ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού => Ροδοσταυρικές Διδασκαλίες και Τεχνικές => Μήνυμα ξεκίνησε από: Κανένας στις Φεβρουαρίου 25, 2007, 22:07:59

Τίτλος: Αρωματικά λιβάνια
Αποστολή από: Κανένας στις Φεβρουαρίου 25, 2007, 22:07:59
Ποια είναι τα αρωματικά λιβάνια που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στους διαλογισμούς μας?  Υπάρχουν διαφορετικά για χαλάρωση, πρόβλεψη, θεραπεία, ενεργειακές ασκήσεις κτλ? 
Τίτλος: Απ: Αρωματικά λιβάνια
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 08, 2007, 17:15:49
Αγαπητέ Κανένα,

εμένα μου αρέσει πολύ το Ρόδο, το οποίο φέρνει μία γλυκιά συναισθηματική απόλαυση και ανοίγουμε να νιώσουμε πολλά  συναισθήματα τα οποία εμποδίζουμε τον εαυτό μας να νιώσει όταν είμαστε παγιδευμένοι σε εσωτερικά συμπλέγματα.  Το Ρόδο μας βοηθάει να ανοίξουμε ψυχικά και να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία στα Ροδοσταυρικά μας πειράματα μια και ενεργούν επι των πλείστων στο αστρικό.

Το κλασικό λιβάνι που καίμε στην εκκλησία βοηθάει επίσης σε μία ψυχική ανάταση και ενατένηση του Θείου... Για αυτόν τον λόγο στις Ροδοσταυρικές συγκλήσεις χρησιμοποιούμε συνδιασμό Ρόδου με κλασικό λιβάνι της εκκλησίας.

Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός "τσάι του βουνού με φασκόμηλο", το οποίο βρήκα πολύ χαλαρωτικό και προσφέρει μία βαθιά ανακούφιση από το άγχος, και καθαρίζει τις αρνητικές ενέργειες του χώρου.

Υπάρχουν πολλά βιβλία που περιγράφουν διάφορα λιβάνια καθώς και την επιστήμη της αρωματοθεραπείας σε συνδυασμό με την αστρολογία.  Ο καλύτερος τρόπος όμως είναι να αποκτήσουμε προσωπική εμπειρία δοκιμάζοντας και ερευνώντας πως επιδρά το κάθε λιβάνι στον ψυχισμό μας, ποια ενεργειακά κέντρα διεγείρει, τι μας ταιριάζει περισσότερο και γιατί.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη

Τίτλος: Απ: Αρωματικά λιβάνια
Αποστολή από: Eleni στις Μαρτίου 08, 2007, 21:08:38
Δεν γνωρίζω τις επιδράσεις των αρωμάτων, αλλά εμένα μου αρέσει πολύ το σανταλόξυλο.
Εκτός απο το άρωμα σε ινδικά κεριά είναι θαυμάσιο χαλαρωτικό σε αφρόλουτρο και προκαλεί και μια αίσθηση μικρής ευφορίας.
 :)
Τίτλος: Απ: Αρωματικά λιβάνια
Αποστολή από: Κανένας στις Μαρτίου 10, 2007, 16:04:19
Ψάχνοντας στο Internet βρήκα αυτές τις ιστοσελίδες:

http://www.rosicrucian.org/store/xcart/catalog/Member-Supplies-p-1-c-294.html
http://www.bellbookandcandle.citymaker.com/page/page/1284328.htm
http://www.geocities.com/phoenix_mystic159/IncenseUses.html
http://www.aromatherapywholesale.com/oilchart.html

Δε μπορώ να πω ότι αυτές πληροφορίες με ικανοποίησαν, ούτε τις θεωρώ αξιόπιστες. 
Τίτλος: Απ: Αρωματικά λιβάνια
Αποστολή από: Avaris στις Απριλίου 07, 2007, 12:41:40
Η D.Fortune στο "Ψυχική Αυτοάμυνα" εφιστά την "προσοχή" ως προς τα "ανατολίτικα sticks" και "αρώματα λιβανιών"  καθότι είναι "προσανατολισμένα το καθένα" και προς κάποια οντότητα. Που σημαίνει "απρόβλεπτες εξελίξεις" κατά τις "εσωτερικές εργασίες".

Συνιστά δε το απλό εκκλησιαστικό λιβάνι.

Αναρωτιέμαι κατά πόσον έχουν βάση αυτές οι "επιφυλάξεις" ή όχι...

Σχόλια?
Τίτλος: Απ: Αρωματικά λιβάνια
Αποστολή από: Rose στις Απριλίου 14, 2007, 23:47:05
Αγαπητέ Fr. Avaris,

νομίζω πως η σύνδεση με οντότητες, αν υπάρχουν, γίνεται εφόσον κάποιος συνοδεύσει τα αρωματικά λιβάνια, με τελετουργικό επίκλησης...

Από μόνο του το αρωματικό λιβάνι, σίγουρα επιδρά ψυχολογικά πάνω στον άνθρωπο αλλά δεν καλεί καμία οντότητα...

Αν και η προσωπική μου άποψη είναι πως αυτά που ονομάζουν κάποιοι οντότητες, είναι απλά δονητικές συχνότητες, που δρουν σαν διαπασών πάνω στον ασκούμενο για να έρθει σε επαφή πιο εύκολα με μία ψυχολογική κατάσταση...   
Τίτλος: Απ: Αρωματικά λιβάνια
Αποστολή από: Trithemius στις Απριλίου 23, 2007, 00:48:21
Δεν γνωρίζω τις επιδράσεις των αρωμάτων, αλλά εμένα μου αρέσει πολύ το σανταλόξυλο.
Εκτός απο το άρωμα σε ινδικά κεριά είναι θαυμάσιο χαλαρωτικό σε αφρόλουτρο και προκαλεί και μια αίσθηση μικρής ευφορίας.
 :)
Συμφωνώ απόλυτα! Είναι από τα πιο "υπερβατικά" αρώματα...
Τίτλος: Απ: Αρωματικά λιβάνια
Αποστολή από: Ορφέας στις Μαΐου 27, 2007, 14:19:06
Θάταν χρήσιμη η αντιστοίχηση των αρωματικών λιβανιών με τον Ζωδιακό, με τις Σφαίρες (Πλανήτες),με "οντότητες" (αυτές βέβαια εμπίπτουν στις πλανητικές εν μέρει αντιστοιχίες)
και με την διέγερση αντίστοιχων ψυχικών διαθέσεων (οι οποίες εν μέρει εμπίπτουν και στις Αγγελικές και Αρχαγγελλικές αντιστοιχίες κλπ "οντότητες").

Ψυχολογία χρωμάτων υπάρχει, αρωμάτων έχετε υπόψη σας;