Αποστολέας Θέμα: Ο φασισμός της ακραίας Αριστεράς  (Αναγνώστηκε 2162 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Ο φασισμός της ακραίας Αριστεράς
« στις: Ιουνίου 13, 2011, 00:28:20 »
http://www.ethnosnews.com/2011/06/%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B7-%CE%B8/

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΤΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ – ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Ιουνίου 7th, 2011

Με κάλεσαν να μιλήσω σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η απάντησή μου υπήρξε θετική. Επικοινώνησα με τον Πρύτανι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πρότεινα να πάρει μέρος και αυτός στη συγκέντρωση, πράγμα που δέχθηκε και μάλιστα με συγκίνηση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανις με …

δελτίο τύπου και όχι με απ’ ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές όπως θα ήταν φυσικό αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον … ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει. Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.

Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στην Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στην Θεσσαλονίκη, γνώριζα το Κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανι και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χτες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου.

Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε κείνες τις εποχές, που η Εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β΄ κατηγορίας.

Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι.

Έτσι στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας.

Αθήνα, 7.6.2011

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Επιφανους 1
11742, Αθήνα
τηλ. 210-9214863
fax 210-9236325
e-mail: mikisthe@otenet.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 13, 2011, 00:35:10 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο φασισμός της ακραίας Αριστεράς
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 13, 2011, 00:34:03 »
http://www.makthes.gr/news/politics/75033/

“Σπίθα” Μίκη κατά Μπουτάρη
 
Ημερομηνία: 08/06/2011

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Σε κατάληψη της πλατείας Αριστοτέλους θα προχωρήσει σήμερα το απόγευμα ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής Θεσσαλονίκης να παραχωρήσει τον χώρο για τη διοργάνωση εκδήλωσης της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών “Σπίθα” με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο.

Εκπρόσωπος της Κίνησης απευθύνθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης με αίτημα την παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους για την πραγματοποίηση ανοικτής συγκέντρωσης στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης. Η δημοτική αρχή δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να γίνει η εκδήλωση στην συγκεκριμένη πλατεία και αντιπρότεινε την παραχώρηση της πλατείας Αρχαίας Αγοράς, στο άγαλμα του Βενιζέλου ή του χώρου στη νέα παραλία πέριξ του αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

“Ο δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει νέα πολιτική στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, επιχειρώντας να προασπίσει τους ίδιους τους δημόσιους χώρους, αλλά και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της ίδιας της πόλης. Ειδικά για την περίπτωση της πλατείας Αριστοτέλους, ενός χώρου ιστορικού αλλά και ιδιαιτέρως επιβαρημένου από εκδηλώσεις κάθε είδους, η δημοτική αρχή επιδιώκει την παραχώρησή της με ιδιαίτερη φειδώ και κυρίως για εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, αιτιολογώντας την απόφασή της να μην παραχωρήσει την πλατεία. Με την ίδια ανακοίνωση, ο δήμος εξηγεί ότι “δεν τίθεται κανένα θέμα απαγόρευσης της εκδήλωσης της Σπίθας ή και οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης”.

Νωρίτερα, το πρωί, ο πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος συγκαταλεγόταν στους ομιλητές της εκδήλωσης, δήλωσε ότι αποσύρει τη συμμετοχή του από αυτήν. "Δέχθηκα μια τιμητική πρόσκληση από τον Μίκη Θεοδωράκη να προλογίσω την εκδήλωση που θα γινόταν στον Λευκό Πύργο. Δεν υπήρξα ποτέ ανάμεσα στους διοργανωτές. Δυστυχώς, κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο για την εκδήλωση. Βρέθηκα, παρά τις αρχικές συνεννοήσεις που έγιναν ,προ τετελεσμένων γεγονότων τόσο ως προς τη μορφή όσο και ως προς το περιεχόμενο της εκδήλωσης της Πέμπτης στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, είμαι υποχρεωμένος να αποσύρω τη συμμετοχή μου από αυτήν", δήλωσε ο πρύτανης.

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από την “Σπίθα” αύριο στις 7 το απόγευμα έχουν κληθεί ως ομιλητές, εκτός από τον Μίκη και τον πρύτανη του ΑΠΘ, που αποσύρθηκε, ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ο Κώστας Ζουράρις, πολιτειολόγος, ο Νότης Μαριάς, αν. καθηγητής θεσμών πανεπιστημίου Κρήτης και ο Βασίλης Πολυμένης, επ. καθηγ. ΑΠΘ.


Η οργή του Μίκη

Η άρνηση του δήμου να παραχωρήσει την πλατεία προκάλεσε την οργή του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος δήλωσε χθες το απόγευμα ότι “στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και τους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα ‘’καταλάβω’ μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν διά της βίας”. “Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στη Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα, επί εποχής Βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στη Θεσσαλονίκη, γνώριζα το κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα, όμως, σε συνθήκες δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο δήμαρχος και με τον πρύτανη, και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χθες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου”, αναρωτιέται ο Μίκης, υπογραμμίζοντας ότι “η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι”.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/