Αποστολέας Θέμα: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  (Αναγνώστηκε 51872 φορές)

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 13, 2007, 21:23:23 »
Παράθεση
Ως διδασκαλος βεβαιωνω, οτι οπως το πραξαμε στο παρελθον, ετσι αλλη μια φορα θα επεμβουμε, ανεξαρτητως χωρου και χρονου, μη μας αναζητησεται δεν υπαρχουμε, ειμαστε σε επαφη μονο με αυτους που πρεπει.

No nobis Domine, no nobis, sed nomini tue ta gloriam

Ασε φίλε....καλύτερα να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας ...ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου.....

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 14, 2007, 00:29:33 »
Αγαπητή Try

Όσα έγραψε ο Ορφέας δεν έχουν να κάνουν με προσωπικές αναζητήσεις, αλλά με τη διαφθορά.  Αντιζηλίες και πισώπλατα μαχαιρώματα αξιωματούχων συμβαίνουν καθημερινά σε κόμματα, εταιρίες και κάθε είδους οργανισμούς όπου υπάρχουν απλοί ανεκπαίδευτοι άνθρωποι.  Δε μας εκπλήσσει που συμβαίνουν και σε μυστικιστικές οργανώσεις.  Αυτά πράγματι είναι ενδοοικογενειακά και προκαλούν βαρεμάρα σε κάποιον από έξω.

Εφ’ όσον όμως υπάρχουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, τα παρακάτω ξεπερνούνε τα όρια του amorc.  Έχουν να κάνουν με εξαπάτηση απλών ανθρώπων, ιδεολόγων.  Πρέπει να υπάρχει δημοσιοποίηση και ενημέρωση. 
Όργια, ατασθαλίες, πράξεις που εξανέμισαν την τεράστια περιουσία από δωρεές της Ελληνικής δικαιοδοσίας, παρότι καταγγέλθηκαν και αποχώρησε μεγάλος αριθμός ατόμων, αρχίζοντας και οικονομικός και όχι μόνον έλεγχος από ελεγκτές του παγκόσμιου AMORC,
……………….
Θα τα αναπτύξουμε όμως αναλυτικά στη συνέχεια, για το οικονομικό σκάνδαλο που προέκυψε και για τα μύρια ερωτηματικά που προέκυψαν για τους ηγέτες του Τάγματος, καθώς εξανεμίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια (σε δραχμές) ή πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ.
………………………
ο Βίκος και η κλίκα των παλιών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ανερυθρίαστα μας αποκάλυψαν ότι σύσσωμοι θα στείλουν επιστολή στον Σβεν και θα δηλώνουν ότι δεν έχουν καμμιά αξίωση για την περιουσία
………………………….
Τώρα η αντιπαράθεση θα κλιμακωθεί και οι φυσικοί υπεύθυνοι, θα επιδιωχθεί να ξεμπροστιαστούν,
ειδικά ο αγώνας για την διάσωση των όσων τα παλιά μέλη-που έχουν φύγει απηυδισμένα- έχουν προσφέρει οικονομικά, για να παραμείνουν για ανθρωπιστική χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Ειδικά εμάς τους εσωτεριστές, ασχέτως τάγματος και οργάνωσης, μας ενδιαφέρουν άμεσα τα παρακάτω, αν αποδειχτούνε αλήθεια.
Με μεγάλη μου λύπη ανακάλυψα ότι στην Εταιρεία Amorc, ο Ροδοσταυρισμός βρίσκεται σε έσχατη πτώση, και η Αλχημεία απέτυχε στο Amorc, μια και οι Αλχημιστές - Μέτοχοι της Εταιρείας, ασχολούνται πλέον με την παραγωγή χρυσού, μέσω των δωρεών και των συνδρομών, παρά με την μεταστοιχείωση του Ανθρώπου.
……….
Όσον αφορά τις διδασκαλίες πήρα αρκετές καλές πληροφορίες και κατανοήσεις, κατανόησα όμως επίσης, ότι το σύστημα διδασκαλίας έχει αρκετά λάθη, και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.
……………….
ρωτώντας μήπως υπάρχει καμία ερευνητική ομάδα, που να εξετάζει τις μονογραφίες, μου απάντησαν δογματικά ότι αυτά δεν αλλάζουν με τίποτα... (αν και ο Sven με ξεγέλασε αρχικά πως θα τα δούμε αργότερα γιατί δεν είχε χρόνο).  Επίσης τους ανάφερα πως στις διδασκαλίες γίνεται ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, αλλά δεν έδειξαν παντελώς κανένα ενδιαφέρον ούτε καν να το ερευνήσουν.

Αυτό είναι ενδοοικογενειακό?  Το ότι τα Σκόπια αυτοαποκαλούνται «Μακεδονία» είναι ενδοοικογενειακό μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων?  Κακώς η Ελλάδα το καταγγέλει παγκόσμια?

Αν πράγματι υπάρχουν στοιχεία που δικαιολογούνε μία δίκη, τότε σίγουρα δεν είναι ενδοοικογενειακά.  Αφορούνε τον ποινικό κώδικα και θα καταλογιστούνε ευθύνες.
ΚΑΛΩ, παλιά μέλη του Amorc, που αισθάνθηκαν εξαπατημένοι, και προδομένοι, να επικοινωνήσουν στο orfikos@gmail.com για να συγκεντρώσουμε στοιχεία, έτσι ώστε να καταγγείλουμε την εταιρεία Amorc, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μια και θεωρούμε πλέον πως όχι μόνο εξαπατά τον κόσμο, αλλά και φέρει στοιχεία επικίνδυνης σέκτας που ωθεί τους συμμετέχοντες, να γίνουν τυφλοί οπαδοί, με αντικοινωνικές τάσεις, καταχράται τα ανθρώπινα δικαιώματα, και προσβάλει την ελευθερία συνειδήσεως των ανθρώπων.

δεν αντιλαμβάνομαι καν γιατί θα πρέπει ο φοιτητής ενός πανεπιστημίου να νοιάζεται για την ζωή του καθηγητή του η την οικονομική του κατάσταση.....μήπως μαζί θα ζήσουνε η μαζί θα '' φύγουν?
Το τι κάνει ο καθηγητής με τα οικονομικά του, την ιδιωτική ή ερωτική του ζωή είναι καθαρά δικό του θέμα και θα ήταν ανήθικο να ασχοληθεί κάποιος άλλος.  Αν όμως καθηγητής απαιτεί «φακελάκι» ή ερωτικές παραχωρήσεις από μία φοιτήτρια για να την περάσει σε κάποιο μάθημα, τότε είναι ευθύνη του καθενός να το καταγγείλει δημόσια και να τον στείλει στη δικαιοσύνη.
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 14, 2007, 01:37:34 »
Καλημέρα σε όλους.
Ορφέα για το τι έγινε και δεν εγινε στο παρελθόν δεν μπορω να εκφέρω καμία γνώμη διότι δεν γνωρίζω ουτε τα πρόσωπα ούτε τα πράγματα.
Για αυτό που γίνεται όμως αυτή την στιγμή, είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω.

Δεν θεωρώ οτι εκανες σωστά που ανοίγεις ενα τέτοιο θέμα στην εμφανή περιοχή του φόρουμ. Σε τι ενδιαφέρουν τα μη μέλη τα εσωτερικά ενός τάγματος που υποτίθεται οτι εκπροσωπείς με μόνο στόχο να το διαβάλλεις?


Αδελφή μου, εκστομίζεις βαριά κουβέντα, γράφοντας ότι έχω στόχο να το διαβάλλω. Με έτοιμη ετυμηγορία που δηλώνει προκατάληψη, δεν νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να θέτουμε ερωτήσεις.

Τέλος πάντων....

Θεωρείς ότι δεν έκανα καλά ανοίγοντας ένα τέτοιο θέμα ανοιχτά, γιατί αναρωτιέσαι σε τι ενδιέφεραν σε μη μέλη τα εσωτερικά ενός τάγματος.

Αν και θα διαφανεί το γιατί τα όσα θα αποκαλυφθούν δεν αφορούν μόνον τα μέλη και θάταν χρίσιμο να περιμένεις να κρίνεις μόνη σου, προτρέχω λίγο για να βοηθήσω λίγο στη λύση των αποριών σου.

1. Τα θέματα που θα αναλυθούν, αφορούν πολύ περισσότερο παλαιούς πελάτες του AMORC που έχουν αποκοπεί πλέον,
άρα για νάχουν πρόσβαση, οφείλαμε να τα παραθέσουμε ανοιχτά. Ειδικά μάλλιστα για το οικονομικό θέμα, τα χρήματα που απέμειναν, είναι προϊόν γενναιόδωρων προσφορών που τα στερήθηκαν για να βοηθήσουν σε ένα γλυκό όνειρο, το οποίο σπεδείχθη δυστυχώς εφιάλτης, προϊόν προσφορών των καλοπροαίρετων από την Αθήνα, αυτών που απηυδισμένοι από το AMORC βρίσκονται πλέον στα σπίτια τους.
Οι "άλλοι" παλαιοί, αυτοί της Θεσσαλονίκης, όπως και ο παπάς της Αθήνας, που δεν έχουν δώσει ούτε δραχμή επιπλέον, με ελαφρά την καρδιά δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι, "τι και αν τα πάρουν όλα οι αμερικάνοι, τι μας νοιάζει εμάς, εμείς ας έχουμε τις συγκλίσεις μας και ας πάει να πνιγεί ο κόσμος όλος".

Ρώτησε καλή μου τον γηραιότερο του προνάου σας να σου πεί τί θυσίες υπέστη για να στήσουν την Αθήνα τον παλαιό καιρό και μετά κρίνε.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην ενημερώσουμε όλους αυτούς που δώσαν και το αίμα τους για ένα όραμα που κάποιοι εγκληματικά γκρέμισαν, πληγώνοντας, σκοτώνοντας ουσιαστικά την εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους, νεκρώνοντας την πίστη τους, δηλητηριάζοντας την ψυχή τους.

2. Όταν γίνονται γεγονότα που βλάπτουν τα συμφέροντα ευρύτερων ομάδων ανθρώπων
και στην προκειμένη περίπτωση βλάπτονται συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας,
επιτακτικό καθήκον του καθενός που αντιλαμβάνεται να ροκανίζεται δεξιοτεχνικά μια ολόκληρη περιουσία
και τα εναπομείναντα κομάτια να μας απειλούν ότι θα τα απορροφήσουν οι Αμερικάνοι,
τα εναπομείναντα κομμάτια που είναι δωρεές Ελλήνων πολιτών,
έ, όχι, δεν είναι θέμα ενδοοικογενειακό, αλλά αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

3. Και για να μη μείνουμε μόνο στα οικονομικά σκάνδαλα -γιατί κάποιοι θεώρησαν ότι μόνον εκεί περιορίζονται τα κακώς κείμενα- ας υπενθυμίσουμε το οικτρό γεγονός της δημιουργίας απάτριδων και πολλάκις εναντιούμενων στην πατρίδα, οπαδών του AMORC, ας υπενθυμίσουμε την οικτρή παραχάραξη της ιστορίας μας, που θα εκθέσουμε στη συνέχεια με θέματα μέσα από τις μονογραφίες που επιστημονικά είναι παντελώς διαστρεβλωμένα, ας υπενθυμίσουμε τις απατηλές υποσχέσεις πολλών εσωτερικών μυνημάτων, που ενσταλάζουν πλανερές προσδοκίες στους νεόφυτους -θα παραθέσουμε λαμπρά μαργαριτάρια- ας υπενθυμίσουμε την προαγωγή της παγκοσμιοποίησης της ανθρωπότητας και της υπαγωγής της σε μιά θρησκεία- βλέπετε είναι υμνητές και ζηλωτές του βάρβαρου έργου του δυνάστη Ακενατόν-
για όλα αυτά και όλα αυτά και πολλά ακόμα,
δεν αφορούν μόνον τα άτομα "της οικογένειας" αλλά κάθε καλοπροαίρετο αναζητητή και κάθε πολίτη, κάθε κοινωνία, κάθε πατρίδα.



Αυτές οι συζητήσεις δεν νομίζω οτι γίνονται μεσα σε φόρουμς, ούτε με την μορφή της κριτικής και του εμπλεκόμενου συναισθήματος.



Αγαπητή μου, αυτές οι συζητήσεις, όπου και να γίνονται, πάντα θα ακούμε ότι δεν είναι ο κατάλληλος τόπος.
Γιατί απλά, κανείς κατά κανόνα δεν θέλει να γίνονται....

Ξέρω ότι αποσπούμε πολλούς από την μακαριότητα του ωχαδερφισμού του,
ξέρω ότι ενοχλούμε πολλούς από την νιρβάνα των "εμείς θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα μωρέ;"
Ξέρω ότι ταράζουμε την ηρεμία της καθημερινότητας με συμβάντα που κανένας δεν θέλει να συμβαίνουν,
ξέρω ότι είμαστε η αιτία να χάνουν κάποιοι τον ύπνο τους.

Για κάποια πράγματα όμως, δεν μας επιτρέπει η συνείδησή μας να στρουθοκαμηλίσουμε....
Συγχωρέστε μας που σας χαλάμε την ησυχία και κινδυνεύετε να σας ξυπνήσουμε....


Εκτός αυτού η αναζήτηση είναι μοναχική υπόθεση και στις ημερες μας όλα λειτουργούν σαν σχολές οπου δίνονται τα εφόδια γαι την προσωπική ανάπτυξη του καθενός όπως αυτός νομίζει....ας προσγειωθούμε .....
Δεν βλέπω γιατί εγω θα πρέπει να ανακατέψω τις διδασκαλίες που διαβάζω στις μονογραφίες με τα οικόπεδα και με τα ερωτικά του καθενός..... δεν αντιλαμβάνομαι καν γιατί θα πρέπει ο φοιτητής ενός πανεπιστημίου να νοιάζεται για την ζωή του καθηγητή του η την οικονομική του κατάσταση.....μήπως μαζί θα ζήσουνε η μαζί θα '' φύγουν?

Για τον απλό λόγο καλή μου, γιατί στην ύλη βρίσκονται τα έργα των αληθινών και ψεύτικων διδασκάλων.
Και από τα έργα της αναγνωρίζεται η δασκαλία, η ομάδα, η αδελφότητα, η εσωτερική σχολή.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2007, 19:14:56 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 14, 2007, 09:52:22 »

Μέχρι τώρα γίνεται λόγος κυρίως για τους δύο "εμφανείς" πρωταγωνιστές αυτής της δυσώδους συμπεριφοράς.

Άραγε, ο/η "ενορχηστρωτής" αυτής της κατάστασης, αυτός/ή που τους "βοήθησε καθοριστικά" να "κουρδιστούν" τόσο όσο χρειάστηκε για να κάνουν ότι άνομο και άτιμο έκαναν, πόσο "ικανός/ή" και "αδίστακτος/η"  ραδιούργος νομίζει πως είναι άραγε ώστε να κάνει ότι βδελυρό έκανε και να κατορθώσει να παραμείνει στην "αφάνεια" και στο "απυρόβλητο"?

Βέβαια, ποντάρει στο ότι όταν "καούν" οι δύο "εμφανείς" πρωταγωνιστές αυτής της ατιμίας, θα μείνει "μόνος/η" καθαρός/ή για να "επωφεληθεί παντοιοτρόπως" απο την "νέα κατάσταση".

Αλλά δεν θα του/της βγει το "Σχέδιο"....

Όσο και να βάζει αφελείς καλοθελητές να βγαίνουν δημόσια εδώ μέσα και να αποκαλούν ως "απλή φαντασία" όλη αυτή την ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ οργιώδη κατάσταση που αποκαλύπτεται σωρηδόν.....

Αλλά όπως κάθε "Υπόγειο υπόλλειμα ανθρωποειδούς" δεν έχει το θάρρος να βγει στην επιφάνεια....

Προτιμάει τα νοσηρά σκοτάδια του παρασκηνίου.....

Έρχεται ώρα όμως που ακόμη και αυτά τα δηλητηριώδη φίδια πεθαίνουν απο το ίδιο το δηλητήριό τους μια μέρα....

Καλόπιοτο....



« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2007, 10:01:26 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit

El Morya

  • Homo Astohastous
  • Μηνύματα: 96
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 14, 2007, 12:56:02 »
Νομίζω οτι ορθά το έθεσα ως εμφύλιο πόλεμο (αλλού). Απλά δεν ξέρω αν στους εμφύλιους υπάρχουν νικητές.
Προτατεψτε τα μέλη σας,κάντε όμως και το καθήκον σας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2007, 13:03:06 από El Morya »

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 14, 2007, 13:13:24 »
Νομίζω οτι ορθά το έθεσα ως εμφύλιο πόλεμο (αλλού). Απλά δεν ξέρω αν στους εμφύλιους υπάρχουν νικητές.
Προτατεψτε τα μέλη σας,κάντε όμως και το καθήκον σας.


Θυμάμαι κάποιον που όταν τον ρώτησαν τι έκανε την  περίοδο της Χούντας, αυτός απάντησε απλά : "...μα εγώ διάβαζα, δεν ήξερα ότι συνέβαιναν τέτοια αισχρά πράγματα έξω..."...

Αυτό ονομάζεται "βγάζω την ουρά μου απέξω"....

Εαν κάποια μέλη του Amorc θέλουν να διάγουν τον ύπνο του δικαίου και απλώς να συνεχίσουν να διαβάζουν τις έγγραφες διδασκαλίες τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για την καταστροφή που συντελείται γύρω τους, τους εύχομαι καλόν ύπνο.

Δεν υπάρχει τίποτε απο αυτούς να προστατευθεί, εφόσον με την στάση τους (έλλειψη "Διάκρισης" και επιλογή της "Μη δράσης") γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε ένα έγκλημα.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2007, 13:21:25 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 14, 2007, 13:53:41 »
Αδελφοί, φίλοι, επισκέπτες κλπ προσωπικά ξεκαθαρίζω την θέση μου τελεσίδικα αφού αυτη την υποχρέωση νιώθω πρός εμένα και μόνο.
Ο μόνος στόχος που εχω στα πλάισια του εσωτερισμού είναι η προσωπική μου εξέλιξη. Το πως και αν θα γίνει αυτό , θα εξαρτηθεί  αποκλειστικά στις δικές μου προσπάθειες είτε αυτές σχετίζονται με την γνώση, είτε με την ψυχική μου ανάπτυξη, είτε με την προσέγγιση μου στο Θείο παράγοντα, αν αυτός κρίνει οτι υπάρχει λόγος να γίνει.
Θεωρώ οτι η συναναστροφή μου με τους άλλους συνανθρώπους μας, με βοηθάει αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζομαι ταύτιση, εξάρτηση, ιεραρχίες και όλα τα συναφή. Ο ύψιστος με εφοδίασε και εμένα, οπως κι όλους μας με τα απαραίτητα για να επιβιώσω και μέχρι τώρα στα 40 μου χρόνια δεν εχω παράπονο....
Δεν επιθυμώ να σώσω τον κόσμο, ιδίως απο την στιγμή που γνωρίζω με πλήρη βεβαιότητα οτι ούτε εγώ είμαι τέλεια για να τελειοποιήσω τους άλλους , ούτε και υπάρχει τουλάγχιστον στο παρατηρούμενο επίπεδο, μια αντικειμενική και καθολική αλήθεια.
Τόσες είναι οι αλήθειες όσοι και εμείς και ο καθένας θα εχει τόσα και άλλα τόσα επιχειρήματα για να πείσει, να αντιπαρατεθεί, να εξυψώσει το εγώ του , να κάνει την δουλειά του και άλλους λόγους....όσοι πάλι είμαστε εμείς...
Εκτός των άλλων, εχω και άλλα εξ ίσου σημαντικά για μένα πράγματα να ασχοληθώ πέραν όλων αυτών.
Δεν χρωστάω και δεν μου χρωστάει κανείς απολύτως τίποτα. Σε οτι μου εχει δοθεί ως τώρα, εχω πληρώσει στο αντίτιμο που μπορούσα και που ο καθένας ζητούσε, καθώς επίσης και έλαβα ακριβως οτι ζητούσα...και μάλιστα χωρίς την χρήση καμίας τεχνικής....
Η νύχτα που πέρασε πήρε μαζί της ολα όσα ζήτησα να φύγουν.....
Θα συνεχίσω με το δικό μου τρόπο και σύστημα ...που ισως να είναι '' λάθος'' , ισως ''διαφορετικό'' αλλά θα είναι δικό μου και μόνο...όπως και ο Θεός της καρδιάς μου ...που τόσο όμορφα τον αναφέρει το τάγμα.

Καλή συνέχεια .
Ευχομαι ο Θεός όλων μας να μας δώσει αυτό που πρέπει και που εχουμε ανάγκη.
Ειλικρινά και αδελφικά...[οχι επειδή είναι έτσι, αλλά επειδή αυτό αισθάνομαι]΄.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2007, 13:59:12 από try »

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 14, 2007, 19:33:01 »
Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με τη φίλη Try.  Είμαι πολύ μικρός και αδύναμος για να σώσω τον κόσμο.  Σχεδόν όλες μου οι δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στο να αναπτύξω και να βελτιώσω τον εαυτό μου.  Είμαι πολύ πιο δυνατός από τότε που άρχισα.  Αλλά είμαι ακόμα ένα παιδί, ίσως έφηβος. 

Καταστάσεις σαν αυτή είναι περίπλοκες.  Χρειάζεται ορθή, αμερόληπτη κρίση για να ζυγίσεις την κατάσταση.  Χρειάζεται αποφασιστικότητα και θάρρος για να ενεργήσεις.  Χρειάζεται αλτρουισμός για να παλέψεις για το συμφέρον του συνόλου. 

Ίσως να μπορώ να βοηθήσω σε ένα απειροελάχιστο κλάσμα.  Ανάλογης της δύναμης ενός έφηβου.

Σίγουρα όταν ενηλικιωθώ θα έχω πια τη δύναμη αλλά και την ευθύνη να αλλάξω τον κόσμο.

Ο καθένας όσο μπορεί.  Ο καθένας στο επίπεδό της εξέλιξής του.
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 15, 2007, 11:23:46 »
Ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή πρώτα, στην ιστορία της ίδρυσης και της συνέχειας του AMORC στην Ελλάδα....

1. Δυνάμει του από 9.3.1982 ιδιωτικού συμφωνητικού (που δημοσιεύτηκε νόμιμα την 10.3.1982 με αύξ. αριθμ. 4728 στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών), η Ουρανία Μαρούλη και ο Τριαντάφυλλος Γκοτζαμάνης με 50% έκαστος εταίρος, ίδρυσαν αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με διακριτικό τίτλο "ΤΟ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΟ ΤΑΓΜΑ" .

2. Ακολούθησε πληθώρα τροποποιήσεων με σημαντικές ή μη σημαντικές αλλαγές, την 27.4.1982, την 7.10.1982, την 14.5.1984, την 26.5.1986,

έως ότου,  δυνάμει του από 12.1.1988 ιδιωτικού συμφωνητικού (που δημοσιεύτηκε νόμιμα την 15.1.1988 με αύξ. αριθμ. 1532 στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών) συμφωνήθηκε η εκχώρηση και μεταβίβαση των ποσοστών των εταίρων Ουρανίας Μαρούλη και Τριαντάφυλλου Κοτζαμάνη ως εξής: Η Ουρανία Μαρούλη εκχώρησε και μεταβίβασε το 50% στην εδρεύουσα στην Καλιφόρνια εταιρία με την επωνυμία "SUPREME GRAND LODGE AMORC, INC."

Ο Τριαντάφυλλος Κοτζαμάνης εκχώρησε και μεταβίβασε προς την παραπάνω εδρεύουσα στην Καλιφόρνια εταιρία ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) της εταιρικής του μερίδας (του 50% του συνόλου), με όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό, προς το Σπυρίδωνα Τσιλιμπάρη ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) της εταιρικής του μερίδας με όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό, προς το Γεώργιο Μαυρογιάννη ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) της εταιρικής του μερίδας με όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό, και προς το Νικόλαο Παπαδάκη ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) της εταιρικής του μερίδας με όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό.

Έτσι, μετά τις παραπάνω εκχωρήσεις και μεταβιβάσεις εταιρικών μεριδίων οι εταίροι της Εταιρίας είχαν ως εξής: Η εδρεύουσα στην Καλιφόρνια εταιρία "SUPREME GRAND LODGE AMORC, INC." (γνωστή και ως "THE SUPREME GRAND LODGE OF THE ANCIENT AND MYSTICAL ORDER ROSAE CRUCIS") με ποσοστό συμμετοχής 85% επί του εταιρικού κεφαλαίου και των λοιπών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή, ο Σπυρίδων Τσιλιμπάρης με ποσοστό συμμετοχής 5% επί του εταιρικού κεφαλαίου και των λοιπών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή, ο Γεώργιος Μαυρογιάννης με ποσοστό συμμετοχής 5% επί του εταιρικού κεφαλαίου και των λοιπών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή και ο Νικόλαος Παπαδάκης με ποσοστό συμμετοχής 5% επί του εταιρικού κεφαλαίου και των λοιπών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή. Επίσης, ορίστηκαν διαχειριστές και εκπρόσωποι της Εταιρίας οι Γεώργιος Μαυρογιάννης, Νικόλαος Παπαδάκης και Ροζίνα Αρμάου.

Ακολούθησαν και άλλες τροποποιήσεις, όπως την 30.9.1988 , την 10.10.1992, την 28.11.1995, την 8.3.2000,
την 6.3.2001, την 14.2.2002, την 3.12.2002 και τέλος την 25.2.2003, όπου δυνάμει του από 25.2.2003 ιδιωτικού συμφωνητικού (που δημοσιεύτηκε νόμιμα την 26.2.2003 με αύξ. αριθμ. 2780 στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών) μεταφέρθηκε η έδρα της Εταιρίας στο Δήμο Αθηναίων και επί της οδού Ολύνθου 6.

Β. Με το παρόν τροποποιείται και κωδικοποιείται το καταστατικό της Εταιρίας, το οποίο εφεξής θα έχει ως ακολούθως: ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ "ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΜΟΡΚ εις ΕΛΛΑΔΑ".

1. H Εταιρία είναι αστική, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα ΑΚ 741 επ., και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

2. Η Εταιρία είναι μέλος της οργάνωσης του Αρχαίου και Μυστικιστικού Ροδοσταυρικού Τάγματος, ενός διεθνούς τάγματος με σκοπό την καλλιέργεια διεθνούς κατανόησης μέσω των Ροδοσταυρικών πρακτικών και αρχών. Επικεφαλής του Τάγματος βρίσκεται η Ύπατη Μεγάλη Στοά αυτού, δηλαδή η εδρεύουσα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ κοινωφελής και μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία "THE SUPREME GRAND LODGE OF THE ANCIENT AND MYSTICAL ORDER ROSAE CRUCIS" (στο εξής “SUPREME GRAND LODGE”).

3. Έδρα της Εταιρίας είναι ο Δήμος Αθηναίων και επί της οδού Ολύνθου 6.

4. Η επωνυμία της Εταιρίας έχει ως ακολούθως: "ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΜΟΡΚ εις ΕΛΛΑΔΑ". Για την ανάληψη υποχρεώσεων για λογαριασμό της Εταιρίας απαιτείται η υπογραφή των διαχειριστών υπό την εταιρική επωνυμία. Διακριτικός τίτλος της Εταιρίας είναι επίσης οι λέξεις: "ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΟ ΤΑΓΜΑ-ΑΜΟΡΚ" ή απλώς "ΑΜΟΡΚ", που χρησιμοποιείται στις συναλλαγές της Εταιρίας μαζί ή χωρίς την επωνυμία της.

5. Σκοπός της Εταιρίας είναι η εκμάθηση και μετάδοση των αρχών και νόμων των Αρχαίων Ροδοσταύρων, ήτοι να ερμηνεύσει και να μεταδώσει στο ευρύ κοινό ένα εκπολιτισμικό σύστημα φυσικής και μεταφυσικής φιλοσοφίας με σκοπό την αφύπνιση των αδρανών ιδιοτήτων του ανθρώπου προς όφελος του επιπέδου ζωής του και του συνόλου. Η κατανόηση των φυσικών και κοσμικών νόμων και με την προαγωγή των συναφών θετικών επιστημών, δηλαδή της φυσικής, χημείας, βιολογίας, φυσιολογίας και ψυχολογίας. Η προς αυτό το σκοπό οργάνωση διαλέξεων υψηλού επιπέδου και η οργάνωση σεμιναρίων και εκπολιτιστικών εκδηλώσεων. Η προαγωγή πνεύματος αδελφοσύνης και ειρηνικής συμβιώσεως μεταξύ των ανθρώπων και ιδίως μεταξύ των μελών της. Η επαφή και σχέση με άλλες εταιρίες του εξωτερικού, οι οποίες επιδιώκουν τον ίδιο σκοπό. Επίσης, για την επίτευξη του εταιρικού σκοπού δύναται να εκδίδει βιβλία, φυλλάδια ή περιοδικά έντυπα με ίδια ή άλλα μέσα. Στο σημείο αυτό ρητώς αναφέρεται ότι με κανέναν τρόπο δεν είναι ο σκοπός της Εταιρίας θρησκευτικός ή πολιτικός. Προς επίτευξη του εταιρικού σκοπού, η Εταιρία δύναται να ιδρύει παραρτήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια και το εξωτερικό, να τα ελέγχει και να τα συνδράμει στην επιτέλεση του εταιρικού σκοπού καθώς και να διορίζει ή να παύει τους διαχειριστές τους, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό. Προς επίτευξη του οικονομικού σκοπού της, η Εταιρία δύναται κατόπιν εγγράφου εγκρίσεως της εταιρίας “SUPREME GRAND LODGE” να αποκτά κινητή ή ακίνητη περιουσία, να την εκποιεί, να την επιβαρύνει με εμπράγματες ασφάλειες και γενικότερα να τη διαχειρίζεται με τον προσφορότερο τρόπο για την επίτευξη της οικονομικής της αυτοδυναμίας. Όλες οι εξουσίες και δραστηριότητες της Εταιρίας θα διεξάγονται σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας Συνεργασίας (Affiliation Agreement) που ισχύει ανάμεσα στα μέρη. Σημειώνεται ότι στο μέλλον είναι δυνατόν να προστεθούν συναφείς σκοποί μετά από απόφαση των εταίρων, η οποία θα ληφθεί με βάση των πλειοψηφία των εταιρικών μεριδίων.

6. Η διάρκεια της Εταιρίας είναι αόριστη.

7. Κατόπιν των γενομένων εκχωρήσεων και μεταβιβάσεων των εταιρικών μερίδων που περιγράφονται παραπάνω, και οι οποίες έλαβαν χώρα χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε χρηματικού ή άλλου ανταλλάγματος, όπως υπαγορεύεται και από τον αστικό μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της Εταιρίας, οι εταίροι της παρούσης Εταιρίας συμμετέχουν στο εταιρικό κεφάλαιο αυτής κατά τα παρακάτω μερίδια:

α) Η εταιρία με την επωνυμία  "THE SUPREME GRAND LODGE OF THE ANCIENT AND MYSTICAL ORDER ROSAE CRUCIS" κατά ποσοστό 85%.
β) Ο Νικόλαος Παπαδάκης κατά ποσοστό 5%.
γ) Ο Ιωάννης Ζάχαρης κατά ποσοστό 5%.
δ) Ο Παναγιώτης Παπαδάκης κατά ποσοστό 5%.

8. Απαγορεύεται και είναι άκυρη η μεταβίβαση μεριδίων των εταίρων Νικολάου Παπαδάκη, Ιωάννη Ζάχαρη και Παναγιώτη Παπαδάκη σε οποιοδήποτε πρόσωπο πλην της παραπάνω εταιρίας “SUPREME GRAND LODGE” χωρίς την έγγραφη συμφωνία της τελευταίας.

9. Η διαχείριση και εκπροσώπηση της Εταιρίας θα ασκείται από όλους τους εταίρους οι οποίοι όμως θα πρέπει να ενεργούν ανά δύο τουλάχιστον από κοινού. Εξαιρούνται οι παρακάτω διαχειριστικές πράξεις για την έγκυρη τέλεση των οποίων απαιτείται οπωσδήποτε η συμφωνία και σύμπραξη της εταιρίας "SUPREME GRAND LODGE", διαφορετικά οι σχετικές πράξεις δεν δεσμεύουν την αστική Εταιρία αλλά μόνον τους διαχειριστές που ενήργησαν καθ' υπέρβαση των εξουσιών τους:

α) Κάθε αγορά, πώληση, μίσθωση ή εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας καθώς και οποιαδήποτε επιβάρυνσή της με εμπράγματη ασφάλεια ή δουλεία.
β) Κάθε αγορά, πώληση, μίσθωση ή εκμίσθωση κινητού πράγματος με τίμημα πάνω από τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ (για την περίπτωση της αγοράς ή πώλησης) ή πάνω από χίλια (1.000) ευρώ μηνιαίως (για την περίπτωση μίσθωσης ή εκμίσθωσης),
γ) Κάθε ανάληψη υποχρέωσης από αξιόγραφα ποσού μεγαλύτερου από πέντε χιλιάδες (5.000) Ευρώ ανά αξιόγραφο.

10. Οι αποφάσεις της συνέλευσης των εταίρων για κάθε ζήτημα της αρμοδιότητάς της, συμπεριλαμβανομένων και των αποφάσεων για λύση της Εταιρίας, μεταφορά της έδρας, τροποποίηση των σκοπών της Εταιρίας, διορισμό ή ανάκληση διαχειριστών, λαμβάνονται με πλειοψηφία των εταιρικών μεριδίων και ανεξάρτητα από τον αριθμό των προσώπων που τα κατέχουν.

11. Την εταιρία "SUPREME GRAND LODGE" θα εκπροσωπεί στις συνελεύσεις των εταίρων και σε κάθε είδους διαχειριστικές πράξεις της αστικής Εταιρίας ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας "SUPREME GRAND LODGE" ή άλλο πρόσωπο ή πρόσωπα που έχουν νόμιμα εξουσιοδοτηθεί από την αυτή.

12. Ο θάνατος ενός των εταίρων δεν επιφέρει τη λύση της Εταιρίας αλλά αυτή θα συνεχίζεται με τη μεταβίβαση του μεριδίου του αποθανόντος στην εταιρία "SUPREME GRAND LODGE", η οποία δύναται με τη σειρά της να το μεταβιβάσει σε άλλο πρόσωπο.

13. Η καταγγελία της Εταιρίας από οποιοδήποτε εταίρο πλην της πρώτης συμβαλλόμενης εταιρίας "SUPREME GRAND LODGE δεν θα επιφέρει τη λύση της Εταιρίας αλλά η καταγγελία θα εξομοιώνεται με έξοδο του εταίρου από την Εταιρία.

14. Η εταιρία "SUPREME GRAND LODGE" δικαιούται να καταγγείλει την αστική Εταιρία οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο. Σε αυτή την περίπτωση, οι λοιποί εταίροι δεν δικαιούνται να λάβουν αποζημίωση, ακόμα και αν η καταγγελία ήταν άκαιρη και χωρίς σπουδαίο λόγο.

15. Σε περίπτωση λύσης της Εταιρίας για οποιονδήποτε λόγο, η Εταιρία τίθεται σε εκκαθάριση και θα παύσει αμέσως να εμφανίζεται με οποιονδήποτε τρόπο ως έχουσα σχέση με την εταιρία “SUPREME GRAND LODGE” και το Ροδοσταυρικό Τάγμα, θα απέχει από κάθε ενέργεια που θα τείνει στη δημιουργία της εντύπωσης ότι υφίσταται τέτοια σχέση και θα συμμορφωθεί αμέσως με όλες τις διατάξεις τυχόν συμφωνιών με την εταιρία “SUPREME GRAND LODGE” οι οποίες αφορούν τη λήξη της συμβατικής σχέσης.

16. Εταίρος, ο οποίος παραιτείται από την ιδιότητά του ή με άλλο τρόπο εξέρχεται από την Εταιρία, παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωσή του από οποιαδήποτε αιτία απέναντι στην Εταιρία και τους άλλους εταίρους.

17. Δεδομένων των σκοπών της εταιρίας και του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της, οποιαδήποτε δωρεά ή εισφορά εταίρου προς την Εταιρία δεν αναζητείται.

18. Μετά το πέρας κάθε ημερολογιακού έτους συντάσσεται ισολογισμός. Λόγω του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Εταιρίας, κέρδη δεν υφίστανται και κατά συνέπεια σε καμία περίπτωση δεν διανέμονται. Τυχόν ταμειακό πλεόνασμα διατίθεται αποκλειστικά για την επίτευξη του εταιρικού σκοπού.

19. Εσωτερικός κανονισμός είναι δυνατόν να ορίζει λεπτομερειακά τη λειτουργία της Εταιρίας επί του εκπολιτιστικού σκοπού.

20. Η σχέση ανάμεσα στην Εταιρία και την εταιρία "SUPREME GRAND LODGE", καθορίζεται περαιτέρω από τη μεταξύ τους Συμφωνία Συνεργασίας (Affiliation Agreement) και τυχόν άλλες μεταξύ τους συμφωνίες.

21. Κανείς από τους εταίρους δεν μπορεί να ζητήσει δικαστικώς τη σφράγιση του εταιρικού καταστήματος ή της εταιρικής περιουσίας κατά τις διατάξεις του ΚΠολΔ περί ασφαλιστικών μέτρων.

22. Τη λύση της Εταιρίας ακολουθεί η εκκαθάρισή της. Η συνέλευση των εταίρων ορίζει τους εκκαθαριστές αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία των μερίδων. Κατά την εκκαθάριση ρευστοποιούνται τα περιουσιακά στοιχεία της Εταιρίας, εξοφλούνται τα χρέη της προς τρίτους και το απομένον αποδίδεται στην εταιρία "SUPREME GRAND LODGE".

23. Το παρόν συμφωνητικό διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι κανόνες ιδιωτικού διεθνούς δικαίου του. Για κάθε διαφορά που προκύψει από την εφαρμογή του παρόντος συμφωνητικού αποκλειστικά αρμόδια είναι τα δικαστήρια της πολιτείας της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Μετά τα γεγονότα που επήλθαν και την παύση της προηγούμενης διοίκησης, ανέλαβε η Μαρίνα να ανασυστήσει το AMORC στην Ελλάδα (και τελείως εικονικά και ο Βίκος).

Κατόπιν πληροφοριών, γιατί ουδέποτε εδέησε το AMORC να ενημερώσει τους τυπικά να αναλάβουν νέους διαχειριστές, για το περιεχόμενο του καινούριου συμφωνητικού, προβλέπεται ότι το 100% θα ανήκει στην "THE SUPREME GRAND LODGE OF THE ANCIENT AND MYSTICAL ORDER ROSAE CRUCIS" δηλαδή στους Αμερικάνους και οι μελλοντικοί διαχειριστές θάναι εθελοντές εργαζόμενοι, χωρίς καμία υλική απολαβή και καμιά αξίωση ή εξουσία ή λόγο, απλά εκτελεστές των άνωθεν κελευσμάτων, όπως συνηθίζει πλέον το AMORC να διαμορφώνει τις συνειδήσεις των αφελών πελατών του.

Με λίγα λόγια, έψαχνε και βρήκε κορόϊδα - ντήλερ, οι οποίοι χωρίς κανένα όφελος, θα εργάζονταν για την λειτουργία του υποκαταστήματος στην Ελλάδα και με πρωταρχικό στόχο να προωθούν το προϊόν της εταιρίας-τις μονογραφίες, αυξάνοντας πιεστικά το πελατολόγιο.

Η Μαρίνα πήρε τα εύσημα για τον διπλασιασμό των πελατών μέσα σε ένα εξάμηνο (αύξηση των πωλήσεων 100%), κατακρίθηκε όμως (θα δημοσιευθεί η αλληλογραφία με τον Σβεν, μεγάλο διδάσκαλο της Αγγλίας και μαχαραγιά της Ελλάδας) γιατί απαίτησε χρήματα από το AMORC για το στήσιμο των Προνάων και δεν δεν κατάφερε να τα αποσπάσει αυτά από τους εδώ πελάτες και το χειρότερο, αξίωσε η εναπομείνασα περιουσία να παραμείνει στην Ελλάδα, την στιγμή που ο δουλικά υποτελής Βίκος απαρνείται αυτήν την περιουσία προς όφελος των Αμερικάνων (αλήθεια με πια εξουσιοδότηση και με τι λόγο πάνω σε αυτήν κατά την στιγμή που ουδόλως συνέδραμε σε αυτήν) και ρητά ενημερώνει την εξουσία του AMORC ότι καμιά αξίωση ή διεκδίκηση δεν θα έχει η Ελλάδα και οι εδώ πελάτες για οποιαδήποτε οικονομική στήριξη - συμβολή του AMORC, αρκεί μόνον να τον έχουν υπεύθυνο και να κατευθύνει  τους εδώ πελάτες στο να πάρουν την διαλογιστική δόση τους με τις συγκλισεις, γενόμενοι όλοι πειθήνιοι οπαδοί των άνωθεν κελευσμάτων.

Βέβαια η εισφορά για την αγορά μονογραφιών (μάλλιστα ούτε καν αγορά, αλλά δανεισμό), τεσσάρων πεντάφυλλων -μαζί με το εξώφυλλο- Α4, δηλαδή εννέα σελίδων τυπωμένων για ανάγνωση, επί τέσσερις μονογραφίες τον μήνα, επί έντεκα μήνες το χρόνο, σύνολο περίπου 400 σελίδες (όσο ένα μέτριο βιβλίο),
στην ειδική τιμή των μόνο 272 Ευρώ και με εφάπαξ καταβολή για ένα έτος, μόνον 204 Ευρώ.

Τώρα το αν πούμε ότι με τα 204 Ευρώ παίρνουμε τα άπαντα των κλασσικών συγγραφέων τα οποία αποδεδειγμένα έχουν εξελίξει τον κάθε άνθρωπο όλου του κόσμου, αποτελούμενα απο 10.000 σελίδες, ενώ με τα ίδια χρήματα ο πελάτης του AMORC δικαιούται χαριστικά να "δανεισθεί" περίπου 400 σελίδες, μάλλον οι Αμερικάνοι μας έχουν δει σαν "αμερικανάκια".

Το ακόμα πιο τραβηγμένο γεγονός, είναι ότι, πολλές μονογραφίες -ειδικά μεγάλων βαθμών- είναι εργασίες πελατών -αποκαλούμενων μελών- πάνω σε αυτές το AMORC τελείως παράνομα αξιώνει πνευματική ιδιοκτησία, καθότι δεν έχει λάβει καμία εκχώρηση ή οποιαδήποτε άδεια και από κανέναν τέτοιον συγγραφέα.

........................ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.............................................
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 15, 2007, 14:09:58 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 16, 2007, 14:55:31 »
Ποτέ δεν γίνεται καλός ή κακός διάλογος μόνον με έναν.

Ευελπιστώ για καλή συνέχεια...
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 16, 2007, 15:40:26 »
Επιστολή 2
Αγαπητοί Αδελφοί.

Στο μέλλον θα ακολουθήσουν επιστολές με την πραγματική ιστορία των όσων διαδραματίστηκαν στο χώρο του AMORC αλλά και άλλους, για την αποκατάσταση της μιας και μοναδικής Αλήθειας, για να μην ορίζονται μόνο υποκειμενικά, αλλά και αντικειμενικά τα γεγονότα, για να μην πιστεύετε σε οτιδήποτε αλλά στην κρίση και την φυσική επιλογή σας, καθώς και την πραγματική ιστορία προσώπων, όσων το έχουν παίξει λυτρωτές και guru έως σήμερα, αλλά στις δυσκολίες κρυβόντουσαν.
Καλό θα είναι να προσδεθήτε.

Όχι για τη δική μας δόξα, αλλά για την Αλήθεια.


M.M.C.T.N.N.S.
Per aspera ad astra

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 20, 2007, 19:30:23 »
Αγαπητοί φίλοι,

είναι πράγματι πολύ σκληρά, τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν με το Amorc στην Ελλάδα... Είμαι ακόμα ζαλισμένη από τις επανωτές ραγδαίες εξελίξεις μια και μόλις πριν 3 μήνες στήναμε, με πολλές θυσίες, τον πρόναο της Αθήνας... Τι έφταιξε πραγματικά;... Γιατί όλα αυτά;...

Θα προσπαθήσω να δώσω μια πιο βαθιά εικόνα, έτσι όπως την αντιλήφθηκα εγώ από την αρχή που ξεκίνησα.

Ήταν Μάρτιος του 2005.  Μόλις είχα αναλάβει Δάσκαλος στον Πρόναο «Εστία» στην Θεσσαλονίκη, έναν ρόλο που πρώτη φορά αναλάμβανα, ενώ παράλληλα είχα ένα προσωπικό φορτίο, η μητέρα μου ήταν στο τελευταίο στάδιο Αλσχάιμερ, και πάλευα να την βοηθήσω να ζήσει. Για πρώτη φορά στην ζωή μου γνώριζα την τραγική αυτή νόσο, και πάλευα να την αντιμετωπίσω.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο γεγονότων, η συνεχόμενη πτώση της μητέρας μου, με την οποία ήμουν πολύ δεμένη συναισθηματικά, αλλά και το γκρέμισμα της προηγούμενης Ελληνικής Δικαιοδοσίας, λόγω οικονομικού σκανδάλου, με το που ανέλαβα Δάσκαλος, με έκανε να βουλιάζω κυριολεκτικά από το βάρος... Πως μπορούσα εγώ, να σηκώσω το Τάγμα στην Ελλάδα; Μου ήταν αδιανόητο.

Όμως αυτό το βάρος, αν και εξοντωτικό με δυνάμωνε και με ωρίμαζε όλο και πιο πολύ, και έπαιρνα θάρρος μέσα στην θλίψη μου, να φαντασιώνομαι λύσεις για την θεραπεία των ανθρώπων.

Πάει καιρός περίπου 10 χρόνια, που ενδιαφέρομαι να στηθεί ένας σοβαρός Πνευματικός Οργανισμός, Φιλοσοφίας, Επιστήμης και Ολιστικής Θεραπείας, έτσι ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να θεραπευτεί και να ευημερήσει.

Δεν ήξερα τι θα διδασκόταν, και δεν ήξερα πως θα δημιουργούνταν, απλά γνώριζα πως ήθελα με όλη μου την ψυχή να γίνει.  Περνώντας από διάφορες ομάδες σκέψεις, σχολές, τάγματα, χίλια δύο...μαύρους, λευκούς, κόκκινους μάγους...  το Αμορκ είχε κερδίσει την καρδιά μου.  Συνδύαζε την Επιστήμη και την Μεταφυσική, με έναν πολύ γλυκό και συναισθηματικό τρόπο, και υποσχόταν να καταστήσει τον άνθρωπο Κυρίαρχο στην ζωή του.

Έτσι λοιπόν, δεν είχα πρόβλημα να κάνω θυσίες, να τα δώσω όλα για το Αμορκ, ακόμα και σημαντικά χρηματικά ποσά, γιατί μέσω του Αμορκ το όνειρό μου θα γινόταν πραγματικότητα, ο κόσμος θα θεραπευόταν.

Ενώ ήμουν Δάσκαλος, και λόγω της θλίψης μου με την μητέρα μου, βίωνα έντονες και βαθιές συγκινησιακές καταστάσεις, που οι άλλοι τις αντιλαμβανόταν σαν σοφία, αλλά εγώ απλά κουβαλούσα τον σταυρό μου.  Έτσι ενώ το Τάγμα στην Ελλάδα γκρεμιζόταν, ο Πρόναος Εστία εμπνεόταν από ένα νέο Όραμα, διπλασίαζε τα μέλη του, και μία νέα φλόγα της Εστίας του Amorc ζωντάνευε, στην κυριολεξία η φλόγα μιας νέας κίνησης.

Το θεώρησα συμβολικό με το που ανέλαβα Δάσκαλος να πέσει το Τάγμα στην Ελλάδα, και να μείνουμε το μοναδικό θυγατρικό σώμα σε λειτουργία, και έτσι κατανόησα πως κάτι καινούργιο εκκολαπτόταν, που θα άλλαζε την μορφή του Αμορκ στην Ελλάδα, μέσω της συμβολής μου.

Ήδη στον Πρόναο Εστία υπήρχαν δύο υπο-ομάδες, η παλιά σχολή και η καινούργια. 

Η παλιά σχολή με επίκεντρο τον Τοποτηρητή Βίκο, και την νέα ομάδα με επικεφαλή τον Ορφέα και εμένα.  Η παλιά σχολή, ήταν μία κλειστή κλίκα φίλων, που βίωναν το Αμορκ ως απλά το κλαμπ της Τετάρτης.  Υπήρχε ένα κλίμα δογματισμού, εκφράσεις του στυλ «θα κατανοήσεις από μόνος σου, δεν επιτρέπεται να μιλάμε γι’αυτά», και γενικά μία θρησκευτική ευλάβεια προς τις διδασκαλίες.

Ο Ορφέας ήταν ο επαναστάτης, όπου επειδή ήταν ο μοναδικός από όλους μας, που ήταν πραγματικά μορφωμένος, έβρισκε και έβλεπε πολλά λάθη στο σύστημα διαχείρισης του Αmorc, αλλά και στην διδασκαλία του... Επίσης είχε κρύψει ότι ήταν ήδη μυημένος από Καμπαλιστή Ροδόσταυρο, για να μην δημιουργηθούν περαιτέρω αντιδράσεις, γιατί θεωρούσε το Amorc ανάλογο του δημοτικού σχολείου.

Έτσι λοιπόν, άρχισε να γίνεται αντιπαθητικός από την παλιά ομάδα, αν και αρκετές φορές ελκύονταν πάνω του γιατί μάθαιναν. Δεν κρύβω πως και εγώ πάλευα να αντιμετωπίσω τις αντιρρήσεις του Ορφέα, για τον τρόπο λειτουργίας και τις διδασκαλίες του Τάγματος, γιατί λάτρευα την Ουτοπία που δημιουργούσε το Αμορκ, και τι να πω, τόσο έβλεπα...

Όμως σιγά σιγά, έβλεπα και περισσότερα λάθη, και η εσωτερική σύγκρουση μέσα μου μεγάλωνε.  Ήδη όταν ανέλαβα Δάσκαλος, είχα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Προνάου, προσπαθώντας να συνδυάσω το παλιό με το νέο.  Για πρώτη φορά, όσο εγώ συμμετείχα σε εκείνη την ομάδα, γινόταν οργανωμένα φόρα μελών, όπου δινόταν βήμα σε όλα τα μέλη να παρουσιάσουν τις όποιες σκέψεις τους ελεύθερα.  Το δυναμικό που δημιουργήθηκε στην ομάδα, ήταν καταπληκτικό, και τα μέλη του Πρόναου διπλασιάστηκαν, μια και πολλοί φίλοι μας εμπιστεύτηκαν να συμμετέχουν. Όμως υπήρχαν και αρκετές γκρίνιες από παλιά μέλη, που ήθελαν απλά την ησυχία τους.

Όντως εκείνη η χρονιά, 2005-2006 ήταν η πιο μαγική χρονιά για μένα στο Amorc, αν και η πιο τραγική, μια και ο παλιός μου εαυτός έφθινε παράλληλα με τον ψυχισμό της μητέρας μου.  Όμως κάτι καινούργιο γεννιόταν, που αν και γνώριζα την αποστολή μου και το όραμα μου, αφηνόμουν στο ρεύμα να ανοίξει μία μία τις μυήσεις της ζωής που θα έπρεπε να λάβω για να βγω, έξω από την θάλασσα του αστρικού, έξω από το φαινομενικό, και να δω πιο βαθιά την κάθε ψυχή του ανθρώπου, μια και άρχιζα να βλέπω πιο βαθιά την δική μου.

Ορισμένες από αυτές τις μυήσεις ήταν ευχάριστες, και άλλες άκρως δυσάρεστες, συντριπτικές... μετά όμως ήμουν μία άλλη, ένας νέος άνθρωπος. Μέσα σε αυτήν την έξοχη συναισθηματική μεταστοιχείωση συνάντησα τον Sven Johansson, που στο πρόσωπό του είχα δει έναν συνεργάτη στο Όραμα μου. Είχαμε πολλά κοινά με τον Sven, και ένιωθα πως με καταλάβαινε.  Του υποσχέθηκα λοιπόν να γίνω η γραμματέας του δωρεάν και να στηρίξω το Αμορκ στην Ελλάδα που το λάτρευα. 

Ο Ορφέας όμως επειδή έβλεπε πιο βαθιά και πιο μακριά, πρότεινε τον Βίκο, ως Διαχειριστή, και εμείς να τον υποστηρίξουμε στον ρόλο του.  Ξαφνιάστηκα, αν και πραγματικά ήθελα να βοηθήσω τον Βίκο, να βιώσει αυτόν τον ρόλο, αλλά ένιωθα πως ο Βίκος δεν είχε το ίδιο όραμα με μένα, όμως δέχτηκα αβίαστα, προσπαθώντας να δω τι τελικά μου επιφύλασσε η ζωή.

Ο Sven, όμως επέμενε να αναλάβουμε με τον Ορφέα, και έτσι αντιπροτείναμε, πως δεχόμαστε μόνο αν αναλαμβάναμε μαζί με τον Βίκο, μια και γνωρίζαμε τις αντιρρήσεις των παλιών και μέσω του Βίκου, θα είχαν τον αντιπρόσωπό τους.

Ήταν ένας τέλειος συνδυασμός, το παλιό σε συνεργασία με το νέο, και ευελπιστούσαμε να γεννηθεί ένα κράμα Ερμαφρόδιτης αρμονικής συνέχισης και εξέλιξης του Τάγματος στην Ελλάδα.

Όμως ένα χρόνο μετά έχουμε ΣΧΙΣΜΑ.  Το παλιό έμεινε στο AMORC και το νέο έγινε AΜΡΑ.

Συνεχίζεται...


« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 03, 2009, 17:35:47 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

TUBALKAIN

  • Μηνύματα: 10
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 25, 2007, 11:43:02 »
Καλημερα σε ολους

Λογω του οτι εκτιμω τους ανθρωπους και τον αγωνα τους , a priori, σας δινω δικιο.
Εχω ομως μια μονο απορια.

Τοσα χρονια μεσα στις ταξεις του AMORC  δεν ειχε κανενας αντιληφθη ολα οσα σημερα καταγγελλονται ?
Μαλιστα καλε μου Ορφεα , θυμασαι μια συζητηση με καποιον αδελφο στο υπογειο της Αθηνας , που κατηγορουσε πολλους και διαφορα σχετικα με τις περιουσιες κλπ..κλπ ? Τι ηξερε παραπανω εκεινος που εσυ δεν ηξερες ?
Και παλι επαναλαμβανω υποστηριζω την εναντιωση σας απεναντι σε καθε τι διεφθαρμενο.

 
" Ειθε η αγαπη να βασιλευη μεταξυ των ανθρωπων "

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 25, 2007, 12:07:32 »
Καλημερα σε ολους

Λογω του οτι εκτιμω τους ανθρωπους και τον αγωνα τους , a priori, σας δινω δικιο.
Εχω ομως μια μονο απορια.

Τοσα χρονια μεσα στις ταξεις του AMORC  δεν ειχε κανενας αντιληφθη ολα οσα σημερα καταγγελλονται ?
Μαλιστα καλε μου Ορφεα , θυμασαι μια συζητηση με καποιον αδελφο στο υπογειο της Αθηνας , που κατηγορουσε πολλους και διαφορα σχετικα με τις περιουσιες κλπ..κλπ ? Τι ηξερε παραπανω εκεινος που εσυ δεν ηξερες ?
Και παλι επαναλαμβανω υποστηριζω την εναντιωση σας απεναντι σε καθε τι διεφθαρμενο.

 

Τα γνωρίζαμε αδελφέ μου, τα γνωρίζαμε....

Κάναμε όμως πρώτα μια προσπάθεια, με επιστολές προς την διοίκηση, επισημαίνοντας τα όσα κακώς κείμενα, δίνοντας πίστωση χρόνου, με την αμυδρή ελπίδα ότι ίσως να υπήρχε πιθανότητα για κάποια διόρθωση, ίσως να είχε μείνει λίγη καλή θέληση. Είχαμε άλλωστε υποχρέωση να κινηθούμε πρώτα καταστατικά, όπως ο κανονισμός προέβλεπε. Όταν όμως διαφάνηκε και αποδείχτηκε περίτρανα το άνομο της εταιρείας amorc -θα τεκμηριωθεί μέσα από την παράθεση της αλληλογραφίας και λοιπών στοιχείων- είμασταν πλέον υποχρεωμένοι να δράσουμε σύμφωνα με την συνείδησή μας.

Με τον "φίλο" που κάναμε την συζήτηση, συμφωνούσαμε σε όλες τις επισημάνσεις του, απλά διαφωνούσαμε ως προς τον τρόπο και την χρονική στιγμή της αντίδρασης, δίδοντας μια τελευταία ευκαιρία για πιθανή μεταλλαγή εκ των έσω, γεγονός βέβαια που αποδείχθηκε ουτοπικό. Η σκληροπυρηνική στάση της ηγεσίας του τάγματος όμως, μας έλυσε τα χέρια για ανάληψη πλέον των δράσεων που επακολούθησαν....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ingmar

  • Μηνύματα: 21
  • Karma: 0
  • Επισκέψου την εσώτερη Γη-Αναδυόμενος βρες το Φως
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 25, 2007, 19:23:01 »
Συμφωνώ σε ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ: Γιατί σώνει και καλά πρέπει ένας βαθιά πνευματικός άνθρωπος, ηθικά βράχος και ανιδιοτελής -με υψίστο σεβασμό στην ανατολικο/ δυτική εσωτερική παράδοση- ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ  να υιοθετεί ξένο copyright -brand name,προκειμένου να...επιτελέσει το εσωτερικό έργο του με τυχόν νέους (εξίσου ανιδιοτελείς) αδελφούς δίπλα του;
Γιατί κάποιος για να γίνει ροδόσταυρος,πρέπει να εγγράφεται σε...από "καιρό έτοιμες και με περγαμηνές εγκυρότητας" οργανώσεις τύπου AMORC,Rosicrusian Fellowship,Lectorioum Rosicrusianum,Fraternitas of Light και λοιπά γνωστά ονόματα του "χώρου"; Δεν γίνεται να το κάνει με αδελφούς-φίλους του μόνο...ψάχνοντας (ας μη ξεχνάμε πως ξεκίνησαν οι πρώτοι ρ+σ του Μεσαίωνα)και αναζητώντας την Αλήθεια (ή άλλως:τη φιλοσοφική Λίθο) όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό; (καλά,πείτε με και αφελή...)

Εμείς οι Έλληνες,δύσκολα μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Και ακόμα χειρότερα:ΔΕΝ βάζουμε μυαλο!!!!!
Κάποιος το είπε:"το μυαλό το χρησιμοποιούμε - τη χολή την αφαιρούμε,αλλά στην Ελλάδα βέβαια,κάπως τα΄χουμε μπερδέψει..."
V.I.T.R.I.O.L.