Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - LordPayens

Σελίδες: [1] 2 3 ... 5
1
Αλχημεία / Απ: Ερωτική Αλχημεία
« στις: Ιουνίου 17, 2007, 23:38:13 »
Αγαπητέ Frater Immortal,

Να τον πολεμήσουμε όπως τον πολεμάνε σήμερα; Διότι αν δεν έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο και διαφορετικό στο μυαλό σου και καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αυτή η μάχη έχει συνεισφέρει ιδιαίτερα στην παρακμή της δυτικής κοινωνίας. Αν λοιπόν αυτήν την μάχη ονειρεύεσαι, τότε ειλικρινά λυπάμαι πολύ.

LordPayens
-----------
- Ό,τι η αρετή ένωσε ο θάνατος δεν το χωρίζει -

2
Γενικά θέματα προβληματισμού / Απ: Αυταπάτες!
« στις: Ιουνίου 13, 2007, 20:03:09 »
3.000 ευρώ για να δω πως είναι να πεθάνεις; Μπα, καλύτερα ν  περιμένω. Θέλει υπομονή, αλλά θα το παλέψω. Άντε να δούμε..

3
Γενικά θέματα προβληματισμού / Απ: Αυταπάτες!
« στις: Ιουνίου 12, 2007, 21:57:07 »
Ζω από περιέργεια να δω το τέλος μου  :-[
Ε, κάνε sanctum.

Το real thing είναι πάντοτε διαφορετικό.  ;)

4
Ανακοινώσεις - Σχόλια / Απ: Πρώτη Χιλιάδα posts!
« στις: Ιουνίου 08, 2007, 14:50:11 »
Δεν μ'αρέσουν τα γλυκά.  ::)

5
Αποσυμβολισμός / Απ: "Καλό και Κακό"!
« στις: Ιουνίου 08, 2007, 14:12:26 »
Το καημένο το σύμπαν δεν έχει αισθήματα, γι'αυτό έφτιαξε αυτό το υπέροχο ον τον άνθρωπο, για να έχει αισθήματα και να το καταλαβαίνει. Πέραν όλων των άλλων, ο άνθρωπος έχει την εκπληκτική δυνατότητα να "φιλτράρει" την συμπαντική ενέργεια και να την παρουσιάζει μέσω των συγκινησιακών του εκδηλώσεων. Για να διακυρίσσει ακόμη μια φόρα την απέραντη σοφία της δημιουργίας.

Φιλικά,
LordPayens

6
Αλχημεία / Απ: Ο αθάνατος Ταξιδιώτης
« στις: Ιουνίου 07, 2007, 21:33:15 »
Μάλλον κάποιος φοβάται τον θάνατο του θανατά...

7
Αγαπητέ μου Κανένα,

Κατάλαβα πολύ καλά την θέση σου και την συμμερίζομαι αρκετά. Απλά συνηθίζω να έχω αμφιβολίες και να επανεξετάζω το καθετί και πολλές φορές ολίγον υπερβολικά μέχρι που με βαριούνται.  :)

Μόλις έχω κάτι περισσότερο να προσθέσω στο θέμα θα το κάνω, αυτές τις μέρες είμαι λίγο κενός από σκέψεις.

Φιλικά,
LordPayens

8
Παράθεση
Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και στην "Εσωτερική Ιερά Επιστήμη"?

Διότι πολύ απλά για να μπορέσεις να διαβάσεις την ιερά επιστήμη, οφείλεις να μελετήσεις όλες τις επί της γης επιστήμες και διδασκαλείες, να γνωρίσεις απόλυτα τον εαυτό σου και τέλος αν τα καταφέρεις όλα αυτά να είσαι έτοιμος να τα ξεχάσεις μονομιάς και ν'αρχίσεις να διαβάζεις από την αρχή. Άρα, αναγκαστικά θέλει την πολυπραγμοσύνη που αναφέρεις κι ας μην γίνεσαι πολύ αποτελεσματικός στην καθημερινότητα.  :)

Φιλικά,
LordPayens

9
Αποσυμβολισμός / Απ: "Καλό και Κακό"!
« στις: Ιουνίου 06, 2007, 07:41:12 »
Αγαπητέ μου Avaris,

Ο νόμος είναι νόμος. Όσο ήταν, είναι και θα είναι εγκληματική πράξη οι σφαγές του κάθε Χαν, έτσι ήταν, είναι και θα είναι εγκληματική πράξη η δολοφονία ενός νεογέννητου Χαν. Ο σκοπός ποτέ(!) δεν αγιάζει τα μέσα!. Αν γίνουμε ελλαστικοί σε αυτό, τότε θα δούμε ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία να γκρεμίζεται.

LordPayens

10
Κοσμογονία / Απ: Case Study: Ναπολέων!
« στις: Ιουνίου 06, 2007, 07:36:35 »
Προσωπικά θα έλεγα ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο. Υπερτροφικός εγωισμός που κάνει τον άνθρωπο να πιστεύει ότι είναι ανίκητος. Δεν μπορείς να πεις ότι λειτουργούσε ελεύθερα διότι είχε κυριευθεί από την ακατάσχετη επιρροή της εξουσίας. Σύνηθες φαινόμενο...

LordPayens

11
Αγαπητέ Κανένα,

Η γνώση από μόνη της δεν έχει καμία δύναμη. Η σοφία είναι δύναμη. Και την σοφία μόνο οι ίδιοι μπορούμε να την κατακτήσουμε.

Φιλικά,
LordPayens

12
Αγαπητέ μου Avaris,

Νομίζω ότι μπερδεύεις λίγο τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι η σάτιρα των Μόντι Πάιθονς έχει ιδιαίτερη σχέση με όσα γράφεις. Όπως και δεν πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι χρησιμοποιούν την σάτιρα για την τηλεθέαση.

Προσωπικά συμφωνώ με την κριτική που κάνουν στην εξωτερική πολιτική της Αμερικής. Ο κ. Μπους το μόνο που κάνει με τις κινήσεις τους είναι να σφαγιάζει αμέτρητους αθώους καθημερινά και να οδηγεί τα πράγματα σε πολύ χειρότερη κατάσταση στην ανατολή απ'ότι είναι. Και τούτο δεν έχει καμία σχέση με την άνοδο της εγκληματικότητας.

Δεν θα έκανε την ίδια σάτιρα για τους 1 δις μουσουλμάνους που αναφέρεις διότι σε τούτη την περίπτωση μιλάμε για έναν πεινασμένο, αγανακτισμένο και καταπιεσμένο λαό και στην άλλη για την αμέτρητη βλακεία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Φιλικά,
LordPayens

13
Αγαπητέ Anon,

Να προσθέσω ότι συνήθως κάνουμε το λάθος να εκφραζόμαστε τόσο περιεκτικά και "λαϊκά" που οι θέσεις μας μοιάζουν γελοίες, όμως οι ίδιοι στο μυαλό μας έχουμε κάτι το εντελώς διαφορετικό. Καλό θα ήταν λοιπόν να αναπτύσσουμε τις θέσεις μας χρησιμοποιώντας μια αντικειμενικότερη γλώσσα από αυτήν της σκέψεώς μας που μπορεί να είναι σαφώς περιεκτικότερη αλλά που δεν δίνει την δυνατότητα στους συνομιλητές μας να μας κατανοήσουν. Ιδιαίτερα ακόμη όταν αναφέρουμε έννοιες που δεν είναι αρκετά ξεκάθαρες και σαφείς θα ήταν καλό να δίνουμε τον προσωπικό μας ορισμό για να αποφεύγονται τα παραπάνω.

Φιλικά,
LordPayens

14
Αγαπητή μου try,

Θα το κάνω αν και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η μόνη ερμηνεία που έχω στο μυαλό μου.

Η πιο συγκλονιστική και μακροσκελής μύηση που δεχόμαστε στην ζωή μας είναι αυτή του θανάτου. Οι δύο μας λύκοι, ή οι δύο μας φάσεις, τα δύο μας πρόσωπα, οι δύο μας εαυτοί, ο καθαρός, αρχαίος εαυτός, ο ήδη νεκρός και ο εν ζωή εαυτός που οφείλει να παύσει για ν'αναστηθεί ο αρχαίος εαυτός ή ο πραγματικός μας εαυτός. Ο "κακός" ο λύκος, ή ο επίκτητος εαυτός μας τρέφεται από το πτώμα του αρχαίου μας εαυτού και αυτή ακριβώς η τροφή είναι που τον κρατάει στην ζωή. Το άνθος συμβολίζει στο παρόν τον μεσαίο δρόμο, αυτόν που χαράζεται όσο οι δύο λύκοι προσπαθούν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, δηλαδή ο ένας να γίνει σώμα και τροφή του άλλου. Οι ρίζες του είναι ο κακός ο λύκος, διότι ο "κακός" ο λύκος είναι αυτός που το άνθος οφείλει την ύπαρξή του. Αν δεν υπήρχε ο κακός ο λύκος, ο χρόνος, το τώρα, το ελάττωμα, δεν θα υπήρχε ούτε σκοπός ούτε προδιάθεση για να αναπτυχθεί το άνθος. Όσο λοιπόν το άνθος αναπτύσσεται από το πτώμα του καλού του λύκου, τόσο οι ρίζες του βασίζονται στο πτώμα του κακού του λύκου. Το ελάφι είναι και πάλι ο μεσσαίος δρόμος, αυτό που υπήρχε ελεύθερο και αυτό που θα αναγεννηθεί. Ο ελεύθερος άνθρωπος.

Φιλικά,
LordPayens

15
Αλχημεία / Απ: Φιλοσοφική Λίθος!
« στις: Ιουνίου 04, 2007, 18:35:19 »
Τουναντίον. Απλά είπα να κάνω λίγη πλάκα.  ;)

[H χιουμοριστική-ελπίζω-απάντησή μου συμφωνούσε με αυτό: "Μήπως τελικά, η αθανασία του ανθρώπου και η αιώνια δράση του επί της γης δεν μας είναι απαραίτητη;"]

Σελίδες: [1] 2 3 ... 5