ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία => Κοινωνία - Αληθινή Δημοκρατία => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rose στις Αύγουστος 26, 2010, 01:40:23

Τίτλος: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 26, 2010, 01:40:23
Η Δημοκρατία θεωρείται ως το αξιότερο πολίτευμα από πλήθος παγκοσμίως γνωστών διανοούμενων και φιλοσόφων.

Το πολίτευμα που γέννησε η χώρα μας, και που επίσης κατέχει σήμερα, ως επικρατούσα πολιτική γραμμή, είναι η Δημοκρατία.

Και όμως... η πολιτική σκηνή, (εκτός κάποιων λαμπρών εξαιρέσεων) έχει εκπέσει στην εγκληματικότητα, στην απάτη, στην μαφιόζικη συμπεριφορά, και γενικά έχει προδώσει κάθε ιερή αξία και ύψιστα πνευματικά ιδανικά, που προάγουν την συλλογική συνείδηση και το συνολικό όφελος της χώρας μας.  Κυριολεκτικά η πολιτική σκηνή της σημερινής Ελλάδας, έχει προδώσει την ίδια την Ελληνικότητα, την ίδια την Δημοκρατία.

Τι θεωρείτε πως φταίει?

Γιατί δεν λειτουργεί ο θεσμός της Δημοκρατίας στην χώρα μας?
'Η μήπως λειτουργεί, αλλά η Δημοκρατία όπως ακριβώς εφαρμόζεται σήμερα, είναι απλά μία Απάτη?

Τι θεωρείτε πως θα ήταν το αξιότερο, το πιο χρήσιμο πολίτευμα για να σωθεί η χώρα μας, και να προάγονται οι Ελληνικές αξίες και τα ιδανικά της?

Αν θέλουμε να αλλάξει η Ελλάδα μας, ως Κοινωνία, είναι καιρός, όλοι οι Φιλόσοφοι 'Ελληνες, να διαλογιστούμε σφόδρα, έτσι ώστε να προτείνουμε νέα συστήματα διακυβέρνησης και αποτελεσματικής εφαρμογής της Αυθεντικής Ελληνικής Συνείδησης και Ιδεολογίας, εφόσον τα παλιά συστήματα έχουν αποδειχθεί ακατάλληλα ή αναποτελεσματικά, για να προστατέψουν τον Ελληνικό λαό, από την Πνευματική, Πολιτισμική, Οικονομική και Κοινωνική του κατηφόρα.

Η επόμενη επταετία είναι το χρονικό διάστημα, που θα σχεδιαστεί το νέο κοινωνικό-πολιτικό σύστημα της Ελλάδος. 

'Οσοι περισσότεροι 'Ελληνες σκεφτούμε και συμβάλλουμε με τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας, τόσο και μεγαλύτερη θα είναι η επιτυχία της ανεύρεσης ενός αυθεντικά χρηστικού συστήματος που θα υπηρετεί το συνολικό όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας, και όχι τα ιδιοτελή συμφέροντα κάποιων μαφιόζων πολιτικών.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 26, 2010, 02:16:00
Είναι μία πολύ κακή συνήθεια που έχουμε αποκτήσει και στην χώρα μας, να ζητάμε πάντα από κάποιους άλλους, να λύσουν τα προβλήματα της κοινωνίας μας, και να μας παρέχουν μία ζωή, απόλυτης ελευθερίας και ευημερίας, χωρίς εμείς να κοπιάσουμε ποτέ και για τίποτα όσον αφορά τα Κοινά.

Πόσο τελικά αυτή η νοοτροπία "ανωριμότητας και ανευθυνότητας", του κάθε 'Ελληνα πολίτη, που αρνείται να συμβάλλει στα Κοινά της Ελλάδος, έχει συνδράμει στην Ελληνική καταστροφή?

Ο ιδιώτης "idiot" ήταν μία υποτίμηση για την Αρχαία Ελληνική Κοινωνία, μια και η ενασχόληση με τα Κοινά, αποτελούσε την ένδειξη της ανθρώπινης συνείδησης.

Και όμως... λόγω ενός πανούργου βάρβαρου θρησκευτικού προσηλυτισμού εκπαιδευτήκαμε όλοι οι 'Ελληνες να περιμένουμε από κάποιον Σωτήρα (ανύπαρκτο Γεσουχά) ή Σωτήρες (ανύπαρκτους χριστιανούς αγίους) να μας σώσουν, και χριστιανικά να αποδοκιμαζόμαστε σφόδρα, αν εκδηλώναμε την επιθυμία, να αναλάβουμε την ευθύνη να βοηθήσουμε την Κοινωνία μας, να σωθεί, ή να καλυτερέψει.

"Είσαι πολύ αφελής, αν θεωρείς πως ΕΣΥ θα σώσεις τον κόσμο", η κοινή φράση μεταξύ μυημένων δούλων.

Ευτυχώς ελάχιστοι Αυθεντικοί άνθρωποι, έθεσαν την Συνείδηση τους, πάνω από κάθε ύπουλο προσηλυτισμό, και έτσι, αγωνίστηκαν τίμια, αξιοπρεπώς, με ανιδιοτέλεια και έσωσαν από πολλές και δύσκολες στιγμές την χώρα μας.

Οι ήρωες πολεμούν σαν 'Ελληνες, είναι η φράση που μας χαρακτηρίζουν, ξένοι λαοί, όταν περιγράφουν την Αυθεντική Συνείδηση της Ελληνικότητας.

Και όμως δυστυχώς, η Ελληνικότητα, είναι πράγματι σπάνια σήμερα στην χώρα μας, διότι χάσαμε την Αυθεντική Ελληνική μας ταυτότητα, χάσαμε τις Αυθεντικές Ελληνικές αξίες και τα ιδανικά μας.

Η πρώτη αρχή και αξία που χρειάζεται να ανακτήσει λοιπόν ο κάθε 'Ελληνας, καθώς αναγεννιέται στην Αυθεντική Ελληνική του ταυτότητα είναι η Συλλογική Συνείδηση, το ενδιαφέρον του και η ενασχόλησή του με τα Κοινά.

Δεν νοείται 'Ελληνας που δεν εργάζεται, θέτοντας ως ύψιστο στόχο του, την εξέλιξη, βελτίωση, καλυτέρευση, της Κοινωνίας του, και κατ' επέκταση όλης της Ανθρώπινης Κοινωνίας.


Η λέξη "'ΕΛ-ληνας" είναι ένας τιμητικός τίτλος, ισότιμος του Χριστού, του Προμηθεϊκού 'Ηρωα, του Φωτισμένου, του Ανθρωπιστή, και είναι μία έννοια και αξία, που πρώτιστα χρειάζεται να κατανοήσουμε και να ανακτήσουμε, εντός της Συνείδησής μας.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 26, 2010, 02:56:11
Η Αρχαία Ελληνική μας Κοινωνία, κατέχοντας και εφαρμόζοντας τις Αυθεντικές ΕΛ-ληνικές - Φωτισμένες αξίες, αρετές, και ύψιστα ιδανικά, γνωρίζοντας πως ο στόχος κάθε ατομικής και συλλογικής ύπαρξης, είναι η συνειδησιακή εξέλιξη, η αρμονία, και η ευημερία, εδραίωσε την Δημοκρατία ως το αξιότερο πολίτευμα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Με άλλα λόγια, η διατριβή (ο συλλογισμός) πάνω στην πληροφορία, που σύλλεγε ο κάθε 'Ελληνας, ταξιδευτής, ναυτικός, έμπορος, οδοιπόρος, γινόταν φιλοσοφία ζωής, και αυτή η πρακτική φιλοσοφία, έδινε πνευματικές και πρακτικές λύσεις σε όλα τα ζητήματα που απασχολούσαν καθημερινά τον άνθρωπο.

'Ετσι ορόσημα, αξίες και ύψιστες ιδιότητες της Ελληνικότητας έγιναν το Ταξίδι, η Γνώση, η Φιλοσοφία, η Επιστήμη, η Ελευθερία, η Κοινωνική Ισότητα, η Ανεξιθρησκεία, και η Δημοκρατία.

Η Αρχαία Ελληνική Κοινωνία, άραγε, διέφερε από την σημερινή Ελληνική Κοινωνία?

Η εφαρμογή της Δημοκρατίας στην Αρχαία Ελλάδα, διέφερε από την εφαρμογή της Δημοκρατίας στην Σημερινή Ελλάδα?

Και όμως, ενώ λεγόμαστε ακόμα Ελλάδα και 'Ελληνες, και υποτίθεται πως είμαστε μία χώρα Δημοκρατίας και Πνευματικής Ελευθερίας, στην πραγματικότητα, η σημερινή Ελληνική Κοινωνία, είναι σε πολλά διαφορετική από την Αρχαία Ελληνική Κοινωνία, όπου το πολιτισμικό θαύμα του Πνευματικού Φωτός, της Γνώσης και της Επιστήμης, ήρθε ως αποτέλεσμα της πνευματικής μας εργασίας, και πολιτισμικής μας ωριμότητας.

Η Δημοκρατία στην Αρχαία Ελλάδα πέτυχε, διότι η Αρχαία Ελλάδα, ήταν μία χώρα Ελεύθερων ανθρώπων, Πνευματικών ανθρώπων, Φιλοσόφων και Παν-επιστημόνων.

Η Σημερινή Ελλάδα όμως, δεν ομοιάζει ούτε με το πνευματικό ούτε με το πολιτισμικό επίπεδο της Αρχαίας Ελλάδας, διότι η σημερινή Ελλάδα, διακατέχεται από εβραϊκής παράδοσης είδωλα, που οδηγούν σε πνευματική αμορφωσιά, και δουλεία, και απέχουν κατά πολύ και της Αυθεντικής Παν-επιστημονικότητας και της Αυθεντικής Φιλοσοφίας.

Με άλλα λόγια το σχήμα της Δημοκρατίας για να πετύχει, χρειάζεται, Ελεύθερους, Μορφωμένους, Πνευματικούς, Φωτισμένους, Ενάρετους, 'Ελληνες πολίτες, και όχι αμόρφωτους, διεφθαρμένους συνειδησιακά, σκλάβους.

Η Δημοκρατία των ηλιθίων μόνο ηλίθια προϊόντα θα γεννά.

Ενώ η Δημοκρατία των Αρίστων, γεννά προϊόντα ισάξια Θεών.

Δημοκρατία χωριζομένης Ελληνικής Παιδείας και Αρετής, Πανουργίαν εστί.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 27, 2010, 18:14:02
Αν και η Δημοκρατία έχει καθιερωθεί ως το αξιότερο πολίτευμα, αρκετοί συνάνθρωποί μας, βλέπουν την αποτυχία, της σημερινής Δημοκρατίας, είτε στην χώρα μας είτε σε άλλες κυρίως «δυτικού τύπου» χώρες, και έτσι αντιδρούν ακόμα και στον ίδιο τον όρο της Δημοκρατίας, αντικαθιστώντας τον με όρους όπως «Αριστοκρατία (η διακυβέρνηση των αρίστων)» ή αξιοκρατία (η διακυβέρνηση των άξιων).

Και όμως αν και η ανθρωπότητα έχει γεννήσει πολλά, διαφορετικών αποχρώσεων, πολιτικά και κοινωνικά συστήματα, υπάρχουν στην κυριολεξία μόνο δύο ειδών, πολιτικά συστήματα και οι διαφορετικές εκφράσεις τους.

Η Μοναρχία και η Δημοκρατία.

‘Όπως ακριβώς στην πολιτική υπάρχουν 2 τύποι συστημάτων, έτσι και στην θρησκεία, παρόλο που έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες διαφορετικές θρησκειολογίες, υπάρχουν 2 κυρίαρχες.

Ο Μονοθεϊσμός και ο Πανθεϊσμός.

Σίγουρα, υπάρχει και μία ενδιάμεση ομάδα ανάμεσα στην Εξουσία του ΕΝΟΣ, και του ΟΛΟΥ, όπως η Ολιγαρχία (με την ξεπεσμένη έννοια, της διακυβέρνησης μιας ομάδας ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ), από πλευράς Πολιτικής, ή ο πολυθεϊσμός (λατρεία θεοτήτων) από πλευράς θρησκείας, αλλά και αυτή η έκδοση εξυπηρετεί τον Σκοταδισμό και την Δουλικότητα.
 
Μόνο όταν το ΟΛΟ συνεργαστεί Ισόνομα, η Ενσάρκωση της Αυθεντικής Ιερότητας του Σύμπαντος, της ΠΑΝ-Θεότητας είναι γεγονός.

Βλέπουμε λοιπόν πόσο στενά συνεργαζόμενες είναι οι εκφράσεις της Πολιτικής και της Θρησκείας, και ιστορικά, πάντα περιγράφουν, και προσδιορίζουν την συλλογική ωριμότητα, ή πολιτισμική συνειδησιακή εξέλιξη ενός λαού, ή μιας χώρας.

Η Αυτόχθονη Ευρωπαϊκή Πνευματική Κληρονομιά, γέννησε τον Πανθεϊσμό, και μέσω του Πνευματικού θαύματος της Αρχαίας Ελληνικής Κοινωνίας, γεννήθηκε, η Φιλοσοφία, η Επιστήμη, η Δημοκρατία, ο Ανθρωπισμός.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ανθρωπότητας, στα ιερά, Ελληνικά εδάφη, γεννήθηκε το θαύμα της Υλοποιημένης Πνευματικότητας, της ενσάρκωσης της ίδιας της Θεότητας του Σύμπαντος, μέσα από μία Κοινωνία Ισονομίας και Πνευματικής Ελευθερίας.

‘Όμως, δυστυχώς, βάρβαροι επιδρομείς, κατέστρεψαν, αυτό το Ελληνικό Φως, καίγοντας σχεδόν όλα τα βιβλία της ΓΝΩΣΗΣ, και αντικαθιστώντας την Φιλοσοφία του Πανθεϊσμού, με την θρησκειολογία του Μονοθεϊσμού, και την Δημοκρατία με την Δικτατορία, σκλαβώνοντας, συσκοτίζοντας, και απομυζώντας το αίμα του κάθε λαού που ύπουλα υποδούλωναν.

Μυστικές σχολές, αυτού του χαμένου Πρωταρχικού Φωτός, δημιουργήθηκαν, ορκισμένοι αγωνιστές, έδωσαν ακόμα και την ζωή τους, για να κρατηθεί αυτό το Ιερό Φως ζωντανό, και αυτή η χαμένη Ιερή Γνώση, αναλλοίωτη και άσβεστη, κατά την διάρκεια των εκατονταετιών της βαθιά Υπνωτισμένης Ανθρωπότητας.

Τα παιδιά του Φωτός, που τύχαινε να ξυπνήσουνε, εντός της Πνευματικής σκλαβιάς, έδιναν ο καθένας την μάχη του, όπως μπορούσε, όσο μπορούσε, για να ανατείλει και πάλι ο ‘Ηλιος της Δικαιοσύνης, για να εξαφανιστεί και το τελευταίο βαρύ σκοτάδι από την Μητέρα Γη.

‘Ετσι δημιουργήθηκε ο μύθος της Λευκής και της Μαύρης Αδελφότητας, οι Λευκοί αδελφοί που προσπαθούσαν να ελευθερώσουν τους σκλαβωμένους πνευματικά και υλικά συνανθρώπους τους, και οι Μαύροι Αδελφοί, που πάλευαν να διατηρηθούν στην εξουσία, κρατώντας εν’ ύπνο, σε πνευματικό λήθαργο, και σε οικονομική εξαθλίωση, όλους τους υπόλοιπους σκλάβους.

‘Ενας Θεός, ένας Βασιλιάς, είχε ορίσει η Μαύρη διακυβέρνηση του «Μέγα» Κωνσταντίνου, που σηματοδότησε την Αρχή ενός Παγκόσμιου Σκοταδισμού.

Ένας Θεός, ένας Πρωθυπουργός παρότι Δημοκρατία, και η σημερινή επικρατούσα Πολιτική και θρησκευτική σκηνή, της χώρας μας, αλλά και παγκόσμια.

Παρότι ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός, των Λευκών Αδελφοτήτων, προσπάθησαν με αμέτρητο αίμα και επαναστάσεις να αντιστρέψουν την πολιτισμική κατηφόρα, της ανθρωπότητας, να ξυπνήσουν οι σκλάβοι, και να πετάξουν για πάντα τους Μαύρους Εξουσιαστές, από τις θέσεις εξουσίας, αυτό που καταφέραμε, παρά τους αγώνες, και τις επαναστάσεις μας, είναι να καταλήξουμε σε μία ΑΠΑΤΗ.

Σήμερα το πολίτευμα της Ελλάδος, δεν είναι Αυθεντική Δημοκρατία, παρότι λέγεται Δημοκρατία.  Το πολίτευμα της Ελλάδος είναι μία μασκαρεμένη Θεοκρατία.  Μας κυβερνάνε ακόμα, τα μαύρα συμφέροντα, των Σκοταδιστών, που γκρέμισαν το θεμέλιο λίθο της Δύσης, το θαύμα του Αρχαίου Ελληνικού μας πολιτισμού.

Μας εξαπάτησαν και πάλι λοιπόν, να προσκυνάμε σε έναν Θεό, που είναι ο ίδιος ο Σατανάς, να εκκλησιαζόμαστε σε μια θρησκειολογία Απάτης και Οικονομικής εκμετάλλευσης, και να μορφωνόμαστε σε σχολεία, όπου δεν διδασκόμαστε την Αυθεντική μας Πνευματική Κληρονομιά, που ελευθερώνει συνειδησιακά, και έτσι να αναρωτιόμαστε ακόμα, πως ενώ είμαστε υποτίθεται «πολιτικά» ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, γιατί καταστρεφόμαστε.

Ο λόγος είναι πως δεν είμαστε Πνευματικά Ελεύθεροι, έχουμε χάσει την Πρωταρχική μας Ιερή Επίγνωση, της Πνευματικής Ελευθερίας, και της Συλλογικής Συνείδησης, έχουμε χάσει την ικανότητα, να ζούμε και να σκεφτόμαστε ως Αυθεντικοί ‘Ελληνες.

Χωρίς αυτήν την Θεμελιώδη Γνώση και Κατανόηση, η οδός της Επιστροφής, σε μία Αυθεντική Κοινωνία Ελευθερίας, Αρετής, Συνειδησιακής εξέλιξης και Ευημερίας, είναι κυριολεκτικά αδύνατη.

Χρειάζεται να θυμηθούμε ποιοί ήμασταν, πριν την Πνευματική μας σκλαβιά, πριν να μας υπνωτίσουν, πριν να μας μετατρέψουν σε διαχειριζόμενους δούλους, χρειάζεται να θυμηθούμε ποιοι πραγματικά ήταν οι Αρχαίοι ‘Ελληνες, και ξαναγνωρίζοντας την Αυθεντική Ελληνική μας Ψυχή, να προχωρήσουμε ισάξιοι, όλων των προηγούμενων αγωνιστών, ηρώων, φιλοσόφων, επιστημόνων, και πρωτοπόρων της Ανθρωπότητας.

Διότι ο αγώνας μας, ως ‘Ελληνες, ήταν και είναι πάνω από όλα ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ, διότι σε μας, πέφτει και πάλι, η σκυτάλη, να ελευθερώσουμε την χώρα μας, την Ευρώπη, τον Δυτικό Κόσμο, όλη την Ανθρωπότητα, από το ίδιο Παγκόσμιο Μαύρο Κτήνος, που λέγεται Πολιτική και Θρησκευτική Εξαπάτηση.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 27, 2010, 18:15:55
Γνωρίζοντας λοιπόν αυτή την Θεμελιώδη Αλήθεια, ως Αφυπνισμένοι σημερινοί ‘Ελληνες, ισάξιοι των Ιερών Προγόνων μας, χρειάζεται να προχωρήσουμε στον Ανασχεδιασμό, του σημερινού Κοινωνικό-Πολιτικού μας συστήματος, έτσι ώστε να Επαναπροσδιοριστεί, ο Νέος Ελληνισμός, η Νέα Ελληνική ταυτότητα, Αυθεντικά Ελληνική, και Αυθεντικά Ανθρωπιστική.

Εφόσον λοιπόν είναι κοινά γνωστό πως κανείς μας, δεν θέλει να είναι ένας εξαπατημένος και εκμεταλλευόμενος δούλος, φυσικά, το αξιότερο πολίτευμα, είναι η Δημοκρατία, η Δύναμη του λαού, εφόσον ο λαός είναι ένας Πνευματικά Ελεύθερος, Αφυπνισμένος, και Ανθρωπιστικά εκπαιδευμένος λαός.

Εφόσον λοιπόν, η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που επιλέξαμε, ως αποτέλεσμα συνειδησιακής ωριμότητας, πριν εκατοντάδες χρόνια ως ‘Ελληνες, και είναι το καθιερωμένο παγκόσμια, αξιότερο πολίτευμα, αξιώνοντας τον κάθε λαό, σε μία Ιερή Συν-δημιουργία, και Συν-εργασία, για το Κοινό όφελος, ας διαλογιστούμε βαθύτερα, πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί μία Πραγματική, μία Αυθεντική μορφή Δημοκρατίας στην χώρα μας.

Για να προχωρήσουμε σε οποιοδήποτε σχεδιασμό ενός Συστήματος, χρειάζεται να καθιερώσουμε τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά, αποτέλεσμα του φιλοσοφικού στοχασμού, της μελέτης της Πολιτικής ιστορίας της Ανθρωπότητας, και της εμπειρίωσής μας.

Με άλλα λόγια χρειάζεται να χτίσουμε τις κατάλληλες φιλοσοφικές – μαθηματικές – ιδεολογικές σχέσεις και εξισώσεις, που θα μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο επιθυμητικό αποτέλεσμα.

Εν αρχή είναι ο Λόγος, ο οποίος δεν είναι ούτε κάποια μαγική λέξη (word) όπως μετέφρασαν βάρβαροι λαοί, που δεν κατανόησαν την Ελληνική Σοφία, ούτε φυσικά, ο Γιαχβέ.  ;D

Ο Φιλοσοφικός Λόγος, είναι η κατάλληλη σκέψη, ιδέα, αναλογία, που όταν εφαρμοστεί, ή υλοποιηθεί, ενσαρκώνει την Θεϊκή Συνείδηση του Σύμπαντος.

Αυτές τις Ιερές Αναλογίες, και Φιλοσοφικές διαστάσεις χρειάζεται να ανακαλύψουμε και να επαναπροσδιορίσουμε Εμείς οι Νέοι ‘Ελληνες, έτσι ώστε, να ανασχεδιάσουμε και να συν-δημιουργήσουμε εκ’ νέου, ένα Νέο Κοινωνικό, Πολιτικό, και Πνευματικό υπόβαθρο, στο οποίο κάθε συνάνθρωπος μας, θα μπορεί να βιώνει την ζωή του, σε Ελευθερία, Ευημερία, Ευδαιμονία, και Θεουργία.

Με άλλα λόγια, πως θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την ζωή μας, την καθημερινότητά μας, να περνάμε καλά, να ζούμε καλά, και όχι να τυραννιόμαστε μέχρι θανάτου, αλλάζοντας το Κοινωνικό-Πολιτικό και Πνευματικό μας σύστημα?
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 27, 2010, 19:13:17
Εφόσον λοιπόν, μας λένε τουλάχιστον πως το πολίτευμα της Ελλάδος είναι η Δημοκρατία, ποιος είναι ο πραγματικός υπεύθυνος, της Κοινωνικής, Πολιτικής και Οικονομικής μας κατηφόρας?

Δυστυχώς είναι ο Ελληνικός Λαός, βάση του ορισμού της Δημοκρατίας.

‘Όμως ο Ελληνικός Λαός, ενώ θα έπρεπε να είναι το πραγματικό ΑΦΕΝΤΙΚΟ, δεν του παρέχεται καμία άλλη εξουσία πέρα της ψήφου του κάθε ‘Ελληνα πολίτη κάθε 4 χρόνια.

Επίσης όταν ο κάθε ‘Ελληνας εκπαιδεύεται στην ιδιοτέλεια και στην Πνευματική τεμπελιά, είναι προφανές, πως «κάποιοι» έχουν αφαιρέσει ύπουλα την Εξουσία του Ελληνικού Λαού, και ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ, την Οικονομική Δύναμη του Πλήθους προς Ιδίον ‘Οφελος.

Η Θρησκευτική Μαφία του Ιουδαιοχριστιανισμού, όπου το «αγαπάτε αλλήλους» ευνοεί, μόνο άτομα της θρησκευτικής Σέκτας, συμβαδίζει με την Πολιτική Μαφία της Δήθεν Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου οι 300 «αλληλο-καλύπτονται» ως κλίκα, καθώς ρημάζουν οικονομικά, τον Ελληνικό Λαό.

Η Θρησκευτική και η Πολιτική Μαφία είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός στην χώρα μας, και μαζί με την Τραπεζική Μαφία, η λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι μία Βιτρίνα ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ.

Για να σωθεί η Ελλάδα μας, ΠΡΕΠΕΙ να πεταχτεί η ΒΙΒΛΟΣ του Ιουδαιο-χριστιανισμού στα σκουπίδια, και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ να ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ, αφαιρώντας Θεοκρατικά, Φασιστικά, Απάνθρωπα, και Εγκληματικά στοιχεία.

Για να φτάσει όμως σε αυτό το επίπεδο Πνευματικής ωριμότητας, η Ελληνική Κοινωνία, χρειάζεται ο κάθε ‘Ελληνας Πολίτης, να γνωρίσει την Αλήθεια, να διεκδικήσει την ζωή του, την Ελευθερία του, την Ευημερία του, την ίδια την ψυχή του, να διεκδικήσει πίσω την Ελληνική Φιλοσοφία και Δημοκρατία του.

Εφόσον λοιπόν ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ, και κατανοήσει την, για εκατοντάδες χρόνια, Πνευματική και Οικονομική Παγίδα που του έστησαν, χρειάζεται να στείλει στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, όλους τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, που τον εξαπάτησαν, είτε Πολιτικούς, είτε Θρησκευτικούς, και να ΔΗΜΕΥΣΕΙ την προσωπική τους περιουσία, ως προϊόν εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού.

Τέλος να Εθνικοποιήσει το υπάρχων ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ σύστημα, που έχει χρησιμοποιηθεί ως ΟΧΗΜΑ, εξαθλίωσης όλων των λαών της Γης, μέσω της κατεστημένης Πολιτικής και θρησκευτικής Κτηνωδίας.

Αυτό λοιπόν θα είναι το προϊόν του Ελληνικού Διαφωτισμού, της εκ΄ νέου Αναγέννησης του Ελληνικού Ηρωϊκού Πνεύματος στην χώρα του Φωτός. 

Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα όταν διεκδικήσουμε την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Διότι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι για το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον της χώρας μας, και τα πάντα μπορούμε να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ, τα πάντα μπορούμε να ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ, εφόσον ξυπνήσουμε και εφόσον διεκδικήσουμε πίσω την ΕΞΟΥΣΙΑ μας, ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 28, 2010, 16:28:17
Για να πραγματωθεί όμως και πάλι ένα σύστημα Αυθεντικής Δημοκρατίας στην χώρα μας, χρειάζεται να κατανοήσουμε πως εφαρμόζεται μία Αληθινή Δημοκρατία, τι είναι και τι δεν είναι Δημοκρατία.

Αρκετοί συνάνθρωποί μας, σήμερα, είναι απογοητευμένοι από την Πολιτική Μαφία που επικρατεί, και έχουν φτάσει να μην εμπιστεύονται πλέον ακόμα και τον θεσμό της ίδιας της Δημοκρατίας.

Ζούμε σε εποχές ΑΠΑΤΗΣ, και δυστυχώς το υποτιθέμενο Δημοκρατικό μας σύστημα, δεν είναι Αυθεντική Δημοκρατία, ούτε φυσικά η θρησκειολογία του Χριστιανισμού, μία εφαρμοσμένη χρηστότητα.

Βρισκόμαστε σε μία πολύ Κρίσιμη Εποχή, σε μία επικίνδυνη εποχή για την Δύση, διότι ο θυμός και η οργή του Λαού, που ολοένα και συσσωρεύεται μπορεί να καταλήξει αν και άκρως παράδοξο, να καταλύσει παντελώς κάθε μορφή Δημοκρατικής προσέγγισης, και φυσικά να επιβάλλει έναν νέο επικίνδυνο θεοκρατικό σκοταδισμό.

Με άλλα λόγια, μπορούν και πάλι τα μαύρα συμφέροντα να χειραγωγήσουν τα Οργισμένα συναισθήματα του Λαού, για την επιβολή μιας Δικτατορίας, και την εφαρμογή μιας Θεοκρατίας, εξορίζοντας παντελώς και από την αρχή, ανθρώπινα δικαιώματα και Γνώση.

Ο λόγος που επιβλήθηκε αρχικά από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Δικτατορία, και ο Σκοταδισμός, με αφετηρία τον εγκληματία «Μέγα» Κωνσταντίνο, ο λόγος που επικράτησε η εβραϊκή παράδοση, ένας Αρχιραβίνος, ένας Αυτοκράτορας, ήταν για τον έλεγχο και την οικονομική υποδούλωση του λαού.

Η Αρχαία Ελληνική Δημοκρατική έκφραση, φάνταζε επικίνδυνη, διότι ο λαός αφυπνιζόταν και διεκδικούσε δικαιώματα.  ‘Ετσι η Μαύρη Εξουσία, φοβούμενη πως δεν θα μπορεί να ελέγξει τον Λαό, κατάστρωσε το σχέδιο υποδούλωσής του.

‘Ετσι και στις μέρες μας, όπου ο αμόρφωτος ακόμα λαός, επιλέγει τον Γιαχβέ, και τον Γεσουχά, με άλλα λόγια αντίχρηστα θεοκρατικά σύμβολα να τον σώσουν, και καθώς θέλει να ΚΑΨΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, είναι πάρα πολύ εύκολο, σύντομα και απότομα, η Ελλάδα μας, να βρεθεί σε μία χειρότερη κατάσταση, βαριά υπόδουλη και πάλι σε ένα θανατηφόρο Αντίχρηστο Σκοταδισμό, και σε μία Βαμπιριστική Δικτατορία.

Γι΄αυτό τονίζουμε, επανειλημμένως, πως ούτε το πολίτευμά μας, είναι Αυθεντική Δημοκρατία, ούτε ο Χριστιανισμός, η επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδος, χρηστότητα.  Και αυτός είναι ο λόγος που τα πράγματα στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια πάνε κατά διαόλου, διότι σταματήσαμε να ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ, να ΣΤΟΧΑΖΟΜΑΣΤΕ, να ΔΙΑΛΟΓΙΖΟΜΑΣΤΕ, και γίναμε ΑΦΕΛΕΙΣ, Πνευματικά τεμπέληδες, και ιδιοτελείς.

Η ατομική και συλλογική μας, λοιπόν ΣΩΤΗΡΙΑ, είναι η μελέτη των Αρχαιοελληνικών αρχών και αξιών, η μελέτη των θέσμιων, των ηθικών αρχών, που επικρατούσαν στην Κοινωνία των Αυθεντικών Προγόνων μας.

Διότι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, χωρίς ΑΡΧΕΣ, χωρίς ένα άκρως ΕΝΑΡΕΤΟ, και ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Η Δημοκρατία χωρίς τις Ανθρωπιστικές Αρχές, μπορεί να καταλήξει σε μία καταστροφή και κτηνωδία.

Το πρώτο λοιπόν που χρειάζεται να εξετάσουμε είναι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, τους ΘΕΣΜΟΥΣ, της χώρας μας, τις ΑΞΙΕΣ μας, και να αναρωτηθούμε κατά πόσο είναι Αυθεντικά Ελληνικές, Αυθεντικά Ανθρωπιστικές, και αν εκφράζουν την εφαρμογή μιας Αυθεντικής Δημοκρατίας.

Διότι η Αυθεντική Δημοκρατία πρέπει πάνω από όλα να είναι Ανθρωπιστική, για να διασφαλίζει την Πνευματική Ελευθερία, την Ασφάλεια, την Ευημερία, και την Συνειδησιακή εξέλιξη όλων των πολιτών.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 28, 2010, 17:27:16
Αν παρατηρήσουμε έναν Μονοκύτταρο οργανισμό, θα δούμε πως υπάρχει ένας Πυρήνας, όπου είναι καταγραμμένος ο κώδικας ύπαρξης, το DNA του Κυττάρου.

‘Ετσι ακριβώς και στην Δημοκρατία, την Ενσαρκωμένη Συλλογικότητα, όπου κάθε ενσαρκωμένη ύπαρξη, είναι ένα τμήμα της Αρχικής Θεότητας, χρειάζεται να υπάρχει ένας ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΡΧΩΝ και ΘΕΣΜΩΝ, όπως το DNA, που θα διασφαλίζει την συνέχεια της ζωής της Συλλογικότητας.

Χωρίς αυτές τις καταγραμμένες και ξεκάθαρες ΑΡΧΕΣ ΥΠΑΡΞΗΣ της ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, χωρίς καταγραμμένες τις ΑΡΧΕΣ της ΙΕΡΟΤΗΤΑΣ του Σύμπαντος κόσμου, η Συλλογικότητα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή προς εξαφάνιση, όπως ακριβώς χωρίς την ΒΑΡΥΤΗΤΑ, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε στο Διάστημα.

Ορισμένες όμως επαναστατικές κινήσεις της εποχής μας, δεν στοχεύουν στον Αναπροσδιορισμό και Ανασχεδιασμό, των Αρχών και Αξιών της Κοινωνίας μας, σε περίπτωση που αντιλαμβανόμαστε πως αυτή είναι η αρχή του κακού, αλλά στοχεύουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας, και στην επιβολή, μιας Φασιστικής Αναρχίας, θεωρώντας πως έτσι λύνεται το πρόβλημα της Καταχρηστικής Εξουσίας.

Και όμως, αυτές οι ανώριμες κινήσεις, δεν είναι ούτε ανθρωπιστικές, ούτε σωτήριες, αλλά στοχεύουν σε μία εκδικητική μανία προς το υπάρχων σύστημα, χωρίς να φέρουν εντός τους, καμία χρήσιμη ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.

Δυστυχώς και αυτές οι αναρχικές, επαναστατικές κινήσεις, αν και αντιδρούν στο υπάρχων σύστημα, εξυπηρετούν και πάλι μαύρα και καταστροφικά συμφέροντα καθώς και κτηνώδεις ορμές, με αποτέλεσμα να οδηγούν στον σκοταδισμό και στο θάνατο.

Αυτό που σώζει μία επαναστατική Κίνηση, να μην καταντήσει ακόμα μία Βόμβα Καταστροφής προς την Συλλογικότητα, είναι η Ορθή Ιδεολογία, αποτέλεσμα, της Γνώσης, του Στοχασμού, του Διαλογισμού και της Κατανόησης, της παρούσας πολιτισμικής και πνευματικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, ή η ανθρωπότητα, ως Σύνολο.

Αυτό που σώζει κάθε εποχή, κάθε λαό, κάθε κυβέρνηση, κάθε χώρα, είναι η ενασχόληση με τις Αρχές της Αυθεντικής Σοφίας, όπως η Ελληνική Φιλοσοφία, και η εφαρμογή, άξιων αρχών και συστημάτων.

Διανύουμε μία πολύ ευαίσθητη εποχή, περπατάμε, σε ναρκοπέδιο, και για αυτό τον λόγο, δεν έχουμε τον χρόνο, ούτε την πολυτέλεια, να κοιμόμαστε, και να κοιτάμε μόνο τα μικρά και ιδιοτελή μας συμφέροντα, διότι, πολύ σύντομα, θα βρεθούμε πιο αδύναμοι και πιο εγκλωβισμένοι, σε μία Παγκόσμια Δικτατορία, χωρίς δικαιώματα, και χωρίς ανθρωπιστικές αρχές.

Αυτός ο εχθρός πάντα καραδοκεί, σε κάθε στροφή του δρόμου, και ο μόνος τρόπος να Νικήσουμε, είναι ταυτιζόμενοι με την Ιερή Γνώση και Σοφία των Προγόνων μας, και εξασκώντας τις αρχές του Ελληνικού Ηρωϊσμού.

Αν κάθε ‘Ελληνας πολίτης, δεν γίνει ένας μικρός ‘Ηρωας που θα αντιδράει ΟΡΘΑ, και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, στην Απάτη, και στην Αδικία, η σωτηρία της χώρας μας, θα φαντάζει μία αδύνατη ΟΥΤΟΠΙΑ.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 30, 2010, 19:24:56
Εφόσον λοιπόν κατανοήσουμε πως η σημερινή Ελληνική Δημοκρατία, δεν είναι μία μορφή Αυθεντικής - Ανθρωπιστικής  Δημοκρατίας, αλλά μια μορφή μασκαρεμένης Θεοκρατίας, Δικτατορίας και Φασισμού, εφόσον κατανοήσουμε βαθιά μέσα μας, πως ο όρος Ελληνο-χριστιανός, ή Ελληνο-εβραίος, ή Φασίστας-Δημοκράτης, ή Ελεύθερος-σκλάβος, είναι ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΕΣ έννοιες και αρχές, που καταστρέφουν διανοητικά τον κάθε υγιή άνθρωπο, που ενσαρκώνεται στην χώρα μας, εφόσον ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ, για την παρούσα πολιτική και θρησκευτική σκηνή της χώρας, ας προχωρήσουμε στην εξέταση και αναθεώρηση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Πρώτα από όλα χρειάζεται να μελετήσουμε όσα περισσότερα αντιπροσωπευτικά Συντάγματα άλλων χωρών, δυνάμεθα:

1. To Ελληνικό Σύνταγμα1
2. Το Πρωταρχικό Αμερικάνικο Σύνταγμα (το οποίο δημιουργήθηκε από Αυθεντικούς Μύστες (Ελευθεροτέκτονες)
3. Το Γαλλικό Σύνταγμα
4. Το Γερμανικό Σύνταγμα
κτλ....

και φυσικά,

1. το Διεθνές Δίκαιο
2. το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα 2
3. την ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 3
κτλ...

και να δούμε που βρίσκονται οι διαφορές τους.

ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ
_____________________________________________________________

1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1066.0.html
2 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1095.0.html
3 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,272.0.html
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 30, 2010, 19:52:36
Το πρώτο, που βγάζει μάτι, ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις Ελληνικές αρχές, ούτε με την Αυθεντική Ελληνική παράδοση, είναι η ΑΠΑΤΗ του Ιουδαιοχριστιανισμού, που βρίσκεται ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, μέσα στο ίδιο το Ελληνικό Σύνταγμα.

Εκτός ότι το παρακάτω τμήμα1 πρέπει να διαγραφεί ΠΑΝΤΕΛΩΣ, και να αντικασταθεί με την ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ, όπως αρμόζει σε μία Ελεύθερη και Πνευματική χώρα, και ειδικά στην χώρα μας, που είναι ο πρωταρχικός γεννήτορας, της Πνευματικής Ελευθερίας και Ανεξιθρησκείας, εκτός λοιπόν, την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ αυτού του τμήματος, χρειάζεται να δημευθεί η Εκκλησιαστική περιουσία, η προσωπική περιουσία, όλων των Χριστιανών Ιερέων, που δημιουργήθηκε ως προϊόν εξαπάτησης προς τον Ελληνικό λαό, καθώς και οι εκκλησίες, να μεταμορφωθούν κάποια στιγμή σε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Ελληνικής Ιστορίας και Γνώσεως, και όχι να παραμένουν ως άνδρα ΑΠΑΤΗΣ.

Ας καταλάβουμε επιτέλους, πως ή θα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ την Πολιτική σκηνή της Ελλάδος ΜΑΣ, ή ας ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ, πως ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, είμαστε ένας αμόρφωτος, ανίκανος, ιδιοτελής, ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, σκλαβωμένος λαός, που δεν έχει καμία σχέση με την Αυθεντική Ελληνικότητα.

Δεν υπάρχει καμία πλέον δικαιολογία, πως δεν γνωρίζουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, και χρειάζεται να βρούμε το ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ,
να σπάσουμε τα δεσμά της ΥΠΝΩΣΗΣ και της ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ, και να γίνουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
__________________________________________________________________________________

1ΤΜΗΜΑ Β'

Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας

   ΑΡΘΡΟ 3

1.  Επικρατούσα Θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 185Ο και της Συνοδικής Πράξης της 4nς Σεπτεμβρίου 1928.

2.  Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.

3.  Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφραση του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 30, 2010, 21:55:48
Οι ΝΕΟΙ Μυημένοι στις Αρχές και τις Αξίες της Αρχαίας Ελληνικής Κοινωνίας, Ελευθεροτέκτονες της Αμερικής, δημιούργησαν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (1776-1787), ως το πιο φιλελεύθερο και δημοκρατικό σύστημα που είχε δημιουργηθεί ποτέ, μετά από εκατοντάδες χρόνια σκοταδισμού και θρησκευτικής μαφίας, που μάστιζε τον δυτικό κόσμο.

Και φυσικά αυτός ήταν ο λόγος που κυνηγήθηκε η Μασονία (ο Ελευθεροτεκτονισμός) από τον Χριστιανισμό, καθώς και όλη η Μαύρη Προπαγάνδα, που ξεκίνησε ως πόλεμος εναντίον τους, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Freemasons and Their Influences Upon the U.S. Constitution
http://www.youtube.com/watch?v=-rFCDFUecgA

WE THE PEOPLE
ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ

The Background of United States Constitution (clip)
http://www.youtube.com/watch?v=J5NosqRkq3s&feature=related

FOUNDING FATHERS US Constitution
http://www.youtube.com/watch?v=GXJ-q9Z_n-E&feature=related

United States Constitution 1/3
http://www.youtube.com/watch?v=9X5MZFGjTa0

United States Constitution 2/3
http://www.youtube.com/watch?v=nGamhm0-vAg&feature=related

United States Constitution 3/3
http://www.youtube.com/watch?v=bixQ59_22Q0&feature=related

Understanding the U.S. Constitution part 1- 5 Key Concepts Everyone Should Know
http://www.youtube.com/watch?v=ggXSO0ETvq4&feature=related

Understanding the U.S. Constitution part 2 - 5 Key Concepts Everyone Should Know
http://www.youtube.com/watch?v=eLQxigKFa5k&feature=related

Understanding How the Declaration of Independence and Constitution Work Together
http://www.youtube.com/watch?v=RjMQJ9v6Ic4&feature=related
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Αύγουστος 30, 2010, 22:40:23
'Ενα φιλελεύθερο και δημοκρατικό σύνταγμα δημιουργήθηκε από τους Ελευθεροτέκτονες της Αμερικής, πριν 300 χρόνια.  Η Ελλάδα μας, όμως, η χώρα του ΦΩΤΟΣ, η γενήτωρας των Αρχικών Αυθεντικών Μυητικών Σχολών, βρίσκεται ακόμα αιχμάλωτη από τα μαύρα ράσα.

Και αναρωτιόμαστε όλοι μας, όσοι έχουν κατανοήσει το δράμα της χώρας μας...

Ο Ελευθεροτεκτονισμός της σημερινής Ελλάδος τι κάνει?  Ποιος είναι ο ρόλος του, αφού έχει ΠΡΟΔΩΣΕΙ τις Αρχαιοελληνικές Αξίες και Ιδανικά, της Ελευθερίας, της Ισότητας, και της Αδελφότητας, με την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ?

Φυσικά το Κίνημα του Ελευθεροτεκτονισμού της χώρας μας, σήμερα, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, μια και συνεργάζεται πλέον με τον εχθρό, τον θρησκευτικό φασισμό και σκοταδισμό, και έτσι κάνουν το εβδομαδιαίο αμπελο-φιλοσοφικό κλάμπινγκ τους ανενόχλητοι...

Μάλιστα έφτασαν και σε σημείο, να εργάζονται και μαύρα ράσα στις Στοές, μια και η φιλοσοφία του Ελευθεροτεκτονισμού άλλαξε, και αντιπροσωπεύει σήμερα, μία προτεσταντική χριστιανική θρησκειολογία.

Σήμερα (εκτός από κάποιες μεμονωμένες και ελάχιστες φωτεινές ατομικές εξαιρέσεις διανοούμενων) δεν εξασκείται κανένας Αυθεντικός Ελευθεροτεκτονισμός, δεν υπάρχει καμία Αυθεντική Τεκτονική Στοά Φιλοσοφίας, Επιστήμης, Υψηλών Ιδανικών, και Αυθεντικής Μυητικής ΓΝΩΣΗΣ, δεν δημιουργούνται ΗΡΩΕΣ, και φυσικά η χώρα μας δεν ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ.

Ειλικρινά ποιος Ελευθεροτέκτονας σήμερα, αισθάνεται βαθιά μέσα του το ΚΑΘΗΚΟΝ, να ΣΩΣΕΙ την χώρα του, να διώξει το σκοτεινό πέπλο που συνεχίζει να σκοτώνει τα παιδιά της Ελλάδος, και τι κάνει για αυτό?
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτέμβριος 10, 2010, 16:35:19
Σε μία πρόσφατη φιλική συζήτηση, προτάθηκε η Ομοφωνία, ως λύση αντί της Δημοκρατίας, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο Φασισμός της Πλειοψηφίας, όπως ειπώθηκε.  Ο Φασισμός της Πλειοψηφίας όμως, αποφεύγεται, όταν υπάρχουν ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατωχυρωμένες, Ανθρωπιστικές αξίες και ιδανικά, που προστατεύουν τις μειονότητες.

Παρόλα αυτά, αξίζει να προβληματιστούμε, ανάμεσα στο σύστημα της Ομοφωνίας, και της Δημοκρατίας, για το πιο είναι το χρησιμότερο.  Η Ομοφωνία, έχει προταθεί, από αναρχικούς, αριστερούς, και γενικά επαναστατικούς χώρους, ως ένα καταλληλότερο σύστημα από την Δημοκρατία. 'Ομως δυστυχώς και εδώ υποκρύπτονται στοιχεία, φασισμού, ολοκληρωτισμού, και παγκοσμιοποίησης, πίσω από ένα ουτοπικά "χρηστικό" ή ψευτοχριστιανικό προσωπείο.

Στο παρελθόν, η μέθοδος της Ομοφωνίας, προτάθηκε και εφαρμόστηκε ως αντιαυταρχική αγωγή από τον Νήλ, (βλέπε http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,530.0.html ).  Επίσης η μέθοδος της Ομοφωνίας έχει προταθεί και από τον ψυχολόγο Carl Rogers.

Παρακάτω παραθέτουμε ένα άρθρο που συγκρίνει τις 2 μεθόδους. 

http://inlovewithlife.wordpress.com/2009/11/10/unanimity/

Ομοφωνία, Άμεση Δημοκρατία & Λήψη Αποφάσεων

Ομοφωνία ή Συναίνεση – Ο τρόπος λήψης απόφασης με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρισταμένων.

Άμεση Δημοκρατία – Ο τρόπος λήψης απόφασης κατόπιν ψηφοφορίας και επικράτησης της άποψης της πλειοψηφίας των παρισταμένων.

Συλλογικότητες & Κινήματα
Το ποια από τις δύο αρχές θα υιοθετείται ως τρόπος λήψης αποφάσεων στα κινήματα είναι ένα θέμα που ενδέχεται να έχει απασχολήσει κάθε κινηματική συλλογικότητα. Στις περισσότερες συλλογικότητες το ζήτημα λύνεται, όταν προκύπτει, και επικρατεί εκ των πραγμάτων ο κανόνας της ομοφωνίας. Η ομοφωνία έτσι εξυπηρετεί την ανάγκη για τη συνοχή της ομάδας, ενώ έχει το προσόν ότι μπορεί και αποκρύβει κάτω από το πέπλο της και τυχόν διαφωνίες, που εύλογα θα υπάρχουν, ώστε να μοιάζουν όλα μέλι γάλα. Όμως τα πράγματα δε σταματούν εκεί. Από πολλούς διεκδικείται η εφαρμογή του κανόνα της ομοφωνίας και στα κινήματα συνολικά.

Ιστορία
Από την ιστορία του αναρχικού κινήματος προκύπτει ότι ο προβληματισμός αυτός κρατά από παλιά με τους “κοινωνικούς” αναρχικούς (πχ Μαλατέστα) να τάσσονται υπέρ της άμεσης δημοκρατίας ως ενός πιο συμβατού με την ισότητα τρόπου πολιτικής λειτουργίας και με τους “ατομικιστές” αναρχικούς (πχ Στίρνερ) να τάσσονται υπέρ της ομοφωνίας, για το λόγο ότι η άμεση δημοκρατία καταπιέζει το άτομο που μειοψηφεί (μία άλλη συζήτηση είναι κατά πόσο οι “ατομικιστές” αναρχικοί έχουν γενικότερα να κάνουν κάτι με το σοσιαλιστικό αναρχικό κίνημα και τα μαζικά κοινωνικά κινήματα – ενδεικτικά ο Στίρνερ στο τέλος τρελάθηκε).

Υπέρ της Ομοφωνίας
Κατά τη γνώμη μου η ομοφωνία ως τρόπος λήψης αποφάσεων είναι τελείως αδόκιμη τόσο για μικρές πολιτικές συλλογικότητες όσο και για ευρύτερα κοινωνικά κινήματα. Η εμπιστοσύνη στην ομοφωνία στηρίζεται σε δύο υπεραπλουστευτικές παρανοήσεις :

- Ότι σε μία ιδανική κοινωνία δε θα υπάρχουν διενέξεις αλλά ομόνοια και κοινωνική αρμονία και ότι τελικά όλοι θα συμφωνούμε με όλους.

Η θέση αυτή παρανοεί την ανθρώπινη φύση και συγκεκριμένα το ανθρώπινο χαρακτηριστικό της αυτονομίας. Ακόμη και σε μία εν δυνάμει κατευθυνόμενη προς το ιδανικό κοινωνία θα υπάρχουν κοινωνικές διενέξεις. Οι κοινωνικές διενέξεις δεν προκύπτουν μόνο για λόγους ανισοτήτων ή/και διάστασης συμφερόντων, αν και οι ανισότητες είναι ένας πολύ βασικός παράγοντάς τους. Προκύπτουν και από άλλους παράγοντες, που έχουν να κάνουν με τη δυσχέρεια λύσης των προβλημάτων, την έλλειψη πληροφόρησης, τα ιδιάζοντα χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων κτλ. Αν θεωρήσουμε ότι δε θα υπάρχουν διενέξεις, τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι δε θα υπάρχει και κοινωνική πρόοδος ή παρακμή αλλά στασιμότητα, πράγμα εξ ορισμού παράλογο.

- Ότι η άμεση δημοκρατία καταπιέζει την μειοψηφία.

Αυτή η θέση έχει μία αλήθεια. Αναγνωρίζεται άλλωστε ακόμη και στα αστικά κοινοβουλευτικά καθεστώτα, όπου επιχειρούνται κανόνες για την προστασία των μειοψηφιών, κυρίως των εθνοτικών μειονοτήτων. Σε μία πιο ελεύθερη κοινωνία θα πρέπει να βρεθούν (πάλι με άμεση δημοκρατία) οι κανόνες εκείνοι που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των μειοψηφιών.

Αυτή όμως η θέση έχει και την εξής παρανόηση, άμεση απόρροια του γεγονότος ότι οι αναρχικοί ουδέποτε ανέλυσαν επιστημονικά το εξουσιαστικό φαινόμενο, ενάντια στο οποίο μάχονται. Και αυτό γιατί, όπως και αν οριστεί, η εξουσία έχει δύο όψεις : (α) την εξουσία για την εκτέλεση κάποιας πράξης και την επίτευξη κάποιου σκοπού και (β) την εξουσία επί άλλων ανθρώπων ή της φύσης. Η αντεξουσία ως ιδανικό (γιατί για ιδανικό πρόκειται) μάχεται για τον περιορισμό της δεύτερης όψης της εξουσίας. Η πρώτη μορφή εξουσίας δε δύναται να περιοριστεί (εκτός άμα αυτοκτονήσουμε όλοι μαζί) αλλά θα πρέπει να καταστεί συμβατή με την εξαφάνιση της πρώτης.

Συνεπώς και αν λάβουμε υπόψη ότι οι άνθρωποι συγκροτούμε κοινότητες για την επιβίωση και την ευτυχία μας και ότι οι κοινότητες αυτές έχουν δυναμική και άρα ανάγκη, για να αποφασίζουν πως θα δρούν και να ασκούν εξουσία για την επίτευξη στόχων (όπως πχ να υπάρχει ισότητα στη διανομή των αγαθών στα μέλη τους ή να γίνει κάποιο δημόσιο έργο), τότε θα πρέπει να βρούμε έναν κατάλληλο τρόπο λήψης αποφάσεων, που να μας περικλείει ισότιμα όλους. Στο μέτρο που η μειοψηφία που ανακύπτει σε κάθε περίπτωση (α) συμφώνησε να είναι μέλος της κοινότητας, (β) συμφώνησε σε αυτόν τον τρόπο λήψης αποφάσεων, (γ) διατηρεί κάποια δικαιώματα μη καταπίεσής της από την πλειοψηφία τα οποία συμφωνούνται από τα πριν, (δ) επικρατούν δίκαιοι όροι συζήτησης κατά τα χαμπερμασιανά πρότυπα και (ε) μπορεί, όποτε το επιθυμεί να αποχωρεί από την κοινότητα, δεν τίθεται θέμα εξουσίας επί αυτής.

Κατά της Ομοφωνίας
Από την άλλη κανείς δεν ανέλυσε τα προβλήματα που έχει ο κανόνας της ομοφωνίας στη λήψη αποφάσεων :

- Το ότι μπορεί να λειτουργήσει ως τρόπος λειτουργίας και λήψης αποφάσεων για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα σε μικρές ομάδες ανθρώπων αλλά όχι σε μακροκοινωνικό επίπεδο, πόσο μάλλον στα κινήματα.

- Το ότι ακόμη και σε μικρές ομάδες δεν είναι δόκιμος τρόπος λήψης αποφάσεων αλλά τρόπος θαψίματος, αντί συζήτησης, των διαφορετικών απόψεων, που έτσι και αλλιώς υπάρχουν.

Η Διαφωνία
Υπάρχει τέλος μια δεδομένη πολιτική στάση απέναντι στο φαινόμενο της διαφωνίας και της διάστασης απόψεων μέσα στα κινήματα και τις πολιτικές οργανώσεις. Η στάση ότι η ύπαρξη, ακόμη και η ένδειξη ή υπόνοια, διαφωνίας είναι φαινόμενο παθογένειας και διάρηξης της συνοχής της συλλογικότητας. Η στάση αυτή απέναντι στη διαφωνία είναι κληρονομιά της αριστεράς. Η αριστερά είχε πάντα ως σκοπό την κατάληψη της εξουσίας. Για να αναμετρηθεί όμως με τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς, είχε την ανάγκη να τα θυσιάσει όλα στο βωμό της μπετόν αρμέ συνοχής. Κάπου εκεί ξεχάσαμε να συζητάμε. Αντίθετα, το πολιτικό σύστημα άφηνε πάντα ένα περιθώριο στην ανταλλαγή απόψεων, για να εξασφαλίζει την ευελιξία και προσαρμογή του στις εκάστοτε συνθήκες.

Δε χρειάζεται λοιπόν να συμφωνούμε. Αντίθετα θα πρέπει να διαφωνούμε, να συζητάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να ρίχνουμε κάτω τους δογματισμούς. Ο καθένας θα πρέπει να έχει και από μία άποψη, συγκροτώντας την μέσα από την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων. Ως προς το τι θα πράττουμε κάθε φορά, αυτό θα έχει να κάνει με την ποιότητα της συζήτησης και την ικανότητά μας να μπορούμε να καταλήγουμε σε αυτά που μας ενώνουν.

Η ομοφωνία είναι καταπιεστική και ολέθρια για τα άτομα και τις συλλογικότητες, δεδομένου ότι προϋποθέτει ότι στο τέλος κάθε συζήτησης θα πρέπει να υπάρχει μία και μόνο άποψη στα μυαλά των ανθρώπων. Αυτό δεν είναι εφικτό. Επειδή μπορεί να μην προκύπτει στην πράξη η ανάγκη να λειτουργούμε με άμεση δημοκρατία, αυτό δε σημαίνει ότι η ομοφωνία ως τρόπος πολιτικής λειτουργίας και συγκρότησης είναι λογική. Είναι τελείως παράλογη.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτέμβριος 11, 2010, 14:47:13
Σήμερα, η κοινή γνώμη είναι βαθύτατα αναστατωμένη όσον αφορά, την Πολιτική Διαφθορά, και την Κοινωνική κατηφόρα της χώρας μας.

Δεν εμπιστεύονται πλέον ούτε Πολιτικούς, ούτε Κόμματα, και επιζητούν διακαώς μία Νέα Πολιτική Λύση, ένα Νέο Κοινωνικό-πολιτικό σύστημα, που θα αντικαταστήσει πλήρως την παρούσα διεφθαρμένη, έκπτωτη, σάπια κατάσταση, και θα οδηγήσει την Ελλάδα, σε μία Νέα Εποχή, Ελευθερίας, Αρετής, και Ευημερίας.

Σε μία πρόσφατη δημοσκόπηση, τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών από το Πολιτικό μας σύστημα είναι αρκετά υψηλά. 

http://www.palo.gr/cluster.aspx?id=1031763
Υψηλά ποσοστά δυσαρέσκειας των Ελλήνων από το πολιτικό σύστημα
• Υψηλά είναι και τον Ιούλιο τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών απέναντι στο υπάρχον πολιτικό σύστημα. Σύμφωνα με το βαρόμετρο του Ιουλίου της Public Issue, που δημοσιεύτηκε χθες, στην ερώτηση «ποια θεωρούν καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», το 65% απαντά «καμία από τις δύο», 25% απαντά «μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» και 4% «μια κυβέρνηση Ν.Δ.». Καμπανάκι για το πολιτικό σύστημα αποτελεί η αποχή και η ψήφος διαμαρτυρίας. Σε σχέση με την αποχή τον Οκτώβριο του 2009 (8,5%) τον Ιούλιο που διανύουμε φτάνει στο 35,5%. Το 79% δηλώνει δυσαρεστημένο από την Κυβέρνηση και το 88% από την Αντιπολίτευση. Το 34% ζητά πολυκομματικές κυβερνήσεις, το 20% αυτοδύναμες, το 17% ζητά οικουμενική Κυβέρνηση, το 7 …
Πρωϊνός Λόγος • 12/7/10[...]

3 δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν την αστάθεια του πολιτικού συστήματος και του δικομματισμού
Δημοσκοπήσεις της Public Issue , για την « Καθημερινή » και τον « ΣΚΑΪ », της Metron Analysis , για την « Αυγή»  της Κυριακής και της Pulse για τον « Τύπο της Κυριακής »: Παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα ο πρωθυπουργός, σταθερότερο όλων των κομμάτων το ΚΚΕ, μια μονάδα μόνο διαφορά ... ΝΔ-ΛΑΟΣ, πάνω από 3% για Οικολόγους Πράσινους και «Δημοκρατική Αριστερά» Η αστάθεια του πολιτικού συστήματος …
eklogika.gr • 12/7/10[...]

Στο 80% η δυσαρέσκεια των πολιτών
Στη δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή» και το ΣΚΑΪ, το 65% των πολιτών, στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση ?ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ- θεωρεί καλύτερη για τη χώρα», απαντά «καμία από τις δύο». Το 25% απαντά «μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» και το 4% «μια κυβέρνηση ΝΔ».Το 79% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 88% από την αντιπολίτευση! Επτά στους 10 πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους.Τ …
Έθνος • 11/7/10[...]

Δυσαρεστημένοι με το πολιτικό σύστημα οι Έλληνες πολίτες
Δυσαρέσκεια και απογοήτευση εκφράζουν οι πολίτες για το πολιτικό σύστημα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, όπως καταδεικνύουν δύο νέες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με το «Βαρόμετρο Ιουλίου» της Public Issue και την έρευνα της Pulse, οι περισσότεροι Έλληνες χαρακτηρίζουν «κοινωνικά άδικα» τα μέτρα της κυβέρνησης. Πάντως, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται σταθερά -και, μάλισ …
Τα Νέα • 11/7/10

«Μαυρίζουν» το πολιτικό σύστημα οι πολίτες
Την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τους χειρισμούς και τη στάση των πολιτικών κομμάτων στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με το Βαρόμετρο Ιουλίου της Public Issue και την έρευνα της Pulse, η πλειοψηφία των πολιτών χαρακτηρίζει κοινωνικά άδικα τα μέτρα της κυβέρνησης. Πάντως η νεοσύστατη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, εξασφα …
Ελευθεροτυπία • 11/7/10[...]

Δυσαρεστημένοι 8 στους 10 από κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Καμπανάκι στο πολιτικό σύστημα και τον δικομματισμό χτυπά το  Βαρόμετρο Ιουλίου της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής» και τον ΣΚΑΪ, που έγινε σε δείγμα 1.006 πολιτών. Ενδεικτικό στοιχείο του κλίματος δυσφορίας είναι η συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την ώρα που επτά στους δέκα πολίτες  δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους Στην ερώτηση «ποια θεωρούν καλύτερη …
Madata.gr • 11/7/10
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτέμβριος 11, 2010, 15:03:44
Προσπαθώντας να συμπαρασταθούμε στον αγώνα που κάνει ο Ελληνικός Λαός, μέσα από τους πόνους του τοκετού και της γέννησης του Νέου Κοινωνικο-Πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, θα προσπαθήσουμε τις επόμενες μέρες να παρουσιάσουμε μία Νέα Δομή Πολιτικού Συστήματος, που θα αντιπροσωπεύει μία Αληθινή Δημοκρατία, και θα εκφράζει την Πραγματική Λαϊκή Βούληση.

Τις προηγούμενες μέρες αναπτύξαμε πως το υπάρχων Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα δεν είναι Δημοκρατικό αν και παρουσιάζεται έτσι, και αν θέλουμε να το αναλύσουμε σε μεγαλύτερο βάθος, εμπειρικά, θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελείται από:

1. Αριστοκρατία (πολιτικά τζάκια) και Θεοκρατία (μαύρα ράσα) 95%
2. Αξιοκρατία (άξιοι αντιπρόσωποι του λαού) 4%
3. Δημοκρατία (η λαϊκή βούληση) περιστασιακά μέχρι και 1%

Δυστυχώς αυτή είναι η Ιδεολογική δομή της παρούσας μασκαρεμένης Δημοκρατίας μας, κάτω από την Πνευματική κυριαρχία της Εκκλησίας του Εβραίου Γεσουχά.  'Οταν το Πνευματικό σύστημα της Ελλάδος είναι μία Απάτη, και όταν τα Αυθεντικά Αυτόχθονα Ελληνικά μας Ιδεώδη είναι αιχμάλωτα, πραγματικά, γιατί εκπλησσόμαστε?

Εν Αρχή είναι η Συνειδητοποίηση!
Εν Αρχή είναι η Κατανόηση!
Εν Αρχή είναι η Νέα Ιδέα!

Στην εποχή της Ελλάδος του 21ου αιώνα, χρειαζόμαστε το κατάλληλο πολιτικό σύστημα, για να περάσουμε στην επόμενη φάση, να προχωρήσει η χώρα μας, σε μία υγιή πνευματική και κοινωνικο-πολιτική οδό, συνεχίζοντας το δημιουργικό της έργο, από εκεί που πριν 1700 χρόνια την σταμάτησαν οι Σκοταδιστές, οι Φασίστες, οι "Ναζί" του Γεσουχά...

Αυτή την Ανατολή της Νέας Εποχής, μιας Παγκόσμιας Κοινωνικο-πολιτικής Αναγέννησης, ενός Οικουμενικού Ελληνικού Διαφωτισμού, οραματίζονται όλοι οι Διαφωτιστές Παγκόσμια, όλοι οι Πεφωτισμένοι της Γης, που έχουν γνωρίσει την Ιστορία της Ανθρωπότητας, και γνωρίζουν την κρίσιμη ιστορική καμπή την οποία διανύουμε.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν μία γέννηση ενός Νέου Κοινωνικο-πολιτικού συστήματος, μία Νέα Δημοκρατική Σύνθεση, βασιζόμενοι πάντα στα λάθη του παρελθόντος, και ας ευχηθούμε πως θα αντιπροσωπεύσει την Ελληνική λαϊκή βούληση, ή θα εμπνεύσει περαιτέρω Ιδεολόγους, Οραματιστές, Φιλοσόφους και Πολιτικούς, να παράγουν καινοτόμες ιδέες, και να τολμήσουν με την σειρά τους, την διόρθωση ή τον εμπλουτισμό αρχικά του παρόντος συστήματος, μέχρι την τελική μετάβαση στην Νέα του μορφή.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτέμβριος 11, 2010, 17:17:49
Κάθε Συλλογικότητα αποτελείται από επιμέρους συλλογικότητες που όλες μαζί, ως όργανα, συνθέτουν μία ολοκληρωμένη οντότητα, ή έναν Κρατικό οργανισμό.

Ο άνθρωπος από την φύση του, έχει την τάση, να ομαδοποιείται, έτσι ώστε, από κοινού, να διεκδικεί, πιο αποτελεσματικά, κάποιον κοινό στόχο.

Υπάρχουν πολλές Κοινωνικές ομάδες, σύλλογοι, ή ενώσεις, που έχουν δημιουργηθεί, για να εκφράσουν, κοινά συμφέροντα.  Διακρίνουμε όμως, εμπειρικά, 3 γενικές κατηγορίες, οι οποίες εκδηλώθηκαν από την διαχρονική ζύμωση μιας Κοινωνίας.

Οι κατηγορίες αυτές ξεχωρίζουν βάση:

Α.  το συνειδησιακό επίπεδο
Β.  την επαγγελματική δραστηριότητα
Γ.  την Διοίκηση μιας Κοινωνίας

A. Σε συνάρτηση με το συνειδησιακό επίπεδο ή εξέλιξη κάθε ατόμου, μπορούμε να διαχωρίσουμε τις παρακάτω κοινωνικές ομάδες:

1. Παιδιά (0-18): αντιπροσωπεύουν τις Ενστικτώδεις τάσεις της φύσης
2. Νέοι (18-35): αντιπροσωπεύουν τους Ιδεολόγους και τους Οραματιστές
3. Ενήλικες (35-65): αντιπροσωπεύουν τους Διαχειριστές και τους ‘Ηρωες
4. Ηλικιωμένοι (πάνω από 65): αντιπροσωπεύουν την Εμπειρία και την Σοφία μιας Κοινωνίας

B. Σε συνάρτηση με την επαγγελματική δραστηριότητα, της σημερινής κοινωνίας1, μπορούμε να διαχωρίσουμε τις παρακάτω γενικές συνομοσπονδίες ή συντεχνιακές ενώσεις:

1. Αγρότες
2. Εργατο-υπάλληλοι
3. Επαγγελματο-βιοτέχνες
4. Εμπορο-βιομήχανοι

Γ. Σε συνάρτηση με την Διοίκηση μιας Κοινωνίας, εφόσον αναφερόμαστε σε Δημοκρατική δομή, μπορούμε να διαχωρίσουμε τις παρακάτω βαθμίδες αυτοδιοίκησης:

1. Δήμος (τοπικός οικισμός)
2. Νομαρχία (ομοσπονδία οικισμών)
3. Περιφέρεια (συνομοσπονδία οικισμών)
4. Κράτος (Γενική συνομοσπονδία οικισμών)

Παρατηρούμε πως οι παραπάνω 3 Κατηγορίες που αποτελούνται από 4 ομάδες ή βαθμίδες η κάθε μία, συνθέτουν μία Δωδεκαπλότητα, που είναι η βασική δομή της φυσικής λειτουργίας μιας Κοινωνίας.

Στην συνέχεια θα αναλύσουμε πως αυτές οι Κοινωνικές ομάδες ή βαθμίδες συνεργάζονται αποτελεσματικά μεταξύ τους, συνθέτοντας ένα Αληθινό Δημοκρατικό Πολίτευμα.
______________________________________________________________________

1 Σε περίπτωση που η μελλοντική κοινωνική δομή διαφοροποιηθεί από την σημερινή, (π.χ. Συνεταιριστικοί οικισμοί ως τοπικές αυτοδιοικήσεις ή Δήμοι), οι συντεχνιακές ενώσεις ή γενικές συνομοσπονδίες, πιθανόν να αλλάξουν.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτέμβριος 12, 2010, 15:12:37
Το παρακάτω Πολιτικό σύστημα, είναι μία πρόταση επιστροφής της εξουσίας πίσω στον Ελληνικό Λαό,

1. εκχωρώντας τα μέγιστα δυνατά δικαιώματα στις Αυτοδιοικήσεις.
2. περιορίζοντας την Δημόσια Διοίκηση στις βασικές δημόσιες ανάγκες και εθνικού συμφέροντος λειτουργίες. 
3. διασφαλίζοντας την συνεργασία και την συναίνεση των Κοινωνικών Εταίρων, μέσω του πλαισίου λειτουργίας της Κάτω Βουλής,
4. ελέγχοντας αποτελεσματικά, τα Κοινωνικά και Εθνικά συμφέροντα, μέσω του πλαισίου λειτουργίας της ‘Ανω Βουλής.
5. εκπορεύοντας άμεσα, το Δικαστικό Σύστημα, από τον Λαό.
6. ελέγχοντας όλες τις παραπάνω λειτουργίες, μέσω Λαϊκών ΜΜΕ.

Στο παρόν πολιτικό μας σύστημα υπάρχουν 4 μορφές εξουσίας.

1. Νομοθετική (Η Κυβέρνηση)
2. Εκτελεστική (Η Κυβέρνηση)
3. Δικαστική (το διορισμένο από την Κυβέρνηση Δικαστικό σύστημα)
4. Δημοσιογραφική (τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης)

Στο σύστημα που προτείνουμε όλες οι παραπάνω εξουσίες μεταβιβάζονται στον Λαό, και η δομή τους αλλάζει ως εξής:

1. Νομοθετική Εξουσία

Α. ‘Ανω Βουλή: αποτελείται από εκλεγμένους αντιπροσώπους του Λαού, που εκλέγονται σε επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (2 αντιπρόσωποι από κάθε Νομό).

Ο ρόλος της ‘Ανω Βουλής

Η Ανω Βουλή είναι ο Θεματοφύλακας των Κοινωνικών και Εθνικών συμφερόντων.  Ο Πρόεδρος της ‘Ανω Βουλής, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος εκλέγεται απ' ευθείας από τον Λαό.

α) εποπτεύει όλη την Δημόσια Διοίκηση και λειτουργία του Κράτους,
β) εκδίδει προεδρικά διατάγματα που άπτονται σοβαρών εθνικών ή κοινωνικών θεμάτων,
γ) προΐσταται άμεσα Υπουργείων Κοινωνικού και Εθνικού συμφέροντος,
δ) λαμβάνει εισηγήσεις από την Κάτω Βουλή για Κυβερνητικά στελέχη των Υπουργείων που εκπροσωπούν συντεχνιακά συμφέροντα, και διορίζει την Κυβέρνηση,
ε) ελέγχει και εγκρίνει, τα νομοσχέδια, που προτείνει η Κάτω Βουλή, αν βρίσκονται σε συμφωνία με το Σύνταγμα.

Β. Κάτω Βουλή: αποτελείται από εκλεγμένους εκπροσώπους του Λαού, που εκλέγονται σε επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και αποτελούν εκπροσώπους των συντεχνιακών ενώσεων, αναλογικά με το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις επιμέρους ενώσεις.

Ο ρόλος της Κάτω Βουλής 

α) συζητάει, διαπραγματεύεται και καταθέτει προτάσεις νομοσχεδίων στον Ελληνικό Λαό, που εξυπηρετούν αλληλοσυγκρουόμενα συντεχνιακά συμφέροντα. 

Σε περίπτωση που ένα σημαντικό ποσοστό του Ελληνικού Λαού, ή μία Συντεχνία ή η ‘Ανω Βουλή, κρίνει πως διακυβεύονται σημαντικά θέματα σε συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, η ‘Ανω Βουλή το παραπέμπει στον Ελληνικό Λαό για Δημοψήφισμα.
 
β) προτείνει στην ‘Ανω Βουλή, στελέχη για όσα Υπουργεία άπτονται συντεχνιακών συμφερόντων.

2. Εκτελεστική εξουσία

Κυβέρνηση, και κυβερνητικά στελέχη: διορίζονται από την ‘Ανω Βουλή, ως οι κατάλληλοι Διαχειριστές, και εκτελεστικά όργανα της Βούλησης των Ελλήνων, για το Δημόσιο όφελος.

Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση: εξυπηρετεί θέματα Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας, ως αυτόνομη διοίκηση της Περιφέρειας.  Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβούλιου, εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των πολιτών της Περιφέρειας.

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση: εξυπηρετεί θέματα Αυτοδιοίκησης της Νομαρχίας, ως αυτόνομη διοίκηση της Νομαρχίας. Τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβούλιου, εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των πολιτών της Νομαρχίας.

Δημοτική Αυτοδιοίκηση: εξυπηρετεί θέματα Αυτοδιοίκησης του Δήμου, ως αυτόνομη διοίκηση του Δήμου. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των πολιτών του Δήμου.

Δημοτική Επιτροπή Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης: αντιπροσωπεύει ειδικά ζητήματα Ποιότητας ζωής και απαρτίζεται από εκπροσώπους των Κοινωνικών ομάδων (παιδιών, νέων, ενήλικων, και ηλικιωμένων).  Ο ρόλος της Επιτροπής είναι να καταθέτει προτάσεις, παρατηρήσεις και αιτήματα προς υλοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

3. Δικαστική εξουσία

Οι Δικαστές θα εκλέγονται από τον Λαό σε επίπεδο Aυτοδιοίκησης:

α) ‘Αρειος Πάγος, Συμβούλιο Επικρατείας, Συνταγματικό Δικαστήριο: εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση Πολιτών σε επίπεδο Κράτους.
β) Εφετείο: εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση Πολιτών σε επίπεδο Περιφέρειας.
γ) Ειρηνοδηκεία: εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση Πολιτών σε επίπεδο Νομαρχίας.

4. Δημοσιογραφική εξουσία

Η κάθε Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Δήμου, Νομαρχίας, Περιφέρειας, και Κράτους, θα διορίζει τα δικά της στελέχη των ΜΜΕ, που θα εξυπηρετούν στον έλεγχο της λειτουργίας μιας επιμέρους Κοινωνίας και θα ενημερώνει τους πολίτες.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτέμβριος 12, 2010, 15:40:49
Κανόνες διασφάλισης της εξουσίας του Λαού, και της αποτελεσματικής διαχείρισης των Κοινών συμφερόντων από τους εκλεγμένους πολιτικούς.

Οι εκλογές γίνονται κάθε τετραετία.  Ο ετήσιος απολογισμός του έργου κάθε Διοικητικού Συμβουλίου, ή εκλεγμένου σώματος κοινοποιείται στον Λαό. 

Κάθε διετία μετά τον συνολικό απολογισμό του έργου τους, ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για την συνέχεια τους, για καθένα εκλεγμένο πολιτικό προσωπικά, που μπορεί κάλλιστα, να χάσει την θέση του, αν κριθεί ακατάλληλος.

Σε περίπτωση προβλήματος, με κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, ανά πάσα στιγμή, έχει δικαίωμα, ο κάθε πολίτης, να καταθέσει δημόσια καταγγελία, να αιτηθεί την έκπτωση του πολιτικού από το αξίωμα του, και αν συγκεντρώσει το αίτημα του αυτό, ικανοποιητικό αριθμό υπογραφών, το αίτημα τίθεται σε δημοψήφισμα, στο ανάλογο επίπεδο Διοίκησης ή Αυτοδιοίκησης.

Επίσης αν ένα πολιτικό πρόσωπο, κατηγορηθεί πως έχει διαπράξει απάτη κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ακολουθεί άμεσα έρευνα και η οδός της Δικαιοσύνης.  Στο παρόν πολιτικό σύστημα, πολιτική ασυλία δεν υπάρχει.

                                                   συνεχίζεται....
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 04, 2010, 15:11:40
Ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ

Πριν προχωρήσουμε σε μία περαιτέρω ανάλυση των Κανόνων διασφάλισης μιας Αληθινής Δημοκρατίας, ας ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ, γιατί σήμερα δεν έχουμε Δημοκρατικά συστήματα στον Δυτικό κόσμο με αφετηρία την χώρα μας, καθώς και σε άλλες χώρες που ονομάζονται Δημοκρατίες.

Για να κατανοήσουμε το σημερινό φαινόμενο της ΨΕΥΔΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, χρειάζεται να ερευνήσουμε ιστορικά, την περίοδο που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ, η ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, καταστρέφοντας για πάντα, από την ρίζα την Λαϊκή Βούληση.

Αν ερευνήσουμε την εποχή της εξάπλωσης του Ελληνισμού, μέσω της Μακεδονικής εκστρατείας, θα δούμε, πως οι ΕΛΛΗΝΕΣ, δημιουργούσαν Θεούς, εξουσίαζαν θρησκευτικά προϊόντα, παρά το αντίθετο.  Απόδειξη είναι η δημιουργία της Θεότητας Serapis, γύρω στα 300πκχ. από τον Πτολεμαίο, προσπαθώντας να δημιουργήσει μία νέα θρησκεία, ως ενδιάμεση λύση ανάμεσα στον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, και στον Αρχαίο Αιγυπτιακό.

Αυτή η Φιλοσοφία, της Δημιουργίας Θεοτήτων, από τους Αρχηγούς, Βασιλιάδες, Φαραώ, Αυτοκράτορες κτλ, ήταν διαδεδομένη, μια και ο λαός, λόγω χαμηλού επιπέδου, και αμορφωσιάς, χρειαζόταν είδωλα, και μέσω της εισαγωγής, νέων θρησκειολογιών γινόταν η κατάλληλη χειραγώγηση.

ΟΙ ‘Ελληνες όμως για πρώτη φορά, εισήγαγαν την ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, που ελευθέρωνε, όλους τους αμόρφωτους σκλάβους, και τους καθιστούσε Ελεύθερους και Επιστήμονες.

Μετά την κυριαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, παρότι, πολλά στοιχεία της Ρωμαϊκής Κοινωνίας, ήταν Ελληνοπρεπή, όπως και η Δημοκρατία της Ρώμης, υπήρχε ένα έντονο αριστοκρατικό κλίμα, που αντιμάχονταν την έννοια της Δημοκρατίας.

‘Ετσι όταν αριστοκρατικές φωνές, όπως ο Ιούλιος Καίσαρας, και ο Νέρωνας, παρουσίασαν μία ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ πολιτική, οι αριστοκράτες που ήθελαν την εξουσία πάνω στο λαό, και όχι την Δημοκρατική Βούληση, εισήγαγαν την ΦΤΙΑΧΤΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

Μέσα από αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της Ανθρωπότητας, οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες, που ήταν υπέρ της ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, και κατά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, όπως ο «Μέγας» (Απατεώνας-Εγκληματίας) Κωνσταντίνος, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ κάθε ίχνος εξουσίας του λαού, ιδρύοντας το νέο δόγμα.

ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ.

Σήμερα έχουμε ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ, ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ή ΠΡΟΕΔΡΟΣ μιας ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.

‘Ετσι ΥΠΟΥΛΑ η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ, χρησιμοποίησε, τους ταλιμπάν Εσσαίους, που ήταν τραγικά ΜΙΣΣΕΛΗΝΕΣ, εναντίον κάθε έννοιας ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, και εδραίωσαν, έναν παγκόσμιο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ, καθώς και τον έλεγχο του κάθε λαού από μια Παγκόσμια ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Γι’ αυτό η Σωτηρία της Ελλάδος μας, αλλά της Ανθρωπότητας, είναι να ξεσκεπάσουμε, αυτή την συνομωσία και το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, και να αποκαταστήσουμε τον Ελληνισμό ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, φέρνοντας πίσω την ΜΥΗΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και την ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΑΊΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ που χάθηκε, καθώς και να αποκαταστήσουμε ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αυτό είναι το έργο της Ελληνικής Αναγέννησης, και όσο πιο γρήγορα το χωνέψουμε, τόσο πιο γρήγορα, η ΗΘΙΚΗ, η ΑΡΕΤΗ, η ΜΟΡΦΩΣΗ, καθώς και η ΕΥΗΜΕΡΙΑ, θα αποκατασταθούν στην Ελληνική Κοινωνία, αλλά και θα δώσουν και πάλι το Ελληνικό ΦΩΣ που επί χιλιάδες χρόνια χάθηκε, πίσω σε όλες τις Κοινωνίες παγκόσμια.  

Αυτός είναι ο λόγος που ο Ελληνοχριστιανισμός, και η σημερινή Δημοκρατία αποτελούν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, διότι χρησιμοποιούν Ελληνικούς χρηστούς όρους, φιλο-λαϊκούς για να αποκρύψουν μία εγκληματική παγκόσμια ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΤ ΠΛΟΥΣΙΩΝ, ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ, ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ, ΦΑΡΑΩ κτλ...

Αυτός είναι ο λόγος που ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ σήμερα δεν έχει καμία απολύτως εξουσία...
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 04, 2010, 15:37:46
Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ έχει συνηθίσει τον κάθε ΛΑΟ, να παρακαλάει για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του, ή να θυσιάζει καταχρατικά πλήθος ζωών σε αγώνες για οφέλη που δικαιωματικά θα του άνηκαν σε ένα Αληθινό Δημοκρατικό σύστημα, όταν την ίδια ακριβώς στιγμή με πλήθος άλλους νόμους και νομοσχέδια η εξουσιομανής ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ, καταλύει και πάλι την Λαϊκή Ελευθερία και Βούληση.

Σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο, όταν μία ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ, θέλει περισσότερα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ οφέλη, να τα διεκδικεί από τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ, τον Πρωθυπουργό, ακόμα και ΠΑΡΑΝΟΜΩΝΤΑΣ ή ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ την Κοινωνία, κλείνοντας τους δρόμους, απεργίες κτλ, παρά να λύνεται το πρόβλημα μέσα από έναν υγιή διάλογο με όλους τους υπόλοιπους ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ (συντεχνίες).

Και η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ της «ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», η οποία δεν εκφράζει επί τω πλείστω, την Λαϊκή Βούληση,  αλλά συμφέροντα της Αριστοκρατίας και της Θεοκρατίας, (εκτός κάποιων λαμπρών εξαιρέσεων - φιλολαϊκών αριστοκρατών) αλλά και ο ίδιος ο Λαός, δεν θέλουν τον Διάλογο, μεταξύ Κοινωνικών Εταίρων, ούτε την λύση μιας Αληθινής Δημοκρατίας.

Διότι η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ, δεν θέλει να παραδώσει την εξουσία στην Λαϊκή Βούληση, αλλά ούτε ο Λαός θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του, μέσα από συλλογικούς αγώνες και διαλόγους.

'Ετσι λοιπόν καταλήγουμε στο τραγικό συμπέρασμα, πως...

ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, λόγω ανωριμότητας, ανευθυνότητας και αμορφωσιάς, έδωσε ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ να τον εκμεταλλευτούν.

Γιατί άραγε να παραπονιόμαστε σήμερα?

Εφόσον δεν θέλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη της προσωπικής και της πολιτικής μας ζωής, ενασχολούμενοι με τα Κοινά, γιατί παραπονιόμαστε ότι κάποιοι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, που ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, έχουν ληστέψει ή συνεχίζουν να ληστεύουν τους ‘Ελληνες πολίτες, καταστρέφοντας και διαλύοντας χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά?

Το φαινόμενο της Καταστροφής της Ελληνικής Κοινωνίας, είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, και η ΛΥΣΗ, δεν έχει ακόμα δοθεί, διότι ΑΠΑΙΤΕΙ, την ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, και την ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Ιούνιος 07, 2011, 09:42:58
http://hamomilaki.blogspot.com/2010/07/isocrates-democracy-is-self-destructing.html

Ισοκράτης: Η αληθινή Δημοκρατία

Ο Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.),
Απόσπασμα από τον Αρεοπαγιτικό λόγο

ΙΣΟΚΡ 7.20–27

 *Οἱ γὰρ κατ' ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ' ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ' ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ' ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.

Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.

Λόγια που ηχούν σαν να γράφτηκαν για το σήμερα και αφορούν όλες τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο!

(περίπου 2400 χρόνια μετά!)
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Ιούνιος 10, 2011, 22:23:37
Καθώς η πρότασή μας για ένα Νέο πολιτικό σύστημα Αληθινής Δημοκρατίας είναι πλέον επικείμενη1, ήρθε ο καιρός, να συνεχίσουμε την φιλοσοφική μας ανάλυση, προσπαθώντας να συνδράμουμε σε αυτή την κρίσιμη αλλά ελπιδοφόρα πολιτική στιγμή στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

Το παρακάτω Πολιτικό σύστημα, είναι μία πρόταση επιστροφής της εξουσίας πίσω στον Ελληνικό Λαό,
[...]
1. Νομοθετική Εξουσία

Α. ‘Ανω Βουλή: αποτελείται από εκλεγμένους αντιπροσώπους του Λαού, που εκλέγονται σε επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (2 αντιπρόσωποι από κάθε Νομό).
[...]
Β. Κάτω Βουλή: αποτελείται από εκλεγμένους εκπροσώπους του Λαού, που εκλέγονται σε επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και αποτελούν εκπροσώπους των συντεχνιακών ενώσεων, αναλογικά με το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις επιμέρους ενώσεις.

2. Εκτελεστική εξουσία

Κυβέρνηση, και κυβερνητικά στελέχη: διορίζονται από την ‘Ανω Βουλή, ως οι κατάλληλοι Διαχειριστές, και εκτελεστικά όργανα της Βούλησης των Ελλήνων, για το Δημόσιο όφελος.

Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση: εξυπηρετεί θέματα Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας, ως αυτόνομη διοίκηση της Περιφέρειας.  Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβούλιου, εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των πολιτών της Περιφέρειας.

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση: εξυπηρετεί θέματα Αυτοδιοίκησης της Νομαρχίας, ως αυτόνομη διοίκηση της Νομαρχίας. Τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβούλιου, εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των πολιτών της Νομαρχίας.

Δημοτική Αυτοδιοίκηση: εξυπηρετεί θέματα Αυτοδιοίκησης του Δήμου, ως αυτόνομη διοίκηση του Δήμου. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των πολιτών του Δήμου.

Δημοτική Επιτροπή Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης: αντιπροσωπεύει ειδικά ζητήματα Ποιότητας ζωής και απαρτίζεται από εκπροσώπους των Κοινωνικών ομάδων (παιδιών, νέων, ενήλικων, και ηλικιωμένων).  Ο ρόλος της Επιτροπής είναι να καταθέτει προτάσεις, παρατηρήσεις και αιτήματα προς υλοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το παραπάνω προτεινόμενο Πολιτικό σύστημα, Αληθινής Δημοκρατίας, αποτελείται από μεμονωμένα στελέχη πολιτικούς, οι οποίοι δεν ανήκουν απαραίτητα σε κομματικούς σχηματισμούς.

Στη τελική του μορφή, ένα Πολιτικό σύστημα Αληθινής Δημοκρατίας, δεν ενέχει Κομματικούς σχηματισμούς, αλλά η Νομοθετική εξουσία, αποτελείται από συνεργαζόμενες Αξιόλογες Προσωπικότητες, ή "'Αξιους" συνανθρώπους μας, εκλεγμένους ως αντιπρόσωπους και εκπρόσωπους, αξιοκρατικά και δημοκρατικά, με κοινό στόχο, την Εθνική προστασία, αλλά και την εξέλιξη της Κοινωνίας.

Επίσης η Κυβέρνηση δεν είναι κομματική, δεν υπάρχει αντιπολίτευση, δεν υπάρχουν αντικρουόμενες ομάδες συμφερόντων προς την Κυβέρνηση2, αλλά δρα Συλλογικά, ως Δημόσια Διαχείριση, για το συνολικό όφελος όλου του λαού.

'Ομως, μια και έφτασε η ώρα, της Αναθεώρησης του Πολιτικού μας συστήματος, ας αναρωτηθούμε πόσο πραγματικά έτοιμοι είμαστε, Εμείς οι Νεο-'Ελληνες για αυτή την τόσο σημαντική αλλαγή.

Πόσο έτοιμοι είμαστε, συνειδησιακά, ως Ελληνική Κοινωνία, για την εδραίωση ενός Νέου Πολιτικού και Κοινωνικού συστήματος?

Πόσο έτοιμοι είμαστε, να αφήσουμε στην άκρη τα προσωπικά, ιδιοτελή, συμφέροντα μας για το Κοινό Δημόσιο όφελος?

Πόσο έτοιμοι είμαστε, να αφήσουμε στην άκρη τις ιδιοτελείς ομάδες, αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων, να σπάσουμε τις κλίκες, τις συμμορίες, τις μαφίες, να καθαρίσουμε τα κόμματα, και να δημιουργήσουμε εκ΄ νέου, μία ενωμένη Πολιτική Συνείδηση, που να σκέφτεται και να δρα συλλογικά?

Πόσο έτοιμοι είμαστε, να πραγματώσουμε ένα Νέο Πολιτικό σύστημα Αληθινής Δημοκρατίας, (το μοναδικό στον κόσμο, παράδειγμα προς μίμηση) που να εκφράζει και να εκπροσωπεί στο μέγιστο, την Λαϊκή Βούληση?

Πόσο έτοιμοι είμαστε, να κατανοήσουμε επιτέλους, πως δεν λειτουργούσαμε αληθινά Δημοκρατικά, με Ελληνικές αξίες και αρετές, στη χώρα που γέννησε την αξία της Δημοκρατίας, πριν εκατοντάδες χρόνια?

Πόσο έτοιμοι είμαστε, να γίνουμε επιτέλους Σκεπτόμενοι άνθρωποι, Μορφωμένοι ολιστικά άνθρωποι, πραγματικοί 'Ελληνες Φιλόσοφοι, που θα εφευρίσκουν Νέες λύσεις αντί να δημιουργούν νέα προβλήματα?

Πόσο έτοιμοι είμαστε, να εκτιμήσουμε Πραγματικά τη χώρα μας, ως γεννήτορα ενός Παγκόσμιου Πνευματικού Φωτός, μιας Παγκόσμιας Κοινωνικής - Ανθρωπιστικής Συνείδησης, να εκτιμήσουμε τον πραγματικό Ελληνισμό, που φωτίζει και εξελίσσει κάθε κοινωνία, όταν επί εκατοντάδες χρόνια μαύρης εβραιοχριστιανικής προπαγάνδας, καταλήξαμε παντελώς ανυποψίαστοι, εμείς οι Νεο-Ελληνες, να γίνουμε οι μεγαλύτεροι εχθροί του πραγματικού Ελληνισμού?
  
Η εμβάθυνση και κατανόηση των παραπάνω σημαντικών υπαρξιακών ζητημάτων που αφορούν την Ελληνική Συνείδηση, και την επαναδυόμενη Ελληνική Ψυχή, θα βοηθήσει έτσι ώστε, το Νέο πολιτικό σύστημα μιας Αληθινής Δημοκρατίας, καθώς και η αναθεώρηση του συντάγματος μας, να πραγματωθεί, και να μην μείνει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο.

Η εποχή είναι ώριμη για αυτή την αλλαγή, αλλά και ως ατομικές ανθρώπινες συνειδήσεις χρειάζεται να ωριμάσουμε κατάλληλα, έτσι ώστε να Κατανοήσουμε και να Επιλέξουμε αυτή την τόσο σημαντική Πολιτικο-Κοινωνική Αναμόρφωση.

Και η μόνη λύση είναι η βαθιά Κατανόηση πως η Κρίση ήταν αποτέλεσμα της Ιδιοτέλειας, και της προσέγγισης της ζωής, πάντα μέσα από το προσωπικό συμφέρον και την κερδοσκοπία.

Η ζωώδης φράση "Ο θάνατος σου, η ζωή μου", χρειάζεται να αντικατασταθεί απολύτως, από την θεϊκή φράση, "'Ολοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε."

Δεν μας συμφέρει άλλο, να είμαστε ιδιοτελείς.

Ας αποκτήσουμε λοιπόν Συλλογική Συνείδηση, και ας Συν-δημιουργήσουμε τη Νέα Λύση, ένα νέο Πολιτικό και Κοινωνικό σύστημα, που θα μας βγάλει επιτέλους από την Κρίση.

Το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικης Εταιρείας "Ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων" μία ολοκληρωμένη πρόταση για την Αναθεώρηση του Πολιτικού μας συστήματος.
______________________________________________________________________

1 http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17532&subid=2&pubid=27413228

2 Αντικρουόμενες ομάδες συμφερόντων, ενέχει η Κάτω Βουλή, όπου διαπραγματεύονται συντεχνιακά συμφέροντα.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Ιούνιος 17, 2011, 00:35:42
(http://www.protagon.gr/resources/2011-06/game_over_theater-thumb-medium.jpg)

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1994057

Η πολιτική του ρεαλισμού

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Σε ένα ταξίδι με το τρένο, ο Γουλιέλμος Α' της Πρωσίας στράφηκε στον Μπίσμαρκ και του είπε: «Μπορώ να προβλέψω ακριβώς πού θα καταλήξουν όλα αυτά. Εκεί μπροστά στην όπερα, κάτω από το παράθυρό μου, θα αποκεφαλίσουν πρώτα εσάς και, λίγο αργότερα, κι εμένα».

«Και μετά;», απάντησε ήρεμα ο πρωθυπουργός, που ήταν διαρκώς αφοσιωμένος στο στόχο του. «Ε, μετά θα είμαστε νεκροί», αποκρίθηκε ο βασιλιάς. «Ναι, μετά θα είμαστε νεκροί, αλλά μπορεί ο θάνατός μας να είναι πιο τιμημένος;» Αλλες εποχές, άγριες, όταν τα μεγάλα ζητήματα επιλύονταν με σίδερο και αίμα, αλλά αυτό δεν αποδυναμώνει την παρατήρηση του μεγάλου πολιτικού.

Σε συμβολικό επίπεδο, πλέον, το ερώτημα είναι αν ο θάνατος του παρηκμασμένου συστήματος μπορεί να είναι τιμημένος, στις μέρες όπου ο οικονομικός παροξυσμός συνάντησε την πολιτική κρίση.

Οι αλλαγές είναι φυσιολογικό κομμάτι του κύκλου της ζωής. Υπάρχει μια εποχή για όλα, που σημαίνει ότι υπάρχει για όλα ένα τέλος. Ποιος μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι υπάρχει ένα τέλος; Μπορεί όμως να αλλάξει τον τρόπο που το χειρίζεται. Να χρησιμοποιήσει το αναπόφευκτο διαζύγιο ως εργαλείο. Και το πρώτο βήμα στο χειρισμό ενός διαζυγίου είναι να αναλάβεις την πρωτοβουλία των κινήσεων. Να δράσεις, ώστε να μην είναι τόσο χαμηλός ο πάτος.

Να αλλάξεις, όχι με απάτες και αυταπάτες, συνθήματα και «μπαλώματα», ανάσυρση ψευδο-ρόλων από τα σκονισμένα ντουλάπια ή έπαρση ιδεολογίας ευκαιρίας. Να διαβάσεις σωστά το «αίτημα των καιρών», να πείσεις ότι είσαι σε θέση να αυτορρυθμιστείς, ακόμη και μέχρι του σημείου της πλήρους απορρύθμισης.

Οταν δεν «αρέσεις», γιατί έχεις γίνει γκρίζος, μία λύση είναι να καταφύγεις στο φωτισμό. Μια άλλη να σώσεις τα φαινόμενα, χωρίς να αποκαταστήσεις τη ζημιά. Μια τρίτη να επαναπαυθείς στην πολιτική του ρεαλισμού. Κάθε επιλογή και το κόστος της. Καμία δεν έρχεται με άδεια χέρια. Κανένα τέλος δεν έρχεται με άδεια χέρια. Το θέμα είναι ποιος ευαγγελίζεται το νέο και πόσο νέο είναι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗ - ktzor@naftemporiki.gr
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Ιούνιος 24, 2011, 00:20:11
http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=12619:2011-06-15-02-13-06&catid=20:editorial&Itemid=146

Μέσα από οδύνες γεννιέται η νέα Ελλάδα. Καταρρέει το πολιτικό σύστημα. Οι τελευταίες ώρες...

Τρίτη, 14 Ιούνιος 2011
Συντάχθηκε απο τον/την Greekamericannewsagency.com  
Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

[...]η χώρα, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο  από σήμερα 15 Ιουνίου 2011 η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Ένα δρόμο που μένει να αποδειχθεί από τις τρέχουσες εξελίξεις είτε στενωπός δύσβατος που μπορεί να οδηγήσει όμως στην μεγάλη λεοωφόρο της Ελευθερίας και της αποτίναξης από το σάπιο και ανήθικο πολιτικά καταβεβλημένο σύστημα πολιτικών, εκδοτών και δημοσιογράφων. Η Ελλάδα μπαίνει χωρίς επιστροφή σε μια νέα περίοδο αλλαγών και ανατροπών. Βίαιων ή ομαλών, θα δείξουν οι προσεχείς εξελίξεις. Τα 24ωρα που διανύει η χώρα είναι κρίσιμα. Η Χώρα έτσι και αλλιώς έχει πτωχεύσει! Τον τρόπο ψάχνουν να το πουν στον  σαστιμένο λαό...  

Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, της γενιάς του πολυτεχνείου και του 114  απέρχεται  πλήρως  και οικτρά αποτυχημένο!  Πουλημένοι όλοι και βολεμένοι σε θέσεις και αξιώματα. Αριστεροί και δεξιοί. Πράσινοι και κόκκινοι. Χορτασμένοι όλοι τους μέχρις εμετού! Έχουν χάσει τον έλεγχο και δεν ξέρουν ούτε που πατάνε ούτε προς τα πού πηγαίνουν. Τυφλοί προσπαθούν να οδηγήσουν ένα λαό καταπονημένο... Έχουν μετατρέψει την  Ελλάδα από χώρα υπερήφανων ηρώων και μαρτύρων  σε χώρα και λαό εξαχρειωμένο,  εξαγριωμένο πλήρως  ταπεινωμένο!    

Σήμερα η Ελλάδα μετασχηματίζεται. Η κρίση της Ελλάδος δεν είναι οικονομική. Η κρίση της Ελλάδος είναι  δυστυχώς κρίση ταυτότητας και οντολογικού προσδιορισμού. Η Ελλάδα βγαίνει έξω στους δρόμους, τις γειτονιές και τις πλατείες και αναζητά τον δρόμο και την οδό που θα την οδηγήσει στην λεωφόρο του μετασχηματισμού της από χώρα υποδούλων και υποταγμένων σε χώρα πραγματικά ελεύθερη, έστω και αν χρειαστεί –για λίγο να αυτό απομονωθεί-   με την αποχώρηση της από το ευρώ και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα την δραχμή! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος σωτηρίας, για να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.

Στην Ελλάδα σήμερα, έστω και μέσα από οδυνηρές ή και αιματηρές  καταστάσεις, που έρχονται  -και δυστυχώς  μέσα από την αναπόφευκτη αιματοχυσία που έρχεται-, γεννιέται  μέσα από μεγάλες  οδύνες, όπως κάθε φυσικός  τοκετός, η νέα Ελλάδα! Η Ελλάδα θα καεί ολόκληρη από την φόλγα της νέας επανάστασης του γένους που ανασταίνεται και μέσα από τις στάχτες της θα ξαναγεννηθεί το γένος των Ελλήνων, όπως ο αναγενώμενος φοίνικας.

Αυτή η Ελλάδα που έρχεται τους  θέλει όλους μαζί της. Τους ανθρώπους της τέχνης, των γραμμάτων, του τραγουδιού και της διανόησης. Δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί πρέπει να ξανά χτίσουμε την πατρίδα εκ θεμελίων. Να αρχίσουμε από εκεί που την άφησε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Ο Ιστορικός πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας. Καλλιτέχνες και ποιητές καλούνται να πλέξουν εγκώμια και ύμνους,  να συνθέσουν νέα εθνικά εμβατήρια και να ξανά γράψουν και να μελοποιήσουν πολιτικά τραγούδια. Να βγούνε στις πλατείες και με τραγούδια, να τραγουδήσουμε την Νέα Ελλάδα που σήμερα μέσα από πόνο, δάκρυ και αίμα, θυσίες προσωπικές και συλλογικές, αναστεναγμούς και γογκυσμούς θα χτίσουμε. Όλοι μαζί να σηκώσουμε τον Ήλιο πάνω από την χώρα του Ήλιου.

Μακριά από την σήψη και την πολιτική σαπίλα. Μακριά από την πολιτική και κοινωνική ανηθικότητα. Να συνεχίσουμε από εκεί που σταμάτησε ο Ιωάννης Καποδίστριας και με το νέο Ναύπλιο να χαράξουμε όλοι μαζί, ο κάθε ένας με τις δικές του δυνάμεις να προσφέρει, το δικό του λιθαράκι συλλογικά στην Νέα Ελλάδα που έρχεται. Να χτίσουμε όλοι μαζί εκείνη την μεγάλη Ελλάδα. Αυτή η Ελλάδα  που κάποτε  ξεκίνησε να χτίζει ο ιστορικός κυβερνήτης της Ελλάδος, Ιωάννης Καποδίστριας αλλά δυστυχώς κάποιο χέρι πληρωμένο από ξένες δυνάμεις ανέκοψε, κόβοντας το νήμα της ζωής του ανθρώπου που αν ζούσε, σήμερα το Ελληνικό κράτος θα ήταν δομημένο εντελώς διαφορετικά. Δομημένο με αρχές και οράματα που βγαίνουν από τα σπλάνχνα του έθνους των Ελλήνων και ποτισμένο με τα νάματα της χάρτας του Ρήγα  Φερραίου. Της ιδέας για την άλλη  μεγάλη Ελλάδα. Της Ελλάδος των διεκδικήσεων και των αλύτρωτων πατρίδων που περιμένουν σε κατακόμβες, τάφους και τάφρους μυστικούς τους θρύλους που θα ζωντανέψουν μέσα στις καρδιές μας και θα φωτίζουν τον δρόμο της νέας πολιτικής ηγεσίας.

Της ηγεσίας που θα αναδειχθεί μέσα από το νέο πολιτικό  μαζικό κίνημα που γεννιέται στην Ελλάδα.   Εκείνης  της Ελλάδος των πέντε ηπείρων, όπου το έθνος των απανταχού  Ελλήνων θα επανευαγγελισθεί την Ελλάδα των πολιτισμών. Την Ελλάδα της διανόησης και της αληθινής άμεσης δημοκρατίας. Μιας δημοκρατίας που θα εδράζεται και θα βασίζεται στις ρίζες του έθνους και την Εκκλησία του δήμου με συνεχή δημοκρατία. Μια δημοκρατία που θα επιβεβαιώνεται διαρκώς μέσα από δημοψηφίσματα που θα θεσμοθετηθούν από την συντακτική εθνική εθνοσυνέλευση που θα συγκληθεί από τον Λαό για τον Λαό.  Συντακτική εθνοσυνέλευση, η οποία θα θέσει τις βάσεις για ένα νέο βαθιά δημοκρατικό πολίτευμα. Ποιο και πώς θα προκύψει αυτό το αδιάτρητο δημοκρατικό πολίτευμα;  Θα το δούμε στην προσεχή ανάλυση μας.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Ιούνιος 24, 2011, 00:29:15
http://lioniastrologos.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

Πολιτική επικαιρότητα, 'Εκλειψη Σελήνης, Γιώργος Παπανδρέου...

Η Σεληνιακή Έκλειψη που πραγματοποιείται σήμερα (15/6) επηρεάζει άμεσα τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αφού θα βρίσκεται σε ακριβή αντίθεση με τον 'Ηλιο του (στις 25 των Διδύμων).  Είχα γράψει και πολύ παλαιότερα ότι ο Κύριος Παπανδρέου θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το 2011/2012.

Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας (24/7/1974) ο Ουρανός αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αντίθεση με την Σελήνη κινητοποιώντας τον λαό και προκαλώντας ανατροπές σε όλα τα πεδία.  Το πολύ ισχυρό Ηλιακό Τόξο (Solar Arc) Ποσειδώνα-7ου οίκου (ενεργό την περίοδο 2011/2012) φέρνει μεγάλη σύγχυση στα πολιτικά.  Η σύγχυση αυτή συνοδεύεται από διάλυση και αποδόμηση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών προσώπων.  Οι μάσκες πέφτουν.  Το Ηλιακό αυτό Τόξο συνοδεύεται και ενισχύεται από τη διέλευση του Ποσειδώνα από το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης (2012/2013).  Το 2012 υπάρχουν τα πολύ σημαντικά Ηλιακά Τόξα του Άρη επάνω στη σύνοδο Σελήνης και Πλούτωνα στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας.  Το 2013 η αντίθεση του Πλούτωνα με τον Κρόνο, αλλά και το τετράγωνο του Ουρανού προς τον Κρόνο στο ίδο ωροσκόπιο, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για να γυρίσει αυτή η χώρα πίσω.  Ο αστρολογικός συμβολισμός δείχνει καθαρά το τέλος μιας κατάστασης και την προσπάθεια να χτιστεί κάτι καινούργιο, μέσα όμως από μεγάλες δυσκολίες.

Υ.Γ.  Σήμερα και αύριο (15-16/6) ο Άρης βρίσκεται σε σύνοδο με τον πολύ, πολύ, πολύ σκληρό απλανή αστέρα Caput Algol (παίρνει κεφάλια κυριολεκτικά και μεταφορικά!).

Posted by Ανθούλα Λιονή
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Ιούνιος 24, 2011, 16:05:26
Το Ελληνικό Δημόσιο σώθηκε, αλλά ο Ελληνικός Λαός δεν σώθηκε ακόμη...

Είναι γεγονός, πως το Διεθνές Κεφάλαιο, τελικά ξεπέρασε την υπέρμετρη αλαζονεία του, και έσκυψε να "σώσει" τα κράτη που χρεοκόπησε, διότι κατανόησε, πως η σωτηρία των "κρατών", όχι των εθνών, είναι προς συμφέρον του Κεφαλαίου...

Δυστυχώς το Παγκόσμιο Κεφάλαιο, παραμένει ακόμα, ασυγκίνητο, για τον ανθρώπινο πόνο, για τον πόνο του λαού, για την κάθε αθώα οικογένεια που υποφέρει, πληρώνοντας, για τις απάτες, των πολιτικών, των τζογαδόρων, του κάθε απατεώνα, που καταχράται το δημόσιο χρήμα, και απομυζά, ανυποψίαστα θύματα, αφελείς, αλλά και ταυτόχρονα ιδιώτες, μια και δεν ενδιαφέρονται για τα Κοινά.

Και εκεί είναι η αρχή του προβλήματος, αλλά και η λύση, που οδηγεί στην Ελευθερία του κάθε λαού, της κάθε Εθνότητας, από τον αέναο βαμπιρισμό του ασυγκίνητου, για τον ανθρώπινο πόνο, Κεφαλαίου.

Απαραίτητη συνθήκη από εδώ και στο εξής, είναι η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.

Απαραίτητη συνθήκη από εδώ και στο εξής, είναι η 'Ερευνα, η Μελέτη, και ο Σχεδιασμός Νέων Κοινωνικοπολιτικών Συστημάτων, που θα θέτουν το Κεφάλαιο στην υπηρεσία του Λαού, και όχι τον Λαό στην δουλεία του Κεφαλαίου...

Απαραίτητη συνθήκη από εδώ και στο εξής, είναι η Εφαρμογή και η Πραγμάτωση, ενός Νέου Πολιτικού Συστήματος Αληθινής Δημοκρατίας, που να υπηρετεί την Λαϊκή Βούληση, και να εγγυάται την Ευημερία του Λαού.

Απαραίτητη συνθήκη από εδώ και στο εξής, είναι ο Ανασχεδιασμός του Κοινωνικού πλαισίου, των εργασιακών σχέσεων, του τρόπου ζωής μας, έτσι ώστε να εγγυάται, μέσω Αυτόνομων Παραγωγικών Συναιτεριστικών Οικισμών (ή Δήμων), την Ευημερία, και Αυτονομία μιας μικρής Κοινωνίας, η οποία δεν θα ελέγχεται πλέον από το Παγκόσμιο Κεφάλαιο.

Κάποια στιγμή πρέπει να πάψουμε να είμαστε δούλοι, και να γίνουμε ΕΤΑΙΡΟΙ,

Συνεταίροι, είτε στην Παραγωγή, είτε στην Δημόσια Διαχείριση, μιας Κοινωνίας,

διότι αυτός είναι ο δρόμος της Απελευθέρωσης που έχουν χαράξει οι Πρόγονοί μας,

μέσω της Φιλοσοφίας και της Δημοκρατίας.

Πριν χιλιάδες χρόνια, οι πρόγονοί μας, είχαν ήδη περάσει, παρόμοιες εμπειρίες, που περνάει σήμερα, και το Παγκόσμιο χωριό, και μας είχαν δείξει τον δρόμο, για την πραγμάτωση μιας εθνικής ή παγκόσμιας Ελευθερίας και Ευημερίας.

Αυτούς τους Πνευματικούς Πατέρες χρειάζεται να μελετήσουμε, και να ακολουθήσουμε την συμβουλή τους, για το πως μπορούμε να φέρουμε τη Χρυσή Εποχή, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για όλη την Οικουμένη...

Ο Αγώνας μας, για την Απελευθέρωση, δεν τελείωσε...

Μπορεί όντως, το Ελληνικό Δημόσιο να σώθηκε... αλλά ο αγώνας των Αγανακτισμένων Πολιτών δεν σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται...

Διότι το σύστημα δεν άλλαξε, η Φιλοσοφία δεν άλλαξε, και θα αλλάξει μόνο, όταν το ζητήσει ο Λαός...
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: AKENATON στις Νοέμβριος 13, 2011, 16:29:45
θεωρω οτι η αμεση δημοκρατια ειναι το σωστοτερο πολιτευμα και φυσικα αμεση δημοκρατια παντου και στους χωρους δουλειας
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: Rose στις Νοέμβριος 13, 2011, 17:04:50
Αδελφέ μου,

κατά τον Β' αποικισμό, τον 7ο αιώνα πκχ. στις νέες αποικίες, γεννήθηκε η αμεσοδημοκρατία, όπου ο κάθε πολίτης πρόσφερε ακόμα και κοινωφελή εργασία, στο βωμό της Συνεργασίας.

Αυτή η Πολιτική επιλογή, έφερε μία άνθιση, μία ανάπτυξη, και οικονομική και πολιτισμική.

Στην πραγματικότητα υπήρχε πολύ μεγάλη οικονομική ευμάρεια, την εποχή της Αμφικτιονίας, ή των κοινών συνδέσμων που ομαδοποιούσαν τις πόλεις, όμως δεν υπήρχε ακόμα η κατάλληλη πολιτική ωρίμανση, έτσι ώστε η Ελληνική εθνότητα, να μην διαλυθεί.

Κάποιες πόλεις έγιναν πολύ πιο δυνατές οικονομικά, και προσπάθησαν να κυριαρχήσουν σε άλλες πόλεις λιγότερο δυνατές.

Από εκείνες ακόμα τις αρχαίες εποχές, βλέπουμε τελικά, πως παρά την εξυπνάδα μας, ως Ελληνική φυλή, δεν καταφέραμε, να επιβιώσουμε μονοιασμένοι, να αποκτήσουμε Εθνική συνοχή, και έτσι ως διαιρεμένοι ήμασταν πάντα εύκολος στόχος, στον κάθε κατακτητή.

Η Ρωμαϊκή Αριστοκρατία λοιπόν, βρήκε εύφορο έδαφος, στον Εμφύλιο μας, και από τότε δεν ελευθερωθήκαμε, ουσιαστικά ποτέ.

Η μόνη λύση για να επιτύχουμε την ενδυνάμωση του Ελληνικού έθνους λοιπόν, είναι να συνδυάσουμε το πλεονέκτημα της Αμεσοδημοκρατίας (γενική συνέλευση και ΔΣ) σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, με την Αξιοκρατία, ή Αληθινή Δημοκρατία σε επίπεδο πολιτεύματος, όπου θα συμμετέχουν, ακομμάτιστοι αντιπρόσωποι, και εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού, από όλες τις τοπικές αυτοδιοικήσεις συνθέτοντας έτσι, μία Κυβέρνηση Ομοψυχίας και Συνεργασίας.

Ουσιαστικά σε ένα σύστημα Αληθινής Δημοκρατίας, το Πολίτευμα της χώρας, θα λειτουργεί ως ένα πραγματικό Διοικητικό Συμβούλιο, της Εθνοσυνέλευσης.

'Ετσι λοιπόν, εξασφαλίζεται και η Εθνική μας Ευημερία, αλλά και η Εθνική μας Κυριαρχία.

Υ.Γ. Στον σύνδεσμο http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2685.msg15735.html#msg15735
έχουμε παραθέσει την πρότασή μας, ως προσχέδιο ενός Αληθινά Δημοκρατικού Πολιτικού Συστήματος.
Τίτλος: Απ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το χρησιμότερο πολίτευμα?
Αποστολή από: sakissakis στις Οκτώβριος 22, 2014, 22:00:29
Πάρα πολύ σημαντικό θέμα , ζωτικό θα έλεγα .Για εμένα το κατάλληλο πολίτευμα είναι η δημοκρατία με προαγωγή των αξιών ,δηλαδή με αξιοκρατία.
Τι είναι όμως αξιοκρατία και πως προωθείτε και καλλιεργείτε  ,μαζί με άλλες αρετές και ιδεώδη ;
Κατά αρχάς η αξιοκρατία είναι μέσα στις αρετές που θα πρέπει να αναγνωρίζει εθελοντικά και κατανοητά το άτομο και συλλογικά οι κοινωνίες ,τοπικές και ευρύτερες.Η αξιοκρατία είναι μέσα στις στην κρίση δικαίου  και στην ικανότητα αξιολόγησης .
Πως ένα πολίτευμα μπορεί να έχει και να εγκαθιδρύσει πρακτικός αξιοκρατική δημοκρατία ;Πως πρακτικά γίνετε αυτό; Πιστεύω πως ο κλασσικός τρόπος  εφαρμογών στην αρχαιότητα μας δίνει μια καλή αρχή .Οι κοινωνίες και οι πολίτες μέσα σε αυτές κατα αρχάς θα πρέπει να καθιερώνουν λαϊκές συνελεύσεις και άσκηση μέσω αυτών του διανοητικού χαρακτηριστικού του ανθρώπου .Διότι και η κρίση προς το άξιο είναι θέμα διάνοιας .
Η ζωντανή βασικός ποιοτική επικοινωνία των πολιτών είναι η βασική αρχή για μία κοινωνία που συλλογικά θα αντιμετωπίζει σοβαρά κάθε σοβαρό πρόβλημα και θα επιφέρει το βασικό αίσθημα δικαίου και αξιοκρατίας στα μέλη της ..Όπως είπαμε η αρχη είναι η θεσμοθέτηση της επικοινωνίας και μάλιστα της ειλικρινούς επικοινωνίας.
Επειδή θέτουμε την ειλικρίνεια πρην απο την επικοινωνία ,δηλαδή ως προϋπόθεση ,απαραίτητα θα πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος θεσμός που θα επεξηγεί κάποιες βασικές αρχές και αιτίες δομής της κοινωνίας των ανθρώπων ,δηλαδή τους ηθικούς κώδικες .Αυτό κανονικά είναι μέσα στην εργασία των ιερατείων   ή των στοιχειωδών γνώσεων του συστήματος παιδείας .Δηλαδή όλοι μα όλοι οι πολίτες κάθε κοινωνίας θα πρέπει να εμπιστεύονται και να πιστεύουν πως η αρετή . η εντιμότητα και η αξίες ανταμείβονται και αναβαθμίζουν το όλων αλλά και το ατομικό και όταν αυτός ο κώδικας σπάσει σταδιακά επέρχεται συνολική καταστροφή .Εδώ βρίσκετε  και το κλειδί παρεμπιπτόντως της καταστροφής της Ελλάδος μας...οι πολίτες πλέον ξεκάθαρα χάσανε κάθε πίστη στην εντιμότητα και στο κακό που μπορεί να επιφέρει η αδιαφορία για την εγκαθίδρυση της .Η σχέσεις στην Ελληνική κοινωνία γίνανε καθαρά σχέσεις υλικού εξουσιασμού και εξάρτησης και το ιδανικό της ηθικής και πνευματικής αξίας και δύναμης όχι μόνο απαξιώθηκε αλλά εξευτελίστηκε παντελώς .Το αίσθημα αξίας ,δικαίου και ισονομίας και ισοπολιτείας έπαψε να θεωρείται σημαντικό και τα πάντα μπήκαν σε μια σχέση προσωπικής αλλήλο εξάρτησης συμφερόντων και παραγόντων .Έτση η υποκρισία του να μην ανοίγεις τέτοια κοινωνικά θέματα ,για να μην φανούν έκανε στο τέλος το καράβι να πάρει νερά απο παντού ... Βέβαια το θέμα της Ελλάδος μας δεν ειναι τόσο απλό ,,οι κοινωνίες μας γενικός φτάσανε να έχουν πρόβλημα με την αλήθεια ...και το θέμα χρίζει εμβαθούς έρευνας και θεραπείας.
Εν τέλη για να μην μακρηγορώ , οι λαϊκές συνελεύσεις βασικός ώριμων πολιτών θα πρέπει να καλλιεργούν την διανόηση που θα εξετάζει τα κοινωνικά και πολιτικά θέματα και θα ενάγει την αξία την προοδευτικότητα και ότι καλό θα μπορεί να καρποφορήσει σε μια κοινωνία συνεργάσιμων πολιτών .Η εκκλησία του δήμου ΄δεν ήταν μία έκκληση ενός αόρατου θείου πνεύματος .,,αλλά η καθαρή συλλογική ξεκαθάριση των τοπικών θεμάτων μέσω της νοητικής ανθρώπινης ικανότητας ,,Η επένδυση και εργασία στον ανθρώπινο πνεύμα αξιοποίησε τις τότε κοινωνίες και τους πολίτες τους ,,αυτό θα πρέπει να γίνει ξανά.Η ζωντανή επικοινωνία ως αρχή.Δηλαδή δομές ,ελευθερίας λόγου και παράθεσης θεμάτων ,ισότιμα σε όλους και απο όλους .