ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

'Αρθρα Εσωτερισμού => Προτεινόμενα Βιβλία και Ταινίες από την ΑΜΡΑ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ορφέας στις Ιούνιος 17, 2009, 14:09:30

Τίτλος: Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ (THE AGE OF CONSENT) ΤΖΟΡΤΖ ΜΟΝΜΠΙΟΤ
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιούνιος 17, 2009, 14:09:30
    Η αποστολή μας δεν είναι να ανατρέψουμε την παγκοσμιοποίηση, αλλά να κατανοήσουμε την ουσία της, και να τη χρησιμοποιήσουμε σαν όχημα για την πρώτη παγκόσμια δημοκρατική επανάσταση της ανθρωπότητας. Ο Μόνμπιοτ, στο βιβλίο αυτό, καταθέτει τις εναλλακτικές προτάσεις του για ορισμένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της εποχής μας. Βασισμένος σε συλλογισμούς δεκαετιών, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο διοικείται πολιτικά, οικονομικά και εμπορικά ο κόσμος, και θέτει ερωτήματα όπως: Εμείς, οι απλοί άνθρωποι, δεν έχουμε άλλο τρόπο να επηρεάζουμε τους κατέχοντες την εξουσία παρά μόνο φωνάζοντας συνθήματα περί κατάχρησης μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις που τους υπερασπίζονται; Ένα βιβλίο ριζοσπαστικό, που αποπνέει ιδεαλισμό και θετική ενέργεια, ικανό να δραστηριοποιήσει όσους ενδιαφέρονται για την παγκόσμια δικαιοσύνη και τα συμφέροντα των φτωχών.

    U MAGAZINE: Η γραφή του Μόνμπιοτ αποπνέει θετική ενέργεια. Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την παγκόσμια δικαιοσύνη και τα συμφέροντα των φτωχών θα απολαύσει αυτό το βιβλίο.

SUNDAY TIMES: Οι προτάσεις του είναι ελκυστικές, ρεαλιστικές και συνάμα ξεχειλίζουν από ιδεαλισμό. Η ελπίδα του να πραγματωθεί το, για πολλούς, ακατόρθωτο τον αναδεικνύει σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, που μας παρακινεί να δούμε πως, τελικά, όλες οι εναλλακτικές είναι πιθανές.

    THE SCOTSMAN: Είναι ένα βιβλίο ριζοσπαστικό, που όχι μόνο μας προκαλεί να αμφισβητήσουμε το status quo, αλλά και μας εμπνέει να το αλλάξουμε.

    DAILY TELEGRAPH: Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ είναι ένα δυναμικό βιβλίο. Ο Μόνμπιοτ αξίζει θερμά συγχαρητήρια για την αξιοθαύμαστη προσπάθειά του να ανοίξει νέους ορίζοντες στη σφαίρα του διαλόγου.

    THE TIMES: Αυτό που εντυπωσιάζει στην οξυδερκή, συγκροτημένη γραφή του Μόνμπιοτ είναι ο τρόπος με τον οποίο ο συλλογισμός του ξεπερνά την απλή διαμαρτυρία και στρέφεται προς ρεαλιστικές, αντιπροσωπευτικές λύσεις στα προβλήματα της παγκόσμιας πολιτικής και του εμπορίου.

    ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΧΑΛΑΖΙΑΣ - ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 17/04/2005: Ένα δοκίμιο που θέτει τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα, όχι μόνο στη σωστή θέση τους, αλλά, το σημαντικότερο, δίνει και τη λύση για το πώς θα βγούμε από την καταναλωτική ομηρία και κακομοιριά μας, για το πώς θα αντισταθούμε στους καταπιεστές μας. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από κάθε Έλληνα που θέλει να λέει ότι είναι ενεργός πολίτης αυτής της κοινωνίας.


Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ