Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - El Morya

Σελίδες: [1] 2 3 ... 7
1
"Όλοι ανησυχουν για την τρομοκρατία.
Λοιπόν υπάρχει μια ευκολη λύση.
Να σταματήσουμε να συμμετέχουμε σ' αυτή".

ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΥ

2
Ψυχολογία και εσωτερισμός / Απ: Μήπως είσαι Ψυχοπαθής?
« στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 17:44:33 »
Κανένας, το δευτερο βήμα μετά την αναγνώριση είναι να πας σε ψυχολόγο-ψυχίατρο.

Αγαπητέ El Morya. 

Να το αλλάξουμε λίγο?  Το δεύτερο βήμα μετά την αναγνώριση είναι να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον που ξέρει τι του γίνεται και έχει φέρει θετικά αποτελέσματα σε παρόμοιες περιπτώσεις.  Δεν πιστεύω να διαφωνείς σε αυτό.

Συμφωνώ φίλε.

Παράθεση
Έχω φίλους επαγγελματίες ψυχολόγους/ψυχαναλυτές.  Χρεώνουνε 40-45 ευρώ την ώρα.  Πολύ παλιά είχα κάνει με κάποιον από αυτούς ψυχανάλυση, με πολύ φτωχά αποτελέσματα.  Όταν χρόνια αργότερα ζήτησα τη βοήθεια κάποιου εσωτεριστή (που για καλή μου τύχη ήξερε τι έκανε) είδα εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Τώρα, όταν λέω στους φίλους μου ψυχολόγους/ψυχαναλυτές σε τι βάθος έχω φτάσει (ανακάλεσα αναμνήσεις και τραύματα από ηλικία μέχρι και 5 μηνών), μένουν με το στώμα ανοιχτό και με ρωτάνε όλο ενδιαφέρον να τους πω την τεχνική μου.  Διότι αυτοί ποτέ δεν κατάφεραν κάτι τέτοιο με τον εαυτό τους ή τους πελάτες τους.

Η εμπειρία σου πάνω στο θέμα είναι μεγάλη και την αποδέχομαι.

Να κάνω όμως μια ερώτηση;

Πως μπορεί ένας ψυχοπαθής να γνωρίζει αν έπαψε να είναι ψυχοπαθής;

3
Κοσμογονία / Απ: "Κόπτειν ξύλα"
« στις: Σεπτεμβρίου 06, 2007, 15:36:09 »
Πολύ πετυχημένα τα αποσπάσματα σου Αvaris.

Ευχαριστώ πολύ.

4
Ψυχολογία και εσωτερισμός / Απ: Μήπως είσαι Ψυχοπαθής?
« στις: Σεπτεμβρίου 06, 2007, 15:27:35 »
Κανένας, το δευτερο βήμα μετά την αναγνώριση είναι να πας σε ψυχολόγο-ψυχίατρο.

5
Κοσμογονία / Απ: "Κόπτειν ξύλα"
« στις: Αυγούστου 24, 2007, 18:07:01 »
Φίλε Trithemius , αναλύστε εσείς, έτσι και αλλιώς αυτό κάνετε και γι αυτό υπάρχουν τα κοάν, για να αναλύουμε τις πλάνες μας ή πιο σωστά για να φτάσουμε να καταλάβουμε οτι η ανάλυση και η ερμηνεία είναι πλάνη.

Αυτά απο εμένα.

6
Κοσμογονία / Απ: "Κόπτειν ξύλα"
« στις: Αυγούστου 24, 2007, 15:08:12 »
Και πάλι περιμένω την απάντησή σου :)


Tα πράγματα αν τα καταλαβαίνεις είναι όπως είναι.
Τα πράγματα αν δεν τα καταλαβαίνεις πάλι είναι όπως είναι.

7
Κοσμογονία / Απ: "Κόπτειν ξύλα"
« στις: Αυγούστου 24, 2007, 14:53:21 »
Φίλε El Morya, γράφεις:
Παράθεση
Tα πράγματα αν τα καταλαβαίνεις είναι όπως είναι.
Τα πράγματα αν δεν τα καταλαβαίνεις πάλι είναι όπως είναι.

Σωστό αυτό αλλά μήπως λείπει κάτι; Τα πράγματα "είναι όπως είναι" αλλά για ποιόν;

Όταν λες πως τα πράγματα είναι πάντα όπως είναι, πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει ο παρατηρητής αυτών που θα τα χαρακτηρίσει/αξιολογήσει ως τέτοια. Αν λοιπόν εγώ είμαι ένας από τους πολλούς παρατηρητές των "πραγμάτων", είναι φυσικό να δώσω τη δική μου μοναδική εντύπωση/εκδοχή για τα "πράγματα που είναι/υπάρχουν". Ένας άλλος παρατηρητής θα δώσει τη δική του εκδοχή που για εκείνον είναι επίσης απόλυτα σωστή.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως τα πράγματα ποτέ δεν μπορούν να "είναι όπως είναι" γιατί δεν τίθεται θέμα κατανόησης αυτών αλλά οπτικής τους. Η (αναγκαστική) υποκειμενικότητα της παρατήρησης καταργεί αυτό το συμπέρασμα. Για να ισχύσει η κατανόηση του "είναι όπως είναι", πρέπει όλοι ανεξαιρέτως οι παρατηρητές να δούν τα πράγματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, την ίδια οπτική και να προβούν στο ίδιο συμπέρασμα, πράγμα αδύνατο. Αλλιώς λοιπόν βλέπω εγώ τα πράγματα που "είναι", αλλιώς εσύ και φυσικά αλλιώς ο καθένας που θα τα παρατηρήσει και αυτό θα ισχύει όσο ο καθένας μας αποτελεί κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο στο σύμπαν, δηλαδή για πάντα ;)Tα πράγματα αν τα καταλαβαίνεις είναι όπως είναι.
Τα πράγματα αν δεν τα καταλαβαίνεις πάλι είναι όπως είναι.

8
Κοσμογονία / Απ: "Κόπτειν ξύλα"
« στις: Αυγούστου 23, 2007, 21:47:09 »
"Πριν απο το διαλογισμό κόβω ξύλα.............


                         
                                    ........και μετά το Διαλογισμό......                                                                              ......κόβω πάλι ξύλα....."


                   Δηλαδή?

Tα πράγματα αν τα καταλαβαίνεις είναι όπως είναι.
Τα πράγματα αν δεν τα καταλαβαίνεις πάλι είναι όπως είναι.


:P

9
Να ρωτήσω και εγώ το εξης, πιστευετε οτι η εξελικτική πορεία κάποιου στον εσωτερισμό είναι θέμα πληροφόρισης;

10
Avaris & Trithemius, πιθανόν να βιάστηκα να τοποθετηθώ, αλλά νομίζω πως καλώς διευκρινίζουμε τι εννοούμε εσωτερισμό μέσα από τα fora.
Παράθεση
Η "μυητική διαλεκτική" που πιθανόν κάποτε να υπήρχε σε κάποια Συμπόσια ή σε κάποια "σαλόνια" ή σε κάποιες αρχαίες στοές, σήμερα επιβιώνει στα fora φίλε μου.

Αυτή την αίσθηση έχω.

Αγαπητέ μου Αvaris, δεν θα διαφωνίσω με όσα κατέθεσες, αλλά θα ήθελα να τονίσω οτι για μένα ο εσωτερισμός δεν είναι έχει σχέση με καμία "μυητική διαλεκτική". Ίσως η γραφή να μας προσφέρει μεγάλες ποσότητες διανοητικής ευχαρίστησης αλλά δεν είναι εσωτερισμός. Ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα, ο εσωτερισμός δεν είναι διανοητική τέχνη. Aς μην ξεχνάμε πως όταν συμμετέχουμε στα fora είμαστε άνθρωποι καρφωμένοι σε μια καρέκλα και κοιτούμε μια οθόνη. Πόσο εσωτεριστικό μπορεί να είναι αυτό;

Παράθεση
Πάντως επειδή με προβληματίζει το ερώτημά σου, θα ήθελα, αν το επιθυμείς κι εσύ, να μας παραθέσεις το λόγο που συμμετέχεις εσύ σε τέτοια φόρα. Αν δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα, γιατί συμμετέχεις; Huh Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το ρωτάω καλοπροαίρετα

Βεβαίως και καταλαβαίνω οτι με ρωτάς καλοπροαίρετα, αλλά και αλλιώς να ήταν πάλι την ίδια απάντηση θα έδινα φίλε Trithemious. Τα fora και τα blogs τα βλέπω ως hobby. :)


11
Παράθεση
Μόνος μου, με συμμετοχή σε ηλεκτρονικά φόρα εσωτερισμού

Φίλε Trithemius θεωρώ την επιλογή αυτή, κομμάτι αφελή. Είναι δυνατόν να κάνεις έστω και ένα βήμα στον εσωτερισμό συμμετέχοντας στα fora; Μπορείς να μαγειρέψεις συζητώντας για μαγείρεμα;


12
Αλχημεία / Απ: Αλχημείες!
« στις: Αυγούστου 07, 2007, 12:24:43 »
Παράθεση
Απλά, ήλπιζα να υπάρχουν κι εξαιρέσεις που θα "ενέπνεαν" διαφορετικές "Στάσεις Ζωής" σε εμάς τους "κοινούς θνητούς"....

Σε έναν πόλεμο φίλε μου εξαίρεση είναι μόνο αυτός που δεν παίρνει μέρος ;)

13
Αλχημεία / Απ: Αλχημείες!
« στις: Αυγούστου 06, 2007, 23:34:21 »
Aγαπητέ Αvaris!

Στον πόλεμο δεν υπάρχουν κανόνες. Εσύ θα έπρεπε να το γνωρίζεις αυτό.

14
Καμπαλά / Απ: ΤΑΡΩ:Το Ταξίδι του Τρελού
« στις: Αυγούστου 03, 2007, 17:59:54 »
Παράθεση
"...εαν πας στις Ταρώ του Osho θα βρεις το Πνευματικό Μονοπάτι σου....εαν πας σε οποιαδήποτε άλλη έκδοση Ταρώ, απλώς θα χαθείς...."

Είναι υπέροχη η ταρώ του Osho αλλά όχι και έτσι!
Παράθεση
Αλλά και ακόμη δεν αντιλαμβάνομαι την χρησιμότητα τόσων και τόσων εκδοχών Ταρώ...

Είναι απλό φίλε. Για σένα το σπαθί μπορεί να συμβολίζει την δύναμη όπως π.χ στου Κρόουλι. Για μένα όμως μπορεί η δύναμη να εκφράζεται καλύτερα μέσα από την τρίαινα. ;) Γιαυτό σωστά σου λέει ο ingmar οτι αν τις φτιάξεις μόνος σου θα γίνουν πιο δυνατές.


15
Μυστικισμός - Αποκρυφισμός / Απ: Ηθική και Ατραπός!
« στις: Αυγούστου 02, 2007, 00:25:28 »
Παράθεση
Η φύση απλώς υπάρχει, γεννά και εξελίσσεται. Μέσα από αυτή την κατανόηση αναγνωρίζουμε πως στη φύση δεν υπάρχουν κανόνες ηθικής, δεν υπάρχει ηθικό και ανήθικο, σωστό και λάθος, φύσει και παρά-φύσει, υπάρχει μόνον μία κατάσταση του τύπου "nunc stans", ένα Αιώνιο Τώρα!

Trithemius με εκπλήσσεις ευχάριστα  :o

Σελίδες: [1] 2 3 ... 7