Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Eleni

Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 15
16
Παράθεση
Ως διδασκαλος βεβαιωνω, οτι οπως το πραξαμε στο παρελθον, ετσι αλλη μια φορα θα επεμβουμε, ανεξαρτητως χωρου και χρονου, μη μας αναζητησεται δεν υπαρχουμε, ειμαστε σε επαφη μονο με αυτους που πρεπει.

No nobis Domine, no nobis, sed nomini tue ta gloriam

Ασε φίλε....καλύτερα να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας ...ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου.....

17
Αβαρις σε παρακαλώ να μιλάς μόνο για τον εαυτό σου. Δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα για μένα , δεν ξέρεις καν πως είμαι....και το πιο σίγουρο δεν εχεις ιδέα τι σκέφτομαι [ και κανείς άλλος].
Σχετικά με το << συνήγορος του διαβόλου>> είναι για γέλια.....σου εχω ξαναπεί να φρενάρεις λίγο την φαντασία σου και να σταματήσεις να βλέπεις παντού ''πνεύματα'', '' μάχες'' ''ιππότες'' κλπ κλπ.

Τα υπόλοιπα θα σου τα στείλω σε μέιλ μια και παραμένω της αρχής << τα εν οίκω, μη εν δήμω>> αφού εσύ δεν μπήκες στο κόπο να αναρωτηθείς ποτέ τίποτα .....

τα λέμε ...που έλεγε και ένα φιλαράκι μου ....που πολύ μου λείπει τελικά....

18
 Καλημέρα σε όλους.
Ορφέα για το τι έγινε και δεν εγινε στο παρελθόν δεν μπορω να εκφέρω καμία γνώμη διότι δεν γνωρίζω ουτε τα πρόσωπα ούτε τα πράγματα.
Για αυτό που γίνεται όμως αυτή την στιγμή, είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω.

Δεν θεωρώ οτι εκανες σωστά που ανοίγεις ενα τέτοιο θέμα στην εμφανή περιοχή του φόρουμ. Σε τι ενδιαφέρουν τα μη μέλη τα εσωτερικά ενός τάγματος που υποτίθεται οτι εκπροσωπείς με μόνο στόχο να το διαβάλλεις?
Τα οικογενειακά σου εσύ τα ανακοινώνεις σε όλο τον περίγυρο σου και αν ναι μήπως φαντάζεσαι οτι ενδιαφέρουν για οποιον δήποτε λόγο εκτος απο κους κους η ζητάς την συνδρομή τους για να αποφασίσεις?

Αυτές οι συζητήσεις δεν νομίζω οτι γίνονται μεσα σε φόρουμς, ούτε με την μορφή της κριτικής και του εμπλεκόμενου συναισθήματος.

Εκτός αυτού η αναζήτηση είναι μοναχική υπόθεση και στις ημερες μας όλα λειτουργούν σαν σχολές οπου δίνονται τα εφόδια γαι την προσωπική ανάπτυξη του καθενός όπως αυτός νομίζει....ας προσγειωθούμε .....
Δεν βλέπω γιατί εγω θα πρέπει να ανακατέψω τις διδασκαλίες που διαβάζω στις μονογραφίες με τα οικόπεδα και με τα ερωτικά του καθενός..... δεν αντιλαμβάνομαι καν γιατί θα πρέπει ο φοιτητής ενός πανεπιστημίου να νοιάζεται για την ζωή του καθηγητή του η την οικονομική του κατάσταση.....μήπως μαζί θα ζήσουνε η μαζί θα '' φύγουν?


19
Παράθεση
Η χειρότερη αυταπάτη είναι να νομίζεις πως αυτοβελτιώνεσαι,                           ενώ δεν κάνεις τίποτε άλλο απο το να
 αυτοαναιρείσαι στα θετικά και να δρας στα αρνητικά πιστεύοντας πως είναι θετικά.


Αβαρις απάντησες μόνος σου τελικά...................
Θα ήθελα να επισημάνω μια δική μου άποψη σε όλα οσα διάβασα σήμερα....με την ελπίδα να τα δείς απο όλες τις πλευρές ...
Πριν βγάλουμε συμπεράσματα σε ότι μας απασχολεί στην ζωή μας γενικά, δεν νομίζεις οτι θα πρέπει να εχουμε μια σαφή, έγκυρη και αναλυτική εικόνα των γεγονότων?
Επίσης εσύ σαν ελεύθερος επιχειρηματίας, οταν χρειάζεται να κρίνεις και να αποφασίσεις πως το κάνεις?
Δεν εξετάζεις όλες τις εκδοχές και την προέλευση τους?
Και δεν αποφασίζεις σύμφωνα με αυτό που εσύ θεωρείς σωστό η μήπως αφήνεις το συναίσθημα σου να κυριαρχεί αντί εσύ σε αυτό ? [ γιατί τότε θα έκανες έκπτωση σε κάθε τσαχπίνα μικρούλα που ΄''παίζει''....
θα χάριζες τα αγαθά σου σε όποιον ''καημένο'' κλαψούρη περιπλανώμενο ερχόταν ....και στο τέλος θα εβγαινες εσύ έξω απο το χώρο σου ''νομίζοντας οτι .....αυτοβελτιώθηκες...

Απλώς σαν θέμα πρός διαλογισμό

Με αγάπη21
Παράθεση
Εν τέλλει, αυτό που "μετράει" περισσότερο και που "αλληλεπιδρά" με τον άνθρωπο - Δέκτη - Μαθητή, είναι άραγε η Προσωπική Αύρα του "Διδάσκαλου" ή η Αύρα της "Διδασκαλίας" αυτής καθεαυτής?

Για μένα αυτό που μετράει είναι η φωνή της δικής μου συνείδησης. Ακόμη κι αν κάνει λάθος τουλάγχιστον θα είναι δικό μου, οπως και η ευθύνη.

Αδελφέ Άβαρις οπως είπες και σε άλλο θέμα, ο δογματισμός δεν είναι επιθυμητός. Επομένως είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάζουμε τις διδασκαλίες, να διαλογιζόμαστε τα θέματα τους και αφού ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΜΕ οτι κατανοήσαμε ΠΛΗΡΩΣ το νόημα τους και δεν το εκλάβαμε απλώς σαν μια ακαδημαϊκή γνώση, να αποφασίζουμε αν μας ταιριάζει η οχι.

Ο ρόλος του διδασκάλου είναι [ κατ' εμε] να δίνει μια κατεύθυνση και να παρέχει την πρόσβαση στην πληροφορία. Απο εκεί και μετά το αν και το πως θα μετατρέψουμε αυτήν σε γνώση και εμπειρία είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια ζητήματα που μας απασχολούν και θέλουμε να επιλύσουμε, ούτε εχουμε όλοι την ίδια ουσία.
Η διδασκαλίες μας βοηθούν στην ατομική μας εξέλιξη και μόνο.
Αν αφήσουμε την '' 'αυρα'' [οπως λες ,αν και δεν συμφωνώ με την λέξη εδώ]του διδασκάλου να μας επηρρεάσει θα είμαστε μονίμως απο πίσω και υπάρχει περίπτωση να χάσουμε τον σκοπό μας.
Θα μοιάζουμε σαν τις μαθήτριες του λυκείου που ερωτεύονται τον καθηγητή τους ...[ μη γελάς... ;D]

Αυτό που φαίνετα στον Καθρέφτη......είναι η εικόνα του οδηγού μας....και μάλλον θα πρέπει να την έχεις δεί ..ε...

Καληνύχτα σου

22
Αποσυμβολισμός / Re: Μη-Θέληση!
« στις: Ιούλιος 10, 2007, 21:38:47 »
Παράθεση
. Αυτό όμως είναι που αναπαράγει ο εγωισμός, την θέληση για δύναμη και την προσπάθεια για επικράτηση έναντι άλλων εγώ, αυτό δηλαδη που συμβαίνει παντού στην κοινωνία μας. Νομίζω πως ως ένα ποσοστό αυτό αποδείχτηκε..

Αποδείχθηκε και απο την θέληση και απο την μη θέληση....
Που είναι λοιπόν η διαφορά εντέλει ? τόσος χρόνο υπαρκτός και ανύπαρκτος ...για να καταλλήξουμε στο ίδιο σημείο ακριβώς.

23
Ψυχολογία και εσωτερισμός / Re: Δοκιμασία Σελήνης
« στις: Ιούλιος 09, 2007, 16:18:43 »
Ευχαριστώ Κανένα  :)

24
Ψυχολογία και εσωτερισμός / Re: Δοκιμασία Σελήνης
« στις: Ιούλιος 08, 2007, 13:38:50 »
Θα ήθελα να συζητήσουμε κάτι που εχω παρατηρήσει οταν προσπαθώ να κάνω τα παραπάνω.
Υπάρχουν ημέρες που το όλο γεγονός γίνεται πολύ εύκολα, σχεδόν ρέει χωρίς καμία δυσκολία και αν δεν έχω βάλει ξυπνητήρι για να ευαρεστηθώ   :o να επανέλθω μπορεί να κρατήσει ΄για πολύ...
Αλλά υπάρχουν και άλλες φορές που ενω κάνω του κόσμου της προσπάθεις, ούτε να συγκεντρωθώ μπορώ, ούτε καν να προσεγγίσω το δικό μoυ χώρο [ sanctum]....εντέλει εκνευρίζομαι και σταματάω για αργότερα η άλλη ημέρα.
Μέσα στις διδασκαλίες μας προτείνεται να διαλογιζόμαστε και να ερχόμαστε σε επαφή με το sanctum, δυό φορές την ημέρα, για λίγο αλλά δεν ξέρω αν μπορεί αυτό να γίνει πάντοτε.
Μέχρι τώρα εχω την εντύπωση οτι η προσέγγιση είναι πολύ πιο έυκολη οταν εχουμε κάτι προς σκέψη  η επίλυση παρά ως καθημερινή συνήθεια.

Γιατί μπορεί να γίνονται αυτά?

υγ Κατα περίεργο τρόπο, το μόνο μέρος που τα καταφέρνω αμέσως και άκρως αποτελεσματικά είναι στην αρχή της σύγκλησης ......πράγμα που με εντυπωσιάζει, μια και δεν είμαι μόνη και μπορεί να βρίσκομαι σε ένταση η σε αμφισβήτηση....αλλά εκεί γίνεται πάντα....

25
Αποσυμβολισμός / Re: Veritas Vos Velirabit
« στις: Ιούλιος 06, 2007, 23:35:06 »
Ουάου!!! Ορφέα εγώ τα έχω όλα αυτά?  :o

χα χα !!!
Καλό βράδυ  :)


26
Ποιά η διάκριση μεταξύ στοχασμού και διαλογισμού?

27
Αποσυμβολισμός / Re: Μη-Θέληση!
« στις: Ιούλιος 05, 2007, 19:51:19 »
Ξέρει κανείς να μου πεί τι σημαίνει αυτό εδώ

<< δίδεται σε ανθρώπους που έχουν "κλειδώσει" τα πέντε πρώτα σώματα και όχι πιο πριν....">> ?

28
Καλό ταξίδι !!! Να περάσεις καλά και μην ανησυχείς...όλα καλά θα πάνε.... ;)

29
Παράθεση
Αν και βρίσκομαι σε διακοπές, πάω σε ένα μικρό γυμναστήριο.  Πήγα να μπω κρατώντας το σέικερ με την πρωτεΐνη και ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό που έφερα από το σπίτι.

Εμένα αυτό με προβληματίζει .....

Ο ιδιοκτήτης, το γυμναστήριο και ο τζίρος είναι παροδικά, περιστασιακά ....και μάλλον ασήμαντα...[ κατά την γνώμη μου]...

Φιλικά ΄και αδελφικά

30
Είναι εύκολο να συγκεντρωθούμε σε μια σκέψη αποκλειστικά?
Για μένα, ο διαλογισμός είναι μια κατάσταση που με ενθουσιάζει αυτή καθαυτή για το συναίσθημα που παρέχει, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα συγκέντρωση.

Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 15