Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Eleni

Σελίδες: [1] 2 3 ... 15
1
ΡΕΙΚΙ / Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« στις: Απριλίου 13, 2009, 19:08:27 »
Παιδιά οτι ειχα να πω το είπα....περι του ρέικι και των ταγμάτων...καθως και των δικών μου εμπειριών.
Πέραν αυτων δεν εχω κατι αλλο να δώσω..γιατι για να πάρω δεν το συζητάμε.
Εχω τις αποψεις μου ,  οπως και εσεις εχετε τις δικες σας οι οποίες   μετακινούνται αν ειναι , μονο απο εμενα και αυτη την στιγμή τις βρίσκω μια χαρά.
Οι αντιπαραθέσεις ειναι βαρετές και χαλάω του κόσμου την ενέργεια για να κάθομαι να απαντάω.. ....την ωρα που κανεις δεν απανταει στις δικες μου ερωτήσεις.
Συνεχίστε οπως ειστε στην δική σας νάρκη και οποτε θέλετε , ειστε ευπρόσδεκτοι στο νηπιαγωγείο για να πάιξουμε στο φώς.....
Ορφέα ευχαριστώ για την φιλοξενία. :)


2
ΡΕΙΚΙ / Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« στις: Απριλίου 13, 2009, 12:25:27 »
Σεραπι στο πρώτο ατριουμ αν θυμάμαι καλά είχαμε ένα τελετουργικό όπου κοιτάζαμε το πρόσωπο μας σε ένα καθρέφτη κλπ....θα ήθελα να  ξανακοιταχτείς ..έστω σε ένα απλό καθρέφτη του σπιτιού σου και να σκεφτείς τι βλέπεις εκεί.....
Όμως θα σου πω τι δεν θα δεις...
Αποκλείεται να δεις ένα άνθρωπο χαρούμενο με καλοσύνη ...ένα άνθρωπο δίκαιο και ακέραιο ...ένα Άνθρωπο που έχει σκοπούς σαν αυτούς που ''θεωρητικά'' πρεσβεύει αυτή εδω η αδελφότητα που βρίσκεσαι εσύ..
Διότι αν είχες κατακτήσει τον εαυτό σου και δεν υπήρχε μέσα σου όλη αυτή η αταξία και ο διαχωρισμός , δεν θα έγραφες ένα κείμενο τόσο πικρόχολο, ειρωνικό και απαξιωτικό που ο μόνος του στόχος είναι να ενοχλήσει εμένα.

Ο λόγος που υποστηρίζω αυτά που έχω βιώσει , είναι η αντίληψη, του ότι εμένα με έχουν ωφελήσει και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στην θεότητα που με έφερε σε αυτή την διαδρομή.
Και μόνο γι αυτό τα μοιράζομαι και τα καταθέτω , τονίζοντας ότι ο κάθε άνθρωπος θα βρει το φως μέσα στην καρδιά και στο νου του, αν είναι έτοιμη η ψυχή του .
Αυτή δυστυχώς για σένα δεν είναι  ούτε στα  βιβλία , ούτε στους βαθμούς των ταγμάτων [ που οι ίδιοι εδώ έχετε καταρρίψει], ούτε βέβαια στα φόρουμς του ιντερνετ.

Απαντώ σαν Ελένη, όπου και να  γράφω , λέγοντας ότι στην κατασκευή του οικοδομήματος μου ως τώρα έχουν συμβάλει και το τάγμα και το ρεικι και πολλοί φίλοι που εργαζόμαστε μαζί. Δεν απαντώ ούτε σαν βαθμός , ούτε σαν μάστερ , ούτε σαν  στέλεχος κανενός χώρου  πράγμα που δεν θα ήθελα ποτέ να κάνω.

Εσύ όμως απ ότι βλέπω , εμφανίζεσαι ως ελληνοαιγυπτιακός θεός [ και τι θεός …χάθηκε κανένας πιο συμπαθητικός]…και το μόνο που έχεις να προβάλεις είναι οι αμφιβόλου ποιότητας γνώσεις σου , τα κουτσομπολιά που ξέρεις….και τους ''βαθμούς''σου, λες και είσαι θερμόμετρο….
Το έχω περάσει το στάδιο της θεάς και νιώθω πως αισθάνεσαι και τι επιβεβαίωση αναζητάει η σκέψη σου.
Λοιπόν αν είναι μετά από όλη αυτή την διαδρομή που μου αναφέρεις , να καταντήσω έτσι …..τότε ευτυχώς που

<<Το μόνο που μένει ως τότε συνέχισε να αγαπάς.>>

Και αυτό θα κάνω…



Παράθεση
Αγαπητή Ελένη, μάλλον γνωρίζω περισοτερα απ'ότι θα φανταζόσουν ποτέ.

Ίσως να γνωρίζεις αλλά δεν έμαθες τίποτα τελικά

Παράθεση
Πιθανών λοιπόν να είσαι απλά μια ζηλωτής.

Είμαι εγώ. Εσύ ποιος είσαι ..ξέρεις ?

Παράθεση
Δεν θέλω να αντιλυφθώ ότι πετάτε ο ένας στον άλλο σύμβολα.

Γιατί αν το αντιληφθείς τι θα κάνεις ? χι χι  :P


Παράθεση
Καλό λοιπόν είναι, ας μου συνχωρέσεις την έκφραση, πριν μας πρίξεις και άλλο με προβολές συναισθηματικών φαντασιώσεων, που είναι απόρεια παραληρηματικού στοχασμού ή ιδεοληψίας ή μυστικιστικής έπαρσης, γνώρισμα οπαδού, που τις αποκαλείς συναίσθημα, είναι, και όταν, αν αντιληφθείς κάποτε, ότι το συναίσθημα είναι συνάρτηση της επαρέσκιας και της δυσαρέσκειας, ή παιδικής συμπεριφοράς, πείτε μου ότι έχω δίκιο γιατί δεν θα σταματήσω να μιλάω, ακατάπαυστα, ανάλογο πάντα με τα πρότυπα που διδάχτηκες, και εντυπώθηκαν στο υπο του συνειδητού , συνειδητό μέρος, (ΜΝΗΜΗ), που και αυτή χωρίζετε σε δύο επιμέρους μέρη,συναίσθημα είναι λοπόν τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει δηλαδή, ζητούμενο είναι,  θα ήταν να μελετούμε και καμμιά επιστήμη, για να μαθαίνουμε γραφή και ανάγνωση όχι μόνο να συλαβύζουμε ή να παπαγαλίζουμε. ούτε να περιφερόμαστε σε χώρους για να λέμε ο ένας στον άλλο την παγίδα, περί αγάπης, πόσο αγαπιόμαστε δηλαδή.

Δεν σου συγχωρώ καμία εκφραση  και δεν σε νοιάζει κι αν θα το έκανα. Είσαι κυνικός και αγενής και το ασχημο είναι ότι για να σου απαντήσω , έπρεπε να κατεβάσω την δόνηση μου στο δικό σου γκρίζο και θολό επίπεδο και αυτό τελικά είναι το μάθημα που πρέπει να πάρω…..
Όσον αφόρα τις έννοιες που αναφέρεις [ βαριέμαι να τις ξαναγράψω] ψάξε τες μέσα σου να τις βρεις.

Παράθεση
Σε εκτιμώ σαν ανθρώπινο ον , αλλά για να αλλάξεις τάξη καλό είναι να μελετάς.
(ο Ανώτερος εαυτός σου)

Εγώ σε δέχομαι σαν ανθρώπινο ον αλλά δεν σε εκτιμώ σαν προσωπικότητα και θα σου συνιστούσα να γράφεις στο word η να μάθεις ορθογραφία μια και ένας δάσκαλος του δικού σου βεληνεκούς δεν επιτρέπεται να είναι τόσο ανορθόγραφος.

υγ.Αν  μου πει κάνεις για προσωπικές αντιπαραθέσεις και άλλα τέτοια , να θυμηθεί να το πει και στο Σεραπι …..και όχι να κάνει τα στραβά μάτια ε….[ δικαιοσύνη , ηθική κλπ διατυμπανίζετε εδώ περά]...



3
ΡΕΙΚΙ / Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« στις: Απριλίου 13, 2009, 01:44:35 »
Διάβασα τα ποστ που μου ειπες Μαρίνα και κράτησα δυο φράσεις που με βρίσκουν σύμφωνη αλλά και που οδηγούν στους ιδίους με εμένα συνειρμούς.
Η μια είναι του Καλιόστρο

<<"Δεν ανήκω εις καμμίαν εποχήν, εις κανένα τόπο. Εκτός χρόνου και χώρου, το πνευματικόν μου ΕΙΝΑΙ ζη την αιώνια του, ύπαρξη....
Μετέχω ενσυνειδήτως του Απολύτου Όντος, κανονίζω τις πράξεις μου αναλόγος του περιβαλλοντός μου. Είμαι εκείνος που είμαι.">>

Και η άλλη είναι αυτό εδώ

<<Η ΑΜΡΑ, είναι μία νέα προσπάθεια, να στήσουμε ένα ΝΕΟ μυητικό σύστημα, εξελιγμένο και προσαρμοσμένο στην τωρινή κοινωνία μας, βασισμένο πάνω σε γνήσιες Ροδοσταυρικές αρχές και γνώσεις, έχοντας ως κύριο στόχο την Ψυχική Αρμονία και την Κατανόηση.  Από Σεπτέμβριο, το μυητικό σύστημα της ΑΜΡΑ, θα είναι έτοιμο, για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει.>>

Επομένως αν ως αυθεντικό εννοείς κατι το αληθινό [ πάντα με την δική σου βεβαια γνώμη] τότε μπορείς να το ισχυρίζεσαι ..αλλα αν εννοείς το πρωτότυπο, ανόθευτο κλπ τότε αυτό συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει.
Σου είπα όμως ότι εμένα τουλάχιστον, που τώρα συνομιλούμε, δεν με ενδιαφέρει η παλαιότητα η η προέλευση μιας μεθόδου αρκει , αυτή να έχει πρακτική εφαρμογή . Για τους άλλους δεν ξέρω….

Παράθεση
Αν θέλεις αποδεικνύουμε ποιοί ήταν οι καμμένοι, μόνο που θα τρομάξεις. Δεν νομίζω να γνωρίζεις αγαπητή, μόνο σχόλια έχεις ακούσει.

Ασε φίλε Σεραπι…… είναι πολλά που δεν ξέρεις και αλλά τόσα που δεν ξέρω ……ας μην τρομάξουμε …..

Παράθεση
Όταν κάποιος μας μεταφέρει ένα μήνυμα από τον αρχάγγελο Μέτατρον, είναι ψυχωτικός ή σχιζοφρενής ή απατεώνας αν το χρησιμοποιεί για να χρηματίζεται.

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα καλά…ελπίζω όχι..
Δηλαδή αν δεν χρηματίζεται αλλά μας μεταφέρει μήνυμα από τον αρχάγγελο θα είναι λογικός  και εμείς θα τον πιστέψουμε?




Παράθεση
M: Μπορείς να μας εξηγήσεις, γιατί το να εκφράζει κάποιος την άποψή του, και την κριτική του απέναντι σε ένα σύστημα, το θεωρείς προπαγάνδα?  Τι σημαίνει προπαγάνδα για σένα, για εξήγησέ μας.


Ευχαρίστως να σας εξηγήσω..
Βάζω  τα επίμαχα κείμενα…
το Ρέικι βασίζεται σε "καναλίωση" και "μαγικά" στο αέρα (εννοεί την χάραξη των συμβόλων του Ρέικι στον αέρα), ενώ το Qigong είναι ενεργειακές ασκήσεις αναπνοής...
Τα σύμβολα του Ρέικι, επί των πλείστων πέρα από τις Βουδιστικές ευχές, είναι νεο-εποχήτικες σφραγίδες... κάτι ανάλογο με τις δαιμονολογικές σφραγίδες των γρημμορίων, και διαφόρων επικλήσεων είτε δαιμονολογίας είτε αγγελολογίας...

'Οπως τότε μέσα από το ασυνείδητό τους, δημιουργούσαν διάφορους δαίμονες, θεωρώντας ότι μέσα από τις σφραγίδες ερχόταν σε επαφή μαζί τους, έτσι και στην νεο-εποχήτικη ΗΠΑ, αντλούνε από το ασυνείδητό τους, διάφορα σύμβολα, αυθυποβεβλημένοι, πως επικοινωνούν με ανώτερα όντα ή αγγέλους...

Η σημερινή τέχνη του ασυνειδήτου, the subcounsious art   , παρατηρούμε πως είναι λίγο διαφορετική από τον Μεσαίωνα...   
Φτιάξτε τώρα και εσείς το δικό σας κοκτέιλ ενεργειών, και πουλήστε το, όσο θέλετε...   
Κάποια κορόϊδα πάντα θα βρεθούν να το αγοράσουν... 


Αν ήσουν άσχετη θα το καταλάβαινα αλλά δεν είσαι …….άρα …….αν αυτό δεν είναι προπαγάνδα πες εσύ τι είναι?
Έχει η δεν έχει σύμβολα παντού και σε όλες τις σχολές? Έχει η δεν έχει τυπικά και κινήσεις που συμβολίζουν και που επικαλούμαστε ανάλογα?
Έχει η δεν έχει ασπίδες προστασίας σε κάθε σύστημα?
Οι ενεργειακές ασκήσεις δεν είναι το ίδιο ''μαγικές'' ?
Όλα αυτά έχουν ως σκοπό να μας συνδέσουν με το ανώτερο εαυτό μας ώστε να ανταπεξέλθουμε όταν τα χρειαζόμαστε, μέχρι να ολοκληρωθούμε απολυτα  σαν ΑΤΟΜΑ.  Το ίδιο λέει και το ρέικι.



Αυτό που κάνεις εδώ δεν είναι κριτική αλλά έντεχνος συναισθηματικός χειρισμός . Και μάλιστα εμφανής επειδή και άλλοι το κάνουν αλλά πολύ πιο καλυμμένο. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν το κάνεις με επίγνωση η αν δρας παρορμητικά.
Λοιπόν
1]Χρησιμοποιείς υβριστικές εκφράσεις
2] παρουσιάζεις επιλεκτικά γεγονότα
3]προκαλείς νοητικές συνδέσεις
4]εκθέτεις την μίση αλήθεια
5]αναμιγνύεις ένα ψέμα ανάμεσα σε κάποιες αλήθειες
6] παίζεις με την γενικές έννοιες.

Αυτά είναι η προπαγάνδα. Η κριτική θα ήταν μια στεγνή μαθηματική αναφορά στα δεδομένα , με στατιστική και αποδείξεις.
Όμως επειδή τεκμήρια στις ψυχικές εμπειρίες δεν υπάρχουν, δεν μπορεί κάνεις να αποδείξει τίποτα.

Και δεν μου απάντησες και στις ερωτήσεις μου…..



Παράθεση
Η παραπάνω φράση πολύ εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί πως "ότι πολεμάμε είμαστε" και με αυτό τον τρόπο ακυρώνεται, κάθε ενάρετος αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή απάτης, ψεύδους, απανθρωπιάς, εγκληματικότητα, κάθε αγώνας ενάντια στην πτώση, στον ευτελισμό των αξιών, στον θάνατο...

'Όταν αγωνιζόμαστε κατά της Απάτης αυτό δεν μας κάνει ασυνείδητους απατεώνες... Αυτές οι σοφιστείς είναι άκρως συκοφαντικά σχόλια...

Δεν κάνω σοφιστείς αν και θα μπορούσα …ούτε συκοφαντώ και το ξέρεις.
Όμως όταν πολεμάμε..οποτε το κάνουμε…. θα πρέπει να δούμε μέσα μας αν υπάρχει οργή , μισός, απανθρωπιά …διότι αν υπάρχει τότε κάνουμε τα ιδία με τους άλλους που κατηγορούμε. Δεν λέω ότι εσύ η όποιος άλλος έχει αυτά τα στοιχεία αλλά σκέφτομαι ότι αναγνωρίζουμε αυτό που έχουμε….όλοι μας.


Παράθεση
Όταν ο αγώνας όμως γίνεται με αποκλειστικά κριτήρια το σωστό ή λάθος, τότε είναι ένας υγιής και δίκαιος αγώνας, είναι ο «καλός» αγώνας του αληθινού εσωτερισμέ, του Ιππότη

Ορφέα, το σωστό και το λάθος ποιος θα το επιβεβαιώσει? Αυτό που τώρα βλέπουμε σωστό ίσως αύριο να αποδειχθεί λάθος και το αντίθετο. Είδες, ότι αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις …..άρα μήπως θα είναι καλύτερα να λέμε << το σωστό η το αρμονικό για μένα αυτή την στιγμή >> αντί να καταθέτουμε το απόλυτο αλάνθαστο?

Παράθεση
Οι Ρέικι «μυήσεις» όμως δεν είναι ψυχόδραμα, και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον όγκο γνώσης που προσφέρει η γνήσια επιστήμη του εσωτερισμού.

Προσωπικά , τα θέλω και τα δύο μια και τα βρίσκω συμπληρωματικά.
Το ρεικι δεν έχει ακαδημαϊκή θεωρεία αλλά όσον αφόρα τις μυήσεις επειδή είναι καθαρά υποκειμενικό αίσθημα δεν μπορείς να ξέρεις για τον άλλο.
Εσύ ίσως δεν ένιωσες τίποτα [ το δεχόμαστε] αλλά για μένα ήταν από τις ομορφότερες στιγμές που έχω ζήσει ως τώρα…και αυτό κάνεις δεν μπορεί να το αμφισβητήσει....είτε το πιστεύει , είτε όχι.

Παράθεση
Για το δυσάρεστο θέμα της απαξίωσης των σχολών, ταγμάτων κλπ, την κατάντια της κοινωνίας την συναγωνίζονται επάξια δυστυχώς και οι εσωτερικοί χώροι, οι οποίοι όφειλαν να παραμένουν οι φάροι και τα ζωντανά παραδείγματα προς μίμηση για τον όχλο και όχι κακέκτυπα μιας αλλοτριωμένης καθημερινότητας.



<< Εκείνο που πείθει τους ακροατές είναι ο χαρακτήρας του ρήτορα και όχι ο λόγος του >> Μενανδρος.

<<Υπάρχουν δυο τρόποι ρητορείας. Ο ένας είναι η κολακεία και η αισχρή δημηγορία , ενώ ο άλλος είναι ο ωφέλιμος , γιατί προετοιμάζει τις ψυχές των πολιτών να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερες και αγωνίζεται να λέγει τα άριστα, είτε αυτά θα είναι ευχαρίστα η δυσάρεστα στους ακροατές >> Πλάτωνας , Γοργίας.

Και ξανά αυτό επειδή με άγγιξε


"Δεν ανήκω εις καμμίαν εποχήν, εις κανένα τόπο. Εκτός χρόνου και χώρου, το πνευματικόν μου ΕΙΝΑΙ ζη την αιώνια του, ύπαρξη....
Μετέχω ενσυνειδήτως του Απολύτου Όντος, κανονίζω τις πράξεις μου αναλόγος του περιβαλλοντός μου. Είμαι εκείνος που είμαι."


Καληνύχτα σας












4
ΡΕΙΚΙ / Απ: Reiki - Ρέικι....
« στις: Απριλίου 12, 2009, 12:35:20 »
Παράθεση
Οι Λυκάνθρωποι είναι μορφές του αιθερικού πεδίου, έχουν υλικό σώμα σε μορφή πλάσματος (αιθερικού) και απομυζούν (αιθερική) ενέργεια από τα θύματά τους, (ζωική ενέργεια).
    Ο βαμπιρισμός οφείλεται σε μορφές του αστρικού. Η συμπεριφορά τους ομοιάζει παιδική ή ερωτική, καθώς αποζητούν συναισθηματικότητα. Παρασιτούν συνήθως σε συναισθηματικά θηλυκά, διεγείροντας την μητρότητα, αποσκοπούν σε αποκλειστική δοτικότητα και τελικά σε ολική υποδούλωση. Στην Λυκανθρωπία τα θύματα δείχνουν καταβεβλημένα χωρίς ουσιαστικό λόγο, ενώ στον βαμπιρισμό δείχνουν λυπημένα και άβουλα.
    Μία άλλη διαφορά είναι ότι, στην Λυκανθρωπία γίνεται αρπαγή της ενέργειας, ενώ στον βαμπιρισμό χρειάζεται και η συναίνεση του θύματος.

Το δευτερο το καταλαβαίνω , ισως επειδή το γνωρίζω...το πρωτο δεν το ξέρω...
Θα ηθελα λιγο παραπάνω και κάπως εστω αόριστα την τεχνική....

5
ΡΕΙΚΙ / Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« στις: Απριλίου 12, 2009, 12:32:21 »
Τα υπόλοιπα που ειναι ακρως ενδιαφέροντα θα τα απαντήσω το βράδυ μετα την δουλειά......τωρα θέλει ο γιος μου το ιντερνετ... ::)
Καλο μεσημέρι

6
ΡΕΙΚΙ / Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« στις: Απριλίου 12, 2009, 12:24:33 »
ΚΑΛΗΜΕΡΑ :)

Απαντάω οτι προλάβω...εχω πολλά να κανω σημερα....

Απολυτως ορθολογικά [ το φετιχ μου] ας φιλοσοφήσουμε με παραθέσεις ....
Αφαιρώ κάθε συναίσθημα , και ως παρατηρητής σκέφτομαι τα εξής..

Παράθεση
Καταρχήν, το Αμορκ δεν είναι Γνήσιος Ροδοσταυρισμός, αλλά ένα μίγμα αιγυπτιολατρείας, εσωτερικού χριστιανισμού και πανθεϊσμού.  'Αλλωστε όπως γνωρίζεις προάγουμε τον Ροδοσταυρισμό, τον Αυθεντικό όμως Ροδοσταυρισμό, και φυσικά δεν εναντιωνόμαστε σε αυτόν ούτε τον αφορίζουμε.

Ο Τεκτονισμός εκτός από κάποιες ακρότητες του αμιγούς, είναι επίσης ΔΩΡΕΑΝ, μια και οι συνδρομές καλύπτουν μόνο τα έξοδα του κοινού χώρου που χρησιμοποιούν.

Όμως δεν είναι μόνο η οικονομική εκμετάλλευση, ένδειξη απάτης, αλλά και η ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης, το σύστημα διδασκαλίας, η μέθοδος αυτογνωσίας που προτείνουν, και για να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα χρειάζεται να μελετήσουμε διεξοδικά το κάθε σύστημα.  Επίσης το αριστερό μονοπάτι δημιουργεί οπαδούς, το δεξί μονοπάτι δημιουργεί Ελεύθερες Συνειδήσεις.

Πως ξέρεις ότι αυτό που προάγεις είναι το γνήσιο? Δεν ρωτάω με διάθεση αιχμής η κόντρας ….Έχω δει από διάφορους εδώ και αλλού να επικεντρώνονται , στην αρχαιότητα μιας διδασκαλίας , στην αυθεντικότητα και στην απόλυτη τήρηση των τυπικών. Έχω δει άλλους να ρωτούν ……[ κυρίως σε θέματα θρησκευτικά] << τι τυπικά έχετε…που είναι γραμμένα κλπ?>> Και πάντα υπάρχουν άλλοι τόσοι που απαντούν ως κύριοι της αναλλοίωτης αλήθειας.

Από την άλλη παρατηρώ στην καθημερινότητα μου, ότι συμβαίνει να μιλάω με ένα συνάδελφο ας υποθέσουμε, και σε μια ώρα αν ότι έχει ειπωθεί μεταφερθεί….να είναι εντελώς παραποιημένο και αυτό επειδή ο καθένας εξέλαβε τα λεγόμενα με άλλο κέντρο και τα χρωμάτισε με το δικό του συναίσθημα.
Επίσης βλέπουμε  πόσο διαστρεβλώνουν, τα υπάρχοντα μέσα ενημέρωσης , τα γεγονότα αν και έχουμε και εικόνα και ήχο πλέον….

Και ερωτώ

Πως ξέρει οποιοσδήποτε ότι αυτά που θεωρεί αυθεντικά , είναι η δεν είναι τέτοια?
Δεν έχουμε ούτε Κασσέτες , ούτε βιντεοταινίες , ούτε καν συγγράμματα που να αποδεικνύουν όλο αυτό.
Αλλά ακόμη κι αν είχαμε, πάλι αμφίβολο είναι για τους εξής λόγους..
Όλα αυτά που αποκαλούμε διδασκαλία και τυπικό , είναι προϊόντα ενόρασης και διαλογισμών μερικών ‘’σοφών’’ η είναι ευαγγέλια γραμμένα χρόνια μετά από τότε που ειπώθηκαν και πάλι προσαρμοσμένα κατά το δοκούν των ιερέων κλπ.

Βλέπουμε ότι κάθε θρησκευτικό η φιλοσοφικό κίνημα έχει τις δικες του αρχές που άλλοι πιστεύουν και άλλοι όχι και κάθε ιδεολογικό έχει τα δικά του τεκμήρια και σοφιστίες.Άρα ποιό είναι το κριτήριο του αυθεντικού? Ως προς τι είναι αυθεντικό? Ως προς τον συγγραφέα η ως προς την απολυτη αλήθεια? Ποιανού αλήθεια ?
Αλλά άντε και είναι το χ ….αυθεντικό. Ε και ? Εμένα η εσένα σε βοηθάει στην ζωή σου η όχι? Εκεί είναι η σημασία.
Επομένως αμφιβάλω αν έχει τελικά νόημα ακόμη κι αν υπήρχε τρόπος να το αποδείξουμε.

Πάμε τώρα στο τελετουργικό και στην ορολογία…
Δεν μπορώ να πω ότι έχω παρακολουθήσει πολλές τελετές αλλά από όσο έχω δει και κρίνοντας εκ των ύστερων , με βάση όσα έχω διαβάσει, όσα έχω νιώσει και όσα ‘’λειτουργούν’’ …έχω καταλήξει ότι όλα αυτά αν δεν ενδυναμωθούν με την δική μας πρόθεση και την δική μας δύναμη είναι απλώς θεατρικά δρώμενα η παιχνίδια και μάλιστα πολλές φορές αστεία.  Ένα σύμβολο η μια κίνηση αν δεν σου λέει τίποτα , είναι άχρηστο , όποιο κι αν είναι.
Αυτό που κάνουν είναι να μας ενώνουν μέσω της δικής μας πρόθεσης με  τον ανώτερο εαυτό μας και  , είναι εκείνος που αναλαμβάνει αργότερα την πλοήγηση του σκάφους μας , αντί τα παροδικά συναισθήματα και οι επιθυμίες μας .
Και τότε επειδή η συνείδηση μας  είναι κατηγόρημα της ψυχής …και επειδή κάθε ψυχή σχετίζεται άμεσα με την θεότητα , όλα πια γίνονται μαγικά και θαυμάσια.
Μονό που δεν το έκαναν τα σύμβολα , αλλά εμείς.
Άρα ακόμη κι αν κατασκευάσουμε ένα δικό μας , αν το ενδυναμώσουμε με την ενεργεία μας , αυτό θα δουλέψει. Τώρα αν το χρησιμοποιούν και άλλοι , θα έχει μεγαλύτερη ισχύ αναγκαστικά……[ λέει καμία φορά ο σύντροφος μου εδώ…..ότι << η μεγαλύτερη θρησκεία στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός >> και αν κρίνω από ότι γίνεται στα γήπεδα ..πλάκα πλάκα έχει δίκιο αφού τέτοιο εγρηγορός δεν έχει πουθενά αλλού..]
Η άποψη μου είναι ότι όλα τα τάγματα, σχολές , θρησκείες , μέθοδοι κλπ , έχουν την ιδία χρήση και είναι κατασκευάσματα ανθρώπων οι οποίοι επειδή ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ έζησαν την ομορφιά,  την γαλήνη και την αρμονία και  προσπάθησαν να την μεταφέρουν προς τους άλλους….


Παράθεση
Ένα ακόμα κριτήριο που μπορεί να συνδράμει έτσι ώστε να διακρίνουμε την Γνησιότητα, και την Αξία, στους χώρους του εσωτερισμού, είναι η ανθρωπιστική, κοινωνική, και περιβαλλοντολογική δράση, της συγκεκριμένης ομάδας ή οργάνωσης.

Δλδ….όποιος είναι φιλάνθρωπος η συμμετέχει σε ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι γνήσιος….. [ αν παρακάμψουμε, την δημοσιότητα, την εφορία, το ατομικό συμφέρον, το φαγοπότι από τις οικειοθελείς εισφορές , την αίσθηση δύναμης κλπ …ε τότε αυτό που παράμενεi…… .ναι είναι γνήσιο….]
Καλώς υπάρχουν αφού βοηθούν μερικούς εν τελει αλλά όχι να λέμε ότι είναι και αγαθοί η γνήσιοι …


Παράθεση
Μπορείς να επικοινωνήσεις αν θέλεις με παλιά μέλη, του Αμορκ, και θα το διαπιστώσεις από μόνη σου, πόσοι "κάηκαν"...

Καμένοι ήταν από πριν …..σε διαβεβαιώνω ….απλώς εκεί έγιναν γνωστοί……ξέρω τι λέω….. και επαναλαμβάνω ότι δεν φταίει ο χώρος αλλά η βλακεία ….Αν ο κάθε φαντασιόπληκτος βλέπει παντού μάγια και φαντάσματα η περιμένει να κάνει contact με το κοσμικό και με φτερωτά αγγελούδια , όποτε ανάβει δυο κεριά , καίει ένα λιβάνι, και κουνάει τα χέρια του πάνω κάτω κλπ τότε θέλει ψυχίατρο και όχι εσωτερισμό. Και δεν ήταν μόνο στο Amorc..πανε κι ερχονται….
Και μια και το αναφέρει και ο Ορφέας ..και η Φορτιουν και ο Στάινερ και άλλοι , τονίζουν ότι τα ανωτέρα μυστήρια δεν είναι για τους ασθενείς ψυχικά η  σωματικά…..και έχουν δίκιο.

Πάντως  προσωπικά συμφωνώ με αυτό που έχεις κατασκευάσει [ και δεν με ενδιαφέρει ουδόλως το μείγμα και η προέλευση] αν αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους στο να είναι πιο θετικοί με τον εαυτό τους και ως προς την ζωή .
Άλλωστε αυτό κάνω κι εγώ σε προσωπική βάση ..ελεύθερα, αδογμάτιστα και ελενίσια….


 



7
ΡΕΙΚΙ / Απ: Reiki - Ρέικι....
« στις: Απριλίου 12, 2009, 01:37:53 »
Ορφεά, ομορφο κείμενο.
Κατ 'αρχην να σου πω οτι συμφωνω με οσα λες.
 Αποκαθιστάς την ισορροπία με αυτή σου την φράση

<< Δεν θα κατακρίναμε το ίδιο το Ρέικι, αν αυτό ασκούνταν από κατάλληλους ανθρώπους με επαρκείς γνώσεις – όχι απαραίτητα με τίτλους – γνώσεις που μπορεί κάλλιστα ο καθένας να αποκτήσει με μελέτη και βοήθεια για την πρακτική από έναν αληθινό γνώστη οδηγό. Μάλιστα, σε επίπεδο ενεργειών και το Ρέικι τα καταφέρνει καλά, ειδικά αν ο Ρεϊκατζής είναι χαρισματικό άτομο. Τέτοιες περιπτώσεις όμως είναι εξαιρέσεις.>>  :)

Υπάρχουν ελάχιστοι , αλλά υπάρχουν και χαριν αυτων , θέλησα να γράψω...
Κατα τα αλλα , ενα μεγάλος αριθμός πονηρών λυμαίνεται το σύστημα προς ωφελός του.

Υπαρχει μια προταση , που μου κινησε την περιέργεια

Παράθεση
Είναι απλά ενεργειακή «λυκανθρωπία» και συνοδεύεται πάντα με κούραση και ψυχική δυσανεξία, σε αντίθεση με τον «βαμπιρισμό»που δημιουργεί έντονα μητρικά συναισθήματα οίκτου και συμπόνιας.


Χαρακτηριζα το πρωτο σαν βαμπιρισμό και το δευτερο σαν ψυχική επίθεση . Εσυ πως τα διαχωρίζεις ?

Παράθεση
Όσο για τους αδαείς, αυτοί δεν κινδυνεύουν, καθότι η προσωπική τους ιδιοτέλεια τους έχει καταστήσει αλώβητους στο να δώσουν κάτι προς τον συνάνθρωπό τους

Μα οποιος δεν ασχολειται με ολο αυτό ειναι ιδιοτελής ?  Επίσης δεν νομιζω οτι η αγνοια προστατεύει αλλα παραπλανεί. Εκει που ο γνώστης θα αντιληφθεί τι συμβαινει και θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την ενεργεια του , ο ''αδαής'' θα το εκλάβει σαν αδιαθεσία , ατυχία, δυσθυμία κλπ αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι προστατευται.





8
ΡΕΙΚΙ / Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« στις: Απριλίου 12, 2009, 01:08:30 »
Καλησπέρα παιδιά.
Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ορφέα που έχει την διάθεση να με βλέπει σαν αδερφή του αν και δεν είμαι αμρακιανή η αμριανή….[ δεν ξέρω την ορολογία].
Ο λόγος που έγραψα αδελφέ μου , ήταν η επιθυμία μου να εκφράσω την άποψη μου ως προς την απαξίωση των σχολών , ταγμάτων κλπ και όχι να ταχθώ μαχητικά υπέρ η κατά κανενός.
Για Τρίτη φορά διευκρινίζω ότι θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις διδασκαλίες η μάλλον Την διδασκαλία από τους ανθρώπους που είναι μέσα στις σχολές.
Άλλο είναι να μιλάμε και να κρίνουμε συμπεριφορές και συγκεκριμενα ατομα και άλλο ολόκληρη μια θεωρεία η ένα κίνημα.
Όπως ξαναείπα , συμφωνώ ότι μέσα στο χώρο του  εσωτερισμού , όπως και στην ζωή γενικά υπάρχουν τα πάντα ….καθε καρυδιάς καρύδι και πολύ παράνοια όπως και εκμετάλλευση των αφελών .
Έκανα μια ερώτηση σε προηγούμενο ποστ μου που ήταν << γιατί οι άνθρωποι δεν μελετούν μόνοι τους αφού όλα είναι πλέον σε συγγράμματα και εισέρχονται σε ομάδες…….
Απαντάω εγω για μένα …...Οτι και να διαβάσουμε , ότι τεχνικές και σύμβολα και να μάθουμε , ότι επικλήσεις και διαλογισμούς και να κάνουμε …όλα είναι περιττά αν δεν ΕΙΜΑΣΤΕ άνθρωποι ..δλδ αν δεν έχουμε αυτογνωσία και επίγνωση του προσωπικού μας σκοπού. Η αυτογνωσία όμως δεν βρίσκεται ούτε στα βιβλία μας , ούτε στις τελετές μας και στις μυήσεις, αλλά επιτυγχάνεται μέσω της παρατήρησης του εαυτού μας στον καθρέφτη των σχέσεων μας .
Χρειαζόμαστε την τριβή και την σχέση με τους άλλους συνανθρώπους μας , που κάθε ένας περιέχει και ένα από τα στοιχεία της ψυχικής μας προσωπικότητας. Αυτό που αντιπαθούμε είναι κάτι δικό μας που δεν το έχουμε ακόμη αναγνωρίσει και επεξεργαστεί και αυτό που θαυμάζουμε είναι αυτό που θέλουμε να αποκτήσουμε.
Τώρα εκτός από αυτόν το λόγο , που για μένα είναι και μοναδικός , υπάρχουν και άλλοι αναλόγως των επιθυμιών που είναι ..η ανευρεση γκουρού, θεού, οπαδών και μαθητών….ολα τα έχει το μενού….

Αν παρατηρήσουμε τα κείμενα μας , θα δούμε μέσα τους ……τον εγωισμό , την ανάγκη προβολής και επιβεβαίωσης , την αγωνία και τα ερωτηματικά, τού γιατί αυτος και όχι εγώ….και κυρίως θα δούμε τον διαχωρισμό και την αντίθεση. Την αντίδραση και όχι την δράση.
Σίγουρα αυτά , δεν είναι ένδειξη εξέλιξης ….
 
Παράθεση
Διότι κανείς δεν γνωρίζει από το διαφημιστικό μιας οργάνωσης, τι συμπεριλαμβάνει το περιεχόμενο, αν δεν περπατήσει, ο ίδιος, την οδό που του προσφέρει... 'Εχοντας λοιπόν περπατήσει την οδό του Αμορκ, με πολύ λατρεία, και συναισθηματικό κόλλημα, κατανόησα, πως αυτό που μου πρόσφερε τελικά, είναι μία βαθιά έρευνα, πάνω στις ψυχικές νόσους...  Σπουδάζοντας την οδό του Αμορκ, συνειδητοποίησα, γιατί ο άνθρωπος ακόμα παραμένει υποτελής, και δούλος, είτε σε εξωτερικούς παράγοντες, είτε σε εσωτερικούς...  Κατά μία έννοια, μπορώ να πω πως είμαι ευγνώμων προς το Αμορκ, διότι μόνο όταν γνωρίζουμε την απάτη, το ψέμα, το λάθος, μπορούμε, να αναγνωρίσουμε και το ορθό, την αλήθεια, το Φως...

'Οσον αφορά τον Τεκτονισμό, παρά τις οικονομικές ατασθαλίες, και προσωπικές εκμεταλεύσεις, σε μεμονωμένες ομάδες - Στοές, είδα και εκεί παραποιήσεις στην διδασκαλία, προωθώντας την χριστιανική θρησκεία, αντί τον εσωτερισμό, την πίστη αντί την γνώση.  Βρήκα κλειστούς νόες και ψυχές, που απλά θέλουν κάποιο καταφύγιο και κάποιον αφέντη, αρνούμενοι την πραγματική εσωτερική - επιστημονική σπουδή, και την πραγματική φώτιση.

'Οσον αφορά το Ρέικι, κατανόησα, πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε ψυχικές ικανότητες, και αρκεί να τις συνειδητοποιήσουμε και να τις αναπτύξουμε.  Σίγουρα ίσως αρκετοί από εμάς έχουμε ανάγκη έναν "οδηγό", να μας δείξει τον δρόμο, αλλά αυτός ο "οδηγός", για να είναι αυθεντικός, δεν μπορεί να χρηματίζεται, ούτε να είναι πιστός, αλλά Αληθινός Γνώστης.  Με την έννοια "πιστός" εννοώ, πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που παπαγαλίζουν, χωρίς να έχουν σκεφτεί, ή να έχουν ερευνήσει επιστημονικά, και εμπειρικά, έτσι ώστε να έχουν προσωπική άποψη.


Μαρίνα μου, μέσα σε ένα ποστ έχεις βγάλει άχρηστους, τον ροδοσταυρισμό, το ρέικι, τον τεκτονισμό, τον χριστιανισμό την ψυχολογία και την ψυχιατρική……και επισημαίνεις ότι το μονό ορθό είναι η Amra επειδή είναι δωρεάν .
Τώρα εδώ τι να απαντήσει κάνεις που να είναι και ορθολογικό [ όπως ζήτησες ] ?
Προφανώς και αυτό το σύστημα θα έχει κάτι να προσφέρει αλλά το ίδιο κάνουν και τα άλλα . Από εκεί και μετά , κάνεις δεν είναι ούτε αμεμπτος , ούτε πάνσοφος πουθενά.

Παράθεση
Ναι, όντως σε κάθε θρησκεία, σε κάθε χώρο, μπορείς κανείς να μάθει πράγματα, και φυσικά χρειάζεται να ερευνήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, έτσι ώστε να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα από την συγκριτική μας μελέτη.  'Ομως ο κανόνας που χρειάζεται να ακολουθούμε, έτσι ώστε να μην πέφτουμε θύματα κανενός επιτήδειου, και καμιάς οργάνωσης, είναι να ακολουθούμε την Συνείδησή μας, να αναπτύσσουμε την Συνείδησή μας δια του ορθολογισμού και της συγκριτικής μελέτης, Ελεύθεροι, έξω από κάθε φτιαχτό από άλλους σύστημα, να κρίνουμε τα πάντα, έτσι ώστε να αποκτούμε διάκριση, και να προσφέρουμε όσο μπορούμε και όποτε μπορούμε την ευλογία της Κατανόησης, που αποκτήσουμε.


Συμφωνώ .



Παράθεση
Δεν την θέλω άλλο αυτή την ζωή... Θέλω να φύγω, θέλω να πάω με τους κοσμικούς δασκάλους, αγγέλους, χριστό, θέλω να πάω στον Πατέρα..." άκουσα σε μία εκδήλωση του Αμορκ, που είχαμε οργανώσει τον Μαϊο του 2007.  "Συγνώμη, για την παρέμβαση", είπα τρομαγμένη..., "αλλά δεν είναι δείγμα φώτισης αυτό που βιώνετε, αλλά δείγμα κατάθλιψης."  (Φυσικά η αντίδραση ήταν μεγάλη...

Παλαβιάρηδες έχει πολλούς ……τι να κάνουμε…. Να βγούμε στην γυρα να τους σωσουμε δεν γίνεται…..Πάντως αυτό που της ειπες λίγο ήταν ….αλλα δεν φταίει το τάγμα για αυτό. Κι εσύ εκεί ήσουν και δεν ειπες τα παρόμοια ….



Παράθεση
Αυτήν την κατάθλιψη λοιπόν και την φυγή από την πραγματικότητα, προωθούν τα περισσότερα, εσωτερικά τάγματα και σχολές στις μέρες μας, διότι προωθούν την χριστιανική αντίληψη, πως αυτός ο κόσμος δεν είναι αξίζει, και μόνο η μεταθανάτια ζωή αξίζει...

Δεν ξέρω όλα τα ταγματα τι κάνουν …….αυτα που ξέρω δεν προωθούν τίποτα τέτοιο.
Αυτό όμως που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι , μήπως τελικά ένα μεγάλο μερος των ‘’εσωτεριστών’’ καταφεύγει στον εσωτερισμό ακριβώς για να ξεφύγει από την πραγματικότητα , επειδή έχει δυσκολίες προσαρμογής στην καθημερινότητα και συμπλέγματα κατωτερότητας η σπανίως ανωτερότητας.
Και έτσι να ξεκινήσει κάνεις , πιστεύω ότι αν εργαστεί επανω στον εαυτό του θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί και να συμφιλιωθεί με την ζωή στο εδώ και τώρα.
Γιατί θα πρέπει να τον αποκλείσουμε επειδή εμείς έχουμε άλλες προσδοκίες ?
Ο ηλιος φωτίζει τα πάντα με την αγάπη του.


Παράθεση
Για να εισέλθει κανείς στα Μεγάλα Μυστήρια, χρειάζεται να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των Μικρών Μυστηρίων, να έχει λύσει όλα τα εσωτερικά και υπαρξιακά του ζητήματα, να έχει κατανοήσει τους συμπαντικούς νόμους, και να έχει αποφασίσει να υπηρετήσει την ανθρωπότητα, διεκπεραιώνοντας ένα προσωπικό πνευματικό έργο.

Ο εσωτερισμός περιλαμβάνει και τα δύο . Ο πρώτος κύκλος είναι η ολοκληρωση του ατόμου με ότι αυτό περιλαμβάνει [ αυτοανάλυση, εργασία επάνω στα κέντρα, αναγνώριση δυνάμεων κλπ] και ο δεύτερος [ αν προλάβουμε] είναι  πέραν αυτών….. του οποίου δεν έχω εμπειρία και ως εκ τούτου δεν μιλάω…
Μέχρι τώρα μονο ένα άτομο έχω γνωρίσει να πλησιάζει ουσιαστικά σε όλο αυτό…..πάντως….
Επίσης ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα εχει ίχνος μίσους οργής και πάσας φύσεως αντιθεσης αφού θα εχει καταφέρει να ενώσει μέσα του τις δυο στήλες .


Για να επανέλθουμε στο θέμα μας , προσωπικά έχω ωφεληθεί σαν Ελένη και από το Amorc και από το ρείκι έτσι όπως τα έχω προσαρμόσει στα μέτρα μου.
Oπως έχω βρει και πολλά πράγματα στις συζητήσεις μεταξύμας.
 Και με μεγάλη μου χαρά , έχω γνωρίσει και κάποια ατομα πολύ αξιόλογα που είναι φίλοι καρδιάς για μένα. Άνθρωποι που δρούν σαν φάροι ανάμεσα μας.









9
ΡΕΙΚΙ / Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« στις: Απριλίου 11, 2009, 00:03:38 »
Παράθεση
AΓΑΠΗΤΗ,    TRY,    ΕΙΝΑΙ   Τ Ο Σ Ο    Ο Μ Ο Ρ Φ Α ,   ΜΑ   ΤΟΣΟ  !!    ΠΟΥ   Ζ Ο Υ Μ Ε ,   ΣΕ   Α Υ Τ Ο Ν    ΤΟΝ   ΠΛΑΝΗΤΗ

                    Ε Ι Ν Α Ι ,   ΠΡΑΓΜΑΤΙ ,   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ   ΤΗΣ   Α Γ Α Π Η Σ !?!

                                 Η" ,    ΤΗΣ   ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ     Κ Α Π Ο Ι Ο Υ    ΕΡΓΟΥ !!

Δεν ξέρω να σου πω ......αυτη την απαντηση την αναζητούν ολοι , μικροί και μεγάλοι εδω και αιώνες.....
Ομως αυτο που μπορω να απαντησω είναι το εξής..
Οποια κι αν ειναι η αιτία της υπαρξης μας ....εργο, σκοπός, τυχαίο γεγονός , παιχνίδι ....ειμαστε εδω και πρέπει να ζήσουμε....και ο μονος τρόπος για να  καταφέρουμε να ζήσουμε και οχι απλως να επιβιώσουμε ειναι η κατασταση της αγάπης. Η χαρά και η γαλήνη ειναι στην αρμονία μεταξύ της ψυχής του πνευματος και της υλης μας.


Παράθεση
γ ι α τ ι ,   α γ α π η τ η     T R Y ,     Γ Ι Α Τ Ι .....

Τα διότι που υπάρχουν τα γνωρίζεις ήδη φίλε μου......ομως ακομη κι αν υπήρχε ενας τρόπος να μαθεις με απόλυτη βεβαιότητα την αιτία , αυτό θα αλλαζε τα γεγονότα?
Κράτησε στην καρδιά σου την αγαπημενη μορφή και ανοιξε τα φτερά σου προς τον ηλιο και τότε ισως οι αχτίδες του , σου δώσουν την δική σου πορεία...


Ακου εδω .....νιωσε το
http://www.youtube.com/watch?v=38FKY8Taw_w&feature=related



10
ΡΕΙΚΙ / Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« στις: Απριλίου 10, 2009, 23:37:50 »
Μαρίνα, νομιζω οτι εχω τοποθετηθεί πολυ ξεκάθαρα. Απο την αρχη , επεσήμανα οτι οντως στο χώρο του  εσωτερισμου εχει πολλους απατεώνες, 'οπως και τεραστια παραπλάνηση και ψέμμα . Ομως επειδή δεν ειναι ολοι ετσι , ας μην τους παίρνει ολους η μπαλα.
Για μενα το πρόβλημα εγκειται στο γεγονος οτι η εισοδος στο υποσυνείδητο γίνεται χωρίς στην σωστή προετοιμασία και γνώση. Ανοίγουμε το πηγάδι και μετα αντε να το κλείσουμε .....με αποτέλεσμα ολη αυτη η διασπαση της προσωπικότητας και η ασυναρτησία που υπάρχει γύρωθεν.
Οπως και να χει , θα συνεχίσουμε με οτι προστάζει η φωνη της συνειδήσης μας και με οτι μπορεί ο καθένας.
Προσωπικα εχω συναντήσει οτι μπορεί να φανταστεί κανείς.....κρατάω οτι νομίζω και αποχαιρετώ οτι δεν μου κανει ....

11
ΡΕΙΚΙ / Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« στις: Απριλίου 10, 2009, 18:36:05 »
Παράθεση
Γι' αυτό και όταν κάνουμε παρέα με κάποιο αρνητικά ή θετικά φορτισμένο ψυχολογικά άτομο, επηρεαζόμαστε ανάλογα. 

Συμφωνω με ολο το κείμενο που έγραψες .
Σχετικα με την πρόταση της παράθεσης ομως...
Ο στόχος μας ανάμεσα σε ολα τα αλλα δεν ειναι και η ισχυροποίηση της αύρας μας?
Αν εμεις δονούμαστε σε ενα υψηλό επίπεδο ,τοτε η αυξημένη κατανόηση και η αγνότητα που προέρχεται απο αυτήν , θα μας προστατεύει απο τους χαμηλούς κραδασμούς των αλλων.
Οι πιο χαμηλές συχνότητες θα μείνουν πιο κάτω και ετσι δεν θα μπορουν να αγγίξουν την δική μας δόνηση αν αυτη ειναι πιο υψηλή. ;)

12
ΡΕΙΚΙ / Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« στις: Απριλίου 10, 2009, 18:18:47 »
Παράθεση
Ναι καλη μου κρυβοσαστε αποτελέσματα τους ιδιους σας τους εαυτους  περιμενετε να γινετε καλητεροι ανθρωποι βαζοντας τα χερακια σας πανω σας και περιμενετε να λουστειτε αποτελέσματα ενεργεια και να λυσετε ολα τα προβληματα σας και να φωτιστειτε .

Αυτή είναι δική σου άποψη και αφόρα μονό εσένα . Η ενεργεία δεν λύνει κανένα πρόβλημα και αυτό είναι γνωστό. Το μόνο που κάνει είναι να ισορροπεί  τα κέντρα , έτσι ώστε ήρεμα πλέον να μπορεί κάνεις να μπει στο υποσυνείδητο του και να αντέξει  ότι βρει εκεί..[ Η δοκιμασία της σελήνης για να συνεννοηθούμε]. Τότε μπορεί να βρει τις απαντήσεις και μόνος του πια να λύσει ότι τον απασχολεί.


Παράθεση
δεν είναι μια πλασματική κατασταση αλλάζουμε κατι που οντως το αισθάνονται ολοι και μαλιστα το περιγραφουν με τον ιδιο τρόπο.

Δεν μου λεει τιποτα αυτο που μου περιγραφεις .πως θα ξεχωριζες μια πλασματικη κατασταση?

Από την διάρκεια και το αν ''δουλεύει''. Όμως λάβε υπόψη ότι σε αυτά τα πεδία , πας μόνος σου και ότι συμβεί είναι για σένα . Άρα το πλασματικό και το πραγματικό εσύ θα το διακρίνεις για σένα.


Παράθεση
Ομως εσένα τι σε ενοχλεί αν οι αλλοι χαμογελούν και πως κρίνεις οτι είναι ψέυτικοι.
Με ενοχλει η υποκρισια.......
 εκρινα συμφωνα με αυτα που διαπιστωσα........αποτελέσματα την στιγμη που δοκιμαζω κατι εχω καθε δικαιωμα να το κρινω γιατι αυτο αυτοματα εκτιθετε στην κριτικη μου αποψη οπως και στην δικη σου ετσι αν δεν μπορω να κρινω εγω δεν μπορεις να το κρινεις ουτε και εσυ και να πεις οτι είναι καλο η κακο.εκτος και αν θελετε να ακουτε μόνος τα καλα και να χαιδευουμε τα αυτια μας


Φιλε μου, αν εγώ αυτή την στιγμή είμαι ευτυχισμένη η δυστυχισμένη ποιος θα το κρίνει και γιατί? Για ποια υποκρισία λες? Αυτοί που χαμογελούσαν έτσι ένιωθαν . Αν εσύ δεν ένιωθες το ίδιο , αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλο υποκρίνονταν. Επίσης ένας άνθρωπος μπορεί να χαίρεται η να λυπάται με κάτι που ο άλλος δεν το βλέπει καν. Αυτό τι σημαίνει ?
 
Πράγμα αναμενόμενο αφού η διδασκαλία είναι μια και η αυτή ανάλογα τους αιώνες και αυτό που διαφέρει είναι απλώς οι τρόποι προσέγγισης.


Παράθεση
Εσύ έχεις βρεις τον τρόπο που θα ακολουθούσης??
όταν δρούμε παρορμητικά
μήπως δρας παρορμητικά?


Εγώ ακόλουθω τις μεθόδους που ανέφερα , έχω κάνει μια μίξη όπως με βολεύει και είμαι ευχαριστημένη. Αν στο μέλλον θελήσω να κάνω αλλαγές δεν θα διστάσω ούτε να το κάνω , ούτε να το ανακοινώσω.

Παράθεση
Όπως γνωρίζεις αποτελέσματα την τεχνική της αυθυποβολής , αυτή στηρίζεται στον επαναπρογραμματισμό του υποσυνείδητου μέσω του κοσμικού αποτελέσματα τον ανώτερο εαυτό μας

Εκτός αποτελέσματα την αυθυποβολή υπάρχει και η υποβολή η υποβολή είναι πιο εύκολο να γίνει αποτελέσματα την αυθυποβολη.αρα πως ξέρεις ότι δεν σε έχουν υποβάλει αντιπροσωπεύει να αυθυποβληθείς?


Τι λες ? Η υποβολή πιο εύκολη… Διαφωνώ . Για να δράσει η υποβολή , πρέπει να μετατραπεί σε αυθυποβολή ….δες το.
Το ξέρω..... επειδή διασταυρώνω , ελέγχω και παρατηρώ…..συνεχόμενα. Η υποβολή δεν δρα όταν είσαι συνειδητός και όταν αναγνωρίζεις τις ανάγκες σου και τις επιθυμίες σου.



Παράθεση
Η ενέργεια πηγάζει από μέσα μας.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με όλες τις θεωρίες και την ιδια την φυσική.
Δεν ειμαστε μπαταρίες αλλά ακόμη και αυτές τις φορτίζουν κατά καιρούς.
Η ενέργεια έρχεται από το κοσμικό ως πνεύμα . Από εκεί και περα μετατρέπεται στις μορφές που ξέρουμε .Χρειαζόμαστε , τον αερα , την τροφή και την ζωτική συμπαντική ενεργεια για να ζήσουμε.

Παράθεση
Συναίσθημα (αγάπη προς τον πάσχοντα).  Είναι απαραίτητο για θεραπεία από μακριά.  Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο κάποιος να καταφέρει να έχει συναίσθημα αγάπης ώστε να μπορέσει να στείλει συναισθηματική ενέργεια από απόσταση, ενώ έχει απαιτήσει πληρωμή για τη θεραπεία.  Μα αν τρέφει τέτοια συναισθήματα, θα το κάνει και δωρεάν, χωρίς να παζαρεύει την τιμή.  Επίσης το συναίσθημα αυξάνει πολύ την αποτελεσματικότητα της επαφής θεραπείας.


Το σύμπαν δεν έχει συναισθήματα . Η πνευματική ενέργεια δεν έχει πόλους.
Η συναισθηματική ενέργεια είναι αυτή που προέρχεται από το ηλιακό μας πλέγμα,δλδ το τρίτο κέντρο αλλά αν το κάνεις έτσι , τότε παρεμβάλλεσαι εσύ και δίνεις και την δική σου.
H μια είναι ηλεκτρική και η αλλη μαγνητική . Εκεί είναι η διαφορά. Το συναίσθημα σχετίζεται με την μαγνητική  εκδήλωση της ενώ ο ηλεκτρισμός με την καθαρά ζωτική.
 Δεν έχω ακούσει να πληρώνει κάνεις για εξ αποστάσεως ενέργεια .
Εμείς πάντως το κάνουμε δωρεάν και να πάσα στιγμή.

Παράθεση
Χωρίς Ρέικι.  Απλά με αυτογνωσία, μαθαίνοντας να χειρίζομαι τη δική μου ενέργεια, τις δικές μου σκέψεις και συναισθήματα.

Και βέβαια γίνεται και χωρίς ρεικι, έτσι ξεκίνησα κι εγώ μέσω του διαλογισμού και της συγκέντρωσης . Αλλά αν έχεις , δεν αποδυναμώνεσαι χειριζόμενος την δική σου.

Παράθεση
Αν ο σκοπός είναι η αυτογνωσία, να εξελιχθούμε και μέσα από τη δύναμή μας να βοηθάμε και τους άλλους, δε νομίζω ότι το Ρέικι το προσφέρει, είτε στον ασθενή, είτε στον «θεραπευτή».  Εδώ μπορεί να κάνω λάθος, δεν το ξέρω το Ρέικι.

Δεν κάνεις λάθος. Έτσι είναι .πρέπει να έχουμε βρει διδασκαλία που να μας δίνει τα εργαλεία ώστε να εξελισσόμαστε και έτσι να χρησιμοποιήσουμε μετά το ρείκι.
Αλλιώς είναι μια πρακτική που δεν ξέρει κάνεις τι να την κάνει. Όμως σαν μέθοδος και σαν μυητικό σύστημα σε συνδυασμό με την αυτογνωσία είναι υπέροχο.

Παράθεση
Για να είναι ολιστική πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη νόηση.

Σωστά , γι αυτό λέω κι εγώ ότι χωρίς την αυτογνωσία που οι δάσκαλοι του , θα επρεπε να συμπεριλαμβάνουν έχει περιορισμενη δράση. Και υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι ,ελάχιστοι αλλά υπάρχουν….



Παράθεση
Γιατί άραγε να χρειάζονται οι μυήσεις στο Ρέϊκι?   

Εσύ γιατί κάνεις μυήσεις στην Amra ? Με τι ιδιότητα  και που αποσκοπούν ? εκεί είναι η απάντηση που ζητάς Μαρίνα.

Παράθεση
Μία άλλη παρανόηση είναι ότι ο «θεραπευτής» Ρέικι, γίνεται κανάλι ενέργειας προς τον ασθενή και όπως ρέει μέσα του η ενέργεια για να πάει στον ασθενή, ο θεραπευτής εξαγνίζεται κτλ.  Ξανά μιλάω από τις δικές μου εμειρείες και όχι από Ρέικι.  Επειδή όμως στον ίδιο κόσμο ζούμε, οι φυσικοί νόμοι είναι οι ίδιοι.

Είτε κάνεις τηλεκίνηση, είτε κάνεις θεραπευτικό, είτε κάνεις δημιουργικό οραματισμό για να κερδίσεις χρήματα, μέσα σου ρέει ενέργεια που κατευθύνεται σε ένα στόχο.  Αυτό έχει ευεργετική επίδραση διότι γυμνάζει το νευρικό σύστημα, ακριβώς όπως γυμνάζονται οι μύες ενός αθλητή στο γυμναστήριο.  Αυτό είναι πάρα πολύ καλό και μας προετοιμάζει για οποιαδήποτε άλλη μυστικιστική δραστηριότητα θέλουμε να κάνουμε.  Σε καμία περίπτωση όμως δε φτάνουμε στο «φως».

Αυτό που μπορεί να μας εξυψώσει πνευματικά είναι η συμπόνια προς τον πάσχοντα.  Το συναίσθημα αγάπης που βγάζουμε.  Αναπτύσσει το τσάκρα της καρδιάς, βοηθάει στη διαδικασία της Αφροδίτης στην Καμπάλα.  Αλλά και πάλι, για να γίνει αυτό, πρέπει να μπορούμε να βγάλουμε αυτό το συναίσθημα αγάπης.  Το οποίο είναι πολύ δύσκολο όταν ο θεραπευτής χρηματίζεται.  Αλλά ακόμα κι αν δε χρηματίζεται, ακόμα κι αν κάνει τέλεια θεραπευτικά, αυτό είναι ένα από τα πολλά στάδια εξέλιξης.  Υπάρχει μακρύς δρόμος για το φως που όλοι μιλούνε.

Μακάρι να είχα τις επιστημονικές γνώσεις να τεκμηριώσω αυτά που λέω εμπειρικά.  Ας χρησιμοποιήσουμε όμως αυτό που επικαλούνται οι τέκτονες, την παρατήρηση.  Από όλους αυτούς που εξασκούνε το Ρέικι, πόσοι έχουν βρει το φως.  Και από αυτούς που το βρήκαν (αν το βρήκαν) κατά πόσο οφείλεται στο Ρέικι, και όχι σε κάτι άλλο που κάνουνε παράλληλα.


Αυτός ο λυρισμός που βγαίνει από τα κείμενα σου ΚΑΝΕΝΑ ….είναι μια ένδειξη αγάπης . Η αγάπη όμως για την οποία μιλάμε δεν είναι ένα συναίσθημα που διαχωρίζει [ αυτόν τον αγαπά , εκείνον όχι επειδή μου την δίνει] αλλά μια κατάσταση που την νιώθεις όταν η ενεργεία ρέει…..και τότε ευγνωμονεί κάνεις το σύμπαν και αγαπάει τα πάντα….μακάρι να διαρκούσε για πάντα [ αυτό είναι η φώτιση ] που όπως λες και εσύ δεν ……..

Παράθεση
Χμμμ.  Αν στις μυήσεις του Ρέικι σου εξηγούνε ακριβώς τι γίνεται ώστε να υπάρχει κατανόηση, θα ήταν καλό.  Αν επαναλαμβάνουνε ένα τυπικό που ούτε οι master δεν κατανοούνε και δε μπορούνε να αναλύσουνε, τότε απλά διαιωνίζουνε μία δεισιδαιμονία. Αν παίρνουνε αμοιβή γι αυτή την πράξη, είναι εύκολο να καταλάβουμε για πιο λόγο συντηρείται αυτή η δεισιδαιμονία και ότι δεν ενδιαφέρονται να την ξεδιαλύνουνε.


Αν μπορούσα να σου μεταδώσω την αίσθηση της μύησης , ευχαρίστως θα το έκανα…..
Δεν ξέρω τι κάνουν όλοι γενικώς . Εκεί που συμμετέχω εγώ , εξηγούνται τα πάντα….
Αν θες μπορούμε να ανταλλάξουμε ενέργεια …….

Παράθεση
Η πιο αρχαία επιστήμη της Πνευματικής ολοκλήρωσης του Ανθρώπου, η υψηλή φιλοσοφία της Καμπαλά, προερχόμενη από τα Ορφικά Μυστήρια, μας διδάσκει πως χρειάζεται να ολοκληρώσουμε 12 αρχετυπικές δυνάμεις - επιγνώσεις, για φτάσουμε το στάδιο της ύψιστης συνείδησης, ως ανθρώπινα όντα, ολοκληρώνοντας την κατανόησή μας μέσω της έρευνας, της εμπειρίας, και της διανόησης.

Σίγουρα , και αυτό το σύστημα είναι ακόμη άλλο ένα που οδηγεί στο φως. Δεν είναι όμως το μοναδικό

Παράθεση
απατεώνες ή σχιζοφρενείς? τι λέτε...

Τώρα αν αναφερθώ εγώ στους κανονισμούς που εσύ έχεις φτιάξει και τους παραβαίνεις τι θα πεις ?

Αν δεν κάνω λάθος ο αρχαγγελος Μετατρον είναι και στη καμπαλιστική θεωρεία που αγαπάς μαζί με ένα σωρό δυνάμεις και ταξιαρχίες αγγέλων ……
Και εκεί σχιζοφρενείς είναι η μήπως οι άγγελοι έχουν άλλη σημασία ?

Παράθεση
το Ρέικι βασίζεται σε "καναλίωση" και "μαγικά" στο αέρα (εννοεί την χάραξη των συμβόλων του Ρέικι στον αέρα), ενώ το Qigong είναι ενεργειακές ασκήσεις αναπνοής...

Αν ήσουν άσχετη θα το καταλάβαινα αλλά δεν είσαι …….άρα …….αν αυτό δεν είναι προπαγάνδα πες εσύ τι είναι?
Έχει η δεν έχει σύμβολα παντού και σε όλες τις σχολές? Έχει η δεν έχει τυπικά και κινήσεις που συμβολίζουν και που επικαλούμαστε ανάλογα?
Έχει η δεν έχει ασπίδες προστασίας σε κάθε σύστημα?
Οι ενεργειακές ασκήσεις δεν είναι το ίδιο ''μαγικές'' ?
Όλα αυτά έχουν ως σκοπό να μας συνδέσουν με το ανώτερο εαυτό μας ώστε να ανταπεξέλθουμε όταν τα χρειαζόμαστε, μέχρι να ολοκληρωθούμε απολυτα  σαν ΑΤΟΜΑ.  Το ίδιο λέει και το ρέικι.


Παράθεση
Ο διαλογισμός, η προσευχή ή γενικά ο πνευματικός συντονισμός, σίγουρα βοηθάει... αλλά δεν αρκεί... και δεν χρειάζεται κανείς, να αγοράσει ούτε μυήσεις ούτε να πληρώνει σεμινάρια για να μάθει να επικοινωνεί με την Φύση, της οποίας αποτελεί κομμάτι της.

Επίσης τα ανθοϊάματα, μπορεί να επιδρούνε καταλυτικά πάνω στην ψυχολογία του ανθρώπου, όπως και η ομοιοπαθητική... αλλά ούτε αυτά από μόνα τους είναι αρκετά για να λυθεί ένα πρόβλημα υγείας...

Η ολιστική θεραπευτική... χρειάζεται επιστημονική γνώση, που συμπεριλαμβάνει αρχές παθολογίας, ενεργειακής θεραπευτικής, ψυχοθεραπείας, και εσωτερικής επιστήμης...

Ακριβώς επειδή δεν γίνεται κανείς, γιατρός, με μία μύηση, έτσι και για να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με την ολιστική θεραπευτική, χρειάζεται να αφιερώσει χρόνο, σε έρευνα, μελέτη, και εξάσκηση...

Ουδεμία αντίρρηση . Υπάρχουν, λίγοι, αλλά υπάρχουν.

Παράθεση
Παράθεση
Η Θεραπευτική είναι μία ολιστική μέθοδος που συμπεριλαμβάνει, το φυσικό σώμα, τα συναισθήματά μας, τις αντιλήψεις μας και την Πνευματικότητά μας.

Ακριβως αυτά πρεσβευει και το ρέικι , γνωρίζοντας οτι δεν μπορούμε πλέον να αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο σαν μια μηχανή και οτι το υλικό μας σώμα δεν ειναι μία ανεξάρτητη οντότητα αλλα ενα μελος μια τριάδας που αποτελειται και απο το σωμα την ψυχή κατι πνεύμα.
Η Rose αναφέρεται στην Καμπάλα και μίλησε για τετραδικότητα (σώμα, συναίσθημα, νόηση, πνεύμα), όχι για τριαδικότητα (σώμα, ψυχή, πνεύμα).  Έστω και έτσι όμως, από όσο ξέρεις, μπορείς να μου εξηγήσεις πως επιδρά στα 3 αυτά μέρη το Ρέικι?

Αγαπητέ Κανένα
Η νόηση περιλαμβάνεται στην υλη , αφού δεν υπάρχει, αν δεν έχουμε εγκεφαλική λειτουργία. Αν πάλι εννοούμε την ανώτερη νοημοσύνη τότε εκεί ενώνονται νοητικό και συναισθηματικό πεδίο. Ας πάμε όμως με την τετραδικότητα αν αυτή βολεύει.

Το ρείκι είναι πνευματική ενέργεια. Δεν είναι η δική μας ενεργεια που φυσικά αν την δώσουμε θα μεταφέρει πολλαπλούς κραδασμούς, μεταξύ των όποιων θα είναι και οι υψηλοί του πνεύματος και οι χαμηλότεροι των δικών μας συναισθημάτων.
Αυτός είναι και ο σκοπός της μύησης. Να αποφευχθεί η ανάμιξη των δικών μας    προσωπικών στοιχείων  με αυτά του αλλού ανθρώπου.

Όπως έγραψα, όταν αυτή  ενεργεια διοχετεύεται ,  ισορροπεί τα τσάκρα μας [ έστω παροδικά] και έτσι έχουμε την αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας . Συγχρόνως θέτουμε τον εαυτό μας σε κατάσταση διαλογισμού.
Σε αυτή την συνθήκη μπορεί κάνεις να μπει στο υποσυνείδητο του και να ανασύρει γεγονοτα  που πρέπει να δει. Αν δε, χρησιμοποιήσει και κατευθυνόμενο διαλογισμό τότε έχει πιο πολλά αποτελέσματα. Ανακαλύπτοντας τις αιτίες  των θεμάτων που μας απασχολούν [ ουσιαστικά ψυχαναλύουμε τον εαυτό μας] αυτά λύνονται ένα ένα και ο άνθρωπος , έτσι μπορεί να βρει τους λόγους που διέρρηξε μόνος του την αύρα του και αρρώστησε το αμυντικό του σύστημα.

Κάθε κέντρο μας , σχετίζεται με διαφορές ασθένειες ανάλογα του τι αντιπροσωπεύει αυτό. Ξεμπλοκάροντας το ομώνυμο κέντρο με την ανάλυση , αλλάζουμε την κυτταρική μνήμη και  γνωρίσουμε την αιτία της ψυχική μας πρώτα και μετά της υλικής μας επιβάρυνσης. Εννοείται ότι αν έχουμε ενεργή υλική πάθηση  θα πάμε στην κλασσική ιατρική αφού η βλάβη έχει ήδη γίνει.
Σίγουρα έχουν υπάρξει άνθρωποι που έφτασαν σε τέτοιο βαθμό εξέλιξης που θεραπεύουν και την υλη ….αλλάζουμε εμείς απέχουμε μακρών αυτού και ούτε καν τίθεται θέμα συζήτησης τουλάχιστον από εμένα που εκτός των άλλων εργάζομαι σε χώρο της κλασσικής ιατρικής και την δέχομαι ως απαραίτητη

13
ΡΕΙΚΙ / Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« στις: Απριλίου 10, 2009, 18:16:50 »
Παράθεση
Αγαπητή Ελένη,

μπορείς να εκφράζεις τις απόψεις σου, ιδεολογικά, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να γίνεσαι επιθετική και προσβλητική, κατά των μελών αυτού του φόρουμ, διότι παραβιάζεις τον κανονισμό...

Λυπάμαι για τα αρνητικά συναισθήματα που τρέφεις απέναντί μου, αλλά γνωρίζεις πως να ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙΣ από αυτά, επικαλώντας τον Θεό της Καρδιάς σου...

Καλησπέρα σε όλους.
Μαρίνα , εγώ είμαι αυτή που σε πρόσβαλα και έχω αρνητισμό η κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί αυτές εδώ τις φράσεις ?



<<Μία απλή προσευχή, είτε του Ρεικατζή, είτε του κάθε παπά, που του δίνεις για 5 λεπτά ένα εικοσάευρο... δεν λύνεται το πρόβλημα... γίνεται χειρότερο... διότι ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...

Οι Ρεϊκατζήδες είναι Παράνομοι, μια και το παίζουν γιατροί, χωρίς να έχουν σπουδάσει παθολογία.>>

Επίσης, έχεις η δεν έχεις πει κατά  καιρούς ότι έχεις πέσει θύμα εξαπάτησης από τρία διαφορετικά συστήματα [Amorc, τεκτονισμός και Ρείκι]?

Δεν είμαι καθόλου αρνητική και σας διαβάζω αρκετά συχνά. Θαυμάζω το σθένος που έχεις να προσπαθείς για την προώθηση των ιδεών σου αλλά δεν συμφωνώ με την μέθοδο που επέλεξες και που είναι ο πόλεμος και η προπαγάνδα.
Όπως εσύ έχεις δημιουργήσει μια αδελφότητα που έχει στόχο την πνευματική της εξέλιξη , έτσι και οι άλλοι άνθρωποι έχουν το ίδιο δικαίωμα και αυτό είναι σεβαστό.
Ανέπτυξε και διέδωσε την amra , χωρίς να χρειάζεται να θιγούν οι άλλοι που είναι εκτός.

Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα όπως τα αισθάνομαι περί εσωτερισμού και απατής γενικά μια και πιστεύω ότι εκεί είναι το μεγαλύτερο ζήτημα και ύστερα μπαίνουμε και στα κανάλια της ενέργειας.

Ο εσωτερισμός είναι κατά την γνώμη μου μια ολόκληρη επιστήμη αφού περιλαμβάνει τμήματα από όλες τις επιστήμες μαζί. Για να μπορέσουμε να συνδυάσουμε, και να έχουμε μια στοιχειώσει άποψη από θεωρητικής πλευράς πάντα , χρειάζεται να γνωρίσουμε λίγο [όσο μπορούμε] από φιλοσοφία, θρησκειολογία, ψυχολογία, κοινωνιολογία, ιστορία , φυσική , χημεία , ιατρική κλπ].
Το δεύτερο σκέλος είναι οι πιο κλειστές, ας πούμε, γνώσεις που είναι οι τεχνικές και η σχέση μας με το σύμπαν .

Από εκεί και πέρα όλα αυτά θα πρέπει να τα φέρουμε σε πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητα , αλλιώς δεν έχουν αξία παρά μόνο ακαδημαϊκή. Όταν λέω πρακτική εφαρμογή δεν εννοώ την μαγεία αλλά το παράδειγμα μας, σαν άνθρωποι ολόκληροι και σταθεροί.

Αυτά τα δυο τελευταία που αν επιτευχθούν είναι η εσωτερική επανάσταση , θα αλλάξουν τον κόσμο μας και όχι μια εξωτερική τέτοια που το μόνο που κάνει είναι να επεκτείνει τον αρνητισμό και την βία είτε σε υλικό, είτε σε συναισθηματικό επίπεδο.
Τόσους αιώνες τι έκαναν όλοι αυτοί οι μύστες που τελικά να είχε αποτέλεσμα ενωτικό και όχι διχασμό?  Είδαμε, πολέμους που μια τους οδηγούσε ο Δίας και μια η Αθηνά …είδαμε άλλους που τους ευλόγησε η Παναγία….είδαμε σταυροφορίες και ιερά εξέταση που έκαιγαν τους αντιφρονούντες…είδαμε μουσουλμάνους να αυτοκτονούν οικειοθελώς για να σκοτώσουν άλλους ανθρώπους εν ονόματι του Αλλάχ…ανθρωποθυσίες προς τέρψιν των θεών του σκότους κλπ…
Όλα δοκιμασμένα είναι πια και όλα απέτυχαν να διδάξουν την αγάπη. Γιατί?
Επιβάλλεται η αγάπη με την βία? Δεν νομίζω…

Τα διάφορα συστήματα, που από ότι έχω δει …..τα περισσότερα είναι εδώ μέσα αναρτημένα , όπως και σε αλλά φόρουμς αυτού του τύπου…. ξεκίνησαν θεωρητικά για να διδάξουν την αλήθεια , την ειρήνη, τον αλτρουισμό, την αγάπη κλπ..
Όμως αν όσοι είμαστε σε ένα από αυτά , βλέπουμε όλους τους άλλους σαν αντίπαλους και σαν απολωλότα πρόβατα προς σφαγην ..αν η συμμετοχή μας σε αυτά αντί να προάγει την αδελφοσύνη, προβάλει την έπαρση , την υποθετική ανωτερότητα και τον διαχωρισμό , πιστεύεις ότι εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίον έγιναν?

Το ερωτήματα εδώ είναι πολλά με κυρίαρχα τα δυο εξής
Είναι εν τέλει οι άνθρωποι που συμμετέχουν εκεί , κάτι το διαφορετικό και πιο συνειδητοποιημένο ?
Η εξέλιξη μπορεί να γίνει ομαδικά και αν ναι για πόσους ?

Προσωπικά μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα , κατελληξα ότι και οι άλλοι είναι απλώς άνθρωποι σαν όλους και ότι ο καθένας βρίσκεται εκεί για τους δικούς του διαφορετικούς λόγους. Κατά καιρούς συναντώ και μερικούς που έχουμε τους ιδίους λόγους.
Επίσης η εξέλιξη είναι μοναχική και μοναδική. Προχωράμε ένας , ένας με την τριβή μεταξύ μας και ότι καταφέρει ο καθένας είναι δικό του. Η ταχύτητα είναι υποκειμενική . Με αυτά σαν κριτήριο , σταματάμε να απογοητευόμαστε όποτε κάτι δεν μας αρέσει……αποχωρούμε ήσυχα από όπου δεν μας κάνει,.σκεφτομενοι ότι σε άλλους μπορεί κάτι να προσφέρει.

H έννοια της απάτης τώρα έχει και αυτή δύο σκέλη. Το ένα είναι η μη εκπλήρωση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και το άλλο είναι το καθαρά πρακτικό που σχετίζεται με το οικονομικό ζήτημα.
Συμφωνώ όπως και όλοι υποθέτω ότι και στον εσωτερισμό όπως και σε όλη μας την ζωή καθημερινά γίνεται μια συνεχόμενη απάτη..και στα δύο επίπεδα.
Στο πρώτο δεν μπορούμε να αντιτάξουμε  συγκεκριμένα επιχειρήματα  διότι όλα είναι υποκειμενικά και αόρατα.
Εσύ για παράδειγμα δεν βρήκες στους χώρους που βρισκόσουν  αυτό που περίμενες …εγώ στους ίδιους,  έχω βρει πάρα πολλά . Και μια και οι χώροι δίνουν τα ίδια σε όλους όσους είναι μέσα , προφανώς ανάγεται στον μέλος και στις προσδοκίες του ., το είδος του αποτελέσματος. Είναι ακριβώς το ίδιο που γίνεται με την μουσική, τα τοπία , την γευση ,και όλα όσα είναι προϊόντα αισθήσεων και συναισθημάτων. Ανάλογα των καταβολών μας , της συνειδητότητας μας και των απαιτήσεων μας , μας ικανοποιεί η όχι κάτι η κάποιος και βέβαια όλα αυτά διαφοροποιούνται  όσο προχωράμε.

Στο δεύτερο σκέλος τώρα που είναι και το πιο φλέγον μάλλον, …..φυσικά και υπάρχουν απατεώνες , όπως παντού. Όλη μας η ζωή κινείται μέσα στην απάτη…..απο  τον χυμό που θα τον πληρώσεις 4 ευρώ όταν τόσο στοιχίσουν 4 κιλά πορτοκάλια ….απο τις ΔΕΚΟ ….και την εφορία, τους ημιυπαιθριους έως τον έρωτα  την φιλία και αυτή την ταλαίπωρη αλήθεια που όλοι την ψάχνουμε.
Όμως κάνεις δεν έμεινε χωρίς τηλέφωνο και ρεύμα και όλοι διασκεδάζουμε κατά καιρούς και πληρώνουμε σε χρημα η σε είδος .
Που εξαπατήθηκες εσύ στο τάγμα ? Οι άνθρωποι είπαν ότι εμείς κύριοι για να σας στείλουμε τις μονογραφίες θέλουμε το χ πόσον. Αν τις θέλετε το δίνετε,  αν δεν τις θέλετε δεν το δίνετε. Αν εσύ δεν ήθελες ας μην το έδινες. Εδώ δεν έχουμε απάτη .
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Το ίδιο συμβαίνει και με το ρείκι όσον αφόρα το οικονομικό . Ο καθένας ζητά ότι θέλει για να δώσει [ εδώ είναι το ζήτημα] τους τίτλους και την ώρα του . Αυτά πληρώνεις και όχι την ενέργεια . Όποτε όπως καταλαβαίνουμε δεν υπάρχει τυπικό αδίκημα . Και εδώ η ευθύνη είναι δική μας για το αν θα πάμε και που και κυρίως γιατί…….Διότι για να διακρίνουμε την αλήθεια μας , θα πρέπει να ξέρουμε πρώτα τι ακριβώς θέλουμε. 
Δεν έχεις άδικο σχετικά με την ασύστολη οικονομική απαίτηση που υπάρχει αλλά δεν μπορείς να καταδικάζεις ούτε τον Ούζούι
 , ούτε τις μεθόδους του , ούτε όλους όσους τις ακολουθούν επειδή ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν κάποιοι  ακατάλληλοι .

Το ίδιο ισχύει με τον ροδασταυρισμό, τον τεκτονισμό κλπ. Παντού, όπου η διδασκαλία εμπλέκεται με ομάδες,  έχει και ρόδα και αγκάθια.
Κάτι που δεν έχει συζητηθεί πουθενά ευρέως είναι το γιατί εισέρχεται κάνεις σε ένα τέτοιο χώρο …τι περιμένει….και γιατί δεν μελετάει και δεν πειραματίζεται μόνος του αφού όλα είναι σε βιβλία κλπ







14
ΡΕΙΚΙ / Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« στις: Απριλίου 09, 2009, 14:17:20 »
Καλημερα σας . Καιρο ειχαμε να τα πούμε .....αλλα οπως ειναι γνωστό ολα σε κύκλους γυρίζουν
Αγαπητη Μαρίνα για αλλη μια φορά , η τρίτη απο οτι ξέρω βρισκεσαι παραπλανημενη απο καποιον επιτήδιο πο σε ξεγελασε και για αλλη μια φορα προπαγανδίζεις ασύστολα , ανευ λογου και αιτίας, κατά ενος συστήματος που ειτε δεν το ξέρεις  η περασες και δεν αγγιξες οπως και σε ολα τα προηγούμενα αλλωστε.

Παράθεση

Η Θεραπευτική είναι μία ολιστική μέθοδος που συμπεριλαμβάνει, το φυσικό σώμα, τα συναισθήματά μας, τις αντιλήψεις μας και την Πνευματικότητά μας.

Ακριβως αυτά πρεσβευει και το ρέικι , γνωρίζοντας οτι δεν μπορούμε πλέον να αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο σαν μια μηχανή και οτι το υλικό μας σώμα δεν ειναι μία ανεξάρτητη οντότητα αλλα ενα μελος μια τριάδας που αποτελειται και απο το σωμα την ψυχή κατι πνεύμα.

Παράθεση
Με μία σφοδρή αυθυποβολή του Ρεικατζή πως έγινε Μέγας Θεραπευτής εκ' χάρης του Κυρίου, Dr. Usui, καθώς και της υποβολής του Ασθενή ότι θεραπεύεται, δεν λύνεται το πρόβλημα...

Οπως γνωρίζεις απο την τεχνική της αυθυποβολής , αυτη στηρίζεται στον επαναπρογραμματισμό του υποσυνειδητου μεσω του κοσμικού απο τον ανωτερο εαυτό μας. Αν λοιπον μπορεσει και υπαρξει συντονισμός μεταξύ των σωμάτων του ασθενους ετσι ωστε να επιτευχθει μια ευθυγραμμιση , τοτε η πνευματική ενεργεια , θα ανοίξει τα κέντρα του ανθρώπου και ετσι θα βρει την ΑΙΤΙΑ που επεδρασε στην ψυχή και κατέβαλε το σώμα.
Δλδ , εχουμε μια πλήρη ανάπτυξη του νομου του τριγώνου.
Αυτος που εξασκει το ρέικι , δρα σαν κανάλι που διοχετεύει πνευματική ενεργεια δια μεσου του τέταρτου κέντρου και οχι του ηλιακού πλέγματος με πρόθεση την ανακούφιση της ΨΥΧΗΣ του ασθενούς. Απο εκει και μετα , θα πρέπει να βοηθήσουμε τον ανθρωπο να '' ταξιδέψει '' ατο υποσυνειδητό του και να βρει τις απαντησεις του.
Ο Ουζούι εδωσε το μυητικό σύστημα το οποιο παρεπιπτώντως ειναι υπεροχο μια και κατα τους συντονισμούς βρισκεται κανεις ''στην αγκαλιά του θεού της καρδιάς του>>.

Παράθεση
Σίγουρα μπορεί να ενεργοποιηθεί η Αυτοθεραπεία μέσω της υποβολής, αλλά το άτομο που ασκεί την Πνευματική Συμπαράσταση, χρειάζεται να είναι Γνώστης των Εσωτερικών Μυστηρίων και να διέπεται από Αγνά Συναισθήματα.

Συμφωνούμε απολυτως . Και επειδη υπάρχουν και τέτοια ατομα , οπως και τσαρλατάνοι οπως γίνεται και στόν δυτικό εσωτερισμό, δεν ειναι σοφό να μιλαμε αφοριστικά για ενα ολοκληρο σύστημα την ιδια στιγμη που και σε αυτα ακολουθούμε εμείς , εχει απ ολα τα καλα.....


Παράθεση
Μία απλή προσευχή, είτε του Ρεικατζή, είτε του κάθε παπά, που του δίνεις για 5 λεπτά ένα εικοσάευρο... δεν λύνεται το πρόβλημα... γίνεται χειρότερο... διότι ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...

Οταν συντηρούμε απατεώνες , τοτε ναι , ειμαστε αξιοι της μοίρας μας , .....οταν δρούμε παρορμητικά ανευ λογικής και νοημοσύνης αλλα μονο ερμαια του συναισθήματος ..καθε τοσο ολο και κάποιος θα μας ξεγελάει..οπου και να ειμαστε....

Παράθεση
Οι Ρεϊκατζήδες είναι Παράνομοι, μια και το παίζουν γιατροί, χωρίς να έχουν σπουδάσει παθολογία

Δεν το παίζουν γιατροί επειδη δεν ειναι , καθως δεν ειναι και ηλίθιοι. Εχουν σύλλογο και καταστατικό και μαλιστα εγκεκριμενα απο το κρατος..αρα δεν ειναι παρανομοι. Ο στόχος ειναι η θεραπεία της ψυχής μεσω της αυτογνωσίας , ωστε να γίνει κατανοητή η αιτια της ασθενειας. Η ενεργεια βοηθάει στο να δεχθεί και να αναλύσει ο ανθρωπος τις επιγνώσεις που θα λάβει. Το ιδιο ακριβως που γίνεται και στις συγκλήσεις.

Παράθεση
δεν καθισα να το διαβασω ολο το μονο που ξερω ειναι οτι ξαφνικα επεσε φωτιση απο το πουθενα.....εγω ειχα κανει το usui system δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστικα ασε που τσαντιζομουν οταν εβλεπα ολα αυτα τα ατομα που κανουν ρεικι να εχουν ενα ψευτικο χαμογελο ευτιχιας και αγαπης (αμερικανοκατασταση μου θυμιζε)και μεσα τους να βραζουν δεν θελω να πω παντος περισσοτερα με την αποψη μου γιατι θα πλακωσουν ολοι οι ρεικι μαστερ να με στανιαρουν     αφου τους αρεσει να κρυβοντε πισω απο το δαχτυλο τους καλο κρυφτουλι 

Μάλλον θα επρεπε να κάτσεις να διαβάσεις η εστω να διαλογιστείς επάνω σε αυτα που γράφεις αδελφέ μου.
Την ωρα των συντονισμων και των ενεργειακων επαφών , η υπαρξη ανθίζει και ενωνεται εστω παροδικά με το κοσμικό ...δεν ειναι μια πλασματική κατασταση αλλα κατι που οντως το αισθάνονται ολοι και μαλιστα το περιγραφουν με τον ιδιο τρόπο.
Ομως εσενα τι σε ενοχλεί αν οι αλλοι χαμογελούν και πως κρίνεις οτι ειναι ψέυτικοι. Μήπως εσυ εχεις ξεχάσει την χαρά ?
Δεν ειμαι ρεικι μαστερ.... Ειμαι μελος του Amorc και εχω τον δευτερο βαθμο ρεικι. Τα σέβομαι και τα αγαπάω και τα δυο το ιδιο και παρατηρω οτι εχουν πολλες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ομοιοτητες οσον αφορα τον σκοπό . Πραγμα αναμενόμενο αφου η διδασκαλια ειναι μια και η αυτή ανα τους αιώνες κα αυτο που διαφερει ειναι απλώς οι τρόποι προσέγγισης. Και οπως βλέπεις δεν κρυβόμαστε....

15
Αδελφοί, φίλοι, επισκέπτες κλπ προσωπικά ξεκαθαρίζω την θέση μου τελεσίδικα αφού αυτη την υποχρέωση νιώθω πρός εμένα και μόνο.
Ο μόνος στόχος που εχω στα πλάισια του εσωτερισμού είναι η προσωπική μου εξέλιξη. Το πως και αν θα γίνει αυτό , θα εξαρτηθεί  αποκλειστικά στις δικές μου προσπάθειες είτε αυτές σχετίζονται με την γνώση, είτε με την ψυχική μου ανάπτυξη, είτε με την προσέγγιση μου στο Θείο παράγοντα, αν αυτός κρίνει οτι υπάρχει λόγος να γίνει.
Θεωρώ οτι η συναναστροφή μου με τους άλλους συνανθρώπους μας, με βοηθάει αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζομαι ταύτιση, εξάρτηση, ιεραρχίες και όλα τα συναφή. Ο ύψιστος με εφοδίασε και εμένα, οπως κι όλους μας με τα απαραίτητα για να επιβιώσω και μέχρι τώρα στα 40 μου χρόνια δεν εχω παράπονο....
Δεν επιθυμώ να σώσω τον κόσμο, ιδίως απο την στιγμή που γνωρίζω με πλήρη βεβαιότητα οτι ούτε εγώ είμαι τέλεια για να τελειοποιήσω τους άλλους , ούτε και υπάρχει τουλάγχιστον στο παρατηρούμενο επίπεδο, μια αντικειμενική και καθολική αλήθεια.
Τόσες είναι οι αλήθειες όσοι και εμείς και ο καθένας θα εχει τόσα και άλλα τόσα επιχειρήματα για να πείσει, να αντιπαρατεθεί, να εξυψώσει το εγώ του , να κάνει την δουλειά του και άλλους λόγους....όσοι πάλι είμαστε εμείς...
Εκτός των άλλων, εχω και άλλα εξ ίσου σημαντικά για μένα πράγματα να ασχοληθώ πέραν όλων αυτών.
Δεν χρωστάω και δεν μου χρωστάει κανείς απολύτως τίποτα. Σε οτι μου εχει δοθεί ως τώρα, εχω πληρώσει στο αντίτιμο που μπορούσα και που ο καθένας ζητούσε, καθώς επίσης και έλαβα ακριβως οτι ζητούσα...και μάλιστα χωρίς την χρήση καμίας τεχνικής....
Η νύχτα που πέρασε πήρε μαζί της ολα όσα ζήτησα να φύγουν.....
Θα συνεχίσω με το δικό μου τρόπο και σύστημα ...που ισως να είναι '' λάθος'' , ισως ''διαφορετικό'' αλλά θα είναι δικό μου και μόνο...όπως και ο Θεός της καρδιάς μου ...που τόσο όμορφα τον αναφέρει το τάγμα.

Καλή συνέχεια .
Ευχομαι ο Θεός όλων μας να μας δώσει αυτό που πρέπει και που εχουμε ανάγκη.
Ειλικρινά και αδελφικά...[οχι επειδή είναι έτσι, αλλά επειδή αυτό αισθάνομαι]΄.


Σελίδες: [1] 2 3 ... 15