Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Trithemius

Σελίδες: [1] 2 3 ... 49
1
Ένας αισιόδοξος άνθρωπος θεωρεί πως ζούμε στον καλύτερο δυνατό κόσμο. Ένας απαισιόδοξος άνθρωπος φοβάται πως αυτό είναι αλήθεια.

Τα προβλήματα είναι σαν το χτύπημα του τηλεφώνου. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χτυπήσει αλλά πρέπει να το σηκώσεις, να απαντήσεις, μετά να το αφήσεις πίσω σου και να συνεχίσεις.

Μην γίνεσαι οπαδός του οπαδού σου.

2
Κοινωνικοί Προβληματισμοί / Απ: ΑΙΣΧΟΣ
« στις: Μάιος 09, 2009, 01:29:15 »
Multum in parvo... ::)

3
Κοινωνικοί Προβληματισμοί / Απ: ΑΙΣΧΟΣ
« στις: Μάιος 04, 2009, 15:06:34 »
Δεν είναι τυχαίο πως ενώ από τη μία τα μεσημεριανάδικα (κυρίως) κατακρεουργούν υπολήψεις, από την άλλη αποκρύπτουν κάθε ανάλογο συμβάν που έχει να κάνει με δημοσιογράφο ή γενικότερα με άνθρωπο του συναφιού τους.

Άγγελοι και δαίμονες... ::)

4
Νομίζω πως δύο είναι τα βασικά ζητήματα στο τι αποκομίζουμε από την ταινία αυτή.

Το πρώτο έχει να κάνει με μία καθαρά προσωπική προσέγγιση στο ζήτημα της θρησκείας, κυρίως για τους ήδη ανήκοντες σε κάποια εκ των Αβρααμικών θρησκειών που κυρίως παρουσιάζονται εδώ, καθώς τους καλεί να επαναπροσεγγίσουν το ζήτημα του τι πιστεύουν (αν το έκαναν ποτέ) και να δουν το πως εφαρμόζονται όλες αυτές οι διδαχές σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιστεύω πως κάθε καλοπροαίρετος ερευνητής, ασχέτως του σε ποιά θρησκεία από τις αναλυθείσες ανήκει, θα καταλήξει πως πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τη θρησκεία τύπου mass-market και να προχωρήσει σε μία καθαρά προσωπικού επιπέδου θρησκεία, μία σχέση που δεν επιδέχεται τρίτους.

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με το ότι σημαντικά άτομα που κυβερνούν τον πλανήτη μας, λαμβάνουν αποφάσεις και προχωρούν σε δράσεις πολλές φορές επηρεασμένοι από τις θρησκευτικές τους καταβολές, ή ακόμα χειρότερα, συγκαλύπτουν τα ανοσιουργήματά τους λέγοντας πως "ο θεός θέλει αυτό" κλπ. Το αν η θεοκρατία υπάρχει στο ίδιο το κράτος ή στο μυαλό του ύπατου κυβερνήτη αυτού είναι δευτερεύον, γιατί το κύριο ζήτημα είναι πως καθημερινά διαπιστώνουμε πως στο όνομα του θεού έχουν γίνει οι περισσότεροι φόνοι παγκοσμίως. Ας αναλογιστούμε λοιπόν τι πνευματικό βάθος έχουν τα άτομα που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του πλανήτη...

5
Επανέρχομαι στο θέμα που πραγματεύεται η ταινία και σας παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά σημεία ή φράσεις από την ταινία αλλά και κάποια σημαντικά συμπεράσματα που εξάγονται από αυτή:

1. Όταν συντάχτηκαν οι χριστιανικές γραφές μόνον ο θεός είχε τη δυνατότητα να δώσει τέλος στον κόσμο. Τώρα, πριν ο κόσμος μάθει πώς να είναι λογικός ή να ζει ειρηνικά, έμαθε πώς να χρησιμοποιεί τα πυρηνικά όπλα ή το πώς να μολύνει σε καταστροφικό επίπεδο.

2. Κάτι ακόμα χειρότερο από μία προφητεία, είναι η προφητεία που αυτό-εκπληρώνεται.

3. Η θρησκεία είναι καταστροφική για την κοινωνία. Είναι σαν να πουλάς ένα αόρατο προϊόν. Είναι πολύ εύκολο. Γεμίζουν το μυαλό των ανθρώπων με το τι πρόκειται να συμβεί όταν πεθάνουν και τους τρομοκρατούν με κάποια ιστορία προσκολλώντας τους σε αυτή.

4. Υπάρχουν άνθρωποι που σε κάθε τι στη ζωή τους είναι λογικοί αλλά παράλληλα πιστεύουν ότι την Κυριακή πίνουν το αίμα ενός θεού 2000 χρόνων ή πως κάποτε ένα φίδι μιλούσε ή πως πολύ παλιά οι άνθρωποι ζούσαν 800 ή 900 χρόνια. Αυτό είναι μία δυσαρμονία στο μυαλό που πρέπει να αναλυθεί.

5. Σε μία λουθεριανή εκκλησία του Χριστού, υπήρχε μία τεμπέλα που έγραφε «πιστεύουμε στα UFO, την ενότητα, τη συγχώρεση και την υπέρβαση».

6. Αρκετά πράγματα που υιοθετεί ο χριστιανισμός, δεν υπάρχουν στη βίβλο, όπως το προπατορικό αμάρτημα, η άμωμος σύλληψη (αναφέρεται μόνον σε 2 από τα 4 ευαγγέλια). Αυτά αποτελούν απόψεις όχι των ευαγγελιστών αλλά ανθρώπων που έζησαν μετά από αυτούς.

7. Χριστιανός φορτηγατζής (πρώην σατανιστής) αναφέρει πως στη σινδόνη του Τορίνου βρήκανε αίμα γυναίκας σε ανδρική μορφή. Αυτό είναι πραγματικότητα γιατί το άγιο πνεύμα κατέστησε έγκυο τη μητέρα του Ιησού, ο οποίος είναι λογικό να φέρει γυναικείο αίμα, καθώς δεν υπήρξε άνδρας στη σύλληψή του. Είναι καθαρά ζήτημα πίστης.

8. Η ερώτηση «γιατί το να πιστεύεις σε κάτι που δεν έχει αποδειχθεί είναι σωστό;», προκάλεσε την οργή ενός πιστού, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε από τον χώρο συζήτησης.

9. Ερώτηση: «τι θα γίνει αν εμείς (οι χριστιανοί) επιλέξαμε σωστά κι εσύ επέλεξες λάθος; Εμείς θα σωθούμε ενώ εσύ όχι». Maher: «Αν ακολουθείς αυτή τη θρησκεία μόνον και μόνον για να σωθείς κι όχι γιατί σε εκφράζει, τότε ο λόγος που σε οδηγεί σε αυτή τη θρησκεία είναι λάθος».

10. Το να πιστεύεις σε μία θρησκεία είναι σαν το λόττο. Δεν μπορείς να σωθείς αν δεν παίξεις…

11. Το 93% των επιστημόνων-μελών της εθνικής ακαδημίας επιστημών των ΗΠΑ είναι άθεοι ή αγνωστικιστές.

12. Τα αρχεία που έχουμε για την ύπαρξη του Ιησού είναι μόνον τα ευαγγέλια αλλά τα ευαγγέλια δεν είναι ιστορικά κείμενα γιατί γράφτηκαν το 65-110 μ.χ. Οι 2 από τους 4 ευαγγελιστές (ο Λουκάς και ο Μάρκος) δεν συνάντησαν ποτέ τον Ιησού, ούτε και ο απόστολος Παύλος.

13. Ένα πολύ σημαντικό γεγονός όπως η γέννηση του Ιησού από μία παρθένο, δεν αναφέρεται σε όλα τα ευαγγέλια. Οποιοσδήποτε έγραφε για τη ζωή του Ιησού, θα ήταν σίγουρο πως θα ανέφερε και την ιδιομορφία της γέννησής του.

14. Το να ζεις χωρίς πίστη σε κάποιον θεό είναι πολυτέλεια σε κάποιον που είναι τυχερός που έχει μια καλή ζωή.

15. Είναι σημαντικό να είσαι χρηστοήθης κι όχι απλά χριστιανός.

16. Το προφίλ ενός αιδεσιμότατου που τον ακολουθούν χιλιάδες πιστοί: Ντύνεται με πανάκριβα ρούχα από τα χρήματα των πιστών (οι οποίοι δεν ενοχλούνται από το γεγονός), πουλά τις ομιλίες του σε DVD, αυτοαποκαλείται δόκτωρ ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει κανέναν επαγγελματικό ή επιστημονικό τίτλο, παλαιότερα έπαιζε σε μουσικό συγκρότημα, αυτοπροβάλλεται άνετα και εκδηλώνει ελεύθερα την φιλαυτία του, παρομοιάζει τον εαυτό του με τον απόστολο Πέτρο, ήταν πρώην μουσουλμάνος.

17. Ο ίδιος αιδεσιμότατος θεωρούσε πως ο Ιησούς ήταν πλούσιος γιατί όταν γεννήθηκε του έφεραν χρυσό, άρα ντυνόταν πολύ καλά, με ακριβό… λινό. Αιδεσιμότατος: «οι άνθρωποι θέλουν να σε βλέπουν καλοντυμένο», Maher: «το ίδιο λένε και οι προαγωγοί για τις γυναίκες τους»…

18. Συμπέρασμα του Maher για τα ρούχα του αιδεσιμότατου: «ήσουν μουσουλμάνος, τώρα είσαι χριστιανός αλλά όταν πρόκειται για τα ρούχα σου, τα αγοράζεις σαν εβραίος»…

19. Ο Ιεχωβά έστειλε δύο αγγέλους στα Γόμορρα και οι κάτοικοι της πόλης ήθελαν να τους βιάσουν. Τότε ο Λωτ που εθεωρείτο ο πιο ηθικός άνθρωπος της πόλης, για να μην βιάσουν τους αγγέλους, έδωσε στο πλήθος τις κόρες του για να βιάσουν αυτές (οι οποίες πιο πριν είχαν μεθύσει τον Λωτ και έκαναν έρωτα μαζί του…)

20. Ένας χριστιανός έμπορος θρησκευτικών ειδών, πρώην εβραίος ανέφερε πως έγινε χριστιανός γιατί συνέβησαν γύρω του πολλά θαύματα που μαρτυρούσαν την παρουσία του Ιησού, πάραυτα δεν μπορούσε να θυμηθεί κανένα από αυτά τα θαύματα… Θυμήθηκε μόνον ένα όπου σε ένα πάρτυ ήθελε να πιεί νερό και όταν κάποιος εκεί του είπε να πάρει το ποτήρι και να βγάλει το χέρι από το παράθυρο και να προσευχηθεί για να βρέξει, άρχισε να βρέχει και ήπιε νερό… Μια προφανής κατάσταση ανθρώπου που σε κάθε τι βλέπει με το στανιό ένα θαύμα.

21. Ο ίδιος έμπορος ενώ δεν πιστεύει στον Άη Βασίλη και πως μπορεί να περάσει από τόσες χιλιάδες σπίτια μέσα σε μία νύχτα, πάραυτα πιστεύει πως ο θεός μπορεί να ακούει ταυτόχρονα τις προσευχές χιλιάδων ανθρώπων.

22. Ο ίδιος έμπορος θεωρεί πως όταν πεθάνει θα πάει σε ένα πολύ καλύτερο μέρος που του έχει ετοιμάσει ο Ιησούς αλλά όταν του προτείνεται από τον Maher να αυτοκτονήσει για να πάει εκεί πιο γρήγορα, το αρνείται και ισχυρίζεται πως ακόμα έχει έναν σκοπό να επιτελέσει.

23. Ο ίδιος έμπορος θεωρεί πραγματικότητα το ότι ο Ιωνάς έμεινε για 3 μέρες μέσα σε ένα τεράστιο ψάρι και δεν τον πειράζει που του λένε ότι το επίπεδο προσδιορισμού των θαυμάτων που πιστεύει είναι πολύ χαμηλό…

24. Στις ΗΠΑ, ενώ θεωρούν πως αυτό το κράτος είναι χριστιανικό και πως το σύνταγμα των ΗΠΑ φτιάχτηκε από χριστιανούς, οι μισοί από όσους το συνέταξαν ήταν άθεοι ή αντίθετοι με τις θρησκείες.

25. Στις ΗΠΑ, το 16% του πληθυσμού δηλώνει πως δεν θέλει να έχει σχέση με κάποια θρησκεία. Το 1,4% είναι εβραίοι, το 12,2% μαύροι, το 3% ομοφυλόφιλοι, το 1,3% είναι χρήστες όπλων και όλοι τους έχουν λέσχες και παρουσία που προστατεύεται από το σύνταγμα, ενώ οι μη σχετιζόμενοι με θρησκείες που είναι ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού κρύβονται και κατηγορούνται από όλους και τους περιορίζουν το δικαίωμα του να μην ανήκουν σε κάποια θρησκεία.

26. Οι πρώτες 4 από τις 10 εντολές έχουν σχέση με τη λατρεία ενός εγωιστή θεού. Από τις 10 εντολές λείπουν κάποιες όπως η κακοποίηση παιδιών, ο βασανισμός, ο βιασμός κλπ. Σε γενικές γραμμές, από ηθικής πλευράς, οι 10 εντολές δεν αναφέρονται σε κάτι καινοφανές που έκανε τους ανθρώπους να αλλάξουν συμπεριφορά γιατί κανείς δεν χρειάζεται να διαβάσει κάπου πως το να σκοτώνεις ή το να βιάζεις ή το να κλέβεις είναι ανήθικο για να καταλάβει πως δεν πρέπει να το κάνει. Άρα γενικότερα οι 10 εντολές γράφτηκαν για να προστατέψουν τον Ιεχωβά και να πείσουν τους εβραίους να τον λατρέψουν ως τον μοναδικό θεό.

27. Ο Maher δήλωσε προβληματισμένος για το γεγονός πως άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα του πιστεύουν σε ένα φίδι που μιλάει…

28. Γερουσιαστής των ΗΠΑ: «δεν χρειάζεται να περάσεις τεστ IQ για να μπεις στη Γερουσία…

29. Ο πάπας Ιωάννης ο 2ος παραδέχτηκε πως η θεωρία της εξέλιξης των ειδών είναι αληθής και βάσιμη, άρα ακυρώνεται η κοσμογονία της βίβλου.

30. Σε γκάλοπ που έγινε στην Ιταλία, στην ερώτηση σε ποιόν προσευχόσαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, ο Ιησούς ήταν 6ος στη λίστα…

31. Παρουσιάστηκαν οι ομοιότητες μεταξύ του Ιησού και παλαιότερων αυτού θεών όπως ο Κρίσνα, ο Μίθρας, ο Ώρος κλπ.

32. Μερικές από τις θέσεις των Μορμόνων (χριστιανική αίρεση): Ο θεός έχει ανθρώπινο σώμα, έχει ύψος περίπου 1,80 και ζει σε έναν μακρινό πλανήτη δίπλα στο άστρο Κόλομπ. Ο Ιησούς προήλθε από φυσικό έρωτα του θεού με τη Μαρία. Το σκούρο δέρμα είναι κατάρα από τον Θεό αλλά αν είσαι ηθικό άτομο, το μαύρο σου δέρμα μπορεί να γίνει λευκό (…). Μετά την ανάστασή του, ο Ιησούς βρέθηκε στην Αμερική και δίδαξε στους ινδιάνους και τους έμαθε πως είναι μία χαμένη φυλή του Ισραήλ. Ο κήπος της Εδέμ βρισκόταν στο Μισούρι των ΗΠΑ κι εκεί θα φτιαχτεί η νέα Ιερουσαλήμ. Βαπτίζουν Μορμόνους ανθρώπους που έχουν πεθάνει (Ιωάννα της Λωραίνης, Βούδας, Άννα Φράνκ, Αδόλφος Χίτλερ, Ιωσήφ Στάλιν, Τζένγκις Χαν κ.α. Η καφεΐνη είναι του διαβόλου, υπάρχουν μαγικά εσώρουχα που τους προστατεύουν από τη φωτιά, τα μαχαίρια, τις σφαίρες και τον… σατανά. Στην τελική κρίση όλοι θα λογοδοτήσουν μπροστά στον Joseph Smith (ιδρυτή του Μορμονισμού), τον Ιησού και τον Ελοχίμ.

33. Ένας άλλος ιεροκήρυκας ισχυρίζεται πως είναι η δεύτερη ενσάρκωση του Ιησού. Λέει πως μετά τον θάνατο του Ιησού, η γενεαλογική του γραμμή πέρασε στη Γαλλία, την Ισπανία και μετά στο Πόρτο Ρίκο για να ενσαρκωθεί ο Ιησούς στο σώμα του ιεροκήρυκα… Δεν πιστεύει στην κόλαση, ούτε στον διάβολο και θεωρεί πως πλέον αφού αποτελεί την ενσάρκωση του Ιησού ως απόγονός του, η αμαρτία έπαψε να υπάρχει. Ισχυρίζεται πως ένα βράδυ τον επισκέφτηκαν δύο άγγελοι και του είπαν πως θα είναι ο εκπρόσωπος του Ιησού στη γη. Θεωρεί πως αν του αποκαλύπτονταν πως είναι ο ενσαρκωμένος σατανάς, θα έκανε το ίδιο καλά τη δουλειά του.

34. Αν ο θεός θέλει να πει κάτι στον κόσμο για τα μέλλοντα γιατί χρησιμοποιεί τους προφήτες και το κάνει στα κρυφά (προς εκείνους μόνον) κι όχι φανερά προς όλους αφού είναι παντοδύναμος;

35. Ο Maher παρουσιάζει κάποια αρνητικά του μωαμεθανισμού, όπως η κακομεταχείρηση των γυναικών, ο φονταμενταλισμός, ο ιερός πόλεμος σε κάθε άπιστο και πως κανείς τους δεν συζητά τα αρνητικά της θρησκείας του με αλλόθρησκους. Μιλάνε για ελευθερία έκφρασης αλλά είναι πρόθυμοι να σκοτώσουν κάθε ακόλουθο άλλης θρησκείας και ιδίως τους εβραίους (αν και έχουν κοινή θρησκευτική καταγωγή). Πιστεύουν στην ιερή πέτρα Kaaba, που υποτίθεται πως την έστειλε ο Αλλάχ από τον παράδεισο. Τη θεωρούν ιερή γιατί είναι η μοναδική μαύρη πέτρα στην περιοχή αλλά αρνούνται πως είναι απλώς ένα κομμάτι από μετεωρίτη. Ο Μωάμεθ θεωρείται πως κατέβηκε από τον ουρανό και πάνω στο όρος του ναού συνάντησε τον Ιησού και άλλους προφήτες αλλά είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως ουδέποτε ο Μωάμεθ περπάτησε σε αυτά τα εδάφη.

36. Η θρησκεία διδάσκει πως θα υπάρξουν έσχατοι καιροί αλλά το γεγονός είναι πως επειδή η ίδια η θρησκεία έχει τη δύναμη να ωθεί τους ανθρώπους σε καταστροφικές πράξεις, πράγματι θα επέλθει ένα τέλος αλλά μόνο και μόνο επειδή η ίδια η θρησκεία το προκάλεσε. Παράλληλα, η καθημερινή προσμονή του τέλους ακυρώνει κάθε επιθυμία για δημιουργία, όνειρα και ελπίδα για το μέλλον της ανθρωπότητας.

37. Για να ζήσει ο άνθρωπος, θα πρέπει να πεθάνει η θρησκεία γιατί οι τύχες του κόσμου καθορίζονται πλέον από άτομα θρησκευτικά φανατισμένα που δεν κυβερνούν τις χώρες τους με πυξίδα τη λογική αλλά με τα ανύπαρκτα θαύματα και την προσμονή θεϊκών σημείων.

38. Πίστη σημαίνει το να κάνεις αρετή τη μη-σκέψη.

39. Όσοι διδάσκουν την πίστη και την προωθούν είναι οι δημιουργοί πνευματικών δούλων γιατί κρατούν την ανθρωπότητα σε ανόητα φαντασιακά δεσμά που έσπειραν τρέλα και δικαιολόγησαν πολλές καταστροφές και θανάτους στο όνομα του εκάστοτε θεού.

40. Ένας θρησκόληπτος θα καλοδεχόταν μία πυρηνική καταστροφή αν του έλεγαν πως συμβαίνει επειδή το ήθελε ο θεός και πως αποτελεί μέρος του τέλους του κόσμου σύμφωνα με τις δοθείσες προφητείες.

41. Η θρησκεία είναι επικίνδυνη γιατί κάνει τους ανθρώπους που δεν έχουν απαντήσεις για όλα, να νομίζουν πως μέσω της θρησκείας θα λάβουν απαντήσεις για τα πάντα.

42. Οι άνθρωποι θεωρούν θεμιτό το να λένε πως θα κάνουν τα πάντα για όσα ο θεός τους προστάζει αλλά η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κανένας θεός που τους δίνει οδηγίες, παρά μόνον πολιτικοί και καιροσκόποι που ικανοποιούν ίδια συμφέροντα μέσω των θρησκειών.

43. Το να διαδίδει η κάθε θρησκεία πως γνωρίζει τι συμβαίνει αφού πεθάνουμε είναι ένα ακραίο λάθος γιατί τελικά κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει μετά, γιατί κανένας εκπρόσωπος θρησκείας δεν κατέχει ειδικές πνευματικές-αντιληπτικές ικανότητες για να μιλήσει με σιγουριά για ένα τέτοιο ζήτημα.

44. Η μόνη σωστή προσέγγιση στα θεμελιώδη μεταφυσικά ερωτήματα δεν είναι η αλαζονική σιγουριά που εκφράζεται από κάθε θρησκεία αλλά η οδός της αμφιβολίας γιατί αυτή σχετίζεται με την ταπεινότητα, χαρακτηριστικό που κάθε άνθρωπος πρέπει να φέρει επάνω του, καθώς η ανθρώπινη ιστορία δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα μακραίωνο δρώμενο λανθασμένων αποφάσεων.

45. Κάθε λογικός άνθρωπος και κάθε άνθρωπος που εναντιώνεται στις θρησκείες πρέπει να ξεπεράσει τις φοβίες του και να προσπαθήσει να ακουστούν οι ιδέες του. Όσοι θεωρούν πως καλύπτονται μερικώς από τις θρησκείες πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να ομολογήσουν πως η ασφάλεια, η σιγουριά και η ησυχία που τους προσφέρει η θρησκεία τους, έρχεται με ένα ακριβό τίμημα που δεν είναι άλλο από τη βία και τον αφανισμό των αλλόθρησκων προς υπερίσχυση της δικής τους θρησκείας.

46. Αν ήσασταν μέλος ενός κλαμπ ή ενός πολιτικού κόμματος που ήταν συνδεδεμένο με φανατισμό, μισογυνισμό, βία, ομοφυλοφοβία και απόλυτη άγνοια όπως οι θρησκείες θα έπρεπε να παραιτηθείτε ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Κάθε άλλη στάση σημαίνει πως εξουσιοδοτείτε κάθε παράλογη πράξη στο όνομα της θρησκείας που τελείται από τους αρχηγούς της παρανομίας, από τα άτομα που αντλούν την νομιμότητά τους μεταχειριζόμενοι τα πλήθη εις το όνομα του εκάστοτε θεού.

47. Τελικά είτε η ανθρωπότητα καταστραφεί σύντομα, είτε καταφέρει να προχωρήσει προς το μέλλον κουτσαίνοντας από τα αποτελέσματα μιας θρησκευτικού χαρακτήρα πυρηνικής τρομοκρατίας, το βασικό πρόβλημα σε κάθε πιθανή εξέλιξη είναι το ότι μάθαμε πώς να επιταχύνουμε τον μαζικό μας θάνατο πριν εκριζώσουμε τη νευρολογική διαταραχή του να επιζητούμε να πεθάνουμε μέσω της θρησκείας. Οπότε ή θα ωριμάσουμε πνευματικά ή θα πεθάνουμε…

6
Πρόκειται για ένα ακόμα ντοκυμαντέρ που πραγματεύεται το ζήτημα των απαρχών, της εξάπλωσης και της επίδρασης του χριστιανισμού στον κόσμο. Κινείται στο στυλ του Religulus και του Zeitgeist αλλά διατηρεί τον χαρακτήρα του. Τα επιχειρήματα και οι προβληματισμοί που προβάλλονται ενάντια του χριστιανισμού και της ιστορικότητας του Ιησού είναι σημαντικά.

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

7
Μουσική και Εσωτερισμός / Απ: PAUL POTS
« στις: Απρίλιος 18, 2009, 00:57:39 »
Αγαπητή Rose σ' ευχαριστώ για την προηγούμενη πληροφορία που μας έδωσες!!!

Απαντάω σ' εσένα αλλά είναι σαν να μιλάω προς όλους όσοι μας διαβάζουν:

Στο πρόσωπο αυτής της ΚΥΡΙΑΣ και σε όλο το δρώμενο που έζησαν αυτοί οι άνθρωποι, θαρρώ πως συναντώ μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Συναντώ τον ανώνυμο κόσμο που σε ελάχιστο χρόνο αξιολογεί αποτυχημένα ανθρώπους μόνον και μόνο από τον φαινότυπό τους, συναντώ κριτές που γεμάτοι εμπειρία και γνώση υποκλίνονται στο μεγαλείο ενός ανθρώπου που μόλις πριν λίγα λεπτά είχαν κηρρύξει έκπτωτο της κοινωνίας τους, συναντώ ένα πλήθος να γίνεται ένα με κάποια που πριν λίγο αγνοούσαν την ύπαρξή της, συναντώ ανθρώπους φαινομενικά αποτυχημένους να κρύβουν μέσα τους πραγματικά διαμάντια, συναντώ ανθρώπους να αναγνωρίζουν στο πρόσωπο άλλων τη δική τους επιθυμία για επιτυχία, για αναγνώριση, για εξέλιξη, για ανάδειξη, συναντώ μια ομοιογένεια σε συναισθήματα που δείχνει πως όλοι εμείς είμαστε ξεχωριστές ατομικότητες μέσα στο μοναδικό Όλον όπου ανήκουμε, συναντώ τον αόρατο δεσμό που μας συνδέει, συναντώ το μεγαλείο του ίδιου του ανθρώπου όπου εδώ χωρίς κόπο, παρά μόνον με ανείπωτη επιθυμία δημιουργεί θεούς και ιερά συναισθήματα, συναντώ την αξία του Ανθρώπου που γνωρίζει την πνευματική αλχημεία μέσα σε 5 λεπτά...

Είμαι ακόμα συγκλονισμένος και από τα δύο βιντεοκλιπ... :o

Μητέρα Φύση ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!

*προσέξτε με τι στίχο τελειώνει το τραγούδι της: but life has killed the dream I dream... (αλλά η ζωή σκότωσε το όνειρο που είχα). Πράγματι πόση αλήθεια κρύβει αυτός ο στίχος για όλους μας...

8
Βρε τι έπαθα! :D

10
Τύψεις φαίνεται ότι διακατείχαν μέχρι πρότινος πολλούς βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου επειδή τα ακριβά δίλιτρα αυτοκίνητά τους ρύπαιναν την ατμόσφαιρα. Μαζεύτηκαν λοιπόν μια νύχτα στην βουλή και ψήφισαν ένα νόμο που τους επιτρέπει να αντικαθιστούν τα αυτοκίνητά τους και με υβριδικά οχήματα ανεξαρτήτως κυβικών και μάρκας. Και φυσικά άδραξαν την ευκαιρία…

Όχι, δεν τα αντικατέστησαν με τα σεμνά και ταπεινά Toyota Prius και Honda Civic Hybrid. Κάτι παραπάνω από τους μισούς βουλευτές μας, όσοι δηλαδή χρειάζονται για να περάσουν ένα νομοσχέδιο, επέλεξαν τις νέες υβριδικές Lexus GS450h, λιανικής αξίας 72.000€ η μία, για να αντικαταστήσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα που η προηγούμενη φουρνιά βουλευτών τους είχε κληροδοτήσει. Προχώρησαν σε αυτή την επιλογή με την δικαιολογία ότι η συγκεκριμένη Lexus είναι πιο οικολογικό και φιλικό όχημα προς το περιβάλλον σε σχέση με τα προηγούμενα που είχαν στην κατοχή τους για τις μετακινήσεις τους. Όμως αυτή η δικαιολογία δεν υφίσταται καθώς το εν λόγω υβριδικό μοντέλο εξοπλίζεται με βενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων που ελάχιστα προστατεύει το περιβάλλον σε σχέση με τα παλιότερα αυτοκίνητα των βουλευτών που απαγορευόταν να είναι πάνω από 2 λίτρα.

Αν οι βουλευτές είχαν αληθινή οικολογική συνείδηση θα μπορούσαν να διαλέξουν άλλα υβριδικά που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Από τότε που ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας πριμοδότησε την αγορά μοντέλων υβριδικής τεχνολογίας, αίροντας το πλαφόν στον κυβισμό από 1.600 έως 2.000 κυβικά που ισχύει για τα συμβατικά βουλευτικά αυτοκίνητα, το γκαράζ της βουλής γέμισε από τα Lexus GS450h, παρά το γεγονός ότι οι 300 είχαν άλλες, πραγματικά οικολογικές, επιλογές: Το Toyota Prius, αυτοκίνητο που έχει επιλέξει και ο έλληνας επίτροπος περιβάλλοντος στην Ευρωπαική Ένωση κ. Σταύρος Δήμας και το Honda Civic Hybrid αποτελούν ουσιαστικές οικολογικές λύσεις για πολλούς λόγους. Είναι άνετα, παρέχουν υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και ασφάλειας, καταναλώνουν ελάχιστη βενζίνη, εκπέμπουν πολύ λιγότερους ρύπους από το υβριδικό της Lexus και κοστίζουν στο 1/3 της λιανικής τιμής της υπερπολυτελούς υβριδικής λιμουζίνας που κοστίζει όσο μια γκαρσονιέρα.

Στον πειρασμό της υβριδικής πολυτέλειας της Lexus ενέδωσαν βουλευτές και πολιτικοί αρχηγοί από όλες τις παρατάξεις εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ τους οι: ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Γιάννης Τραγάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής ΝΔ κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρώην υφυπουργός Tουριστικής Aνάπτυξης και βουλευτής κ. Aναστάσιος Λιάσκος, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής ΝΔ κ. Πέτρος Δούκας, η βουλευτής της ΝΔ κα Φωτεινή Πιπιλή, ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυμίου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Βρεττός, ο βουλευτης ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Σκουλάκης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Ρόβλιας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Σε αυτούς να προσθέσουμε και την γενική γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.

Εκτός από τους 160 περίπου βουλευτές που επέλεξαν την υβριδική λιμουζίνα Lexus GS450h, 135 επέλεξαν ένα εκ των επίσης πλήρως εξοπλισμένων λιμουζινών συμβατικού τύπου Μercedes 280Ε, Bmw 520i, Audi Α6 και Saab Αero 93-95. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν περισσότεροι από εβδομήντα βουλευτές που πριν εκλεγούν διέθεταν αυτοκίνητα των οποίων η αξία δεν ξεπερνούσε τα 10.000 με 15.000 ευρώ.

Πραγματική οικολογική συνείδηση είχαν μόνο 5 βουλευτές οι οποίοι και επέλεξαν τα «φθηνά» αλλά πραγματικά υβριδικά των 25.000€ για την μετακίνησή τους. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης της ΝΔ και η κα. Μαρία Δαμανάκη του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν αμφότεροι το Toyota Prius ενώ ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε το Honda Civic Hybrid.

Τέλος, όσον αφορά στα αυτοκίνητα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας αντικατέστησε τρία αυτοκίνητα με ισάριθμα υβριδικά. Μάλιστα, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, προτίμησε ένα από κάθε εταιρία που εμπορεύεται υβριδικής τεχνολογίας αυτοκίνητα στην χώρα μας. Η αντικατάσταση όλων των βουλευτικών αυτοκινήτων αποφασίστηκε να γίνει με τη μέθοδο leasing και η μηνιαία δόση δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 1.500 ευρώ για κάθε όχημα που θα πληρωθεί με τα λεφτά των φορολογουμένων. «Ευαισθησία» για το περιβάλλον με τα λεφτά άλλων σε περίοδο οικονομικής κρίσης…

Υ.Γ Οι περισσότεροι βουλευτές αντέδρασαν στην απόκτηση ενός απλού υβριδικού αυτοκινήτου εκφράζοντας στα αλήθεια μερικά από τις παρακάτω δικαιολογίες:

• Ο ανασφαλής βουλευτής: «Σε μεγάλες διαδρομές, όπου αναπτύσσονται ταχύτητες, πρέπει να υπάρχει ασφάλεια»,
• Ο σνομπ βουλευτής: «Μα, θα κυκλοφορώ με… γιαπωνέζικο;»
• Ο κάνγκουρας βουλευτής: «Αυτά τα αυτοκίνητα δεν εντυπωσιάζουν. Αν λοιπόν πάμε στην επαρχία με ένα μικρό υβριδικό, δεν πρόκειται να μας δώσει σημασία κανένας!».
• Ο αθώος βουλευτής: «Μα, δεν επέλεξα εγώ το μοντέλο. Ρώτησα τον οδηγό μου και τους αστυνομικούς μου που το οδηγούν και αυτοί το διάλεξαν»
• Ο βουλευτής – Σουμάχερ: «Πώς θα προλαβαίνω να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου όταν αυτό δεν αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες;»,
• Ο γκρινιάρης βουλευτής: «Πώς θα βγάλω την προεκλογική περίοδο με υβριδικό Ι.Χ.;»,

Με τόση ευαισθησία και τέτοια επιχειρήματα που έχουν οι εθνοπατέρες μας, ίσως το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να σκεφτεί σοβαρά να αντικαταστήσει τις νέες τους λιμουζίνες με όμορφα, οικολογικά και ελληνικά γαϊδουράκια!

τα σχόλια δικά σας...

*πηγή

11
Κοινωνικοί Προβληματισμοί / Απ: ΑΝΑΣΤΑΣΗ....
« στις: Απρίλιος 15, 2009, 07:16:46 »
Είδα τις εικόνες του Σέραπι για τον επιτάφιο και διάβασα και το άρθρο για τον Άδωνι. Δεν θυμάμαι ακριβώς το πότε αλλά έχω την εντύπωση ότι ο επιτάφιος ως λατρευτικό έθιμο στον χριστιανισμό, δεν μετρά παρά 1-2 αιώνες. Περισσότερες λεπτομέρειες έχουμε επ' αυτού;

12
Στο σκοτάδι ονειρεύεσαι, στο φως πραγματοποιείς...

13
Amorc / Απ: Απαντήσεις
« στις: Απρίλιος 14, 2009, 23:22:45 »
::) Απ' το αγκάθι βγαίνει ρόδο και απ' το ρόδο βγαίνει αγκάθι...

15
Πρόσεξε πως αξιοποιείς τα όσα σου ανήκουν γιατί κάποτε μπορεί να καταλήξεις να τους ανήκεις...

Δεν ανήκω σε καμία εποχή, σε κανένα τόπο. Εκτός χρόνου και χώρου, το πνευματικό μου ΕΙΝΑΙ ζει την αιώνια ύπαρξή του.... Μετέχω ενσυνειδήτως του Απολύτου Όντος, κανονίζω τις πράξεις μου αναλόγως του περιβάλλοντός μου. Είμαι εκείνος που είμαι…

Σελίδες: [1] 2 3 ... 49