ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα => Κριναετός => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rose στις Μάιος 16, 2011, 12:01:56

Τίτλος: Τι είναι Ροδοσταυρισμός κατά τον Κριναετό
Αποστολή από: Rose στις Μάιος 16, 2011, 12:01:56
Σχολιάστηκε στο παρελθόν και στην ιστοσελίδα http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,874.0.html  'Ομως χρειάζεται να γίνει συνείδηση, πως αυτές οι τοποθετήσεις ντροπιάζουν το Αυθεντικό Ροδοσταυρικό κίνημα.

Παράκληση: Να ερευνούμε διεξοδικά, ιστορικά και φιλοσοφικά, και να μην ακολουθούμε.  Διότι πρόβατα θα είμαστε πάλι διαφορετικού χρώματος μαντριού.

http://www.eon.gr/page.php?tm=20110516115808&spot=153

Ιστορικό των ΡοδοΣταύρων
(σύμφωνα με τα Αρχεία του Τ.Κ+Α)
Απόσπασμα από ομιλία του ΥΜΤ Ευγενίου, στην Γαλλία, το 1940.
    
    Ο ΡοδόΣταυροι συγκροτήθηκαν σε Τάγμα το 313 μ.Χ. από τον Κωνσταντίνο τον Μεγάλο. Χάρη στις ενέργειες των μελών της Αδελφότητας, ο Χριστιανισμός, με το Διάταγμα του Μεδιολάνου 1, καθιερώθηκε οριστικά στα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης.

    Κατ’ απομίμηση του Χριστού, το Τάγμα διοικείτο από 12 Μεγάλους Διδασκάλους και 72 Διδασκάλους, υπό το κύρος ενός Υπάτου Αρχηγού ο οποίος έφερε τον τίτλο του Ιμπεράτορος. Ο Ιμπεράτωρ είχε ως βοηθούς δύο αξιωματούχους οι οποίοι απεκαλούντο ο μεν ένας Διδάσκαλος της Ανατολής, ο δε άλλος Διδάσκαλος της Δύσεως. Ο Ιμπεράτωρ ήταν ταυτοχρόνως και Αυτοκράτορας. Το Τάγμα διαλύθηκε το 1453, την ημέρα της πτώσεως της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, 29η Μαΐου 1453. Την ίδια μέρα χάθηκε και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ο 11ος, τελευταίος βυζαντινός αυτοκράτορας και τελευταίος Ιμπεράτωρ ΡοδόΣταυρος.

    Οι λίγοι Διδάσκαλοι-αδελφοί, οι εναπομείναντες χωρίς αρχηγό, διασκορπίστηκαν ανά τον κόσμο και με μεμονωμένες μυήσεις διατήρησαν την μυστική Παράδοση, αφού εγκατέλειψαν όμως τους πρακτικούς και πολιτικούς σκοπούς του Τάγματος 2.

    Ένας Ευρωπαίος μύστης, ο Ροζενκρόυτς, μυήθηκε στην Παράδοση τον 14ο αιώνα και την διέδωσε στην Δύση, ιδιαιτέρως στην Γερμανία και την Γαλλία. Η μυστηριώδης δράση των Διδασκάλων έγινε τότε αισθητή για λίγο χρόνο, αλλά η Αδελφότητα περιέπεσε και πάλι σε αφάνεια και δεν διατηρήθηκε μέχρι τις μέρες μας παρά από περιορισμένο αριθμό μεμυημένων, κατώτερο των 100 αδελφών στην Δύση. Η αρχική Παράδοση έχει τελείως αλλοιωθεί 2. Ο νυν αρχηγός των ΡοδοΣταύρων φέρει τον τίτλο «Μέγας Αττικός», έχει το αξίωμα του Διδασκάλου της Ανατολής και, ενδεχομένως, θα ήταν Ιμπεράτωρ, αν ο Ύπατος Άρχων στο Αόρατο αποφάσιζε την επανασυγκρότηση του Τάγματος.

--------------------------------------------------
1.  Μιλάνου.
2. Δύο σχολές παρέμειναν στην Ανατολή, η μία στην Αττική και η άλλη στην Έφεσο.
3. Το έγγραφο αυτό συνετάχθη πριν από τον πόλεμο.
Τίτλος: Απ: Τι είναι Ροδοσταυρισμός κατά τον Κριναετό
Αποστολή από: Rose στις Μάιος 16, 2011, 12:09:51
http://www.eon.gr/page.php?tm=20110516115808&spot=153
    Ο ΡοδόΣταυροι συγκροτήθηκαν σε Τάγμα το 313 μ.Χ. από τον Κωνσταντίνο τον Μεγάλο. Χάρη στις ενέργειες των μελών της Αδελφότητας, ο Χριστιανισμός, με το Διάταγμα του Μεδιολάνου 1, καθιερώθηκε οριστικά στα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ιστορία τους, ο Μέγας απατεώνας και εγκληματίας Κωνσταντίνος καθιέρωσε και τον χριστιανισμό και τον Ροδοσταυρισμό, δηλαδή είναι δημιουργός και του σκοταδισμού και του Διαφωτισμού. Μάλλον πρόκειται για μία διχασμένη ή καλύτερα σχιζοφρενική προσωπικότητα...   ::)  :D  (για γέλια και για κλάματα... )

http://www.eon.gr/page.php?tm=20110516115808&spot=153
    Ένας Ευρωπαίος μύστης, ο Ροζενκρόυτς, μυήθηκε στην Παράδοση τον 14ο αιώνα και την διέδωσε στην Δύση, ιδιαιτέρως στην Γερμανία και την Γαλλία.

'Οσο υπήρξε ο Οδυσσέας, ο Αρθούρος, ο Μέρλιν, ο Ιησούς Χριστός, ο Αδάμ και η Εύα, ο Αι Βασίλης, η Κοκινοσκουφίτσα, ή η Χιονάτη με τους 7 νάνους, άλλο τόσο υπήρξε και ο "Χριστιανός Ροδόσταυρος" (Κρίστιαν Ροζενκρόιτς).

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει...