ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα => Amorc => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ορφέας στις Ιουλίου 12, 2007, 18:52:35

Τίτλος: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 12, 2007, 18:52:35
Μάιος 2006, πέρισυ και οι διεργασίες για την ανασύσταση του AMORC στην Ελλάδα, είχαν ήδη ξεκινήσει....
Τότε, ο νυν διδάσκαλος του προνάου της Αθήνας, είχε γράψει στο  mystica.gr (ΤΑΓΜΑΤΑ - ΣΧΟΛΕΣ -AMORC)

(Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 10, 2006 8:31 pm)
 
<<AMORC λοιπόν, ένα σημαντικό θέμα που ενδιαφέρει και εμένα μιας και μέλος του είμαι από το 1984.

Με μεγάλη υπευθυνότητα προς το αναγνωστικό μας κοινό καθώς και τα μέλη του Mystica το λέω αυτό.
Διότι η ουσία καθώς και ο σκοπός μου είναι οι αναγνώστες να μάθουν την αντικειμενική αλήθεια...όσοι βέβαια θέλουν να δεχθούν τη γνώμη μου.
Ένα τάγμα λοιπόν  εκτός από το ότι ουδέποτε υπήρξαν στο AMORC ματαιόδοξοι και το λέω με το χέρι στην καρδιά αυτό.
ΣΑΦΩΣ και έγινε ΤΡΑΓΙΚΑ λάθος επιλογή ηγεσίας και από όσο γνωρίζω ευτυχώς το συγκεκριμένο...υποκείμενο (και πάλι καλά τον αποκαλώ) οδεύει την οδόν της δικαιοσύνης.
Η ζημιά που προκάλεσε; Ανυπολόγιστη !
Αλλά όμως λάθη γίνονταν και θα γίνονται και από αυτά μαθαίνουμε.
Χαίρομαι ιδιαιτέρως όταν έμαθα ότι το AMORC θα επαναλειτουργήσει σύντομα και μάλιστα στα χέρια μίας πολύ αγνής καρδιάς.
Εύχομαι ό,τι το καλύτερο και θα είμαι ανοιχτός να βοηθήσω οποτεδήποτε χρειατεί (όχι για να πάρω αξίωμα.....αστειεύομαι τώρα....μην παρεξηγηθώ ).

Σκοπός της απαντήσεώς μου ήταν οι αναγνώστες να μάθουν την ωμή αλήθεια.
ΝΑΙ ! Η ηγεσία και μόνον αυτή ήταν η αιτία όλου του κακού.
Επελέχθη ένας άνθρωπος χωρίς γνώσεις,επίπεδο και ήθος.
Γιατί;
Μεγάλη ιστορία...
Δυστυχώς το AMORC στην Ελλάδα πέρασε από δύο φρικτές ηγεσίες.
Όλοι μα όλοι οι υπόλοιποι καθώς και το τάγμα εν γένει ήταν όπως προελέχθει.

Καλή αρχή και πάλι 

Χαίρομαι που σας ξαναβρήσκω
Gothic >>


Οι αναφορές του συνεχίστηκαν για να λάμψει η "ωμή αλήθεια" σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση και το κλείσιμο της Ελληνικής δικαιοδοσίας,
αλλά "χαίρεται ιδιαιτέρως", έγραφε, "όταν έμαθε ότι το AMORC θα επαναλειτουργήσει σύντομα και μάλιστα στα χέρια μίας πολύ αγνής καρδιάς".

Ο εκθειασμός για περί πολύ αγνής καρδιάς, αναφέρονταν στην rose_777, που πραγματικά αφωσιώθηκε ολοκληρωτικά, δυστυχώς μόνη και ενίοτε βρίσκοντας αντιδράσεις από τα παλαιά μέλη (θα αναπτύξουμε αναλυτικά παρακάτω όλα τα γεγονότα), στο δύσκολο έργο της ανασύστασης του AMORC στην Ελλάδα, μια προσπάθεια που φάνταζε έως αδύνατη, μετά τα απάνθρωπα και εγκληματικά συμβάντα που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Το πόσο ψυχή και σώμα έδωσε για αυτό το έργο, αλλά και τί θυσίες οικονομικές υπέστη, τα γνωρίζουν όλα τα άτομα και της το αναγνώριζαν και το αναγνωρίζουν άπαντες.

Ο Μεγάλος δάσκαλος της Αγγλίας -τον οποίον όρισε ο Ιμπεράτορας υπεύθυνο αρμοστή για την Ελλάδα- ζήτησε από την Rose_777 να αναλάβει την διαχείρηση της Ελλάδας, η οποία με πολύ ταπεινότητα και σεμνότητα, συμβούλεψε τον Μεγάλο δάσκαλο να ορίσει διαχειριστή τον Βίκο.
Μετά από την επίμονη και πιεστική στάση του Μεγάλου δασκάλου, δέχτηκε, με την προϋπόθεση όμως να ορίσει συνδιαχειριστή τον Βίκο.

(Όλη η αλληλογραφία που διαμείφθηκε το διάστημα εκείνο, θα παρουσιασθεί παρακάτω, στην αναλυτική παρουσίαση του όλου ιστορικού).

Ο Βίκος, εκείνο το διάστημα είχε πάρει φωτιά, όταν έμαθε τα καθέκαστα και ρωτούσε και ξαναρωτούσε, ζήτησε να δεί και τα e-mail, γιατί δεν πίστευε με τίποτα ότι η Rose_777, τον είχε προτείνει για διαχειρηστή,
γεγονός όμως που εμένα προσωπικά μου προκάλεσε απέχθεια η αγωνιώδης αυτή του έξαρση για την θέση, γιατί μέχρι τότε, προσπαθούσε να καλλιεργήσει την εικόνα του ανυστερόβουλου και ανιδιοτελή.

Δυστυχώς, αργότερα, όταν έμαθα όλη την ιστορία για την προηγούμενη διοίκηση, παρότι όλα τα θυγατρικά σώματα εγκατέλειψαν, παρότι πολλά μέλη αποκόπηκαν, γιατί ήδη είχαν αρχίσει να γίνονται χοντρές ατασθαλίες οι οποίες καταγγέλθηκαν, ο υποψήφιος όμως συνδιαχειρηστής μας ο Βίκος, εκείνο το διάστημα τιμήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση που καθαιρέθηκε, με τον τίτλο του Τοποτηρητή και του υπεύθυνου για όλη την Β. Ελλάδα,
παραμένοντας το μόνο θυγατρικό σώμα -ως ανταπόδοση για την τιμή-, πιστό στην προηγούμενη διοίκηση.

Όργια, ατασθαλίες, πράξεις που εξανέμισαν την τεράστια περιουσία από δωρεές της Ελληνικής δικαιοδοσίας, παρότι καταγγέλθηκαν και αποχώρησε μεγάλος αριθμός ατόμων, αρχίζοντας και οικονομικός και όχι μόνον έλεγχος από ελεγκτές του παγκόσμιου AMORC, ο Βίκος τηρούσε σιγή ιχθύος και κάλυπτε όλα τα τεκταινόμενα, παραμένοντας όμως αγέρωχος Τοποτηρητής !!!!

Θα τα αναπτύξουμε όμως αναλυτικά στη συνέχεια, για το οικονομικό σκάνδαλο που προέκυψε και για τα μύρια ερωτηματικά που προέκυψαν για τους ηγέτες του Τάγματος, καθώς εξανεμίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια (σε δραχμές) ή πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ.
Το μόνο που διασώθηκε, ένας αγρός στο Καπανδρίτι, εκτιμώμενος σήμερα σε περίπου 150.000 Ευρώ.

Γιαυτά τα εναπομείναντα, ψίχουλα μπροστά σε όσα εξανεμίσθηκαν, ξεκίνησε μια αντιπαράθεση από την μια μεριά, από την Rose_777 και από την άλλη τον ΣΒεν, τον Μεγάλο δάσκαλο και τον Βίκο.

Η Rose_777, πρόβαλε βέτο ώστε να μην παρθούν και αυτά τα υπόλοιπα που μείναν από το παγκόσμιο AMORC, αλλά να παραμείνουν για την ανάπτυξη της Ελληνικής δικαιοδοσίας, ενώ ο Σβεν εξαρχής προειδοποίησε ότι θα τα απορροφήσει όλα το παγκόσμιο AMORC, μετά όμως την επιστολή - βέτο της  Rose_777 και με απειλή παραίτησης, ο Σβεν απάντησε ότι θα παραμείνει ένα ποσό στην Ελλάδα, όμως από την άλλη, άρχισαν οι ραδιουργίες πίσω από την πλάτη, όπου βρήκε σύμφωνο τον Βίκο να αναλάβει να μην προβάλλει  καμιά  οικονομική απαίτηση.

Δυστυχώς μας πήρανε τον γάιδαρο και τώρα μας ζητάνε και το σαμάρι !!!!
Ακόμα χειρότερα όμως, η ραγιαδοσύνη και η δουλικότητα που επέδειξε ο Βίκος και η κλίκα των παλιών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ανερυθρίαστα μας αποκάλυψαν ότι σύσσωμοι θα στείλουν επιστολή στον Σβεν και θα δηλώνουν ότι δεν έχουν καμμιά αξίωση για την περιουσία και το μόνο που τους νοιάζει είναι οι εκκλησιασμοί τους κάθε Τετάρτη κι ας πνίγεται ο κόσμος όλος !!!!

Έτσι ξεκίνησε μια αντιπαράθεση, με άμεσα αναμεμειγμένο πλέον και τον δάσκαλο του προνάου της Αθήνας, όπου με συκοφαντικές και δυσφημιστικές επιστολές, με πισώπλατες συνομωσίες και με άνανδρες γλοιώδεις συμπεριφορές, δημιούργησαν μια χαμερπή και δύσοσμη κατάσταση.

Προς τιμήν της, η  Rose_777, θυσιάζοντας κάθε οφίτσιο και κάθε ευμενή σχέση με τον Σβεν και με το AMORC που τόσο αγάπησε, παραιτήθηκε από κάθε θέση του AMORC, όχι όμως από τον αγώνα της Αρετής και του δικαίου.

Τώρα η αντιπαράθεση θα κλιμακωθεί και οι φυσικοί υπεύθυνοι, θα επιδιωχθεί να ξεμπροστιαστούν,
ειδικά ο αγώνας για την διάσωση των όσων τα παλιά μέλη-που έχουν φύγει απηυδισμένα- έχουν προσφέρει οικονομικά, για να παραμείνουν για ανθρωπιστική χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Η νοσηρή και άρρωστη βέβαια σκέψη των ιδιοτελών και εγωιστών καιροσκόπων, έφερε τον Βίκο στην ατιμωτική θέση να συκοφαντήσει ότι, μπορεί η Rose_777 να τα κάνει όλα αυτά για να καρπωθεί την εναπομείνασα περιουσία !

Κρίμα στο παιδί, κρίμα....
Κρίμα και στον παπά, κρίμα....

Αναφέραμε περιληπτικά το πλαίσιο των όσων αναλυτικά θα ακολουθήσουν, συμπληρωμένα με όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν μια καινούρια προσπάθεια επιτέλεσης ανόμων πράξεων.

                          .....................................................................ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ .....................






Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 12, 2007, 19:16:22
:)
Μπράβο!

Διδάσκαλος ο gothic; Kαλά το παπάς ήταν γνωστό αλλά διδάσκαλος της Αθηνάς;

Παναγίτσα μου πλερωσε πολλά για να πάρει τους βαθμούς;

Κοιτα να δεις ρε κατι φωτισμένοι!

Αυτό εξηγεί  γιατί δεν μπόρεσα να συννενοηθώ ποτε μαζί του. Μόνο για τα γκομενιλίκια έκανε τον άντρα.
Αλλά τι περιμένετε; Παπάς! Τι λείπει από την εκκλησία; To sex! Ε...τα όργια δεν είναι τίποτα,πείτε και τα άλλα..Όλα.
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 12, 2007, 19:38:39
Όχι απλά παπάς...
Ιερομόναχος, όχι βέβαια πολύ ....μοναχός !
Καλόγερός δηλαδή, εντάξει όχι και τόσο ...καλός !
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 12, 2007, 19:46:26
Αναμένω με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και την περαιτέρω ενημέρωση σας.

Οσο και αν δεν τον πάω τον τύπο, θα ηταν καλό να ακουστεί και η γνωμη του. Ελπίζω να τον καλέσετε όχι βέβαια για απολογια αλλά για να μας δώσει και την αλλη άποψη.
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 13, 2007, 02:39:17
Είναι εγγεγραμένο μέλος με το όνομα

Taciturnus !
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Eleni στις Ιουλίου 13, 2007, 04:52:29
 Καλημέρα σε όλους.
Ορφέα για το τι έγινε και δεν εγινε στο παρελθόν δεν μπορω να εκφέρω καμία γνώμη διότι δεν γνωρίζω ουτε τα πρόσωπα ούτε τα πράγματα.
Για αυτό που γίνεται όμως αυτή την στιγμή, είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω.

Δεν θεωρώ οτι εκανες σωστά που ανοίγεις ενα τέτοιο θέμα στην εμφανή περιοχή του φόρουμ. Σε τι ενδιαφέρουν τα μη μέλη τα εσωτερικά ενός τάγματος που υποτίθεται οτι εκπροσωπείς με μόνο στόχο να το διαβάλλεις?
Τα οικογενειακά σου εσύ τα ανακοινώνεις σε όλο τον περίγυρο σου και αν ναι μήπως φαντάζεσαι οτι ενδιαφέρουν για οποιον δήποτε λόγο εκτος απο κους κους η ζητάς την συνδρομή τους για να αποφασίσεις?

Αυτές οι συζητήσεις δεν νομίζω οτι γίνονται μεσα σε φόρουμς, ούτε με την μορφή της κριτικής και του εμπλεκόμενου συναισθήματος.

Εκτός αυτού η αναζήτηση είναι μοναχική υπόθεση και στις ημερες μας όλα λειτουργούν σαν σχολές οπου δίνονται τα εφόδια γαι την προσωπική ανάπτυξη του καθενός όπως αυτός νομίζει....ας προσγειωθούμε .....
Δεν βλέπω γιατί εγω θα πρέπει να ανακατέψω τις διδασκαλίες που διαβάζω στις μονογραφίες με τα οικόπεδα και με τα ερωτικά του καθενός..... δεν αντιλαμβάνομαι καν γιατί θα πρέπει ο φοιτητής ενός πανεπιστημίου να νοιάζεται για την ζωή του καθηγητή του η την οικονομική του κατάσταση.....μήπως μαζί θα ζήσουνε η μαζί θα '' φύγουν?





Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Avaris στις Ιουλίου 13, 2007, 09:30:44
Ω Τηλέμαχε με την Δίκαιη οργή κατά των επαίσχυντων Μνηστήρων, δίκαιη η Θεϊκή Οργή σου και ορθά την συγκράτησες  για την κατάλληλη στιγμή.


Είναι τόσο άνοες και προκλητικοί οι Μνηστήρες που σύντομα θε νάρθει η στιγμή που θα μπορείς και θα οφείλεις να εκτονώσεις την Οργή σου επάνω τους όντας τότε το χέρι της Νέμεσης.

Εμπρός λοιπόν Μνηστήρες, ιδού ο Θρόνος της Ιθάκης, άδειος απο τον βασιλιά του, ποιός θέλει πρώτος να τον καταλάβει και να τον ξεπουλήσει ?

Ιδού όμως και το Ξίφος της Νέμεσης.

Ποιός πρώτος επιθυμεί να το αντιμετωπίσει?
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 13, 2007, 11:30:52
Αγαπητοί φίλοι,

μετά από έναν χρόνο επίπονου αγώνα, να αναστήσω το Amorc στην Ελλάδα, νιώθω, προδομένη, εξαπατημένη, και παντελώς ηλίθια, που ακολούθησα την εταιρεία Amorc όλα αυτά τα χρόνια.

Με μεγάλη μου λύπη ανακάλυψα ότι στην Εταιρεία Amorc, ο Ροδοσταυρισμός βρίσκεται σε έσχατη πτώση, και η Αλχημεία απέτυχε στο Amorc, μια και οι Αλχημιστές - Μέτοχοι της Εταιρείας, ασχολούνται πλέον με την παραγωγή χρυσού, μέσω των δωρεών και των συνδρομών, παρά με την μεταστοιχείωση του Ανθρώπου.

Επίσης με μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα ότι τα μέλη δεν έχουν κανένα παντελώς δικαίωμα στην εταιρεία Amorc, γι' αυτό καλύτερα θα πρέπει να λέγονται πελάτες.

Επίσης ανακάλυψα ότι χρησιμοποιήθηκα να υπογράψω, ως εθελοντής Διευθυντής της Εταιρείας Amorc στην Ελλάδα, έτσι ώστε μέσα από μια ύπουλη τροποποίηση του κανονισμού, τα 150,000 ευρώ, Ελληνικών δωρεών που είχαν διασωθεί από την προηγούμενη Ελληνική Διοίκηση, να περνούσαν πια στο Ύπατο Συμβούλιο, στους Αμερικάνους.

Αν και προσπάθησα να σώσω αυτά τα λεφτά για την Ελλάδα, δυστυχώς η ματαιοδοξία και η προδοσία δύο ατόμων, του Δασκάλου του προνάου «Παρθενών» στην Αθήνα, ενός μάλλιστα ιερομόναχου, και του άλλου υποψήφιου Διαχειριστή, (ο οποίος δεν ασχολήθηκε καθόλου με την Διαχείριση του Amorc) δυνάμωσαν την ισχύ του Sven Johansson, και βρήκε συμμάχους αυτούς τους δύο προδότες της πατρίδας μας, που δέχτηκαν να απορροφηθούν οι Ελληνικές Δωρεές από τους Αμερικάνους.

Επίσης ανακάλυψα, ότι για ένα χρόνο περίπου, έδωσα λεφτά και πολύτιμο χρόνο απλά για να αυξήσω, στην πραγματικότητα να διπλασιάσω, το πελατολόγιο του Amorc, αυθυποβεβλημένη, ότι δούλευα για ένα ιερό σκοπό.

Όσον αφορά τις διδασκαλίες πήρα αρκετές καλές πληροφορίες και κατανοήσεις, κατανόησα όμως επίσης, ότι το σύστημα διδασκαλίας έχει αρκετά λάθη, και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Παρότι όμως αποτάθηκα και στον Μεγάλο Διδάσκαλο, Sven Johansson, αλλά και στον ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡΑ  ;D Christian Bernard ρωτώντας μήπως υπάρχει καμία ερευνητική ομάδα, που να εξετάζει τις μονογραφίες, μου απάντησαν δογματικά ότι αυτά δεν αλλάζουν με τίποτα... (αν και ο Sven με ξεγέλασε αρχικά πως θα τα δούμε αργότερα γιατί δεν είχε χρόνο).  Επίσης τους ανάφερα πως στις διδασκαλίες γίνεται ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, αλλά δεν έδειξαν παντελώς κανένα ενδιαφέρον ούτε καν να το ερευνήσουν.

Θα τα αποκαλύψω όλα... καθώς και όλα τα σχόλια του Μεγάλου Διδασκάλου Sven Johansson, τα οποία καταπατάν τα ανθρώπινα δικαιώματα, και εκδηλώνουν εμφανής τάσεις, εκμετάλλευσης και χειραγώγησης των ανθρώπων.

ΚΑΛΩ, παλιά μέλη του Amorc, που αισθάνθηκαν εξαπατημένοι, και προδομένοι, να επικοινωνήσουν στο orfikos@gmail.com για να συγκεντρώσουμε στοιχεία, έτσι ώστε να καταγγείλουμε την εταιρεία Amorc, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μια και θεωρούμε πλέον πως όχι μόνο εξαπατά τον κόσμο, αλλά και φέρει στοιχεία επικίνδυνης σέκτας που ωθεί τους συμμετέχοντες, να γίνουν τυφλοί οπαδοί, με αντικοινωνικές τάσεις, καταχράται τα ανθρώπινα δικαιώματα, και προσβάλει την ελευθερία συνειδήσεως των ανθρώπων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ AMORC.  'Ετσι όπως το κατάντησαν, είναι μια καλοστημένη θρησκευτική Μπίσνα. 'Ισως κάποτε να υπήρχε ένα όραμα στο Amorc, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια, τα διεθνή και τα Ελλαδικά γεγονότα αποδεικνύουν την συνεχόμενη πτώση αυτής της εταιρείας, παγκόσμια...

Στην σημερινή της μορφή προσβάλει κάθε Ροδοσταυρικό ή Ανθρωπιστικό Ιδεώδες...

Το Ανιδιοτελής Ανθρωπιστικό μας Όραμα θα συνεχιστεί πλέον πέρα από την εταιρεία Amorc, και θα ενημερωθείτε σύντομα και για την νέα σελίδα μας, αλλά και για το έργο που θα ξεκινήσει…

Μαρίνα
Η παραλίγο συνένοχη Διαχειρίστρια  ;D
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 13, 2007, 14:15:51
Παράθεση
Δεν θεωρώ οτι εκανες σωστά που ανοίγεις ενα τέτοιο θέμα στην εμφανή περιοχή του φόρουμ. Σε τι ενδιαφέρουν τα μη μέλη τα εσωτερικά ενός τάγματος που υποτίθεται οτι εκπροσωπείς με μόνο στόχο να το διαβάλλεις?

Σωστή η ερώτηση της Try. Για ποιον λόγο κοινοποιείτε δημόσια ένα θέμα που αφορά το ίδιο το amorc και τα μέλη του; Τι θα κερδίσετε εσεις από αυτό;

Αν βεβαίως υπάρχουν αξιοποινες πράξεις εκμερους της διαχειρισης του, θα πρέπει να καταγγελθούν στην αστυνομία αλλά επιπλέον καλό είναι να τις δημοσιοποιησετε ωστε να αποφύγουν οι άνθρωποι να εμπλακούν σε τέτοιες οργανώσεις.

Αλλά η αλήθεια είναι οτι κομμάτι μπερδεύτηκα. Έχουμε απόσχιση; Δημιουργία καινούργιου τάγματος με επικεφαλης την Rose777;
Νομίζω οτι εφόσον δημόσια θίγετε πλέον το θέμα οφείλετε να μας δώσετε να καταλάβουμε τι παίζει και εμεις που έχουμε πλήρη μεσανυχτα.

Πειτε μου λοιπόν το amorc κλείνει; Η rose φτιάχνει νεο ταγμα με τα μέλη που μαζεψε;
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Ιουλίου 13, 2007, 15:36:31
Επιστολη 1η

Αγαπητοι Αδελφοι της ατραπου.

Οπως κατα το παρελθων προφυλάξαμε τους πραγματικους αναζητητες του ουρανιου sanctum, αποκαλυπτοντας τους υπαιτιους με αποδειξεις και δειχνοντας τις ουσιες, ετσι και τωρα εμεις η πραγματικη Millitia η οποια λειτουργει ανεξαρτητα απο το AMORC και καθε αλλο ροδοσταυρικο συλλογο, εμεις οι ορκισμενοι Ναιτες, προστατες των προσκυνητων, κατοικοι του εσωτατου δωματος, θα επέμβουμε να προφυλαξουμε και παλι τους αγνους και τιμιους συνεχιστες της εσωτερικης παραδοσης, ανεξαρτητα απο παπαδες, αυτοκρατορες και επιδοξους διδασκαλους, μαθητευομενους μαγους, οπαδους, κακομοιρηδες, λαοπλανους, δειθεν Ιωαννιτες και δυστυχως μοχθηρων υπανθρωπων με ψυχολογικα προβληματα και φασιστοειδων που καταφευγουν σε χωρους για επιβεβαιωση και για να ασκησουν ψυχολογικη βια πουλωντας θεο, πουλωντας οτι ιεροτερο κρυβει η φυση του Ανθρωπινου ειδους. Ως διδασκαλος βεβαιωνω, οτι οπως το πραξαμε στο παρελθον, ετσι αλλη μια φορα θα επεμβουμε, ανεξαρτητως χωρου και χρονου, μη μας αναζητησεται δεν υπαρχουμε, ειμαστε σε επαφη μονο με αυτους που πρεπει.

No nobis Domine, no nobis, sed nomini tue ta gloriam
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 13, 2007, 15:53:26
Αγαπητέ SERAPIS,

ευχαριστούμε για την πανέμορφη επιστολή σου, και εύχομαι οι Ιππότες του Ροδοσταυρισμού να ξεσηκωθούν μπροστά σε αυτήν την μάχη που δίνουμε να σώσουμε ότι ιερό, και άσπιλο έχει απομείνει στον Ροδοσταυρισμό...

Αγαπητέ El Morya,

δεν υπάρχει καμία πονηρή σκοπιμότητα... Απλά μέσα σε αυτό τον χρόνο που ανακατεύθηκα με την Διοίκηση του Τάγματος, εθελοντικά και ανιδιοτελώς, και δεν ήμουν ένα απλό μέλος, σοκαρίστηκα, με αυτά που είδα, και αναγκάστηκα πλέον να κάνω αυτήν την δημόσια επιστολή προς ενημέρωση όλων...

Παρά τις προσπάθειές μου, να εξαγνιστούν και να αλλάξουν κάποια πράγματα, δεν εισακούστηκα, και είδα τελικά ότι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το Amorc παγκοσμίως δεν ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο αλλά για το χρήμα... Αυτή είναι η δική μου κατανόηση και έχω ήδη αρκετά στοιχεία, για να υπάρξει και δικαστική καταγγελία, η οποία δρομολογείται σύντομα.

Είμαι ορκισμένη αγωνίστρια του Ανθρωπισμού, και του Ροδοσταυρισμού, και δεν μπορώ να αντέξω να δυσφημίζεται έτσι ο Ροδοσταυρισμός, και να καταντάει έτσι ο άνθρωπος... ένας πειθήνιος οπαδός... που ξεπουλάει πατρίδα και ιδεώδεις, για το όπιό του, τον διαλογισμό.

Είναι χρέος μου να μιλήσω εάν θέλω να λέγομαι έντιμος πολίτης αυτή της χώρας, και να αποκαλύπτω οποιονδήποτε είναι ενάντια στα συμφέροντά της.

Όσο αν θα δημιουργήσω νέο Ροδοσταυρικό Τάγμα, δεν το γνωρίζω ακόμα, το μέλλον θα δείξει... αν θα υπάρξει τέτοια ανάγκη.  Αν υπάρξουν άτομα που το ζητήσουνε φυσικά θα αναδυθεί κάτι καινούργιο, παντελώς ανιδιοτελές, χωρίς συνδρομές, και έχουμε όλες τις γνώσεις και την δυνατότητα να το πράξουμε…

Το μόνο που θα δημιουργηθεί άμεσα είναι μία νέα Ροδοσταυρική παρέα, για όσους θέλουν να απεμπλακούν από το Αμορκ και ζητούν να συνεχίσουν το Ροδοσταυρικό μονοπάτι... χωρίς συνδρομές ή δωρεές, απλά ένας χώρος πνευματικής ανταλλαγής απόψεων, που ίσως στο μέλλον να γεννήσει μία πραγματική Ροδοσταυρική Αδελφότητα, έτσι όπως την ονειρευόμαστε όλοι.... όπου κανένας δεν θα μας εξαπατά πια, μια και κανένας δεν θα χρηματίζεται.

Ελπίζω να σου έλυσα την απορία σου.
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 13, 2007, 16:55:26
Aγαπητή Rose777,

οι απαντήσεις σου με κάλυψαν πλήρως.

Παράθεση
δεν υπάρχει καμία πονηρή σκοπιμότητα... Απλά μέσα σε αυτό τον χρόνο που ανακατεύθηκα με την Διοίκηση του Τάγματος, εθελοντικά και ανιδιοτελώς, και δεν ήμουν ένα απλό μέλος, σοκαρίστηκα, με αυτά που είδα, και αναγκάστηκα πλέον να κάνω αυτήν την δημόσια επιστολή προς ενημέρωση όλων...

Νομίζω οτι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια κίνηση στον Ελληνικό χώρο του εσωτερισμού και γι αυτό σου αξίζουν συγχαρητήρια και κατανόηση. Αν και δηλώνεις πως αυτή η κίνηση είναι ανιδιοτελής και άλλα ηθικοπλαστικά που σου απέδωσε ο Ορφέας, θα μου επιτρέψεις να έχω τις επιφυλάξεις μου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η δημόσια επιστολή σου δεν λειτουργεί καθαρτικά όσο και προστατευτικά για την κοινωνία μας.
Εφόσον υπάρχουν αξιόποινες πράξεις νομίζω οτι το ερωτημα μου όσο και της Τry, απαντήθηκε, αφού η παρανομία ή και η προδοσία της χώρας δεν αφορουν μόνο τα μέλη του amorc αλλά όλους μας.

Παράθεση
Αυτή είναι η δική μου κατανόηση και έχω ήδη αρκετά στοιχεία, για να υπάρξει και δικαστική καταγγελία, η οποία δρομολογείται σύντομα.

Χαίρομαι πολύ για το θάρρος σου να μπεις σε τέτοιες διαδικασίες που πολλές φορές έχουν καταστρεπτικές συνέπειες.Όπως είπα και πριν αναμένω την ολοκλήρωση της παρουσίασης των στοιχείων που υποσχέθηκε ο Ορφέας.

Να είστε καλά όλοι.
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Avaris στις Ιουλίου 13, 2007, 18:23:54
Παράθεση
Δεν θεωρώ οτι εκανες σωστά που ανοίγεις ενα τέτοιο θέμα στην εμφανή περιοχή του φόρουμ. Σε τι ενδιαφέρουν τα μη μέλη τα εσωτερικά ενός τάγματος που υποτίθεται οτι εκπροσωπείς με μόνο στόχο να το διαβάλλεις?

Σωστή η ερώτηση της Try. Για ποιον λόγο κοινοποιείτε δημόσια ένα θέμα που αφορά το ίδιο το amorc και τα μέλη του; Τι θα κερδίσετε εσεις από αυτό;

Αν βεβαίως υπάρχουν αξιοποινες πράξεις εκμερους της διαχειρισης του, θα πρέπει να καταγγελθούν στην αστυνομία αλλά επιπλέον καλό είναι να τις δημοσιοποιησετε ωστε να αποφύγουν οι άνθρωποι να εμπλακούν σε τέτοιες οργανώσεις.

Αλλά η αλήθεια είναι οτι κομμάτι μπερδεύτηκα. Έχουμε απόσχιση; Δημιουργία καινούργιου τάγματος με επικεφαλης την Rose777;
Νομίζω οτι εφόσον δημόσια θίγετε πλέον το θέμα οφείλετε να μας δώσετε να καταλάβουμε τι παίζει και εμεις που έχουμε πλήρη μεσανυχτα.

Πειτε μου λοιπόν το amorc κλείνει; Η rose φτιάχνει νεο ταγμα με τα μέλη που μαζεψε;


Φίλε El Morya,

η μέχρι πρότινος Ηγεσία του Amorc Ελλάδος είχε το θάρρος να κάνει κάτι άκρως δημιουργικό.

Την ίδρυση αυτού του Forum. Κάτι που όπως ξέρεις καλά, κανένας άλλος Οργανισμός Εσωτερισμού ή Τάγμα στην Ελλάδα δεν έχει τολμήσει.

Μόνο που η ουσία που ήθελε να δώσει σε αυτό το forum ήταν ένα άρωμα "εξέλιξης" και όχι δογματισμού και στασιμότητας.

Αυτό "ενόχλησε". Ποιούς ενόχλησε? Τους χαμαιρπείς συκοφάντες της μέχρι πρότινος Ηγεσίας του Amorc.

Και απο εκεί ξεκίνησαν όλα. Γιατί το forum έχει "δύναμη". Και το πνεύμα αυτού του forum δημιουργεί ελεύθερους Ερευνητές, Ζηλωτές και Οδοιπόρους της Ατραπού και όχι πιόνια Δογματιστών.

Επέμειναν να "αλλάξει ρότα" αυτό το forum με "αιχμές" δεξιά κι αριστερά, το απαίτησαν, "εισέβαλλαν" εντός του forum με αδίστακτους εγκάθετους της φάρας τους, με σκοπό να αλλάξουν με το έτσι θέλω την ουσία του (παντοιοτρόπως και ανηθίκως) και όταν δεν τους "έκατσε", τότε κατέφυγαν στις "πισώπλατες μαχαιριές" προς την ηγεσία.

Αυτό που φοβούνταν και φοβούνται, είναι πως αυτό το forum έγινε το Βήμα επικοινωνίας και επαφής των όπου γης Ελλήνων  Ροδοσταύρων (αλλά και μη). Ότι δημιουργούνταν σταθερά μέρα με τη μέρα ένα ισχυρό Κοινό του Amorc. Αποτελούμενο απο Ροδόσταυρους και μη.

Αυτή την στιγμή λοιπόν, το "δημόσιο ξεγύμνωμα της λεπίδας" που παρατηρείς απο μέρους μερικών απο εμάς, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προειδοποίηση προς τους επίδοξους μνηστήρες του "κενού πλέον θώκου του Amorc" (και κυρίως προς κάθε "αήθη" επίδοξο μνηστήρα) πως "απέναντί τους θα έχουν πλέον και πάντα την "αμείλικτη δημόσια Σπάθη" αυτού του επικοινωνιακά ισχυρού πλέον forum που θα ξεμπροστιάζει κάθε τους "απρέπεια".

Έτσι, για να τους κοπεί η όρεξη πως θα μπορούν πλέον "ατιμώρητα" να "εκμεταλλεύονται καταστάσεις" και να καταστρέφουν οτιδήποτε όμορφο και αγνό.

Βλέπεις φίλε μου, εκτός απο την "ήπια" και "στωϊκή πλευρά" της Ατραπού, υπάρχει και η "Γκεβούρα".

Για το αν βρίσκεται εν εξελίξει η ίδρυση νέου Τάγματος, σου απάντησε ήδη η Rose - Μαρίνα. Το Forum θα εξακολουθήσει να δρα δριμύτερο και ισχυρότερο στα πλαίσια μιας Ροδοσταυρικής Παρέας. Σύντομα δε και κάτω απο άλλο όνομα αντ' αυτού του Amorc.


Όσον αφορά στην Try, μην μπλέκεις φίλε μου τα ειλικρινή, καθαρά και εύλογα ερωτήματά σου με τα δικά της.

Έχει ήδη επιλέξει πλευρά και έχει αναλάβει συνήγορος του Διαβόλου. Αναρωτιέμαι μόνον εαν συνειδητοποιεί τι κάνει.....

Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 13, 2007, 18:55:14
Αγαπητοί φίλοι,

η αλήθεια είναι πως επειδή η Διεθνής ηγεσία δεν μπορεί να ΕΛΕΓΞΕΙ την πληροφορία που διακινείται μέσα από το Φόρουμ Συζητήσεών μας, ο Sven μας ενημέρωσε πως επιθυμεί να κλείσει. 

Φυσικά ο Ροδοσταυρισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς Ελευθερία Πνεύματος, αλλά για μια άλλη φορά αποδεικνύεται ότι η Διεθνής Ηγεσία του Amorc, δεν ενδιαφέρεται για την εξέλιξη του ανθρώπου, αλλά για το παραδάκι των δωρεών και των συνδρομών.

Αιτία για την ανησυχία του Sven, ήταν ο Διδάσκαλος του Προνάου "Παρθενών", ο οποίος μας συκοφάντησε ότι οι συζητήσεις μας, δυσφημούσανε το Amorc. 

Ενημερώνουμε πως εξαιτίας αυτού του φόρουμ, γράφτηκαν τουλάχιστον 20 μέλη, και απέκτησε το Amorc καλή φήμη. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να συζητήσουμε με πολλούς αξιόλογους νέους φίλους του Ροδοσταυρισμού ή γενικά του Εσωτερισμού εκτός Amorc, μια και για πρώτη φορά ένα Εσωτερικό Τάγμα στην Ελλάδα, άνοιξε τις πύλες του, διαδικτυακά, στο κοινό.

Η προσπάθειά μας, ήταν η ανοιχτή συνάντηση ομοϊδεατών σε θέματα Ροδοσταυρισμού και γενικού εσωτερισμού, με στόχο να κερδίσουμε μοιράζοντας τις απόψεις και τις εμπειρίες μας, να ελαχιστοποιηθεί ο φόβος σε σχέση με τα εσωτερικά τάγματα, και να γνωρίσει η κοινωνία μας τι είναι το κίνημα του Ροδοσταυρισμού.

Το φόρουμ μας θα μεταφερθεί σύντομα σε νέο ιστοχώρο, για Ελεύθερους, Άφοβους, Σκεπτόμενους Ανθρώπους.



Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Eleni στις Ιουλίου 13, 2007, 21:19:21
Αβαρις σε παρακαλώ να μιλάς μόνο για τον εαυτό σου. Δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα για μένα , δεν ξέρεις καν πως είμαι....και το πιο σίγουρο δεν εχεις ιδέα τι σκέφτομαι [ και κανείς άλλος].
Σχετικά με το << συνήγορος του διαβόλου>> είναι για γέλια.....σου εχω ξαναπεί να φρενάρεις λίγο την φαντασία σου και να σταματήσεις να βλέπεις παντού ''πνεύματα'', '' μάχες'' ''ιππότες'' κλπ κλπ.

Τα υπόλοιπα θα σου τα στείλω σε μέιλ μια και παραμένω της αρχής << τα εν οίκω, μη εν δήμω>> αφού εσύ δεν μπήκες στο κόπο να αναρωτηθείς ποτέ τίποτα .....

τα λέμε ...που έλεγε και ένα φιλαράκι μου ....που πολύ μου λείπει τελικά....
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Eleni στις Ιουλίου 13, 2007, 21:23:23
Παράθεση
Ως διδασκαλος βεβαιωνω, οτι οπως το πραξαμε στο παρελθον, ετσι αλλη μια φορα θα επεμβουμε, ανεξαρτητως χωρου και χρονου, μη μας αναζητησεται δεν υπαρχουμε, ειμαστε σε επαφη μονο με αυτους που πρεπει.

No nobis Domine, no nobis, sed nomini tue ta gloriam

Ασε φίλε....καλύτερα να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας ...ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου.....
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουλίου 14, 2007, 00:29:33
Αγαπητή Try

Όσα έγραψε ο Ορφέας δεν έχουν να κάνουν με προσωπικές αναζητήσεις, αλλά με τη διαφθορά.  Αντιζηλίες και πισώπλατα μαχαιρώματα αξιωματούχων συμβαίνουν καθημερινά σε κόμματα, εταιρίες και κάθε είδους οργανισμούς όπου υπάρχουν απλοί ανεκπαίδευτοι άνθρωποι.  Δε μας εκπλήσσει που συμβαίνουν και σε μυστικιστικές οργανώσεις.  Αυτά πράγματι είναι ενδοοικογενειακά και προκαλούν βαρεμάρα σε κάποιον από έξω.

Εφ’ όσον όμως υπάρχουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, τα παρακάτω ξεπερνούνε τα όρια του amorc.  Έχουν να κάνουν με εξαπάτηση απλών ανθρώπων, ιδεολόγων.  Πρέπει να υπάρχει δημοσιοποίηση και ενημέρωση. 
Όργια, ατασθαλίες, πράξεις που εξανέμισαν την τεράστια περιουσία από δωρεές της Ελληνικής δικαιοδοσίας, παρότι καταγγέλθηκαν και αποχώρησε μεγάλος αριθμός ατόμων, αρχίζοντας και οικονομικός και όχι μόνον έλεγχος από ελεγκτές του παγκόσμιου AMORC,
……………….
Θα τα αναπτύξουμε όμως αναλυτικά στη συνέχεια, για το οικονομικό σκάνδαλο που προέκυψε και για τα μύρια ερωτηματικά που προέκυψαν για τους ηγέτες του Τάγματος, καθώς εξανεμίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια (σε δραχμές) ή πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ.
………………………
ο Βίκος και η κλίκα των παλιών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ανερυθρίαστα μας αποκάλυψαν ότι σύσσωμοι θα στείλουν επιστολή στον Σβεν και θα δηλώνουν ότι δεν έχουν καμμιά αξίωση για την περιουσία
………………………….
Τώρα η αντιπαράθεση θα κλιμακωθεί και οι φυσικοί υπεύθυνοι, θα επιδιωχθεί να ξεμπροστιαστούν,
ειδικά ο αγώνας για την διάσωση των όσων τα παλιά μέλη-που έχουν φύγει απηυδισμένα- έχουν προσφέρει οικονομικά, για να παραμείνουν για ανθρωπιστική χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Ειδικά εμάς τους εσωτεριστές, ασχέτως τάγματος και οργάνωσης, μας ενδιαφέρουν άμεσα τα παρακάτω, αν αποδειχτούνε αλήθεια.
Με μεγάλη μου λύπη ανακάλυψα ότι στην Εταιρεία Amorc, ο Ροδοσταυρισμός βρίσκεται σε έσχατη πτώση, και η Αλχημεία απέτυχε στο Amorc, μια και οι Αλχημιστές - Μέτοχοι της Εταιρείας, ασχολούνται πλέον με την παραγωγή χρυσού, μέσω των δωρεών και των συνδρομών, παρά με την μεταστοιχείωση του Ανθρώπου.
……….
Όσον αφορά τις διδασκαλίες πήρα αρκετές καλές πληροφορίες και κατανοήσεις, κατανόησα όμως επίσης, ότι το σύστημα διδασκαλίας έχει αρκετά λάθη, και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.
……………….
ρωτώντας μήπως υπάρχει καμία ερευνητική ομάδα, που να εξετάζει τις μονογραφίες, μου απάντησαν δογματικά ότι αυτά δεν αλλάζουν με τίποτα... (αν και ο Sven με ξεγέλασε αρχικά πως θα τα δούμε αργότερα γιατί δεν είχε χρόνο).  Επίσης τους ανάφερα πως στις διδασκαλίες γίνεται ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, αλλά δεν έδειξαν παντελώς κανένα ενδιαφέρον ούτε καν να το ερευνήσουν.

Αυτό είναι ενδοοικογενειακό?  Το ότι τα Σκόπια αυτοαποκαλούνται «Μακεδονία» είναι ενδοοικογενειακό μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων?  Κακώς η Ελλάδα το καταγγέλει παγκόσμια?

Αν πράγματι υπάρχουν στοιχεία που δικαιολογούνε μία δίκη, τότε σίγουρα δεν είναι ενδοοικογενειακά.  Αφορούνε τον ποινικό κώδικα και θα καταλογιστούνε ευθύνες.
ΚΑΛΩ, παλιά μέλη του Amorc, που αισθάνθηκαν εξαπατημένοι, και προδομένοι, να επικοινωνήσουν στο orfikos@gmail.com για να συγκεντρώσουμε στοιχεία, έτσι ώστε να καταγγείλουμε την εταιρεία Amorc, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μια και θεωρούμε πλέον πως όχι μόνο εξαπατά τον κόσμο, αλλά και φέρει στοιχεία επικίνδυνης σέκτας που ωθεί τους συμμετέχοντες, να γίνουν τυφλοί οπαδοί, με αντικοινωνικές τάσεις, καταχράται τα ανθρώπινα δικαιώματα, και προσβάλει την ελευθερία συνειδήσεως των ανθρώπων.

δεν αντιλαμβάνομαι καν γιατί θα πρέπει ο φοιτητής ενός πανεπιστημίου να νοιάζεται για την ζωή του καθηγητή του η την οικονομική του κατάσταση.....μήπως μαζί θα ζήσουνε η μαζί θα '' φύγουν?
Το τι κάνει ο καθηγητής με τα οικονομικά του, την ιδιωτική ή ερωτική του ζωή είναι καθαρά δικό του θέμα και θα ήταν ανήθικο να ασχοληθεί κάποιος άλλος.  Αν όμως καθηγητής απαιτεί «φακελάκι» ή ερωτικές παραχωρήσεις από μία φοιτήτρια για να την περάσει σε κάποιο μάθημα, τότε είναι ευθύνη του καθενός να το καταγγείλει δημόσια και να τον στείλει στη δικαιοσύνη.
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 14, 2007, 01:37:34
Καλημέρα σε όλους.
Ορφέα για το τι έγινε και δεν εγινε στο παρελθόν δεν μπορω να εκφέρω καμία γνώμη διότι δεν γνωρίζω ουτε τα πρόσωπα ούτε τα πράγματα.
Για αυτό που γίνεται όμως αυτή την στιγμή, είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω.

Δεν θεωρώ οτι εκανες σωστά που ανοίγεις ενα τέτοιο θέμα στην εμφανή περιοχή του φόρουμ. Σε τι ενδιαφέρουν τα μη μέλη τα εσωτερικά ενός τάγματος που υποτίθεται οτι εκπροσωπείς με μόνο στόχο να το διαβάλλεις?


Αδελφή μου, εκστομίζεις βαριά κουβέντα, γράφοντας ότι έχω στόχο να το διαβάλλω. Με έτοιμη ετυμηγορία που δηλώνει προκατάληψη, δεν νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να θέτουμε ερωτήσεις.

Τέλος πάντων....

Θεωρείς ότι δεν έκανα καλά ανοίγοντας ένα τέτοιο θέμα ανοιχτά, γιατί αναρωτιέσαι σε τι ενδιέφεραν σε μη μέλη τα εσωτερικά ενός τάγματος.

Αν και θα διαφανεί το γιατί τα όσα θα αποκαλυφθούν δεν αφορούν μόνον τα μέλη και θάταν χρίσιμο να περιμένεις να κρίνεις μόνη σου, προτρέχω λίγο για να βοηθήσω λίγο στη λύση των αποριών σου.

1. Τα θέματα που θα αναλυθούν, αφορούν πολύ περισσότερο παλαιούς πελάτες του AMORC που έχουν αποκοπεί πλέον,
άρα για νάχουν πρόσβαση, οφείλαμε να τα παραθέσουμε ανοιχτά. Ειδικά μάλλιστα για το οικονομικό θέμα, τα χρήματα που απέμειναν, είναι προϊόν γενναιόδωρων προσφορών που τα στερήθηκαν για να βοηθήσουν σε ένα γλυκό όνειρο, το οποίο σπεδείχθη δυστυχώς εφιάλτης, προϊόν προσφορών των καλοπροαίρετων από την Αθήνα, αυτών που απηυδισμένοι από το AMORC βρίσκονται πλέον στα σπίτια τους.
Οι "άλλοι" παλαιοί, αυτοί της Θεσσαλονίκης, όπως και ο παπάς της Αθήνας, που δεν έχουν δώσει ούτε δραχμή επιπλέον, με ελαφρά την καρδιά δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι, "τι και αν τα πάρουν όλα οι αμερικάνοι, τι μας νοιάζει εμάς, εμείς ας έχουμε τις συγκλίσεις μας και ας πάει να πνιγεί ο κόσμος όλος".

Ρώτησε καλή μου τον γηραιότερο του προνάου σας να σου πεί τί θυσίες υπέστη για να στήσουν την Αθήνα τον παλαιό καιρό και μετά κρίνε.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην ενημερώσουμε όλους αυτούς που δώσαν και το αίμα τους για ένα όραμα που κάποιοι εγκληματικά γκρέμισαν, πληγώνοντας, σκοτώνοντας ουσιαστικά την εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους, νεκρώνοντας την πίστη τους, δηλητηριάζοντας την ψυχή τους.

2. Όταν γίνονται γεγονότα που βλάπτουν τα συμφέροντα ευρύτερων ομάδων ανθρώπων
και στην προκειμένη περίπτωση βλάπτονται συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας,
επιτακτικό καθήκον του καθενός που αντιλαμβάνεται να ροκανίζεται δεξιοτεχνικά μια ολόκληρη περιουσία
και τα εναπομείναντα κομάτια να μας απειλούν ότι θα τα απορροφήσουν οι Αμερικάνοι,
τα εναπομείναντα κομμάτια που είναι δωρεές Ελλήνων πολιτών,
έ, όχι, δεν είναι θέμα ενδοοικογενειακό, αλλά αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

3. Και για να μη μείνουμε μόνο στα οικονομικά σκάνδαλα -γιατί κάποιοι θεώρησαν ότι μόνον εκεί περιορίζονται τα κακώς κείμενα- ας υπενθυμίσουμε το οικτρό γεγονός της δημιουργίας απάτριδων και πολλάκις εναντιούμενων στην πατρίδα, οπαδών του AMORC, ας υπενθυμίσουμε την οικτρή παραχάραξη της ιστορίας μας, που θα εκθέσουμε στη συνέχεια με θέματα μέσα από τις μονογραφίες που επιστημονικά είναι παντελώς διαστρεβλωμένα, ας υπενθυμίσουμε τις απατηλές υποσχέσεις πολλών εσωτερικών μυνημάτων, που ενσταλάζουν πλανερές προσδοκίες στους νεόφυτους -θα παραθέσουμε λαμπρά μαργαριτάρια- ας υπενθυμίσουμε την προαγωγή της παγκοσμιοποίησης της ανθρωπότητας και της υπαγωγής της σε μιά θρησκεία- βλέπετε είναι υμνητές και ζηλωτές του βάρβαρου έργου του δυνάστη Ακενατόν-
για όλα αυτά και όλα αυτά και πολλά ακόμα,
δεν αφορούν μόνον τα άτομα "της οικογένειας" αλλά κάθε καλοπροαίρετο αναζητητή και κάθε πολίτη, κάθε κοινωνία, κάθε πατρίδα.



Αυτές οι συζητήσεις δεν νομίζω οτι γίνονται μεσα σε φόρουμς, ούτε με την μορφή της κριτικής και του εμπλεκόμενου συναισθήματος.



Αγαπητή μου, αυτές οι συζητήσεις, όπου και να γίνονται, πάντα θα ακούμε ότι δεν είναι ο κατάλληλος τόπος.
Γιατί απλά, κανείς κατά κανόνα δεν θέλει να γίνονται....

Ξέρω ότι αποσπούμε πολλούς από την μακαριότητα του ωχαδερφισμού του,
ξέρω ότι ενοχλούμε πολλούς από την νιρβάνα των "εμείς θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα μωρέ;"
Ξέρω ότι ταράζουμε την ηρεμία της καθημερινότητας με συμβάντα που κανένας δεν θέλει να συμβαίνουν,
ξέρω ότι είμαστε η αιτία να χάνουν κάποιοι τον ύπνο τους.

Για κάποια πράγματα όμως, δεν μας επιτρέπει η συνείδησή μας να στρουθοκαμηλίσουμε....
Συγχωρέστε μας που σας χαλάμε την ησυχία και κινδυνεύετε να σας ξυπνήσουμε....


Εκτός αυτού η αναζήτηση είναι μοναχική υπόθεση και στις ημερες μας όλα λειτουργούν σαν σχολές οπου δίνονται τα εφόδια γαι την προσωπική ανάπτυξη του καθενός όπως αυτός νομίζει....ας προσγειωθούμε .....
Δεν βλέπω γιατί εγω θα πρέπει να ανακατέψω τις διδασκαλίες που διαβάζω στις μονογραφίες με τα οικόπεδα και με τα ερωτικά του καθενός..... δεν αντιλαμβάνομαι καν γιατί θα πρέπει ο φοιτητής ενός πανεπιστημίου να νοιάζεται για την ζωή του καθηγητή του η την οικονομική του κατάσταση.....μήπως μαζί θα ζήσουνε η μαζί θα '' φύγουν?

Για τον απλό λόγο καλή μου, γιατί στην ύλη βρίσκονται τα έργα των αληθινών και ψεύτικων διδασκάλων.
Και από τα έργα της αναγνωρίζεται η δασκαλία, η ομάδα, η αδελφότητα, η εσωτερική σχολή.
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Avaris στις Ιουλίου 14, 2007, 09:52:22

Μέχρι τώρα γίνεται λόγος κυρίως για τους δύο "εμφανείς" πρωταγωνιστές αυτής της δυσώδους συμπεριφοράς.

Άραγε, ο/η "ενορχηστρωτής" αυτής της κατάστασης, αυτός/ή που τους "βοήθησε καθοριστικά" να "κουρδιστούν" τόσο όσο χρειάστηκε για να κάνουν ότι άνομο και άτιμο έκαναν, πόσο "ικανός/ή" και "αδίστακτος/η"  ραδιούργος νομίζει πως είναι άραγε ώστε να κάνει ότι βδελυρό έκανε και να κατορθώσει να παραμείνει στην "αφάνεια" και στο "απυρόβλητο"?

Βέβαια, ποντάρει στο ότι όταν "καούν" οι δύο "εμφανείς" πρωταγωνιστές αυτής της ατιμίας, θα μείνει "μόνος/η" καθαρός/ή για να "επωφεληθεί παντοιοτρόπως" απο την "νέα κατάσταση".

Αλλά δεν θα του/της βγει το "Σχέδιο"....

Όσο και να βάζει αφελείς καλοθελητές να βγαίνουν δημόσια εδώ μέσα και να αποκαλούν ως "απλή φαντασία" όλη αυτή την ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ οργιώδη κατάσταση που αποκαλύπτεται σωρηδόν.....

Αλλά όπως κάθε "Υπόγειο υπόλλειμα ανθρωποειδούς" δεν έχει το θάρρος να βγει στην επιφάνεια....

Προτιμάει τα νοσηρά σκοτάδια του παρασκηνίου.....

Έρχεται ώρα όμως που ακόμη και αυτά τα δηλητηριώδη φίδια πεθαίνουν απο το ίδιο το δηλητήριό τους μια μέρα....

Καλόπιοτο....



Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 14, 2007, 12:56:02
Νομίζω οτι ορθά το έθεσα ως εμφύλιο πόλεμο (αλλού). Απλά δεν ξέρω αν στους εμφύλιους υπάρχουν νικητές.
Προτατεψτε τα μέλη σας,κάντε όμως και το καθήκον σας.
Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Avaris στις Ιουλίου 14, 2007, 13:13:24
Νομίζω οτι ορθά το έθεσα ως εμφύλιο πόλεμο (αλλού). Απλά δεν ξέρω αν στους εμφύλιους υπάρχουν νικητές.
Προτατεψτε τα μέλη σας,κάντε όμως και το καθήκον σας.


Θυμάμαι κάποιον που όταν τον ρώτησαν τι έκανε την  περίοδο της Χούντας, αυτός απάντησε απλά : "...μα εγώ διάβαζα, δεν ήξερα ότι συνέβαιναν τέτοια αισχρά πράγματα έξω..."...

Αυτό ονομάζεται "βγάζω την ουρά μου απέξω"....

Εαν κάποια μέλη του Amorc θέλουν να διάγουν τον ύπνο του δικαίου και απλώς να συνεχίσουν να διαβάζουν τις έγγραφες διδασκαλίες τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για την καταστροφή που συντελείται γύρω τους, τους εύχομαι καλόν ύπνο.

Δεν υπάρχει τίποτε απο αυτούς να προστατευθεί, εφόσον με την στάση τους (έλλειψη "Διάκρισης" και επιλογή της "Μη δράσης") γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε ένα έγκλημα.

Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Eleni στις Ιουλίου 14, 2007, 13:53:41
Αδελφοί, φίλοι, επισκέπτες κλπ προσωπικά ξεκαθαρίζω την θέση μου τελεσίδικα αφού αυτη την υποχρέωση νιώθω πρός εμένα και μόνο.
Ο μόνος στόχος που εχω στα πλάισια του εσωτερισμού είναι η προσωπική μου εξέλιξη. Το πως και αν θα γίνει αυτό , θα εξαρτηθεί  αποκλειστικά στις δικές μου προσπάθειες είτε αυτές σχετίζονται με την γνώση, είτε με την ψυχική μου ανάπτυξη, είτε με την προσέγγιση μου στο Θείο παράγοντα, αν αυτός κρίνει οτι υπάρχει λόγος να γίνει.
Θεωρώ οτι η συναναστροφή μου με τους άλλους συνανθρώπους μας, με βοηθάει αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζομαι ταύτιση, εξάρτηση, ιεραρχίες και όλα τα συναφή. Ο ύψιστος με εφοδίασε και εμένα, οπως κι όλους μας με τα απαραίτητα για να επιβιώσω και μέχρι τώρα στα 40 μου χρόνια δεν εχω παράπονο....
Δεν επιθυμώ να σώσω τον κόσμο, ιδίως απο την στιγμή που γνωρίζω με πλήρη βεβαιότητα οτι ούτε εγώ είμαι τέλεια για να τελειοποιήσω τους άλλους , ούτε και υπάρχει τουλάγχιστον στο παρατηρούμενο επίπεδο, μια αντικειμενική και καθολική αλήθεια.
Τόσες είναι οι αλήθειες όσοι και εμείς και ο καθένας θα εχει τόσα και άλλα τόσα επιχειρήματα για να πείσει, να αντιπαρατεθεί, να εξυψώσει το εγώ του , να κάνει την δουλειά του και άλλους λόγους....όσοι πάλι είμαστε εμείς...
Εκτός των άλλων, εχω και άλλα εξ ίσου σημαντικά για μένα πράγματα να ασχοληθώ πέραν όλων αυτών.
Δεν χρωστάω και δεν μου χρωστάει κανείς απολύτως τίποτα. Σε οτι μου εχει δοθεί ως τώρα, εχω πληρώσει στο αντίτιμο που μπορούσα και που ο καθένας ζητούσε, καθώς επίσης και έλαβα ακριβως οτι ζητούσα...και μάλιστα χωρίς την χρήση καμίας τεχνικής....
Η νύχτα που πέρασε πήρε μαζί της ολα όσα ζήτησα να φύγουν.....
Θα συνεχίσω με το δικό μου τρόπο και σύστημα ...που ισως να είναι '' λάθος'' , ισως ''διαφορετικό'' αλλά θα είναι δικό μου και μόνο...όπως και ο Θεός της καρδιάς μου ...που τόσο όμορφα τον αναφέρει το τάγμα.

Καλή συνέχεια .
Ευχομαι ο Θεός όλων μας να μας δώσει αυτό που πρέπει και που εχουμε ανάγκη.
Ειλικρινά και αδελφικά...[οχι επειδή είναι έτσι, αλλά επειδή αυτό αισθάνομαι]΄.

Τίτλος: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουλίου 14, 2007, 19:33:01
Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με τη φίλη Try.  Είμαι πολύ μικρός και αδύναμος για να σώσω τον κόσμο.  Σχεδόν όλες μου οι δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στο να αναπτύξω και να βελτιώσω τον εαυτό μου.  Είμαι πολύ πιο δυνατός από τότε που άρχισα.  Αλλά είμαι ακόμα ένα παιδί, ίσως έφηβος. 

Καταστάσεις σαν αυτή είναι περίπλοκες.  Χρειάζεται ορθή, αμερόληπτη κρίση για να ζυγίσεις την κατάσταση.  Χρειάζεται αποφασιστικότητα και θάρρος για να ενεργήσεις.  Χρειάζεται αλτρουισμός για να παλέψεις για το συμφέρον του συνόλου. 

Ίσως να μπορώ να βοηθήσω σε ένα απειροελάχιστο κλάσμα.  Ανάλογης της δύναμης ενός έφηβου.

Σίγουρα όταν ενηλικιωθώ θα έχω πια τη δύναμη αλλά και την ευθύνη να αλλάξω τον κόσμο.

Ο καθένας όσο μπορεί.  Ο καθένας στο επίπεδό της εξέλιξής του.
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 15, 2007, 11:23:46
Ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή πρώτα, στην ιστορία της ίδρυσης και της συνέχειας του AMORC στην Ελλάδα....

1. Δυνάμει του από 9.3.1982 ιδιωτικού συμφωνητικού (που δημοσιεύτηκε νόμιμα την 10.3.1982 με αύξ. αριθμ. 4728 στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών), η Ουρανία Μαρούλη και ο Τριαντάφυλλος Γκοτζαμάνης με 50% έκαστος εταίρος, ίδρυσαν αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με διακριτικό τίτλο "ΤΟ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΟ ΤΑΓΜΑ" .

2. Ακολούθησε πληθώρα τροποποιήσεων με σημαντικές ή μη σημαντικές αλλαγές, την 27.4.1982, την 7.10.1982, την 14.5.1984, την 26.5.1986,

έως ότου,  δυνάμει του από 12.1.1988 ιδιωτικού συμφωνητικού (που δημοσιεύτηκε νόμιμα την 15.1.1988 με αύξ. αριθμ. 1532 στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών) συμφωνήθηκε η εκχώρηση και μεταβίβαση των ποσοστών των εταίρων Ουρανίας Μαρούλη και Τριαντάφυλλου Κοτζαμάνη ως εξής: Η Ουρανία Μαρούλη εκχώρησε και μεταβίβασε το 50% στην εδρεύουσα στην Καλιφόρνια εταιρία με την επωνυμία "SUPREME GRAND LODGE AMORC, INC."

Ο Τριαντάφυλλος Κοτζαμάνης εκχώρησε και μεταβίβασε προς την παραπάνω εδρεύουσα στην Καλιφόρνια εταιρία ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) της εταιρικής του μερίδας (του 50% του συνόλου), με όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό, προς το Σπυρίδωνα Τσιλιμπάρη ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) της εταιρικής του μερίδας με όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό, προς το Γεώργιο Μαυρογιάννη ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) της εταιρικής του μερίδας με όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό, και προς το Νικόλαο Παπαδάκη ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) της εταιρικής του μερίδας με όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό.

Έτσι, μετά τις παραπάνω εκχωρήσεις και μεταβιβάσεις εταιρικών μεριδίων οι εταίροι της Εταιρίας είχαν ως εξής: Η εδρεύουσα στην Καλιφόρνια εταιρία "SUPREME GRAND LODGE AMORC, INC." (γνωστή και ως "THE SUPREME GRAND LODGE OF THE ANCIENT AND MYSTICAL ORDER ROSAE CRUCIS") με ποσοστό συμμετοχής 85% επί του εταιρικού κεφαλαίου και των λοιπών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή, ο Σπυρίδων Τσιλιμπάρης με ποσοστό συμμετοχής 5% επί του εταιρικού κεφαλαίου και των λοιπών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή, ο Γεώργιος Μαυρογιάννης με ποσοστό συμμετοχής 5% επί του εταιρικού κεφαλαίου και των λοιπών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή και ο Νικόλαος Παπαδάκης με ποσοστό συμμετοχής 5% επί του εταιρικού κεφαλαίου και των λοιπών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή. Επίσης, ορίστηκαν διαχειριστές και εκπρόσωποι της Εταιρίας οι Γεώργιος Μαυρογιάννης, Νικόλαος Παπαδάκης και Ροζίνα Αρμάου.

Ακολούθησαν και άλλες τροποποιήσεις, όπως την 30.9.1988 , την 10.10.1992, την 28.11.1995, την 8.3.2000,
την 6.3.2001, την 14.2.2002, την 3.12.2002 και τέλος την 25.2.2003, όπου δυνάμει του από 25.2.2003 ιδιωτικού συμφωνητικού (που δημοσιεύτηκε νόμιμα την 26.2.2003 με αύξ. αριθμ. 2780 στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών) μεταφέρθηκε η έδρα της Εταιρίας στο Δήμο Αθηναίων και επί της οδού Ολύνθου 6.

Β. Με το παρόν τροποποιείται και κωδικοποιείται το καταστατικό της Εταιρίας, το οποίο εφεξής θα έχει ως ακολούθως: ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ "ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΜΟΡΚ εις ΕΛΛΑΔΑ".

1. H Εταιρία είναι αστική, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα ΑΚ 741 επ., και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

2. Η Εταιρία είναι μέλος της οργάνωσης του Αρχαίου και Μυστικιστικού Ροδοσταυρικού Τάγματος, ενός διεθνούς τάγματος με σκοπό την καλλιέργεια διεθνούς κατανόησης μέσω των Ροδοσταυρικών πρακτικών και αρχών. Επικεφαλής του Τάγματος βρίσκεται η Ύπατη Μεγάλη Στοά αυτού, δηλαδή η εδρεύουσα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ κοινωφελής και μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία "THE SUPREME GRAND LODGE OF THE ANCIENT AND MYSTICAL ORDER ROSAE CRUCIS" (στο εξής “SUPREME GRAND LODGE”).

3. Έδρα της Εταιρίας είναι ο Δήμος Αθηναίων και επί της οδού Ολύνθου 6.

4. Η επωνυμία της Εταιρίας έχει ως ακολούθως: "ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΜΟΡΚ εις ΕΛΛΑΔΑ". Για την ανάληψη υποχρεώσεων για λογαριασμό της Εταιρίας απαιτείται η υπογραφή των διαχειριστών υπό την εταιρική επωνυμία. Διακριτικός τίτλος της Εταιρίας είναι επίσης οι λέξεις: "ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΟ ΤΑΓΜΑ-ΑΜΟΡΚ" ή απλώς "ΑΜΟΡΚ", που χρησιμοποιείται στις συναλλαγές της Εταιρίας μαζί ή χωρίς την επωνυμία της.

5. Σκοπός της Εταιρίας είναι η εκμάθηση και μετάδοση των αρχών και νόμων των Αρχαίων Ροδοσταύρων, ήτοι να ερμηνεύσει και να μεταδώσει στο ευρύ κοινό ένα εκπολιτισμικό σύστημα φυσικής και μεταφυσικής φιλοσοφίας με σκοπό την αφύπνιση των αδρανών ιδιοτήτων του ανθρώπου προς όφελος του επιπέδου ζωής του και του συνόλου. Η κατανόηση των φυσικών και κοσμικών νόμων και με την προαγωγή των συναφών θετικών επιστημών, δηλαδή της φυσικής, χημείας, βιολογίας, φυσιολογίας και ψυχολογίας. Η προς αυτό το σκοπό οργάνωση διαλέξεων υψηλού επιπέδου και η οργάνωση σεμιναρίων και εκπολιτιστικών εκδηλώσεων. Η προαγωγή πνεύματος αδελφοσύνης και ειρηνικής συμβιώσεως μεταξύ των ανθρώπων και ιδίως μεταξύ των μελών της. Η επαφή και σχέση με άλλες εταιρίες του εξωτερικού, οι οποίες επιδιώκουν τον ίδιο σκοπό. Επίσης, για την επίτευξη του εταιρικού σκοπού δύναται να εκδίδει βιβλία, φυλλάδια ή περιοδικά έντυπα με ίδια ή άλλα μέσα. Στο σημείο αυτό ρητώς αναφέρεται ότι με κανέναν τρόπο δεν είναι ο σκοπός της Εταιρίας θρησκευτικός ή πολιτικός. Προς επίτευξη του εταιρικού σκοπού, η Εταιρία δύναται να ιδρύει παραρτήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια και το εξωτερικό, να τα ελέγχει και να τα συνδράμει στην επιτέλεση του εταιρικού σκοπού καθώς και να διορίζει ή να παύει τους διαχειριστές τους, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό. Προς επίτευξη του οικονομικού σκοπού της, η Εταιρία δύναται κατόπιν εγγράφου εγκρίσεως της εταιρίας “SUPREME GRAND LODGE” να αποκτά κινητή ή ακίνητη περιουσία, να την εκποιεί, να την επιβαρύνει με εμπράγματες ασφάλειες και γενικότερα να τη διαχειρίζεται με τον προσφορότερο τρόπο για την επίτευξη της οικονομικής της αυτοδυναμίας. Όλες οι εξουσίες και δραστηριότητες της Εταιρίας θα διεξάγονται σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας Συνεργασίας (Affiliation Agreement) που ισχύει ανάμεσα στα μέρη. Σημειώνεται ότι στο μέλλον είναι δυνατόν να προστεθούν συναφείς σκοποί μετά από απόφαση των εταίρων, η οποία θα ληφθεί με βάση των πλειοψηφία των εταιρικών μεριδίων.

6. Η διάρκεια της Εταιρίας είναι αόριστη.

7. Κατόπιν των γενομένων εκχωρήσεων και μεταβιβάσεων των εταιρικών μερίδων που περιγράφονται παραπάνω, και οι οποίες έλαβαν χώρα χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε χρηματικού ή άλλου ανταλλάγματος, όπως υπαγορεύεται και από τον αστικό μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της Εταιρίας, οι εταίροι της παρούσης Εταιρίας συμμετέχουν στο εταιρικό κεφάλαιο αυτής κατά τα παρακάτω μερίδια:

α) Η εταιρία με την επωνυμία  "THE SUPREME GRAND LODGE OF THE ANCIENT AND MYSTICAL ORDER ROSAE CRUCIS" κατά ποσοστό 85%.
β) Ο Νικόλαος Παπαδάκης κατά ποσοστό 5%.
γ) Ο Ιωάννης Ζάχαρης κατά ποσοστό 5%.
δ) Ο Παναγιώτης Παπαδάκης κατά ποσοστό 5%.

8. Απαγορεύεται και είναι άκυρη η μεταβίβαση μεριδίων των εταίρων Νικολάου Παπαδάκη, Ιωάννη Ζάχαρη και Παναγιώτη Παπαδάκη σε οποιοδήποτε πρόσωπο πλην της παραπάνω εταιρίας “SUPREME GRAND LODGE” χωρίς την έγγραφη συμφωνία της τελευταίας.

9. Η διαχείριση και εκπροσώπηση της Εταιρίας θα ασκείται από όλους τους εταίρους οι οποίοι όμως θα πρέπει να ενεργούν ανά δύο τουλάχιστον από κοινού. Εξαιρούνται οι παρακάτω διαχειριστικές πράξεις για την έγκυρη τέλεση των οποίων απαιτείται οπωσδήποτε η συμφωνία και σύμπραξη της εταιρίας "SUPREME GRAND LODGE", διαφορετικά οι σχετικές πράξεις δεν δεσμεύουν την αστική Εταιρία αλλά μόνον τους διαχειριστές που ενήργησαν καθ' υπέρβαση των εξουσιών τους:

α) Κάθε αγορά, πώληση, μίσθωση ή εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας καθώς και οποιαδήποτε επιβάρυνσή της με εμπράγματη ασφάλεια ή δουλεία.
β) Κάθε αγορά, πώληση, μίσθωση ή εκμίσθωση κινητού πράγματος με τίμημα πάνω από τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ (για την περίπτωση της αγοράς ή πώλησης) ή πάνω από χίλια (1.000) ευρώ μηνιαίως (για την περίπτωση μίσθωσης ή εκμίσθωσης),
γ) Κάθε ανάληψη υποχρέωσης από αξιόγραφα ποσού μεγαλύτερου από πέντε χιλιάδες (5.000) Ευρώ ανά αξιόγραφο.

10. Οι αποφάσεις της συνέλευσης των εταίρων για κάθε ζήτημα της αρμοδιότητάς της, συμπεριλαμβανομένων και των αποφάσεων για λύση της Εταιρίας, μεταφορά της έδρας, τροποποίηση των σκοπών της Εταιρίας, διορισμό ή ανάκληση διαχειριστών, λαμβάνονται με πλειοψηφία των εταιρικών μεριδίων και ανεξάρτητα από τον αριθμό των προσώπων που τα κατέχουν.

11. Την εταιρία "SUPREME GRAND LODGE" θα εκπροσωπεί στις συνελεύσεις των εταίρων και σε κάθε είδους διαχειριστικές πράξεις της αστικής Εταιρίας ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας "SUPREME GRAND LODGE" ή άλλο πρόσωπο ή πρόσωπα που έχουν νόμιμα εξουσιοδοτηθεί από την αυτή.

12. Ο θάνατος ενός των εταίρων δεν επιφέρει τη λύση της Εταιρίας αλλά αυτή θα συνεχίζεται με τη μεταβίβαση του μεριδίου του αποθανόντος στην εταιρία "SUPREME GRAND LODGE", η οποία δύναται με τη σειρά της να το μεταβιβάσει σε άλλο πρόσωπο.

13. Η καταγγελία της Εταιρίας από οποιοδήποτε εταίρο πλην της πρώτης συμβαλλόμενης εταιρίας "SUPREME GRAND LODGE δεν θα επιφέρει τη λύση της Εταιρίας αλλά η καταγγελία θα εξομοιώνεται με έξοδο του εταίρου από την Εταιρία.

14. Η εταιρία "SUPREME GRAND LODGE" δικαιούται να καταγγείλει την αστική Εταιρία οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο. Σε αυτή την περίπτωση, οι λοιποί εταίροι δεν δικαιούνται να λάβουν αποζημίωση, ακόμα και αν η καταγγελία ήταν άκαιρη και χωρίς σπουδαίο λόγο.

15. Σε περίπτωση λύσης της Εταιρίας για οποιονδήποτε λόγο, η Εταιρία τίθεται σε εκκαθάριση και θα παύσει αμέσως να εμφανίζεται με οποιονδήποτε τρόπο ως έχουσα σχέση με την εταιρία “SUPREME GRAND LODGE” και το Ροδοσταυρικό Τάγμα, θα απέχει από κάθε ενέργεια που θα τείνει στη δημιουργία της εντύπωσης ότι υφίσταται τέτοια σχέση και θα συμμορφωθεί αμέσως με όλες τις διατάξεις τυχόν συμφωνιών με την εταιρία “SUPREME GRAND LODGE” οι οποίες αφορούν τη λήξη της συμβατικής σχέσης.

16. Εταίρος, ο οποίος παραιτείται από την ιδιότητά του ή με άλλο τρόπο εξέρχεται από την Εταιρία, παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωσή του από οποιαδήποτε αιτία απέναντι στην Εταιρία και τους άλλους εταίρους.

17. Δεδομένων των σκοπών της εταιρίας και του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της, οποιαδήποτε δωρεά ή εισφορά εταίρου προς την Εταιρία δεν αναζητείται.

18. Μετά το πέρας κάθε ημερολογιακού έτους συντάσσεται ισολογισμός. Λόγω του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Εταιρίας, κέρδη δεν υφίστανται και κατά συνέπεια σε καμία περίπτωση δεν διανέμονται. Τυχόν ταμειακό πλεόνασμα διατίθεται αποκλειστικά για την επίτευξη του εταιρικού σκοπού.

19. Εσωτερικός κανονισμός είναι δυνατόν να ορίζει λεπτομερειακά τη λειτουργία της Εταιρίας επί του εκπολιτιστικού σκοπού.

20. Η σχέση ανάμεσα στην Εταιρία και την εταιρία "SUPREME GRAND LODGE", καθορίζεται περαιτέρω από τη μεταξύ τους Συμφωνία Συνεργασίας (Affiliation Agreement) και τυχόν άλλες μεταξύ τους συμφωνίες.

21. Κανείς από τους εταίρους δεν μπορεί να ζητήσει δικαστικώς τη σφράγιση του εταιρικού καταστήματος ή της εταιρικής περιουσίας κατά τις διατάξεις του ΚΠολΔ περί ασφαλιστικών μέτρων.

22. Τη λύση της Εταιρίας ακολουθεί η εκκαθάρισή της. Η συνέλευση των εταίρων ορίζει τους εκκαθαριστές αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία των μερίδων. Κατά την εκκαθάριση ρευστοποιούνται τα περιουσιακά στοιχεία της Εταιρίας, εξοφλούνται τα χρέη της προς τρίτους και το απομένον αποδίδεται στην εταιρία "SUPREME GRAND LODGE".

23. Το παρόν συμφωνητικό διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι κανόνες ιδιωτικού διεθνούς δικαίου του. Για κάθε διαφορά που προκύψει από την εφαρμογή του παρόντος συμφωνητικού αποκλειστικά αρμόδια είναι τα δικαστήρια της πολιτείας της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Μετά τα γεγονότα που επήλθαν και την παύση της προηγούμενης διοίκησης, ανέλαβε η Μαρίνα να ανασυστήσει το AMORC στην Ελλάδα (και τελείως εικονικά και ο Βίκος).

Κατόπιν πληροφοριών, γιατί ουδέποτε εδέησε το AMORC να ενημερώσει τους τυπικά να αναλάβουν νέους διαχειριστές, για το περιεχόμενο του καινούριου συμφωνητικού, προβλέπεται ότι το 100% θα ανήκει στην "THE SUPREME GRAND LODGE OF THE ANCIENT AND MYSTICAL ORDER ROSAE CRUCIS" δηλαδή στους Αμερικάνους και οι μελλοντικοί διαχειριστές θάναι εθελοντές εργαζόμενοι, χωρίς καμία υλική απολαβή και καμιά αξίωση ή εξουσία ή λόγο, απλά εκτελεστές των άνωθεν κελευσμάτων, όπως συνηθίζει πλέον το AMORC να διαμορφώνει τις συνειδήσεις των αφελών πελατών του.

Με λίγα λόγια, έψαχνε και βρήκε κορόϊδα - ντήλερ, οι οποίοι χωρίς κανένα όφελος, θα εργάζονταν για την λειτουργία του υποκαταστήματος στην Ελλάδα και με πρωταρχικό στόχο να προωθούν το προϊόν της εταιρίας-τις μονογραφίες, αυξάνοντας πιεστικά το πελατολόγιο.

Η Μαρίνα πήρε τα εύσημα για τον διπλασιασμό των πελατών μέσα σε ένα εξάμηνο (αύξηση των πωλήσεων 100%), κατακρίθηκε όμως (θα δημοσιευθεί η αλληλογραφία με τον Σβεν, μεγάλο διδάσκαλο της Αγγλίας και μαχαραγιά της Ελλάδας) γιατί απαίτησε χρήματα από το AMORC για το στήσιμο των Προνάων και δεν δεν κατάφερε να τα αποσπάσει αυτά από τους εδώ πελάτες και το χειρότερο, αξίωσε η εναπομείνασα περιουσία να παραμείνει στην Ελλάδα, την στιγμή που ο δουλικά υποτελής Βίκος απαρνείται αυτήν την περιουσία προς όφελος των Αμερικάνων (αλήθεια με πια εξουσιοδότηση και με τι λόγο πάνω σε αυτήν κατά την στιγμή που ουδόλως συνέδραμε σε αυτήν) και ρητά ενημερώνει την εξουσία του AMORC ότι καμιά αξίωση ή διεκδίκηση δεν θα έχει η Ελλάδα και οι εδώ πελάτες για οποιαδήποτε οικονομική στήριξη - συμβολή του AMORC, αρκεί μόνον να τον έχουν υπεύθυνο και να κατευθύνει  τους εδώ πελάτες στο να πάρουν την διαλογιστική δόση τους με τις συγκλισεις, γενόμενοι όλοι πειθήνιοι οπαδοί των άνωθεν κελευσμάτων.

Βέβαια η εισφορά για την αγορά μονογραφιών (μάλλιστα ούτε καν αγορά, αλλά δανεισμό), τεσσάρων πεντάφυλλων -μαζί με το εξώφυλλο- Α4, δηλαδή εννέα σελίδων τυπωμένων για ανάγνωση, επί τέσσερις μονογραφίες τον μήνα, επί έντεκα μήνες το χρόνο, σύνολο περίπου 400 σελίδες (όσο ένα μέτριο βιβλίο),
στην ειδική τιμή των μόνο 272 Ευρώ και με εφάπαξ καταβολή για ένα έτος, μόνον 204 Ευρώ.

Τώρα το αν πούμε ότι με τα 204 Ευρώ παίρνουμε τα άπαντα των κλασσικών συγγραφέων τα οποία αποδεδειγμένα έχουν εξελίξει τον κάθε άνθρωπο όλου του κόσμου, αποτελούμενα απο 10.000 σελίδες, ενώ με τα ίδια χρήματα ο πελάτης του AMORC δικαιούται χαριστικά να "δανεισθεί" περίπου 400 σελίδες, μάλλον οι Αμερικάνοι μας έχουν δει σαν "αμερικανάκια".

Το ακόμα πιο τραβηγμένο γεγονός, είναι ότι, πολλές μονογραφίες -ειδικά μεγάλων βαθμών- είναι εργασίες πελατών -αποκαλούμενων μελών- πάνω σε αυτές το AMORC τελείως παράνομα αξιώνει πνευματική ιδιοκτησία, καθότι δεν έχει λάβει καμία εκχώρηση ή οποιαδήποτε άδεια και από κανέναν τέτοιον συγγραφέα.

........................ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.............................................
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 16, 2007, 14:55:31
Ποτέ δεν γίνεται καλός ή κακός διάλογος μόνον με έναν.

Ευελπιστώ για καλή συνέχεια...
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Ιουλίου 16, 2007, 15:40:26
Επιστολή 2
Αγαπητοί Αδελφοί.

Στο μέλλον θα ακολουθήσουν επιστολές με την πραγματική ιστορία των όσων διαδραματίστηκαν στο χώρο του AMORC αλλά και άλλους, για την αποκατάσταση της μιας και μοναδικής Αλήθειας, για να μην ορίζονται μόνο υποκειμενικά, αλλά και αντικειμενικά τα γεγονότα, για να μην πιστεύετε σε οτιδήποτε αλλά στην κρίση και την φυσική επιλογή σας, καθώς και την πραγματική ιστορία προσώπων, όσων το έχουν παίξει λυτρωτές και guru έως σήμερα, αλλά στις δυσκολίες κρυβόντουσαν.
Καλό θα είναι να προσδεθήτε.

Όχι για τη δική μας δόξα, αλλά για την Αλήθεια.


M.M.C.T.N.N.S.
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 20, 2007, 19:30:23
Αγαπητοί φίλοι,

είναι πράγματι πολύ σκληρά, τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν με το Amorc στην Ελλάδα... Είμαι ακόμα ζαλισμένη από τις επανωτές ραγδαίες εξελίξεις μια και μόλις πριν 3 μήνες στήναμε, με πολλές θυσίες, τον πρόναο της Αθήνας... Τι έφταιξε πραγματικά;... Γιατί όλα αυτά;...

Θα προσπαθήσω να δώσω μια πιο βαθιά εικόνα, έτσι όπως την αντιλήφθηκα εγώ από την αρχή που ξεκίνησα.

Ήταν Μάρτιος του 2005.  Μόλις είχα αναλάβει Δάσκαλος στον Πρόναο «Εστία» στην Θεσσαλονίκη, έναν ρόλο που πρώτη φορά αναλάμβανα, ενώ παράλληλα είχα ένα προσωπικό φορτίο, η μητέρα μου ήταν στο τελευταίο στάδιο Αλσχάιμερ, και πάλευα να την βοηθήσω να ζήσει. Για πρώτη φορά στην ζωή μου γνώριζα την τραγική αυτή νόσο, και πάλευα να την αντιμετωπίσω.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο γεγονότων, η συνεχόμενη πτώση της μητέρας μου, με την οποία ήμουν πολύ δεμένη συναισθηματικά, αλλά και το γκρέμισμα της προηγούμενης Ελληνικής Δικαιοδοσίας, λόγω οικονομικού σκανδάλου, με το που ανέλαβα Δάσκαλος, με έκανε να βουλιάζω κυριολεκτικά από το βάρος... Πως μπορούσα εγώ, να σηκώσω το Τάγμα στην Ελλάδα; Μου ήταν αδιανόητο.

Όμως αυτό το βάρος, αν και εξοντωτικό με δυνάμωνε και με ωρίμαζε όλο και πιο πολύ, και έπαιρνα θάρρος μέσα στην θλίψη μου, να φαντασιώνομαι λύσεις για την θεραπεία των ανθρώπων.

Πάει καιρός περίπου 10 χρόνια, που ενδιαφέρομαι να στηθεί ένας σοβαρός Πνευματικός Οργανισμός, Φιλοσοφίας, Επιστήμης και Ολιστικής Θεραπείας, έτσι ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να θεραπευτεί και να ευημερήσει.

Δεν ήξερα τι θα διδασκόταν, και δεν ήξερα πως θα δημιουργούνταν, απλά γνώριζα πως ήθελα με όλη μου την ψυχή να γίνει.  Περνώντας από διάφορες ομάδες σκέψεις, σχολές, τάγματα, χίλια δύο...μαύρους, λευκούς, κόκκινους μάγους...  το Αμορκ είχε κερδίσει την καρδιά μου.  Συνδύαζε την Επιστήμη και την Μεταφυσική, με έναν πολύ γλυκό και συναισθηματικό τρόπο, και υποσχόταν να καταστήσει τον άνθρωπο Κυρίαρχο στην ζωή του.

Έτσι λοιπόν, δεν είχα πρόβλημα να κάνω θυσίες, να τα δώσω όλα για το Αμορκ, ακόμα και σημαντικά χρηματικά ποσά, γιατί μέσω του Αμορκ το όνειρό μου θα γινόταν πραγματικότητα, ο κόσμος θα θεραπευόταν.

Ενώ ήμουν Δάσκαλος, και λόγω της θλίψης μου με την μητέρα μου, βίωνα έντονες και βαθιές συγκινησιακές καταστάσεις, που οι άλλοι τις αντιλαμβανόταν σαν σοφία, αλλά εγώ απλά κουβαλούσα τον σταυρό μου.  Έτσι ενώ το Τάγμα στην Ελλάδα γκρεμιζόταν, ο Πρόναος Εστία εμπνεόταν από ένα νέο Όραμα, διπλασίαζε τα μέλη του, και μία νέα φλόγα της Εστίας του Amorc ζωντάνευε, στην κυριολεξία η φλόγα μιας νέας κίνησης.

Το θεώρησα συμβολικό με το που ανέλαβα Δάσκαλος να πέσει το Τάγμα στην Ελλάδα, και να μείνουμε το μοναδικό θυγατρικό σώμα σε λειτουργία, και έτσι κατανόησα πως κάτι καινούργιο εκκολαπτόταν, που θα άλλαζε την μορφή του Αμορκ στην Ελλάδα, μέσω της συμβολής μου.

Ήδη στον Πρόναο Εστία υπήρχαν δύο υπο-ομάδες, η παλιά σχολή και η καινούργια. 

Η παλιά σχολή με επίκεντρο τον Τοποτηρητή Βίκο, και την νέα ομάδα με επικεφαλή τον Ορφέα και εμένα.  Η παλιά σχολή, ήταν μία κλειστή κλίκα φίλων, που βίωναν το Αμορκ ως απλά το κλαμπ της Τετάρτης.  Υπήρχε ένα κλίμα δογματισμού, εκφράσεις του στυλ «θα κατανοήσεις από μόνος σου, δεν επιτρέπεται να μιλάμε γι’αυτά», και γενικά μία θρησκευτική ευλάβεια προς τις διδασκαλίες.

Ο Ορφέας ήταν ο επαναστάτης, όπου επειδή ήταν ο μοναδικός από όλους μας, που ήταν πραγματικά μορφωμένος, έβρισκε και έβλεπε πολλά λάθη στο σύστημα διαχείρισης του Αmorc, αλλά και στην διδασκαλία του... Επίσης είχε κρύψει ότι ήταν ήδη μυημένος από Καμπαλιστή Ροδόσταυρο, για να μην δημιουργηθούν περαιτέρω αντιδράσεις, γιατί θεωρούσε το Amorc ανάλογο του δημοτικού σχολείου.

Έτσι λοιπόν, άρχισε να γίνεται αντιπαθητικός από την παλιά ομάδα, αν και αρκετές φορές ελκύονταν πάνω του γιατί μάθαιναν. Δεν κρύβω πως και εγώ πάλευα να αντιμετωπίσω τις αντιρρήσεις του Ορφέα, για τον τρόπο λειτουργίας και τις διδασκαλίες του Τάγματος, γιατί λάτρευα την Ουτοπία που δημιουργούσε το Αμορκ, και τι να πω, τόσο έβλεπα...

Όμως σιγά σιγά, έβλεπα και περισσότερα λάθη, και η εσωτερική σύγκρουση μέσα μου μεγάλωνε.  Ήδη όταν ανέλαβα Δάσκαλος, είχα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Προνάου, προσπαθώντας να συνδυάσω το παλιό με το νέο.  Για πρώτη φορά, όσο εγώ συμμετείχα σε εκείνη την ομάδα, γινόταν οργανωμένα φόρα μελών, όπου δινόταν βήμα σε όλα τα μέλη να παρουσιάσουν τις όποιες σκέψεις τους ελεύθερα.  Το δυναμικό που δημιουργήθηκε στην ομάδα, ήταν καταπληκτικό, και τα μέλη του Πρόναου διπλασιάστηκαν, μια και πολλοί φίλοι μας εμπιστεύτηκαν να συμμετέχουν. Όμως υπήρχαν και αρκετές γκρίνιες από παλιά μέλη, που ήθελαν απλά την ησυχία τους.

Όντως εκείνη η χρονιά, 2005-2006 ήταν η πιο μαγική χρονιά για μένα στο Amorc, αν και η πιο τραγική, μια και ο παλιός μου εαυτός έφθινε παράλληλα με τον ψυχισμό της μητέρας μου.  Όμως κάτι καινούργιο γεννιόταν, που αν και γνώριζα την αποστολή μου και το όραμα μου, αφηνόμουν στο ρεύμα να ανοίξει μία μία τις μυήσεις της ζωής που θα έπρεπε να λάβω για να βγω, έξω από την θάλασσα του αστρικού, έξω από το φαινομενικό, και να δω πιο βαθιά την κάθε ψυχή του ανθρώπου, μια και άρχιζα να βλέπω πιο βαθιά την δική μου.

Ορισμένες από αυτές τις μυήσεις ήταν ευχάριστες, και άλλες άκρως δυσάρεστες, συντριπτικές... μετά όμως ήμουν μία άλλη, ένας νέος άνθρωπος. Μέσα σε αυτήν την έξοχη συναισθηματική μεταστοιχείωση συνάντησα τον Sven Johansson, που στο πρόσωπό του είχα δει έναν συνεργάτη στο Όραμα μου. Είχαμε πολλά κοινά με τον Sven, και ένιωθα πως με καταλάβαινε.  Του υποσχέθηκα λοιπόν να γίνω η γραμματέας του δωρεάν και να στηρίξω το Αμορκ στην Ελλάδα που το λάτρευα. 

Ο Ορφέας όμως επειδή έβλεπε πιο βαθιά και πιο μακριά, πρότεινε τον Βίκο, ως Διαχειριστή, και εμείς να τον υποστηρίξουμε στον ρόλο του.  Ξαφνιάστηκα, αν και πραγματικά ήθελα να βοηθήσω τον Βίκο, να βιώσει αυτόν τον ρόλο, αλλά ένιωθα πως ο Βίκος δεν είχε το ίδιο όραμα με μένα, όμως δέχτηκα αβίαστα, προσπαθώντας να δω τι τελικά μου επιφύλασσε η ζωή.

Ο Sven, όμως επέμενε να αναλάβουμε με τον Ορφέα, και έτσι αντιπροτείναμε, πως δεχόμαστε μόνο αν αναλαμβάναμε μαζί με τον Βίκο, μια και γνωρίζαμε τις αντιρρήσεις των παλιών και μέσω του Βίκου, θα είχαν τον αντιπρόσωπό τους.

Ήταν ένας τέλειος συνδυασμός, το παλιό σε συνεργασία με το νέο, και ευελπιστούσαμε να γεννηθεί ένα κράμα Ερμαφρόδιτης αρμονικής συνέχισης και εξέλιξης του Τάγματος στην Ελλάδα.

Όμως ένα χρόνο μετά έχουμε ΣΧΙΣΜΑ.  Το παλιό έμεινε στο AMORC και το νέο έγινε AΜΡΑ.

Συνεχίζεται...

Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: TUBALKAIN στις Ιουλίου 25, 2007, 11:43:02
Καλημερα σε ολους

Λογω του οτι εκτιμω τους ανθρωπους και τον αγωνα τους , a priori, σας δινω δικιο.
Εχω ομως μια μονο απορια.

Τοσα χρονια μεσα στις ταξεις του AMORC  δεν ειχε κανενας αντιληφθη ολα οσα σημερα καταγγελλονται ?
Μαλιστα καλε μου Ορφεα , θυμασαι μια συζητηση με καποιον αδελφο στο υπογειο της Αθηνας , που κατηγορουσε πολλους και διαφορα σχετικα με τις περιουσιες κλπ..κλπ ? Τι ηξερε παραπανω εκεινος που εσυ δεν ηξερες ?
Και παλι επαναλαμβανω υποστηριζω την εναντιωση σας απεναντι σε καθε τι διεφθαρμενο.

 
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 25, 2007, 12:07:32
Καλημερα σε ολους

Λογω του οτι εκτιμω τους ανθρωπους και τον αγωνα τους , a priori, σας δινω δικιο.
Εχω ομως μια μονο απορια.

Τοσα χρονια μεσα στις ταξεις του AMORC  δεν ειχε κανενας αντιληφθη ολα οσα σημερα καταγγελλονται ?
Μαλιστα καλε μου Ορφεα , θυμασαι μια συζητηση με καποιον αδελφο στο υπογειο της Αθηνας , που κατηγορουσε πολλους και διαφορα σχετικα με τις περιουσιες κλπ..κλπ ? Τι ηξερε παραπανω εκεινος που εσυ δεν ηξερες ?
Και παλι επαναλαμβανω υποστηριζω την εναντιωση σας απεναντι σε καθε τι διεφθαρμενο.

 

Τα γνωρίζαμε αδελφέ μου, τα γνωρίζαμε....

Κάναμε όμως πρώτα μια προσπάθεια, με επιστολές προς την διοίκηση, επισημαίνοντας τα όσα κακώς κείμενα, δίνοντας πίστωση χρόνου, με την αμυδρή ελπίδα ότι ίσως να υπήρχε πιθανότητα για κάποια διόρθωση, ίσως να είχε μείνει λίγη καλή θέληση. Είχαμε άλλωστε υποχρέωση να κινηθούμε πρώτα καταστατικά, όπως ο κανονισμός προέβλεπε. Όταν όμως διαφάνηκε και αποδείχτηκε περίτρανα το άνομο της εταιρείας amorc -θα τεκμηριωθεί μέσα από την παράθεση της αλληλογραφίας και λοιπών στοιχείων- είμασταν πλέον υποχρεωμένοι να δράσουμε σύμφωνα με την συνείδησή μας.

Με τον "φίλο" που κάναμε την συζήτηση, συμφωνούσαμε σε όλες τις επισημάνσεις του, απλά διαφωνούσαμε ως προς τον τρόπο και την χρονική στιγμή της αντίδρασης, δίδοντας μια τελευταία ευκαιρία για πιθανή μεταλλαγή εκ των έσω, γεγονός βέβαια που αποδείχθηκε ουτοπικό. Η σκληροπυρηνική στάση της ηγεσίας του τάγματος όμως, μας έλυσε τα χέρια για ανάληψη πλέον των δράσεων που επακολούθησαν....
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ingmar στις Ιουλίου 25, 2007, 19:23:01
Συμφωνώ σε ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ: Γιατί σώνει και καλά πρέπει ένας βαθιά πνευματικός άνθρωπος, ηθικά βράχος και ανιδιοτελής -με υψίστο σεβασμό στην ανατολικο/ δυτική εσωτερική παράδοση- ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ  να υιοθετεί ξένο copyright -brand name,προκειμένου να...επιτελέσει το εσωτερικό έργο του με τυχόν νέους (εξίσου ανιδιοτελείς) αδελφούς δίπλα του;
Γιατί κάποιος για να γίνει ροδόσταυρος,πρέπει να εγγράφεται σε...από "καιρό έτοιμες και με περγαμηνές εγκυρότητας" οργανώσεις τύπου AMORC,Rosicrusian Fellowship,Lectorioum Rosicrusianum,Fraternitas of Light και λοιπά γνωστά ονόματα του "χώρου"; Δεν γίνεται να το κάνει με αδελφούς-φίλους του μόνο...ψάχνοντας (ας μη ξεχνάμε πως ξεκίνησαν οι πρώτοι ρ+σ του Μεσαίωνα)και αναζητώντας την Αλήθεια (ή άλλως:τη φιλοσοφική Λίθο) όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό; (καλά,πείτε με και αφελή...)

Εμείς οι Έλληνες,δύσκολα μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Και ακόμα χειρότερα:ΔΕΝ βάζουμε μυαλο!!!!!
Κάποιος το είπε:"το μυαλό το χρησιμοποιούμε - τη χολή την αφαιρούμε,αλλά στην Ελλάδα βέβαια,κάπως τα΄χουμε μπερδέψει..."
Τίτλος: Απ: Re: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ingmar στις Ιουλίου 25, 2007, 19:38:54
Παράθεση
Δεν θεωρώ οτι εκανες σωστά που ανοίγεις ενα τέτοιο θέμα στην εμφανή περιοχή του φόρουμ. Σε τι ενδιαφέρουν τα μη μέλη τα εσωτερικά ενός τάγματος που υποτίθεται οτι εκπροσωπείς με μόνο στόχο να το διαβάλλεις?

Σωστή η ερώτηση της Try. Για ποιον λόγο κοινοποιείτε δημόσια ένα θέμα που αφορά το ίδιο το amorc και τα μέλη του; Τι θα κερδίσετε εσεις από αυτό;

Αν βεβαίως υπάρχουν αξιοποινες πράξεις εκμερους της διαχειρισης του, θα πρέπει να καταγγελθούν στην αστυνομία αλλά επιπλέον καλό είναι να τις δημοσιοποιησετε ωστε να αποφύγουν οι άνθρωποι να εμπλακούν σε τέτοιες οργανώσεις.

Αλλά η αλήθεια είναι οτι κομμάτι μπερδεύτηκα. Έχουμε απόσχιση; Δημιουργία καινούργιου τάγματος με επικεφαλης την Rose777;
Νομίζω οτι εφόσον δημόσια θίγετε πλέον το θέμα οφείλετε να μας δώσετε να καταλάβουμε τι παίζει και εμεις που έχουμε πλήρη μεσανυχτα.

Πειτε μου λοιπόν το amorc κλείνει; Η rose φτιάχνει νεο ταγμα με τα μέλη που μαζεψε;


Η ερώτηση είναι εκ του πονηρού.ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;
Αν κάπου υπάρχει απάτη-μεγάλου...βεληνεκούς-που μπορεί να παρασύρει καλόπιστα και ανιδιοτελή άτομα...εσύ θα κάνεις μόκο;
Για το ΑΜΟΡΚ λένε "τι σπουδαία και μεγάλη ρ+σ ένωση που είναι...","τι θεάρεστο και ανθρωπιστικό έργο εκτελεί...".Αν εσύ ξέρεις πως αυτό δεν είναι αλήθεια,θα επιλέξεις την οδό της σιωπής (δημόσιως,εννοείται)επειδή...είναι εσωτερική υπόθεση του τάγματος (αν ήταν έτσι,μα τότε...ούτε διαφήμιση τάγματος θα έπρεπε να γίνεται, ούτε παροχή δωρεάν αλληλογραφίας-μαθημάτων σε "υποψήφιους" θα'πρεπε να γίνονται,ούτε ιστοσελίδα που τη βλέπει τόσος κόσμος και κοσμάκης ούτε καν...εμάιλ!)
Η πιο σωστή και ουσιαστική ερώτηση που έκανες είναι αυτή:Έχουμε απόσχιση; Δημιουργία καινούργιου τάγματος με επικεφαλης την Rose777;
Νομίζω οτι εφόσον δημόσια θίγετε πλέον το θέμα οφείλετε να μας δώσετε να καταλάβουμε τι παίζει και εμεις που έχουμε πλήρη μεσανυχτα.

Πειτε μου λοιπόν το amorc κλείνει; Η rose φτιάχνει νεο ταγμα με τα μέλη που μαζεψε;
διότι στην τελική,αυτό μας εδιαφέρει:ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ;

(Αυτό,καθότι εξακολουθεί να με ενδιαφέρει η ενεργή και ανιδιοτελής συμμετοχή σε ρ+σ τάγμα/ομάδα)
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 25, 2007, 20:48:31
Αν και η rose_777 την βδομάδα αυτή κάνει αποτοξίνωση από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα ερωτήματα που θέτεις αδελφέ μου είναι υπέρ σοβαρά και επίκαιρα και επείγουν άμεσης απάντησης.

Με το amorc έχουμε κόψει τις σχέσεις και ήδη βρισκόμαστε μια παρέα με μάλλον ουτοπικές ιδέες περί ανιδιοτέλειας και διάθεσης ανθρωπιστικής προσφοράς, επιζητώντας να προάγουμε τα ιδανικά και τις αρετές που οι αληθηνοί μύστες, οι πραγματικοί Ροδόσταυροι προήγαγαν.

Στο όραμά μας αυτό, αναζητούμε να επανασυνδεθούμε με ειλικρινείς μυημένους, συνθέτοντας μια αληθινή αδελφότητα, η οποία με την βοήθεια και συμπαράσταση των παλαιότερων αδελφών που προπορεύονται στην ατραπό, θα δυνηθεί να προχωρήσει σύσσωμη στην οδό της αρετής.
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουλίου 27, 2007, 02:37:03
Ορφέα

Το να υπάρχουν ανακρίβειες και ιστορικά λάθη στις μονογραφίες το καταλαβαίνω.  Και είναι φυσικό κάποιος να θέλει να βοηθήσει να διορθωθούνε.  Αν όμως υπάρχουν θεμελιώδεις στρεβλώσεις και παραπλανήσεις όπως αυτές που αναφέρεις στο θέμα «Ουράνιο sanctum» (http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,305.msg3271.html#msg3271), τι παρέμβαση μπορείς να κάνεις, τι διόρθωση, τι συνεννόηση με τη διοίκηση?
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 27, 2007, 07:13:45
Ορφέα

Το να υπάρχουν ανακρίβειες και ιστορικά λάθη στις μονογραφίες το καταλαβαίνω.  Και είναι φυσικό κάποιος να θέλει να βοηθήσει να διορθωθούνε. 

Αυτός που έχει συνηθίσει να μην αντιδρά στα μικρά ψέματα,
προετοιμάστηκε πλέον να αποδεχθεί την μεγάλη πλάνη......
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Thaumiel στις Ιουλίου 27, 2007, 09:55:55
Ένα ακόμη θέμα όσον αφορά το Ουράνιο Sanctum είναι για ποιο λόγο ονομάστηκε Liber 777. Αυτή την ονομασία είχε ένα κείμενο του Crowley το οποίο αναφερόταν στην Καμπαλά, υπάρχει κάποια εξήγηση γιατί και ο Lewis το ονόμασε έτσι;

Ένα δεύτερο και βασικό ερώτημα είναι από που προέρχονται οι ονομασίες των βαθμών του Amorc. Σίγουρα αυτές τις ονομασίες είχε και η SRIA αλλά και η Golden Dawn πολύ νωρίτερα. Αυτές προέρχονται από κάποιο Ροδοσταυρικό κείμενο/παράδοση ή απλώς άρχισαν όλοι να αντιγράφουν την SRIA;
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Νοεμβρίου 21, 2007, 03:00:46
Υπό την κυριαρχία των Ιπποτών του Σταυρού και του Ρόδου.

 Ενημερώνω ότι όλα τα στοιχεία θα σταλούν στους υπεύθυνους της A.M.R.A. προς αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή όλοι έχουν συνηθίσει να κρύβονται. τα έγγραφα που θα σταλούν περιέχουν αποκαλύψεις, τόσο για το παρελθόν αλλά και για αυτούς που σιγούσαν και σιγούν από ιδιοτελείς λογους και φόβο, μένει μόνο η διακριτική ευχέρεια των υπευθύνων για το ποιά θα δημοσιευτούν.

no nobis domine no nobis.
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: gr στις Αυγούστου 14, 2009, 20:59:39
Με εκπληξη διάβασα όλα τα σχετικά με τις εξελήξεις στο AMORC γιατι απέχω εδώ και 12 χρόνια.
Βεβαίως ήταν αναμενόμενα αλλά όχι σε αυτό το μέγεθος (το οποίο καλά καλά δεν το γνωρίζω)
Γνωρίζοντας προσωπα και καταστάσεις απο το 1983 λυπάμαι πραγματικά. Ως πρώην διδάσκαλος
του προνάου ΕΣΤΙΑ λυπάμαι περισσότερο για αυτούς απο τους παλαιούς που όπως μαθένω δημιούργησαν την κλίκα
Ναι υπήρξαν καταστάσεις που με αηδίαζαν στην Θεσσαλονίκη (μυήσεις κονσέρβα και πόσα άλλα) , μικροί μάγοι και πόσα άλλα.....
αλλά και κάποιοι αγνοί άνθρωποι που ήθελαν να μάθουν
Ναι στηνΑθήνα ο Κοτζαμάνης (να τον αποκαλέσω sorror?) όσο ήταν το αφεντικό.... ασκούσε έλεγχο στους μεγάλους σε ηλικία , έταζε αρραβώνες σε εστιάδες και έκανε τα πάντα για να μην πάει φαντάρος , μετά συνέχισε με τους ίδιους ανθρώπους εξωσχολικά ..............
Στην Ρόδο ............
Στην Κομοτηνή μπέρδεμα
Ναι ο Παπαδάκης βρήκε την ευκαιρία να μπει με τον γιό του στην επιχείρηση μεσούσης μιάς οικονομικής του καταστροφής
Ο Τσιλιμπάρης τι έκανε ? Τον συνάντησα μερικές φορές με την  Ροζάριο την γυναίκα του και μία φορά μετά τον θάνατό της .Μου φάνηκε σοβαρός . Έκανα λάθος
Στην Θεσσαλονίκη διάβασα για τον Βίκο και την συμπεριφορά του
Την συμπεριφορά του δεν την καταλάβατε ποτέ? ήταν τόσο δύσκολο να την αναλύσετε και να προστατεψετε τον πρόναο και το έργο του.
Θα ήθελα πραγματικά να μάθω περισσότερα
παρακαλώ όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου να το κάνει μέσα απο το forum αυτό και κατόπιν σε μία κατ΄ ιδίαν επικοινωνία
gr

Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 15, 2009, 00:35:39
Αδελφέ μου,

καλωσόρισες στην Ροδοσταυρική μας παρέα. Δυστυχώς τα κακώς κείμενα που διαπιστώσαμε στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο αλλά παραπλήσια ήρθαν στην αντίληψή μου, όταν ήρθα σε επαφή και με την Αγγλική Δικαιοδοσία, που ανήκει σήμερα η Ελλάδα, αλλά και με τον κύκλο του Ιμπεράτορα.

Δυστυχώς το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, όπως λέει ο λαός, και δεν υπήρχε καμία ελπίδα να σωθεί το Αμορκ, και τελικά ίσως και να μην αξίζει.  Θα χαρούμε να τα πούμε από κοντά...
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: ellie στις Ιανουαρίου 01, 2010, 14:27:52

Παρακολουθώντας τις συζητήσεις σας, (καλλιο αργά παρά ποτέ  ::))οφείλω να ομολογήσω ότι έχω προβληματιστεί παρά πολύ.  Με δεδομένο ότι δεν μπορώ να πάρω θέση στο θέμα που έχει προκύψει λόγω ουσιαστικής άγνοιας, έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι πώς κάποιος μπορεί να ξεκινήσει το δρόμο της εσωτερικής διερεύνησης. Με το φόβο να κατηγορηθώ ρομαντική , πίστευα και ακόμα πιστεύω ότι στον δρόμο της εσωτερικής αναζήτησης χρειάζεσαι πρότυπα και αξίες. Με την πληθώρα της πληροφόρησης και παραπληροφόρησης ( δεν θα μιλήσω για χειραγώγηση και κατευθυνόμενη πληροφόρηση) που υπάρχει σήμερα  καθώς επίσης και την απομάκρυνση μας από την ουσία της καθημερινότητας μας (ότι αυτό σημαίνει για τον καθένα μας), για μένα είναι σημαντικό να ξέρω ότι είμαι σε ένα δρόμο με συνοδοιπόρους οι οποίοι θα με βοηθήσουν να μην χαθώ πέρα από κάθε προσωπική ιδιοτέλεια όσο αυτό είναι δυνατό. Πράγμα το οποίο θα πρέπει να κάνω και εγώ με την σειρά μου.
Δεν τρέφω αυταπάτες για την φύση μας. Στα μάτια μου το πρότυπο δεν είναι ο τέλειος άνθρωπος, αλλά αυτός που προσπαθεί να ξεπεράσει τα ιδιοτελή αισθήματα του . Θα μου πείτε, για να το κάνεις θα πρέπει να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά σε αυτό. Μπορώ να ζω με το ένα πόδι στον «πολιτισμό» και με το άλλο σε ένα κόσμο αντιδιαμετρικά τοποθετημένο στην καθημερινότητα μου?
Πιστεύω ότι οφείλω και αξίζει να το προσπαθήσω. Με προσγειώσατε πολύ απότομα με τις ίντριγκες, τα παιχνίδια εξουσίας ,τα περιουσιακά και εκκλησιάστηκα θέματα, αλλά όντας αθεράπευτα αισιόδοξη λέω να το προσπαθήσω. Ως γνωστόν η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ;)

καλή χρονια
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιανουαρίου 01, 2010, 21:06:47
Δεν τρέφω αυταπάτες για την φύση μας. Στα μάτια μου το πρότυπο δεν είναι ο τέλειος άνθρωπος, αλλά αυτός που προσπαθεί να ξεπεράσει τα ιδιοτελή αισθήματα του . Θα μου πείτε, για να το κάνεις θα πρέπει να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά σε αυτό. Μπορώ να ζω με το ένα πόδι στον «πολιτισμό» και με το άλλο σε ένα κόσμο αντιδιαμετρικά τοποθετημένο στην καθημερινότητα μου?
Πιστεύω ότι οφείλω και αξίζει να το προσπαθήσω. Με προσγειώσατε πολύ απότομα με τις ίντριγκες, τα παιχνίδια εξουσίας ,τα περιουσιακά και εκκλησιάστηκα θέματα, αλλά όντας αθεράπευτα αισιόδοξη λέω να το προσπαθήσω. Ως γνωστόν η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ;)
καλή χρονια

    Καλή χρονιά αγαπητή ellie….
Είναι ευτύχημα που η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (εκτός κι αν Ελπίδα είναι η πεθερά!!!!)

    Όλα τα σοβαρά μυητικά Τάγματα έχουν χτισμένο το μυητικό τους σύστημα πάνω στο δέντρο της ζωής και της γνώσης – όπως έγραφε η Ντιόν Φόρτσιουν – οπότε σε όλα αυτά, το ξεκίνημα γίνεται πάντα από την Γη, άρα η προσγείωση σε αυτήν του ζηλωτή, του δίνει την πραγματική δυνατότητα να βαδίσει την ατραπό των Μυημένων και των Μυστών. Επίσης, τα αυθεντικά μυητικά Τάγματα ΔΕΝ παροτρύνουν τον ζηλωτή σε αποκλειστική αφοσίωση σε ένα υποτιθέμενο πνευματικό όραμα, σε μια φυγή από την πραγματικότητα. Δεν ωθούν τον ζηλωτή να σπεύσει να αποχαιρετίσει τον υλικό κόσμο και να βιαστεί να συναντήσει τον όποιον Δημιουργό του. Τουναντίον, προσπαθούν να βοηθήσουν τον ζηλωτή να αντιληφθεί, όχι τον τρόπο για να φύγει μια ώρα αρχύτερα από αυτόν τον κόσμο, αλλά να βρει το σκοπό για τον οποίο ήρθε σε αυτόν τον κόσμο και να τον πραγματώσει.

    Ο Γιουνγκ έγραφε ότι, η συνείδησή μας δεν είναι αυτή που έχει κι ένα ασυνείδητο, αλλά το ασυνείδητο έχει και κατέχει ουσιαστικά μια συνείδηση, την οποία ανέδυσε και αναπτύσσει ενεργοποιώντας την σε όλη την διάρκεια της ζωής. Τα ένστικτα του ασυνείδητου, όπως και οι επιθυμίες της Εγωικής συνείδησης, είναι – και καλώς όπως είναι – απόλυτα ιδιοτελή και ιδιοτελείς. Με την ανάπτυξη όμως του όντος και την φυσιολογική ενηλικίωση, αναγεννιέται η Ατομικότητα, η Φύση της οποίας είναι ανιδιοτελής. Οι δήθεν λεγόμενες «διδασκαλίες» που έχουν εμμονή να καταστήσουν το «Εγώ» ανιδιοτελές, προβαίνουν στο μεγαλύτερο έγκλημα ενάντια στο άτομο και υποπίπτουν στην Ύβρη ενάντια στην ίδια την Φύση.

    Η αναδυόμενη Ατομικότητα, έχει ως καθήκον της να μεριμνά και για την ικανοποίηση των φυσικών ενστίκτων (θεραπεύοντας τα μη φυσικά) και για την εκπλήρωση των υγιών επιθυμιών (εξυγιαίνοντας τις μη υγιείς). Τότε μόνον θα πετύχει «ψυχή τε και σώματι» να αναλάβει την ανώτερη αποστολή της και με ανιδιοτέλεια να συνεργαστεί για το Μεγάλο Έργο. Το Μεγάλο Έργο όμως δεν είναι η φυγή από την ζωή, αλλά η ίδια η ζωή. Γιατί μόνον μέσα από την ζωή ο άνθρωπος θα εξελιχθεί και θα καταστεί αυτό που εν δυνάμει Είναι….

    Ο Βούδας έλεγε, «Σαμσάρα είναι η Νιρβάνα και Νιρβάνα είναι η Σαμσάρα». Ο Υψηλότερος, ο ιερότερος σκοπός, είναι να καταστήσουμε αυτόν τον κόσμο «Παράδεισο», να γίνουμε οι εργάτες για να πραγματώσουμε την νέα Γη σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Κι η καλύτερη εργασία για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού, είναι μέσα από την καθημερινότητα. Και ω του θαύματος! Όσο εργαζόμαστε για την βελτίωση του κόσμου, τόσο περισσότερο βελτιωνόμαστε εμείς. Αλλά και συγχρόνως αντίστροφα, όσο βελτιωνόμαστε εμείς, τόσο αυτόματα βελτιώνεται και ο κόσμος. Κι αυτό γιατί, η Ζωή, ολάκερος ο κόσμος είναι ένα κλειστό σύστημα, όπου όλα τα στοιχεία του αλληλεπιδρούν αυτόματα μεταξύ τους. Έτσι, όταν ένα στοιχείο, ένα μόνο άτομο από τα έξι και πλέον δισεκατομμύρια αλλάξει, ολόκληρο το σύστημα αντιδρά για να αφομοιώσει αυτήν την αλλαγή, προσαρμοζόμενο κατ’ ανάγκη προς αυτήν. Ναι, ο καθένας μονάχος του θα σώσει αυτόν τον κόσμο….Κι ο κόσμος όλος είναι ο εαυτός του και ο εαυτός του είναι ολάκερος ο κόσμος…. Είναι ένα και το αυτό – δεν είναι αντίθετα….
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 01, 2010, 22:19:21
Μπορώ να ζω με το ένα πόδι στον «πολιτισμό» και με το άλλο σε ένα κόσμο αντιδιαμετρικά τοποθετημένο στην καθημερινότητα μου?
Πιστεύω ότι οφείλω και αξίζει να το προσπαθήσω. Με προσγειώσατε πολύ απότομα με τις ίντριγκες, τα παιχνίδια εξουσίας ,τα περιουσιακά και εκκλησιάστηκα θέματα, αλλά όντας αθεράπευτα αισιόδοξη λέω να το προσπαθήσω. Ως γνωστόν η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ;)

Αγαπητή Ellie,

καλωσόρισες στην Ροδοσταυρική μας παρέα, και καλή χρονιά.

Ο στόχος μας στο μονοπάτι του Αυθεντικού Εσωτερισμού είναι να εναρμονίσουμε τους διαμετρικά αντίθετους κόσμους μας, έτσι ώστε να βιώσουμε την Αυτοπραγμάτωση, την Ψυχική Ολοκλήρωση, και κατά συνέπεια την πραγματική ευτυχία.

Μία από τις διαδικασίες στο μονοπάτι της Πνευματικής Ολοκλήρωσης είναι και η Αυτοκάθαρση.  Όπως ακριβώς μία ατομικότητα έτσι και μία συλλογικότητα, περνάει φάσεις αυτοκάθαρσης.

Ο στόχος είναι να αλλάξουμε πορεία, διαλογιζόμενοι, τι έφταιξε, τι μας έφερε σε τέτοια διαφθορά και ξεπεσμό, και πως θα μπορούσαμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, με στόχο την Αναγέννηση και την συνέχιση της Ζωής, η οποία απειλείται.

Δεν μας συμφέρει πλέον να μην γνωρίζουμε.  Δεν μας συμφέρει να κλείνουμε τα μάτια σε υπαρκτά γεγονότα, διότι ο κίνδυνος βρίσκεται ήδη στην πόρτα μας, και επιζητά, την ενεργοποίησή μας.
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: hierophantis στις Αυγούστου 18, 2011, 01:57:23
ειχα ερθει πριν 10 χρονια στην αθηνα και δεν κάθισα γιατί δεν ένιωσα εμπιστοσύνη , τελικά το ένστικτο μου είναι αλάθητο μέχρι τώρα .
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: ΔΙΟς ΑΕΤΟς στις Αυγούστου 18, 2011, 15:28:30
ειχα ερθει πριν 10 χρονια στην αθηνα και δεν κάθισα γιατί δεν ένιωσα εμπιστοσύνη , τελικά το ένστικτο μου είναι αλάθητο μέχρι τώρα .

Δυστυχώς αδερφέ Ιεροφάντη...αφού διάβασα 3 σελίδες δημοσιέυσεων...κατέληξα να έχω μια πικρή γεύση στο στόμα.
Οι μέν...ξεκίνησαν ''δήθεν'' να φτιάξουν τον κόσμο οοοοόλο...και τον κατα έφαγαν λυσσαλέα...
Οι δε...τα αδέρφια μας εδώ,ξεκίνησαν να φτιάξουν τον κόσμο όλο,μα τούς έφαγαν...οι άλλοι...
Κοντολογις τα δικά μου συμπεράσματα αν και δεν μου ζητήθηκαν είναι :
H Γνώση για την γνώση.Να γιατί τελικά ο δρόμος του εσωτεριστή ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΜΟΝΑΧΙΚΟς!
Κατ'αρχήν ποτέ δεν πίστευα πως αξίζει να σωθούν όλοι κι αυτό το λέω με το χέρι στην καρδιά.Αν ανάμεσα σε αυτούς που πρέπει να ξεσκαρτάρουν απο αυτόν τον πλανήτη είμαι κι εγώ,όλα καλά,μαζί κι εγώ...αν όχι πάλι όλα καλά.
Η μακρυνή ιστορία στα βάθη των αιώνων μας διδάσκει πως κάθε τόσο,η ίδια η φύση κάνει επιλέκτικο καθάρισμο των ειδών,προκειμένου να ανανεωθεί απο τα σαθρά και τα μυαρά όπως κάθε ζωντανός οργανισμός.
Σπάει το απόστημα που της έχει δημιουργήσει κακό και φθορά,και πετά κάθε τι αχρηστο (κατακλυσμοί-τσουνάμι κτλ)δεν είναι λογικό αυτό?
Ας αναλογιστούμε λίγο εμείς οι Ανθρωποι σε τι κατάσταση έχουμε φέρει αυτόν τον πλανήτη.Ηρθε λοιπόν η ώρα να κάνει κι αυτός την αυτοκάθαρση του,να καταστρέψει όλους αυτούς τους ''παθογόνους οργανισμούς'' που τον αρρωστένουν,και να μείνη ξανάνοιωμενος και πλέον με λίγους και καθαρούς να επουλώση τις πληγές του.
Ισως όλα αυτά που λέω να φαντάζουν εκτος θέματος αλλά δεν είναι.
Θεωρώ κάθε προσπάθεια συνολικής διάσωσης της σάρας και της μάρας από περιτή,έως και παρεμπόδιση της αρμονικης ροής του σύμπαντος.Θεωρώ πως επιτέλους ήρθε η ώρα,το πλείρωμα του χρόνου να καθαρίσει η ίρα απ΄το στάρι οπότε όλος αυτός ο μόχθος για (παραθέτω ένα απόσπασμα)

Ο Υψηλότερος, ο ιερότερος σκοπός, είναι να καταστήσουμε αυτόν τον κόσμο «Παράδεισο», να γίνουμε οι εργάτες για να πραγματώσουμε την νέα Γη σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Κι η καλύτερη εργασία για την ....

είναι το λιγότερο από ουτοπικό έως και μάταιο...διότι.Αν παραμείνουν όλοι εδώ,σύντομα ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ...αν όμως αφήσουμε τον κόσμο στην τύχη του,η φυσική εξέλιξη και αυτό που το σύμπαν με μαθηματική ακρίβεια κάνει ήδη και τα ζούμε κάθε μέρα,θα έχουμε στ'αληθεια όσοι ζήσουμε ασφαλώς ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!
Τελικά...παρ'όλο που τα λαμόγια κάθε ειδους ράτσας-φυλης-καστας-αδερφότητας-επιπέδου κτλ δείχνουν τώρα στα πίσω πίσω να θριαμβεύουν....χμμ... :D δεν είναι όμως αυτόφωτα ούτε επιβιώσημα ειδη.
Κι όπως συνηθήζω να λέω...Ο ΙΣΧΥΡΟς Ας ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ.ΓΕΝΟΙΤΩ.

ΥΓ.Αλήθεια..πως από ''αδέρφια'' άρχισαν να αποκαλούντε ''πελλάτες'' τα μέλη της ΑΜΟΡΚ..ΑΛΛΟΚΟΤΟ!!! 8) !!!

Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Αυγούστου 18, 2011, 16:24:49

Συζητώντας κάποτε κβαντικές ερμηνείες για την γένεση του Σύμπαντος, μια παράξενη - αν και φαινομενικά παράλογη - θεωρία τέθηκε στην συζήτηση. Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία, ένα μοναδικό σωμάτιο που κινείται μπρος - πίσω στον χρόνο, αλληλεπιδρά με τον εαυτό του της άλλης χρονικής διάστασης και φαίνεται και απείρως πολλαπλάσιο και μετέχον σε σχεδόν άπειρες αλληλεπιδράσεις καταιγιστικής γένεσης πολλών και ποικίλων άλλων σωματιδίων. Έτσι, η πληθώρα ύλης που παρατηρεί ο σημερινός παρατηρητής του Σύμπαντος, πιθανόν να είναι ένα και μοναδικό σωμάτιο....

Όπως ακριβώς παραπάνω, ο κάθε άνθρωπος που φαίνεται να είναι σύγχρονος στο σήμερα με κάποια δις άλλων ανθρώπων, πιθανόν να είναι ένας και μοναδικός και αποτέλεσμα φαινομενικής μόνο πολλαπλότητας, λόγω εκφυλισμού σε μια τοπικότητα πολλών χωροχρονικών διαστάσεων....
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Αυγούστου 18, 2011, 16:46:59
ειχα ερθει πριν 10 χρονια στην αθηνα και δεν κάθισα γιατί δεν ένιωσα εμπιστοσύνη , τελικά το ένστικτο μου είναι αλάθητο μέχρι τώρα .

Μαζεύονται τελευταία Μάγοι και Μάγισσες, οπότε μάλλον θα κατέβουμε για γενικό και μαζικό εξαγνισμό της Αθήνας και απάντων των "χαμουτζήδων"....

Όχι, όχι.... Όταν λέω εξαγνισμό ΔΕΝ εννοώ με ....φωτιά, αγαπητή αδελφή "ΔΙΟς ΑΕΤΟς"....
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: hierophantis στις Αυγούστου 18, 2011, 18:10:09
ορφεα μπορεις να μου το αναλυσεις σε παρακαλω αυτο που γραφεις ,εννοείς οτι  ακομα υπάρχουν "συντονιστές" στην αθηνα που δεν ειναι αφοσιωμένη στον δρομο , σε ρωτάω γιατι εχω ξεκινήσει  της διδασκαλίες με email  και σκέφτομαι σοβαρά να προσεγγίσω το κέντρο της αθηνας .
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: hierophantis στις Αυγούστου 18, 2011, 18:12:46
ειχα ερθει πριν 10 χρονια στην αθηνα και δεν κάθισα γιατί δεν ένιωσα εμπιστοσύνη , τελικά το ένστικτο μου είναι αλάθητο μέχρι τώρα .

Μαζεύονται τελευταία Μάγοι και Μάγισσες, οπότε μάλλον θα κατέβουμε για γενικό και μαζικό εξαγνισμό της Αθήνας και απάντων των "χαμουτζήδων"....

Όχι, όχι.... Όταν λέω εξαγνισμό ΔΕΝ εννοώ με ....φωτιά, αγαπητή αδελφή "ΔΙΟς ΑΕΤΟς"....

για ποιους αναφέρεσαι ως Μάγοι και Μάγισσες και απάντων των "χαμουτζήδων  ?
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Αυγούστου 18, 2011, 21:46:33
ορφεα μπορεις να μου το αναλυσεις σε παρακαλω αυτο που γραφεις ,εννοείς οτι  ακομα υπάρχουν "συντονιστές" στην αθηνα που δεν ειναι αφοσιωμένη στον δρομο , σε ρωτάω γιατι εχω ξεκινήσει  της διδασκαλίες με email  και σκέφτομαι σοβαρά να προσεγγίσω το κέντρο της αθηνας .

Όχι, δεν έχει σχέση με την ΑΜΡΑ....
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Αυγούστου 18, 2011, 21:50:08
για ποιους αναφέρεσαι ως Μάγοι και Μάγισσες και απάντων των "χαμουτζήδων  ?

....αστεϊσμός ήταν, μη το παίρνεις "τοις μετρητοίς"....
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: hierophantis στις Αυγούστου 18, 2011, 22:49:55
δεν έχει σχέση με την αμρα  ,και είναι αστείο , όμως το χρησιμοποίησες σε παράθεση με αυτό που έγραψα ... Γινε σαφής γιατί φαίνεται ότι είναι επί προσωπικού .
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: ΔΙΟς ΑΕΤΟς στις Αυγούστου 18, 2011, 23:06:38
ειχα ερθει πριν 10 χρονια στην αθηνα και δεν κάθισα γιατί δεν ένιωσα εμπιστοσύνη , τελικά το ένστικτο μου είναι αλάθητο μέχρι τώρα .

Μαζεύονται τελευταία Μάγοι και Μάγισσες, οπότε μάλλον θα κατέβουμε για γενικό και μαζικό εξαγνισμό της Αθήνας και απάντων των "χαμουτζήδων"....

Όχι, όχι.... Όταν λέω εξαγνισμό ΔΕΝ εννοώ με ....φωτιά, αγαπητή αδελφή "ΔΙΟς ΑΕΤΟς"....

Αν και η φωτιά είναι τέλειο εξαγνιστικό μέσο...εγώ που μίλησα για όλο αυτό?(Εννοω περί εξαγνισμού κτλ.) αδερφέ μου Ορφέα... :o μήπως δεν κατάλαβες τα γραφόμενα ή τι εννοούσα,ή μήπως αναφέρεσε σε πόστ άλλου? :-\
Αν εν τέλει είναι να γίνει ''εξαγνισμός'' κατά την δική μου ιδέα πάντα θα γίνει ούτως ή άλλως από την φυσική ροή των πραγμάτων είτε οι άνθρωποι βάλουν το χέρι τους είτε όχι, διότι είναι πια ο καιρός.Αυτό έλεγα και στο ποιό πάνω πόστ.Η ίδια η φύση,το ανώτερο όν(νούς) ας το πούμε έτσι θα καθαρίσει τις αφόριτες ακαθαρσίες που με τον καιρό συσωρεύτηκαν,προκειμένου να ιαθεί.Δεν πρόκειτε για κυνήγι μάγων-μαγισσών  :D μα για φυσικό καθαρισμό κατωτέρων ειδών που καταστρέφουν την φύση,τον πλανήτη..το σύμπαν όλο...(κατά την ιδέα μου πάντα) ;D

ΥΓ.ΛΑΙΚ ΧΙΟΥΜΟΡ....!!!! ;D
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 19, 2011, 01:02:00
ΥΓ.Αλήθεια..πως από ''αδέρφια'' άρχισαν να αποκαλούντε ''πελλάτες'' τα μέλη της ΑΜΟΡΚ..ΑΛΛΟΚΟΤΟ!!! 8) !!!

Φταίει η Αφύπνιση!  :D

Δυστυχώς αδερφέ Ιεροφάντη...αφού διάβασα 3 σελίδες δημοσιέυσεων...κατέληξα να έχω μια πικρή γεύση στο στόμα.
Οι μέν...ξεκίνησαν ''δήθεν'' να φτιάξουν τον κόσμο οοοοόλο...και τον κατα έφαγαν λυσσαλέα...
Οι δε...τα αδέρφια μας εδώ,ξεκίνησαν να φτιάξουν τον κόσμο όλο,μα τούς έφαγαν...οι άλλοι...

 :D :D :D

Είμαστε ακόμα ζωντανοί!...
http://www.youtube.com/watch?v=87xgLUWmHqE

Θεωρώ κάθε προσπάθεια συνολικής διάσωσης της σάρας και της μάρας από περιτή,έως και παρεμπόδιση της αρμονικης ροής του σύμπαντος.Θεωρώ πως επιτέλους ήρθε η ώρα,το πλείρωμα του χρόνου να καθαρίσει η ίρα απ΄το στάρι οπότε όλος αυτός ο μόχθος για (παραθέτω ένα απόσπασμα)

Ο Υψηλότερος, ο ιερότερος σκοπός, είναι να καταστήσουμε αυτόν τον κόσμο «Παράδεισο», να γίνουμε οι εργάτες για να πραγματώσουμε την νέα Γη σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Κι η καλύτερη εργασία για την ....

είναι το λιγότερο από ουτοπικό έως και μάταιο...διότι.Αν παραμείνουν όλοι εδώ,σύντομα ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ...αν όμως αφήσουμε τον κόσμο στην τύχη του,η φυσική εξέλιξη και αυτό που το σύμπαν με μαθηματική ακρίβεια κάνει ήδη και τα ζούμε κάθε μέρα,θα έχουμε στ'αληθεια όσοι ζήσουμε ασφαλώς ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!

Αν αφήσουμε τον κόσμο στην τύχη του, ίσως σύντομα να μην υπάρχει ο κόσμος, ούτε και εμείς. Ο κόσμος ποτέ δεν αφηνόταν στην τύχη του.  Πάντα κάποιες ανθρώπινες ψυχές, εργαζόταν για τον κόσμο, έτσι ώστε να προστατεύεται και να συνεχίζεται η ζωή...

Για να καταλήξουμε όμως σε αυτά τα συμπεράσματα, είναι σημαντικό να απαντήσουμε τα βασικά υπαρξιακά ερωτήματα... Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας, τι είναι ο άνθρωπος, και ποιος είναι ο ρόλος του, κτλ...

Και όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί ήδη, μέσα από την Ιδεολογία του Πανθεϊσμού, την Φιλοσοφία των Προγόνων μας, όπου ξεκαθαρίζεται πως ο ρόλος του ανθρώπου, είναι να προσομοιάσει την Δημιουργό Θεότητα, να θεωθεί, και ο μόνος τρόπος για να γίνει, είναι ωριμάζοντας ψυχικά, και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του, προς την κοινωνία του.  Εξίσου και οι Αρχαίοι 'Ελληνες, θεωρούσαν την Ιδιοτέλεια, (Idiot-Ιδιώτη), ηλιθιότητα, και την Ανιδιοτέλεια, και Κοινωνική προσφορά, ύψιστη Αρετή.

Η κατανόηση των Ιερών θεσμών της ζωής, η κατανόηση των συμπαντικών νόμων, είναι η πυξίδα μας, για την εξάγνιση και την θέωση, είτε ατομικά είτε συλλογικά.

Τελικά...παρ'όλο που τα λαμόγια κάθε ειδους ράτσας-φυλης-καστας-αδερφότητας-επιπέδου κτλ δείχνουν τώρα στα πίσω πίσω να θριαμβεύουν....χμμ... δεν είναι όμως αυτόφωτα ούτε επιβιώσημα ειδη.

Δυστυχώς αδελφή μου, αν δεν τους διώξουμε από την πλάτη μας, θα συνεχίσουν να επιβιώνουν στην πλάτη μας...

Ο ΙΣΧΥΡΟς Ας ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ.ΓΕΝΟΙΤΩ.

Ο Ισχυρός ας βοηθήσει... και εσύ αδελφή μου, ήδη βοηθάς ανιδιοτελώς, και τιμή σου...
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: προμηθέας στις Αυγούστου 19, 2011, 01:09:44
Ορφέα,για να εξιλεωθείς...
θα μου στέλνεις καθημερινώς 2 μπουγάτσες κρέμα και μερικά τρίγωνα(από τα καλά) στο τέλος κάθε εβδομάδας.

Ένας χαμου..εεε,Αθηναίος ήθελα να πώ ;D
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 19, 2011, 02:06:37
Ορφέα,για να εξιλεωθείς...
θα μου στέλνεις καθημερινώς 2 μπουγάτσες κρέμα και μερικά τρίγωνα(από τα καλά) στο τέλος κάθε εβδομάδας.

Ένας χαμου..εεε,Αθηναίος ήθελα να πώ ;D

Ορθά... Καιρός για συνεργασία... Επανάσταση ετοιμάζουμε...  ;)
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: ΔΙΟς ΑΕΤΟς στις Αυγούστου 19, 2011, 02:40:01
Ορφέα,για να εξιλεωθείς...
θα μου στέλνεις καθημερινώς 2 μπουγάτσες κρέμα και μερικά τρίγωνα(από τα καλά) στο τέλος κάθε εβδομάδας.

Ένας χαμου..εεε,Αθηναίος ήθελα να πώ ;D

Ορθά... Καιρός για συνεργασία... Επανάσταση ετοιμάζουμε...  ;)


Ο Ισχυρός ας βοηθήσει... και εσύ αδελφή μου, ήδη βοηθάς ανιδιοτελώς, και τιμή σου...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑς...ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.....(ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑ-ΒΟΛΟ...)ΜΟΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ....(ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΛΕΩΝ)  ;) η ΚΑΙ ΑΓΧΙΑΛΟΥ... ;D
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 19, 2011, 02:45:32
ειχα ερθει πριν 10 χρονια στην αθηνα και δεν κάθισα γιατί δεν ένιωσα εμπιστοσύνη , τελικά το ένστικτο μου είναι αλάθητο μέχρι τώρα .

Καλωσόρισες αδελφέ μου,

στην Ροδοσταυρική μας παρέα.  'Εχουμε πολλά να πούμε καθοδόν...

Η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν αισθάνθηκα τόσο άνετα, αλλά αναγκαστικά, όταν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, ασχολούμαστε αρχικά, μελετώντας τις υπάρχουσες μυητικές σχολές, μέχρι να κατανοήσουμε, και ίσως μετέπειτα να συμβάλλουμε εμείς οι ίδιοι, στην περαιτέρω εξέλιξη της Εσωτερικής διδασκαλίας, καταθέτοντας την προσωπική μας έρευνα και εργασία.

Είναι αλήθεια πως το Αμορκ, είναι μία Απάτη, και ως εσωτερική διδασκαλία και ως οικονομική εξαπάτηση, όπως απάτη είναι και ο χριστιανισμός. 'Ομως μέσα από την μελέτη και κατανόηση της απάτης, της διαφθοράς, της Σκιάς, καταφέρνουμε μια μέρα να εκτιμήσουμε και να κατανοήσουμε την Φώτιση.
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 19, 2011, 03:06:39
(ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑ-ΒΟΛΟ...)ΜΟΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ....(ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΛΕΩΝ)  ;) η ΚΑΙ ΑΓΧΙΑΛΟΥ... ;D

Μάλλον ήρθε η ώρα, να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά, για Ροδοσταυρικό Συμπόσιο...  ;D
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: ΔΙΟς ΑΕΤΟς στις Αυγούστου 19, 2011, 03:36:11
(ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑ-ΒΟΛΟ...)ΜΟΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ....(ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΛΕΩΝ)  ;) η ΚΑΙ ΑΓΧΙΑΛΟΥ... ;D

Μάλλον ήρθε η ώρα, να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά, για Ροδοσταυρικό Συμπόσιο...  ;D

Πολύ ωραία....πολύ ωραία....αναρωτιέμε έχουμε αδερφό από Κρήτη?????Να μας προσφέρει μαυρομάνικα και διπλούς πέλεκυς...η Κρήτες φτιάχνουν θαυμάσια!!!Ο αδερφός Ορφέας έγραψε πως ο ''εξαγνισμός'' δεν θα γίνει με φωτιά...άρα μένει το...τσεκούρι???? (ΛΑΒΡΥς)
(χιουμοράκι μην με βάλετε όλοι τώρα BLACK LIST) Eξάλλου το χιουμορίζειν εστί φιλοσοφείν... :D :D :D
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 19, 2011, 03:46:16
Πολύ ωραία....πολύ ωραία....αναρωτιέμε έχουμε αδερφό από Κρήτη?????Να μας προσφέρει μαυρομάνικα και διπλούς πέλεκυς...η Κρήτες φτιάχνουν θαυμάσια!!!

'Οντως υπάρχει ένας πολύ αξιόλογος αδελφός και στη Κρήτη...
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: Ορφέας στις Αυγούστου 19, 2011, 09:41:12
δεν έχει σχέση με την αμρα  ,και είναι αστείο , όμως το χρησιμοποίησες σε παράθεση με αυτό που έγραψα ... Γινε σαφής γιατί φαίνεται ότι είναι επί προσωπικού .

Σε συνδυασμό με την δική σου κατάθεση

ειχα ερθει πριν 10 χρονια στην αθηνα και δεν κάθισα γιατί δεν ένιωσα εμπιστοσύνη , τελικά το ένστικτο μου είναι αλάθητο μέχρι τώρα .

και την παράθεση της ΔΙΟς ΑΕΤΟς

...
Ας αναλογιστούμε λίγο εμείς οι Ανθρωποι σε τι κατάσταση έχουμε φέρει αυτόν τον πλανήτη.Ηρθε λοιπόν η ώρα να κάνει κι αυτός την αυτοκάθαρση του,να καταστρέψει όλους αυτούς τους ''παθογόνους οργανισμούς'' που τον αρρωστένουν,και να μείνη ξανάνοιωμενος και πλέον με λίγους και καθαρούς να επουλώση τις πληγές του.
...

έγραψα με σκωπτικό πνεύμα: "Μαζεύονται τελευταία Μάγοι και Μάγισσες, οπότε μάλλον θα κατέβουμε για γενικό και μαζικό εξαγνισμό της Αθήνας και απάντων των "χαμουτζήδων"...."

Φυσικά από τους "χαμουτζήδες", πολλοί εξαιρούνται γιατί έχουν κάνει ήδη θεραπεία ;D αλλά και όσοι ξεκινήσουν από τώρα την θεραπεία "αποχαμουτζηδαπεξάρτησης", θα λαμβάνουν, εκτός από γνήσια Θεσσαλονικιώτικη μπουγάτσα και αυθεντικά τρίγωνα Πανοράματος, επιπλέον και εκκλεκτούς Ακανέδες Σερρών ;)

Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: hierophantis στις Αυγούστου 19, 2011, 11:11:24
είμαι έτοιμος για θεραπεία και απεξάρτηση    ;D.
Τίτλος: Απ: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αποστολή από: ΔΙΟς ΑΕΤΟς στις Αυγούστου 19, 2011, 23:54:47
είμαι έτοιμος για θεραπεία και απεξάρτηση    ;D.

Ευτυχώς δεν τρώω γλυκά.... ;)