Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Avaris

Σελίδες: [1] 2 3 ... 69
1
Η καταστροφική πορεία του περιβάλλοντος  επιτάθηκε στον μέγιστο βαθμό απο τις επικίνδυνες μορφές ενέργειας που χρησιμοποιεί μετά μανίας ο άνθρωπος. πχ πετρέλαιο, άνθρακας.

Η πορεία του θα ήταν τελείως διαφορετική εαν ήταν πιο δεκτικός στις "Νέες Ιδέες" της τεχνολογίας και δεν "συντηρητικοποιούνταν" τόσο εύκολα.

Το παρακάτω άρθρο είναι επαρκές για να δείξει το πόσο "άχρηστοι" είναι συνήθως οι "Κατεστημένα Ιθύνοντες" για την πρόοδο της κοινωνίας.


********************************************************* 

ΟΙ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ Όταν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι σχεδίασε μια απίθανη εφεύρεση, οι λόγιοι του 15ου αιώνα, πιθανώς να τον αποπήραν: "Ξέχασέ το, Λεόν. Αν οι μηχανές μπορούσαν να πετάξουν, θα το γνωρίζαμε."


Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας, κάποιοι ειδικοί λένε στους καινοτόμους, ότι οι εφευρέσεις τους είναι αδύνατες. Μερικά παραδείγματα:


• Η Αγγλική Ακαδημία Επιστημών περιγέλασε τον Βενιαμίν Φραγκλίνο όταν ανέφερε την ανακάλυψη του αλεξικέραυνου και η Ακαδημία αρνήθηκε να δημοσιεύσει την αναφορά του.


• Το 1902, μια ομάδα Γερμανών μηχανικών γελοιοποίησε τον κόμη Ferdinand von Zeppelin, όταν ισχυρίστηκε ότι εφεύρε ένα πηδαλιούχο μπαλόνι. (Αργότερα, τα αερόπλοια του Zeppelin, πέταξαν για εμπορικούς σκοπούς πάνω απ' τον Ατλαντικό).


• Οι κυριότερες εφημερίδες αγνόησαν την ιστορική πτήση, το 1903, του αεροπλάνου των αδελφών Wright, επειδή το "Scientific American" υπέδειξε ότι η πτήση ήταν μια απάτη, και για πέντε χρόνια οι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον, δεν πίστευαν ότι μια μηχανή βαρύτερη απ' τον αέρα είχε πετάξει.


Ίσως στον 21ο αιώνα οι παρακάτω εφευρέσεις θα γίνουν επιστημονικά πρότυπα και ένας σπουδαστής ιστορίας ίσως αναρωτηθεί γιατί οι ειδήμονες του 20ου αιώνα τις αγνόησαν.

1. ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΕΝΟΥ
Αυτό το είδος εφευρέσεων θα μπορούσε να εξαλείψει τις πετρελαϊκές κρίσεις και να βοηθήσει να λυθούν περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι πιο συχνά ονομαζόμενες ηλεκτρικές γεννήτριες δωρεάν ενέργειας ή γεννήτριες δίχως καύσιμα, παράγουν περισσότερη ενέργεια απ' ότι καταναλώνουν από οποιαδήποτε προηγούμενα γνωστή πηγή. Χωρίς μπαταρίες, ούτε ντεπόζιτο καυσίμων, ούτε σύνδεση με πρίζα. Αντίθετα, αγγίζουν μια αόρατη πηγή ισχύος. Τέτοιες ανορθόδοξα καθαρές συσκευές παραγωγής ενέργειας υπάρχουν σήμερα και κατασκευάστηκαν ήδη απ' τον 19ο αιώνα.


Ξεχάστε τις μηχανικές συσκευές αέναης κίνησης του Rube Goldberg. Τελικά αναγκάζονταν να σταματούν. Αντίθετα, νέοι μετατροπείς ενέργειας στερεάς κατάστασης (δίχως κινούμενα μέρη), λέγεται ότι αντλούν από ένα ενεργειακό πεδίο που μας περιβάλλει στο χώρο. Αυτή η πηγή άφθονης ενέργειας, είναι γνωστή στους φυσικούς σαν κβαντικές ταλαντώσεις μηδενικού σημείου του κενού. Ο όρος "μηδενικού σημείου" αναφέρεται στο φαινόμενο κατά το οποίο, ακόμα και στη θερμοκρασία που παγώνει η θερμική κίνηση των μορίων, στους μηδέν βαθμούς Kelvin, υπάρχει ακόμα ελαφριά κίνηση, που αποδίδεται σε δια-διαστασιακές ταλαντώσεις ή στην κοσμική ενέργεια. Ο μαγνητισμός και οι στροβιλιστικές κινήσεις από σπιν σε σπιν, φαίνεται ότι ευθυγραμμίζουν αυτές τις τυχαίες ταλαντώσεις του κενού και τις ενεργοποιούν όπως και στο φαινόμενο Searl.


Οι εφευρέτες τους, δίνουν διάφορα ονόματα στους μετασχηματιστές ενέργειας απ' το κενό. Στη δεκαετία του 1930, ένας επιστήμονας στη Γιούτα, ο T. Henry Moray, εφεύρε μια συσκευή ενέργειας ακτινοβολίας, που τροφοδοτούνταν από τη θάλασσα ενέργειας στην οποία επιπλέει η Γη. Αυτή η θάλασσα που μας περιβάλλει, είπε ο Moray, είναι γεμάτη με ακτίνες, οι οποίες διαπερνούν συνεχώς τη Γη απ' όλες τις κατευθύνσεις, πιθανόν από αναρίθμητους γαλαξίες. Μετατρέποντας αυτήν την κοσμική ακτινοβολία βάθους, σε έναν περίεργα ψυχρό είδος ηλεκτρισμού, η συσκευή του άναψε λαμπτήρες πυράκτωσης, θέρμανε ένα σίδερο και κίνησε έναν κινητήρα.


Μια πνευματική κοινότητα στην Ελβετία κατείχε μια επιτραπέζια συσκευή δωρεάν ενέργειας που δούλευε σε θερμοκήπια για χρόνια, αλλά τα μέλη της φοβήθηκαν ότι, οι εκτός κοινότητας θα έστρεφαν την τεχνολογία σε πολεμικούς σκοπούς. Πριν η κοινότητα κλείσει τις πόρτες της στους αδιάκριτους, ευρωπαίοι μηχανικοί έγιναν μάρτυρες του μετασχηματιστή, ο οποίος παρήγαγε χιλιάδες Watt. Παρ' όλα αυτά, οι περισσότερες απ' τις άλλες συσκευές ανορθόδοξης ενέργειας βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των αναξιόπιστων, άτεχνων πρωτότυπων. (Έτσι ήταν και το πρώτο αεροπλάνο των αδελφών Wright. Πέταξε μόλις 100 πόδια περίπου).


Ο εφευρέτης των συστημάτων παραγωγής και μετάδοσης εναλλασσόμενου ρεύματος, ο μεγαλοφυής Nikola Tesla (1857-1943), λέγεται ότι έθεσε σε κίνηση ένα αυτοκίνητο Pierce-Arrow με μια συσκευή δωρεάν ενέργειας στη δεκαετία του 1930. Αν και δύσκολο να τεκμηριωθεί τώρα, έχουμε το λόγο του, ότι αυτό είναι δυνατό. Είναι απλά θέμα χρόνου, το να επιτύχουν οι άνθρωποι να προσαρμόσουν τα μηχανήματά τους στους τροχούς της φύσης, είπε ο Tesla.


'Ίσως να είχε συμβεί πριν απ' την εποχή του Tesla. Μεταξύ των εφευρέσεων δωρεάν ενέργειας του John Worrell Keely (1827-1898) είναι ο * κινητήρας [Hydro Pneumo-Pulsating-Vacuo motor, Υδρο Πνευμο-Παλμο-Κενού], ο οποίος χρησιμοποιούσε την κοιλότητα (συντριβή) του νερού. Αν και ο Kelly έφτασε σε ένα προχωρημένο επίπεδο κατανόησης της επιστήμης των ταλαντώσεων, απέτυχε να αναπτύξει μηχανές που θα μπορούσαν να χειριστούν άλλοι άνθρωποι. Η πρόοδος συνεχίζεται από άλλες κατευθύνσεις.

Μια εταιρία στη Georgia πουλάει * [water cavitation devices, συσκευές κοιλότητας νερού], οι οποίες κυμαίνονται σε απόδοση από 110% έως 300%.


Πιο πάνω, στο Βανκούβερ του Καναδά, ο ερευνητής του Tesla, John Hutchison, λεει ότι έχει την αίσθηση της φυσικής ροής μιας λεπτής πρωτογενούς ενέργειας. Την άνοιξη του 1995 παρουσίασε την τελευταία του εφεύρεση στον συγγραφέα και σ' ένα μηχανικό. Ο μετασχηματιστής Hutchison περιλαμβάνει κρυστάλλινα υλικά και την αρχή του ηλεκτρικού συντονισμού. Περιστρέφει μερικά κουμπιά για να τον συντονίσει και η ροή ενέργειας ενισχύεται μέχρι που κινεί μια μηχανή διαμέτρου μίας ίντσας. Η περιστροφή ενός μικρού έλικα δεν φαίνεται πολύ εντυπωσιακή, έως ότου θυμηθείς ότι δεν υπάρχουν μπαταρίες και ότι η συσκευή λειτουργεί για μέρες κάθε φορά.


Ο Wingate Lambertson Ph.D. απ' την Φλόριντα, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της επιστημονικής και τεχνολογικής επιτροπής του Κεντάκι, ανακάλυψε μια συσκευή, η οποία μετατρέπει τις ταλαντώσεις της ενέργειας του κενού σε ηλεκτρισμό που ανάβει μια σειρά από λάμπες. Αυτός ο αξιοπρεπής πρώην καθηγητής, έφτασε στο προσκήνιο της δωρεάν ενέργειας από μια παρακαμπτήριο. Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 διάβασε το "Υπάρχει ένας Ποταμός" του Thomas Sugree, ο οποίος γράφει για τον αφανισμό της Ατλαντίδας εξαιτίας της κακής χρήσης ενός κρυσταλλικού συσσωρευτή ενέργειας. Ο "ψυχικός", φίλος του Lambertson, προσφέρθηκε αργότερα να συνεργαστεί για την αντιγραφή του πρώτου Ατλάντειου ενεργειακού μετασχηματιστή, αλλά τελικά ο Lambertson επέστρεψε στην γνώση του των κεραμικών και των μετάλλων για να κατασκευάσει έναν μετασχηματιστή. Ούτε η δική του, ούτε καμιά άλλη σημερινή μέθοδος μετατροπής της ενέργειας μηδενικού σημείου, δεν βασίζεται στην πρώτη Ατλάντεια μέθοδο του κρυστάλλου, επειδή οι ερευνητές βρήκαν καλύτερες μεθόδους. Επίσης, η ιδέα ενός κεντρικού σταθμού ενέργειας που να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα έθνος είναι ξεπερασμένη, λεει ο Dr. Lambertson. Οι μικροί μετασχηματιστές ενέργειας θα ακολουθήσουν το μονοπάτι του προσωπικού μετασχηματιστή.

2. ΨΥΧΡΗ ΣΥΝΤΗΞΗ
Στην Ιαπωνία, η ψυχρή σύντηξη ονομάζεται Ενέργεια Νέου Υδρογόνου και αυτό το έθνος που εξαρτάται απ' το πετρέλαιο, καλωσορίζει τα επιτυχημένα πειράματα. Αντίθετα, δύο πρωτοποριακά πειράματα καταδιώχθηκαν στη Βόρεια Αμερική.

Ένα επιτυχές πείραμα κοινοποιήθηκε στο Monte Carlo τον Απρίλιο, στην 5η Διεθνή Διάσκεψη για την Ψυχρή Σύντηξη. Η εταιρία Clean Energy Technologies της Φλόριντα, επέδειξε ένα στοιχείο ψυχρής σύντηξης με απόδοση ενέργειας μέχρι δέκα φορές πιο πολύ απ' την κατανάλωση. Και άλλες εταιρίες ποντάρουν επίσης σ' αυτή τη νέα πηγή ενέργειας θερμότητας, η οποία θα μπορούσε να κινήσει ηλεκτρικές γεννήτριες.


Τι προκαλεί πραγματικά την σύντηξη των ατομικών πυρήνων και απελευθερώνει ενέργεια, δίχως εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις; Ένας Ρουμάνος φυσικός που γράφει στο περιοδικό "Infinite Energy", ο Dr. Peter Gluck, αναρωτιέται αν θα μπορούσε να είναι εν μέρει ένα καταλυτικό πυρηνικό αποτέλεσμα και εν μέρει ένα καταλυτικό κβαντικό αποτέλεσμα, που παρέχουν τη σύλληψη της ενέργειας μηδενικού σημείου, την πανταχού παρούσα ενέργεια z-p.

3. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠ' ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
Μια άλλη παραλλαγή του θέματος νερό - καύσιμο βασίζεται περισσότερο στις δονήσεις παρά στη χημεία. Με περισσότερο από 100% αποτελεσματικότητα, ένα τέτοιο σύστημα παράγει αέριο υδρογόνο και οξυγόνο από συνηθισμένο νερό, σε φυσιολογικές θερμοκρασίες και πίεση.


Ένα παράδειγμα είναι η ευρεσιτεχνεία U.S. 4,394,230, "Μέθοδος και Συσκευή Διαχωρισμού Μορίων Νερού", που εκδόθηκε για τον Dr. Andrija Puharich το 1983. Η μέθοδός του έκανε περίπλοκες ηλεκτρικές κυματομορφές να συνηχούν με μόρια νερού και να τα διασπούν, απελευθερώνοντας υδρογόνο και οξυγόνο. Χρησιμοποιώντας την αντίληψη του Tesla για τον ηλεκτρικό συντονισμό, ο Puharich μπόρεσε να διασπάσει το μόριο του νερού πολύ πιο αποτελεσματικά από την πρωτόγονη δύναμη της ηλεκτρόλυσης, που γνωρίζουν όλοι οι φοιτητές Φυσικής. (Ο συντονισμός είναι αυτός που διασπά ένα κρυστάλλινο ποτήρι, όταν ένας τραγουδιστής όπερας πετύχει ακριβώς τη νότα που δονεί όμοια με τη μοριακή δομή του κρυστάλλου).


Να αναφερθεί ότι ο Puharich, οδηγούσε το αμάξι του σπίτι, χρησιμοποιώντας νερό σαν καύσιμο, για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, σε ταξίδια στη Βόρεια Αμερική. Σ' ένα ψηλό ορεινό πέρασμα του Μεξικού, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει χιόνι για καύσιμο. Η διάσπαση των μορίων του νερού όπως χρειάζεται να είναι σε ένα όχημα, είναι πιο επαναστατική απ' τα συστήματα που κινούνται με υδρογόνο, με τα οποία έχει ασχοληθεί κάθε μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων. Με το συζητούμενο σύστημα, δεν χρειάζεται να κουβαλάς ένα ντεπόζιτο γεμάτο με καύσιμο υδρογόνο, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια υποψήφια βόμβα.


Ένας άλλος εφευρέτης που έφτιαξε άμεσα επιτυχώς καύσιμο από νερό, ήταν ο πρόσφατος Francisco Pacheco του New Jersey. Η Διπολική Αυτοηλεκτρική Γεννήτρια Υδρογόνου του Pacheco (ευρεσιτεχνεία U.S., 5,089,107), διαχώριζε το υδρογόνο απ' το θαλασσινό νερό, όπως απαιτούνταν.


Ένας πρωτοπόρος στη διάσπαση του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο, δίχως θέρμανση ή κοινό ηλεκτρισμό, ο John Worrell Keely, πραγματοποίησε άθλους, τους οποίους η επιστήμη του 20ου αιώνα είναι ανήμπορη να επαναλάβει. Δούλεψε με τον ήχο και άλλες δονήσεις για να θέσει σε κίνηση μηχανές. Για να απελευθερώσει ενέργεια από μόρια νερού, ο Kelly έχυσε ένα τέταρτο νερού σ' έναν κύλινδρο, στον οποίο δονούνταν διαπασών στην ακριβή συχνότητα ώστε να απελευθερωθεί η ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι διέσπασε τα μόρια του νερού και απελευθέρωσε υδρογόνο, ή μήπως απελευθέρωσε μια πιο πρωτογενή μορφή ενέργειας; Τα αρχεία που θα απαντούσαν τέτοιες ερωτήσεις έχουν χαθεί. Εντούτοις, ένα αιώνα αργότερα, ο Kelly δικαιώνεται. Ένας επιστήμονας ανακάλυψε πρόσφατα ότι, ο Kelly ήταν σωστός στην πρόβλεψη της ακριβούς συχνότητας η οποία θα διασπούσε ένα μόριο νερού. Ο Kelly αντιλαμβάνονταν τα άτομα, σαν περίπλοκα δονητικά φαινόμενα.

4. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
"Κοίτα, Μάνα Γη, χωρίς γραμμές ισχύος."
Ο Tesla ίσως να ήθελε να αναφωνήσει ένα τέτοιο καύχημα, αλλά δεν έγινε έτσι. Ο κόσμος είναι δικτυωμένος με γραμμές μετάδοσης για το ηλεκτρικό δίκτυο. Η εφεύρεσή του για ασύρματη αποστολή ηλεκτρικής ισχύος δεν ήταν τόσο δημοφιλής στην Wall Street.


Πριν οι μεσίτες της ενέργειας ανακαλύψουν τι σκάρωνε, ο Tesla ανέπτυξε εργαστήριο με ένα πύργο στην κορυφή, κοντά στο σημερινό Colorado Springs. Γέμισε το βουνίσιο αέρα με θυελλώδεις τεχνητούς κεραυνούς και σφυροκόπησε τη γη με ηλεκτρικές ταλαντώσεις, καθώς δοκίμαζε ιδέες για τον ηλεκτρικό συντονισμό. Κατόπιν επέστρεψε στη Νέα Υόρκη για να φτιάξει το Wardenclyffe, έναν περίπλοκο ξύλινο πύργο στο Long Island, απ' τον οποίο σχεδίαζε να στείλει τόσο σήμα επικοινωνίας όσο και ισχύος, ασύρματα. Όταν ο τραπεζίτης J. Pierpont Morgan συνειδητοποίησε ότι ο Tesla μπορούσε να τα καταφέρει, διέκοψε τη χρηματοδότηση του εφευρέτη και μπλόκαρε άλλες οικονομικές συμφωνίες που προσπάθησε να κάνει ο Tesla. Ο πύργος Wardenclyffe γκρεμίστηκε και πουλήθηκε για παλιοσίδερα.


Τα τελευταία χρόνια, επιστήμονες όπως ο James Corum Ph.D., έμαθαν ότι ο Tesla δοκίμασε επιτυχημένα ένα ασύρματο σύστημα στο Κολοράντο. Για παράδειγμα, ο Tesla γνώριζε συγκεκριμένες συχνότητες που σχετίζονταν με τις συχνότητες της γήινης ιονόσφαιρας, γνώση που δεν θα μπορούσε να κατέχει τον 19ο αιώνα, εκτός κι αν είχε στείλει ηλεκτρικές ταλαντώσεις, ασύρματα.

5. ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙ-ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ
Το 1923, οι απλοί ιπτάμενοι δίσκοι του Townsend T. Brown απέδειξαν μια σχέση μεταξύ του ηλεκτρισμού και της βαρύτητας. Δουλεύοντας σ' αυτή την κατεύθυνση για πάνω από 28 χρόνια, ο Brown κατοχύρωσε (ευρεσιτεχνείες U.S. 2,949,550, 3,018,394, και άλλες) την ηλεκτροστατική μέθοδο προώθησης. Ξεκινώντας με δίσκους διαμέτρου δύο ποδιών, που αιωρούνταν γύρω από ένα πάσσαλο με 17 πόδια το δευτερόλεπτο, αύξησε το μέγεθος κατά ένα τρίτο και οι δίσκοι πέταξαν τόσο γρήγορα ώστε τα αποτελέσματα έγιναν άκρως απόρρητα, έγραψε ένα διεθνές περιοδικό πτήσεων το 1956. Πριν το τέλος της ζωής του ο Brown κατείχε συσκευή, που μπορούσε να ανυψώσει τον εαυτό της όταν της εφαρμοζόταν ηλεκτρισμός. Πέθανε το 1985.


Συμπέρασμα: αν η ηλεκτροβαρυτική αναπτυχθεί, θα μπορούσαμε να είχαμε μια τεχνολογία ηλεκτρικών διαστημοπλοίων, η οποία δεν θα υπόκειται στις γνωστές ηλεκτρομαγνητικές αρχές. Το σκάφος θα ωθούνταν σε κάθε κατεύθυνση, δίχως να κινεί μηχανικά μέρη. Δίχως ταχύτητες, προπέλες ή τροχούς.


Εφαρμογές της σύνδεσης μεταξύ του ηλεκτρισμού ή του μαγνητισμού και της βαρύτητας αποδεικνύονται με άλλα πειράματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών του David Hamel απ' το Οντάριο και του Floyd Sparky Sweet απ' την Καλιφόρνια. Σε ένα συμπόσιο του 1981 στο Τορόντο, ο Rudolf Zinsser απ' τη Γερμανία, παρουσίασε μια συσκευή (ευρεσιτεχνία U.S. 4,085,384), η οποία αυτοπροωθούνταν, σύμφωνα με αξιόπιστους μάρτυρες όπως ο μηχανικός George Hathaway. Ο Zinsser ισχυρίστηκε ότι οι ειδικά διαμορφωμένοι παλμοί του ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, μετέβαλλαν το τοπικό βαρυτικό πεδίο.


Ο Hathaway συνεργάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 με τον John Hutchison σε πειράματα δράσης από απόσταση, στα οποία βαριά κομμάτια μέταλλου εκτοξεύτηκαν προς το ταβάνι, όταν τοποθετήθηκαν σε ένα περίπλοκο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και κάποια μεταλλικά δείγματα τεμαχίστηκαν ανώμαλα. Επισκέπτες ήρθαν στο εργαστήριο απ' το Los Alamos και το Καναδικό υπουργείο Άμυνας. (Ο στρατός είναι ένα βήμα μπροστά απ' τους ακαδημαϊκούς όσον αφορά την απόκοσμη επιστήμη.


6. ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Να αλλάξουμε τα ατομικά στοιχεία ή να κάνουμε τα στοιχεία να μοιάζουν μυστηριώδη; Ακούγεται σαν απίστευτη αλχημεία, αλλά πρόσφατα πειράματα το πέτυχαν, δίχως τους μοριακούς επιταχυντές της Μεγάλης Επιστήμης. Αυτοί οι επιστήμονες διδάχθηκαν από έναν μεταφυσικό, τον Walter Russell (1871-1963). Κατά τη διάρκεια έντονων πνευματιστικών εμπειριών, ο Russell είχε δει ότι, τα πάντα στο σύμπαν, απ' το άτομο ως το μακρινό διάστημα, σχηματίζονται από μια αόρατη γεωμετρία βάθους. Ο Russell όχι μόνο απεικόνισε τα οράματά του σε πίνακες, αλλά επίσης διδάχθηκε επιστήμες. Ήταν τόσο πολύ μπροστά, ώστε το 1926 προέβλεψε το τρίτιο, το δευτέριο, το νεπτόνιο, το πλουτώνιο και άλλα στοιχεία.


Πρόσφατα οι επαγγελματίες μηχανικοί Ron Kovac και Toby Grotz του Κολοράντο, με τη βοήθεια του Dr. Tim Binder, επανέλαβαν την εργασία του 1927 του Russell, η οποία είχε προς το παρόν ελεγχθεί απ' τα Εργαστήρια. Ο Russell βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να αλλάξει την αναλογία του υδρογόνου προς το οξυγόνο στον ατμό του νερού, μέσα σε ένα σφραγισμένο σωλήνα χαλαζία, ή να μετατρέψει τον ατμό σε εντελώς διαφορετικά στοιχεία. Το συμπέρασμά τους συμφωνεί με τον Russell: η γεωμετρία της κίνησης στο κενό είναι σημαντική στην ατομική μεταστοιχείωση. Ο Kovac συνόψισε αυτή την ιδέα στη γεωμετρία της καμπύλωσης του χώρου.


Αυτοί οι σύγχρονοι μεταρρυθμιστές μιλούν για τους άθλους του Russell, όπως το να επιμηκύνει ή να πλατύνει τον πυρήνα του νερού σε άζωτο ή υδρογόνο ή αντίστροφα. Για να μετατρέψουν τους πυρήνες, αλλάζουν τη μορφή του μαγνητικού πεδίου. Αν και χρησιμοποίησαν ακριβό εξοπλισμό ανάλυσης, είναι βασικά μια εύκολη στην εφαρμογή, επιστήμη. Δεν απαιτείται κύκλοτρο ατομικών συγκρούσεων• απλά μια απαλή ώθηση χρησιμοποιώντας τις σωστές συχνότητες. Συγκεντρώστε και αποκεντρώστε την κίνηση του φωτός, φτιάξτε μια δίνη και ελέγξτε την.


Οι ερευνητές της ψυχρής σύντηξης, συναντούν επίσης τυχαία στοιχεία που ξεπετάγονται στα ηλεκτρισμένα τους παρασκευάσματα. Κανείς δεν προτείνει να φτιάξει χρυσό και να ανατρέψει τη νομισματική κίνηση ανά τον κόσμο, αλλά κάποια πειράματα στοχεύουν να βάλουν μια τάξη στα ραδιενεργά απόβλητα με τις πρωτότυπες διεργασίες τους.

7. ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΟΡΓΟΝΗΣ
Όταν ο Wilhelm Reich, M.D., (1897-1957) μετακόμισε απ' την Ευρώπη στην Σκανδιναβία και στην Αμερική, άφησε πίσω του μια σειρά από εξαγριωμένους ειδικούς σε κάθε πεδίο που εξερεύνησε, στην ψυχιατρική, την πολιτική, τη σεξολογία, τη βιολογία, τη μικροσκοπία και την έρευνα για τον καρκίνο. Η δουλειά του οδήγησε σε μια ενοποιητική ανακάλυψη, μία δίχως μάζα, παλλόμενη ζωτική ενέργεια, την οποία ονόμασε οργόνη, επειδή την ανακάλυψε σε ζωντανούς οργανισμούς πριν ανακαλύψει ότι διαποτίζει επίσης την γήινη ατμόσφαιρα.


Ο ζωή του Reich τελείωσε στη φυλακή μετά από μια παρατεταμένη σύγκρουση με την Επιτροπή Τροφής και Φαρμάκων (FDA) των Η.Π.Α. Τα βιβλία και οι σημειώσεις του κάηκαν από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, επειδή η FDA είχε ξεσηκώσει ένα ζήτημα εναντίον της χρήσης για θεραπεία του συσσωρευτή οργόνης του. Ο συσσωρευτής είναι ένα κουτί φτιαγμένο από στρώματα οργανικών και ανόργανων υλικών• πειράματα με αυτόν παρουσιάζουν ανώμαλα αποτελέσματα. Μια ασυνήθιστη αύξηση της θερμοκρασίας μέσα στον συσσωρευτή, υποδεικνύει περιορισμούς στον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής. Άσχετα αν η συγκεντρωμένη οργόνη μπορεί να δώσει λύση σε προβλήματα υγείας, ο συσσωρευτής προκαλεί ανοικτά την κατεστημένη επιστήμη.

8. Ο ΣΥΝΝΕΦΟ-ΘΡΑΥΣΤΗΣ
Το 1952 ο Wilhelm Reich εφεύρε μια μέθοδο δημιουργίας βροχής που δεν περιλαμβάνει το ράντισμα των σύννεφων με χημικά. Η συντριβή των σύννεφων, αλλιώς γνωστή σαν μηχανική αιθερικών καιρικών συνθηκών, επικαλείται αρχές που είναι δύσκολα αποδεκτές απ' τον συμβατικά εκπαιδευμένο νου. Η τεχνολογία είναι χαμηλών απαιτήσεων. Στρέψτε στον ουρανό μερικούς κούφιους μεταλλικούς σωλήνες και συνδέστε τα χαμηλότερα άκρα τους σε τρεχούμενο νερό. Αλλά αν δεν γνωρίζετε τόσο μετεωρολογία όσο και Οργοτρονική, παρακαλώ μην το δοκιμάσετε αυτό στο σπίτι, πάνω στον πλανήτη μας.


Μεταξύ των ιδιοτήτων αυτής της πρωτογενούς ενέργειας, της οργόνης, καθώς παρατήρησε ο Reich, είναι η απορρόφησή της στο νερό, ο ρόλος της στον έλεγχο του καιρού και η επικίνδυνη κατάστασή της όταν διεγερθεί από ραδιενέργεια. Ο πλανήτης δεν χρειάζεται άλλα πειράματα τρελών επιστημόνων, που να διαχειρίζονται τα συστήματα της φύσης, αλλά ίσως χρειάζεται μια πιο προχωρημένη κατανόηση, του τι προκαλούν στην ατμόσφαιρα οι εκπομπές εγκαταστάσεων πυρηνικής ενέργειας. (Οι συνεχιστές του Reich προειδοποιούν ότι η ζωτική ενέργεια του πλανήτη διαταράσσεται από την υπερβολική ραδιενέργεια).

9. ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ RIFE
Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, ο Royal Raymond Rife απ' το Σαν Ντιέγκο, εφεύρε ένα υψηλής-μεγέθυνσης, υψηλής-ανάλυσης οπτικό μικροσκόπιο. Αυτό σήμαινε ότι μπορούσε να δει άψογα ζωντανά κύτταρα, σε αντίθεση προς τα νεκρά δείγματα που μπορούν να παρατηρηθούν κάτω από ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Βασικά, ανέπτυξε μια γεννήτρια ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων, την οποία μπορούσε να συντονίσει στη φυσική συχνότητα του υπό εξέταση μικροοργανισμού. Επιπλέον, έμαθε ότι συγκεκριμένη ηλεκτρομαγνητική συχνότητα θα μπορούσε να σκοτώσει συγκεκριμένους τύπους βακτηρίων.


Οι νέες ανακαλύψεις στη βιοφυσική, όχι μόνο ρίχνουν φως στη διαδικασία φωτισμού του μικροσκοπίου του Rife, αλλά εξηγούν και το πώς μπορούσε να προκαλεί επιλεκτικά την έκρηξη ιών. Η αντίληψή του για βακτήρια που αλλάζουν σχήμα, υποδεικνύει ότι η παραδοσιακή μικροβιακή θεωρία είναι ατελής. Παρά τις καταγραμμένες θεραπείες, η δίχως φάρμακα, ανώδυνη ηλεκτρική θεραπευτική αγωγή των ασθενειών, δεν καλωσορίστηκε από κάποιον ισχυρό ιατρικό σύνδεσμο.

10. ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑΣ
Όταν ο Patrick Flanagan ήταν έφηβος, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, το περιοδικό "Life" τον κατέταξε σαν έναν απ' τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο. Ανάμεσα στις εφευρέσεις του ήταν το Νευρόφωνο, ένα ηλεκτρονικό όργανο που μπορεί να προγραμματίσει υποβολές σε κάποιο άτομο, απευθείας μέσω δερματικής επαφής. Κατασκεύασε το πρώτο Νευρόφωνο σε ηλικία 14 ετών, από σκουπίδια της κουζίνας. Τα ηλεκτρόδιά του ήταν γυαλιστικά σφουγγαράκια φτιαγμένα από λεπτό χάλκινο σύρμα και μονωμένο με πλαστικές σακούλες. Κατόπιν σύνδεσε τα ηλεκτρόδια σε έναν ειδικό μετασχηματιστή που ήταν συνδεδεμένος στον ενισχυτή hi-fi.

Κρατώντας τα σφουγγαράκια στους κροτάφους του, μπορούσε να ακούσει, μέσα στο κεφάλι του, μουσική απ' τον ενισχυτή. Μετέπειτα μοντέλα ρύθμιζαν αυτόματα το σήμα για να συντονιστεί με το ανθρώπινο δέρμα σαν μέρος ενός περίπλοκου κυκλώματος. Οι ειδικοί για τις ευρεσιτεχνίες είπαν ότι, ήταν αδύνατο ο ήχος να ακούγεται καθαρά δίχως να δονεί τα οστά ή να διέρχεται από κάποιο κρίσιμο νεύρο του αυτιού και αρνούνταν για 12 χρόνια να το κατοχυρώσουν. Το αρχείο ανοίχτηκε ξανά όταν ένας κουφός - εξαιτίας νευρικού προβλήματος - υπάλληλος στο γραφείο ευρεσιτεχνιών, άκουσε με ένα Νευρόφωνο.


Κάποια εποχή ο Flanagan ερεύνησε την γλώσσα ανθρώπων/δελφινιών, σε σύμβαση με το Ναυτικό των Η.Π.Α. Αυτό οδήγησε σε ένα τρισδιάστατο ολογραφικό ηχητικό σύστημα, το οποίο μπορούσε να θέσει ήχους οπουδήποτε στο χώρο. Κατόπιν τελειοποίησε ένα μοντέλο Νευροφώνου, που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για υποσυνείδητη εκμάθηση, η οποία θα κατευθύνονταν σε μακροπρόθεσμες τράπεζες της μνήμης. Αλλά αφού έστειλε μια πρωτότυπη εφαρμογή για ένα ψηφιακό Νευρόφωνο, η Defense Intelligence Agency, Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών το κατέταξε σε ένα επίπεδο μυστικότητας, και ήταν ανήμπορος να δουλέψει πάνω στη συσκευή ή να μιλήσει σε κανένα γι΄ αυτήν για πέντε χρόνια. Αυτό ήταν αποκαρδιωτικό, αφού η πρώτη ευρεσιτεχνία έκανε 12 χρόνια να γίνει δεκτή.


Έχοντας βοηθήσει κάποιους κουφούς ανθρώπους να ακούσουν, το επόμενο θαύμα του Flanagan θα μπορούσε να είναι να βοηθήσει τους τυφλούς να δουν. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ερεθίσουμε το δέρμα με τα σωστά σήματα.


Με την δημόσια αποδοχή εφευρέσεων όπως των μετασχηματιστών της ενέργειας του κενού και των υπέρ-εκπαιδευτικών συσκευών, ίσως οι σύγχρονοι μεταρρυθμιστές θα αποσύρουν την απόρριψη και τον περίγελο.

Παρόλα αυτά, σκεφτείτε ότι θα υπάρχουν πάντα ειδικοί για να πουν: Ξεχάστε το: αυτά τα πράγματα είναι αδύνατα.

της Jeane Manning

πηγή: http://www.esoterica.gr/articles/sciences/10invent/10invent.htm

2
Έβλεπα πρόσφατα το γνωστό ντοκυμαντέρ του Άλ Γκορ.

Σε κάποιο σημείο κάνει αναφορά στον κυριότερο παράγοντα της Μόλυνσης/ρύπανσης του πλανήτη.

Ο Υπερπληθυσμός των ανθρώπων.

Ο οποίος αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Όσο περισσότεροι, τόσο υψηλότερες οι ανθρώπινες ανάγκες που πρέπει να καλύψει ο πλανήτης.

Και μετά θυμήθηκα το πείραμα με τα ποντίκια.

Σε ένα χώρο 2χ2 έβαλαν 2 ποντίκια. Με ικανή ποσότητα τροφής και νερού.

Τα ποντίκια ζούσαν πλουσιοπάροχα, άνετα και ειρηνικά.

Τα ποντίκια γεννοβόλησαν κι έγιναν 6.

Και πάλι όμως οι πόροι έφταναν κι έτσι εξακολουθούσαν να ζούν μια παιγνιδιάρικη ήσυχη ζωή. Η τροφή μοιράστηκε στα 6, αλλά και πάλι έφτανε.

Τα 6 μετά έγιναν 12.

Και άρχισαν τα προβλήματα. Μειώθηκε ο προσωπικός χώρος του καθενός, η τροφή και το νερό δεν ήταν πλέον αρκετή (οι τροφικοί και υδάτινοι πόροι έμειναν ίδιοι), η ρύπανση απο τα περιττώματα ήταν ενοχλητική.

Τα 12 έγιναν 24.

Πλέον η επιθετικότητα ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό μεταξύ τους.

Και μετά ήλθε ο κανιβαλισμός.

Μάλιστα, έτρωγαν και τα μωρά αμέσως μόλις γεννιούνταν.

Κάτι ανάλογο θυμίζει και ο πλανήτης.

Ο πλανήτης δεν φτάνει για όλους για να διάγουν μια ικανοποιητική ζωή επαρκή σε αγαθά και ποιότητα.

Οι άνθρωποι αυξάνονται διαρκώς επιτείνοντας το πρόβλημα. Θυμίζουν ακρίδες.

Και όπως φαίνεται στα μυαλά κάποιων γερακιών το πρόβλημα ζητάει "ριζική λύση". πχ AIDS στην Αφρική αλλά και οξύτατες ασθένειες σε όλο τον τρίτο κόσμο.

Και φυσικά, ένας μεγάλος πόλεμος που με το γνωστό Διαίρει και βασίλευε θα ισοπεδώσει τους πληθυσμούς επιφέροντας την επιδιωκόμενη δραστική μείωση του πληθυσμού.

Ειδάλλως, θα συνεχίσει η ίδια η Γαία αυτό που ήδη ξεκίνησε: το ανθρώπινο ξεκλήρισμα μέσω των πλημμυρών, της ξηρασίας, του λυωσίματος των πάγων και της ανόδου των υδάτων που θα πνίξουν εκατομμύρια εκτάρια και δισεκατομμύρια πληθυσμού.

Θεία Πρόνοια και Θεία Δίκη.

Άνθρωποι που αποδεικνύονται διαρκώς κατώτεροι των περιστάσεων αμοίβονται αναλόγως.

Και η Θεία Δίκη δεν νοιάζεται εαν το θύμα που θα πνιγεί απο τις πλημμύρες ή θα καεί απο τις φωτιές είναι ένα βρέφος.

Δεν υπάρχουν τέτοιες ευαισθησίες στη Φύση.

Πως να μην σκεφτείς ότι κάτι ανάλογο πρέπει να έγινε και στο παρελθόν, ξανά και ξανά.

Όταν ο άνθρωπος ξεπέρναγε το Μέτρο και έφτανε στην Ύβρη του να νομίσει πως είναι ανώτερος απο την Θεία Φύση του Σύμπαντος, κατέστρεφε προφανώς το περιβάλλον του και αυτό με την σειρά του ανταπαντούσε καταστρέφοντας τον ίδιο τον άνθρωπο, εν είδη κλείδας ασφαλείας.

Συνδυασμοί υπαρκτών γεγονότων και λογικοί συνειρμοί.

3
Αναρωτιέμαι, όταν η Fortune έγραφε πριν κοντά 80 χρόνια το βιβλίο περί "Γάμου και Εσωτερισμού", φανταζόταν ότι θα υπάρξουν έρευνες σαν την παρακάτω?

Μάλλον ναι. Ψυχολόγος γαρ και Εσωτερίστρια περιωπής η γυναίκα.

Λοιπόν?

Τι λέει άραγε ο Εσωτερισμός για το παρακάτω φαινόμενο?


********************************************************************


Προβλήματα σε γάμο και σεξ έπειτα από τα 7 χρόνια
   
Επτά χρόνια διαρκεί η «σχέση» γάμου και σεξ. Οι έγγαμοι ξεκινούν με καλές προθέσεις και υπερβολικές επιθυμίες σε σχέση με την ερωτική συνεύρεση. Επτά χρόνια μετά τον γάμο, όμως, φαίνεται ότι εξοικειώνονται με την αποχή από το σεξ και την απαρχή των συγκρούσεων, με τελική κατάληξη το διαζύγιο.


Τα παραπάνω αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, σχολιάζοντας τα ευρήματα μελέτης η οποία πραγματοποιήθηκε σε 18.000 ελληνικά ζευγάρια παραγωγικής ηλικίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, ο έβδομος χρόνος του γάμου είναι μια κρίσιμη χρονικά καμπή για τις σχέσεις των ζευγαριών, καθώς σηματοδοτεί την πλήρη σχεδόν αποχή από την ερωτική συνεύρεση.

Στο ερώτημα «γιατί ο έβδομος χρόνος του γάμου και όχι ο δεύτερος ή ο δέκατος;» δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, επιστημονική απάντηση. Το βέβαιο είναι -σημειώνει- ότι το ίδιο ισχύει στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς.

Από τα ευρήματα της μελέτης προκύπτει ότι δύο χρόνια μετά τον γάμο τα ζευγάρια έρχονται σε επαφή τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Η συχνότητα μειώνεται σε μία φορά την εβδομάδα στον πέμπτο χρόνο, για να περιοριστεί σε μία φορά τον μήνα κατά τον έβδομο χρόνο.

Από το σημείο αυτό αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, με την απιστία και την αναζήτηση νέων ερωτικών συντρόφων να παίρνει θέση στη ζωή των παντρεμένων ζευγαριών.

 Τα δύο πρώτα χρόνια το 19,5% των ανδρών και μόνο το 2% των γυναικών δηλώνουν ότι απιστούν, ενώ τα ποσοστά φτάνουν στο 65% για τους άνδρες και στο 64,5% για τις γυναίκες τον έβδομο χρόνο του γάμου!

Η κατάσταση αυτή αποδίδεται στην κάθετη μείωση της επιθυμίας, με τους συζύγους να δηλώνουν σε ποσοστό 62% ότι δεν νιώθουν καμία ερωτική έλξη για τον άλλον.


 
πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11387&subid=2&pubid=147265


4
Περί Γεννετικής και τα παρακάτω links:

http://www.intermania.gr/biogenica.html

http://www.genpets.com/index.php

Είτε αλήθεια , είτε ψέματα, το μήνυμα είναι σαφές.

5
Γενικά θέματα προβληματισμού / Απ: Τέχνη η "Ευτυχία"?
« στις: Νοεμβρίου 20, 2007, 20:24:08 »
Ένα σχετικό κείμενο :

*********************************** 

Τι σχέση έχει ο πλούτος με την ευτυχία;

1. Μια φορά και έναν καιρό λέει το παραμύθι μια μεγάλη εταιρεία χάρισε λίπασμα σε χωρικούς της Αφρικής για να διπλασιάσουν τη σοδειά τους. Αυτό και έγινε. Οι επιχειρηματίες πίστεψαν ότι είχαν σπείρει τους σπόρους της αποτελεσματικής γεωργίας. Αλίμονο, όμως, την επόμενη χρονιά οι χωρικοί δε φύτεψαν τίποτε. "Γιατί δε φυτεύετε;" ρώτησαν οι επιχειρηματίες. Οι χωρικοί θεώρησαν ανόητη την ερώτηση. "Η τελευταία σοδειά διπλασιάστηκε" απάντησαν "μας φτάνει για να θρέψουμε τις οικογένειές μας ως του χρόνου". Αληθινή ή όχι η ιστορία αυτή δείχνει με το χαρακτηριστικότερο τρόπο τις διαφορετικές απαντήσεις του καθενός στην ερώτηση: πόσα χρειάζεται ο άνθρωπος; Άλλοι απαντούν "Αρκετά για να ζήσει", άλλοι: "Όσο περισσότερα γίνεται". Οι τελευταίοι σίγουρα πλουτίζουν. Άραγε γίνονται και ευτυχισμένοι;
2. Εύκολα επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι πλούτος και ευτυχία συνήθως δεν πάνε μαζί. Όποιος επισκέπτεται την Ευρώπη απορεί με τα σοβαρά πρόσωπα και τα σουφρωμένα φρύδια των ανθρώπων στις πιο ευημερούσες χώρες. Στη Λατινική Αμερική, συχνά μαγεύεται από το γέλιο και την ευτυχία που βλέπει ακόμη και στους φτωχότερους. Κατά τη δεκαετία του 80, ζητήθηκε από Δυτικοευρωπαίους να απαντήσουν στη "μητέρα όλων των ερωτήσεων": είστε ευτυχισμένοι; Οι Γερμανοί,-οι πλουσιότεροι- αποδείχτηκαν οι πιο δυστυχισμένοι. Οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι-οι φτωχότεροιφάνηκαν οι πιο ευτυχισμένοι. Το 1998 παγκόσμια έρευνα της Αgnus Reid Group κατέληξε στη διαμόρφωση ενός Δείκτη Ελπίδας ζητώντας από τους ανθρώπους να απαντήσουν πόσο αισιόδοξοι ένιωθαν για το μέλλον. Η απαισιοδοξία κυριάρχησε στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στις χώρες εκατέρωθεν του Ρήνου. Στη Γερμανία (κατά κεφαλή ΑΕΠ 28.000 δολάρια), μόλις το 18% των ερωτηθέντων έβλεπαν το μέλλον με προσμονή και στη Γαλλία (26.000 δολάρια) το αντίστοιχο ποσοστό έφτανε το 17%. Αντίστοιχα, Νότια Αφρική (3.500 δολ.) και Βραζιλία (4.400 δολ) τοποθετήθηκαν στο 42% και 64% του Δείκτη Ελπίδας.
3. Δεν είναι καινούριο το συμπέρασμα ότι η σχέση μεταξύ υλικής ευημερίας και συναισθηματικής ισορροπίας είναι μάλλον αντιστρόφως ανάλογη. Όταν ο Ιησούς διακήρυξε ότι "ουκ επ΄ άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος", υπενθύμισε σε όλους όσοι θεωρούν τον άνθρωπο μόνο ως homo economicus τις υλιστικές παρωπίδες τους. "Αναρωτήσου αν είσαι ευτυχισμένος και αμέσως θα πάψεις να είσαι" έγραφε ο Τζον Στιούαρτ Μιλ περισσότερο από 100 χρόνια πριν. Για τους διανοούμενους το κυνήγι της ευτυχίας είναι κάτι ανάρμοστο για έναν καλλιεργημένο άνθρωπο. Η αγωνία και η απογοήτευση εκλαμβάνονται ως χαρακτηριστικά του εμβριθούς στοχασμού και η καλοπροβαρισμένη συνοφρύωση ως "σήμα κατατεθέν" του. Ο πόνος συχνά θεωρείται όχι μόνο προϋπόθεση βαθιάς γνώσης αλλά και λόγος ύπαρξης. Πάσχω, άρα υπάρχω. Ο Μαρσέλ Προυστ, από τους πλέον ανικανοποίητους όλων των εποχών, υποστήριζε ότι ο μοναδικός δυνάμει παράδεισος είναι εκείνος που χάσαμε. Κι αν δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μπορούμε πάντα να εφεύρουμε ένα.
4.Με τη συνειδητοποίηση ότι "ο πλούτος δε φέρνει την ευτυχία" ζητείται πλέον ένα νέο μέτρο για την ανθρώπινη ανάπτυξη. Η σημερινή κλίμακα, ο Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, ταξινομεί τις χώρες με βάση το κατα κεφαλή εισόδημα, το ποσοστό γνώσης ανάγνωσης και γραφής και τον προσδοκώμενο μέσο όρο ζωής. Αυτά τα κριτήρια-τι έκπληξη...- επέλεξαν άνθρωποι με υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα, υψηλά επίπεδα γνώσης γραφής και ανάγνωσης και υψηλό προσδοκώμενο μέσο όρο ζωής. Στο δείκτη αυτό μια χώρα με μεγάλο ποσοστό αναλφάβητων και βραχύβιων αγροτών βαθμολογείται στην ουσία με μηδέν. Μια χώρα νευρωτικών με δύο διδακτορικά έκαστος, που ζουν ως τα 90 χρόνια τους, βαθμολογείται με άριστα. Οι Μπακούτου, φυλή του Κογκό, ανέκαθεν θεωρούσαν τη λογική του λευκού ανθρώπου λιγάκι "παλαβή". Τον αποκαλούν "νυχτερίδα που αποφασίζει να πετάξει, αλλά δεν ξέρει που να πάει". 5. Αν πιστέψουμε την ιστορία του επιχειρηματία και του ψαρά, σύμφωνοι με τους Μπακούτου είναι και κάποιοι Μεξικανοί. Εποχή διακοπών σε ένα ψαροχώρι: Αμερικανός επιχειρηματίας παρακολουθεί ντόπιο ψαρά να βγαίνει από τη βάρκα του με μικρή ψαριά. "Γιατί δε μένεις λίγο ακόμη στη θάλασσα, να πιάσεις περισσότερα ψάρια;" ρωτά ο επισκέπτης. "Μ΄ αρέσει να περνώ την ώρα μου με τα παιδιά μου, να παίρνω τον υπνάκο μου με τη γυναίκα μου, να παίζω κιθάρα με τους φίλους μου" απαντά ο Μεξικανός. Ο Αμερικανός δεν εντυπωσιάζεται. "Αν δούλευες σκληρότερα, θα μπορούσες να αγοράσεις και δεύτερη βάρκα κι ύστερα ολόκληρο στόλο. Θα μπορούσες να γίνεις επικεφαλής μιας μεγάλης εταιρείας, να μετακομίσεις στη Νέα Υόρκη και να μπεις στη Γουώλ Στρητ. Στο τέλος θα μπορούσες να πουλήσεις τις μετοχές σου και να γίνεις πάμπλουτος". "Κι ύστερα, σενιόρ;" ρωτά ο ψαράς. "Ύστερα έρχεται το καλύτερο" απαντά ο επιχειρηματίας "Παίρνεις σύνταξη. Μετακομίζεις σ΄ ένα μεξικάνικο ψαροχώρι. Παίρνεις τον υπνάκο σου με τη γυναίκα σου και παίζεις με τα παιδιά σου...".

πηγή: http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20071120&nid=6638099&sn=ΕΛΛΑΔΑ&spid=876

6
Χωρίς αυτό να αναιρεί  όμως στο παραμικρό την ουσία της "Εσωτερικής Κρυπτογραφημένης Πληροφορίας".

"Η φύση φιλεί κρύπτεσθαι" - Ηράκλειτος


Κι επειδή της Φύσης της αρέσει το ....."κρυφτούλι", εύκολα οι εκάστοτε "Καρτεσιανοί" αποφαίνονται πως "δεν υπάρχει Φύση".....

Και μετά αναρωτιούνται, γιατί μια μέρα θα μετατραπούν σε ...."Νεο-Είλωττες" στα χέρια του κάθε "Σκοτεινού" (κρυπτοεσωτεριστή) Όργουελ.

Όπως την περίοδο 1920 - 1940 στην Γερμανία.

Αρνούνταν να δουν την άνοδο της "Εσωτερικής Θούλης". Μέχρι που βρέθηκαν με μια λεπίδα στο λαιμό.

7
Όλες αυτές οι χιλιάδες "λεπτομέρειες" που υπάρχουν στην "Διεθνή Μυστική Μυητική Ιερά Παράδοση" δεν είναι "φαντασιώσεις".

Πολλές οι φαντασιώσεις, μέσω της ανθρώπινης υποκειμενικότητας... αλλά και πολλές είναι οι μαγικές - συγκλονιστικές στιγμές που η αξία τους είναι ανεκτίμητη...

Μοιραίο πάρεργο του Ανθρώπου είναι να πειραματίζεται σε Νέες Διαδρομές. Σαφώς με υποκειμενικότητα. Σαφώς και ελλοχεύει ο κίνδυνος της φαντασίωσης.

Τα "Χαραγμένα Μονοπάτια" όμως, τα "Σκληρά Δοκιμασμένα στο χρόνο" δεν είναι φαντασιώσεις.

Ίσως είναι πλήρη απο "στοιχεία βιτρίνες", πλην όμως εσκεμμένα.

Χωρίς αυτό να αναιρεί  όμως στο παραμικρό την ουσία της "Εσωτερικής Κρυπτογραφημένης Πληροφορίας".

8
Ακριβώς!

Συνεπώς, δεν είναι "θεωρητικό" το "θέμα".

Όλες αυτές οι χιλιάδες "λεπτομέρειες" που υπάρχουν στην "Διεθνή Μυστική Μυητική Ιερά Παράδοση" δεν είναι "φαντασιώσεις".

Αλλά "πραγματικότητα".


Για τους "τολμούντες" και "έτοιμους" να "δουν" και να "γνωρίσουν".

9
υπάρχουν ή όχι και άλλα ("Εσωτερικά") Πεδία και "Διαστάσεις" πλην του Γήινου - Υλικού Πεδίου που ζούμε?

Υπάρχουν

είναι "εφικτό" και πως "ταξιδεύουμε σε αυτά τα Εσώτερα Πεδία"?

Μέσω Δημιουργικού Οραματισμού και Υπερβατικού Διαλογισμού.

εαν είναι όντως "εφικτό" το "ταξίδι στα Εσώτερα Πεδία", "βλέπουμε" ή όχι την "οντότητα της Ψυχής" στην "χωροχρονική της ολοκληρία"?

Ονομάζεται "Διεύρυνση της Συνείδησης"... Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, βιώνεται ως Αιώνιο Τώρα... Η αντίληψη μέσω της αισθαντικότητας διευρύνεται, και έτσι ο κόσμος παρουσιάζεται και βιώνεται ολιστικά, μέσω της συνεργασίας της διανόησης και της αισθαντικότητας.Τότε, γνωρίζουμε (ως Ανθρωπότητα) τι είναι  ο "Θάνατος" και το "Ταξίδι της Ψυχής".


Και μάλιστα "βιωματικά" και όχι "εικαστικά".10
Να αναρωτηθούμε λοιπόν για μια ακόμη φορά (back to the principals):

υπάρχουν ή όχι και άλλα ("Εσωτερικά") Πεδία και "Διαστάσεις" πλην του Γήινου - Υλικού Πεδίου που ζούμε?

Εαν ναι, σε δεύτερο στάδιο θα πρέπει να αναρωτηθούμε (ξανά back to the principals):

είναι "εφικτό" και πως "ταξιδεύουμε σε αυτά τα Εσώτερα Πεδία"?

εαν είναι όντως "εφικτό" το "ταξίδι στα Εσώτερα Πεδία", "βλέπουμε" ή όχι την "οντότητα της Ψυχής" στην "χωροχρονική της ολοκληρία"?
11
Πολύς λόγος έχει γίνει για τις "Ρίζες - Φυλές".

Το απο που εκπορεύτηκαν αυτές οι φυλές, είναι ένα θέμα. Ένα θέμα του οποίου η διερεύνηση πάει αναγκαστικά προς τις περί Κατακλυσμών Παραδόσεις.

Γίνεται  επίσης λόγος για "δύο ακόμη τελευταίες Ρίζες - Φυλές".

Το "απο που θα εκπορευτούν" αυτές οι "τελευταίες Ρίζες - Φυλές" είναι ένα άλλο θέμα.

Που όμως, ίσως είναι πιο εύκολο να διερευνηθεί.

Λογικά σκεπτόμενοι, αναγνωρίζουμε πως οι  φυλές του πλανήτη είναι ήδη γνωστές. Ακόμη δε και η επιμειξία τους δεν δημιουργεί νέες φυλές.

Συνεπώς?

Με ποιόν τρόπο άραγε, μπορεί να δημιουργηθεί ένας "Νέος Τύπος Ανθρώπου" που θα δικαιολογεί τα δομικά χαρακτηριστικά μιας "Νέας Ρίζας - Φυλής"?

Είναι αναπόφευκτο φυσικά να αναρωτηθούμε:

Μήπως εδώ θα μπορούσε να έχει κάποια σχέση  η Γεννετική?

Κι εαν ναι, τι θα μπορούσε να περιέχει άραγε αυτό το "Κουτί της Πανδώρας"?

Τι χαρακτηριστικά άραγε θα επιδιώκονταν να έχει αυτή η "Νέα Ρίζα - Φυλή"?

Και τι θα επεφύλασσε άραγε αυτό για τις υπόλοιπες (αρχαίες πια εν προκειμένω) "Φυσικές Φυλές" του Πλανήτη?

Πιθανόν,  ερευνώντας αυτό το "Μελλοντολογικό Σενάριο" να οδηγηθούμε προσομοιωτικά σε Αντίστοιχες Καταστάσεις του Απώτατου Παρελθόντος.

12
Κι αφού "δεν ταξίδεψε" κανείς πίσω απο την "κουρτίνα" (δηλαδή, κανείς "δεν πήγε και ήρθε") , αναρωτιέμαι απο που άραγε εκπορεύτηκαν όλες αυτές οι χιλιάδες λεπτομέρειες που περιέχει κάθε Μυστική Παράδοση - όπου γης - γύρω απο το θέμα "Θάνατος - Ψυχή - Εσωτερικά Πεδία - Μετενσάρκωση"?


13
Λοιπόν, όσο ψάχνουμε θα βρίσκουμε "διαμάντια" όσον αφορά στα βήματα εισόδου του Οργουελισμού στη ζωή μας:

Να ένα ακόμη εύρημα :

****************************************

Το Διαδίκτυο των «Σοφών»

Δύο προγραμματιστές φιλοδοξούν να ταξινομήσουν την ανθρώπινη διαδικτυακή έκφραση βάσει δεικτών «ηλιθιότητας» με τη χρήση του λογισμικού που κατασκευάζουν.


   
Παρακολουθώντας διαδικτυακές συζητήσεις μέσα στα blogs και τα φόρουμ (forums) είναι εύκολα αντιληπτό ότι σε πολλές περιπτώσεις οι διαφορές των χρηστών δεν περιορίζονται στα ενδιαφέροντα και τις απόψεις τους, αλλά και στο μορφωτικό τους επίπεδο, όπως αυτό αποτυπώνεται στη γραφή, σύνταξη και γραμματική των προτάσεών τους. Ξεκινώντας από εκεί λοιπόν, ο Γκάμπριελ Ορτίζ και ο Πολ Σταρ, ενοχλημένοι - όπως οι ίδιοι δηλώνουν - για την αναρχία που επικρατεί στις δικτυακές συζητήσεις, εργάζονται για τη δημιουργία μιας υπηρεσίας, που θα «φιλτράρει» τα σχόλια και τις σκέψεις των χρηστών από γραμματική, συντακτική αλλά και νοηματική άποψη.

StupidFilter: Ο κριτικός της ελεύθερης διαδικτυακής σκέψης

Η δημιουργία ενός τέτοιου προγράμματος δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Στην ουσία πρόκειται για μια μηχανή που στην τελική της μορφή θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει ένα κείμενο-σχόλιο και να επιτρέψει ή όχι τη δημοσίευση του σε μια διαδικτυακή συζήτηση. Δεν πρόκειται για έναν απλό επεξεργαστή κειμένου που διορθώνει ορθογραφικά λάθη, περισσότερο συνιστά ένα κριτικό σύνταξης και έκφρασης της αυθόρμητης ανθρώπινης σκέψης, όπως αυτή συναντάται κατά κόρον στο Διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε ήδη υπάρχοντα λογισμικά που χρησιμοποιούν πολλά προγράμματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για τον εντοπισμό και την αυτόματη διαγραφή των spam από το email ενός χρήστη. Δε μιλάμε για κάποιο νέο επίτευγμα τεχνητής νοημοσύνης, αλλά μάλλον για μια τεράστια βάση δεδομένων με άπειρους κανόνες γραμματικής και συντακτικής δεοντολογίας.

Ο «δείκτης ηλιθιότητας»

Εκτός από την αρχική κατηγοριοποίηση ενός σχολίου ή άποψης ως «ηλίθιου» ή μη, το πρόγραμμα θα προχωρεί σε περαιτέρω βαθμολόγηση «ηλιθιότητας» σε μια κλίμακα από το ένα έως το πέντε, όπως αναφέρουν οι δύο φιλόδοξοι προγραμματιστές στη σχετική ιστοσελίδα ενημέρωσης του προγράμματος. Εκτός από τη γραμματική και τη σύνταξη των προτάσεων, η υπερβολική χρήση ακρωνύμιων που έχουν καθιερωθεί χρόνια τώρα στην αγγλική διαδικτυακή αργκό για να μεταφέρουν το ύφος και τη διάθεση του συνομιλητή, απούσης της προσωπικής επαφής, θα αυξάνει το δείκτη ηλιθιότητας του σχολίου.

Τα ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση και την εξάπλωση ενός τέτοιου προγράμματος είναι πολλά και δε σχετίζονται μόνο με την προσβολή ενός ατόμου του οποίου το σχόλιο θα κριθεί «ηλίθιο», ως σκέψη, από μια μηχανή που λειτουργεί με βάσεις δεδομένων, αλλά και με τον περιορισμό και τη λογοκρισία της ελεύθερης σκέψης στο Ίντερνετ. Εξάλλου, πολλές από τις αυστηρά επιστημονικές, και όχι μόνο, ιστοσελίδες που διαθέτουν forum, απασχολούν επιτηρητές των σχολίων, ανθρώπων δηλαδή που διαβάζουν τα σχόλια και τις απόψεις που καταθέτουν οι χρήστες προτού δημοσιευθούν. Το ίδιο εξάλλου ισχύει και στα blogs, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν τα κατάλληλα εργαλεία παρακολούθησης, μέχρι και επέμβασης στα σχόλια που εμφανίζονται, εφόσον το επιθυμούν.

Από αυτή την άποψη, το ερώτημα που προκύπτει αφορά την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου προγράμματος. Οι ιστοσελίδες του Διαδικτύου έχουν άπειρη θεματολογία με ύφος που κυμαίνεται από το αυστηρά ακαδημαϊκό μέχρι το εσκεμμένα σατιρικό. Αν υπάρχει μία πιθανότητα για ένα πρόγραμμα όπως το StupidFilter να διαχωρίσει την ορθότητα ή όχι μιας μαθηματικής εξίσωσης, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ταξινομήσει μια ανθρώπινη φιλοσοφική ανάλυση στηριζόμενο σε βάσεις δεδομένων. Ακόμη πιο πέρα, πώς θα ήταν δυνατό, ένα τέτοιο πρόγραμμα, να διαχωρίσει τον χαρακτήρα ενός κειμένου, μέσα στο οποίο ένα συντακτικό ή γραμματικό λάθος αναφέρεται εσκεμμένα, στο πλαίσιο του σατιρικού του χαρακτήρα;

Οι Ορτίζ και Σταρ δεν κρύβουν τη φιλοδοξία τους για τη δημιουργία ενός «ελιτίστικου» Διαδικτύου, ακριβώς δηλαδή του αντίθετου αυτού που είναι σήμερα ο Παγκόσμιος Ιστός, ένα δίκτυο πρόσβασης στη γνώση και ελευθερίας απόψεων για όλους. Δυστυχώς η ευτυχώς, η εποχή του «Ίντερνετ για λίγους» από άποψη πρόσβασης υπήρξε λόγω ανεπαρκών τηλεπικοινωνιακών υποδομών και έληξε με την αναβάθμιση τους και την επακόλουθη εμπορική διάθεση πακέτων πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα, κάνοντας ένα πέρασμα από τα blogs και τα φόρουμ του ελληνικού Διαδικτύου, ήδη διαπιστώνεται σε πολλά από αυτά η τάση που τείνει να επικρατήσει για τη διατήρηση ενός ελαχίστου επιπέδου «πολιτισμένης διαδικτυακής» επικοινωνίας. Ταυτόχρονα, η χρήση των greeklish, η γραφή δηλαδή ελληνικών λέξεων με λατινικούς χαρακτήρες που εφαρμόστηκε κατά κόρον για πολλά χρόνια εξαιτίας της αδυναμίας κάποιων εκδόσεων browser να αναγνωρίσουν ελληνικές γραμματοσειρές, θεωρείται πλέον αδόκιμη σε πολλά forum. Κανένα πρόγραμμα δεν επέβαλε τον περιορισμό των greeklish, οι ίδιοι οι χρήστες, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου έκριναν ότι σε μια ελληνική ιστοσελίδα, η ενδεδειγμένη γραφή είναι η ελληνική.

Το Διαδίκτυο σήμερα, σε παγκόσμια κλίμακα, έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Είναι το μέσο που έχει κατηγορηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ότι υποθάλπει αποκλίνουσες και ακραίες συμπεριφορές, αποξένωση, προσφέρει γόνιμο εδάφους για εξαπάτηση, άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας, και προβολή περιεχομένου που καλλιεργεί αντικοινωνικά - στην καλύτερη περίπτωση - και ανθρωποφάγα - στη χειρότερη - πρότυπα. Όσο κι αν αυτές οι κατηγορίες περιέχουν, σε μερικές περιπτώσεις, δόσεις υπερβολής, που δικαιολογείται ίσως εν μέρει από τη μη εξοικείωση με το νέο μέσο, το Ίντερνετ σήμερα έχει τόσα ζητήματα να αντιμετωπίσει, που η ωμή διαφοροποίηση των χρηστών με κριτήρια γραμματικής και συντακτικού δεν έχει τίποτα να προσφέρει στις προσπάθειες αναβάθμισης του. Εξάλλου, η λογοκρισία και η περιορισμένη πρόσβαση που επιβάλλεται σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως στην Κίνα, αποτελεί ήδη κύριο περιοριστικό παράγοντα της εξάπλωσης του. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι η λογοκρισία του από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της ανάπτυξης του.

Του Παναγιώτη Αθανάσαινα

πηγή: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_17_13/11/2007_211835

14
Πραγματικά ένας κατακλυσμός δεδομένων φίλε μου!

Θέλεις να μας αναλύσεις λίγο αν η παράθεση των γεγονότων που κάνεις τα συνδέει μεταξύ τους;


Σύμφωνα με την "επίσημη ιστορία", δεν υφίσταται καν θέμα.

Σύμφωνα με την "ανεπίσημη", σαφώς και συνδέονται.

Κάπου μπαίνει όμως ο "Θρύλος" και τα θολώνει τα πράγματα. Τα "διογκώνει". Τα παραμορφώνει.

Απο την άλλη, παρατηρώντας το "ιστορικό γίγνεσθαι" όπως το ζούμε τον 20 - 21ο αιώνα, διαπιστώνουμε ότι πολλά "καταστροφολογικά στοιχεία" προφητειών βρίσκουν την "Λογική εφαπτομένη" τους στο Οικολογικά εξαιρετικά δυσοίωνο σήμερα.

Είναι αναπόφευκτη λοιπόν η "Σύγκριση".

Και σαφώς, δύσκολη και η συζήτηση πάνω σε ένα τόσο "αιρετικό" θέμα.

Για την ακρίβεια είναι σωστό ναρκοπέδιο.

Ούτε καν politically correct δεν είναι να συζητάς ένα τέτοιο θέμα.

Αλλά κάποτε ούτε το να συζητάς για το αν η γη κινείται ή αν είναι στρογγυλή, ή ακόμη και τα Ιατρικά μαθήματα ανατομίας ήταν politically correct για τους ιεροεξεταστές.

15
Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνος....


.......................Ο Κατακλυσμός του Νώε...


..............................Κατακλυσμός σε κάθε Παράδοση...


...................................................Λεμουρία.....Μού....Ατλαντίδα.....


.........................................................................................Προφητείες......


...Ακασικά Αρχεία....


...Οικολογική Καταστροφή ......


...2012...........


Θρύλλος  (?) ........


......................Πραγματικότητα (?) ........

Σελίδες: [1] 2 3 ... 69