Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Azazel

Σελίδες: [1]
1
όμορφα λόγια αλλά είναι λάθος να κλίνουμε τα μάτια και να υποκρινόμαστε πως βλέπουμε φως στα σκοτάδια........γιατί αυτό κάποια στιγμή γυρνάει πίσω σαν δαίμονας και μας ξεγυμνώνει τις αλήθειες που εμείς αγνοήσαμε.......αν εκτεθείς πραγματικά στο σκοτάδι δεν θα έχεις τι δύναμη να το κάνεις φως......ούτε καν να το αντέξεις.......ούτε να το βλέπεις.......ούτε να το αγγίζεις.........μπορείς όμως να γίνεις φως μακριά από το σκοτάδι.....μπορείς να δώσεις όλο σου το φως στο σκοτάδι χωρίς να περιμένεις τίποτα......ναι αυτό είναι αγάπη.....αλλά αν αγαπήσεις το σκοτάδι θα γίνεις σκοτάδι......τα όνειρα είναι όνειρα και δεν σκοτώνουν.....η αλήθεια σκοτώνει είτε μας αρέσει είτε όχι........και ο άνθρωπος της γνώσης είναι απλά ένα θηρίο που δεν τον αγγίζει το σκοτάδι και χαρίζει φως στο σκοτάδι.......η γνώση είναι η πτώση θεών και ανθρώπων. 

2
τι είναι άνθρωπος λοιπόν?

κάπου εκεί ξεκινάνε τα αδιέξοδα των καταραμένων....για μένα ο άνθρωπος είναι ένα ον ικανό να δημιουργήσει ένα παράδεισο και μια κόλαση επί της γης.μπορείς σαν σύνολο να δημιουργήσεις ένα ελεύθερο κόσμο όπου θα βασιλεύει η γνώση (αυτή η λίγη που μπορούμε) η ομορφιά (από κάθε άποψη) η δικαιωσύνη (δηλ ο δίκαιος καταμερισμός του πλούτου της γης μας) η ειρήνη (δεν υπάρχει ανθρώπινο ένστικτο που να ζητάει πόλεμο και σφαγές......δράση ίσως)
ένα κόσμο σε τελική που απλά να ικανοποιεί τα ζωηκά ένστικτά μας (υλική ευχαρήστηση) αλλά και τις πνευματικές ανάγκες μας (έρωτας - ομορφιά - και αυταρέσκεια).
τότε δεν θα μιλούσαμε για τελειότητα αλλά θα ήμασταν πιο κοντά στη φύση μας (αν όχι απολύτως κοντά)
μην ξεχνάμε ότι έχουμε πολλά κοινά με τα ζώα!!!!
αλλά όλα τα παραπάνω είναι μόνο ένα όραμα........
από την άλλη πλευρά έχουμε μόνο ένα κόσμο όπου οι πολλοί είναι σκλάβοι στο όνομα των λίγων και τίποτε άλλο.

αλλά ο νοήμων άνθρωπος είναι ένα μυστήριο ον που η φύση του προστάζει ελευθερία και αυτή την ελευθερία δεν την χορτένει ούτε ο ένας κόσμος ούτε ο άλλος και πάντα θα υπάρχει μια τάση αυτοκαταστροφή στη γωνία να περιμένει γιατί είναι στη φύση μας να ζητάμε περισσότερα πάντα....

τώρα το τι είναι ο άνθρωπος δεν πιστεύω να μπορεί να το απαντήσει κανείς γιατί απλά κανείς δεν ξέρει τίποτα για το σύμπαν και πια η θέση μας σε αυτό.από την στιγμή που δεν ξέρουμε καν τι είναι αυτό το άγνωστο άπειρο πράγμα που μας περιβάλει και το αποκαλούμε σύμπαν και δεν ξέρουμε καλά καλά πως δημιουργηθήκαμε εμείς και ο πλανήτης μας και πως και τι άντε να πεις απόλυτα τι είναι άνθρωπος.......!!!άκυρο

η ιστορία είναι όμως τι χρειαζόμαστε εμείς (πνευματικά) και η φύση μας (σωματικά) και τι όχι......οι περισσότεροι όμως έχουν μάθει να κυνηγάνε αυτά που δεν χρειάζονται.....ακούγοντας όλους αυτούς που μαθαίνουν στη μάζα να δουλεύει προς ώφελος των λίγων.....

σε τελική (πόσες φορές το είπα αυτό το τελική......) ο άνθρωπος είναι ''καταραμένο'' ον από τη φύση να μην βρήσκει ποτέ ηρεμία.

αλλά όλοι οι δημιουργοί είναι καταραμένοι να μην βρήσκουν πνευματική ηρεμία γιατί τότε δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν.....

μπορείς να είσαι σκλάβος (και ασφαλής) η μπορείς να είσαι ελεύθερος (με τίμημα το θάνατο η την τρέλα για να στο πω ωμά) η ελευθερία τουλάχιστον με κάνει να νιώθω ζωντανός και πριν πεθάνω θα ξέρω ότι έχω μυρίσει αρκετά αρώματα και έχω δει πολλά χρώματα.ενώ σαν σκλάβος όλα φαντάζουν γκρίζα......
ο ελεύθερος άνθρωπος αγαπάει τι ζωή εξίσου με το θάνατο.
ο σκλάβος φοβάται και τη ζωή και το θάνατο.
διάλεξε το δρόμο σου........

χωρίς να είμαι απόλυτος (ποτέ!!!!) πιστεύω ότι η σημασία του ανθρώπου στο σύμπαν είναι ίδια με ένα άτομο του μορίου από ένα κόκο χώματος της γης.....αλλά σε αυτά τα θέματα όλα είναι άγνωστα για μένα.......

δεν ξέρω τι είναι άνθρωπος (και δεν με νοιάζει) αλλά ξέρω τι είναι ελεύθερος άνθρωπος!!!!


(Αυτό το έκανα copy από κάπου αλλού αλλά είναι δικό μου άρθρο)

3
Νέα μέλη στο Φόρουμ / Απ: Τι άλλο?Ερωτήσεις!!!!!!
« στις: Αύγουστος 09, 2010, 14:12:07 »
Και φυσικά δεν είναι μόνο η εικόνα του χριστού φτιαγμένη από αρχαίους ηλιακούς παγανιστικούς θεούς,αλλά ολόκληρος ο χριστιανισμός και η βίβλο είναι μόνο επιρροές (κλέψιμο!!!) από όλες τις πιο αρχαίες θρησκείες.Σε κάθε περιοχή που μόλυνε με σκοτάδι ανά τους καιρούς πήρε,έκοψε και έραψε στα μέτρα του το κάθε στοιχείο που τον βόλεψε!!!!Αφού κατέστρεψε κάθε μορφή γνώσης πρώτα μέσω του φόβου.εεμ και της φωτιάς.....(για να μην ξεχνιόμαστε!!!!).......

4
Ω ναι βλέπω πως εδώ γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια και γι αυτό έκανα και εγγραφή!!δεν νομίζω να παρανόησε κάποιος την επιθυμία μου για ανταλλαγή απόψεων ως κριτική (ελπίζω!).
Η Ελλάδα είναι ακόμα μπανανία (για να μην πω οίκος ανοχής και προσβάλω τους οίκους ανοχής!!!) όσο αφορά την βοήθεια σε ανθρωπιστικές ομάδες.Α και το κράτος και η κοινωνία έχει την παιδεία ως εχθρό,για να μιλάμε και για στύρηξη τέτοιων προσπαθειών.......(να σας κάνει πόλεμο ίσως!!!) αλλά βοήθεια όχι!!! 

5
Νομίζω πως ως προς το θέμα για το αν είναι καλό να είσαι παιδί η όχι είναι και η μεγάλη μου διαφωνία με Νίτσε!!!(ιεροσυλία) γιατί από τα παιδιά μπορούμε να μάθουμε πολλά!βέβαια δεν αρκεί να είσαι μόνο ''παιδί'' αλλά αν είσαι παιδί έχεις και αγνό πνεύμα, οι πράξεις και το βλέμμα σου εκπέμπουν αγνή καθαρή επιθυμία μακριά από την τρέλα του κόσμου.Ένα παιδί αντιμετωπίζει την ζωή όπως της αρμόζει!!Ελαφριά και με αγνή θέληση υπό την αγάπη......όμορφο.
Και ξέρεις κάτι.....?Πως μπορείς να περάσεις καλύτερα κάτι καλό σε κάποιον?1ον με ατελείωτες θεωρίες ηθικής η 2ον απλά με ένα τίμιο βλέμμα στα μάτια και αγνές πράξεις επιθυμίας και ''τρέλας''(στάση ζωής!)?
Απλά το υπέρτατο αγαθό θεωρώ ότι είναι η ελευθερία και η αλήθεια!!!!(αλήθεια στα μάτια και στους λόγους την κάθε στιγμή)Ξέρω είναι δύσκολο!Αλλά ένα παιδί είναι πάντα αληθινό γιατί ακόμα και σου ψέματα με τα λόγια θα πάρεις την αλήθεια από τα μάτια του!!!!Τώρα το μόνο που πρέπει να κερδίσει ένα ''παιδί'' ;) είναι η ελευθερία!!!!Ελευθερία είναι γνώση και η γνώση οδηγεί σε παράξενα μονοπάτια........Για μένα λοιπόν πρέπει να πεθάνει το ''παιδί''(τα κατώτερης αξίας μέταλλα) για να γεννηθεί το ελεύθερο ''παιδί''(η άνθρωπος)η(το χρυσό παιδί!).Αλλά η ελευθερία και η αλήθεια κρύβουν πάντα μια μεγάλη δόση παιδικότητας.....πολλοί το αποκαλούν και τρέλα (με την καλή έννοια αυτή τη φορά!!!) 

6
''Ερευνώντας και μελετώντας τους φυσικούς και ψυχικούς νόμους, αποσκοπεί στην εξέλιξη των συνειδήσεων, και στην προαγωγή του ανθρωπισμού, συμβάλλοντας στην «ίαση» της νοσούσης δυτικής μας κοινωνίας, την οποία χαρακτηρίζει το άγχος, η έκπτωση των αξιών, και η έλλειψη ανθρωπιστικών ιδεωδών.''


πολύ όμορφο σαν σκέψη!αλλά πιστεύετε για κάποιο λόγο ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα να ξυπνήσει ο άνθρωπος από τον καταναλωτισμό,την tv,τις θρησκείες και τις αρχές και τους θεσμούς που του δώσανε οι κοινωνίες προκειμένου να είναι σκλάβος,εργάτης,στρατιώτης και καταναλωτής.....???μακάρι να κάνω λάθος αλλά δεν το βλέπω......οι λίγοι θα κρατάνε πάντα τους πολλούς με ψέματα και οι υπόλιποι λίγοι θα είναι ελεύθεροι.......(δλδ εμείς!!!!!  ;D)
αλλά ακόμα και ένας από τους λίγους είναι ελεύθερος...?
είμαστε σίγουροι ότι φωνάζουμε αλήθειες (στην καλύτερη πάντα) για το κοινό καλό και όχι καθόλου για την προσωπική μάσκα αυταρέσκειας που κουβαλάμε από την φύση μας????
αλήθεια μήπως το πιο σπουδαίο και δίκαιο πράγμα προς τους άλλους αλλά και προς τους εαυτούς μας είναι αυτό που λέει ο Νίτσε?

Ποιό είναι το σπουδαιότερο πράγμα που μπορείτε να ζήσετε; Είναι η ώρα της μεγάλης περιφρόνησης. Η ώρα στην οποία ακόμα και η ευτυχία σας σας γίνεται μισητή, και το ίδιο η λογική και η αρετή.
   
μακάρι να έχω άδικο!

7
Νέα μέλη στο Φόρουμ / Τι άλλο?Ερωτήσεις!!!!!!
« στις: Αύγουστος 07, 2010, 16:59:47 »
καταρχήν γεια χαρά σε όλους!!! :)πολύ καλή δουλειά!(και ανοιχτόμυαλη!)
ο ροδοσταυρισμός που αναφέρετε από ότι κατάλαβα έχει να κάνει με το πάντρεμα φιλοσοφίας,κοινωνιολογίας,ψυχολογίας,θρησκειολογείας,επιστήμης,μυστικισμού και αποκρυφισμού?(αλχημεία του τρισμέγιστου!!!)
και στις απόψεις σας έχει ο χριστιανισμός κάποια σχέση και θέση εκτός από την αντιμετόπιση του χριστού σαν ενός ακόμα (καλού η κακού) φιλόσοφου....? για μένα μάλλον κακού γιατί ''λατρεύω'' την σχολή Νίτσε,Crowley και Y.B.Yeats !

Σελίδες: [1]