Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Avaris

Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 69
16
(Όργουελ Συνέχεια).....ή αλλιώς , "καλώς μας ήλθες Όργουελ"
Η Ε.Ε. θεσπίζει νέα αμφιλεγόμενα «τρομο-αδικήματα»


Κυνήγι τώρα ...τρομο-μαγισσών και στο Ιντερνετ


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ (Ελευθεροτυπία)


Είσαι άραγε από αυτούς τους ανήσυχους τύπους που ψάχνουν στο Ιντερνετ ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες και πληροφορίες, με ριζοσπαστικές απόψεις για φλέγοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα; Στέλνεις μήπως τις διευθύνσεις αυτές με e-mail σε άλλους ή σχολιάζεις δηκτικά και επιθετικά διάφορα γεγονότα της επικαιρότητας σε δικό σου ή ξένο blog; Καλό θα ήταν από εδώ και στο εξής να είσαι περισσότερο προσεκτικός.


Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ήδη θέσει υπό ασφυκτική παρακολούθηση τον κυβερνοχώρο και δεν αποκλείεται να βρεθείς ξαφνικά αλυσοδεμένος, ως σκληρός τρομοκράτης, κατηγορούμενος για εγκλήματα που δεν είχες καν φανταστεί!

Το άκρως επικίνδυνο κυνήγι «τρομο-μαγισσών» επεκτείνεται, επισήμως πλέον, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στόχος των νέων «τρομο-κυνηγών» είναι ο εντοπισμός των κρυμμένων θυλάκων «τρομοκρατών» που χρησιμοποιούν το Ιντερνετ για την προώθηση των εγκλημάτων τους. Πολλοί εκτιμούν, όμως, ότι τα πραγματικά θύματα της νέας «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας θα είναι τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Στο όνομα της ασφάλειας, τίθεται υπό αμφισβήτηση (για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση) η ελευθερία έκφρασης και διακίνησης ιδεών.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάθεση από την κυβέρνηση νομοσχεδίου που αναθέτει στην ΕΥΠ την «επιτήρηση» του Διαδικτύου για την πάταξη των κυβερνοεγκλημάτων, αποκαλύπτεται ότι οι χώρες της Ε.Ε. (μαζί και η Ελλάδα) προχωρούν ακάθεκτες στη θέσπιση νέων, αμφιλεγόμενων «τρομο-αδικημάτων».

Τα πιο σημαντικά από αυτά αφορούν:

1. Τη δημόσια πρόκληση για διάπραξη τρομοκρατικού αδικήματος. Ποινικοποιείται η διάθεση ή η με οποιονδήποτε άλλον τρόπο διάδοση μηνυμάτων στο κοινό, με στόχο να παρακινήσει κάποιους στη διάπραξη εγκλημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Είναι τελείως αδιάφορο εάν το επίμαχο μήνυμα συνηγορεί άμεσα ή έμμεσα υπέρ των τρομοκρατικών εγκλημάτων. Αρκεί απλώς να απειλείται ο κίνδυνος διάπραξής τους!


2. Τη στρατολόγηση για πράξεις τρομοκρατίας. Αφορά όσους ζητούν ή προτρέπουν άλλους στη διάπραξη συγκεκριμένων τρομο-εγκλημάτων.

3. Την εκπαίδευση για τρομοκρατία. Τιμωρείται όποιος εσκεμμένα προμηθεύει σε άλλους οδηγίες για κατασκευή εκρηκτικών, άλλων επικίνδυνων ουσιών ή ειδικών τεχνικών, με στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών.

Οι νέες κατηγορίες αδικημάτων θα προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα, από το 2002, λίστα εγκλημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία, και τα οποία όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. οφείλουν να τιμωρούν. Η Ελλάδα ενσωμάτωσε με νόμο, το 2004, την αρχική λίστα των 22 τρομο-εγκλημάτων στο εσωτερικό της δίκαιο.

Στη λίστα αυτή, εκτός των τριών παραπάνω νέων αδικημάτων, θα προστεθούν και άλλα τρία, αμιγώς ποινικά εγκλήματα, που η απόφαση-πλαίσιο της Ε.Ε. είχε παραλείψει τότε. Είναι τα εγκλήματα της διακεκριμένης κλοπής, της εκβίασης και της κατασκευής και χρήσης πλαστού διοικητικού εγγράφου, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται από τους νομικούς στο αδίκημα της «δημόσιας πρόκλησης» για τέλεση πράξεων τρομοκρατίας, καθώς ο ορισμός που δίδεται από το σχέδιο της νέας απόφασης-πλαίσιο θεωρείται ιδιαιτέρως ευρύς.

Οπως παρατηρεί η ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Statewatch», ο ορισμός αυτής ως τρομο-αδικήματος θα μπορούσε να οδηγήσει ευθέως στην ποινικοποίηση της έκφρασης πολιτικών απόψεων (π.χ. για την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή), ακόμη και αν οι απόψεις αυτές δεν δικαιολογούν πράξεις τρομοκρατίας. Θα είναι αρκετό ίσως για τις Αρχές να πιθανολογήσουν ότι υπάρχει «κίνδυνος» να συμβούν οι πράξεις αυτές!

Η επίσημη δικαιολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι πρέπει να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος στο Ιντερνετ, το οποίο δυστυχώς εκμεταλλεύονται οι τρομοκράτες για να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν «τοπικούς οπαδούς» τους. «Το μετατρέπουν έτσι σε εικονικό (virtual) κέντρο εκπαίδευσης υποψήφιων τρομοκρατών», αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της νέας απόφασης-πλαίσιο, που επιδιώκει την εφαρμογή των πρακτικών και νομικών χειρισμών από όλα τα κράτη-μέλη.

Αυτό που επιδιώκεται μέσα από τη γενικευμένη επιτήρηση του Διαδικτύου είναι να ελεγχθεί η ελεύθερη ροή πληροφοριών, καθώς θεωρείται σημαντική πηγή «ριζοσπαστικοποίησης συνειδήσεων και στρατολόγησης νέων σε ηλικία τρομοκρατών».

Την καθιέρωση των ίδιων ακριβώς εγκλημάτων προβλέπει και η πρόσφατη Σύμβαση για την Πρόληψη της Τρομοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία έχει υπογράψει η Ελλάδα από το 2005. Οπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης, η κυβέρνηση προτίθεται να την επικυρώσει σύντομα, μετατρέποντας σε εσωτερικό δίκαιο και τα αδικήματα έκφρασης γνώμης που περιλαμβάνονται σ' αυτήν.

Υπάρχει όμως μια ουσιώδης διαφορά: η Ευρωπαϊκή Σύμβαση θέτει δικλίδες ασφαλείας, ορίζοντας ρητά ότι η ποινικοποίηση των παραπάνω αδικημάτων δεν μπορεί να γίνεται χωρίς σεβασμό στην ελευθερία έκφρασης, στο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και στην ανεξιθρησκία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Διεθνή Σύμβαση Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Αντίθετα, στη πρόταση της Ε.Ε. δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά στα θεμελιώδη αυτά ανθρώπινα δικαιώματα. Απλώς, σε μια παράγραφο διευκρινίζεται ότι τα νέα αδικήματα δεν αφορούν τη διάδοση επιστημονικών, ακαδημαϊκών ή δημοσιογραφικών πληροφοριών.

Αόριστη και ασαφής είναι και η αναφορά ότι «η δημόσια έκφραση ριζοσπαστικών, πολεμικών ή αντιτιθέμενων απόψεων επί ευαίσθητων πολιτικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της τρομοκρατίας, δεν ποινικοποιούνται». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

πηγή: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=19671128

17
Ο "Δημιουργικός" έχει ανάγκη την "έμπνευση" όπως το "οξυγόνο".

"Έμπνευση" σημαίνει ουσιαστικά "είσοδο σε μια άλλη πραγματικότητα".

Και αυτό ισοδυναμεί με "Μύηση".

"Μύηση" πάλι, για να επέλθει, απαιτείται "Σοκ".

Και το "Σοκ" για να επέλθει απαιτεί βίωση μιας κατάστασης "έξω απο τα συνηθισμένα".

Που στην "γλώσσα της καθημερινότητας" θα μεταφράζονταν πιθανά ως "εκτός ορίων", "εκτός πραγματικότητας", "εκτός ηθών", "εκτός εαυτού", γενικά "εκτός" πάντως.

Αυτό, προφανώς είναι άκρως απαραίτητο για τον "Δημιουργικό".

Ταυτόχρονα όμως - και λογικά αναμενόμενο - θεωρείται "εκκεντρικότητα" απο το "Κοινό" που είναι εθισμένο σε "Γραμμική" (δηλαδή, "μη αποκλίνουσα) συμπεριφορά".

18
Όταν το άτομο σκέφτεται το παρελθόν, συχνά λέει πως,  "εαν ήμουν ξανά σε κείνο το γεγονός, θα έπραττα διαφορετικά".

Και το λέει με "σιγουριά" αυτό. Γιατί, στηριζόμενος στην Γνώση των γεγονότων νοιώθει ασφαλής για την κρίση του.

Αντιθέτως, για το "μέλλον" δεν νοιώθει εξίσου ασφαλής σχετικά με την κρίση και τις πράξεις του.

Έχει "άγνοια" για το μέλλον και το "αποτέλεσμα των πράξεών του". Δεν γνωρίζει εαν το αποτέλεσμα θα είναι δυσάρεστο ή ευχάριστο γι' αυτόν και τους δικούς του ανθρώπους.

Ως εκ τούτου, κυριεύεται απο "φόβο". Φόβος εν όψει της πιθανής οδύνης που τον περιμένει εξαιτίας των ενδεχομένως λανθασμένων επιλογών του.

Ο φόβος αυτός μετονομάζεται σε στρες και "άγχος" .


Σε αυτή την "αλληλουχία" είναι που εμπλέκονται - με διαφορετικές διαδρομές - δύο Οπτικές αντιμετώπισης.

Η μία, η Φαρμακευτική, στοχεύει φυσικά στην "θωράκιση" απο το "άγχος".

Όντως, ένα απο τα "συμπτώματα" είναι η "θετική διάθεση" που αναδύεται στο άτομο όταν θωρακιστεί - μέσω των αγχολυτικών - απο το "άγχος.

Η άλλη, του Εσωτερισμού, είναι η "αντιμετώπιση του φόβου" δηλαδή της "άγνοιας μπροστά στο άγνωστο".

Άλλωστε, μόνον έτσι θα μπορούσε να ισχύσει το


Παράθεση
...Ο Πολεμιστής δημιουργεί μόνος του την Διάθεσή του....


Η Γνώση λοιπόν του "Άγνωστου" είναι το μοναδικό Μονοπάτι προφανώς και άκρως προαπαιτούμενο για να "ανοίξει ο Εσωτερικός Δρόμος"  και να αναλάβει πλέον τα Ηνία ο Εσωτερικός Ηνίοχος.

Κατόπιν, σίγουρα θα έχουν "ξεκαθαρίσει τα πάντα". Σίγουρα το άτομο θα νοιώθει "τμήμα του Ενιαίου Ενός" .

Και σίγουρα δεν θα υπάρχει τίποτα που να το "αγχώνει".

Την "ανάποδη Πορεία" πάντως δεν μπορώ να την φανταστώ.

19
Μυστικισμός - Αποκρυφισμός / Απ: Μεταλλαγμένοι!
« στις: Οκτωβρίου 19, 2007, 19:37:29 »
Κάτι ακόμη που προκύπτει απο την "Εσωτεριστική Θέαση" της Φιλοσοφίας των Μεταλλαγμένων των Κόμικς.

Απο την μία πλευρά υπάρχουν οι "Φύσει Μεταλλαγμένοι" , αυτοί δηλαδή που έχουν αναπτύξει έμφυτες "ιδιαίτερες δυνάμεις" και απο την άλλη αυτοί που ανέπτυξαν "δυνάμεις" μέσω του "εργαστηρίου".

Ουσιαστικά, έχουμε τις δύο "Σχολές Σκέψης".

Απο την μια η "Αρχέγονη".

Η Ατραπός. Ανάπτυξη Δυνάμεων μέσω της Ψυχοπνευματικής Δοκιμασίας και Πορείας.


Απο την άλλη η "Νευτώνεια".

Δηλαδή, όλα μπορούν να "παραχθούν τεχνητά στο εργαστήριο". Όλα μπορούν να μετρηθούν και όλα μπορούν να "μηχανοποιηθούν".

Ακόμη και οι "Σουπερήρωες" (βλ. Υπερστρατιώτες πχ). Όλα είναι στην διάθεση των "Επιστημόνων" του Μεγάλου Αδελφού για να παράγει τους άβουλους πραιτωριανούς του.

Βιονική τεχνολογία, microchips, βιογεννετική, βιοπληροφορική, βιοχημεία, βαλλιστική, αναβολικά, οπλικά συστήματα, τα πάντα στην υπηρεσία του Νέου Φρανκεστάιν.

Τα κόμικς "αποκωδικοποιημένα" παρουσιάζουν το μέλλον μας, φιλτράροντας το παρελθόν μας και γεμίζοντάς το απο "βιτρίνες" για να μην είναι "εμφανής" η "αέναη πραγματικότητα".

Αλλιώς, θα μπορούσε να "τιτλοφορηθεί" αυτή η "πραγματικότητα" των δύο "στρατοπέδων" ως :

"....Μύστες και Υπερστρατιώτες..."

Κάτι ανάλογο επανέλαβε άλλωστε και ο Σπήλμπεργκ όταν έβαζε "Τζεντάϊ" (της Παλιάς Σχολής) ενάντια σε "Ρομπότ" και "Cyborg" (της Νέας Εποχής).

20
Κοσμογονία / Απ: Ιστορία και "Παραϊστορία"
« στις: Οκτωβρίου 19, 2007, 19:19:27 »
Αναρωτιέμαι:

Εαν είχε κερδίσει ο Χίτλερ τον Β' Π.Πόλεμο, πώς θα είχε "γραφεί η ιστορία" άραγε?

Τι θα είχε περάσει σ'εμάς, 60 χρόνια μετά, όσον αφορά συνολικά τον ανθρώπινο πολιτισμό?

Πόσα και ποιά στοιχεία απο αυτά που "αποκρύβονται" σήμερα θα είχαν κυριαρχήσει ως επίσημη ιστορία και πόσα και ποιά απο αυτά που κυριαρχούν σήμερα ως επίσημη ιστορία δεν θα τα γνωρίζαμε καν - θεωρούμενα ως "παραϊστορία"?

21
Αποσυμβολισμός / Απ: Θάνατος!
« στις: Οκτωβρίου 19, 2007, 19:09:29 »
Ξεκινάει με πονοκέφαλο....
            κάνεις εξετάσεις και η διάγνωση δείχνει κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο....
                                         σου μένουν έξι μήνες ζωής.........
                                    ".............Ποιές σκέψεις κυριαρχούν το είναι σου?......"
Προφανώς πολύ δυσάρεστες σκέψεις. 

Κάποιος που έχει τέτοιο μη ιάσιμο σωματικό πρόβλημα, αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά είναι ψυχοσωματικά, σίγουρα πάσχει από βαθειά ψυχικά προβλήματα. 


Άρα, η εντρύφηση επάνω στον "Θάνατο" και στο "Μετά Θάνατο Άγνωστο" θα μπορούσε να είναι η σωτηρία του ανθρώπου. Να εντοπίσει δηλαδή "τι αξίζει" και τι "δεν αξίζει".

Ίσως λοιπόν, η ίδια η Φύση του Κοσμικού να επιμένει να μας δείχνει την Σκληρότητα του προσώπου του Θανάτου γύρω μας δίνοντάς μας διαρκώς ευκαιρίες να "ξυπνήσουμε".

Κι όσο γινόμαστε "χοντρόπετσοι" και δεν "σοκαριζόμαστε" απο τον θάνατο, τόσο μας δίνει ισχυρότερες δόσεις μπας και σοκαριστούμε επιτέλους.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως το "Σοκ" είναι "εκ των ων ουκ άνευ" για την "Μύηση".

Χωρίς "Σοκ" δεν υπάρχει "Μύηση".

Συνεπώς, όσο ο άνθρωπος αποδεικνύεται "ανεπίδεκτος μαθήσεως" , μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε με μαθηματική ακρίβεια όλο και ισχυρότερες δόσεις θανάτου στην ζωή μας.

Οι οποίες θα σταματήσουν λογικά αμέσως μόλις αποδείξουμε - ως κοινωνία - ότι πήραμε το μάθημά μας.

22
Ερμητική / Απ: Wicca - Η Τέχνη των Σοφών
« στις: Οκτωβρίου 19, 2007, 19:01:48 »
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πάντως, πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα δεινά που υπέστη η Παλαιά Θρησκεία (Λατρεία καλύτερα) της Μητέρας Θεάς, έχει η ίδια  - με την ιστορικά "εγγενή τάση κατακερματισμού" που την χαρακτηρίζει καθώς και την "επίμονη απέχθεια/άρνηση" προς κάθε μορφή "Μεγάλης Οργάνωσης" που όμως θα την ισχυροποιούσε έναντι κάθε εξωτερικής επίθεσης εναντίον της.


23
Κοινωνικοί Προβληματισμοί / Απ: ΝΕΡΟ!
« στις: Οκτωβρίου 19, 2007, 13:32:33 »
"Νέου τύπου (Οικο) τρομοκρατία" το έχουν ονομάσει οι Θεωρητικοί Αναλυτές των Μυστικών Υπηρεσιών Διεθνώς και το περιμένουν να ξεσπάσει κλιμακούμενο με τα χρόνια.

Σοβαρά?  Ίσως αυτό να είναι η τελευταία λύση για να προφυλάξουν το περιβάλον οι οικολόγοι από τις διευθαρμένες δημοκρατίες του κεφαλαίου και των ΜΜΕ.  Αν το κάνουν στο χόλυγουντ, κάποια δόση αλήθειας θα έχει.

Όπως και να το κάνεις, είναι λογικά αναμενόμενη κλιμάκωση.

Δηλαδή, όταν η οικολογική καταστροφή αγγίξει την πόρτα σου και παύεις να το βλέπεις απο απόσταση, όταν σου κάψει το σπίτι, ή όταν η θάλασσα ανέβει και πνίξει το χωριό σου, ή όταν απαγορεύεται να πιεις νερό απο τις βρύσες διότι είναι μολυσμένο, ή εαν σου απαγορεύουν να καταναλώνεις πάνω απο λίγα ποτήρια την ημέρα, ή όταν βλέπεις τα πάντα γύρω σου καμμένα και ερημωμένα πόσο αντέχεις να ακούς λόγια κι ευχολόγια ?

Δηλαδή, πάνω στην απόγνωση απο την καταστροφή, όταν βλέπεις το δέρμα του παιδιού σου να καίγεται απο την αφιλτράριστη πλέον ακτινοβολία , ή να ζαρώνει απο την έλλειψη νερού , τι ιδέες περνάνε απο το μυαλό σου γι' αυτούς που επιμένουν να μην κάνουν ΤΩΡΑ και όχι αύριο, την άκρως απαραίτητη εκτεταμένη στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας?

Είναι ή δεν είναι να θες να του κόψεις τον λαιμό για να μην σκοτώσει κι άλλους ?

24
Κοινωνικοί Προβληματισμοί / Απ: ΝΕΡΟ!
« στις: Οκτωβρίου 18, 2007, 12:03:51 »
Σε κάποιο σημείο του βίντεο, ο πρωταγωνιστής λέει περίπου τα εξής :

"...δυστυχώς, είμασταν η τελευταία γενιά που θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αναστρέψει την κατάσταση και δεν το έκανε..."


Να κάνει κάτι....


Έτσι απλά, ένας αυτοοικτιρμός απλός....


Αυτή είναι όμως δυστυχώς η πεμπτουσία της "μάζας"....


Τι μπορώ να κάνω εγώ? τίποτα....


Δεν μου αρέσει η κατάσταση αλλά τα "μεγάλα παιγνίδια" είναι για μεγάλους παίκτες...Βλέποντας όμως την παρουσίαση θυμήθηκα επίσης εκείνα τα παιδιά στο Παρίσι που σκίζουν τα λάστιχα των 4χ4 που παρκάρουν μέσα στην πόλη.

Θυμήθηκα τους ακτιβιστές που αλυσσοδένονται μπροστά απο τρένα που μεταφέρουν τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα.

Θυμήθηκα το πλοίο της Greenpeace που βύθισαν οι Γάλλοι κομάντος επειδή τους στάθηκε εμπόδιο στις πυρηνικές τους δοκιμές στο Ν.Ειρηνικό.


Θυμήθηκα επίσης κάτι ακόμη.


Πριν πολλά χρόνια, διάβαζα στα ψιλά των εφημερίδων πως επίκειτο η παραγωγή του Νο 4 ενός πολύ εμπορικού χολυγουντιανού sequel .

Δεν γυρίστηκε ποτέ. "Κόπηκε" προτού καλά καλά γυριστεί το φιλμ.


Το "γιατί" βρίσκεται προφανώς στο "θέμα" του έργου.


Το σενάριο βλέπεις είχε διαφημιστεί προτού "κοπεί".


Ο Ήρωας σ'εκείνο το sequel θα στρεφόταν (με όπλα και τακτικές κομμάντο - ως κλασσική χολυγουντιανή συνταγή) ενάντια σε βιομηχάνους  που μόλυναν περιοχές με τις ρυπογόνες δραστηριότητές τους.

Είναι σαφές το "μήνυμα" που θα πέρναγε . "Νέου τύπου (Οικο) τρομοκρατία" το έχουν ονομάσει οι Θεωρητικοί Αναλυτές των Μυστικών Υπηρεσιών Διεθνώς και το περιμένουν να ξεσπάσει κλιμακούμενο με τα χρόνια.

Φυσικά, γυρίστηκαν πολλά παρόμοια αργότερα, αλλά κανένα τους δεν είχε την "εμπορική χολυγουντιανή απήχηση" που είχε η συγκεκριμένη σειρά.

Συνεπώς, το "εκρηκτικό μήνυμα" που θα "πέρναγε" στο κοινό θα ήταν "σαφέστατο" και "ισχυρό".25
Τι μου θύμισες Rose!

Ως συνδικαλιστής τόσο στο σχολείο όσο και φοιτητής, το Summerhil "στοίχειωσε" και "μπόλιασε" την φιλοσοφία μου....

Φυσικά, λυπόμουν που δεν μπορούσα να είμαι σ' εκείνο το σχολείο αντί σε αυτά που ήμουν....

Προσπάθησα επανειλημμένα να αλλάξω πράγματα στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων ή σχολής που έτυχε να βρίσκομαι....

Πότε με σωστό , πότε με λάθος τρόπο....έφηβος γαρ...

Και το πλήρωσα ακριβά...πολύ ακριβά...

Το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξω τρία Λύκεια, να εισπράξω σε Γυμνάσιο και Λύκειο κάπου 30 αποβολές και καμιά 100η επιπλήξεις ....

Πιο εύκολα θα δημιουργούνταν ένα "Σπαρτιάτικο Σχολείο" αυστηρής διαπαιδαγώγησης (πχ Στρατιωτικό Γυμνάσιο) παρά ένα Summerhill....

Αλλά είπαμε....

Και το σχολείο, εκφραστής της κοινωνίας είναι....

Αφού αυτή είναι Ζούγκλα, ανάλογη φιλοσοφία διακατέχει και τον θεσμό της Παιδείας....

Μαστίγιο και επιβολή....


26
"...Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα..."

ή

          "...Οι Λαοί έχουν τους Ηγέτες που τους αξίζουν..."

ή

                 "...Η Ηγεσία, η συμπεριφορά της και οι Θεσμοί που καθιερώνει, είναι απλώς ο καθρέπτης της συλλογικής ψυχής της Μάζας

                  που τους εκλέγει..."


ή

                  ".....Αναλόγως το πολιτιστικό/φιλοσοφικό/διανοητικό/ψυχολογικό επίπεδο του εκλεκτορικού σώματος, τέτοιας ποιότητας και περιεχομένου Ηγεσία θα εκλεγεί..."         Διαλέγουμε και παίρνουμε.


Όλα υπονοούν το ίδιο.


Αφού "Ζούγκλα" είναι οι "απο κάτω" (η συντριπτική πλειοψηφία), αιμοσταγή ηγεσία φέρουσα μαστίγιο θα εκλέξουν.....

Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.....


Αυτά έχει η Οχλοκρατία....27
Μυστικισμός - Αποκρυφισμός / Μετάνοια
« στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 13:40:37 »


Είναι γνωστός και κυρίαρχος ο ρόλος της "Μετάνοιας" στην Φιλοσοφία των Θρησκειών.


Πως ορίζεται όμως η "Μετάνοια" σε όρους Εσωτερισμού?


Θεωρείται άραγε και στον Εσωτερισμό - όπως στις Θρησκείες - εξίσου σπουδαία παράμετρος για την Ψυχοπνευματική ανάπτυξη του ατόμου?


28
Αποσυμβολισμός / Απ: Λογική Vs Διαίσθησης!
« στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 11:47:21 »

Σκέφτομαι ένα άτομο γεμάτο ενέργεια στα 25 του και στα 45 του.

Στην πρώτη περίπτωση μόνος. Αυτός, το ένστικτό του, η φλόγα του για δημιουργία και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες της ζωής.

Στην δεύτερη περίπτωση παντρεμένος, με παιδιά, χρέη και τις γνωστές υποχρεώσεις όλων των σύγχρονων παντρεμένων. Γεμάτος ουλές απο τις εμπειρίες, σχεδόν γερόλυκος, με επιτυχίες και αποτυχίες στην πλάτη, με ισχυρότερη πλέον τη "Λογική των Αμφιβολιών" ζυγίζει μαθηματικά την κάθε "επιχειρηματική ευκαιρία" που του τυχαίνει.

Στην πρώτη περίπτωση (στα 25) άκουγε το ένστικτό του κυρίως. Κυριαρχούσε επι των αμφιβολιών της Λογικής. Αυτή η στάση τον έφερε στο σήμερα φορτωμένο με ουλές αλλά και σημαντικές επιχειρηματικές επιτυχίες.

Στην δεύτερη περίπτωση (στα 45) εξακολουθεί μεν να του μιλάει το ένστικτό του, να του υποδεικνύει "ευκαιρίες", ξέρει μέσα του ότι πρέπει να επιδείξει "ακλόνητη πίστη" στο "ένστικτο" και να προχωρήσει στο νεο "τολμηρό σχέδιο" που ανοίγεται μπροστά του, πλην όμως, η "Λογική των Αμφιβολιών" τον σταματάει.

Σκέψεις όπως:

"Εαν δεν πάει καλά?"

"Πόσα θα χάσουμε?"

"Μήπως μας καταστρέψει ολοκληρωτικά?"

"Μήπως να μείνουμε στα λιγότερα που ήδη έχουμε εξασφαλίσει?"

"Ναι, αλλά εαν πετύχει το σχέδιο, επιτέλους θα αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο"

"Ναι, αλλά εαν δεν πετύχει το σχέδιο, το κόστος δεν θα το υποστώ μόνος μου, υπάρχει και μια οικογένεια που εξαρτάται απο μένα πλέον".

"Ναι, αλλά εαν δεν ρισκάρεις και δεν πιστέψεις στο ένστικτό σου, δεν πρόκειται να προχωρήσεις πιο μπροστά, θα μείνεις στάσιμος".

"Ναι, αλλά η εμπειρία του παρελθόντος έδειξε πως εγκυμονεί κινδύνους το εγχείρημα".

"Ναι, αλλά επίσης η εμπειρία του παρελθόντος έδειξε πως εαν δεν δείξεις πίστη στο ένστικτό σου ΤΩΡΑ, αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αργά γιατί η ευκαιρία θα έχει πετάξει. Θα την έχει αρπάξει κάποιος άλλος. Και δεν ξέρεις εαν και πότε θα σου ξαναπαρουσιαστεί τέτοια ευκαιρία. Η ευκαιρία ξέρεις πως είναι πάντα στιγμιαία".Και τα "εαν" συνεχίζονται" ακατάπαυστα.

Η κόντρα της "Λογικής των Ουλών και των Αμφιβολιών" ενάντια στο "Καθαρό ένστικτο" που προτείνει την Ακλόνητη Πίστη στο Εγχείρημα προς το Άγνωστο.

Να "συμβαδίσουν" αυτά τα δύο?

Δύσκολο....

Οι "ευκαιρίες" της ζωής συνήθως δεν επιδέχονται ούτε περιμένουν την "Λογική" πότε θα πει με τον αργόσυρτο τρόπο της τα ΟΚ της....

Έρχονται και χάνονται σαν σταγόνες βροχής....

Και υπάρχουν οι "ανάλογες εφαρμογές" στον Εσωτερισμό. Αναφορικά με την "Ψυχική εξέλιξη" του ατόμου μέσω της Βουτιάς στο Άγνωστο.

Όπου μόνος "συνοδός σου " και "εγγύηση" ουσιαστικά είναι το "ένστικτό" σου.....

Για να πας "παραπέρα" ή "βαθύτερα" ή "ψηλότερα" , αν περιμένεις να σου πει το ΟΚ η "λογική", ίσως περιμένεις αιώνες....αυτή δεν ξέρει απο ρίσκα....

Ξέρει μόνο απο "χειροπιαστά πράγματα" και πράγματα που έχουν "αφή" και "βάρος"....

Η Λογική πιο πολύ μοιάζει με "Βασιλιά της Στασιμότητας" και το ένστικτο με "Βασιλιά της Δημιουργίας".....


Η αίσθηση που αποκομίζω εγώ εν τέλλει είναι πως


Ή δείχνεις στο ένστικτο ακλόνητη εμπιστοσύνη και κάνεις βήματα ή μένεις "στάσιμος".....

29
"Let' s be more creative" στην αντιμετώπιση του (τάδε) θέματος - προβλήματος.

Αυτή η φράση - προτροπή χρησιμοποιείται σε κάθε μα κάθε δραστηριότητα του ανθρώπου.


Είτε στις επιχειρήσεις που αναζητούν εναγωνίως νέες ιδέες, είτε στις πολεμικές επιχειρήσεις που αναζητούν και πάλι πρωτότυπα επιχειρησιακά πλάνα αντιμετώπισης του αντιπάλου, είτε στην τέχνη όπου αναζητούνται νέες εμπνεύσεις ή τεχνοτροπίες , είτε στις διαπροσωπικές σχέσεις όπου αναζητούνται νέοι τρόποι καλύτερης επικοινωνίας, είτε στον Λόγο όπου αναζητούνται νέα επιχειρήματα ή βελτιωτικά σχήματα λόγου, είτε στην επιστήμη όπου αναζητούνται πιθανοί νέοι ορίζοντες στην έρευνα.....


Παντού, το κοινό στοιχείο είναι οι "νέες ιδέες" που θα προχωρήσουν ένα (οποιοδήποτε) project πιο μπροστά.....

Δημιουργικός ήταν και ο Κρισναμούρτι αλλά και ο Άλιστερ Κρόουλι....

Δημιουργικός ήταν και ο Φλέμινγκ αλλά και ο Οπενχάιμερ.....

Δημιουργικός ήταν και ο Αϊζενχάουερ αλλά και ο Χίτλερ......

Δημιουργικός είναι ο εγκληματίας του τέλειου σχεδίου αλλά και ο Αστυνομικός ερευνητής που θα λύσει την υπόθεση....


Ο Δημιουργικός κάλιστα μπορεί να είναι ανισόρροπος και συνήθως είναι αν σκεφτούμε ότι αυτά τα άτομα ζούνε στην κόψη του ξυραφιού νοητικά και φαντασιακά....

Η συμπεριφορική τους ψυχολογία δέχεται αφόρητες πιέσεις απο την "σκιά" τους, απο τον "πλούσιο εσωτερικό τους κόσμο", απο το ακατάπαυστο brainstorming που υφίσταται μέσα τους, την ακατάσχετη γέννηση νέων σχεδίων και ιδεών - συνήθως ανεκμετάλλευτων ή απαράδεκτων απο τον περίγυρό τους που αδυνατεί ή να τα κατανοήσει ή να εκμεταλλευτεί δεόντως....

Έτσι, ο "Δημιουργικός" συνήθως αναπτύσσει και την ιδιότητα του "εκκεντρικού".....(πόσες φορές ο Αϊνστάϊν βγήκε απο το σπίτι του με τις πυζάμες! ή είναι γνωστή η "γυμνή έξοδος" απο το μπάνιο του Αρχιμήδη φωνάζοντας "εύρηκα")

Αυτή η "εκκεντρικότητα" είναι η άλλη όψη της "ανισορροπίας" που τους καταλογίζεται απο τον "προσγειωμένο πλην μη-δημιουργικό" περίγυρο....

Δεν είναι όμως και απαραίτητο.....

Κάποια λίγα άτομα πάντα καταφέρνουν μέσω των διαδικασιών αυτογνωσίας να "ισορροπήσουν εσωτερικά" και ταυτόχρονα να είναι "δημιουργικά".

Και είναι "Φάρος" σίγουρα τέτοια άτομα.....αλλά είναι λίγα δυστυχώς....

Σαφώς πολύ λιγότερα απο τα "άλλα"....

30

Είθισται να λέγεται πως ο "Δημιουργικός" είναι συνήθως και "εκκεντρικός"....

Κάποιοι το πάνε πιο μακριά.....


Ταυτίζουν τον "Δημιουργικό" με τον "Ανισόρροπο"....


Είναι έτσι?


Και γιατί άραγε?


Τι ισχύει τελικά?Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 69