Αποστολέας Θέμα: Oυράνιο sanctum  (Αναγνώστηκε 5133 φορές)

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Oυράνιο sanctum
« στις: Ιουλίου 26, 2007, 16:39:03 »
  Ένα από τα κρίσιμα και χρήσιμα θέματα που αιτούνται διερεύνησης, είναι και το θέμα των διδασκαλιών-μονογραφιών του AMORC, και η κριτική σε αυτές, αναδεικνύοντας κάποια χονδροειδή σφάλματα, κάποιες λεπτές παρερμηνείες και κάποιες απόψεις που ελέγχονται ως επιρροές, που ευθύνονται για τον δογματισμό που εισάγουν.

Ο νεοεισερχόμενος στο AMORC, στον πρώτο φάκελο αλληλογραφίας που θα παραλάβει, θα βρει και το έντυπο
"LIBER 777", "ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ SANCTUM".

      To "Ουράνιο Sanctum", είναι ένας φανταστικός Ναός.
Όπως γράφει το έντυπο, "δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος τόπος. Η ανθρώπινη όμως νόηση δύσκολα συλλαμβάνει την αφηρημένη έννοια του κοσμικού πεδίου ενέργειας. Για αυτό, ο Dr. Harvey Spenser Lewis, Αυτοκράτορας του AMORC από το 1915 έως το 1939, επεξεργάσθηκε μια τεχνική συνενώσεως της συνειδητότητας μ' αυτό το πεδίο ενέργειας. Αυτή η τεχνική, όπως διευκρίνισε ο frater Lewis, δεν είναι καρπός των δικών του σκέψεων. Του αποκαλύφθηκε κοσμικά, κατά την διάρκεια επαφής με αυτό το πεδίο υψηλής πνευματικότητας και την ονόμασε "Ουράνιο Sanctum". Η μυστικιστική εμπειρία που βίωσε ήταν τόσο βαθειά, τόσο εμπνευστική που προσπάθησε να την επαναλάβει, ακολουθώντας τις υποδείξεις που έλαβε κατά την διάρκεια της ύπατης αυτής κοσμικής κοινωνίας. Τελικά, θεώρησε καθήκον του να την καταστήσει εφικτή σε όλους, δίνοντάς της όσο γίνεται πιο απλή μορφή. Οι προσπάθειές του ευόδωσαν και μας κληροδότησε την μέθοδο πρόσβασης στο Ουράνιο Sanctum.

      Πριν αναφερθούμε σ' αυτή την μέθοδο, είναι απαραίτητο να συλλάβετε και να οραματισθείτε με τον δικό σας τρόπο το Ουράνιο Sanctum, γιατί το απροσδιόριστο δεν υλοποιείται. Ορισμένοι Ροδόσταυροι του δίνουν μορφή καθεδρικού Ναού, άλλοι Τεμένους, άλλοι Συναγωγής ή οποιουδήποτε οικοδομήματος αφιερωμένου σε θρησκευτική λατρεία. Άλλοι πάλι προτιμούν κάποιο εμπνευστικό τοπίο. Πάντως, οι περισσότεροι το οραματίζονται σαν Ροδοσταυρικό Ναό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσοι τρόποι οραματισμού του Ουράνιου Sanctum όσοι και οι άνθρωποι που επιθυμούν να μεταβούν εκεί. Ωστόσο, αυτό που προέχει είναι η ισχυρή συγκινησιακή έξαρση για το θείο, μέσω του οραματισμού".

      Το τεύχος, μετά την μέθοδο που δίνει, μας διευκρινίζει και τις περιόδους ανυψώσεως στο Ουράνιο Sanctum, γράφοντας: «Στον ορισμό του Ουράνιου Sanctum διευκρινίσαμε πως δεν αποτελεί υλικής φύσεως τόπο, αλλά πεδίο κοσμικής ενέργειας, επίπεδο τόσο εξυψωμένης πνευματικότητας και συνειδητότητας που υπερβαίνει ολοκληρωτικά τα όρια του χώρου και του χρόνου. Αυτό σημαίνει πως είναι δυνατό να μεταβείτε εκεί οποτεδήποτε. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα ανύψωσης στο Ουράνιο Sanctum. Όταν αισθάνεσθε αυτή την ανάγκη και τίποτα δεν αντιτίθεται στο ανθρώπινο επίπεδο, μπορείτε να το επιδιώξετε, ανεξάρτητα από την χρονική στιγμή. Με την ίδια λογική, δεν είναι απαραίτητο να καταφύγετε σε εκκλησία, τέμενος, συναγωγή ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο λατρείας για να πραγματοποιήσετε αυτήν την επαφή. Η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρίσκεσθε σε απομονωμένο μέρος  όπου δεν θα σας ενοχλήσει κανείς. Μπορείτε επίσης να επιχειρήσετε την ανύψωσή σας το βράδυ, πριν κοιμηθείτε, όταν θα είστε ξαπλωμένος. Αυτό άλλωστε κάνουν κι οι περισσότεροι Ροδόσταυροι, γιατί η πείρα έδειξε πως μια τέτοια κοσμική επαφή ακολουθείται από αναζωογονητικό ύπνο και μυστικιστικά όνειρα.

      Εννοείται βέβαια, πως δεν πρέπει να ανυψώνεσθε στο Ουράνιο Sanctum μόνο όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα. Αν γνωρίζετε κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, να μεταβαίνετε εκεί συνειδητά, ζητώντας από το Κοσμικό να τον βοηθήσει και να τον εμπνεύσει. Εάν το κάνετε ειλικρινά και ταπεινά, θα διαπιστώσετε πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η μέθοδος αρωγής. Έχετε πάντως τη δυνατότητα να επιδιώκετε αυτήν την επαφή μόνο και μόνο για την εσωτερική ικανοποίηση που παρέχει. Σ’ αυτή την περίπτωση, το Κοσμικό χορηγεί τις ευεργεσίες που θεωρεί σκόπιμες. Τελικά, πάντα υπάρχει κάποιος λόγος για να ανυψωθούμε σ’ αυτό το ιδιαίτερο επίπεδο συνειδητότητας: <να προσευχόμαστε για την ευτυχία των άλλων και την ειρήνη πάνω στη Γη>.

      Εξηγήσαμε πρωτύτερα πως ο καθένας έχει το δικό του Ουράνιο Sanctum, γιατί ο καθένας το συλλαμβάνει με ξεχωριστό τρόπο. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό πως το πνευματικό επίπεδο στο οποίο τοποθετείται, είναι το ίδιο για όλους όσους βρίσκονται εκεί την συγκεκριμένη στιγμή. Ο τρόπος ανυψώσεως βέβαια είναι καθαρά προσωπικός, όσοι όμως το επιτυγχάνουν βρίσκονται ουσιαστικά στο ίδιο πεδίο ενέργειας. Κατά συνέπεια, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, ποτέ δεν είμαστε μόνοι στο Ουράνιο Sanctum. Πάντα υπάρχει κάποιος Ροδόσταυρος που βρίσκεται εκεί, οποιαδήποτε στιγμή του εικοσιτετραώρου, για να προσευχηθεί, να διαλογισθεί, να ζητήσει βοήθεια. Γι’ αυτό άλλωστε, γίνονται πολυάριθμες συναντήσεις στο επίπεδο του Ουράνιου Sanctum. Τέλος, αυτό το συμβολικό χώρο χρησιμοποιούν οι Ροδόσταυροι για να επικοινωνήσουν με του Κοσμικούς Διδασκάλους ή με άλλα μέλη του Τάγματος.

      Βάσει των προηγούμενων, διευκρινίζουμε πως ο αυτοκράτορας και οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι του AMORC είναι οι Ύπατοι Αξιωματικοί του Ουράνιου Sanctum, όπου διεξάγουν τακτικά μυστικιστικές συγκλίσεις. Κατά την διάρκεια αυτών των συγκλίσεων, που συνενώνουν την συνειδητότητα των Ροδόσταυρων όλων των δικαιοδοσιών, δίδονται πολύ σημαντικά μηνύματα που είναι αδύνατο να ερμηνευθούν στο αντικειμενικό επίπεδο. Αυτά τα μηνύματα έχουν το πλεονέκτημα να μην υφίστανται γλωσσικούς περιορισμούς, γιατί απευθύνονται στη συνειδητότητα της ψυχής και υπερβαίνουν ολοκληρωτικά το νόημα των λέξεων. Δεν θα επεκταθούμε όμως περισσότερο, γιατί μόνο η εμπειρία βοηθά στην κατανόηση των προλεχθέντων.

      Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του Ουράνιου Sanctum, σας προτρέπουμε να επωφεληθείτε πλήρως από τις ευεργεσίες που παρέχει σε κάθε επίπεδο. Αυτό καθ’ εαυτό, αποτελεί την πιο ευγενή ίσως δημιουργία που τέθηκε στην υπηρεσία του ανθρώπου από την κοσμική διάνοια. Κατά συνέπεια, μην παραμελείτε την επαφή σας με αυτόν τον συμβολικό τόπο που ο Ρόδινος Σταυρός αφιέρωσε στην αλήθεια, αλλά και σε κάθε αναζητητή της ευτυχίας. Εάν βιώσετε μία ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία κατά την επαφή σας με το Ουράνιο Sanctum, μην διστάσετε να μας την κοινοποιήσετε. Δεν θα λάβετε απάντηση, γιατί τέτοιου είδους εμπειρίες δεν μπορούν να ερμηνευθούν από τρίτους.

      Είθε το κοσμικό να καθοδηγεί τα βήματά σας στην ατραπό της Βαθειάς γαλήνης και το Ουράνιο Sanctum να αποτελέσει το κατ’ εξοχήν μέσο ανίχνευσης αυτής της ατραπού
".


<<To "Ουράνιο Sanctum", είναι ένας φανταστικός Ναός.
Όπως γράφει το έντυπο, "δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος τόπος. Η ανθρώπινη όμως νόηση δύσκολα συλλαμβάνει την αφηρημένη έννοια του κοσμικού πεδίου ενέργειας. Για αυτό, ο Dr. Harvey Spenser Lewis, Αυτοκράτορας του AMORC από το 1915 έως το 1939, επεξεργάσθηκε μια τεχνική συνενώσεως της συνειδητότητας μ' αυτό το πεδίο ενέργειας. Αυτή η τεχνική, όπως διευκρίνισε ο frater Lewis, δεν είναι καρπός των δικών του σκέψεων. Του αποκαλύφθηκε κοσμικά, κατά την διάρκεια επαφής με αυτό το πεδίο υψηλής πνευματικότητας και την ονόμασε "Ουράνιο Sanctum". Η μυστικιστική εμπειρία που βίωσε ήταν τόσο βαθειά, τόσο εμπνευστική που προσπάθησε να την επαναλάβει, ακολουθώντας τις υποδείξεις που έλαβε κατά την διάρκεια της ύπατης αυτής κοσμικής κοινωνίας. Τελικά, θεώρησε καθήκον του να την καταστήσει εφικτή σε όλους, δίνοντάς της όσο γίνεται πιο απλή μορφή. Οι προσπάθειές του ευόδωσαν και μας κληροδότησε την μέθοδο πρόσβασης στο Ουράνιο Sanctum
>>.

Στο πρώτο πακέτο μονογραφιών που παίρνει ο κάθε νέος πελάτης του amorc, προετοιμάζεται από την αρχή να αποδέχεται χωρίς καμιά κριτική σκέψη, ότι του "σερβίρουν" οι μεγάλοι φωτισμένοι διδάσκαλοι μέσω των θεόπνευστων μονογραφιών.

Κατ' αρχήν, ο ιδρυτής του amorc, χωρίς καμιά αμφισβήτηση, ήταν ο εκλεκτός των κοσμικών πεδίων, γιατί  "αυτή η τεχνική, όπως διευκρίνισε ο frater Lewis, δεν είναι καρπός των δικών του σκέψεων. Του αποκαλύφθηκε κοσμικά, κατά την διάρκεια επαφής με αυτό το πεδίο υψηλής πνευματικότητας".

Και επειδή είναι σχεδόν αδύνατον να κατανοήσουμε εμείς οι απλοί άνθρωποι τόσο υψηλά πνευματικά θέματα, την απλοποίησε και μας έκανε την χάρη να την μοιραστεί μαζί μας.

Η πρώτη παραβίαση του ορθώς σκεπτόμενου εγκεφάλου έγινε. Η έμεση ανακήρυξη του ιδρυτή σε εκλεκτό του κοσμικού, άρα σε θεόπνευστο διδάσκαλο, έγινε και ύπουλα φυτεύθηκε στο ασυνείδητο του αφελή νεόφυτου.

Από την άλλη, πετυχαίνει και έναν άλλον πολύ μεγάλο στόχο !

Η θρησκευτικότητα στον άνθρωπο, είναι μια εγγενής κατάσταση και η στάση του απέναντι στα ιερά και δη στον ιερό ναό του θρησκεύματος που γαλουχήθηκε, χαρακτηρίζεται από δέος, έστω από σεβασμό. Παράλληλα, ο έστω και περιστασιακός εκκλησιασμός -π.χ. μόνον το Πάσχα- διατηρεί ακέραιο το νήμα που συνδέει τον καθένα με την θρησκευτική παράδοση του τόπου του.

Η έντεχνη εισαγωγή όμως της έννοιας του Ουράνιου Ναού, υποκαθιστά την έστω και αμυδρή ανάγκη του οπαδού του amorc, αποκόπτοντάς τον τελικά από τον θρησκευτικό κορμό του τόπου του. Μάλλιστα η όλη ενέργεια, συμπληρώνεται και με την σύσταση για ίδρυση ατομικού sanctum στον χώρο του καθενός, γεγονός που ακυρώνει την ανάγκη ύπαρξης έτερων θρησκευτικών συμβόλων (εικόνων κλπ), απομονώνοντας τον φιλόδοξο νεόφυτο τελείως από το θρησκευτικό του πλαίσιο και καλύπτοντάς του με επάρκεια την ασυνείδητη ανάγκη θρησκευτικής έκφρασης.

Αλίμονο.... Μία αληθής εσωτερική διδασκαλία, ποτέ δεν θα επιχειρούσε να έρθει σε αντίθεση με το θρησκευτικό πιστεύω του μαθητή,ούτε θα επιχειρούσε να το υποκαταστήσει, παρότι βέβαια στη διάρκεια μελετάται και η θρησκεία ως φαινόμενο που διέπεται από φυσικούς και εσωτερικούς νόμους.

Κι όμως, το amorc, από την αρχή ακόμα, ύπουλα σημαδεύει την θρησκευτικότητα του ανθρώπου, γιατί στην ουσία, μόνον εκεί μπορεί να αποτανθεί με τις λίαν επιφανειακές και επιπόλαιες διδασκαλίες του και μόνον εκεί μπορεί να βρεί άτομα που όταν προσδεθούν, θα παραμείνουν εσαεί αιμοδότες της εταιρείας, ακόμα και όταν από τον 10ο βαθμό και μετά περιορίζονται οι μονογραφίες σε δύο μόνον το μήνα, κάνοντας την εκμετάλλευση ακόμα πιο στυγνή.

                .............ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.................
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 31, 2007, 14:46:00 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Oυράνιο sanctum
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 26, 2007, 20:31:54 »
"Εννοείται βέβαια, πως δεν πρέπει να ανυψώνεσθε στο Ουράνιο Sanctum μόνο όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα. Αν γνωρίζετε κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, να μεταβαίνετε εκεί συνειδητά, ζητώντας από το Κοσμικό να τον βοηθήσει και να τον εμπνεύσει. Εάν το κάνετε ειλικρινά και ταπεινά, θα διαπιστώσετε πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η μέθοδος αρωγής. Έχετε πάντως τη δυνατότητα να επιδιώκετε αυτήν την επαφή μόνο και μόνο για την εσωτερική ικανοποίηση που παρέχει. Σ’ αυτή την περίπτωση, το Κοσμικό χορηγεί τις ευεργεσίες που θεωρεί σκόπιμες. Τελικά, πάντα υπάρχει κάποιος λόγος για να ανυψωθούμε σ’ αυτό το ιδιαίτερο επίπεδο συνειδητότητας: <να προσευχόμαστε για την ευτυχία των άλλων και την ειρήνη πάνω στη Γη>."


Τελικά, αναρωτιέται κανείς, τι είναι αυτή η τεχνική ανύψωσης στο Ουράνιο Sanctum; Είναι κάποιος προχωρημένος διαλογισμός; Είναι ένα σπάνιο και εξειδικευμένο δώρο που έκανε το κοσμικό στους εκλεκτούς οπαδούς του Lewis;
Μάλλον τίποτα από όλα αυτά ! Στην τελευταία σειρά εντελώς αφοπλιστικά το παραδέχεται. "Τελικά, πάντα υπάρχει κάποιος λόγος για να ανυψωθούμε σ’ αυτό το ιδιαίτερο επίπεδο συνειδητότητας: <να προσευχόμαστε για την ευτυχία των άλλων και την ειρήνη πάνω στη Γη>

Να προσευχόμαστε λοιπόν ! Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό που μαθαίνει ο αφελής Νεόφυτος !!!!

Βέβαια ο νεωτερισμός που εισάγει είναι να προσευχόμαστε ψηλά, σε έναν φαντασιακό Ναό, άσχετα αν δυο χιλιάδες χρόνια πριν γράφτηκε στα Ευαγγέλια ότι ο Θεός είναι πνεύμα και μπορούμε να αποτανθούμε σ' αυτόν οπουδήποτε ΚΑΙ σε ναό ΚΑΙ στο όρος Γαριζίν ΚΑΙ σε κάθε τόπο και χρόνο και όχι μόνον στον Ναό του Σολομώντα, όπως δογμάτιζαν οι Φαρισαίοι....

Θα αδικούσαμε τον ιδρυτή και πρώτο Αυτοκράτορα του amorc, αν δεν σημειώναμε και έναν άλλον νεωτερισμό που εισάγει για την προσευχή. "Έχετε πάντως τη δυνατότητα να επιδιώκετε αυτήν την επαφή μόνο και μόνο για την εσωτερική ικανοποίηση που παρέχει. Σ’ αυτή την περίπτωση, το Κοσμικό χορηγεί τις ευεργεσίες που θεωρεί σκόπιμες".
Προσευχή για εσωτερική ικανοποίηση και μόνον !
Και μη χολοσκάς, το κοσμικό θα αναλάβει να σκεφτεί για τα υπόλοιπα....

Να σημειώσουμε πάντως ότι δεν άρνούμαστε την αξία και την δύναμη της προσευχής και την ψυχική ηρεμία που επιφέρει, ανεξάρτητα από θρησκεία ή σε ποιον Θεό απευθύνεται.
Εκείνο που σημειώνουμε είναι η γελοιοποίηση και ο ευτελισμός που έχει υποστεί η ειλικρινής και αγνή προσευχή και η καταχρηστική εκμετάλευση της καλοπροαίρετης διάθεσης του απλού ανθρώπου, με σκοπό να εγκλωβιστεί στο πελατολόγιο μιας εταιρείας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 31, 2007, 14:45:26 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Oυράνιο sanctum
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 31, 2007, 14:44:44 »
    Η τεχνική του Ουράνιου sanctum ίσως να φαντάζει άθώα σε πρώτη ματιά και για έναν τρίτο παρατηρητή να φαίνεται  έως αδικαιολόγητη μια τόσο αυστηρή κριτική. Δυστυχώς η προσωπική μου εμπειρία με άτομα που ακολούθησαν επακριβώς την διδασκαλία του Amorc, απέδειξε την επικινδυνότητα για την νοητική και ψυχολογική υγεία των πιστών πελατών του. Ας εστιάσουμε όμως στα σημεία της τεχνικής του Ουράνιου sanctum, τα οποία φαντάζουν σε πρώτη φάση ύποπτα. Γράφουν λοιπόν οι «φωστήρες» του Amorc:


“Εξηγήσαμε πρωτύτερα πως ο καθένας έχει το δικό του Ουράνιο Sanctum, γιατί ο καθένας το συλλαμβάνει με ξεχωριστό τρόπο. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό πως το πνευματικό επίπεδο στο οποίο τοποθετείται, είναι το ίδιο για όλους όσους βρίσκονται εκεί την συγκεκριμένη στιγμή. Ο τρόπος ανυψώσεως βέβαια είναι καθαρά προσωπικός, όσοι όμως το επιτυγχάνουν βρίσκονται ουσιαστικά στο ίδιο πεδίο ενέργειας. Κατά συνέπεια, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, ποτέ δεν είμαστε μόνοι στο Ουράνιο Sanctum. Πάντα υπάρχει κάποιος Ροδόσταυρος που βρίσκεται εκεί, οποιαδήποτε στιγμή του εικοσιτετραώρου, για να προσευχηθεί, να διαλογισθεί, να ζητήσει βοήθεια. Γι’ αυτό άλλωστε, γίνονται πολυάριθμες συναντήσεις στο επίπεδο του Ουράνιου Sanctum. Τέλος, αυτό το συμβολικό χώρο χρησιμοποιούν οι Ροδόσταυροι για να επικοινωνήσουν με του Κοσμικούς Διδασκάλους ή με άλλα μέλη του Τάγματος”.

Ο κάθε αφελής νεόφυτος και ειδικά τα άτομα που δεν έχουν εμπειρία και γνώση του παραλογισμού και του τσαρλατανισμού που κυκλοφορεί στην αγορά  με την ψευδεπίγραφη πινακίδα ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ, όσοι δεν έχουν πληροφορηθεί για τα περίφημα ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας, για τα ενεργειακά πεδία, για τις καναλιώσεις κλπ κλπ, βρίσκονται εκτεθειμένοι ψυχικά και νοητικά στις αυθεντίες του Amorc, οι οποίοι του αποκαλύπτουν:

<<Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό πως το πνευματικό επίπεδο στο οποίο τοποθετείται, είναι το ίδιο για όλους όσους βρίσκονται εκεί την συγκεκριμένη στιγμή. Ο τρόπος ανυψώσεως βέβαια είναι καθαρά προσωπικός, όσοι όμως το επιτυγχάνουν βρίσκονται ουσιαστικά στο ίδιο πεδίο ενέργειας>>.

Είναι θλιβερό πραγματικά, αυτόκλητοι διδάσκαλοι –πλάνοι ουσιαστικά- την ταπεινή προσευχή που κάθε καλοπροαίρετος θρησκευόμενος νοιώθει εσωτερικά, την ανάταση ψυχής ως μια καθαρά εσωτερική λειτουργία να την διαστρεβλώνουν οι αδαείς και να την παρουσιάζουν ως νεοεποχίτικη εξωτερική  μετάβαση σε άλλα επίπεδα. Μας βεβαιώνουν μάλλιστα ότι μεταβαίνουμε άπαντες στο ίδιο πεδίο ενέργειας. Δυστυχώς η ημιμάθεια που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των ανθρώπων, λόγω της εγκληματικής κατάστασης της παιδείας μας, γίνεται η αιτία να αποβαίνει επιρρεπής σε νεοεποχίτικες αμερικανόφερτες φαντασιώσεις. Μάλλιστα παρατηρείται και το οξύμωρο, να προβάλλεται η επιστημονική άποψη ως αυθεντία, σε όσα θέματα θέλουμε να δώσουμε κύρος, π.χ. «η επιστήμη απέδειξε ότι υπάρχουν πολλές διαστάσεις», αλλά να χλευάζεται η  επιστήμη όπου δεν βολεύει τον φαντασιακά εκστασιασμένο, π.χ. «είναι κολλημένη οι επιστήμη σε δόγματα, ότι δήθεν οι άλλες διαστάσεις είναι ενσωματωμένες μέσα στις υπάρχουσες», ενώ η  εσωτερική επιστήμη μας βεβαιώνει ότι οι άλλες διαστάσεις είναι αυθύπαρκτες και μπορούμε να τις επισκεφθούμε άμα εξελιχθούμε ψυχικά.

Βέβαια, επικαλούνται την εσωτερική επιστήμη αυθαίρετα, για το λόγο ότι, όχι μόνον δεν βεβαιώνει η εσωτερική επιστήμη ότι υφίστανται σε «άλλα επίπεδα»  παραπάνω διαστάσεις, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ότι όλες οι διαστάσεις, όλα τα επίπεδα, όλοι οι κόσμοι –υλικοί και άυλοι- είναι εκφρασμένοι μέσα στην δημιουργία, στο Σύμπαν που γνωρίζουμε, σύμφωνα με την υψηλή φιλοσοφία της Καμπαλά που τονίζει ότι, «Η Γαία είναι η σφαίρα που αντανακλά και ουσιαστικά μορφοποιεί και δίνει υπόσταση στις άλλες σφαίρες».
Η ύλη με την μορφή του γνωστού πλέον σύμπαντος, είναι το θέατρο εμφάνισης, υλοποίησης και λειτουργίας, κάθε κόσμου, κάθε ενεργειακού πεδίου, κάθε εξελικτικού επιπέδου. Οποιαδήποτε διαφορετική θεωρία, αναμασά την πλάνη και ύπουλα προωθεί την φυγή, στο όνομα δήθεν της επανένωσης με τον θεό.

Το δέλεαρ όμως που προβάλλει το Amorc, έχει και άλλα να υποσχεθεί, καθώς μας λέει: «Κατά συνέπεια, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, ποτέ δεν είμαστε μόνοι στο Ουράνιο Sanctum. Πάντα υπάρχει κάποιος Ροδόσταυρος που βρίσκεται εκεί, οποιαδήποτε στιγμή του εικοσιτετραώρου, για να προσευχηθεί, να διαλογισθεί, να ζητήσει βοήθεια».

Κι ο αδαής νεόφυτος αρχίζει και παραλογίζεται. Θα πηγαίνει στο Ουράνιο sanctum και θα συναντάται μαγικά με τους άλλους. Και μόνον αυτό θα του έφτανε και με το παραπάνω να νοιώθει ο διαφορετικός, ο εκλεκτός, ο σπουδαίος. Όμως έχει και πολλά άλλα να αποκομίσει, καθώς εκεί θα βρίσκεται με εξέχοντα μέλη του Amorc και θα μπορεί να αποκομίζει δωρεάν και χωρίς μαθησιακό κόπο, διδασκαλίες, παράλληλα δε, όλα τα ερωτήματα θα του επιλύονται αυτόματα (και όχι μόνον τα ερωτήματα).

Ακόμα περισσότερο μάλλιστα, εκεί ψηλά στο Ουράνιο sanctum προσμένει και σε πολύ ανώτερες επαφές, όπως μας βεβαιώνει αναίσχυντα το Amorc. «Τέλος, αυτό το συμβολικό χώρο χρησιμοποιούν οι Ροδόσταυροι για να επικοινωνήσουν με του Κοσμικούς Διδασκάλους ή με άλλα μέλη του Τάγματος».

ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ !!!!

Θα μου πείτε τι σχέση μπορούν νάχουν οι κοσμικοί δάσκαλοι, ένα καινούριο φρούτο που εισήγαγε η θεοσοφία, με τον Ροδοσταυρισμό;
ΚΑΜΙΑ ! Απλά ο ιδρυτής του Amorc Lewis, θεώρησε ότι έτσι θα πουλήσει περισσότερο και δεν δίστασε να εμφανίζεται εν μέσω των δύο γνωστότερων κοσμικών δασκάλων –Κουτ Χούμι και Μορύα- εικόνα που κοσμούσε τα παλαιότερα εγχειρίδια του Amorc, αλλά στη συνέχεια ντράπηκαν και την έβγαλαν, παρέμεινε όμως ο ιδρυτής του Amorc αντικρυστά στην εικόνα του Κουτ Χούμι και στο νέο εγχειρίδιο.

Ο ατυχής νεόφυτος φουσκώνει από έπαρση που έτσι απλά, με μόνη την εγγραφή του στο Amorc, με ένα μικρό ποσό χρημάτων, απέκτησε το ύψιστο δικαίωμα και την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τους κοσμικούς δασκάλους! Και από εκείνη την στιγμή, αρχίζει ο κατήφορος και η απώλεια του ορθού λόγου, δίνοντας την θέση του στις παράλογες φαντασιώσεις.

Είναι εγκληματικά υπεύθυνο το Amorc για την ψυχική και νοητική κατάντια χιλιάδων αφελών θυμάτων, είναι υπεύθυνο για την κατάντια μεγάλου αριθμού που κατάντησαν «ψώνια» που καναλιώνουν με κοσμικές διάνοιες και επικοινωνούν με κοσμικούς δασκάλους, όπως η ενσάρκωση του Roger de Pins, αυτού του ατυχούς θύματος και νυν «φρούτου» του εκφυλισμένου εσωτερισμού, που τα παλιά μέλη του Amorc τον θεωρούσαν ΤΟΝ δάσκαλο, μεταξύ όλων των μελών.

Αυτό το ατυχές άτομο, που δεν κατάφεραν οι πανεπιστημιακές (θεολογικές) σπουδές του να τον συγκρατήσουν από τις ουτοπικές φαντασιώσεις που τον εξώθησε το Amorc, συνεπικουρούμενο και από την κακώς νοούμενη θεοσοφία, θύμα βέβαια και της δικής του ανηθικότητας και φιλοδοξίας, μας προμήθευσε ανερυθρίαστα τις «επιστολές των διδασκάλων της σοφίας», ως Roger de pins βέβαια με ΤΡΙΑ βιβλία από τις εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, εκτυλίσσοντας το μεγαλείο του «ψώνιου» που τον διακατείχε, φαντασιώνοντας επαφές με κοσμικούς δασκάλους, πέρα βέβαια από τους συνηθισμένους, μας αποκάλυψε ότι διατηρούσε αλληλογραφία και με τους κοσμικούς δασκάλους Sain Germain, Δία, Θεμιστοκλή, Μίλτων κλπ κλπ…., γενόμενος και αυτός στην συνέχεια αιτία μετάδοσης της μολυσματικής νόσου της ανισόρροπης φαντασίωσης και του ψυχικού παραλογισμού που οδηγεί στην κατάθλιψη και στην αρρωστημένη φυγή.

Το Ουράνιο sanctum σε όλο του το μεγαλείο, σε όλη του την αρρωστημένη επίδραση…. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται η ασχετοσύνη των αδαών του Amorc και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στον αφελή νεόφυτο, που ίσως κάποια ψήγματα λογικής τον έκαναν ακόμα να αμφιβάλλει.

 «Βάσει των προηγούμενων, διευκρινίζουμε πως ο αυτοκράτορας και οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι του AMORC είναι οι Ύπατοι Αξιωματικοί του Ουράνιου Sanctum, όπου διεξάγουν τακτικά μυστικιστικές συγκλίσεις. Κατά την διάρκεια αυτών των συγκλίσεων, που συνενώνουν την συνειδητότητα των Ροδόσταυρων όλων των δικαιοδοσιών, δίδονται πολύ σημαντικά μηνύματα που είναι αδύνατο να ερμηνευθούν στο αντικειμενικό επίπεδο. Αυτά τα μηνύματα έχουν το πλεονέκτημα να μην υφίστανται γλωσσικούς περιορισμούς, γιατί απευθύνονται στη συνειδητότητα της ψυχής και υπερβαίνουν ολοκληρωτικά το νόημα των λέξεων. Δεν θα επεκταθούμε όμως περισσότερο, γιατί μόνο η εμπειρία βοηθά στην κατανόηση των προλεχθέντων».

Μας πληροφορούν χωρίς ντροπή και χωρίς ίχνος ανθρώπινης υπευθυνότητας και αξιοπρέπειας, ότι στην κοσμική ιεραρχία, μετά τους κοσμικούς δασκάλους, ο αυτοκράτορας και οι μεγάλοι δάσκαλοι του Amorc, είναι οι ύπατοι αξιωματικοί του Ουράνιου sanctum.

Οπότε, οι υψηλά ιστάμενοι και πολυφωτισμένοι αυτοί ημίθεοι, ως ο πρώτος Μεγάλος Αδελφός, επιβλέπουν και παρακολουθούν άπαντα τα μέλη. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταλάβουν τα παλιά θύματα του Amorc στην Ελλάδα, πως γίνεται και το Ύπατο συμβούλιο να μην πάρει χαμπάρι την μεγάλη οικονομική κομπίνα που προέκυψε με την προηγούμενη διοίκηση πριν δύο χρόνια.

Οι απαντήσεις που προέκυπταν βέβαια, ήταν όλες λίαν επώδυνες.
Ή το ύπατο συμβούλιο δεν βλέπει τα «γκαβά» του και όλη η ιστορία για ανάπτυξη κάποιων υποτιθέμενων ψυχικών (μαγικών) ικανοτήτων ήταν μια «μπαρούφα», είτε και το ύπατο συμβούλιο ήταν αναμεμειγμένη στο μεγάλο φαγοπότι, πράγμα ακόμη χειρότερο για τον «πιστό» του Amorc.

Δυστυχώς το δίλημμα που αβίαστα ανακύπτει, μετά το μεγάλο σκάνδαλο με τον προηγούμενο αυτοκράτορα, μετά την κατάσχεση πύργου στην Δανία, μετά τα γεγονότα και την αποστασιοποίηση της Βραζιλίας, μετά την απόσχιση της Πορτογαλίας, μετά από το οικονομικό σκάνδαλο της Ελλάδας, μετά το σκάνδαλο της Αγγλίας, μετά το σκάνδαλο και το ξήλωμα του Μεγάλου δασκάλου της Αμερικής, μετά τις πολλαπλές δικαστικές διώξεις της Γαλλίας, μετά την φοροδιαφυγή της Αμερικής και την μετακόμιση της εταιρείας στον Καναδά, μετά, μετά από μύρια ύποπτα και σκάνδαλα, ο νυν Αυτοκράτορας Κρίστιαν Μπερνάρ και το Ύπατο συμβούλιο,
ή είναι ενεργοί συμμέτοχοι και ενέχονται και οι ίδιοι στα όσα σκάνδαλα, ή απλά είναι καταχρηστικά ανόητοι….

Δυστυχώς, ότι από τα δύο και να ισχύει, οι ίδιοι και το σύστημα χαρακτηρίζονται εύλογα επικίνδυνοι.
Δεν δικαιούνται τέτοιοι άνθρωποι να «παίζουν» με ψυχές ανθρώπων.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 31, 2007, 15:41:59 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/