ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού => Φιλοσοφικά κινήματα και σχολές της Αρχαιότητας => Μήνυμα ξεκίνησε από: Avaris στις Απρίλιος 10, 2007, 15:27:05

Τίτλος: Σαολίν
Αποστολή από: Avaris στις Απρίλιος 10, 2007, 15:27:05
Επιτρέψτε μου εδώ να δώσω μερικά στοιχεία για την Ατραπό της Μονής Σαολίν.

Να λοιπόν ποια είναι η Μονή Σαολίν και η ιστορία της. Στα ριζά του βουνού Σονγκ Σαν, στην Κεντρική Κίνα, βρίσκεται η Μονή που ιδρύθηκε περίπου το 600 μ.Χ εν μέσω του χάους των εμφυλίων πολέμων μεταξύ των κινεζικών φυλών που σπάραζαν τη χώρα.

Τη μονή ίδρυσαν μοναχοί, κατοπινοί μαθητές του ιδρυτή της πολεμικής τέχνης Κουνγκ Φου των Σαολίν, του Ντα Μο. Ο Ντα Μο, ερχόμενος από Ινδία, κατέφυγε σε μία σπηλιά επάνω από τη μονή, με σκοπό να διαλογιστεί. Το διαλογισμό του συνδύασε με διάφορες τελετουργικές ασκήσεις, κινήσεις και εισπνοές που βελτίωνε διαρκώς.

Αυτό το δημιούργημα του Ντα Μο, αφού το έκαναν μέρος της εκπαίδευσής τους οι μοναχοί του μοναστηριού Σαολίν, εξελίχθηκε στο Σαολίν Κουνγκ Φου.

Ο Ντα Μο στηρίχθηκε στο εξής Βουδιστικό αξίωμα: «Για να βαδίσεις στον Βουδιστικό Δρόμο της Συμπόνιας πρέπει να ξεριζώσεις το κακό». Ο ίδιος απέρριπτε τις Βουδιστικές γραφές. Το μήνυμά του ήταν «πειθαρχία» και «αφοσίωση» μέσα από το διαλογισμό, το μόνο δρόμο για να έρθει σε επαφή με την αληθινή του φύση.

Η φιλοσοφία του έγινε γνωστή ως Ζεν και στοχεύει στην καρδιά και όχι στο νου. Είναι ο δρόμος να αδειάσεις το μυαλό σου από την επιθυμία και να γίνεις Βούδας.

Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα, ότι η Μονή Σαολίν δεν είναι απλώς μια Σχολή Πολεμικών Τεχνών. Είναι κυρίως ένα Βουδιστικό Μοναστήρι με δομημένη πνευματική Ατραπό κατάκτησης της Εσωτερικής Γνώσης.

Τα παρακάτω δυστυχώς – με υπευθυνότητα του Σινεμά- είναι που δημιούργησαν την εσφαλμένη εικόνα των Σαολίν:

Ο μοναχός Σαολίν απαγορεύεται να πολεμήσει εκτός και αν είναι ανάγκη να αντιμετωπίσει το κακό. Όταν πολεμάει όμως , είναι θανατηφόρος. Η εκπαίδευση που υφίσταται είναι από τις πλέον σκληρές για το σώμα και το πνεύμα. Εκπαιδεύονται με κρύο ή ζέστη, βροχή ή χιόνι. Μέχρι που οι γροθιές τους γίνονται ατσάλινες. Με το χέρι τους μπορούν να τσακίσουν πέτρες. Μπορούν να δεχτούν χτυπήματα στο σώμα τους χωρίς να νοιώσουν τον παραμικρό πόνο. Μπορούν να σκοτώσουν με ένα απλό χτύπημα της παλάμης τους. (Και σε ανώτερα επίπεδα "εκπαίδευσης" με ένα "απλό άγγιγμα" ή ακόμη και χωρίς "επαφή").

Στη Μονή Σαολίν, συγκατοικούσαν η απόλυτη πίστη στο Καλό και την Ειρήνη, με τον Μυστικισμό και την απόλυτη πολεμική ικανότητα.

Η παρακάτω ιστοριούλα είναι απο τις κλασσικές που λέγονται μέσα στη Μονή:

«Πριν πάρα πολλά χρόνια (αιώνες) είχε έρθει στη μονή ένας πολύ νεαρός μαθητής, ο Κιου. Το πρώτο μάθημα που του επέβαλλε ο δάσκαλός του ήταν να γεμίζει καθημερινά ένα καζάνι με νερό και να το χτυπάει συνεχώς με τις παλάμες του. Ο Κιου το έκανε ασταμάτητα. Ήταν δυσαρεστημένος με το δάσκαλό του που δεν τον μάθαινε να παλεύει, αλλά πειθαρχούσε στις εντολές του και συνέχιζε την άσκηση του νερού. Μετά από δύο χρόνια, του επέτρεψαν να πάει να επισκεφτεί τους δικούς του. Μαζεύτηκαν λοιπόν οι συγγενείς και οι φίλοι και τον πίεζαν να τους δείξει τι έμαθε στο τόσο δημοφιλές μοναστήρι των Σαολίν. Ο Κιου ντρεπόταν που δεν ήξερε τίποτα να τους δείξει και έτσι προσπαθούσε να τους αποφύγει. Αυτοί όμως επέμεναν να τον πιέζουν. Μέχρι που οργισμένος σηκώνεται από την καρέκλα του και φωνάζει: «ε, λοιπόν τίποτα δεν έμαθα», και κατεβάζει με ορμή την παλάμη του στο ξύλινο τραπέζι μπροστά του».

Η ισχύς του χτυπήματος ήταν τέτοια που το τραπέζι διαλύθηκε σε πολλά κομμάτια. Όλοι έμειναν αποσβολωμένοι. Βεβαιώθηκαν ότι οι φήμες για τις πολεμικές τέχνες των Σαολίν ήταν όλες αλήθεια».

Η Ατραπός των Σαολίν όμως δεν είναι μια απλή Σχολή Κουνγκ Φου. Πρώτα απ’ όλα είναι μια Πνευματική Ατραπός. Δεν θα "αγγίξει" ο υποψήφιος Μαθητής τα υψηλά αυτά επίπεδα Εσωτερικών Αποτελεσμάτων εαν δεν το "αξίζει" η Ηθική του.

Τα "εμπόδια" άλλωστε είναι τόσα πολλά, που εν ριπή οφθαλμού θα έχει "αυτοδιωχθεί" εαν δεν το θέλει η ίδια η Ψυχή του να "συνεχίσει".


Τίτλος: Απ: Σαολίν
Αποστολή από: Avaris στις Αύγουστος 25, 2007, 11:09:00
Άλλο ένα ενδιαφέρον άρθρο περί Σαολίν.πηγή : http://w4u.eexi.gr/~roland/shaolin.htmH τεχνική των Mοναχών του Nαού Σαολίν (Shaolin) είναι απόλυτα συνυφασμένη με τα διδάγματα του Βουδισμού. Eχει σχέση με πολεμικές τέχνες αλλά και με θρησκευτικό διαλογισμό.

Οι Μοναχοί Shaolin αντιμετωπίζουν την τέχνη τους σαν κάτι μέσα στο οποίο υπάρχει ομορφιά και χάρη, αυτοέλεγχος και καθημερινή άσκηση. Πάνω στην τέχνη αυτή, όπου το σώμα βρίσκεται συνεχώς εκτός ορίων, βασίστηκαν όλες οι σημερινές σχολές Kung fu.

Ιδρυτής των Shaolin ήταν ένας ινδός βουδιστής μοναχός που λεγόταν Bodhidharma (Ta-mo στα κινεζικά) ο οποίος επισκεύτηκε τον αυτοκράτορα της Κίνας Wu Ti στο NANKIN, που προωθούσε τον Βουδισμό στην περιοχή αναθέτοντας σε μοναχούς να μεταφράσουν τα βουδιστικά κείμενα απο τα σανσκριτικά στα κινεζικά, πιστεύοντας οτι αυτός θα φθάσει έτσι στη Νιρβάνα.
Ο Bodhidharma διαφώνησε μαζί του λέγοντας οτι δεν μπορεί να φθάσει κάποιος στον πνευματικό του στόχο μέσα απο καλές πράξεις που εκτελούν άλλοι για λογαριασμό του και αναχώρησε για να συναντήσει τους μοναχούς αυτούς που ζούσαν σε ένα ναό με την ονομασία Shao Lin .
Στην αρχή δεν γίνεται δεκτός και ασκητεύει έξω απο τον περίβολο του ναού για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο θρύλος διηγείται οτι ο ψηλός τοίχος που περιέβαλε το μοναστήρι, ήταν το θέμα διαλογισμού του απομονωμένου πατριάρχη για 9 ολόκληρα χρόνια.
Αφού ο Bodhidharma προσχώρησε στο τάγμα τους, μετά απο δοκιμασία, άρχισε να τους διδάσκει τεχνικές για διαλογισμό με ασκήσεις που μιμούνταν τις κινήσεις 18 ζώων που εμφανίζονται συχνά στην ινδοκινεζική εικονογραφία.

Η Ινδία διέθετε ήδη ένα εκλεπτυσμένο σύστημα πολεμικών τεχνών. Αυτό το σύστημα μάχης είναι γνωστό σαν Kalaripayit (Καλαριπαγίτ). Η φυσική και πνευματική εφαρμογή αυτού του συστήματος, αποτέλεσε τη βάση για τις ασκήσεις που δίδαξε ο Μποντιντάρμα στους μοναχούς του ναού Σονγκσάν (Σάο Λιν).

Ετσι οι μοναχοί πολεμιστές Σαολίν έφτασαν σε ένα άριστο επίπεδο ανάπτυξης των Πολεμικών Τεχνών, συνδυασμένο πάντα με τη θρησκεία τους και αναπτύσσοντας παραψυχολογικές ικανότητες, σαν μια φυσική και αρμονική κατάκτηση γι΄αυτούς.
Οι δοκιμασίας που περνούσαν κατά την εκπαίδευσή τους στο μοναστήρι, δείχνουν ότι ξεπερνούσαν τα φυσικά τους όρια, ελέγχοντας το Συναισθηματικό και Νοητικό τους επίπεδο.

Οι παραδόσεις λένε οτι οι μοναχοί Σαο-λίν είχαν γνώσεις βοτανολογίας, θεραπείας με διοχέτευση ζωτικής ενέργειας (Τσι), υγιεινής και αυτοάμυνας, που καθιερώθηκαν απο το Δάσκαλο Μποντιντάρμα μέσα απο τρείς ομάδες ασκήσεων:
CHUNG CHING(του εναλλακτικού μυός)
SHI SUI CHING(της πλύσης του μυελού)
SHI PA LOHANSROU(18 ασκήσεις του φωτισμένου).

Οταν λοιπόν ο σοφός Bodhidharma, 28ος Πατριάρχης του Ινδικού Βουδισμού και ο 1ος Πατριάρχης του κινέζικου ΖΕΝ(Chan) στην Κίνα,  ήρθε απο τα δυτικά με πλοίο και αποβιβάστηκε στην πόλη Canton της Κίνας γύρω στο 526 μ.χ., τον είδαν τότε σαν αιρετικό και οι λόγιοι της βουδιστικής φιλοσοφίας δεν τον κατάλαβαν και τον αντιπάθησαν.
Ο Bodhidharma είπε :" Η δοξασία μου είναι μοναδική γιατί κατευθύνεται άμεσα στην ψυχή του ανθρώπου χωρίς να εμποδίζεται απο τις ορθόδοξες διδασκαλίες. Είναι η απόλυτη μεταβίβαση της αληθινής σφραγίδας."
Ο Bodhidharma ρωτήθηκε απο τον αυτοκράτορα Wu Ti , ποιά ήταν η ύστατη και πιο ιερή αρχή του βουδισμού. Ο σοφός του αποκρίθηκε: "Καμία που να μπορεί να εκφραστεί, μόνο βιώνεται σαν ένα τεράστιο κενό και τίποτα το ιερό σε αυτό ".

Για το Shaolin Kung Fu, λέγεται χαρακτηριστικά ότι:
"Eίναι αθόρυβο σαν την γάτα, τρέμει σαν τίγρης, περπατάει σαν δράκος, κινείται σαν τον κεραυνό, ηχεί σαν τη βροντή. Στην ηρεμία είναι σαν μία τρυφερή παρθένα, ενώ στη κίνηση είναι σαν μία βίαιη τίγρη".

Για το μεγάλο Δάσκαλο και ιδρυτή της σχολής Σαολίν, Μποντιντάρμα, αναφέρεται ότι είχε κάνει μεγάλα κατορθώματα. Γνωστή είναι η ιστορία σύμφωνα με την οποία ένας μοναχός τον είδε να διασχίζει τα νερά του ποταμού ΓΙΑΝΓΚ-ΤΣΕ πάνω σε ένα φύλλο μπαμπού.

Ο Μποντιντάρμα, ήταν ο μόνος Δάσκαλος που κατείχε τον υψηλότερο βαθμό μύησης στις πολεμικές τέχνες, των τεσσάρων Χρυσών Δρακόντων!
Οι τέσσερεις χρυσοί δράκοι, συμβολίζουν τον έλεγχο επι των τεσσάρων στοιχείων (γη, νερό, αέρας, φωτιά)._