Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - adamas

Σελίδες: [1]
1
Απο το Ιππολυτος εως το Απολυτος ποση διαφορα αραγε υπαρχει?

2
Ένας ζωγράφος, λάτρης του ωραίου και της ηδονής, έχει απολαύσει ό,τι του προσέφερε η ζωή και σταδιακά κυριαρχείται από την ιδέα του θανάτου. Αποφασίζει ότι ο θάνατός του, όπως και η ζωή του, θα είναι συνδεδεμένος με τον έρωτα και την ομορφιά. Έτσι, καλεί την ερωμένη του και περνά μαζί της μια ερωτική νύχτα μέσα σ' ένα δωμάτιο γεμάτο λουλούδια· το πρωί τους βρίσκουν νεκρούς από ασφυξία, ενώ η κά-μαρα είναι πλημμυρισμένη με το άρωμα των λουλουδιών.


4
Οι Χριστιανοί ή οι μελετητές του χριστιανισμού έχουν ακούσει ασφαλώς για τον Σίμωνα τον επονομαζόμενο Μάγο, τον οποίο ο απόστολος Πέτρος επέπληξε, και μάλιστα τον ανάγκασε να πεθάνει, όταν ο αιρετικός αυτός "μάγος" προσπάθησε να πετάξει με τη βοήθεια... των δαιμόνων! Έχουν διατυπωθεί πολλές απίθανες θεωρίες, μία εκ των οποίων υποστηρίζει ότι το όνομα "Σίμων" αποτελούσε ψευδώνυμο του Παύλου... Γεγονός πάντως είναι ότι ο Σίμων υπήρξε ένα μυστηριώδες πρόσωπο που κάθε άλλο παρά δαιμονικό ήταν. Δίδαξε ένα σύστημα θεοσοφίας και γνωστικισμού που ακόμη και σήμερα προκαλεί το ενδιαφέρον...


5
Η Στοά.΄. της Τέχνης / Hymn to Pan
« στις: Μαρτίου 09, 2009, 00:49:06 »

6
Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ - Julius Evola -εκδοσεις ΟΞΥ

Aπό τον Πλάτωνα μέχρι τις Oυπανισάδες και τα ιερά κείμενα του Tαοϊσμού, από τις καββαλιστικές διδασκαλίες μέχρι τα κείμενα των Σούφι και την αλχημική και ερμητική παράδοση του Mεσαίωνα, ο Julius Evola αναζητεί να θεμελιώσει μια μεταφυσική αντίληψη σύμφωνα με την οποία τα φύλα στον άνθρωπο, αποτελούν ταυτόχρονα αντικειμενικές υποστάσεις μέσα στο Σύμπαν, το οποίο σε όλες του τις εκδηλώσεις διέπεται από την αρχή του Δύο που ποθεί να αναχθεί στο Ένα. Aυτό είναι και το βαθύτερο νόημα του ανθρώπινου σεξουαλικού Έρωτα, προπάντων στις ιερές και τελετουργικές μορφές του. Έτσι, προσπερνώντας το Xριστιανισμό με την απέχθεια που αυτός εξέθρεψε για τη σεξουαλικότητα, θα μας οδηγήσει σε μια γοητευτική περιδιάβαση των σεξουαλικών λατρειών και μυστηρίων σε ένα πλήθος λαών και παραδόσεων: Tάντρα και Eλευσίνεια Mυστήρια, Kουτναλίνι-γιόγκα και αραβικές σεξουαλικές πρακτικές, Iερός γάμος και Iερά πορνεία, μυστικές αδελφότητες και μεσαιωνικά τάγματα, μαγικές ερωτικές παραδόσεις, Ίνκουμποι και Σούκουμπες, σαδισμός και μαζοχισμός. Mια σπάνια σε περιεκτικότητα και πλούτο στοιχείων μελέτη, γραμμένη από ένα συγγραφέα ο οποίος, εκτός από μια ιδιόρρυθμη σύγχρονη φωνή από το χώρο αυτού που θα ονομάζαμε «φιλολογικό εσωτερισμό», είναι κι ένας μοναδικός στυλίστας της ιταλικής γλώσσας.

7
Το αρχέτυπο σχήμα της ανδρογυνίας, όπως φανερώνεται μέσα από τις πιο αρχαϊκές κοσμογονίες και θρησκείες έως τη νεότερη λογοτεχνία.



έγινε επέμβαση για να εμφανιστεί η εικόνα του βιβλίου.

Σελίδες: [1]