ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Σχόλια => Κοινωνικοί Προβληματισμοί => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rose στις Μαρτίου 06, 2010, 15:33:58

Τίτλος: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 06, 2010, 15:33:58
http://www.daneioliptes.com/search/label/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

28/01/2009
Θάνατος καλλιτέχνη απο στρες που του δημιούργησε τράπεζα που έβγαλε στο πλειστηριασμό το σπίτι του
 
" Εφυγε" ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ : ο δάσκαλος, ο καλλιτέχνης

Διονύσης Αποστολάτος,μαέστρος

Λίγοι άνθρωποι ξέρουν ότι ο μεγάλος καλλιτέχνης υπέστη προχθές σοβαρό καρδιακό επεισόδιο που προήλθε ύστερα από μεγάλο ΣΤΡΕΣ που πέρασε όταν γνωστή τράπεζα επέμενε να βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι του.

Ο μαέστρος είχε πάρει κάποιο δάνειο βάζοντας το σπίτι του υποθήκη. Το τελευταίο όμως διάστημα δυσκολευόταν να πληρώσει τις δόσεις και κινδύνευε να βγει το σπίτι του σε πλειστηριασμό.

Ο πατριώτης μας Γιάννης Κωνστατάτος αντιδήμαρχος Αργυρούπολης, που ήταν και από τους λίγους που γνώριζαν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του μαέστρου, είχε προγραμματίσει τις προσεχείς μέρες συναυλία στον Δήμο Αργυρούπολης με σκοπό να του δώσει κάποια οικονομική ανάσα. Παρόλο που η τράπεζα ειδοποιήθηκε, συγκεκριμένα ότι, μετά την συναυλία θα μπορούσε να διευθετηθεί το θέμα, συνέχιζε να επιμένει.

Τελικά η ευαίσθητη καρδιά του μαέστρου δεν άντεξε και πέταξε για άλλους κόσμους , για τυς κόσμους της μουσικής και του φωτός, χθες (Δευτέρα) αργά το βράδυ.  
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 06, 2010, 15:35:48
http://www.avgi.gr/blog.syriza.eu/2009/06/ArticleActionshow.action?articleID=506550

Ρεκόρ αυτοκτονιών λόγω χρεών στην Κρήτη
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/11/2009
Ρεπορτάζ: Μ. ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ-ΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑ

Σε θρίλερ για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες στην Κρήτη το φαινόμενο των επιχειρηματιών που οδηγούνται στην αυτοκτονία λόγω των χρεών. Οι πρωταγωνιστές του δράματος είναι έμποροι και επιχειρηματίες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αλλά και στις πιέσεις που υφίστανται εκ  μέρους των τραπεζών και φτάνουν στην απόφαση να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Γιατί, όμως, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στην Κρήτη και γιατί τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν σημειωθεί επισήμως 8 αυτοκτονίες με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά;

Τα θύματα της οικονομικής κρίσης

Το πρώτο θύμα είναι ένας 57χρονος, πατέρας δύο παιδιών, που έθεσε τέρμα στη ζωή του, πέφτοντας με το αυτοκίνητό του σε γκρεμό στην περιοχή Ψαρή Φοράδα Ηρακλείου, αφού πρώτα παρέδωσε σε φίλους ιδιόχειρο σημείωμα προς τη σύζυγό του.

Μόλις ένα 24ωρο μετά, άλλος ένας 38χρονος επιχειρηματίας από την Επισκοπή Ηρακλείου  πατέρας τριών παιδιών τερμάτισε τη ζωή του με πιστόλι για να γλυτώσει από τη θηλιά των χρεών.  «Συγγνώμη, για όλα φταίω εγώ που δεν τα κατάφερα», έγραφε χαρακτηριστικά στο σημείωμα που βρέθηκε επάνω στο γραφείο του. Προηγουμένως είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι. Άτομο που τον γνώριζε ανέφερε πως πριν από λίγο καιρό είχε αγοράσει μεγάλη ποσότητα σιδήρου την οποία σκόπευε να πωλήσει, πιστεύοντας ότι θα αυξηθεί η τιμή του. Λόγω όμως της πτώσης της τιμής του μετάλλου, ο ίδιος έχασε περίπου 150.000 ευρώ. Στον χώρο όπου βρέθηκε νεκρός εκτυλίχθηκαν τραγικές στιγμές όταν πληροφορήθηκαν τα δυσάρεστα οι συγγενείς του.

Δυστυχώς τα κρούσματα δεν σταματούν εκεί. Ένας 55χρονος επιχειρηματίας αυτοπυροβολήθηκε στο γραφείο του, ενώ μέσα σε διάστημα λίγων μηνών έχουν αυτοκτονήσει άλλα έξι άτομα, λόγω της οικονομικής τους κατάστασης. Ένας 35χρονος αυτοκτόνησε με φυτοφάρμακο στην Ιεράπετρα, ενώ ένας 45χρονος απαγχονίστηκε στο Ηράκλειο. Άλλα τρία άτομα, ένας 53χρονος αγρότης, ένας 65χρονος στο Ηράκλειο κι ένας γνωστός πολιτικός μηχανικός στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκαν, ενώ αυτοχειριάστηκε κι άλλος άντρας λόγω χρεών στα Χανιά.

Η παραοικονομία των ακάλυπτων επιταγών

Σε αμηχανία βρίσκεται ο υπόλοιπος εμπορικός κόσμος στην Κρήτη που παρακολουθεί τις εξελίξεις... από μέσα και οι φορείς “φωνάζουν” ότι ηθικοί αυτουργοί αυτού του αδιεξόδου είναι οι τράπεζες που σήμερα... βγάζουν την ουρά τους απ' έξω. “Τον τελευταίο χρόνο δημιουργήθηκε από τις τράπεζες μια παραοικονομία των ακάλυπτων επιταγών” λέει ο Μανώλης Κουμαντάκης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και εξηγεί. “Οι τράπεζες έδωσαν ασύδοτα μπλοκ επιταγών και έτσι δημιουργήθηκε χρήμα το οποίο στην πραγματικότητα δεν υπήρχε”. Ο κύριος Κουμαντάκης υποστηρίζει ότι “αυτές οι επιταγές βρέθηκαν σιγά σιγά στα χέρια υγιών επιχειρήσεων και δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα”.

Στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που πλήττουν την περιοχή της Κρήτης, αλλά και στο γεγονός ότι “οι Κρητικοί είμαστε ευαίσθητοι άνθρωποι” αποδίδει τις αλλεπάλληλες αυτοκτονίες των επιχειρηματιών στην Κρήτη ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικήτας Δολαψάκης.

“Οι άνθρωποι που οδηγούνται στην αυτοκτονία λόγω χρεών νιώθουν ότι έχουν αποτύχει προσωπικά και βρίσκονται σε αδιέξοδο. Αναπτύσσουν ένα είδος κατάθλιψης που αν δεν το προσέξουν μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία” λέει η ψυχολόγος και συνεργάτης της ΜΚΟ Κλίμακα Ελένη Μπεκιάρη. Πώς όμως εξηγείται το γεγονός της εντοπιότητας του φαινομένου; “Παίζει ρόλο και η κάλυψη ενός γεγονότος από τα ΜΜΕ. Αν αυτά προβάλλουν μια αυτοκτονία με υπερβολικό τρόπο, τότε ναι, μπορεί να έχουμε φαινόμενα μιμητισμού” λέει χαρακτηριστικά.

Πρώτο στις αυτοκτονίες το Ρέθυμνο

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Κρήτη πρωταγωνιστεί στο θέμα των αυτοκτονιών, καθώς πρόσφατα δημοσιεύτηκε έρευνα η οποία “δείχνει” τον νομό Ρεθύμνου ανάμεσα στους πρώτους στην Ελλάδα σε αριθμούς αυτοκτονιών και μάλιστα πρώτο διαχρονικά σε μια επταετία, εκτός μιας και μοναδικής χρονιάς. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας επεξεργάστηκε η ΜΚΟ “Κλίμακα” σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι “η ελληνική κοινωνία και παράδοση αντιλαμβάνεται την πράξη της αυτοκτονίας με λογική ακραία και στιγματιστική και πολλές φορές οι αυτοκτονίες δεν δηλώνονται ως τέτοιες. Έτσι τα δεδομένα στοιχεία δεν δίνουν προφανώς την πραγματική διάσταση της κατάστασης στη χώρα μας”.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 06, 2010, 15:40:08
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=506520

19 αυτοκτονίες για χρέη μέσα στο 2009

Ζώτου Έλλη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/11/2009

Μέχρι πρότινος μετρούσαμε τα θύματα της νέας γρίπης, στην Κρήτη όμως, όπως φαίνεται από τις αυτοκτονίες επιχειρηματιών του τελευταίου τριμήνου, έχουν αρχίσει να μετρούν τα θύματα της οικονομικής κρίσης με 8 επιχειρηματίες να αφαιρούν την ίδια τους τη ζωή, καθώς δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Δυστυχώς όμως η "νέα αυτή καταμέτρηση" δεν αφορά μόνο την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα αν εξετάσουμε τις αυτοκτονίες αλλά και τις απόπειρες των τελευταίων έξι μηνών.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό καταγράφηκε μόλις την περασμένη Κυριακή στα Τρίκαλα με έναν 54χρονο επιχειρηματία που διατηρούσε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της MAZDA επί της περιφερειακής οδού Τρικάλων - Ιωαννίνων να βρίσκεται απαγχονισμένος στο υπόγειο της έκθεσης από οικείους του. Όπως έγινε γνωστό, ο αυτόχειρας χρησιμοποίησε αυτοσχέδιο βρόγχο από σχοινί, τον οποίο είχε δέσει στα κάγκελα του ισογείου.

Έντεκα ακόμη άνδρες έχουν αφαιρέσει την ζωή τους από τον Μάρτιο του 2009 μέχρι σήμερα εξαιτίας του οικονομικού αδιέξοδου που αντιμετώπιζαν είτε γιατί είχαν χάσει τη δουλειά τους, είτε γιατί δεν μπορούσαν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, είτε γιατί συνέτρεχαν και οι δύο παραπάνω λόγοι.

Το προφίλ των θυμάτων της οικονομικής κρίσης

Η πλειοψηφία των αυτόχειρων ήταν οικογενειάρχες, ηλικίας 40-60 ετών που δραστηριοποιούνταν στον χώρο των επιχειρήσεων ή επαγγελματίες που έχασαν τη δουλειά τους λίγο πριν τη σύνταξη ή είναι χωρίς δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο τρόπος που επιλέγουν είναι κατά κανόνα ο απαγχονισμός, η πτώση από κτίριο και ο αυτοπυροβολισμός.

Τα οικονομικά προβλήματα κοινός παρανομαστής όπως επίσης και το αίσθημα της συντριβής και της αποτυχίας, καθώς νιώθουν πως δεν μπορούν να προσφέρουν στην οικογένειά τους τα απαραίτητα για την επιβίωση. Η πράξη τους εκτός από πράξη απελπισίας καθίσταται έτσι πράξη τιμωρίας γιατί "δεν τα κατάφεραν" αλλά και λύτρωσης για τους ίδιους.

Η απελπισία που σκοτώνει...

Η λύτρωση αποτελεί λέξη κλειδί για να κατανοήσουμε πως κάποιοι από τους αυτόχειρες δεν περιορίζονται στο να αυτοκτονήσουν αλλά πριν το πράξουν αυτό έχουν δολοφονήσει τη σύζυγο και τα παιδιά τους. Πρόκειται για την περίπτωση στην οποία ο ψυχολόγος Frasier αναφέρεται ως " suicide by proxy " (*) κατά την οποία ο αυτόχειρας δολοφονεί πρώτα τα μέλη της οικογένειας του που θεωρεί πως εξαρτώνται από αυτόν και για τα οποία νιώθει υπεύθυνος ώστε να μην τα δει να υποφέρουν από τα δικά του λάθη ή γιατί τα θεωρεί επέκταση του ίδιου του του εαυτού.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτού αποτελεί και η υπόθεση του 40χρονου άνεργου στην Καλλιθέα που στις 21 Ιουνίου 2009 σκότωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια πήδηξε στο κενό αγκαλιά με τα δυο αγοράκια του, 2 και 3 ετών.

(*) Fox, J.A. and Levin, J. (2005) Extreme killing: understanding serial and mass murder. London: Sage Publications.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 06, 2010, 15:46:54
http://www.zougla.gr/news.php?id=43678

Αυτοκτόνησε 43χρονος λόγω χρεών
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Μαΐου 2009, 17:01

Τέλος στη ζωή του με τον πλέον τραγικό τρόπο έβαλε ένας  45χρονος άνδρας από το Παλαιό Φάληρο.

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος τους τελευταίους μήνες ήταν άνεργος, μην αντέχοντας άλλο το βάρος των χρεών αυτοκτόνησε τοποθετώντας μια σακούλα στο κεφάλι του, παθαίνοντας ασφυξία.

Τον 43χρονο βρήκε σήμερα η αρραβωνιαστικιά του, στο σπίτι του στην οδό Νεοφύτου 10, στο Παλαιό Φάληρο.

Ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως ήταν ήδη πολύ αργά.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 06, 2010, 15:50:10
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=84056&cid=4

Την έσπρωξαν στην αυτοκτονία
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:50

Γεωργία Ευσταθίου

Θύμα του κυκλώματος τοκογλυφίας της Κέρκυρας είναι η 34χρονη γυναίκα που την 1η Δεκεμβρίου επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, λαμβάνοντας 28 χάπια. Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται καλή από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Η ανεξέλεγκτη δράση -εδώ και δυο δεκαετίες- των τοκογλύφων στην Κέρκυρα είναι πια κοινό μυστικό. Η Μαρία Μπακούση δεν ξύπνησε ένα ωραίο πρωί με σκοπό να αυτοκτονήσει! Έχει καταθέσει μηνύσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων, καταγγέλλοντας -μεταξύ άλλων- ότι επιτήδειοι την παρότρυναν να βγάλει μπλοκ επιταγών, το οποίο στη συνέχεια της έκλεψαν πάνω από το γραφείο της, στη μικρή επιχείρηση («Ταχυμεταφορική») που διαθέτει. Στη συνέχεια, το χρησιμοποίησαν, με αποτέλεσμα η ίδια να φαίνεται πως έχει εκδώσει ακάλυπτες επιταγές. Ωστόσο, όπως έχει δηλώσει τόσο η ίδια όσο και ο δικηγόρος της παλαιότερα, στην εκπομπή «Τηλεσόκ» την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Τρύφωνας Βέργης, καμία από τις επιταγές αυτές δεν έφερε την υπογραφή της. Όσον αφορά στο «φέσι» που της άφησαν οι τοκογλύφοι; Είναι πάνω από 200.000 ευρώ…
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 06, 2010, 15:51:31
http://www.zougla.gr/news.php?id=42794

Αυτοκτόνησε επιχειρηματίας λόγω χρεών
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009, 13:35

Έβαλε το όπλο στο στόμα του και πάτησε τη σκανδάλη. Ο λόγος για έναν 55χρονο, ιδιοκτήτη καφετέριας στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Το πτώμα του αυτόχειρα εντοπίστηκε το πρωί, σε μια λίμνη αίματος, μέσα στο κατάστημά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό ο 55χρονος επιχειρηματίας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που τον οδήγησαν στο απονενοημένο.  
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 06, 2010, 15:54:17
http://www.madata.gr/epikairotita/social/52180.html

Μία απίστευτα τραγική αυτοκτονία λόγω χρεών
09 Φεβρουαρίου 2010, 15:05
 
Θέλησε να αυτοκτονήσει και έπεσε με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι της Λευκίμμης στην Κέρκυρα. Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή. Ο 58χρονος Α.Π., συνταξιούχος ναυτικός και κάτοικος Αργυράδων, θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή του, πέφτοντας με αυτοκίνητο που νοίκιασε στο λιμάνι της Λευκίμμης, στις 14:00 το μεσημέρι.

Τρία άτομα έπεσαν αμέσως να τον βγάλουν έξω, αλλά ο 58χρονος έβαλε την ζώνη και τις ασφάλειες στις πόρτες. Το αυτοκίνητο επέπλεε για περίπου 10 λεπτά στη θάλασσα, καθώς δεν έφυγε με μεγάλη ταχύτητα.

Ο κόσμος που μαζεύτηκε αμέσως εκεί προσπάθησε να τον πείσει να βγει έξω από το αμάξι όσο αυτό επέπλεε, αλλά ο 58χρονος κρατούσε σφιχτά το τιμόνι.

Στην προσπάθεια να τον βγάλουν έξω ο ένας από τους τρεις τον πλησίασε και τον τράβηξε από το ανοιχτό παράθυρο, αλλά ο αυτόχειρας αντιστάθηκε και του φώναξε «Φύγετε να σωθείτε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν πέσει στη θάλασσα, φρόντισε να ανοίξει και τα τέσσερα παράθυρα του αυτοκινήτου για να μπουν τα νερά στο αυτοκίνητο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τελικά, με την βοήθεια δύτη, ανασύρθηκε λίγες ώρες αργότερα χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, 58χρονος άνδρας δεν είχε συγγενείς. Αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και δεχόταν πιέσεις για την αποπληρωμή τους.

Πηγή: cnews.ch
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 06, 2010, 15:57:50
http://www.eidisis.gr/topika-nea/topika-nea/mana-pente-anelikon-paidion-autoktonese-logo-khreon.html

Μάνα πέντε ανήλικων παιδιών αυτοκτόνησε λόγω χρεών
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η τραγική αυτοχειρία μιας μάνας πέντε ανήλικων παιδιών, σε χωριό του Κιλκίς, το περασμένο Σάββατο. Κερκυραία στην καταγωγή η άτυχη 40χρονη διατηρούσε κτηνοτροφική μονάδα και τα χρέη της την έπνιξαν. Η ακίνητη περιουσία μπήκε στο μάτι των πιστωτριών τραπεζών, και η 40χρονη κτηνοτρόφος λύγισε από τα χρέη και το οικονομικό αδιέξοδο.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου πήγε με το μεγάλο (16χρονο)  γιό της στη μονάδα. Είχε πάρει όμως την μαύρη απόφαση. Με εύσχημο τρόπο έστειλε το παιδί της πίσω στο σπίτι. Και αμέσως έστειλε μήνυμα σε γειτόνισσά της: «Να προσέχεις τα παιδιά μου. Πέστα τα αγαπώ πολύ» την ικέτευσε.
Η γειτόνισσα ανησύχησε. Την αναζήτησε στο σπίτι της, όπου είχε φτάσει ο γιος της 40χρονης. Την έψαξαν, δεν την βρήκαν και πήγαν στο μαντρί. Η πόρτα ήταν κλειστή. Τα «φίδια άρχισαν να τους ζώνουν». Κάλεσαν αστυνομία και η κλειδαριά έσπασε. Κι εκεί αποκαλύφθηκε η τραγωδία. Η γυναίκα είχε αυτοκτονήσει με δίκανο πυροβόλο όπλο.

Η απίστευτη τραγωδία συγκλόνισε την μικρή κοινωνία του νομού και προκάλεσε αίσθηση και στο πανελλήνιο. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της  Θεσσαλονίκης για νεκροψία.
Η κηδεία της έγινε χθες μέσα σε κλίμα άφατης οδύνης.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 06, 2010, 16:01:29
http://www.madata.gr/epikairotita/social/35304.html

Διπλή οικογενειακή τραγωδία λόγω χρεών σε τράπεζες
29 Απριλίου 2009, 06:50   
 
Εργάτης στραγγάλισε τη γυναίκα του, επιχείρησε να σκοτώσει τα δύο παιδιά του και κρεμάστηκε με καλώδιο για χρέος που είχε στην τράπεζα. Εφιάλτες στοίχειωναν τον ύπνο του και τα χρέη τον έπνιγαν. Με το πρώτο φως της ημέρας έπρεπε πάση θυσία να βρει και να πληρώσει 1.600 ευρώ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η τράπεζα θα έβγαζε το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Χρήματα δεν υπήρχαν, βοήθεια πουθενά. Στριφογυρνούσε όλη νύχτα στο κρεβάτι του, προσπαθούσε να βρει λύση... Το ξημέρωμα, την ώρα που η οικογένειά του κοιμόταν, εκείνος σηκώθηκε και ντύθηκε να πάει για το μεροκάματο - όπως κάθε ημέρα. Ξαφνικά το μυαλό του βυθίστηκε στο σκοτάδι... Με ένα καλώδιο τηλεφώνου αποφάσισε να βάλει τέλος στο μαρτύριο της οικογένειάς του, σκοτώνοντας πρώτα τη γυναίκα του και μετά τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Η φρίκη που εκτυλίχτηκε στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, νωρίς χθες το πρωί, συγκλονίζει. Ενα στεγαστικό δάνειο για την αγορά ενός σπιτιού και οι δυσκολίες στην αποπληρωμή του έγιναν «βρόγχος» γύρω από την οικογένεια του 38χρονου εργάτη Μίλτου Κατσιακιόρη. Επρεπε πάση θυσία να συγκεντρώσει 1.600 ευρώ, προκειμένου να πληρώσει κάποιες καθυστερημένες δόσεις στην τράπεζα, καθώς -όπως τον είχε ενημερώσει δικαστικός επιμελητής- σε διαφορετική περίπτωση το σπίτι του θα έβγαινε σε πλειστηριασμό. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, το μυαλό του φαίνεται ότι πήρε ανάποδες στροφές.

Ο 38χρονος, εργάτης σε βιομηχανία με σιδηροκατασκευές στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ξύπνησε χθες λίγο πριν από τις 6.00 το πρωί και ντύθηκε σαν να επρόκειτο να πάει στη δουλειά του. Ομως, με τη σκέψη ότι τις επόμενες μέρες ίσως δεν θα είχε σπίτι θέλησε, όπως φαίνεται, να γλιτώσει τον ίδιο και την οικογένειά του από τα χρέη και τις συνέπειές τους. Χωρίς δδεύτερη σκέψη πήγε επάνω από την 36χρονη σύζυγό του Μαρία Βλαϊκούδη και προτού καλά-καλά ξυπνήσει, άρχισε να τη στραγγαλίζει. Ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία δεν εντόπισε ίχνη πάλης και, από ό,τι φαίνεται, η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε ούτε καν να αντιδράσει και να αμυνθεί.

Αφήνοντας τη γυναίκα του νεκρή στην κρεβατοκάμαρα, ο Μίλτος Κατσιακιόρης κατευθύνθηκε στο δωμάτιο των δύο ανήλικων παιδιών του, στο 15χρονο κοριτσάκι του και στο αγοράκι του, ηλικίας 8 ετών. Οπως και η μητέρα τους, έτσι και τα παιδιά κοιμόντουσαν την ώρα που ο πατέρας τους επιχείρησε να τα στραγγαλίσει!

Ο 38χρονος έπεσε επάνω στον γιο του και προσπάθησε να τον πνίξει. Το παιδί όμως ξύπνησε, αντέδρασε και κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του. Στη συνέχεια πήγε προς την κόρη του, που στο μεταξύ είχε ξυπνήσει από την αναστάτωση και άρχισε να φωνάζει τρομοκρατημένη. Της επιτέθηκε για να τη στραγγαλίσει, αλλά και εκείνη του ξέφυγε. Το τελευταίο μέρος της τραγωδίας παίχτηκε με την αυτοκτονία του 38χρονου. Με το καλώδιο του τηλεφώνου ο εργάτης κρεμάστηκε από την πόρτα της κρεβατοκάμαρας, παίρνοντας για πάντα μαζί του σκέψεις, φόβους και κάθε λεπτομέρεια που θα μπορούσε να φωτίσει την τραγωδία.

Συγκλονισμένοι οι γείτονες

«Περίπου στις 6.10 ξύπνησα από φωνές που άκουσα από τον κάτω όροφο. Κάποιος φώναζε δυνατά: “Σταματήστε”. Περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά έφυγα για τη δουλειά και πέρασα μπροστά από το σπίτι. Δεν φαινόταν να έχει συμβεί τίποτα από αυτά τα τραγικά που έγιναν τελικά», δήλωσε στην «Espresso» ο Μανόλης Κοσμίδης, που μένει πάνω από το σπίτι της οικογένειας.

«Το αγόρι έχει εκχυμώσεις και εκδορές στο πρόσωπο, το λαιμό και την τραχηλική χώρα. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι έγινε απόπειρα στραγγαλισμού του», μας ανέφερε χθες ο Αγγελος Βαλασίδης, αναπληρωτής διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται το αγόρι και η αδελφή του. Οι γιατροί του νοσοκομείου «Παπανικολάου», όπου αρχικά διακομίστηκε η 15χρονη, διαπίστωσαν εκδορές και μώλωπες στο κεφάλι και το πρόσωπο, καθώς και μια μικρή αιμορραγία.

Οι παιδοψυχολόγοι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου που παρακολουθούν τα δύο παιδιά ανέφεραν ότι αντίκρισαν δυο σοκαρισμένα αγγελούδια που μπορεί να μη συνειδητοποίησαν ακόμη τι πέρασαν, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν πολλά χρόνια και κατάλληλους χειρισμούς από ειδικούς για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους με τις λιγότερες δυνατές «απώλειες».

Στο πλευρό των παιδιών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι γονείς της μητέρας τους, αλλά και οικογενειακοί φίλοι, που δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν το φρικτό τέλος του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού.

Οι γείτονες του ζευγαριού, οι οποίοι έχουν καταγωγή από τη Λάρισα και είχαν έρθει στη Θεσσαλονίκη για να εργαστούν πριν από περίπου οκτώ χρόνια, δεν είχαν διαπιστώσει προβλήματα, καβγάδες και κάτι που θα μπορούσε να «δικαιολογήσει» τα όσα έγιναν.

Ολα συνηγορούν στο ότι πίσω από την τραγωδία «κρύβεται» το δάνειο των 120.000 ευρώ που είχε πάρει η οικογένεια για την αγορά της μεζονέτας της οδού Μακρυγιάννη, στο Χορτιάτη, όπου έγιναν όλα. Ενα σπίτι που έγινε ταφόπλακα, όταν λόγω οικονομικών δυσκολιών άρχισε να δημιουργείται κατά πληροφορίες «άνοιγμα» 1.600 ευρώ, με την απειλή του πλειστηριασμού. Ο 38χρονος εργαζόταν στο εργοστάσιο με τις μεταλλικές κατασκευές, ενώ πρόσφατα η σύζυγός του είχε σταματήσει να απασχολείται στη γραμματεία ινστιτούτου αισθητικής.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γούναρη, στενό φίλο και γείτονα της οικογένειας: «Πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία που δεν τη χωρά ανθρώπινος νους. Το πρωί άκουσα φωνές και κλάματα. Πήγα στο σπίτι, η μικρή μού άνοιξε την πόρτα και μόλις μπήκα αντίκρισα τη Μαρία νεκρή και τον Μίλτο κρεμασμένο. Είμαι συγκλονισμένος» τόνισε και πρόσθεσε: «Γνώριζα για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, αλλά δεν περίμενα ότι θα τον έφερναν σε αυτό το σημείο. Είμαι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο με τα παιδιά του. Τα κοιτάζω και προσεύχομαι στον Θεό να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν αυτό που έγινε. Εμειναν ορφανά, γιατί; Για μια χούφτα ευρώ!»

Πυροβόλησε την αδερφή του και αυτοκτόνησε

Μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, την οποία η αστυνομία απέκρυψε -άγνωστο για ποιους λόγους- για περισσότερο από είκοσι ώρες, αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα. Ενας 53χρονος, πατέρας τριών παιδιών πνιγμένος στα χρέη μέχρι το λαιμό, πυροβόλησε την αδερφή του, μητέρα πέντε παιδιών, και μετά από δεκαεννέα ώρες, παρουσία διαπραγματευτών της αστυνομίας και δύναμης των ΕΚΑΜ, τίναξε τα μυαλά του στον αέρα μέσα σε στρατόπεδο.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 8.00 το βράδυ της Τρίτης ο 53χρονος Γιώργος Αναστασιάδης, θολωμένος από το αλκοόλ που είχε καταναλώσει αλλά και από το θυμό του επειδή η αδερφή του δεν πλήρωνε τα καταναλωτικά δάνεια στα οποία είχε μπει εγγυητής, εφόρμησε σε λυόμενα σπίτια μέσα στο πρώην στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι. Πάντα κατά τις αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες της αστυνομίας, ο 53χρονος κρατώντας ένα ανατολικής προέλευσης όπλο Μακάροφ μικρού διαμετρήματος πυροβόλησε την έντρομη γυναίκα που προσπάθησε να διαφύγει. Η σφαίρα τη βρήκε στη σπονδυλική στήλη. Στη συνέχεια ο Αναστασιάδης αλλόφρων μπήκε σε παρακείμενο οικίσκο, εντός του στρατοπέδου, και με το όπλο απειλούσε να θέσει τέρμα στη ζωή του λέγοντας ότι δεν θα άντεχε να μπει στη φυλακή. Αμέσως στο σημείο έφτασαν άντρες του αστυνομικού τμήματος Αχαρνών. Από το σημείο αυτό αρχίζει ένα απίστευτο θρίλερ. Αλλες πηγές της αστυνομίας λένε ότι επιτόπου έφτασαν διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι επιχειρούσαν επί ώρες να τον αποτρέψουν από το απονενοημένο διάβημα και άλλες πηγές πληροφόρησης λένε ότι οι διαπραγματευτές και η ΓΑΔΑ, καθώς και η Ασφάλεια Αττικής ενημερώθηκαν χθες το πρωί. Ενα πραγματικό χάος που, όπως φαίνεται, οδήγησε την έκβαση της υπόθεσης σε τραγική κατάληξη.

Χθες το μεσημέρι στις 14.50 και ενώ οι διαπραγματευτές και οι ΕΚΑΜ είχαν ζώσει το στρατιωτικό χώρο, ο Αναστασιάδης έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και αυτοκτόνησε γράφοντας με αίμα μία ακόμα φοβερή ιστορία εγκλήματος με κίνητρο την οικονομική ανέχεια και εξαθλίωση που επικρατεί στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Η άτυχη 57χρονη αδερφή του αυτόχειρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΚΑΤ.

Espresso News
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 06, 2010, 17:48:28
http://sofoscrete.blogspot.com/2009/05/blog-post_135.html

Σάββατο, 16 Μαΐου 2009
Αυτοκτόνησε πολιτικός μηχανικός για χρέη στο Ρέθυμνο..

Σοκ στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας ενός 40χρονου πολιτικού μηχανικού για οικονομικούς λόγους, όπως όλα δείχνουν.

Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με αστυνομικούς, άφησε πίσω του ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο είχε καταρτίσει μία λίστα με τα ονόματα εκείνων που του χρωστούσαν, αναγράφοντας δίπλα τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά. Είναι συγκλονιστικό επίσης ότι ο αυτόχειρας αναφέρεται και σε κάποια διαδικαστικά ζητήματα, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο άνθρωπος αυτός ήθελε να μην αδικήσει κανέναν και να τακτοποιήσει τις όποιες εκκρεμότητες είχε ακόμα και μετά το θάνατο του.

Ο 40χρονος τον τελευταίο χρόνο εργαζόταν με σύμβαση στο Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα ήταν ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος.

Το τραγικό συμβάν συνέβη χθες το μεσημέρι. Ο 40χρονος, που περιγράφεται απ’ όλους ως εξαιρετικός άνθρωπος με πολλές ευαισθησίες, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με πιστόλι. Γύρω στις 2.30 χθες το μεσημέρι το διαμέρισμα του επισκέφθηκαν δύο φίλες του. Η μία εξ αυτών φέρεται να είχε κλειδί της κεντρικής εισόδου. Οι δύο κοπέλες υπέστησαν ισχυρότατο σοκ από το αποτρόπαιο θέαμα που αντίκρισαν. O 40χρονος κείτονταν στο κρεβάτι και είχε αυτοπυροβοληθεί στον κρόταφο. Ήταν ακόμα ζωντανός όταν έφθασαν οι δύο φίλες του. Με κλάματα στα μάτια ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ προκειμένου να τον μεταφέρει εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως για εκείνον δεν υπήρχε επιστροφή. Εξέπνευσε λίγη ώρα μετά. Το αιματοβαμμένο σκηνικό που επικρατούσε στην κρεβατοκάμαρα του αυτόχειρα συγκλόνισε ακόμα και τους αστυνομικούς που ενημερώθηκαν για το περιστατικό.

Όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία το πιστόλι που χρησιμοποίησε για να δώσει τέλος στη ζωή του μέσα στην απελπισία του, ο 40χρονος το κατείχε παράνομα. Στην κρεβατοκάμαρα οι αστυνομικοί βρήκαν και το ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο ουσιαστικά ο άτυχος άνδρας εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την πράξη, λόγοι που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν αποκλειστικά οικονομικοί. Η είδηση του απροσδόκητου και άδικου χαμού του 40χρονου έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένεια του.

Πηγή:Πατρις
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Μαρτίου 09, 2010, 07:30:46
Αντισταθείτε , δείτε παρακάτω

http://www.youtube.com/watch?v=p9JsRYV_FlM
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 09, 2010, 17:22:17
'Ολη η ανθρωπότητα έχει αποκτήσει έναν κοινό εχθρό, την Απληστεία του θηρίου, όπου η χειρότερη έκφραση της είναι μέσω του διεφθαρμένου Καρτέλ των Τραπεζών...

Ο Ανασχεδιασμός του Παγκόσμιου Τραπεζικού συστημάτος, σε νέα ηθική και νόμιμη βάση επιβάλλεται, ακόμα και αν χρειαστεί να κλείσουν οι υπάρχουσες Τράπεζες, και να δημιουργηθούν Νέου τύπου συνεταιριστικά κοινής οφέλειας ταμεία.

'Εχουμε ένα πολύ δυνατό όπλο στα χέρια μας, που μας εξασφαλίζει την ΝΙΚΗ, και δεν είναι βόμβες μολότοφ, αλλά ΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ...

 
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 17, 2010, 19:05:28
Δεν άντεξαν τη θηλιά του δανεισμού...

Της ΚΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=66949

 Η οικονομική κρίση στις αγορές του δυτικού κόσμου, η ανεργία που καλπάζει, οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, οι σύγχρονοι μαυραγορίτες που πιέζουν για τα δανεικά...

 Η νέα οικονομική πραγματικότητα έφερε στο φως εκατοντάδες περιπτώσεις απελπισμένων ανθρώπων που είδαν τα χρέη τους να συσσωρεύονται. Να μαζεύονται, να αυξάνονται και να γίνονται θηλιά γύρω από τον λαιμό, οδηγώντας τους ολοένα και πιο συχνά σε κινήσεις απόγνωσης. Δανεισμοί, σαράφηδες, εκβιασμοί, επιχειρήσεις στο σφυρί. Απρόσωπες τράπεζες και επαγγελματίες τοκογλύφοι, που θησαυρίζουν από την ανέχεια του άλλου. Μόνο μέσα στους πρώτους μήνες του 2009, στις ειδήσεις καταγράφηκαν εννέα περιστατικά ανθρώπων που δεν άντεξαν και αποφάσισαν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους με τη ζωή τους.

10/08/1997: Οι πιέσεις και οι εκβιασμοί που δεχόταν από τοκογλύφους και αστυνομικούς του Πύργου Ηλείας ήταν το αίτιο της αυτοκτονίας του. Ο 33χρονος Γιώργος Κανελλόπουλος δεν άντεξε και έδωσε ο ίδιος τέρμα στη ζωή του, δίνοντας την αφορμή στην οικογένειά του να ψάξει περαιτέρω την υπόθεση και να κατηγορήσει συγκεκριμένα πρόσωπα.

27/02/1998: Τα χρέη του στους τοκογλύφους τού στοίχισαν τη ζωή του. Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Παναγιώτης Μπινουμάκης, εξαρτημένος από τον τζόγο και τα τραπέζια του καζίνου, έφτασε στο σημείο να αυτοπυροβοληθεί με καραμπίνα μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στο Ρύσιο Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ανέφεραν πως είχε χάσει σε πολύ γνωστό καζίνο της περιοχής περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δραχμές. Αποφασισμένος να «ρεφάρει» τη χασούρα, χρεώθηκε μεγάλο ποσό σε τοκογλύφους, οι οποίοι τον εκβίαζαν και ζητούσαν την αποπληρωμή του δανείου.

15/03/2006: Το μεγάλο οικονομικό «άνοιγμα» τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Ο 30χρονος άνδρας από το Κεφαλάρι της Καστοριάς αυτοκτόνησε λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι του -γιατί δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει σε δάνεια που είχε πάρει. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ίδιος -που ήταν νιόπαντρος- προσπαθούσε να ανοίξει κατάστημα με οπτικά στην περιοχή, οι δόσεις των δανείων όμως έτρεχαν. Εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με την αστυνομία, στάθμευσε το αυτοκίνητό του λίγα μέτρα από το σπίτι της οικογένειάς του, μπήκε μέσα σ' ένα χαντάκι και, αφού λούστηκε με βενζίνη, αυτοπυρπολήθηκε.

24/11/2008: Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 47χρονος σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου υπηρετούσε. Οπως διαπιστώθηκε αργότερα από την αστυνομία, είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο απέδιδε την αυτοκτονία του στα χρέη που είχε στις τράπεζες από πιστωτικές κάρτες και τα οποία δεν μπορούσε να τα αποπληρώσει.

19/03/2009: Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που είχαν δημιουργήσει οι οφειλές τρίτων προς την επιχείρησή του οδήγησαν στην αυτοχειρία έναν 52χρονο επιχειρηματία από το Ηράκλειο Κρήτης. Ο άνδρας, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο μαγαζί του στο κέντρο της πόλης. Εδωσε τέρμα στη ζωή του τυλίγοντας ένα καλώδιο στον λαιμό του, ενώ -σύμφωνα με την αστυνομία- δεν άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην ενέργεια αυτή. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας είχε τεράστια χρέη, τα οποία δεν μπορούσε να καλύψει, καθώς του οφείλονταν μεγάλα ποσά από τους πιστωτές του.

30/03/2009: Πυροβολημένος στην καρδιά μέσα στο κατάστημά του βρέθηκε από τους υπαλλήλους του ο 47χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στη Δάφνη. Η αστυνομία βρήκε σημείωμα του ίδιου, με το οποίο εξηγούσε ότι οικονομικοί λόγοι τον οδήγησαν σ' αυτή την πράξη.

28/04/2009: Δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα οικονομικά του προβλήματα και οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Ο 38χρονος σιδεράς από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τα χρέη προς τις τράπεζες και την επαπειλούμενη έξωση από το σπίτι του, στραγγάλισε την 35χρονη σύζυγό του την ώρα που κοιμόταν και στη συνέχεια κρεμάστηκε με καλώδιο οικιακής συσκευής. Προηγουμένως είχε αποπειραθεί να πνίξει τα δύο παιδιά του. Ο δράστης και αυτόχειρας φέρεται ότι είχε πάρει ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 120.000 ευρώ -τις υποχρεώσεις του οποίου δεν μπορούσε να διαχειριστεί.

29/04/2009: Τα χρέη ήταν ο λόγος που δυο αδέλφια από το Μενίδι οδηγήθηκαν στο μακελειό. Μια 57χρονη γυναίκα πυροβολήθηκε από τον αδελφό της μπροστά στα εγγόνια της και έμεινε παράλυτη, ενώ είκοσι ώρες αργότερα ο δράστης έστρεψε το ίδιο όπλο στον εαυτό του. Αυτοπυροβολήθηκε στην καρδιά, καθισμένος στη λεκάνη μιας τουαλέτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος τεχνίτης είχε υπογράψει εγγυητής για ένα μικρό δάνειο που είχε λάβει η αδελφή του. Εκείνη, όμως, αντιμετώπιζε δυσκολίες στην αποπληρωμή του και οι εισπρακτικές εταιρείες στράφηκαν σ' εκείνον, πιέζοντάς τον να αναλάβει το χρέος.

13/05/2009: Απαγχονισμένος στο εξοχικό των γονιών του στην Πιερία βρέθηκε γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος διατηρούσε για πολλά χρόνια βιομηχανία και κατάστημα υφασμάτων και κουρτινών. Πληροφορίες ανέφεραν πως είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή του άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, αφού αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. «Είχε δανειστεί από τράπεζες και τρίτους πολύ μεγάλα ποσά, όμως λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα χρέη του, με αποτέλεσμα να δέχεται έντονες πιέσεις από τους δανειστές του», είπαν στην αστυνομία συγγενείς και φίλοι του αυτόχειρα.

16/05/2009: Σοκ στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου προκάλεσε η είδηση της αυτοκτονίας ενός πολιτικού μηχανικού για οικονομικούς λόγους. Ο 40χρονος εργαζόταν με σύμβαση στο Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, διατηρώντας παράλληλα και ένα εμπορικό κατάστημα. Αν και είχε αυτοπυροβοληθεί στον κρόταφο, ήταν ακόμη ζωντανός όταν τον βρήκαν πάνω στο κρεβάτι οι δύο φίλοι του που είχαν πάει να τον επισκεφθούν. Στην κρεβατοκάμαρά του οι αστυνομικοί βρήκαν και το ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο ο άνδρας εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη -λόγοι που, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν αποκλειστικά οικονομικοί.

20/05/2009: Αγκαλιά με τα δυο ανήλικα παιδιά του, ένας 40χρονος έπεσε στο κενό από μπαλκόνι 5ου ορόφου μιας πολυκατοικίας στην Καλλιθέα. Αιτία, οι οικονομικές δυσκολίες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 40χρονος, αφού χτύπησε με μαχαίρι στον λαιμό την 26χρονη σύζυγό του, πήρε τα δύο παιδιά τους (ηλικίας δύο και τριών ετών) και πήδηξε από το μπαλκόνι -έχασαν ακαριαία τη ζωή του ο ίδιος και ο μικρότερος γιος του. Μέσα στο σπίτι βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα του ίδιου, το οποίο όμως δεν εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του. Σύμφωνα με τους συγγενείς της οικογένειας, αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το μοναδικό εισόδημα του ζευγαριού ήταν ο μισθός της συζύγου, καθώς τους τελευταίους έξι μήνες ο 40χρονος άνδρας δεν μπορούσε να βρει δουλειά και έμενε σπίτι να προσέχει τα παιδιά -ενώ τα χρέη συσσωρεύονταν.

28/05/2009: Μη μπορώντας να αντέξει την πίεση από τα χρέη της επιχείρησής του που διαρκώς αυξάνονταν, αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του. Ο 53χρονος επιχειρηματίας βρέθηκε σε απόγνωση όταν συνειδητοποίησε ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις του αυξάνονταν με γοργούς ρυθμούς και με ένα πιστόλι αυτοπυροβολήθηκε στα σκαλοπάτια του μαγαζιού του στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

1/06/2009: Ενας 43χρονος άνδρας αυτοκτόνησε στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο, επειδή δεν μπορούσε να ξεπληρώσει τα χρέη του. Εβαλε στο κεφάλι του μια σακούλα και, σφίγγοντάς την, πέθανε από ασφυξία. Ο 43χρονος, σύμφωνα με όσα είχε πει η σύντροφός του, ήταν τους τελευταίους μήνες άνεργος και τα χρέη του σε τράπεζες αυξάνονταν. Οι αστυνομικοί που έψαξαν το σπίτι του αυτόχειρα, βρήκαν δίπλα στο κομοδίνο του κρεβατιού του τρεις επιστολές που είχε αφήσει ο ίδιος, στις οποίες εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην απελπισμένη πράξη του.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουνίου 09, 2010, 19:12:02
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231047256

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ένας 54χρονος αυτοπυρπολήθηκε σε κατάστημα τράπεζας για χρέη

02 Ιουν. 2010

Άνδρας, 54 ετών, αυτοπυρπολήθηκε, νωρίς το απόγευμα, μέσα σε υποκατάστημα τράπεζας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο άνδρας, περιλούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια των υπαλλήλων της τράπεζας που πρόλαβαν και βγήκαν έξω από το κατάστημα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής που πρόλαβαν και έσβησαν τη φωτιά από τα φλεγόμενα ρούχα του άνδρα, πριν αυτή αποβεί μοιραία για τον ίδιο.

Στη συνέχεια, έσβησαν και την περιορισμένης έκτασης φωτιά στο εσωτερικό της τράπεζας, ενώ λειτούργησε και το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης του υποκαταστήματος. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών και φέρει εγκαύματα πρώτου βαθμού στο 40% σώματος του.

Ο επίδοξος αυτόχειρας φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήταν πελάτης στο συγκεκριμένο υποκατάστημα όπου συνέβη το περιστατικό.

Η τράπεζα, στο υποκατάστημα της οποίας συνέβη το περιστατικό, με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι «ο πελάτης είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές από δεκαπενταετίας και πλέον, τις οποίες στο σύνολό της η τράπεζα τακτοποίησε, διαγράφοντας το σύνολο του ποσού το έτος 2006».

«Το γεγονός αυτό μετά από αίτημα του ιδίου, του γνωστοποιήθηκε και με σχετική επιστολή στις 11/12/2008, η οποία κατά λέξη αναφέρει:

»'Συνεκτιμώντας και συναισθανόμενοι τα προσωπικά σας προβλήματα, αν και δεν υπάρχει οποιαδήποτε υπαιτιότητα της Τράπεζας γι’ αυτά σας απαλλάσσουμε από κάθε οφειλή σας προς την Τράπεζα και δεν προτιθέμεθα να επιδιώξουμε την εξόφλησή της'.

»Δυστυχώς όμως, εκφεύγει της δυνατότητας της τράπεζας η κάλυψη άλλως επαγγελματικών, ή και προσωπικών εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων του παραπάνω πρώην πελάτη μας και απαλλαγέντος από την τράπεζα οφειλέτη μας» αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας.

Newsroom ΔΟΛ
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 16, 2012, 18:47:03
http://www.axortagos.gr/sok-apo-tis-dio-aftoktonies-logo-xreon-mesa-48-ores.html

Σοκ από τις δύο αυτοκτονίες λόγω χρεών μέσα σε 48 ώρες

08 Δεκεμβρίου 2011

Σοκ έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Πτολεμαΐδας...
η απόφαση δύο συμπολιτών τους να βάλουν τέλος στη ζωή τους, για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη των χρεών.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές μέσα σε 48 ώρες δύο άνδρες ηλικίας 37 και 58 ετών οδηγήθηκαν στο απονενοημένο διάβημα, καθώς αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο 37χρονος, μάλιστα, έστειλε ένα SMS στο κινητό τηλέφωνο της νύφης του ανακοινώνοντάς της την απόφασή του να βάλει τέλος στη ζωή του. Συγγενείς του αυτόχειρα βρίσκονταν μαζεμένοι σε σπίτι για να γιορτάσουν την ονομαστική γιορτή φιλικού τους προσώπου, όταν ξαφνικά ακούστηκε ο ήχος από το κινητό τηλέφωνο και είδαν την γυναίκα να παγώνει...

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο αδελφός του που έτρεξε στο διαμέρισμα του 37χρονου στο κέντρο της Πτολεμαΐδας. Ηταν, όμως, ήδη πολύ αργά… Τον βρήκε απαγχονισμένο από μια αυτοσχέδια αγχόνη! Δίπλα στο άψυχο σώμα του υπήρχε ένα σημείωμα που εξηγούσε ότι πήρε τη μοιραία απόφαση γιατί δεν άντεχε άλλο να τον κυνηγούν οι τράπεζες για τα χρέη του!

Τέλος στη ζωή του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έδωσε και ένας 58χρονος στο Προάστιο Εορδαίας. Τον άτυχο άνδρα βρήκε απαγχονισμένο στο γκαράζ της κατοικίας του η ίδια του η κόρη, η οποία υπέστη σοκ.

Στο σημείο έσπευσαν γείτονες, οι οποίοι και ειδοποίησαν τις αρχές. Η αστυνομία ερευνά και τα δύο τραγικά περιστατικά, ωστόσο απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια και αποδίδει την πράξη τους σε αυτοχειρία για οικονομικούς λόγους.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Απριλίου 16, 2012, 21:57:53
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4708388

Αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 04 Απριλίου 2012

Τέλος στη ζωή του έβαλε στις εννέα το πρωί της Τετάρτης ένας 77χρονος άντρας στη μέση της πλατείας Συντάγματος. Ο ηλικιωμένος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας δεν είπε κάτι πριν θέσει τέλος στη ζωή του. Βρισκόταν ανάμεσα στα δέντρα στη δεξιά πλευρά της πλατείας.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στην περιοχή. Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας, που ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, άφησε σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Μεταξύ άλλων, στο σημείωμα έγραφε πως «η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου.

»Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου)».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, ανέφερε πως ο 77χρονος ήταν παλιά φαρμακοποιός και μέλος του Συλλόγου μέχρι το 1994.

Τότε πούλησε το φαρμακείο που διατηρούσε στη περιοχή των Αμπελοκήπων σε άλλο συνάδελφό του.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 27, 2012, 23:02:01
http://now24.gr/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82/

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 - 15:59

ΣΟΚ – Αυτοκτόνησε τραπεζικός

Και όμως το συνταρακτικό περιστατικό συνέβη στο Ξυλόκαστρο. Τραπεζικός υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου κρεμασμένος από ένα δέντρο. Ο τραπεζικός είχε εξαφανιστεί από το περασμένο καλοκαίρι, και εις βάρος του εκκρεμούσε έρευνα, καθώς υπήρχαν υποψίες πως είχε υπεξαιρέσει χρήματα. Όλα δείχνουν προς την αυτοκτονία, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες ο πρώην υπάλληλος άφησε το όχημά του σε ένα σημείο επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού στη Λυγιά Κορινθίας, μπήκε σε ένα αγρόκτημα και κρεμάστηκε από ένα δέντρο.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 27, 2012, 23:06:19
http://www.inews.gr/96/Nees-plirofories-gia-tin-aftoktonia-42chronou-stin-akropoli.htm

Nέες πληροφορίες για την αυτοκτονία 42χρονου στην Ακρόπολη

Άγνωστοι οι λόγοι που τον οδήγησαν στη μοιραία πράξη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες...

ο 42χρονος είναι υπάλληλος τράπεζας σε υποκατάστημα του κέντρου της Αθήνας. Το πρωί σύμφωνα με μαρτυρίες πήγε κανονικά στη δουλειά του. Δεν έμεινε όμως εκεί πολύ ώρα.
Είπε στους συναδέλφους του κάποια στιγμή “φεύγω, έχω μια δουλειά” βγήκε από το υποκατάστημα της τράπεζας και εξαφανίστηκε.

Κανείς στο άκουσμα της είδησης της πτώσης ενός άνδρα από τον Ιερό Βράχο δεν μπόρεσε να συνδυάσει τα γεγονότα.

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, ο 42χρονος είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του. Λίγο μετά τις εννιά ανέβηκε στον Ιερό Βράχο, πήγε στην πίσω πλευρά του ναού, κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται ο γερανός των επισκευών, και πήδηξε από τα τείχη.

Το σώμα του κατέληξε πολλά μέτρα κάτω στα βράχια, πλάι στο θέατρο του Διονύσου.
Από ένα θαύμα ο άνδρας δεν σκοτώθηκε επί τόπου.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και να τον ανασύρουν.
Δυστυχώς είχε βαρύτατα τραύματα, παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός” να τον κρατήσουν στη ζωή δεν τα κατάφεραν.

Ο 42χρονος τραπεζικός υπάλληλος κατέληξε λίγο μετά τις 12.

Πάνω του είχε μόνο ένα σημείωμα με τα στοιχεία του. Κανείς δεν γνωρίζει τα αίτια της πράξης, ο ίδιος δεν μπόρεσε παρά να ψελλίσει στους διασώστες πως πονάει.

Άνθρωποι που γνώριζαν τον 42χρονο είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως τον τελευταίο καιρό φαινόταν από τη συμπεριφορά του πως αντιμετωπίζει προβλήματα, όχι οικονομικά, λένε, ίσως προσωπικά, κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί αυτή την τόσο τραγική κατάληξη.

Αναρτήθηκε στις 6/28/2012 01:51:00 μμ
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 27, 2012, 23:10:24
http://www.stopcartel.info/2012/07/06/%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91/%CE%9D%CE%B5%CE%B1_%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85/8057.html

Νεα αυτοκτονία άνεργου
06
July
2012

Η απόγνωση σταμάτησε τον χρόνο:«Ο Μάκης ήταν ανοιχτόκαρδος, πολύ καλό παιδί και εξαιρετικός στη δουλειά του. Τον τελευταίο καιρό βέβαια είχε αλλάξει κάπως
Είχε απομονωθεί και κλειστεί στον εαυτό του. Αλλά δεν το περίμενα ποτέ να αυτοκτονήσει».

Ο 52χρονος Ομηρος Δήμου από την Καλλιθέα ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως ο φίλος του, ο 46χρονος Μάκης, έγραψε χθες με τόσο τραγικό τρόπο τον επίλογο στη ζωή του. Τον βρήκε ο ίδιος λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι κρεμασμένο μέσα στο σπίτι του, στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου έμενε τα τελευταία πέντε χρόνια. Λίγο νωρίτερα του είχε τηλεφωνήσει αναστατωμένη η σύντροφος του αυτόχειρα. Είχε πάρει ένα περίεργο μήνυμα στο κινητό της που, μεταξύ άλλων, έλεγε: «Δεν πάει άλλο, δεν αντέχω αυτή την κατάσταση. Συγνώμη..».

Μόλις πήρε το μήνυμά του τηλεφωνούσε επίμονα αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Φοβήθηκε μήπως ο Μάκης κάνει κάτι τρελό. Γι' αυτό και τηλεφώνησε στον κ. Δήμου ο οποίος μένει στην ίδια πολυκατοικία με τον αυτόχειρα. Λίγο αργότερα τον βρήκαν μαζί μέσα στο σπίτι του απαγχονισμένο. Είχε ακινητοποιήσει με χαρτοταινία τους δείκτες του ρολογιού στις 12.33.

«Τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Είχε χάσει τη μόνιμη δουλειά που είχε ως εξωτερικός πωλητής σε εργοστάσιο στον Ταύρο και οι παραγγελίες για τον μοντελισμό είχαν ουσιαστικά σταματήσει», λέει ο κ. Δήμου.

Σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο 46χρονος φέρεται να βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον Σύλλογο Μοντελιστών.

Ο αυτόχειρας ήταν διακεκριμένος μοντελιστής με αρκετά βραβεία στο χώρο του. «Παλιότερα οι παραγγελίες δεν σταματούσαν», λένε άνθρωποι από το φιλικό του περιβάλλον. Τον τελευταίο έναν χρόνο, όμως, φαίνεται πως τα έβγαζε δύσκολα πέρα.

Από ό,τι λένε οι κοντινοί του άνθρωποι, αντιμετώπιζε έντονα οικονομικά προβλήματα και δεχόταν βοήθεια από τους οικείους του. Κάποιες σημαντικές παραγγελίες που είχε είχαν ακυρωθεί, ενώ τις τελευταίες δύο με τρεις εβδομάδες έψαχνε σαν τρελός -λένε φίλοι του- να βρει δουλειά, χωρίς αποτέλεσμα. Ολες οι πόρτες ήταν γι' αυτόν, λόγω και της ηλικίας του, κλειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας καταγόταν από τον Πειραιά αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου νοίκιαζε ένα ισόγειο διαμέρισμα στην Καλλιθέα όπου έμενε μόνος του.

«Ηταν κλειστός χαρακτήρας. Ησυχος και πολύ καλό παιδί, αλλά μερικές φορές τον έπιαναν οι μοναξιές και κλεινόταν στον εαυτό του. Τον τελευταίο καιρό αυτό είχε επιδεινωθεί», λένε φίλοι του στη γειτονιά. Ανθρωποι που έκαναν στενή παρέα μαζί του τον τελευταίο καιρό έμαθαν μόλις χθες -σύμφωνα με πληροφορίες- πως ο αυτόχειρας ήταν δύο φορές παντρεμένος και χωρισμένος και είχε αποκτήσει ένα παιδί.

Η «ΔΙΑΘΗΚΗ» ΤΟΥ

Η γειτονιά έχασε τη μιλιά της

Τρία σημειώματα εν είδει διαθήκης άφησε ο 46χρονος μοντελιστής που αυτοκτόνησε χθες στην Καλλιθέα, τα οποία ανέφεραν μεταξύ άλλων σε ποιους ανθρώπους αφήνει τα προσωπικά του αντικείμενα.
Τα σημειώματα απευθύνονταν στα πολύ κοντινά του πρόσωπα και σε αυτά ο αυτόχειρας ανέφερε τις τελευταίες του επιθυμίες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μαζί με τα σημειώματα ο 46χρονος άφησε στο κρεβάτι του δύο φωτογραφίες στις οποίες κρατούσε μερικά από τα αγαπημένα του δημιουργήματα, τα καραβάκια που με τόση επιδεξιότητα και αγάπη κατασκεύαζε.

Χθες η γειτονιά του στην Καλλιθέα είχε..χάσει τη μιλιά της από την τραγική είδηση. Η ατμόσφαιρα βάρυνε ακόμα περισσότερο όταν εμφανίστηκαν οι γονείς και η μία αδερφή του.

«Είχε αλλάξει»

«Ηταν άνθρωπος λιγομίλητος, σοβαρός και όχι πολύ εκδηλωτικός. Ερχόταν πάντα μόνος του να φάει. Ηταν ένας σωστός άνθρωπος που κουβαλούσε το δράμα του. Ειδικά το τελευταίο διάστημα φαινόταν στενοχωρημένος και προβληματισμένος και από εκεί που ερχόταν τρεις φορές την εβδομάδα, είχαμε μήνες να τον δούμε», μονολογούσε χθες ο Βαγγέλης Τρίμπος, που διατηρεί σουβλατζίδικο δίπλα στο σπίτι του αυτόχειρα.

«Αν και είχε αλλάξει τον τελευταίο καιρό, δεν μου έδωσε ποτέ να καταλάβω πως θα κάνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες, μετά την αυτοκτονία του τραπεζικού υπαλλήλου στην Ακρόπολη, έτυχε να σχολιάσω μπροστά του το κύμα των αυτοκτονιών που μαστίζει τη χώρα μας. Του έλεγα τόσο εύκολο το έχουν να αφαιρέσουν τη ζωή τους;. Αλλά αυτός ήταν πάντα καλός στο να αλλάζει θέμα», έλεγε χθες ο διαχειριστής της πολυκατοικίας και στενός του φίλος τα τελευταία χρόνια Ομηρος Δήμου.

πηγη  ΠΡΕΖΑ TV
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 27, 2012, 23:25:09
http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=54306&artTitle=treis_aftoktonies_logo_chreon_sti_thraki_to_triimero_tou_pascha

Τρεις αυτοκτονίες λόγω χρεών στη Θράκη το τριήμερο του Πάσχα

16.04.2012 - 22.15

​Σοκ προκαλεί η είδηση πως άλλοι τρεις άνθρωποι μες το τριήμερο του Πάσχα, αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν άντεχαν άλλο τα χρέη.

Και οι τρεις άνθρωποι, αυκτόνησαν δι΄απαγχονισμού. Πρόκειται για μια γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων από χωριό της ορεινής Ξάνθης, έναν νεαρό από τη Ροδόπη, καθώς και έναν ηλικιωμένο άνδρα από την Αλεξανδρούπολη, που έβαλαν τέλος στη ζωή τους με τον ίδιο τρόπο.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, εκτινάσσοντας τον αριθμό αυτοκτονιών στην Θράκη σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς την τελευταία διετία είναι συνεχή τέτοιου είδους περιστατικά.

Πηγή: thrakitoday
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 27, 2012, 23:27:09
http://www.gazzetta.gr/koinonia/article/291900-nea-aytoktonia-logo-xreon
Νέα αυτοκτονία λόγω χρεών

Πέμπτη, 24 Μαιου 2012 10:32

Τα οικονομικά προβλήματα συνεχίζουν να αποτελούν ένα αξεπέραστο εμπόδιο για αρκετούς συμπολίτες μας. Ακόμα ένα κρούσμα αυτοκτονίας στο Περιστέρι, που σχετίζεται με την κρίση.

Ένας πολύτεκνος πατέρας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του σε πάρκο του Περιστερίου. Έκοψε τις φλέβες του και ξάπλωσε πάνω στο μπουφάν του, ανάβοντας ένα τσιγάρο και περιμένοντας το θάνατό του. Σύμφωνα με το protothema, ο άτυχος 60χρονος είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα από τραπεζικό κατάστημα, το οποίο φέρεται να τον ώθησε στην αυτοκτονίας. Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα από τον 60χρονο.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 27, 2012, 23:29:45
http://www.ygeianews.gr/section/psuxologia/content/se-apognosi-oli-i-ellada-kathe-mera-kai-mia-autoktonia-logo-xreon-kai-ane

Σε απόγνωση όλη η Ελλάδα. Κάθε μέρα και μια αυτοκτονία λόγω χρεών και ανεργίας

«Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πρωτοφανούς φαινομένου για την ελληνική κοινωνία», εκτιμά ο επιστημονικός διευθυντής της  Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) Στέλιος Στυλιανίδης, υπογραμμίζοντας πως «κάθε αύξηση 1% στην ανεργία, επιφέρει αύξηση 0,8% στις αυτοκτονίες (ηλικίας κάτω των 65 ετών) και αύξηση 0,8% στις ανθρωποκτονίες».

Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι περίπου 1720 άνθρωποι  καταγράφηκαν ως πρωταγωνιστές σε περιστατικά αυτοκτονίας στην Ελλάδα από την αρχή του 2009 έως το τέλος του 2011. Οι σχετικοί δείκτες εμφανίζουν αυξητική τάση, όσο επιδεινώνονται οι οικονομικές συνθήκες. Άμεση σύνδεση της ανεργίας με τη ροπή προς αυτοκτονία καταδεικνύουν τα ευρήματα ερευνών. Ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών οι οποίες εκτελέστηκαν ή επιχειρήθηκαν στην Ελλάδα αυξήθηκαν το 2010 κατά 27,6% σε σύγκριση με το 2009: 622 από 507 (στοιχεία ΕΛ.ΑΣ).

Οι κλήσεις στη μία εθνική γραμμή βοήθειας για την αυτοκτονία σημειώνουν αύξηση η οποία αγγίζει το 70%. Σύμφωνα με τον κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιάννη Κυριόπουλο, το 23% των ατόμων με ψυχικό νόσημα έχει χρέη, οι άνεργοι αποτελούν την πιο ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα και οι συνταξιούχοι αποτελούν με τη σειρά τους «παράπλευρη απώλεια» της οικονομικής κρίσης.

«Τη στιγμή κατά την οποία ολόκληρος ο κοινωνικός ιστός αποδομείται, η επισφάλεια και η ανασφάλεια ‘σημαδεύουν’ ψυχικά και κοινωνικά με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη ελπίδας για το μέλλον, η προσωπική ευαλωτότητα συναντά όλη αυτή την τεράστια οικονομική κρίση, και την ίδια ώρα μειώνονται οι ειδικές δράσεις υπέρ των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης ευρύτερα, είναι επόμενος ο πολλαπλασιασμός αντίστοιχων φαινομένων. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός πρωτοφανούς φαινομένου για την ελληνική κοινωνία», δηλώνει ο κ. Στυλιανίδης.

Το ποσοστό αυτοκτονιών έχει αυξηθεί από 2,8 ανά 100.000 πληθυσμού το 2008 σε 5,2 το 2010. Η πιο πρόσφατη εθνική επιδημιολογική έρευνα δείχνει υψηλή θετική συσχέτιση ανάμεσα στην εκδήλωση επιθυμίας θανάτου και την ανεργία, αλλά και την εμφάνιση σοβαρής ψυχοπαθολογίας και ανεργίας (Mavreas et al., 2010). Ένας στους 6 Έλληνες ηλικίας 18-70 έχει αναπτύξει κλινικά σημαντική ψυχοπαθολογία και ένας στους 12 (600.000) σοβαρή ψυχοπαθολογία. Το 75% του πληθυσμού που εμφανίζει κάποιου είδους ψυχοπαθολογία δεν λαμβάνει θεραπεία για το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει.  

«Δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνεργοι ή όλοι οι άστεγοι αυτοκτονούν, αλλά η οικονομική κρίση και η έλλειψη προοπτικής και ελπίδας για το μέλλον ενεργοποιεί το έλλειμμα ανθεκτικότητας του καθένα και ενεργοποιεί και αυτοκαταστροφικούς μηχανισμούς σαν μοιραίο μέσο επίλυσης αυτής της αντίφασης», τονίζει ο επιστημονικός διευθυντής της ΕΠΑΨΥ. Ο ίδιος διαισθάνεται ότι η πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. για την ανάδειξη της κατάθλιψης ως της πρώτης αιτίας νόσου και επιβάρυνσης ανά την υφήλιο το 2020, θα επισπευστεί στο 2015 υπό την ώθηση μιας Ευρώπης που καταρρέει οικονομικά».
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 27, 2012, 23:32:11
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/126103/dyo-aytoktonies-tin-imera-logo-hreon

Τελευταία ανανέωση: 05 / 04 / 2012 - 09:04
Δύο αυτοκτονίες την ημέρα λόγω χρεών!

Η δεινή οικονομική κατάσταση που προκαλούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις έχουν ως τραγική συνέπεια στην Ελλάδα, να οδηγούνται στην αυτοκτονία τουλάχιστον δύο άτομα την ημέρα.

Μάλιστα, η χώρα μας ανακηρύσσεται «πρωταθλήτρια» στην Ευρώπη σε ποσοστιαία αύξηση αυτοκτονιών, σημειώνοντας κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που αποφασίζουν να προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα στην Ελλάδα είναι ο διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό, σύμφωνα με τις τελευταίες σοκαρίστηκες καταγραφές  της ΜΚΟ «Κλίμακας».

Πιο αναλυτικά, από το 2009 μέχρι το 2011, οι αυτοκτονίες ή οι απόπειρες έφτασαν στις 1.727, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι περιπτώσεις αυτοκτονιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι περισσότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της πατρίδας μας.

Ακόμη, αυξημένος είναι και ο αριθμός των αυτοκτονιών που σημειώθηκαν τη συγκεκριμένη τριετία στη Δυτική Μακεδονία καθώς και στη Θεσσαλία.

Πρώτος στη λίστα ο μεσήλικας άντρας

Σύμφωνα με τους ψυχίατρους, το συνηθισμένο προφίλ του αυτόχειρα είναι άντρας στην ηλικιακή ομάδα των 40-49 ετών.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες κάνουν τις περισσότερες απόπειρες, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από αυτοκτονίες είναι των αντρών.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 27, 2012, 23:34:01
Σοκάρουν οι αυτοκτονίες δημοτικών υπαλλήλων λόγω χρεών
http://www.dailymotion.com/video/xouv46_yyyyyyyy-yy-yyyyyyyyyyy-yyyyyyyyy-yyyyyyyyy-yyyy-yyyyy_news

19-02-2012
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 27, 2012, 23:39:45
http://www.gazzetta.gr/plus/article/item/283804-aytoktonise-lektoras-toy-panepistimioy-athinon
Αυτοκτόνησε λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών!

Τετάρτη, 25 Απρ 2012 18:09

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, σοκάρει η είδηση της αυτοκτονίας του επί δύο έτη αδιόριστου, 38χρονου λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκου Πολυβού, αφού δεν άντεξε άλλο τον εξευτελισμό.
 
Την ώρα που οι πολιτικοί έχουν αρχίσει τον προεκλογικό τους αγώνα, ακόμα ένας άνθρωπος δεν άντεξε την κατάσταση που έχει έρθει η χώρα κι αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο Νίκος Πολυβός, Δρ. γεωλογίας, εκλεγμένος Λέκτορας αυτοκτόνησε σε ηλικία μόλις 38 χρονών.

Ο Πολυβός που ήταν αδιόριστος για δύο έτη, ήταν μέλος της Πρωτοβουλίας Μελών ΔΕΠ υπό αναμονή τοποθέτησης. Οι περίπου 800 άνθρωποι της Πρωτοβουλίας εκλέχθηκαν, όμως δε διορίστηκαν ποτέ λόγω του μνημονίου.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 27, 2012, 23:42:47
http://www.fimes.gr/2012/07/aytoktonise-aderfos-lampi-livieratou/
Αυτοκτόνησε ο 52χρονος αδερφός του Λάμπη Λιβιεράτου

Άλλη μια αυτοκτονία ενός 52χρονου άντρα, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι ο αδερφός του καλλιτέχνη Λάμπη Λιβιεράτου, προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της κρίσης.

Ο 52χρονος που αυτοκτόνησε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό έντονη ψυχολογική πίεση. Έβαλε τέλος στη ζωή του βουτώντας από την ταράτσα του 5ου ορόφου στον Άλιμο επί της οδού Σιμωνίδου.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 27, 2012, 23:46:31
http://www.dimokratianews.gr/content/7569/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B6%CF%89-%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9%C2%BB

Αυτοκτόνησε μαθήτρια! «Δεν ήθελα να ζω έτσι»
07.06.2012

Σε εκρηκτικές καταστάσεις πλήρους διάλυσης του οικογενειακού ιστού οδηγείται η ελληνική οικογένεια, με τραγικά συμβάντα που οδηγούν ακόμα και νέους ανθρώπους σε δρόμους χωρίς επιστροφή. Από χθες το μεσημέρι συγκλονίζει την επικαιρότητα το απονενοημένο διάβημα της 18χρονης μαθήτριας Μαρίας - Νεφέλης που βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της σε διαμέρισμα στα βόρεια προάστια της Αττικής. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα.
 
Σήμανε συναγερμός, αφού αρχικά φούντωσαν σενάρια περί εγκληματικής ενέργειας. Το σκηνικό θανάτου όμως ήρε τις οποιεσδήποτε αμφιβολίες. Το κορίτσι είχε απαγχονιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε χρησιμοποιήσει κορδόνι κουρτίνας, το οποίο έδεσε με τριπλό κόμπο σε γάντζο στο λουτρό, το οποίο λειτούργησε ως αυτοσχέδια αγχόνη. Δίπλα από το άψυχο κορμί της μαθήτριας (που βρήκε ο εκπαιδευτικός πατέρας της) βρέθηκε σκόρπιο ένα μπουκέτο καμένα κόκκινα τριαντάφυλλα και μια ιδιόχειρη επιστολή. Το περιεχόμενό της φαίνεται να φωτίζει τα κίνητρα του τελευταίου μετέωρου βήματος. «Δεν ήθελα να ζω έτσι, σας αγαπώ πολύ, φεύγω» φέρεται να είχε γράψει, ενώ προσδιόριζε πρόσωπο του φιλικού της περιβάλλοντος. Η Αστυνομία οδηγείται στο συμπέρασμα έντονης προσωπικής απογοήτευσης για συναισθηματικούς λόγους. Η Μαρία - Νεφέλη ήταν άριστη μαθήτρια, πήγαινε σε ιστορικό σχολείο (Λύκειο Αναβρύτων) και πρέπει να είχε γράψει ικανοποιητικά στις πανελλήνιες εξετάσεις, γεγονός που δεν επιβεβαιώνει όσους συμπέραναν ότι οι λόγοι αυτοχειρίας είχαν σχέση με αποτυχία της στην είσοδό της στο πανεπιστήμιο.
 
Πάντως για το συμβάν έκανε λόγο χθες η υπουργός Παιδείας Ευφροσύνη Κιάου, αναφέροντας ότι προτίθεται να εισηγηθεί στην επόμενη κυβέρνηση την πρόσληψη και απασχόληση, στα σχολεία, παιδοψυχολόγων, καθώς «το βάρος της οικονομικής κρίσης, αλλά και η ψυχολογική πίεση των εξετάσεων είναι δυσβάσταχτα για τους ώμους των παιδιών». Η κηδεία της άτυχης κοπέλας έγινε χθες το απόγευμα.
 
Προβλήματα υγείας πρέπει να είναι το κίνητρο σε βουτιά απελπισίας που έκανε από τον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ναυαρίνου 112 στην Πάτρα ένοικος στις 3 το ξημέρωμα της Τρίτης, ακριβώς απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η 50χρονη γυναίκα έβαλε φωτιά στα ρούχα της και βγήκε στο μπαλκόνι. Για καλή της τύχη αξιωματικός της Πυροσβεστικής που είδε το συμβάν έτρεξε για βοήθεια, της έσβησε τα ρούχα και κάλεσε ασθενοφόρο. Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου.
 
Στέφανος Χίος
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 27, 2012, 23:47:41
http://www.palo.gr/cluster/articles/koinonia-nea/641/?clid=4981059

Αυτοκτόνησε 18χρονη μαθήτρια

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τους μαθητές που βρίσκονται σε μια φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων προκαλεί εντύπωση πως η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας χωρίς να έχει πλήρη εικόνα συνέδεσε μία αυτοκτονία που όπως όλα δείχνουν έγινε για προσωπικούς λόγους και όχι για την πίεση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η αυτοκτονία της 18χρονης μαθήτριας στη Νέα Ερυθραία έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και σύμφωνα με τις πληροφορίες οφείλεται σε προσωπικούς λόγους και όχι με τις πανελλήνιες. Όπως δήλωσαν άτομα από το περιβάλλον της άτυχης μαθήτριας, ήταν μοναχοπαίδι, κόρη δασκάλου και πάρα πολύ καλή μαθήτρια και στις πανελλαδικές είχε γράψει πολύ καλά όπως και η ίδια δήλωνε. Ήταν μαθήτρια του Πειραματικού Σχολείου Αναβρύτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η άτυχη μαθήτρια είχε αφήσει και σημείωμα. Η κηδεία της άτυχης...
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 28, 2012, 00:08:36
Γιατί ξαφνικά τόσες Αυτοκτονίες?

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε μία Αλήθεια, σε σχέση με την άνοδο των Αυτοκτονιών ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, που ήδη είναι γνωστή, αλλά δυστυχώς σε ελάχιστους αφυπνισμένους συνανθρώπους μας, και που επίσης έχουμε επισημάνει στο παρελθόν.

Πολλές Αυτοκτονίες οφείλονται ΚΑΘΑΡΑ στην λήψη ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΩΝ!1

Είναι μία τραγική αλήθεια, πως όταν οι συνάνθρωποι μας, βρίσκονται κάτω από ψυχολογική πίεση, άγχος ή βιώνουν έντονα μανιοκαταθλιπτικά επεισόδια, προσεγγίζουν ψυχιάτρους ή ακόμα και ψυχολόγους, οι οποίοι στην κυριολεξία τους στέλνουν ένα βήμα πιο κοντά στο θάνατο, χορηγώντας τους σκληρά ναρκωτικά, ή ψυχοτρόπες ουσίες, οι οποίες κάνουν ακόμα πιο ευάλωτο τον ψυχισμό τους και πολύ πιο εύκολα μπορεί να καταλήξουν να εγκληματήσουν ή να αυτοκτονήσουν οι ίδιοι.

Γι΄αυτό λοιπόν όσοι διαβάζετε αυτό το μήνυμα και γνωρίζετε συνανθρώπους μας, που έχουν εξαπατηθεί και παγιδευτεί από το εγκληματικό ψυχιατρικό κύκλωμα, και λαμβάνουν ψυχοφάρμακα, (κοινώς ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΑ), να τους ενημερώσετε να τα κόψουν ΑΜΕΣΑ, και να λάβουν αντί αυτών, ψυχολογική υποστήριξη ή συμβουλευτική καθώς και συμπληρώματα διατροφής, που θα τονώσουν τον οργανισμό τους, και θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν την ψυχολογική κρίση που βιώνουν.

Συμπληρώματα που μπορεί να βοηθήσουν έναν ψυχισμό ή οργανισμό να ανακάμψει από την κρίση είναι τα ακόλουθα.

1. Ωμέγα 3, για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου
2. Μαγνήσιο - (πχ. Trophocard) για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, βοηθάει επίσης στην κατάθλιψη, στην μνήμη, και στην εξασθένιση του οργανισμού
3. Βιταμίνες Β-Complex - (π.χ. Neurobion) για το νευρικό σύστημα
4. Πολυβιταμίνη (π.χ. centrum, σπιρουλίνα)

'Εξτρα βοηθήματα

5. Βιταμίνη C (π.χ. Vitorange 1γραμάριο) βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού
6. Σίδηρο (π.χ. legofer) σε περίπτωση κακής διατροφής και αναιμίας.
7. πρωτεϊνη ορού γάλακτος (για την ενδυνάμωση του οργανισμού)
8. γανόδερμα (reishi - sitake) μανιτάρια... ανορθώνουν το ανοσοποιητικό

καθώς και ο καθένας μας, μπορεί να κάνει την έρευνά του, σε πλήθος φυσικές ουσίες, που μπορεί να βοηθήσουν τον οργανισμό τους να συνέλθει πιο γρήγορα και να ξεπεράσει την κρίση που βιώνει, είτε ψυχολογική, είτε οικονομική.
_________________________________________________________________________________________

1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2572.msg15016.html#msg15016

Ψυχοφάρμακα και παράλογη βία (απόσπασμα)
http://www.youtube.com/watch?v=qjMD1Bsxgmc&feature=related

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" - http://www.youtube.com/watch?v=ulen941Hb7o&feature=PlayList&p=0E0EFA5...

Τι λένε οι ειδικοί. Τα ψυχοφάρμακα Βρίσκονται πίσω από τις παράλογες εκρήξεις βίας και μαζικών δολοφονιών στις ΗΠΑ.

Μάθετε περισσότερα στο ελληνικό blog (http://cchrgr.blogspot.com) της επιτροπής. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε δωρεάν το ντοκιμαντέρ της CCHR "Πατώντας επί πτωμάτων" στα ελληνικά http://www.cchr.org/#/free-information
_____________________________________________________________________________________

Ψυχοφάρμακα και αυτοκτονίες
http://www.youtube.com/watch?v=vh37D3hWBn4&feature=related

Ένα μήνυμα προειδοποίησης από Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR). Τα ψυχοφάρμακα μπορούν να δημιουργήσουν τάσεις αυτοκτονίας. Εκτιμάται ότι τα αντικαταθλιπτικά έχουν προκαλέσει 63.000 αυτοκτονίες.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 28, 2012, 00:28:29
Ας δούμε ακόμα ένα κύκλωμα εξαπάτησης και δολοφονίας των συνανθρώπων μας, που ονομάζεται

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ


Το έγκλημα του ακούσιου εγκλεισμού
http://www.youtube.com/watch?v=aSHyPkFjX84&feature=related

ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ - ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΜΕΣΩ ΑΣΥΛΩΝ

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ Σήμερα , η χρήση από τους ψυχίατρους των σωματικών και χημικών περιορισμών σε ψυχιατρικά ιδρύματα είναι μια πολύ προσοδοφόρα διαδικασία. Ενώ παραδέχονται ότι ο θάνατος είναι αναπόφευκτος από τέτοιες διαδικασίες, οι ψυχίατροι κυριολεκτικά τη γλυτώνουν ενώ στην ουσία έχουν διαπράξει φόνο.

"Εάν νοσηλεύεσαι σε μια ψυχιατρική κλινική, τότε είσαι στη φυλακή. Δε φροντίζεσαι και δε θεραπεύεσαι".
Τόμας Σαζ

Κεφάλαιο 9 από το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της CCHR (Ψυχιατρική - Μια βιομηχανία Θανάτου).

Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με το ελληνικό γραφείο της επιτροπής : http://cchrgr.blogspot.com
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: ΚΛΑΣ στις Ιουλίου 28, 2012, 01:26:45
Διαβάζοντας κανείς τα ανωτέρω άρθρα σίγουρα δεν βρίσκει λόγια για να εκφράσει την απεριόριστη θλίψη και δυστυχία που νοιώθει. Διότι, ναι μεν οι ατυχείς συνάνθρωποι μας, μπορεί να μας ήταν παντελώς άγνωστοι, αλλά δεν παύουμε να είμαστε μεταξύ μας αδέρφια απέναντι στον Μεγάλο Δημιουργό μας. Που αυτό σημαίνει ότι όταν συντελείται μια θλιβερή κατάσταση στην ανθρώπινη κοινωνία μας, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, κατά μυστηριώδη τρόπο, μας επηρεάζει άμεσα όλους μας, μηδενώς εξαιρουμένου, ασχέτως αν έχουμε λάβει γνώση ή όχι του θλιβερού γεγονότος.

Οπότε, δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι και αμέτοχοι σε τέτοιες καταστάσεις και θα πρέπει όλοι μας να φροντίζουμε να παίρνουμε προληπτικά μέτρα για να μην συμβαίνουν αυτοκτονίες. Διότι σήμερα αυτός, αύριο κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή φίλος μας ή ακόμη και... ο ίδιος μας ο εαυτός . Πάντα θα πρέπει να αναζητούμε τα αίτια που οδηγούν κάποιον στην αυτοκτονία και αν διαπιστώνετα δόλος ή αμέλεια κάποιου υπαιτίου αυτός θα πρέπει να λογοδοτεί άμεσα στην δικαιοσύνη και στην κοινωνία.

Όσο τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις τις περνάμε στο "ντούκου" και στο απυρόβλητο... Τόσο η ανθρωπότητα στο σύνολο της θα είναι υποκείμενη στα παθήματα της.

Αναφέρθηκε επίσης, ότι τα ψυχοφάρμακα οδηγούν πολλές φορές στην αυτοκτονία. Με την σειρά μου θα αναφέρω ένα παράδειγμα θλιβερότατου περιστατικού που προσφάτως έλαβε χώρα στην Θεσ/νικη και δυστυχώς αφορά την περίπτωση αυτοκτονίας ενός φίλου μου. Τα κύρια χαρακτηριστικά του χαρακτήρα αυτού του ατόμου ήταν σοβαρότητα, πραότητα, ευγένεια και με ήθος, χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στον κοινωνικό του περίγυρω και επιδεικνύοντας πνεύμα αλληλεγγύης. Δυστυχώς, προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον έκαναν να κλειστεί ακόμη περισσότερο στον εαυτό του και να απομονωθεί με αποτέλεσμα να καταστραφεί η καλή ψυχολογία του. Κατέφυγε σε ψυχίατρο, ο οποίος του χορηγούσε ψυχοφάρμακα και μετά από λίγους μήνες αποφάσισε να βάλει δραματικό τέλος στην ζωή του σε ηλικία εικοσιεννέα ετών.

Σίγουρα τα χάπια και ιδιαίτερα τα ψυχοφάρμακα, δίνουν πρόσκαιρες λύσεις στα προβλήματα αλλά δεν τα εξαλείφουν και στο τέλος, και μετά από καταχρηστική τους δοσοληψία, μπορεί να τα φέρουν σε δραματικό επίπεδο.

Αυτό που μάλλον δίνει λύση είναι ο απεγκλωβισμός και η απόδραση από την φυλακή που δημιουργεί και μας βάζει μέσα σε αυτήν το ίδιο το τρομοκρατικό σύστημα το οποίο μας κυβερνά και το οποίο φροντίζει να φορτώνει τον μέσο άνθρωπο με εκατοντάδες χιλιάδες προβλήματα, καθιστώντας αυτόν στο τέλος να μην μπορεί κυριολεκτικώς να ανασάνει. Αν αναλογιστούμε τα τεράστια σε μέγεθος και έκταση ειδεχθή εγκλήματα των νοσηρών, φιλοτομαριστών και ματαιοδόξων εγκεφάλων, που κρατούν στα χέρια τους την μοίρα της ανθρωπότητας και που προκαλούν σε βάρος της,  η καταδίκη τους, αν παραπέμπονταν ποτέ σε δικαστήριο, θα ήταν σίγουρα στην ποινή των 200.000 φορών της ισοβίας καθείρξεως!( Η ποινή του θανάτου έχει καταργηθεί).
    
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 28, 2012, 02:08:34
Αναφέρθηκε επίσης, ότι τα ψυχοφάρμακα οδηγούν πολλές φορές στην αυτοκτονία. Με την σειρά μου θα αναφέρω ένα παράδειγμα θλιβερότατου περιστατικού που προσφάτως έλαβε χώρα στην Θεσ/νικη και δυστυχώς αφορά την περίπτωση αυτοκτονίας ενός φίλου μου. Τα κύρια χαρακτηριστικά του χαρακτήρα αυτού του ατόμου ήταν σοβαρότητα, πραότητα, ευγένεια και με ήθος, χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στον κοινωνικό του περίγυρω και επιδεικνύοντας πνεύμα αλληλεγγύης. Δυστυχώς, προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον έκαναν να κλειστεί ακόμη περισσότερο στον εαυτό του και να απομονωθεί με αποτέλεσμα να καταστραφεί η καλή ψυχολογία του. Κατέφυγε σε ψυχίατρο, ο οποίος του χορηγούσε ψυχοφάρμακα και μετά από λίγους μήνες αποφάσισε να βάλει δραματικό τέλος στην ζωή του σε ηλικία εικοσιεννέα ετών.

Αδελφέ μου,

ειλικρινά λυπάμαι πάρα πολύ για τον φίλο σου, καθώς και εγώ έχω προσφάτως ακούσει για αυτοκτονίες από φίλους φίλων, και πραγματικά το φαινόμενο παίρνει τεράστιες διαστάσεις, από αυτά τα καθάρματα που από την μια μας δημιουργούν αγχώδης καταστάσεις διαβίωσης, και από την άλλη έχουν στήσει ένα εγκληματικό δίχτυ από ντήλερ νόμιμων επικίνδυνων ψυχοτρόπων ουσιών που μας οδηγούν τελικά στην κατάπτωση και σε αρκετές περιπτώσεις σε βέβαιο θάνατο.

Στις επόμενες μέρες θα φέρουμε και άλλα καθημερινά παραδείγματα όπου πραγματικά η λειτουργία της Κοινωνίας μας, από πολλές απόψεις, έχει γίνει μία επικίνδυνη ζούγκλα, και πραγματικά χρειάζεται πλέον αυτό το άκρως θανατηφόρο σύστημα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, πριν μας καταβροχθίσει ΟΛΟΥΣ...
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 28, 2012, 02:22:14
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως το Φαινόμενο των Αυτοκτονιών δεν είναι μόνο Ελληνικό αλλά Παγκόσμιο, και βασίζεται πέρα της Κοινωνικής και Οικονομικής Κρίσης, και στα Επικίνδυνα Ψυχοτρόπα Φάρμακα, που πλασσάρονται ως αβλαβή ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΑ και ΗΡΕΜΗΣΤΙΚΑ.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42444&Itemid=161

Oικονομική γενοκτονία παντού! - 51χρονος αυτοκτόνησε στην Ιταλία αφού πέταξε τα παιδιά του στο κενό       
21-05-2012 13:33:23

 Ένας άνδρας, πενηνταενός ετών, στην πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας, πέταξε τα δυο του παιδιά από το παράθυρο του σπιτιού του, που βρίσκεται στον έκτο όροφο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, βουτώντας στο κενό.

Τα δυο παιδιά -τεσσάρων ετών το αγοράκι και μόλις δεκατεσσάρων μηνών το κοριτσάκι- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, όπου μετά από λίγα λεπτά, υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Αιτία της τραγικής αυτής εξέλιξης, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μια βαριάς μορφής κατάθλιψη και η μεγάλη ανέχεια.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 28, 2012, 02:26:34
newsbomb.gr - Αυτοκτονία γιατρού στην Λαμία
http://www.youtube.com/watch?v=AaaUkBwdaDw

Αυτοκτονία γιατρού στο νοσοκομείο Λαμίας
http://www.dailymotion.com/video/xs706d_yyyyyyyyyy-yyyyyyy-yyy-yyyyyyyyyy-yyyyyy_news

16-07-2012

Έκανε πράξη την απειλή του και αυτοκτόνησε, πέφτοντας από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας ο γιατρός, που από τις 5 τα ξημερώματα είχε βγει στα κάγκελα..Ειδικός διαπραγματευτής, άνδρες της πυροσβεστικής και αστυνομία ήταν κοντά του τις τελευταίες ώρες.
__________________________________________________________________

http://www.fimes.gr/2012/07/giatros-autoktonise-lamia/

Λαμία: Γιατί αυτοκτόνησε ο γιατρός από τον 5ο όροφο
16.07.2012

Γιατί αυτοκτόνησε ο γιατρός από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου στη Λαμία; Διαβάστε τι δήλωσε η επικεφαλής της παράταξης που ήταν μέλος ο γιατρός.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας από το τραγικό τέλος που έδωσε στη ζωή του ένας 64χρονος γιατρός πέφτοντας από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου της πόλης.

Ο αυτόχειρας γιατρός ακτινολόγος στην ειδικότητα, ήταν και μέλος του δημοτικού συμβουλίου με την παράταξη της αντιπολίτευσης «Δύναμη Αλλαγής για την Λαμία».

Η Τζένη Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης στην οποία ήταν δημοτικός σύμβουλος ο 64χρονος γιατρός, λέει: «Από ότι μάθαμε πήγε γύρω στις 5 το πρωί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η πεθερά του. Εκει πέρασε από τον θάλαμο και βγήκε έξω στον εξώστη. Παρά τις προσπάθεις να τον πείσουν να κατέβει, έπεσε στο κενό. Τι νας σας πω; Είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι. Ήταν δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη μας. Πολλα χρόνια διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος.

Αυτό που μπορώ νας σας πω είναι ότι ήταν ένας εντιμότατος άνθρωπος και πολύ σκεπτομενο άτομο. Φιλοσοφούσε δηλαδή.

Συνταξιοδοτήθηκε πριν από περίπου 6 μήνες και τελευταία είναι αλήθεια ότι φαινόταν προβληματισμένος. Δεν μίλαγε δηλαδή πολύ. Ξέρω ότι τώρα τελευταία-μου είχε πει δηλαδή-οτι έφτιαχνε ένα σπίτι και είχε εξαντληθεί οικονομικά. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι τα αίτια ήταν οικονομικά. Δεν ξέρω κιόλας τι να σας πω. Είμαστε σοκαρισμένοι.

Έχει μια υπέροχη οικογένεια με δύο μεγάλα παιδιά. Κι αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι ήταν ένας ακέραιος επαγγελματίας. Δηλαδή ως ακτινολόγος εξυπηρετούσε τους πάντες ανα πάσα ώρα και στιγμή. Κι εδώ στην παράταξη μας τις τελευταίες 20 ημέρες πριν από τις εκλογές μας ειχε βοηθήσει πάρα πολύ. Λυπάμαι, λυπάμαι πολύ».

«Μην ανοίξετε το στρώμα, θα πέσω»

Έπεσε στο κενό τελικά ο γιατρός, ο οποίος από νωρίς το πρωί απειλούσε να αυτοκτονήσει στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Το θρίλερ ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.00 το πρωί. Ο 64χρονος, πρώην διευθυντής τμήματος του νοσοκομείου, είχε σκαρφαλώσει στο πρεβάζι του 5ου ορόφου και απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του και να αυτοκτονήσει.

Στο νοσοκομείο είχε φτάσει και η σύζυγός του, που μαζί με φίλους του γιατρούς και ειδικό ψυχολόγο προσπαθούσε να τον πείσουν να μην πηδήξει, αλλά μάταια.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας, οι φίλοι του γιατροί που του μιλούσαν συνέχεια, ακόμη και η σύζυγός του που έφτασε στο σημείο, κανένας δεν κατάφερε να τον μεταπείσει.

Η πυροσβεστική που είχε κληθεί είχε μαζί της το ειδικό στρώμα ασφαλείας το οποίο δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει, καθώς ο άντρας απειλούσε ότι εάν το αναπτύξουν, τότε και θα πέσει. Επίσης είχε δώσει εντολή να μην βλέπει κανέναν ένστολο.
Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες πληροφορίες, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ φως αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις της συζύγου του και της κόρης του.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Το συγκλονιστικό απονενοημένο διάβημα του συνταξιούχου γιατρού το πρωί στη Λαμία, έχει βυθίσει στο πένθος όλη την περιοχή.

Σοκαρισμένος είναι και ο δήμαρχος Λαμιέων Γεώργιος Κοτρωνιάς. Ο Τοπικός άρχοντας και το Δημοτικό Συμβούλιο με ανακοίνωση, εκφράζουν στην οικογένεια και στους συγγενείς του εκλιπόντος τα συλλυπητήρια και τη βαθιά τους θλίψη. Ο άτυχος άντρας, είχε ανέβει στον 5ο όροφο του νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η πεθερά του και λίγο μετά τις 05:00 το πρωί βγήκε στο περβάζι.

Παρά τις εκκλήσεις του διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των συγγενών τους, ο 64χρονος μετά από τρεις ώρες περίπου, έκανε τον σταυρό του και πήδηξε στο κενό, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο θάνατος του 64χρονου γιατρού, ο οποίος ήταν πατέρας δυο παιδιών, έχει συγκλονίσει όχι μόνο τη Λαμία, αλλά και όλη τη Φθιώτιδα, αφού ο γιατρός ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός. Μάλιστα στο παρελθόν είχε εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος στη Φθιώτιδα.

Αναβολή γιορτής

Εξαιτίας του απροσδόκητου χαμού του 64χρονου γιατρού, η προγραμματισμένη για την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (οδός Λεωνίδου 9-11, 2ος όροφος) μικρή γιορτή προς τιμήν των εθελοντών των προηγουμένων ετών της διοργάνωσης «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ» ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Λίγες ώρες μετά το τραγικό φινάλε που έβαλε στη ζωή του ένας 64χρονος γιατρός πηδώντας από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σήμερα, στις 8:44 το πρωί προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα τέως ιατρός και Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Στην επιχείρηση διάσωσής του, με επικεφαλής ειδικό διαπραγματευτή της Ελληνικής Αστυνομίας, συμμετείχαν εθελοντικά ιατροί-φίλοι του εκλιπόντος και ο ψυχίατρος του νοσοκομείου, χωρίς δυστυχώς να καταφέρουν να τον μεταπείσουν. Το τραγικό περιστατικό έχει συγκλονίσει συναδέλφους και φίλους, καθώς και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 28, 2012, 02:28:48
http://www.inews.gr/199/aftoktonise-giati-den-eiche-na-plirosei-to-gamo-tis-koris-tou.htm

Αυτοκτόνησε γιατί δεν είχε να πληρώσει το γάμο της κόρης του
 27/7/2012


Οικονομικοί φαίνεται ότι ήταν οι λόγοι, που οδήγησαν τον 56χρονο συνταξιούχο αστυνομικό στην Κρήτη, να πέσει από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τρίτο όροφο.

Ο άτυχος άνδρας, φαίνεται ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία τον εμπόδιζαν, μεταξύ άλλων, να καλύψει, ως πατέρας, τις υποχρεώσεις του απέναντι στο παιδί του που είχε λογοδοθεί, γεγονός που τον οδήγησε σε αυτή τη μοιραία απόφαση.

Ο ίδιος θεώρησε ότι βάζοντας τέλος στη ζωή του, θα μπορούσε με τα χρήματα που του παρείχε η ιδιωτική του ασφάλεια, να εξασφαλίσει μια καλύτερη μοίρα για την οικογένεια του.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του ιατροδικαστή Μανόλη Μιχαλοδημητράκη: "Αν και έχω διενεργήσει 20.000 νεκροψίες σε Ελλάδα και Αμερική, δεν έχω τη δύναμη να μπω καν στο νεκροτομείο και να αντικρίσω τη σορό του άτυχου συνταξιούχου αστυνομικού που έδωσε τέλος στη ζωή του στο Ηράκλειο επειδή δεν είχε την οικονομική άνεση να καλύψει, ως πατέρας, τις υποχρεώσεις του έναντι του παιδιού του που λογοδόθηκε".
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 28, 2012, 02:32:19
http://www.antinews.gr/2012/04/04/154657/

Συνταξιούχος φαρμακοποιός αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος
Από factorx στις 04/04/2012

Ένας 77χρονος Ελληνας, συνταξιούχος φαρμακοποιός σύμφωνα με δημοσιογραφικές πκηροφορίες, αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως έγινε γνωστό, ο ηλικιωμένος κατέβηκε τα σκαλιά του Συντάγματος, πήγε στο γκαζόν στην αριστερή πλευρά της πλατείας, έξω από την είσοδο του μετρό, και αυτοπυροβολήθηκε. Στο σημείο βρέθηκε ένα όπλο με γεμιστήρα.

Μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να δώσουν στον άτυχο άνδρα τις πρώτες βοήθειες άλλα ήταν ήδη αργά.

Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα να πληροφορίες ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα στο οποίο αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, αναφερόμενος στην οικονομική του κατάσταση. Στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του, ο 77χρονος έγραψε πως «η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου.Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε:

“Ήταν ήρεμος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Τον γνώριζα από παλιά. Ερχόταν κάθε μήνα στον σύλλογό μας αφού μέχρι το 1994 ήταν ενεργό μέλος
και διατηρούσε φαρμακείο στους Αμπελόκηπους. Δε γνωρίζω αν τον τελευταίο καιρό είχε οικονομικά προβλήματα…”

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και μιλούσε διαρκώς για τις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης . Ήταν επίσης μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω» .
Τίτλος: Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 03, 2012, 00:35:20
Ας είναι καλά τα αντικαταθληπτικά, που σκοτώνουν κόσμο1....

http://www.stoxos.gr/2012/11/2500-2.html

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ... 2500 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ...!!!
3/11/12

Παγκοσμίως το 1,5% των θανάτων ετησίως προκύπτουν από αυτοκτονίες, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς. «Είναι μια ατομική πράξη με κοινωνικές διαστάσεις όμως, καθώς υπολογίζεται ότι μια αυτοκτονία επηρεάζει καταλυτικά πέντε μέλη της οικογένειας του αποθανόντος και περίπου είκοσι άτομα από το ευρύτερο περιβάλλοντος του» δηλώνει ο Dr. Lanny Berman, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Πρόβλεψης της Αυτοκτονίας. Ο ιδιος ανέφερε πλείστα μέτρα προλήψης του φαινομένου, που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες. «Μια ενδεικτική περίπτωση είναι οι αυτοκτονίες στο Μετρό της Αθήνας, που από 3 ή 4 ανά έτος έφθασαν πέρυσι τις 9». Μια αυτοκτονία θα μπορούσε να αποτραπεί με φωτεινές επιγραφές, ενημέρωση των εργαζομένων, κάμερες, τοποθέτηση εμποδίων κτλ.

Ψυχιατρικά προβλήματα (κατά 40,9%) –συχνά αδιάγνωστα- σε συνδυασμό με οικονομικές δυσκολίες και προσωπικά αδιέξοδα προκαλούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Πάνω από είκοσι είναι οι ψυχικές διαταραχές- πέραν της δημοφιλούς κατάθλιψης- που μπορούν να συμβάλουν στην αυτοκτονία. «Διαπιστώνω ότι οι αυτόχειρες δεν είναι τόσο οι άνεργοι όσο εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή», υπογραμμίζει η Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο ΕΚΠΑ, κ. Χαρά Σπηλιοπούλου.

Η ομάδα της, που φθάνει στο σπίτι του αυτόχειρα, έρχεται αντιμέτωπη με πλειάδα «σιωπηλών» μηνυμάτων που αφήνει πίσω του ο νεκρός. «Η ίδια η πράξη της αυτοκτονίας είναι μια προσπάθεια επικοινωνίας αυτού που πεθαίνει με το περιβάλλον του, από το οποίο συνήθως είναι απομονωμένος» εκτιμά η κ. Σπηλιοπούλου «άλλωστε στη συντριπτική πλειοψηφία οι αυτοκτονίες γίνονται δια απαγχονισμού, που είναι ένας τρόπος τιμωρίας των οικείων».

Τέλος, η γιατρός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις χιλιάδες άδειες οπλοφορίας, που έχουν μεν λήξει αλλά τα όπλα δεν έχουν κατασχεθεί. «Δεν καταγράφεται ούτε ελέγχεται σε ποιά χέρια βρίσκονται και αν ο κάτοχος είναι ψυχικά υγιής» υπογραμμίζει «τις προάλλες μια γυναίκα άνοιξε το συρτάρι του αποθάνοντα από δεκαετία συζύγου της, βρήκε ένα περίστροφο και αυτοκτόνησε».
__________________________________________________________________________

1 Ψυχοφάρμακα και Παράλογα Εγκλήματα
http://www.youtube.com/watch?v=Y1eOEDwjroI