Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - ΔΙΟς ΑΕΤΟς

Σελίδες: 1 2 3 [4]
46
Καλλυντικά - Κοσμετική / Λάδι γιά τις ευρυαγγείες.
« στις: Αυγούστου 13, 2011, 23:59:34 »
Λάδι για τις ευρυαγγείες

Θα χρειαστούμε:
50 γρ. λάδι αβοκάντο
1 κουταλάκι αιθέριο έλαιο απήγανο
1 κουταλάκι αιθέριο έλαιο μαυροκούκκι
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού

Προετοιμασία:
Ο ασφαλέστερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις αντιαισθητικές μπλε και κόκκινες φλεβίτσες στα πόδια μας. Σε 50 γρ. λάδι αβοκάντο προσθέτουμε από ένα κουταλάκι αιθέριο έλαιο απήγανο (ruta graveolens) και μαυροκούκκι (nigella damascena) και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού. Εφαρμόζουμε το βράδυ στην ευαίσθητη περιοχή.

(Το έλαιο απήγανου καθώς και το έλαιο μαυροκούκι είναι κάπως δυσεύρετα είναι αλήθεια.Πιστεύω όμως πως με λίγο ψάξιμο μπορεί να τα βρεί κανείς,αλλά ίσως να μας φέρουν και στον Ροδόκηπο αν είναι δυνατόν ώστε να κάνουμε τα καλλυντικούλια μας  :) )

47
Ερμητική / H Wicca,η Θεά και οι ειδήμονες
« στις: Αυγούστου 13, 2011, 22:59:16 »
Η Wicca,η Θεά και οι ειδήμονες

Άρθρο της Σαρλότ Άλλεν

Μιλώντας ιστορικά, οι αρχαίες τελετές του κινήματος της Θεάς είναι σχεδόν σίγουρα αερολογία. Η Wicca, μερικές φορές γνωστή ως η κίνηση της Θεάς, η πνευματικότητα της Θεάς, φαίνεται ότι είναι η θρησκεία που διαδίδεται πιο γρήγορα στην Αμερική. Τριάντα χρόνια πριν μόνο μια χούφτα Wiccans υπήρχαν. Ένας ειδήμων εκτιμά ότι τώρα υπάρχουν περισσότεροι από 200.000 οπαδοί της Wicca και σχετικών νεοπαγανιστικών θρησκειών στης Ηνωμένες Πολιτείες, τη χώρα όπου ο νεοπαγανισμός, όπως πολλές άλλες τυπικές θρησκείες, ανθεί περισσότερο. Οι Wiccans, που μπορούν επίσης να αυτοαποκαλούνται Μάγισσες (το Μ κεφαλαίο χρησιμοποιείται για να τους διαχωρίσει από τα αρνητικά υπονοούμενα της λέξης, γιατί οι Wiccans ούτε λατρεύουν το σατανά, ούτε ασκούν μαύρη μαγεία, που παραδοσιακά είναι συνυφασμένη με τις μάγισσες), ή απλώς καθαρά παγανιστές (συχνά με κεφαλαίο Π), συνήθως είναι λευκοί, ανήκουν στη μεσαία τάξη, έχουν υψηλή μόρφωση και αναμιγνύονται με φιλελεύθερα και οικολογικά πολιτικά κινήματα. Περίπου το ένα τρίτο απ’ αυτούς είναι άνδρες. Υπηρεσίες των Βικανών διατηρούνται σε τουλάχιστον 15 στρατιωτικές βάσεις και πλοία των ΗΠΑ.

Πολλοί έρχονται στη Wicca μετά την ανάγνωση του “Ο Σπειροειδής Χορός: Μία Αναγέννηση της Αρχαίας Θρησκείας της Μεγάλης Θεάς” (1979), ένα μπεστ σέλερ που είναι εισαγωγή στις διδασκαλίες και τελετουργίες των Βικανών, που γράφτηκε από την Στάρχοουκ, μια Μάγισσα (ο όρος που προτιμά) από την Καλιφόρνια. Η Στάρχοουκ παραθέτει μια έντονη περίληψη της ιστορίας της Θρησκείας, εξηγώντας ότι η τέχνη της μαγείας είναι “ίσως η πιο παλιά εκστατική Θρησκεία στη Δύση” και αυτή άρχισε περισσότερο από 35.000 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια της εποχής του Πάγου.

Οι πρώτοι οπαδοί της Θρησκείας λάτρευαν δύο θεότητες, μια από κάθε φύλο, “τη Μητέρα Θεά, τη ζωοδότρα, που δίνει ζωή σε όλα τα όντα” και “τον Κερασφόρο Θεό, έναν άνδρα κυνηγό, που πέθαινε και ανασταινόταν κάθε χρόνο”. Οι άνδρες σαμάνοι, ντυμένοι με δέρματα και κέρατα για να ταυτίζονται με το Θεό και τις αγέλες, αλλά οι ιέρειες προέδρευαν γυμνές, ενσωματώνοντας τη γονιμότητα της Θεάς. Σ’ όλη την προϊστορική Ευρώπη, οι άνθρωποι έκαναν ομοιώματα της Θεάς, μερικές φορές δείχνοντας την να γεννάει το “Θεϊκό Παιδί”, το σύντροφο της, γιο και σπόρο. Την ήξεραν σαν μια τριπλή Θεά.

Οι πιστοί της σήμερα συνήθως αναφέρονται σ’ αυτή σαν παρθένο, μητέρα, γριούλα, αλλά βασικά την βλέπουν σαν μια θεότητα. Κάθε χρόνο αυτοί οι προϊστορικοί πιστοί γιόρταζαν τους εποχιακούς κύκλους, που οδηγούσαν στις “οκτώ γιορτές του Τροχού”: τα Ηλιοστάσια, τις Ισημερίες, και τέσσερα πανηγύρια, το Ιμπλόκ (2 Φεβρουαρίου, τώρα συμπίπτει με τη Χριστιανική γιορτή των κεριών), το Μπετλάν (Πρωτομαγιά), το Λάμας (αρχές Αυγούστου) και το Σαμαίην (των Αγίων Πάντων).

Αυτή η κουλτούρα, που είναι συντονισμένη με τη φύση, σέβεται τις γυναίκες, είναι φιλειρηνική και υπέρ της ισότητας, επικράτησε στη Δυτική Ευρώπη για χιλιάδες χρόνια, έγραψε η Στάρχοουκ, μέχρι οι Ινδοευρωπαίοι εισβολείς σάρωσαν την περιοχή, φέρνοντας θεούς του πολέμου, όπλα σχεδιασμένα να σκοτώνουν ανθρώπους και τον πατριαρχικό πολιτισμό. Μετά ήρθε ο Χριστιανισμός, που τελικά διείσδυσε μέσα στην άρχουσα τάξη της Ευρώπης. Αλλά η παλιά θρησκεία έζησε συχνά με την αμφίεση της Χριστιανικής λατρείας. Από τον 14ο αιώνα, υποστήριξε η Στάρχοουκ, οι θρησκευτικές και κοσμικές αρχές άρχισαν επί 400 χρόνια μια εκστρατεία για να ξεριζώσουν την Παλιά Θρησκεία, εξοντώνοντας ύποπτους πιστούς, τους οποίους κατηγόρησαν ότι είχαν συμμαχήσει με τον διάβολο. Οι πιο πολλοί που εκτελέστηκαν ήταν γυναίκες, γενικά αυτές που ζούσαν έξω από τους κοινωνικούς τύπους, όχι μόνο ηλικιωμένες ή διανοητικά ασθενείς, αλλά επίσης μαίες, βοτανοθεραπεύτριες και φυσικά πρόσωπα με επιρροή στην κοινωνία, αυτές δηλαδή οι γυναίκες που ο ανεξάρτητος τρόπος ζωής τους θεωρήθηκε σαν απειλή. Κατά τη διάρκεια της “Φλεγόμενης Εποχής”, έγραψε η Στάρχοουκ, περίπου εννέα εκατομμύρια εκτελέστηκαν. Η παλιά Θρησκεία πήρε περισσότερο μυστικό χαρακτήρα και οι παραδόσεις της πέρασαν κρυφά σε οικογένειες και μεταξύ έμπιστων φίλων, μέχρι που ήρθε ξανά στην επιφάνεια τον 20ο αιώνα. Όπως οι αρχαίοι τους πρόγονοι, οι Wiccans λατρεύουν τη Θεά, ασκούν τη σαμανιστική μαγεία με διάφορους αβλαβείς τρόπους και γιορτάζουν τις οκτώ γιορτές ή Σάββατα, μερικές φορές γυμνοί.

48
Cold Cream
Η πρώτη κρέμα προσώπου παρασκευάστηκε από τον Έλληνα γιατρό Γαληνό το 150 μ.Χ και ονομάστηκε cold cream. Η ονομασία αυτή οφείλεται στο οτι δίνει μια αίσθηση δροσιάς καθώς εξατμίζεται το νερό από την επιδερμίδα.

Υλικά
1/2 κούπα ελαιόλαδο (ψυχρής έκθλιψης)
1/4 κούπας απεσταγμένο νερό
2 κουτ. σούπας μελισσοκέρι
1 κουτ. σούπας ροδόνερο


Διαδικασία

1. Σε μπέιν μαρί λιώνουμε το κερί και το λάδι. Το αφήνουμε μέχρι να λιώσει καλά το κερί ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Παράλληλα βάζουμε στο τηγάνι το μπώλ με το νερό και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά, να μην πάρει όμως βράση.
2. Βγάζουμε το λάδι με το κερί από τη φωτιά και ανακατεύουμε για να σιγουρευτούμε ότι τα υλικά ομογενοποιήθηκαν. Ελέγχουμε την θερμοκρασία των λαδιών και του νερού να είναι ίδια (47 βαθμοί κελσίου). Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό σιγά-σιγά μέσα στο λάδι ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε στον ίδιο ρυθμό μέχρι η κρέμα να κρυώσει αρκετά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ χειρός. Προσθέτουμε ροδόνερο και συνεχίζουμε το χτύπημα για να ενσωματωθεί πλήρως.
3. Τέλος βάζουμε την κρέμα σ' ένα βάζο καθαρό την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Εννοείται ότι όλα μας τα εργαλεία είναι καθαρά και αποστειρωμένα.

(Πηγή ΙΝΤ.)

(Δεν γνωρίζω αν υπάρχει εύκολα στο εμπόριο λάδι 'ψυχρής έκθλιψης' διότι στα σύνχρονα ελαιοτριβεία χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους κι όχι τις ίδιες με εκείνες που ο Γαληνός παρασκεύασε την κρέμα του,το λάδι βγάινη νομίζω ζεστό από τα μηχανήματα...μα δέν πιστεύω πως αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο καλό αγνό παρθένο βιολογικής καλιέργειας θα είναι και πολύ διαφορετική.Προφανώς ο Γαληνός ήθελε 'ψυχρής έκθληψης' έλαιο,για να έχει διατηρήσει όλα τα θρεπτικά του συστατικά αφού με την θέρμότητα τα έλαια χάνουν μεγάλη ποσότητα πολύτιμων βιταμινών και ιχνοστοιχείων.Προεραιτικά μπορούμε να διαλύσουμε μέσα στο μείγμα 2 ταμπλέτες βιταμίνη C για να εμπλουτήσουμε την κρέμα μας διότι πλέον τα υλίκα δεν είναι όπως ήταν την εποχή του Γαληνου.... ;) )

49
Βότανα / ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ (Calendula officinalis) η φαρμακευτική
« στις: Αυγούστου 13, 2011, 00:30:12 »
Καλέντουλα - Calendula officinalis

Η Calendula officinalis, η καλέντουλα η φαρμακευτική , καλλιεργείται και σαν καλλωπιστικό σε κήπους, η Calendula arvensis, είναι το άγριο φυτό που θα συναντήσουμε σε πολλά μέρη της πατρίδας μας, συνήθως με το όνομα νεκρολούλουδο. Φυτό εξαιρετικά προσαρμοστικό σε δύσκολες συνθήκες, σε άνυδρα εδάφη, έχει μάθει να αντέχει την μεγάλη ηλιοφάνεια και το κρύο της νύχτας. Πιστέυεται ότι απομακρύνει το γήρας.

Περιέχει: πικρές, βλεννώδεις χρωστικές, αιθέρια έλαια, σαπωνίνες, φλαβονοειδή, πεντακυκλικές αλκοόλες (καλεντουλαδιόλη), αλκαλοειδή, βιταμίνη C, ασβέστιο, καροτένια - που είναι πρόδρομα μόρια της βιταμίνης Α - και σημαντικές ποσότητες πυριτίου. Μέρος της δράσης της φαίνεται ότι οφείλεται στην παρουσία των τερπενίων, ιδιαίτερα σ' έναν τριτερπενικό γλυκοσίδη, τον καλεντουλοσίδη Β.

Ιδιότητες: Ένα από τα καλύτερα βότανα για την θεραπεία τοπικών δερματικών προβλημάτων. Για κάθε φλεγμονή του δέρματος, από μόλυνση ή φυσική βλάβη. Ιδανική για κάθε εξωτερική αιμορραγία, τραύματα, μώλωπες ή διαστρέμματα, για ελαφρά εγκαύματα και ζεμάτισμα.
Κατάλληλη σε εγκαύματα, εκζέματα, ερεθισμούς του δέρματος, δίνει ελαστικότητα στο δέρμα (προϊόντα για ραγάδες, αντιρρυτιδικά), αλλά ακόμη και στα μαλλιά. Επιπλέον, οι πηκτίνες που υπάρχουν στα φύλλα την καθιστούν ενυδατική. Χρήσιμη και σε θεραπεία κιρσών γι' αυτό και περιέχεται σε προϊόντα για μασάζ.
Σπασμολυτικό και χολαγωγό, εμμηναγωγό, αντισηπτικό, η καλέντουλα χρησιμοποιήθηκε στην παραδοσιακή ιατρική, από τον 12ο κιόλας αιώνα, σαν αντισπασμωδικό, ιδιαίτερα για το στομάχι, την δυσμηνόρροια, και σαν τονωτικό του ήπατος, εφιδρωτικό, αντιεμετικό, αντισκορβουτικό. Στην εποχή μας αυτές οι χρήσεις έχουν εγκαταλειφθεί, όχι όμως και αυτές που αφορούν τη δράση της σαν άριστο επουλωτικό. Κατά της ακμής, κατά των νέων και παλαιών ουλών, Κατά των φλογώσεων και αιμορραγιών του στομάχου. Κατά των εκχυμώσεων και του ίκτερου. Κατά των τσιμπημάτων της σφήκας και των μελισσών. Αντιεμετικό και κατά του αρθρίτη. κρεατοελιών (αφέψημα άνθεων). Τα άνθη του περιέχουν χοληστερίνη, είναι καθαρτικά, εφιδρωτικά, τονωτικά, αντισπασμωδικά, εμμηναγωγά, αντισκορβουτικά και κατά του ίκτερου.
Είναι κατά της ακμής, κατά των νέων και παλαιών ουλών, κατευναστικό των φλογώσεων και ευεργετική στο άγριο δέρμα με αλοιφή. Κατά των φλογώσεων και αιμορραγιών του στομάχου. Κατά των εκχυμώσεων και του ίκτερου. Είναι φυτό εφιδρωτικό, αντισηπτικό, κατά των τσιμπημάτων της σφήκας και των μελισσών. Αντιεμετικό και κατά του αρθρίτη. κρεατοελιών (αφέψημα άνθεων)

Χρήσεις: Εξωτερικά χρησιμοποιείται στις πληγές (αφέψημα). Είναι κατά του εκζέματος, των κρεατοελιών (αφέψημα άνθεων). Κατά των κιρσών (τσάι). Το αφέψημα γίνεται με 5γρ. φυτού στα 100γρ. νερό, τρεις φορές την ημέρα. Πάρτε το για προβλήματα της εμμηνόπαυσης, πόνους της περιόδου, γαστρίτιδα, και για φλεγμονές του οισοφάγου. Τσάι του φυτού (δύο κουταλιές σε ένα κιλό νερό). Από αυτό μια κουταλιά κάθε δύο ώρες, για προβλήματα εμμηνόπαυσης, πόνους της περιόδου, γαστρίτιδα και φλεγμονές του οισοφάγου. Βάμμα μια κουταλιά σε ένα ποτήρι νερό. Πάρτε το για προβλήματα στασιμότητας του συκωτιού, της αργής πέψης και για εμμηνορροϊκές διαταραχές. Βάλτε μια κομπρέσα μουσκεμένη με το έγχυμα σε πληγές που αργούν να κλείσουν. Χρησιμοποιείστε την κρέμα για το δέρμα (φλεγμονές, πληγές, εγκαύματα, ερεθισμένες θηλές στο θηλασμό). Σαν αιθέριο έλαιο 5-10 σταγόνες στο νερό του μπάνιου για την νευρική ανησυχία και την κατάθλιψη..
Σε μπάνιο ξεκουράζει τα πόδια. Συντελεί στην διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων. Καλέντουλας λάδι Φτιάχνεται με τον ίδιο τρόπο όπως το λάδι χαμομηλιού.
Το βάμμα καλέντουλας χρησιμοποιείται σε επιθέματα για πληγές, σε γαργάρες για φαρυγγίτιδα (1-2 κουταλιές σε μισό ποτήρι νερό) ή για κολπικές πλύσεις (2 κουταλιές σε μισό λίτρο αποστειρωμένο νερό).
Φτιάχνεται με τον ίδιο τρόπο όπως το βάμμα χαμομηλιού

(πηγή Ιντ.)

50
Καλλυντικά - Κοσμετική / ΣΕΡΟΥΜ ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΟ
« στις: Αυγούστου 11, 2011, 16:53:45 »
ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΟ ΣΕΡΟΥΜ
Μέσα σε ένα αποστήρωμένο φυαλίδιο τών 15ml βάζουμε 9ml αμυγδαλέλαιο, 3ml βαλσαμέλαιο, 2 σταγόνες ροδέλαιο και ξύνουμε μέσα 4-5 φλουδίτσες ξερό καρότο (μπορούμε να αφήσουμε ένα στον ήλιο μερικές ημέρες) αν είναι βιολογικής παραγωγής ακόμη καλύτερα.Ανακινούμε το μπουκαλάκι,και το αφήνουμε σε μέρος σκοτεινό (κάποιο ντουλάπι) για 10 μέρες ώστε να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά του και το καρότο να βγάλει στα έλαια τις βιταμίνες του.Μετά είναι έτοιμο για χρήση.Απλώνουμε ελάχιστη ποσότητα στην περιοχή γύρω από τα μάτια,γύρω απο το στόμα,και περίγραμμα προσώπου ακόμη και όλο το πρόσωπο αν έχει λεπτές γραμμούλες και ρυτίδες έκφρασης καθώς και λαιμό,και κάνουμε απαλό μασάζ.Τα αποτελέσματα είναι άμεσσα και πολύ θεαμάτικα.Καλύτερα να χρησιμοποιήτε το βράδυ μετά από καλό καθαρισμό,(ένα καλό καθαριστικό για την επιδερμίδα είναι το γάλα και μια υπέροχη τονοτική φυσική λοσιόν το ροδόνερο ;) )έτσι ώστε να μπορέσουν τα συστατικά να ενεργήσουν όλη τη νύχτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ
1)ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ διοτι η καροτίνη ευνοεί την μελανίνη και μπορεί να δυσχεράνουμε το πρόβλημα.Μπορούμε να βάλουμε εναλλακτικά 2-3 φυλλαρακια δεντρολίβανου.

2)ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΥΜΕ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΚΥΜΩΣΥΝΗς.

51
Βότανα / ΠΑΣΙΦΛΟΡΑ (ωρολόγιον)
« στις: Αυγούστου 10, 2011, 14:27:37 »
ΠΑΣΙΦΛΟΡΑ (ωρολόγιον)
Το φυτό πασιφλόρα (passiflora incarnata) ανακηρύχθηκε Ιατρικό Φυτό της Χρονιάς 2011

Το φυτό πασιφλόρα (passiflora incarnata) ανακηρύχθηκε Ιατρικό Φυτό της Χρονιάς 2011 από την ομάδα μελέτης του πανεπιστήμιου Βίρτσμπουργκ για την ιστορική εξέλιξη των φυτών που χρησιμοποιούνται στην ιατρική.

Η ομάδα μελέτης που εδρεύει στη Γερμανία υπογραμμίζει ότι το φυτό αυτό βοηθά στην ανακούφιση της νευρικής ανησυχίας, των συμπτωμάτων της ήπιας αϋπνίας και των γαστρεντερικών διαταραχών που συνδέονται με τη νευρικότητα και προσθέτει επίσης ότι αποδείχθηκε ότι είναι αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση των αγχωτικών καταστάσεων.

Αντίθετα με πολλά ψυχοφάρμακα, δεν επηρεάζει το μυϊκό σύστημα, γεγονός που καθιστά ακίνδυνη τη λήψη της οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Η ίδια επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε ότι το πιο αποτελεσματικό στην ιατρική συστατικό του φυτού προέρχεται από τα φύλλα του. Ωστόσο οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δεν είναι σίγουροι ποια συγκεκριμένα συστατικά του φυτού ευθύνονται για τις ευεργετικές του ιδιότητες, εκτιμάται όμως ότι η ιαματική του δράση οφείλεται σε κάποια μόρια, τα λεγόμενα φλαβονοειδή που ηρεμούν και καταστέλλουν το άγχος κι επιδρούν επί συγκεκριμένων νευροδιαβιβαστών.

Η πασιφλόρα είναι ένα φυτό που προέρχεται από τα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Περισσότερο από 400 είδη της είναι γνωστά ανά τον κόσμο, πολλά εκ των οποίων είναι εδώδιμα. Μόνο η ποικιλία όμως maracuya edulis - φρούτα του πάθους- έχουν εμπορική αξία, αναφέρεται στη μελέτη.

Από το 1999, η ομάδα μελέτης επιλέγει το ιατρικό φυτό της χρονιάς με βάση «το πολιτιστικό του ενδιαφέρον και την ιατρική του ιστορία» και αποδεικνύει τις ιαματικές του ιδιότητες. ;)

(πηγή Ιντ.)

http://www.ododeiktes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1362:pasiflora&catid=38:tofarmakiotisfisis&Itemid=66

52
Βότανα / ΤΟ ΒΑΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ (ΥΠΕΡΙΚΟ)
« στις: Αυγούστου 09, 2011, 21:09:21 »
http://www.iama.gr/ethno/Hypericum_files/5Hypericum_Siaveli%20Stamatina.pdf
(πηγη ΙΝΤΕΡΝΕΤ)
Το βότανο βάλσαμο ή βαλσμόχορτο ή αλλοιώς υπέρικο είναι γνωστό για τις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες,από τα αρχαία χρόνια καθώς έχει μείνη παροιμειώδης και η έκφραση ''βάλσαμο τα λόγια σου'' ή ''μου'βαλε βάλσαμο στην πληγή'' μεταφορικά.
Ποιό συνήθης είναι η χρήση του βαλσαμέλαιου σαν λάδι βάσης αλλά και για εγκαύματα,τραύματα,εντριβές ανακατεμένο με ανάλογο αιθέριο έλαιο κατά τη περίπτωση,μα και το αυτούσιο βότανο,είναι περίφημο για πολλές παθήσεις καθώς δείχνη ο ποιό πάνω σύνδεσμος πότε ως αφέψημα,πότε ως έκχυμα,πότε ως σκόνη,κατάπλασμα,αλοιφή (με μελισσοκέρι κτλ) με χίλιους δυό τρόπους το πολύτιμο αυτό φάρμακο της φύσης βοηθά και ανακουφήζη,βάλσαμο αληθινό,και κυρίως χωρίς παρενέργειες.
Στην Ελλάδα φύετε σχεδόν στο μεγαλύτερο τμημα της.Στην Κρήτη,στο Πήλιο,στα ημιπεδινά και πεδινά όλης σχεδόν της Θεσσαλίας,στην Πελλοπόνησσο στα κεντρικά και Ορεινά.Στα ορεινά της Μακεδονείας κοντολογής σχεδόν όπου υπάρχει βουνό,μπορούμε να βρούμε με λίγη τύχη και ψάξιμο σε κάποια εκδρομή μας στην ελληνική ύπαιθρο.
Συλλέγετε την εποχή της πλήρους ανθοφορίας δηλαδή απο ΙΟΥΝΙΟ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ανάλογα την περιοχή. :)
Το βαλσαμέλαιο φτιάχνετε ώς εξείς: 10γρ. άνθη μέσα σε 100γρ.σπορέλαιο,σε σκούρα γυάλινη αποστείρωμενη φυάλη,σε σκοτεινό μέρος για δέκα ημέρες.Πότε πότε ανακοινούμε,πρέπει να πάρη λογικά ένα κάπως ρόδινο χρώμμα.Και έτοιμο. ;)

53
Η Στοά.΄. της Τέχνης / Πικραμένος Αναχωρητής
« στις: Αυγούστου 07, 2011, 19:50:59 »
ΠΙΚΡΑΜΕΝΟς ΑΝΑΧΩΡΗΤΗΣ (Νικηφόρος Βρεττάκος)

http://www.youtube.com/watch?v=iUASbPh_v_A&feature=related


Θα φύγω σε ψηλό βουνό, σε ριζιμιό λιθάρι
να στήσω το κρεβάτι μου κοντά στη νερομάνα
του κόσμου που βροντοχτυπούν οι χοντρές φλέβες του ήλιου,
ν' απλώσω εκεί την πίκρα μου, να λυώσει όπως το χιόνι.
Μήν πιάνεσαι απ' τους ώμους μου και στριφογυρίζεις
άνεμε!
φεγγαράκι μου!
Καλέ μου!
Αυγερινέ μου!
Φέξε το ποροφάραγκο! Βοήθα ν' ανηφορήσω!
Φέρνω ζαλιά στις πλάτες μου τα χέρια των νεκρών!
Στη μια μεριά έχω τα όνειρα, στην άλλη τις ελπίδες!
Κι ανάμεσα στις δυο ζαλιές το ματωμένο στέφανο!
Μη με ρωτάς καλέ μου αϊτέ, μη με ξετάζεις ήλιε μου!
Ρίχτε στο δρόμο συνεφιά να μη γυρίσω πίσω!
Κοιτάχτηκα μες στο νερό, έκατσα και λογάριασα,
ζύγιασα το καλό και το κακό του κόσμου.
Κι αποφάσισα, να γίνω το μικρότερο αδερφάκι των πουλιών!




54
Διατροφή / ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
« στις: Αυγούστου 06, 2011, 22:05:38 »
Παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει να μου πεί πληροφορίες σχετικές με τα διάφορα συπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν στο εμπόρειο,τύπου,Ιπποφαές,Ομανίτους,Εχινέκεια,διάφορα άλλα σκευάσματα,και έννοώ σε κάψουλες,τα ιχθυέλαια,κτλ κτλ κτλ...(δεν είναι ανάγκη να αναφερθούν όλα δεν κάνουμε τωρα διαφήμηση σε παραφαρμακευτικές εταιρίες)
Εμένα με ενδιαφέρη να μάθω :
Αν κάνουν πραγματικά θαύματα όπως υπόσχοντε οι συσκευασίες τους (σημειώστε ειναι αρκετά ακριβά) αλλά αν όντως κάνουν...να την κάνω την αιματηρή για την τσέπη μου θυσία...
Ποιό σκεύασμα κάνει για ποιά πάθηση.
ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ Η' ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΟΠΩς ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.???
Αν μπορέιτε δώστε μου συμπληρωματικές πληροφορίες πως πρέπει να τα πέρνουμε και αν μπορούν να υποκαταστήσουν κάποια χημικά σκευάσματα για κάποιες παθήσεις και ποιές.
Γενικά οτιδήποτε μάθω για φυτικά υποκατάστατα θα μου είναι πολύ χρήσιμο
Ευχαριστώ εκ των προτερων.

55
Η Στοά.΄. της Τέχνης / ΤΑ 4 ΚΕΡΙΑ.
« στις: Αυγούστου 01, 2011, 20:36:21 »
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ. <3

http://www.youtube.com/watch?v=JqaTFNiemn0&feature=related   ;)

57
Η Στοά.΄. της Τέχνης / Τα κλεμμένα...
« στις: Ιουλίου 24, 2011, 05:49:37 »
Τα κλεμμένα...
http://www.youtube.com/watch?v=Tf2ayfgYykg

    
Στίχοι: Ντιάνα Τζοβόλου
Πρώτη εκτέλεση: Νότης Σφακιανάκης


Μία τσιγγάνα μου ‘χε πει πως είμαι απ’ το Αϊβαλί
κι εγώ θυμήθηκα τα λόγια του παππού μου.
Στη Σμύρνη έφτιαχνε γλυκά και η γιαγιά μπαχαρικά
μέσα στο σπίτι του πατέρα του δικού μου.

Τα χρόνια που ‘μουν πιο μικρός, αναρωτιόμουν συνεχώς
γιατί ‘χε πάντα το μπαούλο γυαλισμένο.
Και πριν πεθάνει μου ‘χε πει να του φυλάξω το κλειδί
κι είδα το βλέμμα το στερνό του φοβισμένο.

Στην Πόλη στην Αγιά Σοφιά, δακρύζει πάντα η Παναγιά
γι’ αυτούς που έφυγαν διωγμένοι μες στα πλοία.
Στην Πόλη στην Αγιά Σοφιά, ακόμα καίει μια φωτιά
γιατί μεμέτηδες δανείζονται τα θεία.

Έφυγε δίχως παιδεμό, μα έζησε ξεριζωμό
αυτήν την λέξη την πρωτάκουσα στα έξι.
Είχα ρωτήσει να μου πει την ιστορία απ’ την αρχή
κι όπως μιλούσε έσταζε αίμα η κάθε λέξη.

Γι’ αυτό το άνοιξα κι εγώ το κασελάκι το παλιό
κι είδα τα λίγα που ‘χε πάρει, τα κρυμμένα.
Κανέλα, σμύρνα και νερό απ’ τα παράλια θαρρώ
και λίγο χώμα από τα μέρη τα κλεμμένα.

Στην Πόλη στην Αγιά Σοφιά, δακρύζει πάντα η Παναγιά
γι’ αυτούς που έφυγαν διωγμένοι μες στα πλοία.
Στην Πόλη στην Αγιά Σοφιά, ακόμα καίει μια φωτιά
γιατί μεμέτηδες δανείζονται τα θεία.

(Στήν γιαγιά)

58
Νέα μέλη στο Φόρουμ / Καλησπέρα Νέο μέλος είμαι.
« στις: Ιουλίου 17, 2011, 20:50:48 »
 :) Ταξιδεύοντας στο διαδίκτυο και ψαρεύοντας γνώσεις....βρήκα αυτό εδώ το Φόρουμ και πραγματικά ''κόλησα''...
Ογκος γνώσεων που από καιρό έψαχνα,σε συμπηκνωμένη μορφή να πω,μάλλον όχι,σε ένα σάιτ μέσα!!!
Παράλληλα κι ενώ διαβάζω από χθές σαν επισκέπτρια,παρατηρώ παντού μια αρμονία μεταξύ των μελών.
Πολλά τα θέματα που έχετε και βιάζομε να πέσω με τα μούτρα σαν την διψασμένη καμήλα στην έρημο.
Ηθελα όμως πρώτα πρώτα να σας ευχαριστήσω που με δεχτήκατε στην πανέμορφη συντροφιά σας είναι τιμή για εμένα μα και μεγάλο πνευματικό όφελος.Τους θησαυρούς δεν τους βρίσκει κανείς κάθε μέρα.
Αυτό που κυριολεκτικά θαύμασα και θέλω να το καταθέσω,και που ήταν ένας απο τους κυριότερους λόγους που θέλησα διακαώς να γίνω μέλος κι εγώ,είναι ενα πόστ που θα σας παραθέσω και λάτρεψα την ΑΛΗΘΕΙΑ του.
   
   
Απ: Α.Μ.Ρ.Α.: Γιατί είναι Αυθεντική....
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 13, 2009, 14:09:02 »
   Απάντηση με παράθεσηΠαράθεση
Επειδή είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε τι είναι αυθεντικό.

Θα περιγράψω τι δεν είναι Αυθεντικό.

Αυθεντικός δεν είναι:

*Αυτός που χειρίζετε τους υπόλοιπους, και χρησιμοποιεί θεσμούς για κέρδος.
*Αυτός που πουλάει τη γνώση με όποιο τίμημα
*Αυτός που δεν αναγνωρίζει τον δρόμο των άλλων, και θέλει να τους μυήσει από την αρχή, με σκοπό το κέρδος (αναγνωρίσεις μεταξύ τεκτονικών) και άλλες αηδίες.
*Αυτός που πληρώνετε για τις μυήσεις, με το πρόσχημα της εταιρείας.
*Αυτός που παιζοντάς το διδάσκαλος, επιτίθετε σε γυναίκες Αδελφών του για τις ορέξεις του, οι οποίες, οποίοι, ως νέοι τον αντιλαμβάνονται ως θεό.
*Αυτός που μεταφέρει τα ειδωλά του, στο μονοπάτι, με αποτέλεσμα να τα ανάγει σε αυθεντίες.
*Αυτός που μεταφέρει επάνω του ένα σωρό αηδίες , τα λεγόμενα λιλιά, αλλά δεν ξέρει να απαντήσει και στην πιό μικρή ερώτηση.
*Αυτός που το μόνο καλό που πράτει είναι να μιλάει για το καλό παρασήρωντας τους αφελείς.
*Αυτός που επικαλείται πολύ το φώς, λες και δεν πληρώνουμε την ΔΕΗ.
*Αυτός που θέλει να κατευθύνει τις τύχες των άλλων χωρίς να μπορεί να διευθύνει τη δικιά του πορεία.
*Αυτός που αντί να κάνει ψυχανάλυση, νομίζει ότι μιλάει με το θεό.
*Αυτός που σπείρει τον φόβο στις καρδιές των άλλων.
*Αυτός που δεν μπορεί να ανακουφίσει τις εσωτερικές πληγές των αδελφών του
*Αυτός που δημιουργεί ενοχές στους άλλους, ακόμα και τάγματα που λένε τέτοιες αηδίες, με σκοπό την χειραγώγηση.
Αυτός που γυρίζει την πλάτη στον αδελφό του, όταν έχει ανάγκη
*Αυτός που το παίζει Άγιος
*Αυτός που επικοινωνεί με εξωγήινους
*Αυτός που φοβίζει τον κόσμο σπείρωντας συνομοσιολογία.
*Αυτός που είναι μωρός (ανόητος)
*Αυτός που αρνήται την επιστήμη και την εξέλιξη.
*Αυτός που υποκρίνετε, με μόνο σκοπό την προσωπική του ανάδειξη
*Αυτός που μιλάει για κοσμικούς διδασκάλους σαν να κατοικούν μαζί
*Αυτός που το πρωί που ξυπνάει καταριέται την ζωή
*Αυτός που δεν μπορεί να πεί ένα καλό λόγο
*Αυτός που είναι παγιδευμένος και δεν κάνει κάτι να ελευθερωθεί
*Αυτός που δεν αποδέχετε τις γυναίκες.
*Αυτός που μιλάει πολύ, γνωρίζοντας ότι οι άλλοι είναι αφελείς.
*Αυτός που πολυχρησιμοποιεί ρητορική (δεν είναι πεπησμένος για αυτά που λέει, και περιμένει απο τους άλλους την αναγνώριση)
*Αυτός που ψυχικά ακόμα τον κατευθύνουν οι γονείς του, και κατά προέκταση τα εγγεγραμμένα του εντός.
*Αυτός που γυρίζει την πλάτη στη αδικία
*Αυτός που δεν νιώθει συναισθήματα
*Αυτός που δεν χρησιμοποιεί την λογική του
*Αυτός παρασήρετε, από άλλους , ο υπερσυναισθηματικός.
*Αυτός που φοβάται
*Αυτός που ελπίζει κι δεν κάνει κάτι γιαυτό
*Αυτός που δεν αγαπά, όχι με λόγια, αλλά με την καρδιά του
*Αυτός που αρνήτε την υποστήριξη στο φίλο ή στον αδερφό του.
*Αυτός που έγινε υπέρμαχος του ρητού, ότι φάμε ότι πιούμε.......
*Αυτός που δεν λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ
*Αυτός που ζει με δανεικές συνειδήσης
*Αυτός που κοιτάει μόνο το συμφέρων του
*Αυτός που βγάζει πύρινους λόγους και μετά εξαφανίζετε (βλέπε τάγματα)
*Αυτός που προφασείζετε κούραση, εκτός πραγματικής
*Αυτός που αρνήτε τις ευθύνες του
*Αυτός που δεν αναγνωρίζει την δύναμη και γνώση άλλων
*Αυτός που κρύβεται στα τάγματα από κατάθλιψη και μη παραδοχή της πραγματικότητας.
*Αυτός που εγκαταλείπει την ζωή
*Αυτός που δεν αναγνωρίζει τον Ήλιο τη μόνη ζωντανή απόδειξη του θείου Όντος.
*Αυτός που μισεί την φύση

Χίλια συγνώμη που δεν θυμάμε ποιός -ποιά φίλη -φίλος (επιτρέψτε μου δεν ξέρω ακόμη πως να σας προσφωνώ) το έχει γράψει...αλλά,μου φέρνει στο μυαλό,χιλιάδες πρόσωπα,καταστάσεις και πράγματα δυστυχώς???
Ευτυχώς τα έχετε εξορισμένα.Είθε έτσι να μέινουν.Τα μυαρά,τα δήθεν,τα ανούσια,τα ανόσια,εν τέλει τα άχρηστα.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥς ΣΑς. :)

Σελίδες: 1 2 3 [4]