Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - etidorhpa

Σελίδες: 1 ... 5 6 [7] 8
91
Η Στοά.΄. της Τέχνης / BILL VIOLA
« στις: Ιανουαρίου 01, 2009, 20:53:02 »
Ο εικαστικος καλλιτεχνης και πρωτοπορος της Video-art,με εντονο το 'εσωτερικο' στιγμα στη δουλεια του,φιλοξενειται στην εκπομπη της ΕΤ-1 'Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ' απο την Κατερινα Ζαχαροπουλου,(την Παρασκευη 02/01/2009 18:00')

αποσπασμα απο το δελτιο τυπου της εκπομπης:
Δείτε σήμερα: "Μπιλ Βαϊόλα – Έκθεση Βίντεο Αρτ στη Ρώμη"

Η εποχή παρουσιάζει την μεγάλη έκθεση του Μπιλ Βαϊόλα στη Ρώμη, στο Παλάτσο ντε λε Εσποσιζιόνι, με τίτλο "Εσωτερικό Βλέμμα". Ο Βαϊόλα είναι ο σπουδαιότερος διεθνής καλλιτέχνης της Βίντεο Αρτ με έργο μοναδικό και εξαιρετικά δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο. Η έκθεσή του στη Ρώμη, για πρώτη φορά τόσο μεγάλη στην Ευρώπη, καλύπτει έργα από το 1996 έως το 2007, αριστουργήματα της βίντεο τέχνης, βασισμένα σε γνωστά έργα της Αναγέννησης ενώ όλα βασίζονται στις εσωτερικές ανθρώπινες συγκρούσεις, την αέναη πορεία του ανθρώπου, από τη Γέννηση στον Θάνατο.


Για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τον Bill Viola και το εργο του

www.billviola.com

+n-

92
Αστρολογία / 2009...κοιταζοντας τα αστερια...
« στις: Δεκεμβρίου 30, 2008, 22:08:28 »
Η νεα χρονια εφτασε..πολυ μελανι θα χυθει σε εφημεριδες και περιοδικα,και πολλα "μαργαριταρια",θα ειπωθουν απο τους 'τηλε-μαντεις'  ::) των καναλιων,σχετικα με το τι προβλεπουν τα αστρα γενικα,αλλα και για τον καθενα μας....

Ομολογω πως περα απο την γοητεια των πλανητικων συμβολων και των αστερισμων,δεν εχω ιδεα απο αστρολογια..Θα μπορουσε καποιος με γνωση του θεματος (Ορφεα? :-X )να κανει μια  πιο σοβαρη αστρολογικη αναλυση??
Επισης,μπορω να καταλαβω (σχετικα) την προβλεψη 'τασεων' σε ατομικο επιπεδο,αλλα αναφερομενοι σε μεγαλυτερα συνολα (π.χ. χωρες)...μηπως αποκλινουμε απο την στατιστικη πραγματικοτητα?

+n-

93
Η Στοά.΄. της Τέχνης / JEAN COCTEAU....Let's get our dreams unstuck
« στις: Δεκεμβρίου 24, 2008, 14:17:51 »
from Orpheus....to the blood of a poet..


http://www.youtube.com/watch?v=EsQS0jjgaFE

+n-

94
Κοινωνικοί Προβληματισμοί / Μαίρη Μπέλ
« στις: Δεκεμβρίου 19, 2008, 10:55:09 »
 Η παρακατω ιστορια,με εχει απασχολησει παρα πολυ τον τελευταιο καιρο...θα εκτιμουσα τις σκεψεις και τους προβληματισμους σας..

 Ένα καλοκαίρι του 1968, στο Σκότσγουντ, μια φτωχική συνοικία 275 μίλια βόρεια του Λονδίνου, επικρατούσε ο τρόμος. Τον Μάιο είχε βρεθεί νεκρός σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι ο μικρός Μάρτιν Μπράιαν, ενώ τον Αύγουστο βρέθηκε δολοφονημένο ακόμη ένα αγοράκι, ο Μράιαν Χάουι.Ο Μάρτιν Μπράιαν ήταν τριών χρόνων όταν βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα του σπιτιού. Δίπλα του υπήρχε ένα άδειο μπουκαλάκι από ασπιρίνες. Δεν υπήρχαν ορατά ίχνη βίας και έτσι όλοι φαντάστηκαν πως ο θάνατος ήταν ατύχημα.

   Λίγες ημέρες αργότερα στον παιδικό σταθμό της περιοχής προκλήθηκαν βανδαλισμοί κια παντού υπήρχαν απειλητικά σημειώματα. Ένα από αυτά έγραφε: «Μ' αρέσει να σκοτώνω και είναι πιθανόν να ξαναέρθω». Η αστυνομία δεν συνέδεσε τα δύο περιστατικά και πίστεψε πως επρόκειτο για κακόγουστο αστείο.

   Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, το δεύτερο αγοράκι, ο Μπράιαν Χάουι, χάθηκε ενώ έπαιζε μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του. Η αδελφή του Πατ, άρχισε να τον αναζητεί παντού όταν συνάντησε την Μαίρη Μπέλ και τη φίλη της Νόρμα. «Ψάχνεις για τον Μπράιαν;» ρώτησε η Μαίρη Μπέλ την Πατ. Η Μαίρη και η Νόρμα προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν. Άρχισαν να ψάχνουν μαζί της σε όλη την γειτονιά, παρ' όλο που γνώριζαν πολύ καλά πού ακριβώς βρισκόταν ο Μπράιαν.
   Στις 11.10 εκείνο το βράδυ, ο Μπράιαν βρέθηκε νεκρός σε μια βιομηχανική περιοχή όπου τα παιδιά της γειτονιάς συνήθιζαν να παίζουν, ανάμεσα σε παλιά αυτοκίνητα, και σκουπίδια. Ο μικρός είχε στραγγαλιστεί και σκεπαστεί με γρασίδι. Δίπλα του βρέθηκε ένα σπασμένο ψαλίδι. Στην κοιλιά του είχε χαραχτεί ένα «Μ». Ο επιθεωρητής Ντόμπσον, που είχε αναλάβει την υπόθεση, σοκαρίστηκε όταν είδε ότι τα μαλλιά του παιδιού ήταν κομμένα και υπήρχαν βαθιές χαρακιές στα πόδια του, ενώ από τα γεννητικά του όργανα είχε εν μέρει αφαιρεθεί το δέρμα. 

 Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, η 11χρονη Μαίρη Μπελ και η 13χρονη φίλη της Νόρμα θεωρήθηκαν οι κυρίως ύποπτες. Η Νόρμα ισχυρίστηκε πως η Μαίρη σκότωσε τον μικρό και κατόπιν την οδήγησε εκεί για να της δείξει το κατόρθωμά της. Η Μαίρη αρνήθηκε κάθε κατηγορία.
   Η κηδεία του Μπράιαν Χάουι έγινε στις 7 Αυγούστου. Ο επιθεωρητής Ντόμπσον παρατήρησε πως η Μαίρη στεκόταν μπροστά στο σπίτι των Χάουι την ώρα που έβγαινε το μικρό φέρετρο. Αυτό που είδε τον έκανε να ανατριχιάσει:
η Μαίρη γελούσε και έτριβε τα χέρια της.
   Στην επόμενη ανάκριση η Μαίρη μετέθεσε όλη την ευθύνη στη φίλη της Νόρμα. Η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι δυο τους είχαν παρασύρει το αγοράκι στον τόπο της δολοφονίας του λέγοντάς του για μια κυρία που κάθε απόγευμα τους έφερνε γλυκά. Όταν μαθεύτηκε πως οι δυο φίλες συνελήφθησαν, έγιναν γνωστές και άλλες βίαιες ενέργειες της Μαίρης. Όπως ότι είχε σπρώξει τον ξάδερφό της από αρκετό ύψος και είχε προσπαθήσει να τον στραγγαλίσει δύο κορίτσια στη γειτονιά της.
   Στη δίκη που ακολούθησε, τα ενοχοποιητικά στοιχεία ήταν πολλά: ο γραφικός χαρακτήρας της Νόρμα στο σημείωμα, ίνες από το φόρεμα της Μαίρης και στα δύο θύματα, και πολλές αντιφάσεις. Η Μαίρη ήταν πολύ έξυπνη και πανούργα; αλλά δεν ήξερε να κερδίζει την συμπάθεια των ενόρκων. Ο ψυχίατρος διέγνωσε πως επρόκειτο για ψυχοπαθητική προσωπικότητα, με έλλειψη συναισθημάτων προς τους άλλους ανθρώπους, και πρότεινε να της αποδοθεί μειωμένη ευθύνη.
   Στη Νόρμα αποδόθηκε μειωμένη νοητική ικανότητα, γεγονός που την καθιστούσε υποχείριο της Μαίρης. Οι ένορκοι έκριναν τη Νόρμα αθώα και τη Μαίρη ένοχη για τα δύο εγκλήματα. Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη. Η Μαίρη οδηγήθηκε σε αναμορφωτήριο, καθώς ήταν αδύνατον, λόγω ηλικίας, να κλειστεί σε φυλακή, ενώ στο ψυχιατρείο θα ήταν επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά που νοσηλεύονταν εκεί.
   Η μητέρα της Μπέτι, μια πόρνη με ειδικότητα στον σαδομαζοχισμό, την επισκεπτόταν συχνά. Ύστερα από κάθε επίσκεψη η Μαίρη φερόταν επιθετικά. Η Μπέτι φρόντισε να κερδίσει δόξα και χρήματα από την κόρη της πουλώντας την ιστορία σε εφημερίδες ταμπλόιντ και πιέζοντας τη Μαίρη να γράφει ποιήματα και γράμματα τα οποία στη συνέχεια προωθούσε η ίδια στον Τύπο.
   Υπήρξαν βάσιμες υποψίες ότι στο παρελθόν η Μπέτι είχε χρησιμοποιήσει τη μικρή Μαίρη στα σεξουαλικά όργιά της με τους πελάτες της. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει την επιθετική συμπεριφορά της Μαίρης στα μικρά θύματά της.
   Όσο μεγάλωνε, η Μαίρη προσποιούταν πως ήταν άντρας: ζωγράφιζε στο πρόσωπό της γένια, περπατούσε σαν άντρας και έβαζε ένα ρολό από κάλτσες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων της. Ρώτησε μάλιστα έναν γιατρό πώς μπορούσε να κάνει αλλαγή φύλου. Δεν ήθελε να είναι ο εαυτός της.
   Το 1980 λίγους μήνες προτού αφεθεί ελεύθερη υπό όρους, μεταφέρθηκε σε έναν ξενώνα. Εκεί γνώρισε κάποιον που αποφάσισε να της αποδείξει ότι ήταν γυναίκα. Η Μαίρη έμεινε έγκυος. Είχε περάσει 12 χρόνια στην φυλακή επειδή είχε σκοτώσει δύο παιδιά. Μόλις έμαθε για την εγκυμοσύνη της, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να σκοτώσει το παιδί της. Και αυτό έκανε.   

Μετά την αποφυλάκισή της έπιασε δουλειά ως σερβιτόρα και παρακολουθούσε κάποια μαθήματα. Λίγο καιρό αργότερα γνώρισε κάποιον και έμεινε πάλι έγκυος. Αυτή τη φορά αποφάσισε να κρατήσει το μωρό. Η πολιτεία της επέτρεψε να μεγαλώσει το παιδί της, το οποίο όμως θα τελούσε υπό δικαστική εποπτεία ως το 1992. Η Μαίρη ισχυριζόταν πως ό,τι άρρωστο υπήρχε μέσα της θεραπεύτηκε με τον ερχομό του μωρού της.
   Το 1998 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Cries unheard», γραμμένο από την Γκίτα Σέρενι. Τα δικαιώματα της ιστορίας απέφεραν στη Μαίρη τόσα κέρδη που ο  Τόνι Μπλερ επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο είχε συμβεί αυτό. Η κόρη της Μαίρη έμαθε για την μητέρα της από την κυκλοφορία του βιβλίου. Η αντίδραση του παιδιού ήταν αξιοπρόσεκτη: «Μαμά, γιατί δεν μου το είχες πει; Ήσουν απλώς ένα παιδί τότε».

+n-


96
Θρησκεία και Κοινωνία / RELIGION !! (JOE PESCI BLESS U ALL!)
« στις: Δεκεμβρίου 08, 2008, 13:26:45 »
Nomizw oti to parakatw video einai apolaystiko: :D ;D

http://www.youtube.com/watch?v=EufS49I-6Ig


+n-

97
Κοινωνικοί Προβληματισμοί / Nigeria....400 people dead and counting..
« στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 10:25:59 »
(in.gr)

Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Νιγηρία και φτάνει πλέον τα 400 μέσα σε δύο ημέρες. Ομαλότερη φαίνεται η κατάσταση, εκατοντάδες οι συλλήψεις.

Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει τις σορούς στο τέμενος της πόλης. Δεκάδες σοροί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου έχουν μεταβεί και πολλοί τραυματίες. Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, 7.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους και έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε κυβερνητικά κτίρια. Οι συλλήψεις ξεπερνούν τις 500.

Την Κυριακή η κατάσταση φαίνεται ότι ομαλοποιείται. Παράλληλα, οι Αρχές έχουν επιβάλει και 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στις περιοχές όπου σημειώθηκαν οι βιαιότερες συγκρούσεις.

Κατά τις συγκρούσεις από τις αντίπαλες συμμορίες χριστιανών και μουσουλμάνων έχουν καταστραφεί και καεί κατοικίες, καταστήματα αλλά και εκκλησίες και τεμένη. Η πόλη Τζος βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, στη νοητή γραμμή που χωρίζει το χριστιανικό νότιο τμήμα της χώρας από το μουσουλμανικό βόρειο.

Οι ταραχές στη πόλη Τζος ξέσπασαν με αφορμή τις τοπικές εκλογές και τις φήμες για την ήττα του χριστιανικού PDP, όπως υποστηρίζει πάντως η αντίπαλη πλευρά.

Έκκληση για τον τερματισμό της βίας στη Νιγηρία απηύθυνε κατά το κυριακάτικό κήρυγμά του ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ'.


Οι θρησκευτικές ταραχές στη βόρεια Νιγηρία ακολούθησαν διαδηλώσεις για τα σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χριστιανοί οπλισμένοι με ρόπαλα και μαχαίρια επιτέθηκαν για δεύτερη συνεχή ημέρα την Τετάρτη κατά μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας Χάουσα.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι πολλοί μουσουλμάνοι της πόλης Όνιτσα αναζήτησαν καταφύγιο στα κτίρια της αστυνομίας.


98
Μουσική και Εσωτερισμός / ....lighthouse......
« στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 02:29:44 »
ενα κοματι (και βιντεο),το οποιο ελπιζω να εκτιμησετε...αποτελειται απο 2 μερη(αν και φαινεται σαν ενα):
1.-Lighthouse
2.-Home

http://www.youtube.com/watch?v=200XGqISFk4



+n-

99
..Η..ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ.. :o

Παραθετω,αλλα περα απο την πλακα,νομιζω οτι πλεον κατι πρεπει να γινει σοβαρα..
η αντιγραφη ειναι απο το site orthodoxia,οπου οποιος θελει μπορει να ριξει απιστευτα γελια,μεχρι να συνειδητοποιησει οτι..ζουν αναμεσα μας..

www.orthodoxia.gr


Φρένο στους ασύνετους επιστήμονες του CERN
Τι σημαίνουν οι αλλεπάλληλες μεταθέσεις εκτέλεσης του πειράματος. Οι εφησυχασμοί, οι κίνδυνοι και το επικίνδυνο «ανόητο» πείραμα
(27/06/2008 18:20)
 Σε νέα αναβολή προχώρησαν οι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών του φοβερού και επικίνδυνου και προκλητικού έναντι του Θεού πειράματος που προγραμματίζουν να κάνουν. Ο χρόνος του πειράματος και λειτουργίας του επιταχυντή που φέρει την ονομασία «Άτλας» μετατέθηκε σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα τον Αύγουστο ενώ σύμφωνα με άλλα το προσεχές Φθινόπωρο.
Μάλιστα οι επικεφαλής του από πάσης απόψεως επικίνδυνου πειράματος θεώρησαν σκόπιμο να καθησυχάσουν τον κόσμο αλλά και την πλειάδα των συνετών επιστημόνων και συναδέλφων τους που αντιδρούν ότι τάχα δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος. Δυστυχώς οι ασύνετοι αυτοί επιστήμονες δεν κατανοούν ούτε θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι τα αλλεπάλληλα εμπόδια ανάφλεξης του «οχήματος» που επιχειρούν να θέσουν σε λειτουργία είναι εκ του Θεού. Αρνούνται να καταλάβουν πως το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή όλο και κάτι συμβαίνει δεν είναι τυχαίο.
Συμβαίνει αυτό καλοί μου επιστήμονες γιατί ο Θεός δεν το επιτρέπει. Αλλοίμονο λοιπόν στα μυαλά που το σκέφθηκαν. Αλλοίμονο, όταν θα πέσει η ρομφαία του Κυρίου στους ασυνείδητους αυτούς επιστήμονες. Οι νοσηροί αυτοί εγκέφαλοι πίστευαν, όπως κάποιοι άλλοι όμοιοι τους ίσως και λίγο πιο προχωρημένοι παλαιότερα, στην «μυθική» αλλά αληθινή Ατλαντίδα για την οποία μιλά σε λίγες μόνο αράδες ο Πλάτων πως δύναται να διασπάσουν το άβατο του Παντοκράτορα! Δεν είδαν ούτε έμαθαν για την τύχη της Ατλαντίδας και τα μεγάλα υδάτινα κύματα αμφισβήτησης της τριαδικής Θεότητας, που ξεκινούσαν κατά τον Προφήτη Δαυίδ από την άβυσσο και έφθαναν μέχρι και τον ουρανό, αγγίζοντας θα έλεγε ο συνετός Δημόκριτος σχεδόν τις κορυφές του Ολύμπου και του Ψηλορείτη...
Μα ακούω κάποιοι να ψιθυρίζετε και να λέτε: «Η ορθόδοξη Εκκλησία δεν εναντιώθηκε στην επιστημονική πρόοδο. Πως είναι δυνατόν τώρα εσύ να αντιδράς στην προσπάθεια των επιστημόνων που αποβλέπουν στην ανακάλυψη νέων μορφών ενέργειας και στην ανακούφιση της ανθρωπότητας; Από που αντλείς τούτο το δικαίωμα εσύ ο ασήμαντος και τιποτένιος;».
Μα σεβαστοί μου επιστήμονες στα εργαστήρια σας εσείς οι ίδιοι δεν έχετε κάποια εύφλεκτα υλικά που φέρουν ετικέτες προειδοποίησης για την επικινδυνότητα τους; Εσείς οι ίδιοι δεν κάνετε τόσα και τόσα πειράματα άλλα γνωστά στον πολύ κόσμο και άλλα πολύ περισσότερα άγνωστα; Εσείς δεν καταστρέψατε τον υδάτινο βυθό και τον σακατέψατε με τις τρύπες που ανοίξατε για τα πειράματά σας; Εσείς και τα πειράματά σας δεν ευθύνονται για την ασυδοσία και την ασέβεια προς το περιβάλλον, την οποία ήδη πληρώνει ακριβά ο σύγχρονος άνθρωπος και θα πληρώσει ακριβότερα αν συνεχίσετε να χαλάτε συστηματικά τα μυστήρια που κρύβει ως επτασφράγιστο μυστικό ο Κύριος.
Αφήστε λοιπόν τα πειράματα και ακούστε τον ασήμαντο συγγραφέα του κειμένου. Αυτός ο τιποτένιος δεν εκφράζει φόβους ούτε υπηρετεί ιδιοτελείς σκοπούς. Σκεφτείτε λίγο μήπως και έχει ο λόγος του, που δεν είναι δικός του κάτι σημαντικό για εσάς που κλείνετε με τις πράξεις σας τα αυτιά σας και δεν ακούτε πως ο ουρανός τώρα βροντοφωνάζει πως αλλού έχει ο Κύριος ορυκτά καλά, με την προϋπόθεση πως δεν θα νοθευτούν...Αρκετά κάνατε λοιπόν. Τώρα κοιτάξτε να συνηγορήσετε στο έργο των αγγέλων και να συμβάλλεται να γίνουν ξανά οι παγετώνες. Να συμβάλλεται ώστε να επανέλθει η ισορροπία στον κατασκαμμένο βυθό και στα ψάρια, δηλαδή τους ιχθείς που τώρα είναι υπό χαμό.
Σας ακούω να υποστηρίζετε τα έργα, τις επιλογές και τις πράξεις σας. Να καυχιέστε για την πρόοδο της ανθρωπότητας μέσω των επιστημονικών ανακαλύψεων. Να περηφανεύεστε για την κοινωνική προσφορά σας. Να , να , να...
Μα καλοί μου άνθρωποι το αν προοδεύει η ανθρωπότητα δύναται μόνο να το κρίνει ο Δημιουργός αυτής, δηλαδή ο τριαδικός και μόνο αληθινός Θεός. Για τολμήστε να ρωτήσετε λοιπόν τον καλό Θεό, κατά ανάλογο τρόπο που θα ρωτούσατε και τον προϊστάμενό σας στην πολύπονη εργασία σας αν είναι ευχαριστημένος από την πρόοδο σας; Τι νομίζετε πως θα σας απαντούσε;
Γιατί σιωπάτε; Μα καλοί μου άνθρωποι η μόνη πρόοδος για τον εκάστοτε άνθρωπο είναι αυτή που σχετίζεται με το βαθμό επικοινωνίας με τον ίδιο το Θεό. Η μόνη πρόοδος για τον άνθρωπο είναι αυτή που έχει ως βάση την τήρηση των εντολών Εκείνου που δημιούργησε την όμορφη γη, το Σύμπαν και τον άνθρωπο. Η μόνη πρόοδος για τον άνθρωπο είναι αυτή που καθιστά τον ευαγγελικό λόγο ως βάση της εφήμερης τούτης ζωής. Η μόνη πρόοδος για τον άνθρωπο έχει δύο αποκλειστικούς στυλοβάτες, δηλαδή στηρίζεται σε δύο πόδια. Το πρώτο πόδι φέρει την ονομασία «αγάπη προς τον πλησίον» και τα δάχτυλα του ονομάζονται ανιδιοτέλεια, σεβασμός, θυσία, υπομονή, τιμή... Το δεύτερο πόδι φέρει την ονομασία «Μετάνοια» και τα δάχτυλά του απαρτίζουν η ταπείνωση, πίστη, προσευχή, δοξολογία, εξομολόγηση... Το μεγαλείο της αγάπης το δίδαξε ο Χριστός μας και τη λειτουργία του «οχήματος» που καλείται «μετάνοια» μας την γνωστοποίησε ο επικεφαλής του υπό σύσταση δέκατου αγγελικού τάγματος, ο μέγιστος των Προφητών Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.
Τι λέτε λοιπόν τώρα; Είμαστε ως ανθρωπότητα μπροστά ή τρέχουμε ολοταχώς προς το χάος; Μα να! Για σταθείτε λίγο. Σαν να ακούω τον ίδιο τον Κύριο μας Ιησού Χριστό να μιλά και να στέλνει μήνυμα για το πως Εκείνος αντιλαμβάνεται την πρόοδο που επικαλείστε καλοί μου επιστήμονες.
«Αμήν λέγω υμίν. Εγώ το Α, εγώ και το Ω. Χιλιάδες χρόνια με φτύνουν και δεν ακολουθούν τον πραγματικό Θεό. Τους έχει συνεπάρει το χρήμα και κατάντησαν τη γη γήπεδο. Συνέλθετε ο Πατήρ μου και Εγώ στέλνουμε αγγελιοφόρους κατά καιρούς. Όμως, τώρα τη γη που σας έδωσε ο Πατήρ μου, την ποτίσατε με δηλητηριώδη χημικά και καρκινογόνα μικρόβια. Τα ζώα χάθηκαν. Τα δάση χάθηκαν. Και επιπλέον χτίζετε με βλαβερές ουσίες σπίτια. Βέβαια σας έδωσε ο Θεός και Πατήρ μου όλα τα εφόδια. Σας έκανε να μπορείτε να βοηθάτε οι επιστήμονες τους αρρώστους και όχι να κάνετε πειράματα που σκοτώνουν τους καλούς οργανισμούς της ατμόσφαιρας. Αμήν».
Ω άνθρωποι, πως καταντήσατε τον κόσμο; Σαν ένα τρελοκομείο. Κοιτάξτε λίγο το ευαγγέλιο του Θεού και αλλάξτε. Γίνετε άνθρωποι ζηλωτές της Ορθοδοξίας που είναι και η πραγματική και μόνη αληθινή πίστη. Θα μου πείτε τώρα! Πως να πιστέψουμε όταν ο Θεός δεν τα σταματάει αυτά τα τερατώδη και ανώμαλα μυαλά; Ο Θεός δοκιμάζει. Μετανοήστε για να έχετε τον δρόμο ανοικτό για την επουράνια κατοικία σας. Θυμηθείτε πως ο Παράδεισος κατακτιέται μόνο όταν η συνείδησή σας είναι ήσυχη. Κοιτάτε λίγο και τον ουρανό. Γη και ουρανός είναι σε μάχη. Γη και ουρανός δονείται από τις ανώμαλες πράξεις σας και τη φιλαργυρία σας. Το Άγιο Πνεύμα έρχεται σε δοκιμάζει και όταν οι πράξεις είναι καλές κατοικεί εκεί. Αμήν

Ένας δούλος Κυρίου


Συντάκτης: Ένας Δούλος Κυρίου
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ τευχ. 91 ΙΟΥΝΙΟΣ 2008

και ολο αυτο,στην στηλη Ερευνα!


+n-
 

100
Ενα κομικ που περιγραφει με συναρπαστικο τροπο την ζωη του Μπερτραντ Ρασσελ,και τον αγωνα του να φτασει στα θεμελια της Αληθειας των Μαθηματικων και της Λογικης..

Το συγκλονιστικο αυτο  ταξιδι,περναει μεσα απο τα παντα:
Φιλοσοφια,Ψυχολογια,Τεχνη..και φυσικα Μαθηματικα και Λογικη,φτανοντας στα ουσιωδη ερωτηματα της Νοησης και της ζωης της ιδιας..και ολα αυτα με ενα πολυ ακριβες και ζωντανο σεναριο και παραλληλα πολυ καλη εικονογραφηση!..Με εχει συνεπαρει κυριολεκτικα..! 8)

+n-

101
Ελπιζω σημερα,(14/11/08),ολοι οι αδελφοι/ες και φιλοι/ες Τεκτονες,να αντεξουν.. :D ;Dμαλλον προκειται για παγκοσμια συνωμοσια!! ..κουραγιο!! :D :D :D

+n-

102
Η Στοά.΄. της Τέχνης / Ποιηση και εσωτερισμος
« στις: Οκτωβρίου 29, 2008, 20:04:52 »
Σε αμμεση αναλογια με το "μουσικη και εσωτερισμος",προτεινω τη δημιουργια αυτης της ξεχωριστης δεξαμενης οπου ο καθενας θα μπορει να προτεινει και να παραθετει στιχους που θεωρει οτι εχουν κατι ιδιαιτερο,ποιητες,Ελληνες,ξενους,αρχαιους,συγχρονους,ετσι ωστε να δημιουργηθει ενα υλικο αναφορας,που να λειτουργει ως καταφυγιο σε δυσκολες στιγμες,αλλα και καθαρτηριο για οποιον..προσπαθει...




"....χρονια και χρονια παλεψα με το μελανι και το σφυρι βασανισμενη καρδια μου..
Με το χρυσαφι και τη φωτια για να σου καμω ενα κεντημα.."
Νικος Γκατσος-Αμοργος

..ας ανοιξουμε τις πορτες..

+n-




105
Edward James Hughes OM (17 August 1930 – 28 October 1998)

ο ποιητης που εζησε με την (ποιητρια επισης),Sylvia Plath μια σχεση που οδηγησε και τους δυο στον Παραδεισο,αφου τους περασε απο την κολαση..Η αλχημικη τελειωση του ενος εγινε μεσω του αλλου...Δαιμονες και Αγγελοι ταυτοχρονα...


a tribute....

http://www.youtube.com/watch?v=18DdJO9Lg-s

Σελίδες: 1 ... 5 6 [7] 8