ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Σχόλια => Κοινωνικοί Προβληματισμοί => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rose στις Ιανουάριος 14, 2013, 00:36:18

Τίτλος: Οι Έλληνες αφανίζουν πάρκα και δάση για να ζεσταθούν
Αποστολή από: Rose στις Ιανουάριος 14, 2013, 00:36:18
Οι Έλληνες αφανίζουν πάρκα και δάση για να ζεσταθούν
http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/269826/oi-ellines-afanizoyn-parka-kai-dasi-gia-na-zestathoyn

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 17:48

την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί Έλληνες αναφέρεται εκτενώς σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο άρθρο της αποψιλώνονται μέχρι και τα περιαστικά δάση στην Αθήνα και άλλες πόλεις, ενώ η αιθαλομίχλη και οι κίνδυνοι από τις πυρκαγιές απειλούν τον πληθυσμό της χώρας που αγωνίζεται να «βγάλει το Χειμώνα» χωρίς το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Wall Street Journal σε σχετικό άρθρο παραθέτει τις απόψεις ακτιβιστών που προσπαθούν να προστατέψουν το δασικό πλούτο αλλά και την δημόσια Υγεία από το φαινόμενο.

Όπως αναφέρει, ενώ περιπολούσε νύχτα στο όρος Αιγάλεω, ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης έπιασε έναν νεαρό να κόβει παράνομα δέντρο σε δημόσια έκταση. Λίγo αργότερα, ο άνδρας ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας ότι είναι άνεργος και χρειάζεται την ξυλεία για να θερμάνει το σπίτι όπου ζει με την γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του, καθώς δεν μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης.

«Ηταν δύσκολη απόφαση, αλλά τον άφησα να φύγει», είπε ο ακτιβιστής, που ηγείται του τοπικά χρηματοδοτούμενου Περιβαλλοντικού Συνδέσμου των Δήμων Αθήνας - Πειραιά, ο οποίος στοχεύει στην προστασία τωνν δασών γύρω από το Αιγάλεω.

Πάντως μέχρι τώρα δεκάδες χιλιάδες δέντρα έχουν εξαφανιστεί από πάρκα και δάση αυτό το Χειμώνα σε όλη την Ελλάδα, παραδέχονται οι Αρχές.

Με την παγωνιά μάλιστα εντάθηκε η χρήση ξύλων για θέρμανση προκαλώντας ωστόσο ταυτόχρονα σοβαρή περιβαλλοντική ζημιά, με τους πρόποδες των λόφων να αποψιλώνονται και την αιθάλη από τα τζάκια να σκεπάζει την Αθήνα και άλλες πόλεις, απειλώντας τη δημόσια Υγεία.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος παραδέχεται αύξηση  των περιπτώσεων παράνομης υλοτόμησης πέρυσι και έχει προχωρήσει σε πάνω από 3.000 αγωγές και κατάσχεση άνω των 13.000 τόνων παράνομα υλοτομημένης ξυλείας.
Η πρακτική αυτή καταγράφηκε για τελευταία φορά στην Ελλάδα κατά την βάρβαρη γερμανική κατοχή τη δεκαετία του '40, γεγονός που αναδεικνύει το πώς πέντε χρόνια ύφεσης και λιτότητας έχουν προκαλέσει δραματικές αλλαγές στην χώρα.

Η αιθαλομίχλη είναι κάποιες ημέρες ορατή με γυμνό μάτι και αντιληπτή με την όσφρηση, καθώς μυρίζει χαρακτηριστικά καμμένο ξύλο.

Να σημειωθεί πως τα Χριστούγεννα στο Μαρούσι καταγράφηκαν διπλάσια ποσά σωματιδίων σε σχέση με το ανώτερο αποδεκτό όριο στην ΕΕ.

«Ο μέσος Ελληνας θα ρίξει οτιδήποτε εύλεκτο στο τζάκι, από παλιά έπιπλα με βερνίκι, μέχρι παλιά βιβλία με μελάνι, προκειμένου να ζεσταθεί», υπογραμμίζει ο Στέφανος Σαμπατάκης, περιβαλλοντολόγος σε θέματα υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός για το νέφος από τα τζάκια
Αιωρούμενα σωματίδια από σόμπες και τζάκια «πνίγουν» την Ξάνθη!
Τεράστιος κίνδυνος για την δημόσια υγεία η αιθαλομίχλη
Τίτλος: Απ: Οι Έλληνες αφανίζουν πάρκα και δάση για να ζεσταθούν
Αποστολή από: ΚΛΑΣ στις Ιανουάριος 14, 2013, 02:16:28
Έχουμε τόσα παπλώματα, κουβέρτες και μπουφάν στο σπίτι μας...

Επίσης, υπάρχουν τροφές που ανεβάζουν την θερμοκρασία του σώματος, όπως επίσης υπάρχει και το περίφημο κονιάκ, που όταν το πιεις σε κάνει να καίγεσαι...

Κρίμα στα δασάκια δηλαδή...


Πάντως, η τιμή του πετρελαίου και των καυσίμων, δεν πρόκειται να πέσει καθόσον όπως ομολογούν στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών, οι εξορύξεις πετρελαίου μειώνονται διαρκώς λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων αυτού...
Τίτλος: Απ: Οι Έλληνες αφανίζουν πάρκα και δάση για να ζεσταθούν
Αποστολή από: Rose στις Ιανουάριος 15, 2013, 04:31:42
Πάντως, η τιμή του πετρελαίου και των καυσίμων, δεν πρόκειται να πέσει καθόσον όπως ομολογούν στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών, οι εξορύξεις πετρελαίου μειώνονται διαρκώς λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων αυτού...

'Οσοι παίζουν τέτοια παιχνίδια (τζόγο), καταστρέφονται οι ίδιοι...
Ο κόσμος θα αναγκαστεί να βρει άλλες λύσεις, και πολύ σύντομα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν, ευρέως...