Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - ΚΛΑΣ

Σελίδες: 1 2 [3] 4
31
Η Στοά.΄. της Τέχνης / The Last of the Mohicans
« στις: Σεπτεμβρίου 27, 2012, 02:47:58 »

32
Η Στοά.΄. της Τέχνης / Zero Kama - V.V.V.V.V.
« στις: Σεπτεμβρίου 25, 2012, 21:59:16 »

33
Διατροφή / Ταχίνι: Θρεπτικότατο!
« στις: Σεπτεμβρίου 25, 2012, 21:39:08 »
Ταχίνι:
http://www.clickatlife.gr/story/diatrofi/taxini-threptiko-kai-aparaitito?id=1938938

Το ταχίνι είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, που προέρχεται από εξαιρετικά επιλεγμένους σπόρους σησαμιού. Οι σπόροι αυτοί, στη συνέχεια περνούν από επεξεργασία αποφλοίωσης και ξήρανσης και στη συνέχεια πολτοποιούνται, δημιουργώντας μια λιπαρή κρέμα, το γνωστό σε όλους μας ταχίνι. Η ονομασία του, προέρχεται από την τουρκική γλώσσα, όπου κατά λέξη σημαίνει «ο πολτός του σησαμιού».

Πολύτιμα συστατικά

Πρόκειται για έναν διατροφικό θησαυρό καθώς το ταχίνι, περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών, πολύτιμων για την ανθρώπινη υγεία. Πιο συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες, βιταμίνες (Ε, Β1, Β2, νιασίνη κ.α., αμινοξέα και υδατάνθρακες. Σπάνια μία και μόνο τροφή καταφέρνει να συνδυάζει όλα αυτά τα συστατικά, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού και για τον λόγο αυτό, πολλοί θεωρούν, πως το ταχίνι είναι μια σούπερ-τροφή.

Πού ωφελεί;

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε ασβέστιο καταπολεμώντας έτσι την οστεοπόρωση, κάλιο και ψευδάργυρο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, μαγγάνιο και σελήνιο με έντονη αντιοξειδωτική δράση καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χαλκό για την ενίσχυση των αρθρώσεων, σίδηρο για την τόνωση του οργανισμού και την καταπολέμηση της αναιμίας, αμινοξέα που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία νεφρών και συκωτιού καθώς και φώσφορο και μαγνήσιο που καταπολεμούν δραστικά τον πονοκέφαλο ή τις χρόνιες ημικρανίες.

Οι υδατάνθρακες που περιέχει, ομαλοποιούν το γαστρεντερικό σύστημα, τα Ω6 λιπαρά του μειώνουν τη χοληστερόλη ενώ και η βιταμίνη Ε που περιέχει, προστατεύει τον οργανισμό από τη γήρανση. Επίσης, σε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, διαπιστώθηκε, πως το ταχίνι διαθέτει αντικαρκινική δράση ενώ ενδέχεται να δρα ανασταλτικά στο Αλτσχάιμερ, τις παθήσεις της καρδιάς, τον καταρράκτη και τον διαβήτη.
http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=3306

34
Ιδού οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο:
http://news.pathfinder.gr/world/news/693037.html

Τα λεφτά πάνε στα... λεφτά. Για αυτό και φέτος, οι πλούσιοι είναι ακόμη περισσότεροι. Η πασίγνωστη, πια, λίστα του περιοδικού Forbes ήρθε στο φως και ιδού οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Το 2011 οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν τόσο σε απόλυτο αριθμό όσο και κατά το μέγεθος του πλούτου τους, που ανέρχεται σε 4,5 τρισ. δολάρια. Αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των πλουσίων σημειώνεται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, που έρχεται δεύτερη, με 332 δισεκατομμυριούχους, μετά τις ΗΠΑ, όπου ζουν 413. Το γεγονός ώθησε το οικονομικό περιοδικό να αποκαλέσει την Ασία «εργοστάσιο που παράγει δισεκατομμυριούχους».

Οι δισεκατομμυριούχοι στην Ασία ήταν 234 το 2010. Στην Ευρώπη το περιοδικό καταγράφει 300 φέτος, στην περιφέρεια Μέσης Ανατολής/Αφρικής 89 και στην υπόλοιπη αμερικάνικη ήπειρο 76.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο πλουσιότερος άνθρωπος της υφηλίου είναι ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ.

Μεταξύ των 10 πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο, ο Σλιμ έχει περιουσία που ανέρχεται σε 74 δισ. δολάρια. Το 2010, εκθρόνισε τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς από την κορυφή του καταλόγου. Τον Σλιμ ακολουθούν σε απόσταση ο Γκέιτς, με περιουσία που εκτιμάται ότι φθάνει τα 56 δισ. δολάρια κι ο Γουόρεν Μπάφετ με 50 δισ. δολάρια, στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Την πρώτη 10αδα συμπληρώνουν ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό (41 δισ. δολάρια), ο Αμερικανός Λάρι Έλισον, ιδρυτής της Oracle (39,5 δισ. δολάρια), ο Ινδός Λάξμι Μιτάλ (31,1 δισ. δολάρια), ο Ισπανός Αμάνσιο Ορτέγκα (επικεφαλής του ομίλου Zara, 31 δισ. δολάρια), ο Βραζιλιάνος Έικε Μπατίστα (ορυχεία, πετρέλαιο, 30 δισ. δολάρια), ο Ινδός Μάκες Αμπάνι (πετροχημικά, αέριο, 27 δισ. δολάρια) και ο επικεφαλής του ομίλου Wal-Mart Αμερικανός Κρίστι Ουόλτον (λιανική, 26,5 δισ. δολάρια).

Κάθε χρόνο και περισσότεροι Οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν σε 1.210 το 2011 από 1.011 το 2010. Οι πλουσιότεροι του κόσμου έχουν κατά μέσον όρο περιουσία 3,7 δισ. δολάρια, από 3,5 δισ. δολάρια την περασμένη χρονιά. Στην πλειοψηφία τους οι δισεκατομμυριούχοι αύξησαν την περιουσία τους. Εκ του συνόλου, 102 είναι γυναίκες, από 89 το 2010.

Οι νεότεροι ανερχόμενοι δισεκατομμυριούχοι --πιθανότατα και νεαρότεροι-- βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αύξησε την περιουσία του κατά 238%, φθάνοντας τα 13,5 δισ. δολάρια και κατατάσσεται 52ος στον κατάλογο (βρισκόταν στην 110η θέση). Δυο νέοι δισεκατομμυριούχοι είναι ο Σον Πάρκερ, επίσης του Facebook, με περιουσία 1,6 δισ. δολάρια και ο Μαρκ Πίνκους, επικεφαλής της Zunga, με 1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes, οι νέοι δισεκατομμυριούχοι προέρχονται από τους τομείς της ενέργειας, της μόδας και της λιανικής, της κατασκευαστικής βιομηχανίας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, εκτός εκείνων που έχουν επενδύσεις σε διάφορους τομείς.

Στον κατάλογο του αμερικάνικου περιοδικού συμπεριλήφθηκαν 50 νέοι δισεκατομμυριούχοι, περιλαμβανομένων του Ράινολντ Γκάιγκερ της εταιρίας καλλυντικών L'Occitane (1,4 δισ. δολάρια), ενώ από τους μεγάλους χαμένους είναι ο ιδρυτής της Ikea Ίνγκβαρ Κάμπραντ που είδε την περιουσία να μειώνεται κατά 17 δισ. δολάρια στα δισ. δολάρια λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων.

Οι 300 Ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι έχουν συνολικά περιουσία 1,3 τρισ. δολάρια, με πρώτο το Γάλλο Αρνό, ενώ οι 413 δισεκατομμυριούχοι που ζουν στις ΗΠΑ έχουν συνολική περιουσία 1,5 τρισ. δολάρια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν επίσης οι περισσότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχοι, 45, η Ευρώπη έχει 24 ενώ η περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού 17.

Η Κίνα, δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη μετά τις ΗΠΑ, έχει 115 δισεκατομμυριούχους, η Ινδία 55, το Χονγκ Κονγκ 36 κι η Ιαπωνία 26. Αν και η Κίνα έχει πολυπληθέστερους δισεκατομμυριούχους από την Ινδία, οι πλούσιοι στην Ινδία έχουν μεγαλύτερο πλούτο κατά μέσον όρο, με 4,5 δισ. δολάρια έναντι 2,5 δισ. στην Κίνα. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Κίνα, ο Ρόμπιν Λι, ο άνθρωπος πίσω από την μηχανή αναζήτησης Baidu, έχει περιουσία 9,4 δισ. δολάρια. Ο Τζακ Μα --ιδρυτής του Alibaba.com, ενός ιστοτόπου παρόμοιου με το eBay, αλλά για διεπιχειρησιακές συναλλαγές-- έχει περιουσία 1,6 δισ. δολάρια.

Οι δισεκατομμυριούχοι στην Ινδονησία διπλασιάστηκαν φέτος φθάνοντας τους 14, σύμφωνα με το περιοδικό.

Η Ρωσία επιστρέφει

Οι ολιγάρχες επέστρεψαν με πάταγο, καθώς η Μόσχα κατέστη η «πρωτεύουσα των δισεκατομμυριούχων» του πλανήτη. Χάρη στις εκθετικές αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών και των αγαθών μαζικής κατανάλωσης, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στη Ρωσία --οι περισσότεροι εκ των οποίων απέκτησαν τις επιχειρηματικές τους «αυτοκρατορίες» στην διάρκεια της άναρχης οικονομίας της δεκαετίας του 1990-- αυξήθηκαν σε 101 από 62 το 2010.

Στη Μόσχα ζουν 79 δισεκατομμυριούχοι, περισσότεροι από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.

Η Ρωσία έχει περίπου το ένα τρίτο των δισεκατομμυριούχων της Ευρώπης και 15 από τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, περισσότερους από κάθε άλλη από τις λεγόμενες χώρες BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα) μαζί και περισσότερους και από τη Σαουδική Αραβία.

Ο πλουσιότερος ρώσος είναι ο Βλαντίμιρ Λίσιν, με εκτιμώμενη προσωπική περιουσία 24 δισ. δολάρια, την οποία έχει αυξήσει κατά 10 δισ. δολάρια από πέρυσι, ανεβαίνοντας 18 θέσεις, στην 14η. Τον μυστικοπαθή Λίσιν ακολουθεί άλλος ένας μεγιστάνας της βιομηχανίας του μετάλλου, ο Αλεξέι Μόρντασοφ, 29ος στον κατάλογο από 70ός πριν ένα χρόνο, αντικαθιστώντας το Μιχαήλ Προχόροφ, ο οποίος βρίσκεται στη θέση 32, με περιουσία 18 δισ. δολάρια--σχεδόν 5 δισ. παραπάνω από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα. Ο αριθμός των Ρώσων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 31.

35
Διατροφή / Σόγια: Εναλλακτική Πηγή Πρωτεΐνης.
« στις: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 23:19:03 »
Σόγια: Εναλλακτική Πηγή Πρωτεΐνης.
http://www.e-gynaika.gr/featured/%CF%83%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CE%90%CE%BD%CE%B7%CF%82/

ΓΙΑΤΙ ΣΟΓΙΑ;
Το φασόλι σόγιας εμπεριέχει περίπου 38% πρωτεΐνη, 18% έλαια, 22% φυτικές ίνες και 14% άλλα συστατικά (πχ. νερό, μέταλλα και βιταμίνες). Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, εμπεριέχει βιταμίνες της ομάδας Β και φολικό οξύ. Ακόμη, αποτελεί πηγή των 8 βασικών αμινοξέων που δεν παράγει το ανθρώπινο σώμα. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός μας χρειάζεται 22 αμινοξέα, αλλά μπορεί να παράγει μόνο τα 14. Τα υπόλοιπα οκτώ τα λαμβάνει μέσω των τροφών, εκ των οποίων η σόγια είναι το μοναδικό τρόφιμο φυτικής προέλευσης που τα περιέχει όλα. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι τα έλαια του φασολιού σόγιας είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και το σημαντικότερο δεν περιέχουν καθόλου χοληστερόλη.

36
Η Στοά.΄. της Τέχνης / Gotham's Reckoning
« στις: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 23:10:36 »

37
Η Στοά.΄. της Τέχνης / Πόσο σε θέλω -Τερμίτες ( Lyrics)
« στις: Σεπτεμβρίου 23, 2012, 23:36:08 »
Πόσο σε θέλω -Τερμίτες ( Lyrics):
http://www.youtube.com/watch?v=P31GVa8oTGY

38
Χρυσή Αυγή: Έδιωξε ηλικιωμένη αλλοδαπή που ζήτησε φαγητό.
http://www.news123.gr/nea/newsgroup.php/2387919/

"Να πάτε στην Παπαρήγα και στον Τσίπρα", φαίνεται να λέει ο Βουλευτής της χρυσής αυγής Ηλίας Παναγιώταρος σε αλλοδαπή ηλικιωμένη, όταν αυτή ζητά φαγητό από συσσίτιο που είχε οργανωθεί από την οργάνωση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Όλα αυτά τα χρόνια, η χώρα μας έχει υποφέρει τα πάνδεινα από την διακυβέρνηση των δήθεν δημοκρατικών και <<μεγάλων>> αγωνιστών του πολυτεχνείου, οι οποίοι έχουν καταληστέψει τα κρατικά ταμεία και πλούτιζαν εις βάρος των <<υπνωτισμένων>> Ελληνίδων και Ελλήνων.

Η οικονομική κρίση στην χώρα μας, αναδεικνύει σιγά σιγά την καταστροφή στην οποία οδηγούν πολιτικές υπαγορευμένες από πολιτικούς τέτοιου <<υψηλού>> κύρους, γεγονός που κάνει πολλούς ανθρώπους να στρέφονται στην αναζήτηση πολιτικών οι οποίοι θα συγκεντρώνουν προσόντα αντίθετα απ΄αυτά των καθιερωμένων πολιτικών...

Μια τέτοια επιλογή όμως, θα πρέπει να υπαγορεύεται από σύνεση και λογική και όχι από οργή και θυμό.

Βεβαίως και η ιστορία έχει αποδείξει ότι όταν υπάρχει πολιτική και οικονομική κρίση, τα ακροδεξιά κόμματα κερδίζουν την συμπάθεια και την υποστήριξη του κόσμου. Αυτό φαίνεται και στο δικό μας παράδειγμα όπου η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, δηλαδή ένα ακροδεξιό κόμμα με φιλοναζιστικές αντιλήψεις.
Τα ακροδεξιά κόμματα έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν σε μεγάλο βαθμό προβλήματα στην οικονομία και στην κάθαρση αυτής, στην διαφύλαξη των εθνικών συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας, στην εγκληματικότητα, στην λαθρομετανάστευση. Και φυσικά, προκαλούσαν τον μεγάλο θαυμασμό στους λαούς τους. Αυτός όμως ο θαυμασμός υπήρχε μονάχα στην αρχή και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Διότι στην πορεία, τα κόμματα και οι ιδεολογίες της κατηγορίας αυτής, προχωρούσαν σε διώξεις, φυλακίσεις και εκτελέσεις των πολιτικών τους αντιπάλων. Καλλιεργούσαν τον διχασμό και υποκινούσαν εμφυλίους πολέμους, διατάρασσαν τις  σχέσεις της χώρας τους με άλλα κράτη(κυρίως όμορα), προχωρώντας πολλές φορές σε εθνικούς και επεκτατικούς πολέμους. Έβαλαν την υπογραφή τους σε γενοκτονίες και ολοκαυτώματα. Και στο τέλος οδηγούσαν στην απόλυτη καταστροφή και τις ίδιες τις πατρίδες τους.

Ο αριθμός των λαθρομεταναστών στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα υπερβολικός. Είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εγκληματικότητας προέρχεται από τους αλλόφυλους εισβολείς και αυτό αποδεικνύεται τόσο από τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου δημοσίας τάξης αλλά και από τον αριθμό των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας, όπου η πλειοψηφία είναι αλλοδαποί και κρατούνται για σοβαρά αδικήματα. Επίσης, ευθύνονται και αυτοί για τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας αλλά και για την αισχροκέρδεια και τον παράνομο πλουτισμό πολλών αδηφάγων μεγαλοκαρχαριών...
Επίσης, είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορεί να συνυπάρξει ένας Ευρωπαίος με ένα ακραίο φανατισμένο μουσουλμάνο...
http://www.fimes.gr/2012/09/mousoulmanoi-astunomia-epeisodia/
Είναι λογικό, μέχρι ενός ορισμένου βαθμού, να διαμαρτύρεται και να αντιδρά ο πολίτης απέναντι στην πολιτεία η οποία μένει απαθής σε όλη αυτήν δυσάρεστη κατάσταση και δυστυχώς ο λαός  να στρέφεται σε πολιτικές δυνάμεις οι οποίες μεταχειρίζονται ακραίες τακτικές και συμπεριφορές...

Όμως, σε κάθε περίπτωση είμαστε όλοι άνθρωποι, όπου έχουμε τον ίδιο Δημιουργό και έχουμε όλοι μας τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι στην ζωή...Ο Ήλιος ανατέλλει για όλους μας...
Οπότε, μόνο ηθικό δεν είναι το να αρνούμαστε την παροχή τροφής και βοήθειας σε κάποιον που μας το ζητά απεγνωσμένα...

Ένας πολιτικός, όσο χαρισματικός και αν είναι, σε γνώσεις, σε ρητορική δεινότητα ή ακόμη και σ΄ένα καλό παρουσιαστικό, αν δεν διακατέχεται από συναισθήματα φιλάνθρωπα προς τον πλησίον του, δεν θα μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία του. Και αυτό, επειδή όλοι οι άνθρωποι αποτελούμε ένα ιστό... Τον ιστό της κοινωνίας. Και ο οποίος υπάρχει με την συμμετοχή όλων των ανθρώπων...Και κανείς δεν είναι έξω απ΄αυτόν...Και όταν δεν φροντίζουμε γι΄αυτόν αργά ή γρήγορα θα γυρίσει εναντίον μας...   


39
Η Στοά.΄. της Τέχνης / The Shadow Soundtrack - The Hotel
« στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 00:13:35 »
The Shadow Soundtrack - The Hotel:
http://www.youtube.com/watch?v=akXy4h7E3C8

40
Διατροφή / Οι χορτοφάγοι είναι περισσότερο ευφυείς!
« στις: Σεπτεμβρίου 20, 2012, 23:24:16 »
Οι χορτοφάγοι είναι περισσότερο ευφυείς!

Έρευνα υποδηλώνει ότι οι χορτοφάγοι είναι πιο ευφυείς από αυτούς που τρώνε κρέας.

Συχνά απορρίπτονται ως δύστροποι αφού οι πολύ σχολαστικές διατροφικές τους συνήθειες τους κάνουν να είναι λιγότερο δημοφιλείς σε κάποιο δείπνο τόσο στον οικοδεσπότη όσο και στους υπόλοιπους προσκεκλημένους. Τώρα όμως φαίνεται ότι δικαιώνονται, αφού μια έρευνα δείχνει ότι οι χορτοφάγοι είναι πιο ευφυείς από τους φίλους τους που τρώνε κρέας.

Η έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε χιλιάδες άνδρες και γυναίκες έδειξε ότι αυτοί οι οποίοι ακολουθούν μια διατροφή βασισμένη στην χορτοφαγία, έχουν μεγαλύτερο δείκτη ευφυΐας κατά πέντε μονάδες από αυτούς που τρώνε κανονικά κρέας. Όπως γράφεται στην Βρετανική Ιατρική Εφημερίδα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι λόγοι που οι χορτοφάγοι είναι πιο έξυπνοι, παραδέχονται όμως πως μια διατροφή χορτοφαγίας, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, θα μπορούσε να αυξήσει την απόδοση του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Southampton παρακολούθησαν την εξέλιξη 8000 εθελοντών για είκοσι χρόνια. Στην ηλικία των δέκα χρόνων, τα κορίτσια και τα αγόρια υποβλήθηκαν σε μια σειρά τεστ ώστε να μετρηθεί ο δείκτης ευφυΐας τους. Όταν έφτασαν στην ηλικία των τριάντα ρωτήθηκαν - ανάμεσα στ' άλλα - αν ήταν χορτοφάγοι κι οι απαντήσεις τους συγκρίθηκαν με τον δείκτη ευφυΐας που είχαν στην παιδική τους ηλικία. Περίπου το 4,5% των ενηλίκων ήταν χορτοφάγοι, αριθμός που βρέθηκε πως έχει απήχηση και στον γενικότερο πληθυσμό. Παρόλα αυτά, περαιτέρω ανάλυση των αποτελεσμάτων έδειξε ότι τα άτομα που ήταν πιο έξυπνα ως παιδιά, ήταν πιθανότερο να γίνουν χορτοφάγοι ως ενήλικες, αποφεύγοντας το κρέας και το ψάρι.

Ένας μέσος χορτοφάγος ενήλικας είχε ένα δείκτη ευφυΐας ως παιδί περίπου 105 σχεδόν 5 μονάδες υψηλότερα από αυτούς που συνέχισαν να τρώνε κρέας όταν μεγάλωσαν. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις είχαν αποκτήσει περισσότερα διπλώματα και είχαν τη δυνατότητα να κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας. Δεν υπήρχε καμία διαφορά στον δείκτη ευφυΐας ανάμεσα στους αυστηρούς χορτοφάγους και σ' αυτούς που, αν και χορτοφάγοι, έτρωγαν ψάρι ή κοτόπουλο. Από την άλλη, οι χορτοφάγοι που απέφευγαν επίσης τα γαλακτοκομικά προϊόντα είχαν αρκετά χαμηλότερο δείκτη ευφυΐας στην ηλικία των 10 από τα υπόλοιπα παιδιά, περίπου 95 μονάδες.

Η Δρ Catharine Gale ανέφερε ότι θα μπορούσαν να ισχύουν πολλές ερμηνείες για τα αποτελέσματα, όπως ότι οι πιο ευφυείς άνθρωποι είναι πιθανότερο να συμπονούν τα ζώα και να αντιλαμβάνονται το πόσο ωφέλιμη είναι μία διατροφή βασισμένη σε φρούτα, λαχανικά και καρπούς.

Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι οι χορτοφάγοι έχουν χαμηλότερη πίεση αίματος και χαμηλότερη χοληστερίνη, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών. Επιπλέον, είναι λιγότερο πιθανό να είναι παχύσαρκοι. Εναλλακτικά, μια διατροφή η οποία είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και πλήρη δημητριακά θα μπορούσε να αυξήσει σε κάποιο βαθμό την ικανότητα του εγκεφάλου μας.

Η Δρ Gale ανέφερε: "Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα δείχνουν πως τα παιδιά που είναι πιο έξυπνα, ίσως γίνουν χορτοφάγοι στην εφηβεία ή στην πρώιμη ενηλικίωση τους, αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα μια τέτοια διατροφή να έχει ευεργετικά αποτελέσματα και σε μια μεταγενέστερη συνειδητή επιλογή της".

Ανάμεσα σε πολλούς άλλους γνωστούς χορτοφάγους ανήκει ο τραγουδιστής Paul McCartney, ο Morrissey κι η ηθοποιός Jenny Seagrove. Παλιοί υπέρμαχοι της διατροφής απαλλαγμένης από το κρέας ήταν ο George Bernard Shaw κι ο Benjamin Franklin. Για να υποστηρίξει την επιλογή του αυτή ο Shaw είπε: "Ένα μυαλό τόσο πολύ ικανό όσο το δικό μου, δε μπορεί να δώσει την εντολή να τραφώ από αγελάδες", ενώ ο Franklin δήλωσε πως η διατροφή βασισμένη στην χορτοφαγία είχε ως αποτέλεσμα "μεγαλύτερη διαύγεια του μυαλού και πιο γρήγορη αντίληψη". Η Liz O'Neill, μέλος της Κοινότητας Χορτοφάγων, είπε: "Πάντα γνωρίζαμε ότι η χορτοφαγία είναι μια έξυπνη κι ωφέλιμη επιλογή δείχνοντας συμπόνια απέναντι στα ζώα, στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Τώρα έχουμε και τα επιστημονικά στοιχεία για να το αποδείξουμε".

Ίσως αυτό να εξηγεί γιατί πολλοί άνθρωποι που ελαττώνουν την κατανάλωση κρέατος επιθυμούν τόσο πολύ να αποκαλούνται χορτοφάγοι. Θα έπρεπε όμως να ξέρουν ότι οι χορτοφάγοι δεν τρώνε ούτε κοτόπουλο, ούτε γαλοπούλα ούτε καν ψάρι!
http://tech.pathfinder.gr/xpaths/x-science/244879.html

41
Η Στοά.΄. της Τέχνης / Deshi Basara
« στις: Σεπτεμβρίου 17, 2012, 01:31:49 »

42
Αποσυμβολισμός / ταπεινότητα...Η πανοπλία της ψυχής
« στις: Σεπτεμβρίου 17, 2012, 00:51:04 »
Ταπεινότητα...Η πανοπλία της ψυχής
http://www.avlostisgnosis.org/2012/03/blog-post_20.html

''όσο πιο ταπεινός...τόσο πιο επιτυχημένος''

Η ταπεινότητα μας προμηθεύει με φτερά για να πετάξουμε. Μας δίνει έναν ενθουσιασμό που βασίζεται στην εσωτερική μας αλήθεια και μας επιτρέπει να προχωράμε αβίαστα. Όταν δεν υπάρχει ταπεινότητα, νοιώθουμε τα προβλήματα που εμείς δημιουργήσαμε για τον εαυτό μας, να μας έλκουν προς τα πίσω, ξανά και ξανά.


Ταπεινότητα σημαίνει εγρήγορση
Ο άνθρωπος με βαθιά και ουσιαστική ταπεινότητα, βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση γιατί έχει επίγνωση της μερικότητάς του και του κινδύνου να υποπέσει σε αμέλεια. Δεν είναι αδύναμος ή ‘κακομοίρης’, καθώς η επίγνωση του κινδύνου του λάθους τον ωθεί σε ευσυνείδητο αγώνα ορθής δράσης και άρα σε πνευματική ενδυνάμωση.

Η έπαρση αντίθετα καταδεικνύει καθαρά την ύπαρξη αδράνειας στον άνθρωπο. «Έχω ήδη φτάσει, έχω καταφέρει πολλά» λέει συνειδητά ή ασυνείδητα το άτομο. Όμως ο άνθρωπος που βάζει τη ταπεινότητα ως βασική λειτουργία της ζωής του, πάντα έχει σαν στόχο το ανώτερο, πάντα συγκρίνει τον εαυτό του με τους πιο προχωρημένους αδελφούς του και με όσα δεν έχει καταφέρει, κι έτσι γνωρίζει την μερικότητά του, τις ελλείψεις του και το πόσο αγώνα έχει ακόμα να κάνει. Το άτομο με έπαρση ωστόσο, έχει και άγνοια και πνευματική τύφλωση, καθώς δεν βλέπει την κορυφή του βουνού που έχει να φτάσει αλλά βρίσκεται σε μια αδρανή αυτοϊκανοποίηση με όσα έχει καταφέρει. Όμως προσοχή: η στασιμότητα ισοδυναμεί με πτώση! Κι έτσι ο άνθρωπος με έπαρση κινδυνεύει να χάσει ακόμα και το επίπεδο που έχει κατακτήσει…

Η αδράνεια δεν έχει καμία θέση στη πνευματικότητα – αδράνεια είτε στο φυσικό, η στο συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο. Η αδράνεια είναι άλλη μια λέξη για το ‘εγώ’. Και ο εγωισμός είναι το εμπόδιο για κάθε εξέλιξη και η αρχή κάθε βασάνου.

Τελικά ο ταπεινός άνθρωπος είναι και πνευματικά αξιοπρεπής, αποκτά ‘βάρος’ και κύρος, καθώς αγωνίζεται με ανοιχτά μάτια προς το επόμενο σκαλοπάτι. Η ύπαρξη έπαρσης, είναι ένα φτηνό και ψεύτικο υποκατάστατο της πνευματικής αξιοπρέπειας και του κύρους που θα ήθελε να έχει το άτομο, το οποίο όμως δεν έχει κατακτήσει, κι έτσι σαν υπεραναπλήρωση φορά ένα τεχνητό ‘φουσκωμένο’ προσωπείο…
http://www.elenastral.com/2010/06/blog-post_19.html

Ανώτερη Επικοινωνία
 
Ο Διδάσκαλος της Αγάπης
http://www.urantiacenter.gr/anoteres-epikoinonies/odidaskalostisagapis/1233--qq.html
 
Τούτο λέγω:

"Η ταπεινότητα είναι η δυνατότητα της ψυχής να αναγνωρίζει τις αδυναμίες και τις κακίες της ανθρωπότητας και να τις συγχωρεί. Είναι η ευγένεια της ψυχής να επιτρέπει στους άλλους να είναι όπως θέλουν και να τους αποδέχεται, χωρίς να τους κρίνει. Είναι η μεγαλοψυχία της ψυχής να μην συγκρίνει και να μην συγκρίνεται. Είναι η επίγνωση της ψυχής ότι η δική της αλήθεια δεν είναι μοναδική και το ψέμα είναι η αλήθεια του άλλου που απλά εκφράζει την δική του αλήθεια με διαφορετικό τρόπο.
Ο ταπεινός δεν αναγνωρίζει και δεν γνωρίζει τίποτα για τον εαυτόν του. Δεν είσαι λοιπον ο πιο έξυπνος, ο πιο όμορφος, ο πιο καλός. Είσαι μία αντανάκλαση του θεικού πνεύματος το οποίο όμως εκπορεύεται απ' όλους τους ανθρώπους. Δεν υπάρχουν χαζοί, ανασφαλείς, άσχημοι, κακοί, ψεύτικοι, αληθινοί. Μην κρίνεις την αλήθεια των άλλων. Απλά να την δέχεσαι. Γιατί και ο Πατέρας την δέχεται. Το μονοπάτι του Φωτός είναι μοναχικό. Εσύ και το Φως. Δεν υπάρχουν άλλοι. ΄Ετσι να βλέπεις και την ζωή. Κάνε πάντα αυτό που εσύ νομίζεις ότι είναι καλό για τον εαυτόν σου. Δέξου τον άλλο όπως είναι και βοήθησέ τον να προχωρήσει στο Φως, μέσα από την ταπεινότητά σου και την σιωπή σου. Είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορείς να του δώσεις."


Η ταπεινότητα αποτελεί ένα από τα συστατικά που αποτελούν και συγκροτούν μια ισχυρή θέληση.

Θα συνεχιστεί...

43
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ 67
Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο την αύξηση ορίων ηλικίας?
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63711341

Μέτρα που εξετάζουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει ταυτοχρόνως να συνοδεύονται και από μέτρα τα οποία θα προστατεύουν καλύτερα τα εργασιακά δικαιώματα, να βελτιώνουν την ποιότητα της εργασίας του καθενός μας και φυσικά να υπάρχει και η ανάλογη παιδεία στον κάθε εργαζόμενο που θα τον βοηθεί να συνειδητοποιεί την σπουδαιότητα της εργασίας και τα ευεργετικά οφέλη που έχει στην ανθρώπινη υπόσταση και λειτουργία αυτής...Διότι εργασία δεν είναι μόνο η εξασφάλιση των προς τα ζην...

Όσο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ολοένα και περισσότερο θα ενισχύεται η καχυποψία και η αμφισβήτηση του κάθε ανθρώπου απέναντι στην δικαιοσύνη που παράγουν τέτοιου είδους μέτρα αλλά θα αποδεικνύουν και την έλλειψη αλληλεγγύης που επιδεικνύουν οι εμπνευστές τέτοιου είδους μέτρων στους συνανθρώπους τους...

Είναι απορίας άξιον, πως η αριστερή ιδεολογία που κυριαρχεί στην χώρα μας για περισσότερο από τριάντα χρόνια, υπάρχει τόσο μεγάλο ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, αφού οι σχετικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί απουσιάζουν παντελώς...

Βέβαια, θα πρέπει να υπενθυμίζουμε στους συνανθρώπους μας και πρωτίστως στον εαυτό μας, ότι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος από τέτοιο <<υλικό>>, όπου μπορεί να τον προστατεύει από κάθε δύσκολη κατάσταση, ακόμη και από την οποιαδήποτε οικονομική κρίση, αρκεί βεβαίως να γνωρίζουμε τους τρόπους για να το βγάζουμε από τον βούρκο του κατεστημένου και να το ανασύρουμε στην επιφάνεια...

Η έξοδος από την φυλακή του μυαλού μας, είναι και η πραγματική έξοδος από την οικονομική κρίση...   

44
Έμπολα: Όπλο για την μείωση του πληθυσμού κατά 90% ;:
http://www.inews.gr/206/ebola-oplo-gia-tin-meiosi-tou-plithysmou-kata-90-.htm

"Είναι διάχυτο πλέον στην "ατμόσφαιρα" ότι επιδιώκεται η βίαιη μείωση του Παγκόσμιου πληθυσμού. Άλλωστε και η Οικονομική κρίση βοηθάει σε αυτό. Προφανώς υπάρχει ο φόβος ότι οι πόροι του πλανήτη δεν επαρκούν πλέον για τόσα δισεκατομμύρια ανθρώπων και έτσι από εκει που τυπώνονταν δισεκατομμύρια χαρτονομισμάτων χωρίς πραγματική αξία, οι ισχυροί του πλανήτη διέκοψαν απότομα το τύπωμα χρήματος (έλλειψη ρευστότητας το λένε τα ΜΜΕ) και το ονόμασαν οικονομική κρίση (δηλαδή προκλήθηκε μόνο και όχι ότι απλά σταμάτησαν το τύπωμα).

Ο έλεγχος της διαχείρησης των πόρων ονομάστηκε κυνήγι της φοροδιαφυγής, και έτσι θα σας πάρουν και το τελευταίο ευρώ για το καλό του πλανήτη και το δικό τους. Μια ενδιαφέρουσα άποψη παρουσιάζεται από την Susanne Posel (Occupy Corporatism) η οποία προειδοποιεί ότι δεν θα περιμένουν να "αυτοκτονήσουμε" από μόνοι μας αλλά θα βάλουν το "χεράκι" τους και αυτοί με την βοήθεια του σατανικού και "άγνωστου" ιού Έμπολα. Μέχρι τότε θα σας λένε ότι για ότι κακό συμβαίνει ευθύνεστε εσείς".

Ο πλανήτης Γη, μπορεί να θρέψει άπειρους πληθυσμούς, αρκεί να μην διαταράσσεται η ισορροπία του, να μην γίνεται άσκοπη κατασπατάληση των πόρων του και άνιση κατανομή των τροφών...

Κάθε χρόνο ξοδεύονται δισεκατομμύρια τόνοι σιτηρών, προκειμένου να θρέψουν τα ζώα τα οποία προορίζονται για σφαγή, ενώ υπολογίζεται, ότι μονάχα το 10% των τροφών αυτών αν δινόταν απευθείας στο άνθρωπο, θα μπορούσαν να τραφούν όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη...

Όποτε, τέτοιου είδους σατανικά σχέδια, αν πράγματι προπαρασκευάζονται και υφίστανται, δείχνουν την ελαφρότητα και ψυχοπαθή εγκληματικότητα αυτών που τα επινοούν και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χωρούν δικαιολογίες του τύπου:<<ότι έκανα, το έκανα για την επιβίωση>>.





45
Μυστικισμός - Αποκρυφισμός / Η Θέληση
« στις: Αυγούστου 25, 2012, 01:24:00 »
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν, πως δεν έχει νόημα να έχεις ιδέες και προτάσεις για την επίλυση όλων των προβλημάτων της κοινωνίας και να μην μπορείς να τις υλοποιείς...Διότι πολλές φορές όταν βάζουμε ένα μεγάλο στόχο ή θέλουμε να εκπληρώσουμε έστω μερικά απ΄τα όνειρα μας, πολλοί από εμάς δεν τα καταφέρνουμε, διότι συναντούμε στον δρόμο μας πολλά και υψηλά εμπόδια, τα οποία δεν κατορθώνουμε να υπερνικήσουμε και στο τέλος εγκαταλείπουμε κάθε προσπάθεια μας.

Επίσης, άνθρωποι που είχαν ξεκινήσει από πολύ χαμηλά στην ζωή τους και χωρίς ουσιαστική βοήθεια από κανέναν, κατόρθωσαν να αναρριχηθούν στα υψηλότερα στρώματα και αξιώματα της κοινωνίας, ακόμη και όταν οι συνήθεις συνθήκες του περιβάλλοντος τους, ήταν εναντίον τους...

Και όταν πολλοί τους ρωτούσαν πως τα καταφέρατε? Εκείνοι απαντούσαν: "Με δύναμη και ισχυρή θέληση".

Γι΄αυτό χρειαζόμαστε, εκτός των γνώσεων και της μόρφωσης, να καλλιεργούμε και να αναπτύσσουμε και την θέληση μας...

Τι ακριβώς όμως είναι η θέληση?
http://www.youtube.com/watch?v=4QxdQvDw63s&feature=related
The Bests Transformations - Dragon Ball Z :
http://www.youtube.com/watch?v=ke0bStoxJP8&feature=related

Σελίδες: 1 2 [3] 4