Αποστολέας Θέμα: Το Μονοπάτι του Δον Χουάν (Ινδιάνικος Σαμανισμός)  (Αναγνώστηκε 50753 φορές)

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Μονοπάτι του Δον Χουάν (Ινδιάνικος Σαμανισμός)
« Απάντηση #60 στις: Μαΐου 24, 2007, 19:23:56 »
(Κ.Καστανέντα, "Μια Ξεχωριστή Πραγματικότητα", σ. 233)

ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ: "..Αυτό μας φέρνει στο τελευταίο σημείο που πρέπει να γνωρίζεις για τον πολεμιστή", είπε, " Ο πολεμιστής εκλέγει τα πράγματα που αποτελούν τον κόσμο του...."

.........


...."Τα διαλέγει προσεκτικά, γιατί καθένα απο αυτά που διαλέγει είναι μια ασπίδα που τον προστατεύει απο τις άγριες επιθέσεις των δυνάμεων που πασχίζει να χρησιμοποιήσει. πχ Ο πολεμιστής θα χρησιμοποιήσει την ασπίδα του για να προστατέψει τον εαυτό του απο το σύμμαχό του (σημ. προσωπική του μαθητή Φιλική οντότητα - στην Σαμανική Κοσμογονία - που όμως εαν αντιληφθεί "αδυναμία" του Μαθητή γίνεται "εχθρική" και "καταστροφική").

...." Ο μέσος άνθρωπος που τριγυρίζεται κι αυτός απο ανεξήγητες δυνάμεις, τις ξεχνάει συνήθως γιατί έχει άλλα είδη ειδικών ασπίδων για να υπερασπίσει τον εαυτό του".

Κ.ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ:" Ποιές είναι αυτές οι ασπίδες?", επέμενα.

Δ.Χ.: " Αυτά που κάνουν οι άνθρωποι", είπε.

Κ.Κ.: " Τι κάνουν οι άνθρωποι?"

Δ.Χ.: "Ρίξε μια ματιά γύρω σου και θα δεις. Οι άνθρωποι ασχολούνται μ' αυτά που απασχολούν τους ανθρώπους. Αυτές είναι οι ασπίδες τους. Όταν ένας μάγος έχει ν' αντιμετωπίσει μια απ' αυτές τις μυστηριώδεις κι αδυσώπητες δυνάμεις για τις οποίες μιλούσαμε, η ρωγμή στην κοιλιά του ανοίγει κάνοντάς τον περισσότερο επιδεκτικό στο θάνατο απο όσο είναι κανονικά.

...Σου έχω πει ότι πεθαίνουμε εξαιτίας αυτής της ρωγμής....κατά συνέπεια, εαν ξαφνικά ανοίξει, θα πρέπει κανείς να έχει προετοιμάσει τη θέλησή του για να καλύψει αυτή τη ρωγμή - αν δηλαδή είναι πολεμιστής. Αν δεν είναι πολεμιστής, όπως εσύ λόγου χάρη, τότε δεν έχει άλλη διέξοδο απο το να χρησιμοποιήσει τις δραστηριότητες της καθημερινής του ζωής για ν' απομακρύνει τη σκέψη του απο την τρομάρα αυτής της αντιμετώπισης και μ' αυτό τον  τρόπο να δώσει την ευκαιρία στη ρωγμή να κλείσει.

...Θύμωσες μαζί μου εκείνη τη μέρα που συνάντησες το σύμμαχο. Σ' έκανα να θυμώσεις τη μέρα που ακινητοποίησα το αυτοκίνητό σου (σημ. ο Δον Χουάν "παρενέβη" με τη "θέλησή" του στο ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου και δεν το άφηνε να πάρει μπροστά) και σ' έκανα να κρυώσεις όταν σε βύθισα στο νερό. Με το να φοράς τα ρούχα σου μάλιστα κρύωσες περισσότερο.

...Ο Θυμός και το κρύο που ένοιωσες, σε βοήθησαν να κλείσεις τη ρωγμή σου και σε προστάτεψαν. Τώρα, όμως, στο παρόν στάδιο της ζωής σου, δε μπορείς πλέον να χρησιμοποιείς αυτές τις ασπίδες το ίδιο αποτελεσματικά όσο ο μέσος άνθρωπος.

...Ξέρεις πάρα πολλά για τις δυνάμεις αυτές και είσαι τελικά έτοιμος να αισθανθείς και να δράσεις σαν πολεμιστής.

...Οι παλιές σου ασπίδες δεν είναι πια σίγουρες...."

Κ.Κ.: "Και τι θα πρέπει να κάνω"?

Δ.Χ.: "Να φερθείς σαν πολεμιστής και να διαλέξεις τα πράγματα που θα αποτελέσουν τον κόσμο σου. Δεν μπορείς πλέον να τριγυρίζεσαι απο πράγματα φύρδην μύγδην. Σου μιλώ πολύ σοβαρά αυτή τη στιγμή. Για πρώτη φορά στη ζωή σου, δεν είσαι πια ασφαλής μέσα στον παλιό σου τρόπο ζωής".

Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Μονοπάτι του Δον Χουάν (Ινδιάνικος Σαμανισμός)
« Απάντηση #61 στις: Μαΐου 24, 2007, 19:25:56 »
(Κ.Καστανέντα, "Μια Ξεχωριστή Πραγματικότητα", σ. 264)

*********************************************

Κ.Κ.:" Τι εννοείς λέγοντας να εκλέξω τα πράγματα του δικού μου κόσμου"?

Δ.Χ.:" Ο πολεμιστής συναντάει τις ανεξήγητες και αδυσώπητες εκείνες δυνάμεις γιατί ψάχνει επίτηδες να τις βρει....

....κατά συνέπεια, πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τη συνάντηση. Εσύ όμως ποτέ δεν είσαι προετοιμασμένος γι' αυτή. Αν οι δυνάμεις αυτές έρθουν πραγματικά να σε συναντήσουν, εσύ θα αιφνιδιαστείς....

...Ο φόβος που θα νοιώσεις θ' ανοίξει τη ρωγμή σου και η ζωή σου θα γλιστρήσει απο μέσα σου και θα φύγει....Το πρώτο πράγμα λοιπόν που πρέπει να κάνεις είναι να προετοιμαστείς. Σκέψου ότι ο Σύμμαχος μπορεί κάθε στιγμή να ξεφυτρώσει μπροστά σου και ότι πρέπει να είσαι έτοιμος.

Η συνάντηση με το σύμμαχο δεν είναι πάρτυ ή εκδρομή το σαββατοκύριακο, κι όταν είσαι πολεμιστής αναλαμβάνεις την ευθύνη να προστατέψεις τον εαυτό σου.

Ύστερα απ' αυτό, αν κάποια απο τις δυνάμεις αυτές σε χτυπήσει και κάνει τη ρωγμή σου ν' ανοίξει, εσύ πρέπει να καταβάλλεις κάθε προσπάθεια για να την κλείσεις μόνος σου. Και για το σκοπό αυτό πρέπει να έχεις  διαλέξει έναν ορισμένο αριθμό πραγμάτων που σ' ευχαριστούν πολύ και σου χαρίζουν  γαλήνη, πράγματα που να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις συνειδητά για να διώξεις απο τις σκέψεις σου το φόβο, να κλείσεις τη ρωγμή και να γίνεις ισχυρός".

Κ.Κ.:" Τι είδους πράγματα"?

Δ.Χ.: " Σου έχω πει απο χρόνια ότι ο πολεμιστής διαλέγει το δρόμο που θ' ακολουθήσει με την καρδιά. Είναι ακριβώς αυτή η εκλογή με την καρδιά που κάνει τον πολεμιστή να διαφέρει  απο τον μέσο άνθρωπο.

Ο πολεμιστής ξέρει ότι ο δρόμος έχει καρδιά όταν γίνεται ένα μαζί του, όταν νιώθει μεγάλη γαλήνη και ηρεμία διατρέχοντας το μάκρος του. Τα πράγματα που διαλέγει ο πολεμιστής για να τα κάνει ασπίδες του, είναι τα πράγματα ενός δρόμου με καρδιά."

Κ.Κ.:" Μα εσύ είπες πως δεν είμαι πολεμιστής. Πως μπορώ να διαλέξω έναν δρόμο με καρδιά"?

Δ.Χ.:" Αυτό είναι το αποφασιστικό σημείο για σένα. Πριν δεν είχες πραγματική ανάγκη να ζεις σαν πολεμιστής. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, τώρα πρέπει να κάνεις γύρω σου ένα κύκλο απο πράγματα του δρόμου της καρδιάς και ν' αρνηθείς τα υπόλοιπα, διαφορετικά θα πας χαμένος στην άλλη συνάντηση.

Μπορώ μάλιστα να προσθέσω πως δεν χρειάζεται να επιδιώκεις συνάντηση. Ο Σύμμαχος μπορεί τώρα νάρθει σ'εσένα την ώρα που θα κοιμάσαι, την ώρα που συζητάς με φίλους σου ή την ώρα που γράφεις".
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Μονοπάτι του Δον Χουάν (Ινδιάνικος Σαμανισμός)
« Απάντηση #62 στις: Μαΐου 24, 2007, 19:28:22 »
(Κ.Καστανέντα, "Μια Ξεχωριστή Πραγματικότητα", σ. 265)


ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ: "....Σκέφτεσαι και μιλάς πάρα πολύ. Πρέπει να σταματήσεις να μιλάς στον εαυτό σου".

Κ.ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ: "...Τι εννοείς?"

Δ.Χ: "Μιλάς με τον εαυτό σου πάρα πολύ. Δεν είσαι ο μόνος που το κάνει αυτό. Όλοι μας το ίδιο κάνουμε. Συνεχίζουμε μια εσωτερική ομιλία. Σκέψου πάνω σ' αυτό. Όταν είσαι μόνος σου, τι κάνεις?"

Κ.Κ.: "Μιλώ στον εαυτό μου".

Δ.Χ.: "Και για τι πράγμα μιλάς?"

Κ.Κ.: "Δεν ξέρω. Για οτιδήποτε υποθέτω"

Δ.Χ.: "Θα σου πω εγώ για τι πράγμα μιλάμε στον εαυτό μας. Μιλάμε για τον κόσμο μας. Στην πραγματικότητα, διατηρούμε τον κόσμο μας με την εσωτερική μας ομιλία".

Κ.Κ.: " Πως το κάνουμε αυτό?"

Δ.Χ.:" Όταν σταματήσουμε να μιλάμε στον εαυτό μας, ο κόσμος είναι πάντα όπως θα έπρεπε να είναι. Εμείς τον ανανεώνουμε, εμείς του δίνουμε ζωή, εμείς τον διατηρούμε με την εσωτερική μας ομιλία. Και όχι μόνον αυτό, αλλά εκλέγουμε και τους δρόμους μας καθώς μιλάμε στον εαυτό μας. Έτσι, συνεχίζουμε να διαλέγουμε μέχρι τη μέρα που θα πεθάνουμε, επειδή συνεχίζουμε να μιλάμε στον εαυτό μας μέχρι την τελευταία στιγμή".

..."Ο Πολεμιστής το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί να σταματήσει αυτή την ομιλία. Αυτό είναι το τελευταίο σημείο που πρέπει να γνωρίζεις εαν θέλεις να ζήσεις σαν πολεμιστής."

Κ.Κ.: "...Πως μπορώ να σταματήσω να μιλώ στον εαυτό μου"?

Δ.Χ.: " ...Πρώτα πρώτα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τ' αφτιά σου για να ξεφορτώσεις λίγο τα μάτια σου. Χρησιμοποιούμε τα μάτια μας για να κρίνουμε τον κόσμο απο τη μέρα που γεννιόμαστε. Μιλάμε στους άλλους και στον εαυτό μας κυρίως για ότι βλέπουμε. Ο πολεμιστής το ξέρει αυτό και ακούει τον κόσμο...ακούει τους ήχους του κόσμου"...

Κ.Κ.: Έβαλα στην μπάντα τις σημειώσεις μου. Ο Δον Χουάν γέλασε και είπε πως δεν εννοούσε πως θάπρεπε να πιέσω τα πράγματα, πως το ν' ακούς τους ήχους του κόσμου ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει με κανονικό ρυθμό και με μεγάλη υπομονή.

..." Ο Πολεμιστής γνωρίζει ότι ο κόσμος θ' αλλάξει μόλις σταματήσει να μιλάει στον εαυτό του", είπε, "και πρέπει να είναι προετοιμασμένος γι' αυτό το εκπληκτικό τράνταγμα".

Κ.Κ.:"Τι θέλεις να πεις, Δον Χουάν"?

Δ.Χ.:" Ο κόσμος είναι τέτοιος κι έτσι μόνον γιατί λέμε στον εαυτό μας ότι είναι έτσι. Αν σταματήσουμε να λέμε στον εαυτό μας ότι ο κόσμος είναι έτσι κι έτσι, ο κόσμος θα σταματήσει να είναι έτσι κι έτσι. Αυτή τη στιγμή δε νομίζω πως είσαι έτοιμος γι' αυτό το τρομερό χτύπημα και κατά συνέπεια θα πρέπει ν' αρχίσεις σιγά σιγά να καταστρέφεις τον κόσμο".

Κ.Κ.: " Πραγματικά δε σε καταλαβαίνω"

Δ.Χ.: " Το πρόβλημά σου είναι ότι μπερδεύεις τον κόσμο μ' αυτό που κάνουν οι άνθρωποι. Αλλά και πάλι δεν είσαι ο μόνος που το κάνει αυτό. Το ίδιο κάνουμε όλοι μας. Τα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι είναι οι ασπίδες τους στις δυνάμεις που μας τριγυρίζουν....

...ότι κάνουμε σαν άνθρωποι, μας δίνει άνεση και μας κάνει να νοιώθουμε ασφαλείς....

...ότι κάνουν οι άνθρωποι είναι αλήθεια πολύ σημαντικό, αλλά μόνον σαν ασπίδα.

Δεν μαθαίνουμε ποτέ ότι τα πράγματα που κάνουμε σαν άνθρωποι είναι μόνον ασπίδες και τις αφήνουμε να κυριαρχήσουν και να καταστρέψουν τις ζωές μας.

Θα μπορούσα να πω ότι για το ανθρώπινο γένος, αυτά που κάνουν οι άνθρωποι είναι σπουδαιότερα και σημαντικότερα απο τον ίδιο τον κόσμο..."
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Μονοπάτι του Δον Χουάν (Ινδιάνικος Σαμανισμός)
« Απάντηση #63 στις: Μαΐου 25, 2007, 18:36:50 »
(Κ.Καστανέντα, "Μια Ξεχωριστή Πραγματικότητα", σ. 316)


                 "Είσαι αλυσσοδεμένος!", φώναξε ο Δον Χουάν......

                                                                              ......."Είσαι αλυσσοδεμένος απο την λογική σου"........


Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Μονοπάτι του Δον Χουάν (Ινδιάνικος Σαμανισμός)
« Απάντηση #64 στις: Μαΐου 25, 2007, 18:38:32 »
 (Κ.Καστανέντα, "Μια Ξεχωριστή Πραγματικότητα", σ.314)

********************************************************************************************

"....Μου ανέφερες κάποτε", άρχισε ο Δον χουάν, "ότι ένας φίλος σου είχε πει, βλέποντας ένα φύλλο να πέφτει απ' την κορφή μιας συκομουριάς ότι το ίδιο φύλλο δεν επρόκειτο να ξαναπέσει απο την ίδια συκομουριά στον αιώνα τον άπαντα. Θυμάσαι?"

Θυμόμουν πως του είχα μιλήσει γι' αυτό το περιστατικό.

"Βρισκόμαστε στη ρίζα ενός μεγάλου δένδρου τώρα", συνέχισε, "κι αν κοιτάξουμε το άλλο δένδρο που είναι μπροστά μας, πιθανό να δούμε κι εμείς ένα φύλλο να πέφτει απο την κορφή".

Μου έκανε νόημα να κοιτάξω. Υπήρχε ένα μεγάλο δένδρο στην άλλη πλευρά της ρεματιάς και τα φύλλα του ήτανε κίτρινα και ξεραμένα. Μ' ένα κούνημα της κεφαλής με παρότρυνε να συνεχίσω να κοιτάζω το δέντρο. Ύστερα απο μερικά λεπτά αναμονής, ένα φύλλο ξεκόλλησε απ' την κορυφή και άρχισε να πέφτει. Κατεβαίνοντας, χτύπησε τρεις φορές πάνω σε άλλα φύλλα και κλαδιά πριν να προσγειωθεί ανάμεσα στα ψηλά χαμόκλαδα.

"Το είδες?"

"Ναι".

"Θα πεις ότι το ίδιο αυτό φύλλο δε θα ξαναπέσει ποτέ απο το ίδιο δέντρο. Σωστά?"

"Σωστά".

"Στην καλύτερη περίπτωση της αντίληψής σου αυτό είναι σωστό. Αλλά μόνο στην καλύτερη περίπτωση. Κοίτα πάλι".

Κοίταξα αυτόματα και είδα ένα φύλλο να πέφτει. Χτύπησε πραγματικά τα ίδια φύλλα και κλαδιά όπως το προηγούμενο. Ήταν σαν νάβλεπα την επανάληψη της σκηνής στην τηλεόραση. Ακολούθησα με τα μάτια την κυματιστή πτώση του φύλλου ώσπου ακούμπησε στο έδαφος.

Μετά πήγα να διαπιστώσω αν ήταν δύο τα φύλλα που είχαν πέσει, αλλά τα χαμόκλαδα γύρω απ' το δέντρο μ' εμπόδιζαν να δω που είχε πραγματικά προσγειωθεί το φύλλο.

Ο Δον Χουαν γέλασε και μου είπε να καθήσω.

"Κοίταξε", είπε, δείχνοντας με το κεφάλι του την κορφή του δέντρου.

                                                      "Το ίδιο φύλλο ξαναπέφτει".

                              Είδα ένα ακόμη φύλλο να πέφτει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχαν πέσει τα δύο προηγούμενα.


Όταν προσγειώθηκε, κατάλαβα ότι ο Δον Χουάν θα μου έλεγε να ξανακοιτάξω στην κορφή του δέντρου, γι' αυτό τον πρόλαβα μόνος μου.

                                                              Είδα το φύλλο να ξαναπέφτει.

Κατάλαβα τότε ότι είχα δει μόνο το πρώτο φύλλο ν' αποσπάται ή μάλλον την πρώτη φορά που το φύλλο έπεφτε, το είδα απο τη στιγμή που γινόταν η απόσπασή του απο το κλαδί...τις άλλες τρεις φορές το φύλλο έπεφτε ήδη όταν σήκωσα τα μάτια μου να κοιτάξω.

Το είπα αυτό στον Δον Χουάν και του ζήτησα να μου εξηγήσει τι είχε κάνει.

"Δεν καταλαβαίνω πως με κάνεις να βλέπω μια επανάληψη αυτού που είχα ήδη δει πριν. Τι κόλπο μου έκανες Δον Χουάν?"

Γέλασε αλλά δεν απάντησε. Επέμενα πως θά'πρεπε να μου εξηγήσει πως γινόταν να βλέπω εκείνο το φύλλο να πέφτει και να ξαναπέφτει. Είπα ότι σύμφωνα με την δική μου λογική αυτό ήταν αδύνατο.

Ο Δον Χουάν είπε ότι και η  δική του λογική του έλεγε το ίδιο, αλλά μολαταύτα είχα δει με τα μάτια μου το φύλλο να πέφτει και να ξαναπέφτει...."

Avaris
Veritas Vos Velirabit

El Morya

  • Homo Astohastous
  • Μηνύματα: 96
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Το Μονοπάτι του Δον Χουάν (Ινδιάνικος Σαμανισμός)
« Απάντηση #65 στις: Μαΐου 30, 2007, 23:22:36 »
Φίλε μου Αvari,

απο όλη την φιλοσοφία του Δον Χουάν το πιο σημαντικό είναι τα γόνατα του.

Αν προσπαθήσεις να κάνεις τις ασκήσεις που προτείνει θα καταλάβεις πως όλα αυτά τα λόγια είναι οι κινήσεις του σώματος.

Και δυστηχώς το διάβασμα δεν είναι γυμναστική ούτε για τα γόνατα, ούτε για το πνεύμα.

φιλιά.

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Μονοπάτι του Δον Χουάν (Ινδιάνικος Σαμανισμός)
« Απάντηση #66 στις: Μαΐου 31, 2007, 17:49:57 »
Φίλε μου Αvari,

απο όλη την φιλοσοφία του Δον Χουάν το πιο σημαντικό είναι τα γόνατα του.

Αν προσπαθήσεις να κάνεις τις ασκήσεις που προτείνει θα καταλάβεις πως όλα αυτά τα λόγια είναι οι κινήσεις του σώματος.

Και δυστηχώς το διάβασμα δεν είναι γυμναστική ούτε για τα γόνατα, ούτε για το πνεύμα.

φιλιά.

Καλέ μου φίλε,

καμία αντίρρηση πως τα "Δρώμενα", η "έντεχνη πρακτική" του Εσωτερισμού είναι που προκαλεί τις "ισχυρότερες μεταλλαγές" στον Ψυχισμό του Μαθητή.

Μην υποτιμάς όμως τις δυνατότητες του "διαβάσματος" να προκαλέσει εξαιρετικές "συνειδητοποιήσεις", "κλικαρίσματα" και "εσωτερικές πραγματώσεις" στον ψυχισμό του Μαθητή όταν αυτός είναι "ευαίσθητος" και "γόνιμος δέκτης".

Και αυτά "σπόρος" είναι....

Εαν είναι "κατάλληλο" και "έτοιμο το εσωτερικό χωράφι" , καταφέρνουν να προκαλούν "τρομερές μεταστοιχειώσεις μέσα του".....

Και φυσικά να δώσουν τροφή για "διαλογισμό" και ως εκ τούτου να πάνε τον Ψυχισμό του Μαθητή ένα ακόμη βήμα παραπέρα.....

Νάσαι καλά
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Μονοπάτι του Δον Χουάν (Ινδιάνικος Σαμανισμός)
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 19, 2007, 13:26:39 »
Κάτι που κάνει εντύπωση στον Ινδιάνικο Σαμανισμό, είναι οι "ομοιότητές" του με τον Σιβηρικό Σαμανισμό.

Φυσικά αυτό εξηγείται εαν σκεφτεί κανείς πως ουσιαστικά οι Ινδιάνικοι πληθυσμοί της Αμερικής είναι εκ Σιβηρίας μετανάστες που πέρασαν τον Βερίγγειο Πορθμό όταν αυτός ακόμη δεν ήταν θάλασσα.

Κι εδώ ακριβώς είναι το "εντυπωσιακό" στοιχείο.

Αυτή η "μετανάστευση" συνέβη προ 13,000 ετών περίπου.....

Είναι εκπληκτικό να σκέφτεται κανείς πως 13,000 πριν, υπήρχαν ήδη "δομημένες Τεχνικές" "επαφής" με το "Υπερφυσικό" και δη απο "πρωτόγονους πληθυσμούς " πριν καν το πρώτο φως του γνωστού Αρχαίου Κόσμου.....
Avaris
Veritas Vos Velirabit