ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Κανονισμός - Πληροφορίες => Γενικές πληροφορίες για την ΑΜΡΑ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rose στις Ιουλίου 18, 2007, 13:49:27

Τίτλος: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 18, 2007, 13:49:27
Πόσοι από εμάς θα θέλαμε να δημιουργηθεί ένας σοβαρός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όπου θα μπορούσε να παρέχει μαθήματα, δωρεάν σεμινάρια, παρουσιάσεις, πειραματικά εργαστήρια, χώρους βιβλιοθήκης και διαλογισμού, αμφιθέατρο, αίθουσες διαλέξεων, συνεδριάσεων, Ροδόκηπο Φιλοσόφων... κτλ... όπου επιστήμονες, πνευματικοί, καλλιτέχνες, και εσωτεριστές παντός χώρου θα μπορούσαν να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, με απώτερο στόχο να συνεργαστούμε πάνω σε ένα κοινό όραμα, να γαληνέψουμε τους ψυχισμούς μας, και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη Γη, αρχίζοντας από την κοινωνία μας;

Πόσοι από εμάς θα θέλαμε να υπάρχει ένας Σοβαρός Επώνυμος Οργανισμός, όπου θα συνεργάζονται έμπειροι εσωτεριστές και επιστήμονες, και θα μπορούμε να βασιστούμε στην κρίση του οργανισμού, ή της ερευνητικής ομάδας, σε σχέση με ένα βιβλίο, μία θεωρία που κυκλοφορεί ή παντός τύπου ερωτήματα εσωτερισμού, ιστορικότητας, και επιστήμης; 

Πόσοι από εμάς δεν πελαγώσαμε, όταν περιστοιχιζόμασταν από βιβλία και θεωρίες, και από μία πληθώρα σχολών, με διαφορετικές γραμμές ή δόγματα, και δεν γνωρίζαμε ποιος θα μπορούσε να μας εξυπηρετήσει, ή ακόμα χειρότερα δεν γνωρίζαμε, τι ψάχναμε και γιατί;

Πόσοι από εμάς θα θέλαμε αυτήν την έμπειρη γνώμη, αυτήν την πιστοποίηση ISO, αυτό το πόρισμα, έτσι ώστε να μην χάνουμε τσάμπα τον χρόνο μας, ή ακόμα να μην κινδυνέψουμε να χάσουμε το μυαλό μας φέροντας καταστροφικές συνέπειες στην ζωή μας αλλά και στους γύρω μας.

Πόσοι πραγματικά σε εκείνες τις στιγμές ψάχναμε ένα έμπειρο χέρι, να μας βοηθήσει, έναν άνθρωπο που είχε ήδη περπατήσει τον δρόμο, και γνώριζε, έτσι ώστε να μπορούμε να ησυχάσουμε τον νου μας και την καρδιά μας, δίνοντας λύση στην ανησυχία μας... Κάποιον που θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε πως δεν θα εκμεταλευτεί τον πόνο και την αδυναμία μας, έτσι ώστε να κεδροσκοπίσει πάνω μας.

Πόσοι από εμάς πραγματικά θα θέλαμε να καλυτερέψουμε την ζωή μας, αλλά και την σωματική ή ψυχική μας υγεία, και με την σειρά μας, να συνδράμουμε στην βελτίωση της κοινωνίας μας σε κάθε επίπεδο.

Πόσοι από εμάς, ακούσαμε την λέξη Φώτιση ή Αφύπνιση και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι, και πως μπορεί να επιτευχθεί;  
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουλίου 19, 2007, 09:21:39
Θεωρώ αυτονόητο να θέλει ο κάθε πραγματικός εσωτεριστής να υλοποιηθεί μία τέτοια ιδέα.  Το θέμα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 19, 2007, 12:08:45
Θεωρώ αυτονόητο να θέλει ο κάθε πραγματικός εσωτεριστής να υλοποιηθεί μία τέτοια ιδέα.  Το θέμα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Αγαπητέ Κανένα, τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για να υλοποιηθεί η παραπάνω ΙΔΕΑ;
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Avaris στις Ιουλίου 19, 2007, 12:44:42
Παράθεση
author=Rose_777 link=topic=281.msg3116#msg3116 date=1184755767]

Επίσης, ποτέ δεν εμπιστεύτηκα την Μαρίνα και τις φαντασιώσεις της, ούτε και πίστεψα σε μια "Πνευματική Ακαδημία", πράγμα που νομίζω πως δεν γίνει ποτέ.


Εγώ απεναντίας φίλε Παύλο την εμπιστεύτηκα ακριβώς γι' αυτό. Δηλαδή, ακριβώς επειδή είναι οραματίστρια. Και μάλιστα εν μέσω συντηρητικών ανθρώπων με ξύλινη σκέψη που καμία σχέση δεν είχαν με τον "Δημιουργικό Οραματισμό". (Και για να σε προλάβω, δεν εννοώ εσένα φίλε μου, εσύ καλά πας απο δημιουργική φαντασία. )

Αν και ενίοτε τολμούσαν (και δυστυχώς εξακολουθούν να τολμούν παραλόγως) να τον "διδάσκουν" στα καημένα θύματα - μαθητές τους.

Τώρα, πως αποπειρώνται να κάνουν και να διδάσκουν πχ "αποσυμβολισμούς" με "ευνουχισμένη την φαντασία" τους, μόνον η στείρα τους προσωπικότητα θα μπορούσε να το διανοηθεί. Βεβαίως, το ότι δίνονται "βαθμοί" απο Τάγματα σε τέτοια άτομα με "άρρωστο κι επικίνδυνο Ψυχισμό" δεν προοιονίζει τίποτα θετικό για το κοινωνικό σύνολο.

Όποιος λοιπόν γνωρίζει απο "φαντασία", γνωρίζει επίσης πως η συνηθέστερη κατηγορία εναντίον αυτών των "θετικών οραματιστών", των τόσο απαραίτητων για την πολιτιστική πρόοδο της κοινωνίας, είναι "φαντασιόπληκτος" και "έρμαιο φαντασιώσεων".

Γι' αυτό και εν πρώτοις, δεν πρέπει να γίνονται ποτέ "γνωστά τα πάντα τοις πάσι".

Διότι το όποιο όμορφο και οραματικό σχέδιο, απλώς θα "προσβληθεί βάναυσα" απο όσους δεν το καταννοούν ή δεν το αποδέχονται.

Εαν φίλε μου είχαμε έναν τέτοιο Πνευματικό χώρο και 100 άτομα σαν τον Παύλο ή τον El Morya να ξεδιπλώνουν ελεύθερα την "φιλοσοφική τους σκέψη" χωρίς καμία επιβολή απο κανένα Σεχταριστικό καθεστώς, τότε θα καταλάβαιναν όλοι τι σημαίνει Ελεύθερη Πνευματική Ακαδημία Εσωτερισμού.

Αλλά βλέπεις, όσοι ανήκουν σε Τάγματα ή Οργανώσεις, το μόνο που βλέπουν είναι η δική τους οπτική της Ατραπού και της Αλήθειας. Δεν ανέχονται "άλλες φωνές" και οπτικές. Και γι' αυτό και τις σαμποτάρουν με κάθε "βρώμικο μέσο" χρησιμοποιώντας ότι πιο σιχαμερό απο άτομα διαθέτουν γι' αυτές τις "ανήθικες ενέργειες".

(Επειδή όμως η οπτική της Rose ήταν άλλη και γι' αυτό ακριβώς έχτισε το φορουμ του Amorc όπου άρχισε να δίνει "βήμα" λόγου σε "Αιρετικές φωνές και οπτικές του Εσωτερισμού" ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις και να υπάρξει όφελος απο την σύνθεση αυτών των απόψεων, γι' αυτό και "εβλήθη άνανδρα και βάλλεται ακόμη").

Οι "ελεύθεροι σκοπευτές" του Εσωτερισμού απο την άλλη, αυτοί που δεν επιθυμούν να ανήκουν σε καμία Ομάδα ή Τάγμα, βλέπουν με δικαιολογημένη δυσπιστία τέτοιες κινήσεις Πνευματικών Ακαδημιών. Σου λέει, "μία απο τα ίδια είστε κι εσείς. Λογικές Τάγματος θα ακολουθήσετε".

Όχι φίλε Παύλο.

Η δική μας κίνηση διαφέρει. Γιατί υπάρχει μια "πανίσχυρη δικλείδα ασφαλείας".

Γιατί οι "Φιλοσοφικοί Ελεύθεροι Σκοπευτές", οι "εκτός των Τειχών" όπως εσύ και ο El Morya, είστε πολύ περισσότεροι απο "εμάς" τους αποκαλούμενους "εντός των τειχών". Και μάλιστα με πανίσχυρο υπόβαθρο Εσωτερικής Εμπειρίας και  Γνώσης αλλά και Διανοητικής Αναλυτικής ικανότητας.

Συνεπώς, ο δικός σας Φιλοσοφικός Λόγος θα κυριαρχήσει σε μια τέτοια Ακαδημία. Γιατί κανείς δεν θα μπει στον δρόμο σας και γιατί εν τέλλει θα είστε πλειοψηφία.

Και αυτό θέλουμε.

Πχ Εκατό απο εσάς θα δημιουργήσουν (ακόμη και άθελά τους ) εκατό διαφορετικές Σχολές Σκέψης. Οι οποίες θα μπολιάζουν η μία την άλλη. Και όλες μαζί θα δημιουργήσουν έναν Εξαίσιο Κήπο Σκέψης. Πες μου ποιός θα μπορούσε να χειραγωγήσει τέτοιο πανίσχυρο και ανεξάρτητο σύνολο Σχολών Σκέψης? Άσε την "διάθεση". Φιλόδοξοι και ανήθικοι κόπανοι πάντα θα υπάρχουν. Ποιός θα είχε όμως, ποτέ την ικανότητα να αντιπαλέψει τέτοιες ισχυρές δικλείδες ασφαλείας?

Αυτό είναι το Πνεύμα μιας τέτοιας κίνησης αγαπητέ μου φίλε.

Θυμάσαι τα ρητορικά ερωτήματα που έθετα φίλε μου στο θέμα σου "Η Κάθοδος"? Αποσκοπούσαν να διερευνήσουν επικίνδυνες και λεπτές παραμέτρους αυτής της "Διαλογιστικής Καθόδου". Πιστεύεις πως μόνον εγώ ενδιαφερόμουν γι' αυτές τις διερευνήσεις?

Με όλο αυτό τον όγκο πληροφορίας που υπάρχει εκεί έξω πλέον, γιατί να αφήνεται ο καθένας αβοήθητος να κάνει τα δικά του "διαλογιστικά" και "ενεργειακά πειράματα" φίλε μου?

(Και αν θέλεις να σου περιγράψω προσωπικά διαλογιστικά - ενεργειακά πειράματα που μπορούν να τινάξουν τον ψυχισμό του ατόμου στον αέρα ή αντίστοιχα να του ανεβάσουν την Κουνταλίνι κατακόρυφα - ανάλογα το επίπεδό του - , έτσι, για να σταματήσουν οι "αστεϊσμοί" περί "πειραμάτων", είμαι στην διάθεσή σου να το κάνω").

Φαντάσου πόσο καλή διερεύνηση θα μπορούσαν να κάνουν όλες αυτές οι Σχολές Σκέψης, πόσο καλές συμβουλές θα μπορούσαν να χορηγήσουν στον Επίδοξο Νεόφυτο ώστε να αποφύγει πιθανά ολέθρια λάθη στις προσωπικές του προσπάθειες!

Η πείρα σου και η πείρα των υπολοίπων ισχυρών μυαλών που θα συγκέντρωνε μια τέτοια Ακαδημία, θα έσωζε ζωές στην κυριολεξία.

Και θα επέτρεπε στους ανθρώπους που θέλουν να βαδίσουν μόνοι τους την Ατραπό να την βαδίσουν με ασφάλεια μέχρι εκεί που είναι εφικτό για τον καθένα παρά να πειραματίζονται μόνοι τους επάνω στο κάθε βιβλίο που πέφτει στα χέρια τους.

Θα μπορούσαν να συγκεντρώνουν και να εμπειριώνονται επι χρόνια τεκμηριωμένη και πολυδιασταυρωμένη Γνώση για τα Πολύπλοκα Μονοπάτια του Εσωτερισμού μέχρι να νοιώσουν αρκετά ώριμοι για να επιλέξουν το προσωπικό τους μονοπάτι.

Θυμήσου τους κινδύνους που πέρασες για να φτάσεις εδώ που είσαι. Και σκέψου πόσο πολύτιμη θα ήταν μια τέτοια Ακαδημία Πολλαπλών Σχολών Σκέψης στα πρώτα σου βήματα, τότε που ακόμη έψαχνες στα τυφλά.

Τώρα, μπορείς να το προσφέρεις στους νεώτερους φίλε μου.


Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Avaris στις Ιουλίου 19, 2007, 19:21:00
Εξαρτάται από το τι πρεσβεύει και με ποιο τρόπο και μέσα. Έτσι όπως βλέπω τα πράματα, πολύ αμφιβάλλω αν θα μπορούσε όντως να προσφέρει κάτι.

Το τι "πρεσβεύει" , με "ποιό τρόπο και μέσα" αναλύθηκε επαρκώς παραπάνω και απο την Rose και απο εμένα.

Στην πορεία φυσικά θα "εξειδικεύεται" όλο και περισσότερο.


Θα ήθελες όμως να αναλύσεις αυτό το

                                                   "πως βλέπεις εσύ τα πράγματα"

καθώς και να τεκμηριώσεις το


                                       "γιατί αμφιβάλλεις αν θα μπορούσε όντως να προσφέρει κάτι"?


Έτσι, θα μπορέσουμε να καλύψουμε πιθανά κενά καθώς και να πάμε ένα βήμα ακόμη παραπέρα.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 20, 2007, 04:07:55
Εαν φίλε μου είχαμε έναν τέτοιο Πνευματικό χώρο και 100 άτομα σαν τον Παύλο ή τον El Morya να ξεδιπλώνουν ελεύθερα την "φιλοσοφική τους σκέψη" χωρίς καμία επιβολή απο κανένα Σεχταριστικό καθεστώς, τότε θα καταλάβαιναν όλοι τι σημαίνει Ελεύθερη Πνευματική Ακαδημία Εσωτερισμού.

Ακριβώς αυτή είναι η προσπάθεια... Δυστυχώς επαναλήφθηκε με το Amorc, αυτό που έγινε και την εποχή των "παιδιών των λουλουδιών" του '60... Πολλοί από εκείνους τους επαναστάτες της συνείδησης, δρομολογήθηκαν στα ναρκωτικά...  

'Ετσι λοιπόν και ΕΜΕΙΣ οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ επαναστάτες - οραματιστές ψάχνοντας τον Ροδοσταυρισμό, δρομολογηθήκαμε σε νέα ναρκωτικά, μόνο που τώρα τα ονομάζαμε "αισθαντικό διαλογισμό" στην χώρα της "Φαντασίας", γιατί αυτός ο κόσμος δεν μας κάνει πια... Ως εσωτεριστές - οραματιστές μυηθήκαμε σε νεκρές ιδέες, ιδέες που δεν γεννούν ζωή... "Σιγά ποιος ασχολείται μωρέ... σιγά μην αλλάξουμε εμείς τον κόσμο..." η επικρατέστερη φράση από εσωτεριστές σήμερα... ή μάλλον καλύτερα ψευτο-εσωτεριστές...

Ο διαλογισμός ή ο εσωτερισμός, είναι εργαλεία για "Εμπνευση" και όχι δικαιολογίες για "Φυγή".

Το παιχνίδι είναι ΕΔΩ... και λέγεται ΖΩΗ...

Ας ζήσουμε λοιπόν και ας εκπαιδεύσουμε την Ψυχή μας...
Ας στήσουμε ένα παιχνίδι που να αξίζει... γιατί αξίζουμε και εμείς να απολαυμάνουμε την Ζωή...
Ναι πραγματικά αξίζουμε... να περνάμε καλά... και να βοηθάμε και άλλους να περνάνε καλά...

Μας είπαν ψέματα, η ΖΩΗ ειναι ΩΡΑΙΑ... και την λένε ΑΦΡΟΔΙΤΗ...    
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 20, 2007, 04:32:50
Εν Αρχή είναι ο Λόγος... Εν Αρχή είναι η ΙΔΕΑ...

(http://www.amra.gr/images/SpiritualAcademy.bmp)

Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Trithemius στις Ιουλίου 20, 2007, 14:18:42
Εύχομαι σε όλους να ευτυχήσουν έχοντας δίπλα τους μια Αφροδίτη (κυριολεκτικά) και μέσα τους μιαν άλλη Αφροδίτη, αυτή που μας θυμίζει την ουσία και υπόσταση της ομορφιάς σε κάθετί που μπορούμε να αντιληφθούμε, ακόμα και σε αυτά που μας φαντάζουν ασήμαντα και επιφανειακά, ακόμη και σε αυτά που χάσαμε ή επιθυμούμε και ποτέ (ίσως) δεν θα αποκτήσουμε.

Το έχω γράψει και αλλού: είμαστε λάτρεις της Ζωής και αυτό που βρίσκουμε στον Ροδοσταυρισμό είναι το να τρέφουμε και να εξωραΐζουμε αυτή την αγνή λατρεία...
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 20, 2007, 15:12:17
Εξαρτάται από το τι πρεσβεύει και με ποιο τρόπο και μέσα. Έτσι όπως βλέπω τα πράματα, πολύ αμφιβάλλω αν θα μπορούσε όντως να προσφέρει κάτι.

Μια τέτοια προσπάθεια, προφανώς δεν μπορεί να εγκλωβιστεί σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, ούτε να πρεσβεύει μια συγκεκριμένη αντίληψη. Δύναται όμως να περιγραφεί, όσο είναι δυνατόν, στο τι και που αποσκοπεί, που φυσικά είναι ο συγκερασμός πολλαπλών αντιλήψεων και θεωριών, ακόμη και αντικρουόμενων, για την αναζήτηση του αληθούς λόγου.

Εάν το συγκεκριμενοποιήσουμε, απώτερος στόχος είναι η σύγκλιση των επιστημών με αυτά που αναφέρονται ως εσωτερικές επιστήμες ή τέχνες, σε έναν πνευματικό χώρο όπου πρωταρχικά θα έχουν γκρεμιστεί τα τείχη της προκατάληψης και στη συνέχεια, η μεν επιστήμη θα ελέγχει πειραματικά τις δοξασίες και τεχνικές του εσωτερισμού, η δε εσωτερική επιστήμη θα ελέγχει φιλοσοφικά τις επιστημονικές εφαρμογές.

Μια πρώτη προσπάθεια, να οργανωθούν ανοικτά συνέδρια με εκπροσώπους της εσωτερικής και εξωτερικής επιστήμης, είναι πλέον, όχι μόνον επιθυμητό αλλά και εφικτό, καθώς ήδη πολλά πανεπιστήμια έχουν διευρύνει τις διδακτικές τους δραστηριότητες και σε επιστήμες που μέχρι πρόσφατα αντιμετώπιζαν την καχυποψία, ακόμα και την σφοδρή εναντίωση των αγνωστικιστών και των υλιστών. Αστρολογία, παραψυχολογία και εν γένει ανεξήγητα προς ώρας ψυχικά φαινόμενα, ερευνώνται και διδάσκονται ήδη σε ονομαστά πανεπιστήμια του κόσμου.

Ακόμα, η ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας, μας παρέχει πλέον πληθώρα εξειδικευμένων εργαλείων και τεχνικών, ώστε να είμαστε σε θέση, με αυστηρή επιστημονικότητα να διερευνήσουμε θέματα και φαινόμενα, που για την πλειοψηφία του κόσμου θεωρούνται λανθασμένα μεταφυσικά, υποστηρίζει ότι υπάρχει ο τρόπος υλοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος. Επίσης, από την εποχή του Κιρλιάν μέχρι σήμερα, η επιστημονική κοινότητα είναι σε μεγάλο ποσοστό πρόθυμη να διερευνήσει πλέον φαινόμενα, που μέχρι πρόσφατα απέφευγε ακόμα και να αναφερθεί.

Άρα, ούτε η υλικοτεχνική υποδομή για τον εξοπλισμό ενός εργαστηρίου ερευνών εσωτερικών - ψυχικών - παραψυχολογικών φαινομένων είναι πλέον δύσκολο να ανευρεθεί, ούτε πρόβλημα στην στελέχωση τέτοιων εργαστηρίων υπάρχει.

Οπότε το μοναδικό ερώτημα που θα απομείνει, είναι ο τρόπος χρηματοδότησης.
Το εγχείρημα, ως ξεκίνημα με περιορισμένος εξοπλισμό και εν γένει μέσα, δεν απαιτεί τίποτα μυθικά ποσά. Είναι εφικτό να ξεκινήσει ως ένα ερευνητικό εργαστήριο, με προοπτική να δυναμώσει και να επεκταθεί στη συνέχεια. Η δράση του και η αποτελεσματικότητα, θα είναι  ο μαγνήτης χορηγιών για συνέχεια και επέκταση.
Παράλληλα, δωρεάν σεμινάρια, ανοικτά για τον καθένα, πιθανότατα θα ευαισθητοποιήσει κάποιους να συνταχθούν με ένα τέτοιο ξεκίνημα.

Για το αν ένα τέτοιο εγχείρημα είναι εφικτό να βρει εγφαρμογή και να προσφέρει κάτι, όπως η ιστορία μας έχει δείξει με το πρωτοπορειακό εγχείρημα του Φράνσις Μπέϊκον, μάλλον υπόσχεται πολύ περισσότερα από ότι φαίνεται να απαιτεί για να πραγματοποιηθεί.

Υ.Γ.: To "Αόρατο Κολλέγιο" του Μπέϊκον, ήταν ένα παραπλήσιο "ουτοπικό" εγχείρημα, που έδωσε όμως ως συνέχεια την διάσημη  Royal Sosiety.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουλίου 21, 2007, 14:06:23
Αγαπητέ Κανένα, τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για να υλοποιηθεί η παραπάνω ΙΔΕΑ;

1) Βαθιά γνώση περί εσωτερισμού. 
2) Συνδυασμό εσωτερικής γνώσης με τις υπάρχουσες επιστήμες (ψυχολογία, φυσική κτλ), όπως ανέφερε και ο Ορφέας.
3) Χρήματα για εξοπλισμό και υποστήριξη των πειραμάτων, διαλέξεων κτλ.

Το #1 είναι το πιο σπάνιο και ουσιαστικότερο.  Τα #2 και #3 βρίσκοντε πιο εύκολα.  Νομίζω ότι με μία απλή κάμερα Kirlian Μπορούμε να αρχίζουμε να κάνουμε πάρα πολύ εντυπωσιακά πειράματα και να εξασκήσουμε τις ψυχικές και ενεργειακές δυνάμεις μας.  5.000-10.000 ευρώ το πολύ?
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 21, 2007, 21:00:59
Παράθεση
Νομίζω ότι με μία απλή κάμερα Kirlian Μπορούμε να αρχίζουμε να κάνουμε πάρα πολύ εντυπωσιακά πειράματα και να εξασκήσουμε τις ψυχικές και ενεργειακές δυνάμεις μας.  5.000-10.000 ευρώ το πολύ?

Φίλε δεν είναι ανάγκη να δώσεις τόσα λεφτά! Στο internet κυκλοφορεί εκτενής οδηγός για την δημιουργία Κirlian μηχανής με απλά υλικά που ακόμα και αν αδυνατείς να την φτιάξεις μόνος σου μπορείς να δώσεις το σχέδιο σε έναν ηλεκτρολόγο και πίστεψέ με θα σου μείνουν τόσα λεφτά για να φτιαξεις και τον κήπο των φιλοσόφων :). Επειδή έχω φτιάξει και εγώ στα φοιτητικά μου χρόνια μια Κirlian για να κάνω την τριατριβή μου στην φωτογραφία, μπορώ να ψάξω να βρώ το σχέδιο και να σας το δώσω. Αν δεν το βρώ θα το ζητήσω από τον καθηγητή μου :).
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουλίου 21, 2007, 22:51:08
Στο internet κυκλοφορεί εκτενής οδηγός για την δημιουργία Κirlian μηχανής με απλά υλικά που ακόμα και αν αδυνατείς να την φτιάξεις μόνος σου
.............
Επειδή έχω φτιάξει και εγώ στα φοιτητικά μου χρόνια μια Κirlian για να κάνω την τριατριβή μου στην φωτογραφία, μπορώ να ψάξω να βρώ το σχέδιο και να σας το δώσω. Αν δεν το βρώ θα το ζητήσω από τον καθηγητή μου.
Σοβαρά?  Ωραία, θα το ψάξω.  Αλλά οτιδήποτε βοήθεια μου/μας δώσεις είναι ευπρόσδεκτη. 

Το ιδανικό βέβαια θα ήταν μία βιντεοκάμερα Kirlian, για να βλέπουμε τις αλλαγές της αύρας ανάλογα με την κατάσταση του πειραματιζόμενου.  Αλλά και η απλή φωτογραφική μηχανή είναι καλή αρχή.

Παλιά είχα φτιάξει 2 ιονιστές από σχέδια που βρήκα στο Internet.  Και δουλέψανε!
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουλίου 22, 2007, 16:29:39
Φαντάζεστε κάποιος εθελοντής να κάνει ένα πείραμα τηλεκίνησης, όπου θα καταγράφεται οπτικά το φαινόμενο αλλά παράλληλα θα καταγράφονται και οι ενέργιες/αύρα με τη μέθοδο Kirlian? 

Αυτά είναι πειράματα που υπερνικάνε τη δυσπιστία και καχυποψία και περνάνε στην επιστημονική απόδειξη.  Εγώ σαν επιστήμονας τέτοιες αποδείξεις θα περίμενα να δω από πραγματικούς εσωτεριστές.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: ΛΕΥΤΕΡΗΣ στις Ιουλίου 24, 2007, 01:00:50
Ok παιδια,
εγω βρισκω πολυ καλη την κινηση αυτη.Οσον αφορα το θεμα που θιχτηκε περι μυητικων γραμμων συμφωνω με την Rose οτι λιγη σημασια εχει μιας και δε νομιζω οτι μπορει να αποδειξει κανεις τις μυητικες γραμμες που ευαγγελιζονται ακομα και ιστορικες οργανωσεις οπως η αυθεντικη Χρυση Αυγη (με την καταπληκτικη επινοηση της spreggel) η`ακομα και η θεωρεια του Lewiss.O kαθενας λεει οτι θελει και εγω αμα γουσταρω κανω μια σχολη με γραμμη απο τον οποιο θελω αφου απαξ και δηλωσω κατι, μπαινουμε στο παιχνιδι"αποδειξε οτι λες αληθεια" και απαντας "οχι,απεδειξε εσυ αν λεω ψεματα"
Βρισκω πολυ καλη την συνυπαρξη πολλων και διαφορετικων αποψεων οι οποιες ολες συζητιουνται ετσι ωστε πραγματικα να υπαρχει η ποιο πλατεια ανοχη μεσα στη μεγαλυτερη ελευθερια.
Επισης καλο θα ηταν να συζηταμε και την εφαρμογη καποιων νομο στο υλικο πεδιο και πως αυτες θα μπορουσαν να περασουν ως ανεξαρτητη κοινωνικη κινηση ωστε να υπαρχει και επαφη με την πραγματικοτητα.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: ΛΕΥΤΕΡΗΣ στις Ιουλίου 24, 2007, 01:04:58
Α και σημαντικη ειναι η λεξη δωρεαν.Θα συνεχισω στο Αmorc αλλα μεχρι στιγμης αυτα που διαβασα στις μονογραφιες που πηρα(6 πακετα) ειναι πραγματα που υπαρχουν σε αρκετα απο τα βιβλια που διαβασα.Συμφωνω με καποια παρατηρηση που εκανε καπου ο ορφεας σχετικα με αναλογια σελιδων και τιμη.Εγω νομιζα οτι στη συνδρομη συμπεριλαμβανονται και τα εξοδα της εδω σχολης,οχι οτι ολα πανε Αμερικη.Τωρα που το μαθαινω δεν μου πολυαρεσει.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουλίου 24, 2007, 03:02:19
Επισης καλο θα ηταν να συζηταμε και την εφαρμογη καποιων νομο στο υλικο πεδιο και πως αυτες θα μπορουσαν να περασουν ως ανεξαρτητη κοινωνικη κινηση ωστε να υπαρχει και επαφη με την πραγματικοτητα.
Μπορείς να το διευκρινήσεις αυτό?  Σε άλλη συζήτηση είχαμε ξεκαθαρίσει ότι αυτά που μαθαίνουμε έχουν άμεση επίδραση και βελτίωση στην καθημερινή μας ζωή.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: ΛΕΥΤΕΡΗΣ στις Ιουλίου 31, 2007, 17:50:10
Λοιπομ φιλε Κανενα,
εννοω οτι περα απο την προσωπικοτητα μας που αμαπτυσεται και μας βοηθαει καθημερινα,η διευρηνση της συνηδησεις
συνεπικουρει σε μια καλυτερη αντιληψη του κοινωνικου γιγνεσθαι.Εγω θα προτεινα και την δημιουργια καποιων φορεων οχθ πολιτικων αλλα κοινωνικοοικολογικων ας πουμε οπου θα μπορουσαν να απευθυνθουν σε μεγαλυτερο κοινο το οποιο φοβαται την εσωτερικη διδασκαλια απο δεισιδαιμονια αλλα θα μπορουσε καλιστα να προσφερει στην δημιουργια καλυτερων κοινωνικων συνθηκων.Επαναλαμβανω δε μιλω για κομμα με πολιτικη αντιληψη αλλα για ενα φορεα που θα εκφραζει γνωμη για οικολογια,μεταναστες,κοινωνικα θεματα οπως η παιδεια καλιτεχνικα και αλλα
Αυτο ειναι μια προταση......
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουλίου 31, 2007, 18:18:17
ενα φορεα που θα εκφραζει γνωμη για οικολογια,μεταναστες,κοινωνικα θεματα οπως η παιδεια καλιτεχνικα και αλλα
Θετικό το βλέπω.  Δεν ξέρω όμως πόσο θα αξίζει τον κόπο.  Εννοώ ότι ήδη υπάρχουν τέτοιες οργανώσεις.  Ίσως επιλεκτικά η Ακαδημία να υποστήριζε κάποιες, αντί να γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές.  Εννοείται ότι όσο υπάρχει δυνατότητα από άτομα και χρήμα, θα μπορεί να επεκτίνεται σε περισσότερες δραστηριότητες.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Ingmar στις Αυγούστου 03, 2007, 18:24:00
αδελφοί,προσωπικά μέσα είμαι σε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας μιας τέτοιας (ανοικτής;)Πνευματικής-Εσωτεριστικής Ακαδημίας (έστω κι αν ...αρχικά "στεγαστεί" σε 3αρι διαμέρισμα -που θα πάει:αν γίνουμε πολλοί,ίσως βρεθεί κάτι...μεγαλύτερο!) με ροδοσταυρικές καταβολές και όχι μόνο...

Αρκεί πρώτα να ...αποβάλουμε τα άκρως και πολύ ελληνικά  ;D  χαρακτηριστικά:
-Μιζέρια
-Δυσπιστία
-Εγωϊσμοί
-Μικρομεγαλισμοί (παντός είδους)
-(ή 'ο,τι άλλο χαρακτηριστικό που ξέχασα...)

Και τότε κυρίως, η όλη προσπάθεια -σε συλλογικό επίπεδο- θα πάει καλά!
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 04, 2007, 04:00:38
ενα φορεα που θα εκφραζει γνωμη για οικολογια,μεταναστες,κοινωνικα θεματα οπως η παιδεια καλιτεχνικα και αλλα
Θετικό το βλέπω.  Δεν ξέρω όμως πόσο θα αξίζει τον κόπο.

Ο Υγιής Εσωτερισμός φέρει πάντα ένα όραμα βελτίωσης της κοινωνίας μας με πρακτική εφαρμογή...

Και τότε κυρίως, η όλη προσπάθεια -σε συλλογικό επίπεδο- θα πάει καλά!

Μέσα από την ανωριμότητα,
ξεπροβάλει η ωριμότητα,
μέσα από την απόγνωση,
η ελπίδα,
μέσα από τον θάνατο,
η αναγέννηση.

Το παλιό φεύγει.
Το καινούργιο γίνεται ξαφνικά,
αιτία ύπαρξης.


Μία ευχή.
Αυτή τη φορά να πετύχει...
Και ένας καινούργιος κύκλος,
αρχίζει εκεί που κλείνει ο παλιός.
Και ο Χρόνος κυλά,
κυκλικά-κυκλικά.

Και ένας καινούργιος κύκλος,
αρχίζει εκεί που ο παλιός σταματά.
Μία ευχή.
Αυτή τη φορά να πετύχει...
Και ο Χρόνος κυλά...
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Frater Immortal στις Αυγούστου 06, 2007, 18:00:43
Συμφωνώ για ίδρυση Πνευματικής Ακαδημίας, είναι φυσικά ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο αλλά αξίξει τον κόπο να προσπαθήσει-ουμε κάποιος-οι...
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: nikos στις Ιανουαρίου 28, 2008, 18:21:33
Γεια σας και πάλι ...  :) Πολύ νέκρα στο φόρουμ ρε παιδιά ...  ::) Διαβάζω αυτά περί Πνευματικής Ακαδημίας. Πιστεύετε ακόμη πως μπορείτε να φτιάξετε κάτι τέτοιο? Διαβάζω τις τελευταίες απαντήσεις και είναι απεσταλμένες τον Αύγουστο του 2007! Τι έχετε κάνει ως τώρα ; Συγνώμη που ρωτάω, αλλά μου φαίνεται περίεργο. ::)
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 31, 2008, 09:28:52
Αγαπητέ Νίκο,

η ΑΜΡΑ έχει χαράξει το δρόμο και έχει δώσει το όραμα το τι χρειάζεται η κοινωνία μας.  Το πόσο γρήγορα θα υλοποιηθεί αυτό το όραμα δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους ιδρυτές της ΑΜΡΑ αλλά από όλον τον ενδιαφερόμενο κόσμο, που θα ήθελε να δει ένα τέτοιο όραμα να υλοποιείται...

Προσωπικά, από τον Αύγουστο, ιδρύοντας την ΑΜΡΑ μέσα από ένα ενθουσιασμό, αλλά και από μία ανάγκη για κοινωνική εξυγίανση, για πνευματική ολοκλήρωση του κάθε ατόμου και επομένως την επίτευξη μιας ειρηνικής κοινωνίας, έπεσα θύμα ενός βίαιου πολέμου, μίας βίαιης αντίστασης του "μυητικού" συντηρητικού κατεστημένου, και του "υλιστικού/αγνωστικιστικού" κατεστημένου, που ήθελαν με κάθε θυσία να κλείσουμε την κάθε προσπάθειά μας.

Επίσης για να δεχτεί και να αφομοιώσει μία κοινωνία, μία νέα ιδεολογική και πρωτοποριακή γραμμή, χρειάζεται ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, για να κατανοήσει και να αποδεχτεί την νέα κίνηση... Αν και η ΑΜΡΑ έχει απλά δηλώσει την βασική ανάγκη της κοινωνίας μας, που δεν είναι άλλη από την ολιστική μόρφωση.

Το όραμα της Πνευματικής Ακαδημίας υπάρχει και θα υλοποιηθεί, και ήδη βρισκόμαστε σε διεργασίες σχεδιασμού του οράματος αυτού. Η σύμπραξη, η συμπαράσταση και η συμμετοχή των λοιπών φίλων και αδελφών είναι που επιταχύνει την υλοποίηση αυτού του "συλλογικού" οράματος.   

Ο καθένας μόνος του, όσο μπορεί αυτό κάνει. Αντί όμως να ρωτάμε τι κάνουν οι άλλοι για την κοινωνία μας, θα ήταν καλό να αναρωτιέται ο καθένας μας τι κάνει ο ίδιος για την κοινωνία του. 

Στην ερώτηση σου Νίκο μου, τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, είναι ότι βάλαμε τα θεμέλια μιας Ελληνικής, ξεκαθαρισμένης και παραδοσιακής Ροδοσταυρικής Μυητικής Γραμμής, έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε ενασχολούμενος να μορφωθεί ολιστικά στον δρόμο του προς την ολοκλήρωση.

Τέλος, θα ήθελα να ενημερώσω τους αναγνώστες και φίλους του φόρουμ, πως εδώ και κάποιες μέρες λείπω από το φόρουμ, λόγω ασθένειάς μου, και μετά την ανάρρωσή μου θα επιστρέψω.  Ευχαριστώ για την κατανόησή σας.
 
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: nikos στις Ιανουαρίου 31, 2008, 10:09:28
Χαίρομαι που το μύνημά μου έγινε αφορμή για να γράψεις δυο λόγια Rose_777!  :D ;)

Καλή ανάρρωση και καλή επιτυχία στο έργο σου ...  :D
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 04, 2008, 13:06:17
Θα ήθελα να προσθέσω πως έχουμε ξανατονίσει στο παρελθόν, πως τον ρόλο της Πνευματικής Ακαδημίας αναπληρώνει το φόρουμ της ΑΜΡΑ.  Σύντομα το φόρουμ της ΑΜΡΑ θα αναδιαμορφωθεί και θα αρχίζει να προετοιμάζει σιγά-σιγά το έδαφος για την δημιουργία μιας πραγματικής Πνευματικής Ακαδημίας. 

Μέχρι τότε όμως, αυτό που θα παρουσιάσουμε σταδιακά μέσω του φόρουμ, είναι η θεματολογία της Π.Α. προσεγγίζοντας το όραμα "η κοινωνία μας να μορφωθεί ολιστικά", έτσι ώστε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, να απεκδυθεί τις πλάνες και τις δεισιδαιμονίες του, να μην γίνεται υποχείριο, κανενός πολιτικού, κοινωνικού ή θρησκευτικού συστήματος, και να εκπαιδευτεί σε αρχές δημοκρατίας, αλληλεγγύης, φιλαλληλίας και πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.

Ξαναπαίρνοντας την σκυτάλη από την Γαλλία, μια και οι Γάλλοι κατάφεραν να είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες στις μέρες μας, αναζωπυρώνοντας την Ολυμπιακή φλόγα, μέσω του Ροδοσταυρισμού, ευελπιστούμε, να ξαναλάμψει αυτή η Ιερή Φωτιά, για ακόμη μια φορά, μετά από 2000 χρόνια πίσω στην χώρα που την γέννησε, να την δυναμώσουμε και να την αποκαταστήσουμε, έτσι ώστε κάθε Έλληνας να θυμηθεί την κληρονομιά που έδωσαν αυτά τα εδάφη στην δημιουργία του θαύματος της σημερινής Ευρώπης. 

Όσο για το μήνυμά σου Νίκο, "Διδασκαλία δεν υπάρχει, δεν υπάρχει Λυτρωτής που ν΄ ανοίξει δρόμο. Δρόμος ν΄ ανοιχτεί δεν υπάρχει." μου ακούγεται πολύ απαισιόδοξο... εκτός αν εννοείς κάτι διαφορετικό από αυτό που αντιλαμβάνομαι...

θα ήθελα να επισημάνω πως όσοι νοιάζονται για την κοινωνία τους, καθημερινά διδάσκουν, λυτρώνουν, ανοίγουν και καθαρίζουν τον δρόμο για να διαβούν και οι υπόλοιποι, έτσι ώστε και εκείνοι με την σειρά τους να κάνουν το ίδιο μια μέρα, υπηρετώντας την κοινωνία που τους γέννησε και στην οποία οφείλουν την ζωή τους.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: pressphoto στις Ιουνίου 10, 2008, 13:36:15
γιατι δεν κανετε ενα βημα εσεις οι παλαιοτεροι να δημιουργηθει ενα κεντρο στην αθηνα?Που να διδασκονται ολα αυτα?Αν δωσουμε ολοι απο κατι ειναι τοσο δυσκολο?δεν υπαρχουν και χορηγοι?Εγω παντως σαν φωτοειδησιογραφος μπορω να το πρωωθησω..........
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Rose στις Ιουνίου 10, 2008, 16:55:34
Αγαπητή Pressphoto,

χαιρόμαστε για την πρωτοβουλία σου, και την ειλικρινή σου συμπάθεια προς το φόρουμ μας.  Το να υλοποιηθεί μία Πνευματική Ακαδημία όπως την περιγράψαμε παραπάνω, δεν είναι και τόσο εύκολο ζήτημα, διότι δεν θέλουμε απλά να δημιουργήσουμε ακόμα ένα χώρο αυτογνωσίας, που θα εκθέτει κάποιες συλλογές από σκόρπιες ασύνδετες πληροφορίες, ή φιλοσοφίες, αλλά προσπαθούμε να χτίσουμε ένα νέο ιδεολογικό κίνημα, πάνω σε αρχαίες παραδόσεις πριν αποκλίνουν από τις αυθεντικές αξίες και αρχές.

Για ''να τεθεί ο Υιός του Ανθρώπου πίσω στον Παράδεισο'', (δηλαδή να βιώνουμε την ζωή μας, σε ελευθερία και ευδαιμονία) χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερο να προσεγγιστεί και να ελεγχθεί η Αλήθεια, πριν γίνει ένα νέο σύστημα διδασκαλίας, είτε για την κοινωνία μας, είτε για ολόκληρη την Ανθρωπότητα.

Χρειάζεται πρώτα απ' όλα να γνωρίσουμε την πραγματική μας ιστορία, και τις ρίζες μας, και να προβληματιστούμε πάνω στα διάφορα κοινωνικο-πολιτικά ρεύματα καθώς και θρησκευτικά ή φιλοσοφικά κινήματα που επειρέασαν την κοινωνία μας, και κυρίως τον δυτικό κόσμο.

Υπάρχουν πολλά εσωτερικά τάγματα, και σχολές αυτογνωσίας, στις μέρες μας, που πλέον ελεύθερα διαφημίζονται στο διαδίκτυο.  Η ΑΜΡΑ όμως είναι διαφορετική, διότι είναι η μοναδική βασισμένη στην αυθεντική Πανθεϊστική Αρχαιοελληνική παράδοση, την Αυθεντική Μητέρα της Μυητικής Παράδοσης.  Με άλλα λόγια μέσω της ΑΜΡΑ διδάσκεται ο γνήσιος εσωτερισμός, όλα τα "μυστήρια" που έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής η ανθρωπότητα.

Επίσης έχουμε τονίσει πως τα περισσότερα τάγματα που έχουν εισάγει κάποιοι, στην χώρα μας, ή τουλάχιστον αυτά που έχουμε ερευνήσει προς το παρόν, περιέχουν στις διδασκαλίες τους, πολλές ψευδείς πληροφορίες, που μπερδεύουν και απροσανατολίζουν τον ασκούμενο στον εσωτερισμό. 

Πολλές από αυτές τις διδασκαλίες κρύβουν επικίνδυνες ιδέες που πέρα του ότι μπορεί να σκοτεινιάσουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων, μπορούν να τις οδηγήσουν σε ασθένεια παρά ίαση και ενδυνάμωση.  Προς αυτές τις οργανώσεις, διδασκαλίες, και ψευδείς παραδόσεις, καταθέτουμε κατά καιρούς την αυστηρή κριτική μας, έτσι ώστε να γνωρίσουμε την Αλήθεια, κατανοώντας το ψεύδος.

Όμως εξαιτίας ότι προσπαθούμε να προάγουμε την Αλήθεια, σε μία κοινωνία που έχει αποκλίνει από τις ανθρωπιστικές και τις αυθεντικές φιλοσοφικές αρχές, έχει ξεχάσει το ιερό παρελθόν της, και στην κυριολεξία έχει γαλουχηθεί να μην είναι μορφωμένη ολιστικά και ουσιαστικά, χρειαζόμαστε αρκετούς ήρωες, αρκετούς μπροστάρηδες, για να ανοίξουν τον δρόμο και να απλώσουν τα αυθεντικά εσωτεριστικά μηνύματα.

Πολλοί όμως είναι οι κλητοί, και λίγοι οι εκλεκτοί.  Όταν θα μαζευτεί το κατάλληλο ποσοστό αυτών των μπροστάρηδων αγωνιστών, οι οποίοι θα έχουν πλέον φωτιστεί, θα έχουν κατανοήσει το όλο σχέδιο της συμπαντικής δημιουργίας, και θα έχουν την διάθεση να αγωνιστούν στο ιερό βωμό της ατομικής και συλλογικής εξέλιξης, τότε μπορούν να γίνουν τα θαύματα, και τα μεγάλα θαυμαστά έργα, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.

Αυτό που προσφέρουμε μέχρι στιγμής, μέσω της ΑΜΡΑ, είναι ένα νέο μυητικό σύστημα, τις εσωτερικές διδασκαλίες που προσφέρονται δωρεάν στα μέλη, μέσω email, και το φόρουμ συζητήσεων.  Επίσης όποιος ενδιαφέρεται για περαιτέρω μελέτη και εντρύφηση στα μεγάλα μυστήρια, μπορεί να συμμετέχει στις διδασκαλίες του τάγματος ΑΚΟΣ.

Φυσικά, αν κάποιοι φίλοι και αδελφοί έχουν διάθεση να συμβάλουν είτε σαν χορηγοί είτε σαν οργανωτές αυτού του έργου, είμαστε πάντα ανοιχτοί για συζητήσεις και να ακούσουμε τις προτάσεις τους. 

Αυτό που έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, είναι να ανοίξουμε ένα κέντρο στην Θεσσαλονίκη, στον κατάλληλο χρόνο, έτσι ώστε να διευρυνθεί το έργο της ΑΜΡΑ, μέσω μιας υλοποιημένης Πνευματικής Ακαδημίας.

Δυστυχώς όμως, πολλοί από αυτούς τους χώρους δημιουργούνται για χίλιους άλλους λόγους, εκτός ειλικρινούς διάθεσης αδελφοσύνης, και φώτισης, και τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε έντονες διαμάχες και παιχνίδια εξουσίας. Γι' αυτό τον λόγο χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην σύνθεση του πυρήνα τέτοιων κέντρων, έτσι ώστε να μην ξαναεπαναληφθούν τα κακώς κείμενα που παρατηρήσαμε στο παρελθόν, σε ανάλογους χώρους.

Στην ΑΜΡΑ, προσπαθούμε όσο γίνεται να προωθούμε τον ελεύθερο διάλογο αλλά ταυτόχρονα και τον σεβασμό προς τον αδελφό ή συνάδελφό μας στο αγώνα προς την βαθύτερη κατανόηση του εαυτού και της ζωής.

Είναι ένας πραγματικός άθλος, γιατί σε όλους μας υπάρχει μία αρχική δογματικότητα, μια και σε πολλά θέματα έχουμε διδαχθεί διαφορετικά, και χρειάζεται κάποιο διάστημα να αντιληφθούμε την νέα θέση μέσω επιχειρημάτων.

Όμως η Αλήθεια και η Ειλικρινής Ανθρώπινη Επικοινωνία είναι οι σημαίες μας, και κάποια στιγμή, θα καταφέρουμε να γίνουμε όλοι μαζί τα φώτα που προσδοκούμε, για την κοινωνία μας.

Αυτός είναι ο αγώνας μας, που ευχόμαστε να εμπνεύσει και να ξεσηκώσει και άλλες ομόδοξες ψυχές, έτσι ώστε να εκπληρώσουμε, ή να αποκαταστήσουμε όλοι μαζί, μία ευημερούσα, και ελεύθερη κοινωνία.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: suida στις Ιουνίου 10, 2008, 21:50:37
   
                  K A Π Ο Τ Ε ....ΣΤΗ     Δ Η Λ Ο .....
                                                                 Π Λ Α Ι ....ΣΤΟ    Β Ω Μ Ο     ΤΟΥ     Α Π Ο Λ Λ Ω Ν Α ....
                                             
                                                    Ε Ι Δ Α ....

                   Ε Τ Σ Ι ....Ν"    Α Ν Θ Ι Ζ Ε Ι .... 
                                                                  Ε Ν Α      Δ Ρ Ο Σ Ε Ρ Ο ..... Κ Λ Ω Ν Α Ρ Ι ....
                                                                                                                                  Φ Ο Ι Ν Ι Κ Ι Α Σ .......

                                                                                                                                                               
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουνίου 11, 2008, 01:18:45
Όσον αφορά τον τόπο συνάντησης, διαλέξεων κτλ.

Εγώ είμαι παιδί της τεχνολογίας.

Αν η γνώση, διδασκαλίες, εκπαιδευτικό υλικό, βιβλιογραφία είναι έτοιμα.  Τότε μπορούνε να μεταδωθούνε με e-mail, ή μέσα από αυτό το forum, ή να γίνουνε τηλε-συναντήσεις μέσω Internet, με προγράμματα όπως το Skype.  Σίγουρα η άμεση προσωπική επαφή είναι καλύτερη.  Αλλά αυτή η τεχνολογική λύση είναι σχεδόν τσάμπα και έχει το πλεονέκτημα να φτάνει σε άτομα πολύ πιο μακρυά από τη Θεσσαλονίκη.  Αρκεί ο ενδιαφερόμενος να διαθέτει Internet.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Trithemius στις Ιουνίου 11, 2008, 01:24:52
Ηλεκτρονικές συναντήσεις;

Ηλεκτρονικό εγρηγορός;

Ηλεκτρονικά τελετουργικά;

χμμ... ::)
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Rose στις Ιουνίου 11, 2008, 21:07:00
Αν η γνώση, διδασκαλίες, εκπαιδευτικό υλικό, βιβλιογραφία είναι έτοιμα.  Τότε μπορούνε να μεταδωθούνε με e-mail, ή μέσα από αυτό το forum, ή να γίνουνε τηλε-συναντήσεις μέσω Internet, με προγράμματα όπως το Skype.  Σίγουρα η άμεση προσωπική επαφή είναι καλύτερη.  Αλλά αυτή η τεχνολογική λύση είναι σχεδόν τσάμπα και έχει το πλεονέκτημα να φτάνει σε άτομα πολύ πιο μακρυά από τη Θεσσαλονίκη.  Αρκεί ο ενδιαφερόμενος να διαθέτει Internet.

Αγαπητέ Κανένα,

είναι μία πολύ καλή ιδέα, και σκεφτόμαστε σύντομα, να δημοσιεύσουμε στο φόρουμ μας, audio και video, συζητήσεων και διδασκαλιών.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: karapas στις Μαΐου 15, 2009, 15:59:01
Αν και καινούργιος, χαίρομαι που βρίσκομαι σ'αυτόν τον νέο χώρο και ξεκίνημα που έγινε. Συμφωνώ και εγώ πως πρέπει να γίνει μια κίνηση πέρα από στενά όρια ταγμάτων για να αναπτυχθεί η Γνώση ελεύθερα και να μην παρεξηγείται. ΝΑ γίνει μια ακαδημία. Ναι. Είναι η καλύτερη κίνηση στην χώρα αυτή του φωτός και έχει ήδη αργίσει.

Να μάθει ο κόσμος πως η Γνώση έχει να κάνει με τον Ανθρωπισμό και όχι με συνωμοσιολογικά σενάρια που αφήνουν, τα διάφορα κεκλεισμένων των θυρών τάγματα, να εννοούνται και που δέχονται ως απόλυτη αλήθεια μόνο την δική τους.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 15, 2009, 23:37:47
Να μάθει ο κόσμος πως η Γνώση έχει να κάνει με τον Ανθρωπισμό και όχι με συνωμοσιολογικά σενάρια που αφήνουν, τα διάφορα κεκλεισμένων των θυρών τάγματα, να εννοούνται και που δέχονται ως απόλυτη αλήθεια μόνο την δική τους.

Αγαπητέ Karapas,

καλωσόρισες, στην Ροδοσταυρική μας παρέα.  Τα σημερινά τάγματα δυστυχώς αλλιώθηκαν και από χώροι φωτός, κατάντησαν σκοτεινές θρησκειολογίες... Δεν υπάρχει κίνηση μέσα σε αυτούς τους χώρους, αλλά μια θανατερή τελμάτωση, όπως συμβαίνει με κάθε θρησκεία, που δίνει έτοιμες, δογματικές απαντήσεις, και στερεί το ταξίδι στον κάθε αναζητητή.  Η Αυθεντική Ερμητική τέχνη, όμως, βασίζεται στην Ελεύθερη Ερμηνεία, στην Ελεύθερη Συνείδηση, με πρότυπα τον Ανθρωπισμό, την Ελευθερία, και την Πνευματική Φώτιση.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Rose στις Οκτωβρίου 01, 2012, 13:48:50
Πόσοι από εμάς θα θέλαμε να δημιουργηθεί ένας σοβαρός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όπου θα μπορούσε να παρέχει μαθήματα, δωρεάν σεμινάρια, παρουσιάσεις, πειραματικά εργαστήρια, χώρους βιβλιοθήκης και διαλογισμού, αμφιθέατρο, αίθουσες διαλέξεων, συνεδριάσεων, Ροδόκηπο Φιλοσόφων... κτλ... όπου επιστήμονες, πνευματικοί, καλλιτέχνες, και εσωτεριστές παντός χώρου θα μπορούσαν να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, με απώτερο στόχο να συνεργαστούμε πάνω σε ένα κοινό όραμα, να γαληνέψουμε τους ψυχισμούς μας, και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη Γη, αρχίζοντας από την κοινωνία μας;

Πέρασαν μερικά χρόνια... κάποιοι πίστεψαν..... κάποιοι δεν πίστεψαν...

Τον Ιούλιο του 2007 ιδρύθηκε η ΑΜΡΑ, η πρώτη Ελληνική Αυθεντική Μυητική Σχολή μετά από 1700 χρόνια Πνευματικής Υποδούλωσης.

Τον Φεβρουάριο του 2008, άρχισε το έργο της κατάδειξης των κακώς κειμένων, της Κοινωνίας μας, κεκαλυμμένων εγκλημάτων και απόκρυφης απάτης, όπως η θρησκευτική απάτη, η απάτη στο χώρο των εσωτερικών οργανώσεων, η τραπεζική απάτη, η απάτη της ψευτο-δημοκρατίας, η απάτη στο χώρο της ψυχιατρικής και της κλασσικής ιατρικής, η απάτη στο χώρο της Ελληνικής Παιδείας, και της Ελληνικής Ιστορίας.

Τον Απρίλιο του 2009, ιδρύθηκε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων", για να πραγματώσει το 'Οραμα της ΑΜΡΑ.

Τον Σεπτέμβριο του 2010, ανακοινώσαμε το προσχέδιο του Νέου Αληθινά Δημοκρατικού Ελληνικού Πολιτεύματος, που έχει την δύναμη να μεταμορφώσει την Ελλάδα μας, και όλη την Γη, σε έναν Πραγματικό Επίγειο Παράδεισο.  

Τον Μάρτιο του 2011, αρχίσαμε ένα ελπιδοφόρο έργο στο χώρο της Υγείας, παρέχοντας φυσικές θεραπευτικές λύσεις, σε τομείς που δεν υπήρχε καμία απολύτως ίαση, καταγγέλνοντας ταυτόχρονα εγκληματικές χημικές απάτες, που κυκλοφορούσαν μέσα από τον χώρο της Κλασσικής Ιατρικής.

'Ετσι λοιπόν πλέον καθημερινά, αρκετοί συνάνθρωποί μας, επικοινωνούν μαζί μας, ψάχνοντας για μία θεραπευτική λύση, σε θέματα υγείας ή ακόμα για μία συμβουλή ή καθοδήγηση, σε θέματα εσωτερισμού, φιλοσοφίας, ψυχολογίας, αλλά και γενικά σε θέματα κοινωνίας.

Ο κόσμος ζητάει περισσότερα και εμείς χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί κανένα έργο δεν μπορεί να πραγματωθεί, χωρίς την κατάλληλη διάθεση του κόσμου...

Και είναι αλήθεια πως κάθε μέρα ανοίγει όλο και περισσότερο η όρεξη όλων μας, πως μπορούμε περισσότερα, πως μπορούμε πραγματικά να τα καταφέρουμε, και να λύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, και τα οικονομικά και τα κοινωνικά μας προβλήματα, αλλά και τα ψυχολογικά, υπαρξιακά ή ακόμα και τα δήθεν "αθεράπευτα" προβλήματα υγείας μας..

Ο δρόμος είναι Ορθάνοιχτος πλέον, να προσεγγίσουμε την Τελειότητα, και την Απόλυτη θεραπεία, Υγεία και Μακροζωία, ιδρύοντας Νέα Αληθινά Ελληνικά Σχολεία, Νέα Αληθινά Ελληνικά Φυσικά Θεραπευτήρια, Νέα Ελληνικά Κοινωνικο-πολιτικά συστήματα Αληθινής Δημοκρατίας, μεταλλάσσοντας έτσι, όλη την ασχήμια και μιζέρια, σε πλούτο και ομορφιά.

Συνεχίζοντας λοιπόν, το έργο της υλοποίησης του Αρχικού μας Οράματος, σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως το τμήμα μελών του Ροδόκηπου των Φιλοσόφων, θα φιλοξενείται προσεχώς, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, όπου ετοιμάζουμε έναν Αληθινό Ροδόκηπο, στην παραδεισένια έκταση των 6 στρεμμάτων, έναν Αληθινό Παράδεισο Αυτόνομης Διαβίωσης, πλούσιο σε καρποφόρα δέντρα και ιαματικά φυτά.  

Το έργο μας, είτε κάποιοι πιστεύουν, είτε κάποιοι δεν πιστεύουν, θα συνεχιστεί, και θα ολοκληρωθεί...

Κάποιος αδελφός με είχε ρωτήσει, πριν λίγο καιρό...

"Τελικά ισχύει, πως αν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το Σύμπαν συνωμοτεί να το πετύχεις?"

Και βέβαια ισχύει... Αργεί λιγάκι, αν είναι κάτι αρκετά ανατρεπτικό1, :D αλλά πάντα έρχεται... ότι και αν ζητήσουμε...

Γι' αυτό λοιπόν, ας μην χάνουμε το κουράγιο μας... ας μην χάνουμε την ελπίδα μας...

Το ποδόσφαιρο ανάμεσα στους Σκοτεινούς και τους Φωτεινούς δεν τελείωσε...

Ο αγώνας Σωτηρίας όλων μας συνεχίζεται, εφόσον υπάρχουν ακόμα 'Ανθρωποι,
και όχι απλά εκμεταλλεύσιμα ζωντανά.

'Ενας Αληθινός Ροδόκηπος ετοιμάζεται, ένας Πραγματικός Υλοποιημένος Παράδεισος ετοιμάζεται και σύντομα οι πόρτες θα είναι ανοιχτές σε όσους επιθυμούν πιο ενεργή και στενή συνεργασία, μαζί μας, στην υλοποίηση του Αρχικού μας Οράματος.

Να γίνει όλη η Γη ένας Αληθινός Παράδεισος, αρχίζοντας από την μεταμόρφωση της Χώρας μας....

Και φυσικά μπορεί να γίνει, και φυσικά, όλες οι συμπαντικές δυνάμεις είναι πάντα δίπλα μας, για να μας βοηθήσουν και να μας οδηγήσουν σε αυτό το Παραδείσιο 'Οραμα, που κατοικεί στις ψυχές όλων των όντων.

Ας κάνουμε λοιπόν την Γη μας, και πάλι, όμορφη, και πλούσια, για να ζήσουμε όλοι μαζί ομορφότερα και πλουσιότερα. Γιατί απλά, έτσι μας αξίζει να ζούμε...

Φτάνει τόση ταλαιπωρία... Ηρθε ο καιρός να πετύχουμε...

Vangelis - conquest of paradise
http://www.youtube.com/watch?v=WYeDsa4Tw0c

Υ.Γ. 'Οσο πιο ανατρεπτικό είναι ένα έργο, τόσο πιο τεράστια είναι τα εμπόδια, και τόσο μεγαλύτερες ψυχικές δυνάμεις χρειάζεται να αντλήσει κανείς, για να νικήσει τις δυνάμεις της αδράνειας και του χάους.
Τίτλος: Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Αποστολή από: Rose στις Οκτωβρίου 06, 2012, 20:33:40
Είναι αλήθεια πως όλοι περιμένουν κάποιος άλλος να αναλάβει και να σώσει τον κόσμο...

'Ομως η πραγματικότητα, είναι πως δεν θα μας σώσει κανείς, αν δεν αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι, να σώσουμε τον εαυτό μας, και να συμβάλουμε να σωθούμε όλοι μαζί και τοπικά και παγκόσμια.

Είναι φύση αδύνατο, ένας άνθρωπος και μόνο να γίνει ο μοναδικός Σωτήρας που θα σώσει όλη την Ανθρωπότητα. Ο Μύθος του Χριστού Ήρωα, αποτελεί έναν Μυητικό Μύθο, και όχι μία πραγματικότητα.

Η Πραγματικότητα είναι πως χρειαζόμαστε πάρα πολλούς Σωτήρες, χρειαζόμαστε ο καθένας μας να γίνει και ένας μικρός Ήρωας, στην καθημερινότητα μας, ανοίγοντας τον δρόμο προς την Σωτηρία όλων μας.

Πρώτα από όλα όμως χρειάζεται να σωθούμε εμείς οι ίδιοι, να σώσουμε δηλαδή την ψυχή μας, και την Διάνοια μας, από όλο το Νοητικό χάος, στο οποίο βρισκόμαστε, βάζοντας σε τάξη κάθε πληροφορία που λαμβάνουμε καθημερινά, και μαθαίνοντας μέσα από την προσωπική μας έρευνα, να διακρίνουμε την Αλήθεια.

Και πραγματικά, μία Αληθινή Πνευματική Ακαδημία, χρειάζεται να πραγματωθεί πρώτα στο Πνευματικό Επίπεδο, από το εγρηγορός, των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ερευνητών, που θα σπουδάζουν πλέον την Αλήθεια, μακριά, από την δογματικότητα και πολλές φορές τα ψεύδη των δήθεν ακαδημαϊκών σχολών του συστήματος, ερευνώντας ολιστικά, την επιστήμη, την πνευματικότητα, την ολιστική θεραπεία, ιδρύοντας νέες σχολές σκέψης, που θα λειτουργούν πλέον σε μία νέα βάση, που θα προσεγγίζει ολιστικά τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Η Εδραίωση λοιπόν, των νέων Ελληνικών Σχολείων, των Νέων Ελληνικών Ακαδημιών, προϋποθέτει, την όρεξη μας, την διάθεσή μας, για έρευνα και βαθιά, και ολιστικά, και ταυτόχρονα την απαραίτητη δράση μας, στην δημιουργία μιας Νέας υποδομής ερευνητικών κέντρων, βασισμένα στην Ελληνική Γνώση.

'Ολη η γνώση για να προσεγγίσουμε ολιστικά την Ακαδημαϊκή Μόρφωση, υπάρχει ήδη, διάσπαρτη, και το μόνο που χρειάζεται είναι μία καθοδήγηση, για να βάλουμε μία τάξη στο χάος, και να ξεκαθαρίσουμε το ψέμα από την αλήθεια.

Διότι υπάρχουν πολλές σχολές, σήμερα, είτε εσωτερισμού, είτε ακαδημαϊκού επιπέδου σχολές, που διδάσκουν καθαρά ψεύδη.  'Ομως η επιστημονική γνώση δεν αποτελεί υποκειμενικότητα, αλλά αντικειμενικότητα.

Η Διάκριση της Αλήθειας από τα ψεύδη λοιπόν, είναι το αποτέλεσμα, μιας υγιούς ακαδημαϊκής ατραπούς, που μπορεί να μας οδηγήσει στην Σοφία, και κατέχοντας την Σοφία, τότε μπορούμε πραγματικά να υλοποιήσουμε τα κατάλληλα Πνευματικά Πρότυπα, και τις κατάλληλες παραδείσιες κοινωνίες.

Διότι χωρίς την βαθύτατη κατανόηση, του ποιος είναι ο άνθρωπος, και ποιος είναι ο αυτοσκοπός του, δίχως λοιπόν να έχουμε ένα Πνευματικό Φανάρι, να φέγγει στο δρόμο μας, καταλήγουμε και πάλι σε ένα σκοταδιστικό βάλτο, και καταλήγουμε να δημιουργούμε τις χαοτικές κοινωνίες, που έχουμε ήδη δημιουργήσει, γεμάτες δάκρυα και απελπισία.

'Ολα λοιπόν ξεκινάνε από την έννοια της Φιλο-σοφίας, του Phd, να φτάσουμε δηλαδή στην ύψιστη Kατανόηση και Σοφία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πράξουμε στην συνέχεια, και σοφά πράγματα.

'Ομως δεν έχουμε πάντα, την διάθεση για πνευματική εργασία και έρευνα.  Θέλουμε πάντα κάποιος άλλος να μας δώσει έτοιμες τις λύσεις, έτσι ώστε να μην κουραστούμε.  Και εκεί βρίσκεται η αποτυχία της παιδείας μας.

Διότι μόνο ότι ερευνήσουμε προσωπικά, γίνεται πραγματικά πνευματικό απόκτημά μας, το κατανοούμε σε βάθος, και έτσι μπορούμε ακόμα και να το διδάξουμε.

Και έχουμε πραγματικά ανάγκη, από πραγματικούς δασκάλους, και οδηγούς, και όχι από παπαγαλισμούς, από κούφια πληροφορία, που απλά μεταφέρεται χωρίς καμία πνευματική κατανόηση και βαρύτητα.

Πόσοι από εμάς που διδαχτήκαμε τα Μαθηματικά, ή ακόμα την Αριθμητική, γνωρίζαμε πως οι Αριθμοί αποτελούν Φυσικούς Νόμους?

Κανείς στα σχολειά μας, δεν μας εξήγησε αυτή την διάσταση, επειδή ακριβώς, η Ελληνική Μυητική Γνώση ήταν απούσα.

Καιρός λοιπόν να κατανοήσουμε την Πραγματική Ελληνική Γνώση, μέσα από την έρευνά μας, πάνω στα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, και τότε θα είμαστε σε θέση να χτίσουμε στην συνέχεια, και τα Πραγματικά Ελληνικά Σχολειά, και τις Πραγματικές Ελληνικές Πνευματικές Ακαδημίες, διότι τότε θα έχουμε γνωρίσει το Αληθινό Φως και την Πραγματική Αλήθεια.

Το να λάμψει και πάλι η Ελλάδα μας, είναι έργο όλων των Ελλήνων!

'Εσεται 'Ημαρ...