Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - g.bruno

Σελίδες: [1]
1


    Η τεχνική ήταν πασίγνωστη στη Δύση και μάλιστα ανεπτυγμένη σε ύψιστο βαθμό πολλούς αιώνες πριν εμφανιστεί ο Μαχαρίσι. Το μόνο που δεν είχε η τεχνική στην Δύση, ήταν η αξίωση ότι έπρεπε να σε διδάξει οπωσδήποτε ένας διδάσκαλος της τεχνικής (τον οποίον βέβαια θα πληρώσεις αδρά). Η τεχνική ήταν γραμμένη και έτοιμη για χρήση από όποιον ήθελε να την ασκήσει. Βρίσκονταν βέβαια παραλλαγμένη και προσαρμοσμένη στις αντιλήψεις της εποχής. Η τεχνική αποδίδεται στον Μάξιμο τον Ομολογητή, έναν κρυπτονεοπλατωνικό ασκητή του επιβεβλημένου δόγματος, όπου περιγράφονται και τα υπέρτατης ευτυχίας αποτελέσματά της. Είναι βέβαια μία προσαρμογή εξωτερικά στο ιουδαιοχριστιανικό δόγμα, στην ουσία της όμως κρατάει ολάκερη την Πανθεϊστική της φύση, εκφρασμένη ως μια νεοπλατωνική πρακτική εσωτερικής αρμονίας και ψυχικής ευτυχίας.





Κατ' αρχάς συγνώμη αν ξεθάβω ένα πάρα πολύ παλιό θέμα. Μήπως ο Ορφέας ή όποιος άλλος γνωρίζει, θα μπορούσε να μου δώσει πληροφορίες  πάνω σε αυτό που αναφέρεται; Όπως μια βιβλιογραφική πηγή, του ίδιου του Μάξιμου ή εργασίες τρίτων.
Ευχαριστώ

Σελίδες: [1]