ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

'Αρθρα Εσωτερισμού => Προτεινόμενα Βιβλία και Ταινίες από την ΑΜΡΑ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rose στις Ιούνιος 15, 2008, 14:50:23

Τίτλος: Dion Fortune: Η εκπαίδευση και το έργο ενός μυημένου
Αποστολή από: Rose στις Ιούνιος 15, 2008, 14:50:23
Σ' αυτό το βιβλίο υπάρχει κάτι για τον καθένα: γι' αυτόν που πρωτοξεκινάει το εσωτερικό του ταξίδι, η συγγραφέας προσφέρει το αλφαβητάρι του αποκρυφισμού, γι' αυτόν που έχει προχωρήσει, προσφέρει την βαθιά της γνώση, στηριγμένη στην προσωπική της πείρα - την πείρα μιας κορυφαίας αποκρυφίστριας της Δύσης.

Χάρη στα βιώματά της, η Ντιόν Φόρτσιουν, που πέρασε μια ολόκληρη ζωή βουτηγμένη στα πιο βαθιά νερά του εσωτερισμού και που μέστωσε μαθητεύοντας στα ισχυρότερα Τάγματα της εποχής της και ιδρύοντας μία από τις σοβαρότερες σχολές στο χώρο της, είναι η πιο κατάλληλη για να καθοδηγήσει με τα πολύτιμα γραφτά της, ακόμη και σήμερα, το σύγχρονο ζηλωτή.

Στον κυκεώνα των "ειδημόνων" και των "Μυστών", η συγγραφέας στέκει ακλόνητη σα φάρος για όσους στρέφονται για πρώτη φορά στον αποκρυφισμό.

Τούτο το βιβλίο της, γεννημένο από την ακριβοπληρωμένη εμπειρία της, λέει απλά και σταράτα - όπως θα μπορούσε να τα πει μόνο ένας αληθινός γνώστης - τι πρέπει ν' αποφεύγει ο άπειρος.  Παράλληλα, αναφέρεται στο μονοπάτι του εσωτερισμού και απαντάει "σ' όλα όσα θα θελατε να μάθετε για τον αποκρυφισμό, αλλά... δεν έχετε ποιον να ρωτήσετε".

Περιεχόμενα:

ΜΕΡΟΣ I. - ΗΘΙΚΟ:
I. Βάζοντας τα Θεμέλια
II. Ο Δρόμος της Μύησης
III. Η Προετοιμασία για τη Μύηση
IV. Η Ατραπός της Εστίας
V. Τα Ιδανικά του Μυημένου
VI. Η Καθημερινή Ζωή πάνω στην Ατραπό

ΜΕΡΟΣ II. - ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ:
VII. Γενικό Διάγραμμα της Φώτισης I.
VIII. Γενικό Διάγραμμα της Φώτισης II.
ΙΧ. Γενικό Διάγραμμα της Φώτισης III.
Χ. Οι Πηγές του Αποκρυφισμού
XI. Οι Πηγές της Εσωτερικής Χριστιανικής Παράδοσης
XII. Το Αλφάβητο των Μυστηρίων.

ΜΕΡΟΣ III. - ΠΡΑΧΤΙΚΟ:
XIII. Η Εκπαίδευση του Νου
XIV. Η Εκπαίδευση του Σώματος
XV. Μύηση και Αγαμία
XVI. Τα Δυτικά Εσωτερικά Συστήματα

Εκδόσεις Ιάμβλιχος - 1983