ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Κανονισμός - Πληροφορίες => Γενικές πληροφορίες για την ΑΜΡΑ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rose στις Ιουλίου 15, 2007, 01:02:31

Τίτλος: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 15, 2007, 01:02:31
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ Α.Μ.Ρ.Α.

Η Α.Μ.Ρ.Α. είναι μία σύγχρονη Ροδοσταυρική αδελφότητα, που αντλεί από την ανεξάντλητη δυτική εσωτερική παράδοση τις αξίες, τις γνώσεις και τα ιδανικά, με τα οποία προσδοκά, να ανοίξει τον δρόμο για την Ανατολή της Υδροχοϊκής Εποχής, την εποχή της Γνώσης, της Κοινωνικής Ισότητας, και της Ελευθερίας.

Ερευνώντας και μελετώντας τους φυσικούς και ψυχικούς νόμους, αποσκοπεί στην εξέλιξη των συνειδήσεων, και στην προαγωγή του ανθρωπισμού, συμβάλλοντας στην «ίαση» της νοσούσης δυτικής μας κοινωνίας, την οποία χαρακτηρίζει το άγχος, η έκπτωση των αξιών, και η έλλειψη ανθρωπιστικών ιδεωδών.

Προσδοκούμε μέσω της ΑΜΡΑ, σε μία σύγκληση ανθρώπων, με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τον Ροδοσταυρισμό και τον Ανθρωπισμό, και ευχόμαστε να αναγεννηθεί μέσα από τις καρδιές όλων μας, ένα νέο όραμα, μια νέα προοπτική, που θα συμβάλλει στην ανάδειξη των γνώσεων και στην εύρεση των κλειδιών, τα οποία θα ανοίξουν τις θύρες των μυστηρίων, της φιλοσοφίας, των μυστικιστικών, αποκρυφιστικών και ιδεολογικών συστημάτων, ασκούμενοι πνευματικά, ούτως ώστε μέσω βιωματικών εμπειριών να πετύχουμε την αφύπνιση των ψυχικών ικανοτήτων του ανθρώπου.

Το Ροδοσταυρικό κίνημα αναγεννήθηκε στην Ευρώπη στις αρχές του 10ου αιώνα, γαλουχημένο με τα θεία νάματα των πατροπαράδοτων μυστηρίων της Ελληνικής Αρχαιότητας, εμπλουτισμένο με θησαυρούς και άλλων αρχαίων πολιτισμών.

Από την αρχή της ανάδυσης της συνείδησης, η ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίσει σε βάθος τον εαυτό του, εκφράστηκε μέσα από διάφορα ρεύματα και κινήματα, και έφτασε στις μέρες μας ως «Ροδοσταυρική παράδοση», συνδυάζοντας την ερμητική σκέψη με τον διονυσιακό μυστικισμό, εμψυχώνοντας και αναγεννώντας τον αποκαλούμενο δυτικό πολιτισμό.

Η ΑΜΡΑ στοχεύει στην ενδυνάμωση, εμψύχωση, και έμπνευση των φιλόδοξων ζηλωτών, συμπαραστεκόμενη στον αγώνα τους, για να πετύχουν την Πνευματική Αλχημεία, την σταδιακή μεταστοιχείωση όλων των ελαττωμάτων τους σε προτερήματα.

Για να επιτευχθούν τα οράματα και οι στόχοι της ΑΜΡΑ, έχει σχεδιαστεί ένα μυητικό σύστημα που συμπεριλαμβάνει διδασκαλίες, οι οποίες αποστέλλονται στα μέλη, ανά δεκαπενθήμερο, εντελώς δωρεάν. Οι διδασκαλίες συμπεριλαμβάνουν κείμενα εσωτερικών και επιστημονικών θεμάτων.

Μπορείτε να ενημερωθείτε, για το τι περιλαμβάνει το σύστημα της μυητικής διδασκαλίας της ΑΜΡΑ, ζητώντας να σας αποστείλουμε, τις διδασκαλίες του «δοκίμου», που προϊδεάζουν για το περιεχόμενο των 7 μυητικών βαθμών της ΑΜΡΑ.

Μετά το πέρας των διδασκαλιών του «δοκίμου», έχετε την δυνατότητα:

1. Να συνεχίσετε ως «κανονικό μέλος»: στην περίπτωση αυτή, οι «εσωτερικές» και «εξωτερικές» διδασκαλίες θα συνεχίσουν να σας αποστέλλονται κανονικά, εφόσον μυηθείτε.

2. Να συνεχίσετε ως «φίλος»: αν δεν μπορείτε να μυηθείτε λόγω απόστασης, ή αν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε στον εσωτερικό κύκλο της ΑΜΡΑ, μπορείτε απλά να λαμβάνετε τις «εξωτερικές» διδασκαλίες.

Και στις παραπάνω δύο περιπτώσεις θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μία αίτηση εγγραφής στην αδελφότητα μας, έτσι ώστε να πάρετε επίσημα και τον τίτλο του «μέλους» ή του «φίλου» της ΑΜΡΑ, με όλα τα επιπλέον οφέλη που απορρέουν από την ιδιότητα αυτήν.

Η μόνη προϋπόθεση για να εισέλθετε στην ΑΜΡΑ, είναι να είστε Ανθρωπιστής, δεσμεύοντας τον εαυτό σας, να χρησιμοποιήσετε τις δωρεάν γνώσεις που θα λάβετε, προς όφελος και υπηρεσία του ανθρώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Διαχείριση, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@amra.gr.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Frater Immortal στις Αυγούστου 06, 2007, 18:06:58
Αγαπητή αδελφήRose777 και αδελφέ Ορφέα, συγχαρητήρια για αυτή σας την πανέμορφη προσπάθεια που ξεκινήσατε. Θα ήθελα και εγω να συμετάσχω στο ΑΜΡΑ, και φυσικά περιμένω την αίτηση εισδοχής.Ευελπιστώ να προσφέρω σε αυτή την πνευματική σας προσπάθεια, περιμένω με χαρά νέα σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 06, 2007, 23:29:30
Όσο και αν δεν θέλει να το χωρέσει ο στενών διαστάσεων νους μερικών                                                   "....η ΑΜΡΑ είναι το μέλλον..."χωνέψτε το και πάρτε έγκαιρα "σοφές αποφάσεις".


Πριν είναι "αργά" και κάνετε κανένα ανεπανόρθωτο λάθος με τις (επιεικώς) απερίσκεπτες εκφράσεις που ξεστομίζετε δεξιά κι αριστερά...


Τουλάχιστον μερικοί "ανεγκέφαλοι θερμόαιμοι".....


Οι υπόλοιποι, καλό είναι να σκεφτούν καλύτερα προτού "λάβουν θέσεις".....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Azazel στις Αυγούστου 07, 2010, 17:40:06
''Ερευνώντας και μελετώντας τους φυσικούς και ψυχικούς νόμους, αποσκοπεί στην εξέλιξη των συνειδήσεων, και στην προαγωγή του ανθρωπισμού, συμβάλλοντας στην «ίαση» της νοσούσης δυτικής μας κοινωνίας, την οποία χαρακτηρίζει το άγχος, η έκπτωση των αξιών, και η έλλειψη ανθρωπιστικών ιδεωδών.''


πολύ όμορφο σαν σκέψη!αλλά πιστεύετε για κάποιο λόγο ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα να ξυπνήσει ο άνθρωπος από τον καταναλωτισμό,την tv,τις θρησκείες και τις αρχές και τους θεσμούς που του δώσανε οι κοινωνίες προκειμένου να είναι σκλάβος,εργάτης,στρατιώτης και καταναλωτής.....???μακάρι να κάνω λάθος αλλά δεν το βλέπω......οι λίγοι θα κρατάνε πάντα τους πολλούς με ψέματα και οι υπόλιποι λίγοι θα είναι ελεύθεροι.......(δλδ εμείς!!!!!  ;D)
αλλά ακόμα και ένας από τους λίγους είναι ελεύθερος...?
είμαστε σίγουροι ότι φωνάζουμε αλήθειες (στην καλύτερη πάντα) για το κοινό καλό και όχι καθόλου για την προσωπική μάσκα αυταρέσκειας που κουβαλάμε από την φύση μας????
αλήθεια μήπως το πιο σπουδαίο και δίκαιο πράγμα προς τους άλλους αλλά και προς τους εαυτούς μας είναι αυτό που λέει ο Νίτσε?

Ποιό είναι το σπουδαιότερο πράγμα που μπορείτε να ζήσετε; Είναι η ώρα της μεγάλης περιφρόνησης. Η ώρα στην οποία ακόμα και η ευτυχία σας σας γίνεται μισητή, και το ίδιο η λογική και η αρετή.
   
μακάρι να έχω άδικο!
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 08, 2010, 01:31:48
Είναι όντως πολύ δύσκολα να εργάζεται κανείς για το κοινό όφελος.  Υπάρχει πάντα μία καταστροφική ζηλοφθονία, προς εκείνον που αγωνίζεται.  'Οποιος αντέχει προχωρά, και όποιος λιγοψυχεί σταματά.

Δυστυχώς η κοινωνία μας, δεν είναι αγγελικά πλασμένη.  Υπάρχει πολύ μεγάλη αμορφωσιά, ψυχασθένεια ποικίλων μορφών, διαφθορά, απάτη και ασυνειδησία.  Αυτά προσπαθεί να θεραπεύσει το Κίνημα του Ροδοσταυρισμού.

'Οποιος αισθάνεται πως έχει Συνείδηση, συμβάλει σε αυτόν τον αγώνα, και ονομάζεται Ένήλικας 'Ανθρωπος.  Οι υπόλοιποι, μπορούν να ονομαστούν ή παιδιά (ανήλικοι πνευματικά) ή κτήνη (εφόσον εγκληματούν ασυνείδητα ή συνειδητά).

Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Azazel στις Αυγούστου 08, 2010, 12:37:00
Νομίζω πως ως προς το θέμα για το αν είναι καλό να είσαι παιδί η όχι είναι και η μεγάλη μου διαφωνία με Νίτσε!!!(ιεροσυλία) γιατί από τα παιδιά μπορούμε να μάθουμε πολλά!βέβαια δεν αρκεί να είσαι μόνο ''παιδί'' αλλά αν είσαι παιδί έχεις και αγνό πνεύμα, οι πράξεις και το βλέμμα σου εκπέμπουν αγνή καθαρή επιθυμία μακριά από την τρέλα του κόσμου.Ένα παιδί αντιμετωπίζει την ζωή όπως της αρμόζει!!Ελαφριά και με αγνή θέληση υπό την αγάπη......όμορφο.
Και ξέρεις κάτι.....?Πως μπορείς να περάσεις καλύτερα κάτι καλό σε κάποιον?1ον με ατελείωτες θεωρίες ηθικής η 2ον απλά με ένα τίμιο βλέμμα στα μάτια και αγνές πράξεις επιθυμίας και ''τρέλας''(στάση ζωής!)?
Απλά το υπέρτατο αγαθό θεωρώ ότι είναι η ελευθερία και η αλήθεια!!!!(αλήθεια στα μάτια και στους λόγους την κάθε στιγμή)Ξέρω είναι δύσκολο!Αλλά ένα παιδί είναι πάντα αληθινό γιατί ακόμα και σου ψέματα με τα λόγια θα πάρεις την αλήθεια από τα μάτια του!!!!Τώρα το μόνο που πρέπει να κερδίσει ένα ''παιδί'' ;) είναι η ελευθερία!!!!Ελευθερία είναι γνώση και η γνώση οδηγεί σε παράξενα μονοπάτια........Για μένα λοιπόν πρέπει να πεθάνει το ''παιδί''(τα κατώτερης αξίας μέταλλα) για να γεννηθεί το ελεύθερο ''παιδί''(η άνθρωπος)η(το χρυσό παιδί!).Αλλά η ελευθερία και η αλήθεια κρύβουν πάντα μια μεγάλη δόση παιδικότητας.....πολλοί το αποκαλούν και τρέλα (με την καλή έννοια αυτή τη φορά!!!) 
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 08, 2010, 13:06:15
'Οταν αναφέρθηκα στην έννοια του παιδιού, δεν αναφέρθηκα στην έννοια της αγνότητας αλλά της ιδιοτέλειας.  Υπάρχουν παιδιά που είναι αγνά στην ψυχή, αλλά υπάρχουν και "παιδιά" (πάνω από τα 18) που είναι απλά ανεύθυνοι και ιδιοτελείς.  Αναφερόμαστε λοιπόν στην ανευθυνότητα, την ιδιοτέλεια, που είναι κατακριτέες, σαν στάση ζωής, και όχι στην παιδική αγνότητα.

Επίσης στο φόρουμ, δεν αναφερόμαστε σε ηθικοπλαστικά σενάρια, αλλά σε ανθρωπιστικά έργα. Η ΑΜΡΑ, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας του Ροδόκηπου των Φιλοσόφων έχει σχεδιάσει ένα ανθρωπιστικό έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.  'Αρα μιλάμε για έργα και όχι απλά λόγια.

'Ομως τα έργα απαιτούν χρήματα για να υλοποιηθούν, σε μία χώρα, που όλοι παραπονιούνται για αδικίες και διαφθορά, αλλά σπάνια κάποιος συμβάλλει για το κοινό όφελος.  Επίσης δεν υπάρχει καμία στήριξη από το Δημόσιο, για τέτοιες Ανθρωπιστικές δράσεις, για αρκετά χρόνια, αλλά εφόσον γίνουν έργα, με ιδιωτικά κεφάλαια, τότε μπορεί να συμβάλλει σε κάποιο ποσοστό, για την συνέχεια των έργων.

Με άλλα λόγια, παλεύουμε μόνοι μας, για να σηκώσουμε βράχους, και ταυτόχρονα μας πετάνε πέτρες.

'Οποιος έχει Συνείδηση απλά συμβάλλει προς το Κοινό 'Οφελος. 'Οποιος είναι ασυνείδητος, απλά το μόνο που κάνει για να κρύψει την γύμνια του, είναι να καταλήγει σε συκοφαντίες, προς όσους αγωνίζονται.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Azazel στις Αυγούστου 08, 2010, 13:53:13
Ω ναι βλέπω πως εδώ γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια και γι αυτό έκανα και εγγραφή!!δεν νομίζω να παρανόησε κάποιος την επιθυμία μου για ανταλλαγή απόψεων ως κριτική (ελπίζω!).
Η Ελλάδα είναι ακόμα μπανανία (για να μην πω οίκος ανοχής και προσβάλω τους οίκους ανοχής!!!) όσο αφορά την βοήθεια σε ανθρωπιστικές ομάδες.Α και το κράτος και η κοινωνία έχει την παιδεία ως εχθρό,για να μιλάμε και για στύρηξη τέτοιων προσπαθειών.......(να σας κάνει πόλεμο ίσως!!!) αλλά βοήθεια όχι!!! 
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 08, 2010, 14:09:08
'Ετσι ακριβώς έχουν τα πράγματα αγαπητέ Azazel. 

Αυτή είναι η κοινωνία στην οποία γεννηθήκαμε.  Είναι μία κατεστραμμένη κοινωνία, χωρίς αρχές και ιδανικά.  Παντού υπάρχει απάτη και διαφθορά.  'Ομως σε κάθε εποχή υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που αγωνίστηκαν, και σε αυτούς οφείλουμε έστω και αυτά τα ελάχιστα ίχνη ελπίδας για ένα καλύτερο κόσμο.

Σε κάθε εποχή, σε κάθε γενιά, καλούνται κάποιοι να αγωνιστούν, και να νικήσουν την καταστροφή, στην οποία οδηγεί πάντα, το Ανθρώπινο Κτήνος.

Υπάρχουν ακόμα άτομα που δίνουν το αίμα τους, την ζωή τους την ίδια, άλλοι πάλι παιδεύονται μια ζωή και στα βαθιά γεράματα αναρωτιούνται, κατάμονοι, αν άξιζαν τόσες θυσίες.

Είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος, του 'Ηρωα, του Αγωνιστή.  Δεν είναι για όλους τους ανθρώπους, αλλά μόνο για εκείνους, που δεν μπορούν αλλιώς.  Δεν μπορούν να είναι μέρος της απάτης και της διαφθοράς, ούτε της κτηνώδης ύπαρξης. 

Ο 'Ηρωας δεν έχει άλλη επιλογή, από το να αγωνιστεί, διότι έχει χαραχθεί βαθιά στην ψυχή του, η αδικία, η υποκρισία και η εγκληματικότητα.  'Οσο επίπονο και αν είναι, ο 'Ηρωας προχωράει μπροστά με οποιοδήποτε κόστος.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: ΚΛΑΣ στις Ιουλίου 04, 2012, 01:05:53
Πέρασαν λίγες ημέρες από τότε που ενημερώθηκα για την αμρα και τον σκοπό της και θεωρώ ότι είναι μια ιδεαλιστική και πράγματι ρομαντική προσπάθεια. Θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος εχθρός στην προσπάθεια της, είναι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και όλη αυτή η υλιστική πανδαισία που δημιουργούν αυτά και με την σειρά τους γεννούν τον εγωισμό στους ανθρώπους. Όμως, όταν η ανθρωπότητα αποφασίσει να εκδηλώσει, αγάπη, τότε θα οδηγηθούμε στην μεγάλη αλήθεια και θα αποκαταστήσουμε την επικοινωνία με το θείο.     
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 04, 2012, 02:16:30
Αγαπητέ ΚΛΑΣ,

καλωσόρισες στην ροδοσταυρική μας παρέα.  'Οντως ο μεγαλύτερος εχθρός είναι το προσωπικό συμφέρον, η ιδιοτέλεια... όμως... ο δρόμος είναι ανοιχτός, για την φώτισή μας, και για τον Διαφωτισμό της Κοινωνίας μας.

Δεν μας εμποδίζει ουσιαστικά κανένας να εκδηλώσουμε τον κόσμο, ή την πραγματικότητα που θέλουμε...

Αυτό που μας εμποδίζει είναι ο εαυτός μας, που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να πραγματώσει την επιθυμία της ψυχής μας, που βρίσκεται δέσμια από αβάσιμες φοβίες.

Δεν υπάρχουν άλλα άλλοθι για την Πραγμάτωση του Θείου 'Εργου...  :)
Καιρός για έργα... Καιρός να περπατήσουν οι 'Ηρωες... επί της Γης, και να ανθίσει ο τόπος...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Ζ στις Νοεμβρίου 25, 2012, 15:59:43
   Καλησπέρα
  Ως νέο μέλος στο forum θέλω να θέσω έναν προβληματισμό σχετικά με την ΑΜΡΑ, δίχως να θέλω να θίξω κανέναν, πραγματικά ανιδιοτελώς και περισσότερο θα έλεγα ζητώντας διευκρινίσεις επί του θέματος από καθαρό προσωπικό ενδιαφέρον. Έχω διαβάσει όλα όσα αναφέρονται στο forum περί της αυθεντικότητας της ΑΜΡΑ, τα οποία σέβομαι, εκτιμώ και επικροτώ πραγματικά. Θαυμάζω την προσπάθεια όλων σας. Θα ήθελα να σταθώ μόνο στο κομμάτι της «μύησης». Σύμφωνα με τον μεγάλο εσωτεριστή Ρενέ Γκενόν (βλ. «Επισκοπήσεις επί της μυήσεως» μεταφρ. Π.Γράβιγγερ), η μύηση δεν είναι απλώς η εκτέλεση ενός τυπικού, αλλά συνίσταται στην ουσιαστική μεταβίβαση μιας πνευματικής επήρειας, πράγμα το οποίο μόνον εκ μέρους παραδοσιακής οργανώσεως μπορεί να γίνει. Κομβικής σημασίας είναι οι έννοιες της «κανονικότητας» και της «μυητικής αλύσσου», υπό την έννοια της αδιάκοπης συνέχειας. Σε περίπτωση δε που διακόπτεται η «μυητική άλυσσος», η τήρηση των οποιονδήποτε τυπικών είναι άσκοπη καθόσον ελλείπει το στοιχείο ζωογονήσεως, η πνευματική επήρεια. Παραδοσιακή οργάνωση θεωρείται κατά τον Γκενόν αυτή η οποία λειτουργεί ως γνήσιος θεματοφύλακας αυτής της πνευματικής επήρειας, ακόμη και αν οι μετέχοντες είναι «θέσει μεμυημένοι», υπό τον όρο μόνον να μην έχει διακοπεί η άλυσσος. Επί του προκείμενου ποια είναι η θέση της ΑΜΡΑ, δεδομένου ότι πρόκειται για μια σχετικά καινούργια οργάνωση; Καταρχήν η ΑΜΡΑ συμμερίζεται τις παραπάνω απόψεις όπως αυτές αναφέρθηκαν; Και εάν ναι, τότε λειτουργεί η ΑΜΡΑ ως γνήσιος θεματοφύλακας αυτής της περίφημης «πνευματικής επήρειας» η οποία μεταβιβάζεται με την μύηση; Οι αμφιβολίες που τίθενται σε άλλες αναρτήσεις του forum σχετικά με την γνησιότητα της μυητικής διαδοχής π.χ του Μαρτινιστικού Τάγματος είναι απόλυτα σεβαστές. Προσωπικά δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, ενδεχομένως όμως να είναι έτσι. Τι γίνεται όμως με την ΑΜΡΑ; Είναι διάδοχος γνήσιας μύησης; Από πού έλκει την καταγωγή της αυτή και ποια η μυητική διαδοχή; Μήπως από το ΑΜΟΡΚ καθόσον ιδρύθηκε από παλαιά μέλη αυτού, μήπως από τα αρχαία ελληνικα μυστήρια (νόμιζα ότι έχει διακοπεί αυτή η μυητική αλυσίδα προ πολλού ή από άλλη πηγή και ποια είναι αυτή;
  Συγχωρήστε τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου, αλλά πιστέψτε με ότι γίνονται από πραγματικό ενδιαφέρον για την ΑΜΡΑ, χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να το παίξω έξυπνος. Επίσης ελπίζω να μην έθιξα ζητήματα που άπτονται του μυητικού απορρήτου. Απλά πιστεύω πως κάθε επίδοξο νέο μέλος θα ήθελε να είναι ενημερωμένος σχετικά. Θα αναμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας.
Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 25, 2012, 17:42:46
Αγαπητέ Ζαγρεύς,

είναι κατανοητές οι απορίες σου και φυσικά, να απαντηθούν, όσες έχουμε την δυνατότητα να απαντήσουμε.  Σίγουρα όλες οι παραδοσιακές μυητικές σχολές τάγματα, σχολές φιλοσοφικές ή εσωτερικές, είναι χρήσιμες να τις μελετήσουμε, στο βαθμό που χρειάζεται ο καθένας να κάνει την έρευνά του και να κατανοήσει στο βαθμό που θέλει να κατανοήσει.

Από εκεί και πέρα, η άλυσσος με την Φύση μας, με τον Πυρήνα της ύπαρξής μας, ποτέ δεν κόβεται, και η πραγματική Μύηση, είναι αυτή που σε φέρνει σε επαφή με την ψυχή σου, και τον Πυρήνα ύπαρξης αυτού του Σύμπαντος Κόσμου.

Το μόνο που κάνει μία γνήσια Μυητική σχολή είναι να μας γνωστοποιήσει, ή να μας επιβεβαιώσει πτυχές του εαυτού μας, που κατά μία έννοια ήδη μας είναι γνωστές, άρα λοιπόν, ούτε οι διαδοχές ταγμάτων, ούτε οι αναγνωρίσεις ταγμάτων, ούτε οι μυητικές αλυσσίδες, παίζουν πραγματικό ρόλο, αλλά σε τι βαθμό κατανόησης έχει φτάσει ένας Μυητής που προσπαθεί να μεταδώσει τον συντονισμό "κλειδί" έτσι ώστε ο μυούμενος να έρθει σε επαφή με τον Πυρήνα της ύπαρξης, είτε όσον αφορά την ατομική ψυχή είτε όσον αφορά την θεότητα.

Από εκεί και πέρα, απαξ και συμβεί η σύνδεση οι υπόλοιπες πληροφορίες, δένουν στον κεντρικό Πυρήνα της Ψυχικής τους Ταυτότητας, έτσι ώστε να ισχυροποιήσουν την πραγμάτωση της Ψυχικής Αποστολής.

'Οσον αφορά την ΑΜΡΑ, η διαδοχή δεν συνεχίζεται από το Αμορκ, αν και το Αμορκ, συνέβαλε επίσης, έτσι ώστε να μελετήσουμε προηγούμενα λάθη, και να τα αποφύγουμε.

Η σύνδεση είναι από έναν άλλο αδελφό Ροδόσταυρο, από μία πιο αγνή Ροδοσταυρική Μυητική γραμμή, η οποία δεν εμπλέκεται με άλλες ροδοσταυρικές αιρέσεις, ή εξωτερικές ροδοσταυρικές σχολές, αλλά ήταν μία πιο κρυφή μυητική γραμμή, φανερή μόνο σε ελάχιστους επίλεκτους μαθητές, μεταφέροντας, μία ιδιαίτερη γνώση.

Είναι αλήθεια όντως, πως δεν λαμβάνεται όλη η σοφία μέσα από τα βιβλία, και πραγματικά χωρίς οδηγό, κανείς μπορεί να πελαγώσει, αλλά ακόμα και αυτά που παραλαμβάνουμε από προηγούμενους αδελφούς, έχουμε καθήκον να τα εξελίξουμε, ο καθένας ανάλογα με το κάλεσμα ψυχής, ή την αποστολή που νιώθει πως ήρθε για να επιτελέσει.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: polo στις Φεβρουαρίου 20, 2013, 15:51:20
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ Α.Μ.Ρ.Α.

Η Α.Μ.Ρ.Α. είναι μία σύγχρονη Ροδοσταυρική αδελφότητα, ...
Γεια σας

Είμαι νέο μέλος και κίνητρο για να γραφτώ (πέρα από τα ενδιαφέροντα θέματα των συζητήσεων) ήταν κάποιες απορίες μου σχετικές με την ονομασία ΑΜΡΑ:

ΑΜΡΑ = Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα
Ερ 1. Αυθεντική;... ΟΚ λίγο υποκειμενικό ακούγεται αλλά άλλοι είναι "καθολικοί", άλλοι "οικουμενικοί", άλλοι "ύπατοι" δεν με προβληματίζει πολύ, αλλά εξακολουθώ να αναρωτιέμαι το τι κάνει την συγκεκριμένη αδελφότητα "αυθεντική" (υπόθέτω υπονοεί «αυθεντική ροδοσταυρική» σε αντιδιαστολή με άλλες «ροδοσταυρικές»).
Μυστικιστική - οκ αυτό το καταλαβαίνω (κι απ'τις συζητήσεις του φόρουμ)
Ερ 2. Ροδοσταυρική; - εδώ είναι το βασικό ερώτημά μου. Τι την κάνει "Ροδοσταυρική"; Τι είναι "Ροδοσταυρική", είδα λίγο στη wikipedia αλλά πάλι λίγα κατάλαβα σχετικά με το γιατί κάποιοι ονομάστικαν 'ροδόσταυροι' και ακόμα λιγότερα για το γιατί η ΑΜΡΑ μπορεί να αποκληθεί "ροδοσταυρική".
Αδελφότητα - οκ κι αυτό το καταλαβαίνω αλλά τα προηγούμενα ερωτηματικά παραμένουν.
Αν έβλεπα το site και τις συζητήσεις (χωρίς να ξέρω όνομα) θα έλεγα ότι πρόκειται για κάποια ομάδα – αδελφότητα - με εσωτερικές-μυστικιστικές αναζητήσεις που υλοποιούνται με διάθεση "αρχαιοελληνικού" πνεύματος αναζήτησης και που άρα κινείται στο χώρο της αναζήτησης υπό αρχαιοελληνικά κριτήρια. Μπορεί κάτι να δικαιολογεί το "αυθεντική" (έστω και υποκειμενικά, υποθέτω σε αντιδιαστολή με άλλες "ροδοσταυρικές") αλλά τί δικαιολογεί το "ροδοσταυρική;" (μήπως είναι η υιοθέτηση της σχετικής δομής, βαθμοί κτλ;)
Καταλαβαίνω ότι αυτά μπορεί να είναι χλιοσυζητημένα και χιλιοειπωμένα στο φόρουμ, αλλά κοιτάζοντας τις συζητήσεις (που είναι πολλές και δύσκολο να τα διαβάσω όλα) δεν βρήκα ως τώρα ξεκάθαρες απαντήσεις γι’αυτό και αποφάσισα να ρωτήσω.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 20, 2013, 18:04:59
Αγαπητέ Polo,

καλωσόρισες στο φόρουμ της ΑΜΡΑ, και είσαι ευπρόσδεκτος να καταθέσεις τις απόψεις σου, ή να συμμετέχεις στους διαλόγους μας.

'Οσον αφορά τις ερωτήσεις σου, θα ήθελα να παραθέσω κάποιους συνδέσμους, και αν υπάρχουν άλλες απορίες ευχαρίστως να τις συζητήσουμε.

Α.Μ.Ρ.Α.: Γιατί είναι Αυθεντική....
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1367.0.html

Διευκρινήσεις πάνω στις θέσεις και στην Ιδεολογία της ΑΜΡΑ
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2524.0.html

Το Ροδοσταυρικό 'Οραμα
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2910.0.html

ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΣΜΟΣ : Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,214.0.html

Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,309.0.html

Η παραποίηση της Αλήθειας για την προέλευση του Ροδοσταυρισμού
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,874.msg6731.html#msg6731

Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,303.0.html

Αν έβλεπα το site και τις συζητήσεις (χωρίς να ξέρω όνομα) θα έλεγα ότι πρόκειται για κάποια ομάδα – αδελφότητα - με εσωτερικές-μυστικιστικές αναζητήσεις που υλοποιούνται με διάθεση "αρχαιοελληνικού" πνεύματος αναζήτησης και που άρα κινείται στο χώρο της αναζήτησης υπό αρχαιοελληνικά κριτήρια.

Αγαπητέ Polo,

η Ελληνική Γνώση δεν είναι "αρχαιοελληνικού" πνεύματος, αλλά ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πνεύματος.  Ασχολούμαστε λοιπόν με την ψυχή του Ελληνισμού, με την Ελληνική Γνώση, Επιστήμη και Ιδεολογία, και όχι με κάποιας μορφής αρχαιολατρεία.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: polo στις Φεβρουαρίου 21, 2013, 10:07:20
......Αγαπητέ Polo,

η Ελληνική Γνώση δεν είναι "αρχαιοελληνικού" πνεύματος, αλλά ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πνεύματος.  Ασχολούμαστε λοιπόν με την ψυχή του Ελληνισμού, με την Ελληνική Γνώση, Επιστήμη και Ιδεολογία, και όχι με κάποιας μορφής αρχαιολατρεία.
Εντάξει, αυτό λέω κι εγώ στην ουσία. Εκείνο που δεν έχω καταλάβει κι αναζητώ - κι ευχαριστώ για τα λινκ αλλά δε με βοήθησαν στο συγκεκριμένο - είναι το τί συνδέει (αν υπάρχει κάτι) τον Ελληνισμό με το Ροδοσταυρισμό;
Καταλαβαίνω το γιατί να ασχολούμαστε με "την ψυχή του Ελληνισμού, με την Ελληνική Γνώση, Επιστήμη και Ιδεολογία" αλλά δεν καταλαβαίνω το γιατί αυτή την ασχολία να την αποκαλούμε "Ροδοσταυρική". Δεν γνωρίζω καμιά σύνδεση Ελληνική με το Ροδοσταυρισμό γι'αυτό ρώτησα να μου πειτε που υπάρχει.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 21, 2013, 12:52:30
Η τραγωδία του Ελληνισμού, αγαπητέ Polo, είναι πως μας ξερίζωσαν1 από την ψυχή του Ελληνισμού, και είμαστε σήμερα, απάτριδες οι 'Ελληνες.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο εξωτερικό2, και εντός Ελλάδας, βρίσκονται ακόμα οι εμπορίσκοι της Σιών, που έχουν κάνει πλιάτσικο, εδώ και 17001 χρόνια.

Δεν γνωρίζουμε λοιπόν αγαπητέ Polo, ως Ελληνες ούτε τι είναι Ελλάδα, ούτε τι είναι Ελληνισμός3, αλλά αυτό που βιώνουμε είναι μία Εβραιοελλάδα4 Μητρία, που καταστρέφει τους 'Ελληνες, και όχι μια μαμά Ελλάδα που νοιάζεται για τα παιδιά της, διότι η Ελλάδα, δεν είναι Ελληνική αλλά εβραϊκή...

Και το έργο της ΑΜΡΑ, είναι ακριβώς αυτό... η Ελληνική Αφύπνιση...

Να αφυπνιστούμε όλοι οι Ελληνες να ξαναβρούμε την Αυθεντική - Αυτόχθονη Ελληνική μας ταυτότητα, και να πετάξουμε τους εχθρούς από την χώρα μας... που μας τρώνε και την ψυχή και την ζωή... Να ξαναδοθεί πίσω στους 'Ελληνες, όλη Απόκρυφη Ελληνική Γνώση και θεραπεία, που μας στέρησαν αιώνες τώρα, έτσι ώστε να ελευθερωθούμε, να σωθούμε, και να ευημερήσουμε... να πάρουμε πίσω τον Ελληνικό μας Παράδεισο.

Ο εχθρός όμως, δεν είναι απλά εξωτερικός, στο σύστημα, είναι και εσωτερικός... Εχουν βάλει τσιπάκι5 στην ψυχή του κάθε 'Ελληνα, μέσω του Ελληνο-εβραιο-χριστιανισμού.

Σήμερα είμαστε Εβραιο-ελληνες, αποικία του Ισραήλ, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος... που καταστρέφεται από αυτές τις αρχαίες ακρίδες, της Αιγύπτου... Από όπου περνάνε τα πάντα καταστρέφονται, και πέφτει βαθύ σκοτάδι...

Η Ελλάδα όμως είναι το ΦΩΣ του κόσμου, και οι ΕΛΛΗΝΕΣ, φορείς αυτού του ΦΩΤΟΣ, που καλούμαστε σήμερα, να το αναγεννήσουμε μέσα μας, και στην συνέχεια να το απλώσουμε παγκόσμια, ως μία παγκόσμια λύση ΣΩΤΗΡΙΑΣ, για όλη την ανθρωπότητα...

Κινδυνεύουμε από τις ακρίδες της ΣΙΩΝ, και η μόνη λύση είναι το Ελληνικό ΦΩΣ, ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Αληθινή Ελληνική Παιδεία και Δημοκρατία...

Ας ξεσηκωθούμε λοιπόν όλοι οι Ελληνες 'Ηρωες, και ας δώσουμε τον τελευταίο αγώνα κατά του θηρίου της Ανθρωπότητας...

Και αυτός είναι ο Γνήσιος Ελληνισμός, ο Γνήσιος Ροδοσταυρισμός6, ο Γνήσιος Ευρωπαϊκός ΠΑΝ-θεϊσμός...

Τόσο πολύ μας τύφλωσαν λοιπόν, που σήμερα δεν γνωρίζουμε πως ο Ροδοσταυρισμός, είναι η συνέχεια του Ελληνισμού... η Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός, η Ανεξαρτησία και το Σύνταγμα της Αμερικής, τα Παγκόσμια Ανθρώπινα Δικαιώματα...

που οι ακρίδες της Σιών7, προσπαθούν πάλι να μας τα αρπάξουν... μετά από τόσους αγώνες Ελλήνων - Φωτισμένων συνανθρώπων μας παγκόσμια... που έχυσαν το πολύτιμο αίμα τους για να σωθούν τα αδέλφια τους...

Και αυτό είναι ένα πολλών αιώνων... ποδόσφαιρο ανάμεσα στους Φωτεινούς και τους σκοτεινούς...

Η ΑΜΡΑ φωτίζει λοιπόν, την οδό της Νίκης, της Σωτηρίας όλης της Ανθρωπότητας, δια της Διάδωσης του Αυθεντικού Ελληνισμού, Διαφωτισμού, Ροδοσταυρισμού, Πανθεϊσμού, δια της Ελληνικής Φιλοσοφίας, Γνώσης, και Επιστήμης.

Και είναι Αυθεντική η ΑΜΡΑ, διότι προάγει τον Αυθεντικό Ροδοσταυρισμό που βασίζεται στον Αυτόχθονα Ελληνισμό, σε αντιδιαστολή με τους εβραιο-χριστιανούς ψευδο-ροδόσταυρους, που διαδίδουν πως τα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, είναι οι Μαύρες τελετουργίες εξ' Αιγύπτου8...
____________________________________________________________________________________________________

1 Official Agora Trailer English HD
https://www.youtube.com/watch?v=RbuEhwselE0

ΠΕΡΙ «ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ»
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,870.0.html

Ο 'Αγιος Δημήτριος σκοτώνει 'Ελληνα
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1149.0.html

2 O Ελληνισμός δεν είναι εθνικισμός, είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!
http://www.amra.gr/forum/index.php?topic=3274.0

3 Η Αφύπνιση της Ελληνικής Ψυχής
http://www.amra.gr/forum/index.php?topic=877.0

4 Λιαντίνης
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,3177.msg17437.html#msg17437

5 Ο Λιαντίνης περί εβραιοχριστιανισμού
http://www.amra.gr/forum/index.php?topic=3178.0

6 Αρχαιοι Ροδοσταυροι
http://www.amra.gr/forum/index.php?topic=907.0

7 Ξεκαθαρίζουμε πως δεν κυνηγάμε εβραίους, αλλά την εβραϊκή νοοτροπία, που όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνει... Μία ανήθικη, απάνθρωπη, ιδιοτέλεια, εξουσιασμός, και στυγνή εκμετάλλευση, από την οποία υποφέρει και ο λαός του Ισραήλ.

8 Ο αφροκεντρισμός και η παραποίηση της ελληνικής ιστορίας
http://www.amra.gr/forum/index.php?topic=341.0

H παραποίηση της Ελληνικής Παιδείας από τον εβραιοχριστιανισμό
http://www.amra.gr/forum/index.php?topic=2984.0
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: polo στις Φεβρουαρίου 21, 2013, 13:47:23
Μμμμ ... λίγο 'αλυτρωτικά' όλα αυτά. Προσωπικά δεν μ'αρέσει να 'κλαίγομαι' για κακά που τυχόν μου έκαναν, αλλά βλέπω τι (δεν) κάνω εγώ για να τα αποφύγω. Ούτε βρίσκω τη 'σκληρή' γλώσσα ταιριαστή με τη φωτισμένη ζωή.
Όπως και να έχει - στο βαθμό ανταποκρίνονται στα γεγονότα - δεν βλέπω που κολλάει το 'ροδοσταυρικό' (ως τίτλος) δε κάτι που είναι Ελληνικό. Οι ρόδακες είναι γνωστό καλλιτενικό μοτίβο της αρχαιότητας από μέση ανατολή ως ελλάδα (συμπεριλαμβάνω και ιταλία). Οι διάφοροι "σταυροί" ώς μοτίβα επίσης. Ο συνδυασμός των δύο (που μπορεί να εμφανίζεται ή να ανιχνεύεται περιστασιακά ή όχι) κι αν εμφανίζεται σε καλλιτεχνήματα ή κι αν μπορεί να ανιχνευτεί  σε τέτοια δεν φαίνεται να έχει σαφές εσωτερικό νόημα παρά μόνο σε πολύ ύστερα - μεταχριστιανικά χρόνια - και έχει τέλος κάποια πορεία που ανιχνεύεται (από αυτά που διάβασα στα λινκ) και που κάποτε δανίζεται ελληνικά στοιχεία, κάποτε δανίζεται άλλα.

Ευχαριστώ πάντως.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 21, 2013, 14:12:02
Αγαπητέ Polo,

ο εσωτερισμός απαιτεί έρευνα σε βάθος, και είναι προσωπικός ο δρόμος... Κανείς δεν μπορεί να φωτίσει κανέναν, αν δεν είναι έτοιμος να δει το ΦΩΣ... Στην ΑΜΡΑ, δίνουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, για να κάνει ο κάθε ελεύθερος ερευνητής, την προσωπική του έρευνα και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα... Δεν είμαστε ούτε θρησκεία, ούτε δόγμα, άρα λοιπόν δεν μας ενδιαφέρει να πείσουμε κανέναν, αλλά να δώσουμε τα ερεθίσματα, για να αρχίσει ένας προσωπικός δρόμος προς την δική του ψυχή.

Μμμμ ... λίγο 'αλυτρωτικά' όλα αυτά. Προσωπικά δεν μ'αρέσει να 'κλαίγομαι' για κακά που τυχόν μου έκαναν, αλλά βλέπω τι (δεν) κάνω εγώ για να τα αποφύγω. Ούτε βρίσκω τη 'σκληρή' γλώσσα ταιριαστή με τη φωτισμένη ζωή.

Δυστυχώς αγαπητέ, πολλά καταστράφηκαν, αλλά δεν έχει έννοια να κλαίμε για αυτά, αλλά να θυμώσουμε και να επανακτήσουμε ότι έχει καταστραφεί. Επίσης λόγω ανατολίτικης μοιρολατρείας, έχει παρουσιαστεί πως ο φωτισμένος είναι πάντα νηφάλιος και γλυκομίλητος.

'Ομως η Αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, και αρκετά πιο σκληρή, και δικαιολογημένα, αποφεύγεται, μια και τα παραμύθια και ο ύπνος του δικαίου, είναι πάντα πιο αρεστά.

Η φωτισμένη ζωή, είναι ένας διαρκής αγώνας, να διώχνουμε το σκοτάδι, και αυτό απαιτεί έναν καθημερινό και σκληρό πόλεμο, και ο αγώνας, ενάντια στο σκοτάδι, κρύβει αγανάκτηση για όσα καταστράφηκαν και συνεχίζουν να καταστρέφονται...

Το ΦΩΣ συνεχόμενα και καθημερινά αγωνίζεται να διώξει το σκοτάδι... Αυτό είναι το έργο του Μυημένου.


δεν βλέπω που κολλάει το 'ροδοσταυρικό' (ως τίτλος) δε κάτι που είναι Ελληνικό.

Αγαπητέ polo, λυπάμαι αλλά έχει δοθεί ήδη πάρα πολύ πληροφορία που το αποδυκνείει... πως ο Ροδοσταυρισμός-Πανθεϊσμός και ο Αυτόχθονας Ελληνισμός-Πανθεϊσμός είναι ταυτόσημες έννοιες.  Δυστυχώς όμως, μας έχουν μάθει να μην ερευνούμε σε βάθος, και αποτυγχάνουμε, και να μορφωθούμε, αλλά και να φωτιστούμε...

Θα πρέπει λοιπόν να ερευνηθούν σε βάθος όλες αυτές οι έννοιες, και τότε η εικόνα θα ξεκαθαρίσει...
Και αυτό απαιτεί προσωπική έρευνα και μελέτη...

Το ΦΩΣ και η Αλήθεια, είναι τα αποτελέσματα, ενός προσωπικού αγώνα, και δεν γίνεται να φωτιστεί κανείς, απλά αντιγράφοντας αποφθέγματα, από δήθεν φωτισμένους... ή φορώντας μία μάσκα "αγιοσύνης", ενώ κρύβεται εντός, ένα πληγωμένο θηρίο...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 21, 2013, 15:04:41
ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΣΜΟΣ : Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,214.0.html

Με την παρούσα εργασία μου δεν φιλοδοξώ να παρουσιάσω μιαν ακόμα ιστορία του Ευρωπαϊκού Εσωτερισμού, καθότι θεωρώ ότι ήδη έχει ιστορηθεί επαρκώς και από αξιότερους από εμέ και δεν θα μπορούσα να προσθέσω κάτι καινούριο.
Θα τολμήσω όμως να αποδώσω μιαν άλλην οπτική, η οποία θα αποπειράται να παρακολουθεί την πορεία των εσωτερικών διδαχών των οποίων έχουμε σήμερα το προνόμιο να κοινωνούμε.

Η εσωτερική φιλοσοφία και επιστήμη, συνοδεύει ολάκερη την εξελικτική πορεία του ανθρώπου, με αποτέλεσμα οι ρίζες της να χάνονται στα πρώτα χρόνια της αφύπνισης του συνειδητού στον άνθρωπο. Επιστήμη απόκρυφη και αλληγορική, δηλούται μυστικά και αποκαλύπτεται μυστικιστικά, μεταδίδεται όμως καλυπτόμενη από τα πέπλα του μύθου και της απόκρυφης μυητικής παράδοσης.

Έτσι, την συναντάμε στις  διδασκαλίες των Ιερών Λόγων του Ορφέα, στις αλληγορίες των ηρωικών Επών του Ομήρου και στις μυθολογίες που οι αρχαίοι μύστες διαφύλαξαν την αλήθεια.

Στη συνέχεια απαντάται στην πρωτόγνωρη και ανεκτίμητη φιλοσοφική σκέψη των προγόνων μας, από τους Ίωνες φυσικούς μέχρι τον Επίκουρο και από τους ιδεαλιστές μέχρι τον Πλάτωνα, με κορύφωση όμως στην διαλεκτική του Σταγειρίτη σοφού, του Αριστοτέλη.

Κι αν το «σώμα» του Εσωτερισμού ως θεσμός πλέον οργανομένων εσωτερικών σχολών, ζωογονείται στον ορθολογισμό του Αριστοτέλη και η ψυχή του εμπνέεται από τον Πυθαγόρα και τον Πλάτωνα, τελειώνεται όμως και πνευματοποιείται στην Σοφία του Εφέσιου σοφού, του «σκοτεινού» Ηράκλειτου.

Στην Ελληνιστική εποχή και στη συνέχεια στα Ρωμαϊκά χρόνια –τα οποία κυριολεκτικά είναι η δεύτερη περίοδος της Ελληνιστικής εποχής- η Αλεξάνδρεια απετέλεσε το θησαυροφυλάκιο της  σοφίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και την μήτρα όπου κυοφορούνταν οι καινούριες αντιλήψεις και θεωρήσεις, γνήσια βέβαια τέκνα των Ελλήνων διδασκάλων.

Η Ορφική κοσμογονία, μετουσιώθηκε στην κορωνίδα της εσωτερικής φιλοσοφίας, την Καμπαλα. Η Πυθαγόρεια και Πλατωνική φιλοσοφία, βρήκαν τους άξιους διαδόχους των στην νεοπλατωνική σχολή του Πλωτίνου και του Πρόκλου, ενώ παράλληλα ενέπνευσαν τους σοφούς του Ποιμάνδρη και του Κυμβαλίονα, καθιερώνοντας μια ιδιαίτερη κατηγορία νεοπλατωνικών κειμένων, τα Ερμητικά κείμενα, με εξέχουσα και ανεπανάληπτη παρακαταθήκη τον σμαραγδένιο πίνακα.

Τέλος, η Ιωνική σοφία, βρήκε μια καινούρια έκφραση στην ενασχόληση με τις ιδιότητες της ύλης και τις αλλαγές της, στην πρωτοποριακή προσέγγιση του Ζώσιμου του Πανωπολίτη, πατέρα της εσωτερικής διδαχής της πορείας του ατομικού μετασχηματισμού, πατέρα και πρωτεργάτη της τέχνης της Αλχημείας.

Οι πάμπολλες και πολύ αξιόλογες φιλοσοφικές σχολές που άπλωναν την Ελληνική σοφία και απελευθέρωναν τον άνθρωπο από την άγνοια, παρά την τεράστια προσφορά που επιτέλεσαν προς την ανθρωπότητα, υστερούσαν όμως όταν συγκρίνονταν με τα σεπτά μυητικά μυστήρια.

Ο Κικέρωνας έγραψε σχετικά: «Πιστεύω ότι μεταξύ των πολλών εξαίρετων και θείων πραγμάτων που η Ελλάδα χάρισε στην ανθρωπότητα, το κάλλιστο είναι τα Μυστήρια. Γιατί, μέσα από αυτά μεταμορφωθήκαμε και από έναν σκληρό και βάρβαρο τρόπο ζωής, περάσαμε σε μια κατάσταση ανθρωπισμού και πολιτισμού. Ακριβώς χάρη σε αυτά που ονομάζονται μυήσεις, μάθαμε στην πραγματικότητα τα βασικά πράγματα της ζωής και συλλάβαμε το νόημα, όχι μόνον να ζούμε με χαρά, αλλά επίσης και να πεθαίνουμε με καλύτερη ελπίδα».

Αυτήν την ανθηρή και γεμάτη υποσχέσεις για το μέλλον κατάσταση, αυτήν την οργιαστική πανδαισία εξωτερικών και εσωτερικών γνώσεων που προοιώνιζε μία λαμπρή εξελικτική πορεία για την ανθρωπότητα, ήρθε και ανέκοψε βάναυσα ο δογματικός φανατισμός του νεοεμφανισθέντος χριστιανισμού.

Οι ιεροφάντες των μυστηρίων δολοφονήθηκαν, σύμφωνα με την προτροπή – διαταγή της βίβλου, Έξοδος 22.20, «ο θυσιάζων εις θεούς, εκτός εις μόνον τον Κύριον, θέλει εξολοθρευτεί». Οι διδάσκαλοι της σοφίας καταδιώχθηκαν, σύμφωνα με τα κελεύσματα των πατέρων της εκκλησίας.

Οι σχολές με αυτοκρατορικά διατάγματα, σφραγίστηκαν, οι ολυμπιακοί αγώνες και κάθε Ελληνική εορτή απαγορεύτηκαν, επισείοντας την ποινή του θανάτου. Και τέλος, η διακήρυξη –τελεσίγραφο της παλαιάς διαθήκης προς όλους ανεξαιρέτως τους αλλόθρησκους ήταν απόλυτη και ισχύει φυσικά εις το διηνεκές, η διαταγή του θεού, όπως αναγράφεται στο Δευτερονόμιο 12:2-3, «θέλετε καταστρέψει πάντας τους τόπους, όπου τα έθνη, τα οποία θέλετε κυριεύσει, ελάτρευον τους θεούς αυτών, και επί τα όρη και επί τους λόφους, και υποκάτω παντός δέντρου δάσους. Και θέλετε κατεδαφίσει τους βωμούς αυτών και συντρίψει τας στήλας αυτών και κατακαύσει εν πυρί τα άλση αυτών και κατακόψει τα είδωλα των θεών αυτών και εξαλείψει τα ονόματα αυτών εκ του τόπου εκείνου», διακήρυξη που επέσυρε την πλέον απάνθρωπη βαρβαρότητα, ενάντια σε ανθρώπους, ενάντια σε έργα ανθρώπων, ενάντια στην ίδια την φύση…

Τα βιβλία των σοφών επικηρύχθηκαν και καταδικάζονταν στην πυρά, η γνώση δαιμονοποιήθηκε, εγκαινιάζοντας μιαν εποχή σκοταδισμού και άγνοιας, εγκαινιάζοντας τα απάνθρωπα χρόνια του θλιβερού μεσαίωνα. Έτσι, κάθε φωνή που δεν επαναλάμβανε τις γραφές, φιμώνονταν, κάθε δε υποψία διάδοσης επιστημονικής γνώσης, βαφτίζονταν αιρετική και αντιμετωπίζονταν με βασανισμούς και θανάτους.

Για πολλούς αιώνες η χριστιανική εκκλησία, επιδίδονταν στην καταπολέμηση των άλλων απόψεων, με την προσφιλή τους μέθοδο, της εξολόθρευσης του καθένα που έστω και κατ΄ υποψίαν αντιτίθετο στην αυθεντία της. Αρειανιστές, Νεστοριανοί, Μαρκιανιστές, Μανιχαίοι και μια πληθώρα χριστιανών που παρέκλιναν από το επίσημο επιβληθέν δόγμα, διώκονταν βάναυσα.

Τελευταίοι οι Γνωστικοί, που άντεξαν φανερά έως τον 7ο αιώνα, αλλά ως Καθαροί στην Δύση και Βογόμιλοι στην Ανατολή, έως τα μέσα του 13ου αιώνα,  οπότε εξολοθρεύθηκαν μαζικά κατά δεκάδες χιλιάδες στην Δύση του Πάπα και κατά μία και πλέον εκατοντάδα χιλιάδες στην Ανατολή του Βυζαντίου.

Στα σκοτεινά αυτά χρόνια της εξαθλίωσης, όπου ο ορθός λόγος διώκετο απηνώς, λίγοι και με κίνδυνο της ζωής των, διατηρούσαν άσβεστη την φλόγα που παρέλαβαν από τον βωμό των μυστηρίων. Δυστυχώς δεν ήταν λίγοι, που διαφύλαξαν την φλόγα με τίμημα την ίδια τους την ζωή και σε αυτούς τους ήρωες της γνώσης, του αληθούς λόγου, οφείλουμε την αναγέννηση του πολιτισμού και της ανθρωπότητας.

Αυτοί οι τολμηροί μυημένοι, ήδη από τον 9ο αιώνα, συστήνουν και συνέρχονται σε κρυφές συνάξεις, προσπαθώντας να αναζωπυρώσουν την λαμπερή φλόγα της γνώσης, της εξέλιξης και της αλήθειας. Αναφέρεται μια Πυθαγόρεια αδελφότητα στην βόρεια Ιταλία ήδη από τα κατασκότεινα εκείνα χρόνια. Αυτοί οι μυστικοί θεματοφύλακες της Ελληνικής σοφίας, απετέλεσαν το πρότυπο για τις μετέπειτα μυστικές οργανώσεις και εταιρείες.

Αυτοί οι θεματοφύλακες, κατάφεραν και διέσωσαν πολύτιμους θησαυρούς της αρχαίας γραμματείας, αλλά παράλληλα ο κόσμος, είναι υποχρεωμένος στους Άραβες, που διέσωσαν τεράστιο πλούτο από την αρχαιοελληνική γραμματεία, αν και αναλογιζόμενοι τον όγκο που ο φονταμενταλισμός κατέστρεψε –διασώθηκε δυστυχώς μόλις το 3%- μας πλημμυρίζει οδύνη και δίκαιη αγανάκτηση…

Ο χρόνος όμως τρέχει και κλείνει την πρώτη χιλιετία, εγκαινιάζοντας την είσοδο στο δεύτερο μισό της εποχής των Ιχθύων, στην εποχή του πνεύματος, όπως διαδόθηκε εκείνον τον καιρό.  Στα όρια της επαφής των Αράβων με την Ευρώπη, στην μισοκατειλημμένη  Ισπανία, αναζωπυρώνεται η μισοσβησμένη γνώση της Καμπαλα και η φιλοσοφία της γρήγορα θα απασχολήσει τον κάθε σοβαρό εσωτεριστή.

Την ίδια εποχή, τα Ερμητικά θα φωλιάσουν πίσω από την πλάτη των χριστιανών διωκτών τους, στα ίδια τα άντρα του χριστιανισμού, στα μοναστήρια, τα οποία θα αποτελέσουν στην αρχή και τα κρυφά σπουδαστήρια των απόκρυφων επιστημών.

Ταυτόχρονα, η «τύρβη των φιλοσόφων», το σπουδαίο αυτό βιβλίο Αλχημείας, εγκαινιάζει την Αλχημική ενασχόληση με πλήθος συγγραφόμενων έργων και με σπουδαίους σοφούς που ενασχολούνται με την υψηλή αυτήν τέχνη.
Βέβαια η αντίδραση του σκοταδισμού καραδοκεί και ορμάει να κατασπαράξει κάθε διδάσκαλο που αφελώς θεωρεί ότι ήρθε ο καιρός η γνώση να μοιραστεί στον κόσμο και να ξυπνήσει η υπνώσουσα ανθρωπότητα.

Η ιερά εξέταση, ότι πιο απάνθρωπο και νοσηρό έχει σκεφτεί ποτέ ο ανθρώπινος παραλογισμός, ήταν το πιο βάναυσο μέτρο που χρησιμοποίησε ποτέ η εκκλησία για να στραγγαλίσει την γνώση. Και για μερικούς ακόμη αιώνες, δυστυχώς  το κατάφερε….

Το αίμα όμως των πολεμιστών του φωτός, ενδυναμώνει και πολλαπλασιάζει τους ελεύθερα σκεπτόμενους, γιγαντώνει τους αναζητητές και ανατρέφει πολλαπλάσιους σοφούς. Ο Arnold de Villanueva, το 1243 ιδρύει την παλαιότερη γνωστή μυστική εταιρεία, την εταιρεία Physicorum.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1260, ο Guillaume de Lorraine, εκδίδει και κυκλοφορεί μυστικά το «Μυθιστόρημα του Ρόδου», βιβλίο καλυμμένα Ερμητικό και Αλχημικό, παράλληλα όμως καυστικά σατυρικό για τους εκκλησιαστικούς της εποχής εκείνης.

Λίγο μετά βέβαια κυκλοφορεί και το μεγαλειώδες βιβλίο του Δάντη, «Η θεία κωμωδία», το οποίο φυσικά η αγραμματοσύνη των ιεροεξεταστών το θεωρούσε χριστιανικό. Γράφει γιαυτό ο Λεβί: «Η θεία κωμωδία», είναι μια γνωστική εφαρμογή της διδασκαλίας της Καμπαλά στα χριστιανικά μυστήρια.

Ο παράδεισος αναπαρίσταται από μια σειρά κύκλων μοιρασμένων δια του σταυρού που φέρει στο μέσο το ρόδο με τα πέταλα ελαφρά ξεδιπλωμένα. Στα διάφορα άσματα του παραδείσου, σύμβολα όπως η μυστική κλίμακα, ο αυτοκρατορικός αετός, ο πελεκάνος, οι τρεις στήλες, αλλά και ολόκληρο το έργο του Δάντη παρουσιάζει χτυπητές ομοιότητες σε πάρα πολλά σημεία, με τα μέχρι σήμερα τυπικά του τεκτονισμού.

Ήδη οι παρενέργειες της επαφής της Ευρώπης με τους Άραβες που επανέφεραν την Ελληνική σοφία γίνονταν πλέον ορατές. Από την άλλη, οι σταυροφορίες ξαναέφεραν σε επαφή την Δύση και το Βυζάντιο, όπου είχε αρχίσει μυστικά η ενασχόληση με τις απαγορευμένες τέχνες, με αποτέλεσμα, εννέα σταυροφόροι της πρώτης σταυροφορίας, να μυηθούν στη μυστική γνώση που ο Μιχαήλ Ψελλός ήδη ενασχολούνταν, ωθούμενοι στη συνέχεια στην ίδρυση του τάγματος των Ναϊτών.

Η μετέπειτα επαφή των σταυροφόρων με τα Αραβικά εργαστήρια της γνώσης, συμπλήρωνε την εκπαίδευσή τους και γεννούσε τους σοφούς, οι οποίοι στα μυστικά δώματα των κρυφών συνάξεων, ψιθύριζαν χαμηλόφωνα στους μαθητές τους τα μεγάλα απόρρητα των μυστηρίων.

Η καθολική εκκλησία, ξαναανακάλυψε τον Αριστοτέλη και άθελά της έδωσε χώρο στην ανάπτυξη του ορθολογισμού. Κατά εκατοντάδες άρχισαν να μελετώνται και να μεταφράζονται τα κλασσικά κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας, μαζί με αυτά όμως, η Δύση έρχονταν σε επαφή και με τα απόκρυφα Ερμητικά κείμενα.

Ο Μέγας Αλβέρτος, εκτός από φωτισμένος διανοούμενος και θεολόγος, ήταν ο μεγαλύτερος αποκρυφιστής, ο πρώτος μεγάλος Μάγος στην αυγή της αναγέννησης της Ευρώπης. Εκτός από μεγάλος διδάσκαλος και μετέπειτα σημείο αναφοράς για κάθε σοφία, ουσιαστικά ήταν ο πρόδρομος της αποκατάστασης της λογικής, του ορθού λόγου.
Ο ορθός λόγος όμως, ουδέν όριον επιδέχεται στην αναζήτηση της αλήθειας.

Έτσι, μαζί με τις μεταφράσεις των κλασσικών συγγραμμάτων, μεταφράζονταν και Ερμητικά, Καβαλιστικά και Αλχημιστικά κείμενα, προσπαθώντας ουσιαστικά να αποτελέσουν την γέφυρα μεταξύ των αρχαίων μυητικών μυστηρίων, τα οποία βίαια ανέστειλε ο Κωνσταντίνος και ο Θεοδόσιος. Στην πράξη, γίνεται μια προσπάθεια αναβίωσης κάποιων μυητικών δρώμενων, δυστυχώς όμως η θράκα στους αρχαίους βωμούς είχε σβήσει και μόνον μία ατελής ανασκευή ήταν πλέον εφικτή, γεγονός βέβαια που αδυνατεί να επικαλεστεί διαδοχή των αρχαίων μυστηρίων.

Για την ανασκευή κάποιων μυητικών μυστηρίων, μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται σε σύγχρονα της εποχής εκείνης αλληγορικά κείμενα, όπως και σε παλαιότερα, αλλά κατά κύριο λόγο στην μεταστοιχείωση που υποδείκνυε η Αλχημεία και οι εσωτερικές ερμηνείες των υπαρχόντων δογμάτων, κατά κανόνα βέβαια του εσωτερικού μύθου του χριστιανισμού.

Ένα αλληγορικό μυθιστόρημα των Ρωμαϊκών χρόνων - 2ος αιώνας της κοινής χρονολόγησης – «οι μεταμορφώσεις» του Απουλήιου, ή  «ο χρυσός όνος», όπως έγινε γνωστό, όπου ο ήρωας του βιβλίου Λούκιος, χρίζεται ιερέας της Ίσιδας στην Ελλάδα και μετά μεταβαίνει στην Ρώμη, έγινε το πλέον διαδεδομένο από τον 12ο αιώνα και μετά.
Ο συγγραφέας υποτίθεται αναπαριστά τις τελετουργίες και τα μυητικά μυστήρια της αρχαίας Αιγύπτου, με αποτέλεσμα να επηρεάσει δραστικά τόσο στην ανασκευή των μυστηρίων, όσο και στο να επικρατήσει η αντίληψη ότι γενέτειρα των εσωτερικών μυστηρίων ήταν η Αίγυπτος, αντίληψη που την συναντάμε στην πλειονότητα των μετέπειτα εσωτερικών ταγμάτων στην Ευρώπη, στα Τεκτονικά και ειδικά στον τύπο του Μέμφις – Μισραϊμ, όπως και σε πληθώρα Ροδοσταυρικών Ταγμάτων. Συμπλήρωμα και συνηγορία, απετέλεσε και ένα ακόμα μυθιστόρημα, ο «Σήθος» του Τερασόν που εκδόθηκε το 1731 και έγινε πασίγνωστο στους εσωτερικούς κύκλους, όπου ο ήρωας Σήθος, μεταβαίνει στην Μέμφιδα και μυείται σε κρυφούς χώρους στις πυραμίδες.

Το μυθιστόρημα του Τερασόν, εκτός του ότι επηρέασε τα εσωτερικά τάγματα της εποχής, έδωσε και το σενάριο για το εξέχον έργο του Μότσαρτ, τον «Μαγικό Αυλό». Η ιστορική και αρχαιολογική έρευνα, έχει πλέον ανατρέψει αυτήν την λανθασμένη αντίληψη, καθότι αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν μυστικά μυητικά μυστήρια στην αρχαία Αίγυπτο, εφόσον όλες οι τελετουργίες ήταν θρησκευτικού χαρακτήρα και ανοιχτές για όλους.

Ο Απουλήιος στην ουσία περιέγραψε Ελληνικά και Ρωμαϊκά μυητικά, αποδίδοντάς τα στην Αίγυπτο, κάτι που δεν ήταν ασυνήθιστο για την εποχή εκείνη, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Αίγυπτος είχε περιβληθεί με έναν μυστηριακό μανδύα που κάλυπτε την Μαγεία και μαγικές τελετουργίες. Στο μυθιστόρημα του Απουλήιου, γίνεται μνεία για την μεταμόρφωση του ήρωα σε Όνο και για να ξαναγίνει άνθρωπος, πρέπει να φάει ένα ρόδο, πράγμα που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο και γιατί οι άνθρωποι δεν τον άφηναν να πλησιάσει τις τριανταφυλλιές, αλλά και γιατί τα αγκάθια τον εμπόδιζαν να πλησιάσει ένα ρόδο.

Το ρόδο, ως το αρχαιότερο σύμβολο που αναπαριστά την θηλυκή αρχή, απασχόλησε πολύ και συνεχίζει να απασχολεί τον κάθε εσωτεριστή. Συνδυασμένο με τον Σταυρό, σύμβολο του υλικού, έδωσε ένα από τα πιο διαδεδομένα και με βαθειά σημασία, εσωτερικό σύμβολο και χαρακτήρισε ένα ολάκερο εσωτερικό κίνημα. Τον Ροδοσταυρισμό.

Είδαμε παραπάνω ότι κυκλοφόρησε το 1260 «το μυθιστόρημα του Ρόδου», το οποίο όμως δεν ήταν το μοναδικό, γιατί με τον ίδιο τίτλο, γράφτηκε μυθιστόρημα και από τον Arnoldus Villanova, τον επονομαζόμενο Doctor Illuminatus, όπως και από τον Ortholanus και από τον Roger Bacon τον 13ο αιώνα, τον επονομαζόμενο Doctor Ad mirabilis.

Τελευταίος που συνέγραψε «Μυθιστόρημα του Ρόδου», ο Nicolas Flamel, διάσημος Παρισινός γιατρός και εσωτεριστής, από το 1330-1413, αφιερώνοντας μάλλιστα το «Μυστικό Ρόδο» στην Αφροδίτη, με το ίδιο πνεύμα που οι χριστιανοί αφιερώνουν το Ρόδο στην Μαρία.


Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής εκείνης, από τον 10ο έως τις αρχές του 14ου αιώνα, ήταν κατά πρώτον η πρωτοκαθεδρία που καταλαμβάνει πλέον ο ορθός λόγος, ο ορθολογισμός –με τον Θωμά τον Ακινάτη μάλλιστα ακόμα και  η δυτική εκκλησία ασπάστηκε πλήρως την Αριστοτέλεια λογική- και δεύτερον, μέσα από την διάδοση των γνώσεων και μάλλιστα Ερμητικών, Αλχημιστικών και Καβαλιστικών, διακρίνουν οι σοφοί τις πλάνες των κυριολεκτικών ερμηνειών που επέβαλε η εκκλησία στους εσωτερικούς μύθους, με αποτέλεσμα να παρατηρείται, στην αρχή μια καλυμμένη σάτιρα για την εκκλησία και στη συνέχεια μια σχεδόν απροκάλυπτη αντιπαράθεση στο δόγμα, συνοδευόμενη από θέσεις και απόψεις που επανεισήγαν παλιές παραδοσιακές αντιλήψεις, κύρια της αρχαιοελληνικής παράδοσης.

Παράλληλα όμως με την καθιέρωση του ορθολογισμού, ως αντίδραση στην πρωτοκαθεδρία του νου, αναδεικνύεται ο μυστικισμός, με τους μεγάλους μυστικούς της Δύσης,  τον Eckart και τον Tauler και με τους Μυστικούς και το  κίνημα των Ησυχαστών στο Βυζάντιο.

Ήδη από τον Μάξιμο τον Ομολογητή (6ος – 7ος αιώνας) είχε τεθεί το θέμα των δύο δρόμων για την αναζήτηση της αλήθειας. Ο πρώτος δρόμος είναι μέσω του Λόγου ή του νου, μέσω της συλλογιστικής. Για να είναι αποτελεσματικός όμως, πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία του αισθητού με το νοητό. Αυτό κατά τον Μάξιμο επιτυγχάνεται με την αλληγορία και τον συμβολισμό, άποψη που πασίδηλα φανερώνει τον νόμο των αντιστοιχιών των Ερμητικών, επικυρώνοντας το απόφθεγμα, όπως πάνω έτσι και κάτω.

Ο άλλος δρόμος αναζήτησης της αλήθειας για τον Μάξιμο και για όλους ανεξαιρέτως τους «Μυστικούς», είναι ο δρόμος της εσωτερικής ενόρασης, ο δρόμος της καρδιάς. Ο δρόμος της καρδιάς προϋποθέτει κατά πρώτον, αδιάλειπτη προσευχή. Εδώ, λέγει ο Συμεών ο νέος θεολόγος (10ος – 11ος ), χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Αν σηκώνεις τα χέρια σου στον ουρανό και τα μάτια σου και τον νουν σου και φαντάζεσαι με τον νουν σου θεία νοήματα και τα αγαθά του ουρανού, (μερικές φορές χύνεις δάκρυα και κλαις), να είσαι βέβαιος ότι βρίσκεσαι στο δρόμο της πλάνης. Δεν αποκτάς έτσι τις αρετές και την απάθεια. «Τέτοιοι βλέπουν φως με τα μάτια του κορμιού τους, και αγροικούν ευωδίας και ακούουν φωνάς με τα αυτιά τους κλπ.κλπ.. και σιγά σιγά δαιμονίζονται».

Δεύτερη προϋπόθεση είναι  η καρδιά να στραγγαλίσει το νου και μόνον τότε εξασφαλίζει τη γνώση των αρχών και την ορθή εκτέλεση των θείων εντολών. Η ένωση με το Θεό, έλεγαν οι βυζαντινοί Μυστικοί, γίνεται όταν το πνεύμα επιτύχει να προσελκύσει το νου στο βάθος της καρδιάς, τον στραγγαλίσει, του απαγορέψει τη συνήθη κίνησή του προς τα εξωτερικά αντικείμενα και από την Βαβυλώνα τον επαναφέρει στη Σιών.

Τρίτη και βασικότερη προϋπόθεση που απαιτεί ο δρόμος της καρδιάς, είναι η αποκλειστική αφιέρωση, η αναχώρηση από τα εγκόσμια και ο αυστηρός ασκητισμός.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: polo στις Φεβρουαρίου 21, 2013, 16:20:51
...
δεν βλέπω που κολλάει το 'ροδοσταυρικό' (ως τίτλος) δε κάτι που είναι Ελληνικό.

Αγαπητέ polo, λυπάμαι αλλά έχει δοθεί ήδη πάρα πολύ πληροφορία που το αποδυκνείει... πως ο Ροδοσταυρισμός-Πανθεϊσμός και ο Αυτόχθονας Ελληνισμός-Πανθεϊσμός είναι ταυτόσημες έννοιες.  Δυστυχώς όμως, μας έχουν μάθει να μην ερευνούμε σε βάθος, και αποτυγχάνουμε, και να μορφωθούμε, αλλά και να φωτιστούμε...

...
Ίσως να χάνομαι στην "πάρα πολύ πληροφορία" λοιπόν, έχω στο νου κάτι πιο απλό.
Δεν μιλώ τόσο για το περιεχόμενο όσο για την ταμπέλα, γιατί δηλ. Ροδοσταυρισμός;

Ας πούμε κάτι που θα θεμελείωνε άμεσα το πράγμα θα είχε ίσως με την εξής μορφή:
Ροδοσταυρισμός-Πανθεϊσμός και ο Αυτόχθονας Ελληνισμός-Πανθεϊσμός είναι ταυτόσημες έννοιες γιατί...
..... [το τάδε -Έλλην- τότε...είπε/έκανε/έδειξε]
......[στο τάδε Ελληνικό έργο τέχνης... αυτό....]

Όπως το έχετε θέσει - αν κατάλαβα καλά - η σύνδεση είναι έμμεση - λόγω του κοινού παρονομαστή "Πανθεϊσμός" κι όχι γιατί υπάρχει κάποια άμεση σχέση ή ότι επειδή κάποτε Έλληνες σύνδεσαν την αναζήτηση με το ρόδο και το σταυρό (εκτός χριστιανισμού εννοώ).

Ωραίο το κείμενο ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΣΜΟΣ : Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
να σταθώ σ'αυτό"Το ρόδο, ως το αρχαιότερο σύμβολο που αναπαριστά την θηλυκή αρχή, απασχόλησε πολύ και συνεχίζει να απασχολεί τον κάθε εσωτεριστή. Συνδυασμένο με τον Σταυρό, σύμβολο του υλικού, έδωσε ένα από τα πιο διαδεδομένα και με βαθειά σημασία, εσωτερικό σύμβολο και χαρακτήρισε ένα ολάκερο εσωτερικό κίνημα. Τον Ροδοσταυρισμό"
Όπως το καταλαβαίνω βλέπετε σ'αυτό το σύμβολο την, μεταγεννέστερη πάντως, έκφραση ιδεωδών του Ελληνισμού. Οπότε το υιοθετείτε. Μάλιστα. Έτσι το καταλαβαίνω.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 21, 2013, 21:38:19
Όπως το έχετε θέσει - αν κατάλαβα καλά - η σύνδεση είναι έμμεση - λόγω του κοινού παρονομαστή "Πανθεϊσμός" κι όχι γιατί υπάρχει κάποια άμεση σχέση ή ότι επειδή κάποτε Έλληνες σύνδεσαν την αναζήτηση με το ρόδο και το σταυρό (εκτός χριστιανισμού εννοώ).

Ο ισοσκελής σταυρός1 συσχετίζεται με τα 4 στοιχεία (φωτιά, αέρα, γη, νερό) και το ρόδο είναι η Πεμπτουσία, ή το 5ο στοιχείο, ή ο αιθέρας.  Δεν έχει KAMIA ΣΧΕΣΗ με τον εβραιοχριστιανισμό.

Δεν υπάρχει καμία έμμεση συσχέτιση του Ελληνισμού και του Ροδοσταυρισμού.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.

'Οχι Γιάννης, Γιαννάκης δηλαδή.

Αγαπητέ Polo, ειλικρινά δεν μπορεί να επέλθει η κατανόηση, αν δεν μελετήσουμε

1. τι πραγματικά είναι ο Ελληνισμός
2. τι πραγματικά είναι Ροδοσταυρισμός
3. τι πραγματικά είναι ο Πανθεϊσμός

και πραγματικά, πολύ ορθά, έθεσες όλες αυτές τις απορίες, που δείχνουν τελικά, πόσο ξερίζωσαν τους Έλληνες από τις ρίζες τους.

Είναι σαν τα υιοθετημένα ορφανά, να βλέπουν τους εξ' αίματος, Γονείς τους, μετά από 1700 χρόνια, και να μην τους αναγνωρίζουν...

Χρειάζεται όμως μελέτη... διατριβή και κατανόηση...
Τα υλικά έχουν δοθεί για να λειανθεί ο λίθος της Φιλοσοφίας και της Αλήθειας...

Προτεινόμενα Βιβλία και Ταινίες από την ΑΜΡΑ
http://www.amra.gr/forum/index.php?board=74.0
_________________________________________________________________________

1 Βλέπε Ελληνική σημαία...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 21, 2013, 21:58:46
Να αρχίσουμε από την αρχή, και να ξεμπλέξουμε το κουβάρι....

Τι θεωρείς αγαπητέ Polo, πως είναι ο Ελληνισμός?
Και τι θεωρείς πως είναι ο Ροδοσταυρισμός?
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: polo στις Φεβρουαρίου 22, 2013, 10:22:04
Να αρχίσουμε από την αρχή, και να ξεμπλέξουμε το κουβάρι....

Τι θεωρείς αγαπητέ Polo, πως είναι ο Ελληνισμός?
Και τι θεωρείς πως είναι ο Ροδοσταυρισμός?

Ότι και να είναι ο Ελληνισμός (και οι απόψεις φαίνεται να είναι τόσο πολλές όσο οι... Έλληνες) ο Ροδασταυρισμός είναι κίνημα εσωτερικής αναζήτησης (έτσι τουλάχιστον διαβάζω περιγράφεται) με απαρχές κάπου μεταξύ 13ου-17ου αιώνα κάπου στην Ευρώπη (εκτός Ελλάδας δηλαδή, από μη Έλληνες και πάνω από χίλια χρόνια μετά από το στάδιο του Ελληνισμού που έθεσε τα πρότυπα που αναγνωρίζουμε ως 'Ελληνικά'). Θέλω να δω πως συνδέεονται (αν) αυτά τα δύο οπότε και ρωτώ. Δηλαδή, αν δεν υπήρχε η εκκινηση του Ροδοσταυρισμού στη δύση εκεί γύρω στην Αναγέννηση (δηλαδή εκτός ορίων Ελληνισμού), θα μπορούσε να είχε περάσει από το νου κάποιων στην Ελλάδα των νεώτερων χρόνων να συνδέσει το πράγμα με τον Ελληνισμό, και γιατί; Πχ εύκολα συνδέουμε την Ελλάδα με τη Φιλοσοφία γιατί υπάρχει άμεση σύνδεση. Αναζητώ (μια και μου κέντρισε το ενδιαφέρον) τις συνδέσεις με τον Ελληνισμό.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 22, 2013, 11:40:47
Αγαπητέ όπως διαπιστώνεται από την κατάθεσή σου, πιο εύκολα δίνεται ορισμός το τι είναι Ροδοσταυρισμός, αν και λανθασμένα, από πολλές ψευτο-ροδοσταυρικές οργανώσεις, παραθρησκευτικού περιεχομένου, μια και συγκλίνουν προς μία χριστιανική αίρεση...

Απεναντίας, όμως ο 'Ελληνας δυσκολεύεται σήμερα να ορίσει τι είναι Ελληνισμός...
Και εδώ υπάρχει η Μεγάλη Ελληνική Τραγωδία...

Να βρει ξανά ο κάθε 'Ελληνας τις ρίζες του...

Εμείς οι Αυθεντικοί Εσωτεριστές, που ασχοληθήκαμε με το Αυθεντικό Μονοπάτι, του Εσωτερισμού, διότι υπάρχουν και παράπλευρα, ψευδο-εσωτερικά μονοπάτια, που οδηγούν σε γκρεμούς, και λύκους που τρώνε πρόβατα, εμείς λοιπόν, που ψάξαμε σε βάθος, την ιστορία της εσωτερικής φιλοσοφίας, διαπιστώσαμε την πηγή του προβλήματος που βασανίζεται όλη η ανθρωπότητα...

Καιρός όμως να ψάξει ο κάθε 'Ελληνας πολίτης αυτής της χώρας, γιατί τσάμπα έχει τον τίτλο του Φωτισμένου, μια και ΕΛΛΗΝ σημαίνει ο Φωτισμένος της Γης, και δυστυχώς δεν το γνωρίζει αυτό κανένας, εκτός από κάποιους ελάχιστους, που μπορεί τις περισσότερες φορές να μην είναι και Ελληνες στην καταγωγή1...

Και αυτή είναι η μεγάλη τραγωδία μας...

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ορίσουμε, να περιγράψουμε, να προσεγγίσουμε τι είναι ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, δηλαδή η Φωτισμένη ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του κόσμου, ας βρούμε τον εχθρό στην παιδεία μας, που ρημάζει τις Ελληνικές ψυχές, και ονομάζεται εβραιοχριστιανική κατήχηση, ένας ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, που διδάσκει όλους τους 'Ελληνες να σιχαίνονται τις Αυτόχθονες ρίζες τους, διότι όπως προπαγανδίζουν τα λαμόγια, οι Αρχαίοι 'Ελληνες, ήταν ανώμαλοι, έκφυλοι, ειδωλολάτρες, είχαν δούλους και σκότωναν παιδιά, και ευτυχώς ήρθαν οι σωτήρες οι εβραίοι και μας έσωσαν τους 'Ελληνες...

Ντροπή μας ειλικρινά...

Περνάμε την τελευταία μας κρίση, πριν την Μεγάλη Αλλαγή...

Ή θα πάμε στο ΦΩΣ, ή θα γκρεμοτσακιστούμε στα μαύρα φασιστικά σκοτάδια...

'Εχουμε ευθύνη όλοι οι 'Ελληνες που γνωρίζουμε την Αλήθεια να αγωνιστούμε για την Σωτηρία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλου του κόσμου.

Ο εχθρός βρίσκεται εντός στην ψυχή του κάθε 'Ελληνα, και λέγεται παραποίηση της Ιστορικής Πραγματικότητας, λέγεται εβραιοχριστιανική μισελληνική κατήχηση, και μόνο όταν διαπιστώσουμε το μοναδικό τσιπάκι (μάτριξ) ελέγχου που έχουν εμφυτεύσει μέσα μας, κατά την μαύρη τελετή της χριστιανικής βάπτισης, τότε μόνο έχουμε ελπίδα να σωθούμε...

'Ολα αυτά μπορεί να ακούγονται σε κάποιον που δεν έχει εντρυφήσει στο θέμα του Ελληνικού Εσωτερισμού, ως γραφικά και συνωμοσιολογίες.  'Ομως είναι άκρως πραγματικά, και εκείνοι που είναι έτοιμοι να δουν, καταλαβαίνουν πολύ καλά και τι λέμε και τι πράττουμε για την Ελλάδα...

Από το 2007 που εμφανίστηκε η ΑΜΡΑ, πολλά έχουν αλλάξει για την Ελλάδα, και είναι μόνο η ΑΡΧΗ...

Πολλά θα αλλάξουν ακόμα...

Αλλά είναι στο χέρι μας, το αποτέλεσμα, αν είναι ΦΩΣ, ή ΣΚΟΤΑΔΙ...

Διότι ο θυμός είναι τεράστιος, για όλη αυτή την Απάτη και το 'Εγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, που διαπράττεται καθημερινά, και ή θα υπάρχουν μεγάλες εκρήξεις βίας, ή με ωριμότητα θα λύσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, το Παγκόσμιο Πρόβλημα.

Αυτός είναι και ο λόγος που συνδέσαμε, τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, που βασίζεται στον Ευρωπαϊκό Ροδοσταυρισμό (ελευθερία, ισότης, αδελφότης), με τον Ελληνικό Διαφωτισμό (ψωμί, παιδεία, ελευθερία), που βασίζεται στα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια2...

Για να λάμψει όλη η Ιστορική πραγματικότητα, της Καταστροφής της Ελληνικής Γνώσης3, της Παραποίησης της Ελληνικής Πραγματικότητας, και η επανεισαγωγή του απόηχου, των Ελληνικών αξιών, ιδεών, γνώσης και επιστήμης, από το Εξωτερικό, πίσω στην σκλαβωμένη επί εκατοντάδες χρόνια Μητέρα Ελλάδα.
___________________________________________________________________________

1 Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας... 1:30

zappIT.gr Ο Ζero των Vegas για Χρυσή Αυγή
http://www.youtube.com/watch?v=Cpl80zSJNVM&feature=related

2 Ευστάθιος Λιακόπουλος - Τα Ορφικά Μυστήρια και η Αρχαία Ελληνική Μεταφυσική
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1045.0.html

3 Official Agora Trailer English HD
https://www.youtube.com/watch?v=RbuEhwselE0

ΠΕΡΙ «ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ»
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,870.0.html
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 23, 2013, 20:26:45
Ας δούμε λοιπόν πως οι Εβραίοι παραποιούν την Ιστορία, και παρουσιάζουν άλλη πραγματικότητα...  Οι Ναϊτες ήταν ενάντια στην Απάτη του Εβραιοχριστιανισμού, και έτσι πατούσαν και έφτυναν τον σταυρωμένο, δείχνοντας πως είναι πολέμιοι σε αυτό το Εγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.


(http://4.bp.blogspot.com/_YKPd1gUPBrw/TBHXWmlW8HI/AAAAAAAAEoI/mq1lYjluzQ4/s320/templars.jpg)

Αργότερα όμως τους Παρουσίασαν ως Χριστιανούς.

(http://2.bp.blogspot.com/_syDDNhjc70U/SdzeSMLfUJI/AAAAAAAAAZU/D4_DJXNheTc/s400/KingJesus250.jpg)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 23, 2013, 20:30:41
Σήμερα οι αρχικά Πανθεϊστές - Εσωτεριστές Ναϊτες, παρουσιάζονται ως Εβραιοχριστιανική Αίρεση. Οι Σημερινοί ψευδο-Ναϊτες εκκλησιάζονται δίπλα στον σταυρωμένο Ιησού, ενώ οι Αυθεντικοί Ναϊτες, πολέμησαν την Απάτη του Χριστιανισμού.

(http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/229966_112190678939956_1103749507_n.jpg)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 23, 2013, 20:33:43
(http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/307934_112183192274038_881912786_n.jpg)


(http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/479970_124502977708726_803207189_n.jpg)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 23, 2013, 20:45:40
Το βλέπετε αυτό πως ο Πολιτικός και θρησκευτικός Φασισμό, ο εβραϊσμός, παραποιεί την Ιστορία?

Και ο Χριστιανισμός είναι Εβραϊκή Αίρεση...

Δυστυχώς όμως μας έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου, που θεωρούμε πως είμαστε εναντίον του Εβραϊσμού, ενώ την ίδια στιγμή μας έχουν καταφέρει τους 'Ελληνες να σκύβουμε κεφάλι στο Ισραήλ και στον Κύριο της Σιών, που είναι ένα σύμβολο του εβραϊσμού, και αυτός είναι ο ανύπαρκτος Ιησούς Χριστός.

Αν καταλάβουμε την ψυχολογική παγίδα που μας έστησαν και πως αυτοί οι μαύροι μάγοι, αιχμαλώτησαν την ψυχή του κάθε 'Ελληνα, έχουμε και την δυνατότητα, να ελευθερωθούμε.  Ειδάλλως... σκούρα τα πράγματα...

Μας περιμένει κατήφορος και πολιτισμικός και οικονομικός, αν δεν ξυπνήσουμε οι 'Ελληνες, και δούμε την γυμνή πραγματικότητα μπροστά μας, πως η Ελλάδα μας, είναι μια υπνωτισμένη Βασιλοπούλα, που καλούμαστε και ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ...

Και απελευθερώνοντας την Ελλάδα, όλη η Σοφία του Κόσμου, η Γνώση του Υδροχόου, θα ξαναδοθεί στα παιδιά της Γης, και θα ζήσουμε εμείς καλά, και όλοι οι υπόλοιποι ακόμα καλύτερα...

Μοιάζει με παραμύθι, αλλά είναι ένα πραγματικό παραμύθι...

Μας παραμύθιασαν αδέλφια Ελληνες, μας παραμύθιασαν, τα βαμπίρια...

Καιρός όμως να ξυπνήσουμε και να αποκαταστήσουμε την Πραγματικότητα...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 23, 2013, 20:53:05
Ο Ελληνικός Σταυρός λοιπόν, έγινε ο Ρόδινος Σταυρός, και κατόπιν ονομάστηκε Ροδοσταυρισμός.

Ο Ελληνικός Πανθεϊσμός, μία ολόκληρη Κοσμογονία, Φιλοσοφία, Επιστήμη, Γνώση ορατών και αοράτων, πέρασε, στον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, μέσω των Ναϊτών, των Ροδόσταυρων και των Ελευθεροτεκτόνων.

Και κατόπιν, όλα τα εσωτερικά τάγματα έγιναν εβραιοχριστιανικά...
'Εγιναν ο σκοταδισμός, τον οποίο κυνηγούσαν και έτσι η εσωτερική γνώση και πάλι εξαφανίστηκε, από τις διδασκαλίες αυτών των σχολών, το ΦΩΣ ΣΥΣΚΟΤΙΣΤΗΚΕ...

Μέχρι που μία Νέα Σχολή γεννήθηκε, μία Αυθεντική Ελληνική Σχολή, μία Αυθεντική Ροδοσταυρική Σχολή, με Αποστολή να Αποκαταστήσει την Αλήθεια, και την Χαμένη Εσωτερική - Μυστηριακή Ελληνική Γνώση, πίσω στην χώρα Φωτός Ελλάδα, και μέσω της Ελλάδας, να απλωθεί ξανά το Ελληνικό ΦΩΣ, σε όλη την οικουμένη.
__________________________________

''Καταραμένε Έλληνα,

Όπου να γυρίσω τη σκέψη μου, όπου και να στρέψω τη ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω.

Τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά μου, πρώτος κι αξεπέραστος.

Επιστήμη αναζητώ, μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.

Για δημοκρατία διψώ, ισονομία και ισοπαλία, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.

Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση.

Γιατί να σ' αγγίξω;

Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;

Γιατί δεν μ' αφήνεις στη δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;"
Friedrich von Schiller
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 23, 2013, 21:18:43
Τι σημαίνει λοιπόν πολιτισμικά, ένας άνθρωπος να είναι χριστιανός, και τι σημαίνει να είναι 'Ελληνας.

Ο χριστιανισμός δημιουργεί οικονομικούς και ψυχικά αδύναμους δούλους, ενώ ο Ελληνισμός Ελεύθερους Συν-δημιουργούς.

Η θρησκεία είναι εργαλείο της πολιτικής, και έχει χρησιμοποιηθεί για την εκμετάλλευση των ανθρώπων.

Δια του φόβου, στο υπερφυσικό, σε αυτά που δεν κατανοεί ο κάθε άνθρωπος, τον φοβίζουν με δεισιδαιμονίες, τον χειραγωγούν, τον εκβιάζουν, τον κρατάν αδύναμο σκλάβο, κάποια λαμόγια λοιπόν, εκμεταλλεύονται την μάζα προς οικονομικό τους όφελος, δια της θρησκείας.

'Οταν λοιπόν έρχεται ο Ελληνισμός, η Ελληνική Γνώση, Φυσική και Μεταφυσική, και Ελευθερώνει τον Ανθρωπο, από όλες τις ερωτήσεις και απορίες του, και του δίνει να κατανοήσει ποιος είναι και τι δυνατότητες έχει, όλα αυτά τα λαμόγια του Φασισμού και του Σκοταδισμού, γίνονται παρελθόν... Πουφ! Εφυγαν...

Γι΄αυτό λοιπόν κυνηγούν την Ελληνική Γνώση...

Είναι αυτό κατανοητό?  Ποιο ξεκάθαρα δεν γίνεται να τα πούμε τα πράγματα.

Η Ελληνική Γνώση, λοιπόν, μορφώνει τον κάθε άνθρωπο, στην πραγματική του ταυτότητα, του γνωστοποιεί τις δυνατότητες του, πως είναι ένας μικρός θεός, και πώς μπορεί να ευημερεί στον πλανήτη Γη, ζώντας αρμονικά με το περιβάλλον του.

Γι αυτό λοιπόν αυτή η Γνώση είναι επικίνδυνη, για κάθε δικτατορικό και σκοταδιστικό σύστημα...
Διότι απελευθερώνει τον λαό, και καταστρέφει την Ολιγαρχία, την Πυραμίδα των Ελίτ, εξ' Αιγύπτου.

Δεν είναι τραγικό πως υπήρχαν εδώ και χιλιάδες χρόνια, στην εποχή του Ιπποκράτη1, θεραπείες, φυσικές, που σήμερα δεν είναι διαθέσιμες, αλλά απεναντίας οι άνθρωποι όχι μόνο δεν θεραπεύονται αλλά καταστρέφονται2 από την Μαφία των Φαρμακοβιομηχανιών, που γνωρίζουμε σε ποια χέρια βρίσκονται?  

Διότι όταν είσαι άρρωστος, είσαι αδύναμος να αγωνιστείς, είσαι αδύναμος να πολεμήσεις την απάτη και το έγκλημα γύρω σου.  Και αν τυχόν και αντιδράσεις, υπάρχει ένας υπέροχος κλάδος καταστολής3, που ονομάζεται ψυχιατρική, και πολύ ειρηνικά, και χριστιανικά, θα σου βουλώσουν το στόμα, και θα σε καταστήσουν ανίκανο, να αντιδράς πια.

Αν λοιπόν η Ελληνική Γνώση, ξανάρθει στο ΦΩΣ, και η Ελληνική θεραπεία, ξαναδοθεί δικαίως πίσω σε όλους τους 'Ελληνες, και μέσω των Ελλήνων σε όλους τους ανθρώπους της Γης, αυτό θα σημαίνει την Ανατολή μιας Νέας Χρυσής Εποχής, που αναμένουμε όλοι...
____________________________________________________________________________
1 Ομοιοπαθητική: Η Αναγέννηση του Ιπποκρατισμού στην Ιατρική
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,882.0.html

2 Οι φαρμακευτικές δεν υπηρετούν την υγεία
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2569.0.html

Dr. Murray, Τι δεν μας λένε οι Φαρμακοβιομηχανίες, και οι Γιατροί δεν γνωρίζουν
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,3073.0.html

3  Βάζοντας τέλος στην Ψυχιατρική Απάτη και Κακοποίηση
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2572.0.html
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 23, 2013, 22:44:37
Που βρισκόμαστε σήμερα στην Ελλάδα, όσον αφορά την απελευθέρωσή μας, από τον θρησκευτικό σκοταδισμό και φασισμό?

http://www.inews.gr/148/ena-vima-prin-apo-ton-aforismo-o-tkourakis.htm

Ενα βήμα πριν από τον «αφορισμό»1 ο Τ.Κουράκης
01/28/2013 - 19:26

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την επιβολή φόρου στους πιστούς χριστιανούς για να καλύπτονται οι μισθοί των ιερέων με τους μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Ανθιμο και Πειραιώς Σεραφείμ να του απαντούν σε οργισμένο τόνο.
 
  Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «πολιτική κουταμάρα« εκ μέρους του κ. Κουράκη προσθέτοντας ότι «με την ίδια λογική όσοι δεν έχουν παιδιά δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους για σχολεία».
 
  Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σημείωσε «Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ένα λάθος της Αριστεράς. Αυτές οι απόψεις είναι το λιγότερο αφελείς και ασταθείς. Αυτή η στιγμή η Αριστερά μιλά συνέχεια για το διαχωρισμό έθνος-εκκλησία. θέλουν να αποχριστιανοποιήσουν το έθνος αλλά αυτό μπορεί να συμβεί στο γένος των Ελλήνων; Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ δεν θέλουν τη συμπόρευση έθνους-εκκλησίας».
 
  Πυρά δέχθηκε ο Τάσος Κουράκης και από το ΠΑΣΟΚ, μέσω του Γιώργου Κουτρουμάνη ο οποίος τόνισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια τακτική να υποστηρίζει και να υιοθετεί το οτιδήποτε. Θεωρώ ότι δεν είναι σοβαρή η πρόταση Κουράκη», ενώ ο Παναγιώτης Μελάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε «Έλληνες και εκκλησία είμαστε το ίδιο. Εάν δεν υπήρχαν σήμερα τα συσσίτια2 της εκκλησίας, οι παράνομες και εγκληματικές ενέργειες θα είχαν αυξηθεί».
 
  Ωστόσο, ο Βασίλης Οικονόμου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι το κόμμα του είναι υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους και ανέφερε ότι «Μια από τις προτάσεις που είχαμε κάνει είναι ο περιορισμός της μισθοδοσίας των ιερέων»
 
  Αναφορικά με τις δηλώσεις Κουράκη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας επισήμανε «Ο Κουράκης εξέφρασε τη γραμμή του κόμματος. Θα κατοχυρώσουμε τις συντάξεις του χαμηλού κλήρου».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
________________________________________________________________________

1 Ο αφορισμός είναι τελετή μαύρης μαγείας, που στοχεύει να καταστρέψει το άτομο ολοσχερώς, να καταστρέψει την ψυχή του, και αυτή η μαύρη τελετή, γίνεται από τους καλους χριστιανούς, (βλέπε αφορισμός Βενιζέλου http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,865.0.html  )

2 'Οπως κάθε χούντα, δίνουν ψίχουλα στον λαό και κρατάν τα φιλέτα, τα οποία κλέβουν από τον λαό.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 23, 2013, 22:56:15
Μέσα από την θρησκεία λοιπόν, κάνουν ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...........................................
ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΑΜΠΙΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ.........


Ας δούμε λοιπόν, και πάλι τον αφορισμό προς τον Μέγα Ευεργέτη της Ελλάδος Ελευθέριο Βενιζέλο, που φυσικά και αυτός, ο άνθρωπος, γνώριζε πολύ καλά τι καθάρματα είναι...

ΗΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΙ , ΕΝΤΟΛΗΝ ΕΛΑΒΑΜΕΝ ΠΑΡΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΩΜΕΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΟΧΟΥ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ .

ΤΑ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΩΒ !
ΤΟ ΚYΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΝΑ !
Η ΛΕΠΡΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ !
Ο ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ !
ΤΟ ΤΡΕΜΟΥΛΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΡΡΑΓΟΥΝΤΩΝ !
ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΙ ΚΑΤΑΡΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ .

ΤΑΣ ΙΔΙΑΣ ΑΡΑΣ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΣOMΕΝ ΚΑΙ ΚΑΤ ' ΕΚΕΙΝΩΝ , ΟΙΤΙΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΑΣ ΘΕΛΟΥΣΙ ΔΩΣΕΙ ΛΕΥΚΗΝ ΨΗΦΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩΜΕΝ , ΟΠΩΣ

ΜΑΡΑΘΩΣΙΝ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΚΑΙ ΚΩΦΑΘΩΣΙ ΤΑ ΩΤΑ .

ΓΕΝΟΙΤΟ .


ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Υ.Γ. Αυτοί λοιπόν είναι οι καλοί μας εβραιοχριστιανοί του καλού θεούλη ΙΕΧΩΒΑ1 της Σιών, οι οποίοι διδάσκουν στα παιδιά μας, τα Ελληνόπουλα, να μισούν την Ελλάδα, και να λατρεύουν το Ισραήλ, που είναι ο μοναδικός λαός του θεούλη...
________________________________________________________________________

1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,865.msg7243.html#msg7243
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ : 31 
H τιμωρία των Mαδιανιτών
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 24, 2013, 00:05:15
Νατα τα χάλια μας...

http://www.e-evros.gr/index.php?sec=85&cid=17223

(23/02/2013)
Αλεξ/πολη: Έκλεψε κεριά από Εκκλησία για να μπορεί να διαβάζει.

Η κρίση μέσα από τα μάτια ενός ανήλικου μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πράξεις παραβατικότητας, οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα την απελπισία. Ένα περιστατικό που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, αποτυπώνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την κρίση και τις στερήσεις βασικών αγαθών που έχει επιφέρει σε αρκετές οικογένειες.

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα 'Γνώμη'  ένα 8χρονο παδάκι από την Αλεξανδρούπολη  αναγκάστηκε να κλέψει κεριά από Εκκλησία, μια και στο σπίτι του, όπως είπε, δεν έχουν πια ηλεκτρικό ρεύμα, αφού τους το έκοψε η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με αναγνώστες της εφημερίδας, τον 8χρονο παρατήρησαν περαστικοί, σε κεντρικό σημείο της πόλης, να κραδαίνει κεριά, τα οποία, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, αφαίρεσε από εκκλησία. «Δεν έχουμε στο σπίτι μας ρεύμα, μας το έκοψαν, και δεν μπορώ να διαβάσω για το σχολείο», είπε στους περαστικούς, αφήνοντάς τους άφωνους.

Και δυστυχώς, δεν είναι η μοναδική περίπτωση!
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 24, 2013, 01:40:31
Δηλαδή, αν δεν υπήρχε η εκκινηση του Ροδοσταυρισμού στη δύση εκεί γύρω στην Αναγέννηση (δηλαδή εκτός ορίων Ελληνισμού), θα μπορούσε να είχε περάσει από το νου κάποιων στην Ελλάδα των νεώτερων χρόνων να συνδέσει το πράγμα με τον Ελληνισμό, και γιατί; Πχ εύκολα συνδέουμε την Ελλάδα με τη Φιλοσοφία γιατί υπάρχει άμεση σύνδεση. Αναζητώ (μια και μου κέντρισε το ενδιαφέρον) τις συνδέσεις με τον Ελληνισμό.

Είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί, πως τον 10ο αιώνα μκχ, στην Ευρώπη, ο Εσωτερισμός αναβίωσε, πάνω σε Αρχαιοελληνικά κείμενα που είχαν σωθεί από τους 'Αραβες.

Για να ξεκαθαρίσουμε την εικόνα, ας δούμε πιο βαθιά τι ακριβώς είναι ο Ελληνισμός, αν και τα έχουμε ήδη περιγράψει στο παρελθόν, πάντα είναι χρήσιμη η επανάληψη και η επανανάλυση.

Αυτή η χώρα λοιπόν βρίσκεται στην Μεσόγειο, στην Μέση Γη, ή στο Κέντρο της Γης, ή στο Μέσο του Χάρτη της Γης, όπως αυτός ο χάρτης είχε σχεδιαστεί στα αρχαία χρόνια.

Είμαστε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, ανοιχτήκαμε να γνωρίσουμε πολλούς πολιτισμούς, ταξιδέψαμε, σε πολλές "Ιθάκες", και Φιλοσοφήσαμε πάνω στα Ευρήματά μας.  'Ετσι καταφέραμε να αναπτύξουμε την Φιλοσοφία και την Επιστήμη, αλλά ταυτόχρονα και την Μυητική, με την καλλιέργεια της Τέχνης και του Θεάτρου.

Αναπτύξαμε με άλλα λόγια Πολιτισμό, ενώ όσο παράξενο και να ακούγεται, άλλα μέρη του κόσμου, δεν είχαν αναπτύξει πολιτισμό.  Ζούσαν σε πιο πρωτόγονες συνθήκες διαβίωσης.

Σε αυτήν την ανάπτυξη του πολιτισμού μας, συντέλεσε, πως η Ελλάδα είναι ένας Παράδεισος, με τα βουνά, και τις θάλασσες, και έτσι ίσως μας θύμιζε μία πιο Πνευματική διάσταση, μία Ουράνια Διάσταση, και έτσι αναπτύξαμε, ανώτερες αξίες και ιδανικά, βιώσαμε την έννοια του Συνθεου, του Ελεύθερου Πνευματικά Ανθρώπου.

Επειδή όμως είχαμε πολλούς εχθρούς, κάθε λίγο, και κάποιος ήθελε να κυριαρχήσει πάνω στον Ελληνικό Παράδεισο1, καλλιεργήσαμε τα Εσωτερικά Μυστήρια, τις Αρχαίες Μυητικές Σχολές όπου αυτές έδιναν κάποια Κλειδιά, και Μυστικά καλλιεργούσαν Ηρωϊκές Ψυχές, να αναλάβουν Ηγετικό ρόλο, και να εκτελέσουν ο καθένας την δική του Αποστολή προς το σύνολο, που θα συντελούσε στην προαγωγή της Πολιτισμικής μας Κληρονομιάς.

Αυτή η Γνώση όμως καταστράφηκε από μία εβραϊκή αίρεση, τον χριστιανισμό, όπου ένα πλήθος φανατίστηκε, από μία Πολιτική Ελιτ, να καταστρέψει την Γνώση, έτσι ώστε να μπορεί να χειραγωγεί οικονομικά το πλήθος.

Ο Ελληνικός Πολιτισμός, οι Ελληνικές Επιστήμες, Θεραπείες, Δημοκρατικές αξίες κτλ, εξαφανίστηκαν, όλα στην Πυρά, και διασώθηκαν κάποια ελάχιστα κείμενα, από τους 'Αραβες.

Πάνω σε αυτά τα ελάχιστα κείμενα, από την Ελληνική πραγματεία, έγινε νέα έρευνα, στις αρχές του 10ου αιώνα, από κάποιες επαναστατικές ψυχές, με στόχο, να κυνηγήσουν τον σκοταδισμό,και τον φασισμό, που είχαν επιβάλει μέσω της θρησκείας η πολιτική ελίτ, και να απελευθερώσουν τον κόσμο.

Το νέο κύμα της Εσωτερικής Αναζήτησης, στηρίχτηκε, πάνω σε Αρχαιοελληνικά κείμενα, και για αυτό το λόγο, ο Ροδοσταυρισμός, είναι η συνέχεια του Ελληνικής Εσωτερικής Αναζήτησης, που είχαν διακόψει πριν 1700 χρόνια.

Διότι πρόκειται για την ίδια γνώση, (Καμπάλα, Αλχημεία, Ερμητικά).

'Ομως όπως έχουμε καταγγείλει ως ΑΜΡΑ, κατάφεραν οι χριστιανοί, να μπουν μέσα και σε αυτά τα νέα κρυφά σχολειά της Ευρώπης, όπου εκκολαπτόταν από την Αρχή το Ελληνικό Πνεύμα, και να αλλοιώσουν την Απόκρυφη Εσωτερική Ελληνική Γνώση, και έτσι τα άτομα που συμμετείχαν πάλι γινόταν δούλοι και όχι Ελεύθεροι άνθρωποι.

Με άλλα λόγια αφαίρεσαν όλη την Ελληνική γνώση από αυτά τα τάγματα, ή σχολές εσωτερισμού και σήμερα είναι χριστιανικά κλαμπάκια.

Μπορούμε να κατανοήσουμε την διαφορά ανάμεσα σε μία Ακαδημία, και σε μία λέσχη?

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην Φιλοσοφία, και στην θρησκεία.

Ο Ροδοσταυρισμός λοιπόν είναι η συνέχεια του Ελληνισμού στην Ευρώπη του 10ου αιώνα, προσπαθώντας, να απελευθερωθούν από τον σκοταδισμό και τον εξουσιασμό του πάπα, καθώς και από τον φασισμό των Αριστοκρατών2.

Για να πετύχουν αυτήν την Απελευθέρωση, έπρεπε να γνωρίσουν την Αλήθεια, και αυτή την Αλήθεια, την βρήκαν μέσα στην Αρχαία Ελληνική Πραγματεία.

Ο Εσωτερισμός λοιπόν, είναι στενά συνυφασμένος με την Πολιτική, διότι η Πνευματική Ελευθερία, Απελευθερώνει τον Ανθρωπο, και αποκτά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, γίνεται μάχιμος αγωνίζεται, αποκτά ψυχική δύναμη, δεν είναι δούλος.

Γι΄αυτό λοιπόν η εκκλησία κυνήγησε την Μασονία, διότι στόχευε στην Πνευματική Ελευθερία του Κόσμου, κάτι που δεν συνέφερε την εκάστοτε θρησκευτική εξουσία, και την εκάστοτε Πολιτική Ολιγαρχία.

Η Μασονία λοιπόν, ο Ελευθεροτεκτονισμός, απόγονος του Ροδοσταυρισμού, μόρφωσε εκ΄νέου, τους Νεο 'Ελληνες της Φιλικής Εταιρείας, και έτσι βρήκαν το ψυχικό σθένος, να ξεσηκώσουν μία Ελληνική Επανάσταση, και σήμερα είμαστε Ελεύθερη ως χώρα, όσο είμαστε Ελεύθεροι.

Αυτή είναι λοιπόν η ουσιαστική χρησιμότητα του Εσωτερικού κινήματος.
Ελευθερώνει τον άνθρωπο και πνευματικά και πολιτικά.
Ευημερεί και θεραπεύεται.

'Αλλωστε όπως κατέθεσε και ο Κικέρωνας

 «Πιστεύω ότι μεταξύ των πολλών εξαίρετων και θείων πραγμάτων που η Ελλάδα χάρισε στην ανθρωπότητα, το κάλλιστο είναι τα Μυστήρια. Γιατί, μέσα από αυτά μεταμορφωθήκαμε και από έναν σκληρό και βάρβαρο τρόπο ζωής, περάσαμε σε μια κατάσταση ανθρωπισμού και πολιτισμού. Ακριβώς χάρη σε αυτά που ονομάζονται μυήσεις, μάθαμε στην πραγματικότητα τα βασικά πράγματα της ζωής και συλλάβαμε το νόημα, όχι μόνον να ζούμε με χαρά, αλλά επίσης και να πεθαίνουμε με καλύτερη ελπίδα».
_______________________________________________________________________________________

1 Ο Παράδεισος των ΕΛ
http://www.amra.gr/forum/index.php?topic=3268.0

2 Σήμερα όμως στον Ελευθεροτεκτονισμό, απαγορεύονται συζητήσεις όσον αφορά την θρησκεία και την πολιτική, μια και είναι πλέον χριστιανικά τα πράγματα, δηλαδή καταστολή του ελεύθερου και επαναστατικού πνεύματος.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 24, 2013, 01:52:04
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,320.msg15243.html#msg15243

Η έλλειψη γνώσης δεν αφήνει τον Ανόητο να εξελιχθεί.Έχω την εντύπωση,ότι οι πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία δημιουργήθηκαν από την απόκρυψη γνώσης.

Μια φορά και έναν καιρό, πριν από χιλιάδες χρόνια, υπήρχε ένας Επίγειος Παράδεισος.
Αυτός ο Παράδεισος βρισκόταν στην Μέση της Γης, στη Μεσόγειο.

Εξαιτίας της Πανέμορφης φύσης, συνδυάζοντας δάση και θάλασσες, οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί, οι ΕΛ ένιωθαν πολύ όμορφα, και έτσι καλλιεργήθηκαν Πνευματικά. Οι κοινωνίες τους ήταν δίκαιες και ειρηνικές.

Επειδή είχαν πρόσβαση στη θάλασσα, οι ΕΛ άρχισαν να ταξιδεύουν, με τα Καράβια τους, και να γνωρίζουν και άλλους τόπους μακρινούς σε όλη τη Γη, όπου συνάνθρωποι τους, μιλούσαν άλλη γλώσσα, και είχαν άλλα ήθη και έθιμα.

'Ετσι οι ΕΛ άρχισαν να ανοίγουν τους Ορίζοντές τους, άρχισαν να Φιλοσοφούν, και μέσω της Σοφίας που απέκτησαν έχτισαν τον πρώτο πολιτισμό της Γης, τις πρώτες Δημοκρατικές Κοινωνίες.

'Ομως οι ΕΛ, αν και ήταν πολύ τυχεροί να ζουν σε έναν Πραγματικό Παράδεισο, είχαν ταυτόχρονα και έναν διαχρονικό εχθρό, Βάρβαρους λαούς, που ζήλευαν τον Παράδεισό τους, και ήθελαν να σκλαβώσουν τους ΕΛ.

‘Ετσι αναγκάστηκαν να βρίσκονται συχνά σε Πόλεμο, και να αναπτύξουν την Ψυχική Δύναμη, το Ηρωϊκό Στοιχείο.

Λόγω του ότι, οι επιδρομές των Βαρβάρων, ήταν συχνές, οι ΕΛ, βρισκόταν συχνά σε κίνδυνο, να αφανιστεί η πολιτισμική τους ταυτότητα, η Πνευματική τους κληρονομιά, που τους καθιστούσε Πνευματικά Ελεύθερους.

'Ετσι οι Σοφοί των ΕΛ, ανέπτυξαν τα Εσωτερικά Μυστήρια, όπου έκρυβαν αυτή την Πολύτιμη Γνώση, που είχαν αποκτήσει ως ‘Εθνος των ΕΛ, και ταυτόχρονα, μπορούσαν να μεταφέρουν αυτή τη Γνώση, σε νέους 'Ηρωες ΕΛ, που αναλάμβαναν την ευθύνη, να βοηθήσουν την κοινωνία τους.

Και ορθά προνόησαν, οι Σοφοί των ΕΛ, διότι πριν 1700 χρόνια περίπου, επιβλήθηκε ένας Νέος Πνευματικός ζυγός, ο λεγόμενος σκοταδισμός, αιχμαλωτίζοντας όλους τους ΕΛ, και υπνωτίζοντας τους, σε μία άθλια πραγματικότητα, όπου θα ήταν πλέον σκλάβοι.

Ο Παράδεισος των ΕΛ, είχε πλέον καταντήσει μία Κόλαση. Τα Μυστήρια, μεταφέρονταν από στόμα σε στόμα, από κρυφό σχολειό, σε κρυφό σχολειό, πολύ κρυφά, και μυστικά, διότι, ο κάτοχος των Μυστηρίων, γινόταν ένας Επαναστάτης, εναντίον του Σκοταδιστικού και Απολυταρχικού Συστήματος, και έτσι έπρεπε να θανατωθεί.

‘Ετσι τα Μυστήρια των ΕΛ, έγιναν μυστικά και απόκρυφα, τη γνώση των οποίων έφεραν, μόνο Ηρωϊκές και άκρως Πνευματικές ψυχές, που εργαζόταν, για εκατοντάδες χρόνια, προσπαθώντας να ελευθερώσουν τους ΕΛ, και μέσω των ΕΛ, όλη την Ανθρωπότητα, μεταφέροντας το μήνυμα της Πνευματικής Ελευθερίας, και της Παραδείσιας Ευημερίας.

Μέχρι που ήρθε η ώρα της Τελικής Κρίσης, της Δευτέρας Παρουσίας των ΕΛ, η ώρα της Επιστροφής στις αρχικές Παραδεισένιες Κοινωνίες των ΕΛ, και έτσι η Αρχαία Γνώση, έγινε γνωστή, σε όλους, με στόχο, να θυμηθούν, και να διεκδικήσουν πίσω τον χαμένο τους Παράδεισο, την χαμένη Πολιτισμική τους Κληρονομιά, την Πνευματική τους Ελευθερία και Ευημερία.

Και μέσω της Πνευματικής επανάστασης των ΕΛ, όλος ο κόσμος μπορούσε πλέον, να Ελευθερωθεί, και όλη η Γη να μεταμορφωθεί, σε έναν Πραγματικό Επίγειο Παράδεισο, έχοντας ως Πνευματικό πρότυπο, τον Παράδεισο των ΕΛ.

http://www.youtube.com/watch?v=ww8wqEgFIA8&feature=fvwrel
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 24, 2013, 01:55:58
http://www.amra.gr/forum/index.php?topic=877.0
Η Αφύπνιση της Ελληνικής Ψυχής

«Πάλι με χρόνια και καιρούς,
πάλι δικά μας θα’ ναι.»

Ζούσε κάποτε ένα αγόρι σε ένα αγρόκτημα, γιατί οι γονείς του ήθελαν να τον προστατέψουν από την χάβρα της μεγαλούπολης, που έτρεφε κινδύνους, και έτσι τον κρατούσαν μακριά από την Γνώση και τον Πολιτισμό.

Ο μικρός όμως καθώς μεγάλωνε, αν και ζούσε σε έναν παράδεισο, με όλη την φροντίδα, την αγάπη, αλλά και την αυστηρότητα μιας θρησκευόμενης οικογένειας, ζήτησε μια μέρα από τους γονείς του, να μάθει τι υπήρχε πέρα από το αγρόκτημα.

«Θέλουμε να σου διδάξουμε πως να σώσεις την ψυχή σου», του απάντησαν. «Καλύτερα να μην κάνεις τέτοιες ερωτήσεις, γιατί μπορεί ο Διάβολος να σε ακούσει, και θα αρχίσουν οι δοκιμασίες σου.»

«Τι είναι ο Διάβολος;» ρώτησε το παιδί με απορία, και του απάντησαν. «Είναι ένα κακό πνεύμα που κυνηγάει όσους έχουν την περιέργεια να Γνωρίσουν τι υπάρχει πέρα από το αγρόκτημα.»

«Πάρε αυτό το Ιερό Βιβλίο», του είπαν, «και ερεύνησέ το. Είναι όλη η γνώση και η σοφία που θα χρειαστείς στην ζωή σου.  Η γνώση της ύπαρξης του Σωτήρα, που θα μας σώσει.  Δεν υπάρχει σωτηρία για μας, τους ανθρώπους, παρά μόνο μέσω του Σωτήρα.»

Το παιδί, αν και τρομοκρατήθηκε με αυτά που άκουσε, ειδικά για το κακό πνεύμα, που πιθανόν να τον κυνηγούσε αν ήθελε να γνωρίσει τι υπήρχε πέρα από το αγρόκτημα, η περιέργειά του, καθώς και η ανησυχία του μεγάλωνε.

«Πρέπει να βρω τρόπο να αποδράσω», είπε μια μέρα στον εαυτό του, καθώς έκλεινε τα 18.  «Θέλω να γνωρίσω τι υπάρχει εκεί έξω, τι άνθρωποι ζούνε, πως σκέφτονται, πως ζούνε, τι τους προβληματίζει.»

Έτσι, όταν μια μέρα γνώρισε ένα πλανόδιο έμπορα, που περνούσε από τα μέρη τους, του ζήτησε να τον πάρει μαζί του, στην δούλεψή του, και έφυγε.

Ο νέος, άρχισε να ταξιδεύει και να γνωρίζει.  Οι ανατολικές γνώσεις, μια και ήταν ο δρόμος της πίστης, του ήταν οικείες, και άρχισε να τις ερευνά.  Μαγεμένος από τη σοφία της Ανατολής, αλλά και την κρυφή γνώση της θέωσης, πέρασε αρκετά χρόνια σε άσκηση, περιφερόμενος από μοναστήρι σε μοναστήρι, ασκούμενος πνευματικά, μέχρι που κατάφερε να αφυπνίσει τις ψυχικές του ικανότητες.

Είχε κατακτήσει μία γνώση, αλλά και ικανότητα, την οποία είχε πληρώσει πολύ ακριβά, μια και αρκετοί ήταν οι τσαρλατάνοι και οι απατεώνες που τον ταλαιπώρησαν στον δρόμο του, καθώς ήταν πάντα ευκολόπιστα ανοιχτός να γνωρίσει οτιδήποτε.

Εφόσον κορέστηκε η Ανατολή, επέστρεψε στην Δύση, πίσω στον τόπο του, μια και η περιέργεια του δεν είχε ικανοποιηθεί, όσον αφορά την κατανόηση της δημιουργίας, πλέον ορθολογιστικά, δηλαδή επιστημονικά.

Εκεί ανακάλυψε τις κρυφές σχολές, που κρατούσαν κάποια μυστικά, και υποσχόταν ότι ξεκλειδώνουν μία πολύ Αρχαία Γνώση.  Μιλούσαν για μια άλλη εποχή, όπου οι άνθρωποι κατείχαν ιδιαίτερες γνώσεις και δυνάμεις, αλλά η εποχή εκείνη καταστράφηκε, χάθηκε από την επιδρομή των σκοταδιστών, που μισούσαν την Γνώση.

Καθώς διδασκόταν ο νέος, στα κρυφά σχολειά, όλο και περισσότερα πράγματα του φαινόταν οικεία, και άρχισε να ψάχνει περισσότερες πληροφορίες για τον χαμένο αυτόν πολιτισμό, που ήταν η βάση της Σοφίας του Κόσμου.

Όμως σύντομα απογοητεύθηκε και από αυτές τις σχολές μια και υπήρχε μόνο η ανάμνηση εκείνης της εποχής, και όχι η πραγματική γνώση.  Αναγκάστηκε να συνεχίσει την έρευνα μόνος του, ψάχνοντας αρχαία κείμενα και παραδόσεις.

Με μεγάλη του έκπληξη, καθώς ερευνούσε μια μέρα κάποια αρχαία χειρόγραφα, γραμμένα σε μία γλώσσα μυστική, μη κατανοητή στο πλήθος, του αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο δράμα.

«’Ακουσε γιε μου.», έλεγε το χειρόγραφο.  «Όταν θα διαβάζεις αυτά τα λόγια, σημαίνει πως θα είσαι έτοιμος για να δεις την Αλήθεια.  Σε θέλω δυνατό και έτοιμο, να αντέξεις αυτά που θα σου πω.  Είσαι υιοθετημένος.  Αυτούς που γνώρισες ως γονείς σου, ως Παράδοση, είναι οι θετοί σου γονείς.  Δεν είναι οι πραγματικοί σου γονείς.  Οι πραγματικοί σου γονείς ήταν βασιλικής γενιάς, με τεράστια κληρονομιά.  Οι θετοί σου γονείς, ζήλεψαν το βασίλειό τους, σκότωσαν τους γονείς σου, και σε έκλεψαν μαζί με την κληρονομιά σου, όταν ήσουν ακόμα βρέφος.  Σε άρπαξαν και σε βάφτισαν στο δικό τους δόγμα, και σε κράτησαν μακριά από το να γνωρίσεις την αλήθεια.  Η κληρονομιά σου σε περιμένει εκεί που γεννήθηκες και μεγάλωσες, κάτω από τα Ελληνικά Εδάφη.  Όλη η γνώση και η σοφία που τόσο κουράστηκες να μαζέψεις από τα πιο μακρινά και εξωτικά μέρη του κόσμου, κείτονται κάτω από το χώμα που μεγάλωσες.»

Ο νέος έξαλλος, σε σοκ, αλλά και σε απέραντη θλίψη μπροστά στο δράμα που του αποκαλύφθηκε θέλησε να σκοτώσει τους θετούς του γονείς.  Όμως σύντομα συμπόνια και λύπη πλημμύρισε την ψυχή του, για το έγκλημα που επιτέλεσαν πάνω του.  Έλεγαν ότι δήθεν ήθελαν να τον σώσουν, αλλά του είχαν κάνει το μέγιστο κακό.  Του είχαν στερήσει όλη την Γνώση και το Φως των πραγματικών του προγόνων, του είχαν κλέψει όλη του την κληρονομιά, και τον είχαν φυλακίσει μέσα στην άγνοια, στερώντας του την Αληθινή Ζωή. Τον είχαν αναγκάσει να ταξιδέψει επί χρόνια σε τόπους μακρινούς, για να μάθει την Αλήθεια, ενώ η Αλήθεια βρισκόταν τόσο κοντά του.

Θυμάται όταν του έλεγαν, πως η Ζωή αυτή δεν έχει σημασία, αλλά μόνο η Ζωή μετά τον θάνατο.  Και έτσι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να ζήσει και να γνωρίσει την πραγματική ζωή, αυτή που τουλάχιστον σίγουρα ζούσε.

Τους λυπήθηκε, αλλά επέστρεψε στο αγρόκτημα.  Τους έδωσε λίγα χρήματα για να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους αξιοπρεπώς και τους έδιωξε για πάντα από κοντά του.

Με το θησαυρό που βρήκε στο αγρόκτημα, έχτισε ένα σχολείο, ένα μεγάλο λαμπρό πανεπιστήμιο, όπου πλέον θα δίδασκε την Αλήθεια, αυτήν την Γνώση που με τόσο κόπο απέκτησε.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 24, 2013, 22:07:34
Τι είπε ο Νίτσε για τους εβραίους

«Οι κίνδυνοι της εβραϊκής ψυχής είναι, πρώτον ότι....
ψάχνει ευχαρίστως κάπου να φωλιάσει παρασιτικά, δεύτερον ξέρει να προσαρμόζεται, όπως λένε οι φυσιοδίφες. Έτσι έγιναν (οι Εβραίοι) γεννημένοι ηθοποιοί, σαν τον πολύποδα, ο οποίος – όπως τραγουδά ο Θέογνις – δανείζεται το χρώμα του βράχου, όπου κολλά»

Υ.Γ. Ας τονίσουμε πως αναφερόμαστε σε μία μερίδα των εβραίων και όχι όλους τους εβραίους... Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην κάστα των Λευιτών, που δυστυχώς απομυζούν όλον τον κόσμο, και τους ίδιους τους εβραίους, εκμεταλλευόμενοι πάντα τον κόπο των άλλων, π.χ. ο Μωησής αναφέρει πως η δεκάτη πάει στους Λευίτες.  
_____________________________________________________________________________

1 Λυπούμαστε αν αυτά τα σχόλια είναι ενοχλητικά, αλλά ειλικρινά, δεν προωθούμε, κανέναν αντισημιτισμό, αλλά ΠΡΕΠΕΙ, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, και να καταδείξουμε τις αιτίες πίσω από τα παγκόσμια κοινωνικά προβλήματα, και ταυτόχρονα, να φέρνουμε και τις λύσεις.  Είναι γεγονός, πως από όπου πέρασαν οι εβραίοι, έγιναν δυσάρεστοι.  Τυχαίο?  Δεν νομίζω... Υπάρχει λοιπόν μία βαμπιριστική νοοτροπία, που προωθείται από μία συγκεκριμένη κάστα, που έχει γίνει άκρως αντιληπτή, και αυτό το βρώμικο παγκόσμιο παιχνίδι, της εξαθλίωσης των πολιτισμών της Γης, της στυγνής εκμετάλλευσης και απανθρωπιάς, πρέπει να σταματήσει.  'Οχι κυνηγώντας εβραίους, αλλά κυνηγώντας την εβραϊκή νοοτροπία, που πρέπει ολοφάνερα να καταδείξουμε πια, χωρίς φόβο και πάθος.  Ας ονομάσουμε λοιπόν τον εχθρό μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε και να βγούμε μια μέρα Νικητές.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 24, 2013, 22:11:11
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=457731

Ο Νίτσε για τους Ελληνες

Κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει έγραφε το 1872 ο γερμανός φιλόσοφος
15/05/2012

Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο <<Η Γέννηση της Τραγωδίας>> (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε  είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει  τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν,  φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο,  συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και  αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας
από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

Υ.Γ. Friedrich Nietzsche («Η Γένεση της Τραγωδίας», κεφ. XV, 1872)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 24, 2013, 22:15:53
Η Εβραϊκή ψυχανάλυση και η Ελληνική αντίληψη περί ζωής - Νίτσε
http://www.davlos.gr/webfiles/yearspec.php?id=7508&kod=12216&page=16

Nietzsche on Jews.
http://www.youtube.com/watch?v=LxxdrTHMznQ
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 24, 2013, 22:40:21
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,938.msg17924.html#msg17924

ΤΗC XΡΙCΤΙΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗC ΞΕΦΤΙΛΑC ΤΟ ΑΝΑΓΝΩCMA
http://www.youtube.com/watch?v=G9puKjf1xmg

7:45 Οι καλοί εβραίοι είναι μόνο οι χριστιανοί.  Εγώ το δηλώνω ευθέως!   ;D
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 24, 2013, 23:02:52
Υπάρχουν λοιπόν δύο αντικρουόμενες φιλοσοφίες, τρόποι ζωής, νοοτροπίες, στην βάση του Δυτικού κόσμου.

ΕΛ-ΛΑΣ και ΙΣ-ΡΑ-ΕΛ

Το ΕΛ είναι το όνομα του Θεού 'Ηλιου...

ΕΛΛΗΝ σημαίνει Ο ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ
ΙΣΡΑΕΛ σημαίνει ο Εκλεκτός του Θεού (σε αυτόν που δίνεται η εξουσία να κυβερνήσει τον πλανήτη Γη)

Ο Εκλεκτός είναι εκείνος που έχει κάνει συμφωνία με έναν Θεό/Δαίμονα1, να τον υπηρετεί, και ο Θεός/Δαίμονας να του ανταποδίδει την υπηρεσία σε ωφελήματα.

Ο Φωτισμένος είναι ΙΣΟΘΕΟΣ, δεν προσκυνάει κανέναν Θεό2, αλλά απεναντίας διεκδικεί και δημιουργεί.

Η μία νοοτροπία είναι φωτεινή και η άλλη σκοτεινή...

Η μία βαμπιριστική και ή άλλη Ανθρωπιστική.

Η μία Θεϊκή και η άλλη κτηνώδης...

Και ο αγώνας κάθε Μυημένου στα Ελληνικά Εσωτερικά Μυστήρια, είναι να λύσει τον γόρδιο δεσμό, εντός της ψυχής του, και εντός της συλλογικής ψυχής, καθώς στην συνέχεια να βρει την ψυχική δύναμη, αλλά και την Γνώση να πολεμήσει το αρχέγονο θηρίο, που κατασπαράζει τις σάρκες των συνανθρώπων του, και έτσι να τους Απελευθερώσει.

Και αυτός είναι ο Μύθος του 'Ελληνα 'Ηρωα!
Του 'Ελληνα Μυημένου!
______________________________________________________________________

1 The passion Of Zombie Jesus
http://www.youtube.com/watch?v=tDENmSJIlMI

2 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 1 NEW VERSION.wmv
https://www.youtube.com/watch?v=DapalpaYRf8
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 24, 2013, 23:31:16
Όταν έκλαψε ο Νίτσε 1
http://www.youtube.com/watch?v=FCOP563VKPg

Κ. Καστοριάδης - Αρχαία και σημερινή Ελλάδα
http://www.youtube.com/watch?v=juAYQjCweXo
_______________________________________________________

1 Η σύγκριση ανάμεσα στην Ελληνική Φιλοσοφία, την Ελληνική Κοσμοθεώρηση, και την Εβραϊκή Ψυχολογία, ένα εργαλείο καταστολής της ελευθερίας του ατόμου, και επανένταξης σε ένα "εβραϊκής" νοοτροπίας σύστημα, λήθης και εκμετάλλευσης.

Δημιουργήσαμε ένα νέο κλάδο στην ψυχολογία, για να διαλύσουμε και αυτό το εργαλείο καταστολής κατά της ανθρωπότητας.  Τον Νέο αυτό κλάδο τον ονομάσαμε Πυρηνική Ψυχολογία, μια και ασχολείται με τον Πυρήνα της 'Υπαρξης, απαντάει σε όλα τα υπαρξιακά φιλοσοφικά ερωτήματα, δείχνοντας τον χάρτη προς την ψυχική αρμονία, αυτοπραγμάτωση και πνευματική ολοκλήρωση του κάθε ατόμου. Και αυτός ο νέος κλάδος βασίζεται στην Αυτόχθονα Ελληνική Μυητική Γνώση. (βλέπε http://www.amra.gr/forum/index.php?topic=1214.0 )
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 04, 2013, 21:32:08
(http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/c0.0.403.403/p403x403/223546_492196670842735_1563555965_n.jpg)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΩΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ
George Bernard Shaw
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Μαρτίου 05, 2013, 04:57:58

             -- ΧΡΟΝΙΑ......τωρα,    ΟΛΟΙ   ΟΙ   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ   ΜΥΗΜΕΝΟΙ....μνημονευουν  ....κακιστα....

                                              ΤΗΝ    ΤΥΦΛΑ   ΤΩΝ   --ΕΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΩΝ.....---    Ε Γ Ω ....

                                                                ως...   βλασφημια...


                           ---δε,   βαριεσαι.....ΝΥΧΤΑ    ΕΙΝΑΙ.....ΘΑ   Π Ε Ρ Α Σ Ε Ι ....!


         ΕΧΩ,   την  ΥΠΟΨΙΑ....ομως,   Ο,ΤΙ.....αν   θεσμοθετουσαται....ΕΠΑΘΛΟ....100,000   ευρω....για  καθε  εναν  που  θα  γινοταν....ΜΥΣΤΗΣ...

                                                      ΘΑ    ΥΠΗΡΧΕ.....ΚΑΠΟΙΟΣ....ΑΜΥΗΤΟΣ...?

                                                                                                                                                                      Α Ρ Α Γ Ε ????
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 05, 2013, 13:29:08
                           ---δε,   βαριεσαι.....ΝΥΧΤΑ    ΕΙΝΑΙ.....ΘΑ   Π Ε Ρ Α Σ Ε Ι ....!

Ας πάρουμε τον κασμά, και ας σηκώσουμε τα μανίκια...
Κάποια πράγματα χρειάζονται κατεδάφιση, και ξανά χτίσιμο από την ΑΡΧΗ!
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Μαρτίου 06, 2013, 08:30:27

          Τα   Μ υ σ τ η ρ ι α ......εχουν   την   Δ Ι Κ Η    τους    Ν Ο Η Μ Ο Σ Υ Ν Η .....

                                            Α Υ Τ Α ......Ε Π Ι Λ Ε Γ Ο Υ Ν     τους   εκαστοτε   ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ....

                                            Α Υ Τ Α ......ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ.....Η Π Ι Α .....ΕΥΓΕΝΙΚΑ....ΣΚΛΗΡΑ....

                                                                 ΓΙΑΤΟΥΤΟ....

                   Η      --ΜΑΘΗΤΕΙΑ---ΜΕ    ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ....που   ως    υποψηφιοι....καταφεραν   και   προχωρησαν..

                                                                 Δ Ι Ε Σ Χ Ι Σ Α Ν .....μερος....

                                                   ΤΗΣ    ΑΦΙΛΟΞΕΝΗΣ......και    ΕΦΙΑΛΤΙΚΗΣ.....περιοχης

                                                           που   εμεις    Ε Γ Ω .....αποκαλουμαι....

                                                               Π Ρ Ο Α Γ Ε Ι .....την   αντιληψη    της    ΑΤΟΜΙΚΗΣ   ΨΥΧΗΣ...

                                       ΕΥΓΕΝΙΚΑ    ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΑ....!


                Ο   ΦΟΒΟΣ....ως   ΦΟΙΒΟΣ -ΦΩΣ....ΠΡΟΚΑΛΕΙ    Τ Υ Φ Λ Ω Σ Η.....στους   περισσοτερους/ρες...

                                      Με   αποτελεσμα.....την   ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ   του   ΟΔΗΓΟΥ.....

               ---   φανταστειτε.....να   ακολουθησουμε.....λαθος...οδηγο....    καλη   τυχη....η   παναγια   μαζι  μας...κ.λ.π.


                 τι   ειναι   αυτο...ομως   που   θα   μας   κατοχυρωσει.....στο  να  μην   διαπραξουμε   λαθος..?

                                απ.     -το    αλαθητο    ενστικτο.....ΟΧΙ....η   σκεψη.....Π Ο Τ Ε .....

                 Γνωριζει.....καποιος ,   ΠΩΣ....εκδηλωνεται    το    ΕΝΣΤΙΚΤΟ....?

                          ΕΔΩ.....πρεπει   να   σκεφτουμε....

                                                                                                   Η   αγαπη.....οδηγος    μας...

                                                                                                          μακρια   οι   πονηροι....και   οι   βεβηλοι
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Μαρτίου 06, 2013, 15:48:52

         Ας   μου   επιτραπει,    να   ΑΠΑΝΤΗΣΩ....στην   ερωτηση  αν  ο   ΡΟΔΟ--ΣΤΑΥΡΙΣΜΟΣ....

                               ειναι    Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Σ .....


         Αγαπητε....polo...και  ολοι  εσεις....ΠΡΙΝ   ακομη  ο μ ι λ η θ ε ι ....η   Λατινικη   Γλωσσα....

                                      πολυ    ΠΡΙΝ....

         Η  Λ Ε Ξ Η .....Ρ Ο Δ Ο ... ξεστομιζεται   απο   Μινωικα   στοματα...Ως   ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ...

                           ΥΠΑΡΧΕΙ    ΚΑΙ   ΤΟ   ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ    ΝΗΣΙ....εξαλλου....

                                       αναγεννησης....αλλως.....ΑΠΟΙΚΙΑ...της   ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ   ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...

              ΤΩΝ    ΜΙΝΩΙΚΩΝ....-ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ....ΟΝΤΩΝ....


           ΕΠΙΣΗΣ....Η   ΛΕΞΗ   ΣΤΑΥΡΟΣ.....ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ.....Κ Α Ι    ΣΤΟΝ   ΟΜΗΡΟ....τοσο   ιλιαδα....

                                           οσο....και   οδυσσεια.....ΩΣ   ΠΑΣΣΑΛΟΣ....ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ...!!!!!!!!


          ΓΙΑ  ΝΑ   ΜΗΝ  ΚΟΥΡΑΣΩ...αλλα   και  ως   εργασια  για  το  ΣΠΙΤΙ...!!!!!!

               Ε Χ Ο Υ Μ Ε .....ΕΝΑΝ    ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ   Τ Ο Π Ο .....ΥΠΟ   Π Ρ Ο Σ Τ Α Σ Ι Α .....!


      ΑΠΟ  ΕΔΩ .....ΦΘΑΝΟΥΜΕ....ΣΤΗΝ   ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ   ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ....ΩΣ   ΧΡΟΝΙΚΟ  ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ

                               ΤΟΠΟΥ.....ΤΗΣ    ΙΣΤΟΡΙΑΣ....μετα  τον  μεσαιωνα....

         ΑΛΛΑ....ΚΑΙ    ΤΟ   Ρ Ο Δ Ο -Α Μ Α Ρ Α Ν Τ Ο ....ΤΟΥ   ΣΤΑΥΡΟΥ....ΤΗΣ   Θ Ε Ο Τ Ο Κ Ο Υ

                                ΤΩΝ   ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ....        εμας....δηλαδη...

              οσο   και   την   ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ....ΤΟΥ   ΙΗΣΟΥ....ΣΤΟΝ   ΣΤΑΥΡΟ......   .ΜΠΡΟΣΤΑ...

                               ΣΤΟ    Α Μ Α Ρ Α Ν Τ Ο -  Ρ Ο Δ Ο .....

                     ΔΙΠΛΗ.....ΜΥΗΣΗ....ΤΟΥ    ΘΕΙΟΥ...


                                                                            ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ....ΚΑΠΟΙΟΣ   ΝΑ  ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ...Α Κ Ο Μ Η ??

                                                                                        ΓΙΑ   ΤΗΝ   ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ   ΜΑΣ.....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Μαρτίου 06, 2013, 16:18:12

           ΣΥΝΕΧΙΖΩΝΤΑΣ.....δινω   χρονο   στην   ΑΝΤΙΛΗΨΗ  ΣΑΣ....

        αναφερω.....  Ο   Γ Ν Η Σ Ι Ο Σ     ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΣ.....ΕΙΝΑΙ    Ε Λ Λ Η Ν Α Σ ....

                        ΚΑΙ     ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ    ΕΤΣΙ.....ΔΙΟΤΙ....


            Α Ν Α Γ Ε Ν Ν Α Τ Α Ι .....μεσα   απο   ΜΥΗΣΕΙΣ....υπο   την   Π Ρ Ο Σ Τ Α Σ Ι Α ....ΤΟΥ  ΠΙΟ  ...

                            ΑΡΧΑΙΟΥ    ΤΩΝ   Η Μ Ε Ρ Ω Ν .....

                                                                                      ΤΟΥ     Θ  Ε  Ι  Ο  Υ  .....του   ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ   ΦΩΤΟΣ...


                 ΤΟΥ    Ι Δ Ι Ο Υ      ΤΟΥ    Δ Η Μ Ι Ο Υ Ρ Γ Ο Υ ......ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ....


                                                              ΤΟΥ    ΦΟΙΒΟΥ.....Χ Ω Ρ Ι Σ     Φ Ο Β Ο .....


                                                                                                                                      ΑΜΗΝ...ΓΕΝΟΙΤΟ...

                ΣΤΗΝ   ΕΠΟΧΗ   ΠΟΥ   ΕΡΧΕΤΑΙ.....ΩΣ     Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Α     Α Γ Α Π Η ....

                           
                                                                                                                            αδελφια   μας.....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Μαρτίου 06, 2013, 16:30:55

         Συνεχιζοντας.....ως   ΤΕΛΟΣ....

                      ΤΑ  ΡΟΔΑ.....Ως   ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ.....!!!!   

                              ΑΝΑΓΕΝΝΟΥΝΤΑΙ.....ΥΠΟ   ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.....


                                    ΤΟ   ΑΡΩΜΑ   ΤΟΥΣ.....ΑΣ   ΞΥΠΝΗΣΕΙ.....ΤΙΣ    ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ....

                                                                                                                 ΟΛΩΝ   ΜΑΣ....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 06, 2013, 19:00:50
                 ΤΟ   ΑΡΩΜΑ   ΤΟΥΣ.....ΑΣ   ΞΥΠΝΗΣΕΙ.....ΤΙΣ    ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ....

                                                                             ΟΛΩΝ   ΜΑΣ....

Γένοιτο!