ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού => Γενικά θέματα προβληματισμού => Μήνυμα ξεκίνησε από: Avaris στις Μάιος 18, 2007, 17:34:10

Τίτλος: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 18, 2007, 17:34:10
Στην Βρεττανία κάθε άτομο φωτογραφίζεται κάτι εκατοντάδες φορές ημερησίως.

Κάπου στα 4.000.000 κάμερες – αν δεν απατώμαι – είναι διασκορπισμένες ανά την επικράτεια.

Το FBI πρόσφατα απαίτησε – εισαγγελική συναινέσει και πάλι αν δεν απατώμαι – από τους Internet providers να «χαλαρώσουν» τα μέτρα ασφαλείας τους ώστε να μπορεί να διεξάγεται «ευκολότερα έλεγχος» στις «κινήσεις των χρηστών τους».

Το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μάλιστα, απαίτησε από εταιρείες τύπου Google που διαθέτουν Search Engines, τακτικά και λεπτομερή στοιχεία περί των «αναζητήσεων» των χρηστών.

Συστήματα τύπου C41 καθώς και το γενικευμένο «αντιτρομοκρατικό κλίμα» - κυρίως στη Δύση αλλά όχι μόνον – οδηγούν πάραυτα και αναπόδραστα σε μια «Οργουελική Κοινωνία».

Σε μια τέτοια κοινωνία, βασικό χαρακτηριστικό θα είναι μια γενικευμένη αίσθηση «κεντρικού ελέγχου» όσο το δυνατόν περισσότερων στοιχείων των «κινήσεων» του ατόμου. Τόσο των Δρώμενων όσο και των Δυνητικών.

Εάν πχ η στατιστική επεξεργασία λέει πως όποιος έχει «αυτές» ή «εκείνες τις απόψεις», έκανε «ετούτες» ή τις «άλλες διαδικτυακές κινήσεις» , «αυτές ή εκείνες» τις μετακινήσεις, ή αγορές ή επισκέψεις, ή εξέφρασε «τούτον ή τον άλλον σκεπτικισμό», είναι κατά 70% υποψήφιος για αντικαθεστωτική συμπεριφορά, συνεπώς, προληπτικά τίθεται υπό παρακολούθηση – ή ότι άλλη προληπτική ή κατασταλτική αγωγή.

Θυμίζει σενάριο τύπου “Minority Report”, όπου κάποιος συλλαμβάνονταν και τιμωρούνταν για κάποιο έγκλημα που ΘΑ έκανε στο μέλλον.

Αναρωτιέμαι πόσα είδη «Αγωγής» και «Σωφρονισμού» θα χρησιμοποιηθούν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Εξειδικεύοντας το θέμα, προκύπτει το «Μελλοντολογικό ερώτημα»:

Ο Εσωτεριστής τι θέση θα έχει άραγε σε αυτό το «Μελλοντικό Μοτίβο»?

Άραγε, θα θεωρείται «κίνδυνος» και θα «πλήττεται αντίστοιχα»?

Ή μήπως όχι?

Και αν θεωρηθεί κίνδυνος, με ποιους άραγε τρόπους θα μπορούσε να ελεγχθεί και να πληγεί η «Σκέψη» και η «Δράση» του?

Και φυσικά, αναρωτιέμαι:

Τον Εσωτερισμό τον έχει απασχολήσει άραγε αυτή η προοπτική της Σύγχρονης Ανθρώπινης κοινωνίας?

Νοιώθει να τον αγγίζει ή όχι?
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Trithemius στις Μάιος 19, 2007, 09:41:57
Δε νομίζω πως τα νέα δεδομένα πλήττουν αξιόλογα τον εσωτεριστή. Όπως το λέει και η λέξεη, ο εσωτεριστής έχει ως στόχο την αυτοβελτίωση, την αυτογνωσία, τον πρακτικό μυστικισμό κλπ. Όσο λοιπόν οι ενασχολήσεις του δεν εκφράζονται μέσα από αντικαθεστωτικά τάγματα που πίσω από τον τίτλο ενός εσωτερικού τάγματος, στην ουσία ο σκοπός του είναι η επαναστατική κλπ δράση. Άλλωστε εδώ το κατακριτέο δεν υφίσταται μόνον στον σκιώδη ρόλο του τάγματος αλλά και στο ότι ο εσωτεριστής αυτός έχει πλέον αλλοτριωθεί και βρίσκεται πλέον πολύ μακριά από αυτό που εκφράζει ο εσωτερισμός.

Έτσι λοιπόν πιστεύω πως ο εσωτεριστής, μέσα στον νέο κόσμο που διαμορφώνεται, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Άλλωστε ο μεγαλύτερος εχθρός και ανασταλτικός παράγοντας στην πορεία του στον εσωτερισμό δεν είναι οι κάμερες αλλά τα προσωπικά λάθη και οι άστοχες κινήσεις του που μπορεί να αποβούν καταστροφικά.
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 19, 2007, 11:02:01
Παράθεση
author=Anon link=topic=135.msg1021#msg1021 date=1179556917]
Δε νομίζω πως τα νέα δεδομένα πλήττουν αξιόλογα τον εσωτεριστή. Όπως το λέει και η λέξεη, ο εσωτεριστής έχει ως στόχο την αυτοβελτίωση, την αυτογνωσία, τον πρακτικό μυστικισμό κλπ.

Αυτές του όμως οι "εσωτερικές δραστηριότητες" τον κάνουν διαρκώς και πιο απαιτητικά "έννοο ον"....

Δηλαδή, "σκεπτόμενο πολίτη" με έντονη μέσα του την αίσθηση της "Προόδου" , του "Πολιτισμού" και της "καλώς εννοούμενης Ανθρώπινης Εξέλιξης"....της "Ηθικής" πάνω απ' όλα, σε μια "Κοσμική της Διάσταση"....

Μια Οργουελική κοινωνία όμως προωθεί το μοντέλο του "Άβουλου Όντος"....

Συνεπώς, ο Εσωτεριστής θα φαντάζει (επιεικώς) "παράταιρος".....

Με τον τρόπο σκέψης του, δράσης του και ομιλίας του και μόνον θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους πολίτες....

Αυτό δεν θα τον μετατρέψει σε "δυνητικό κίνδυνο" για τα Οργουελικά Καθεστώτα?Παράθεση
Όσο λοιπόν οι ενασχολήσεις του δεν εκφράζονται μέσα από αντικαθεστωτικά τάγματα που πίσω από τον τίτλο ενός εσωτερικού τάγματος, στην ουσία ο σκοπός του είναι η επαναστατική κλπ δράση. Άλλωστε εδώ το κατακριτέο δεν υφίσταται μόνον στον σκιώδη ρόλο του τάγματος αλλά και στο ότι ο εσωτεριστής αυτός έχει πλέον αλλοτριωθεί και βρίσκεται πλέον πολύ μακριά από αυτό που εκφράζει ο εσωτερισμός.

Φίλε μου Anon, εσωτεριστές είναι και άνθρωποι της Πολιτικής. Αυτό τους κάνει λιγότερο εσωτεριστές απο τους υπόλοιπους (τους μη πολιτικούς)?

Επίσης, η Αμερικανική, η Γαλλική αλλά και η Ελληνική επανάσταση στηρίχτηκαν κατά μέγα μέρος στα πολιτιστικά και φιλοσοφικά διδάγματα καθώς και στην δράση μελών συγκεκριμένων Ταγμάτων του Εσωτερισμού.

Αυτό τους μετατρέπει αυτόματα σε αλλοτριωμένους Εσωτεριστές?


Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Ορφέας στις Μάιος 19, 2007, 11:12:01
Δε νομίζω πως τα νέα δεδομένα πλήττουν αξιόλογα τον εσωτεριστή. Όπως το λέει και η λέξεη, ο εσωτεριστής έχει ως στόχο την αυτοβελτίωση, την αυτογνωσία, τον πρακτικό μυστικισμό κλπ.

Είναι χρήσιμο να επισημάνουμε ότι, για τον εσωτεριστή ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός ο εσωτερισμός, αλλά το μέσο για να επιτελέσει κάποιον άλλον σκοπό.
Όπως ο ιατρός, ΔΕΝ σπουδάζει τόσα χρόνια, μόνο και μόνο για να θεραπεύει και να βελτιώνει την προσωπική του υγεία, έχοντας ως σκοπό την προσωπική του ευεξία και μόνον,
αλλά, απώτερος σκοπός και στόχος του ιατρού - πόσο μάλλιστα του εσωτεριστή - είναι η ενεργή ενασχόλιση με την κοινωνία και η προσφορά προς αυτήν.
Επί πλέον, η προσφορά του εσωτεριστή είναι παντελώς ανιδιοτελής, ωθώντας τον να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στην θεραπεία, αφύπνιση, συμπαράσταση και στήριξη, αλλά προπάντων, στον αγώνα για απελευθέρωση της κοινωνίας και απαλαγής της από κάθε είδους καταδυναστεύσεις και τυρρανίες.
ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ !!!!

Με την αποδοχή των νέων πρακτικών που επιβάλλονται, το άτομο καθυποβάλλεται σε ένα πεδίο παρακολούθησης και μάλλιστα εν γνώσει του, αλλά την ίδια στιγμή, επωμίζεται ταυτόχρονα τους καταναγκασμούς της εξουσίας,
προσαρμόζοντάς τους αυθόρμητα πάνω στον ίδιο τον εαυτό του.
Καταντά έτσι να γίνει η βάση της ίδιας του της καθυπόταξης.

Η όλη κατάσταση θυμίζει επικίνδυνα το "Πανοπτικόν" του Bentham, όπου η στενή παρακολούθηση που είχε επιβληθεί σε διάφορα ιδρύματα, για τρελλούς, καταδίκους και γενικά "αρρώστους" προς επιτήρηση, επεκτείνεται πλέον και στους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους ίδιους τους πολίτες.

Το πρόβλημμα δυστυχώς είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι δείχνεται φαινομενικά και δεν εξαντλείται δυστυχώς μόνον στο ολωκληρωτικό μέτρο της παρακολούθησης.

Οι σύγχρονοι μηχανισμοί, μέσα από τους οποίους οι εξουσίες επιβάλλουν ελέγχους, επεκτείνονται και στις πειθαρχίες που επιβάλλουν στους πολίτες, εισάγοντας ύπουλα ένα νέο πειθαναγκαστικό πρότυπο "κανονικού" πολίτη.

Μετά την "κανονικοποίηση" του πολίτη που επιτελείται, πρώτα από την παιδεία και στη συνέχεια από τα ΜΜΕ που προωθούν ένα άβουλο καταναλωτικό πρότυπο ατόμου, το οποίο αποπολιτικοποιείται, αφήνοντας στους "ειδικούς" τα της ρύθμισης και ελέγχου των κοινωνικών θεσμών και δράσεων,
έρχεται βάναυσα και η επιβολή της καθημερινής  παρακολούθησης, για να πιστοποιεί και να επαναφέρει στο κανονικό πρότυπο κάθε πιθανή παρέκλιση.

Είναι πρώτιστο καθήκον του εσωτεριστή, η εναντίωση σε κάθε ρυθμιστικού και πειθαρχικού χαρακτήρα προσπάθειες της σημερινής παγκοσμιοποιημένης πλέον κοινωνίας που ελέγχεται από τις οικονομικές ολιγαρχίες, οι οποίες έχουν πλέον υποκαταστήσει την λαϊκή κυριαρχία και βούληση
και επιδίδονται φανερά πλέον σε δράσεις καθορισμού μιας και μοναδικής συνεκτικής ανθρώπινης κατάστασης.

Καθήκον του κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου και ειδικά του εσωτεριστή είναι,
όχι μόνον η κριτική των κακώς κειμένων και η χωρίς κόστος απόφανση "να τι χρειάζεται να γίνει",
αλλά οφείλει να είναι οδηγός και συμπαραστάτης σε όσους αρνούνται και αντιστέκονται στην καθεστηκυία τάξη.
Οι ενέργειές του, είναι ύψιστο καθήκον προς την κοινωνία της ελευθερίας και του δικαίου, να ξεδιπλώνονται μέσα από συνεχείς διαδικασίες πάλης, σύκρουσης και άρνησης στην προσπάθεια επιβολής και  παγίωσης μιας Οργουελικής νέας τάξης πραγμάτων.
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Trithemius στις Μάιος 19, 2007, 15:43:01
Έχω την αίσθηση ότι πιο πριν απάντησα μονομερώς στο αρχικό ερώτημα. Σαφώς και ένας από τους ρόλους του εσωτεριστή είναι η υγιής και παραγωγική "επιρροή" του στους συνανθρώπους του. Απόρροια των μεταφυσικών ενασχολήσεών του είναι και η προσφορά (ποικολλοτρόπως) προς τον συνάνθρωπο.

Σαφώς,τα οργουελικά καθεστώτα ελπίζουν στην ισοπέδωση των συνειδήσεων, στον αποχρωματισμό των προσωπικοτήτων κι εν τέλει στην πνευματική κλωνοποίηση με πρότυπο ένα ανδρείκελο, μία μάζα από σάρκα και οστά που δεν θα σκέφτεται, ούτε θα αποφασίζει. Εδώ είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του εσωτεριστή, καθώς η γενικότερη ενασχόλησή του με τα αυτά θέματα, αργά ή γρήγορα, έντονα ή μη, θα έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον του.

Τώρα σχετικά με το αν μια τέτοια στάση αποτελεί κίνδυνο για ένα άρρωστο καθεστώς, σίγουρα θα συμφωνήσω. Όμως η θετική ιδέα, οι προσπάθειες αντίστασης σε αντιανθρωπιστικές πρακτικές πάντα θα υπάρχουν είτε εκφραζόμενες από κύκλους εσωτεριστών, είτε από κύκλους απλών ακτιβιστών και δεν μπορούν να εξαφανιστούν. Μπορεί να βρίσκονται κατά καιρούς εν σιγή, ποτέ όμως δεν εξαφανίζονται.
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 21, 2007, 10:55:08
Παράθεση
author=Anon link=topic=135.msg1033#msg1033 date=1179578581]

 Σαφώς και ένας από τους ρόλους του εσωτεριστή είναι η υγιής και παραγωγική "επιρροή" του στους συνανθρώπους του.


Και ποιός θα "κρίνει" άραγε εαν αυτή η "επιρροή" του Εσωτεριστή προς τους συνανθρώπους του είναι "υγιής" και "παραγωγική"?

Να μην ξεχνάμε πως "ιστορικά είθισται" να "κρίνει" τι είναι "καλό" και τι είναι "κακό", αυτός που έχει την "Εξουσία στα χέρια του" .


Παράθεση
Σαφώς,τα οργουελικά καθεστώτα ελπίζουν στην ισοπέδωση των συνειδήσεων, στον αποχρωματισμό των προσωπικοτήτων κι εν τέλει στην πνευματική κλωνοποίηση με πρότυπο ένα ανδρείκελο, μία μάζα από σάρκα και οστά που δεν θα σκέφτεται, ούτε θα αποφασίζει. Εδώ είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του εσωτεριστή, καθώς η γενικότερη ενασχόλησή του με τα αυτά θέματα, αργά ή γρήγορα, έντονα ή μη, θα έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον του.

Αφού λοιπόν ο Εσωτεριστής με την "στάση" και "δράση" του "ξυπνάει συνειδήσεις" ενώ το "Οργουελικό Καθεστώς" επιθυμεί να "κοιμίζει συνειδήσεις", αυτά τα δύο "Δυναμικά" βρίσκονται σε εν δυνάμει "πορεία μετωπικής σύγκρουσης".


Παράθεση
Τώρα σχετικά με το αν μια τέτοια στάση αποτελεί κίνδυνο για ένα άρρωστο καθεστώς, σίγουρα θα συμφωνήσω.

Και τι θα κάνει το "Οργουελικό Καθεστώς" όταν νοιώσει κίνδυνο απο τον Εσωτεριστή?
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Trithemius στις Μάιος 21, 2007, 15:52:02
Παράθεση
Και ποιός θα "κρίνει" άραγε εαν αυτή η "επιρροή" του Εσωτεριστή προς τους συνανθρώπους του είναι "υγιής" και "παραγωγική"?

Να μην ξεχνάμε πως "ιστορικά είθισται" να "κρίνει" τι είναι "καλό" και τι είναι "κακό", αυτός που έχει την "Εξουσία στα χέρια του" .
Aν είναι να το κρίνει το καθεστώς, την απάντηση την ξέρεις ήδη. Αν είναι να το κρίνει ο απλός άνθρωπος, πιστεύω πως τα αποτελέσματα θα είναι ενθαρρυντικά, αρκεί να μην υπάρξει καθολική αποσιώπηση της "φωνής" του εσωτεριστή από το καθεστώς.

Παράθεση
Αφού λοιπόν ο Εσωτεριστής με την "στάση" και "δράση" του "ξυπνάει συνειδήσεις" ενώ το "Οργουελικό Καθεστώς" επιθυμεί να "κοιμίζει συνειδήσεις", αυτά τα δύο "Δυναμικά" βρίσκονται σε εν δυνάμει "πορεία μετωπικής σύγκρουσης".
Ακριβώς. Άλλωστε μια ζωή αυτό θα γίνεται...

Παράθεση
Και τι θα κάνει το "Οργουελικό Καθεστώς" όταν νοιώσει κίνδυνο απο τον Εσωτεριστή?
Αυτό που έγραψα πιο πάνω, θα προσπαθήσει να εξαφανίσει την "αντιδραστική" φωνή του εσωτεριστή. Άλλωστε αν ρίξεις μια ματιά στην πορεία του ανθρώπου από καταβολής κόσμου, θα διαπιστώσεις πως εξ' αιτίας της μεθοδευμένης αντιγνώσης, πάντοτε ο εσωτεριστής δρούσε εν κρυπτώ. Δρούσε όμως και θα συνεχίσει να δρα ;)
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 22, 2007, 10:25:12

Παράθεση
Και τι θα κάνει το "Οργουελικό Καθεστώς" όταν νοιώσει κίνδυνο απο τον Εσωτεριστή?

Αυτό που έγραψα πιο πάνω, θα προσπαθήσει να εξαφανίσει την "αντιδραστική" φωνή του εσωτεριστή. Άλλωστε αν ρίξεις μια ματιά στην πορεία του ανθρώπου από καταβολής κόσμου, θα διαπιστώσεις πως εξ' αιτίας της μεθοδευμένης αντιγνώσης, πάντοτε ο εσωτεριστής δρούσε εν κρυπτώ. Δρούσε όμως και θα συνεχίσει να δρα ;)

Τι σημαίνει όμως να "δρα εν κρυπτώ" ο Εσωτεριστής?

Πέραν της "Δεδομένης Μυστικότητας Δράσεων" σε Υλικό Επίπεδο, σημαίνει πολλά περισσότερα σε "Μη Υλικά επίπεδα".

Ο Εσωτεριστής κατά βάση εκτελεί "Εσωτερικές Εργασίες". Ακόμη και σε μια φυλακή να τον κλείσεις δηλαδή, αυτός - το Πνεύμα του δηλαδή - θα "δραπετεύσει". Θα συνεχίσει να "λειτουργεί" πλην όμως "σε άλλα επίπεδα".

Σε "άλλο μήκος κύματος".

Τι θα γινόταν όμως, εαν ήταν δυνατό να του "αποκλειστεί με τεχνικά μέσα" ακόμη και αυτή η "δραστηριότητα"?

Και ποιά θα μπορούσαν να είναι αυτά τα "Τεχνικά Μέσα"?

Μήπως ας πούμε ένα "Εμφυτευμένο Microchip πολλαπλών δράσεων"?
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Ορφέας στις Μάιος 22, 2007, 14:35:03

Και ποιά θα μπορούσαν να είναι αυτά τα "Τεχνικά Μέσα"?

Μήπως ας πούμε ένα "Εμφυτευμένο Microchip πολλαπλών δράσεων"?

Μπάαα....
Γιατί να ψάχνουν για άλλα τεχνικά μέσα και λοιπές δράσεις
όταν έχουν πετύχει την ολοκληρωτική αποβλάκωση των πολιτών
με την γενναιόδωρη συμβολή και συνδρομή των ΜΜΕ ;;;;
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 22, 2007, 15:03:07
Πόσοι Εσωτεριστές όμως βλέπουν τηλεόραση Ορφέα?

Και καλύτερα, πόσοι παρακολουθούν επιστάμενα την ροή προγράμματος των ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) ώστε να "αποβλακώνονται" και να γίνονται "υποχείρια" όπως ο κάθε άννοας λάτρης των σκυλοκατινομάγαζων?

Νομίζω πως οι Εσωτεριστές, εξαιτίας της "Ιδιόρρυθμης φύσης τους", έχουν "ξεφύγει" απο τα "κλασσικά δίχτυα" τους.

Άρα, απαιτούνται πιο "προωθημένα μέσα" για τον "έλεγχό" τους.
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Ορφέας στις Μάιος 22, 2007, 17:22:09
Πόσοι Εσωτεριστές όμως βλέπουν τηλεόραση Ορφέα?

Και καλύτερα, πόσοι παρακολουθούν επιστάμενα την ροή προγράμματος των ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) ώστε να "αποβλακώνονται" και να γίνονται "υποχείρια" όπως ο κάθε άννοας λάτρης των σκυλοκατινομάγαζων?

Νομίζω πως οι Εσωτεριστές, εξαιτίας της "Ιδιόρρυθμης φύσης τους", έχουν "ξεφύγει" απο τα "κλασσικά δίχτυα" τους.

Άρα, απαιτούνται πιο "προωθημένα μέσα" για τον "έλεγχό" τους.

Συμφωνώ φίλε μου,
αν και νομίζω ότι, μπορεί να ξεφύγαν από τα κλασσικά δίχτυα τους, αλλά έχει προ πολλού βρεθεί "φάρμακο" και για κάτι "απροσάρμοστα" άτομα σαν και μας.

Κάποτε κάποιος γνωστός αδεελφός, σε μια συζήτηση για Τάγματα και ειδικά για την επίδειξη ανοχής σε θλιβερά τεκταινόμενα, πολύ σοφά είχε πει:
Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψει αυτή η λέξη να είναι το "πάπλωμα" που κουκουλώνει τον κάθε τυχάρπαστο φιλοδοξο, κενόδοξο που επιθυμεί να γίνει "κάποιος" έστω και για δυο ώρες την εβδομάδα ή τον μήνα.
 
Όλα   τα επίθετα και τα κοσμητικά, αναφέρονται σε Εσωτεριστές που έχουν καταπιεί το δόλωμα της κενοδοξίας και της επιδειξιομανίας, παραστρατώντας από την ατραπό,
καθιστώντας εαυτούς, όχι μόνον ακίνδυνους για το κατεστημένο,
αλλά και τεράστιο εμπόδιο για τους καλοπροαίρετους νεόφυτους Εσωτεριστές.   

                                       
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 22, 2007, 17:59:57
Πόσοι Εσωτεριστές όμως βλέπουν τηλεόραση Ορφέα?

Και καλύτερα, πόσοι παρακολουθούν επιστάμενα την ροή προγράμματος των ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) ώστε να "αποβλακώνονται" και να γίνονται "υποχείρια" όπως ο κάθε άννοας λάτρης των σκυλοκατινομάγαζων?

Νομίζω πως οι Εσωτεριστές, εξαιτίας της "Ιδιόρρυθμης φύσης τους", έχουν "ξεφύγει" απο τα "κλασσικά δίχτυα" τους.

Άρα, απαιτούνται πιο "προωθημένα μέσα" για τον "έλεγχό" τους.

Συμφωνώ φίλε μου,
αν και νομίζω ότι, μπορεί να ξεφύγαν από τα κλασσικά δίχτυα τους, αλλά έχει προ πολλού βρεθεί "φάρμακο" και για κάτι "απροσάρμοστα" άτομα σαν και μας.

Κάποτε κάποιος γνωστός αδεελφός, σε μια συζήτηση για Τάγματα και ειδικά για την επίδειξη ανοχής σε θλιβερά τεκταινόμενα, πολύ σοφά είχε πει:
Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψει αυτή η λέξη να είναι το "πάπλωμα" που κουκουλώνει τον κάθε τυχάρπαστο φιλοδοξο, κενόδοξο που επιθυμεί να γίνει "κάποιος" έστω και για δυο ώρες την εβδομάδα ή τον μήνα.
 
Όλα   τα επίθετα και τα κοσμητικά, αναφέρονται σε Εσωτεριστές που έχουν καταπιεί το δόλωμα της κενοδοξίας και της επιδειξιομανίας, παραστρατώντας από την ατραπό,
καθιστώντας εαυτούς, όχι μόνον ακίνδυνους για το κατεστημένο,
αλλά και τεράστιο εμπόδιο για τους καλοπροαίρετους νεόφυτους Εσωτεριστές.   

                                       


Εντάξει....οι τηλεοπτικοί μαϊντανοί πάντα θα υπάρχουν.....

Ακόμη και "Εσωτεριστές Μαϊντανοί" που περιφέρουν το δήθεν μυστήριο υφάκι τους απο παράθυρο σε παράθυρο.....

Τι κακό όμως μπορούν να προκαλέσουν αυτοί στους σοβαρούς Εσωτεριστές?

Να γελοιοποιήσουν τον Εσωτερισμό στα μάτια της Μάζας?

Η μάζα έτσι κι αλλιώς πάντα αγνοούσε, ή περιγελούσε ή φοβόταν τον Εσωτερισμό. Τίποτα καινούριο λοιπόν δεν προκαλεί ο Εσωτεριστής μαϊντανός.

Άσε που, όσον αφορά στους Υποψήφιους νεόφυτους, μπορεί (οι μαϊντανοί) να λειτουργήσουν και ως κίνητρο για να ασχοληθούν (οι Υποψήφιοι Νεόφυτοι) με τον Εσωτερισμό....

Εαν τώρα, ο κατοπινός Νεόφυτος έχει μέσα του "σπόρους Μαϊντανού" , ε θα ακολουθήσει πορεία μαϊντανού....πως λέμε, "το χούι δεν κόβεται"?!

Εαν όμως έχει μέσα του πορεία Σοβαρού Εσωτεριστή, τότε θα ακολουθήσει Σοβαρή πορεία.

Πριν 28 χρόνια περίπου το πρώτο περιοδικό Μεταφυσικής που έπεσε στα χέρια μου ήταν το "Παραψυχολογία" εαν θυμάμαι καλά. Σίγουρα , θα έγραφε πολλές "πατάτες" εκεί μέσα.

Για μένα όμως, και για πολλούς άλλους 13άχρονους τότε, ήταν η "πρώτη μας επαφή με το μυστήριο". Ήταν ένα "παράθυρο" στον κόσμο του Εσωτερισμού. Άρα, συνολικά, έκανε καλό αντί για κακό.

Για σκέψου το 1850 περίπου, το Ρεύμα των Πνευματιστών, τα ανόητα (σήμερα) πειράματά τους, τις αφελείς φυλλάδες τους και τις Ομιλίες τους.

Σήμερα φαντάζουν ως αφελή και πρωτόγονα όλα αυτά. Λέμε ότι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια τεράστια δεξαμενή χρήματος (οι αφελείς Νεόφυτοι) που την απομυζούσαν Πονηρά Ψευτομέντιουμ.

Να όμως που μέσα απο εκείνο το Αμφιλεγόμενο Πρωτόλειο Ρεύμα Εσωτερισμού ξεκίνησε το μαζικό ενδιαφέρον για τον Εσωτερισμό - στη Δύση τουλάχιστον.

Συνεπώς, η χρήση των Νόμων του Χρήματος και της Δημοσιότητας, αντί να κάνει κακό εντέλλει έκανε "καλό" στην υπόθεση του Εσωτερισμού.

Γι' αυτό πιστεύω πως, τώρα πια, αυτοί που θα θέλουν να "πλήξουν τον Εσωτερισμό" θα χρησιμοποιήσουν άλλα "Μέσα".....
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Trithemius στις Μάιος 23, 2007, 01:26:05
I am speechless...
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 23, 2007, 10:54:36
Όλο και συζητιέται, όλο και το γυροφέρνουν διάφοροι, όλο και ακούγονται διάφορες "θεωρίες συνωμοσίας".

Να λοιπόν, που είτε μέσω της Υγείας , είτε μέσω της ανάγκης ανίχνευσης "χαμένων προσώπων" , μπαίνει στη ζωή μας. Και μπαίνει δυναμικά και ταχύτατα μάλιστα.

Περί Microchip ο λόγος, που θα περιέχει σημαντικές ατομικές πληροφορίες και θα είναι εμφυτευμένο στο άτομο. Ένα scanner θα μπορεί να "διαβάζει" αυτές τις πληροφορίες.

Ταυτόχρονα, στην πιο "προωθημένη" μορφή του θα περιλαμβάνει και πομποδέκτη ικανό να στείλει και να λάβει σήμα-προσδιορισμού στίγματος απο Δορυφόρο (GPS).

Κάτι που ήδη χρησιμοποιείται στον εντοπισμό και ακινητοποίηση κλεμμένων οχημάτων και σε πιο περιορισμένη (πειραματική) κλίματα, στον εντοπισμό "ζώων".

Για να δούμε λοιπόν τα διάφορα σενάρια και στοιχεία. Ότι υπάρχει και βγαίνει προς τα έξω τουλάχιστον.
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 23, 2007, 10:56:33
Το πρώτο ενδιαφέρον άρθρο αναφορικά με έναν (απ' τους πολλούς) τρόπο δια του οποίου "ανοίγονται οι ασκοί του Αιόλου".

***************************************************** 

Ασφαλιστική εταιρεία εμφυτεύει μικροτσίπ σε ασθενείς.


Ένα εμφυτεύσιμο μικροτσίπ που αποθηκεύει ιατρικά στοιχεία θα δοκιμαστεί σε πελάτες αμερικανικής ασφαλιστικής εταιρείας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Σύμφωνα με την εταιρεία Ηorizon Blue Cross and Blue Shield, το τσιπ θα εμφυτευτεί σε 280 ασθενείς που νοσηλεύονται συχνά στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Χάκενσακ, προκειμένου να επεμβαίνει άμεσα το ιατρικό προσωπικό  και να μειωθούν τα δαπανηρά ιατρικά λάθη.
 
Η συσκευή που έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, εμφυτεύεται υποδερμικά πάνω από τον αγκώνα και περιέχει έναν κωδικό μέσω του οποίου το νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να ανακτήσει το ιατρικό φάκελο του  ασθενή σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει.
 
Η εταιρεία ελπίζει ότι το τσιπ θα βοηθήσουν τους γιατρούς να αποφύγουν τις λανθασμένες διαγνώσεις, τη χορήγηση φαρμάκων τα οποία θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν επικίνδυνα  εφόσον χορηγούνται μαζί με άλλα και την επανάληψη διαγνωστικών εξετάσεων.
 
Το πιλοτικό πρόγραμμα είναι εθελοντικό και δεν χρεώνεται στους ασθενείς. Προς το παρόν, απευθύνεται μόνο σε ασφαλισμένους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και είναι πιθανότερο να διακομιστούν δίχως να έχουν ικανότητα επικοινωνίας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Τα άτομα με διαβήτη, για παράδειγμα, μπορεί να χάσουν τις αισθήσεις τους ή να βρεθούν σε σύγχυση, εξήγησε.
 
Το τσιπ κατασκευάζεται από την VeriChip Corp. Αν το πιλοτικό πρόγραμμα αποδειχθεί επιτυχές, θα επεκταθεί και σε άλλους ασθενείς σε διάστημα περίπου δύο ετών.
 
του Τάσου Σαραντή, ΗΜΕΡΗΣΙΑ 18/7/2006 
πηγή: http://www.chiosnews.com/cn2172006507200.asp
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 23, 2007, 11:08:48
Τα παρακάτω κατετέθησαν απο μέλος του Forum ActionNemesis στον σχετικό διάλογο που διεξήχθη εκεί και αφορούν την παραπάνω δημοσίευση :

************************************************************************************

"...To εν λόγω project έχει ξεκινήσει απο το 2004 σε πιλοτική μορφή απο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης σε ασθενείς που με εθελοντική αίτηση , τους εμφύτευαν , υποδόρια ενα microchip σε κέλυφος μεγέθους , ώς και ενός κόκκου ρυζιού. Σε αυτό αποθηκεύοταν ιατρικά τους δεδομένα , έτσι ώστε να κερδίζουν χρόνο σε διαγνώσεις αλλά και να αποφεύγονται λάθη σε ιατρικές συνταγές (βλ. αλλεργίες κτλ.).

Σήμερα είναι σε πλήρη λειτουργία (απο 9.2006) και με 70$ μπορεί ο οποιοσδήποτε να υποστεί εθελοντικά την εμφύτευση για τους παραπάνω λόγους...."
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 23, 2007, 11:16:19
Λοιπόν δείτε ποιό θάναι το επόμενο δίπολο "Μαστίγιο - Καρότο" που θα μετατρέψει το microchip σε "πειρασμό"!!

Αυτό που θα βάλει τον Big Brother στη ζωή μας και θα πούμε κι ευχαριστώ!!!

Φαντάσου λοιπόν πως "χάνεις" το παιδί σου....

Είτε χάθηκε, είτε το απήγαγαν...τρελλαίνεσαι απο την αγωνία....

Άλλωστε και δυστυχώς, τόσα χάνονται κάθε μέρα....

Δεν θάθελες εκείνη τη στιγμή να μπορούσες να πάρεις το GPS και αμέσως να βρεις το "στίγμα" του παιδιού ώστε και η αστυνομία ακαριαία να τρέξει στο "κατάλληλο σημείο" και να βρει το παιδί?

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για ηλικιωμένους με Αλτσχάιμερ ή άλλες ασθένειες μνήμης.

Έχω την αίσθηση πως αυτή θάναι η "Κερκόπορτα" που θα βάλει τον Όργουελ στη ζωή μας.
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 23, 2007, 11:19:08
Άλλη μία άκρως ενδιαφέρουσα αναφορά που δημοσιεύθηκε στον ίδιο παραπάνω διάλογο απο αξιόλογο μέλος του ActionNemesis Forum :

*********************************************************************************

Ιστορία επιστημονικής φαντασίας, επεισόδιο από τα X-files ή κάτι πολύ χειρότερο, μία εφιαλτική πραγματικότητα που θα συμβεί πριν προλάβει κανείς να καταλάβει πως συνέβη;
(http://img205.imageshack.us/img205/7633/1ix6.png) (http://imageshack.us)

Ενα νέο επίτευγμα που ελαχιστοποιεί την ανάγκη να χρησιμοποιούμε χρήματα ή πιστωτικές κάρτες!

Ήδη χρησιμοποιείται από τους πλουσίους σαν όπλο κατά των απαγωγών..

Θα το χρησιμοποιήσετε για τα πλεονεκτήματά του για να εμποδίσετε την απάτη και την κλοπή...

Η motorola είναι η εταιρεία που παράγει το microchip για την MONDEX SMARTCARD
(http://img205.imageshack.us/img205/7380/6qd4.jpg) (http://imageshack.us)

Έχουν αναπτύξει διάφορα εμφυτεύματα για ανθρώπους, χρησιμοποιώντας το "bio-chip"
Το "bio-chip" έχει μέγεθος 7mm μήκος και 0,075mm πλάτος, στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού. Εμπεριέχει ένα πομπό και μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου. Η μπαταρία επαναφορτίζεται από ένα κύκλωμα θερμοστοιχείων που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα με την διακύμανση της θερμοκρασίας του σώματος.

Ο πομπός είναι ένα σύστημα μνήμης που διαβάζει πληροφορίες του microchip. Η "ανάγνωση" γίνεται με κύμματα όπως με ένα τηλεχειριστήριο.

Θυμηθείτε αυτή την εταιρεία
MONDEX
(http://img80.imageshack.us/img80/8153/4me9.jpg) (http://imageshack.us)

Περισσότερες από 250 εταιρείες και 20 χώρες εμπλέκονται στην διακίνηση της Modex στον κόσμο και πολλά έθνη είναι "προνομιούχα" να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα. Ανάμεσά τους: Μεγάλη Βρετανία, Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ισραήλ, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Ινδονησία, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Ταϋλάνδη, Ινδία, Ταϊβάν, Σρι Λάνκα, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα, Νικαράγουα, Παναμά, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, και Βραζιλία.

Υπάρχουν και άλλα smartcard συστήματα που χρησιμοποιούνται από τη Mondex, ειδικά από τότε που η MasterCard αγόρασε το 51% της εταιρείας.

Και τι έχει να κάνει αυτό με εμάς;

Ξοδεύουν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα για να ανακαλύψουν το καλύτερο σημείο στο ανθρώπινο σώμα για να τοποθετηθεί το Bio-Chip. Έχουν βρεί μόνο δύο ικανοποιητικά και αποδοτικά σημεία: το ΚΕΦΑΛΙ, κάτω από το δέρμα του κρανίου (σκάλπ) και το ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ, ειδικά του δεξιού.

(http://img80.imageshack.us/img80/3903/2mw8.png) (http://imageshack.us)

Ένα δισεκατομμύριο bio-chips κατασκευάζονται από την Mondex το χρόνο. Παράγει τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο.

Ανακάλυψαν πως αν το chip τοποθετηθεί σε κάρτα, θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Θα μπορούσε να κοπεί και οι πληροφορίες εντός τους να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν. Αφού λάβεις την κάρτα, θα λήξει μέσα σε ένα ή δύο χρόνια. Στο τέλος, τα αληθινά λεφτά θα είναι ανασφαλή στο εμπόριο.

Υπάρχει μόνο μία λύση στο πρόβλημα, την οποία ενστερνίστηκε η Μotorola...εμφύτευση του bio-chip στο δεξί χέρι ή στο κεφάλι απ' όπου δεν μπορούν να βγούν. Αν βγεί με χειρουργείο, η κάψουλα θα σπάσει και ο άνθρωπος θα μολυνθεί με το λίθιο και τα χημικά της μικρομπαταρίας, το GPS (Global Positioning System) θα εντοπίσει αν έχει αφαιρεθεί και θα ειδοποιήσει τις αρχές.

 Σημειώστε: MONDEX σημαίνει Money on your hand MON = MONetary DEX=DEXter=Right-hand side

Αν μετά από αυτή την ενημέρωση έχεις ακόμα αμφιβολίες κάνε τα ακόλουθα: Πήγαινε στο google και ψάξε τη λέξη VERICHIP και διάβασε κάποια από τα links. Κάνε το ίδιο με τις λέξεις MONDEX SMARTCARD

Δεν μπορείς πια να επικαλεστείς άγνοια..
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 23, 2007, 11:22:16
Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω εδώ, είναι το εξής:

παντού μα παντού σε αυτά τα project φιγουράρει η Verichip.

Υποθέτω πως θα μας απασχολήσει πολύ πολύ στα επόμενα χρόνια....
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 23, 2007, 11:28:20
Και πάμε τώρα στην Dark side of the Moon....

Το εφιαλτικότερο όλων είναι το "πως αλλιώς" θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα microchips.

Και η τρομακτική απάντηση είναι : Σαν ατομικοί Απινιδωτές.

Απινιδωτής είναι μια συσκευή που εμφυτεύεται κάτω απο το δέρμα σε "καρδιολογικά πάσχοντα" άτομα, ώστε την κρίσιμη στιγμή της "αρρυθμίας", η συσκευή να δίνει ένα (ισχυρό) ηλεκτροσόκ στην καρδιά για να της επαναφέρει τον φυσιολογικό ρυθμό στο "απορρυθμισμένο ηλεκτρικό της κύκλωμα".


Φαντάζομαι απο τώρα το εισαγωγικό της "κρυμμένης υποπαραγράφου" (ξέρετε, δα, αυτές που ψηφίζονται παρουσία ελαχίστων βουλευτών μετά της 12ης νυχτερινής στα κοινοβούλια όλου του κόσμου) του σχετικού νομοσχεδίου του μέλλοντος".

"Για "λόγους κοινωνικής πρόνοιας" κρίθηκε απαραίτητο να "αυξηθεί" η ενεργειακή ισχύς των microchips σε σημείο που να μπορούν να λειτουργήσουν ως "απινιδωτές" εκτάκτου ανάγκης".

Φανταστείτε λοιπόν την ημέρα που το microchip θα είναι τόσο ισχυρό ώστε να μπορεί να "εκτονώσει τόση ηλεκτρική ενέργεια", ικανή να "ακινητοποιήσει" (οδυνηρά) ένα άτομο.

Και φυσικά, γνωρίζουμε πλέον πόσο εύκολα "καθοδηγούνται" εξ'αποστάσεως τέτοιες συσκευές.

Για παράδειγμα, δεν θα χρειάζονταν δακρυγόνα πλέον. Θα βλέπαμε τους διαδηλωτές που κάποιοι έκριναν ως επικίνδυνους να πέφτουν σφαδάζοντας σαν τις μύγες.

Για να μην φανταστούμε τα επακόλουθα μιας τέτοιας ευρείας εφαρμογής των microchips, σε συνθήκες πολέμου.

Ο αντίπαλος στρατός θα έπεφτε σαν τις μύγες, θύμα του "ηλεκτρονικού πολέμου" του "ανώτερου τεχνολογικά" αντιπάλου.
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 23, 2007, 11:43:32
Αυτή η οικτρή ιστορία επικείμενης "μαζικής εθελοντικής αποδοχής" ενός τόσο "επικίνδυνου θεσμού", μου θυμίζει κάτι αηδιαστικό δυστυχώς.

Την Β.Κορέα. Και κάθε αιματοβαμμένη δικτατορία φυσικά. Τη μέρα της γιορτής του Δικτάτορα (του κάθε Πινοτσέτ ή Σελασιέ που τους κατασφάζει ομαδόν), βγαίνουν όλοι δήθεν χαρούμενοι στους δρόμους για την γιορτή του.

Ή αλλιώς, χιλιάδες άνθρωποι να βγαίνουν στους δρόμους κάθε μέρα και να αρχίζουν τη μέρα τους λέγοντας : "να είσαι καλά Μεγάλε Αδελφέ που μας φροντίζεις".

Λησμονώντας την παρακάτω επικείμενη "Μελλοντική καταθλιπτική πραγματικότητα":

Σενάριο:

"....Ένας ανίκανος κωλουπάλληλος στην τάδε υπηρεσία του Δημοσίου έχει σπάσει τα νεύρα όλου του κόσμου στην ουρά μπροστά του με την συμπεριφορά του και επειδή κάποιος δεν αντέχει πλεον και διαμαρτύρεται, ο security κρίνει πως είναι ώρα να χρησιμοποιήσει το "όπλο" του.

 Το scanner του ανιχνεύει τη συχνότητα του microchip του "δύστροπου" πολίτη και "παρεμβαίνοντας στο λογισμικό" του το "διατάσσει" να δώσει μια "επώδυνη εκκένωση" στον πολίτη που "τόλμησε να διαμαρτυρηθεί".

Ο πολίτης πέφτει σφαδάζοντας στο πάτωμα, ξερνάει  και αφρίζει σαν να έχει επιληψία. Το θέαμα είναι οικτρό. Κανείς μετά απο αυτό δεν τολμάει να "διαμαρτυρηθεί" για την συμπεριφορά του υπαλλήλου".

Κάτι ανάλογο μπορούμε να φανταστούμε για την υπέρβαση του ορίου ταχύτητος ή ακόμη και για οτιδήποτε θεωρηθεί ως "παράβαση" απο το εκάστοτε ανεγκέφαλο "όργανο της τάξης" που εν είδη Δικαστή Ντρεντ θα φροντίζει να "δικάζει", να "καταδικάζει" και να "εκτελεί παραυτα".

Ποια αντιπολίτευση, ποιός διαννοούμενος, ποιός δημοσιογράφος θα τολμήσει τότε να παει κόντρα σε κάτι τέτοιο όταν ήδη θα έχει μπει σε τόσο εκτεταμένη εφαρμογή?

Το ηλεκτροσοκ βλέπεις είναι τόσο επώδυνο.

Ασε που μια "περιορισμένου εύρους" "ηλεκτρική εκκένωση" θα μπορεί να προκαλέσει "ικανές αρρυθμίες" ώστε ο "αντιδρούντας" να πεθαίνει απο φυσιολογικά - "μη ανιχνεύσιμης σκοπιμότητας" - αίτια!!!
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 23, 2007, 11:47:03
Σημαντική παρένθεση:


Όποιος έχει δει το 24, season 4, θυμάται την σκηνή που οι τρομοκράτες σκίζουν το δέρμα του κρανίου  για να του αφαιρέσουν τον μικροπομπό δορυφορικής παρακολούθησης που του είχε εμφυτεύσει η Αντιτρομοκρατική.

Πιστεύει κανείς πως επρόκειτο περί επιστημονικής και χολιγουντιανής φαντασίας?

Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 23, 2007, 11:57:23
Τελικά, το "project microchip" εκτυλίχθηκε κάπως έτσι:

Πρώτα, διαμόρφωσαν τεχνολογία (GPS).

Μετά, διαμόρφωσαν Case Studies ως practising: δηλ.Lo Jack ( εντοπισμός και ακινητοποίηση κλεμμένων αυτοκινήτων), εντοπισμός χαμένων κατοικιδίων ζώων στα οποία ειχε εμφυτευθεί microchip εντοπισμού.

 Και φυσικά, να μην "ξεχνάμε" τις "αντίστοιχες εφαρμογές" των διαφόρων αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών που χρησιμοποίησαν την συγκεκριμένη τεχνολογία ήδη σε παρακολουθήσεις ατόμων.

Τώρα, πλησιάζει απλώς η ώρα να το εφαρμόσουν εκτεταμένα στον πληθυσμό.

Φυσικά, δεν είναι ώριμες οι "συνθήκες" για να το "επιβάλλουν".

Απαιτείται μια "κρίσιμη μάζα" εθελοντικής εφαρμογής πρώτα, ως "βάση εκκίνησης" και μετάβασης στην "επόμενη μέρα".

Να το "υιοθετήσει" δηλαδή, εθελοντικά, η πλειοψηφία του πληθυσμού προτού αποφασίσουν να το "επεκτείνουν" σε ακόμη περισσότερους (έντεχνα , δηλ. με "πονηριά") και μετά στους τελευταίους "αντιδραστικούς" με μέτρα "επιβολής".

Έτσι, το Marketing αυτού του project - όπως κάθε Τμήμα Marketing που σέβεται τον εαυτό του - αναζητεί τρόπους να "τοποθετήσει" το "νέο προιόν στην αγορά".

Εντοπίζουν λοιπόν, "πρώτες ανάγκες" που δύναται να "καλυφθούν" με αυτή την τεχνολογία (microchip).

Και φυσικά, πρώτοι έρχονται πάντα οι "Λόγοι Υγείας".

Το microchip λοιπόν – σε πρώτη φάση - περιλαμβάνει το "ιατρικό ιστορικό" του «εθελοντή ασθενούς. Αργότερα, πιθανότατα θα διασυνδεθεί και με άλλες εμφυτεύσεις (πχ μηχανισμός παραγωγής και παροχής ινσουλίνης), ή θα επιτελεί και άλλες εργασίες, (πχ μείωση αδρεναλίνης, έκχυση ηρεμιστικών ουσιών, λειτουργία ως απινιδωτής , κλπ κλπ).

Τέτοιες λειτουργίες θα το κάνουν πολύτιμο στα μάτια ανθρώπων που κινδυνεύουν να πέσουν νεκροί από λεπτό σε λεπτό εξαιτίας μιας ασθένειάς τους.

Και οι εφαρμογές για λόγους υγείας καλύπτουν μια τεράστια μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού.

Και μόνο μέσω αυτής της «φιλοσοφίας» θα έχουν αποκτήσει την κρίσιμη μάζα «διείσδυσης» του εμπορεύματος στην αγορά – αυτό που τους χρειάζεται δηλαδή.

Την κατάλληλη στιγμή και για να μειώσουν τα νοσήλεια και τις χαμένες εργατοώρες των Δημοσίων Συστημάτων Υγείας, θα υποχρεωθεί ακόμη μεγαλύτερη μερίδα πληθυσμού να τα εμφυτεύσει.

Αυτή θα είναι η "Κρίσιμη Καμπή": το "Μεταβατικό Στάδιο". Το σημείο "0". Εκεί που θα παύσει πλέον η "Εθελοντική Βάση" εφαρμογής του προγράμματος και θα ξεκινήσει η


                                                        «Πρώτη Επιβολή»


Ταυτόχρονα, τρέχει και το «δεύτερο project τοποθέτησης του εμπορεύματος στην αγορά». Σαν μέσο αντικατάστασης των πιστωτικών καρτών. Έτσι, θα καλύψουν ακόμη μεγαλύτερη μερίδα πληθυσμού (και πάλι εθελοντικά). Την «κατάλληλη στιγμή» θα δούμε να επιβάλλεται ως το μοναδικό σύστημα συναλλαγών.


                                             Αυτή πιθανότατα θα είναι η «Δεύτερη Επιβολή».

Σε Τρίτη φάση, το microchip θα περιλαμβάνει και «πλήθος άλλων προσωπικών δεδομένων». Αρχίζοντας από την Αστυνομική ταυτότητα, το Διαβατήριο, φορολογικά και ασφαλιστικά δεδομένα, ποινικό μητρώο και πάει λέγοντας. (θυμίζει μήπως κάτι από την «Σφραγίδα του Θηρίου»? Μπα, σύμπτωση θάναι!!)

Ταυτόχρονα, θα έχει λανσαριστεί και ως η «πανάκεια» για τον εντοπισμό «χαμένων προσώπων» (πχ παιδιά, ηλικιωμένοι, πάσχοντες από ασθένειες μνήμης, πιλότοι , αλιείς, ναυτικοί, στρατιώτες, κλπ)

Οι συνθήκες θα έιναι ώριμες πλέον για να επιβληθεί η «πλήρης εφαρμογή» του microchip σε όλο τον πληθυσμό.

Οι συνέπειες μιας τέτοιας «κατάστασης» είναι περισσότερο από εμφανείς.

Σε ποιο σημείο της παραπάνω «άκρως επαγγελματικής Μεθόδευσης» πιστεύετε πως μπορεί να παρέμβει αντιδρώντας κάποιος φίλοι μου?

Μην ξεχνάμε πως στο πρώτο στάδιο, το project εφαρμόζεται «εθελοντικά».

Πως μπορείς να χτυπήσεις κάτι που εφαρμόζεται εθελοντικά?

Θα πεις σε κάποιον καρδιοπαθή «μην βάλεις εμφυτεύσιμο απινιδωτή» (που συν τοις άλλοις θα είναι και 500 φορές μικρότερου μεγέθους απο αυτόν που χρησιμοποιείται σήμερα - συνεπώς και πιο ανώδυνη τοποθέτηση) που θα σου σώσει τη ζωή άπειρες φορές» διότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί μετά «έτσι κι έτσι»?

Αδιαφορώ θα σου πει. Εγώ ξέρω πως σε κάθε «αρρυθμία» της καρδιάς μου κινδυνεύω να πέσω νεκρός. Κι αυτός ο «εμφυτευμένος μηχανισμός» θα με σώζει κάθε φορά.

Τι μπορείς να του πεις τότε?

Ότι με κάθε μηχανισμό που εμφυτεύτετε πάνω σας φέρνετε πιο κοντά τον Μεγάλο Αδελφό?

Έχει αυτιά να ακούει "θεωρίες" πιστεύουμε κάποιος που νοιώθει άμεσα να κινδυνεύει η "ζωή" του?

Και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία δυστυχώς του πληθυσμού.
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Trithemius στις Μάιος 23, 2007, 17:33:28
Σίγουρα, τα όσα μας παραθέτεις (αν και οι "ανήσυχοι νόες" ήδη τα γνωρίζουν), είναι πολύ σημαντικά και ρεαλιστικά. Εγώ όμως δεν θέλω να είμαι τόσο απαισιόδοξος. Το όλο ζήτημα με τον ηλεκτρονικό έλεγχο είναι φυσικό να έχει και τις σχετικές αντιδράσεις από ακτιβιστές κι όχι μόνο. Θεωρώ βέβαιο πως μόλις κυκλοφορήσει το τσιπ, θα βρεθεί και τρόπος απενεργοποίησης ή παραπλάνησής του. Είναι όπως τα συστήματα συναγερμού των αυτοκινήτων. Είναι να μη σου το βάλουν στο μάτι. Τότε ακόμα και ο πιο εξελιγμένος συναγερμός μπορεί να απενεργοποιηθεί από τους γνώστες. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τα προγράμματα των υπολογιστών. Τη γνήσια-κλειδωμένη έκδοση ακολουθεί πάντα η "σπασμένη" έκδοση. Είναι να μην αποφασίσει ο hacker να ασχοληθεί με ένα πρόγραμμα.

Ζήτω ο (νέος) κυβερνοπόλεμος :o :o
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 24, 2007, 11:12:04
Ναι αλλά τώρα ερχόμαστε στο "προκείμενο".

Όταν εκτελείς μια "εσωτερική εργασία" (πχ Διαλογισμό) "λειτουργείς σε συγκεκριμένο μήκος κύματος".

Για τον "Τεχνικό Γνώστη" λοιπόν - που μπορεί να "ανιχνεύσει" εκείνη την συχνότητα και συνεπώς αυτή την "δραστηριότητα" - , φαίνεται ξεκάθαρα πως "κάτι κάνεις".....κι εννοώ φυσικά τον "Big Brother" που μέσω του microchip θα μπορεί να "ανιχνεύει" αυτή σου την "εσωτερική δραστηριότητα"....

Να βλέπει εννοώ, πως "ενεργοποιήθηκες" μέσα σε αυτή την "άλλου κύματος δραστηριότητα".

Εαν αυτό το "κάτι", αυτές οι "εσωτερικές εργασίες" χαρακτηριστούν λοιπόν, μια μέρα των ημερών, ώς "απαγορευμένες" (για μια ακόμη φορά στην ανθρώπινη ιστορία), τότε, πολύ εύκολα αυτό το microchip θα μπορούσε να "εκλύει" ηλεκτρική ενέργεια ικανή να σε "αποσυντονίσει απο την συγκέντρωσή σου" ή ακόμη και να σε "τιμωρήσει φανερά" (σε ένα πιο προχωρημένο, θρασύ μελλοντικό επίπεδο).

Επίσης, ακόμη και όταν βρεθεί ο τρόπος να "΄σπάσει" το λογισμικό του και να παρέμβεις στον κώδικά του, πάντα θα το γνωρίζει ο "Big Brother".

Ακόμη και σήμερα, ναι μεν όλα τα λογισμικά "σπάνε" με hacking, αλλά πάντα μα πάντα το γνωρίζει ο κατασκευαστής και ισχυροποιεί το "προιόν" του - είτε με firewalls είτε - πολύ χειρότερα - με αυτοκαταστροφικά συστήματα.

Και καλά να γίνεται ο "κυβερνοπόλεμος" σε ένα ψυχρό "διαδίκτυο".....

Δεν νομίζω να είναι καθόλου όμως το ίδιο να διεξάγεται "πόλεμος εκκενώσεων" μέσα στο ίδιο σου το κρανίο....

πχ

εσύ ως hacker επιτίθεσαι στο λογισμικό του microchip κι αυτό απαντάει αμυντικά με "ηλεκτρική εκκένωση" στον εγκέφαλό σου και στην καρδιά σου.....

Ποιός θα το ρισκάρει κάτι τέτοιο Anon?

Και καλά, τεχνικοί και hackers φυσικά και θα βρεθούν....

Και πειραματόζωα θα βρεθούν.....

Πιστεύεις όμως πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε ευρεία κλίμακα τέτοιο hacking?

Έχεις ιδέα τι σημαίνει "αρρυθμίες" μέχρι θανάτου φίλε μου?

Αυτό προκαλεί η "εκκένωση" στο νευρικό σύστημα....

Κι όποιος τις νοιώσει έστω και μια φορά στη ζωή του, τρέμει σαν το ψάρι στην σκέψη τους και μόνον.....

Χώρια τον κίνδυνο "ρήξης του microchip" απο "υπερθέρμανση" (είτε τυχαία - λόγω της "μάχης" - , είτε "εσκεμμένη"), που σημαίνει μοιραία μόλυνση του οργανισμού απο τα "χημικά" του......πχ η μπαταρία λιθίου που λέγαμε πιο πάνω....
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Ορφέας στις Μάιος 24, 2007, 15:12:13
Το καλό με τα εφιαλτικά αυτά σενάρια είναι ότι, ακόμα καλά είμαστε,
το τρομακτικό όμως είναι ότι,
δεν θάμαστε για πολύ καιρό ακόμα....
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Trithemius στις Μάιος 25, 2007, 21:33:31
Δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος φίλε Avaris. Είναι στη φύση μας η (αποτελεσματική) αντίσταση ενάντια σε κάθε απόπειρα επιβολής και καταστολής των δικαιωμάτων μας. Είμαι σίγουρος πως αυτό που περιγράφεις κάποτε θα συμβεί ως ένα βαθμό. Αλλά είμαι επίσης σίγουρος πως θα υπάρχει και η αποτελεσματική αντίδραση-αντίσταση. Όλα εμπίπτουν στο νόμο των διπόλων ;)
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Ορφέας στις Μάιος 26, 2007, 10:58:37
Δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος φίλε Avaris. Είναι στη φύση μας η (αποτελεσματική) αντίσταση ενάντια σε κάθε απόπειρα επιβολής και καταστολής των δικαιωμάτων μας. Είμαι σίγουρος πως αυτό που περιγράφεις κάποτε θα συμβεί ως ένα βαθμό. Αλλά είμαι επίσης σίγουρος πως θα υπάρχει και η αποτελεσματική αντίδραση-αντίσταση. Όλα εμπίπτουν στο νόμο των διπόλων ;)

Οι κάμερες παρακολούθησης ήδη λειτουργούν και τα ΜΜΕ με τους "BIG BROTHER" προετοιμάζουν τις μάζες να μην αντιδρούν.
Η κοινωνία έντεχνα αποπολικοποιείται....
Οι άνθρωποι αποκοινωνικοποιούνται και μεταβιβάζουν τα δικαιώματά τους πλέον σε εταιρείες, κάτω από τον μανδύα της ύπουλης νοοτροπίας, ότι η μετβίβαση αρμοδιοτήτων, μας απαλάσσει από πρόσθετα βάρη και ευθύνες....
Η παράδοση, που κατά μία έννοια είναι ένα ισχυρό προπύργιο άμυνας ενάντια στην ισοπέδωση του πολυπολιτισμικού κυκεώνα που προωθείται, εγκαταλείπεται στην λήθη....

Η κακή χρήση της τεχνολογίας, μας έκανε μανιακούς καταναλωτές του νεωτερικού, αφαιρώντας μας και τα τελευταία ίχνη συνειδητής κριτικής, καταλύοντας ουσιαστικά και τις τελευταίες ασπίδες προστασίας σε ότι μας "πλασσάρουν".

Και οι τελευταίοι πυρήνες αντίστασης, είτε συκοφαντούνται (π.χ. οικολόγοι, ακτιβιστές κλπ) είτε αλλοιώνονται από τα ΜΜΕ και φθίνουν επικίνδυνα εξαιτίας της επιδημικής εξάπλωσης του ωχαδερφισμού....

Δυστυχώς επαληθεύεται ότι οι απαισιόδοξοι είναι οι καλύτερα γνωρίζοντες....
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Μάιος 26, 2007, 11:03:21
Το θέμα των ημερών είναι δυστυχώς η εξαφάνιση της μικρής τετράχρονης Βρετανίδας στην Πορτογαλία.

Πως λέτε να νοιώθουν οι γονείς της στην λαχτάρα τους να την βρουν σώα και αβλαβή και μάλιστα γρήγορα?

Εαν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω το χρόνο και να της εμφυτεύσουν microchip με GPS (μηχανισμός δορυφορικού εντοπισμού), τι λέτε?

 

                                                    Θα δίσταζαν να το κάνουν?
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Ιούνιος 08, 2007, 13:16:32
«Τελικά, ο ισόβιος τρόμος που διαποτίζει τον δούλο, δημιουργεί την εκφυλιστική συνείδηση της υποταγής και εξελίσσεται σε δεύτερη φύση, σε βιολογικό στίγμα.

Αυτή την ψυχική εξουθένωση, που δεν αφορά μόνο τους δούλους της αρχαιότητας αλλά και κάθε υποταγμένο και τυραννούμενο άτομο επί μακρότατο χρονικό διάστημα, εξεικονίζει ένα περιστατικό που ιστορεί ο Ηρόδοτος.

Οι Σκύθες, ύστερα από μια νικηφόρα εκστρατεία – ΣΤ’ αι. π.Χ. – στη χώρα των Μήδων, εγκαταστάθηκαν εκεί επί 28 χρόνια. Στο μεταξύ, στη Σκυθία οι γυναίκες που απόμειναν χωρίς σύζυγο ζευγάρωναν με τους δούλους και γεννοβολούσαν.

 Και όταν οι πολεμιστές ξαναγύρισαν βρέθηκαν μπροστά στη νέα γενεά που δεν είχε συνείδηση της καταγωγής και αντιμετώπισε τους «παρείσακτους» με τα όπλα. Μάχες σκληρές ξέσπασαν στην περιοχή της Κριμαίας αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι απόγονοι των δούλων φαίνονταν αήττητοι.

 Ώσπου ένας Σκύθης πρότεινε νέα τακτική για την καθυπόταξή τους. Άδικα σκοτωνόμαστε, είπε. Αφήνω που αφανίζουμε τους σκλάβους μας.


                        Ας παρατήσουμε τα όπλα και ας πιάσουμε το βούρδουλα – «μάστιγας αντί όπλων».


 Ως τώρα, βλέποντάς μας με όπλα θαρρούν πως είμαστε ίσοι και από την ίδια γενιά. Αλλά όταν εμφανισθούμε με το μαστίγιο στο χέρι θα καταλάβουν πως είναι σκλάβοι μας και θα καταθέσουν τα όπλα.

 Έτσι ακριβώς έγινε. Αντικρύζοντας οι νέοι τους Σκύθες με τα μαστίγια στο χέρι εγκατέλειψαν ομαδικά το πεδίο της μάχης»
(Κ.Σιμόπουλου, "Βασανιστήρια και Εξουσία", σ.37 38).


Ηθικόν Δίδαγμα:

Η Παλαιά Τάξη Πραγμάτων πολεμάει τους "αντιδρούντες" με τα κλασσικά όπλα.....πχ δακρυγόνα και συλλήψεις

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα πολεμάει με άλλα όπλα....που θα αποδεικνύουν στην πράξη το "ανυπέρβλητό" της.....πχ το microchip που θα καταφέρνει ακόμη και τον νοητικό έλεγχο μέσω της "απαγόρευσης πχ των κυμάτων Α, Δ , Θ (κύματα "Βαθύ Διαλογισμού") κλπ επί ποινή "ηλεκτρικής εκκένωσης"

Ή ας πούμε ,

το παράδειγμα της ληστείας.....

"...ο επίδοξος διαρρήκτης πλησιάζει την βιτρίνα του καταστήματος "στόχου".....με το που προσπαθεί όμως να παραβιάσει οποιοδήποτε τμήμα του καταστήματος νοιώθει το microchip της Κεντρικής Μονάδας του Συναγερμού (που είναι ρυθμισμένο να αναγνωρίζει την συγκεκριμένη ώρα ως διάρρηξη την προσέγγιση του οποιουδήποτε εμφυτευμένου microchip) "αλληλεπιδρά" μαζί του δημιουργώντας "ηλεκτρική εκκένωση" στο κρανίο του διαρρήκτη....

είναι άγνωστο εαν θα ζήσει ή όχι αυτό το άτομο.....πιθανότατα όχι....λίγοι θα επιζούσαν απο μια Μαρμαρυγή υπο συνθήκες λιποθυμίας και χωρίς άμεση ιατρική περίθαλψη"
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Ιούνιος 23, 2007, 10:13:07
Μια βασικότατη παράμετρος της Οργουελικής Μελλοντολογίας είναι η παρακάτω :


                                                            Η Δίωξη των "Διαφορετικών"


Το «Σώμα» αυτό των «Διαφορετικών» αποτελούνταν πάντα από κάποια «Βασική Σύνθεση».

Τα άτομα που είχαν κάποιες «Παράξενες Ιδιότητες», που «ξέφευγαν» από τα «συνηθισμένα».

«Προικισμένοι» με διάφορες εκφάνσεις της Δύναμης, όπως της Διόρασης, της Θεραπείας, της Υποβολής, της Μαντείας και χίλιες δυο άλλες.

Συνολικά, η Ιστορία τους ονόμασε «Μάγους» και «Μάγισσες».

Οι άνθρωποι αυτοί (οι Διαφορετικοί) είχαν την μοίρα της πόρνης. Όλοι ήθελαν τις υπηρεσίες τους μα κανείς δεν ήθελε επίσημα σχέσεις μαζί τους.

Και κάθε «πολιτικοκοινωνική κακοδαιμονία», ξεσπούσε πάνω τους όντες εύκολα εξιλαστήρια θύματα.

Ο ρόλος τους αυτός ως «εύκολα εξιλαστήρια θύματα» τους μετέτρεψε σε ένα χωνευτήρι που οι «εκάστοτε κρατούντες» φρόντιζαν να «γεμίζουν» κατά καιρούς με κάθε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» (αντιφρονούντες). Δεν είχαν, άλλωστε, παρά να τους βαφτίσουν «Μάγους» κι αυτό ήταν όλο.

Τουλάχιστον οι πιο "Σύγχρονοι" που αντιπαθούσαν τις "λεπτότητες" και τις "αβρότητες" προς τους ιδεολογικοθρησκευτικά "διαφορετικούς".

Οι "παλαιότεροι" ήταν πιο "εκλεπτυσμένοι" στις "κατηγορηματικές ορολογίες" τους. Σχημάτιζαν "δημόσια κατηγορητήρια" υπό τον ευρηματικό τίτλο "Εισήγαγε Καινά Δαιμόνια στην Νεολαία μας"......

Το «έντονα ετερόκλητο» της «σύνθεσης» αυτού του «Σώματος των Διαφορετικών» κατέστησε απαγορευτική την Μαζική Αντίδραση αυτών των «Ιστορικών Θυμάτων».

Μα και ο "πνευματικός προσανατολισμός" της μη-αντίδρασης αυτών των πνευματικών ανθρώπων επίσης προώθησε το πνεύμα της μη μαζικής και οργανωμένης αντίδρασης.

Ο ρόλος αυτός που κάποτε έπαιξαν η Ι. Εξέταση και τα Ιερατεία σε αγαστή συνεργασία με τα Καθεστώτα της εκάστοτε εποχής δεν εξέλειπε δυστυχώς ούτε από την σημερινή σύγχρονη (και κατ’ επίφασιν φιλελεύθερη) κοινωνία.

Τα Καθεστώτα (κάθε χρώματος) θέλησαν να διατηρήσουν το πολύτιμο αυτό «χωνευτήρι» των «αντιδραστικών». Τους έλλειπε δυστυχώς όμως ο βασικός Παράγοντας: μια Ι. Εξέταση.

Και την βρήκαν στο όνομα της Ψυχιατρικής.

Αυτή είναι που καθορίζει πλέον τα επίσημα πρότυπα της κοινωνικά αποδεκτής συμπεριφοράς. Όποιος ξεφεύγει «διώκεται».


Αυτό πως μεταφράζεται?

                                     Απαγορεύεται , εξ' ου και διώκεται η «ευαισθησία».

Το «χωνευτήρι» λοιπόν διατηρήθηκε. Και όπως πάντα στην Ιστορία, ποικίλες «κατηγορίες Διαφορετικών» φρόντιζαν πάντα να το κρατάνε «γεμάτο».

Άλλοτε Αριστεροί, άλλοτε ομοφυλόφιλοι, άλλοτε "εταίρες", μα πάντα την βασική συμμετοχή είχαν οι ίδιοι που την είχαν σε όλη την Ιστορία.

Οι «Μάγοι» και οι «Μάγισσες». Ή αλλιώς,


                                                        οι Ψυχικά Ευαισθητοποιημένοι.


Γιατί, πως άραγε πιστεύουμε πως φέρεται η κοινωνία σε ένα «Ψυχικά προικισμένο παιδί» ?

Με κατανόηση για τις «extra terestra” δυνάμεις του?


                                                               Ή μήπως με «ντροπή» και «φόβο»?


Πόσα από αυτά τα παιδιά άραγε φτάνουν «ήρεμα», «ώριμα» και «νηφάλια» στην ενηλικίωση όπου θα έχουν πλέον μια ευκαιρία να "συμβιώσουν" ή και να "αναπτύξουν" τις "δυνάμεις" τους?

Και τι θα γίνει εάν «πιέσεις» άραγε ένα τέτοιο «προικισμένο νήπιο» να "μετατρέψει" σε κοινωνικά αποδεκτό το ψυχικό του προφίλ, θεωρώντας το ως «τρελλό» που «χρήζει ψυχιατρικής θεραπείας»?

Σε μια παιδική εκπομπή , τα Bionicles, η Νοκάμα λέει στον Βακάμα – η υπερδύναμη του οποίου είναι τα «οράματα» που βλέπει αλλά δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη :

«τα οράματα άραγε είναι ένδειξη παράνοιας ή Μηνύματα από το Μεγάλο Πνεύμα»?

Αυτό είναι το ερώτημα που αρνείται να «αποδεχτεί» και να «απαντήσει» η Ψυχιατρική.


Τα «οράματα» και γενικά αυτές οι «εκδηλώσεις του παράξενου και υπερφυσικού», για την Ψυχιατρική είναι «παράνοια» και μόνον.

Ενίοτε Νευρώσεις, άλλοτε Ψυχώσεις , όπως και νάχει όμως, μια «πάθηση».

Συνεπώς, το άτομο αυτό, θεωρείται «ασθενής», δηλαδή, άχρηστος κι ενίοτε «επικίνδυνος» για την κοινωνία.

Το αν αυτό το «νήπιο» έχει ικανότητες τηλεκίνησης, τηλεθραύσης, τηλεπάθειας ή πέφτει σε «εκστάσεις» και βλέπει «οράματα», για την Ψυχιατρική είναι άντε μια Επιληψία και «καθάρισε».

Εάν αυτό το νήπιο ζούσε, έστω ακόμη και  σε μια κοινωνία Σαμάνων, θα είχε σαφώς καλύτερη και προσεκτικότερη αντιμετώπιση.

 Θα γινόταν αντιληπτό το «χάρισμά» του, και φυσικά θα «εκπαιδεύονταν» από τον «Γηραιό Σαμάνο» της κοινότητας και κάποια μέρα θα παρείχε τις "υπηρεσίες" του στην Κοινότητα.

Στην σύγχρονη δυτική κοινωνία όμως, η Ψυχιατρική Αστυνομία θα το καταδικάσει να μπαινοβγαίνει σε λευκά κελιά, σε ζουρλομανδύες, σε ηλεκτροσόκ και βαριές φαρμακευτικές αγωγές.

Αυτή ακριβώς η "ανέναη Διωκτική πρακτική" των "Ψυχοπνευματικά Διαφορετικών" είναι και η Επίφοβη πλευρά του Οργουελισμού όσον αφορά τους Ψυχικά Ευαισθητοποιημένους (βλ. Εσωτεριστές).
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Νοέμβριος 08, 2007, 19:06:41
(Όργουελ Συνέχεια).....ή αλλιώς , "καλώς μας ήλθες Όργουελ"
Η Ε.Ε. θεσπίζει νέα αμφιλεγόμενα «τρομο-αδικήματα»


Κυνήγι τώρα ...τρομο-μαγισσών και στο Ιντερνετ


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ (Ελευθεροτυπία)


Είσαι άραγε από αυτούς τους ανήσυχους τύπους που ψάχνουν στο Ιντερνετ ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες και πληροφορίες, με ριζοσπαστικές απόψεις για φλέγοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα; Στέλνεις μήπως τις διευθύνσεις αυτές με e-mail σε άλλους ή σχολιάζεις δηκτικά και επιθετικά διάφορα γεγονότα της επικαιρότητας σε δικό σου ή ξένο blog; Καλό θα ήταν από εδώ και στο εξής να είσαι περισσότερο προσεκτικός.


Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ήδη θέσει υπό ασφυκτική παρακολούθηση τον κυβερνοχώρο και δεν αποκλείεται να βρεθείς ξαφνικά αλυσοδεμένος, ως σκληρός τρομοκράτης, κατηγορούμενος για εγκλήματα που δεν είχες καν φανταστεί!

Το άκρως επικίνδυνο κυνήγι «τρομο-μαγισσών» επεκτείνεται, επισήμως πλέον, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στόχος των νέων «τρομο-κυνηγών» είναι ο εντοπισμός των κρυμμένων θυλάκων «τρομοκρατών» που χρησιμοποιούν το Ιντερνετ για την προώθηση των εγκλημάτων τους. Πολλοί εκτιμούν, όμως, ότι τα πραγματικά θύματα της νέας «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας θα είναι τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Στο όνομα της ασφάλειας, τίθεται υπό αμφισβήτηση (για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση) η ελευθερία έκφρασης και διακίνησης ιδεών.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάθεση από την κυβέρνηση νομοσχεδίου που αναθέτει στην ΕΥΠ την «επιτήρηση» του Διαδικτύου για την πάταξη των κυβερνοεγκλημάτων, αποκαλύπτεται ότι οι χώρες της Ε.Ε. (μαζί και η Ελλάδα) προχωρούν ακάθεκτες στη θέσπιση νέων, αμφιλεγόμενων «τρομο-αδικημάτων».

Τα πιο σημαντικά από αυτά αφορούν:

1. Τη δημόσια πρόκληση για διάπραξη τρομοκρατικού αδικήματος. Ποινικοποιείται η διάθεση ή η με οποιονδήποτε άλλον τρόπο διάδοση μηνυμάτων στο κοινό, με στόχο να παρακινήσει κάποιους στη διάπραξη εγκλημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Είναι τελείως αδιάφορο εάν το επίμαχο μήνυμα συνηγορεί άμεσα ή έμμεσα υπέρ των τρομοκρατικών εγκλημάτων. Αρκεί απλώς να απειλείται ο κίνδυνος διάπραξής τους!


2. Τη στρατολόγηση για πράξεις τρομοκρατίας. Αφορά όσους ζητούν ή προτρέπουν άλλους στη διάπραξη συγκεκριμένων τρομο-εγκλημάτων.

3. Την εκπαίδευση για τρομοκρατία. Τιμωρείται όποιος εσκεμμένα προμηθεύει σε άλλους οδηγίες για κατασκευή εκρηκτικών, άλλων επικίνδυνων ουσιών ή ειδικών τεχνικών, με στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών.

Οι νέες κατηγορίες αδικημάτων θα προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα, από το 2002, λίστα εγκλημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία, και τα οποία όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. οφείλουν να τιμωρούν. Η Ελλάδα ενσωμάτωσε με νόμο, το 2004, την αρχική λίστα των 22 τρομο-εγκλημάτων στο εσωτερικό της δίκαιο.

Στη λίστα αυτή, εκτός των τριών παραπάνω νέων αδικημάτων, θα προστεθούν και άλλα τρία, αμιγώς ποινικά εγκλήματα, που η απόφαση-πλαίσιο της Ε.Ε. είχε παραλείψει τότε. Είναι τα εγκλήματα της διακεκριμένης κλοπής, της εκβίασης και της κατασκευής και χρήσης πλαστού διοικητικού εγγράφου, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται από τους νομικούς στο αδίκημα της «δημόσιας πρόκλησης» για τέλεση πράξεων τρομοκρατίας, καθώς ο ορισμός που δίδεται από το σχέδιο της νέας απόφασης-πλαίσιο θεωρείται ιδιαιτέρως ευρύς.

Οπως παρατηρεί η ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Statewatch», ο ορισμός αυτής ως τρομο-αδικήματος θα μπορούσε να οδηγήσει ευθέως στην ποινικοποίηση της έκφρασης πολιτικών απόψεων (π.χ. για την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή), ακόμη και αν οι απόψεις αυτές δεν δικαιολογούν πράξεις τρομοκρατίας. Θα είναι αρκετό ίσως για τις Αρχές να πιθανολογήσουν ότι υπάρχει «κίνδυνος» να συμβούν οι πράξεις αυτές!

Η επίσημη δικαιολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι πρέπει να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος στο Ιντερνετ, το οποίο δυστυχώς εκμεταλλεύονται οι τρομοκράτες για να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν «τοπικούς οπαδούς» τους. «Το μετατρέπουν έτσι σε εικονικό (virtual) κέντρο εκπαίδευσης υποψήφιων τρομοκρατών», αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της νέας απόφασης-πλαίσιο, που επιδιώκει την εφαρμογή των πρακτικών και νομικών χειρισμών από όλα τα κράτη-μέλη.

Αυτό που επιδιώκεται μέσα από τη γενικευμένη επιτήρηση του Διαδικτύου είναι να ελεγχθεί η ελεύθερη ροή πληροφοριών, καθώς θεωρείται σημαντική πηγή «ριζοσπαστικοποίησης συνειδήσεων και στρατολόγησης νέων σε ηλικία τρομοκρατών».

Την καθιέρωση των ίδιων ακριβώς εγκλημάτων προβλέπει και η πρόσφατη Σύμβαση για την Πρόληψη της Τρομοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία έχει υπογράψει η Ελλάδα από το 2005. Οπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης, η κυβέρνηση προτίθεται να την επικυρώσει σύντομα, μετατρέποντας σε εσωτερικό δίκαιο και τα αδικήματα έκφρασης γνώμης που περιλαμβάνονται σ' αυτήν.

Υπάρχει όμως μια ουσιώδης διαφορά: η Ευρωπαϊκή Σύμβαση θέτει δικλίδες ασφαλείας, ορίζοντας ρητά ότι η ποινικοποίηση των παραπάνω αδικημάτων δεν μπορεί να γίνεται χωρίς σεβασμό στην ελευθερία έκφρασης, στο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και στην ανεξιθρησκία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Διεθνή Σύμβαση Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Αντίθετα, στη πρόταση της Ε.Ε. δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά στα θεμελιώδη αυτά ανθρώπινα δικαιώματα. Απλώς, σε μια παράγραφο διευκρινίζεται ότι τα νέα αδικήματα δεν αφορούν τη διάδοση επιστημονικών, ακαδημαϊκών ή δημοσιογραφικών πληροφοριών.

Αόριστη και ασαφής είναι και η αναφορά ότι «η δημόσια έκφραση ριζοσπαστικών, πολεμικών ή αντιτιθέμενων απόψεων επί ευαίσθητων πολιτικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της τρομοκρατίας, δεν ποινικοποιούνται». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

πηγή: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=19671128
Τίτλος: Απ: Όργουελ και Εσωτερισμός!
Αποστολή από: Avaris στις Νοέμβριος 16, 2007, 19:02:33
Λοιπόν, όσο ψάχνουμε θα βρίσκουμε "διαμάντια" όσον αφορά στα βήματα εισόδου του Οργουελισμού στη ζωή μας:

Να ένα ακόμη εύρημα :

****************************************

Το Διαδίκτυο των «Σοφών»

Δύο προγραμματιστές φιλοδοξούν να ταξινομήσουν την ανθρώπινη διαδικτυακή έκφραση βάσει δεικτών «ηλιθιότητας» με τη χρήση του λογισμικού που κατασκευάζουν.


   
Παρακολουθώντας διαδικτυακές συζητήσεις μέσα στα blogs και τα φόρουμ (forums) είναι εύκολα αντιληπτό ότι σε πολλές περιπτώσεις οι διαφορές των χρηστών δεν περιορίζονται στα ενδιαφέροντα και τις απόψεις τους, αλλά και στο μορφωτικό τους επίπεδο, όπως αυτό αποτυπώνεται στη γραφή, σύνταξη και γραμματική των προτάσεών τους. Ξεκινώντας από εκεί λοιπόν, ο Γκάμπριελ Ορτίζ και ο Πολ Σταρ, ενοχλημένοι - όπως οι ίδιοι δηλώνουν - για την αναρχία που επικρατεί στις δικτυακές συζητήσεις, εργάζονται για τη δημιουργία μιας υπηρεσίας, που θα «φιλτράρει» τα σχόλια και τις σκέψεις των χρηστών από γραμματική, συντακτική αλλά και νοηματική άποψη.

StupidFilter: Ο κριτικός της ελεύθερης διαδικτυακής σκέψης

Η δημιουργία ενός τέτοιου προγράμματος δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Στην ουσία πρόκειται για μια μηχανή που στην τελική της μορφή θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει ένα κείμενο-σχόλιο και να επιτρέψει ή όχι τη δημοσίευση του σε μια διαδικτυακή συζήτηση. Δεν πρόκειται για έναν απλό επεξεργαστή κειμένου που διορθώνει ορθογραφικά λάθη, περισσότερο συνιστά ένα κριτικό σύνταξης και έκφρασης της αυθόρμητης ανθρώπινης σκέψης, όπως αυτή συναντάται κατά κόρον στο Διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε ήδη υπάρχοντα λογισμικά που χρησιμοποιούν πολλά προγράμματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για τον εντοπισμό και την αυτόματη διαγραφή των spam από το email ενός χρήστη. Δε μιλάμε για κάποιο νέο επίτευγμα τεχνητής νοημοσύνης, αλλά μάλλον για μια τεράστια βάση δεδομένων με άπειρους κανόνες γραμματικής και συντακτικής δεοντολογίας.

Ο «δείκτης ηλιθιότητας»

Εκτός από την αρχική κατηγοριοποίηση ενός σχολίου ή άποψης ως «ηλίθιου» ή μη, το πρόγραμμα θα προχωρεί σε περαιτέρω βαθμολόγηση «ηλιθιότητας» σε μια κλίμακα από το ένα έως το πέντε, όπως αναφέρουν οι δύο φιλόδοξοι προγραμματιστές στη σχετική ιστοσελίδα ενημέρωσης του προγράμματος. Εκτός από τη γραμματική και τη σύνταξη των προτάσεων, η υπερβολική χρήση ακρωνύμιων που έχουν καθιερωθεί χρόνια τώρα στην αγγλική διαδικτυακή αργκό για να μεταφέρουν το ύφος και τη διάθεση του συνομιλητή, απούσης της προσωπικής επαφής, θα αυξάνει το δείκτη ηλιθιότητας του σχολίου.

Τα ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση και την εξάπλωση ενός τέτοιου προγράμματος είναι πολλά και δε σχετίζονται μόνο με την προσβολή ενός ατόμου του οποίου το σχόλιο θα κριθεί «ηλίθιο», ως σκέψη, από μια μηχανή που λειτουργεί με βάσεις δεδομένων, αλλά και με τον περιορισμό και τη λογοκρισία της ελεύθερης σκέψης στο Ίντερνετ. Εξάλλου, πολλές από τις αυστηρά επιστημονικές, και όχι μόνο, ιστοσελίδες που διαθέτουν forum, απασχολούν επιτηρητές των σχολίων, ανθρώπων δηλαδή που διαβάζουν τα σχόλια και τις απόψεις που καταθέτουν οι χρήστες προτού δημοσιευθούν. Το ίδιο εξάλλου ισχύει και στα blogs, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν τα κατάλληλα εργαλεία παρακολούθησης, μέχρι και επέμβασης στα σχόλια που εμφανίζονται, εφόσον το επιθυμούν.

Από αυτή την άποψη, το ερώτημα που προκύπτει αφορά την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου προγράμματος. Οι ιστοσελίδες του Διαδικτύου έχουν άπειρη θεματολογία με ύφος που κυμαίνεται από το αυστηρά ακαδημαϊκό μέχρι το εσκεμμένα σατιρικό. Αν υπάρχει μία πιθανότητα για ένα πρόγραμμα όπως το StupidFilter να διαχωρίσει την ορθότητα ή όχι μιας μαθηματικής εξίσωσης, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ταξινομήσει μια ανθρώπινη φιλοσοφική ανάλυση στηριζόμενο σε βάσεις δεδομένων. Ακόμη πιο πέρα, πώς θα ήταν δυνατό, ένα τέτοιο πρόγραμμα, να διαχωρίσει τον χαρακτήρα ενός κειμένου, μέσα στο οποίο ένα συντακτικό ή γραμματικό λάθος αναφέρεται εσκεμμένα, στο πλαίσιο του σατιρικού του χαρακτήρα;

Οι Ορτίζ και Σταρ δεν κρύβουν τη φιλοδοξία τους για τη δημιουργία ενός «ελιτίστικου» Διαδικτύου, ακριβώς δηλαδή του αντίθετου αυτού που είναι σήμερα ο Παγκόσμιος Ιστός, ένα δίκτυο πρόσβασης στη γνώση και ελευθερίας απόψεων για όλους. Δυστυχώς η ευτυχώς, η εποχή του «Ίντερνετ για λίγους» από άποψη πρόσβασης υπήρξε λόγω ανεπαρκών τηλεπικοινωνιακών υποδομών και έληξε με την αναβάθμιση τους και την επακόλουθη εμπορική διάθεση πακέτων πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα, κάνοντας ένα πέρασμα από τα blogs και τα φόρουμ του ελληνικού Διαδικτύου, ήδη διαπιστώνεται σε πολλά από αυτά η τάση που τείνει να επικρατήσει για τη διατήρηση ενός ελαχίστου επιπέδου «πολιτισμένης διαδικτυακής» επικοινωνίας. Ταυτόχρονα, η χρήση των greeklish, η γραφή δηλαδή ελληνικών λέξεων με λατινικούς χαρακτήρες που εφαρμόστηκε κατά κόρον για πολλά χρόνια εξαιτίας της αδυναμίας κάποιων εκδόσεων browser να αναγνωρίσουν ελληνικές γραμματοσειρές, θεωρείται πλέον αδόκιμη σε πολλά forum. Κανένα πρόγραμμα δεν επέβαλε τον περιορισμό των greeklish, οι ίδιοι οι χρήστες, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου έκριναν ότι σε μια ελληνική ιστοσελίδα, η ενδεδειγμένη γραφή είναι η ελληνική.

Το Διαδίκτυο σήμερα, σε παγκόσμια κλίμακα, έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Είναι το μέσο που έχει κατηγορηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ότι υποθάλπει αποκλίνουσες και ακραίες συμπεριφορές, αποξένωση, προσφέρει γόνιμο εδάφους για εξαπάτηση, άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας, και προβολή περιεχομένου που καλλιεργεί αντικοινωνικά - στην καλύτερη περίπτωση - και ανθρωποφάγα - στη χειρότερη - πρότυπα. Όσο κι αν αυτές οι κατηγορίες περιέχουν, σε μερικές περιπτώσεις, δόσεις υπερβολής, που δικαιολογείται ίσως εν μέρει από τη μη εξοικείωση με το νέο μέσο, το Ίντερνετ σήμερα έχει τόσα ζητήματα να αντιμετωπίσει, που η ωμή διαφοροποίηση των χρηστών με κριτήρια γραμματικής και συντακτικού δεν έχει τίποτα να προσφέρει στις προσπάθειες αναβάθμισης του. Εξάλλου, η λογοκρισία και η περιορισμένη πρόσβαση που επιβάλλεται σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως στην Κίνα, αποτελεί ήδη κύριο περιοριστικό παράγοντα της εξάπλωσης του. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι η λογοκρισία του από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της ανάπτυξης του.

Του Παναγιώτη Αθανάσαινα

πηγή: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_17_13/11/2007_211835