ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Σχόλια => Κοινωνικοί Προβληματισμοί => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ορφέας στις Ιανουαρίου 15, 2009, 22:12:26

Τίτλος: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιανουαρίου 15, 2009, 22:12:26

   
H νέα πάλη των τάξεων / του Μισέλ Ροκάρ 17-12-2007



Νουβέλ Ομπσερβατέρ (ΝΟ): Λέγεται συχνά πως, λόγω του υπερβολικού χρηματιστηριακού χαρακτήρα που πήρε η παγκόσμια οικονομία, βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας κρίσης ανάλογης με εκείνη του 1929. Θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο περί αυτού;

Μισέλ Ροκάρ (Michel Rocard, MR): Βρισκόμαστε σε μία παράδοξη κατάσταση: όλα τα πρόδρομα σημεία μίας ισχυρής παγκόσμιας κρίσης είναι παρόντα, κι όμως κανείς από τους παγκόσμιους οικονομικούς «παίκτες» δεν αντιδρά.

Σιωπούν όλοι, ενώ για πρώτη φορά εδώ και διακόσια χρόνια ο καπιταλισμός δεν επικρίνεται πια από τα θύματά του, τους φτωχούς ή τους διανοούμενους εκφραστές τους, του τύπου των Μαρξ (Marx) και Ένγκελς (Engels), αλλά από αντικειμενικούς οικονομολόγους. Η κριτική στο σύστημα σήμερα προέρχεται από την ίδια την καρδιά του.

Ο Πατρίκ Αρτίς (Patrick Artus), ένας από τους πλέον έγκριτους Γάλλους οικονομολόγους, τιτλοφόρησε το προτελευταίο του βιβλίο «η αυτοκαταστροφή του καπιταλισμού» και το τελευταίο του, που αναφέρεται στους κεντρικούς τραπεζίτες, το ονόμασε εύγλωττα «οι εμπρηστές». Κάτι σάπιο θα πρέπει να υπάρχει στο σύστημά μας, όταν ο νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ (Joseph Stiglitz), τιτλοφορεί το τελευταίο του βιβλίο «όταν ο καπιταλισμός παραφρονεί».

NO: Μα τι σας κάνει τόσο απαισιόδοξο;

MR: Θα τεκμηριώσω τα λεγόμενά μου με μία μακροσκοπική ανάλυση του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών (χρέους νοικοκυριών, επιχειρήσεων και κράτους). Το χρέος δεν παύει να διογκώνεται από το 1982 -επί προεδρίας Ρέιγκαν (Reagan)- έως το 2005 -προεδρία Τζορτζ Μπους (George Bush)- παρά τη σχετική του σταθεροποίηση επί Κλίντον (Clinton).

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1929, το αμερικανικό χρέος βρισκόταν ήδη στην πρώτη γραμμή των προβλημάτων της οικονομίας των ΗΠΑ· και τότε αντιπροσώπευε το 130% του αμερικανικού εθνικού προϊόντος. Σήμερα ξεπερνά το 230%!

Προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία, το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα αναγκάζεται να δανείζεται 2 δις δολάρια ημερησίως!

Ιδού η πηγή της πρώτης μου ανησυχίας.

Θα μου πείτε -κι έχουμε εδώ τη δεύτερη παραδοξότητα της κατάστασής μας- πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα «εξατομικεύθηκε»: οι μεγάλες τράπεζες -που είναι οι κυρίως υπεύθυνες για τη σημερινή μας κατάσταση- μπορεί να έχουν τετραπλάσιους κύκλους εργασιών σε σχέση με το 1929, εντωμεταξύ όμως η οικονομία αυξήθηκε κατά 50-100 φορές, και οι καθημερινές συναλλαγές υπολογίζονται πλέον σε δεκάδες δις δολάρια!

Αυτή η διασπορά, αυτή η εξατομίκευση επέτρεψε εκ νέου την εμφάνιση των χρηματοοικονομικών κρίσεων, αρχής γενομένης από τη δεκαετία του 1990.

Θα πρέπει να θυμηθούμε πως μεταξύ 1945 και 1980 ο κόσμος γνώρισε μόνο χρεοκοπίες εθνικών οικονομιών, όχι παγκόσμιες κρίσεις. Αυτή ήταν εξάλλου μία από τις μεγάλες επιτυχίες του ρυθμισμένου καπιταλισμού.

Το πρόβλημα -κι αυτή είναι μία ακόμα πηγή προσωπικών ανησυχιών μου- είναι πως από το 1980 κι εντεύθεν, η χρηματοοικονομική σφαίρα διογκώθηκε υπερβολικά.

Αυτομάτως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με χρηματοοικονομικές κρίσεις μεγάλου βεληνεκούς: κρίση της λατινικής Αμερικής της δεκαετίας του 1980, που έπληξε ολόκληρη την ήπειρο· ασιατική χρηματιστηριακή κρίση της δεκαετίας του 1990 με τρομερές επιπτώσεις, έστω κι αν περιορίστηκαν σε μια ντουζίνα χώρες· κρίση του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος, το 1992· σκάσιμο της «φούσκας» της νέας οικονομίας, το 2000.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας κρίσης, χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην πτώση των χρηματιστηριακών αξιών, ποσά απολύτως ανάλογα με εκείνα που χάθηκαν στο χρηματιστηριακό κραχ του 1929.

Αυτές οι κρίσεις ήταν περισσότερο στιγμιαίες, λιγότερο βίαιες, λιγότερο θεαματικές ίσως, όχι όμως λιγότερο τρομακτικές από όσα γνωρίσαμε στο παρελθόν, έστω κι αν η εξατομίκευση των αγορών τις κατέστησε πολύ λιγότερο επώδυνες.

Ας εξετάσουμε τώρα πιο προσεκτικά την κατάσταση, αρχίζοντας από το αμερικανικό χρέος. Το χρέος αυτό -αν αφαιρέσουμε το τραπεζικό τομέα- έφτασε πλέον στα 39 δις δολάρια.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ουδέποτε θα εξοφληθεί.

Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δε μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε μία αντιστροφή αυτής της τάσης. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι πλέον η εξόφληση του χρέους, αλλά η «εξυπηρέτησή» του, με δεδομένο πως το χρέος κάθε μέρα διογκώνεται, λόγω των τοκοχρεολυσίων του.

Μέχρι τώρα τα επιτόκια βρίσκονταν σε πρωτοφανή στην ιστορία χαμηλά επίπεδα, πράγμα που επέτρεπε το περαιτέρω δανεισμό και την εξυπηρέτηση του χρέους.

Με την τιμή όμως του πετρελαίου να φλερτάρει με το όριο των 100 δολαρίων το βαρέλι, με την εκρηκτική άνοδο των τιμών των αγροτικών προϊόντων -λόγω της ανόδου της ζήτησης διατροφικών αγαθών στην Ινδία και την Κίνα- ακόμα και η δυνατότητα της εξυπηρέτησης του χρέους αρχίζει να εξαφανίζεται.

Εξηγούμαι: ενάντια στην ανάφλεξη του πληθωρισμού, οι κεντρικές τράπεζες υποχρεούνται να αυξήσουν τα επιτόκια. Αυτό είναι το καθήκον του Ζαν-Κλοντ Τρισέ (Jean-Claude Trichet), του προέδρου της «ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας» (ΕΚΤ) και άλλων τραπεζικών οργανισμών, όπως της «τράπεζας της Αγγλίας», που επιλέγουν να ακριβύνουν το χρήμα.

Μέχρι σήμερα η εξατομίκευση της αγοράς μας προφύλαξε από τη γενίκευση της κρίσης: κανένα θαύμα όμως δεν κρατάει αιώνια.

NO: Μα πώς φτάσαμε σε τόσο κολοσσιαίων διαστάσεων ελλείμματα, με τόσο πολύ χρήμα να κυκλοφορεί;

ΜR: Η μετάβαση από τη -σχετική έστω- ισορροπία στη γενικευμένη ανισορροπία, οφείλεται στην αναδιανομή του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος από τους «μισθούς» (μισθωτές αμοιβές και κοινωνικά επιδόματα) στα «κέρδη» (επιχειρηματικά κέρδη, αμοιβές ελευθερίων επαγγελμάτων, εμπορική κερδοφορία).

Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στη Γαλλία, αλλά χαρακτηρίζει επίσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες και το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών, συμπεριλαμβανομένων των ανατολικών χωρών, που φαίνεται πως κατελήφθησαν αστραπιαία από το πνεύμα του καπιταλισμού.

Χονδρικά οι μισθοί πέρασαν από το 71% του ΑΕΠ το 1981 στο 60% το 2005. Μία πτώση σχεδόν 11 μονάδων! Αν σήμερα στη Γαλλία είχε διατηρηθεί η ίδια κατανομή πλούτου με εκείνη του 1981, τα νοικοκυριά θα είχαν 130 δις ευρώ περισσότερα σε μισθούς και κοινωνικά επιδόματα. Αν αυτά τα 130 δις κατευθύνονταν στην κατανάλωση, θα είχαμε αύξηση της ανάπτυξης της τάξης του 1% ετησίως και 500,000 λιγότερους άνεργους.

NO: Μα τι συνέβη; Πώς εξηγείται αυτή η «αναδιανομή» από τους μισθούς στα κέρδη;

MR: Για να κατανοήσουμε πόσο εκτρωματική είναι αυτή η καινούργια διανομή του πλούτου, που δεν επιτρέπει πλέον στην κατανάλωση να τροφοδοτεί την ανάπτυξη και να παρέχει έτσι μεσομακροπρόθεσμα τα μέσα ώστε να εξοφληθούν τα χρέη, θα πρέπει να θυμηθούμε πώς λειτουργούσε ο θριαμβικός καπιταλισμός των ετών 1945-1975.

Επί τριάντα χρόνια, η δυτική οικονομία αναπτυσσόταν με ετησίους ρυθμούς της τάξης του 5%, χωρίς χρηματοοικονομικές κρίσεις και με σχεδόν μηδενική ανεργία (της τάξης του 2%, που στην πραγματικότητα οφείλεται στη φυσιολογική κινητικότητα στην αγορά εργασίας).

Οι λόγοι αυτής της νηνεμίας; Μα ακριβώς οι αναμνήσεις από τη μεγάλη κρίση του 1929, από τις μακρές πομπές των δυστυχιών της, από την προλεταριοποίηση της μεσαίας τάξης και -τελικά- τον πόλεμο.

Για να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά αυτά τα δεινά, ο δυτικός κόσμος έθεσε σε λειτουργία τρεις μηχανισμούς εξισορρόπησης, ο καθένας εκ των οποίων οφείλεται στην έμπνευση τριών μεγάλων προσωπικοτήτων: του λόρδου Μπέβεριτζ (Beveridge), του λόρδου Μέιναρντ Κέινς (Maynard Keynes) και του Χένρι Φορντ (Henry Ford).

Ο Μπέβεριτζ είναι ο 'Αγγλος που εμπνεύστηκε την κοινωνική ασφάλιση, αλλά που κυρίως θεωρητικοποίησε το γεγονός πως η κοινωνική προστασία δεν εξανθρωπίζει απλά το σύστημα, αλλά επιπλέον το σταθεροποιεί, καθώς αποτρέπει την πτώση της κατανάλωσης -που εξαρτάται σχεδόν κατά το 1/3 από την αγοραστική δύναμη.

Δεύτερος ρυθμιστής: ο Κέινς. Έστειλε το εξής μήνυμα στους πολιτικούς ηγέτες: αντί να χρησιμοποιείτε την νομισματική πολιτική ως μέσο εσωτερικής ρύθμισης, χρησιμοποιήστε την για να μειώνετε και να αποφεύγετε τις αναστατώσεις που έρχονται από το εξωτερικό, όπου οι δημοκρατικές χώρες ανταγωνίζονται. Αυτό το πράγμα δούλεψε. Έχουμε την πειραματική απόδειξη πως δούλεψε στ' αλήθεια, επί τριάντα χρόνια.

Ο τρίτος ρυθμιστής, ο βιομήχανος Χένρι Φορντ, είναι Αμερικανός. Όπως έλεγε: «καλοπληρώνω τους εργάτες μου για να αγοράζουν τα αυτοκίνητά μου». Χάρη στο «νιου ντιλ», χάρη στα μεγάλα έργα του Ρούσβελτ (Roosevelt), αυτή η πολιτική των καλών αμοιβών και της μισθολογικής εξασφάλισης βοήθησε την αμερικανική οικονομία να απογειωθεί πολύ γρήγορα μετά την κρίση του 1929.

Η Γαλλία χρησιμοποίησε «το πλάνο», τη διαβούλευση μεταξύ συνδικάτων, εργοδοσίας και κράτους, προκειμένου να διατηρηθεί η ζήτηση (δηλαδή οι μισθοί) σε υψηλά επίπεδα και να τονώνεται η κατανάλωση.

Κοντολογίς άπαντες ακολουθούσαν πολιτικές που αναγνώριζαν τα δικαιώματα των μισθωτών και νομιμοποιούσαν πολιτικές υψηλών αμοιβών. Οι αμοιβές του φτωχότερου 50% της κοινωνίας κατευθύνονταν σχεδόν καθ' ολοκληρίαν στην κατανάλωση, πράγμα που τόνωνε την ανάπτυξη.

Αποτέλεσμα: διαρκής ανάπτυξη, με έναν μεγάλο απόντα, μία από τις συνιστώσες του «κέρδους» σύμφωνα με τα δημόσια λογιστικά: τους μετόχους, που υπήρξαν οι μεγάλοι απόντες αυτής της περιόδου.

Όλα αλλάζουν τη δεκαετία του 1990, με την εμφάνιση των «θεσμικών επενδυτών», ιδίως με τη μορφή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Ο μέτοχος πλέον οργανώνεται και -καθώς αγωνιά για τη σύνταξή του- αναζητά όσο το δυνατό υψηλότερες αποδόσεις.

Συμπέρασμα: αυξάνεται ολοένα η πίεση στους μισθούς που αρχικά μειώνουν το ρυθμό αύξησής τους και αργότερα υποχωρούν σε πραγματικές τιμές. Τα υπόλοιπα επενδυτικά κεφάλαια -που εκπροσωπούν λιγότερο από το 1/4 των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά λειτουργούν πολύ πιο τυχοδιωκτικά- επιδείνωσαν την κατάσταση.

Τα αμοιβαία κεφάλαια έπαιξαν το ίδιο παιχνίδι. Προκειμένου να εξασφαλίσουν στους μετόχους τους υψηλές αποδόσεις, δε δίστασαν να διαλύουν τις επιχειρήσεις-λεία τους και να τις πουλάνε κομμάτι-κομμάτι. Προς μεγάλη δυσαρέσκεια των μισθωτών, που συρρικνώθηκαν στο ρόλο της «δαπάνης».

Αυτό το νέο σύστημα -όλα για τους μετόχους, όσο το δυνατό λιγότερα για τους μισθωτούς- πήρε την πιο χονδροειδή του μορφή στην περίπτωση των αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλής διακινδύνευσης (hedge funds) που είναι πια στο δυτικό κόσμο πανταχού παρόντα, σε κάθε επιχείρηση με πάνω από 2,000 εργαζόμενους. Η πίεσή τους ασκήθηκε πρώτα στους διευθύνοντες συμβούλους που δεν έδιναν μεγάλα μερίσματα: αυτοί υποτάχτηκαν πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια όλες σχεδόν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες δόθηκαν σε υπεργολάβους -η συντήρηση, η διόρθωση, οι «εσωτερικές» κοινωνικές παροχές- με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από τις επιχειρήσεις πολύ εξειδικευμένο προσωπικό, που πολλές φορές έδιναν κύρος στην επιχείρησή τους.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κατέληξαν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς συνδικάτα, όπου οι μισθοί υπόκειντο σε πελώριες πιέσεις αφού οι επιχειρηματίες μπορούσαν ανά πάσα στιγμή, απροειδοποίητα, να αλλάξουν υπεργολάβο.

Έτσι εγκαταστάθηκε η εργασιακή ανασφάλεια και η προσωρινότητα (που αφορά σήμερα το 16% των Γάλλων μισθωτών) με αποτέλεσμα την επιμήκυνση του χρόνου εργασίας, το πάγωμα ή την υποχώρηση των μισθών, την εμφάνιση των «φτωχών εργαζομένων» αλλά και των άνεργων «νεόφτωχων».

Με την εμφάνιση της μαζικής φτώχειας -οι φτωχοί στη Βρετανία υπολογίζονται σε 10 εκατομμύρια και στη Γαλλία μεταξύ 5 και 6- το ποσοστό των μισθών επί του ΑΕΠ υποχώρησε όπως ήταν φυσικό, σε σχέση με τα ποσά που επενδύονταν για κερδοσκοπία.

Η ζήτηση έπεσε, η ανάπτυξη μειώθηκε, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα ελλείμματα και να είναι όλο και πιο δύσκολη η «εξυπηρέτηση» των χρεών.


NO: Περιγράφετε μία κατάσταση όπου η αναζήτηση του γρήγορου κέρδους, η ξέφρενη κερδοσκοπία, και -όπως το δείχνει η κρίση των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ- η όλο και πιο αυθαίρετη και περίπλοκη λειτουργία των τραπεζικών «προϊόντων», οδηγούν τις αγορές σε πλήρη σύγχυση: όλα τα συστατικά μίας κρίσης πρώτου μεγέθους είναι εδώ. Υπάρχουν όμως κι άλλα δεδομένα: δείτε π.χ. την ανάπτυξη που παράγουν οι «αναδυόμενες αγορές», που υποκαθιστούν την ασθμαίνουσα αμερικανική ατμομηχανή. Δείτε την αφθονία ρευστότητας από τα πετροδολάρια και τα κινεζικά ή ιαπωνικά πλεονάσματα.

MR: Είναι αλήθεια πως, σε σχέση με την πραγματική οικονομία, έχουμε πρωτοφανή ρευστότητα, που όμως δεν κατευθύνεται σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Προτιμά τη χρηματιστηριακή κερδοσκοπία. Και όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε τραπεζίτης, οι οικονομικές πολιτικές είναι ανίσχυρες να επηρεάσουν τη συμπεριφορά αυτής της ρευστότητας.

Αυτή η δυσλειτουργία, που ως προς τα αίτιά της είναι μάλλον πολιτιστική, ως προς τα αποτελέσματά της δε διαρθρωτική, έχει ολέθριες επιπτώσεις. Κανείς δεν ξέρει πώς θα τελειώσει αυτό, αν και έχω την πεποίθηση πως μια μέρα θα «σκάσει» με κρότο.

Πράγμα που με οδηγεί σε δύο συμπεράσματα:

Πρώτον: χρειάζονται παγκόσμιες απαντήσεις, με μεταρρύθμιση των θεσμών που δημιουργήθηκαν εδώ και μισό αιώνα στο Μπρέτον-Γουντς. Ο νέος επικεφαλής του «διεθνούς νομισματικού ταμείου» (ΔΝΤ), ο φίλος μας Στρος-Καν (Strauss-Kahn) βρίσκεται το πηδάλιο ενός μηχανισμού που δε δουλεύει πια, αφού δεν είναι πια εις θέση να προλαμβάνει ή να καταπραΰνει τις κρίσεις. Διαθέτει μολοταύτα την πληροφόρηση: βρίσκεται σε ένα κέντρο ικανό να πραγματοποιεί διαγνώσεις και να επεξεργάζεται προτάσεις.

Δεύτερον: Στη Γαλλία το «σοσιαλιστικό κόμμα» (PS) αδυνατεί να κατανοήσει τι συμβαίνει, αδυνατεί να συνδέσει τη διεθνή με την εγχώρια κατάσταση και ως εκ τούτου αδυνατεί να εξηγήσει τους λόγους της επέκτασης της ανασφάλειας της απασχόλησης στη Γαλλία. Αν πρόσφερε τις δέουσες ερμηνείες, θα έδινε επιτέλους την εντύπωση πως μπορεί να παρέμβει στη συγκυρία. Θα υπάρξει ξέρετε ένα πολιτικό «μπόνους» σε όποιον εξηγήσει πρώτος πώς έχει η κατάσταση.

Αυτό που αμφισβητείται σήμερα είναι ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός, όχι η αγορά, της οποίας είμαι οπαδός. Αν κάνουμε αυτή την ανάλυση, θα μπορούσαμε έξαφνα να συνεννοηθούμε με τους αριστεριστές!

Τέλος είναι βασικό να οικοδομηθούν νέοι μηχανισμοί διαπραγμάτευσης, και να προετοιμαστεί η πλήρης υποδοχή δύο νέων πελώριων εταίρων του παγκοσμίου εμπορίου, της Κίνας και της Ινδίας.

NO: Τι μπορούμε να κάνουμε;

MR: Θα πρέπει πρώτα να αντεπιτεθούμε στο ηθικό επίπεδο. Παράλληλα με αυτήν την επίθεση κατά των μισθωτών, τη βουλιμική κερδοσκοπία της ανώτερης μεσαίας τάξης και των πλουσίων, βλέπουμε να πυκνώνουν οι παρανομίες: έχουμε παράνομες χρηματιστηριακές συναλλαγές, προνομιακή πληροφόρηση... Θα πρέπει να τηρήσουμε το επιχειρηματικό δίκαιο και τα τιμωρούμε όσους το παραβιάζουν.

Θα πρέπει επίσης να θέσουμε ένα ανώτατο όριο στις αμοιβές των αφεντικών. Στην εποχή του Χένρι Φορντ οι αμοιβές τους ήταν πάνω-κάτω 40 φορές ο μέσος μισθός, ενώ σήμερα είναι 350-400 φορές υψηλότερος (έστω κι αν οι καθαρά οικονομικές επιπτώσεις της μισθολογικής υπερεκτίμησης των στελεχών είναι αμελητέες, δεν παύει να πρόκειται για ένα φαινόμενο εξαιρετικά νοσηρό και άκομψο). Αν θέλουμε πράγματι «λιγότερο κράτος», ο καπιταλισμός θα πρέπει να είναι ηθικός.

Θα πρέπει επίσης να ρυθμίσουμε τις επιθετικές εξαγορές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέτοντας κάποια κριτήρια που να αποτρέπουν την διάλυση του εξαγορασθέντος ομίλου ή τη χειροτέρευση της θέσης των μισθωτών της.

Οι διεθνείς συμφωνίες για τα κοινωνικά δικαιώματα της εργασίας του «διεθνούς οργανισμούς εργασίας» (ΔΟΕ) θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τον «παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου» (ΠΟΕ), που λειτουργεί σα θρησκόληπτος της απελευθέρωσης του εμπορίου. Σήμερα, όταν διαπραγματεύονται στο πλαίσιο του ΠΟΕ, τα κράτη-μέλη μπορούν άνετα να (παριστάνουν πως) αγνοούν όσα έχουν υπογράψει ως μέλη του ΔΟΕ!

Πιστεύω τέλος στην κοινωνική οικονομία. Μάχομαι εδώ και σαράντα χρόνια για να αποκτήσει την θέση της, το ρόλο της. Πιστεύω πως το κλειδί του προβλήματος είναι η αλλαγή της νομικής υπόστασης των επιχειρήσεων. Αντί να ανήκουν οι επιχειρήσεις σε εξωτερικούς παράγοντες, που είναι απλά φορείς κεφαλαίων, θα έπρεπε να ανήκουν στην κοινότητα όλων όσοι κερδίζουν το ψωμί τους από τη λειτουργία της επιχείρησης, όλων όσων είναι ταυτόχρονα φορείς ενός κοινού σχεδίου για το μέλλον της.

NO: Ξαναθυμηθήκατε την αυτοδιαχείριση;

MR: Καλύτερα να μη χρησιμοποιήσω φορτισμένους όρους. Καθώς πάντως μιλάμε για ένα εγχείρημα παγκοσμίων διαστάσεων, δεν βλέπω παρά μία πολιτική δύναμη ικανή να το φέρει εις πέρας: τη διεθνή σοσιαλδημοκρατία.

Θα πρέπει να υπερασπιστούμε ό,τι παράγει ενάντια σε ό,τι κερδοσκοπεί. Αυτή είναι η νέα πάλη των τάξεων!



O Michel Rocard είναι πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας. Τη συνέντευξη πήραν οι συντάκτες του περιοδικού Ζαν Γκαμπριέλ Φρεντέ (Jean-Gabriel Fredet) και Φρανσουά Αρμανέ (François Armanet)
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Nyx στις Απριλίου 26, 2010, 21:11:37
Αν καταστραφεί Οικονομικά ο Χριστιανισμός ώστε τα χρήματα που απέκτησε μέσω εξαπάτησης να μοιραστούν στους Έλληνες, δεν νομίζω να υπάρχει έντονη Οικονομική κρίση, με τα δισεκατομμήρια που μάζεψε μάλλον θα μπορούσε επίσης το Ελληνικό κράτος να ξεπληρώσει όλα όσα χρωστάει έξω. Το πρότυπο του Χριστού ευθύνεται για την βαριά φορολογία που υφίσταται η μεσαία τάξη. Το χρέος της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 300-320 δις και αυξάνεται λόγω τόκων και επιπλέον δανείων που παίρνει η Ελλάδα 20+ δις το χρόνο. Μία μόνο εκκλησία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εισέπραξε από ενοίκια γύρο στα 5 δις, η Ελλάδα είναι γεμάτη με Εκκλησίες, αν σκεφτούμε αυτό, με την Οικονομική καταστροφή μιας Εκκλησίας η Ελλάδα καλύπτει ένα συμπαντικό μέρος των χρεών της. Μια Εκκλησία εισπράττει γύρο στο 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Με την εξουδετέρωση της Χριστιανικής θρησκείας, η Ελλάδα ξεπληρώνει τα χρέη της; Είναι τόσο απλό σαν το αυγό του Κολόμβου. 
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Rose στις Απριλίου 29, 2010, 14:50:13
Η κοινωνικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των μοναστηριών, πρέπει να γίνει διότι είναι προϊόντα εγκλήματος και εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, καθώς είναι πλήθος τα οικονομικά εγκλήματα, αλλά και πλήθος οι αποζημιώσεις που μπορούν να διεκδικήσουν οι 'Ελληνες αν κινηθούν δικαστικά, εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος.  'Ολες οι εκκλησίες και τα μοναστήρια ανήκουν στους 'Ελληνες να τα μετατρέψουν σε πολιτιστικά - πνευματικά κέντρα, βιβλιοθήκες και πνευματικά ησυχαστήρια, αρκεί να τα διεκδικήσουν.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ο κάθε 'Ελληνας να αφυπνιστεί στην αυθεντική του Ελληνική ταυτότητα, και να διεκδικήσει το δίκιο του, μέσω συλλογικών δικαστικών αγώνων, διεκδικώντας τις ανάλογες αποζημιώσεις για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 01, 2010, 10:39:01
http://news.ert.gr/el/kosmos/ameriki-ipa/36028-100-000-dol-exase-to-meso-amerikaniko-noikokyrio-logo-tis-krisis

100.000 δολ. έχασε το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό λόγω της κρίσης.
Πεμπτη, 29 04 2010 10:49

Πάνω από 100.000 δολάρια στοίχισε στο μέσο αμερικάνικο νοικοκυριό η οικονομική κρίση που προκάλεσε τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με εκτίμηση του Pew Economic Policy Group. Όπως ανακοινώθηκε χτες Τετάρτη οι μεγαλύτερες ζημιές προήλθαν από την πτώση των τιμών των ακινήτων και των μετοχών από το ξέσπασμα της κρίσης, στα μέσα του 2008. Οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 3,4 τρισ. δολάρια, ενώ οι μετοχές στις ΗΠΑ υπέστησαν μείωση της αξίας τους κατά 7,4 τρις δολάρια από τον Ιούλιο του 2008 ως τον Μάρτιο του 2009.

Για τη μέση οικογένεια στις ΗΠΑ, αυτό σήμανε ότι η κατοικία της αξίζει τουλάχιστον 30.300 δολάρια λιγότερα απ' ό,τι πριν την κρίση και η αξία των μετοχών που μπορεί να είχαν αγοράσει έπεσε κατά 66.200 δολάρια, σύμφωνα με την ιδιωτική ερευνητική εταιρία, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Επιπλέον, τα έσοδα των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά μέσον όρο 11.000 δολάρια από το Σεπτέμβριο του 2008 -την ώρα που κατέρρε η γιγαντιαία επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers- ως τα τέλη του 2009. Η βαθιά ύφεση της περιόδου αυτής προκάλεσε 5,5 εκατ. απώλειες θέσεων εργασίας, "πάγωσε" τους μισθούς των εργαζομένων και στοίχισε στους φορολογούμενους 73 δισ. δολάρια για την "διάσωση" των τραπεζών.

"Η οικονομική κρίση της περιόδου 2007-2010 είχε τεράστιο αντίκτυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκατομμύρια οικογένειας υπέστησαν απώλειες θέσεων εργασίας, εισοδημάτων και κατοικιών--και οι συνέπειες αυτών των απωλειών θα είναι εμφανείς στην κοινωνία επί γενεές", σημείωσε ο Φίλιπ Σουέιγκελ, πρώην στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και βασικός συντάκτης της έκθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 01, 2010, 10:45:18
http://taxalia.blogspot.com/2010/01/300_26.html

26 Ιαν 2010
Πόσο είναι το χρέος της Ελλάδος; 300 δισ. ευρώ; Θα θέλαμε!

Γιώτα Ηλιού, Μιχάλης Πολυδώρου
(http://www.nooz.gr/)

"Οι ωραίοι έχουν χρέη" και οι ωραίοι ως Ελληνες ακόμη περισσότερα. Πλέον μπήκε στη ζωή των νοικοκυριών και το περίφημο σπρέντ. Λίγοι καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει, πολύ περισσότεροι όμως το νιώθουν ή θα το νιώσουν στην τσέπη τους. Το χρέος μας σε χρυσάφι ξεπερνά σε ύψος τον Πύργο του Αϊφελ, αλλά η ελληνική οικονομία μοιάζει με τον Πύργο της Πίζας. Πέφτει, δεν πέφτει, πέφτει, δεν πέφτει!

"Χρωστάμε και της Μιχαλούς", λέει η παροιμία. Ποια είναι όμως η σύγχρονη Μιχαλού; Πόσα χρωστάμε και που; Ποιοι είναι οι δανειστές μας; Τι δόση πληρώνουμε, τι σημαίνει χρεοκοπία, ποιες είναι οι επιπτώσεις σε καταθέσεις και αποταμιεύσεις, ποιός χάνει, ποιός κερδίζει; Απλές ερωτήσεις, δύσκολες απαντήσεις....


Τί είναι δημόσιο χρέος;

Όταν οι ανάγκες μιας χώρας δεν καλύπτονται από το ΑΕΠ (ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) αυτή χώρα καταφεύγει στον δανεισμό. Το ποσό που χρωστάει είναι το δημόσιο χρέος, το οποίο συνήθως εκφράζεται σε ποσοστό του ΑΕΠ.

Χρέος είναι αυτό που χρωστάμε σήμερα συνολικά και προέρχεται από την συσσώρευση των ελλειμμάτων διαχρονικά. Συνήθως το χρέος αυξάνεται πιο γρήγορα από το άθροισμα των ελλειμμάτων, γιατί πολλές φορές τα ελλείμματα δεν περιλαμβάνουν όλες τις δαπάνες.

Οι πρόσφατες αναθεωρήσεις, «έστειλαν» το δημόσιο έλλειμμα της χώρας στο 12,7% του ΑΕΠ

Πόσα χρωστάμε ως χώρα; Πόσο χρεωμένος είναι κάθε πολίτης; Ως χώρα χρωστάμε κάτι παραπάνω από την αξία που έχει όλος ο χρυσός των ΗΠΑ. Σε χρυσάφι, χρωστάμε δύο φορές το ύψος του Πύργου του Άιφελ.


Πάρτε μολύβι, χαρτί και ...κομπιουτεράκι:

326 δισ. ευρώ χρέος του Ελληνικού Δημοσίου για το 2010

+ 30 -40 δισ. ευρώ ομόλογα του Δημοσίου, που έχουν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά ταμεία και οι άλλοι φορείς του Δημόσιου τομέα (το λεγόμενο ενδοκυβερνητικό χρέος- απαιτείται μάλιστα «επικαιροποίηση» του ποσού αυτού)

+25 δισ. ευρώ δάνεια εγγυημένα από το Δημόσιο

+8 δισ. ευρώ χρέη για «δεδουλευμένα» προς κατασκευαστικές εταιρείες, προμηθευτές των νοσοκομείων και άλλους φορείς

+ 1,7 δισ. ομόλογα που θα δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για χρέη προς αυτήν

+1,3 δισ. κόστος αποζημιώσεων εργαζομένων στην Ολυμπιακή

+1,0 δισ. κόστος αναδρομικής χορήγησης επιδομάτων

ΣΥΝΟΛΟ: 390 δισ. ευρώ χρέος, δηλαδή 120.000 ευρώ ανά τετραμελή οικογένεια. Αρα κάθε παιδί που γεννιέται χρωστά περί τα 30.000 ευρώ!

Στα 390 δις ευρώ πρέπει να προσθέσουμε και 450 δις ευρώ, το αναλογιστικό άνοιγμα των Ασφαλιστικών Ταμείων Επιπλέον, 280 δισ. ευρώ που αποτελούν τα χρέη επιχειρήσεων και ιδιωτών προς τις τράπεζες.

Με λίγα λόγια χρωστάμε ένα σύνολο της τάξης του 1,1τρις. ευρώ!


Σε αυτά δεν περιλαμβάνεται το πακέτο στήριξης των τραπεζών ύψους μέχρι 28 δισ. ευρώ, μέρος του οποίου θεωρείται κάποιας μορφής «επένδυση» στο κεφάλαιο των τραπεζών, ενώ κάποιο άλλο μέρος αποτελείται από εγγυήσεις που θα αναγκασθεί να καλύψει το κράτος.

Τα ελλείμματα αφορούν τη διαφορά εσόδων – εξόδων (στα έξοδα δεν περιλαμβάνονται τα χρεολύσια) κάθε χρόνο. Ενώ κάθε νοικοκύρης προγραμματίζει τις δαπάνες του ανάλογα με τα έσοδα που εύλογα προσδοκά, στο Δημόσιο πρώτα θεσμοθετούμε παροχές και μετά αναζητούμε τους πόρους.

Εάν δηλαδή αθροίσουμε τις υποχρεώσεις του Δημοσίου Χρέους σε όλο το φάσμα της Δημόσιας Οικονομικής Δραστηριότητας, τότε η πραγματική υποχρέωση του Κράτους αντιστοιχεί στο 400% του ΑΕΠ, ποσοστό συγκλονιστικό.

Λογιστικά, τώρα, ο υπολογισμός του Δημοσίου Χρέους, σύμφωνα με τον επίσημο τρόπο καταμέτρησής του, ανέρχεται τώρα στο 133,6% του ΑΕΠ. Να θυμήσουμε ότι η κυβέρνηση Σημίτη το παρέδωσε στο 107% και η κυβέρνηση Καραμανλή στο 120%. Ωστόσο, αυτή η εικόνα είναι απλώς λογιστική. Το επί της ουσίας σύνολο των υποχρεώσεων του Δημοσίου ανέρχεται στο τετραπλάσιο του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος!

Πού χρωστάμε; Ποιοι είναι οι δανειστές μας;

Ο δανεισμός του κράτους γίνεται κυρίως μέσω των εκδόσεων κρατικών ομολόγων και μέσω του ΟΔΔΗΧ, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Εκδίδονται πενταετή, δεκαετή, ακόμα και 30ετή ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Δανειστές μας είναι μεγαλοεπενδυτές που δρουν μέσω επενδυτικών οίκων ανά τον κόσμο, χρηματοοικονομικοί οίκοι και τράπεζες, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, ενώ τα ομόλογα κρατών αγοράζονται επίσης και από άλλα κράτη. Πάντως, οι περισσότερες αγορές ομολόγων γίνονται από το χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου στη Μεγάλη Βρετανία, το γνωστό City. Με άλλα λόγια αυτοί οι Οικοι που μας υποβαθμίζουν, αυτοί και μας δανείζουν με το επιτόκιο στα ύψη.

Τί δόση πληρώνει το ελληνικό κράτος για την αποπληρωμή;

Ζούμε με δανεικά. Ακόμα και για να αγοραστεί ένα φωτοτυπικό μηχάνημα από μία δημόσια υπηρεσία, το κράτος πρέπει να δανειστεί.

Από τα 57 δισ. ευρώ φόρους που «θέλει» να εισπράξει το Δημόσιο – θεωρητικά –το 2010, τα 40 δισ. ευρώ και πλέον, θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων. Τα υπόλοιπα, δεν φθάνουν ούτε για τους μισθούς και τις συντάξεις.

Το ποσό που καταβάλλεται κάθε χρόνο για την αποπληρωμή των «δανεικών», είναι μεγαλύτερο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από όσες δαπάνες αναλογούν σε σημαντικά υπουργεία, όπως το Άμυνας, της Ανάπτυξης κ.λπ.

Η απότομη αύξηση του κινδύνου που συνοδεύει τον ελληνικό δανεισμό, δηλαδή της διαφοράς αποδόσεων 10ετών ελληνικών και γερμανικών κρατικών ομολόγων, το spread, διαφοροποιεί κάθε φορά το ποσό που πρέπει να αποπληρώσουμε για τον δανεισμό μας. Για παράδειγμα, η αύξηση του spread κατά 0,10%, μπορεί να απαιτήσει επιπλέον 10 δισ. ευρώ ετησίως.

Θυμίζουμε ότι μέχρι πρόσφατα οι ελληνικές τράπεζες κερδοσκοπούσαν (carry trade) αγοράζοντας τους ομολογιακούς τίτλους που εξέδιδε το ελληνικό κράτος με 4,5% και καταθέτοντάς τους ακολούθως ως ενέχυρο δανείζονταν με 1% από την ΕΚΤ, ώστε να συνεχίσουν τις επενδύσεις αυτές καρπούμενες τη διαφορά. Όμως, οι αγορές μακροχρόνιων τίτλων αποτελούν μεσομακροχρόνια επένδυση, ενώ ο δανεισμός των ίδιων των τραπεζών είναι βραχυχρόνιος. Τώρα, λοιπόν, που πρέπει να αποπληρώσουν την ΕΚΤ, οι εγχώριες τράπεζες χάνουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ελληνικά κρατικά ομόλογα. Κάμψη της ζήτησης ισοδυναμεί με αύξηση του κόστους διάθεσής τους (επιτόκιο) στη διεθνή αγορά.

Είναι δυνατόν να μηδενίσουμε το δημόσιο χρέος;

Όχι. Η αύξηση του κόστους του ελληνικού κρατικού δανεισμού, θεωρείται βέβαιη και θα έχει ανοδική συνέχεια γιατί η ελληνική οικονομία παραμένει στην ύφεση και έχει πέσει στην παγίδα του χρέους.

Δηλαδή, δανείζεται για να εξυπηρετήσει τα χρέη της τα οποία έχουν αποκτήσει αυτοτροφοδοτούμενη δυναμική, αφού δεν παράγονται πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο μόνος δρόμος, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, είναι αυτός των ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που χρειάζεται πρώτα και πάνω από όλα είναι να περιοριστούν οι σπατάλες του δημοσίου και να αναδιαρθρωθούν οι περιβόητοι και διαβόητοι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Εάν η «λυπητερή» που αναπόφευκτα θα πληρώσει το ελληνικό κράτος δεν επιμερισθεί με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, ώστε να αλλάξει και ο τρόπος λειτουργίας της οικονομίας, τότε η χώρα θα κινδυνεύει να βυθιστεί σε παρατεταμένη κρίση.

Υπάρχει χώρα που δεν χρωστά; Ποια χρωστά τα λιγότερα;

Τα μεγαλύτερα ελλείμματα στην ΕΕ εμφάνισαν η Ιρλανδία (7,1% του ΑΕΠ), η Μεγάλη Βρετανία (5,5%), η Ρουμανία (5,4%), η Ελλάδα (5%), η Μάλτα (4,7%), η Λετονία (4%) και η Πολωνία (3,9%).

Πλεονάσματα παρουσίασαν το 2008 η Φινλανδία με 4,2%, η Δανία με 3,6%, το Λουξεμβούργο με 2,6%, η Σουηδία με 2,5%, η Βουλγαρία με 1,5%, η Ολλανδία με 1% και η Κύπρος με 0,9%.

Τι σημαίνει χρεοκοπία;

Χρεοκοπία σημαίνει παύση πληρωμών των υποχρεώσεων. Μια χώρα πληρώνει κεφάλαιο και τόκους από τα δάνεια που έχει πάρει έχοντας δυο βασικές πηγές: Τους φόρους και τον νέο δανεισμό.

Συνήθως όταν κάποιος δηλώνει παύση πληρωμών, παρεμβαίνει το ΔΝΤ και γίνεται κάποια ρύθμιση. Υποχρεούται να καταβάλει ένα μέρος για να μπορεί να μετέχει των διεθνών συναλλαγών. Αυτό όμως έχει και τις συνέπειές του, διότι το ΔΝΤ επιβάλλει τους όρους του και στην ουσία είναι αυτό που ασκεί την οικονομική πολιτική.

Ποιοι χάνουν:

α) Οι πρώτοι που χάνουν από μια χρεοκοπία πάντα είναι οι δανειστές.

β) Μετά χάνει αυτός που χρεοκοπεί. Κατʼ αρχήν δεν είναι αξιόχρεος και δεν τον δανείζει κανένας. Μόνο τοκογλύφοι και αυτοί με υψηλά επιτόκια και σοβαρές εμπράγματες εγγυήσεις.

Ομόλογα του ελληνικού κράτους έχουν: ξένοι ιδιώτες και θεσμικοί και Έλληνες ιδιώτες και θεσμικοί. Όλοι αυτοί χάνουν. Μεγάλες ποσότητες ομολόγων του ελληνικού κράτους έχουν οι ελληνικές τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα γράψουν μεγάλες ζημιές σε μια περίοδο που χάνουν και από αλλού. Αυτό ενδεχομένως θα δημιουργήσει πανικό στους αποταμιευτές που θα τρέξουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Εικόνες κατάρρευσης.

Αυτός είναι και ο λόγος που σε κρίσιμες περιόδους οι αρχές κλείνουν τις τράπεζες για όσο χρειαστεί. Χωρίς τραπεζική ρευστότητα όμως η οικονομική δραστηριότητα της χώρας μειώνεται δραματικά. Άρα, μειώνονται τα έσοδα από φόρους. Χωρίς χρήματα από δάνεια ή από φόρους το κράτος δεν μπορεί να εκπληρώσει βασικές λειτουργίες.

Κινδυνεύουν καταθέσεις & μετοχές

Τυπικά οι ιδιωτικές καταθέσεις είναι διασφαλισμένες. Ουσιαστικά όμως σε μια κρίση πανικού αν πάμε αύριο όλοι να ζητήσουμε τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες αυτές δεν υπάρχουν.

Η αξία των μετοχών σε ένα τέτοιο περιβάλλον πέφτει δραματικά. Κάποιες εταιρείες βάζουν λουκέτο. Το πρόσφατο παράδειγμα στη χρεοκοπία της Αργεντινής είναι χαρακτηριστικό. Το κόστος για την ευρωζώνη θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το να τείνουν χείρα βοηθείας. Χείρα βοηθείας βέβαια θα σημάνει και επίτροπο δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Σύμφωνα με το Foreign Policy (τεύχος Ιαν/Φεβ 2009) οι 5 χώρες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να ακολουθήσουν την Ισλανδία στο δρόμο της χρεοκοπίας είναι κατά σειρά: Μεγ. Βρετανία, Λετονία, Ελλαδα, Ουκρανία, Νικαράγουα.

Το κοινό σημείο των 5 χωρών της παραπάνω λίστας είναι το τεράστιο χρέος. Το κρίσιμο και για τις πέντε χώρες είναι να μπορέσουν να συνεχίσουν να δανείζονται, κάτι εξαιρετικά δύσκολο γιατί οι πάντες «είναι στη γύρα» για να βρουν δανεικά, ακόμα και χώρες που δεν έχουν άμεσο και πιεστικό πρόβλημα (με πρώτες και καλύτερες τις ΗΠΑ). Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτοί που υποτίθεται ότι αγοράζουν τα ομόλογα (άρα δίνουν τα “δανεικά”) είναι κυρίως τράπεζες και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που δεν είναι βέβαιο ότι δεν είναι οι ίδιοι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας! Φαύλος κύκλος.

Η διαφορά της Ελλάδας από τις άλλες 4 χώρες της λίστας είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικό της νόμισμα. Το Euro είναι αλήθεια μας έχει γλιτώσει από χειρότερες καταστάσεις μέχρι στιγμής, αλλά αν η κρίση συνεχιστεί, οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες. Οι υπόλοιπες 4 χώρες έχουν τη διέξοδο να τυπώσουν επιπλέον χρήμα και να προσποιηθούν ότι πληρώνουν προσωρινά κάποιες από τις υποχρεώσεις τους (και να μειώσουν με μια υποτίμηση το χρέος τους), με αντίτιμο όμως -μεσοπρόθεσμα- την κατάρρευση του νομίσματος τους και την εκτόξευση του πληθωρισμού.

Χρωστάμε και της Μιχαλούς

Συμπέρασμα, «χρωστάμε και της Μιχαλούς». Μια εκδοχή για την προέλευση της φράσης αναφέρει στα χρόνια του Όθωνα βρισκόταν σε κάποιο σοκάκι του Ναυπλίου η ταβέρνα της Μιχαλούς. Η Μιχαλού ήταν παραδόπιστη και εκμεταλλεύτρια. Είχε περιορισμένη πελατεία, στην οποία έκανε πίστωση για ένα ορισμένο διάστημα, όμως αλίμονο σε όποιον δεν ήταν συνεπής. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, η Μιχαλού ξεφτέλιζε κυριολεκτικά τους άτυχους οφειλέτες της.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και κάποιος ευσυνείδητος, ο οποίος αδυνατώντας να βρει χρήματα να εξοφλήσει τη Μιχαλού, γύριζε μέρα και νύχτα στους δρόμους παραμιλώντας. Και αν κανείς ρωτούσε τους περαστικούς τι έχει αυτός ο άνθρωπος, οι άλλοι απαντούσαν «Αυτός χρωστάει της Μιχαλούς». Μπορεί η εκδοχή αυτή να είναι κατασκευασμένη, να μην ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, το βέβαιο είναι όμως ότι στη σύγχρονη Ελλάδα "παραμιλάμε" από τα χρέη!

Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 01, 2010, 11:05:33
Σχόλια

Δυστυχώς ΜΟΝΟ όταν παθαίνουν οι άνθρωποι Μαθαίνουν...

Τώρα που πάθαμε, θα "βάλουμε μυαλό", να χτίσουμε ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ?

Μακάρι να γινόταν διαφορετικά, αλλά πρέπει να πονέσει η τσέπη μας, να απειληθεί η ζωή μας και η επιβίωσή μας, για να ξυπνήσει το ζώο μέσα μας, και να αρχίσει να κοινωνικοποιείται...

'Ολα είναι σχεδιασμένα, για να περάσουν οι Ανθρώπινες κοινωνίες, στο επόμενο στάδιο, Συνειδησιακής Εξέλιξης.

Ας απολαύσουμε την Δύναμη της Αλλαγής, αλλά ας διαπιστώσουμε πως η Φύση έχει τους μηχανισμούς Αυτοκάθαρσης, έτσι ώστε η ανθρώπινη ύπαρξη, να συνεχίσει την Συνειδησιακή της Οδύσσεια, με έναν πιο υγιή, και πιο ανώδυνο τρόπο.

Ας διδαχθούμε λοιπόν, από τα λάθη του παρελθόντος, και ας κατανοήσουμε, πως η Ιδιοτέλεια βλάπτει την Δημόσια υγεία, καταστρέφει τους Κοινωνικούς θεσμούς, και φέρνει την ανθρώπινη ύπαρξη στα πρόθυρα της Αυτοκαταστροφής της.

Ας επενδύσουμε σε Ανώτερες Αξίες και Ανθρωπιστικά ιδανικά, και η σωτηρία όλης της ζωής παντού, πάνω στον πλανήτη Γη, είναι εγγυημένη.
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 03, 2010, 04:48:00
H GENIA TON 700 EURO (ΨΑΧΝΩ 2Η ΔΟΥΛΕΙΑ)
http://www.youtube.com/watch?v=bPONxD__8-s&feature=related
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 03, 2010, 18:45:15
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=8&artid=19930

Οι 10 επιχειρηματικές ευκαιρίες
Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

Xρονιά δυσκολιών για την ελληνική οικονομία θα είναι και το 2010, αλλά οι ευκαιρίες για επενδύσεις και επέκταση σε νέους κλάδους δε λείπουν.

Τις δέκα καλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες για το νέο έτος εντόπισε η εταιρία συμβούλων Global Greece τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό και αφορούν διάφορους τομείς, με έμφαση στο περιβάλλον, το εμπόριο, αλλά και ανάγκες που γεννά η σύγχρονη κοινωνία. «Οι ιδέες αυτές στηρίζονται σε πραγματικές ανάγκες και σε παγκόσμιες τάσεις που αυξάνονται ραγδαία», τονίζει ο Μπάμπης Φιλαδαρλής της Global Greece.

Οι δέκα επιχειρηματικές ευκαιρίες του 2010 εντοπίζονται στη λεγόμενη πράσινη δόμηση, στα εκπτωτικά καταστήματα, στις υπηρεσίες καθαριότητας, στα οικολογικά προϊόντα, τη διαχείριση υδάτινων πόρων, τη... σοκολάτα, τη φροντίδα ηλικιωμένων, τα προϊόντα θέρμανσης - ψύξης, την κοινωνική δικτύωση και τις υπηρεσίες επισκευών.

Ειδικότερα, η Global Greece περιγράφει τις χρυσές ευκαιρίες ως εξής:

1. «Πράσινη» Δόμηση

Οι καταναλωτές όλο και περισσότερο ενδιαφέρονται για τις περιβαλλοντικές επιδράσεις και απαιτούν ακόμη και στις κατασκευές πιο πράσινες πρακτικές και πράσινα υλικά. Είτε αγοράζοντας ένα νέο σπίτι ή αναβαθμίζοντας ένα παλαιό, θέλουν μία κατασκευή που όχι μόνο δείχνει αλλά ανταποκρίνεται σε διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα. Αυτό σημαίνει ότι τα πράσινα υλικά, οι πράσινες τεχνικές δόμησης και οι πράσινες πιστοποιήσεις θα είναι τα κλειδιά της επιτυχίας στο μέλλον.

2. Εκπτωτικά καταστήματα

Το 2010 προβλέπεται ότι η διεθνής οικονομία θα ανακάμψει. Οι καταναλωτές εντούτοις θα συνεχίσουν να είναι πιο συντηρητικοί απ' ό,τι ήταν και θα ψάχνουν για ευκαιρίες είτε σε λαϊκές αγορές είτε σε περιφερειακά καταστήματα ή σε αλυσίδες εκπτωτικών καταστημάτων και stock houses. Υπάρχουν και στην Ελλάδα εταιρίες franchising που διαθέτουν επώνυμα καταστήματα με εκπτωτικά ή φτηνά προϊόντα κάθε είδους.

3.Υπηρεσίες καθαριότητας

Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του καθενός, όλα γύρω μας αργά ή γρήγορα λερώνουν, λεκιάζουν και χρειάζονται επαγγελματική φροντίδα. Και όσο τα χρήματα για εξόδους μειώνονται τόσο η ποιότητα ζωής μέσα στο σπίτι θα απορροφά μέρος του προϋπολογισμού μας. Το ίδιο ισχύει και για βιομηχανικά κτίρια ή χώρους γραφείων.

4. Οικολογκά προϊόντα

Μεταλλικά μπουκάλια νερού, υφασμάτινες τσάντες για ψώνια, προϊόντα από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες, τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης ενέργειας. Ολα αυτά τα προϊόντα σχεδιάστηκαν για να μειώσουν την περιβαλλοντική μόλυνση και να αντικαθιστούν άλλα. «Σε όλους τους κλάδους μπορείτε να βρείτε μεθόδους ή προϊόντα που θα δίνουν στους αγοραστές σας μια πιο οικολογική πρόταση», είναι το μήνυμα που στέλνει η Global Greece στους επιχειρηματίες.

5. Διαχείριση Υδάτινων Πόρων

Το νερό είναι το πετρέλαιο του μέλλοντος. Ετσι, όσο ελαττώνονται τα αποθέματα τόσο πιο πολύτιμο γίνεται και τόσο πιο αναγκαίες οι υπηρεσίες, τα προϊόντα και οι τεχνολογίες που θα μας βοηθήσουν να τα εξοικονομήσουμε. Από συστήματα που εντοπίζουν αυτόματα διαρροές μέχρι κατασκευή αυτοποτιζόμενων κήπων, μίνι συστήματα αφαλάτωσης ή τεχνολογίες καθαρισμού & χρήσης αποβλήτων.

6. Σοκολάτα

Εχει καταγραφεί ότι σε περιόδους ανασφάλειας ή οικονομικών δυσκολιών οι άνθρωποι τρώνε περισσότερη... σοκολάτα. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου το γλυκό έχει ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας και γεύσης οι ευκαιρίες για επέκταση σε άλλες χώρες με προϊόντα σοκολάτας ή ζαχαροπλαστικής είναι μεγάλες.

7. Φροντίδα Ηλικιωμένων

Οι ανάγκες για φροντίδα/ εξυπηρέτηση ηλικιωμένων είναι ένα από τα αποτελέσματα της σύγχρονης πραγματικότητας. Οταν το ζευγάρι πρέπει να δουλεύει, κάποιος πρέπει να φροντίσει τους μεγαλύτερους. Από απλές υπηρεσίες νοσοκόμων, έως τη φροντίδα για το φαγητό, τα ρούχα, την υπηρεσία delivery των super market, το καθάρισμα του σπιτιού αλλά και το άνοιγμα ενός «σπιτιού φροντίδας ηλικιωμένων». Αυτές είναι, σύμφωνα με την Global Greece, ορισμένες από τις δεκάδες εξειδικευμένες ανάγκες της σύγχρονης εποχής που ζητούν λύσεις.

8. Προϊόντα Θέρμανσης-Ψύξης

Ολες οι κυβερνήσεις σταδιακά δίνουν κίνητρα για τεχνολογικά και περιβαλλοντικά προηγμένες λύσεις σε συστήματα ψύξης και θέρμανσης. Η εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας ή ενός πράσινου κλιματιστικού στο σπίτι όχι μόνο εξοικονομεί χρήματα μακροπρόθεσμα, αλλά παρέχει και δυνατότητα επιστροφής ή μείωσης φόρου. Οι μικρές επιχειρήσεις που κάνουν τις εγκαταστάσεις, τη ρύθμιση ή τη συντήρηση τέτοιων προϊόντων έχουν δυνατότητες ανάπτυξης.

9. Κοινωνική Δικτύωση και Επιχειρήσεις

Πελάτες, πιθανοί πελάτες, συνεργάτες και καταναλωτές ανταλλάσσουν γνώμες, κάνουν κριτική, ζητούν βοήθεια, κάνουν προτάσεις και βαθμολογούν προϊόντα και υπηρεσίες στα ιντερνετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter. Οι επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνουν γνωστά σε ένα ευρύτερο κοινό τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

10. Υπηρεσίες Επισκευών

Οσο διαρκεί η οικονομική κρίση τόσο οι άνθρωποι θα προσπαθούν να κάνουν οικονομίες επιδιορθώνοντας παρά αγοράζοντας. Αυτό δημιουργεί ξανά ευκαιρίες για τσαγκάρηδες, ξυλουργούς, μηχανουργεία, επιδιορθώσεις και προσαρμογές ρούχων, αναπαλαιώσεις επίπλων και άλλα πολλά. Εάν οι υπηρεσίες αυτές ενσωματώσουν και προστιθέμενη αξία, όπως δωρεάν παραλαβή/ παράδοση, branding, online ή τηλε-ενημέρωση τότε έχουν περισσότερες ελπίδες επιβίωσης και διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό.
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 03, 2010, 18:54:58
http://www.sargiotis.gr/seminaria/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=17&Itemid=29

Οι Πηγές του Πλούτου, ο στόχος των «Πολλών»
    
                    Οι Πηγές του Πλούτου, από αποκλειστικό προνόμιο των «λίγων», πρέπει να
                         φροντίσουμε να γίνουν στόχος των «πολλών».

Οι Πηγές του Πλούτου δεν μπορούν να παραμένουν αιώνια το αποκλειστικό προνόμιο των «λίγων», των πάμπλουτων αυτού του κόσμου.

Δεν μπορεί, στη νέα εποχή που ζούμε, να κατέχει το 10% των ανθρώπων το 90% του παγκόσμιου πλούτου, και εμείς, και οι ηγέτες μας, να παραμένουμε αδρανείς.

Οι «πολλοί», από άγνοια και φόβο, στην πραγματικότητα, χαρίζουν κυριολεκτικά τον Κοινωνικό Πλούτο στους «λίγους», και αυτοί κρατούν για τον εαυτό τους, το μίσος, την οργή, την απόγνωση, την απελπισία, τη φτώχεια, τη στέρηση και τα οικονομικά τους προβλήματα.

Ενώ δεν υστερούν σε γνώσεις, μόρφωση, ικανότητες και προσόντα έναντι των «λίγων», όμως, ποτέ δεν έστρεψαν το ενδιαφέρον τους προς τις πηγές του πλούτου επειδή πιστεύουν - αβάσιμα και εσφαλμένα - ότι οι πηγές του πλούτου είναι απροσπέλαστες για τους ίδιους επειδή δε διαθέτουν κεφάλαια, επειδή στερούνται χρηματικών διαθεσίμων.

Όμως, για να βγάλουν οι «πολλοί», «τρελά χρήματα» στη ζωή τους από τις πηγές του πλούτου - το τονίζουμε συνεχώς με κάθε ευκαιρία - δεν χρειάζεται να έχουν χρήματα, να διαθέτουν κεφάλαια.

                                Αυτό που πραγματικά χρειάζονται είναι:

Μάθηση - δηλαδή θέληση για να μάθουν - , κατάλληλη προετοιμασία και απόκτηση συγκεκριμένων γνώσεων για τις πηγές του πλούτου, οι οποίες αποκτώνται και εύκολα και γρήγορα.

Στις μέρες μας δεν είναι δύσκολο να ευημερήσουν οι «πολλοί».

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να ευημερήσουν στη ζωή τους οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίου επιχειρήσεων, οι απλοί άνθρωποι γενικότερα, οι «πολλοί» με μια λέξη.

                               Όμως, δεν ευημερούν.

Αυτό συμβαίνει γιατί αγνοούν τον τρόπο πώς να ευημερήσουν.

Δε γνωρίζουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους για να ευημερήσουν.

Γιατί φοβούνται να κάνουν κάτι καινούργιο κάτι πέρα από τη δουλειά που έμαθαν να κάνουν για να ευημερήσουν.

Η άγνοια και ο φόβος είναι λοιπόν η βασική αιτία που το 90% των ανθρώπων παγκόσμια, ζουν τη ζωή τους με οικονομικά προβλήματα και στερήσεις, ενώ, αν ενδιαφερθούμε να εξαλειφθεί αυτή η βασική αιτία, τότε, όλοι θα μπορούσαν να ζήσουν μια όμορφη κι ευτυχισμένη ζωή με χρηματική επάρκεια και πλούτο.

Στις μέρες μας λοιπόν η ευημερία των ανθρώπων γίνεται μια εύκολη υπόθεση όταν γνωρίζουν προς ποιες πηγές πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους για να αντλήσουν τα κύρια εισοδήματά τους στη ζωή τους.

Για να κατανοηθεί ακόμη καλύτερα το θέμα, ας πούμε δυο λόγια για τις τέσσερες κυριότερες πηγές άντλησης εισοδημάτων, για τις τέσσερες κυριότερες πηγές, από τις οποίες όλοι οι άνθρωποι, παγκόσμια, αντλούν τα εισοδήματά τους.
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 05, 2010, 18:01:37
GLOBAL PULSE: Debt: Greece vs California (4/16/2010)
http://www.youtube.com/watch?v=GnUu16XWno0

16 Απρ 2010 — (April 16, 2010) A question being hotly debated by bloggers: who is buried in worse debt, Greece or California? News reports lean towards Greece as the real basket case, while TV news loves any reason to show video of Arnold Schwarzenegger. Both Greece and California are cutting deep to balance the books, and their people are hitting back with protests and anger. Will either receive a bailout, or are they both doomed to default? For this special News Hunt episode, we'll grab facts from worldwide news reports and weigh the options with both hands. To be a part of the News Hunt for good journalism on the economy go to linktv.org/economy.

SOURCES: Al Jazeera English, Qatar; Fox News, U.S.; BBC, U.K.; Deutsche Welle, Germany; NBC, U.S.; RT, Russia
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Ορφέας στις Μαΐου 06, 2010, 15:37:32
ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ
Κυριακή, 02 Μάιος 2010 17:30

Από: http://www.schizas.com/site3/el/otan-sto-timoni-yparhoyn-anthropoi-oramatistes-pragmatikoi-igetes.html


Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική Αμερικανική εταιρεία στην Νέα Υόρκη. Η ύφεση άρχιζε και στο διοικητικό συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για πόσο κόσμο θα απολύσουμε.. Ήμουν υπεύθυνος για το σχέδιο κερδοφορίας και είχα μαζέψει όλες τις προτάσεις από 42 χώρες. Όλοι είχαν προτείνει περικοπές προσωπικού- 15000 παγκοσμίως.

Ο κάθε Αντιπρόεδρος έκανε τις προτάσεις του. Ο πρόεδρος μας δεν μιλούσε. Κοιτάζαμε όλοι ο ένας τον άλλον και δεν είχαμε ιδέα γιατί ήταν αμίλητος. Όταν τελειώσαμε ξαφνικά ο πρόεδρος ζήτησε την άδεια να μιλήσει. Ο λόγος του έχει μείνει αποτιμωμένος στο μυαλό όλων που ήμασταν εκεί και αν και έχουν περάσει 28 χρόνια τον θυμάμαι λες και ήταν χθες. Θα τον αναπαράγω όσο ποιο σωστά μπορώ διότι η αξίες που περιέχει είναι αθάνατες και μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτό που θα ζήσουμε σύντομα...

«Ο καθαριστής όταν περνά την πόρτα του εργοστάσιου είναι σύζυγος, πατέρας παιδιών που πάει στο σπίτι που χρεωστάει και κοιτάξει με υπερηφάνεια αυτά που δημιούργησε και αν και λίγα του είναι αρκετά. Αποφασίζουμε σήμερα να τον διώξουμε. Να χάσει την δουλεία του να πάει σπίτι άνεργος με μια επιταγή δυο μηνών. Τι θα πει στα παΐδια του... τι θα πει στην γυναίκα του πώς να τους εξηγήσει ότι από αύριο χάνει την αξιοπρέπεια του. Και εάν σε τρεις μήνες δεν έχει βρει δουλεία θα χάσει το σπίτι του και ίσως την γυναίκα του. Δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα σχέδιο που καταδικάζει την ζωή και την ύπαρξη τόσων ανθρώπων. ΑΛΛΑ την ιδία στιγμή έχω και υποχρέωση στους μετόχους μου που μου εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες του και εάν δεν κάνω κάτι τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν θα έχουν λεφτά για τις συντάξεις. Οι απολύσεις που όλοι μου προτείνετε μειόνουν τα ετήσια έξοδα $135,000,000.

Έκανα ένα απλό υπολογισμό και προτείνω το εξής σχέδιο:
Ελάττωση του μισθού μου - 75%
Ελάττωση μισθού όλων των αντιπρόεδρων - 50%
Ελάττωση γενικών διευθυντών - 40%
ΚΤΛ.

Καμία απόλυση... Θέλω τους αριθμούς σε μια ώρα.»


Σηκώθηκε και έφυγε... όπως έφευγε είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο «κρίμα που θα παίξετε Γκολφ μονό τρεις φόρες αντί για έξι παιδία.»

Περάσαμε την θύελλα χωρίς να διώξουμε άτομο και σε τρία χρόνια η άξια της μετοχής ήταν $147 από $7.5 το 1980 πριν αρχίσει η κρίση. Α ναι είχαμε και 27 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από απλούς εργάτες σ ' αυτό το διάστημα. Δεν χρειάζεται να πω ότι ο κόσμος έπινε νερό στο όνομα του. Το 1992 στο τραπέζι που του κάναμε για την συνταξιοδότηση του - και είχαμε έρθει από όλο τον κόσμο αν και δουλεύαμε σε άλλες εταιρείες - τον ρωτήσαμε να απαντήσει στον αποχαιρετιστήριο λόγο του γιατί διάλεξε να κάνει αυτό που έκανε. Όπως το θυμάμαι η απάντηση ήταν:

«Ακουστέ μπορεί να είχε και συναισθηματικές ρίζες η απόφαση αυτή. Αλλά δεν χωρούν συναισθήματα σε τέτοιες αποφάσεις. Απλώς βρήκα μια λύση που απαντούσε και στη λογική και στο συναίσθημα . Ήμαστε σε 42 χώρες από τις οποίες η 38 είναι φτωχές. Θα κατέστρεφα ολόκληρεςμικρές κοινωνίες διότι όπως ξέρετε τα εργοστάσια μας είναι σε κωμοπόλεις. Εάν το έκανα όπως μου είχατε προτείνει είναι αυτονόητο ότι θα έφερνα ανθρώπους στην απελπισία. Και κάνεις μα κάνεις ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ένας απελπισμένος άνθρωπος . Η πιθανότητα να ΕΚΑΙΓΑΝ το εργοστάσιο ήταν μεγάλη. Ενώ εσείς που ήσασταν διπλά μου και όλο το μισθό να σας έπαιρνα δεν θα καίγατε τίποτα γιατί πιστεύετε ότι είστε μέσα στο ΣΥΣΤΗΜΑ και άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι του συστήματος δεν κάνουν επαναστάσεις. Να θυμάστε ότι η πραγματική καταστροφή έρχεται όταν ο κόσμος αισθάνεται αποκλεισμένος από το σύστημα, νιώθει αδικία και δεν έχει καμία ελπίδα. Τότε είναι έτοιμος για όλα.. και εργοστάσια καίει.»

Σήμερα ζωγραφίζει στο San Francisco και είναι στο στρογγυλό τραπέζι της κουζίνας (άτυπη συνάντηση κάθε 8 εβδομάδες) του Ομπάμα..

Γιατί το έγραψα; Βλέπω όλους τους να βγαίνουν στη τηλεόραση / ράδιο και να μιλούν:
για διαρθρωτικές αλλαγές (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ),
ανάγκη για αλλαγή (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ),
αλλαγή νοοτροπίας (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) ...

Όλα αυτά χωρίς ίχνος συμπόνιας και λογικής σκέψης το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Φυσικά είναι για τις αλλαγές - ζουν με την φαντασίωση ότι ΑΥΤΟΙ δεν χρειάζεται να αλλάξουν. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν διότι είναι με το ΣΥΣΤΗΜΑ. Έτσι θα είναι όχι μονό προστατευμένοι αλλά η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (σας θυμίζει κάτι αυτό) να γεμίσουν περισσότερο τις τσέπες τους. Λοιπόν νάνοι της νοημοσύνης έγραψα το άρθρο αυτό για να ξέρετε πως οι άνθρωποι, που είναι πραγματικά σκεφτόμενοι, συμπεριφέροντε. Έτσι δεν θα έχετε καμία δικαιολογία ότι δεν ξέρατε όταν όμορφα «εργοστάσια» αρχίζουν να καίγονται όμορφα. ΠΑΝΤΟΥ.

Ένας φίλος από την Αμερική.
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Μαΐου 12, 2010, 15:34:24
http://www.youtube.com/watch?v=3lN40jLcHkM

Να ένας άνθρωπος, το λιγότερο να βρεθεί το email του , για συγχαρητήρια και Ευχαριστώ εκ μέρος της Ελλάδος.
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 12, 2010, 16:00:22
Ειλικρινά, ευχαριστούμε πάρα πολύ αδελφέ μου για αυτή την ανακάλυψή σου.  'Ηταν μια απίστευτα ευχάριστη έκπληξη.  Είναι αλήθεια πως η Γαλλική ψυχή έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από την Ροδοσταυρική Φιλοσοφία, και κατ' επέκταση από τις Αυθεντικές Ελληνικές αρχές, και ενώ η σημερινή Ελλάδα είναι ακόμα μολυσμένη από την ιουδαιοχριστιανική ψυχασθένεια και διαφθορά, στην Γαλλία, η Αναγέννηση έχει ήδη συμβεί πριν δεκάδες χρόνια.

Είναι γεγονός πως η Κυβέρνηση δέχθηκε απίστευτες πιέσεις, από παιχνίδια των Καιροσκόπων Ευρωπαίων, με αποτέλεσμα να ταραχθεί όλη η Ελληνική Κοινωνία από τα απάνθρωπα μέτρα λιτότητας. 'Ομως δεν φταίνε μόνο οι Ευρωπαίοι Καιροσκόποι, αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη έχουν 'Ελληνες καιροσκόποι και απατεώνες, που έχουν προδώσει την χώρα μας, περισσότερο από κάθε βάρβαρο. 

Δυστυχώς έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη σε πολλούς τομείς και από όλους μας, και τώρα πληρώνουμε όλοι μας.  Γιατί δεν φταίει μόνο ο Απατεώνας και ο Ληστής, αλλά και το θύμα που δεν αντιδρά στην Απάτη.

Η λύση για την Οικονομική Κρίση στην δεδομένη στιγμή ήταν απλή, απλά δεν υπάρχει η κατάλληλη ψυχική δύναμη για την υλοποίησή της, έτσι ώστε να ηρεμήσουμε μια για πάντα από τα νύχια των διεθνών καιροσκόπων.

Η λύση έχει προταθεί ήδη από τον Ροδόκηπο των Φιλοσόφων, και έχει σταλεί σε όλους τους Βουλευτές.

Η λύση είναι ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, και εδραίωση ενός ηθικού, νόμιμου και ανθρώπινου συστήματος δανειοδότησης και στήριξης της Ελληνικής Κοινωνίας και Επιχειρηματικότητας.

'Οτι όμως δεν μπορεί να νομοθετήσει η Βουλή, μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει ο Ελληνικός Λαός, και ο κάθε 'Ελληνας πολίτης, με μύριους τρόπους.  Η εποχή της ητοπάθειας, πρέπει να γίνει παρελθόν, και χρειάζεται να τολμήσουμε την Αλλαγή μέσα - έξω, και εσωτερικά στον ψυχισμό μας, αλλά και ως Ελληνική Κοινωνία.

Αυτό που λείπει ακόμα δυστυχώς, σε πολλούς συνανθρώπους μας, για να τολμήσουν το στάδιο της Αναγέννησης, είναι η γνώση, η αρετή και το ψυχικό σθένος.  'Ομως είναι γραφτό, όλο και περισσότερες Φωτισμένες Συνειδήσεις, παγκόσμια, να αρχίσουν να ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ, το ηθικό και το δίκαιο, και τα πάντα παγκόσμια να αλλάζουν.

Ο δρόμος ανοίγει σιγά σιγά, και το τοίχος της διαφθοράς θα πέσει... αρκεί να μην σταματάμε ο καθένας μας, ευσυνείδητος άνθρωπος, σε αυτή τη χώρα, κάθε μέρα να εργαζόμαστε, για αυτό τον ΙΕΡΟ σκοπό.

Να σωθεί η Ελλάδα μας, και μαζί της όλος ο κόσμος.
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 12, 2010, 17:23:20
Θα ήθελα να προσθέσω κάτι, που ίσως μόνο ελάχιστοι και εσωτεριστές να κατανοήσουν.
Θεωρώ πως καλώς έγιναν όλα.  Καλώς έγιναν τα λάθη, καλώς έγινε η αδικία. 
Διότι η εποχή καλεί όλοι οι άνθρωποι της ΓΗΣ, να αφυπνιστούμε και να διεκδικήσουμε τα Δικαιώματά τους.
Αν δινόταν η λύση γρήγορα και εύκολα, ο πνευματικός ύπνος θα συνεχιζόταν στην χώρα μας.
'Ομως μέσα από κίνδυνο και οδύνη, η Ανθρώπινη Συνείδηση πάντα αφυπνίζεται.
Δυστυχώς αποδείχθηκε πως δεν γινόταν διαφορετικά, μια και ο Πνευματικός μας Λήθαργος ήταν απύθμενος.

Δεν πρέπει λοιπόν ποτέ, να ξεχνάμε το κύριο μάθημα της Εποχής μας.
Δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε τον Κύριο στόχο μας.

Να Αφυπνιστούμε και να Αναγεννηθούμε όλοι μας, στην Πραγματικότητα της ύπαρξής μας, και να συνεργαστούμε Ανθρώπινα στην Δημιουργία μιας Ενάρετης και Ευημερούσας Ανθρωπότητας.
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 12, 2010, 17:44:25
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4574190

«Δρακόντειο» πόθεν έσχες
Θα δημεύεται η περιουσία πολιτικών προσώπων που υποβάλλουν ανακριβείς δηλώσεις


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών επιβεβαίωσε χθες στο ΚΤΕ Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Οπως διευκρίνισε ο υπουργός, ο χρόνος βάσει του οποίου θα υπολογίζεται η παραγραφή, θα προσδιορίζεται με διαφορετικό τρόπο.

Δηλαδή όχι από τη στιγμή που θα μπαίνει η υπογραφή ενός υπουργού ή ενός ανώτατου κρατικού λειτουργού σε κάποια πράξη αλλά από την ώρα που διαπιστώνεται η ζημία εις βάρος του Δημοσίου. Επομένως, η απιστία στην υπηρεσία θα αρχίζει να μετράει από τη στιγμή που υπάρξει το αποτέλεσμα της σχετικής πράξης. Η αλλαγή στον νόμο περί ευθύνης υπουργών σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης στηρίζεται στο άρθρο 17 του ποινικού κώδικα και θα υπάρξει διάταξη που θα ισχύει εφεξής.

Εκ παραλλήλου ο υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στους μηχανισμούς ελέγχου του πόθεν έσχες, λέγοντας ότι για τους μεν πολιτικούς θα υπάρχει μία Αρχή στην οποία οι βουλευτές δεν θα έχουν την πλειοψηφία, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα ο έλεγχος των δηλώσεων θα ανατεθεί στην Αρχή καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ετσι, το «πόθεν έσχες» των βουλευτών θα ελέγχεται από πενταμελές συμβούλιο στο οποίο πιθανόν να μετέχουν τεχνοκράτες ενώ έως τώρα τον έλεγχο τον ασκούσε 12μελής επιτροπή από εκπροσώπους των κομμάτων, της Βουλής και του Δικαστικού Σώματος με αποτέλεσμα οι «ελέγχοντες να ελέγχονται από τους ελεγχόμενους». Ακόμα, σύμφωνα με τη ρύθμιση που έφερε χθες στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, τα μη πολιτικά πρόσωπα που υποχρεούνται να καταθέτουν πόθεν έσχες (δικαστές, δημοσιογράφοι, εφοριακοί κ.λπ.) θα ελέγχονται πλέον από την Αρχή καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και όχι από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

«Αξιοποιώντας παρατηρήσεις συναδέλφων, θα καταθέσω ένα κείμενο με τροποποιήσεις προκειμένου να περάσουμε σε δραστικές μεταβολές στους μηχανισμούς ελέγχων των δηλώσεων του πόθεν έσχες για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά χθες από το βήμα της Βουλής ο κ. Χ. Καστανίδης.

Σκληρές τιμωρίες

Το νομοσχέδιο- το οποίο συζητήθηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής- περιλαμβάνει πολύ αυστηρές διατάξεις για όσους κάνουν ψευδείς δηλώσεις. Βάσει των διατάξεών του θα δημεύεται η περιουσία πολιτικών προσώπων που διαπιστωμένα υποβάλλουν ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες. Επίσης, δεν επιτρέπεται στους πολιτικούς να συμμετέχουν σε off shore εταιρείες και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η συμμετοχή τους, τότε θα «τιμωρούνται» με έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα.

Στη συνεδρίαση, πολλοί βουλευτές επεσήμαναν ότι θα πρέπει να προστατευτεί το βουλευτικό αξίωμα και να μην υπάρχει διάχυτη η αίσθηση περί αναξιοπιστίας των βουλευτών και του πολιτικού συστήματος. Επεσήμαναν ότι οι προτάσεις περί κατάργησης της βουλευτικής αποζημίωσης δεν είναι ορθές και δεν πρέπει να περνούν τέτοιες σκέψεις στην κοινή γνώμη διότι η ενασχόληση με την πολιτική δεν αποτελεί πάρεργο ούτε όλοι οι βουλευτές προέρχονται- όπως αναφέρθηκε- από πλούσια πολιτικά τζάκια.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
να μετέχουν σε off shore εταιρείες και αν διαπιστωθεί η συμμετοχή τους, τότε θα εκπίπτουν του βουλευτικού αξιώματος.

Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 12, 2010, 19:42:38
http://www.kastanidisharis.gr/index.php?action=content&id=82&date=2010-02

Και μια και μιλάμε για τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: γιατί με την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν τολμήσατε το διαχωρισμό εκκλησίας και Κράτους, τον οποίο σήμερα πολλοί πρωτοκλασάτοι στο κόμμα σας προτείνουν ως λύση;

Το ΠΑΣΟΚ στην αρχική πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος περιέλαβε στις προς αναθεώρηση διατάξεις και αυτές που αφορούν τη σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας. Στην τελική συζήτηση το αναθεωρητικό πεδίο σμικρύνθηκε και αφαιρέθηκαν οι σχετικές συνταγματικές διατάξεις. Την μη αναθεώρηση των συνταγματικών διατάξεων που αφορούν τη σχέση Εκκλησίας – Πολιτείας πρότειναν από κοινού και ο εισηγητής της τότε πλειοψηφίας και ο εισηγητής της τότε μειοψηφίας, μετά από έντονες αντιδράσεις της εκκλησιαστικής ιεραρχίας. Ο βαθμός της κοινωνικής και πολιτικής ωριμότητας εκείνη την περίοδο δεν ήταν τέτοιος που θα επέτρεπε τη θεμελιώδη αυτή αναθεώρηση. Σήμερα υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός ωριμότητας και μπορούμε, στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος, να συζητήσουμε με νηφαλιότητα Πολιτεία και Εκκλησία ένα νέο θετικό πλαίσιο σχέσεων.
__________________________________________________________________________________

Σχόλια:

Ας κατανοήσουμε λοιπόν εμείς ο Ελληνικός λαός, πως ορισμένοι πολιτικοί, ακόμα και αν είναι ενάρετοι, δεσμεύονται από την "ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.

Με άλλα λόγια ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός χρειάζεται να ωριμάσει και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ.

1. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και δήμευση των προϊόντων εγκλήματος.
2. Διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους και Κοινωνικοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας
3. Πάταξη της Πολιτικής διαφθοράς.
κτλ...

Το 3ο αίτημα, μας το υλοποίησαν... (γιατί ωρίμασαν τα πράγματα   ;D   )
Αν ζητήσουμε και τα υπόλοιπα αρκετά δυνατά, μήπως και αυτά θα μας τα υλοποιήσουν?   :D

Με άλλα λόγια, κανείς δεν μας φταίει, αν εμείς κοιμόμαστε.
Αν θεωρούμε πως το καθήκον μας απέναντι στην Κοινωνία μας, αρχίζει και τελειώνει μόνο με την ψήφο μας, την έχουμε πατήσει πολύ άσχημα, όπως ολοφάνερα δείχνει η πραγματικότητα της Ελληνικής Κοινωνίας.

Εμείς αν μετά την ψήφο επιστρέφουμε στην προσωπική μας ζωή, και "η Αργώ και οι Αργοναύτες" της Ελληνικής Βουλής, παλεύουν ΜΟΝΟΙ τους, με τα κύματα και τα βράχια, δικαιολογημένα, σήμερα πληρώνουμε το ΤΙΜΗΜΑ.

Είναι καιρός να κατανοήσουμε ως Ελληνικός λαός, πως εμείς κρατάμε στα χέρια μας, το τιμόνι της Ελληνικής "Αργούς", και όχι οι 300 του πληρώματος. 

Η Βουλή είναι σχεδιασμένη να εκτελεί πάντα, το θέλημα του Ελληνικού Λαού.

Δυστυχώς όμως παραδώσαμε την τύχη της προσωπικής μας ζωής και την τύχη της χώρας μας, τυφλά και ανεύθυνα, και προβληματιζόμαστε εκ' των υστέρων, γιατί κατηφορίσαμε?

Θα ανηφορίσουμε μόνο εφόσον επιλέξουμε την Κοινωνικοποίηση μας, την επανένταξή μας στα Κοινά της Κοινωνίας μας, και όχι τον ξεπεσμό της ιδιοτέλειας μας.

Ας θυμηθούμε πως ο ιδιώτης και η ιδιοτέλεια στην Αρχαία Ελληνική Κοινωνία θεωρούνταν παράπτωμα.

'Αραγε γιατί?  Γιατί απλά, όταν μία κοινωνία, ή ένας οργανισμός, χάσει τις αρχές και την συνοχή της, ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.

Το μήνυμα λοιπόν της Παρούσας  Εποχής, που διανύουμε, λέγεται Κοινωνικοποίηση.

Ας κοινωνικοποιηθούμε λοιπόν όλοι οι 'Ελληνες πολίτες, και ας διεκδικήσουμε ΔΥΝΑΤΑ και ΣΤΑΘΕΡΑ, να αλλάξουν τα πράγματα στην Κοινωνία μας, προς το Συλλογικό όφελος.

Διεκδικείτε γιατί χανόμαστε...   
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: ΣΚΙΩΝΑΣ στις Ιουνίου 05, 2010, 04:54:23
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ, ΛΟΙΠΟΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΠΟΥ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΥΤΟ!!!
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΝΟΥΜΕΡΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Rose στις Ιουνίου 07, 2010, 12:52:02
Αγαπητή Σκιώνας,

συμφωνούμε, πως η οικονομική κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.  Είναι ένα παγκόσμιο "παιχνίδι" εξαθλίωσης και καταστροφής όλων των λαών του κόσμου. 

Το αιώνιο αλληγορικό παιχνίδι ανάμεσα στις σκοτεινές και τις φωτεινές δυνάμεις του Κόσμου, συνεχίζεται αυτή τη φορά, μέσα από το πρίσμα της Τραπεζικής ανήθικης και παράνομης Αισχροκέρδιας.

Υπάρχει τρόπος να σταματήσει η Παγκόσμια Κατηφόρα όλων των λαών, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ1 όλο το Παγκόσμιο Τραπεζικό Σύστημα, και θέτοντας το στην υπηρεσία του κάθε λαού, με όρια υγιών συναλλαγών, που θα υπόσχονται χαμηλό και νόμιμο δανεισμό, ως στήριγμα στην ανάπτυξη της Παραγωγής κάθε τοπικής εθνότητας.

Και όμως ενώ είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ η ΛΥΣΗ, έτσι ώστε και η Ελλάδα μας να σωθεί, καθώς και ΟΛΟ το Διεθνές Οικονομικό Σύστημα, οι αρμόδιοι στις κατάλληλες νομοθετικές θέσεις, ή θέσεις εξουσίας, δεν επιλέγουν ακόμα την λύση αλλά φοβούμενοι, ενώ κατηγορούν την ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ, υπηρετούν το θηρίο της Ανθρωπότητας.

Αυτό συμβαίνει διότι λείπει και το Ψυχικό Σθένος, για να έρθουν οι κατάλληλες νομοθετικές αλλαγές, αλλά και επειδή, ίσως σε κάποιους νόες, όσο και να έχουν την διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά, λείπει η κατάλληλη φαιά ουσία, έτσι ώστε να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ, πως μπορεί να σωθεί μία Κοινωνία, όπως η Ελληνική.

Ούτε η Πολιτική, ούτε τα Κεφάλαια έχουν την Εξουσία.

Η Εξουσία ανήκει πάντα σε κάθε λαό, εφόσον Αφυπνιστεί, εφόσον ΞΥΠΝΗΣΕΙ.

Καλό ξημέρωμα λοιπόν, σε όλους μας, έτσι ώστε να ανατείλει και πάλι η Ελλάδα μας, ο Παγκόσμιος Φάρος των Αυθεντικών Πνευματικών Αρχών και του Αληθινού Φωτός.
______________________________________________________________________

1 και ταυτόχρονα ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΣ όλα τα προϊόντα τραπεζικού εγκλήματος.
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουνίου 22, 2010, 19:57:00

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
να μετέχουν σε off shore εταιρείες και αν διαπιστωθεί η συμμετοχή τους, τότε θα εκπίπτουν του βουλευτικού αξιώματος.

Με συμβατικά μέσα είναι αδύνατο να ανακαλυφτεί αν κάποιος είναι μέτοχος/ιδιοκτήτης off-shore.  Με τον ίδιο τρόπο που κανονικά είναι αδύνατο να ξέρεις πόσα χρήματα έχει καταθέσει σε τράπεζα του εξωτερικού.  Χρειάζεται τη συνεργασία της ξένης χώρας, να άρει κάποια απόρρητα και να διαθέσει αυτά τα στοιχεία.  Συνήθως αυτό γίνεται με εισαγγελική εντολή.

Οι off-shore της Κύπρος πχ, έχουν οικονικούς διευθυντές κάποιους Κύπριους δικηγόρους οι οποίοι υπακούνε στις εντολές του ιδιοκτήτη/μετόχου.  Το όνομα των ιδιοκτητών θεωρητικά δε φαίνεται πουθενά.

Το μόνο ουσιαστικό μέτρο που άκουσα μέχρι τώρα για off-shore, είναι ότι θα φορολογούνε πολύ ακριβά τα ακίνητα που έχουνε στην Ελλάδα.  Αυτό ναι, μπορεί να το κάνει η κυβέρνηση.  Τα άλλα είναι πολύ απίθανα.
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουνίου 22, 2010, 20:03:28
Όσο οι Έλληνες είναι απασχολημένοι με τις μειώσεις των μισθών, τα εργασιακά και τις συντάξεις, οι ξένες τράπεζες ήδη πέτυχαν το ξεπούλημα της Ελλάδας.

«Τρόικα» με δικαίωμα κατάσχεσης στο Δημόσιο!

...η αλληλεγγύη του ΔΝΤ και των κρατών της Ευρωζώνης στην Ελλάδα, με τη χορήγηση του δανείου των 110 δις. ευρώ, εκδηλώνεται υπό τον όρο, ότι θα έχουν το δικαίωμα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας σε κάθε περίπτωση αθέτησης πληρωμών από την Ελλάδα.

Ουσιαστικά, το Δημόσιο παίρνει ένα δάνειο, το οποίο θα δεσμεύει το ελληνικό κράτος όπως περίπου δεσμεύεται ένας ιδιώτης, όταν λαμβάνει δάνειο από μια τράπεζα: αν δεν εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να ζητήσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, για να εξοφληθεί το χρέος. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ, αλλά με έναν ακόμη χειρότερο όρο: η διαδικασία κατασχέσεων δημόσιας περιουσίας μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και αν η Ελλάδα φανεί ασυνεπής στις πληρωμές της σε ιδιώτες πιστωτές και όχι προς τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και ΔΝΤ.

Με τον τρόπο αυτό, το διεθνές σύστημα «έδεσε» την Ελλάδα, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει το δρόμο της Ρωσίας ή της Αργεντινής, λέγοντας πολύ απλά «δεν πληρώνω» και επιδιώκοντας να εκβιάσει μια ευνοϊκότερη συμφωνία εξυπηρέτησης του χρέους. Μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την «τρόικα», κάθε τέτοια προσπάθεια θα οδηγεί σε διαδικασίες κατάσχεσης κρατικών ακινήτων, μετοχών, ή άλλων περιουσιακών στοιχείων και δικαιωμάτων.

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/lr------2010062124815/ (http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/lr------2010062124815/)
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουνίου 23, 2010, 13:32:43

    Φαίνεται ότι κάποιοι κατάλαβαν την χοντρή βλακεία που έγινε από παντελώς άπειρους να διαχειριστούν σοβαρά θέματα πολιτικούς και αρνούνται να δεσμεύσουν το έθνος μέσω επικύρωσης της σύμβασης από την ολομέλεια της βουλής. Ίσως να υπάρχουν ακόμα σκεπτόμενοι πολιτικοί....

"Στο… απαγορευτικό σήμα της κ. Βάσως Παπανδρέου, προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σταμάτησε χθες η πορεία επικύρωσης της δανειακής σύμβασης με την «τρόικα» για τα 110 δις. ευρώ, παρότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, επιμένει ότι η επικύρωση ήταν μία από τις πολιτικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση έναντι των πιστωτών, για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία!

Η σύμβαση, που, όπως αποκάλυψε χθες το “S”, δίνει στους πιστωτές της χώρας (κράτη της Ευρωζώνης και ΔΝΤ) τη δυνατότητα ακόμη και να κατασχέσουν δημόσια περιουσία με συνοπτικές διαδικασίες, τονίσθηκε χθες από την κ. Παπανδρέου ότι δεν υπάρχει λόγος να επικυρωθεί από τη Βουλή, αποκτώντας έτσι αυξημένη δεσμευτικότητα, αφού έχει την υπογραφή του εξουσιοδοτημένου προς τούτο, υπουργού Οικονομικών.
Με την τοποθέτησή της αυτή, η κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη του υπουργείου Οικονομικών, ότι η επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή αποτελεί πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης με μεγάλη σημασία.

Αυτό αποτυπώνεται, άλλωστε, στις πρώτες γραμμές της εισηγητικής έκθεσης, από την οποία συνοδεύεται το κείμενο της σύμβασης, που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον κ. Παπακωνσταντίνου:
n  «Με το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου, πραγματοποιείται η πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης να φέρει για συζήτηση και κύρωση στην Εθνική Αντιπροσωπεία όλα τα συμβατικά κείμενα, μαζί με τα παραρτήματα και προσαρτήματά τους με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε τη χρηματοδότηση της χώρας από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωζώνης με δανειακά κεφάλαια ύψους 80 δις ευρώ και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με δανειακά κεφάλαια ύψους 30 δις ευρώ».

Η εμπλοκή με την επικύρωση της σύμβασης πάντως, ακόμη και αν δεν αρθεί με κάποια παρέμβαση από το Μαξίμου τις επόμενες ημέρες, εκτιμάται ότι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στις εκταμιεύσεις των επόμενων δόσεων του δανείου. Όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, παρότι οι πιστωτές της χώρας θα επιθυμούσαν διακαώς να αποκτήσει αυξημένη δεσμευτικότητα το κείμενο της δανειακής σύμβασης, θα ποιήσουν τελικά την ανάγκη φιλοτιμία και θα αποφύγουν να θέσουν θέμα «παγώματος» των πιστώσεων στην Ελλάδα.

«Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, αλλά και η ευρύτερη ισορροπία στις διεθνείς αγορές, κρέμεται αυτή την περίοδο από μια κλωστή», τονίζει χαρακτηριστικά τραπεζικό στέλεχος. «Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας δεν θέλουν οποιαδήποτε εμπλοκή, ή έστω και υπόνοια εμπλοκής, στη χρηματοδότηση της χώρας αυτή την περίοδο και δεν αναμένεται να αντιδράσουν παρά μόνο με κάποιες παρασκηνιακές “γκρίνιες”, αν τελικά η σύμβαση δεν κυρωθεί από τη Βουλή».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχει αρκετά σημαντική νομική διαφορά, ανάμεσα σε μια δανειακή σύμβαση υπογεγραμμένη μόνο από τον υπουργό Οικονομικών και σε μια σύμβαση που θα έχει επικυρωθεί από τη Βουλή, δεσμεύοντας ουσιαστικά με αμετάκλητο τρόπο ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας στο διηνεκές.

Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν έγκριτοι νομικοί, η σύμβαση δανεισμού προβλέπει δρακόντεια μέτρα κατά της Ελλάδας, αν για οποιοδήποτε λόγο στο μέλλον η χώρα θελήσει ή υποχρεωθεί να κηρύξει στάση πληρωμών.

Για παράδειγμα, με τη δανειακή σύμβαση ορίζεται, ότι «ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».

Αυτό σημαίνει, ότι σε περίπτωση στάσης πληρωμών και μη εθελοντικής επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του χρέους, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια σχεδόν αυτόματη διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, με την έκδοση από τους πιστωτές μιας διεθνούς «διαταγής πληρωμής» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, την οποία θα έχουν την υποχρέωση να εφαρμόσουν εις βάρος του Δημοσίου τα ελληνικά δικαστήρια.
Αυτοί οι επαχθέστατοι όροι δανεισμού έχει μεγάλη σημασία αν θα είναι επικυρωμένοι από τη Βουλή, ή απλώς θα φέρουν την υπογραφή ενός υπουργού μίας ελληνικής κυβέρνησης: στη δεύτερη περίπτωση, οι εθνικές αρχές θα διατηρήσουν έστω και ελάχιστα περιθώρια προσβολής με νομικά μέσα μιας μελλοντικής διαδικασίας κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, ενώ στην πρώτη περίπτωση θα είναι πρακτικά αδύνατο να αμφισβητηθεί ένας συμβατικός όρος που φέρει τη «σφραγίδα» του Κοινοβουλίου.

«Αυτή την περίοδο, όσο λιγότερες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η χώρα έναντι των πιστωτών της, τόσο το καλύτερο για το μέλλον», τονίζει χαρακτηριστικά έμπειρο τραπεζικό στέλεχος. Υπό την έννοια αυτή, η χθεσινή εμπλοκή στη Βουλή, με πρωτοβουλία της κ. Παπανδρέου, ίσως να είναι ευπρόσδεκτη εξέλιξη…

Σε επίπεδο εσωτερικού πολιτικού παιχνιδιού, πάντως, η κ. Παπανδρέου φαίνεται να κερδίζει συνεχώς «πόντους» το τελευταίο διάστημα, εις βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου: αρχικά ηγήθηκε της εσωκομματικής επίθεσης, κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, για τις μεθοδεύσεις που ευνόησαν τη δράση των κερδοσκόπων κατά των ελληνικών ομολόγων. Παρότι ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες το θέμα, ο Πρωθυπουργός, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί επ’ αυτού στη Βουλή, απέφυγε να ταυτισθεί με τον κ. Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο διερεύνησης  της υπόθεσης.

Με το τελευταίο της κοινοβουλευτικό «χτύπημα», αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε πλέον, ότι η κ. Παπανδρέου αναβαθμίζεται αισθητά, σε ρόλο «επιτηρητή» του «τσάρου» της οικονομίας, χωρίς προς το παρόν να διαφαίνεται ότι αυτό ενοχλεί το Μέγαρα Μαξίμου…"

Από: http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/lr------lr-2010062224877/
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Ιουνίου 23, 2010, 13:39:10
15 Ιουν 2010

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του ΔΝΤ!!!!
Είναι γνωστό πως  από την Κυβέρνηση είχε ανακοινωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκδώσει τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ) για την εφαρμογή της συμφωνίας με το ΔΝΤ (ν.3845/2010) μέχρι την 15-06-2010. Όμως χθές ανακοινώθηκε και πάλι από την Κυβέρνηση πως η έκδοση αυτών των προεδρικών διαταγμάτων αναβάλλεται...!

Δεν μας ειπαν βέβαια γιατί αναβάλλεται, όμως πολύ πιθανόν ο λόγος να είναι ο ακόλουθος:.


ΚΑΤΑΤΕΘΗ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Aκολουθεί ολόκληρη η μήνυση, ωστόσο ενημερώνω εκ των προταίρων πως κρίνεται σημαντική η συμμετοχή μας με επιστολές προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στη διεύθυνση http://www.presidency.gr/contact.htm (αυτόματο e-mail),  ή pressoffice@presidency.gr ζητώντας του να μην εκδώσει τα Προεδρικά Διατάγματα για την εφαρμογή του Προδοτικού νόμου ν.3845/06-05-2010 με το ΔΝΤ, μέχρι να κριθεί η μήνυση για Εσχάτη Προδοσία από τη Δικαιοσύνη.

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (άρθρο 41 Συντ.).

ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ XAΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Του Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Ιατρού, κατ. Χαλκίδος, τηλ. 22210-62743 begin_of_the_skype_highlighting              22210-62743      end_of_the_skype_highlighting

ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Κε Εισαγγελέα

Σύμφωνα με το άρθρο 62 εδ.4 «(για την δίωξη) άδεια δεν απαιτείται (από την Βουλή) δια τα επ` αυτοφώρω κακουργήματα των βουλευτών)

Επειδή τα αποτελέσματα της Εσχάτης Προδοσίας επέρχονται σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, αρμόδια για την παρούσα μήνυσή μου είναι και η Εισαγγελία Χαλκίδος (ΠΚ 16) στο οποίο κατοικώ μονίμως.

H Εθνική Κυριαρχία στην Δημοκρατική Πολιτεία συνίσταται από τα εξής ουσιαστικά (συστατικά):

α) Την Ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος του Ατόμου να προστατεύει δια νόμου τα Ατομικά του Δικαιώματα από τον Δημόσιο έλεγχο και εξουσία της πολιτείας,
β) Τον, δια των νόμων που το άτομο ως πολίτης ψηφίζει, Ελεύθερο καθορισμό και απεριόριστη άσκηση των Πολιτικών του δικαιωμάτων ως Πολίτου μιας Συντεταγμένης Πολιτείας.

Η Ελεύθερη επιλογή και άσκηση των παραπάνω Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων και γενικότερα η απεριόριστη δυνατότητα του Ατόμου να καθορίζει αυτό τις Αξίες στην ζωή του και να μπορεί να επιδιώκει ελεύθερα να τις πραγματώσει μέσα στα πλαίσια του νόμου που αυτός ψήφισε, συνιστά την ουσία της Δημοκρατικής Ελευθερίας, στην οποία το Άτομο και ο Πολίτης είναι το Υποκείμενο και Συγγραφέας της Ατομικής και Εθνικής του Ιστορίας, σύμφωνα με τις παραδόσεις του, τον πολιτισμό του και την παρελθούσα Ιστορία του. Οι αρχές αυτές συνιστούν την έννοια του Ιδιαίτερου Έθνους και Λαού.

Η άσκηση όμως της Ελευθερίας, ως συστατικού της Εθνικής Κυριαρχίας, συνδέεται αρήκτως και αναγκαστικά με την έννοια της Εδαφικής Ακεραιότητας μέσα στα γεωγραφικά όρια της οποίας η Ελευθερία αυτή πραγματώνεται, εφόσον τα πάντα με στο υλικό Σύμπαν μας με νοηματικό περιεχόμενο, τοσούτων μάλλον η Πολιτική πράξη, η οποία δεν είναι Θεολογία, πραγματώνονται σε συγκεκριμένο Χρόνο και Χώρο. Συνεπώς η Εδαφική Ακεραιότητα αποτελεί κι αυτή υποκείμενο της Δημοκρατικής Ελευθερίας και Εθνικής Κυριαρχίας, σε βαθμό εννοιολογικής ταύτισης με τις υπόλοιπες αυτές έννοιες. Ελευθερία, χωρίς Εδαφική ακεραιότητα για την άσκησή της, δεν υπάρχει και Εδαφική ακεραιότητα χωρίς Ελευθερία είναι χωρίς Νόημα.

Εφόσον συνεπώς η Ελευθερία και οι ταυτιζόμενες με αυτή έννοιες της Εθνικής Κυριαρχίας, συνίσταται στην ελεύθερη, δια των ελευθέρως ψηφισθέντων από τους πολίτες νόμων, έκφραση της θέλησής των για την ιστορία του, κάθε παραβίαση της ελεύθερης νομοθετικής δύναμης του Λαού από εξωγενείς καταναγκαστικούς παράγοντες, συνεπάγεται κατάλυση της Ελευθερίας, Εθνικής Κυριαρχίας και του Συντάγματος του Λαού αυτού.

Οι παραπάνω σκέψεις και γεγονότα δικαιώνονται πλήρως στο Ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο στο άρθρο 1 ορίζει ότι:
1. «Το Πολίτευμα της Ελλάδος είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ,
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαική κυριαρχία,
3. Άπασαι αι εξουσίαι πηγάζουν εκ του Λαού και υπάρχουν υπέρ αυτό και του Έθνους, ασκούνται δε καθ` όν τρόπον ορίζει το Σύνταγμα.

Άρθρο 2. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του Ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Άρθρο 5.
1. Έκαστος δικαιούται να αναπτύση ελευθέρως της προσωπικότητά του…,
2. Πάντες απολαύουν απολύτου προστασίας της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας των…,
3. Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστος..

Άρθρο 17. Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους…

Άρθρο 20. Έκαστος δικαιούται εις παροχήν εννόμου προστασίας υπό των δικαστηρίων και δύναται να αναπτύξη ενώπιον τούτων τας απόψεις του περί των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του, ως ο νόμος ορίζει.

Άρθρο 25.
1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου, ως ατόμου και ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους….,
2. Η αναγνώριση και προστασία των θεμελιωδών και απαραγράπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου υπό της Πολιτείας αποβλέπει εις την πραγματοποίησιν της κοινωνικής προόδου εν ελευθερία και δικαιοσύνη,
3. Η καταχρηστική άσκηση δικαιώματος (από την Πολιτεία) δεν επιτρέπεται.

Άρθρο 26.
1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείται υπό της Βουλής και του Προέδρου της Δημοκρατίας,
2. Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται υπό του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβερνήσεως 3. Η δικαστική λειτουργία ασκείται υπό των δικαστηρίων, αι αποφάσεις δε αυτών εκτελούνται εν ονόματι του Ελληνικού Λαού.
Άρθρο 27.
1. Ουδεμία μεταβολή των ορίων της Επικρατείας δύναται να γίνει άνευ νόμου ψηφιζομένου δια της απολύτου πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών.

Άρθρο 28 παρ. 3. Η Ελλάς προέρχεται ελευθέρως δια νόμου ψηφιζομένου υπό της απολύτου πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, εις περιορισμούς εις την άσκησιν της Εθνικής Κυριαρχίας, εφ όσον τούτο υπαγορεύεται εκ σπουδαίου εθνικού συμφέροντος, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τας βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος, γίνεται δε βάσει των αρχών της ισότητας και υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

Σχετικά είναι επίσης τα άρθρα 41, 52, 60 παρ.1, 62 εδ. 4, 73 παρ.1,2, 120.

Συνεπώς, σύμφωνα με τα παραπάνω άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος και ιδιαιτέρως του άρθρου 28, παρ. 3, ουδέν τίμημα, λόγος, προφανής ή προβαλλόμενος ειλικρινώς η προσχηματικά, είναι ικανός να προβληθεί και ισχύσει ενώπιον του Ελληνικού Λαού με τίμημα την κατάλυση των βάσεων του Δημοκρατικού του Πολιτεύματος, ακόμα κι αν ο λόγος αυτός (ειλικρινής, ή προσχηματικός), αναφέρεται σε (δήθεν) εθνικό συμφέρον. Και τούτο διότι Εθνικό Συμφέρον έξω από τα πλαίσια της Δημοκρατίας (της δυνατότητας του Λαού να ψηφίζει τις τύχες του ελεύθερα) είναι άνευ Νοήματος, δεδομένου ότι, στην περίπτωση αυτή, το Εθνικό Συμφέρον εξυπηρετεί τα συμφέροντα του σφετεριστή της Δημοκρατίας (εξωτερικού ή εσωτερικού ή αμφοτέρων) κι όχι τους ίδιους τους Πολίτες της καταλυομένης Δημοκρατίας. Η κατάλυση της Δημοκρατίας στο όνομα της –δήθεν- σωτηρίας της χώρας και του εθνικού συμφέροντος –είναι ισχυρισμός αντιφατικός, συνιστά αντινομία του λόγου και προβάλλεται προσβλητικά για την λογική από τους βαρβάρους κατακτητές ή τους προδότες κατακτημένους.

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση της παρούσας μήνυσής μου, η Ελληνική Κυβέρνηση με τον ν.3845/2010 παρεχώρησε την Εθνική μας Κυριαρχία σε ξένες Δυνάμεις (ήτοι την Ευρωπαική Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), με την παραχώρηση σε αυτούς το δικαίωμα και την εξουσία να μας επιβάλλουν αυτοί το περιεχόμενο νόμων, που καθορίζουν την βιολογική αλλά και ποιοτική ζωή όλως ων Ελλήνων κι εμείς απλά και δουλικά να διεκπεραιώνουμε διαδικαστικά την διαδικασία ψήφισής των στην Ελληνική Βουλή. Η παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις με τον παραπάνω τρόπο συνιστά ανέγκλητα, κατάλυση του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος (άρθρο 1 του Συντάγματος). Οι βουλευτές είναι εξουσιοδοτημένοι να ψηφίζουν νόμους στη Βουλή- στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας- μόνο στα πλαίσια του Συντάγματος, δηλαδή σύμφωνα με την εκπεφρασμένη βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σύνταγμα. Η παραβίαση της αρχής αυτής από τους Βουλευτές, όπως έγινε στη προκειμένη περίπτωση, συνιστά Κατάλυση του Συντάγματος κι Εσχάτη Προδοσία.

Κατά συνέπεια, Κυβέρνηση, Βουλή (κι ελπίζω όχι ο Πρόεδρος Δημοκρατίας τελικά), παραχωρώντας την Εθνική μας Κυριαρχία και μάλιστα χωρίς τον όρο της αμοιβαίας παραχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας στον αποδέκτη της δικής μας, ανεξάρτητα από τον λόγο της παραχώρησης αυτής, διαπράττουν Εθνική Προδοσία.

Ακριβώς όμως αυτό έγινε από την παρούσα Κυβέρνηση και την Βουλή των Ελλήνων (κι ελπίζω όχι και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) ενεργητικά και από την Στρατιωτική Ηγεσία εκ παραλείψεως. Συγκεκριμένα, οι παραπάνω κρατικοί αξιωματούχοι παρεχώρησαν εν λευκώ! την νομοθετική εξουσία –και συνεπώς την Εθνική μας Κυριαρχία- στους ηγέτες των υπολοίπων 26 κρατών που συναποτελούν τη Ευρωπαική Ένωση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο είναι θεσμός που δεν ανήκει καν στην Ευρωπαική Ένωση, να μας υποδείξουν αυτοί το περιεχόμενο των νόμων που εμείς καλούμαστε –και το κάναμε- υποχρεωτικά και υποτιμητικά να το ψηφίσουμε απλά διεκπεραιωτικά και δήθεν ελεύθερα!

Δεν θα αναλύσω στο σημείο αυτό το (αβάσιμο και αίολο σε κάθε περίπτωση) περιεχόμενο του προβαλλομένου λόγου, που οι παραπάνω κρατικοί αξιωματούχοι προβάλλουν δημοσίως για την παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις με τον παραπάνω τρόπο, διότι –σύμφωνα με τα όσα προείπα και με το άρθρο 28 του Συντάγματος- ουδείς λόγος δικαιολογεί την παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας με την μορφή της κατάλυσης του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, ήτοι της παραχώρησης της εξουσίας σε άλλες δυνάμεις να επιβάλλουν το περιεχόμενο νόμων που αφορούν την ζωή των Ελλήνων! και μάλιστα χωρίς να ικανοποιείται εισέτι ο αναγκαστικός όρος της αμοιβαιότητας (*), τους οποίους (νόμους) οι έλληνες βουλευτές σε μια παρωδία δημοκρατικής ψηφοφορίας στην Βουλή, δουλικά και διεκπεραιωτικά τους ψηφίζουν, ενεργούντες ως πειθήνια διεκπεραιωτικά όργανα της βούλησης και του συμφέροντος ξένων δυνάμεων.

(*) δηλ. την αμοιβαία και ισότιμη παραχώρηση και της Εθνικής Κυριαρχίας του αντισυμβαλλομένου Κράτους

Θα πώ μόνο σύντομα, ότι ο απαράδεκτος προβαλλόμενος λόγος από τους εσωτερικούς σφετεριστές της Ελευθερίας μας έλληνες βουλευτές, είναι ότι μόνο έτσι εξασφαλίζεται η δυνατότητα δανειοδότησης της Ελλάδος από τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης και το ΔΝΤ, για να καλύψει τις οικονομικές της ανάγκες.

Η παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας με τον παραπάνω τρόπο σε αλλοδαπές δυνάμεις δεν είναι ένα δικό μου συμπέρασμα, αλλά είναι ένα γεγονός που ομολογείται πολλάκις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας Γεώργιο Παπανδρέου και από το επίσημο Βήμα της Βουλής των Ελλήνων!, ο οποίος καθαρά κι εμφατικά είπε ότι «βρισκόμαστε υπό επιτήρηση και κηδεμονία» και ότι «έχει μειωθεί η Εθνική μας Κυριαρχία». Συγκεκριμένα:

1) Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Δωδεκανήσου: 23-04-2010

Είμαστε υπό επιτήρηση. Είμαστε υπό κηδεμονία, για να το πούμε ακόμα πιο βαριά, για να είμαστε ειλικρινείς. Και θέλουμε βεβαίως, πολύ γρήγορα, με τις αποφάσεις μας, με το έργο μας, με τις αλλαγές που θα κάνουμε, να ξαναπάρουμε τις δικές μας τύχες στα δικά μας χέρια, να θέτουμε εμείς πια τις προτεραιότητές μας, με έναν βιώσιμο τρόπο. Και για να τελειώνουμε με την παραπληροφόρηση και το στρουθοκαμηλισμό, που επιδεικνύεται από πολλούς: η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σήμερα σε επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξαιτίας των ελλειμμάτων, εξαιτίας του χρέους που δημιούργησαν οι εγκληματικές για τον τόπο πολιτικές τής προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτό ακριβώς εννοώ όταν υποστηρίζω ότι μειώθηκε η εθνική μας κυριαρχία, το να μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς, να έχουμε πολλές επιλογές και περιθώρια ελιγμών, που θα είχαμε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

2) Δευτερολογία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα: «Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατέθεσε η Ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»: 22-03-2010

Και είναι ακριβώς αυτός ο λόγος, για τον οποίο βρεθήκαμε για δεύτερη φορά σε επιτήρηση – λόγω του ελλείμματος του 2009. Η επιτήρηση αυτή, στην παρούσα φάση – και αυτό θέλω να το ξέρετε, πιθανώς δεν το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι – σύμφωνα με τα άρθρα του Μάαστριχτ, είναι η ισχυρότερη μορφή επιτήρησης, η οποία λέει ότι εάν, προχθές, στο ECOFIN, στην Ευρωομάδα, δεν είχαμε εμείς οι ίδιοι αποφασίσει για συγκεκριμένα, πράγματι, δύσκολα μέτρα, τότε θα ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή που θα αποφάσιζε, και θα αποφάσιζε επί 26, όχι επί 27. Δηλαδή, της Ελλάδας, της έχει αφαιρεθεί, με τη διαδικασία αυτή, το δικαίωμα βέτο. Για τα δικά της πράγματα, για τη δική της οικονομία, για τις δικές της πολιτικές. Και μετά, μου λέτε να μην λέω ότι είμαστε υπό κηδεμονία, ότι χάσαμε ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ακριβώς αυτό έχουμε χάσει. Και αυτό είναι που θα ανακτήσουμε με τον αγώνα μας, την αξιοπιστία μας, το πρόγραμμά μας, τη δυνατότητα να ορίζουμε εμείς επιτέλους τις τύχες μας.

3) Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή: 16-04-2010

Όμως, στην Ε.Ε., μια δημοκρατική Ε.Ε., δυστυχώς, η πλειοψηφία είναι συντηρητική. Και αν σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι εδώ, αυτό έγινε μετά από απόφαση της Ε.Ε., και ειδικά με την επιμονή δυνάμεων του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Κατά συνέπεια, αυτός είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να εγκαλείτε τον κ. Σαμαρά, τους ομοϊδεάτες του – και όχι εμάς – για το αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι σήμερα ήδη εδώ. Για να είμαι βέβαια δίκαιος, υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί, και στους συντηρητικούς μέσα στην Ε.Ε., που ήθελαν την αμιγώς ευρωπαϊκή λύση.

Οι προτάσεις μας για έναν διαφορετικό μηχανισμό στήριξης, βέβαια, δεν παύουν να ισχύουν για το μέλλον. Και όπως θα έχετε δει, στην απόφαση της Ε.Ε., η τελευταία παράγραφος μιλάει για τη δημιουργία μιας ομάδας, ενός «task force» όπως λέγεται, μιας ομάδας μελέτης υπό τον κ. Ρομπέι, η οποία θα επεξεργαστεί περαιτέρω τους μηχανισμούς. Άρα, λοιπόν, πολύ πιθανόν, αυτός ο μηχανισμός να τροποποιηθεί στο μέλλον. Αν θα γίνει σύντομα ή αργότερα, αυτό είναι τελικά θέμα πολιτικής βούλησης.

Όμως, ας μη γελιόμαστε και θέλω να είμαι ειλικρινής: το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ήδη μπει στη διαδικασία. Ήδη, σήμερα, συμμετέχει στη διαδικασία της επιτήρησης, στην οποία βεβαίως μας οδήγησε – και δύο φορές – η Νέα Δημοκρατία. Ήδη, μας ελέγχει για την τήρηση των δεσμεύσεων και των αποφάσεών μας.

3) Ομιλία Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος στην Θεσσαλονίκη: 20-03-2010

Μιας κρίσης, που διογκωνόταν βεβαίως με αστραπιαία ταχύτητα και θα μπορούσε να έχει και ανυπολόγιστες συνέπειες, καθιστώντας μας έρμαιους αποφάσεων άλλων. Μιας κρίσης, που έχει όμως σήμερα βαριές συνέπειες, όπως με την επιτήρηση, στην οποία μας έβαλε δύο φορές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και με αυτή τη δεύτερη φορά – και εδώ είναι ένα παράδειγμα της εγκληματικής τους πολιτικής – σήμερα, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και λόγω του ελλείμματος του 2009, είμαστε στην πιο σκληρή επιτήρηση που προβλέπεται από τη Συνθήκη. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι όταν βρίσκονται οι Υπουργοί Οικονομικών, της χώρας μας και των άλλων 26, στο λεγόμενο «ECOFIN», οι αποφάσεις για την Ελλάδα παίρνονται χωρίς την ψήφο της Ελλάδας – επί 26, όχι επί 27. Θυμίζω τα λόγια του ιδρυτή μας στην 3η του Σεπτέμβρη, στο τρίπτυχο «εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη». Έλεγε: «ναι, θα φτάσουμε στην κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά προϋπόθεση για την κοινωνική δικαιοσύνη, είναι να υπάρχει Δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία. Και προϋπόθεση για τη λαϊκή κυριαρχία, είναι να υπάρχει εθνική κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία». Το δικαίωμα δηλαδή του λαού, της Ελλάδας, των Ελλήνων, να ορίζουμε εμείς την τύχη μας, χωρίς επιτηρήσεις, χωρίς κηδεμονίες, χωρίς εξαρτήσεις. Και αυτό παλεύουμε σήμερα, αυτό διεκδικούμε και αυτό θα καταφέρουμε και πάλι, ως ΠΑΣΟΚ, ως Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, σύμφωνα με τις αρχές μας. Ναι, η Ελλάδα να ορίζει τη δική της τύχη. Γι’ αυτό και πήραμε αποφάσεις, που δεν θα λαμβάναμε ποτέ σε ομαλές συνθήκες, γιατί δεν ανταποκρίνονται στη δική μας πολιτική και ιδεολογική φυσιογνωμία, αλλά ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση. Γι’ αυτό και οι αποφάσεις μας, μπορεί να είναι άδικες για όσους συμπολίτες μας δεν ευθύνονται για εκεί όπου φτάσαμε σήμερα, αλλά θα ήταν ακόμα πιο άδικο αυτό που θα συνέβαινε στην πατρίδα μας, αν δεν παίρναμε αυτές τις αποφάσεις, αν καθόμασταν με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας να παίζουν άλλοι με τις τύχες μας.

4) Ομιλία Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, για τα μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, στη Βουλή: 06-05-2010 .

Και σήμερα, είναι πια απλά τα πράγματα: ή ψηφίζουμε και εφαρμόζουμε τη συμφωνία, ή καταδικάζουμε την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δυστυχώς, φτάσαμε σε σημείο να μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα, μόνο όμως υπό τον όρο της διάσωσής της. Και ο λογαριασμός, όπως είπα, είναι οδυνηρός, ακόμα και άδικος για πολλούς. Δεν τίθεται ζήτημα αυξημένης κατά το Σύνταγμα πλειοψηφίας. Τίθεται ζήτημα πολιτικής ευθύνης για τον καθένα μας, για όλους μας. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, ούτως ή άλλως, με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Αυτό, για να είμαστε συνεπείς απέναντι στη συνείδησή μας, στην πατρίδα και, βεβαίως, στις διεθνείς υποχρεώσεις μας.

Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πάλι να σας διορθώσω κ. Σαμαρά, σε αυτές τις ιστορικές στιγμές που συζητούμε. Πράγματι, στην εισηγητική έκθεση, το μνημόνιο που επισυνάπτεται, μιλάει, εξ απαλών ονύχων βεβαίως, για τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν με ακούσατε, δεν με ακούσατε. Απλώς, η διαφορά είναι άλλη. Άλλη είναι η διαφορά.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αναφέρεται με πολύ ήπιους τόνους. Και βρήκατε αυτό εσείς, κ. Σαμαρά, ως δικαιολογία για να μην ψηφίσετε. Ξέρετε όμως ότι δεν το (μνημόνιο) έχει γράψει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα αυτό. Το έχει γράψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το έχει γράψει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μαζί, και η Τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όχι εμείς.

Επίσης στις ίδιες ομολογίες προέβη και ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ως εξής:

1) Συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και στο δημοσιογράφο Πάνο Κοσμά: 16.05.2010

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ(υπουργός Οικονομικών) : Η πρόσφατη απόφαση του ECOFIN όχι απλώς δεν επιβεβαιώνει αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνει την προσπάθεια που κατάβαλλε η Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός προσωπικά για να πείσει τους εταίρους μας για την αναγκαιότητα ενός Ευρωπαϊκού μηχανισμού και απαντάει σε αυτούς ισχυρίζονταν ότι ήταν Ελληνική επιλογή η εμπλοκή του ΔΝΤ.
2) Συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Φάκελοι» και στο δημοσιογράφο Αλ. Παπαχελά: 10.05.2010

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Τώρα, με αυτά τα μέτρα που έχουμε πάρει, έχουμε πραγματική μείωση μισθοδοσίας. Έρχεται η Γ. Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και σου λένε, μισθοί και συντάξεις είναι το 75% το συνόλου της δαπάνης του Δημοσίου, πώς θα περιορίσεις, αν δεν περιορίσεις και τις δαπάνες μισθοδοσίας και τις συνταξιοδοτικές σου δαπάνες; Και μέχρις ότου μπει μπροστά το νέο ασφαλιστικό, έχεις και μια περίοδο, όπου είσαι αναγκασμένος να κάνεις κάτι για τα ταμεία. Άρα, και οι αποφάσεις που πάρθηκαν - διαφυλάττοντας επαναλαμβάνω τους χαμηλο-συνταξιούχους - είναι και αυτές κάτι που θα βοηθήσει την βιωσιμότητα των ταμείων.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Δεν ξέρω για την αριστερά τι λέει, πάντως πολλοί εκεί μέσα πιστεύουν κακώς κάναμε ότι κάνουμε , παίρνουμε τόσο βαρύ τίμημα για τον δανεισμό των 110 δισ., θα ήταν προτιμότερο λένε να κάνουμε μια αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους. Να πληρώσουμε σε αυτούς που μας χρωστάνε τα μισά , όπως έχουν κάνει κι άλλοι και να πάμε , να πορευτούμε αναλόγως , χωρίς όλο αυτό τον κακό χαμό τον οποίο φέρατε

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κατ' αρχάς, αυτό το οποίο είναι ξεκάθαρο και εδώ είναι οι μεγάλες και οι ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι ότι αν μέχρι τις 19 του μηνός η χώρα δεν είχε τα 10 δισ. που της χρειάζονται, θα κηρύσσαμε στάση πληρωμών. Όταν κηρύττεις στάση πληρωμών, δεν επαναδιαπραγματεύεσαι, μπαίνεις σε μια ακόμη πιο βαθιά ύφεση, το τραπεζικό σου σύστημα καταρρέει, δεν μπορείς να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις.

ΑΛ. ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Ο αντίλογος σε αυτό λέει σαν να είσαι ζωσμένος με εκρηκτικά διότι ξέρεις ότι θα πάρεις μαζί σου και την Γερμανία και την Γαλλία και τις τράπεζες τους ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες του κτλ . Οπότε δεν θα σε αφήνανε να το πάθεις αυτό.

3) Συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και στο δημοσιογράφο Παντελή Καψή: 09.05.2010

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε χαρακτηρίσει τα μέτρα εσείς ο ίδιος άδικα. Πώς μπορείτε να ζητάτε από τον ελληνικό λαό να τα αποδεχτεί;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Πρέπει κανείς να ξεκινήσει από την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα. Όταν ζητάς να σου δανείσουν 110 δισ. ευρώ διαπραγματεύεσαι τους όρους, αλλά τα περιθώρια διαπραγμάτευσης που έχεις είναι περιορισμένα. Προφανώς δεν είναι δίκαιο να πληρώσει την κρίση ο συνταξιούχος του οποίου κόβεται η σύνταξη. Αλλά το βασικό ζητούμενο ήταν να διασφαλίζουμε ότι δεν θα πτωχεύσει η χώρα.
4) Ομιλία και δευτερολογία του Υφυπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή Απολογισμού και Ισολογισμού και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους Αθήνα, 11.05.2010

Για εμάς δεν είναι ευχάριστο, ούτε και θέλαμε να υιοθετήσουμε μέτρα τα οποία είναι άδικα για πολλούς συμπολίτες, διότι ακούω από πολλούς να λένε ότι εμείς κακώς έχουμε πάρει αυτά τα μέτρα. Προηγείται η διάσωση της χώρας και έπονται τα οποιαδήποτε άλλα κριτήρια.…………. διότι από τη στιγμή που αναλάβαμε την εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας και συνειδητοποιήσαμε τα δημοσιονομικά αδιέξοδα, εκείνο το οποίο διαπιστώσαμε είναι το εξής: «ότι η χώρα μας δεν έχει πολλαπλότητα επιλογών», δηλαδή υπήρχε μια αδιέξοδη δημοσιονομική κατάσταση και η μόνη λύση που υπήρχε ήταν η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εμείς, όμως, δεν επιθυμούσαμε αυτή τη λύση, εμείς αυτό το οποίο θέλαμε, εκείνη τη στιγμή, ήταν να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι αυτό το οποίο είχε ανάγκη η χώρα ήταν μια λύση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης.

Τα παραπάνω αποσπάσματα των παραπάνω πολιτικών ηγετών δημοσιεύονται αυτούσια και ολοκληρωμένα στα αντίστοιχα επίσημα sites της Βουλής των Ελλήνων και των αρμοδίων υπουργείων και του γραφείου του πρωθυπουργού και τα καταθέτω στα έγγραφα στοιχεία μου μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των ειρημένων κειμένων.

Από τα παραπάνω αποσπάσματα των παραπάνω πολιτικών ηγετών και το γενικότερο πνεύμα των συμφραζομένων, προκύπτει ότι αυτοί –και όλοι οι Βουλευτές που εψήφισαν τελικά την παραπάνω παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, κατάλυση της Δημοκρατίας και τους επιβληθέντες από τις ξένες δυνάμεις νόμους (βλ. παρακάτω)- ευρίσκοντο σε πλήρη επίγνωση της ουσίας και της βαρύτητας του εγκλήματος που διέπρατταΝ, εφόσον ομολογούν οι ίδιοι «τον –δήθεν- πόνο και οδύνη που αισθάνονται» για την παραχώρηση της Δημοκρατικής Ελευθερίας μας αυτής. Και βέβαια είναι αδιανόητο –φιλοσοφικά και νομικά- να ισχυριστούν ότι δεν κατανόησαν το άρθρο 28 του Συντάγματος, διότι το Σύνταγμα είναι η πηγή και προυπόθεση ερμηνείας όλου του δικαιακού μας συστήματος και το ίδιο (το Σύνταγμα) δεν ερμηνεύεται εκτός αυτού του ιδίου, ήτοι το εννοιολογικό περιεχόμενο του Συντάγματος είναι –και πρέπει να είναι- a priori- δεδομένο.

Οι παραπάνω πολιτικοί παράγοντες αποσιωπούν από τον Λαό, ότι το κίνητρό των είναι να μεταθέσουν τις ευθύνες των επώδυνων οικονομικών μέτρων που οι ξένες δυνάμεις μας επιβάλλουν, σε αυτές, διότι οι ίδιοι δεν τολμούν να
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Ιουνίου 23, 2010, 13:40:03
τα λάβουν αυτοβούλως και με δική των ευθύνη, εξ αιτίας του φόβου των για το πολιτικό κόστος που θα υποστούν! Προτιμούν δηλαδή να υποδουλώσουν όλους τους Έλληνες και να ακυρώσουν την μακρόχρονη ιστορία μας λαμπρών αγώνων για την ελευθερία μας, από τις Θερμοπύλες, το 1821 και τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, για να μην χάσουν αυτοί την Ηδονή και τα Προνόμια της Εξουσίας. Ανατριχιαστικό!....

Ως παράδειγμα αναφέρω την Ιρλανδία, την Ισπανία και Πορτογαλία, οι οποίες, αντιμετωπίζουσες τα ίδια με εμάς οικονομικά προβλήματα, δεν απευθύνθηκαν για βοήθεια στο ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά έλαβαν οι ίδιες τα αναγκαία οικονομικά μέτρα περιορισμού των ελλειμμάτων των, με την διαφύλαξη βέβαια της Εθνικής των Κυριαρχία, Ελευθερίας και Τιμής.

Είναι βέβαιο ότι εάν και η Ελλάδα έπαιρνε η ιδία αυτοβούλως τα ίδια οικονομικά μέτρα που τώρα μας επιβλήθηκαν, θα ανακτάτο η διεθνής εμπιστοσύνη στην οικονομία της και τα spreads (τα επιτόκια δανεισμού μας) θα έπεφταν, όπως έγινε στην Ισπανία και Πορτογαλία, διότι ο βασικός κανόνας στο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε, είναι ότι η οικονομική αποτίμηση μιας χώρας, αλλά και η πορεία της οικονομία γενικότερα, στηρίζεται εξ ολοκλήρου στις «προοπτικές» και την «εμπιστοσύνη στις οικονομικές προοπτικές κάθε χώρας». Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Κυβέρνηση ΔΕΝ είχε καμία Συνταγματική δυνατότητα και δικαίωμα να παραχωρήσει την Εθνική μας Κυριαρχία με την μορφή της κατάλυσης του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος (άρθρο 1 και 28 παρ.3 Συντ.) για οποιοδήποτε λόγο!, όπως προείπα. Κι αυτό είναι εκπεφρασμένη βούληση του Ελληνικού Λαού ρητά εκπεφρασμένη στο άρθρο 28 παρ.3 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο ουδέν τίμημα και προβαλλόμενος σκοπός είναι ικανά να ανταλλαγούν με την κατάλυση του Δημοκρατικού του Πολιτεύματος, ακόμα κι αν ο λόγος αυτός (ειλικρινής, ή προσχηματικός), αναφέρεται σε (δήθεν) εθνικό συμφέρον. Και τούτο διότι Εθνικό Συμφέρον έξω από τα πλαίσια της Δημοκρατικού Πολιτεύματος (της δυνατότητας του Λαού να ψηφίζει τις τύχες του ελεύθερα) είναι άνευ Νοήματος, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή, το Εθνικό Συμφέρον εξυπηρετεί τα συμφέροντα του σφετεριστή της Δημοκρατίας (εξωτερικού ή εσωτερικού ή αμφοτέρων) κι όχι τους ίδιους τους Πολίτες της καταλυομένης Δημοκρατίας.

 Τέλος χωρίς Εθνική Κυριαρχία και την συνεπαγομένη αυτής κατάλυση του Συντάγματος, Χώρα (Κράτος) ουσιαστικά (νομικά) ΔΕΝ υφίσταται ούτε ως συντεταγμένη Πολιτεία, ούτε φυσικά ως Δημοκρατική χώρα που απαιτεί το Σύνταγμά μας. Στην περίπτωση αυτή η «χώρα» συνίσταται σε ένα συνοθύλευμα ατάκτων ατόμων που αλληλοσπαράσσουν, χωρίς νόμους και έννομη τάξη, ο ένας τον άλλο για την βιολογική των επιβίωση.

Συνεπώς ο ισχυρισμός που προβάλλει υποκριτικά η Ελληνική Κυβέρνηση και Βουλή περί σωτηρίας της χώρας με την κατάλυση του Δημοκρατικού της Πολιτεύματος και του Συντάγματός της είναι εγκληματικός και μόνο ο κατακτητής ή ο προδότης κατακτημένος θα μπορούσαν να τον εγείρουν. Με την ίδια λογική και οι Τούρκοι και Γερμανοί κατακτητές θεωρούν εαυτούς εθνικούς σωτήρες της Ελλάδος, επειδή την «έζησαν» βιολογικά, παρόλο υπόδουλη!.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν ως εξής: 
Τον Ιανουάριο του 2010 η χώρα μας ετέθη υπό της αυστηρότερη μορφή οικονομικής επιτήρησης από την Ευρωπαική Επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 126 παρ. 6-13 της συνθήκης του Λισσαβώνας, λόγω των ελλειμμάτων που η τελευταία ανακάλυψε για το έτος 2009, γεγονός που σήμαινε ότι η Ελλάδα δεν είχε δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις που θα ελαμβάνονταν από την Ευρωπαική Επιτροπή και το Συμβούλιο για την τρόπο επιτήρησης της Ελλάδος για την μείωση των ελλειμμάτων αυτών.

Τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 126 παρ. 6-13 της συνθήκης του Λισσαβώνας, σε περίπτωση υπερβολικών ελλειμμάτων μιας χώρας της ευρωζώνης, είναι κατά σειράν βαρύτητας τα εξής: 
•   η δημόσια σύσταση κατά του υπαιτίου κράτους,
•   ο καθορισμός ορισμένης προθεσμίας για την βελτίωση των ελλειμμάτων,
•   τον καθορισμό δυσμενεστέρων όρων δανεισμού του υπαιτίου κράτους από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων-κατόπιν συνεννόησης με την τελευταία- και τέλος
•   την καταβολή οικονομικών εγγυήσεων και την επιβολή οικονομικών ποινών στο υπαίτιο κράτος.   
Και τα παραπάνω μέτρα τα παίρνει η Επιτροπή και το Συμβούλιο χωρίς την ψήφο του υπαιτίου κράτους, σύμφωνα με την παρ. 13 του άρθρου 126 της συνθήκης. Η Ευρωπαική Επιτροπή και το Συμβούλιο συνεπώς παρακολουθούν την πορεία του χρέους και ζητούν οικονομικές εγγυήσεις ή επιβάλλουν οικονομικές ποινές. Ποτέ όμως η Ευρωπαική Επιτροπή και το Συμβούλιο δεν έχουν συνταγματικό δικαίωμα, στα πλαίσια της συνθήκης της Λισσαβώνας να επιβάλλουν συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα (νόμους) για την μείωση του ελλείμματος στο υπαίτιο κράτος. Το δικαίωμα αυτό ανήκει αποκλειστικά και κυριαρχικά στο υπαίτιο κράτος. Και τούτο διότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα κατελύετο η Εθνική Κυριαρχία και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία του υπαιτίου κράτους της ευρωζώνης από άλλα μέλη αυτής, θα κατελύετο δηλαδή το πολιτικό σύστημα (η Δημοκρατία) του υπαιτίου κράτους το οποίο είναι το θεμέλιο του Δυτικού ελευθέρου πολιτικού Κόσμου.
Όλα τα παραπάνω όμως ανατρέπονται τραγικά με την συμμετοχή και του ΔΝΤ στους δανειστές της δανειζομένης χώρας. Στην περίπτωση αυτή το ΔΝΤ, το οποίο είναι ένας διεθνής εξω-ευρωπαικός δανειστικός οργανισμός, για τον οποίο δεν ισχύει ή και δεν δεσμεύεται από την συνθήκη της Λισσαβώνας, μπορεί να επιβάλλει εκβιαστικά τους απεχθέστερους των όρων στις Κυβερνήσεις των δανειζομένων απ αυτό κράτη, μέτρα και όρους που εξικνούνται μέχρι του σημείου να επιβάλει αυτό στην Κυβέρνηση του δανειζομένου κράτους μονομερώς αυτούσιους τους νόμους για την εξασφάλιση των δανειζομένων απ` αυτό κεφαλαίων. Η τακτική όμως αυτή σημαίνει και συνεπάγεται την κατάλυση του Δημοκρατικού Κοινοβουλευτικού Δημοκρατικού Πολιτεύματος της δανειζομένης χώρας. Και αυτό ακριβώς έγινε στην προκειμένη περίπτωση με την δική μας χώρα. Αυτός είναι συνεπώς ο λόγος που η Ευρωπαική Επιτροπή και το Συμβούλιο (οι «φίλοι κι εταίροι μας») μας επέβαλαν αναγκαστικά – κι ερήμην της ψήφου της Ελλάδος – την συμμετοχή του ΔΝΤ στην ομάδα των δανειστών της Ελλάδος και ήταν επίσης ο ίδιος λόγος που η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε σθεναρά την συμμετοχή του ΔΝΤ στην ομάδα των δανειστών της, αλλά χωρίς να εισακουσθεί.

Με τον τρόπο αυτό, η Ευρωπαική Επιτροπή, το Συμβούλιο και το ΔΝΤ επέβαλαν στην Ελληνική Κυβέρνηση, και για την μείωση του χρέους μας, την πλήρη αποστέρηση της Εθνικής της Κυριαρχίας, με το να επιβάλουν στην τελευταία τους νόμους που αυτή έπρεπε δουλικά απλά να ψηφίσει διαδικαστικά, ευτελίζοντας πλήρως τον ρόλο και την ουσία της Βουλής και το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα και Ελευθερία.

Τον Φεβρουάριο του 2010 η Ελληνική Κυβέρνηση με την προσχηματική δικαιολογία της μείωσης του κόστους δανεισμού της από τις διεθνείς αγορές, απευθύνθηκε στην Ευρωπαική Ένωση για την δανειοδότησή της με μικρότερο κόστος, αποκρύβοντας από τον Ελληνικό Λαό ότι το υψηλό κόστος δανεισμού οφείλονταν στην έλλειψη εμπιστοσύνης των δανειστών μας προς στα πρόσωπα της Κυβέρνησης- τα οποία δημιούργησαν διαχρονικά το τεράστιο αυτό δημόσιο χρέος, μαζί φυσικά με άλλες κυβερνήσεις.

Επειδή όμως δεν υπήρχε σχετικός μηχανισμός οικονομικής στήριξης της Ελλάδος (μέλος της Ευρωπαικής ΄Ενωσης) από τις λοιπές χώρες της Ένωσης, χρειάστηκε να παρέλθει χρόνος μέχρι την 25/03/2010 οι αρχηγοί των χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης να ανακοινώσουν στις Βρυξέλλες –ερήμην της Ελλάδος λόγω της επιτήρησής της- την απόφασή των για την σύσταση ενός μηχανισμού οικονομικής στήριξης της Ελλάδος, με κοινό πρόγραμμα της Ευρωπαικής Επιτροπής της Κεντρικής Ευραπαικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), εφεξής και των τριών αυτών οργανισμών αναφερομένων ως «Τρόικα». 

Η απόφαση προέβλεπε την παροχή δανείου σε αυτή με εύλογο (πάντως μεγαλύτερο αυτού που οι ίδιες δανείζονται) επιτοκίου, αλλά με τους εξής αναγκαστικούς όρους:
•   1) Η Ελληνική Κυβέρνηση ετέθη υπό την αυστηρότερη μορφή επιτήρησης πουν προβλέπει η συνθήκη της Λισσαβώνας με το άρθρο 126 παρ. 6-13 αυτής, λόγω των μεγάλων οικονομικών της ελλειμμάτων, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποκλείεται από την συμμετοχή της και από το δικαίωμα ψήφου της στις αποφάσεις που θα ελαμβάνοντο πλέον ερήμην της σχετικά με τους όρους της δανειοδότησής της,
•   2) Την υποχρεωτική συμμετοχή στην δανειοδότηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος δανειοδότησής της, και του ΔΝΤ, το οποίο θα συμμετείχε υποχρεωτικά δανείζοντας στην Ελληνική Κυβέρνηση, το 1/3 του συνολικού δανειακού ποσού, αγνοώντας την ισχυρά εκπεφρασμένη δημόσια αντίρρηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, για την συμμετοχή του ΔΝΤ στον παραπάνω δανειακό μηχανισμό (βλ. δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού).
Ο λόγος της επιβολής του ΔΝΤ από την Ευρωπαική Ένωση –και αντίστοιχα των δικών μας αντιρρήσεων- ήταν προφανής:
Η Ευρωπαική Ένωση δεν μπορούσε θεσμικά (σύμφωνα με την συνθήκη της Λισσαβώνας) να επιβάλλει στην Ελληνική Βουλή νομοθετικά τους όρους αποπληρωμής του δανείου και της μείωσης των ελλειμμάτων της με την μορφή που τελικά έθεσε το ΔΝΤ για την δανειοδότηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, από αυτό και τούτο διότι το ΔΝΤ δεν δεσμεύεται από την συνθήκη της Λισσαβώνας.
Ήτοι, επειδή η Ευρωπαική Ένωση δεν μπορούσε θεσμικά να υποχρεώσει την Ελληνική Βουλή, να νομοθετήσει αναγκαστικά συγκεκριμένους νόμους για την μείωση των ελλειμμάτων της και την εξασφάλιση των δανεικών κεφαλαίων της προς της Ελληνική Κυβέρνηση –γιατί αυτό ισοδυναμούσε με κατάσταση Εθνικής της Υποδούλωσης – επέβαλλε την αναγκαστική συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό δανειοδότησης της Ελληνικής Κυβέρνησης, το οποίο (ΔΝΤ) ως μη δεσμευόμενο από την Συνθήκη της Λισσαβώνας μπορεί να επιβάλλει εκβιαστικά και βίαια συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα στην Ελλάδα, για την εξασφάλιση της μείωσης των ελλειμμάτων της και συνεπώς και την εξασφάλιση των δανεικών της, όπως υποχρεούται από το καταστατικό του, με τίμημα βέβαια την κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδος, η οποία –όπως προείπα- συνίσταται στην ελευθερία νομοθέτησης της Ελληνικής Βουλής εξ ονόματος του Ελληνικού Λαού.
Κι αυτό τελικά έγινε. Η οικονομική επιτήρηση της Ελληνικής Κυβέρνησης από την Ευρωπαική Επιτροπή, ακόμα και η εφαρμογή του άρθρου 126 παρ.6-13 της Συνθήκης της Λισσαβώνας, με το οποίο η Ελλάδα έχασε το δικαίωμα ψήφου της στις σχετικές διαδικασίας παρακολούθησης της μείωσης του χρέους της από την Ευρωπαική Επιτροπή, είναι μια μορφή απώλειας της Εθνικής μας Κυριαρχίας (βλ. δηλώσεις πρωθυπουργού στην Βουλή). Σε κάθε περίπτωση όμως, η επιτήρηση αυτή και με τους παραπάνω όρους, είναι μια συντακτική δέσμευση που την έχουμε κι εμείς αποδεχτεί με ελεύθερη βούληση και σε ομαλές συνθήκες και πληρουμένου του όρους της αμοιβαιότητας, εφόσον η συνθήκη (και το άρθρο 126) ισχύει ισότιμα για όλα τα μέλη-κράτη της ευρωζώνης.
Επιπλέον-όπως προείπα- η επιτήρηση της Ελλάδος, σύμφωνα με την συνθήκη της Λισσαβώνας, δεν της αφαιρεί την Εθνική της Κυριαρχία και το Δημοκρατικό της δικαίωμα να νομοθετεί η ίδια ελεύθερα για την μείωση ή όχι των ελλειμμάτων της και με ποίον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί.

Ουδεμία όμως παρόμοια με την παραπάνω Συνταγματική σχέση δεν υπάρχει μεταξύ του Ελληνικού Λαού και του ΔΝΤ -το οποίο είναι ένας διεθνής και εξω-ευρωπαικός οργανισμός για τον οποίο δεν ισχύει και δεν δεσμεύεται από τη συνθήκη της Λισσαβώνας και τις άλλες συνθήκες της Ευρωζώνης. Συνεπώς το ΔΝΤ μας υποχρέωσε και η Ελληνική Κυβέρνηση εγκληματικά δέχτηκε την προδοτική παραχώρηση σε αυτό της δυνατότητας επιβολής του πάνω στην Ελληνική Βουλή (και τον Ελληνικό Λαό) της ψήφισης νόμων που το περιεχόμενό των το αποφασίζει κι επιβάλλει το ΔΝΤ αποκλειστικά και κάτω από την εκβιαστική ανάγκη μας για τον δανεισμό της χώρας, με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση των δανεικών που μας χορηγεί κι όχι βέβαια την σωτηρία της χώρας μας (βλ. δηλώσεις του πρωθυπουργού).

Η παραχώρηση από μέρους της κυβέρνησης στο ΔΝΤ του δικαιώματος να μας επιβάλλει συγκεκριμένους νόμους, το περιεχόμενο των οποίων το έχει αποφασίσει αποκλειστικά το ΔΝΤ και να μας διατάζει εμείς δουλικά απλά να διεκπεραιώνουμε την διαδικασία της –ντροπιαστικής- ψήφισής της στην Βουλή, συνιστά κατάλυση του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος και βιασμό της Βούλησης και Ελευθερίας του Λαού και διάπραξη του εγκλήματος της Εσχάτης Προδοσίας από τους υπαιτίους βουλευτές της παραχώρησης της Εθνικής μας κυριαρχίας στο ΔΝΤ με τον παραπάνω τρόπο. 

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της 25/3/2010 της Ευρωπαικής Ένωσης, το ΔΝΤ έστειλε στην Ελλάδα αντιπροσωπεία της και επέβαλλε στην Ελληνική Κυβέρνηση και Βουλή αναγκαστικούς νόμους (κατά ομολογία των ιδίων υπουργών και του πρωθυπουργού-βλ. παραπάνω)-για την μείωση του δημόσιου χρέους της και –το σπουδαιότερο- για την εξασφάλιση επιστροφής του εντόκου δανείου που το ίδιο (το ΔΝΤ) και οι χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης έδωσαν στην Ελληνική Κυβέρνηση κι όχι για την σωτηρία της Ελλάδος, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του.

Τα μέτρα αυτά ήταν επώδυνα, ανάλγητα και άδικα, διότι, πάνω απ` όλα επέβαλαν μείωση των ήδη χαμηλών σε βαθμό εξαθλίωσης, συντάξεων των χαμηλο-συνταξιούχων, καθώς και αλλαγές στην εργατική νομοθεσία προς όφελος των εργοδοτών και εις βάρος των εργαζομένων, όπως π.χ. την μείωση του κατωτάτου ημερομισθίου από τα σημερινά 740 ευρώ, στα 620 ευρώ!, καθώς και αλλαγές στην συνταξιοδοτική νομοθεσία. Το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά επιβλήθηκαν αναγκαστικά από το ΔΝΤ στην Ελλάδα, με την μορφή της επιβολής της θέλησης μιας δύναμης κατοχής προς μια χώρα που έχει ηττηθεί και συνθηκολογήσει είναι τα εξής γεγονότα των οποίων υπήρξα αυτήκοος μάρτυρας:

Tην 05-05-2010 σε δύο σταθμούς της Ελληνική τηλεόρασης και την ιδία ημέρα, ήτοι στην κρατική ΝΕΤ και στον σταθμό ALTER στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του τελευταίου, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ (ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων) Ηλίας Ηλιόπουλος είπε- χωρίς να διαψευσθεί από κανέναν- ότι την 04-05-2010 σε συνάντηση της ΑΔΕΔΥ και του Έλληνα Πρωθυπουργού, η Ηλιόπουλος του είπε:
«Κε Πρωθυπουργέ, πως είναι δυνατό ένας σοσιαλιστής πρωθυπουργός όπως εσείς να δέχεστε να παίρνετε τέτοια ανάλγητα μέτρα κατά των Ελλήνων υποκύπτοντας στο ΔΝΤ?».
Κι ο πρωθυπουργός, κατά τον Ηλιόπουλο. του απάντησε το εξής εξοργιστικό, δείχνοντας τους ανθρώπους του ΔΝΤ:
«σε εμένα το λέτε αυτό. Ρωτήστε τους!», «δείχνοντας τους ανθρώπους του ΔΝΤ» (οι λέξεις του Ηλιόπουλου).
Επίσης μέρες αργότερα ο υπουργός εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, στην πρωινή εκπομπή των δημοσιογράφων Καμπουράκη- Οικονομέα του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γιατί δέχτηκαν τις εντολές του ΔΝΤ για μείωση των συντάξεων ανεξαιρέτως όλων, των συνταξιούχων, συμπεριλαμβανομένων και τον χαμηλο-συνταξιούχων, ο υπουργός απάντησε ως εξής:
«Ρωτήστε τους!»
(εννοώντας του εκπροσώπους του ΔΝΤ) και συνέχισε ως εξής:
«Κε Οικονομέα, τους είπαμε –στους ανθρώπους του ΔΝΤ- ότι είναι άδικο να κόψουμε τις συντάξεις όλων των χαμηλο-συνταξιούχων και τους προτείναμε να εξασφαλίσουμε τα αντίστοιχα ποσά από άλλες πηγές. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ».
Δημοσιογράφος:
«Κι εσείς Κε υπουργέ, γιατί το δεχτήκατε αυτό? Γιατί δεν επιμείνατε στις διαπραγματεύσεις?»
Κι ο υπουργός απάντησε:
«Κύριοι, όταν έχεις τέτοιο χρέος και ανάγκες δεν έχεις περιθώρια διαπραγμάτευσης».
Ο ίδιος ο υπουργός εργασίας την 04-05-2010 σε συνέντευξη τύπου είπε τα εξής απατώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου:
«Ξέρετε πόσες φορές τους είπα (στους εκπροσώπους του ΔΝΤ) ότι τέτοια μέτρα που ζητούν να εφαρμόσουμε, δεν τα έχει πάρει ποτέ πριν η χώρα μας και καμία άλλη χώρα? Και ξέρετε τι μου απάντησαν? Χώρα σε αυτή την κατάσταση της Ελλάδας δεν έχει βρεθεί στην Ευρωζώνη…».
Σε συνέντευξη του ιδίου πάλι υπουργού την ιδία ημέρα (04-05-2010) στον ραδιοφωνικό σταθμό flash στην δημοσιογράφο Ε. Στάη, διημήφθη ο εξής διάλογος:
•   Υπουργός: «Μετά από συζήτηση με την τρόικα (δηλ. το ΔΝΤ) είχαμε πράγματα που μπορέσαμε να διατηρήσουμε από τα επιχειρήματά ας και πράγματα που δεν τα καταφέραμε να διατηρήσουμε στο πλαίσιο των συζητήσεων».
•   Ε. Στάη: «Ποιος κάνει κουμάντο στην χώρα μας Κε υπουργέ?»
•   Υπουργός: «Κα Στάη δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Εάν η τρόικα (δηλ. το ΔΝΤ) πεί ότι πρέπει να είναι αυτό το ύψος των αποζημιώσεων των απολυομένων και πρέπει να μειωθεί θα γίνει κι αν ακόμα οι Έλληνες κοινωνικοί εταίροι δεν συμφωνούν!».
•   Ε. Στάη: «Κε υπουργέ, διατηρούμε την Εθνική μας Κυριαρχία?».
•   Υπουργός: «Κα Στάη, προβληματίζομαι ως Έλληνας και φορέας της λαικής κυριαρχίας, είναι μεγάλη προσβολή…!».
Ο ίδιος ο υπουργός –αλλά και ο υπουργός οικονομίας- όσες φορές μιλούσαν δημόσια για τις συζητήσεις με το ΔΝΤ έλεγαν «καταφέραμε, ή καταφέραμε να πείσουμε να διατηρήσουμε αυτό ή εκείνο το αίτημά μας…» ομολογώντας και με τον τρόπο αυτό ότι αυτός που αποφάσιζε ήταν το ΔΝΤ κι εμείς απλά παρακαλούσαμε για καμιά μικρομεταβολή των βουλήσεών του.

Και αφήνω το τραγικότερο για το τέλος: Περί την 20η Μαίου 2010 ο υπουργός εργασίας Α. Λοβέρδος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην πρωινή εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» και ο υφυπουργός του ιδίου υπουργείου Ροβήρος Σπυρόπουλος στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό NET, στην πρωινή εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» δήλωναν «περηφάνως» ότι τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου –ενός εκ των σημαντικοτέρων που αφορά την ζωή όλων των Ελλήνων- το οποίο θα εισάγουν τις επόμενες ημέρες στην αρμοδία επιτροπή της Βουλής για διαβούλευση και ψήφιση, θα τις καθορίσουν αυτοί, ως εκπρόσωποι της λαικής κυριαρχίας, ανεξάρτητα κι ελεύθερα από τις βουλές του ΔΝΤ. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει την 24-05-2010 ο ίδιος ο «φορέας λαικής κυριαρχίας» υπουργός Α. Λοβέρδος στην πρωινή εκπομπή του ANT1 αποκάλυψε τα εξής εκπληκτικά:

Εν όψει της επικειμένης κατάθεσης για ψήφιση στην Βουλή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου σύμφωνα με το μνημόνιο (ν.3845/2010) εστάλη το σχέδιο του νομοσχεδίου αυτό στο ΔΝΤ! για έγκριση, αλλά το νομοσχέδιο επεστράφη την 20-05-2010, με συνοδό επιστολή προς αυτόν και τον υπουργό οικονομίας, από το ΔΝΤ ως απαράδεκτο!, διότι περιείχε διατάξεις που δεν ήταν σύμφωνες το ήδη ψηφισθέν μνημόνιο (ν.3845/2010), π.χ.:
•   α) το νομοσχέδιο προέβλεπε πλήρη συνταξιοδότησε μετά από 37 χρόνια εργασίας, ενώ το μνημόνιο ορίζει τα 40 χρόνια εργασίας για πλήρη σύνταξη,
•   β) το νομοσχέδιο προέβλεπε μείωση κατά -3% για κάθε χρόνο πρώιμης συνταξιοδότησης πριν τα 37 έτη, το μνημόνιο -6% για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν τα 40 έτη,
•   γ) το νομοσχέδιο προέβλεπε όριο συνταξιοδότησης για τα βαρέα επαγγέλματα το 57ο έτος, το μνημόνιο το 60ο έτος,
•   δ) το νομοσχέδιο πρόβλεπε την έναρξη ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου από το 2018, ενώ το μνημόνιο από το 2015,
•   ε) το νομοσχέδιο προέβλεπε πλείονα των τριών ασφαλιστικών ταμείων, ενώ το μνημόνιο μόνο τρία.
Κι όχι μόνο αυτό. Ο «φορέας λαικής κυριαρχίας» υπουργός Α. Λοβέρδος, στην συνέχεια απεκάλυψε ότι η τρόικα στην ίδια επιστολή απαιτούσε (όχι πρότεινε) την αλλαγή των προβλεπομένων διατάξεων στο υπό σχεδιασμό νομοσχέδιο από τον υπουργό, ώστε να είναι απολύτως σύμφωνες με το μνημόνιο και το σπουδαιότερο –που δείχνει τον βαθμό της υποδούλωσης της χώρας στο ΔΝΤ –ότι η τρόικα απαιτούσε την επιβολή τριών πρόσθετων μέτρων που ΔΕΝ περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο! και ότι θα προσπαθούσε (ο υπουργός) και ήλπιζε να το καταφέρει να πείσει! την τρόικα να μην περιληφθούν τα τρία αυτό επιπλέον μέτρα στον τελικό νόμο!
  Τα τρία αυτό μέτρα ήταν:
•   α) η μείωση των ασφαλιστικών ταμείων σε 3,
•   η) η μείωση των συντάξεων σε άγαμες κόρες και
•   γ) κατάργηση της πρώιμης σύνταξης χηρείας κάτω των 50 ετών.
Ο δημοσιογράφος Κος Παπαδάκης είπε τότε στον υπουργό: «Κε Υπουργέ, το τραγικό είναι ότι δεν είμαστε αφεντικά στο σπίτι μας. Μας διαφεντεύουν άλλοι. Θα το κάνουμε γαργάρα αυτό».
Κι υπουργός απάντησε με «πόνο»:
«Κε Παπαδάκη ξέρετε πόσο πολύ θα ήθελα να συμφωνήσω ανοιχτά μαζί σας?...αλλά θα πώ μόνο τούτο: Είναι άλλο πράγμα να είσαι σε επιτήρηση από την Ευρωπαική Επιτροπή κι άλλο πράγμα να είσαι αναγκασμένος να δανείζεσαι από το ΔΝΤ, γιατί τότε βρίσκεσαι στην κατάσταση που είμαστε εμείς τώρα» (δηλ. σε κατάσταση υποδούλωσης).
Μάλιστα ο υπουργός, στην ίδια συνέντευξη είπε ότι το ΔΝΤ του ζητά να κάνει πρόσθετες αλλαγές στο ασφαλιστικό αυτό νομοσχέδιο που δεν προβλέπονται στο μνημόνιο! Το ίδιο βράδυ ο «φορέας της λαικής κυριαρχίας» και συνάμα και υπαλλιλίσκος του ΔΝΤ Α. Λοβέρδος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αναφερόμενος στο παραπάνω θέμα, είπε ότι «ελπίζει να πείσει το ΔΝΤ να δεχτεί ορισμένες από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει». Χωρίς αιδώ και με αλαζονική έλλειψη φόβου!.

Το θέμα αυτό αποτέλεσε πρώτο θέμα των βραδυνών δελτίων ειδήσεων και πρώτο θέμα του τύπου της επομένης ημέρας με μόνιμη επωδό όλων των μέσων «ποίος κυβερνά αυτή την χώρα? Η εκλεγμένη κυβέρνηση ή το ΔΝΤ?» Και η απάντηση ήταν «το ΔΝΤ»!. Ο υπουργός εργασίας όμως δεν ενημέρωσε τον πολίτη, ότι στο ίδιο το μνημόνιο της κυβέρνησης με το ΔΝΤ για το ασφαλιστικό (ν.3845/2010), που αυτή υπέγραψε ερήμην και αντίθετα με την βούληση του Ελληνικού Λαού, εκβιαζόμενη από το χρέος της και το πάθος της για την εξουσία, προβλέπεται ότι:
«ουδεμία αλλαγή στις συμπεφωνημένες με το μνημόνιο, ή νέες διατάξεις για το ασφαλιστικό μπορούν να ψηφιστούν στην Ελληνική Βουλή, χωρίς την προηγούμενη έγκριση της τρόικας και της Ευρωπαικής Οικονομικής Επιτροπής»!
Πλήρης παράδοσης της Ελλάδος στην Βούληση ξένων δυνάμεων. Την ιδία ημέρα δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες και το τηλεοπτικά κανάλια δημοσκόπηση η οποία έδειχνε ότι το 75% των ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και υποδούλωση σε ξένες δυνάμεις (ΔΝΤ). Το ίδιο έγινε και με το νομοσχέδιο που ετοίμασε το υπουργείο συγκοινωνιών και ο υπουργός Δημ. Ρέππας για το άνοιγμα του επαγγέλματος των οδηγών φορτηγών δημοσίας χρήσεως, το οποίο η τρόικα το έστειλε πίσω στο υπουργείο με νέες υποδείξεις, τις οποίες το ελληνικό υπουργείο φυσικά απεδέχθη εξ ολοκλήρου!. Το ίδιο έγινε και με τα νομοσχέδια για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την τιμή του ψωμιού του υπουργείου ανάπτυξης και της υπουργού Λούκας Κατσέλη. Και για να τελειώσει ο παραπάνω δημόσιος ευτελισμός της Κυβέρνησης, η τελευταία με το άτυπο υπουργικό της συμβούλιο της 26-05-2010 «επέπληξε» τους παραπάνω παραβάτες υπουργούς της και απεφάσισε ότι το μνημόνιο –δηλαδή η βούληση των ξένων κατακτητών μας- θα τηρηθεί απαρέγκλητα.

Τις ίδιες ομολογίες περί αναγκαστικής επιβολής των περιοριστικών νόμων από το ΔΝΤ στην κυβέρνηση, τους οποίους ψήφισε στην Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία τις άκουσα κι από τον υφυπουργό οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τον υφυπουργό υποδομών, μεταφορών και δικτύων Ιωάννη Μαγκριώτη στην τηλεόραση πολλάκις.

Και βέβαια ήρθαν και οι προαναφερόμενες κατηγορηματικές δηλώσεις και του ιδίου του πρωθυπουργού περί «απώλειας και παραχώρησης της Εθνικής μας Κυριαρχίας από την Κυβέρνηση προς το ΔΝΤ. Πλήρης παράδοσης της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδος, άνευ όρων. Αναρωτιέμαι σε τι διαφέρει η παρούσα κυβέρνηση από την κυβέρνηση Τσολάκογλου που υπέγραψε την συνθήκη συνθηκολόγησης της Ελλάδος με τους Γερμανούς κατακτητές, των οποίων στην συνέχεια έγιναν οι «κυβερνητικές μαριονέτες και αχυράνθρωποι».

Κε Εισαγγελέα

Οι παραπάνω κυνικές και ξεδιάντροπες, αλλά και αλαζονικές ομολογίες του πρωθυπουργού της Ελλάδος, για την εκούσια παράδοση και απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας, προκάλεσε βαθύτατο φόβο, ανησυχία, προσβολή, θλίψη, αλλά και αγανάκτηση και οργή στον περήφανο Ελληνικό Λαό, ο οποίος αναλογίστηκε την άσκοπη θυσία των εκατοντάδων χιλιάδων θυσιασθέντων Ελλήνων, στον μακροχρόνιο πόλεμο για την ελευθερία μας, την οποία η σημερινή κυβέρνηση θυσιάζει ερήμην του Λαού, για να κρατηθεί η ίδια στην εξουσία! Και είναι αυτό μόνο το κίνητρο της προδότριας κυβέρνησης, διότι-εκτός των άλλων-ουδείς υγιής άνθρωπος δεν θα διατηρούσε την θέση του ως κυβερνητικού αξιωματούχου υφιστάμενος τους εξευτελισμούς και την απογύμνωση των τιμών που του έδωσε ο Λαός από τους υπαλληλίσκους ξενόφερτους του ΔΝΤ.

Το μνημόνιο συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα «ψηφίστηκε» διεκπεραιωτικά, με τους ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) και του ΛΑΟΣ την 06-05-2010 στην Ελληνική Βουλή ως ο «νόμος» 3845/06-05-2010 και θα αναφέρεται στο εξής στην μήνυσή μου ως «μνημόνιο». Είναι ενδιαφέρον ότι στην συνεδρίαση αυτή το ΚΚΕ –δια στόματος της αρχηγού της Αλέκας Παπαρήγα θεώρησε το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ, ως εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο ΔΝΤ και γι αυτό ζητά την εφαρμογή του άρθρου 28 του Συντάγματος για την ψήφισή του, το οποίο προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τ. υπουργός δικαιοσύνης Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ρ/σ Σκάι, σημείωσε ότι
«επί της ουσίας πρόκειται για σύμβαση, αλλά η κυβέρνηση το φέρνει με τη μορφή νόμου για να αποφευχθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών».
Η παραπάνω μονομερής επιβολή των όρων του δανεισμού της Ελλάδος από την «Τρόικα» της Ευρωπαικής Επιτροπής, της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και (ιδιαίτερα) του ΔΝΤ αποτυπώθηκαν στον ν. 3845/2010 (ΦΕΚ Α, 65/06-05-2010) καθώς και στους συναφείς και παραγώγων του πρώτου νόμους 3846/2010, 3847/2010 (ΦΕΚ Α, 67/11-05-2010), 3844/2010 (ΦΕΚ Α, 63/03-05-2010), 3842/2010 (ΦΕΚ 58/23-04-2010), 3833/2010 (ΦΕΚ 40/15-03-2010), 3832/2010 (ΦΕΚ 38/09-03-2010) κι επίκειται και ο νόμος για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Οι νόμοι αυτοί επειδή δεν ψηφίστηκαν άμεσα από τον ελληνικό Λαό, επειδή παραβιάζουν το άρθρο 1 και 28 παρ.3 του Συντ., τόσο ως προς τον τρόπο που ψηφίστηκαν, αλλά και ως προς το περιεχόμενό των –σύμφωνα με όσα προανέφερα παραπάνω- δεν εκφράζουν, αλλά αντίθετα βιάζουν την θέληση του Λαού και είναι βαθειά αντισυνταγματικοί και δεν παράγουν δίκαιο. Οι βουλευτές είναι εξουσιοδοτημένοι να ψηφίζουν νόμους στη Βουλή- στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας- μόνο στα πλαίσια του Συντάγματος, δηλαδή σύμφωνα με την εκπεφρασμένη βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σύνταγμα. Η παραβίαση της αρχής αυτής από τους Βουλευτές, όπως έγινε στη προκειμένη περίπτωση, συνιστά Κατάλυση του Συντάγματος κι Εσχάτη Προδοσία.

Συνεπώς ουδείς υποχρεούται να τους υπακούσει και εφαρμόσει τους παραπάνω νόμους. Κι εδώ έγκειται η ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο καλώ να μη εκδώσει τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα. Η αναγκαστική αυτή επιβολή των όρων δανειοδότησης της Ελληνικής Κυβέρνησης αποκλειστικά από το ΔΝΤ με την μορφή αναγκαστικών νόμων (λόγω συντακτικών κωλυμάτων της Ευρωπαικής Επιτροπής και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας) ονομάστηκαν προσχήμως και απατηλά στον σχετικό νόμο 3845/2010 ως «μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής….» κλπ., κλπ. και προσαρτήθηκε ως παραρτήματα Ι,ΙΙ,ΙΙΙ στον παραπάνω νόμο (βλ. άρθρο 1 του ν.3848/2010).

Το μνημόνιο μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και ΔΝΤ προέβλεπε επίσης τον ανά τρίμηνο εκ του σύνεγγυς επαναλαμβανόμενων ελέγχων από το ΔΝΤ και την λήψη επιπλέον νομοθετικών μέτρων καθ υπόδειξη του ΔΝΤ εάν
Τίτλος: Απ: Η οικονομική κρίση....
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Ιουνίου 23, 2010, 13:41:13
τα ήδη υπάρχοντα μέτρα δεν ήταν αποτελεσματικά. Πλήρης παράδοσης και εξευτελισμός της χώρας μας στο ΔΝΤ, ερήμην και σε αντίθεση με την βούληση του Λαού.

Την 06-05-2010, ημέρα της ψηφοφορίας στην Βουλή της παράδοσης στο ΔΝΤ της Κυριαρχίας της χώρας μας, έλαβε χώρα τεραστία διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στην Αθήνα με μεγάλες υλικές καταστροφές και την τραγική πυρπόληση και θάνατο τεσσάρων ατόμων εργαζομένων σε ιδιωτική τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου από αναρχικούς. Οι διαδηλωτές πολιόρκησαν την Βουλή με καταστρεπτικές διαθέσεις, ενώ χιλιάδες Λαού φώναζαν έξωθεν της Βουλής: «κλέφτες, κλέφτες…!», και «κουφάλες, κουφάλες, εδώ οι κρεμάλες» αναφερόμενοι στους βουλευτές και τέλος «να καεί, να καεί, το μπουρ…η Βουλή».

Η διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων επαναλήφθηκε και την 20-05-2010 και την 27-05-2010, ενώ προγραμματίστηκαν κι άλλες για αργότερα, γεγονότα που δείχνουν ότι η Κυβέρνηση ενεργεί χωρίς την συναίνεση των πολιτών και συνεπώς πέραν των ορίων των εξουσιοδοτήσεών της, σε βαθμό βέβαια κατάλυσης της Συντάγματος της χώρας για τους λόγους ανάλυσα παραπάνω. Είναι χαρακτηριστικό του φασιστικού τρόπου που δρά η κυβέρνηση στην βίαιη αυτή κατάλυση του Συντάγματος της χώρας, ότι δεν προέβη-όπως μπορούσε κι όπως πρότεινε το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ- στην Βουλή σε δημοψήφισμα του Ελληνικού Λαού για την αποδοχή ή όχι της διαδικασίας επιβολής των νόμων αυτών καθώς και για το περιεχόμενό των, διότι προφανώς ήξερε ότι η ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού θα ήταν σχεδόν καθολικά αρνητική. Άλλως δεν υπήρχε άλλος λόγος άρνησης διεξαγωγής ενός τέτοιου δημοψηφίσματος. Και φυσικά η νυν κυβέρνηση δεν είχε συμπεριλάβει στο προεκλογικό της πρόγραμμα ούτε την επιβολή τέτοιων επώδυνων οικονομικών μέτρων, ούτε φυσικά την εθνική προδοσία της παραχώρησης της Εθνικής μας Κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις (ΔΝΤ)-όπως αντίθετα έκανε μετεκλογικά ως κυβέρνηση- διότι στην περίπτωση αυτή θα είχαν συλληφθεί όλα τα μέλη της!

Επαναλαμβάνω ότι:
Τα ψηφισθέντα οικονομικά μέτρα που μας επιβλήθηκαν από την Τρόικα συνιστούν αξιόποινες πράξεις από τους ψηφίσαντες βουλευτές, σε βαθμό εσχάτης προδοσίας, για τους εξής λόγους:
•    1) Διότι η διαδικαστική ψήφιση του περιεχομένου αυτών δεν είναι προιόν ελεύθερης βούλησης κι επιλογής της Ελληνική Βουλής και συνεπώς του κυριάρχου Ελληνικού Λαού, αλλά είναι προιόν αναγκαστικής επιβολής από ξένες δυνάμεις (της τρόικας). Οι Έλληνες βουλευτές είναι εξουσιοδοτημένοι να ψηφίζουν νόμους στη Βουλή- στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας- μόνο στα πλαίσια του Συντάγματος, δηλαδή σύμφωνα με την εκπεφρασμένη βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σύνταγμα. Η παραβίαση της αρχής αυτής από τους Βουλευτές, όπως έγινε στη προκειμένη περίπτωση, συνιστά Κατάλυση του Συντάγματος κι Εσχάτη Προδοσία,
•   β) ως προς το άδικο του περιεχομένου μερικών εξ αυτών και συγκεκριμένα των νόμων που επιβάλλουν μείωση των συντάξεων των χαμηλο-συνταξιούχων και των κατωτάτων μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, κάτω από τα όρια αξιοπρεπούς διαβίωσής των.
Την αδικία των μέτρων αυτών την έχει ομολογήσει πολλάκις κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «τα μέτρα είναι άδικα διότι καλούνται να πληρώσουν αυτοί που δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση της χώρας» (βλ. δηλώσεις πρωθυπουργού). Συνεπώς η επιβολή αυτή αδίκων μέτρων συνιστά άσκηση σωματικής βίας στους Έλληνες πολίτες από την κυβέρνηση και παράβαση του άρθρου 25 παρ.3 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο το κράτος εξασφαλίζει την δικαιοσύνη στην χώρα, ή η Πολιτεία (το Σύνταγμα) είναι η πραγμάτωση της δικαιοσύνης στον χωρόχρονο. Άλλως η αιτία ύπαρξης του κράτους αυτοκαταλύεται,
•   γ) τα μέτρα αυτά δεν αποσκοπούν στην προστασία και σωτηρία της Ελλάδος, αλλά στην εξασφάλιση των χρημάτων των μελών δανειστών του ΔΝΤ που εδόθησαν στην Ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με καταστατική δέσμευση του καταστατικού του ΔΝΤ. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο υπουργός εργασίας Α. Λοβέρδος στη προαναφερόμενη εκπομπή του ANT1 την 24-05-2010,
•   δ) θα μπορούσε η κυβέρνηση να ψηφίσει ανάλογα μέτρα, απαλείφοντας τις αδικίες των παρόντων και χωρίς την παράδοση της Εθνικής μας Κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις (τρόικα), όπως έκαναν χώρες με ανάλογα και μεγαλύτερο των δικών μου οικονομικών προβλημάτων, όπως η Ισπανία, Πορτογαλία και ιδιαίτερα η Ιρλανδία. Οι πολιτικοί όμως των χωρών αυτών δεν εκινούντο από ιδιοτελή και αήθη κίνητρα διατήρησης της εξουσίας των, όπως κάνουν οι δικοί μας βουλευτές, οι οποίοι βρίσκουν στην τρόικα τον ιδανικό προσχηματικό υποδοχέα και αποδιοπομπαίο τράγο για την απώλειας της Εθνικής μας Κυριαρχίας και την κατάλυση του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος δια της επιβολής υπ αυτών των αναγκαστικών νόμων που μας επιβάλλουν να ψηφίσουμε, όπως πράγματι ψηφίστηκαν και θα ψηφιστούν, στο όνομα- δήθεν – της σωτηρία της χώρας μας. Η κατάλυση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, με την μορφή της κατάλυσης του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος σημαίνει την καταστροφή και αφανισμό της χώρας μας στην Δημοκρατική της μορφή κι όχι σωτηρία της και σε κάθε περίπτωση παραβιάζει ρητώς το άρθρο 28 παρ.3 του Συντάγματος,
•   ε) το προδοτικότερο κι ανεξήγητο όμως όλων είναι το εξής: Το ΔΝΤ θα μπορούσε, για την εξασφάλιση της αποπληρωμής των δανείων του στην Ελλάδα, να ζητήσει απ αυτήν αμιγώς οικονομικές εγγυήσεις (υποθηκεύοντας π.χ. την ακίνητη περιουσία του δημοσίου, ή τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος που βρίσκονται στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος) –όπως ακριβώς προβλέπεται και στο άρθρο 126 της συνθήκης της Λισσαβώνας για την Ευρωπαική Επιτροπή. Αντ` αυτών, το ΔΝΤ -για την εξασφάλιση της αποπληρωμής των δανείων της στην Ελληνική Κυβέρνηση-επέβαλε και η Κυβέρνηση δέχτηκε!, την επιβολή από το ΔΝΤ νομοθετικών θεσμικών αλλαγών που αφορούν ουσιαστικά την ζωή όλων των ελλήνων, όπως αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, το ύψος των συντάξεων, τις εργασιακές σχέσεις κλπ.. Είναι συνεπώς προφανές ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί προσχηματικά το ΔΝΤ για να χρεώσει σε αυτό ως άλλοθι και αποδιοπομπαίο τράγο τις δυσμενείς επιπτώσεις των σκληρών αυτών μέτρων, ώστε να αποφύγει έτσι το πολιτικό κόστος και την απώλεια της εξουσίας. Αυτός το ιδιοτελές κίνητρο της Κυβέρνησης συνιστά και τον δόλο της για την παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας στις ξένες δυνάμεις,
•   στ) ο Ελληνικός Λαός με τα μαζικά και βίαια πολλαπλά συλλαλητήριά του και τις άλλες αντιδράσεις του και δημοσκοπήσεις, έδειξε καθαρά ότι προτιμά την ελευθερία του, την αξιοπρέπειά του, την Εθνική του Κυριαρχία και το Δημοκρατικό του Πολίτευμα ακόμα και με τίμημα τα ακριβότερα δάνεια. Διότι ο Ελληνικός Λαός έχει υπερασπισθεί την Ελευθερία και Αυτοδιάθεσή του ακόμα και με τίμημα εκατοντάδων χιλιάδων ζωών, από τις Θερμοπύλες, την Επανάσταση του 1821, τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και την Αντίσταση και τέλος στην δικτατορία του 1967.

Και φυσικά η Ελληνική Κυβέρνηση θα προτιμούσε το άλλοθί της για τα λαμβανόμενα απ` αυτήν σκληρά μέτρα να είναι μόνο η Ευρωπαική Επιτροπή –λόγω των συνταγματικών της δεσμεύσεων σχετικά με την σκληρότητα των μέτρων που αυτή θα μπορούσε να πάρει για την μείωση ων ελλειμμάτων της Ελληνικής Κυβέρνησης- αλλά αυτό δεν μπόρεσε τελικά να το πετύχει και της επεβλήθη και το ΔΝΤ. Η Ελλάδα συνεπώς πληρώνει το νοσηρό πάθος για εξουσία ανθρώπων χωρίς υπαρξιακό περιεχόμενο.

Το μνημόνιο επιβολής των όρων της δανειοδότησής μας από την τρόικα, αποτυπώθηκε στον ν. 3845/2010, ο οποίος ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή την 06-05-2010, υπερψηφισθέντος από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτός τεσσάρων, ήτοι του Βασιλείου Οικονόμου (βουλευτή Αττικής), της Σοφίας Σακοράφα (βουλευτή Αθηνών) και το Ι. Δημαρά (βουλευτή Αθηνών).
 Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε επίσης από τους των δέκα πέντε βουλευτών του ΛΑΟΣ και της Θεοδώρας Μπακογιάννη βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, ενώ καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα. Βέβαια στο άρθρο πρώτο του παραπάνω νόμου αναφέρεται παραπλανητικά ότι τα οικονομικά μέτρα ελήφθησαν με την συνεργασία των ελληνικών αρχών και της τρόικας, διότι η «συνεργασία» της Ελληνικής Κυβέρνησης και Βουλής έγκειτο απλά στο να υπακούει τυφλά και να «ψηφίσει διαδικαστικά» -σε μια παρωδία και διακωμώδησης της ελεύθερης ψηφοφορίας στην Ελληνική Βουλή- το περιεχόμενο των νόμων που μας επέβαλαν οι ξένες δυνάμεις (η τρόικα).

Η κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση πήρε με την μορφή της κατάλυσης του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, στο όνομα της –δήθεν- σωτηρίας και του εθνικού συμφέροντος της χώρας είναι ισχυρισμοί αντιφατικοί και συνιστούν αντινομίες του λόγου και προβάλλονται προσβλητικά για την λογική από τους βαρβάρους κατακτητές ή τους προδότες κατακτημένους. Και σε κάθε περίπτωση παραβιάζουν ρητώς το άρθρο 28 παρ.3 του Συντάγματος.

Για τους παραπάνω λόγους- και λαμβανομένου υπ όψη και των κινήτρων των υπεψηφισάντων βουλευτών- καταγγέλλω αυτούς για Εσχάτη Προδοσία, εξαιρώντας την Θεοδώρα Μπακογιάννη, η οποία δεν αποσκοπούσε στην διατήρηση της εξουσίας, την οποία δεν είχε ως βουλευτής της αντιπολίτευσης – και η οποία μάλιστα πλήρωσε την επιλογή της με την διαγραφή της από την Νέα Δημοκρατία για την λόγο αυτό. Ελπίζω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην νομιμοποιήσει τον Αντισυνταγματικό αυτόν νόμο με την έκδοση αντιστοίχων Προεδρικών Διαταγμάτων (άρθρο 2 του ν. 3845/2010) και να μην καταστήσει εαυτόν συνεργό των παραπάνω εγκλημάτων-κακουργημάτων των υπερψηφισάντων τον νόμο αυτόν βουλευτών. Μηνύω επίσης για Εσχάτη Προδοσία εναντίον της χώρας μας και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ το οποίο ενεργεί ως Ξένος Κατακτητής, σύμφωνα με τα παραπάνω

Κατόπιν των παραπάνω

ΖΗΤΩ
•   Την ποινική δίωξη των βουλευτών που ψήφισαν τον νόμο 3845/06-05-2010 την 06-05-2010 στην Ελληνική Βουλή για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 134 παρ.1Ββ, παρ. 2α,β, άρθρο 134α , εδ. γ,ε,στ,η και άρθρο 135 παρ.1-4 του ΠΚ., για τον λόγο ότι αυτοί παρέβησαν τα άρθρα 1, 28, 52, 60 παρ.1, 73 παρ.1,2, 82 του Συντάγματος. Παραθέτω τους βουλευτές των δύο κομμάτων Πασόκ και Λαός, που υπερψήφισαν τον νόμο αυτό (από τον παρακάτω κατάλογο έχουν απαλειφθεί οι βουλευτές που δεν το ψήφισαν).

Κοινοβουλευτικές Ομάδες:

ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΑΓΑΤΣΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΗΔΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ)
ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΙΜΗΣ)
ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ (ΤΟΝΙΑ)
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ (ΜΙΛΕΝΑ)
ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΗ
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ (ΠΑΝΤΕΛΗΣ)
ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ
ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΑΡΔΙΚΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΟΥΓΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΒΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΡΕΤΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ)
ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΕΡΑΝΙΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΣΟΦΙΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΝΤΖΕΛΑ)
ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ)
ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΕΞΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΖΗΣΗ ΡΟΔΟΥΛΑ
ΖΟΥΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΠΕΜΗ)
ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΪΛΗ ΕΥΔΟΞΙΑ-ΕΥΑ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΑΤΣΕΛΗ ΛΟΥΚΙΑ - ΤΑΡΣΙΤΣΑ (ΛΟΥΚΑ)
ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ
ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ)
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
ΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΑΡΓΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΑΝΟΣ
ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΟΥΛΑ)
ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ)
ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΕΚΤΩΡΑΣ
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ
ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΙΖΑ (ΜΑΡΙΛΙΖΑ)
ΞΥΝΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΟΘΩΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ
ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ)
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
ΠΕΡΛΕΠΕ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΡΕΝΤΑΡΗ-ΤΕΝΤΕ ΟΛΓΑ
ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ)
ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΣΟΥΡΗ ΕΛΠΙΔΑ
ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΪΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΑΝΤΑΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΡΝΕΣΤΟΣ
ΧΑΤΖΗ ΟΣΜΑΝ ΑΧΜΕΤ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ)
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΛΑ.Ο.Σ.

ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΒΑΪΤΣΗΣ
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ)
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΩ

Επίσης την ποινική δίωξη των μελών το ΔΣ του ΔΝΤ, με έδρα την Νέα Υόρκη, για συνέργεια στην εσχάτη προδοσία των ελλήνων βουλευτών, λόγω παράβασης των παραπάνω άρθρων του Συντάγματος, αλλά και για διάπραξη αυτουσίως του εγκλήματος της εσχάτης προδοσία των μελών του ΔΝ αυτού, κατά της χώρας μας, κατά το άρθρο 134 παρ. 1-Α, παρ.2β, σε συνδυασμό με το άρθρο 134α, εδ. γ,,δ,,ε,στ,η.

ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΩ

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να επιβλέψουν την νομιμότητα της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για την δίωξη των μηνυομένων, ώστε αυτή να γίνει με την διαδικασία του αυτοφώρου και χωρίς άδεια της Βουλής, σύμφωνα μα το άρθρο 62 εδ. 4. Διότι σε αντίθετη περίπτωση –εκτός της αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας- κατά την ψήφιση της παραπομπής ή όχι των μηνυομένων βουλευτών στην δικαιοσύνη από την Ελληνική Βουλή, επειδή μηνύονται υπέρ του ημίσεως των βουλευτών, συντρέχει η περίπτωση – για να επιτευχθεί η νόμιμη πλειοψηφία των 151 βουλευτών- να ψηφίσουν οι ίδιοι οι βουλευτές ταυτόχρονα και ως δικαστές και ως κατηγορούμενοι! (ως ελεγκτές και ελεγχόμενοι)

Ζητώ επίσης από τους παραπάνω κρατικούς αξιωματούχους να ενεργήσουν σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος, ανάλογα με την νόμιμη δύναμη που έχουν, όπως κάνω κι εγώ.

Τέλος ΖΗΤΩ

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τους παραπάνω λόγους να διαλύση την Βουλή, κατά το άρθρο 41 του Συντάγματος


Μάρτυρες προτείνω:

1) Χρήστος Γιανναράς, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Αθήναι
2) Στέλιος Ράμφος, Συγγραφέας, Αθήνα
3) Σαράντος Καργάκος, Συγγραφέας, Αθήνα
4) Γ. Ρωμανιάς, Ινστιτούτου ΓΣΕΕ, Αθήνα
5) Ηλίας Ηλιόπουλος, Γεν. Γραμ. ΑΔΕΔΥ, Αθήνα
6) Φώτης Κουβέλης, βουλευτής ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αθήνα
7) Αλέκα Παπαρήγα, Βουλευτής, Γεν. Γραμ. ΚΚΕ, Αθήνα
8) Αλέξανδρος Τσίπρας, Βουλευτής, Πρόεδρος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αθήναι
9) Γεώργιος Πιπερόπουλος, Καθηγητής Επικοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη
10) Γεώργιος Δελαστίκ, Δημοσιογράφος, εκδότης της εφημερίδος «ΠΡΙΝ», Αθήναι

Χαλκίδα 27-05-2010
Ο μηνυτής
___________

Αγαπητοί Φίλοι,

Στείλτε ΟΛΟΙ e-mails στην διεύθυνση
pressoffice@presidency.gr
στον Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ζητώντας του να μην εκδώσει τα Προεδρικά Διατάγματα για την εφαρμογή του Προδοτικού νόμου ν.3845/06-05-2010 με το ΔΝΤ,
μέχρι αν κριθεί η μήνυσή μου για Εσχάτη Προδοσία.

Ευχαριστώ, Δημ. Αντωνίου