Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Avaris

Σελίδες: 1 ... 67 68 [69]
1021
"Ένας άνθρωπος παίρνει το Δρόμο της Γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει και στον Πόλεμο, με "πλήρη συνείδηση", "γεμάτος φόβο", "σεβασμό" και "απόλυτη αυτοπεποίθηση".

Το να βαδίζεις προς τη Γνώση ή να πηγαίνεις στον πόλεμο με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι σφάλμα κι όποιος το κάνει, μετανοιώνει για το Δρόμο που ακολούθησε".

"Η Διδασκαλία του Δον Χουάν", Κάρλος Καστανέντα.

Σχόλια?

1022
Κοσμογονία / Το Μονοπάτι του Ήρωα
« στις: Φεβρουαρίου 17, 2007, 13:04:07 »
(Αφιερωμένο στο AMORC με ευχές για δημιουργική πορεία  :))

Σε κάθε εθνική λαογραφία, σε κάθε παράδοση, σε κάθε μυθολογία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, υπάρχει ο θρύλος του Ήρωα.

    Μυστηριακό Αρχέτυπο,  Ανυπέρβλητος Πόθος, Αρχέγονος Δρόμος, Υπέρτατος Στόχος.

    Ο άνθρωπος με τις ξεχωριστές ιδιότητες. Ο Ήρωας που καλείται από το πεπρωμένο να εκπληρώσει κάποιον ανώτερο σκοπό. Ο Ήρωας που αφού τον επιτύχει, αναχωρεί για τα Ανώτερα Πνευματικά Πεδία εγκαταλείποντας τον Κόσμο των Ανθρώπων.

 Ή που καμιά φορά επιστρέφει γενναιόδωρα στους Ανθρώπους για να τους διδάξει με το παράδειγμα, τις γνώσεις του και τις ικανότητές του.

           Κάποιοι αρνούνται αυτό το Κάλεσμα της Μυστικής Ατραπού. Όχι για πολύ όμως. Είναι βάσανο η απόρριψή του και εντέλει τρελαίνει τον Αρνητή.

           Απαντώντας θετικά ο Ήρωας στο Κάλεσμα, μπαίνει στην Διάσταση της Περιπέτειας. Είναι και δεν είναι πλέον στον Κόσμο των Ανθρώπων. Η αίσθηση του χωροχρόνου αλλάζει.

 Οι Δοκιμασίες του είναι πολλές και σκληρές. Ενίοτε, επικίνδυνες. Κάποιοι εξολοθρεύονται. Κάποιοι άλλοι παγιδεύονται προσωρινά.

 Μερικοί από αυτούς ζουν πλέον μισές ζωές. Πατάνε σε όλους τους Κόσμους και πουθενά.

 Ενίοτε κάποιοι επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια. Και κάποιοι δεν γυρίζουν ποτέ. Δυστυχής απώλεια σπάνιων ανθρώπων.

 Παρ’ όλα αυτά, το Κάλεσμα έρχεται ξανά και ξανά στους Ανθρώπους. Και πάντα υπάρχουν άφοβοι υποψήφιοι Ήρωες να το απαντήσουν.

  Κατά την περιπέτεια, υπάρχουν Εχθρικές Δυνάμεις που επιτίθενται λυσσασμένα, αλλά υπάρχουν και Φιλικές δυνάμεις που προσφέρουν Υπερφυσική καθοδήγηση και βοήθεια.

            Ο Δρόμος της Δοκιμασίας είναι σκληρός και επικίνδυνος. Αλλά η Συνάντηση με την Υπέρτατη Θεά είναι εκεί και περιμένει. Καλεί διαρκώς τον Ήρωα και τον ενθαρρύνει να επιμείνει.  Είναι η Φωνή μέσα του που του λέει διαρκώς, «συνέχισε, και στο τέλος σε περιμένει η Ένωση με το Θείο».

            Ο Ήρωας που απερίσκεπτα φεύγει μόνος του κι ενίοτε απροετοίμαστος για το Ταξίδι κινδυνεύει από μύριους κινδύνους. Ο Ήρωας όμως που φεύγει οργανωμένα και πάνω απ’ όλα με Στήριξη Φιλικών Δυνάμεων πίσω του θα κυριαρχήσει σε όλα τα Μονοπάτια με μεγαλύτερη ευκολία.

 Δεν θα εκλείψουν οι κίνδυνοι και οι δοκιμασίες. Όχι. Αυτά του ανήκουν δικαιωματικά, είναι τα ατομικά του «ιερά πεδία μαχών», οι «προσωπικοί του δράκοι» και πρέπει να τους αντιμετωπίσει μόνος του.

 Είναι ο μόνος τρόπος να διδαχτεί και να περάσει σε ανώτερες βαθμίδες αυτογνωσίας. Δεν θα παγιδευτεί όμως ποτέ του σε εχθρικές φυλακές. Πάντα θα είναι μαζί του κάποιος «συνοδός – φύλακας» που θα τον βοηθήσει να δραπετεύσει και να ξαναρχίσει την περιπέτεια στη χώρα της Υπερσυνειδητότητας.

        Το Κυνήγι του Δράκοντα?

       Οι Άθλοι του Ηρακλέους?

       Το Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων?

       Η Αναζήτηση του Ιερού Δισκοπότηρου?

       Η πτήση του Αετού?

       Η Ένωση με το Μεγάλο Μανιτού?

       Το Ταξίδι του Οδυσσέα για την Ιθάκη?

       Κάθε παράδοση έδωσε και το δικό της Μυστηριακό Όνομα στην Ατραπό της Μύησης του Μαθητή.

        Η Πορεία όμως είναι η ίδια. Είναι ο Δρόμος του Ήρωα.

        Και ο Στόχος κοινός. Είναι η Μυστικιστική Ταύτιση με το Θείο. Η Υπέρτατη Εξύψωση. Το Πέταγμα στην Υπερσυνειδητότητα.

        Κι εντέλει, η Ηρωική Έξοδος από τον Κόσμο των Ανθρώπων και η μεταστοιχείωση σε Σύμβολο πια. Ως οδηγός των Ανθρώπων.

        Η κατάληξη?

       Κάποιοι το ονόμασαν Βαλχάλα.

       Κάποιοι άλλοι Ηλύσια πεδία.

       Κάποιοι άλλοι Παράδεισο. Δεν έχει σημασία το όνομα. Ούτε το ένδυμα. Το Ταξίδι και ο Στόχος έχει σημασία. Κι αυτά είναι ίδια παντού.

     Η γλυκιά αίσθηση της απόλυτης αρμονίας που περιμένει τον Ήρωα στο Τέλος του Ταξιδιού είναι το κίνητρο για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τους κινδύνους του ταξιδιού.

     Κι η προσμονή είναι ο μόνος σύντροφός του σ’ αυτό το Ταξίδι.

Να είστε όλοι καλά....και....

....Καλό Ταξίδι σε όλους.... :)

1023

Το Ουσιαστικο ειναι οτι διαμεσου του διαλογισμου διευρινουμε την συνειδητοτητα μας με οτι επακολουθο εχει αυτο.{φυσικα παντα προς το καλο}
Η διευρινση της συνειδητοτητας ομως ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα που αν θελετε το συζηταμε....

Έδειξες τον "Δρόμο" Achenaton"....προχώρα λοιπόν....

Αυτή είναι η "ουσία" άλλωστε....θέλεις να πεις περισσότερα επι τούτου?

Ας πούμε, κάποιος που μπαίνει στον Εσωτερισμό, αναμένει να "αλλάξει" η "Συνειδητότητά" του, ξέρει πως το κύριο εργαλείο επίτευξης αυτής της "αλλαγής" είναι ο Διαλογισμός, αλλά ποιος δεν θέλει να "ακούσει" λεπτομέρειες περί του τι να "περιμένει" απο τούτη την "διαδικασία"?

πχ απο ποιό σημείο της Διαλογιστικής Διαδικασίας και ύστερα αρχίζει να "νοιώθει" "αλλαγές" επάνω του? Τι είδους "αλλαγές" είναι αυτές?

ποιές "αλλαγές" είναι "καλές" και ποιες "κακές"? που πρέπει να κάνει μπροστά και που να υποχωρήσει?

πχ ξαφνικά κατά την διάρκεια του "Ανατολικού Διαλογισμού" νοιώθει να "χάνεται", να "βυθίζεται κάπου", να μην θέλει να "σταματήσει το διαλογισμό". Αυτό ανήκει στα "καλά" ή στα "κακά" σημάδια? Πρέπει να "διακόψει πάραυτα" ας πούμε? Ή αντιθέτως, να συνεχίσει γιατί βρίσκεται σε κάποιο "σύνορο" που πρέπει να ξεπεράσει? Διλήμματα! Που πιθανόν να αποβούνε ολέθρια. Ή αντιθέτως, δημιουργικά.

πχ παρατηρεί ότι τελευταία γίνεται "ευερέθιστος". Θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι "λάθος" στην Διαλογιστική διαδικασία , κάτι που πρέπει να διορθώσει ας πούμε?

Ή ας πούμε, ξαφνικά, αρχίζουν να αυξάνονται τα όνειρά του, να γίνονται πιο πλούσια. Σημαίνει κάτι? Να προσέξει κάτι? Να "αποκωδικοποιήσει" κάτι?

Ή , ας πούμε ξαφνικά, γίνεται πιο "ευσυγκίνητος". Τι συνέβη στην ψυχοσύνθεσή του? έχει σχέση ίσως με τους Διαλογισμούς του?

Πολλά ερωτήματα.

Μήπως να αρχίσουμε να τα σκαλίζουμε?

1024

Δυστυχώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιγραφεί και να αποδοθεί ολοκληρωμένα χωρίς κίνδυνο να παρανοηθεί -όπως δυστυχώς έχει γίνει- κάθε προχωρημένη εμπειρία. Από την άλλη, αν η πιο βαθια εμπειρία επιτευχθεί πρόωρα, αποτελεί πολύ σοβαρό κίνδυνο.
...................................
Ακόμα όμως και άνθρωποι που είχαν μια βαθιά εμπειρία, αν είναι ανέτοιμοι για αυτήν, μόνον αλήθεια δεν θα αποκομίσουν ..........

...........................
Τότε δυστυχώς δεν ήταν γνωστό με ποιον ή με τι γίνεται η επαφή... Τώρα όμως γνωρίζουμε και έχουμε πλέον την δυνατότητα να εμπειριωθούμε την "Μεγάλη Εμπειρία", χωρίς τον κίνδυνο κατάληψης από αυτήν.
...

Αγαπητέ Ορφέα,

θα μπορούσες, αν θέλεις, σε παρακαλώ να σχολιάσεις πιο αναλυτικά τα παραπάνω?

Φιλικά

1025


Ο υπερβατικός διαλογισμός όμως δεν είναι ακίνδυνος, μια και οι εκστατικές εμπειρίες, οι εικόνες, και οι καταστάσεις που βιώνει ο φιλόδοξος μυστικιστής, είναι τόσο δυνατές, και πράγματι, μπορεί "να την πατήσει" νομίζοντας ότι επικοινωνεί με διάφορες οντότητες, και να είναι τις περισσότερες φορές απλά είδωλα του υποσυνειδήτου του. 

Ακόμα και στα κείμενα διαφόρων αγίων, ή μοναχών του Χριστιανισμού, περιγράφονται τέτοιες εμπειρίες.

  Αν και παραμένουν επιστημονικά ανερμήνευτες επί των πλείστων, προειδοποιούν για τους κινδύνους που περιμένουν όσους τολμούν να υπερβούν την φυσική μας διάσταση συνειδησιακά...
 

Αγαπητή Rose_777,

θα μπορούσες αν θέλεις σε παρακαλώ, να πεις μερικά πράγματα παραπάνω γι' αυτούς τους "κινδύνους" ?

Φιλικά

1026
Παράθεση
Άρα, ο Εσωτερισμός, μήπως δεν είναι για όλους (δυστυχώς)?

Ρωτάει ο Αβαρις... κ< και προσθέτει [ δυστυχώς].
Η αποψη μου είναι οτι δεν είναι για ολους προς το παρόν, αφού αποτελεί μια διδασκαλία και ενα τρόπο ζωής [ αν περάσουμε στο πρακτικό μέρος] που δεν είναι συμβατός με κάθε συνθήκη.
Θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε με την ιδέα της μόρφωσης παλαιότερα. Απο την ιστορία γνωρίζουμε οτι η μόρφωση απο τα αρχάια χρόνια εως τα μέσα του 20 ου αιώνα ήταν προνόμιο των λίγων.[ αναφέρομαι στην χώρα μας γιατι σε κάποιες άλλες είναι ακόμη έτσι και χειρότερα].
Αργότερα ολο και περισσότεροι ένιωθαν την ανάγκη να μάθουν και τώρα η βασική εκπαίδευση [ και οχι μόνο] θεωρείται πλεόν υποχρεωτική.
Κάπως ετσι αναπτύσσονται ολα.
Στο θέμα του εσωτερισμού τώρα, για να γίνει προσεγγίσιμος χρειάζονται συνθηκές όπως μια στοιχειώδης κάλυψη της επιβίωσης, χρόνος για μελέτη, χρήματα για τα βιβλία και ολα οσα προκύπτουν στη διαδρομή και κυρίως μια μορφή ψυχικής ηρεμίας.
Οπότε δεν μπορεί να απευθυνθεί σε ανθρώπους που έχουν να παλέψουν κυριολεκτικά με τα πρός το ζείν η σε διαταραγμένες προσωπικότητες μιας και μια τέτοια ασχολία πιθανώς να τους αποδιωργανώσει τελείως.
Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ενδιαφέροταν ένας άνθρωπος άστεγος η κατά την διάρκεια πολέμου η άρρωστος για την μεταφυσική και την αυτογνωσία...δεν θα είχε τον χρόνο να σκεφτεί καν.
Προσωπικά λυπάμαι για την δυσκολία επαφής του απο ολους τούς ανθρώπους αλλά δεν μπορώ να μην βλέπω την αλήθεια.
Υπάρχουν βέβαια και μερικές εξαιρέσεις αλλά είναι σπάνιες.

Παράθεση
Σοφές κουβέντες. Όντως.

Την δουλειά όμως που σε φέρνει η ζωή και οι αναγκαστικές επιλογές σου στο διάβα των ετών δεν είναι πάντα στο χέρι σου να την αλλάξεις.

Ούτε το σπίτι που μένεις είναι πάντα εφικτό ν' αλλάξεις.

Ούτε τους ηχητικούς βομβαρδισμούς μπορείς να τους αλλάξεις. Είναι εκεί έξω κι επιτίθενται αδιάκοπα και ανελέητα.

Ούτε την νοσηρή συμπεριφορά του περίγυρου που λόγω των γρήγορων ρυθμών ισοβαθμεί με ασταμάτητο καταιγισμό, μπορείς να αλλάξεις.

Ούτε την επί μια ώρα αναζήτηση πάρκινγκ μπορείς ν' αλλάξεις.

Ούτε την επι δύο ώρες κάθε μέρα ακινητοποίηση στο μποτιλιάρισμα μπορείς ν' αλλάξεις.

Κι όταν όλα αυτά μαζί, κατασπαταλούν (και με βάρβαρο τρόπο) κάπου 16 ώρες ημερησίως......

Τότε, παραμένεις σε αμυντική θέση, μόνον με τις Τεχνικές Χαλάρωσης και την ελπίδα πως "κάτι θα γίνει".

Δίκιο έχεις αλλά σκέψου κάτι άλλο
Αυτά ισως δεν αλλάζουν αλλά αν μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που τα βλέπουμε.
Αναφέρω τι κάνω εγώ σε παρεμφερής συνθήκες [ οσο μπορώ].
Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω τις ώρες αυτές με τέτοιο τρόπο ωστε να παίρνω απαντήσεις, να στοχάζομαι, να κάνω εξάσκηση στα διάφορα πειράματα η στην έννοια της υπομονής και της αυτοκυριαρχίας.
Avaris, μπορούμε να μετετρέψουμε τα πάντα σαν αντικείμενα πρός μελέτη...πχ να παρατηρούμε τις αντιδράσεις των συναδέλφων μας και να ψάχνουμε μέσα απο αυτούς εμάς, να συνδιάζουμε την αλληλουχία των γεγονότων που μας συμβαίνουν καθημερινά ωσπου να βρίσκουμε συνδέσεις, να διαβάζουμε στα φανάρια του μποτιλιαρίσματος ολα αυτά που δεν προλαβαίνουμε, να ακούμε την μουσική που μας αρέσει στο αυτοκίνητο και να '' πετάμε''. [ εντάξει είναι ενας τρόπος διαφυγής αλλά τουλάγχιστον είναι δικός μας και δεν έρχεται απ έξω]...να κυττάς τα σύννεφα και τα σχήματα τους ....κλπ
Ακόμη και με τα άτομα του σπιτιού μας μπορεί να εργαστούμε χωρίς να το ξέρουν.

Εννοείται οτι αυτά δεν είναι πάντα εφικτά αλλά κατα ένα μεγάλο μέρος είναι.
Για το πάρκιν δεν ξέρω να σου πω τίποτα..... ??? υπομονή... :P

Φιλικά


Φίλε Try,

εαν μιλάμε για τον πρώτο καιρό ενός Εσωτεριστή που απλώς χρειάζεται ένα πεντάλεπτο για να "μάθει αυτοσυγκέντρωση", ε ναι τότε είναι απλά τα πράγματα.

Αλλοίμονο, βρίσκεται ο χρόνος.

Όταν όμως για τα "διάφορα είδη Εσωτερικών ασκήσεων " συν το διαλογισμό" στα διάφορα "μοτίβα" του, συν τη μελέτη, συν τις "εξωτερικές ασκήσεις" (που μπορεί να πρέπει να γίνουν στα πιο απίθανα σημεία, στις πιο απίθανες ώρες), συν κάποιες "παρακολουθήσεις", συν, συν, συν,  χρειάζεσαι ώρες ολόκληρες, ε τότε "κάτι αλλάζει". Αρχίζουν να γίνονται "ασφυκτικά" τα πράγματα. Τότε αρχίζει το αδιέξοδο.

Όσο για το να μετατρέπεται κάθε στοιχείο της εξωτερικής ζωής μας σε "Εσωτερική Άσκηση" το τοπίο μοιάζει ως εξής:

πάρε ένα μαθητή της 1ης Δημοτικού και βάλτον στην Γ' Λυκείου.

Αυτό θεωρώ ότι είμαστε Try. Μαθητές της 1ης Δημοτικού (φτιαγμένοι για έναν άλλον πιο ήρεμο κόσμο) που μας πέταξαν σε ανώτερη τάξη (στην Αστική Κόλαση του σήμερα).

Γι' αυτό βλέπω σκεπτικιστικά το όλο θέμα.

Απλώς αναρωτιέμαι....μήπως κάπου κάνουμε λάθος....μήπως πρέπει να "αλλάξει τάξη" κάποιος προτού φιλοδοξήσει να "εφαρμόσει τον Εσωτερισμό στην πράξη".....

Κι όταν δεν είναι εφικτή η "αλλαγή τάξης"?

Εκεί βάζω τον σκεπτικισμό μου, αναζητώντας "φιλοσοφικά λύση"....

1027
Ισως θα πρέπει να δούμε πρώτα τις ακριβείς επιθυμίες μας. :)

Την ημέρα που θα καταφέρουμε να "δούμε" (συνειδητοποιήσουμε)  τις "ακριβείς επιθυμίες" μας δεν θα είμαστε πλέον απλοί (εκ)παιδευόμενοι άνθρωποι, φίλε Try.....

....θα είμαστε Βούδες.... :)


1028
Rose_777,

πως μπορώ να διαφωνήσω στα όσα σοφά έθεσες περί background "ολιστικής θεραπευτικής"!

Θα ήταν ευτύχημα για κάποιον που θέλει να απαλύνει τον πόνο γύρω του να κατέχει τέτοιες γνώσεις.

Οι γνώσεις αυτές όμως απαιτούν χρόνια και χρόνια ενασχόλησης, αναζήτησης, εκπαίδευσης και πρακτικής.

Ακόμη και αυτή η εκπληκτική Ροδοσταυρική Θεραπευτική του 6ου βαθμού απαιτεί φαντάζομαι χρόνια και χρόνια Έμπρακτης πορείας στην Ατραπό.

Αυτό σημαίνει όμως πως όταν θέλεις να προσφέρεις απάλυνση του πόνου και Μυήσαι σε μια Μέθοδο όπως το Reiki, ξεκλειδώνοντας το ενεργειακό σου κανάλι, δεν θα το προσφέρεις? Έστω, αυτό το λίγο που κατέχεις?

Ειλικρινά έφαγα συνειδησιακό σοκ με τα λεγόμενά σου.

Αναζήτησα την Μύησή μου στο Reiki με μια απόλυτα θετική διάθεση να "προσφέρω".

Ναι μεν ήταν ένα "πιθανό κλειδί" για να "αποκωδικοποιηθούν" και να "ελεγχθούν" επιτέλους διάφορα "περίεργα φαινόμενα" (γνωρίζει ο σεβαστός μου "Π") αλλά είναι και μια συνειδητή επιλογή να "βοηθήσω" τους γύρω μου. Και μάλιστα αυστηρά αφιλοκερδώς.

Πως μπορείς να κάνεις κακό άραγε στον άλλον όταν ξεκινάς με καλή διάθεση απο καρδιάς να τον βοηθήσεις?

Να αρχίσω να ανησυχώ δηλαδή πως άθελά μου μπορεί να κάνω κακό δίνοντας Reiki?

Δηλαδή, κατά τη γνώμη σου δεν πρέπει να δίνω?

Που ταυτόχρονα σημαίνει, να μην το "ενδυναμώνω" με την "εξάσκηση"?

Με εκτίμηση

1029
Παράθεση
=Κανένας link=topic=9.msg117#msg117 date=1171633293]
Avaris

Συμφωνώ ότι «Άλλα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά τότε και άλλα τώρα.»

Διαφωνώ όμως ότι «Άλλη η "ψυχοσύνθεση" του ατόμου τότε και άλλη τώρα.»

Δηλαδή πιστεύεις ότι κάποιος που ξοδεύει 2 ώρες καθημερινά  για μετακίνηση σπίτι-δουλειά (όπως εγώ και οι περισσότεροι αστοί) έχει περισσότερο στρες από ένα δούλο της αρχαιότητας? 
Είναι χειρότερο το να χρωστάς στην τράπεζα?  Είναι καλύτερα το να μην έχεις καθόλου περιουσία και η ζωή της οικογένειάς σου να εξαρτάται από τη διάθεση κάποιου φεουδάρχη?  Να ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή ο βασιλιάς/αφεντικό/φεουδάρχης μπορεί να αρπάξει και να βιάσει τη γυναίκα ή την κόρη σου κι εσύ δε μπορείς να αντιδράσεις διότι ανήκεις σε κατώτερη τάξη?

Κανένα,

θαρρώ πως η σύγκριση θα έπρεπε να γίνει ανάμεσα σε όμοια. Και το αντίστοιχο του σημερινού Εσωτεριστή δεν πιστεύω πως είναι ο δούλος της αρχαιότητας.

Όχι για κανέναν άλλον λόγο παρά μόνον για το ότι ο δούλος δεν είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με τα Μυστήρια. Μην ξεχνάμε πως ήταν όρος απαράβατος στην αρχαιότητα. Απαγορεύονταν (πχ Ελευσίνια).

Κάπου πιο πάνω είπες πως πρώτα λύνεται το οικονομικό και μετά έπεται ο Εσωτερισμός.

Άρα, θα πρέπει να συγκρίνουμε τον σημερινό Εσωτεριστή με τον Οικονομικά εξασφαλισμένο Εσωτεριστή της Αρχαιότητας.

Και πιστεύω πως εκεί κρύβονται εκρηκτικά στοιχεία που "κάνουν τη διαφορά". Γιατί θα έπρεπε να συγκρίνουμε έναν "οικονομικά άνετο πατρίκιο" της αρχαιότητας με έναν Εργαζόμενο του σήμερα. (Ακόμη και ο Σωκράτης άλλωστε ένα είδος "Πατρίκιου" ήταν αφού είχε την οικονομική στήριξη των πλουσίων της Αθήνας. Άσε που δεν ακούστηκε να έχει φτωχό ή δούλο μαθητή. Μόνον γόνοι πλουσίων οικογενειών ήταν στην Ομάδα του).

Παράθεση
Πιστεύω λοιπόν ότι σχετικά με παλιότερες εποχές έχουμε μεγάλα πλεονεκτήματα στο να ασχοληθούμε με τον εσωτερισμό.  Η πληροφόρηση και η διακίνηση ιδεών είναι πιο ελεύθερη.  Η μορφή σκλαβιάς άλλαξε.  Από φυσική έγινε περισσότερο πνευματική.  Παλιά κάποιος έπρεπε να σπάσει σίδερα για να δραπετεύσει και να σωθεί.  Τώρα αρκεί να σκέφτεται διαφορετικά, να βλέπει λιγότερο εμπορική τηλεόραση και να αγοράζει αυτά που κρίνει απαραίτητα, μέσα στις οικονομικές του δυνατότητες, ώστε να μη χρεώνεται άσκοπα.

Σίγουρα. Τα πάντα είναι σε απόσταση πληκτρολογίου. Και πήγαμε στο άλλο άκρο. Υπερπροσφορά πληροφοριών. Χαώδης κατάσταση. Για να βρεις ένα "ψήγμα" ορθής πληροφορίας πρέπει να σκάψεις ωκεανούς παραπληροφόρησης και κάθε είδους φληναφήματος και παραμπουρδολογίας.

Κάποτε η αλήθεια κρύβονταν απλώς στα πολλαπλά επίπεδα αποσυμβολισμού ενός Μύθου και στην κατάλληλη "πρακτική". Με την σοφή κι ενίοτε ανελέητη καθοδήγηση του Μέντορά σου προχωρούσες στην Ατραπό.

Τώρα ο ίδιος ο Μύθος είναι κάτω απο Μεγατόνους άχρηστης πληροφορίας.  Ο ίδιος ο Μέντορας είναι επίσης κρυμμένος κάτω απο μεγατόνους ψευτοδασκάλων - επιχειρηματιών.

Κάποτε, οι ιστορικές - φυλετικές συνθήκες σε έφερναν μπροστά στην Μυστηριακή Ομάδα της χώρας σου μόλις γίνονταν αντιληπτή η έφεσή σου.

 Τώρα, με το άνοιγμα της οθόνης είσαι μπροστά σε χιλιάδες διαφορετικά Μονοπάτια απο την Τασμανία μέχρι τη Χαβάη. Και φυσικά, εκεί ακριβώς αρχίζει το "πασάλειμμα". Λίγο απο εδώ, λίγο απο εκεί. Νάτη η πολυδιάσπαση. Όλοι "Μαθητευόμενοι Μάγοι". Εξαιρούνται οι ελάχιστοι τυχεροί που έχουν εντοπίσει το "Μονοπάτι με Καρδιά" - όπως λέει κι ο Δον Χουάν. Εσύ ας πούμε βρήκες τους Ροδόσταυρους και αυτό σε "εκφράζει" , σε "κινητοποιεί". Θεώρησε εαυτόν τυχερό. Κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν ψάξει δεκάδες πιθανά Μονοπάτια και ακόμη να ψάχνουν. Και μια σημαντική αιτία αυτού είναι η Χαώδης Υπερπληροφόρηση.

Αυτή είναι δυστυχώς η άλλη όψη της ανωτέρω άποψής σου. Ουδέν καλόν αμιγές κακού (για να παραφράσω το γνωστό).

Παράθεση
Επικεντρώνεσαι στους γρήγορους ρυθμούς ζωής της πόλης.  Πιστεύω ότι τα πάντα είναι παράγοντες που μας επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό.  Για να ασχοληθούμε με τον εσωτερισμό, βοηθάει να ζούμε στην εξοχή?  Μα φυσικά.  Αυτοί που ζούνε στα μοναστήρια στο Θιβέτ (για να μην πω και στο Άγιον Όρος) κάτι ξέρουν, κάπου θα τους βοηθάει.  Είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση να ζούμε στην εξοχή?  Όχι.

Αν κάποιος ζει στην πόλη, σε γειτονιά όπου η ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση είναι υψηλή, αν κάνει 1 ώρα να βρει πάρκινγκ για να μπορέσει να πάει σπίτι του να ξαπλώσει, εγώ το θεωρώ απαράδεκτο και θα προσπαθούσα να μετακομίσω.  Θα έβρισκα την ηρεμία μου και μετά θα έκανα εσωτερισμό.  Αν πάλι επέλεγα να μείνω στην γειτονιά αυτή, τότε θα προσπαθούσα να χαλαρώσω με τεχνικές εσωτερισμού.  Μπορεί να το κατάφερνα, μπορεί και όχι.  Αν κατάφερνα να χαλαρώσω, τότε θα συνέχιζα πιο βαθιά, σε ανώτερες τεχνικές. 

Καθώς θα προόδευα, η αντίστασή μου στο στρες θα μεγάλωνε.  Η υγειά μου θα βελτιωνότανε.  Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έπρεπε να ταλαιπωρούμε να μένω σε μολυσμένο περιβάλλον.  Καλά θα ήταν να μετακόμιζα. 

Ιδιομορφία παρουσιάζει η ηχητική ρύπανση και γενικά οι ακτινοβολίες.  Όσο εξελισσόμαστε, τόσο πιο ευαίσθητο γίνεται το νευρικό μας σύστημα σε ενοχλητικούς ήχους, ακτινοβολίες, αλκοόλ, φάρμακα κτλ.  Οπότε καλό είναι να προστατευόμαστε.

Σοφές κουβέντες. Όντως.

Την δουλειά όμως που σε φέρνει η ζωή και οι αναγκαστικές επιλογές σου στο διάβα των ετών δεν είναι πάντα στο χέρι σου να την αλλάξεις.

Ούτε το σπίτι που μένεις είναι πάντα εφικτό ν' αλλάξεις.

Ούτε τους ηχητικούς βομβαρδισμούς μπορείς να τους αλλάξεις. Είναι εκεί έξω κι επιτίθενται αδιάκοπα και ανελέητα.

Ούτε την νοσηρή συμπεριφορά του περίγυρου που λόγω των γρήγορων ρυθμών ισοβαθμεί με ασταμάτητο καταιγισμό, μπορείς να αλλάξεις.

Ούτε την επί μια ώρα αναζήτηση πάρκινγκ μπορείς ν' αλλάξεις.

Ούτε την επι δύο ώρες κάθε μέρα ακινητοποίηση στο μποτιλιάρισμα μπορείς ν' αλλάξεις.

Κι όταν όλα αυτά μαζί, κατασπαταλούν (και με βάρβαρο τρόπο) κάπου 16 ώρες ημερησίως......

Τότε, παραμένεις σε αμυντική θέση, μόνον με τις Τεχνικές Χαλάρωσης και την ελπίδα πως "κάτι θα γίνει".

Άλλωστε κι εσύ δεν άφησες και μεγάλα περιθώρια "Εσωτερικής Ανάπτυξης" σε κάποιον που δεν θα αφαιρέσει απο την ζωή του τους "εξωτερικούς νοσηρούς κοινωνικούς παράγοντες".

Συνεπώς, προηγείται η αλλαγή των συνθηκών ζωής ώστε να καταστεί δυνατή κατόπιν η εφαρμογή του Εσωτερισμού στην πράξη.

Όπως πολύ σοφά είπες κι εσύ:

Θα έβρισκα την ηρεμία μου και μετά θα έκανα εσωτερισμό.

Άρα, ο Εσωτερισμός, μήπως δεν είναι για όλους (δυστυχώς)?

Μήπως ήταν, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια του σκεπτόμενου ανθρώπου?

1030
Αγαπητοί μου φίλοι,

ποιός θα μπορούσε να διαφωνήσει άραγε στο οτι ο Εσωτερισμός δεν είναι μόνο Θεωρία αλλά κυρίως Καθημερινή πράξη?

Αυτό που αναρωτιέμαι όμως είναι το εξής:

Όλες οι σημερινοί Ατραποί (Μέθοδοι βάδισής της καλύτερα), σε Ανατολή και Δύση, αναπτύχθηκαν μερικούς αιώνες πριν.

Άλλα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά τότε και άλλα τώρα.

Άλλη η "ψυχοσύνθεση" του ατόμου τότε και άλλη τώρα.

Τώρα ο κυρίαρχος παράγοντας είναι η κοινωνική ταχύτητα των πάντων (ταχύτατες εναλλαγές εικόνων και παραστάσεων) και συνακόλουθα το "Στρες". Το "διαρκές στρές".

Αυτός ο "παράγοντας ψυχοκίνησης"  (ας τον ονομάσουμε έτσι) δεν υπήρχε τότε που αναπτύχθηκαν οι τεχνικές του Εσωτερισμού. Ή έστω, υπήρχε, αλλά σε εμβρυακό επίπεδο.

Άρα, οι Τεχνικές των Ταγμάτων, μήπως δεν είναι "προσαρμοσμένες" να αντιμετωπίσουν τις σημερινές συνθήκες?

Γιατί, αν είναι όντως έτσι, πάμε σε αυτό που έθεσα παραπάνω:

"μήπως προαπαιτείται τροποποίηση του ατομικού τρόπου ζωής" ώστε να καταστεί εφικτό κατόπιν να εφαρμόσει τον Εσωτερισμό στην πράξη και να κατορθώσει έτσι να "βιώσει εσωτερικά αποτελέσματα"?

Δε λέω να γυρίσει το άτομο στην εποχή των κεριών.

Αλλά μήπως θα πρέπει να "προσομοιάσει" τον τρόπο ζωής του όσο το δυνατόν προς ένα άλλο "Μοντέλο ζειν"?

Να αφαιρέσει πχ παράγοντες στρες, να το πούμε αλλιώς.

Ή να φύγει πχ απο την πόλη (λέμε τώρα)....

Δεν ξέρω, σκέψεις κάνω και τις βάζω προς συζήτηση.....

1031
Αγαπητέ Αvaris,

καλωσόρισες στο Ροδοσταυρικό μας Φόρουμ, και στον κοινό μας αγώνα για μία πιο ανθρώπινη και πιο εξελιγμένη κοινωνία, όπως διαβάζω και στο φόρουμ που δημιούργησες.

Χαίρομαι που έχεις την ίδια άποψη, ότι τα πνευματικά θεραπευτικά δεν θα πρέπει να πληρώνονται.  Είχα μυηθεί το 2000 στο Σαμπάλα Ρέικι, ένα πιο εξελιγμένο σύστημα από το Usui υποτίθεται, με περισσότερα σύμβολα και ενέργειες, και έχω τον βαθμό του Master.  Αν και μου δίδαξαν ότι πρέπει να πληρώνομαι, το θεωρούσα ανήθικο να παίρνω χρήματα απλά επειδή νοιάζομαι για κάποιον και προσπαθώ να τον βοηθήσω.  Αργότερα έμαθα ότι είχαν βγει 12 διαφορετικοί τύποι Ρέικι... εκτός του Usui, και δεν ξέρω τώρα που έχουν φτάσει...

Το θέμα του Ρέικι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για μένα, και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχα πέσει και εγώ θύμα του, ασκώντας ένα μη ολοκληρωμένο σύστημα θεραπευτικής που είναι επικίνδυνο.

Θυμάμαι όταν ήμουν σε ένα νοσοκομείο και είχα δώσει Ρέικι σε ένα παιδάκι, όταν ξαφνικά μετά από λίγο είχαν μαζευτεί οι γιατροί ανήσυχοι γιατί είχε 40 πυρετό...

Ο 6ος βαθμός του Αμορκ, προσφέρει πολύ περισσότερες γνώσεις θεραπευτικής, που καλύπτουν όλα τα επίπεδα του ανθρώπου από το φυσικό έως το πνευματικό, όπως γνώσεις φυσιολογίας, ιατρικής, καθώς και ειδικές γνώσεις ανάλογα αν η ασθένεια φέρει πυρετό ή όχι. Επίσης η πνευματική θεραπευτική, ενεργοποιείται από την συμπόνια προς τον συνάνθρωπό μας, και δεν είναι εφικτή αν δεν είναι ανιδιοτελής προσφορά, μέσα από την καρδιά μας...

Ο Francis Bacon, όντως Ροδόσταυρος για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, έγραψε κάποτε: "μερικοί επιδιώκουν [γνώση] χάριν της περιέργειας, μερικοί για την ψυχαγωγία, άλλοι την επιδιώκουν χάριν της φήμης, μερικοί για το θρίαμβο στον ανταγωνισμό και επίσης άλλοι για τα χρήματα. Τελικά, [και αυτό ισχύει για όλους εμάς], μερικοί επιδιώκουν τη γνώση για τη χρήση και το όφελος της ανθρωπότητας."

Θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα για να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε περισσότερο το θέμα της θεραπευτικής.

1. Tι ακριβώς επιτυγχάνουμε μέσω της ενεργειακής θεραπευτικής;
2. Η ενεργειακή θεραπευτική είναι το ίδιο με την πνευματική θεραπευτική ή την ψυχική ενδυνάμωση;
3. Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας;
4. Από τι εξαρτάται η επιτυχία της θεραπείας του ασθενή;

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη



Αγαπητή Rose_777,

πρέπει να πω ότι με προβλημάτισες.

Πρόσφατα Μυήθηκα στον πρώτο βαθμό του Usui Reiki. Χωρίς να καταβάλλω αμοιβή. Ήταν προσωπικός εσωτερικός όρος που είχα θέσει στον εαυτό μου αυτός. Να Μυηθώ μόνον εαν και εφόσον υπάρξει Master που θα με Μυήσει χωρίς την ανάμειξη οικονομικών απολαβών. Όντως, μέσα απο την "σχετική διαδικτυακή αντιπαράθεσή" μου, βρέθηκα σε έναν τέτοιο κύκλο ομονοούντων ανθρώπων που αρνούνται να αμοιφθούν για τις θεραπευτικές τους υπηρεσίες.

Φυσικά ανέλαβα (με ευχαρίστηση) κι εγώ την ίδια ηθική υποχρέωση. Πρώτα απέναντι στον εαυτό μου και μετά απέναντι στην Master που με μύησε. Να μην αμοιφθώ ποτέ για τις θεραπείες. Παρά να είναι η προσωπική μου υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο.

Με προβλημάτισε όμως σοβαρά το ότι το θεωρείς "επικίνδυνο" ως σύστημα θεραπείας.

Το περιστατικό δε του πυρετού σε μικρό παιδί ήταν συγκλονιστικό. Έχω ακούσει για τρομερά συμπτώματα κατά την θεραπεία (πχ νευρική στρέψη χεριών για αρκετή ώρα) αλλά κατά κανόνα το Reiki απο όσα έχω ακούσει (και όχι ακόμη απο προσωπική εμπειρία) προκαλεί μια ήπια κατάσταση . Αντιθέτως πχ απο το Κορεάτικο Dazira που οξύνει συμπτώματα και προκαλεί ένταση (πάλι σύμφωνα με τα όσα μου έχουν ειπωθεί).

Θα ήθελες σε παρακαλώ, στα εξαιρετικά 4 ερωτήματά σου να προσθέσεις και μια λεπτομερή (όσο σου είναι δυνατόν) σύγκριση του Reiki με την Ροδοσταυρική Μέθοδο?


1032
Αγαπητέ Avaris,

ευχαριστούμε για τις ευχές σου, και πράγματι και εμείς ευχόμαστε αρμονία και συνεργασία στην κοινωνία μας...

Επειδή αναγνωρίζω την αγανάκτηση στα λόγια σου, την οποία δεν σου κρύβω ότι αισθάνθηκα και εγώ πολλές φορές, προς αυτό που αποκαλούμε μονόπλευρες αντιλήψεις, ήθελα να μοιραστώ μαζί σου ένα απόσπασμα του Μ.Δ. Fr. Sven Johansson...

"Πολλοί, πράγματι η πλειοψηφία των ανθρώπων, περνούν την ζωή τους απλά υπάρχοντας, γεμίζοντας το χρόνο τους με τα πιο εύκολα πιθανά θέματα, ζώντας μόνο για την καθημερινότητα και κερδίζοντας πολύ ελάχιστη εμπειρία. Ως Ροδόσταυροι γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη είναι αναγκαστικά μια αργή, συσσωρευτική διαδικασία και δεν υποτιμούμε τους άλλους που δεν έχουν φτάσει και δεν έχουν καλλιεργηθεί ακόμα εσωτερικά στο σημείο να γίνουν σοφοί, το πιο σημαντικό επίτευγμα της ζωή τους."

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη...


 

Αγαπητή Rose_777,

το τόσο σοφό αυτό απόσπασμα σίγουρα είναι απο τις βασικές "Εσωτερικές σημαίες - ορόσημα" του Εσωτερισμού.

Ουσιαστικά ονομάζει τον "Εγωισμό" σε όλες του τις εκφάνσεις. Είτε λέγεται αλαζονεία, είτε λέγεται έπαρση, είτε Δογματισμός.

Η παρακάτω "μορφή" του ιστορικά στοίχισε ποταμούς αίματος, αλλά δυστυχώς ευδοκιμεί ακόμη παντού γύρω μας.

"Εγώ κατέχω την αλήθεια και όλοι εσείς (οι τυφλοί) θα πρέπει να με έχετε οδηγό σας".  

Το κακό όμως είναι όταν αυτή η (επιεικώς) "μη αντικειμενική" αποφορά του Λόγου εκφέρεται απο εκπροσώπους του ίδιου του Εσωτερισμού. Λειτουργώντας ως "πρότυπο" φυσικά.


1033
Φτανει αραγε η ευεξια και η ηρεμια και η αναζητηση στις εσωτερικες θεωριες,η μηπως προοριζομαστε για πρακτικη εφαρμογη αυτων ακομη και στο υλικο πεδιο?Και αν ναι ποσο απεχουμε απο την πραγματικη διασταση τησ βαθειασ γαληνης σε σχεση με την καθημερινοτητα μας?

Να μια καλή "Βάση Διαλογισμού".

Κι "όποιος αντέξει το σοκ"! ( θα πρέπει να συμπληρώσουμε).

Παράθεση
Φτανει αραγε η ευεξια και η ηρεμια και η αναζητηση στις εσωτερικες θεωριες,η μηπως προοριζομαστε για πρακτικη εφαρμογη αυτων ακομη και στο υλικο πεδιο?

Τι νόημα θα είχε άραγε να "επιτυγχάνουμε" πχ μια "Ηρεμία" δουλεύοντας στην Ατραπό και να μην νοιώθουμε να "βελτιώνει" την καθημερινότητά μας?

Μπορεί με τις διαλογιστικές διεργασίες να εργαζόμαστε δραπετεύοντας σε "άλλα πεδία", δεν παύουμε όμως να ζούμε κάθε λεπτό μας εδώ, στον "υλικό κόσμο".

Παράθεση
Και αν ναι ποσο απεχουμε απο την πραγματικη διασταση τησ βαθειασ γαληνης σε σχεση με την καθημερινοτητα μας?

Ο Μέσος σύγχρονος άνθρωπος έχει μια εργασία, οικογένεια, παιδιά, χρέη. Ξυπνάει κατά κανόνα δύο ώρες πριν τη δουλειά του και κοιμάται περίπου μεσάνυχτα. Ενδιάμεσα η μέρα του είναι πλήρης άγχους, πιέσεων και έμπλεη οργής και αφορμών σύγκρουσης. Δεν ξεκουράζεται ουσιαστικά. Το ένα τέταρτο "φεύγει" απο ατύχημα, άλλο ένα τέταρτο απο "καρδιοαγγειακά", άλλο ένα απο "καρκίνο" και ότι απομένει γίνεται "έρμαιο χρονίων εκφυλιστικών ασθενειών".

Αυτή είναι η καθημερινότητα.

Και ο άνθρωπος καλείται να "εφαρμόσει" τα "Εσωτερικά Διδάγματα" σε αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα. Πόσο διαφορετικές συνθήκες απ' ότι οι παλαιότερες ιστορικές συνθήκες μέσα στις οποίες γεννήθηκαν οι Μυστικές Παραδόσεις!

Πόσο μακριά είναι η "Γαλήνη" άραγε την ώρα που είσαι επι δύο ώρες καθηλωμένος στο μποτιλιάρισμα!

 Πολλοί φιλόσοφοι γεννήθηκαν ιστορικά μέσα στην "ένδοια" . Αναρωτιέμαι όμως, πόσοι να γεννήθηκαν άραγε μέσα στην "Υλιστική Αγχωτική Υπερταχεία" του Παρόντος μας!

Άραγε, συνάδει η "σημερινή σύγχρονη καθημερινότητα" με τα "Ανώτερα Εσωτερικά Επιτεύγματα"?

Ή μήπως, προαπαιτείται "Ατομική τροποποίηση του ίδιου του τρόπου ζωής" άραγε πριν δούμε "Γνήσια Εσωτερικά Αποτελέσματα" στον Εαυτό μας?

Σκέψεις και προβληματισμοί. Χωρίς να είναι γνωστές οι απαντήσεις. Έτσι, σαν να κάνουμε έναν "φανερό διαλογισμό".....

Μας έβαλες δύσκολα Achenaton.....


1034


Ακριβώς επειδή αυτή η ενέργεια είναι η ανιδιοτελής αγάπη, ορκιζόμαστε στην πύλη του 6ου βαθμού (Ροδοσταυρική Θεραπευτική) ότι δεν θα λάβουμε ποτέ χρήματα για θεραπευτικά, αλλά θα εκτελούνται ως ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους μας. Μπορούμε να φανταστούμε τον Ιησού να πληρώνεται για τα θεραπευτικά του;


Πόσο επίκαιρο είναι αυτό το εκπληκτικό απόσπασμα αγαπητή Rose-777!!!

Στα παρακάτω links θα δείτε μια "διαδικτυακή αντιπαράθεση" με θέμα το Reiki και κατά πόσον είναι "ηθικά θεμιτό" να "αμοίβονται" τα "ενεργοποιημένα (μυημένα στο Reiki) άτομα" τόσο για τις "θεραπευτικές συνεδρίες" όσο και για τις "Μυήσεις" που διενεργούν.

http://astro.forumup.com/viewtopic.php?p=9995&mforum=astro#9995

http://nebesnyel.forumup.com/viewtopic.php?p=315&mforum=nebesnyel#315

http://actionnemesis.com/phpbb/viewtopic.php?t=166

Δυστυχώς όμως το "Αιδώς Αργείοι!" δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο όλους αυτούς που πλουτίζουν μέσω της απαράδεκτης οικονομικής εκμετάλλευσης των διαφόρων εκφάνσεων της "Ενεργειακής Θεραπευτικής!"

Κρίμα!

Κρίμα που ο ιδρυτής του o Usui, δεν επέβαλλε κάποιου είδους όρκο, αντίστοιχο με των Ροδόσταυρων όταν ξεκίνησε αυτή την "Ενεργειακή Αλυσσίδα ζωής" πριν εκατό χρόνια.

Επαναπαύθηκε προφανώς στην "Καλή προαίρεση" των ανθρώπων.

Η "γοητεία της Ύλης" όμως αποδείχτηκε ισχυρότερη.

Και η "Ενεργειακή Θεραπευτική" μετατράπηκε στην "κότα με τα χρυσά αυγά"!!!

1035
Επιτέλους και μια γενναία, ειλικρινής και δημιουργική απάντηση στο θέμα ποιότητας και σχέσεων Ανατολικού και Δυτικού Διαλογισμού.

Συνήθως, όταν μιλάς με "εκπρόσωπο της Δυτικής Μυστικής Εσωτερικής Παράδοσης" για το θέμα του Διαλογισμού, η απάντηση που λαμβάνεις για τον "Ανατολικό (Υπερβατικό) Τύπο Διαλογισμού" είναι "επιεικώς απαξιωτική - αφοριστική".

Χαίρομαι Rose_777 που δείχνεις έντιμα τα χαρακτηριστικά της κάθε Τεχνικής, αλλά ταυτόχρονα που εκθέτεις τη δυνατότητα να "παντρευτούν" δημιουργικά αυτοί οι δύο "Δρόμοι".

Είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο να βλέπω πως κάποιο Δυτικό Εσωτερικό Τάγμα χρησιμοποιεί άφοβα αυτό τον εκπληκτικό συνδυασμό αντί να αφορίζει μετά βδελυγμίας τον έναν απο τους δύο ( και δη τον "Ανατολικό - Υπερβατικό) - όπως γίνεται συνήθως .

Απο βάθος καρδίας καλό Δρόμο στο AMORC.

Και είθε αυτό το Forum να γίνει Φάρος Ελπίδας και Δημιουργίας στο Φουρτουνιασμένο πέλαγος του Εσωτερισμού.

Τις καλύτερες ευχές μου


Σελίδες: 1 ... 67 68 [69]