ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού => Ροδοσταυρικές Διδασκαλίες και Τεχνικές => Μήνυμα ξεκίνησε από: Κανένας στις Ιανουαρίου 27, 2007, 09:50:57

Τίτλος: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Κανένας στις Ιανουαρίου 27, 2007, 09:50:57
Υπάρχουν τεχνικές όπου κάποιος εκπαιδευμένος (Α) μπορεί να στείλει θεραπευτική ενέργεια σε κάποιος άρρωστο (Β) με πολύ καλά αποτελέσματα.  Είτε από απόσταση, είτε με επαφή.

Τι γίνεται όμως αν ο (Α) είναι άρρωστος? 

1) Μπορεί με την ίδια επιτυχία να στείλει ενέργεια στον (Β)?
2) Μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του?
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 29, 2007, 11:43:02
Συνήθως όταν είμαστε άρρωστοι δεν έχουμε ενέργεια...

Όμως αν καταφέρουμε και στείλουμε ενέργεια σε κάποιον θα βοηθήσει στην αυτοθεραπεία μας...

'Οταν ενεργοποιούμαστε να βοηθήσουμε κάποιον, βοηθάμε πρώτα από όλα τον εαυτό μας... γιατί... εμείς και οι άλλοι είμαστε Ένα... στο βαθύτερο επίπεδο της ύπαρξής μας... στο πνευματικό επίπεδο...

Η προσφορά μας προς τους άλλους... στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας, επιστρέφεται πίσω πολλαπλά... και αποτελεί ένα σημαντικό ελιξίριο μακροζωίας, ευεξίας, και ψυχικής αρμονίας...

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη....
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Κανένας στις Ιανουαρίου 30, 2007, 10:22:27
Συνήθως όταν είμαστε άρρωστοι δεν έχουμε ενέργεια...

Θυμάμαι κάποτε είχα Γαστρεντερίτιδα.  Είχα εμετούς, αισθανόμουνα μεγάλη αδυναμία.  Σκέφτηκα να κάνω κάποιες ενεργειακές ασκήσεις για να ενεργοποιήσω το νευρικό μου σύστημα, να φορτίσω με ενέργεια και να επιταχύνω τη θεραπεία.  Μόλις άρχισα να οραματίζομαι τα διάφορα κανάλια ενέργειας, ένιωσα έντονη ζαλάδα.  Νόμιζα ότι θα λιποθυμούσα.  Ήταν αδύνατο να συνεχίσω.  Κατάλαβα λοιπόν ότι σε περιπτώσεις μεγάλης αδυναμίας το καλύτερο είναι η χαλάρωση και ο ύπνος.

Πρόσφατα με χτύπησε η γρίπη που ταλαιπωρεί πολλούς.  Ο πυρετός κράτησε μόνο 1-2 ημέρες.  Όμως ενοχλητικά συμπτώματα όπως βήχας συνεχίζουν να με ταλαιπωρούνε.  Στο διάστημα αυτό (του βήχα) μπόρεσα με επιτυχία να κάνω 2 θεραπευτικά για φιλικά μου άτομα.  Δεν είχαν απόλυτη επιτυχία, αλλά αισθάνθηκαν τη διαφορά.
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 30, 2007, 13:01:58
Αγαπητέ Κανένα,

θα ήθελα να μοιραστώ μία εμπειρία μου, από μία διαφορετική οπτική γωνία...

Παρακολουθούσα μία μύηση ενός νέου, που τον έβλεπα για πρώτη φορά... ήμουν καταβεβλημένη από μία γρίπη, και αισθανόμουν ενεργειακά πεσμένη, σχεδόν λιπόθυμη...

Ξαφνικά ενώ εξελισσόταν η μύηση... βλέπω τον νέο,  στρατιώτη σε ένα ερείπιο σπίτι, να σπάει την πόρτα και να εκστασιάζεται σκοτώνοντας τους αντιπάλους του... Τέλος εκστασιασμένος να πεθαίνει ενώ οι σφαίρες τρυπούσαν το κορμί του...

Με σόκαρε η εικόνα που είδα και προσπαθούσα να την αποσυμβολίσω... Παρακολουθούσα τον νεαρό μετά την μύηση μήπως θα μπορούσα να αποσπάσω κάποια πληροφορία που θα μου έλυνε το μυστήριο, όταν σε κάποια στιγμή τον άκουσα να λεει... "Ήθελα να γίνω στρατιωτικός"

Όταν είμαστε άρρωστοι, υπάρχει περίπτωση σε κάποιες χρονικές στιγμές να είμαστε πολύ πιο ευαισθητοποιημένοι, και να πιάσουμε εικόνες και γεγονότα από τον ψυχισμό των άλλων που θα μας βοηθούσαν σε καλύτερη διάγνωση...

Επίσης, η ασθένεια, μας θέτει σε μία κατάσταση εσωστρέφειας, απορροφητικότητας της ενέργειας, και μπορούμε να συντονιστούμε με υψηλότερες δονήσεις, μια και το σώμα είναι παντελώς καταβλημένο, σε κατάσταση ύπνωσης...

Τότε η συναισθηματική, συγκινησιακή, (αστρική) ενέργεια είναι πιο ισχυρή για θεραπευτικό...

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη...

Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Κανένας στις Φεβρουαρίου 01, 2007, 01:49:39
Για το δεύτερο από τα δύο άτομα στα οποία έκανα θεραπευτικά, το άρχισα τη Δευτέρα (πριν 2 ημέρες).  Δεν ξέρω πόσο σύμπτωση είναι, αλλά από τη Δευτέρα αισθάνομαι κι εγώ πολύ καλύτερα. 

Με το άτομο αυτό έχουμε καλή συναισθηματική σύνδεση.  Και είναι αρκετά δεκτικό ψυχικά.  Αποτέλεσμα είναι μόλις του στείλω ενέργεια, να έχει άμεσο θετικό αποτέλεσμα.  Σήμερα λοιπόν μου ανέφερε ότι την ώρα που υπολογίσαμε ότι του έστελνα ενέργεια, του έπεσε ο πυρετός και φυσικά ένιωσε πολύ καλύτερα
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 01, 2007, 12:36:05
Ναι πάντα συμβαίνει έτσι... Ο κοσμικός νόμος επιβεβαιώνεται...
'Οταν δίνουμε μέσα από την ψυχή μας, (την καρδιά μας), μας επιστρέφεται πάντα πίσω...
Υπάρχει και η παροιμία του λαού που λέει... "Κάνε το καλό και ρίξτο στον γυαλό"

Σαν Ροδόσταυροι όμως εκτός ότι θέλουμε να βλέπουμε πίσω από τα φαινόμενα και να βιώνουμε μία βαθύτερη διάσταση των πραγμάτων, θέλουμε και να είμαστε και σε θέση να εξηγούμε επιστημονικά το "πως" και το "γιατί", λειτουργεί κάτι...

Πως και γιατί λοιπόν λειτουργεί ένα θεραπευτικό, σύμφωνα με την κατανόησή και το προσωπικό μας βίωμα?

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη...

Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Κανένας στις Φεβρουαρίου 01, 2007, 14:03:06
Πως και γιατί λοιπόν λειτουργεί ένα θεραπευτικό, σύμφωνα με την κατανόησή και το προσωπικό μας βίωμα?

Εγώ τα θεραπευτικά από απόσταση τα κάνω σαν τους κλασικούς ενεργητικούς οραματισμούς. 

Τώρα το πως ακριβώς δουλεύει η συναισθηματική και ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σε συνδιασμό με τον οραματισμό, για να φέρουν το αποτέλεσμα, δεν ξέρω.
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 04, 2007, 22:59:25
Αγαπητέ Κανένα,

είναι πράγματι πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε επιστημονικά δηλαδή το "πως",
και φιλοσοφικά, θεολογικά, ή μεταφυσικά δηλαδή το "γιατί" λειτουργεί ένα θεραπευτικό...

Η ανθρωπότητα έχει αρκετό δρόμο ακόμα για να φέρει σε αρμονία την Επιστήμη με την Θεολογία αλλά εκεί βρίσκεται και το κλειδί της πραγματικής ψυχικής αρμονίας, και των ειρηνικών σχέσεων μεταξύ κρατών, κοινωνιών ή ομάδων.

Σαν Ροδόσταυροι παρατηρούμε τους φυσικούς νόμους, βυθιζόμαστε στα βάθη του εαυτού μας για να αφουγκραστούμε εσώτερα μηνύματα που δεν είναι προφανή στον φαινομενικό μας κόσμο, και προσπαθούμε να παράγουμε συμπεράσματα εναρμονίζοντας την ψυχική μας σύλληψη με την αντικειμενική επιστήμη.

Στα μαντεία της Αρχαίας Ελλάδας, συνεργαζόταν πάντα μία Ιέρεια, (η οποία συλλάμβανε βαθύτερα μηνύματα μέσα από κατάσταση έκστασης), και ένας Ιερέας (ο οποίο ανέλυε τα μηνύματα και ερμήνευε το περιεχόμενο)

Για να μπορέσει να λειτουργήσει ένα θεραπευτικό χρειάζεται να συνεργαστεί το συνειδητό με το ασυνείδητό μας, να δώσουμε την εντολή συνειδητά, και να αφήσουμε το ασυνείδητο κομμάτι μας, (μέσω του παρασυμπαθητικού νευρικού μας συστήματος) να εργαστεί κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να επιτευχτεί η σύνδεση με το υποκείμενο.

Για μένα υπάρχει πολύ μεγάλη ομοιότητα ανάμεσα στην τηλεπάθεια και στο θεραπευτικό.  'Απαξ και εξασκηθούμε να αντιλαμβανόμαστε τις λεπτότερες ενέργειες και να επικοινωνούμε σε μία άλλη διάσταση, μέσω της αισθαντικότητας, τα θεραπευτικά μας έχουν επιτυχία.

Γιατί όμως λειτουργεί ένα θεραπευτικό;  Ως ανθρωπότητα είμαστε μία ενότητα, μία ολότητα, ένας οργανισμός, μία συλλογικότητα, και σίγουρα όταν ένα κομμάτι αυτού του οργανισμού επηρεάζεται, επηρεάζονται σε κάποιον βαθμό και τα υπόλοιπα μέλη. 

Μπορεί οι άνθρωποι να φαινόμαστε ατομικότητες, αλλά στην ουσία είμαστε αλληλοεξαρτώμενα όντα.  Η κίνηση του ενός επηρεάζει το σύνολο. Ένας νέος νόμος μπορεί να επηρεάσει δραστικά την κοινωνία μας, ένας νέος πόλεμος ακόμα περισσότερο.

Όμως πέρα από την φυσική μας διάσταση, υπάρχει μία ενότητα όσον αφορά την συναισθηματική ή ψυχική μας φύση.  Έχουν γίνει πειράματα τηλεπάθειας με μεγαλύτερη επιτυχία σε στενούς συγγενείς, όπως γονέας και παιδί, ή δίδυμοι.

Στην κυριολεξία οι άνθρωποι είναι πολλοί-δυμοι, που το μόνο που χρειάζονται να κάνουν είναι να εξασκηθούν στην ανάπτυξη της ψυχικής τους αντίληψης, όπου βρίσκεται και η κατάσταση της ενότητας, εκεί όπου το παιδί χιλιόμετρα μακριά έχει πρόβλημα, και η μάνα θα το αντιληφθεί.  Είναι η κατάσταση της ανιδιοτελούς αγάπης και της συμπόνιας. 

Μας έχει δοθεί η δυνατότητα να θεραπεύουμε ο ένας τον άλλον, ή καλύτερα (να ενεργοποιούμε την αυτοθεραπεία του ασθενή), για να κατανοήσουμε αυτήν την σημαντική αρχή της αλληλεξάρτησης, έτσι ώστε να μπορέσουμε μια μέρα ενωμένοι να συγχρονιστούμε με την πηγή, με την Θεία Συνείδηση.

Ακριβώς επειδή αυτή η ενέργεια είναι η ανιδιοτελής αγάπη, ορκιζόμαστε ότι δεν θα λάβουμε ποτέ χρήματα για θεραπευτικά, αλλά θα εκτελούνται ως ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους μας. Μπορούμε να φανταστούμε τον Ιησού να πληρώνεται για τα θεραπευτικά του;

Τα θεραπευτικά για να πετύχουν χρειάζονται αγνή καρδιά... Στην Αρχαία Αίγυπτο πρέσβευαν πως το πιο σημαντικό επίτευγμα είναι η ελαφριά καρδιά, να μην την βαραίνει τίποτα, και μετά το θάνατο του ανθρώπου, ζύγιζαν την καρδιά του με ένα πούπουλο, για να μετρήσουν το μέγεθος της πνευματικότητάς του.

Στην Αρχαία Ελλάδα, θεωρούσαν πως ο Διόνυσος κομματιάστηκε μέσα στην Δημιουργία, και όλοι οι άνθρωποι αποτελούν τα κομμάτια του, τα οποία προσπαθούν να ανασυνθέσουν τον αρχικό Διόνυσο.

Στο Χριστιανισμό, ο Χριστός παροτρύνει τους μαθητές του, πως ότι κάνει εκείνος μπορούν να το κάνουν και οι μαθητές του και ακόμα περισσότερα.  Επίσης τους γνωστοποιεί πως οι ειρηνοποιοί θα ονομαστούν Υιοί του Θεού.

Η αλήθεια είναι πως όταν καταφέρουμε και φτάσουμε στο συνειδησιακό επίπεδο που αισθανόμαστε ότι είμαστε ένα με τον Θεό, ένα με την πηγή του σύμπαντος, και κατανοήσουμε πως ενώ είμαστε ένα κομμάτι του συνόλου, είμαστε ταυτόχρονα ένα με το σύνολο, αρχίζουν και συμβαίνουν θαύματα, τα οποία η επιστήμη προσπαθεί να τα ερμηνεύσει μια και αποτελούν φυσικούς νόμους.

Το CERN κατέθεσε στην ανθρωπότητα το ακόλουθο πείραμα, έτσι ώστε να υπάρξει και η απόδειξη αυτού του Συμπαντικού Νόμου...

Από ενέργεια παρήγαγαν ένα σωματίδιο, το οποίο το διέσπασαν σε δύο επιμέρους σωματίδια.  Παρατήρησαν ότι όταν επηρέαζαν το ένα σωματίδιο, ταυτόχρονα επηρεαζόταν και το δίδυμό του.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Avaris στις Φεβρουαρίου 15, 2007, 14:43:45


Ακριβώς επειδή αυτή η ενέργεια είναι η ανιδιοτελής αγάπη, ορκιζόμαστε στην πύλη του 6ου βαθμού (Ροδοσταυρική Θεραπευτική) ότι δεν θα λάβουμε ποτέ χρήματα για θεραπευτικά, αλλά θα εκτελούνται ως ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους μας. Μπορούμε να φανταστούμε τον Ιησού να πληρώνεται για τα θεραπευτικά του;


Πόσο επίκαιρο είναι αυτό το εκπληκτικό απόσπασμα αγαπητή Rose-777!!!

Στα παρακάτω links θα δείτε μια "διαδικτυακή αντιπαράθεση" με θέμα το Reiki και κατά πόσον είναι "ηθικά θεμιτό" να "αμοίβονται" τα "ενεργοποιημένα (μυημένα στο Reiki) άτομα" τόσο για τις "θεραπευτικές συνεδρίες" όσο και για τις "Μυήσεις" που διενεργούν.

http://astro.forumup.com/viewtopic.php?p=9995&mforum=astro#9995

http://nebesnyel.forumup.com/viewtopic.php?p=315&mforum=nebesnyel#315

http://actionnemesis.com/phpbb/viewtopic.php?t=166

Δυστυχώς όμως το "Αιδώς Αργείοι!" δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο όλους αυτούς που πλουτίζουν μέσω της απαράδεκτης οικονομικής εκμετάλλευσης των διαφόρων εκφάνσεων της "Ενεργειακής Θεραπευτικής!"

Κρίμα!

Κρίμα που ο ιδρυτής του o Usui, δεν επέβαλλε κάποιου είδους όρκο, αντίστοιχο με των Ροδόσταυρων όταν ξεκίνησε αυτή την "Ενεργειακή Αλυσσίδα ζωής" πριν εκατό χρόνια.

Επαναπαύθηκε προφανώς στην "Καλή προαίρεση" των ανθρώπων.

Η "γοητεία της Ύλης" όμως αποδείχτηκε ισχυρότερη.

Και η "Ενεργειακή Θεραπευτική" μετατράπηκε στην "κότα με τα χρυσά αυγά"!!!
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 15, 2007, 23:44:58
Αγαπητέ Αvaris,

καλωσόρισες στο Ροδοσταυρικό μας Φόρουμ, και στον κοινό μας αγώνα για μία πιο ανθρώπινη και πιο εξελιγμένη κοινωνία, όπως διαβάζω και στο φόρουμ που δημιούργησες.

Χαίρομαι που έχεις την ίδια άποψη, ότι τα πνευματικά θεραπευτικά δεν θα πρέπει να πληρώνονται.  Είχα μυηθεί το 2000 στο Σαμπάλα Ρέικι, ένα πιο εξελιγμένο σύστημα από το Usui υποτίθεται, με περισσότερα σύμβολα και ενέργειες, και έχω τον βαθμό του Master.  Αν και μου δίδαξαν ότι πρέπει να πληρώνομαι, το θεωρούσα ανήθικο να παίρνω χρήματα απλά επειδή νοιάζομαι για κάποιον και προσπαθώ να τον βοηθήσω.  Αργότερα έμαθα ότι είχαν βγει 12 διαφορετικοί τύποι Ρέικι... εκτός του Usui, και δεν ξέρω τώρα που έχουν φτάσει...

Το θέμα του Ρέικι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για μένα, και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχα πέσει και εγώ θύμα του, ασκώντας ένα μη ολοκληρωμένο σύστημα θεραπευτικής που είναι επικίνδυνο.

Θυμάμαι όταν ήμουν σε ένα νοσοκομείο και είχα δώσει Ρέικι σε ένα παιδάκι, όταν ξαφνικά μετά από λίγο είχαν μαζευτεί οι γιατροί ανήσυχοι γιατί είχε 40 πυρετό...

Ο 6ος βαθμός του Αμορκ, προσφέρει πολύ περισσότερες γνώσεις θεραπευτικής, που καλύπτουν όλα τα επίπεδα του ανθρώπου από το φυσικό έως το πνευματικό, όπως γνώσεις φυσιολογίας, ιατρικής, καθώς και ειδικές γνώσεις ανάλογα αν η ασθένεια φέρει πυρετό ή όχι. Επίσης η πνευματική θεραπευτική, ενεργοποιείται από την συμπόνια προς τον συνάνθρωπό μας, και δεν είναι εφικτή αν δεν είναι ανιδιοτελής προσφορά, μέσα από την καρδιά μας...

Ο Francis Bacon, όντως Ροδόσταυρος για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, έγραψε κάποτε: "μερικοί επιδιώκουν [γνώση] χάριν της περιέργειας, μερικοί για την ψυχαγωγία, άλλοι την επιδιώκουν χάριν της φήμης, μερικοί για το θρίαμβο στον ανταγωνισμό και επίσης άλλοι για τα χρήματα. Τελικά, [και αυτό ισχύει για όλους εμάς], μερικοί επιδιώκουν τη γνώση για τη χρήση και το όφελος της ανθρωπότητας."

Θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα για να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε περισσότερο το θέμα της θεραπευτικής.

1. Tι ακριβώς επιτυγχάνουμε μέσω της ενεργειακής θεραπευτικής;
2. Η ενεργειακή θεραπευτική είναι το ίδιο με την πνευματική θεραπευτική ή την ψυχική ενδυνάμωση;
3. Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας;
4. Από τι εξαρτάται η επιτυχία της θεραπείας του ασθενή;

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Κανένας στις Φεβρουαρίου 16, 2007, 00:47:48
η πνευματική θεραπευτική, ενεργοποιείται από την συμπόνια προς τον συνάνθρωπό μας, και δεν είναι εφικτή αν δεν είναι ανιδιοτελής προσφορά, μέσα από την καρδιά μας...

Πράγματι.  Όπως είπα παραπάνω, τα θεραπευτικά τα κάνω με ενεργητικό οραματισμό, επειδή δεν κατέχω ακόμα τον 6ο βαθμό.  Είναι μία τεχνική που θεωρητικά μπορεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε κατάσταση επιθυμούμε.  Κι όμως, οτιδήποτε άλλο (εγωιστικό) πειραματίστηκα να υλοποιήσω, η επιτυχία ήταν αξιοσημείωτη αλλά απείχε πολύ από το 100%.  Στα θεραπευτικά μπορώ να πω ότι η επιτυχία ήταν 99%.  Με τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα προς άτομα στα οποία είχα ειλικρινά συναισθήματα.

Αυτό με έκανε να απορώ και να θαυμάζω τον τρόπο που λειτουργεί η φύση.   Εγώ πίστευα ότι θα ίσχυε το αντίθετο.  Δηλαδή πίστευα ότι θα μπορούσα να συγκεντρώνω καλύτερα τις δυνάμεις μου και να έχω επιτυχία σε εγωιστικούς σκοπούς με άμεσα προσωπικά οφέλη.  Τελικά είμαι πολύ πιο αποτελεσματικός όταν ενεργώ αφιλόκερδα και από συμπόνια.  Φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει για όλους. 

Όταν καταφέρνω να υλοποιήσω κάποιον εγωιστικό στόχο, έχω τη χαρά της επιτυχίας.  Όταν καταφέρω ένα θεραπευτικό σε άτομο που αγαπάω, η χαρά που με πλημμυρίζει είναι τεράστια.  Χαίρομαι πολύ περισσότερο ακόμα κι από τον ίδιο τον ασθενή που ανακουφίζεται. 

Πιστεύω λοιπόν ότι αυτοί που κάνουνε θεραπευτικά με αμοιβή, δεν ξέρουν τι χάνουν.
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 16, 2007, 01:18:30
Αγαπητέ Κανένα,

Πιστεύω λοιπόν ότι αυτοί που κάνουνε θεραπευτικά με αμοιβή, δεν ξέρουν τι χάνουν.
καταπληκτική κατάθεση!!! :D

Ειλικρινά... η μεγαλύτερη απόλαυση στον άνθρωπο είναι η χαρά της προσφοράς...

Θεέ της καρδιάς μας, Θεέ της κατανοήσεώς μας, έχε μας δυνατούς και υγιείς έτσι ώστε να μπορούμε να δίνουμε...

Γένοιτο!!!

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Avaris στις Φεβρουαρίου 16, 2007, 10:26:19
Αγαπητέ Αvaris,

καλωσόρισες στο Ροδοσταυρικό μας Φόρουμ, και στον κοινό μας αγώνα για μία πιο ανθρώπινη και πιο εξελιγμένη κοινωνία, όπως διαβάζω και στο φόρουμ που δημιούργησες.

Χαίρομαι που έχεις την ίδια άποψη, ότι τα πνευματικά θεραπευτικά δεν θα πρέπει να πληρώνονται.  Είχα μυηθεί το 2000 στο Σαμπάλα Ρέικι, ένα πιο εξελιγμένο σύστημα από το Usui υποτίθεται, με περισσότερα σύμβολα και ενέργειες, και έχω τον βαθμό του Master.  Αν και μου δίδαξαν ότι πρέπει να πληρώνομαι, το θεωρούσα ανήθικο να παίρνω χρήματα απλά επειδή νοιάζομαι για κάποιον και προσπαθώ να τον βοηθήσω.  Αργότερα έμαθα ότι είχαν βγει 12 διαφορετικοί τύποι Ρέικι... εκτός του Usui, και δεν ξέρω τώρα που έχουν φτάσει...

Το θέμα του Ρέικι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για μένα, και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχα πέσει και εγώ θύμα του, ασκώντας ένα μη ολοκληρωμένο σύστημα θεραπευτικής που είναι επικίνδυνο.

Θυμάμαι όταν ήμουν σε ένα νοσοκομείο και είχα δώσει Ρέικι σε ένα παιδάκι, όταν ξαφνικά μετά από λίγο είχαν μαζευτεί οι γιατροί ανήσυχοι γιατί είχε 40 πυρετό...

Ο 6ος βαθμός του Αμορκ, προσφέρει πολύ περισσότερες γνώσεις θεραπευτικής, που καλύπτουν όλα τα επίπεδα του ανθρώπου από το φυσικό έως το πνευματικό, όπως γνώσεις φυσιολογίας, ιατρικής, καθώς και ειδικές γνώσεις ανάλογα αν η ασθένεια φέρει πυρετό ή όχι. Επίσης η πνευματική θεραπευτική, ενεργοποιείται από την συμπόνια προς τον συνάνθρωπό μας, και δεν είναι εφικτή αν δεν είναι ανιδιοτελής προσφορά, μέσα από την καρδιά μας...

Ο Francis Bacon, όντως Ροδόσταυρος για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, έγραψε κάποτε: "μερικοί επιδιώκουν [γνώση] χάριν της περιέργειας, μερικοί για την ψυχαγωγία, άλλοι την επιδιώκουν χάριν της φήμης, μερικοί για το θρίαμβο στον ανταγωνισμό και επίσης άλλοι για τα χρήματα. Τελικά, [και αυτό ισχύει για όλους εμάς], μερικοί επιδιώκουν τη γνώση για τη χρήση και το όφελος της ανθρωπότητας."

Θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα για να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε περισσότερο το θέμα της θεραπευτικής.

1. Tι ακριβώς επιτυγχάνουμε μέσω της ενεργειακής θεραπευτικής;
2. Η ενεργειακή θεραπευτική είναι το ίδιο με την πνευματική θεραπευτική ή την ψυχική ενδυνάμωση;
3. Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας;
4. Από τι εξαρτάται η επιτυχία της θεραπείας του ασθενή;

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη


Αγαπητή Rose_777,

πρέπει να πω ότι με προβλημάτισες.

Πρόσφατα Μυήθηκα στον πρώτο βαθμό του Usui Reiki. Χωρίς να καταβάλλω αμοιβή. Ήταν προσωπικός εσωτερικός όρος που είχα θέσει στον εαυτό μου αυτός. Να Μυηθώ μόνον εαν και εφόσον υπάρξει Master που θα με Μυήσει χωρίς την ανάμειξη οικονομικών απολαβών. Όντως, μέσα απο την "σχετική διαδικτυακή αντιπαράθεσή" μου, βρέθηκα σε έναν τέτοιο κύκλο ομονοούντων ανθρώπων που αρνούνται να αμοιφθούν για τις θεραπευτικές τους υπηρεσίες.

Φυσικά ανέλαβα (με ευχαρίστηση) κι εγώ την ίδια ηθική υποχρέωση. Πρώτα απέναντι στον εαυτό μου και μετά απέναντι στην Master που με μύησε. Να μην αμοιφθώ ποτέ για τις θεραπείες. Παρά να είναι η προσωπική μου υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο.

Με προβλημάτισε όμως σοβαρά το ότι το θεωρείς "επικίνδυνο" ως σύστημα θεραπείας.

Το περιστατικό δε του πυρετού σε μικρό παιδί ήταν συγκλονιστικό. Έχω ακούσει για τρομερά συμπτώματα κατά την θεραπεία (πχ νευρική στρέψη χεριών για αρκετή ώρα) αλλά κατά κανόνα το Reiki απο όσα έχω ακούσει (και όχι ακόμη απο προσωπική εμπειρία) προκαλεί μια ήπια κατάσταση . Αντιθέτως πχ απο το Κορεάτικο Dazira που οξύνει συμπτώματα και προκαλεί ένταση (πάλι σύμφωνα με τα όσα μου έχουν ειπωθεί).

Θα ήθελες σε παρακαλώ, στα εξαιρετικά 4 ερωτήματά σου να προσθέσεις και μια λεπτομερή (όσο σου είναι δυνατόν) σύγκριση του Reiki με την Ροδοσταυρική Μέθοδο?

Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 17, 2007, 02:47:58
Αγαπητέ Avaris,

καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για την κίνηση που έφερες στο φόρουμ μας, καταθέτοντας την δημιουργική και δυναμική σου προσωπικότητα, και σε θεωρώ ήδη αδερφό μου όσον αφορά τον κοινό μας αγώνα για ένα καλύτερο αύριο...

Τα θέματα της μεταφυσικής και του εσωτερισμού δεν είναι εύκολα θέματα να προσδιοριστούνε επακριβώς επιστημονικά... Αυτή θα είναι και η τάση της κοινωνίας της νέας χιλιετίας, να παντρέψει επιστήμη και μεταφυσική...

Για να είναι κάποιος πραγματικός θεραπευτής, θα πρέπει να είναι και γιατρός και πνευματικός... Δηλαδή θα πρέπει να κατέχει την γνώση της φυσιολογίας του σώματος, να γνωρίζει ψυχοθεραπεία, αλλά και να μπορεί να αισθάνεται βαθύτερες πτυχές καθώς και να επικοινωνεί ψυχικά με τον ασθενή του.

Η θεραπεία χρειάζεται να είναι ολιστική δηλαδή, στο φυσικό, συναισθηματικό, διανοητικό, ψυχικό, και πνευματικό επίπεδο... Για παράδειγμα, να πάρουμε την ασπιρίνη, να νιώσουμε στοργή, να ξεκαθαρίσουν οι σκέψεις μας, να γαληνέψουμε και να αισθανθούμε ασφάλεια μέσα στο σύμπαν στο οποίο ανήκουμε...

Και φυσικά η βάση της κάθε θεραπείας είναι η αυτογνωσία και η ψυχανάλυση... Γιατί αν δεν βρούμε την ρίζα του προβλήματος δεν πρόκειται να το λύσουμε ποτέ... μια και οι περισσότερες ασθένειες είναι ψυχοσωματικές...  Ο άνθρωπος είναι σώμα και ψυχή... και γι αυτό όταν δημιουργείται μία αρρώστια χρειάζεται θεραπευτική και στα δύο επίπεδα ταυτόχρονα...

Τα παλιά χρόνια ο σοφός του χωριού, έκανε μία τελετή για να εξορκίσει το πνεύμα από το χαλασμένο δόντι, και ύστερα του έβγαζε και το δόντι.... Χρειάζεται να συνεργαστεί το υποσυνείδητο με το συνειδητό, το συναίσθημα με το νου, η ψυχή με το σώμα... για να επέλθει η αρμονία και κατά συνέπεια η υγεία...

Ολοι έχουμε την δυνατότητα να εκπέμπουμε ενέργεια από τα χέρια μας τα πόδια μας ή το σώμα μας... Χρειάζεται απλά να μας γνωστοποιηθεί αυτή η ικανότητά μας, η οποία αυξάνεται όσο την εξασκούμε... Υπάρχουν πολλές τεχνικές για να ενεργοποιήσουμε την ροή της ηλεκτρομαγνητικής μας ενέργειας εκτός από το Ρέικι... όπως το Qi-gong, tai-chi κτλ

Οταν κάνουμε χρήση της ηλεκτρομαγνητικής μας ενέργειας σε ένα υποκείμενο ενεργοποιούμε απλά την αντίστοιχη ηλεκτρομαγνητική ροή του… Δεν τον θεραπεύουμε ακριβώς, απλά τον ζωογονούμε... Είναι σαν να τον συνδέουμε σε μία πηγή ενέργειας... και φυσικά όπως είδε και ο Usui, οι άνθρωποι δεν θεραπεύτηκαν αλλά επέστρεψαν πάλι στην πρότερη κατάσταση μετά το ηλεκτρομαγνητικό ντοπάρισμα του Ρέικι...

Το Ρέικι είναι χρήσιμο, εφόσον κατανοήσουμε τον τρόπο που λειτουργεί και τα όρια του... Δεν μπορεί να θεραπεύσει, μπορεί μόνο να χρησιμοποιηθεί σαν πρώτες βοήθειες.. για να φορτίσουμε κάποιον που είναι πεσμένος ενεργειακά ή να τον καλμάρουμε…

Η πνευματική θεραπεία είναι κάτι τελείως διαφορετικό... Έχει να κάνει με την κατανόηση της αλληλεξάρτησής μας σαν ανθρώπινα όντα, της κοινής καταγωγής μας, την βαθιά συμπόνια για τον συνάνθρωπό μας... και την επίκληση ανώτερων δυνάμεων προς συσσώρευση μεγαλύτερης δύναμης για την επιτυχία της θεραπείας... Ο στόχος είναι να φέρει τον ασθενή σε κατανόηση του προβλήματός του και να τον ενεργοποιήσει προς την αυτοθεραπεία του... Η πνευματική θεραπεία είναι υψηλή μαγεία - θεουργία... και επιτυγχάνεται μόνο από άνθρωπο με αγνή καρδιά ταγμένο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας...

'Οσον αφορά την επικινδυνότητα του Ρέικι... είναι επειδή μεταφέρονται ελάχιστες παπαγαλισμένες πληροφορίες, και όχι κατανοήσεις... δημιουργώντας πιστούς ακόλουθους χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες… Απεναντίας η Ροδοσταυρική θεραπευτική είναι επιστήμη, έχει σαν βάση την ψυχική αρμονία του ασθενή... (την εξισορρόπηση της αρνητικής και θετικής ενέργειας) και όχι απλά την ενεργοποίηση ανεξαρτήτως την ασθένεια...

Είναι απαράδεκτο να στέλνουμε ενέργεια όταν ο ασθενής έχει πυρετό... χρειάζεται να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο... να απορροφήσουμε ενέργεια... Χρειάζεται να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση και όχι απλά να φορτίζουμε γιατί έτσι μας είπαν κάποιοι που ούτε καν γνωρίζουν το γιατί...

Και πραγματικά δεν πρέπει να παίζουμε με το παρασυμπαθητικό σύστημα του ανθρώπου χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις… Μπορούμε πραγματικά να φέρουμε μεγάλη ζημιά ενεργοποιώντας κέντρα χωρίς να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις… Για μένα οι περισσότεροι Ρεικατζήδες δεν είναι τίποτα άλλο από λογιστές που προσπαθούν να χειρουργήσουν κρατώντας νυστέρι έχοντας σαν μοναδικό οδηγό την φαντασία τους...

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Avaris στις Φεβρουαρίου 17, 2007, 11:06:01
Rose_777,

πως μπορώ να διαφωνήσω στα όσα σοφά έθεσες περί background "ολιστικής θεραπευτικής"!

Θα ήταν ευτύχημα για κάποιον που θέλει να απαλύνει τον πόνο γύρω του να κατέχει τέτοιες γνώσεις.

Οι γνώσεις αυτές όμως απαιτούν χρόνια και χρόνια ενασχόλησης, αναζήτησης, εκπαίδευσης και πρακτικής.

Ακόμη και αυτή η εκπληκτική Ροδοσταυρική Θεραπευτική του 6ου βαθμού απαιτεί φαντάζομαι χρόνια και χρόνια Έμπρακτης πορείας στην Ατραπό.

Αυτό σημαίνει όμως πως όταν θέλεις να προσφέρεις απάλυνση του πόνου και Μυήσαι σε μια Μέθοδο όπως το Reiki, ξεκλειδώνοντας το ενεργειακό σου κανάλι, δεν θα το προσφέρεις? Έστω, αυτό το λίγο που κατέχεις?

Ειλικρινά έφαγα συνειδησιακό σοκ με τα λεγόμενά σου.

Αναζήτησα την Μύησή μου στο Reiki με μια απόλυτα θετική διάθεση να "προσφέρω".

Ναι μεν ήταν ένα "πιθανό κλειδί" για να "αποκωδικοποιηθούν" και να "ελεγχθούν" επιτέλους διάφορα "περίεργα φαινόμενα" (γνωρίζει ο σεβαστός μου "Π") αλλά είναι και μια συνειδητή επιλογή να "βοηθήσω" τους γύρω μου. Και μάλιστα αυστηρά αφιλοκερδώς.

Πως μπορείς να κάνεις κακό άραγε στον άλλον όταν ξεκινάς με καλή διάθεση απο καρδιάς να τον βοηθήσεις?

Να αρχίσω να ανησυχώ δηλαδή πως άθελά μου μπορεί να κάνω κακό δίνοντας Reiki?

Δηλαδή, κατά τη γνώμη σου δεν πρέπει να δίνω?

Που ταυτόχρονα σημαίνει, να μην το "ενδυναμώνω" με την "εξάσκηση"?

Με εκτίμηση
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Κανένας στις Φεβρουαρίου 17, 2007, 12:40:37
Αγαπητή Rose_777

Τι ακριβώς εννοείς "πνευματική θεραπεία"?  Ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα?

Πως μπορείς να κάνεις κακό άραγε στον άλλον όταν ξεκινάς με καλή διάθεση απο καρδιάς να τον βοηθήσεις?

Να αρχίσω να ανησυχώ δηλαδή πως άθελά μου μπορεί να κάνω κακό δίνοντας Reiki?
Αγαπητέ Avaris

Θα προτιμούσα να απαντήσει κάποιος γνώστης στο θέμα, για να λύσει σε όλους μας σχετικές απορίες.  Πιστεύω ότι η καλή διάθεση που έχεις για να βοηθήσεις είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. 

Δεν έχω τον 6ο Ροδοσταυρικό βαθμό και ξέρω ελάχιστα από Reiki.  Όταν έχω τον "ασθενή" μπροστά μου, η τεχνική που εφαρμόζω είναι η εξής:  Αφού ενεργοποιήσω το σώμα και τα χέρια μου, κάνω κινήσεις και οραματίζομαι ότι τραβώ τη "μαύρη" αρνητική ενέργεια που προκαλεί το πρόβλημα από το σώμα του ασθενή.  Τη βάζω στην παλάμη μου και απαλά τη διώχνω μακριά.  Μετά "σκουπίζω" το αιθερικό σώμα του ασθενή, πάνω από την περιοχή που νοσεί. 

Αυτή την ιδέα την πήρα από το QiGong.  Μέχρι τώρα έχει 100% επιτυχία στο να ανακουφίσει σε κάποιο βαθμό τον ασθενή.  Αποδίδω την αποτελεσματικότητα όχι στην τεχνική, αλλά στη διάθεση να βοηθήσω.  Η τεχνική απλά με βοηθάει να κάνω έναν πιο παραστατικό οραματισμό.

Εννοείται ότι ο κάτοχος σωστών τεχνικών και γνώσεων (πχ 6ος βαθμός), σε συνδυασμό με τη καλή θέληση, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικός.
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Rose στις Φεβρουαρίου 18, 2007, 04:27:19
Αυτό σημαίνει όμως πως όταν θέλεις να προσφέρεις απάλυνση του πόνου και Μυήσαι σε μια Μέθοδο όπως το Reiki, ξεκλειδώνοντας το ενεργειακό σου κανάλι, δεν θα το προσφέρεις? Έστω, αυτό το λίγο που κατέχεις?
Να αρχίσω να ανησυχώ δηλαδή πως άθελά μου μπορεί να κάνω κακό δίνοντας Reiki?
Δηλαδή, κατά τη γνώμη σου δεν πρέπει να δίνω?
Που ταυτόχρονα σημαίνει, να μην το "ενδυναμώνω" με την "εξάσκηση"?
Αγαπητέ Avaris,

το να έχουμε μία καλή πρόθεση να βοηθήσουμε κάποιον να τον συμπαρασταθούμε ή ακόμα να τον νοιαστούμε από μακριά οραματιζόμενοι κάποιον μέσα σε φως να λάμπει από υγεία, ή να βάλουμε τα χέρια μας πάνω στο κεφάλι του που πονάει δεν είναι κάτι ανησυχητικό, είναι ανθρώπινο... και μακάρι όλοι οι άνθρωποι να νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας...

Το να πειράζουμε όμως διάφορα ενεργειακά κέντρα, να ενεργοποιούμε, να ανοίγουμε ή να κλείνουμε τσάκρα (όπως το ξεκλείδωμα :o που αναφέρεις...) χωρίς να γνωρίζουμε τις συνέπειες, είναι άκρως επικίνδυνο...

Αυτό που προτείνω, είναι προσοχή στην χρήση του Ρέικι, μεγαλύτερη μελέτη και έρευνα γύρω από το αντικείμενο της ενεργειακής θεραπευτικής αλλιώς περιορισμένη εξάσκηση και μόνο σε άτομα που δέχονται να γίνουν πειραματόζωα...

Επίσης η ενεργειακή θεραπευτική δεν έχει έννοια να είναι μυητική διαδικασία. Είναι σαν να λέμε ότι για να μάθουμε τεχνικές μασάζ χρειαζόμαστε μύηση... Το Ρέικι χρησιμοποιεί μυήσεις για λόγους εντυπωσιασμού... Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τεχνικές ενεργειακής θεραπευτικής, και δεν έχουν μυηθεί στο Ρέικι...

Άλλωστε ο Dr. Usui δεν μυήθηκε από κανένα... και πραγματικά διαβάζοντας ένα βιβλίο Ρέικι ή ενεργειακής θεραπευτικής και εξασκώντας κάποιες από τις τεχνικές είναι σαν να έχουμε μυηθεί ήδη...  Η μόνη διαφορά είναι ότι στις μυήσεις πέρα του 1ου βαθμού σου δίνονται κάποια σύμβολα... τα οποία είναι απλά κάποιες ευχές... και διατίθενται ελεύθερα πλέον στο Internet...

Οι γνώσεις αυτές όμως απαιτούν χρόνια και χρόνια ενασχόλησης, αναζήτησης, εκπαίδευσης και πρακτικής.

Φυσικά δεν γίνεσαι θεραπευτής μέσα από ένα σεμινάριο Ρέικι, και ούτε όλοι είναι προορισμένοι να γίνουν θεραπευτές ή γιατροί... Χρειάζεται ολιστική εκπαίδευση πάνω σε θέματα ιατρικής και θεραπευτικής, και αρκετά χρόνια εμπειρίας και εξάσκησης...

Απλά στο Ρέικι μαθαίνουμε μερικές βασικές τεχνικές ανακούφισης του πόνου... από ανθρώπους που ούτε καν φυσιοθεραπευτές δεν είναι τις περισσότερες φορές, και μας μεταφέρουν παπαγαλίστικα ότι άκουσαν...

Η άποψη μου είναι πως η ολοκληρωμένη ενεργειακή θεραπευτική, θα πρέπει να εξασκείται από φυσιοθεραπευτές ή από γιατρούς σαν μία επιπλέον τεχνική ανακούφισης και επιτάχυνσης της θεραπείας του ασθενή... Εμείς οι υπόλοιποι που δεν είμαστε γιατροί κατ' επάγγελμα μπορούμε να χρησιμοποιούμε απλές ενεργειακές τεχνικές σαν πρώτες βοήθειες ψυχικής ανακούφισης και συμπαράστασης...

Πως μπορείς να κάνεις κακό άραγε στον άλλον όταν ξεκινάς με καλή διάθεση απο καρδιάς να τον βοηθήσεις?

Πολλοί άνθρωποι στην ιστορία της ανθρωπότητας είχαν καλή πρόθεση αλλά έφεραν καταστροφή εξαιτίας της ανωριμότητας και της άγνοιας τους...

Οι σταυροφορίες στο όνομα του Χριστού, ο κομμουνισμός, η περίοδος τρομοκρατίας της Γαλλικής επανάστασης, ακόμα και ο ξεπεσμός κάποιων εσωτερικών σχολών και ταγμάτων που άρχισαν με καλή πρόθεση...

Αλλά το πιο σημαντικό παράδειγμα είναι η υπερ-προστατευτικότητα της μάνας με αποτέλεσμα την δημιουργία διαφόρων ψυχολογικών συμπλεγμάτων που καλούμαστε μετέπειτα να θεραπεύσουμε για να συγκροτήσουμε έναν ελεύθερο και υγιή ψυχισμό...

Τι ακριβώς εννοείς "πνευματική θεραπεία"?  Ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα?

Αγαπητέ Κανένα,

μία από τις τεχνικές πνευματικής θεραπευτικής που χρησιμοποιούμε, για να εκπαιδευτούμε στην συνεργασία με τις κοσμικές δυνάμεις, είναι το "συμβούλιο της πνευματικής συμπαράστασης" ένας ομαδικός διαλογισμός όπου στέλνουμε θετικές ενέργειες προς όλη την ανθρωπότητα έτσι ώστε να βοηθηθούν όσοι υποφέρουν φυσικά ή ηθικά...

'Ομως η πνευματική θεραπευτική, είναι αποτέλεσμα μιας ολόκληρης μυητικής πορείας, και μετάλλαξης του ανθρώπου από ζώο σε Θεό... Όσο προσεγγίζουμε την "Θεία ουσία" τόσο μεγαλύτερα και τα θαύματα γίνονται... απλά επειδή η ψυχική μας δύναμη αυξάνεται αλλά και η δυνατότητά μας να διαχειριζόμαστε ανώτερες ενέργειες...

Δεν είναι κάτι που μπορεί να εξηγηθεί περισσότερο, ούτε θα δοθούν σε ένα φόρουμ κάποιες μυστικές μαγικές επικλήσεις... Το μοναδικό μυστικό είναι η φιλοσοφική λίθος που δεν είναι τίποτα άλλο από την βαθιά λύπη για τον πόνο και τις οδύνες των συνανθρώπων μας... σε τέτοιο βαθμό που η διάνοια του σύμπαντος να τους λυπηθεί και να τους βοηθήσει…

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Avaris στις Μαρτίου 10, 2007, 12:19:44Το θέμα του Ρέικι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για μένα, και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχα πέσει και εγώ θύμα του, ασκώντας ένα μη ολοκληρωμένο σύστημα θεραπευτικής που είναι επικίνδυνο.

Θυμάμαι όταν ήμουν σε ένα νοσοκομείο και είχα δώσει Ρέικι σε ένα παιδάκι, όταν ξαφνικά μετά από λίγο είχαν μαζευτεί οι γιατροί ανήσυχοι γιατί είχε 40 πυρετό...

Ο 6ος βαθμός του Αμορκ, προσφέρει πολύ περισσότερες γνώσεις θεραπευτικής, που καλύπτουν όλα τα επίπεδα του ανθρώπου από το φυσικό έως το πνευματικό, όπως γνώσεις φυσιολογίας, ιατρικής, καθώς και ειδικές γνώσεις ανάλογα αν η ασθένεια φέρει πυρετό ή όχι. Επίσης η πνευματική θεραπευτική, ενεργοποιείται από την συμπόνια προς τον συνάνθρωπό μας, και δεν είναι εφικτή αν δεν είναι ανιδιοτελής προσφορά, μέσα από την καρδιά μας...Αγαπητή Rose_777,

Σκέφτηκα πολλές ημέρες για το αν θα έπρεπε τα παρακάτω να τα παραθέσω δημόσια ή ιδιωτικά. Έκρινα τελικά πως αξίζει να δηλωθούν δημόσια.

την 15η Φεβρουαρίου έγραφες τα παραπάνω στα πλαίσια ενός θεωρητικού διαλόγου.

Δυο ημέρες μετά, το θέμα απο θεωρητικό μετατράπηκε σε πρακτικό και μάλιστα ζωτικής σημασίας για εμένα και την οικογένειά μου.

Ήταν το διήμερο των αποκριών. Σάββατο 17/02. Απόγευμα. Και ξαφνικά στην  διαδρομή επί της Εθνικής οδού ο 5άχρονος γιός μου αρχίζει να έχει πόνους στην κοιλιά. Μια ώρα μετά και αμέσως μόλις φτάσαμε στον προορισμό μας, το παιδί άρχισε να καταβάλλεται εμφανέστατα. Φαινόταν ξεκάθαρα πως υπέφερε. Φοβηθήκαμε για σκωληκοειδίτιδα.

Δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Σκέφτηκα να του δώσω Reiki αλλά είχα καρφωμένο στο μυαλό μου το δικό σου περιστατικό με το παιδάκι στο νοσοκομείο που υπέστη υψηλό πυρετό μετά το Reiki που του έδωσες. Έτσι μπήκα αυτόματα σε μια στάση "αναμονής".

Ήταν κάποια κρίσιμα λεπτά που έπρεπε να αποφασίσουμε τι να κάνουμε. Ο παιδίατρος τηλεφωνικά μου είπε εαν δεν υποχωρήσει ο πόνος σε μισή ώρα να τον πάω στο νοσοκομείο.

Δεν μπορούσα να πάρω απόφαση τι να κάνω. Τελικά μέσα στον γενικό πανικό, αποφάσισα να του βάλουμε θερμόμετρο και βάση αυτού να αποφασίσουμε. Το θερμόμετρο έδειξε πως ο πυρετός απροειδοποίητα, ξαφνικά και ταχύτατα μέσα σε λίγα λεπτά ανέβηκε στο 40.

Φυσικά, καλέσαμε ασθενοφόρο και διακομίσθηκε πάραυτα στο νοσοκομείο όπου και τον κράτησαν όλο το τριήμερο.

Εαν του είχα δώσει Reiki, επειδή τούτο "επιτείνει"  κάποια συμπτώματα όπως ο πυρετός, αυτός θα είχε ξεπεράσει το "κρίσιμο" και "οριακό" 40 με ολέθριες συνέπειες για το παιδί μου.

Φυσικά, νοιώθω θυμό που δεν γνώριζα έγκαιρα περισσότερα πράγματα για τη "συμπεριφορά του Reiki" καθώς και για τα "πρέπει" και τα "μη" της "εφαρμογής" του.

Και απο την άλλη νοιώθω ευγνωμοσύνη προς εσένα που το παράδειγμα που παράθεσες "έγκαιρα" (μόλις 2 ημέρες πριν) στο εδώ φόρουμ με έκανε να κρατήσω στάση σκεπτικισμού και αναμονής εκείνο το κρίσιμο ημίωρο προ της εκδήλωσης του πυρετού του παιδιού.

"Επιλέχθηκες" - εμφανώς - αγαπητή  Rose να μεταφέρεις εσύ αυτή την "κρίσιμη πληροφορία" την "κρίσιμη στιγμή".

Αλλά ταυτόχρονα, "επιλέχθηκε" το forum των Ροδοσταύρων για να "μεταδώσει" αυτή την κρίσιμη πληροφορία. (Γιατί όχι ένα απο τα άλλα φόρουμς όπου συζητάω καιρό τώρα περί του Reiki)?

Θεωρώ το γεγονός λοιπόν - την σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής - ως έναν άριστο οιωνό για το ξεκίνημα του Amorc.

Αυτό ως απάντηση προς κάθε πιθανό "κακόπιστο" ως προς τους Ροδόσταυρους. Ήταν μια ισχυρότατη "βίωση" επί ακμής ξυραφίου που δείχνει ξεκάθαρα τι επιφυλάσσει το μέλλον για το Amorc.

Έχετε το σεβασμό μου και τις ευχαριστίες μου. Και όχι μόνο.

Να είστε όλοι καλά. Αν και η ευλογημένη πορεία σας προφανώς είναι εξασφαλισμένη.

Με εκτίμηση
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Eleni στις Μαρτίου 10, 2007, 18:48:07
Καλησπέρα σε όλους.
Αγαπητέ Avaris, λογικά σκεπτόμενη και λόγω επαγγέλματος, πιστεύω οτι έπραξες σωστά που δεν πειραματίστηκες με το παιδί, όχι τόσο γιατί νομίζω οτι μπορεί να προξενούσες κακό με κάποια λάθος τεχνική όσο με τον χρόνο που θα έχανες αν περίμενες να δείς αν θα δράσει...
Δεν γνωρίζω για τις ενεργειακές θεραπείες αλλά έχοντας υπ 'οψιν τις υλικές καθώς και τους μηχανισμούς λειτουργείας του σώματος μας , θα ήθελα να πω, οτι αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι για οτι κάνουμε και για τα αποτέλεσμα που θα επιφέρουμε, καλό είναι να απευθυνόμαστε στην κλασσική ιατρική που αν και δεν προσσεγγίζει την ψυχή  και τα εσωτερικά πεδία, τουλάγχιστον βελτιώνει το υλικό με κάποια βεβαιότητα και εγγυρότητα έτσι ώστε μετά να έχουμε τον χρόνο να βρούμε τα αίτια όλων των ειδών.
Επίσης νομίζω οτι οι θεραπείες που αρμόζουν στην ψυχή δεν απαντούν μόνες τους και στην ύλη και αντίθετα.
Μια συνεργασία και των δύο ισως είναι πιο λειτουργική.
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Κανένας στις Μαρτίου 10, 2007, 19:33:38
Εγώ προσωπικά έχω απογοητευτεί από την κλασική ιατρική.  Είναι ανίκανη να θεραπεύσει αλλεργίες.  Χορηγεί επικίνδυνα φάρμακα, τα οποία χαλάνε την ισορροπία του οργανισμού προκαλώντας παρενέργειες, για να θεραπεύσει συμπτώματα μόνο.  Αδυνατεί να βρει την πραγματική (συχνά ψυχολογική) αιτία της αρρώστιας. 

Όμως σε έκτακτες περιπτώσεις (σπάσιμο κόκαλου, τραυματισμό) είναι η μόνη λύση.  Θα ήταν αστείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καθυστερήσουμε να καλέσουμε κλασικό γιατρό και να ασχοληθούμε με ενεργειακή ιατρική. 
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Eleni στις Μαρτίου 11, 2007, 16:00:17
Παράθεση
  Χορηγεί επικίνδυνα φάρμακα, τα οποία χαλάνε την ισορροπία του οργανισμού προκαλώντας παρενέργειες, για να θεραπεύσει συμπτώματα μόνο.  Αδυνατεί να βρει την πραγματική (συχνά ψυχολογική) αιτία της αρρώστιας. 

Ακριβώς έτσι είναι αγαπητέ Κανένας....αν εξαιρέσουμε τις χειρουργικές ειδικότητες, ολες οι άλλες λειτουργούν ως πρός την ανακούφηση των συμπτωμάτων. Και βέβαια τα φάρμακα έχουν, όλα παρενέργειες, απλως μερικά είναι αναπόφευκτα αν κρίνουμε με την έννοια του << το μη χείρον βέλτιστον>>

Ό οργανισμός μας είναι πιο δυνατός απο την ιατρική...γι αυτό και αντιστέκεται στα κατασκευάσματα του ακόμη και αν αυτά τον προσ-βάλλουν. [πχ αλλεργίες].

Η ψυχολογική αιτία της αρρώστιας δεν θα μπορούσε να βρεθεί απο μια τελείως υλική θεώρηση των πραγμάτων όπως είναι η κλασσική ιδέα της ιατρικής.
Αυτό που υποστηρίζω έγω είναι οτι μέχρι να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς της ψυχής και να εναρμονιστούμε με τις λεπτές ενέργειές της έτσι ώστε να ελέγχουμε τις παθήσεις, μπορούμε να χρησιμοποιούμε την πιο χονδροειδή υλική μορφή τους που βρίσκει την έκφραση της στη γνωστή ιατρική αφού είναι και το πιο αποτελεσματικό για την ώρα...

Ουτε εμένα μου αρέσει αυτή η ιδέα αλλά δεν βλέπω καμία άλλη που να μπορεί να εφαρμοστεί απ όλους.


Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 12, 2007, 19:09:59
Αγαπητέ Avaris,

χαίρομαι που το μοίρασμα μιας εμπειρίας μου σου φάνηκε τόσο χρήσιμο, και εύχομαι ότι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου.

Όμως ειλικρινά δεν θα ήθελα να σε τρομοκρατήσω σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να μην ασχοληθείς ξανά με την ενεργειακή θεραπευτική.  Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν εσύ ειδικά συνεχίσεις και αποκαταστήσεις μια μέρα αρκετές αλήθειες γύρω από το θέμα της ενεργειακής θεραπευτικής.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη

Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Ορφέας στις Μαρτίου 14, 2007, 13:39:41
Θεωρώ ότι πολύ εύστοχα προσέγγισε το θέμα η αδελφή μας try, στην παράθεσή της της 10ης Μαρτίου.

Τα συμπτώματα κάθε νόσου, εκδηλώνονται στον υλικό φορέα και προφανέστατα εκεί χρειάζεται να αντιμετωπισθούν. Καμμία ολοκληρωμένη θεραπευτική δεν μπορεί να παραβλέψει έναν φορέα και να εστιάσει την δράση της σε έναν μοναδικό φορέα. Αυτό άλλωστε είναι και το έλλειμα της κλασσικής ιατρικής η οποία εστιάζει την θεραπευτική της ΜΟΝΟΝ στον υλικό φορέα.
Τα συμπτώματα βέβαια χρήζει να θεραπεύονται στο σώμα -και ορθά οι πληγές επουλώνονται ή ο πυρετός καταστέλλεται κλπ- η ενεργειακή ανισορροπία επαναφέρεται με άσκηση ενεργειακών θεραπευτικών, οι αιτίες αναζητουνται και θεραπεύονται στο ψυχικό επίπεδο, για να αποτρέψουμε την επανεκδήλωση της νόσου,
αν όμως θέλουμε να δούμε βαθύτερα, οι ρίζες κάθε νοσηρής κατάστασης βρίσκονται στο νοητικό επίπεδο, στις σκέψεις, γιαυτό και κάθε σοβαρή εσωτερική διδασκαλία, όπως και η Ροδοσταυρική, συμβουλεύει να κάνουμε υγιείς και θετικές σκέψεις.

Το πρόβλημμα των ενεργοθεραπευτικών, έγκειται ακριβώς στο γεγονός που τέθηκε παραπάνω.
Σε μία ενεργειακή ανισορροπία, η ομοιοπαθητική δράση της ενεργειακής πρακτικής είναι χρήσιμη και δικαιολογημένη, στο μέτρο που η δράση της δεν ξεπερνά τα όρια αντοχής του οργανισμού.

Π.χ. στον πυρετό, αν αυτός είναι ΚΑΤΩ του ορίου που φυσιολογικά επιφέρει ο ίδιος ο οργανισμός για την αντιμετώπιση διαφόρων παρασιτικών οργανισμών, η ενεργειακή πρόσθεση επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα.
Σε περίπτωση όμως που βρίσκεται ο οργανισμός ή εν δυνάμει επίκειται να ξεπεράσει το φυσιολογικό όριο ασφαλείας, κάθε ενεργειακή εφαρμογή που επιφέρει προσθετικά αποτελέσματα, είναι εγκληματική.

Δυστυχώς ενεργειακές τεχνικές, όπως το ΡΕΪΚΙ, έχουν διδαχθεί πλημελώς, με αποτέλεσμα. τα ενεργειακά αποτελέσματα που επιφέρουν, είναι κατά κανόνα προσθετικά.
Μια ορθή ενεργειακή τεχνική, οφείλει όμως να διδάσκει και τους τρόπους ΜΕΙΩΣΗΣ των ενεργειακών φορτίων, να διδάσκει με λίγα λόγια και τεχνικές π.χ. ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΕΣ και μόνο τότε μια ενεργειακή θεραπευτική θεωρείται στο βαθμό αυτό πλήρης.

Η μοναδική θεραπευτική που έχω γνωρίσει, που ρητά τονίζει και τις δύο δράσεις της ενέργειας και διδάσκει με σαφήνεια τεχνικές αντιμετώπισης, είναι η Ροδοσταυρική που διδάσκεται στον 6ο βαθμό.

Καλό είναι λοιπόν να μην "παίζουμε" τους μαθητευόμενους μάγους,
να μην βιαζόμαστε να ασκήσουμε ιατρική, με όση καλή πρόθεση κι αν έχουμε για θεραπευτική βοήθεια,
ειδικά μάλλιστα το να πειραματιζόμαστε με αφελή θύματα,
προτού γίνουμε ικανοί και πραγματικοί γνώστες του τι κάνουμε.

Η θεραπευτική ΔΕΝ είναι τέχνη που μεταβιβάζεται με μια μύηση...
Είναι επιστήμη που απαιτεί χρονοβόρα παιδεία και άσκηση...
Πόσο μάλλιστα η ολιστική ιατρική, η οποία απαιτεί, πρώτα την κλασσική ιατρική γνώση και μετέπειτα την εντρύφηση σε ανώτερες μεθόδους θεραπείας, γνωρίζοντες απαραίτητα και την φυσιολογία των φορέων όπου θα ασκήσουμε την αντίστοιχη θερασπευτική.

Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί...
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Avaris στις Απριλίου 07, 2007, 12:37:21
Η D.Fortune, στο "Ψυχική Αυτοάμυνα" (πολλές δεκαετίες πριν) αναφέρει κάποια στιγμή πως τα προβλήματα υγείας έχουν την έδρα τους στο Αιθερικό και αντανακλώνται στο Υλικό σώμα.

Και πως αναγκαστικά, η Ιατρική του Μέλλοντος θα πρέπει να στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση εαν θέλει να εξελιχθεί σοβαρά.

Σχόλια?
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Rose στις Απριλίου 11, 2007, 01:19:01
Αγαπητέ Fr. Avaris,

ένα πρόβλημα υγείας για να λυθεί με επιτυχία χρειάζεται να αντιμετωπιστεί σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή, υλικό, συναισθηματικό, διανοητικό, ψυχικό και πνευματικό. 

Αν δεν επέλθει η κατανόηση της ρίζας του προβλήματος, το πρόβλημα στο αιθερικό θα ξαναδημιουργηθεί...

Η Ιατρική του μέλλοντος αναγκαστικά θα ανοίξει τους ορίζοντές της, μια και είναι η εποχή της Γνώσης...
Δεν υπάρχουν πλέον μυστικά, μόνο αγώνας για κατανόηση...

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη

Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: Ορφέας στις Μαΐου 27, 2007, 12:44:39
Ορθές σκέψεις,
αγνά συναισθήματα,
αρμονικές ενέργειες.

Υπάρχει και μία τέτερτη παράμετρος, μάλλον πρώτη που περικλείεται στην φράση,

"και ένας άνθρωπος να δυστυχεί, η ανθρωπότητα δεν γίνεται να ευημερήσει"

Κι όταν η ανθρωπότητα στο σύνολό της νοσεί,
κανένα κύτταρο δεν δύναται να είναι απόλυτα υγιές....
Τίτλος: Απ: Αυτοθεραπεία
Αποστολή από: ΚΛΑΣ στις Ιουλίου 11, 2012, 21:36:40

Φ Ρ Ο Ν Τ Ι Ζ Ε  Π Ε Ρ Ι Σ Σ Ο Τ Ε Ρ Ο  Ν Α  Β Γ Α Ζ Ε Ι Σ  Τ Ι Σ  Κ Α Κ Ε Σ  Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ   Α Π Ο  Τ Ο   Μ Υ Α Λ Ο  Σ Ο Υ   Π Α Ρ Α  Ν Α   Γ Ι Α Τ Ρ Ε Υ Ε Ι Σ  Τ Ι Σ  Α Σ Θ Ε Ν Ε Ι Ε Σ  ΤΟΥ  Σ Ω Μ Α Τ Ο Σ  Σ Ο Υ!
   
                                                                                                                                                                                                                                                ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ