Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Gurdjieff

Σελίδες: [1]
1
Συγγραφέας:Israel Regardie

Tίτλος βιβλίου:Το δέντρο της ζωής                       

Εκδότης: Ιάμβλιχος
Μετάφραση:  Θεόδωρος Σιαφαρίκας
Σελίδες:  383
Ημ. Έκδοσης: 01/01/2007
(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα έργο αναφοράς μέσα από το οποίο σκιαγραφείται, με όσο το δυνατόν κατανοητό τρόπο, η έννοια της μαγείας σύμφωνα με τη δυτική παράδοση. Αναλύονται οι θεωρητικές όψεις του μαγικού έργου και καλύπτονται θέματα,όπως μυστικισμός,μαγεία και γιόγκα,τελετουργική μαγεία και φυσικές λατρείες,πνευματισμός,παρατίθεται η καββαλιστική διδασκαλία του δέντρου της ζωής και περιγράφεται η θεωρία του αστρικού φωτός.

Στο πρακτικό μέρος δίνονται θεμελιώδεις μαγικοί τύποι,όπως η επαφή με τον Ατομικό Φύλακα Άγγελο,το τυπικό του Πεντάγραμμου και του Ροδόσταυρου,ενώ εξηγούνται τα διάφορα γκριμουάρ και το μαγικό τυπικό του Αμπραμελίν.

Με πρωταρχικό μέλημα την όσο το δυνατόν ευρύτερη κατανόηση αναμειγνύονται η αρχαία σοφία με την μαγική εμπειρία,επιχειρώντας να καταδειχθεί 'οτι οι αρχές της μαγείας διαπερνούν τα όρια του χρόνου και είναι παρούσες στο εκάστοτε πολιτισμικό γίγνεσθαι."

Σελίδες: [1]