ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Σχόλια => Κοινωνικοί Προβληματισμοί => Μήνυμα ξεκίνησε από: etidorhpa στις Οκτώβριος 26, 2009, 10:33:25

Τίτλος: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 26, 2009, 10:33:25
Δημοσίευση: 24-10-2009 19:37 από Ομάδα TVXS

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης αντιτίθεται στη συμμετοχή των μαθητών του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εκφράζοντας τις παιδαγωγικές αντιρρήσεις στο θεσμό της μαθητικής παρέλασης. Του Aρίστου Αναγνώστου.

«Η ολοκληρωτική νοοτροπία, ο αποκλεισμός και οι διακρίσεις, ο μιλιταρισμός, η ψυχολογία μαζικής πειθαρχίας και η αφομοίωση δεν έχουν προφανώς καμιά σχέση με την κατάκτηση της ιστορικής γνώσης και την κριτική προσέγγιση της συλλογικής μνήμης από τους μαθητές Αν κάτι πρέπει να διδάσκονται τα παιδιά από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο είναι αυτό που χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν στους δρόμους με τη λήξη του πολέμου: “Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός στη γη” Κι αυτό φυσικά δε μπορεί να γίνει μέσα από την παρέλαση, το αντίθετο μάλιστα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των δασκάλων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού.

Παρέλαση με το ζόρι

Ωστόσο, παρά την άρνηση των δασκάλων, οι μαθητές του 1ου Πειραματικού θα παρελάσουν με …άνωθεν επιβολή. Αυτή είναι η απόφαση του Διευθυντή του 1ου Γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Εποπτικού Συμβουλίου των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων του ΠΤΔΕ-ΑΠΘ, το οποίο απαρτίζουν ο επίκουρος καθηγητής, Αθανάσιος Αϊδίνης και οι λέκτορες Τάσος Λιάμπας και Έφη Παπαδημητρίου. Με ομόφωνη απόφασή του το εποπτικό Συμβούλιο εκφράζει την υποστήριξή του στο Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου για τις παρελάσεις, θεωρώντας τις «ως συντηρητικά ιδεολογικά σύμβολα και αναχρονιστικές πρακτικές που αντιτίθενται στην υπόσχεση της Παιδαγωγικής ως Επιστήμης της Εκπαίδευσης για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο για όλα τα παιδιά, που προετοιμάζει το δημιουργικό, κοινωνικό, ικανό για συνεργασία και ολόπλευρα ολοκληρωμένο άνθρωπο».

Δάσκαλοι: Η Ιστορία μιλά από μόνη της

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Δ. Σ. Θεσσαλονίκης του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ θυμίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ότι: «Το μαθητικό συμπλήρωμα στις στρατιωτικές παρελάσεις ξεκίνησε στα χρόνια του Μεταξά, όταν η ομοιομορφία της εμφάνισης μαθητών και μαθητριών ήταν δεδομένη, ενώ η στρατιωτικοποίηση της νεολαίας ( Ε.Ο.Ν.) ήταν βασικός στόχος του καθεστώτος. Από τότε οι μαθητικές παρελάσεις συνεχίζονται αδιάλειπτα καθοριζόμενες από ένα θολό νομοθετικό πλαίσιο -«προαιρετικά και με το ζόρι», παρά την καταδίκη της χώρας μας από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το θέμα της υποχρεωτικότητας της συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτικών σ΄ αυτές. Η μόνη περίοδος που τέθηκε ουσιαστικά ζήτημα κατάργησής τους ήταν αμέσως μετά τη χούντα. Όμως οι παρελάσεις έμειναν ανέγγιχτες από οποιαδήποτε απόπειρα «εκσυγχρονισμού» ακολούθησε και έτσι μέχρι σήμερα μαθητές και μαθήτριες συνεχίζουν να παίζουν τα στρατιωτάκια με τους εκπαιδευτικούς (και ιδίως τους/τις γυμναστές/τριες) σε ρόλο «επιλοχία».

Από τη σκοπιά της παιδαγωγικής

«Προφανώς, η μαθητική παρέλαση (και μάλιστα στρατιωτικού τύπου) δεν αντέχει ούτε τη στοιχειώδη κριτική προσέγγιση από οποιαδήποτε σύγχρονη παιδαγωγική σκοπιά. Αφού όλα στην παρέλαση παραπέμπουν σε παιδαγωγικούς αρχαϊσμούς στρατιωτικού τύπου. Γι’ αυτό και όλη η προετοιμασία είναι μια ξεκομμένη δράση στο χώρο του σχολείου. Συναντά τη χαρούμενη αποδοχή των μαθητών/τριών, μόνο γιατί γίνεται «έξω» και αντιμετωπίζεται με την ιλαρότητα ενός παιχνιδιού ρόλων. Έτσι όμως η «εγχάραξη» επιτυγχάνεται πολύ ευκολότερα, αφού οι «συνθήκες πρόσληψης» είναι σχεδόν ιδανικές (πολύ θα θέλαμε ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας να γίνεται «έξω» και με «παιχνιώδη» διδακτική προσέγγιση).

Όμως τι ακριβώς «εγχαράσσεται»;

α) Διαχωρισμός-διακρίσεις: αγόρια μπροστά, κορίτσια πίσω (ολοφάνερα σεξιστικό), αλλά και ψηλοί/ές μπροστά, κοντοί/ές πίσω (ολοφάνερα ακατανόητο). Και κυρίως άξιοι/ες ξεχωριστά -η Ελλάδα της σημαίας-πληβείοι πίσω. Μάλιστα η εξάδα μόνο πηγαίνει συνήθως στη Δοξολογία και πάντα μπροστά- ξεκομμένη από τον υπόλοιπο μαθητικό όχλο. Εδώ, συναντάμε και το μεγάλο θέμα της απόρριψης των παιδιών με αναπηρίες. Η εγκύκλιος που επιτρέπει και τη συμμετοχή ανάπηρων στην πράξη περιορίζεται στους/ις σημαιοφόρους και αποτελεί καταφανώς επικοινωνιακό τρικ, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γενικευτεί, αφού οι απαιτήσεις για τη συμμετοχή στα «παρελαύνοντα τμήματα» δεν σέβονται διόλου τις ιδιαίτερες δυσκολίες και ανάγκες αυτών των παιδιών.

β) Θηριοδαμαστικός παβλοφισμός: Όλοι/όλες περπατάμε με το ίδιο αφύσικο βήμα, μετά από πολύωρη, μάλιστα, εκγύμναση, που μετατρέπει το σχολείο σε τσίρκο. Για να μπορούμε να «στοιχιζόμαστε» βλέποντας μόνο το κεφάλι του μπροστινού μας και να «ζυγιζόμαστε» ρίχνοντας ματιές στο πλάι στο/στη διπλανό/ή μας και εντέλει να κινούμαστε σαν ρομποτάκια με το ρυθμό που επιβάλλει -παβλοφικά-η σφυρίχτρα ή το «ένα στο αριστερό».

γ) Αγελισμός - ομοιομορφία: συνδέεται με το προηγούμενο όσον αφορά στην κίνηση στο χώρο, αλλά επεκτείνεται και στην ενδυμασία. Την πιο ορατή προσπάθεια υποταγής του ατόμου στη μαζική ομοιομορφία του συνόλου. Τώρα τελευταία, μάλιστα, έχουμε σύνδεση του εθνικοσοσιαλιστικού αυτού κατάλοιπου με το θεσμό της χορηγίας. Συνήθως φροντιστήρια «χορηγούν» μέρος (φουλάρια, γιλέκα, μπερέδες κ.λ.π.) της ενδυμασίας.

δ) Υποβιβασμός του ελεύθερου πολίτη σε υποταγμένο «υπήκοο»: Από ποιο φεουδαρχικό χρονοντούλαπο άραγε βγαίνουν αυτοί οι «επίσημοι» που στέκονται κάθε φορά στην εξέδρα (δεσπότης, στρατηγός, νομάρχης -οι αρχές και εξουσίες του τόπου) επιθεωρώντας με βλοσυρό βλέμμα τους υπηκόους τους, καθώς αυτοί τους «αποδίδουν τιμές» (γιατί άραγε;) στρέφοντας την κεφαλή δεξιά (ενώ ταυτόχρονα κοιτάνε λοξά τη «στοίχισή» τους και ακόμα πιο λοξά τη «ζύγισή» τους);

ε) Κιτς και αισθητική κακογουστιά: Εκτός από τον τρόπο που κινούμαστε και τα ρούχα που φοράμε στην παρέλαση ακούμε και μουσική (δεν υπάρχει τελετουργία χωρίς μουσική υπόκρουση άλλωστε, εκτός από αυτές που απαιτούν πλήρη σιωπή). Και τι μουσική! Στρατιωτικά εμβατήρια (την κακοποίηση, δηλαδή, της όποιας συμφωνικής παράδοσης της Δύσης) που επενδύουν μουσικά κάποια άτεχνα στιχάκια εθνικιστικού κρεσέντου.

στ) Eθνικιστική μονοπολιτισμικότητα: Παρά τα ρητορικά φληναφήματα περί «σεβασμού των πολιτισμικών διαφορών» οι παρελάσεις αποτελούν έναν ακόμη μηχανισμό (τον πιο χοντροκομμένο, ίσως) για την επιβολή είτε της αφομοίωσης είτε της ρατσιστικής απόρριψης και του αποκλεισμού του «διαφορετικού» από την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι «καθιερωμένες» πλέον αντιπαραθέσεις γύρω από το ζήτημα των αλλοδαπών σημαιοφόρων το αποδεικνύουν περίτρανα.
+n-
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Kαζαντζακικός στις Οκτώβριος 26, 2009, 12:50:07
http://www.youtube.com/watch?v=QAW9WcqtUYI

 >:(
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Κανένας στις Οκτώβριος 26, 2009, 13:35:32
Στην ΑΜΡΑ υπερασπίζουμε την ελευθερία και τα δικαιώματα του ανθρώπου.  Στο πλαίσιο αυτό, θα έπρεπε να υποστηρίζουμε την άποψη να μη γίνονται μαθητικές παρελάσεις.  Και οι λόγοι αναφέρθηκαν εύστοχα πιο πάνω.

Ειλικρινά δεν ξέρω και ρωτάω.  Να καταργηθούνε οι μαθητικές απουσίες σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση?  Να καταργηθεί η εξέταση και τα διαγωνίσματα?

Γιατί να μη καταργηθούνε και οι στολές στο στρατό?  Δηλαδή από το στρατιωτικό παντελόνι καθορίζεται το αξιόμαχο του οπλίτη?  Αν εγώ φοράω ένα πράσινο τζήν παντελόνι, στραβά θα πυροβολώ?

Μέχρι που εκτίνεται η ατομική ελευθερία?  Μέχρι εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου?  Μέχρι εκεί που αρχίζουν οι υποχρεώσεις μας?

«Το μαθητικό συμπλήρωμα στις στρατιωτικές παρελάσεις ξεκίνησε στα χρόνια του Μεταξά, όταν η ομοιομορφία της εμφάνισης μαθητών και μαθητριών ήταν δεδομένη, ενώ η στρατιωτικοποίηση της νεολαίας ( Ε.Ο.Ν.) ήταν βασικός στόχος του καθεστώτος. Από τότε οι μαθητικές παρελάσεις συνεχίζονται αδιάλειπτα καθοριζόμενες από ένα θολό νομοθετικό πλαίσιο ...

Ναι, ο Μεταξάς το ξεκίνησε.  Το έκανε για να ράβουν οι ράφτες στολές?  Μήπως βοήθησε έστω και λίγο να ισχυροποιηθεί το εθνικό φρόνημα? Μήπως βοήθησε έστω και λίγο που αντιμετωπίσαμε τους Ιταλούς το ’40 και τους πήραμε και τα σώβρακα?  Και πόσο παιδαγωγικό ήταν αυτό?

Ναι, χάνουμε ελευθερία και εκπαιδεύουμε τα μυαλά σε μία στρατιωτικοποίηση με τις παρελάσεις και τις στολές.  Κερδίζουμε κάτι, ή μόνο χάνουμε? 

Να μην έχουμε στρατιοτικοποίηση.  Και ποιος θα φυλάει τα σύνορα? Ποιος θα υπερασπίζεται την ελευθερία που θέλουμε να έχουμε?  Οι οικονομικοί μετανάστες?  Εμένα δε μου άρεσε που πήγα φαντάρος και δε θέλω ούτε τα παιδιά μου να πάνε. Αλλά θέλω όμως να ζω και «ελεύθερα».  Πως λύνουμε το πρόβλημα και που είναι η ισορροπία?

Και πως κάνεις αξιόμαχο στρατό?  Με καλοραμένες στολές?  Με όπλα υψηλής τεχνολογίας που ελέγχει ο προμηθευτής?  Το υψηλό φρόνημα που βρίσκεται?  Και πως το καλλιεργείς?  Με πρωινάδικα, με reality-shows, με προβολή ανορεξικών μοντέλων?  Μήπως βοηθάει κάπου η στρατιοτικοποίηση των νέων?  Ξέρω ‘γω?  Μήπως οι αρχαίοι Σπαρτιάτες με τη εξαιρετικά στρατιωτική εκπαίδευση που έδιναν στους νέους, να είχαν κάποια μειονεκτήματα ΑΛΛΑ και πλεονεκτήματα σαν κράτος?  Υπάρχουν πολλοί λαοί που έδωσαν παραδείγματα ανάλογα με τους 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, και που να οφείλεται αυτό άραγες?

Να ίσως ένας μικρός αντίλογος: Κάτω τα ξερά σας από το «Όχι» (http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1835.msg12160.html#msg12160)

Μακάρι να ήξερα που βρίσκεται η ισορροπία.
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 26, 2009, 14:18:24
αδ.Κανενα,για μενα δεν ειναι θεμα ισορροπιας (η ισως παρα-ειναι)...
Οι μαθητικες παρελασεις δεν εχουν να κανουνμε την τονωση του εθνικου φρονηματος..νομιζω πως κανεις μας δεν ενοιωσε κατι το 'Εθνικο',περα απο την ατελειωτη βαρεμαρα περιμενοντας κατω απο τον ηλιο για να ξεκινησουμε και αυτο με ανταλλαγμα μια εκδρομη...
Η καταργηση των απουσιων και τα λοιπα,δεν εχουν σχεση και φυσικα δεν πρεπει να καταργηθουν..γιατι εχουν να κανουν με την ουσια της υλης που διδασκεται..

Βλεπουμε πραγματι ποσο λειτουργησε το μετρο του Μεταξα-να κολλησει δηλαδη και τους μαθητες στις στρατιωτικες παρελασεις-..τοσα χρονια μετα,το φρονημα των Ελληνων παραμενει Υψηλοτατο...ειδικα στο μηκος της φουστας...

Σχετικα με το 'αξιομαχο' του στρατου,[το οποιο δεν μεταβαλλεται απο τις παρελασεις],νομιζω πως το να λεμε πως κατα βαθος θελουμε να μην εχουμε στρατους και τα παιδια μας να μην ζησουν στιγμες ασχημες,αλλα πρεπει προσωρινα να τονιζεται η 'στρατικοποιηση' μεσω παιδειας,παρελασεων και γενικα εθνικιστικοτερων δρασεων...οδηγει σε αδιεξοδο...


τι αλλο πρεπει να γινει για να καταννοησουμε πως οι εχθροι μας ειναι εσωτερικοι??

Γιατι δηλαδη τα παιδια και ο στρατος να παρελαυνουν 'τονιζοντας΄την ετοιμοτητα μας σε περιπτωση εξωτερικης απειλης (οοοοταν γινει) για 2 μερες τον χρονο και τις υπολοιπες 363 δεν κανουμε ουτε βημα προς την κατευθυνση του να γινουμε μια στοιχειωδως Ευρωπαικων προδιαγραφων χωρα?


Η επιφανειακη πολιτιστικη ζωη της χωρας,με τα reality και τα ανορεξικα μοντελα ειναι στον ιδιο αξονα με την επιφανειακη ποδοσφαιρικη αντιμετωπιση ολων των θεματων...και των λεγομενων 'εθνικων'


Πρεπει καποτε νομιζω να συμφωνησουμε τι εννοουμε οι Ελληνες,οταν λεμε Ελλαδα...ψυχραιμα και χωρις συναισθηματισμους,γιατι αυτοι ειναι που σπερνουν το μικροβιο του Δυισμου....(εμεις/οι αλλοι)....

+n-

Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Kαζαντζακικός στις Οκτώβριος 26, 2009, 14:30:28
αδ.Κανενα,για μενα δεν ειναι θεμα ισορροπιας (η ισως παρα-ειναι)...
Οι μαθητικες παρελασεις δεν εχουν να κανουνμε την τονωση του εθνικου φρονηματος..νομιζω πως κανεις μας δεν ενοιωσε κατι το 'Εθνικο',περα απο την ατελειωτη βαρεμαρα περιμενοντας κατω απο τον ηλιο για να ξεκινησουμε και αυτο με ανταλλαγμα μια εκδρομη...
Η καταργηση των απουσιων και τα λοιπα,δεν εχουν σχεση και φυσικα δεν πρεπει να καταργηθουν..γιατι εχουν να κανουν με την ουσια της υλης που διδασκεται..

Βλεπουμε πραγματι ποσο λειτουργησε το μετρο του Μεταξα-να κολλησει δηλαδη και τους μαθητες στις στρατιωτικες παρελασεις-..τοσα χρονια μετα,το φρονημα των Ελληνων παραμενει Υψηλοτατο...ειδικα στο μηκος της φουστας...

Σχετικα με το 'αξιομαχο' του στρατου,[το οποιο δεν μεταβαλλεται απο τις παρελασεις],νομιζω πως το να λεμε πως κατα βαθος θελουμε να μην εχουμε στρατους και τα παιδια μας να μην ζησουν στιγμες ασχημες,αλλα πρεπει προσωρινα να τονιζεται η 'στρατικοποιηση' μεσω παιδειας,παρελασεων και γενικα εθνικιστικοτερων δρασεων...οδηγει σε αδιεξοδο...


τι αλλο πρεπει να γινει για να καταννοησουμε πως οι εχθροι μας ειναι εσωτερικοι??

Γιατι δηλαδη τα παιδια και ο στρατος να παρελαυνουν 'τονιζοντας΄την ετοιμοτητα μας σε περιπτωση εξωτερικης απειλης (οοοοταν γινει) για 2 μερες τον χρονο και τις υπολοιπες 363 δεν κανουμε ουτε βημα προς την κατευθυνση του να γινουμε μια στοιχειωδως Ευρωπαικων προδιαγραφων χωρα?


Η επιφανειακη πολιτιστικη ζωη της χωρας,με τα reality και τα ανορεξικα μοντελα ειναι στον ιδιο αξονα με την επιφανειακη ποδοσφαιρικη αντιμετωπιση ολων των θεματων...και των λεγομενων 'εθνικων'


Πρεπει καποτε νομιζω να συμφωνησουμε τι εννοουμε οι Ελληνες,οταν λεμε Ελλαδα...ψυχραιμα και χωρις συναισθηματισμους,γιατι αυτοι ειναι που σπερνουν το μικροβιο του Δυισμου....(εμεις/οι αλλοι)....

+n-συμφωνω με τις παραπανω αποψεις...
και φανταρος πηγα και παρελαση εκανα... ολα αυτα τα ωραια του ΚΡΑΤΟΥΣ τα βιωσα και εγω οπως ολοι μας...
ολες αυτες τις μηχανες των εξαρτημενων αντανακλαστικων, που θα ξυπνησουν μεσα σου οταν θα κατορθωσεις καποια στιγμη να κανεις μια σκεψη ελευθερη..
η ελευθερια μας δεν κερδιζει ουτε απο παρελασεις ουτε απο εφ οπλου λογχη αρμ...
ας φανταστουμε την εικονα μας απο ψηλα.. ας φανταστουμε χαμστερακια δηλαδη στο κλουβι τους να παρελαυνουν να σηκωνουν σημαιες, να μαλωνουν στα καναλια για το αν το γκρι χαμστερακι μπορει να σηκωσει την σημαια, να καβαλανε τανκ και ολα αυτα μεσα στο ΚΛΟΥΒΙ...
αντιλαμβανεστε πιστευω τι θελω να πω...
Κρατος απο το κρατεω-ω.. ΚΛΟΥΒΙ για το μυαλο και το σωμα...
το κρατος γνψριζει και απο μεταμφιεσεις.. ντυνεται πατριδα και καθηκον...
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Κανένας στις Οκτώβριος 26, 2009, 15:49:23
Και φυσικά οι παρελάσεις δεν είναι το κλειδί για το υψηλό εθνικό φρόνημα και της ανεξαρτησία μας.  Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο.  Η Ιταλία του Μουσολίνι έκανε πολύ καλύτερες παρελάσεις από εμάς και δεν την οφέλησε.

Το να παίρνουμε μέτρα όμως σκεφτόμενοι μονόπλευρα, χωρίς να υπολογίζουμε όλες τις παραμέτρους, το να το παίζουμε κουλτουριάριδες, φιλελεύθεροι, δημοκρατικοί και ότι άλλο, τελικά ίσως αποβλέπει απλά να γινόμαστε αρεστοί στους ομοιδεάτερς μας και στο λαό ενώ την ίδια στιγμή, έστω και άθελά μας τον υπονομεύουμε.
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Kαζαντζακικός στις Οκτώβριος 26, 2009, 16:10:07
φυσικα και να θυμομαστε την ιστορια, φυσικα και να θαυμαζουμε το σθενος ανθρωπων που τα δωσαν ολα για την ελευθερια, οχι για την δικια μας, παρα για την δικια τους.

Η Ιταλία του Μουσολίνι έκανε πολύ καλύτερες παρελάσεις από εμάς και δεν την οφέλησε.

Επομενως σε μας σε τι θα ωφελησει;

Το να παίρνουμε μέτρα όμως σκεφτόμενοι μονόπλευρα, χωρίς να υπολογίζουμε όλες τις παραμέτρους, το να το παίζουμε κουλτουριάριδες, φιλελεύθεροι, δημοκρατικοί και ότι άλλο, τελικά ίσως αποβλέπει απλά να γινόμαστε αρεστοί στους ομοιδεάτερς μας και στο λαό ενώ την ίδια στιγμή, έστω και άθελά μας τον υπονομεύουμε.

οποιος θελει να αρεσει στους αλλους , αλιμονο του....
αραγε κρυβεται κατι διαφορετικο απο αυτο στις παρελασεις, το συναισθημα να δειξουμε ιδιοι με ολους;

αυτο που μου την εσπαγε περισσοτερο απολα στο θαλαμο στο στρατο ηταν η επιβεβλημενη ομοιομορφια...

Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Οκτώβριος 26, 2009, 16:44:35
  Μήπως οι αρχαίοι Σπαρτιάτες με τη εξαιρετικά στρατιωτική εκπαίδευση που έδιναν στους νέους, να είχαν κάποια μειονεκτήματα ΑΛΛΑ και πλεονεκτήματα σαν κράτος?  Υπάρχουν πολλοί λαοί που έδωσαν παραδείγματα ανάλογα με τους 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, και που να οφείλεται αυτό άραγες?

Διαφωνώ με τη εθνική αμνησία. Συμφωνώ με την μνήμη.

Πριν την ισσοροπία, προηγήτε η Πειθαρχία, δεν ειναι εξαναγκασμός, αλλά μαθητεία, κυριαρχίας συναισθημάτων και λογικής, αυτό είχαν οι Θεοί Σπαρτιάτες και Μακεδόνες, δεν πρόκειται να υπάρξει κυριαρχία του "εσώτερου" στον "εξώτερο" εαυτό και αντίστροφα (ισσοροπία) αν δεν υπάρξει πρώτα πειθαρχία. Όπου αρχή, οι ιδέες και τα νοούμενα, ηθική. Ακόμα και οι φιλόσοφοι το γνώριζαν και υπηρετούσαν τα υψηλά και τα ιδανικά. (Γιατί και ο "εσωτερικός" πρέπει να πειθαρχήσει στα εξωτερικά φαινόμενα, ναί είναι θεικής φύσης αλλά απευθύνετε σε υλικό επίπεδο, δυσκύνητο. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος για ενσάρκωση, εργαστήρι εμπειριών. Ο "στρατός" πρώτα απόλα μαθαίνει από την αρχαιότητα την πειθαρχεία του είναι ως πρός το συ΄νολο και αντίστροφα.  (μην αναφέρουμε το τι τραβάει ο καθένας στο στρατό, άλλο εννοώ). Σίγουρα ο στρατός έχει στραβά, αλλά διδάσκει. Θυσία για το σύνολο , υπέρ ΒΩΜΜΟΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ.

Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ, ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ, ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ, ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ....

Τι μεγαλείο μπορεί να κρύβετε στην παραπάνω φράση. Και τι εσωτερικό πεδίο είχαν κατακτήσει αυτοί οι Άγγελοι.

Μέσα από τη σκλαβιά της πειθαρχίας τους δίδαξαν την Ελευθερία.

Σαν έναν, άλλο ανόητο που ρώτησε αν η σημαία, είναι σημαντική.

Όσο για τους δασκάλους, αντί να ατιδρούν θα έπρεπε να διδάσκουν με τον τρόπο τους με το παραδειγμά τους, με τον τρόπο ζωής τους, δυστυχώς μεγάλη μερίδα ασκεί το λειτούργημα αυτό από το φόβο της ανεργίας. Πολλοί δε είναι ανάξιοι να σπείρουν τον εν-θουσιασμό και το ψυχικό θάρρος περί ζωής στους μαθητές τους.

Εσωτερική συζήτηση με τον ένδον εαυτό: καλό είναι να αγαπάς την πατρίδα σου αλλά γιατί η αγάπη πρέπει να έχει σύνορα, απάντηση στον ένδον εαυτό: Άν δεν αγαπήσεις μια πατρίδα , δεν θα μάθεις ποτέ τι είναι η αγάπη, και για τις άλλες πατρίδες.
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Κανένας στις Οκτώβριος 26, 2009, 16:45:32
φυσικα και να θυμομαστε την ιστορια, φυσικα και να θαυμαζουμε το σθενος ανθρωπων που τα δωσαν ολα για την ελευθερια, οχι για την δικια μας, παρα για την δικια τους.

Και πως θα γίνει αυτό?  Όταν τα σημερινά ελληνόπουλα δεν ξέρουν την ιστορία τους και λένε ότι το 1821 πολεμήσαμε τους Γερμανούς.  

Ναι, να καταργήσουμε την παρέλαση, αλλά αυτό πως βελτιώνει την άθλια κατάστασή μας?  Εκεί κολλήσαμε τώρα? Σίγουρα αυτοί οι εκπαιδευτικοί που κάνανε αυτή την κίνηση το σκέφτηκαν σφαιρικά και έχουν να μας δώσουν λύσεις για την κατάντια, αμορφοσιά και αδυναμία της Ελλάδας διεθνώς?

Γιατί κάποιος δε σκέφτεται πως θα αλλάξει η κατάσταση ώστε να γίνουν τόσο υπερήφανοι οι Έλληνες για την πατρίδα τους, τόσο μαχητικοί για τα εθνικά τους δικαιώματα, που αντί να γκρινιάζουν και να λουφάρουνε, να τρέχουν με υπερηφάνεια να πάρουν μέρος σε μία παρέλαση?  Ας δώσουμε στον Έλληνα πίσω την εθνική υπερηφάνεια του (εκεί είναι η ουσία) και μετά να καταργήσουμε και την παρέλαση, να καταργήσουμε και την αργία, να δουλεύουμε μία ημέρα παραπάνω να αυξηθεί και η παραγωγή της Ελλάδας.  Τεχνοκρατικά αυτό είναι το σωστό.  
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 26, 2009, 17:24:51
Γιατί κάποιος δε σκέφτεται πως θα αλλάξει η κατάσταση ώστε να γίνουν τόσο υπερήφανοι οι Έλληνες για την πατρίδα τους, τόσο μαχητικοί για τα εθνικά τους δικαιώματα, που αντί να γκρινιάζουν και να λουφάρουνε, να τρέχουν με υπερηφάνεια να πάρουν μέρος σε μία παρέλαση?  Ας δώσουμε στον Έλληνα πίσω την εθνική υπερηφάνεια του (εκεί είναι η ουσία) και μετά να καταργήσουμε και την παρέλαση, να καταργήσουμε και την αργία, να δουλεύουμε μία ημέρα παραπάνω να αυξηθεί και η παραγωγή της Ελλάδας.  Τεχνοκρατικά αυτό είναι το σωστό.  

Η καταργηση της παρελασης,ειναι ενα απο τα πρωτα βηματα που θα μας κανει να νοιωσουμε εθνικη υπερηφανεια,βλεποντας πως το ιδιο μας το κρατος,δεν τοποθετει τον εαυτο του αναμεσα στις δημοκρατιες τυπου μπανανιας...και κανει απλως το αυτονοητο.Δεν χρειαζεται να πεισει εμας για το ηθικο φρονημα των ενοπλων δυναμεων...ετσι και αλλοιως,ειτε μας πεισει ειτε οχι,αυτες θα εχουμε....

Ειμαι και εγω υπερ της εθνικης μνημης και οχι της αμνησιας.Αλλα εμενα η εθνικη μου μνημη μου λεει πως καθε φορα που οι Ελληνες εδιναν τις γενναιες μαχες υπερ βωμων και εστιων,δεν διδασκονταν τιποτε απολυτως απο αυτες,παρα πως θα φαγωθουν μεταξυ τους,και μαλλιστα με πολυ πιο φρικαλεες πραξεις...
απο αρχαιοτατων χρονων...

+n-

Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Οκτώβριος 26, 2009, 17:28:56
Αυτό είναι το μεγαλείο της ψυχικής μας φυλής , παράγουμε ΗΡΩΕΣ και ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ. Και τα δύο χρειάζονται μεγάλη δύναμη.
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Κανένας στις Οκτώβριος 26, 2009, 21:07:37
Η καταργηση της παρελασης,ειναι ενα απο τα πρωτα βηματα που θα μας κανει να νοιωσουμε εθνικη υπερηφανεια,βλεποντας πως το ιδιο μας το κρατος,δεν τοποθετει τον εαυτο του αναμεσα στις δημοκρατιες τυπου μπανανιας...και κανει απλως το αυτονοητο.Δεν χρειαζεται να πεισει εμας για το ηθικο φρονημα των ενοπλων δυναμεων...ετσι και αλλοιως,ειτε μας πεισει ειτε οχι,αυτες θα εχουμε....

Από τέτοιου είδους "εθνική υπερηφάνια" έχουμε μπόλικη :
Ό Κώστας Καραμανλής "υπερήφανος" Μακεδών... (http://www.youtube.com/watch?v=eTXDew10DwU&feature=player_embedded)
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 27, 2009, 00:38:49
'Ισως, δεν είναι θέμα, αν πρέπει να γιορτάζουμε τις ημέρες της Απελευθέρωσής μας, αλλά το πως τις γιορτάζουμε.

Αν, για παράδειγμα, την ημέρα της γιορτής, διοργανώνονταν σχολικά συνέδρια, προβληματισμού πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, σε θέματα Ελευθερίας, καθώς και κατάθεση προτάσεων για ένα καλύτερο αύριο, τότε ίσως να γιορτάζαμε την Απελευθέρωσή μας, με έναν πιο αυθεντικό τρόπο, μια και θα αποσκοπούσε στην προαγωγή του πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απεναντίας η παρέλαση όπως γίνεται σήμερα, είναι μηχανιστική, τυπολατρική, και χωρίς ουσία.

Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 27, 2009, 23:14:25
   Μαθητικές παρελάσεις. Ένα θέμα φαινομενικά απλό αλλά ουσιαστικά με πολλές σοβαρές πτυχές και προεκτάσεις.

   1ο σκέλος: Είναι οι παρελάσεις χαρακτηριστική εκδήλωση τριτοκοσμικών χωρών; Τι γίνεται στις προηγμένες χώρς ανατολής και δύσης;

   2ο σκέλος: Το πατριωτικό φρόνημα και οι ιστορικές μνήμες είναι σωστό να μεταβιβάζονται και να εμφυσείται στα παιδιά μας;

   3ο σκέλος: Οι παρελάσεις είναι αποκλειστικά εφευρήματα, κατάλοιπα στρατοκρατίας και μόνον στρατοκρατική εκδήλωση; Οι παρελάσεις των μασόνων ανά τον κόσμο, οι καρναβαλικές παρελάσεις, οι παρελάσεις των Ολυμπιακών αγώνων είναι όλες στρατοκρατικές εκφάνσεις και χρειάζεται όλες να καταργηθούνε;

   4ο σκέλος: Μήπως  κάποια στιγμή οφείλουμε να αναρρωτηθούμε επιτέλους, "τι κάνουμε εμείς για την πατρίδα - κοινωνία και να πάψουμε να απαιτούμε μόνον αναρρωτόμενοι τι κάνει η πατρίδα για μας;"

   Και να ξανατονίσουμε την φράση του Σέραπι, ότι, "όποιος δεν αγαπά την πατρίδα του, δεν δύναται να αγαπήσει καμιάν άλλη πατρίδα. (Εθνότητα, λαό, κοινωνική ομάδα κλπ....)
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 28, 2009, 04:10:55
1ο σκελος: Ετσι οπως τιθεται το ερωτημα,πρεπει να διαχωρισουμε τις καθαρα στρατιωτικες παρελασεις απο τις μαθητικες.Εξαρταται ποιες χωρες θεωρει ο καθενας προηγμενες.Στις Τριτοκοσμικες παντως σιγουρα γινονται..(Λατ.Αμερικη,Iran, etc.),Απο τις υπολοιπες...Η.Π.Α.(αν θεωρουνται προηγμενες),εχουμε μαθητικες/στρατιωτικες, σε καποιες πολιτειες...Ευρωπη,σε Γαλλια-Μ.Βρεττανια μαθητικες οχι- στρατιωτικες οχι σε πολεις αλλα σε στρατοπεδα..ας μην ασχοληθουμε με τις βορειες χωρες (Σουηδια,Νορβηγια,κλπ..)..εχουν ημερες μουσικης,φυσης,κλπ...

2ο σκελος: Φυσικα...αλλα το προβλημα προκυπτει επειδη δεν εννοουμε ολοι ακριβως το ιδιο με τον ορο 'πατριωτικο φρονημα'...οι Σουηδοι και οι Νορβηγοι για παραδειγμα,χωρις να περνανε απο τοσο συναισθηματικες εντασεις σχετικα με το ποσο πατριωτης ειναι ο καθενας,περνανε στα παιδια τους την ουσια του πραγματος,που ειναι ο πολιτισμος και η βαθεια προσηλωση στον σεβασμο του ανθρωπου και του περιβαλλοντος.

3ο σκελος:ΝΑΙ..θα ελεγα πως οι παρελασεις των Ολυμπιακων αγωνων και των μασονων [αν παραβλεψει κανεις το γεγονος πως ειναι γελοιες],δεν ειναι του ιδιου στοχου με τις στρατιωτικες,αλλα νομιζω πως οταν σταματησουν να γινονται,ισως και οι Ολυμπιακοι και οι Μασωνοι βαδισουν προς τις πηγες τους....αν ειναι αλλες απο το χρημα..

4ο σκελος: Ναι,αλλα νομιζω πως ολοι μας εχουμε μια αλλη 'πατριδα' της οποιας ειμαστε κατοικοι...

Σχετικα με την φραση του αδ. Σεραπι...αυτο το 'οποιος δεν αγαπα την πατριδα του',δεν με βρισκει συμφωνο..τι ακριβως εννοει? Πρεπει να δεχομαι τα παντα οπως ειναι?Εγω δεν εχω λογο για την πατριδα μου? Πρεπει το δικο μου οραμα να συμβαδιζει με το οραμα των αλλων? Φυσικα και αγαπαω την πατριδα μου..αλλα αγαπαω διαφορετικα προφανως κομματια της, και αγωνιω για να παει προς τα εκει που θελω...Δεν μπορω να δεχθω 'πως για να θεωρηθω πως αγαπαω την πατριδα μου,πρεπει να υιοθετησω συγκεκριμενες συμπεριφορες..

Δεν μπορω να δεχθω πως εχουμε ιστορικη μνημη και δεν βλεπουμε αυτο ακριβως που ειπε ο αδ.: Kazantzakikos..
'Κρατος απο το κρατεω-ω.. ΚΛΟΥΒΙ για το μυαλο και το σωμα...
το κρατος γνψριζει και απο μεταμφιεσεις.. ντυνεται πατριδα και καθηκον...'+n-
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 28, 2009, 11:44:21

    Είναι οικτρά τραγικό που κάποιοι άρρωστοι εξουσιαστές εκμεταλλεύονται και αυτόν ακόμα τον πλέον αγνό πατριωτισμό, ωθώντας τους μεν σε εκτονώσεις παράλογου εθνικισμού και μετετρέποντας τους δε σε αρνητές του πατριωτισμού. Είμαστε λαός μεσογειακός και σφοδρά συναισθηματικός - όπως όλοι οι μεσόγειοι - και το σωστό θα ήταν να αποφεύγουμε να είμαστε μιμητές άλλων πολιτιστικών συμπεριφορών ολότελα ξένων προς την μεσογειακή ιδιοσυγκρασία. Το ζητούμενο δεν είναι να μιμηθούμε την Σουηδική κουλτούρα, αλλά να την συναγωνιστούμε σε ποιότητα και μέγεθος, με την δική μας έκφραση, με το ντόπιο καθαρά ταμπεραμέντο.

   Αυτή η ίδια η παρέλαση, όχι μόνον δεν είναι αρνητική από μόνη της, αλλά επί της ουσίας είναι σχεδόν απαραίτητη ως κοινωνική εκδήλωση για την έκφραση των κοινωνιών μας. Οι "πομπές" μόνον στρατοκρατικές ανάγκες δεν εξυπηρετούσαν, άσχετα αν από την Ρώμη ακόμα εξέπεσαν στην γνωστή παρέκλιση. Παραδόσεις, ήθη και έθιμα αιώνων, είναι απάνθρωπο να στηλιτεύονται, επειδή κάποιοι καιροσκόποι προσπάθησαν και προσπαθούν να καπηλευθούν. Οι νεόκοποι "δάσκαλοι" που δεν μου φαίνονται και "πολύ δάσκαλοι", θάταν χρήσιμο να μελετήσουν λίγο τις παραδόσεις και τις ανάγκες του λαού, προτού φτάσουν να παρουσιάζονται ως νεοκουλτουριάρηδες αναθεωρητές και ισοπεδωτές των τρόπων κοινωνικών εκφράσεων. Αν αυτοί οι "δήθεν", ντρέπονται για την αγράμματη μητέρα τους και για τον βιοπαλαιστή πατέρα τους, είναι προσωπικό τους πρόβλημα που δεν μπόρεσαν και δεν τόλμησαν ποτέ να επιλύσουν. Η "πλύστρα" μάνα τους όμως με τα "πλυστικά" τους μόρφωσε και πλήρωσε τα διδακτορικά τους, βιώνοντας σε ένα χαμόσπιτο χωρίς ηλεκτρικές συσκευές κι αυτοί, "πολιτισμένοι επιστήμονες" πλέον, δεν αναφέρουν ποτέ την καταγωγή τους, μήτε ποτέ θα αφήσουν κάποιον "φίλο" να γνωρίσει την "ευτελούς" κοινωικής τάξης μητέρα τους.

    Για τον κάθε άνθρωπο, αυτή είναι πρώτα η μητρίδα του και η πατρίδα του, είναι πρώτα το χαμόσπιτο σε κάποια υποβαθμισμένη επαρχία, μετά είναι το φτωχοχώρι η αληθινή του πατρίδα, κατόπιν ο νομός, το γεωγραφικό διαμέρισμα, το έθνος, η ανατολή ή δύση και τέλος η Μητέρα Γαία (και ίσως και πιο πέρα η Συμπαντική πλέον πατρίδα)....

    Δεν μπορούμε να μιλάμε για κάθαρση και πολιτισμό της οικουμένης, όταν δεν έχουμε νοιαστεί και καταφέρει να τακτοποιήσουμε την ντουλάπα μας....
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 28, 2009, 12:20:32

    Είναι οικτρά τραγικό που κάποιοι άρρωστοι εξουσιαστές εκμεταλλεύονται και αυτόν ακόμα τον πλέον αγνό πατριωτισμό, ωθώντας τους μεν σε εκτονώσεις παράλογου εθνικισμού και μετετρέποντας τους δε σε αρνητές του πατριωτισμού.
Νομιζω πως εδω υπαρχει ενα λαθος διλλημα.Η αρνηση του παραλογου εθνικισμου,δεν ειναι εκδηλωση αρνησης πατριωτισμου.
Για εμενα ο αγνος πατριωτισμος,ειναι αυτος που δεν εχει το παραμικρο 'ιχνος' εθνικισμου.Ειναι ενας αλλος πατριωτισμος.
Η αναφορα στη Σουηδια,δεν εγινε ως 'προτυπο' μιμησης..(αν και εστω και ετσι,θα ηταν μια καλη αρχη-αλλα μαλλον ειναι ουτοπια),αλλα ως σταδιο εξελιξης.
Αν υποθεσουμε πως τακτοποιουσαμε τα ντουλαπια μας,καποια στιγμη,θα φταναμε σε αυτο το σταδιο...δεν ειναι κακο να το παραδεχθουμε..ουτε εκει ειναι τελεια,(οπως παντου οπου υπαρχουν ανθρωποι)....

Επισης,αλλο πραγμα οι πομπες και αλλο οι παρελασεις..οι πομπες,π.χ. των ανθεστηριων οπου ο κοσμος εφευγε συλλογικα για να χαρει την φυση,και τωρα γινεται,απλως μποτιλλιαρει στην εθνικη.....συγχρονες πομπες αυτοκινητων...

+n-
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 28, 2009, 13:57:10

    Είναι οικτρά τραγικό που κάποιοι άρρωστοι εξουσιαστές εκμεταλλεύονται και αυτόν ακόμα τον πλέον αγνό πατριωτισμό, ωθώντας τους μεν σε εκτονώσεις παράλογου εθνικισμού και μετετρέποντας τους δε σε αρνητές του πατριωτισμού.
Νομιζω πως εδω υπαρχει ενα λαθος διλλημα.Η αρνηση του παραλογου εθνικισμου,δεν ειναι εκδηλωση αρνησης πατριωτισμου.

+n-

    Αναφέρομαι στις δύο ακραίες συμπεριφορές, από την μιά να παρασύρονται κάποιοι σε ακραίο φασιστικό ή και σωβινιστικό εθνικισμό και από την άλλη, ως αντιστάθμισμα σε αυτήν την παρέκλιση, να παρατηρούνται περιστατικά απάτριδων και ενίοτε αντεθνικών συμπεριφορών. Από την μια ο αγνός πατριωτισμός γίνεται εργαλέιο στρατοκρατίας και από την άλλη, η ακραία αντίδραση σε κάθε εθνικιστικό αποβαίνει να αντιμάχεται και να κατακρίνει κάθε τι πατριωτικό. Δυστυχώς όλοι μας είμαστε σήμερα μάρτυρες και των δύο ακροτήτων, είτε χρυσαυγίτικων πρακτικών, είτε νεοεποχίτικων απόψεων παγκοσμιοποίησης και κατάλυσης των ιδιαιτεροτήτων με σκοπό την ισοπέδωση της διαφορετικότητας στο όνομα μιας δήθεν παγκόσμιας ισότητας ή δήθεν παγκόσμιας αδελφότητας....

    Σε σχέση με τις πομπές, αναφέρομαι στις πομπές - παρελάσεις, είτε ως κοινωνικές τελετές - εκδηλώσεις, όπως π.χ. τα Παναθήναια που δεν είναι καθόλου φυγή προς την Φύση, είτε ως εκδηλώσεις - εκφράσεις προς την κοινωνία συγκεκριμένων ομάδων, όπως π.χ. η πομπή των προς Μύηση, στην διάρκεια της οποίας κάποια στιγμή άκουγαν τα "εξ αμάξης".

    Επειδή εκεί στην "Χαμουτζία" με το παραμικρό ψιλόβροχο σχηματίζονται χιλιόμετρα πομπών αμφίβιων αυτοκινούμενων και έχετε κορεσθεί από τέτοιες παρελάσεις, επ' ουδενί λόγω αυτό το γεγονός δεν δύναται να αποτελέσει άλλοθι για την κατάργηση των Πομπών και παρελάσεων ;D
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 28, 2009, 14:11:07
Για εμενα ο αγνος πατριωτισμος,ειναι αυτος που δεν εχει το παραμικρο 'ιχνος' εθνικισμου.Ειναι ενας αλλος πατριωτισμος.

Ας πάρουμε για παράδειγμα μία μικρότερη ομάδα, όπως την οικογένεια, τον χώρο εργασίας μας, ή τον κύκλο γνωστών και φίλων.  Το να εκφράσουμε μία βάρβαρη, και εγωιστική προσωπικότητα θα χαλούσε την αρμονία των σχέσεων μας, όμως επίσης αν εκφράσουμε μία ακραία παθητικότητα, και δώσουμε την εντύπωση πως δεν έχουμε όρια αξιοπρέπειας και σεβασμού στον εαυτό μας, και πάλι σύντομα θα δημιουργηθεί δυσαρμονία.

Κάθε άνθρωπος χρειάζεται να εκπαιδευτεί σε κανόνες αρμονικής συμβίωσης, (απόρροια της προσωπικής αυτογνωσίας και φιλοσόφισης της ζωής), αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται να εξελίξει την αυτοδυναμία και την αυτονομία του, χτίζοντας όρια, σύνορα προστατεύοντας έτσι, την Πνευματική του Ατομικότητα, από εξωτερικά θηρία...

'Οπως ακριβώς συμβαίνει με την κάθε ανθρώπινη ατομικότητα, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την κάθε χώρα, ως ξεχωριστή ατομικότητα.  Χρειάζεται χώρο (χώρα) να αναπτύξει την Πολιτισμική της ταυτότητα, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, (αμυντική πολιτική), αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται να αναπτύξει μία εξωτερική πολιτική συνεργασίας, με άλλες χώρες, προάγοντας την αρμονική, ασφαλής, και υγιή εξέλιξη, μιας μεγαλύτερης ατομικότητας που ονομάζεται Ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη, κτλ...
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 28, 2009, 14:29:56
τι αλλο πρεπει να γινει για να καταννοησουμε πως οι εχθροι μας ειναι εσωτερικοι??

Οι εχθροί μας δεν είναι μόνο εσωτερικοί, είναι και εξωτερικοί.  Για παράδειγμα μπορεί ένας λαός να ζει απομονωμένος, σε άπλετη ευδαιμονία και ευημερία, και να έρθει ένας εξωτερικός εχθρός, να τους αιχμαλωτίσει, να καταστρέψει τα σπίτια τους, να σκοτώσει τους δικούς τους.

'Εχουμε καθήκον να προστατεύουμε, είτε αυτό λέγεται Εαυτός, είτε Οικογένεια, είτε Πατρίδα, είτε ακόμα Ανθρωπότητα, από όλα τα ΘΗΡΙΑ της ΓΗΣ, είτε Εσωτερικά, είτε Εξωτερικά.

‘Αλλωστε το αρχαίο Ερμητικό ρητό, τόνιζε όπως πάνω έτσι και κάτω, όπως μέσα έτσι και έξω.  Το μέσα και το έξω είναι ΕΝΑ, όταν συνειδητοποιούμε, πως κολυμπάμε όλοι μας, μέσα σε μία σφαίρα κοσμικού ρευστού, όπου η ατομικότητά μας, επηρεάζει, την συλλογικότητα, και η συλλογικότητα επηρεάζει, την ατομικότητά μας.

Γιατί κανείς μας, δεν κοιμάται την νύχτα με την πόρτα ανοιχτή? Ας μην δελεάζουμε και ξεσηκώνουμε τα θηρία, τους κλέφτες, τους δολοφόνους, τους απατεώνες, τους εγκληματίες, αφήνοντας απροστάτευτους τους οίκους μας... είτε εντός... είτε εκτός...
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 28, 2009, 14:49:46
οι Σουηδοι και οι Νορβηγοι για παραδειγμα,χωρις να περνανε απο τοσο συναισθηματικες εντασεις σχετικα με το ποσο πατριωτης ειναι ο καθενας,περνανε στα παιδια τους την ουσια του πραγματος,που ειναι ο πολιτισμος και η βαθεια προσηλωση στον σεβασμο του ανθρωπου και του περιβαλλοντος.

Η Σουηδοί και οι Νορβηγοί, δεν περνάνε από τόσο συναισθηματικές εντάσεις, γιατί δεν είναι καταπιεσμένοι όπως οι 'Ελληνες. Ο σημερινός 'Ελληνας είναι θυμωμένος, νιώθει εξαπατημένος, προδομένος, ξευτελισμένος, κεφαλοκλειδωμένος, παλεύει για την επιβίωσή του, παλεύει να σώσει την οικογένειά του, και το μέλλον των παιδιών του.

'Ολη η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εμπόλεμη κατάσταση, και ταυτόχρονα Συνειδησιακή κρίση.  Το έδαφος είναι πολύ εύφορο, για να διαδραματιστεί μία αντίστοιχη Πνευματική Επανάσταση, όπως συνέβη και στην Γαλλία.

'Εχουμε πόλεμο στην Ελλάδα, εμφύλιο πόλεμο, συνειδησιακό πόλεμο, διότι η Ελληνική Ψυχή, ανασταίνεται από τον τάφο της, Αφυπνίζεται και δεν ανέχεται άλλες μ....ιες...
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 28, 2009, 15:14:16
‘Αλλωστε το αρχαίο Ερμητικό ρητό, τόνιζε όπως πάνω έτσι και κάτω, όπως μέσα έτσι και έξω.  Το μέσα και το έξω είναι ΕΝΑ, όταν συνειδητοποιούμε, πως κολυμπάμε όλοι μας, μέσα σε μία σφαίρα κοσμικού ρευστού, όπου η ατομικότητά μας, επηρεάζει, την συλλογικότητα, και η συλλογικότητα επηρεάζει, την ατομικότητά μας.

Οπως ολα εχουν και την 'παραφθορα' τους,ετσι και η Παγκοσμιοποιηση εχει γινει οπλο σε χερια οικονομικα ισχυρων για να εξασφαλισουν μεγαλυτερες αγορες...περα απο αυτο και τις συνεπειες του,η Παγκοσμιοποιηση παραμενει ακριβως ο Στοχος,ο Προορισμος.
Αλλωστε αυτο ηταν το Ενα,που διασπαστηκε απο την ανθρωπινη ιδιοτελεια..Η διαφορετικοτητα δεν προκυπτει απο 'προστατευτικα' μετρα απομονωτισμου,ουτε αποτελει αυτοσκοπο.Προκυπτει απο την ουσια της ατομικης-αρα και της συλλογικης- 'θεσης'.


+n-
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 28, 2009, 15:34:12
Οπως ολα εχουν και την 'παραφθορα' τους,ετσι και η Παγκοσμιοποιηση εχει γινει οπλο σε χερια οικονομικα ισχυρων για να εξασφαλισουν μεγαλυτερες αγορες...περα απο αυτο και τις συνεπειες του,η Παγκοσμιοποιηση παραμενει ακριβως ο Στοχος,ο Προορισμος.

Αδελφέ μου,

ο στόχος και ο προορισμός μας δεν είναι η Παγκοσμιοποίηση, αλλά η Οικουμενική Αδελφοσύνη.  Ο όρος Παγκοσμιοποίηση και Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει χρησιμοποιηθεί για να δηλώσει την θηριώδη εγωιστική έκφραση των λίγων, απέναντι στο συλλογικό συμφέρον.

Όσο όμως και να εξελίξουμε τον εαυτό μας, ή την πολιτισμική ταυτότητα μιας χώρας, τα άγρια θηρία καραδοκούν πάντα, έτσι ώστε να μάθουμε ένα πολύ βασικό μάθημα.

Το μάθημα της Ασφάλειας.  Είναι το 2ο στάδιο, στην εξελικτική πορεία ενός ΟΝΤΟΣ, είτε ατόμου είτε χώρας.
Αντιστοιχεί στον 2ο οίκο της Αστρολογίας1.  Αν δεν διασφαλιστεί η Ασφάλεια, κάθε Δημιουργία ή εγχείρημα βρίσκεται σε συνεχόμενη απειλή προς καταστροφή.

Δυστυχώς η αναγκαιότητα της Ασφάλειας, χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν, από φασιστικές κυβερνήσεις, για να σφύξουν περισσότερο τον ζυγό.  Η σημερινή Ελλάδα όμως δεν δέχεται άλλες φασιστικές απειλές, δεν δέχεται άλλες δικτακτορίες, αλλά μία λογική πολιτική Πρόνοιας και Ανθρωπιάς, έτσι ώστε να επέλθει το 'Ελεος και η Δικαιοσύνη, επουλώνοντας βαθιές πληγές, που ορισμένες από αυτές, ανοίχτηκαν πριν εκατοντάδες χρόνια.
_________________________________________________________________________________________

1
1. Κριός - Η Αφετηρία
2. Ταύρος - Η Ασφάλεια
3. Δίδυμος - Η Επικοινωνία
4. Καρκίνος - Η Ανάπτυξη
5. Λέων - Η Δημιουργία
6. Παρθένος - Η Υπηρεσία
7. Ζυγός - Η Συσχέτιση
8. Σκορπιός - Η Αυτογνωσία
9. Τοξότης - Η Φιλοσόφηση
10. Αιγόκερος - Η Καταξίωση
11. Υδροχόος - Η Επανάσταση
12. Ιχθείς - Η Πνευματοποίηση
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Kαζαντζακικός στις Οκτώβριος 28, 2009, 17:15:49
Αυτό είναι το μεγαλείο της ψυχικής μας φυλής , παράγουμε ΗΡΩΕΣ και ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ. Και τα δύο χρειάζονται μεγάλη δύναμη.

Αδελφοι μου, αν αυτη ειναι η παραγωγη μας, τοτε ποια ειναι η πρωτη υλη;

Σιγουρα χρειαζεται δυναμη στο να γινεις Ηρακλης αλλα και Εφιαλτης;
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 28, 2009, 18:21:40
Οπως ολα εχουν και την 'παραφθορα' τους,ετσι και η Παγκοσμιοποιηση εχει γινει οπλο σε χερια οικονομικα ισχυρων για να εξασφαλισουν μεγαλυτερες αγορες...περα απο αυτο και τις συνεπειες του,η Παγκοσμιοποιηση παραμενει ακριβως ο Στοχος,ο Προορισμος.

Αδελφέ μου,

ο στόχος και ο προορισμός μας δεν είναι η Παγκοσμιοποίηση, αλλά η Οικουμενική Αδελφοσύνη.  Ο όρος Παγκοσμιοποίηση και Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει χρησιμοποιηθεί για να δηλώσει την θηριώδη εγωιστική έκφραση των λίγων, απέναντι στο συλλογικό συμφέρον.

Όσο όμως και να εξελίξουμε τον εαυτό μας, ή την πολιτισμική ταυτότητα μιας χώρας, τα άγρια θηρία καραδοκούν πάντα, έτσι ώστε να μάθουμε ένα πολύ βασικό μάθημα.

Το μάθημα της Ασφάλειας. 
συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση,αλλα ειχα παει στην ...παρελαση... ;D

αν εχουν γινει καταννοητα τα οσα εγραψα παραπανω,εννοω αυτο: Παγκοσμιοποιηση= οικουμενικη αδελφοσυνη.
Ξεκαθαρισα την θεση μου απεναντι στην Οικονομικη Παγκοσμιοποιηση,η οποια αν την αναλυσουμε,δεν εχει μονο αρνητικες συνεπειες,αλλα σιγουρα εχει πολυ δρομο ακομα εως οτου βρει ισορροπια και εχει ανθρωπινο προσωπο.

θεσεις ασφαλειας και προστατευτισμου ομως,θελουν προσοχη,γιατι αποτελουν τις βασικες εφαλτηριες θεσεις του Εθνικισμου,και καταληγουν τελικα εναντια στην οικουμενικη αδελφοσυνη...εμενα προσωπικα με βρισκουν τελειως αντιθετο.

+n-Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 28, 2009, 18:32:41

αν εχουν γινει καταννοητα τα οσα εγραψα παραπανω,εννοω αυτο: Παγκοσμιοποιηση= οικουμενικη αδελφοσυνη.

+n-

    Θα το "παίξω" "Κανένας" ;D Κανένα παράδειγμα;
Επειδή κάποιες έννοιες έχουν αλλοιωθεί και οι υπάρχοντες ορισμοί ενίοτε έχουν τόσες ερμηνείες όσες και οι αναγνώσεις, θάθελες αδ. να μας αναπτύξεις πως εκλαμβάνεις αυτήν την οικουμενική αδελφοσύνη και να μας περιγράψεις επιγραμματικά τα χαρακτηριστικά της και την κοινωνική εφαρμογή της; (Φόρα και κράνος καλού κακού ;D ;D ;D)
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 28, 2009, 19:44:54
αδ.: Ορφεα,το να περιγραψω ολα αυτα ειναι υπερ-παραγωγη και θα χρειαστω πολυ χρονο,αλλα και χωρο.
Επιγραμματικα μπορω να περιγραψω το τελικο σταδιο...

δεν θα υπαρχουν τα φυσικα [τεχνητα]συνορα,ο καθενας θα μπορει να ζει οπου θελει και οπως θελει.
Δεν θα εχει νοημα η εκφραση 'αρκει να σεβεται τους υπολοιπους',γιατι για να εχει χτιστει ολο αυτο,θα πρεπει ολοι να εχουν κατακτησει αυτο το σταδιο του αλληλοσεβασμου.Δεν θα υπαρχει φοβος,γιατι θα η εκμεταλευση των πορων θα γινεται προς ωφελος ολων.
Δεν θα υπαρχει αιτια επιθεσης απο/σε πληθυσμους.
αυτο νομιζω ειναι ενα υποβαθρο,πανω στο οποιο ο ανθρωπος, μπορει να ζει,ειρηνικα και δημιουργικα.

+n-
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 28, 2009, 20:46:30
αδ.: Ορφεα,το να περιγραψω ολα αυτα ειναι υπερ-παραγωγη και θα χρειαστω πολυ χρονο,αλλα και χωρο.
Επιγραμματικα μπορω να περιγραψω το τελικο σταδιο...

δεν θα υπαρχουν τα φυσικα [τεχνητα]συνορα,ο καθενας θα μπορει να ζει οπου θελει και οπως θελει.
Δεν θα εχει νοημα η εκφραση 'αρκει να σεβεται τους υπολοιπους',γιατι για να εχει χτιστει ολο αυτο,θα πρεπει ολοι να εχουν κατακτησει αυτο το σταδιο του αλληλοσεβασμου.Δεν θα υπαρχει φοβος,γιατι θα η εκμεταλευση των πορων θα γινεται προς ωφελος ολων.
Δεν θα υπαρχει αιτια επιθεσης απο/σε πληθυσμους.
αυτο νομιζω ειναι ενα υποβαθρο,πανω στο οποιο ο ανθρωπος, μπορει να ζει,ειρηνικα και δημιουργικα.

+n-   Σου είπα μην τρως μανιτάρια!!!! Δεν είναι τελείως αθώα ;D

Εντάξει και τώρα που προσγειωθήκαμε, ας έρθουμε στο σήμερα....


Τώρα τί κάνουμε; καλά τα ευχολογια, καλά τα οράματα, αλλά στην παρούσα συγκυρία αυτά είναι παντελώς ουτοπικά. (Θάταν πάντως απίθανη ιδέα να γράψεις μιαν αντίστοιχη πολιτεία όπως η Πλατωνική και ο Ροδόκηπος αναλαμβάνει να την εκδόσει πάραυτα....(Το ....ξύλο θα το φας όμως μόνος σου ;D)

    Σήμερα η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι.... Η παγκοσμιοποίηση μάλλον αποτυχαίνει οικτρά, για τον λόγο ότι, αυτοί που την προήγαγαν τελευταία (το παγκόσμιο καπιταλιστικό κεφάλαιο), μάλλον στρέφονται και υποστηρίζουν συγκεκριμμένα κράτη όπου περιχαρακώνονται και δημιουργούν τα κάστρα - επιτελεία επίθεσης. Αυτό μόνον που ζητάνε, είναι ΟΙ ΑΛΛΟΙ να είναι αφοπλισμένοι και να έχουν ανοιχτά τα σύνορά τους, ενώ αυτοί θα απολαμβάνουν προστατευτισμό σε οικονομικά κάστρα απόρθητα και απλησίαστα, όπως η κοιλάδα του πυριτίου και η αντίστοιχη στην Ταϊβάν και φυσικά οι νέες τους αποικίες στην υποτίθεται κομμουνιστική Κίνα.

    Από την άλλη, τα ανοιχτά σύνορα δεν δημιουργούν ελεύθερους ανθρώπους, αλλά μια νέα μορφή δουλείας και εκμετάλλευσης, όπου ξαναδομείται μία νέου τύπου ταξική κοινωνία, με τους σύγχρονους παρίες να είναι σε χειρότερη θέση απότι οι αντίστοιχοι της αποικιοκρατικής Ινδίας.

    Εντάξει, δεν σε κατηγορούμε για κακή προαίρεση, (μόνο για κακή ....διατροφή :D).... Το επιθυμητό είναι ή ίσως να αγγίζει το τέλειο, αλλά προς ώρας ας συζητήσουμε για το εφικτό....
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 28, 2009, 22:08:14
δεν θα υπαρχουν τα φυσικα [τεχνητα]συνορα,ο καθενας θα μπορει να ζει οπου θελει και οπως θελει.
Δεν θα εχει νοημα η εκφραση 'αρκει να σεβεται τους υπολοιπους',γιατι για να εχει χτιστει ολο αυτο,θα πρεπει ολοι να εχουν κατακτησει αυτο το σταδιο του αλληλοσεβασμου.Δεν θα υπαρχει φοβος,γιατι θα η εκμεταλευση των πορων θα γινεται προς ωφελος ολων.
Δεν θα υπαρχει αιτια επιθεσης απο/σε πληθυσμους.

Αδελφέ μου,

όλοι μας θέλουμε έναν παράδεισο στην Γη, όμως το πως θα υλοποιηθεί αυτός ο Παράδεισος είναι το ζήτημα.  Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε την διαφορετικότητα, είτε ατομική είτε συλλογική, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε αρμονικές σχέσεις μεταξύ ατόμων και χωρών, έτσι ώστε η επιβιώση στην πλανήτη Γη, να γίνεται όλο και πιο εύκολη αλλά και πιο ευχάριστη.
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Οκτώβριος 28, 2009, 22:46:41

         ΑΣ   ΜΟΥ  ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ...Ο  ΑΔΕΛΦΟΣ....ETIDORHPA....ΝΑ   ΠΩ....

                   ---Κ Α Λ Ο   ΕΙΝΑΙ....ΤΟ  ΚΑΘΕ   ΑΤΟΜΙΚΟ  ΚΑΛΟ.....

                               ΚΑΛΛΙΣΤΟ.....ΤΟ   ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ....!!!

                ---ΜΕΡΙΚΑ....ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΚΑΛΟ   ΕΙΝΑΙ  ΝΑ  ΜΕΝΟΥΝ  ΩΣ....Ε Χ Ο Υ Ν ..!!!           Ο Τ Α Ν ....

                              ΔΕΝ   Ε Χ Ο Υ Μ Ε ....ΚΑΤΙ    ΑΛΛΟ....Κ Α Λ Λ Υ Τ Ε Ρ Ο ..!!!!!!


                      ΝΑ     Θ Ε Σ Ο Υ Μ Ε .....ΣΤΗ   Θ Ε Σ Η ....ΠΟΥ   ΑΥΤΑ   Ε Χ Ο Υ Ν ....!!!-----

                                                                                                                                         ΟΥΔΕΙΣ....ΜΩΡΟΤΕΡΟΣ....ΤΩΝ   ΑΝΟΗΤΩΝ   ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ....
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 29, 2009, 02:08:26
Δεν ειμαι αφελης.Καταλαβαινω ποσο ουτοπικα ακουγονται ολα αυτα.

Αλλα αν συμφωνουμε στον τελικο στοχο,και αν νοιωθουμε ως χρεος μας να παλεψουμε για το οραμα αυτο,τοτε ανοιγονται μπροστα μας δυο ξεκαθαροι και καθημερινοι δρομοι.
1ος: Ολες οι κινησεις/πραξεις μας, πρεπει να στοχευουν στην κατευθυνση αυτη.
2ος: Να 'κοβουμε' καθε ενεργεια που γινεται,η οποια δεν στοχευει στην κατευθυνση αυτη.

Βασει των δυο παραπανω τροπων,ολες οι εκδηλωσεις,σε ατομικο και συλλογικο επιπεδο,αποκτουν νεο νοημα..


παω να φαω τα μαγικα μου μανιταρια τωρα... ;D


+n-
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 29, 2009, 02:50:35
Αλλα αν συμφωνουμε στον τελικο στοχο,και αν νοιωθουμε ως χρεος μας να παλεψουμε για το οραμα αυτο,τοτε ανοιγονται μπροστα μας δυο ξεκαθαροι και καθημερινοι δρομοι.
1ος: Ολες οι κινησεις/πραξεις μας, πρεπει να στοχευουν στην κατευθυνση αυτη.
2ος: Να 'κοβουμε' καθε ενεργεια που γινεται,η οποια δεν στοχευει στην κατευθυνση αυτη.

Ο Αγώνας για την Ελευθερία συνεχίζεται αδελφέ μου!

παω να φαω τα μαγικα μου μανιταρια τωρα... ;D

Χωρίς τα μαγικά μανιτάρια αδελφέ μου, ο δρόμος δεν φαίνεται...  ;)
Οι μούσες και οι νεράϊδες δεν εργάζονται με όλους τους ανθρώπους, διότι είναι κουφοί και τυφλοί οι περισσότεροι. 'Ομως εκείνοι που τις ακούνε, τότε γίνονται Ήρωες και Σοφοί, και δείχνουνε τον δρόμο...
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 29, 2009, 11:44:42
Δεν ειμαι αφελης.Καταλαβαινω ποσο ουτοπικα ακουγονται ολα αυτα.

Αλλα αν συμφωνουμε στον τελικο στοχο,και αν νοιωθουμε ως χρεος μας να παλεψουμε για το οραμα αυτο,τοτε ανοιγονται μπροστα μας δυο ξεκαθαροι και καθημερινοι δρομοι.
1ος: Ολες οι κινησεις/πραξεις μας, πρεπει να στοχευουν στην κατευθυνση αυτη.
2ος: Να 'κοβουμε' καθε ενεργεια που γινεται,η οποια δεν στοχευει στην κατευθυνση αυτη.

Βασει των δυο παραπανω τροπων,ολες οι εκδηλωσεις,σε ατομικο και συλλογικο επιπεδο,αποκτουν νεο νοημα..


παω να φαω τα μαγικα μου μανιταρια τωρα... ;D


+n-


    Το να "κόβουμε" μου ακούγεται λίγο ψιλοφασιστικό, αλλά ας προχωρήσουμε στο πρώτο σκαλοπάτι της ανάβασης. Τι ενέργειες και δράσεις θα επιλέξουμε άμεσα; Φαντάζομαι με το όραμα της παγκόσμιας αδελφοσύνης να μας εμψυχώνει και να μας οδηγεί, δεν θα προτείνουμε από αύριο να σταματήσουμε να κλειδώνουμε το αυτοκίνητο και το σπίτι. Το μέτρο που παίρνω να συνεχίζω να κλειδώνω, θα "κόβεται;"

    Ο Πλάτωνας στην ιδανική του Πολιτεία μεταξύ άλλων, προτείνει το "κόψιμο" ερωτικών ασμάτων και μοιρολογιών και την αντικατάστασή τους μόνον με επικά άσματα. Επίσης, την απαγόρευση κυκλοφορίας και ανάγνωσης των Ομηρικών, γιατί ψιλοξεφτελίζει ο Όμηρος τους θεούς. Με στόχο μάλιστα να πετύχει την τέλεια αδελφοποίηση των πολιτών, πρότεινε να αρπάζουν τα παιδιά από τις φυσικές τους μητέρες και να τα δίνουν στην τύχη σε άλλες, έτσι ώστε η κάθε μητέρα να νοιάζεται για όλα τα παιδιά της πολιτείας, μη γνωρίζοντας πιο απ' όλα είναι δικό της. Παράλληλα βέβαια πρότεινε οι γυναίκες να είναι κοινές για όλους τους άνδρες και έτσι κανείς δεν θα ξέρει ποιανού είναι το παιδί που γεννιέται. Για αδελφοσύνη μιλούσε και ο Πλάτωνας, αλλά ας σταθούμε λίγο στους τρόπους που επιτυχγάνεται, γιατί συνήθως εκεί κρύβονται πολλές και πιο μαύρες φασιστικές πτυχές.

    Υ.Γ.: Κότσιρας θα επιτρέπεται στην αδελφοποιημένη κοινωνία ή θα "κόβεται;" ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 29, 2009, 14:05:09
    Το να "κόβουμε" μου ακούγεται λίγο ψιλοφασιστικό,


Και οι δυο δρομοι που αναφερω παραπανω,ειναι 'προσωπικοι'.Καθε ανθρωπος καταννοει αυτο που μπορει να καταννοησει καθε δεδομενη στιγμη.Οτιδηποτε του επιβληθει,αυτοματα τον βρισκει αντιθετο,εφ'οσον απο την αρχη δεν ειχε δωσει την συγκαταθεση του.Αυτο ειναι θεμελιωδες στην πορεια μεταλλαξης,και παραλληλα την καταδικαζει να ειναι μια αργη πορεια,αλλα για αυτον ακριβως το λογο και πιο ουσιαστικη και ισως πιο επιτυχημενη [και κυριως αναιμακτη].
Ολες οι επαναστσεις εως τωρα,ειχαν αυτο το μειονεκτημα-δεν ηταν δηλαδη καθολικοι ποθοι,αλλα ειχαν επιβληθει ειτε απο μειοψηφιες,ειτε απο πλειοψηφιες-.

Οποτε,οταν λεω 'κοβουμε' δεν προκειται για καποια δραση.Οι δρασεις αφορουν τον πρωτο δρομο.Για παραδειγμα,μοιραζω εντυπο υλικο,που να περιεχει θεσεις που να αφυπνίζουν τον κοσμο...

Το 'κοβουμε' εχει την εννοια της απορριψης συμπεριφορων που ερχονται σε αντιθεση με το στοχο...π.χ. απορριπτω τις παρελασεις..αν ολοι φτασουμε στο επιπεδο να καταλαβουμε ποσο εναντια δουλευουν για τον τελικο μας σκοπο,τοτε αυτοματα θα καταργηθουν..
Με τον ιδιο 'απορριπτικο μεσω της συνειδητοποιησης' τροπο,θα απαλλαγουμε σταδιακα απο ολα αυτα που μας διαχωριζουν 'τεχνητα'.

Οσο για τον Κοτσιρα και τους υπολοιπους 'ατεχνους...εεε...συγνωμη..εντεχνους',νομιζω πως δεν θα υπαρχει λογος για κανενα να φερνει στο μυαλο του,δυσαρεστες αναμνησεις απο το πολυυυ μακρινο παρελθον.... :D

+n-
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 29, 2009, 15:12:40

Το 'κοβουμε' εχει την εννοια της απορριψης συμπεριφορων που ερχονται σε αντιθεση με το στοχο...π.χ. απορριπτω τις παρελασεις..αν ολοι φτασουμε στο επιπεδο να καταλαβουμε ποσο εναντια δουλευουν για τον τελικο μας σκοπο,τοτε αυτοματα θα καταργηθουν..
Με τον ιδιο 'απορριπτικο μεσω της συνειδητοποιησης' τροπο,θα απαλλαγουμε σταδιακα απο ολα αυτα που μας διαχωριζουν 'τεχνητα'.

+n-


    Μία φράση από τις βολικές που εφεύραν οι χριστιανοπατέρες, ήταν  η φράση, "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".... Θέλει πολύ προσοχή στην επιλογή των μέσων και των πρακτικών για την ομαλή επίτευξη του σκοπού, με παράλληλη αποφυγή επιβολών, αδικιών και ακροτήτων. Ακόμα, μία δράση ή εκδήλωση, ίσως να μην είναι κατακριτέα ούτε να εναντιώνεται στον σκοπό σε όλες τις τις εκφάνσεις, ενίοτε μάλιστα να τον προάγει σε κάποιες περιπτώσεις. Ξαναγυρίζοντας στο θέμα της παρέλασης, από την μια είναι απαράδεκτο να επιβληθεί μια απόφαση που δεν βρίσκει σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία και επιπλέον, προτού γίνει αγώνας για ενημέρωση και συμφωνία εντέλει του κόσμου για την κατάργηση, είναι ορθό να παρουσιάζεται το όλο θέμα σφαιρικά και όχι μονόπλευρα και υποκειμενικά.

    Η καρναβαλική βραζιλιάνικη παρέλαση προάγει ή εναντιώνεται στον σκοπό της αδελφοποίησης των ανθρώπων; Ή η παρέλαση που προαναφέρθηκε των Ολυμπιακών αγώνων; Ας μη μείνουμε στην εμπορευματοποίηση και στην εκμετάλλευση των εκδηλώσεων αυτών και ας σταθούμε μόνο σε αυτήν την ίδια την εκδήλωση και στο θέμα αν φέρνει κοντά τους ανθρώπους ή αν λειτουργεί διασπαστικά.

    Πολλές φορές γίνεται λόγος για τις ακρότητες και την αντιπαλότητα που παρατηρείται στον αθλητισμό, αλλά θέλει πολύ προσοχή προτού φτάσουμε και "κόψουμε" τέτοιες κοινωνικές εκδηλώσεις ως εναντιούμενες στον σκοπό της αδελφοποίησης.

    Από την άλλη, ο τρόπος της παγκόσμιας αδελφοποίησης μπορεί να γίνει με άμεσο τρόπο, με κατάργηση συνόρων, διαγραφή εθνοτήτων και προαγωγή μιας κοινής πανανθρώπινης κουλτούρας, ή να γίνει όπως έδειξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να αποκλείονται βέβαια και οι άλλοι τρόποι.

    Ο τρόπος όμως του ενός έθνους, της μιας αρχής, μιας κουλτούρας, ιστορικά ήταν ο δρόμος και ο τρόπος των πλέον ακραίων στρατοκρατικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 29, 2009, 15:27:15
Θέλει πολύ προσοχή στην επιλογή των μέσων και των πρακτικών για την ομαλή επίτευξη του σκοπού, με παράλληλη αποφυγή επιβολών, αδικιών και ακροτήτων.

Φυσικα..αλλωστε η διαδικασια που προτεινω,ειναι προσωπικη.Απο την μοναδα καταληγει στο συνολο.Δεν υπαρχει σημειο 0,οπου καποιοι ξεκινουν καποια 'επανασταση' επιβαλλοντας κατι το οποιο στην καλυτερη των περιπτωσεων,αντε να εχει γινει αποδεκτο απο την πλειοψηφια...

Διαχωριζω τις αυθορμητες εκδηλωσεις χαρας,οι οποιες μπορει να ειναι και παρελασεις οπως αυτη του καρναβαλιου,απο τις κεντρικα σχεδιασμενες στρατιωτικες παρελασεις,οι οποιες περα απο τον στοχο προς τον οποιο συμβαλλουν,ειναι ακριβως αυτο: σχεδιασμενες απο μια ομαδα και επιβεβλημενες τεχνητα.

Επισης για τους Ολυμπιακους αγωνες.Αν οι Ολυμπιακοι αγωνες δεν ειχαν τα οικονομικα διαπλεκομενα συμφεροντα και δεν ηταν αυτο που ειναι τωρα-δηλαδη καθαρο εμποριο-,δεν βλεπω τιποτε κακο στο να γινονται.Εμενα προσωπικα δεν μου λενε κατι,αλλα καταλαβαινω πως πολυς κοσμος βρισκει καποια εννοια γιορτης.
Αλλα νομιζω πως η στηριξη στην παρελαση,με τους Ολυμπιακους να ειναι αυτο που ειναι,προς το παρον ενισχυει το status quo,αρα αντιβαινει στον τελικο στοχο.
Οποτε 'απορριψη' των Ολυμπιακων,ως εχουν και παραλληλη πιεση για αλλαγη αυτης της καταστασης...


+n-
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 29, 2009, 15:36:50

Οποτε 'απορριψη' των Ολυμπιακων,ως εχουν και παραλληλη πιεση για αλλαγη αυτης της καταστασης...

+n-

    Η μία δράση είναι η πίεση για αλλαγή της κατάστασης. Η απόρριψη όμως δεν προϋποθέτει να έχουμε έτοιμη (έστω ως πρόταση)την διάδοχη κατάσταση που θα αντικαταστήσει και θα αναπληρώσει την απορριπτέα;
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 29, 2009, 15:56:00

Οποτε 'απορριψη' των Ολυμπιακων,ως εχουν και παραλληλη πιεση για αλλαγη αυτης της καταστασης...

+n-

    Η μία δράση είναι η πίεση για αλλαγή της κατάστασης. Η απόρριψη όμως δεν προϋποθέτει να έχουμε έτοιμη (έστω ως πρόταση)την διάδοχη κατάσταση που θα αντικαταστήσει και θα αναπληρώσει την απορριπτέα;

αν υπαρχει η αναγκη στον κοσμο να υπαρξουν καποιοι αγωνες αυτης της μορφης,τοτε θα 'αυτοοργανωθουν'...δεν βλεπω γιατι εμεις -και ποιοι ειμαστε εμεις αλλωστε- θα πρεπει να δωσουμε έτοιμη' καποια λυση...

+n-
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 29, 2009, 16:03:58


αν υπαρχει η αναγκη στον κοσμο να υπαρξουν καποιοι αγωνες αυτης της μορφης,τοτε θα 'αυτοοργανωθουν'...δεν βλεπω γιατι εμεις -και ποιοι ειμαστε εμεις αλλωστε- θα πρεπει να δωσουμε έτοιμη' καποια λυση...

+n-

    Ο προτείνων κατάργηση δεν οφείλει παράλληλα να προτείνει και εναλλακτική πρόταση;
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 29, 2009, 16:13:55
για εμενα προσωπικα,και συγκεκριμενα για τους αγωνες,το να καταργηθει κατι που ειναι στρεβλο,απο μονο του ειναι λυση.
Νομιζω πως μια εναλλακτικη προταση,[αν θα πρεπει εγω,που δεν με αφορα -εννοωντας πως δεν αγωνιζομαι-να καταθεσω καποια],  θα ηταν να αγωνιζονται οποιοι θελουν 'ερασιτεχνικα' [θεωρω πως ο 'επαγγελματισμος' ειναι αυτος που σπρωχνει τον αθλητισμο,οπως και πολλους αλλους τομεις,στην πορεια που εχουν παρει,και με τις συνεπειες που εχουν για την κοινωνια].
Πιστευω πως οσοι θελουν να αγωνιζονται,θα βρουν τον τροπο να οργανωθουν...

+n-
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 29, 2009, 16:30:42

Πιστευω πως οσοι θελουν να αγωνιζονται,θα βρουν τον τροπο να οργανωθουν...

+n-

    Τα ίδια λέει και ο καπιταλισμός για την οικονομία, για την οποία υποστηρίζει ότι μπορεί να αυτοοργανώνεται και δεν χρειάζεται κανενός είδους παρέμβαση....
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 29, 2009, 16:38:02
Τα ίδια λέει και ο καπιταλισμός για την οικονομία, για την οποία υποστηρίζει ότι μπορεί να αυτοοργανώνεται και δεν χρειάζεται κανενός είδους παρέμβαση....

θα εχει απορριφθει...θα εχουμε ανεβει σπειρα...ειναι να διαφορετικα να αυτοοργανωνομαι [που στην ουσια δεν αυτοοργανωνομαι,αλλα προσπαθω να εκμεταλευτω τους παντες και τα παντα,για τον εαυτουλη μου,],μετα την συνειδητη απορριψη ολων των 'αγκαθιων' του παρελθοντος...

+n-
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Κανένας στις Οκτώβριος 29, 2009, 17:29:06
    Ο Πλάτωνας στην ιδανική του Πολιτεία μεταξύ άλλων, προτείνει το "κόψιμο" ερωτικών ασμάτων και μοιρολογιών και την αντικατάστασή τους μόνον με επικά άσματα. Επίσης, την απαγόρευση κυκλοφορίας και ανάγνωσης των Ομηρικών, γιατί ψιλοξεφτελίζει ο Όμηρος τους θεούς. Με στόχο μάλιστα να πετύχει την τέλεια αδελφοποίηση των πολιτών, πρότεινε να αρπάζουν τα παιδιά από τις φυσικές τους μητέρες και να τα δίνουν στην τύχη σε άλλες, έτσι ώστε η κάθε μητέρα να νοιάζεται για όλα τα παιδιά της πολιτείας, μη γνωρίζοντας πιο απ' όλα είναι δικό της. Παράλληλα βέβαια πρότεινε οι γυναίκες να είναι κοινές για όλους τους άνδρες και έτσι κανείς δεν θα ξέρει ποιανού είναι το παιδί που γεννιέται.

Σοβαρά?  Τέτοια έλεγε?  Βρε μήπως τα έλεγε ο Χίτλερ? 

Καλά κάνω εγώ που δε διαβάζω αρχαία ελληνική φιλοσοφία.  Για να μη χάνω την εκτίμηση που έχω στους αρχαίους.

Να πω εγώ ένα ακόμα καλύτερο μέτρο?  Θάνατος σε όλους και θάψιμο στον ίδιο ομαδικό τάφο.  Σταματάνε αυτόματα όλες οι αμαρτίες και είμαστε για πάντα αδελφωμένοι στον τάφο.
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Κανένας στις Οκτώβριος 29, 2009, 17:35:59
Δηλαδή για να καταλάβω.  Το ότι κλειδώνουμε τα σπίτια μας και τα αυτοκίνητα για να μη μας κλέψουνε, είναι αρνητικό και ενάντια στην αδελφοποίηση?  Άρα να το "κόψουμε"? 
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: etidorhpa στις Οκτώβριος 29, 2009, 17:48:30
Δηλαδή για να καταλάβω.  Το ότι κλειδώνουμε τα σπίτια μας και τα αυτοκίνητα για να μη μας κλέψουνε, είναι αρνητικό και ενάντια στην αδελφοποίηση?  Άρα να το "κόψουμε"? 

lol....


+n-
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Kαζαντζακικός στις Οκτώβριος 29, 2009, 18:59:10
ο ανθρωπος γεννηθηκε λευτερος μα παντου και παντα  στην ιστορια εμφανιζεται αλλυσοδεμενος, εγραφε πριν απο πολλα χρονια ο ρουσω.
ποια ειναι τα δεσμα του λοιπον..? στην ιδιοκτησια που κατεχεις και στο τελος σε κατεχει αυτη, απαντησε ο θορω.
Δηλαδή για να καταλάβω.  Το ότι κλειδώνουμε τα σπίτια μας και τα αυτοκίνητα για να μη μας κλέψουνε, είναι αρνητικό και ενάντια στην αδελφοποίηση?  Άρα να το "κόψουμε"? 
κλειδωνουμε τα σπιτια μας η μηπως μας κλειδωνουν αυτα?
οι κτητικες αντωνυμιες μας προσδιοριζουν.. το σπιτι μου, η γυναικα μου, τα συνορα μου...
η ιδιοκτησια ειναι η ριζα του κακου...
οσο για την κοινοκτημοσυνη των γυναικων του πλατωνα τι να πω?
τι ειναι καλυτερο...? ενα παιδι με γονεις τους γεννητορες η γονεις και κηδεμονες το συνολο της κοινωνιας?
σκεφτειτε πως πολλες φορες λεμε.. πρεπει να σκεφτομαστε το πνευμα της εποχης για να καταλαβουμε και να ερμηνευσουμε κειμενα παλια...
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Kαζαντζακικός στις Οκτώβριος 29, 2009, 19:02:19
μηπως πρεπει να σκεφτουμε πως θα ειναι το πνευμα εκεινης της εποχης..
μιας κοινωνιας χωρις ιδιοκτησια, χωρις ταξεις, χωρις καταλοιπα...
αυτη η ιδεα βρισκεται και στο εργο του ενγκελς η αγια οικογενεια...
ο οποιος αντιμετωπισε σκληροτατη κριτικη και μαυρη προπαγανδα απο το παπαδαριο για την δηθεν
κατωτερη αντιμετωπιση της γυναικας...
 
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Kαζαντζακικός στις Οκτώβριος 29, 2009, 19:08:37
μηπως πρεπει να μιλησουμε για ριζικη αναμορφωση του ανθρωπου που δεν θα ελκεται απο αρτον και θεαματα?
που δεν θα εχει φοβικα συνδρομα, μην τυχον και καποιος του περιορισει την εξουσια που εχει
στα παιδια του, στην γυναικα του και γενικα στα του του?
Τραβατε βρε στη ρουσσια, ολα μπολικα εκει στα μποστανια..θες καρπουζι? μπαινεις κοβεις
θες γυναικα? οσο τραβα η ψυχη σου. οχι οπως εδω που αν κλεψεις ενα καρπουζι σε τραβαν στα δικαστηρια και αν αγγιξεις γυναικα φορα μαχαιρα ο αδερφος να σε σκοτωσει...
ελεγε αλληγορικα ο Καζαντζακης δια στοματος Ζορμπα...
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Κανένας στις Οκτώβριος 30, 2009, 03:27:59
κλειδωνουμε τα σπιτια μας η μηπως μας κλειδωνουν αυτα?
Το πρόβλημα είναι η εγκληματικότητα.  Το κλείδωμα των σπιτιών και η αναζήτηση ασφάλειας είναι η συνέπεια.  Αν δε κλειδώσουμε τα σπίτια, η κατάστασή μας θα επιδεινωθεί (θα υποστούμε τις συνέπεις της εγκληματικότητας).  Στην εγκληματικότητα λοιπόν πρέπει να επικεντρωθούμε, όχι στο κλείδωμα.

ενα παιδι με γονεις τους γεννητορες η γονεις και κηδεμονες το συνολο της κοινωνιας?
Το θεωρώ λάθος, αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.  Ας παρατηρήσουμε τη φύση.  Πως μεγαλώνει καλύτερα ένα ζωάκι?  Όταν το αναλαμβάνει αποκλειστικά η φυσική του μητέρα?  Ή όταν η αγέλη (των ελεφάντων, λιονταριών κτλ) το αναλαμβάνει από κοινού?  Εϊναι θέμα κοινωνικό (άρα μπορεί να αλλάξει) ή είναι θέμα ενστίκτου (δεν αλλάζει).

μηπως πρεπει να μιλησουμε για ριζικη αναμορφωση του ανθρωπου που δεν θα ελκεται απο αρτον και θεαματα?
που δεν θα εχει φοβικα συνδρομα, μην τυχον και καποιος του περιορισει την εξουσια που εχει
στα παιδια του, στην γυναικα του και γενικα στα του του?
Μα φυσικά.  Αυτά πάμε να πετύχουμε με τον εσωτερισμό.  Ο άνθρωπος να ΕΙΝΑΙ χωρίς να χρειάζεται να ΕΧΕΙ.
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 30, 2009, 10:12:43
Δηλαδή για να καταλάβω.  Το ότι κλειδώνουμε τα σπίτια μας και τα αυτοκίνητα για να μη μας κλέψουνε, είναι αρνητικό και ενάντια στην αδελφοποίηση?  Άρα να το "κόψουμε"? 

lol....


+n-

Γνωρίστε την Οικογένεια Μήτσου... :D

http://www.youtube.com/watch?v=hue8Z2dZC-Y
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 30, 2009, 11:28:20

    Το απόφθεγμα που έγινε πολύ κοινό, το πλέον πετυχημένο για την κατάσταση του εξελιγμένου, είναι το γνωστό, "στην αρχή της διαδρομής τα βουνά είναι βουνά και τα ποτάμια είναι ποτάμια. Στη συνέχεια τα βουνά δεν είναι βουνά και τα ποτάμια δεν είναι ποτάμια και στο τέλος της ατραπού, τα βουνά είναι βουνά και τα ποτάμια είναι ποτάμια".

    Αναλογικά αυτό ισχύει παντού και πάντα. Στα πρώτα βήματα του ανθρώπινου πολιτισμού, τα πάντα είναι Φύση και για όλους κοινά (π.χ. Ινδιάνοι). Στη συνέχεια τα πάντα γίνονται κτήματα των ανθρώπων και στην κορύφωση της ανθρώπινης εξέλιξης, τά πάντα είναι Φύση και κοινά για όλους.

    Δεν πρόκειται όμως να φτάσει κανείς στο τρίτο στάδιο, αν δεν εκπαιδευτεί στο δεύτερο. Προσοχή, το τρίτο στάδιο ΔΕΝ είναι επιστροφή στο πρώτο....
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 30, 2009, 11:42:07

οσο για την κοινοκτημοσυνη των γυναικων του πλατωνα τι να πω?
τι ειναι καλυτερο...? ενα παιδι με γονεις τους γεννητορες η γονεις και κηδεμονες το συνολο της κοινωνιας?
σκεφτειτε πως πολλες φορες λεμε.. πρεπει να σκεφτομαστε το πνευμα της εποχης για να καταλαβουμε και να ερμηνευσουμε κειμενα παλια...


    Καλύτερο είναι αυτό που είναι Φυσικό. Όσο για το πνεύμα της εποχής, ο θεσμός της οικογένειας ήταν και τότε η αρχή, βάση και θεμέλιο της κοινωνίας. Η σημερινή ψυχολογία κατέληξε οριστικά στο συμπέρασμα ότι, "για την ανατροφή του παιδιού είναι χίλιες φορές προτιμότερη μια κακή μητέρα, από μια άψογη και άριστη, παραμάνα". Για την συλλογική ανατροφή, ούτε λόγος να γίνεται. Είναι αφύσικο και ως εκ τούτου βιασμός της φύσης του παιδιού, με προβλήματα τραυματικά που καθιστούν ολοκληρωτικά ανάπηρο τον ψυχισμό του παιδιού. Τα Αρχέτυπα - πρότυπα της οικογένειας είναι οι θεμέλιοι λίθοι όπου δομείται ο ψυχισμός του ανθρώπου και είναι απαραίτητα και αναντικατάστατα.
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Οκτώβριος 30, 2009, 11:47:53

    Το απόφθεγμα που έγινε πολύ κοινό, το πλέον πετυχημένο για την κατάσταση του εξελιγμένου, είναι το γνωστό, "στην αρχή της διαδρομής τα βουνά είναι βουνά και τα ποτάμια είναι ποτάμια. Στη συνέχεια τα βουνά δεν είναι βουνά και τα ποτάμια δεν είναι ποτάμια και στο τέλος της ατραπού, τα βουνά είναι βουνά και τα ποτάμια είναι ποτάμια".

    Αναλογικά αυτό ισχύει παντού και πάντα. Στα πρώτα βήματα του ανθρώπινου πολιτισμού, τα πάντα είναι Φύση και για όλους κοινά (π.χ. Ινδιάνοι). Στη συνέχεια τα πάντα γίνονται κτήματα των ανθρώπων και στην κορύφωση της ανθρώπινης εξέλιξης, τά πάντα είναι Φύση και κοινά για όλους.

    Δεν πρόκειται όμως να φτάσει κανείς στο τρίτο στάδιο, αν δεν εκπαιδευτεί στο δεύτερο. Προσοχή, το τρίτο στάδιο ΔΕΝ είναι επιστροφή στο πρώτο....

Ορθό.

Στα κάγκελα ενός ψυχιατρείου κάπου στην ανατολή απελπιζμένος ένας έγκλειστος φωνάζει κάποιον που είχε φτάσει την κατάσταση του ροδου και του σταυρού, εκείνη την ώρα που περνούσε από έξω. Τι θέλεις τον ρωτάει ο Δάσκαλος, γιατί εγώ είμαι μέσα και εσύ είσαι έξω , αφού τα ίδια σχεδόν λέμε?, ρωτάει ο "τρελός", εύκολο του απαντάει ο δάσκαλος ροδόσταυρος, γιατί εγώ ήξερα πότε που και σε ποιόν να μιλάω.

Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 30, 2009, 11:56:55
    Και ο Χίτλερ και ο Έγκελς και ο ιουδαιοχριστιανισμός, είχαν κοινό διδάσκαλο - τον Πλάτωνα. Δυστυχώς, η Πλατωνική κοινωνική Φιλοσοφία, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που καταλήγουν σε δογματισμούς και εξαναγκασμούς και πάντα συνοδεύεται από μία στάση απέναντι στην γυναίκα, κρυμμένου μισογυνισμού και υποτίμισης.

    Η μαρξιστική φιλοσοφία αξιώθηκε να αναγορευθεί ως η αρτιότερη κοινωνική φιλοσοφία, για τον λόγο ότι ο Μαρξ στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στον Επίκουρο, τον υπ' αριθμό ένα εχθρό του ιδεαλισμού και των οπαδών του Πλάτωνα (και όσων εμπνεύστηκαν από αυτόν). Ατυχώς από τους συνεχιστές της Μαρξιστικής ανάλυσης, κάποιοι ήταν επιμολυσμένοι από το Πλατωνικό ιδεώδες, το οποίο προάγει ουσιαστικά την ιδέα της επιβολής του (νομιζόμενου) ορθού.

    Τις πέρα για πέρα ορθότατες αρχές υγιεινής, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τις επιβάλουμε στο γουρούνι που αγαπά να κυλιέται στην λάσπη.
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Kαζαντζακικός στις Οκτώβριος 30, 2009, 13:27:42
Και μεσα στην χειροτερη φυλακη και ψυχιατρειο, η ελευθερια ειναι εφικτη λογω του υπεροπλου μας, της φαντασιας.
Κειμενα επικουρεια και μαρξιστικα παρερμηνευτηκαν απο δηθεν φιλοσοφους λογοτεχνες για να δημιουργησουν φραξιες μεσα σε αυτο τα φαντασμα που πλαναται πανω απο την ευρωπη ;)
Ενα φαντασμα πλανατται πανω απο την ευρωπη, το φαντασμα του κομμουνισμου, ετσι ξεκινα το μανιφεστο.
Ας το παραλλαξουμε λιγο. Ενα φαντασμα πλανατται πανω απο την υδρογειο, το φαντασμα του εσωτερισμου.
Οταν αυτο το φαντασμα θα αποκτησει την σαρκα και τα οστα που του αναλογουν, στα δρομο εξω απο τα ψυχιατρεια οι δασκαλοι  θα ντρεπονται προσεχω που ποτε και σε ποιον μιλουσα.
Η εγκληματικοτητα δεν ειναι προιον παρθενογεννησης, ειναι προιον της ανισης μοιρασιας των ευκαιριων και της επιβολης των κατωτερων ενστικτων στην ανθρωπια και την αισθηση δικαιου βρισκεται στον καθε ανθρωπο. Η αναζητηση της ασφαλειας απο τα στοιχει της φυσης οπως αυτη εκφραζοταν απο τον πρωτο ανθρωπο ειναι πραγμα φυσικο. Σημερα ομως εχουν λυθει αυτα. Και η οποια ασφαλεια ειναι ψευδαισθηση.
Vivere pericolosamente.
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 30, 2009, 23:31:51
οσο για την κοινοκτημοσυνη των γυναικων του πλατωνα τι να πω?
τι ειναι καλυτερο...? ενα παιδι με γονεις τους γεννητορες η γονεις και κηδεμονες το συνολο της κοινωνιας?

Ως μάνα, θεωρώ αυτή τη λογική, απαράδεκτη.   >:(

Παρότι ο Πλάτωνας έμεινε στην ιστορία ως ένας σοφός, ή μάλλον καλύτερα ένας Γνώστης, σε πολλές ιδέες του, ήταν απάνθρωπος, και καθόλου πνευματικά καλλιεργημένος.

Ο φασισμός δεν είναι ένδειξη Μύστη, αλλά ενός Δικτάτορα.

'Οπως ακριβώς οι ‘Ελληνες δεν διαβάζουν την Βίβλο, και γι' αυτό είναι χριστιανοί, έτσι ακριβώς και επειδή δεν διαβάζουν ούτε Πλάτωνα και γι΄ αυτό αναφέρονται στην Πολιτεία του Πλάτωνα ως ένα σοφό σύγγραμμα.

Ο "άνθρωπος" κατασκεύασε μία πρόταση ΧΟΥΝΤΑΣ, και τίποτα παραπάνω...
Ας μην μας εκπλήσει το γεγονός πως ο Χριστιανισμός αποκάλεσε τον Πλάτωνα Άγιο...  ::)
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Οκτώβριος 31, 2009, 11:47:18
................μιας και παραμενω ακομη στο προπρο πορ κατωφλι σας και δεν εξοριστηκα ....να καταθεσω και τον δικο μου οβολο πανω στο θεμα ..αναδημοσιευοντας απο αλλο φορουμμμμ...προτασεις για το τι πρεπει να κανουμε .......και βεβαια τι μπορουμε

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Ας μετατρεψουμε τις εθνικες επετειους σε αντιπολεμικες γιορτες ..σε γιορτες που να μας θυμιζουν τις κτηνωδιες που διεπραξαν και συνεχιζουν να διαπρατουν μυριαδες πολεμικες αναμετρησεις παγκοσμιες ,περιφερειακες και τοπικες ................γιορτες με εκδηλωσεις σε ολη την επικρατεια με ειρηνικες αντιπολεμικες πορειες και λαμπαδοφοριες ,, με αθλητικους αγωνες , με επιστημονικα αντιπολεμικα συνεδρια, με διαλεξεις με κινηματογραφκες προβολες και θεατρικες παραστασεις ,με εκθεσεις , και με καθε λογης με πολιτιστικες -επιμορφωτικες εκδηλωσεις αντιπολεμικου χαρακτηρα σε ολη την επικρατεια ...ας μετατραπουν κατι τετοιες επετειοι απο διεγερτες της εθνικης μας επαρσης και της πατριωτικης μας περηφανειας,, σε κραυγη διαμαρτυριας εναντια στους καθε λογης επιδοξους κατακτητες και λεηλατητες στους καθε λογης διεστραμμενους εγκεφαλους που σχεδιαζουν εν αγνοια και ερημην των λαων μοιραζοντας πορους και κεφαλαια ..διανεμοντας προνομια , γη ,υδωρ και αερα .....
...ας καταδειξουμε τις ωμοτητες που διαπραχθησαν , το πονο , την πεινα , την φτωχεια, την εξαθλιωση ..ας παραδειγματιστουμε ..ας αρχισουμε να ξεριζωνουμε τις δολερες και σαθρες ριζες μιας ανυποστατης και παραλογισμενης εθνικης περηφανειας και στην θεση της ας φυτεψουμε <<το δεντρο της παγκοσμιας αντιπολεμικης συνειδησης και συναδελφωσης των λαων >>....
...ας γινει τουτη η επετειος και καθε παρομοια επετειος,, μια αντιπολεμικη γιορτη και μια μερα μνημης για τις χιλιαδες ψυχες που θυσιαστηκαν αμφιπλευρα και αδοξα στο βωμο υπερφιαλων κατακτητικων σχεδιων απανθρωπων και εκβιαστικων στην συλληψη και στην υλοποιηση τους ,,, βυθιζοντας μεσα στο μαυρο πονο χιλιαδες οικογενειες εξαιτιας της απωλειας των αγαπημενων τους προσωπων , εξαιτιας της φτωχειας, της πεινας , του τρομου του θανατου ,της αναιτιας και παραλογισμενης κοινωνικης εξαθλιωσης ...

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ !!!!!!!!!!!!

.........κι οσους στην εποχη μας συνεχιζουν να μιλουν για στρατιωτικες επεκτασεις για πολεμικες συγκρουσεις για εθνεγερτικες κινησεις θα πρεπει να τους καταδειξουμε ,να τους στιγματισουμε, να τους περιθωριοποιησουμε ως πνευματα που αποτελουν επαρματα και σπερματα του χαους ,,ως αθλια καθαρματα της ζωης ,,,που απεργαζονται την κοινωνικη μας αποδυναμωση, και πισωδρομηση ...και εντελει την εξελικτικη μας ανασχεση ........ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΒΟΡΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!!!!!

(http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/2WWdresden2.JPG)
(απο Ναγκασακι -Χιροσιμα )
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Οκτώβριος 31, 2009, 12:03:50

           H   ΠΡΟΣΟΧΗ  ΜΟΥ ....ΕΙΝΑΙ   ΟΝΤΩΣ ....ΜΕΓΑΛΗ....ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ...Σ Π Ο Υ Δ Α Ι Α    Μ Η Ν Υ Μ Α Τ Α ....

                                    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ω Ν .....ΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ....ΜΕ   Ν Ο Η Σ Η ....


                                                                                                   ....ΜΥΘΗΡΑ.... 

                                                                                                         Σ'   ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΑΙ.....
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Rose στις Οκτώβριος 31, 2009, 12:41:31
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ !!!!!!!!!!!!

Γένοιτο, αδελφή μας!
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτώβριος 31, 2009, 12:49:52

.........κι οσους στην εποχη μας συνεχιζουν να μιλουν για στρατιωτικες επεκτασεις για πολεμικες συγκρουσεις για εθνεγερτικες κινησεις θα πρεπει να τους καταδειξουμε ,να τους στιγματισουμε,......

    ....να τους εναντιωθούμε, να τους αντισταθούμε και να τους καταδιώξουμε ως τους πλέον αποτρόπαιους εγκληματίες ενάντια στον άνθρωπο, ενάντια στην ανθρωπότητα....
Τίτλος: Απ: «ΌΧΙ» δασκάλων στις μαθητικές παρελάσεις
Αποστολή από: Kαζαντζακικός στις Οκτώβριος 31, 2009, 14:08:59

.........κι οσους στην εποχη μας συνεχιζουν να μιλουν για στρατιωτικες επεκτασεις για πολεμικες συγκρουσεις για εθνεγερτικες κινησεις θα πρεπει να τους καταδειξουμε ,να τους στιγματισουμε,......

    ....να τους εναντιωθούμε, να τους αντισταθούμε και να τους καταδιώξουμε ως τους πλέον αποτρόπαιους εγκληματίες ενάντια στον άνθρωπο, ενάντια στην ανθρωπότητα....

 :)