε το σώμα του και έρριψε τα μέλη του στον ποταμό Νείλο. Η Ίσις μετά από περιπετειώδεις αναζητήσεις ανακάλυψε τα λείψανα του αγαπημένου της και τα έθαψε με τον επιβαλλόμενο σεβασμό, πάλι στην γη, στην Άβυδο. Στη συνέχεια με την κορύφωση των συναισθημάτων της και με τη βοήθεια του γιου της Ώρου, τον ανάστησαν. Ο Τυφών νικήθηκε και η εξουσία επανήλθε στο νόμιμο βασιλέα της χώρας, τον εξουσιαστή των υδάτων και τον έμπειρο και σοφό πλέον μυσταγωγό..."

26
Αγαπητέ μου Avaris,

Να δεις τι θα γίνει όταν αυτή η φωτισμένη γενιά θα κυριαρχήσει στον πλανήτη. Να δεις τους ανθρώπους τους απλούς της καθημερινότητας, τον φόβο στα μάτια τους όταν οι μυημένοι θα καθορίζουν τις ζωές τους. Να δεις την αγανάκτησή τους που το άρτιο θα κυβερνά και η αμαρτία θα είναι πραγματικά καταραμένη. Να δεις τότε πως το αρχαίο και αρχέγονο κτήνος θα ανυψωθεί και θα κατακλύσει τον κόσμο μας. Η ουτοπία που αναζητούμε, είναι η καταδίκη που εξασφαλίσαμε.

LordPayens

27
Αλχημεία / Απ: Φιλοσοφική Λίθος!
« στις: Ιουνίου 03, 2007, 02:36:18 »
Ακριβώς αυτό! Όχι απλά δράση αλλά κρίσιμη δράση, φυσικά όμως ακριβώς όσο χρειάζεται. Μπορεί ν'ακούγεται απλό αλλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα του Εσωτερισμού. Η ακριβής αίσθηση του μέτρου, ή ο σεβασμός προς την ακρίβεια. Από την στιγμή που μπορούμε να δούμε όλη την εικόνα και οι επιλογές μας θα την αφορούν ολοκληρωτικά. Δράση και προσμονή λοιπόν. Μέχρι η ώρα να είναι η κατάλληλη.

Φιλικά,
LordPayens

28
Σου ζητώ συγνώμη φίλε El Morya. Και παρεξήγησα και βιάστηκα. Καλή σου νύχτα.

Payens

29
Κάτι δεν καταλαβαίνω εδώ;

Αγαπητέ El Morya,

Ο λόγος υπάρξεως των φόρουμς δεν είναι για να προβάλουμε τις απόψεις μας αλλά για να τις συζητήσουμε και να τις εμπλουτίσουμε με νέα στοιχεία. Κάτι που δεν βλέπω να είσαι διατεθειμένος να κάνεις. Σε θεωρώ ιδιαίτερα ευφυή και πάντοτε μ'ενδιέφεραν τα ποστς σου. Απαντήσεις όμως σαν την τελευταία δεν έχουν να μου πουν τίποτα, απαντήσεις που προτείνουν την δική σου αυθεντία και την δική μου ηλιθιότητα.

Καληνύχτα.

30
Παράθεση
Ο θεός δεν παιδεύει κανέναν, γιατί πολύ απλά δεν αγαπάει κανέναν. Η αγάπη είναι ανθρωπομορφικό χαρακτηριστικό, το οποίο, επειδή ακριβώς εφαρμόζεται επιλεκτικά...

Αγαπητέ Anon,

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η αγάπη είναι ένα ακόμη είδωλο μιας συμπαντικής αρχής, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ανθρωπομορφικό χαρακτηριστικό. Το ιδεατό της αγάπης μπορεί να αλλάζει πρόσωπα από την ανθρώπινη προσαρμοστηκότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ιδιοκτησία του ανθρώπου.

Φιλικά,
LordPayens

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5