ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Σχόλια => Eρωτήματα και τοποθετήσεις μέσω email => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ορφέας στις Δεκεμβρίου 12, 2007, 13:05:41

Τίτλος: Α.Μ.Ρ.Α. , Πατρίδα, Έθνος....
Αποστολή από: Ορφέας στις Δεκεμβρίου 12, 2007, 13:05:41
Λάβαμε σε γνώση μας κάποιες απόψεις - ενστάσεις περί εθνικών συμβόλλων από τινές που εκφράζονται περί *Εθνικων σημαιων εντος του ναου.Θεωρουν ατοπημα της
ΑΜΡΑ να βαζει βεβηλα αντικειμενα(οπως αφηνεται να
εννοηθει στο σχεδιο κατοψεως της στοας)πισω απο τις
θεσεις των ιερεων.Η εθνικη σημαια σημαινει "συνορα"
και "περιχαρακωση" και η παρουσια τους αντικειται στην
ιδεα και στο διεθνες πνευμα Αδελφοσυνης μεταξυ
ανθρωπων.

    Είναι ειλικρινά λυπηρό, αυτοαποκαλούνοι μυημένοι να θεωρούν "βέβηλο αντικείμενο" το σύμβολο που εκφράζει έναν ολόκληρο Λαό, ένα ολάκερο έθνος. Είναι, τουλάχιστον προσβλητικό, άτομα που θέλουν να αυτοαποκαλούνται πνευματικά, να επιδεικνύουν τέτοιου μεγέθους ασέβεια απέναντι στην κοινωνία που τους γέννησε, ανέθρεψε  και τους ανέχεται, παρότι κατά τα φαινόμενα δρoυν δόλια προς κατάλυσή της.

    Όχι κύριοι, η παρουσία των εθνικών συμβόλων μέσα στους χώρους μυητικών τελετουργιών δεν αντίκειται σε κανένα πνεύμα Αδελφοσύνης μεταξύ των ανθρώπων. Ο σεβασμός που επιδεικνύει ο Τεκτονισμός, έχοντας απαραίτητα εντός των Στοών το εθνικό σύμβολο και το πρωταρχικό καθήκον που διακηρύσσει για κάθε μυημένο, που είναι σεβασμός στο θείο και αγάπη προς την πατρίδα και την κοινωνία, κάθε άλλο παρά βεβήλωση συνιστά και δεν αντίκειται στο διεθνές πνεύμα Αδελφοσύνης που αποδεδειγμένα προάγει και ο Τεκτονισμός.

    Αλήθεια κύριοι, ποιο πνεύμα αδελφοσύνης εννοείτε; το καθολικόν του χριστιανισμού που συντάσσεται πάντα με τον εκάστοτε δυνάστη, φασισμό και δικτατορία ή το νεοεποχίτικο παγκοσμιοποιητικό που στο όνομα της δήθεν αδελφοσύνης, πολεμά τις ρίζες του ανθρώπου - την παράδοσή του - πασχίζοντας να τον καταστήσει άβουλο και κατευθυνόμενο ον σε μια ομογενοποιημένη μάζα καταναλωτών;

    Ναι, η εθνική σημαία σημαίνει σύνορα και ορίζει τα όρια μιας κοινωνίας με κοινές παραδόσεις, με ξεχωριστή πραγματικότητα, έναν αυτόνομο και αυτοτελή κοινωνικό οργανισμό,  όπως το δέρμα σημαίνει όρια της δραστηριότητας των οργάνων και των κυττάρων ενός οργανισμού που από την μια τα προστατεύει από κάθε εξωτερική επιβολή και από την άλλη τα συγκρατεί σε έναν φυσικό και απόλυτα φυσιολογικό οργανισμό, αποτρέποντας την χαοτική διάχυση των κυττάρων σε μια χύδην κυτταρική μάζα.

    Η ΑΜΡΑ, θεωρεί ικανό και αναγκαίο παράγοντα για την υγιή και ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου, την επανασύνδεσή του με τις ρίζες της κληρονομιάς του, με την φυλετική του παράδοση, γιαυτό και υποστηρίζει απόλυτα την ανάπτυξη και διάδοσή της παράδοσης κάθε λαού, σεβόμενη τις δοξασίες, πεποιθήσεις, λατρείες και κάθε έθος και ήθος κάθε φυλετικής ομάδας ανθρώπων. Ως εκ τούτου, η ΑΜΡΑ είναι κάθετα αντίθετη στις θεωρίες που δυστυχώς προάγουν και κάποιοι στο όνομα του εσωτερισμού (όπως π.χ. το AMORC), στις θεωρίες περί παγκοσμιοποίησης, περί μιας παγκόσμιας κοινωνίας και κυβέρνησης, όπως επίσης είναι ενάντια σε κάθε ιδέα μίας παγκόσμιας θρησκείας. Μάλλιστα, η ΑΜΡΑ και οι ιδρυτές της είναι ορκισμένοι αγωνιστές του δικαιώματος κάθε λαού και κάθε ανθρώπου να εκφράζει ελεύθερα τις πεποιθήσεις του και την διαφορετικότητά του και ως εκ τούτου, είναι ορκισμένοι ενάντιοι σε κάθε προσπάθεια επιβολής μιας παγκόσμιας κυβέρνησης και μιας πανθρησκείας.

    Για την ΑΜΡΑ, το αληθινό πνεύμα διεθνούς Αδελφοσύνης, είναι ο σεβασμός στην ξεχωριστή ατομικότητα και διαφορετικότητα καθενός ανθρώπου και ο σεβασμός στην πολιτιστική ταυτότητα και στο έθος που χαρακτηρίζει κάθε διαφορετική εθνικότητα. Η ΑΜΡΑ, κηρύσσει και προάγει την διεθνή Αδελφοσύνη, σύμφωνα πάντα με όσα η φύση διδάσκει. Έτσι, δεν συντάσσεται με την αντίληψη της ένωσης όλων των κυττάρων – ανθρώπων σε έναν παγκόσμιο οργανισμό, αλλά σύμφωνα με την φυσική διαδικασία της εξέλιξης, υποστηρίζει και προάγει την ξεχωριστή – εθνική ανάπτυξη οργάνων – κοινωνιών, τα οποία όργανα – κράτη θα συνεργάζονται σε μια παγκόσμια συνομοσπονδία – οργανισμό, για την ειρήνη και ευημερία όλων ανεξαιρέτως των κυττάρων – ανθρώπων και την υγεία και ισορροπία  όλων των οργάνων – κρατών, επιτυγχάνοντας την παγκόσμια αρμονία και Αδελφοσύνη.
Τίτλος: Απ: Α.Μ.Ρ.Α. , Πατρίδα, Έθνος....
Αποστολή από: suida στις Δεκεμβρίου 12, 2007, 18:02:41
                ΟΠΩΣ ΤΟ Ρ Ο Δ Ο ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΛΑΔΙΑ
  ΕΙΝΑΙ  ΠΙΟ  ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΣΠΟΡΟΥ
                ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΑΤΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΩΝ
                           ΠΡΟΣΠΟΙΗΤΩΝ
   ΣΤΕΚΕΤΑΙ Η Ψ Υ Χ Η  Μ Ο Υ  ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ.
                          Κ Α Ν Ε Ν Α Σ
   ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ
                           Β Λ Α Ψ Ε Ι !!!
    Η  Α Ξ Ι Α  ΤΗΣ  ΜΕΓΑΛΩΣΕ  ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ Φ Ι Λ Ι Κ Α
                           Α Σ Τ Ρ Α!!
    ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ  ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ , ΝΑ ΜΗ
                          Μ Ε Ι Ω Θ Ε Ι !!!!!!
   ΧΑΡΗ Σ' ΑΥΤΗΝ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
   ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΝ ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΜΝΟ
    ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ
                   ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ   Κ Α Κ Ο Υ Σ!!!!
     ΕΝΑΣ  ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ   Ρ Ο Δ Ο Σ Τ Α Υ Ρ Ο Σ!!!
Τίτλος: Απ: Α.Μ.Ρ.Α. , Πατρίδα, Έθνος....
Αποστολή από: Ορφέας στις Δεκεμβρίου 13, 2007, 16:22:46
    ................................................................                                     
   ΧΑΡΗ Σ' ΑΥΤΗΝ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
   ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΝ ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΜΝΟ
    ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ
                   ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ   Κ Α Κ Ο Υ Σ!!!!
     

    Ο Νίτσε είχε γράψει: "Τα κατώτερα ανθρώπινα είδη - "κοπάδι", "μάζα", "κοινωνία" - ξεμαθαίνουν την σεμνότητα και διογκώνουν τις ανάγκες τους τόσο που τις ανυψώνουν σε παγκόσμιες και μεταφυσικές αξίες. Έτσι, τα πάντα εκχυδαϊζονται" (Ο Ευρωπαϊκός Μηδενισμός, Νίκαια, 1886).

    Έτσι, από την μια μεριά έχουμε αυτούς που ισοπεδώνουν και εκχυδαϊζουν τα πάντα και από την άλλη μεριά βρίσκουμε τους συκοφάντες, για τους οποίους έγραψε ο Σωκράτης: "Ο συκοφάντης σκοτώνει την τιμή ενός ανθρώπου, ενώ ο φονιάς τη ζωή, αλλά επειδή η τιμή είναι ανώτερη από τη ζωή, η συκοφαντία είναι σοβαρότερη από τον φόνο, γιατί ο φονιάς σκοτώνει με μεγάλο κίνδυνο της ζωής του μόνο τους ζωντανούς, ενώ ο συκοφάντης με μια κουβέντα του και με μεγάλη ασφάλεια σκοτώνει και ζωντανούς και πεθαμένους".

    Λέγεται ότι η συκοφαντία είναι αμάρτημα ασυγχώρητο. Ποιά η διάθεση λοιπόν για τέτοια ερπετά και ποια η στάση που οφείλουμε να τηρούμε απένατί τους;
Τίτλος: Απ: Α.Μ.Ρ.Α. , Πατρίδα, Έθνος....
Αποστολή από: suida στις Δεκεμβρίου 14, 2007, 17:21:20
 ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΥΚΟ-ΦΑΝΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΥΚΑ
        ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΩΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΤΟΥ ΛΟΙΜΟΥ!! ΤΟ ΣΥΚΟ ΗΤΑΝ Ο ΙΕΡΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ , ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟ
         ΤΕΛΟΥΣΕ ΥΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ .ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ
ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΠΡΟΙΟΝ!! ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΡΙΣΕΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΝΟΜΑΖΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΦΑΝΕΡΩΝΑΝ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΥΚΑ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΣ!! ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ,ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΕΠΡΑΤΤΑΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ!!
           ΕΤΣΙ, ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ.
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ,Ο,ΤΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΣΥΚΟ-ΦΑΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ
            ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΟΡΚΑ ΕΚΛΕΒΑΝ ΚΑΙ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ!!
ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ Σ Υ Κ Α -Ο ΝΟΩΝ-ΝΟΗΤΩ!!!!!!!