Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - ΔΙΟς ΑΕΤΟς

Σελίδες: 1 2 [3] 4
31
Αρχαία Ελλάδα και Εσωτερισμός / ΘΑΛΑΣΣΑ !!!!
« στις: Αυγούστου 22, 2011, 19:14:39 »
 :) ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

Θεότητες και δαίμονες της θάλασσας

ΣEMEΛH ΠINIΓIATOΓΛOY
Αν. Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η ΘAΛAΣΣA, με την ποικιλία και τις συνεχείς εναλλαγές στις διαθέσεις, τις εικόνες και τα χρώματά της, διέγειρε ανέκαθεν τη φαντασία των ανθρώπων, κυρίως των θαλασσοπόρων και των ποιητών. Οι αμέτρητες διαβαθμίσεις της γαλήνης και της ταραχής της προσωποποιήθηκαν αναλόγως, με πρόσωπα άλλοτε φιλικά και άλλοτε εχθρικά για τους ανθρώπους. Δαίμονες αρσενικοί και θηλυκοί, καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι στοίχειωναν τα πελάγη και τις ανοιχτές θάλασσες, τους κόλπους και τα λιμάνια. Oλοι τους είχαν την ικανότητα να προβλέπουν τον καιρό και να μαντεύουν το μέλλον, τη μαγική δύναμη να μεταμορφώνονται σε ζώα, φυτά ή φυσικά στοιχεία, όπως ο αέρας, το νερό, η φωτιά. Επειδή διέθεταν αυτές τις δυνάμεις και γνώριζαν τον σκοτεινό βυθό της θάλασσας και τα μυστικά του, προξενούσαν δέος στους ναυτικούς, οι οποίοι επιζητούσαν τη βοήθειά τους στα ποντοπόρα ταξίδια τους. Η μυθοπλαστική φαντασία προσπάθησε να αιτιολογήσει την παρουσία όλων αυτών των δαιμόνων στη θάλασσα. Eτσι, για μερικούς από αυτούς διηγούνταν ιστορίες ότι κάποτε ήταν άνθρωποι που ζούσαν στη στεριά, ώσπου βίαιο τέλος τούς έριξε στη θάλασσα, όπου οι θεοί τούς δέχθηκαν και τους έκαναν αθάνατους.

Πρωτέας, Tρίτων, Γλαύκος

Μια θαλάσσια μορφή, θεμελιακή, όπως σηματοδοτεί το όνομά της, ήταν ο Πρωτέας. Στους αρχαίους συγγραφείς ο Πρωτέας αναφέρεται άλλοτε ως στοιχειό της θάλασσας και άλλοτε ως βασιλιάς της απόμακρης Ανατολής, με το βασίλειό του να βρίσκεται είτε στη Χαλκιδική είτε στην Αίγυπτο, στο νησάκι Φάρος των εκβολών του Νείλου ή στη Μέμφιδα. Το όνομά του και η ικανότητα να αλλάζει μορφή κατά βούληση δηλώνουν ότι προσωποποιούσε μια πρώτη μορφή ύλης, μεταμορφώσεις της οποίας αποτελούσαν όλες οι άλλες μορφές του κόσμου. Η φιλοσοφία, κυρίως η στωική, δημιούργησε με αφετηρία τη μορφή του πλήθος αλληγορικών θεωριών. Στην κοσμογονική αντίληψη της γεννητικής δύναμης του νερού στηρίζεται η άποψη ότι ο δαίμονας δεν όφειλε την ύπαρξή του σε άλλα προγενέστερα όντα, ενώ οι παραδόσεις για τη συγγένεια του Πρωτέα με τον Δία ή τον Ποσειδώνα πλάστηκαν εκ των υστέρων, για να συνδεθεί ένα πανάρχαιο πνεύμα με την επίσημη θρησκεία.

Eνας δαίμονας μιξογενής, μισός άνθρωπος, μισός ψάρι, μέλος απαραίτητο του θαλάσσιου θιάσου, ήταν ο Τρίτων. Σε ορισμένους τόπους, όπως στην Τανάγρα και στη Ρώμη, φύλαγαν μέσα σε ναούς το νεκρό του σώμα, μάλλον κάποιο θαλάσσιο κήτος ταριχευμένο, πράγμα που παραπέμπει σε μια παλαιότερη και άγνωστη εποχή, όταν ακόμη ο Τρίτων ήταν ένα φοβερό στοιχειό της θάλασσας. Αργότερα μεταμορφώθηκε σε παιχνιδιάρη συνοδό του πατέρα του Ποσειδώνα ή του Ωκεανού και των Νηρηίδων, των Ερώτων και της Αφροδίτης, κρατώντας πηδάλιο, άγκυρα και κυρίως την κόγχη, ένα μακρύ κοχύλι, που φυσώντας το έβγαζε ήχους τρομακτικούς για να εκφοβίσει και να τρέψει σε φυγή τους αντιπάλους του, ή ήχους γλυκούς για να κατευνάσει την αγριεμένη θάλασσα.

Ο Τρίτων συνδέθηκε και με τους Αργοναύτες, όταν τους βοήθησε να βρουν τον δρόμο του γυρισμού στην πατρίδα από τα τενάγη της Λιβύης, όπου περιπλανιόνταν χαμένοι και ταλαιπωρημένοι. Ο σχετικός μύθος πλάστηκε σκοπίμως, προκειμένου να δοθεί λαμπρότητα στην ιστορία της Θήρας, αφού οι Θηραίοι, ιδρυτές της Κυρήνης, θεωρούσαν τους εαυτούς τους απογόνους των Αργοναυτών.

Eνας άλλος θαλασσινός δαίμονας, με σώμα μισό ανθρώπου και μισό ιχθύος, ήταν ο Γλαύκος. Απλός ψαράς κάποτε, δοκίμασε θαυματουργό βοτάνι για να γίνει αθάνατος, με αποτέλεσμα να πηδήσει στη θάλασσα, να χαθεί στα βάθη της και να μεταμορφωθεί σε δαίμονα. Οι ναυτικοί τον αποκαλούσαν γέροντα της θάλασσας, «άλιο γέροντα», όπως και τον Πρωτέα και τον Νηρέα, γιατί αν και μπόρεσε να κερδίσει την αθανασία, δεν τα κατάφερε να εξασφαλίσει και την αιώνια νιότη. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στις μέρες μας πολλοί όρμοι έμειναν να ονομάζονται «του Γέροντα».

O Γλαύκος ήταν ένα καλοπροαίρετο πνεύμα, που μια φορά τον χρόνο περνούσε από όλα τα νησιά και τα λιμάνια για να μοιράσει την καλοσύνη του παντού. Είχε το χάρισμα της μαντικής, την οποία δίδαξε ακόμη και στον Απόλλωνα. Αν και δεν αναφέρεται από τον Oμηρο και τον Ησίοδο, η ιστορία της μεταμόρφωσής του σε θεό με τη βοήθεια θαυματουργού βοτανιού, η μαντική ικανότητά του και η κατάδυσή του στη θάλασσα αναγάγουν τη μορφή του στην προολυμπιακή θρησκεία και στη μαγεία.

Οι άτυχοι έρωτές του για την Αριάδνη, την όμορφη νύμφη Σκύλλα και τον Μελικέρτη ενέπνευσαν συγγραφείς θεατρικών έργων, αρχής γενομένης από τον Αισχύλο με το σατυρικό του δράμα Γλαύκος Πόντιος. Ωστόσο, αργά, μόλις στους ρωμαϊκούς χρόνους, έδειξαν ενδιαφέρον οι καλλιτέχνες γι' αυτόν, και μάλιστα μόνο για δύο τρία επεισόδια της ιστορίας του, την εμφάνισή του στους Αργοναύτες, τη μεταφορά της Ινούς και του γιου της Μελικέρτη στη ράχη του και ίσως την εξομολόγηση του έρωτά του προς τη Σκύλλα, αν τα λιγοστά ζωγραφικά έργα με το θέμα είναι αυθεντικά.

Σκύλλα και Xάρυβδη

Μια από τις πιο γλαφυρές περιγραφές του Ομήρου (Οδύσσεια, μ 55-126, 201-259, 426-446) είναι η περιγραφή του στενού περάσματος ανάμεσα στους απόκρημνους σπηλαιώδεις βράχους, όπου κατοικούσαν τα δύο φοβερά θαλάσσια τέρατα, η Σκύλλα και η Χάρυβδη, ο φόβος και ο τρόμος των ναυτικών. Το καράβι που τολμούσε να περάσει ανάμεσά τους ήταν καταδικασμένο να χαθεί αύτανδρο. Στην προσπάθεια εντοπισμού του στενού έχουν προταθεί πολλές θέσεις μέσα στη Μεσόγειο, όπως το Ταίναρο, ο Βόσπορος ή τα στενά μεταξύ Ιταλίας και Σικελίας, αλλά και έξω από αυτήν, κοντά στις Καναρίους Nήσους. Oποια και αν ήταν η θέση, ο μύθος απηχεί τρομακτικές εμπειρίες των ναυτικών από ρεύματα και δίνες, συνδυασμένες με φανταστικά στοιχεία των λαϊκών παραμυθιών, όπως ότι η Σκύλλα ήταν μια όμορφη νεαρή γυναίκα που την αγάπησε ο Γλαύκος ή ο Ποσειδώνας, και πως η Κίρκη ή η Αμφιτρίτη αντίστοιχα, από ζήλια, τη μεταμόρφωσαν σε τέρας, μια γυναίκα με έξι ή, σπανιότερα, δύο κεφάλια σκύλου και ουρά ιχθύος. Η Σκύλλα εικονίστηκε στο επεισόδιο της διέλευσης του Οδυσσέα από το στενό, αλλά και σε θαλάσσιους θιάσους να μεταφέρει τη Θέτιδα με τα όπλα του Αχιλλέα, να βοηθά στην αρπαγή της Ευρώπης ή να συντρέχει στη φυγή του Φρίξου και της Eλλης. Για την αδηφάγο Χάρυβδη, κόρη του Ποσειδώνα και της Γης, εξιστορούσαν ότι ο Δίας την κατακεραύνωσε, την έριξε στη θάλασσα και τη μεταμόρφωσε σε αυτό το θεριό που καταβρόχθιζε τα πάντα, για να την τιμωρήσει για τη λαιμαργία της.
Η πάλη του Νηρέα με τον Ηρακλή. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Νηρέας για να ξεφύγει από τον Hρακλή μεταμορφώθηκε διαδοχικά σε νερό και σε φωτιά. Οι λεπτές γραμμές πίσω από το σύμπλεγμα υποδηλώνουν τη μεταμόρφωση του Νηρέα στο στοιχείο της φωτιάς, ενώ το λιοντάρι και ο πάνθηρας που εμφανίζονται σε συμπλέγματα με τις Νηρηίδες, αριστερά και δεξιά, υπαινίσσονται τις μεταμορφώσεις εκείνων. Μελανόμορφη αττική υδρία της Ομάδας του Λεάγρου. Γύρω στο 500 π.Χ. Παρίσι, Εθνική Βιβλιοθήκη («Ελληνική Μυθολογία», τόμος 4. Eκδοτική Aθηνών, 1986).

Σε αντίθεση με τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, που προξενούσαν τον όλεθρο, υπήρχαν και καλοσυνάτα πνεύματα, που παραστέκονταν στους θαλασσινούς και τους γλίτωναν από τους κινδύνους. H Λευκοθέα και ο Παλαίμων ήταν δύο από αυτά. Μάνα και γιος οι δυο τους, προτού γίνουν θαλάσσιοι δαίμονες ονομάζονταν Ινώ και Μελικέρτης. Η Ινώ, δεύτερη γυναίκα του Αθάμαντα, βασιλιά του Ορχομενού, για να αποφύγει τον παράφρονα σύζυγό της, που σκότωσε τον ένα τους γιο, τον Λέαρχο, γκρεμίστηκε από τα βράχια της Μεγαρίδας στη θάλασσα, κρατώντας στην αγκαλιά της τον άλλο της γιο, τον Μελικέρτη. Ο Ποσειδώνας και οι Νηρηίδες τους καλοδέχθηκαν και τους έκαναν αθάνατους. Eνα δελφίνι μετέφερε το νεκρό σώμα του Μελικέρτη στην Ισθμία, όπου το βρήκε ο Σίσυφος, ο βασιλιάς της Κορίνθου, το έθαψε με τιμές και όρισε γιορτές στο όνομά του, τα Iσθμια.

Για την καλοπροαίρετη διάθεση και τις σωτήριες παρεμβάσεις τους, η Λευκοθέα και ο Παλαίμων λατρεύτηκαν στη Βοιωτία, γύρω από τη Μεγαρίδα και την Κορινθία, αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, η μεν ως «Σώτειρα» και «Ελλιμενία», ο δε ως «νεών φύλαξ».

Το όνομα του Μελικέρτη θυμίζει φωνητικά το όνομα του θεού Μελκάρτ των Φοινίκων, μορφή ανάλογη με τον Μολόχ των Χαναναίων, και ίσως υπάρχουν αντιστοιχίες ανάμεσα στη λατρεία του φοινικικού Μελκάρτ και εκείνη του Μελικέρτη-Παλαίμονα στον ελληνικό χώρο. Ο τελευταίος λατρευόταν στην Τένεδο με θυσίες βρεφών· μάλιστα οι γυμνικοί αγώνες αγοριών προς τιμήν του στην Ισθμία -και προς τιμήν της Λευκοθέας στη Μίλητο- ξεκίνησαν ως επιτάφιοι αγώνες για το νεκρό παιδί. Η σύνδεση, εξάλλου, του Mελικέρτη-Παλαίμονα με τους αγώνες των Ισθμίων και κυρίως με την πάλη -κάτι που υπαινίσσεται άλλωστε και το δεύτερο όνομά του- απορρέει από την κοινή ιδιότητα όλων των θαλασσινών δαιμόνων να είναι ακαταμάχητοι στην πάλη.

Nηρέας και Nηρηίδες

Ο Νηρέας, γιος του Πόντου και πατέρας -από την ένωσή του με τη Δωρίδα, θυγατέρα του Ωκεανού και της Tηθύος- των Νηρηίδων, ζούσε μαζί με τις κόρες του στα βάθη της θάλασσας. Hταν ένας σοφός γέροντας, γνωστός και αυτός ως «άλιος γέρων», που είχε το χάρισμα της προφητείας και την ικανότητα να μεταμορφώνεται.

Στους μύθους έπαιξε ρόλο κυρίως στον κύκλο του Ηρακλή, ο οποίος πάλεψε μαζί του για να του αποκαλύψει τον δρόμο για τον κήπο των Εσπερίδων. Επίσης, σύμφωνα με μια εκδοχή, ο ήρωας από αυτόν πήρε τη χρυσή φιάλη του Hλιου για να μπορέσει να διασχίσει τον Ωκεανό και να φθάσει στην Ωρύθεια, το νησί του Γηρυόνη. Στις πρωιμότερες απεικονίσεις του ο Νηρέας παλεύει με τον Ηρακλή κατά το ήμισυ ιχθυόμορφος· αργότερα εξανθρωπίζεται σταδιακά πλήρως. Aλλοτε είναι θεατής της πάλης του Ηρακλή με τον Τρίτωνα και άλλοτε μάρτυρας της καταστροφής του σπιτικού του από τον οπλισμένο με τρίαινα Ηρακλή. Κατά τους κλασικούς χρόνους παρουσιάζεται σε σκηνές οικογενειακής ζωής ως μια σεβάσμια μορφή με άσπρα μαλλιά και γένια συνήθως, και με βασιλικό σκήπτρο στο χέρι: παρακολουθεί την πάλη της κόρης του Θέτιδας με τον Πηλέα, την καταδίωξή της από τον Δία, ή την καταδίωξη της Αμφιτρίτης, της άλλης του κόρης, από τον Ποσειδώνα, ενώ οι έντρομες αδελφές τους ζητούν καταφύγιο σ' αυτόν. Ακόμη είναι θεατής της επίσκεψης του Θησέα στο παλάτι του Ποσειδώνα και, μία και μοναδική φορά, της συμμετοχής των θαλάσσιων θεοτήτων στη Γιγαντομαχία. Αυτή η απεικόνισή του στον βωμό του Περγάμου είναι και η οψιμότερή του στην ελληνική τέχνη.

Oλος αυτός ο δαιμονικός θαλάσσιος κόσμος εξακολούθησε να ζει στις συνειδήσεις των Ελλήνων και μετά τα ομηρικά έπη, τα οποία καθιέρωσαν κυρίαρχο της θάλασσας τον εννοσίγαιο (γαιοσείστη) Ποσειδώνα, αφού του έλαχε αυτός ο κλήρος κατά τη μοιρασιά του κόσμου. Γι' αυτό τα ιερά του ιδρύονταν σε σεισμογενείς περιοχές και δέσποζαν δίπλα στη θάλασσα, σε ακρωτήρια, όπως το Σούνιο ή το Ταίναρο, σε θέσεις-κλειδιά για τους ναυτικούς, όπως ο Κορίνθιος ισθμός, ή σε νησιά όπως η Τήνος και η Καλαύρεια. Εκτός όμως από τον Ποσειδώνα και τους θαλάσσιους δαίμονες, μερικοί μόνο από τους οποίους αναφέρθηκαν παραπάνω, πολλοί ακόμη από τους άλλους θεούς και ήρωες έρχονταν αρωγοί στους ναυτικούς, οι Διόσκουροι και οι Κάβειροι, η Αφροδίτη η Εύπλοια, η Ποντία και η Γαληναία, η Iσις η Πελαγία, μια αλυσίδα ονομάτων ώς την Αγία τη Θαλασσινή,Αγιά Σωτήρα, την Παναγιά τη Γοργόνα και τον άγιο Νικόλαο των ακρωτηρίων και των μυχών

(ΠΗΓΗ ΙΝΤ) ;D

32
ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΑΜΠΙΡ (μύθος και αλήθεια)

Τι είναι τελικά αυτό που λέμε στην καθημερινή μας γλώσσα ''αυτός -αυτή είναι ενεργειακό βαμπίρ''?
Ασφαλώς δεν πρόκειτε ούτε για κάποια θρησκεία,ούτε για άτομα που πίνουν αίμα και κοιμούντε την ημέρα σε φέρετρα και τις νύχτες πετούν ψάχνοντας αθώα θύματα πρός βρόσην.... :D
Αυτά όλα ανήκουν στην σφαίρα του αστικού μύθου.Αλλά κάπου εκεί υπάρχει κάποια αλήθεια,τελείως διαφορετική και πολύ πολύ απλοική...αν δούμε τα πράγματα από την...αστρο-λογική τους πλευρά...
Ασφαλώς σε ολους μας έχει τύχει να συναντήσουμε κάποιον και μετά από 20 λεπτά να νοιώθουμε τόση εξάντληση,και τόση δυσφορία,ενώ αυτός απλά μας διηγήτε τον βίο και πολιτεία του...που να θέλουμε να πεταχτούμε έξω και να πάρουμε τα βούνα χωρίς καμιά λογική αιτία.Κι όμως...οι παλιοί λέγανε ''βαριόισκιος βρέ παιδάκι μου αυτός''κι έλυναν δία μιάς το θέμα τους  :D ναί έτσι κάπως είναι...υπάρχουν άνθρωποι που χωρίς να το ξέρουν και χωρίς να το καταλαβαίνουν,απομυζούν τόση ενέργεια από τους γύρω τους που μπορεί να αφήσουν τον συζητητή τους με πονοκέφαλο για όλη την υπόλοιπη μέρα.!!!
Ακόμη αν το βαμπίρ,κατέχει και κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις πολλές φορές απομυζά τα ''θύματα'' και συνηδητά!Πολύ χειρότερο,διότι τότε διαλέγει άτομα με πνευματικό στάτους υψηλό και φωτεινό,ώστε να λάβει χμμμμμ....''εκλεκτή τροφή'' δηλαδή καλή και φωτεινή ενέργεια. ;)
Παραθέτω ποιό κάτω κομμάτι από το ΙΝΤ.προκειμένου να γίνουν ποιό κατανοητά αυτά που εγώ απλοικά όπως πάντα έγραψα.
Με σεβασμό στους Αδερφούς ΔΙΟς ΑΕΤΟς

Πόσες φορές δεν έχουμε γνωρίσει πρόσωπα που τελικά με την πρώτη ματιά νοιώθουμε ότι είμαστε χάλια και πολύ κουρασμένοι ή βλέπουμε τη διάθεση μας να πέφτει απότομα η ακόμη χειρότερα η διάθεση μας είναι στο ναδίρ της. Η αστρολογία μας βοηθά να ανακαλύψουμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό το φαινόμενο και μας δίνει την δυνατότητα να μπορέσουμε να προστατευτούμε.

 

 

Η Άννα είναι μία 30χρονή κοπέλα η οποία γενικότερα ήταν πολύ ευδιάθετη και της άρεσε γενικότερα να κάνει πολλά πράγματα, κάποια στιγμή γνώρισε τον Βαγγέλη 35 χρονών με τον οποίο και έκανε σχέση τα πράγματα από την 1η στιγμή ήταν αρκετά περίεργα, ενώ ο Βαγγέλης είχε μία πολύ καλή διάθεση και όποτε συναντούσε την Άννα ένοιωθε πιο δυνατός και ισχυρός η Άννα όσο περνούσε ο καιρός ένοιωθε όλο και πιο αδύνατη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα καθημερινά της προβλήματα και δυσκολίες που είχε. Σταδιακά όμως άρχιζε να μην έχει καθόλου ενέργεια ενώ ακόμη και τα θέματα στον επαγγελματικό της τομές άρχιζαν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η σχέση παρόλο που πήγαινε πολύ καλά η Άννα άρχισε να νοιώθει πολύ μεγάλη δυσφορία με τον ίδιο της τον εαυτό και τελικά άρχισε σταδιακά να είναι σε μελαγχολία ενώ από την άλλη ο Βαγγέλης ήταν ακόμη καλύτερα. Στο τέλος ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα η ίδια η υγεία της Άννας άρχισε να έχει προβλήματα, ενώ είχε μία πολύ κράση και άμυνα απέναντι σε ιώσεις μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχε αρρωστήσει συνεχόμενα 2 φορές ενώ από την άλλη άρχιζε η ζωή της να γίνεται ακόμη χειρότερη.

Τελικά ύστερα από περίπου 8 μήνες η Άννα άρχισε να βλέπει εφιάλτες και ότι κάποιος ερχόταν στον ύπνο της και ότι έτρωγε από το φαγητό της αυτό της προκαλούσε στον ύπνο πολύ μεγάλη αναστάτωση χωρίς κάποιο λόγο μέχρι που κάποια στιγμή είδε ότι το άτομο που έτρωγε το φαγητό της στον ύπνο της είναι ο ίδιος ο Βαγγέλης αυτό βέβαια την αναστάτωσε για αυτό και αναγκάστηκε τελικά να πάει σε κάποιον ειδικό ο οποίος και είχε την διορατικότητα να πάει λίγο πιο πέρα από ότι θα έλεγε κάποιος. Η Άννα ήταν θύμα ενός ενεργειακού βαμπίρ και το υποσυνείδητο της την προειδοποίησε τελικά ότι ο σύντροφος της δημιουργούσε στον ίδιο της τον εαυτό πάρα πολλά προβλήματα αυτό τελικά αποδείχθηκε όταν σταδιακά η Άννα άρχισε να προσπαθεί να μην βλέπει τόσο συχνά τον άνθρωπο που τόσο όμως αγαπούσε. Τελικά αναγκάστηκε να χωρίσει παρόλη την αγάπη και το συναίσθημα που της προσέφερε.

 

Ανεξάρτητα από την ιστορία τα ενεργειακά βαμπίρ τελικά από ότι φαίνεται είναι ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, δεν είναι απαραίτητο οι άνθρωποι να κείτονται αρνητικά απέναντι μας πολύ απλά μπορεί η συναστρία μας να είναι δυσλειτουργική με αυτή ενός άλλου ανθρώπου. Βέβαια είναι και συγκεκριμένες περίοδοι στης οποίες το άτομο είναι πιο επιρρεπές γιατί οι μηχανισμοί άμυνας του ωροσκοπίου του δεν λειτουργούν τόσο καλά λόγω διέλευσης ή λόγω προοδευτικού ωροσκοπίου.

 

Από την άλλη είναι και άνθρωποι οι οποίοι είναι φορείς ενέργειας πολύ πιο εύκολα από κάποιους άλλους οπότε και ο χάρτης τους μπορεί να βρεθεί θύμα ενός ενεργειακού βαμπίρ πολύ πιο εύκολα από ότι κάποιος άλλος. Τα ζώδια κατά σειρά ευαισθησίας στην διάχυση της ενέργειας είναι ο Ιχθύς, ο Ζυγός, η Παρθένος και Κριοί αν και οι τελευταίοι επειδή ακριβώς έχουν πολύ μεγάλη ενέργεια μπορεί να πέσουν θύματα ενός ενεργειακού βαμπίρ χωρίς να το καταλάβουν καν.

 

Οι γενέθλιοι χάρτες οι οποίοι έχουν πολύ έντονο τον Ποσειδώνα ή έχουν σε σύνδεση και τον πλανήτη Κρόνο είναι επίσης από τα άτομα τα οποία είναι πολύ πιθανό να πέσουν  θύματα ενεργειακών βαμπίρ και γενικότερα τα μεταβλητά ζώδια και τα ζώδια της φωτιάς.

Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τον βαμπιρισμό με το λεγόμενο μάτι γιατί δεν έχει κάποια σχέση αλλά ούτε και με το λεγόμενο « έχει βαριά σκιά» μιας και αυτά είναι κατάλοιπα του πολιτιστικού μας παρελθόντος. Ο βαμπιρισμός είναι μία ενεργειακή πτώση της συγκεντρωμένης ενέργειας στο σώμα μας η οποία εκφράζετε με την αύρα μας την οποία μπορούμε να δούμε μέσω της μεθόδου Kirlian.

 

Αστρολογικά πάντως για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε εάν ένα άτομο λειτουργεί επάνω σε εμάς σαν ενεργειακό βαμπίρ θα πρέπει να δούμε η θέση της Λίλιθ του που βρίσκεται και αν κάνει όψεις δυνατές με τα φώτα και τον Άρη η τον κυβερνήτη του ωροσκόπου. Αυτό μόνο δεν φτάνει όμως χρειάζεται να γνωρίζουμε αν και ο Ποσειδώνας αλλά κυρίως ο Κρόνος σχηματίζουν άσχημη όψη με τους πλανήτες που κατονομάσαμε παραπάνω οπότε αν συμβαίνουν όλοι οι παραπάνω νόμοι τότε θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολλοί ιδιαίτερα αν ανήκουμε στα ευαίσθητα ζώδια που αναφέραμε παραπάνω. Οι ίδιοι πλανήτες που χρησιμοποιούνται στη συναστρία χρησιμοποιούνται και για να μπορέσουμε να καταλάβουμε αν σε μία συγκεκριμένη στιγμή είμαστε πιο ευάλωτοι στο να χάσουμε ενέργεια. Μόνο που θα πρέπει να προσθέσουμε και τον κυβερνήτη του 12ου οπότε και θα δούμε τι όψεις κάνει σαν διελαύνων.

 

Οι τρόποι για να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις είναι βέβαια πρώτος να αποφεύγουμε ένα τέτοιο πρόσωπο και 2ον να μπορούμε αν δεν μπορούμε να το αποφεύγουμε να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας συχνά και να είμαστε συνδεδεμένοι με την φύση. Πολύ σημαντικός είναι και ο δημιουργικός οραματισμός.

 

 

Η Σχέση Βαμπίρ και θύματος..

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όμως, το θύμα όσο και αν μας φαίνεται παράξενο πάντα επιλέγει από μόνο του τελικά έστω και υποσυνείδητα να δώσει αυτή του την ενέργεια. Την ελευθερία της επιλογής ο άνθρωπος την είχε από τη στιγμή που γεννήθηκε μόνο που δεν ξέρει πώς να την χρησιμοποιήσει. Η πράξη μεταξύ ενός βαμπίρ και του θύματος είναι σχεδόν ερωτική το θύμα όσο δεν μπορεί άλλο να χάνει ενέργεια τόσο πιο πολύ και προσκολλάτε στον άνθρωπο που του δημιουργεί πρόβλημα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία σαδομαζοχιστική τάση που έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι συνήθως έχουν καταπιεσμένα θέλω ή θέλουν να τιμωρήσουν τον εαυτό τους για κάποιο λόγο οπότε ουσιαστικά και οι δύο πρωταγωνιστές χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλο για κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Η λύση για μία ακόμη φορά είναι η προσπάθεια μας να μπορέσουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τον εαυτό μας και πάνω από όλα παρόλα τα λάθη μας να μάθουμε να ξεπερνάμε το παρελθόν, τέλος αρκετοί θα πρέπει να ξεπεράσουμε την τάση που έχουμε στο να γινόμαστε σωτήρες δίχως να μας το ζητήσουν η απλά χωρίς λόγο απλά και μόνο επειδή απαιτήθηκε.

Το πρόβλημα σίγουρα δεν επιλύετε μέσα σε ένα άρθρο αλλά θα ήταν καλύτερα για όλους μας αν μπορούσαμε να κρατήσουμε κάποιες ισορροπίες και κυρίως αν προσπαθούσαμε να δούμε πίσω από τα θέλω μας τι πραγματικά κρύβετε και ποια φαντάσματα μας κυνηγούν και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε στη ζωή μας.

(πηγή ΙΝΤ)

33
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟς-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΑΒΑΤΟΝ

Απο μικρό παιδάκι με προβλημάτιζε το θέμα ''γιάτι εμένα δεν με αφήνουν εκεί μέσα''...και να πώς.
Κάποτε μικρούλα πολύ μικρούλα,θα ήμουν 5-6 χρονών κοριτσάκι,βέβαια μεγάλωνα σε μιά κλασσική χριστιανική οικογένεια,απλά όπως όλοι σχεδόν οι έλληνες,η γιαγιά μου με έστειλε στην γειτονική εκλησσία να πάω κάτι πρόσφορα.
Μεγάλος ναός,μάλιστα και μητροπολιτικός της περιφέρειας μας στην Αθήνα...κάπου..δεν έχει σημασία που...μπήκα,δεν ήταν κανείς.Προχώρησα κάπως δειλά.Μιλάω...''είναι κανείς εδώ?'' κανείς....
Μικρούλι είμουν και η τεράστεια άδεια μισοφωτεισμένη εκλησσία με ψιλοτρόμαζε...οκ...προχωρώ και μπαίνω από το αριστερό πορτάκι μέσα ... :D...κοιτάζω εκεί που συνήθως έβλεπα όλες τις μέρες να'ναι κάποιος παπάς..τίποτε...
Σκέφτομε μέσα μου.''Ας πάω εκέι να περιμένω και θάρθουν...''
Προχώρησα ποιό θαρετά τώρα,και πήγα και ακόυμπησα επάνω στο....''τραπέζακι''(παιδάκι ήμουν έτσι τα'βλεπα)που δουλεύει ο παπάς και περίμενα με υπομονή........ :)
Κάποια ΦΡΙΚΤΗ στιγμή..από την δεξιά πόρτα,μπαίνη με φόρα ένας πάπαρος...μα τι να ήταν αυτό!!!!!Μόλις με βλέπει με το φουστανάκι μου να έχω ακουμπήση επάνω στην ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ..ανέμελα...αρχίζει να κουνάει τα χέρια σαν ανεμόμυλους και να λέει ΦΥΓΕ..!!ΦΥΓΕ!!!ΦΥΓΕ!!!ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΤΙΚΑ!!!!
ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΑ!!! :o :o :o
Τέλος πάντων πατάω τα κλάμματα,παρατάω τα ψωμιά,και βγαίνω έξω, με προλαβαίνη, με πιάνη, κι αρχίζει να μου λέει..διάφορα...πως τα κορίτσια δεν κάνει να μπαίνουν εκεί μέσα,και πως γιατί μπήκα,και πως είναι αμαρτία κτλ κτλ....εγώ το δύστυχο είχα πάθει τον πά νι κό!!!
Ψέλισα κάτι δικαιολογίες ''έφερα ψωμάκια...'' ούτε θυμάμε τι είπα πια κι έφυγα τρέχοντας....
Σπίτι η καημένη η γιαγιά μου προσπάθησε να μου εξηγήσει και να δικαιολογήση τα αδικαιολόγητα...μα βασικά έγεινε εξαλλη με τον ''ιερέα'' λέγοντας πως ένα μικρό παιδί δεν έχει αμαρτιές κι είναι κακό αυτό που έκανε...
Ας είναι..πάνε πολλά χρόνια από τότε..μα η ίδια θρησκεια,εξακολουθή να τηρεί ΑΒΑΤΟΝ σε μικρές αθώες ψυχές στα ΙΕΡΑ ΤΟΥς επειδή είναι θυληκές και μόνο....ενώ αντιθέτως επιτρέπει είσοδο σε όλα τα σερνικά ακόμη κι αν είναι κίνεδοι ή φονιάδες αρκέι να 'εχουν αρσενικό φύλλο....έστω τύπεις.
Θεωρώ πως κάποτε αυτό το άβατο πρέπει να σπάσει.
Θεωρώ πως είναι ανάγκη να καταλυθεί μόνο και μόνο για λόγους αξιοπρέπειας των γυναικών.
Νοιώθω την ανάγκη κάποτε αφού επιτέλους σε αυτό το δόγμα με γέννησαν κι έτσι με μεγάλωσαν,να προσκυνήσω κι εγώ τώρα μεγάλη και έχοντας επίγνωση πλέον,τα Ιερά των Ιερών ισσότημα με τα άλλα μέλη της ίδιας θρησκείας.Ανεξάρτητα φύλλου.Να αγγίξω την Αγία Τράπεζα,να ασπαστώ το Ιερό Ευαγγέλιο,επάνω της,να χαιδέψω κι εγώ το αντιμίνσιον και τον ''αέρα'' όπως θα μπορούσε κάθε άλλος που ανήκει στο δόγμα από γέννηση και απλά είναι αρσενικός....
Εφόσσων ο τρόπος ζωής του ατόμου το επιτρέπει κάτι τέτειο γιατί να το ορίζουν ακόμη πλέον κανόνες που είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ στην εποχή μας?Γιατί να μην μπορεί να πάρει το χρήσμα ισσότιμα και μιά γυναίκα?(ΤΩΡΑ ΠΙΑ)?
Μήπως τελικά ήρθε ο καιρος?

34
Καλλυντικά - Κοσμετική / Μάσκα ομορφιάς με ασπιρίνη
« στις: Αυγούστου 19, 2011, 03:07:06 »
ΜΑΣΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑς ΜΕ ΑΣΠΙΡΙΝΗ


Την ασπιρίνη την γνωρίζουμε όλοι μας για τις αναλγητικές της ιδιότητες το ξέρετε όμως ότι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως το βασικό συστατικό για να φτιάξουμε μια από τις καλύτερες μάσκες ομορφιάς;

Σε 10-15 λεπτά θα αφήσει την επιδερμίδα σας καθαρή, φωτεινή, απαλή και λεία.

Είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τα λιπαρά και τα προβληματικά, ακνεϊκά δέρματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ασπιρίνη είναι χημικά παρόμοια με το σαλικυλικό οξύ(Beta Hydroxy Acid) το οποίο βοηθά στην απολέπιση και το βαθύ καθαρισμό του δέρματος.

Εκτός από τα άμεσα αποτελέσματα που θα έχετε, η συχνή της εβδομαδιαία χρήση βελτιώνει μόνιμα την υφή της επιδερμίδας (απαλύνει τις ρυτίδες και μικραίνει του πόρους) και ελαττώνει σημαντικά ή ακόμη και σταματά τα ξεσπάσματα ακμής.

Αν και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε από μόνη της αφού την λιώσετε (2-3 ασπιρίνες) σε δυο κουταλιές νερό είναι προτιμότερο να την συνδυάσετε με ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω φυσικά συστατικά:


στραγγιστό γιαούρτι

ζελέ αλόης

φυσικό άργιλο

μέλι

μισή κουταλιά ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δοσολογία, χρησιμοποιήστε απλά τα υλικά που έχετε στην διάθεσή σας σε τόση ποσότητα ώστε να μπορέσετε να καλύψετε καλά το πρόσωπό σας.


Εν συνεχεία

1. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.


2. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπό σας και αφήστε την να στεγνώσει (περίπου 15 λεπτά).


3. Αφαιρέστε την τρίβοντας με απαλες κυκλικές κινήσεις για έξτρα απολέπιση και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό


Είναι πραγματικά πολύ πιο αποτελεσματική από τις πανάκριβες μάσκες του εμπορίου, περιέχει φυσικά συστατικά και έχει βέβαια μηδαμινό σχεδόν κόστος!!!

Σημείωση: Ειναι αυτονόητο πως η μάσκα αυτή δεν ενδείκνυται για τα άτομα που είναι μη ανεκτικά ή αλλεργικά στη ασπιρίνη. Εάν δεν είστε σίγουρες κάντε πρώτα δοκιμή σε μια μικρή περιοχή.

 Γενικά θα πρέπει να το έχετε ως αρχή ακόμα και με φυσικά συστατικά να κάνετε μια δοκιμαστική εφαρμογή για αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων.

(πηγή ΙΝΤ)

35
Τζέλ για ερεθισμένη επιδερμίδα μετά το ξύρισμα (για άντρες)
Θα βοηθήσει. Tο καλύτερο θα ήταν να αποφεύγετε το καθημερινό ξύρισμα ή να αφήνετε την επιδερμίδα σας να ξεκουράζεται όταν μπορείτε (π.χ. το Σαββατοκύριακο). Eάν αυτό δεν είναι εφικτό, προσπαθήστε τουλάχιστον να χρησιμοποιείτε το ξυράφι σύμφωνα με τη φορά των τριχών και όχι κόντρα.
Συνταγή
Aναμείξτε 120 ml τζελ aloe vera με τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 10 σταγόνες σάνδαλο, 5 σταγόνες άρκευθο, 5 σταγόνες κέδρο και 5 σταγόνες κυπαρίσσι. Xρησιμοποιήστε το μετά το ξύρισμα.
Τα φυσικά συστατικά
Άρκευθος : Kαλμάρει, ηρεμεί.
Σάνδαλο : Kαταπραΰνει από ερεθισμούς

Το τζέλ aloe vera το πέρνετε έτοιμο από καταστήματα με φυτικά καλλυντικά.

(πηγή ΙΝΤ) :)

36
Βότανα / ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΒΟΤΑΝΑ (δηλητηριώδη)
« στις: Αυγούστου 18, 2011, 01:06:16 »
ΜΠΕΛΑΝΤΟΝΑ (Atropa bella donna)

Μπελαντόνα

"Atropa Belladonna" είναι η λατινική ονομασία ενός ασυνήθιστου φυτού. Ο μεγάλος φυσιοδύφης Διοσκουρίδης έδωσε στο φυτό αυτό το όνομα. Θεωρείται ότι ήταν τόσο εξοικειωμένος με την φύση και τις ιδιότητες των φυτών ώστε ήταν πάντα εύκολο γι' αυτόν να βρίσκει καταπληκτικά κατάλληλες ονομασίες γι' αυτά.

Το όνομα Atropa Belladonna είναι ένα καλό παράδειγμα πάνω σ' αυτή τη θεωρία γιατί το όνομα του γένους αναφέρεται στην Μοίρα Άτροπο της Ελληνικής μυθολογίας, την άκαμπτη που κόβει το νήμα της ζωής, υπονοώντας την δραστηριότητα του δηλητηρίου. Η προέλευση του ονόματος του είδους δεν έχει ξεκαθαριστεί. "Belladonna" στα ισπανικά σημαίνει "ωραία γυναίκα" όπως επίσης και στα ιταλικά. Προφανώς αναφέρεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες της ισπανικής και της ιταλικής αριστοκρατίας χρησιμοποιούσαν τον χυμό του φυτού ο οποίος περιέχει ατροπίνη, διαλυμένο στο νερό, για να διαστείλουν τις κόρες των ματιών τους ώστε να δείχνουν πιο ονειρικές και όμορφες.

Περιγραφή

Ενδημικό της κεντρικής και νότιας Ευρώπης. Θάμνος σε ανοιχτό πράσινο χρώμα που προτιμά την άφθονη σκιά. Τα άνθη του είναι σε σχήμα καμπάνας για να μετατραπούν σε μεγάλους μαύρους γυαλιστερούς καρπούς σφαιρικού σχήματος, που περιέχουν πορφυρόχρωμο χυμό. Όλα τα μέρη του φυτού είναι εξαιρετικά τοξικά. Τα ξερά φύλλα περιέχουν ατροπίνη και σκοπαλαμίνη  που έχουν ναρκωτική και αντισπασμωδική δράση. Η Μπελαντόνα είναι ένα γοητευτικό και ταυτόχρονα ύπουλο φυτό.

Ιδιότητες

Η Atropa belladona είναι εξαιρετικά δηλητηριώδης. Ο υψηλός βαθμός τοξικότητας της υπάρχει σε όλα τα μέρη του φυτού και ιδιαίτερα στους σπόρους, τις ρίζες και τα φύλλα.

Είναι γνωστή εδώ και αιώνες σαν δηλητήριο, και χρησίμευε επίσης σαν πηγή παραγωγής μερικών φαρμάκων όπως η Υοσκιαμίνη, αλλά είναι πολύ επικίνδυνη στη χρήση εκτός αν χρησιμοποιείται από ειδικευμένους φυσικούς.

Τα συμπτώματα δηλητηρίασης που προέρχεται από Μπελαντόνα είναι στεγνό και καυτό στόμα, ξαναμμένο δέρμα, ναυτία, σύγχυση και ντελίριο.

Οι ομοιοπαθητικοί συνιστούν την Μπελαντόνα για ασθένειες που έχουν παρόμοια συμπτώματα. Όλα τα μέρη της Μπελαντόνας χρησιμοποιούνται στην ομοιοπαθητική θεραπεία. Το φυτό κοπανιέται και πιέζεται με το χυμό ανακατεμένο με αλκοόλ για να διαλυθεi

Η ''μαγικη υπόσταση'' της Μπελαντονα

Ρίζα Μπελαντόνας
Η ρίζα του φυτού αυτού χρησιμοποιείται για να φέρει την ομορφιά και την αγάπη. Χρησιμοποιείται επίσης για ερωτικό δέσιμο και κάθε είδους εργασία που έχει να κάνει με το "ξεσήκωμα" και την ερωτική τρέλα. Λενε πως αν έχεις μαζί σου ένα κομμάτι μπελαντόνα τυλιγμένο σε ένα κόκκινο πανί είναι ικανό να ξεσηκώσεις τα πλήθει στο πέρασμά σου. Χρησιμοποιείται ευρέως για την ανάδειξη της ομορφίας.
Ο μύθος λέει πως η Μπελαντόνα ήταν κάποτε μια πανέμορφη γυναίκα που μάγευε στο διάβα της τα αρσενικά.
Παρόλα αυτά η Μπελαντόνα χρησιμοποιείται για αστρικά ταξίδια.
΄Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Μπελαντόνα δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα ή τα χέρια σας καθώς αποτελεί ένα επικίνδυνο και ΤΟΞΙΚΟ φυτό. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ και μεγάλη προσοχή στις ποσότητες.

Συμπληρώνει ο Ορφέας....

Η ρίζα του φυτού αυτού χρησιμοποιείται για να φέρει την ομορφιά και την αγάπη. Χρησιμοποιείται επίσης για ερωτικό δέσιμο και κάθε είδους εργασία που έχει να κάνει με το "ξεσήκωμα" και την ερωτική τρέλα. Λενε πως αν έχεις μαζί σου ένα κομμάτι μπελαντόνα τυλιγμένο σε ένα κόκκινο πανί είναι ικανό να ξεσηκώσεις τα πλήθει στο πέρασμά σου. Χρησιμοποιείται ευρέως για την ανάδειξη της ομορφίας.

Γητειές - καταδεσμοί - ξόρκια....
Μπελαντόνα για να τρέχουν ξοπίσω σας οι άντρες!!!!

"Κατά πως σέρνεται η μπελαντόνα ,
να σέρνονται κι οι άντρες στο διάβα μου,
κατά πως τρέχει ξοπίσω μου η μπελαντόνα,
να τρέχουν πίσω μου τα αρσενικά,
πίσω από εμένα την .............., κόρη της.............
Κατά πως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί
στην ομορφιά της σκοτεινής κυράς
και ο έρωτας της παίρνει το μυαλό όλων,
να τρελαίνονται κι οι άντρες στο δρόμο μου.

Για να "δέσουν" τα αρσενικά να τρέχουν πίσω από το φουστάνι έραβαν με κόκκινη κλωστή στο τελείωμα της φούστας τους ρίζα μπελαντόνα ή την είχαν πανω τους μέσα σε κόκκινο πανί".


ναί ναί μα υπάρχει κι άλλο ''μυστικό ...
έπρεπε το βότανο να μέινη στα αστέρια (ξάστρισμα) για 3 νύχτες απο τις 12 για 4 ώρες να φόρτιστει με την δύναμη του φεγγαριού..και τότε λέγανε τα εξέις λόγια ξαστρίσματος:

Aτροπη κυρά Κυρά της Νύχτας
Βασίλισσα του Σκοταδιού..
εσύ που ξυπνάς τις νύχτες
και κλέβεις τους αντρες απ'τις γυναίκες τους
και τα μυαλά τους σαλεύεις με τον έρωτα
την ομορφιά σου μαζί μου να μοιράσεις'
με εμένα την.......γέννα της.......
Οποιος με βλέπει να θολώνεται...
όπως τους θολώνεις το μυαλό.
Με ομορφιά νυχτιάτικη κάλυψε την μορφή μου
κι όποιος με θορεί στα μάγια μου να πέφτει.


Και αφου τελείωνε το 3 ημερο ''ξαστρισμα'' έραβαν το φύλακτο τους σε κόκκινο μεταξωτό,λέγοντας τα άλλα λόγια 33 φορές και κάνοντας 33 κόμπους με κόκκινη μεταξωτη κλωστή. ;)


37
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ / ΛΙΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σε όλες τις γυναίκες αρέσουν οι πολύτιμοι λίθοι και τα διαμάντια σε σημείο που πολλές δεν μπορούνε να αποχωριστούν τα κοσμήματά τους! Έχετε σκεφτεί όμως ότι ο λόγος μπορεί να μην είναι μονάχα αισθητικός;

Είναι αποδεδειγμένο ότι η κάθε πέτρα κρύβει δυνάμεις και ενέργεια που ίσως ταιριάζουν με αυτές κάποιου ατόμου. Αλλωστε οι λίθοι έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες.

Η κρυσταλλοθεραπεία είναι μια ήπια φυσική μέθοδος θεραπείας όπως και τόσες άλλες (βλ. Αρωματοθεραπεία, Θεραπεία με Βότανα, κλπ) και βασίζεται στο ότι ανάλογα με το είδος, το σχήμα, το χρώμα, τη δομή και τη χημική σύνθεσή τους, οι διάφορες, πολύτιμες και μη, πέτρες μεταφέρουν την ενέργειά τους στα κύτταρα του ανθρώπου συμβάλλοντας έτσι στη θεραπεία του. Οι ιδιότητες αυτές των λίθων και η ευεργετική τους δύναμη, βασίζονται σε δύο κανόνες που έχει ορίσει η φύση:

Ηλεκτρομαγνητική Ενέργεια: Οι λίθοι εκπέμπουν ενέργεια. Όταν τοποθετηθούν στο κατάλληλο σημείο του σώματος, αυτή η ενέργεια, περνώντας μέσω των λεμφικών υγρών σε όλο το ανθρώπινο σώμα, ενεργοποιεί τις κυτταρικές λειτουργίες.

Η σύσταση των λίθων: Οι πέτρες και οι κρύσταλλοι, αποτελούνται από τα ίδια ανόργανα άλατα που υπάρχουν και στο σώμα μας και ελευθερώνουν μόρια σιδήρου, ψευδάργυρου και άλλων αλάτων. Η επίδρασή τους στον οργανισμό μας είναι παρόμοια με αυτή που δέχεται όταν παίρνουμε χάπια που περιέχουν αυτά τα στοιχεία.

Εδώ ταιριάζει το ρητό, «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», καθώς, όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί, δεν είναι τόσο η δύναμη της πέτρας, όσο η αλληλεπίδραση ανάμεσα στον άνθρωπο και στην πέτρα που φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σύμφωνα πάντα με τη θεωρία της κρυσταλλοθεραπείας, μπορεί να βρεθεί η πέτρα που ταιριάζει στο κάθε άτομο ώστε να χρησιμοποιηθεί η θετική της επίδραση στην ψυχοσύνθεσή του με έναν πολύ απλό τρόπο. Απλώς κρατώντας ένα λίθο κλεισμένο στη χούφτα μας για λίγο, θα αισθανθούμε ανεξήγητη ζωντάνια. Σε αντίθετη περίπτωση, ένα ψυχικό κενό.

Οι διάφορες διατάξεις και αγωγές της κρυσταλλοθεραπείας προσφέρουν συνήθως χαλάρωση, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που σχετίζονται με το άγχος, με συναισθηματικό σοκ, με διάφορα ψυχολογικά τραύματα και γενικότερα με διάφορες προβληματικές καταστάσεις που χρίζουν αντιμετώπισης και επίλυσης.

Βασικός στόχος της κρυσταλλοθεραπείας, είναι να βοηθήσει το άτομο να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή,να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη αυτογνωσίας, να βοηθήσει σε προβλήματα ψυχοσωματικής φύσης αλλά και γενικότερα να αποτελέσει έναν εξαιρετικά χρήσιμο βοηθό στο μονοπάτι της προσωπικής εξέλιξης του κάθε ανθρώπου.

(πηγή ΙΝΤ)

38
Οι κρύσταλλοι σαν κάθε ζωντανός όργανισμός,θέλουν κι αυτοί,κάποια περιποίηση ώστε να μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο τις θετικές τους ιδιότητες.

Ποιό σημαντικό είναι λοιπόν ο καθαρισμός τους.Κυρίως όταν πέρνουμε κάποιον κρύσταλλο για πρώτη φορά στα χέρια μας θα πρέπει να τον ''καθαρίσουμε'' απο τις προηγούμενες ενέργειες που έχει δεχτεί και να τον φροντίσουμε.Ετσι θα του δείξουμε κατά κάποιο τρόπο σεβασμό,αλλά και θα τον ενεργοποιήσουμε στην συνέχεια θετικά ώστε να μπορεί κι εκείνος με την σειρά του,απαλαγμένος απο ρύπους,κυριολεκτικούς και μεταφορικούς να μας υπηρετήσει και να μας βοηθήσει με τις ιαματικές του ή όποιες άλλες ιδιότητες.

Τρόποι καθαρισμού κρυστάλλων-λίθων υπάρχουν πολλοί.Ο ποιό απλός είναι να βάλουμε τον λίθο μας σε αλάτι χοντρό για 24 ώρες,και μετά να αφήσουμε τον κρύσταλλο-λίθο,κάτω απο βρύση να τρέχη επάνω του νερό για 2-3 ώρες.Αν υπάρχει η δυνατότητα να είναι νερό πηγής δηλαδή να πάμε σε καποια εκδρομή μας και να τον αφήσουμε σε μια πηγή να δροσίζετε είναι το καλύτερο!Μια άλλη καλή επιλογή είναι το θαλασσόνερο.Βάζουμε τους λίθους σε ένα πουγκάκι η τούλι,και τους βάζουμε σε ένα βράχο στην ακροθαλασσιά να βρέχοντε με το κύμα,για 4 περίπου ώρες.Τέλειος καθαρισμός!Αυτό και γενικά οι ενεργειακοί καθαρισμοί είναι καλύτερα να γίνοντε στην χάση της σελήνης.

Υπάρχουν στο εμπόριο και χημικά σκευάσματα που οι γεμολόγοι προτείνουν για καθαρισμό λίθων αλλά εγώ δεν είμαι σύμφωνη με τα χημικά γενικά.Προτειμώ τις φυσικές λύσεις οπως σε κάθετι...άσφαλώς ποτέ δεν πλένουμε τους λίθους μας με απορριπαντικα,κτλ..με ένα βουρτσάκι των δοντιών απαλά μπορούμε να απομακρύνουμε σκόνες και χώμματα αν τυχον υπάρχουν,και θα έχουμε καθαρούς κι ευτυχισμένους κρύσταλλους-λίθους. ;)
Τώρα πως ''φορτίζουμε'' τους λίθους μας.

Κατά προτίμηση φορτίζουμε στην γέμιση της σελήνης.Υπάρχουν και πάλι πολλοί τρόποι,θα πώ 2 τούς ποιό απλούς.
Είτε θάβουμε τους κρύσταλλους -λίθους για λίγες ώρες στην αρχική πηγή τους (στην γή) στο χώμα ώστε να πάρουν δύναμη και ζωή από την πηγή απ'όπου και προέρχοντε,είτε τους βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος με αλατόνερο,και τους αφήνουμε στον Ηλιο΄για 4-5 ώρες κυρίως μεσημεριανές 12.00+,να φορτιστούν από την Ηλιακή ακτινοβολία,πράγμα που τούς αρέσει πολύ και φαίνετε!!!Θα δείτε αμέσσως πως λαμποκοπούν και πόσο χαρούμενοι δείχνουν!!!

Η επαναφόρτιση καλό είναι να γίνετε συχνά,ανάλογα φυσικά με την χρήση των λίθων καθώς και το έιδος.Αλλά το σπά ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Το όλο θέμα είναι να αντιμετωπίσει κανείς τους Κρυστάλλους -Λίθους σαν αυτό που είναι.Ζωντανοί οργανισμοί,έτοιμοι να μας βοηθήσουν,να μας γιατρέψουν,να μας προφυλάξουν,να πάρουν ακόμη και τις αρνητικές ενέργειες επάνω τους για μάς..και πρέπει να τους φερθούμε ανάλογα.Νομίζω. :)

39
Σπρέι ποδιών κατά της κακοσμίας

Αν και φαντάζωμε κανείς μας δεν χρειάζετε κάτι τέτειο,παραθέτω την συνταγή απλά αναφορικά. ;D

Υλικά:

Βότανα:
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού μέντα
1 κουταλάκι του γλυκού ευκάλυπτος
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμος
1 κουταλάκι του γλυκού λεβάντα
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός

Αιθέρια Έλαια:
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλα
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree(τειόδεντρο)
1 κουταλάκι της σούπας γλυκερίνη

Συνταγή:

Φτιάχνουμε ένα τσάι (έγχυμα) από τα παραπάνω βότανα. Το αφήνουμε να τραβήξει για 15 λεπτά και προσθέτουμε σ' αυτό το μίγμα τα αιθέρια έλαια και την γλυκερίνη.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα και το ανακινούμε καλά πριν από κάθε χρήση.

Ψεκάστε με το μίγμα τα πόδια σας. Μπορείτε να ψεκάσετε, αν θέλετε, τα παπούτσια και τις παντόφλες σας.

(πηγή ΙΝΤ.)

40
Θερμαντικό λάδι για εντριβές (για κρυολογίματα-πιασήματα κτλ)

100ml λάδι βάσης αμυγδαλέλαιο
50ml λάδι βάσης βαλσαμέλαιο

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτος
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο βασιλικού
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τειόδεντρο
10 σταγόνες διάλυμα πρόπολης
10 σταγόνες διάλυμα καμφοράς, ή καμφορά σε δισκία (1/2 δισκίο διαλυμένο σε νερό)


Συνταγή:

Φτιάχνουμε 150 μλ βάση λαδιού με αμυγδαλέλαιο και βάλσαμο, προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια και προσθέτουμε στο τέλος το διάλυμα καμφοράς και προπόλης.

Για ευαίσθητες επιδερμίδες προσθέτουμε 1 κουταλάκι της σούπας  γλυκερίνη και την ρίχνουμε στο λάδι μας.

Τριφτείτε μ' αυτό στο στήθος και την πλάτη το βράδυ πριν το ύπνο, για να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε. Μπορείτε επίσης να τρίψετε τους κροτάφους σας, είναι ευεργετικό για τον πονοκέφαλο.
Προσοχη στα πολύ ευαίσθητα δέρματα,μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αιθέρια έλαια,και στην καμφορά. :-\

41
Βότανα / ΛΕΒΑΝΤΑ
« στις: Αυγούστου 15, 2011, 22:35:26 »
Ποιός είπε πως η ΛΕΒΑΝΤΑ κάνει μόνον για τις ντουλάπες μας για να απωθέι τον σκόρο?Κάνει κι άλλα πολλά...ορίστε μερικές από τις πολλές χρήσεις τις...
           
Λεβάντα για τη λαρυγγίτιδα
Για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα μιας λαρυγγίτιδας, ρίξτε 50 γρ. λουλούδια λεβάντας (Lavandula Αugustifolia) σε 1 λίτρο βραστό νερό και αφήστε τα 15΄. Όταν υποφέρετε από λαρυγγίτιδα, πίνετε 3 φλιτζάνια τη μέρα από αυτό το αφέψημα με όσο μέλι θέλετε. Tο αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο αν το πίνετε όσο πιο ζεστό μπορείτε.
Λεβάντα για την ιγμορίτιδα
Mπορεί να μην τη θεραπεύει, αλλά αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο αντιμετώπισης που προσφέρει παράλληλα σημαντική ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα που συνοδεύουν μια κρίση ιγμορίτιδας. Bράστε 2 φλιτζάνια νερό, προσθέστε το χυμό 2 λεμονιών, πιπέρι, ένα κουταλάκι θαλασσινό αλάτι και μία χούφτα φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα λεβάντας. Στη συνέχεια, πριν κρυώσει το μείγμα, σκύψτε πάνω από τη γαβάθα, σκεπάστε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και κάντε για αρκετή ώρα εισπνοές. Tο συστατικά του μείγματος και ιδιαίτερα η λεβάντα παίζουν απολυμαντικό και αποσυμφορητικό ρόλο.

Λεβάντα για το ξηρό έκζεμα
H λεβάντα χρησιμοποιείται ευρύτατα στη δερματολογία ήδη από την αρχαιότητα, επειδή το δραστικό συστατικό της, ένα αιθέριο έλαιο που λόγω της σύστασής του έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, εμποδίζει την επιμόλυνση των πληγών. Aν θέλετε να σβήσουν γρήγορα οι πληγές από έρπη, μπορείτε να φτιάξετε μια απλή λοσιόν από άνθη λεβάντας. Pίξτε μία χούφτα άνθη (φρέσκα ή ξερά) σε 1 λίτρο ελαιόλαδο και αφήστε το βάζο στον ήλιο για 3 μέρες. Mετά, σουρώστε το λάδι και βάλτε άλλη 1 χούφτα άνθη για άλλες 3 μέρες. Eπαναλάβετε τη διαδικασία μέχρις ότου το ελαιόλαδο αποκτήσει έντονη μυρωδιά λεβάντας και κάνετε με αυτό τακτικές επαλείψεις στα σημεία όπου είχε εμφανιστεί ο έρπης.

Λεβάντα για τον εκνευρισμό
Aν νιώθετε τα νεύρα σας τεντωμένα λόγω επαγγελματικών ή οικογενειακών δυσκολιών, επειδή υποφέρετε από αϋπνία ή για κάποιον άλλο λόγο (π.χ. κατάχρηση αλκοόλ ή καφέ) και κυκλοφορείτε με... το ζωνάρι σας λυμένο για καβγά, καλό θα ήταν να κάνετε μια θεραπεία με άνθη λεβάντας. Φτιάξτε ένα ελαφρύ έγχυμα αφήνοντας για 5 λεπτά 50 γρ. αποξηραμένα άνθη του φυτού σε 1 λίτρο κρύο νερό. Πίνοντας 3-4 φλιτζάνια από το έγχυμα μέσα στη μέρα -το ένα οπωσδήποτε λίγο πριν από την ώρα του ύπνου-, θα ηρεμήσετε και θα πάψετε να είστε ευερέθιστοι. Φροντίστε, όμως, να τηρείτε τη σωστή δοσολογία, γιατί η λεβάντα σε υπερβολική δόση μπορεί να είναι τοξική. H λεβάντα, που από το 18ο αιώνα είχε καταταγεί στα λεγόμενα «κεφαλικά φυτά» λόγω της επίδρασής της στο νευρικό σύστημα, με τα αιθέρια έλαια που περιέχει λειτουργεί κατευναστικά και ηρεμιστικά.Επείσης μπορείτε να εμποτίσετε ένα βαμβάκι με αιθέριο έλαιο λεβάντας και να το μυρίζετε για λίγη ώρα βοηθά στο στρές και στην ήπια μορφή καταθλιπτικών κρίσεων.

Λεβάντα για τον πονόδοντο
Aν σας πιάσει πονόδοντος ή νευραλγία των δοντιών μέσα στη νύχτα και ψάχνετε κάτι που θα σας ανακουφίσει, θυμηθείτε τις καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της λεβάντας. Mπορείτε να κάνετε στοματικές πλύσεις με αφέψημα (20 γρ. αποξηραμένα λουλούδια ή 40-50 νωπά που θα βράσετε για 15-20΄ σε 1/2 λίτρο νερό) ή κομπρέσες, που θα εφαρμόσετε πάνω στην πονεμένη περιοχή ή εξωτερικά στο σαγόνι ή στο μάγουλο.

Είναι γνωστό σε όλους πώς το άρωμα της Λεβάντας στα ρούχα βοηθά τα παιδιά (και τούς ενήλικες) να κάνουν έναν ήρεμο και βαθύ ύπνο.Αρωμματίστε λοιπόν το κρεββάτι σας με πουγκάκια γεμάτα βότανο Λεβάντας ή βάλτε λίγο αιθέριο έλαιο σε αρωματιστή πρίν να κοιμηθήτε και όνειρα γλυκά. :)

42
Η Στοά.΄. της Τέχνης / Ηλιος Θεός
« στις: Αυγούστου 15, 2011, 20:54:56 »
Ηλιος Θεός

http://www.youtube.com/watch?v=MsOKqbYrG0k&feature=related

   
Στίχοι: Πάρης Μήτσου
Μουσική: Μιχάλης Νικολούδης
Πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Σκουλάς

Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω
έχω φίλο τον Ήλιο-Θεό
με του αγέρα το νέκταρ μεθάω
αγκαλιάζω και γη κι ουρανό.

Και χωρίς τα φτερά δεν φοβάμαι
το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά
στα ψηλά τα βουνά να κοιμάμαι
στο Αιγαίο να δίνω φιλιά.

Λευτεριά στους ανέμους ζητάω
έχω πάψει να είμαι θνητός
ανεβαίνω ψηλά κι αγαπάω
δίχως σώμα χρυσός αετός.

Και χωρίς τα φτερά δεν φοβάμαι
το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά
στα ψηλά τα βουνά να κοιμάμαι
στο Αιγαίο να δίνω φιλιά.

Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω
έχω φίλο τον Ήλιο-Θεό
με του αγέρα το νέκταρ μεθάω
αγκαλιάζω και γη κι ουρανό.

43
Σπιτική λοσιόν ξυρίσματος για μετά το ξύρισμα.(Για άντρες)  ;)

Δεν είναι απαραίτητο και οι άντρες να βάζουν μόνο χημικά στα ευαίσθητα πρόσωπα τους μετά το ήδη επιβαρυμένο απο το συχνό ξύρισμα δέρμα τους..
Προτείνω λοιπόν μια σπιτική λοσιόν που καταπραύνει,δροσίζει μα και απολυμένει το δέρμα μετά το ξύρισμα με απλά και εύκολα υλικά που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά, είναι φθηνά και απόλυτα φιλικά για το περιβάλλον.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα γυάλινο μπουκάλι (γενικά αποφεύγετε ό,τι είναι πλαστικό), 30 ml μηλόξιδο, έξι σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (μπορείτε να αναμείξετε και περισσότερα, ωστόσο μην το παρακάνετε) και 70 ml αποσταγμένο νερό. Ανακινείστε καλά και εφαρμόστε στην φρεσκοξυρισμένη επιδερμίδα. Δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Έτσι δεν είναι;

Σχετικά με το καλύτερο σε επιλογή αιθέριο έλαιο που εγώ θα πρότεινα είναι αυτό της Λεβάντας.Εχει αντιφλογιστικές και καταπραυντικές ιδιότητες και γιάυτο τα παλιά χρόνια οι παππούδες μας μετά το ξύρισμα (στα κουρεία) συνήθηζαν να βάζουν κολώνια Λεβάντα.Καλή επείσης επιλογή είναι και το έλαιο νερολί,η ακόμη και κάποιο πολύ έντονα ''μοσχοβολιστό''2 Πατσουλί+2 Τριανταφυλλο+4 Πευκο,κτλ αν θέλετε η λοσιόν σας παράλληλα με τις φαρμακευτικές τις ιδιότητες...να..μένει και ''αξέχαστη''  ;)

44
 ;D Λοσιόν για τα παράσιτα για τα ζωάκια μας
(αρωματοθεραπεία για τους πιστούς μας φίλους)
6 σταγόνες ελαίου περγαμόντο
6 σταγόνες λεβάντας
6 σταγόνες ελαίου τειόδεντρου
30 κυβ. εκατ. (2,5 κούπες τσαγιού) νερό

Βάλτε το νερό σε ένα μικρό ψεκαστήρι και προσθέστε τα αιθέρια έλαια. Κολλήστε μια ετικέτα των συστατικών (να μην ξεχνιόμαστε) και ανακινείστε πριν τη χρήση. Ζητείστε από κάποιον να κρατήσει το ζωάκι και να του καλύψει τα μάτια, καθως του ανασηκώνετε το τρίχωμα ψεκάζοντας παράλληλα.

Απλή κι αποτελεσματική.Και κυρίως...πέραν των κλασικών χημικών....!!!
Θεωριτικά απομακρύνει τούς ψύλλους και τις φλεβοτόμους (σκνίπες) οι οποίες είναι υπέυθυνες για την νόσο καλαζάρ ή αλλοιώς λε'ισμανίαση.Πιθανών να κάνει κάτι και για τα φρικτά τσιμπούρια αλλά όχι σίγουρα.
Πολύ καλό θα ήταν αν μέσα προσθέταμε και 5-6 σταγόνες σιτρονέλας αν υπάρχει,έχει σίγουρη αντικουνουπική δράση. ;)
Φυσικά επαναλαμβάνουμε τον ψεκασμό τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

45
Κρυσταλλικά Ελιξίρια
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 
Βάζουμε τον κρύσταλλο σε ένα γυάλινο μπουκάλι και το γεμίζουμε με 100ml απεσταγμένο νερό πηγής(σε περίπτωση που δεν έχουμε τέτειο νερό καταχρηστικά χρησιμοποιούμε απιονισμένο). Το αφήνουμε στον ήλιο για τρείς ώρες. Το απόσταγμα μοιράζεται σε μικρότερα μπουκαλάκια και αναμιγνύεται με ίση ποσότητα βιολογικού μπράντυ.
 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
Ρίξτε 3-4 σταγόνες απο κάθε κρυσταλλικό απόσταγμα που διαλέχτηκε (μέχρι 6) σε ένα ποτήρι νερό πηγής(πάλι καταχρηστικά,αν δεν υπάρχει,χρησιμοποιήστε εμφιαλομένο) και πιείτε το αργά. Για γρηγορότερη επίδραση μπορείτε να ρίξετε 3-4 σταγόνες από το απόσταγμα κάτω από την γλώσσα, 4 φορές ημερησίως.
 
Άλλες χρήσεις : Εκτός από την εσωτερική χρήση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κρυσταλλικά αποστάγματα και με άλλους τρόπους. Εξωτερικά, σε κάποιο προβληματικό σημείο του σώματος, καθαρίζοντας τα χέρια μας με μια μικρή ποσότητα αποστάγματος πριν από ενεργειακές διεργασίες, στάζοντας μερικές σταγόνες αποστάγματος στην μπανιέρα μας ή ρίχνουμε μερικές σταγόνες αποστάγματος σε έναν ψεκαστήρα με απεσταγμένο νερό πηγής και το χρησιμοποιούμε για να ψεκάζουμε τον χώρο.

(πηγή ΙΝΤ)
 

Σελίδες: 1 2 [3] 4