Αποστολέας Θέμα: Τι είναι η Ψύχωση?  (Αναγνώστηκε 16425 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Τι είναι η Ψύχωση?
« στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 08:32:04 »
http://www.psynet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=26

Τι είναι ψύχωση;     

O όρος ψύχωση χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ιατρική κατάσταση που επηρεάζει τον εγκέφαλο, έτσι ώστε υπάρχει απώλεια επαφής με την πραγματικότητα.

Όταν κάποιος ασθενεί κατ' αυτό τον τρόπο, αυτό ονομάζεται ψυχωσικό επεισόδιο. Η ψύχωση έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστεί στους νέους ενηλίκους και είναι αρκετά κοινή ασθένεια. Περίπου 3 από κάθε 100 ανθρώπους θα βιώσουν ένα ψυχωσικό επεισόδιο, που καθιστά την ψύχωση πιο κοινή από το διαβήτη. Οι περισσότεροι άνθρωποι επανέρχονται πλήρως μετά από μία τέτοια εμπειρία. 

Η ψύχωση μπορεί να προκύψει στον καθένα και όπως οποιαδήποτε άλλη ασθένεια, μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ποια είναι τα συμπτώματα; 

Η ψύχωση μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στη διάθεση και στη σκέψη καθώς επίσης και σε αφύσικες ιδέες, κάνοντας δύσκολη την κατανόηση του πως αισθάνεται το πρόσωπο που αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα.   

Προκειμένου να προσπαθήσει κανείς να καταλάβει την εμπειρία της ψύχωσης, είναι χρήσιμο να ομαδοποιηθούν μερικά από τα χαρακτηριστικότερα συμπτώματα.
 
Αποδιοργανωμένη σκέψη

Οι καθημερινές απλές σκέψεις γίνονται συγκεχυμένες ή δεν συνδέονται σωστά.  Οι προτάσεις είναι ασαφείς ή δεν έχουν νόημα.  Ένα πρόσωπο μπορεί να έχει δυσκολία στο να συγκεντρωθεί μετά από μια συνομιλία ή μετά από μια προσπάθεια να φέρει στην μνήμη του κάποια πράγματα. Οι σκέψεις φαίνονται σαν να επιταχύνονται ή να επιβραδύνουν. 

Παραισθήσεις

Στην ψύχωση, το πρόσωπο βλέπει, ακούει, αισθάνεται, μυρίζει ή γεύεται πράγματα που δεν υπάρχουν πραγματικά.  Παραδείγματος χάριν, μπορούν να ακούσουν  φωνές ή να δουν  πράγματα που δεν υπάρχουν.  Κάποια πράγματα μπορούν να μυρίζουν ή  να έχουν γεύση άσχημη ή ακόμα και δηλητηριώδη. 

Ψεύτικες πεποιθήσεις (Παραισθήσεις-αυταπάτες)

Είναι συνηθισμένο για ένα πρόσωπο που βιώνει ένα ψυχωσικό επεισόδιο να έχει διατηρεί ψεύτικες πεποιθήσεις, γνωστές ως παραισθήσεις. Το πρόσωπο είναι τόσο πεπεισμένο για την παραίσθησή του που ακόμη και το λογικότερο επιχείρημα δεν μπορεί να το κάνει να αλλάξει γνώμη.  Παραδείγματος χάριν, κάποιος μπορεί να πειστεί ότι η αστυνομία τον παρακολουθεί επειδή τα αυτοκίνητα σταθμεύουν έξω από το σπίτι του. 

Αλλοιωμένα-αλλαγμένα συναισθήματα

Τα συναισθήματα των ψυχωσικών ανθρώπων μπορούν να αλλάξουν χωρίς κανέναν προφανή λόγο.  Μπορούν να αισθανθούν περίεργα και να αποκοπούν από τον κόσμο, δίνοντας την εντύπωση ότι όλα κινούνται σε αργή κίνηση. Οι αλλαγές στην διάθεση  είναι συνήθεις, έτσι μπορούν να αισθανθούν κατ' ασυνήθιστο τρόπο διεγερμένοι ή θλιμμένοι. Τα συναισθήματα μπορούν να είναι αμβλυμμένα  - οι άνθρωποι μπορούν να αισθανθούν λιγότερο απ' ό,τι συνήθιζαν, ή εκφράζουν λιγότερα συναισθήματα σε όσους βρίσκονται γύρω τους. 

Αλλαγμένη συμπεριφορά

Οι άνθρωποι με ψύχωση συμπεριφέρονται διαφορετικά από ό,τι συνήθως.  Μπορεί να είναι εξαιρετικά δραστήριοι, ή να βρίσκονται σε λήθαργο - μένοντας καθισμένοι όλη την ημέρα. Μπορούν να γελάσουν σε ακατάλληλη στιγμή- ανάρμοστα, άπρεπα, ή να θυμώσουν χωρίς προφανή αιτία.   

Οι αλλαγές στην συμπεριφορά συνδέονται συχνά με τα συμπτώματα που περιγράφονται ανωτέρω.  Παραδείγματος χάριν, ένα πρόσωπο μπορεί να καλέσει την αστυνομία ή να είναι τόσο φοβισμένο ώστε να μην μπορεί να κοιμηθεί εξαιτίας όσων πιστεύει ότι έχει δει ή έχει ακούσει.  Κάποιος μπορεί να σταματήσει να τρώει εάν πιστεύει ότι η τροφή του δηλητηριάζεται.  Κάποιος που θεωρεί είναι ο Ιησούς Χριστός μπορεί να περάσει όλη την ημέρα να κηρύττοντας στους δρόμους.  Τα συμπτώματα ποικίλλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και μπορούν να αλλάξουν με το  πέρασμα του χρόνου. 

Τι είναι το πρώτο επεισόδιο της ψύχωσης ; 

Το πρώτο επεισόδιο της ψύχωσης αναφέρεται απλά στη πρώτη φορά που κάποιος βιώνει   ψυχωτικά συμπτώματα.  Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το πρώτο επεισόδιο μιας ψύχωσης  δεν μπορούν να καταλάβουν τι τους συμβαίνει.  Τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά και άγνωστα, αφήνοντας το πρόσωπο μπερδεμένο σε σύγχυση  και απόγνωση. Εάν δεν έχουν καμία πραγματική αντικειμενική ένδειξη πληροφόρησης για την  ασθένεια, η απόγνωση τους αυξάνεται συχνά από τους αρνητικούς μύθους και τα στερεότυπα.   

Ένα ψυχωσικό επεισόδιο εμφανίζεται σε τρεις φάσεις. Η διάρκεια κάθε φάσης ποικίλλει από το πρόσωπο στο πρόσωπο. 

Φάση 1:  Πρόδρομος

Τα πρώτα σημάδια είναι ασαφή και εντοπίζονται μετά βίας.  Μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που οι άνθρωποι περιγράφουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τα αντιληπτικά τους ερεθίσματα τις αντιλήψεις τους.   

Φάση 2:  Οξεία

Βιώνονται τα σαφή ψυχωσικά συμπτώματα, όπως η αποδιοργανωμένη σκέψη, οι παραισθήσεις, ή οι ψευδαισθήσεις.   

Φάση 3:  Αποκατάστασης

Η ψύχωση είναι θεραπεύσιμη και οι περισσότεροι άνθρωποι ανακτούν. Ο τρόπος της αποκατάστασης ποικίλλει από το πρόσωπο στο πρόσωπο.   

Οι άνθρωποι επανέρχονται μετά από το πρώτο ψυχωσικό επεισόδιο. Πολλοί δεν βιώνουν ποτέ ένα άλλο ψυχωτικό επεισόδιο. 

Ποιοι είναι οι τύποι ψυχώσεων; 

Όταν κάποιος έχει ψύχωση, συνήθως δίνεται διάγνωση μιας συγκεκριμένης  ψυχωτικής ασθένειας δίνεται συνήθως. Η διάγνωση σημαίνει τον αναγνώριση μιας ασθένειας από τα συμπτώματα. Έτσι η διάγνωση εξαρτάται πάντα από ό,τι έφερε στην επιφάνεια την ασθένεια και από το πόσο καιρό διαρκούν τα συμπτώματα.   

Σε κάποιον που βιώνει για πρώτη φορά την ψύχωση, μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει μια ακριβής διάγνωση, επειδή πολλοί από τους παράγοντες που κρύβονται κάτω από την ασθένεια μπορούν να παραμείνουν ασαφείς. Εντούτοις, είναι χρήσιμο να γίνουν κατανοητοί μερικοί από τους διαγνωστικούς όρους που μπορεί να ακούσετε. 
 
Ψύχωση προκαλούμενη από ουσίες

Η χρησιμοποίηση ή η διακοπή της χρήσης κάποιων ουσιών συμπεριλαμβανομένου και του οινοπνεύματος μπορεί να προκαλέσει ψυχωσικά συμπτώματα. Μερικές φορές αυτά τα συμπτώματα θα εξαφανιστούν γρήγορα καθώς η επίδραση της ουσίας εξασθενεί. Σε κάποιες περιπτώσεις, η ασθένεια μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, αλλά να πυροδοτηθεί ξεκινήσει με μια ψύχωση προκαλούμενη από ουσίες..   

Οργανική ψύχωση Ψύχωση προκαλούμενη από ιατρική κατάσταση 

Τα ψυχωτικά συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν εξ αιτίας ενός  τραυματισμού  στο κεφάλι ή μιας φυσικής ασθένειας που διαταράσσει τις λειτουργίες του εγκέφαλου, όπως η εγκεφαλίτιδα, το AIDS ή ένας όγκος. Συνήθως υπάρχουν και άλλα συμπτώματα παρόντα, όπως τα προβλήματα μνήμης ή η σύγχυση.   

Βραχεία  αντιδραστική ψύχωση

Τα ψυχωτικά συμπτώματα μπορούν να προκύψουν ξαφνικά σε αντιδραση σε σημαντική πίεση στη ζωή κάποιου, όπως ένας θάνατος στη οικογένεια ή άλλη σημαντική αλλαγή των περιστάσεων.  Τα συμπτώματα μπορούν να είναι σοβαρά,  αλλά η αποκατάσταση επαναφορά γίνεται γρήγορα σε μερικές μόνο ημέρες.   

Σχιζοφρένια

Η σχιζοφρένια αναφέρεται σε μια ασθένεια στην οποία οι αλλαγές στη συμπεριφορά ή τα συμπτώματα είναι παροντα για μια περίοδο τουλάχιστον έξι μηνών. Και πάλι, τα συμπτώματα, η δριμύτητα και η διάρκεια της ασθένειας ποικίλλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αντίθετα με παλαιότερες απόψεις, η σχιζοφρένια είναι μια αρκετά κοινή ασθένεια, και πολλοί άνθρωποι με σχιζοφρένια ζουν ευτυχισμένες και ολοκληρωμένες ζωές.   

Σχιζοφρενικόμορφη διαταραχή

Αυτή η διάγνωση δίνεται συνήθως όταν τα συμπτώματα διαρκέσουν για λιγότερο από έξι μήνες.   

Διπολική διαταραχή (μανιακή κατάθλιψη)

Η διπολική αναταραχή είναι μια «διαταραχή διάθεσης». Η ψύχωση εμφανίζεται ως τμήμα μιας γενικότερης διαταραχής στη διάθεση, η οποία χαρακτηρίζεται από τις ακραίες εξάρσεις (μανία) και τα χαμηλότατα σημεία διαθεσης (κατάθλιψη). Τα ψυχωτικά συμπτώματα τείνουν να ταιριάξουν με την διάθεση του προσώπου. Εάν είναι κατ' ασυνήθιστο τρόπο συγκινημένοι ή ευτυχείς, μπορούν να θεωρήσουν ότι είναι ξεχωριστοί έχουν ξεχωριστές ικανότητες και ότι μπορούν να εκτελέσουν καταπληκτικούς άθλους. Εάν είναι θλιμμένοι, μπορούν να ακούσουν φωνές να τους προτρέπουν να διαπράξουν αυτοκτονία.   

Μείζων κατάθλιψη

Επίσης μια "διαταραχή διάθεσης". Είναι μια βαριά κλινική κατάθλιψη μαζί με ψυχωτικά συμπτώματα αλλά χωρίς περιόδους μανίας ή εξάρσεις που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ασθένειας.   

Σχιζοφρενικόμορφη διαταραχή 

Αυτή η διάγνωση δίνεται όταν η κλινική εικόνα δεν είναι "χαρακτηριστική" είτε μιας διαταραχής διάθεσης είτε της σχιζοφρένιας, αλλά το πρόσωπο έχει τα ταυτόχρονα ή διαδοχικά συμπτώματα και των δύο ασθενειών. 

Τι είναι αυτό που προκαλεί την ψύχωση; 

Έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες ως προς αυτό που προκαλεί την ψύχωση, χρειάζεται όμως να γίνουν πολλές επιπλέον έρευνες.   

Οι ενδείξεις αυτή τη στιγμή είναι ότι η ψύχωση προκαλείται από έναν ανεπαρκώς κατανοητό συνδυασμό βιολογικών παραγόντων, οι οποίοι δημιουργούν μια ευπάθεια στην ψύχωση κατά τη διάρκεια της εφηβείας ή της πρόωρης ενήλικης ζωής. Τα συμπτώματα μπορούν να προκύψουν σε αντίδραση στην πίεση άγχος ή την κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, ή μπορεί  να είναι βιολογικά προδιαγεγραμμένο να προκύψουν σε ένα ορισμένο στάδιο ανάπτυξης ανεξάρτητα από την εμπειρία ζωής. Μερικοί παράγοντες μπορούν να είναι περισσότερο ή λιγοτερο σημαντικοί σε ένα άτομο σε σχέση με κάποιο άλλο. 

Στο πρώτο επεισόδιο της ψύχωσης, η αιτία είναι ιδιαίτερα ασαφής.Επομένως, είναι απαραίτητο για το πρόσωπο να έχει μια πλήρη ιατρική εξέταση -συμπεριλαμβανομένης της νευρολογικής εξετασης- για να καταστήσει την διάγνωση όσο το δυνατόν σαφέστερη. 

Η ψύχωση έχει πολλές μορφές. Η πορεία και η έκβαση ποικίλλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. 
Όσο νωρίτερα  αναγνωρίζεται η ψύχωση και η αρχίζει η θεραπεία, τόσο καλύτερη είναι η προοπτική βελτίωσης.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 24, 2009, 13:34:42 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Ψύχωση?
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 14:02:59 »
Η θέση των Μυστικιστών για την Ψύχωση

The Mystic Heart - Part 5 - Psychosis or Mystical State?
http://www.youtube.com/watch?v=bqYBAdAYffc

Η θέση των Ψυχιάτρων για την Ψύχωση

It's a Brain Thing: Psychosis/ Psychotic disorders: part 1
http://www.youtube.com/watch?v=XmOxdEuv5Sk

It's a Brain Thing: Psychosis/ Psychotic disorders: part 2
http://www.youtube.com/watch?v=cfDBJ81usrE&feature=related
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 24, 2009, 14:11:18 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Ψύχωση?
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 03:17:52 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Ψύχωση?
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 03:26:11 »
http://www.thethinkingbusiness.co.uk/brainfoods.htm

BRAIN FOOD

"One cannot think well, love well or sleep well if one has not dined well." - Virginia Woolfe 
       
The foods you eat directly affects the performance of your brain. It has been proven that by eating the right food, you can boost your IQ, improve your mood, be more emotionally stable, sharpen your memory and keep your mind young.

If you give your brain the right nutrients, you will be able to think quicker, have a better memory, be better coordinated and balanced and have improved concentration.

The three key brain foods to boost your brainpower and keep your brain healthy and your mental processes operating effectively are nutritious food, water and oxygen:
 
Brain Foods

Thinking is a biochemical process. For brain cells to communicate effectively with each other to create neural pathways, they require chemicals called neurotransmitters. Neurotransmitters are the 'messengers' carrying messages from neuron to neuron. 

Neurotransmitters are made from amino acids found in protein foods e.g., meat, fish and cheese.

Vitamins and minerals are needed to convert ordinary amino acids into these powerful neurotransmitters.

Neurotransmitters are found in the food we eat, hence why some foods are called 'brain foods'.

The three key neurotransmitters are:    
 
1. Acetylcholine (ACh). This neurotransmitter excites other neurons and may be responsible for memory. 
It is involved with voluntary movement of muscles, behavioural inhibition, drinking and memory.
People with Alzheimer's memory loss may have less ACh or ACh that is blocked.

Acetylcholine rich foods include: egg yolks, peanuts, wheat germ, liver, meat, fish, milk, cheese and vegetables (especially broccoli, cabbage and cauliflower)

2. Dopamine generally excites and is involved in movement, attention and learning but is also inhibitory.

It is involved with voluntary movement, emotional arousal.
Schizophrenia is associated with excess dopamine.
People with Parkinson's disease may have less or damaged dopamine causing tremors, loss of balance etc. The drug "L-Dopa" may be given to increase the level of dopamine.
 
Dopamine rich foods include all proteins (meat, milk products, fish, beans, nuts, soy products). 3-4ounces of protein will help you to feel energized, more alert and more assertive.

3. Serotonin (or 5-HT) usually inhibits and is involved in arousal and sleep, mood, appetite and sensitivity. However, it is also excitatory and is part of the brain's reward system producing feelings of pleasure.

People who suffer from clinical depression may have too little serotonin active in synapses so they may benefit from taking a Selective Serotonin Re-Uptake Inhibitor(SSRI) e.g., Prozac to extend the serotonin activity.
 
Serotonin rich foods are carbohydrate based  e.g., pasta, starchy vegetables, potatoes, cereals, breads.

Brain Foods ~ Protein
 
Protein is found in meat, fish, milk and cheese. Protein provides the building blocks for most of the body's tissues, nerves, internal organs (including brain and heart). Proteins are used to make neurotransmitters and are essential to improve mental performance.
   
Brain Foods ~ Carbohydrate
 
Carbohydrates enhance the absorption of tryptophan, which is converted into serotonin in the brain. Within about thirty minutes of eating a carbohydrate meal,, you will feel more calm and relaxed. The effects will last several hours.

Grains, fruits and vegetables are key sources of carbohydrates.

Digestion causes the breakdown of carbohydrates into glucose (sugar) which is the brains primary source of energy. If your glucose levels fluctuate too much, you may experience mental confusion, dizziness and if severe, convulsions and loss of consciousness.
   
Brain Foods ~ Fat

The brain is more than 60% fat. This is because the brain cells are covered by the myelin sheath which is composed of approximately 75% fat. Fats also play a crucial role as messengers. They regulate key aspects of the immune system, blood circulation, inflammation, memory and mood. 

Omega 3 fatty acids are essential to the optimum performance of your brain. Lack of omega-3 fats in your diet can lead to depression, poor memory, low IQ, learning disabilities, dyslexia, ADD and many more mental disorders.

To ensure that your diet is rich in omega-3 fats, ensure that you eat plenty of oily fish like salmon, sardines, trout, tuna, herring, mackerel and anchovies.
 
Brain Foods ~ Vitamins & Minerals

Vitamins and minerals are essential for the growth and functioning of the brain. 

The 'B' complex vitamins are particularly important for the brain and play a vital role in producing energy. Vitamins A, C and E are powerful antioxidants and promote and preserve memory in the elderly.

Minerals are also critical to mental functioning and performance. Magnesium and manganese are needed for brain energy. Sodium, potassium and calcium are important in the thinking process and they facilitate the transmission of messages.

Drink Water!

Water makes up 83% of the blood and acts as a transport system, delivering nutrients to the brain and eliminating toxins.

Your brain needs to be fully hydrated so that the circuitry works well and it functions at optimum levels. Water is essential for concentration and mental alertness.

Studies have shown that most people are permanently partially dehydrated. This means that their brain is working considerably below its capacity and potential.

A study by Trevor Brocklebank at Leeds University in the UK discovered that schoolchildren with the best results in class were those who drank up to eight glasses of water a day. (source: Bill Lucas, Power Up Your Mind, 2001)

Therefore, you should drink at least 2 litres of water every day.
   
O2 ~ Breathe!

After a big meal, most of your body's oxygen is being used by your stomach and digestive system as it digests the food you have eaten. This means that your brain is being denied much of the oxygen it needs to function effectively and stay mentally alert. This is why you tend to feel sleepy after a big meal. 

Therefore, you should try to eat little and often as well as eating your main meal either at lunchtime or before 7pm.

An Intelligent Diet

Boost your brainpower by feeding your brain 'brain foods'. Here are 4 tips for an intelligent diet:

1. Balance your glucose - it provides fuel for your brain. Try to eat carbohydrate foods in the evening as it promotes relaxation and sleep.

2. Eat essential fats - ensure your diet is rich in omega-3 fats found in oily fish.

3. Include plenty of protein rich foods in your diet. Proteins are essential to make neurotransmitters which are vital for the thinking process. Try to eat a protein based lunch to optimise your mental performance and alertness throughout the day.

4. Eat foods rich in vitamins and minerals to 'fine tune' your mind.

5. Drink 1.5 to 2 litres of water a day to keep your brain well hydrated.

6. Oxygenate your brain by exercising and eating little and often. Eat your main meal before 7pm.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Ψύχωση?
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 03:51:16 »
http://www.myself.gr/Article/health-diet-stress/41-1147.html

Δίαιτα κατά του στρές
07-04-2008

Ακολουθήστε το ενδεικτικό διαιτολόγιο που ακολουθεί και αποφύγετε τις τροφές-«παγίδες» έτσι ώστε να απελευθερωθείτε από το άγχος άμεσα και υγιεινά!

Ακόμη κι αν δεν θέλετε να κάνετε δίαιτα, το παρακάτω μενού αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να "ηρεμήσει" το σώμα σας από τοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες που μπορεί να σας επιβαρύνουν καθημερινά και να "βοηθούν" στην εμφάνιση του άγχους.

Πρόγραμμα μιας εβδομάδας

Δευτέρα
Πρωί
1 ποτήρι γάλα πλήρες 
1 κριθαρένιο παξιμάδι
1 κουταλιά μέλι
Πράσινο τσάι

Δεκατιανό
1 μπανάνα

Mεσημέρι
1 σαλάτα ντομάτα-αγγούρι
Ψάρι ψητό
1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης

Aπόγευμα
Χυμός πορτοκάλι

Bράδυ
1 πιάτο τραχανά και 1 κομμάτι φέτα
1 σαλάτα μαρούλι και 1 κομμάτι ψωμί ολικής αλέσεως

ΤΡΙΤΗ
Πρωί
1 γιαούρτι 3,5% λιπαρά
2-3 κουταλιές δημητριακά τύπου Muesli
Πράσινο τσάι

Δεκατιανό
2-3 αποξηραμένα δαμάσκηνα

Μεσημέρι
Μακαρόνια ολικής αλέσεως με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

Απόγευμα
1 μπανάνα
Πράσινο τσάι

Βράδυ:
Σαλάτα με 5 είδη λαχανικών
2 βραστά αυγά
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

ΤΕΤΑΡΤΗ
Πρωί
1 γιαούρτι 3,5% λιπαρά με μέλι και καρύδια
Πράσινο τσάι

Δεκατιανό
Ψωμί ολικής
αλέσεως και cottage τυρί

Μεσημέρι
Φακές ή φασόλια
1 πράσινη σαλάτα
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

Απόγευμα
1 χούφτα ανάλατα κάσιους
Πράσινο τσάι

Βράδυ
Ψάρι ψητό
Βραστά λαχανικά (π.χ. μπρόκολο, κουνουπίδι)

ΠΕΜΠΤΗ
Πρωί
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Πράσινο τσάι

Δεκατιανό
1 χούφτα ανάλατα αμύγδαλα

Μεσημέρι
Ρύζι αναποφλοίωτο με γιαούρτι
1 πράσινη σαλάτα

Απόγευμα
1 μπανάνα
Πράσινο τσάι

Βράδυ
Γιαούρτι πλήρες με μέλι και 1 κουταλιά σουσάμι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρωί
1 ποτήρι γάλα πλήρες 
1 κριθαρένιο παξιμάδι
Τυρί cottage
Πράσινο τσάι

Δεκατιανό
1 μήλο

Μεσημέρι
1 μερίδα κοτόπουλο με λαχανικά

Απόγευμα
Παστέλι με μέλι
1 φλιτζάνι
πράσινο τσάι

Βράδυ
Σαλάτα με Σολομό

ΣΑΒΒΑΤΟ
Πρωί
Γιαούρτι πλήρες με μέλι και σουσάμι
Πράσινο τσάι

Δεκατιανό
1 αχλάδι

Μεσημέρι
Ψάρι ψητό και λαχανικά
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

Απόγευμα
2-3 σύκα αποξηραμένα
Πράσινο τσάι

Βράδυ
Σαλάτα ζυμαρικών (ολικής αλέσεως) με λαχανικά

ΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωί
1 κουταλάκι ταχίνι
1 κουταλάκι μέλι
1 κριθαρένιο παξιμάδι
Πράσινο τσάι

Δεκατιανό
Χυμό (καρότου, μήλου, πορτοκαλιού)

Μεσημέρι
1 πιάτο σπανακόρυζο ή αρακά
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

Απόγευμα
1 μπανάνα
Πράσινο τσάι

Βράδυ
Σαλάτα με τόνο

• Πριν από το πρωινό σας, πιείτε 1 ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι. Είναι αποτοξινωτικό για το συκώτι και αναζωογονητικό για τον οργανισμό.
• Προσθέστε ελαιόλαδο, λεμόνι και ξίδι όπου θέλετε, σε φυσιολογική ποσότητα.
• Μην παραλείπετε γεύματα, ώστε να δώσετε στον οργανισμό σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να γίνονται σωστά οι καύσεις.

Περιορίστε τα!
Για να ολοκληρώσετε το διατροφικό αντιστρές πρόγραμμά σας, φροντίστε να περιορίσετε την κατανάλωση...

1. ...της καφεΐνης, που διεγείρει την έκκριση αδρεναλίνης.

2. ...των κατεργασμένων προϊόντων (π.χ. μπαχαρικά), που περιέχουν πρόσθετα που πιθανό να διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα.

3. ...του αλκοόλ, που εμποδίζει την απορρόφηση πολύτιμων για τον οργανισμό θρεπτικών στοιχείων (όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το μαγνήσιο κτλ.).

Ευχαριστούμε για την βοήθειά της την κ. Ειρήνη Πασχαλέρη , Βιολόγο- Διατροφολόγο.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Ψύχωση?
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 10:45:30 »
Αντιπροτείνω, όταν κάποιος έχει στρές,

Πρωί- Πρέπει να τρώμε καλά, Μιά φρυγανιά με ένα γουρουνόπουλο επάνω, και ένα κουβά χυμό παιδάκια.

Μεσημέρι- Μια φρυγανιά επάνω στη μέση γουρουνόπουλο και φρυγανιά από κάτω.

Βράδυ κάτι ελαφρύ-γουρουνόπουλο , χωρίς φρυγανιές.

Άν εντωμεταξύ πεινάσετε, κατά τη διάρκεια της ημέρας μεταξύ των γευμάτων, έχετε πάντα μαζί σας, ένα γουρουνόπουλο με λουράκι.

Έτσι το στρές, μεταφέρετε στα γουρούνια

;D ;D ;D

 Και πέρα από το χιούμορ οποιοδήποτε είδος γυμναστικής, ακόμη ακόμη και ελαφρύ περπάτημα, σίγουρη μέθοδος, συνίσταται περί  ισσοροπίας.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2009, 10:52:41 από ΣΕΡΑΠΙΣ »
Per aspera ad astra

Kαζαντζακικός

  • Μηνύματα: 441
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Ψύχωση?
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 13:21:07 »
ετσι ειναι οι διαιτες στο χωριο του αστεριξ... :)

Η μεσογειακή δίαιτα, πέρα από τα ήδη γνωστά οφέλη της στην προστασία από καρκίνο, καρδιοπάθεια, άσθμα και διαβήτη, ανακαλύπτεται πλέον ότι έχει άλλη μια ευεργετική επίδραση, στην κατάθλιψη, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχουν μέχρι 30% λιγότερες πιθανότητες να εμφανιστεί κατάθλιψη σε άτομα που τρώνε πολλά φρούτα, λαχανικά, ψάρια, δημητριακά και λίγο κόκκινο κρέας.


    Η έρευνα, που μελέτησε πάνω από 10.000 ενήλικες επί μια τετραετία, έγινε από ερευνητές των πανεπιστημίων Λας Πάλμας και Ναβάρα και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχιατρικής "Archives of General Psychiatry" της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ. Πάντως οι ισπανοί επιστήμονες επεσήμαναν την ανάγκη να γίνουν και άλλες παρεμφερείς μελέτες για να επιβεβαιωθούν τα πορίσματα της δικής τους έρευνας.

    Η μεσογειακή δίαιτα περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου, μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και γαλακτοκομικών, μικρή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και μεγάλες ποσότητες οσπρίων, λαχανικών, φρούτων, ξηρών καρπών, δημητριακών και ψαριών.

    Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ακόμα και αν απομονώσουν άλλους παράγοντες (ανταγωνιστική και αγχώδης προσωπικότητα, οικογενειακή κατάσταση, υγιεινό στιλ ζωής κ.α.), ισχύει πάντα ότι όσο μεγαλύτερη είναι η προσκόλληση σε μια καθημερινή μεσογειακή δίαιτα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να εμφανιστεί κατάθλιψη σε ένα άτομο.

    Η νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί στον αυξανόμενο αριθμό ενδείξεων για τη σημασία της διατροφής στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Οι ισπανοί επιστήμονες αναγνώρισαν ότι δεν έχουν ακόμα εντοπίσει τον μηχανισμό μέσω του οποίου η μεσογειακή δίαιτα ωφελεί στον ψυχισμό.

    Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, η δίαιτα με πολύ ελαιόλαδο αυξάνει το επίπεδο του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη στον εγκέφαλο, πράγμα που οδηγεί σε μεγαλύτερο αίσθημα ψυχικής και νοητικής ευεξίας, γι' αυτό άλλωστε το λόγο τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά φάρμακα στοχεύουν στην αύξηση της σεροτονίνης. Επίσης η μεσογειακή δίαιτα μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, να καταπολεμήσει τις φλεγμονές και να ανανεώσει την κυτταρική ζημιά που οφείλεται σε έλλειψη οξυγόνου - παράγοντες που όλοι επιδρούν αρνητικά στην κατάθλιψη.
πηγη: http://www.express.gr/
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2009, 14:43:19 από kazantzakikos »
Το μόνο πράγμα που φοβάμαι, είναι να μην γίνω μια αρμάδα που ξεκίνησε να σκίσει τον ωκεανό και τελικά βουλιάξει σε μια σπιτίσια σκάφη...

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Ψύχωση?
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 16:31:57 »
Αντιπροτείνω, όταν κάποιος έχει στρές,

Πρωί- Πρέπει να τρώμε καλά, Μιά φρυγανιά με ένα γουρουνόπουλο επάνω, και ένα κουβά χυμό παιδάκια.

Μεσημέρι- Μια φρυγανιά επάνω στη μέση γουρουνόπουλο και φρυγανιά από κάτω.

Βράδυ κάτι ελαφρύ-γουρουνόπουλο , χωρίς φρυγανιές.



    Αυτά τα παίρνουμε προ- ή μετά φαγητού;
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Ψύχωση?
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 23:42:51 »
O όρος ψύχωση χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ιατρική κατάσταση που επηρεάζει τον εγκέφαλο, έτσι ώστε υπάρχει απώλεια επαφής με την πραγματικότητα.

Η ψύχωση δεν κάνει διακρίσεις όπως και η κατάθλιψη...

http://www.youtube.com/watch?v=kEPf7rLoXnc&feature=related

Μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, σε οποιαδήποτε στιγμή στην ζωή μας. Γι΄αυτό τον λόγο αποτελεί πολύτιμη γνώση, η αναγνώριση και η κατανόηση της ψύχωσης.

Η ψύχωση μπορεί να έχει ως αίτιο έναν από τους παρακάτω λόγους, ή ακόμα και συνδυασμό τους.

1. Κακή διατροφή, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το νευρικό μας σύστημα και ειδικά οι νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, φέροντας σημάδια σύγχυσης, μη εστίασης, αποδιοργανωμένης και χαοτικής σκέψης, λανθασμένα (μη τεκμηριωμένα) συμπεράσματα κτλ.

2. Απώλεια επαφής με την πραγματικότητα λόγω χρήσης ψυχοτροπικών ουσιών (ψυχοφαρμάκων, ναρκωτικών, ή άλλων χημικών ουσιών...)

2. Βιώνοντας έντονα μία κρίση ή ένα πρόβλημα που μας φέρνει σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

Ειδικά στην τελευταία περίπτωση ο ψυχισμός μας δημιουργεί αυτόματα, ένα φανταστικό σενάριο, έναν αρχετυπικό μύθο, με τον οποίο ταυτιζόμαστε, και έτσι χάνουμε την αίσθηση της πραγματικότητας.  Με άλλα λόγια ακροβατούμε ανάμεσα στην φαντασία και στην πραγματικότητα, και συγχέουμε αυτούς τους δύο ξεχωριστούς αλλά συγκοινωνούντες κόσμους, τον κόσμο του ασυνειδήτου, και του συνειδητού, πολλές φορές φέροντας σε κίνδυνο κυρίως την δική μας ζωή, αλλά μπορεί ακόμα και την ζωή των γύρω μας.

Η διαφορά ανάμεσα στον Εσωτεριστή (Μυστικιστή) και στον Ψυχωσικό, είναι πως ο Εσωτεριστής ερευνά τους Αρχετυπικούς Μύθους, ερευνά τα 'Ονειρα και τα Οράματά του, προσπαθώντας να κατανοήσει τον ψυχισμό του, να διαλογιστεί σε εσώτερες λειτουργίες του μικρόκοσμου και του ανθρώπινου ψυχισμού, με απώτερο στόχο να κατανοήσει την ίδια του την ψυχή.

Ο Καλλιτέχνης επίσης γίνεται συχνά αποδέκτης οραμάτων, που όμως μεταφέρει τις περισσότερες φορές ασυνείδητα προς την μάζα, γινόμενος έτσι σύνδεσμος μεταξύ του ατομικού και του συλλογικού ασυνειδήτου.  Γι΄αυτό το λόγο πολλοί καλλιτέχνες που έχουν αγγίξει ψυχικά βάθη, προσπαθώντας να φέρουν λύση, σε καταστάσεις προσωπικής κρίσης, μετέφεραν πολύ δυνατά μηνύματα, που ξεσήκωσαν λαούς και άνοιξαν τον δρόμο για νέες εποχές.  Ο Εσωτεριστής όμως σε αντιδιαστολή με τον Καλλιτέχνη, είναι φιλόσοφος και στοχεύει στην συνειδητοποίηση των μηνυμάτων του ασυνειδήτου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πολλοί Καλλιτέχνες δεν είναι ταυτόχρονα και Μυστικιστές, Φιλόσοφοι, ή Επιστήμονες.

Ο Ψυχωσικός όμως ΖΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ως μία πραγματικότητα τον αρχετυπικό μύθο που το υποσυνείδητο κατασκεύασε και έστειλε στο συνειδητό, κρύβοντας μέσα στο θεατρικό δρώμενο, την ίαση για την κρίση που πιθανότητα να περνάει ο ψυχωσικός ή την λύση στο πρόβλημά του.

Με άλλα λόγια, η έρευνα αυτού του αρχετυπικού μύθου είναι πάρα πολύ σημαντική, και δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοήσουμε, αλλά που χρειάζεται να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε.

Η γλώσσα του ασυνειδήτου (συναισθηματική νοημοσύνη), είναι διαφορετική από την γλώσσα του συνειδητού (νοητική νοημοσύνη) ή απλά λογική.

Αυτό που δεν μπορεί πολύ απλά, να κατανοήσει ο ψυχωσικός, είναι πως δεν μπορεί να είναι ο Ιησούς Χριστός, η Παναγία, δεν μπορεί να του μιλάει ο Θεός, ή η Αγία Αικατερίνη, αλλά μπορεί ένας συνδυασμός εσωτερικών σεναρίων, που του στέλνει, ως εικόνες το υποσυνείδητό του, να δηλώνει την ανάγκη του συγκεκριμένου ατόμου, να εκπληρώσει μία συγκεκριμένη προσωπική αποστολή, που επιδιώκει στην τωρινή του ενσάρκωση.

'Ολοι οι Μυστικιστές, έχουν μία βαθιά και ιδιαίτερη επαφή με το ατομικό και συλλογικό ασυνείδητο, πνευματικό ή ενστικτώδης κόσμο, λαμβάνοντας μηνύματα και ιδέες, πέρα από τον φαινομενικό κόσμο, αναπτύσσοντας ψυχικές και μεντιουμιακές ικανότητες.

'Ομως όταν τα σύμβολα (είδωλα) μέσω του "μαγικού καθρέφτη" που ατενίζουμε το ασυνείδητο, αποκτάνε πραγματική μορφή, και γίνονται πραγματικότητα, τότε έχουμε να κάνουμε με ψυχωσικά ή ακόμα και σχιζοφρενικά φαινόμενα, ανάλογα της έντασης των μανιοκαταθλιπτικών, παρανοϊκών επεισοδίων ή τις παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις που μπορεί να βιωθούν.

Ο ψυχισμός τους, λειτουργεί ως σαν να λαμβάνουν ψυχοτροπικές ουσίες, μόνο που ο εγκέφαλος από μόνος του, προκαλεί αυτά τα φαινόμενα, και έτσι πολλές φορές παρατηρούνται έντονες φοβίες, ή παράνοιες, δηλαδή, πως κάποιος μας παρακολουθεί, ή θέλει το κακό μας, κάποιες ίσως σκοτεινές δυνάμεις, που προσπαθούν να επέμβουν, και να ματαιώσουν την Ιερή αποστολή μας, που ειδικά από εμάς, τους ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ, ζήτησε η Κοσμική Συνείδηση, να επιτευχθεί.

Ο μοναδικός κανόνας για να αναγνωρίσουμε ψυχωσικά φαινόμενα, είναι πως ο ειρμός της σκέψης δεν έχει λογική συνέχεια, και δεν υπάρχουν αποδείξεις.  Αν όμως το άτομο που λαμβάνει τα οράματα, γνωρίζει πως απλά χρειάζεται να τα μελετήσει, να στοχαστεί πάνω σε αυτά, έτσι ώστε να αντλήσει ίσως κάποια νέα θεωρία ή αντίδοτο σε κάποιο προβληματισμό του, τότε είναι μία υγιής συνεργασία μεταξύ ασυνειδήτου και συνειδητού, που ονομάζεται ΔΙΑΝΟΙΑ.

Πάρα πολλοί σημαντικοί άνθρωποι που άφησαν μεγάλη φήμη του έργου τους στο συνεχές της Ανθρωπότητας, είχαν Μυστικιστικές ικανότητες, ή ήταν Ψυχικοί (Προφήτες)... 'Ισως οι περισσότεροι να κινδύνεψαν κάποια στιγμή, να γίνουν και ψυχωσικοί, σε περίοδο προσωπικής κρίσης.  'Αλλοι μπορεί να υπέφεραν περισσότερο, λόγω της μη κατανόησης, και άλλοι λιγότερο διότι κατάφεραν να εκλογικεύσουν και να πραγματοποιήσουν τα οράματά τους, καταθέτοντας αξιωσημείωτες νέες θεωρίες, κοινωνικοπολιτικά συστήματα, έργα τέχνης, ή ακόμα αντίδοτα ασθενειών.

Πέρα όμως από τον χώρο της ψυχολογίας, και του εσωτερισμού, που εκτιμά τους αρχετυπικούς μύθους, μελετώντας, και αναζητώντας λύσεις σε βαθύτερα υπαρξιακά ζητήματα, η ψυχιατρική μας προειδοποιεί, πως είναι εγκεφαλική πάθηση, απόρροια της μη κανονικής λειτουργίας των νευροδιαβιβαστών, λόγω έλειψης κάποιων πολύ σημαντικών ουσιών.  'Οταν λοιπόν, ο σημερινός άνθρωπος, ζει μία καθημερινότητα στο άγχος, στην κακή διατροφή και χωρίς φυσική εξάσκηση, απειλείται περισσότερο από ποτέ, από πάσχει ψυχολογικά, όπως κυρίως από μανιοκαταθλίψεις και ψυχώσεις.

Η λύση λοιπόν είναι η Γνωσιοθεραπεία, η Επιστημονική Κατανόηση, η Εμπειρίωση του Μυστικισμού, και η κατανόηση της αρχετυπικής γλώσσας του Ασυνειδήτου, της μηχανής μας και της ψυχής μας.

Φέροντας σε συνεργασία την Λογική μας, την Συνείδησή μας, με τα 'Ονειρα και τα Οράματά μας, γινόμαστε ο καθένας μας, μία Διάνοια, που χρησιμοποιεί και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, αναλύοντας, αναγνωρίζοντας, και εφευρίσκοντας λύσεις σε προβλήματα που κυριολεκτικά μπορούν να μας σώσουν και ατομικά και συλλογικά, από οποιαδήποτε μορφή κρίσης ή ασθένειας.

Ας μην αγνοούμε λοιπόν την σημαντικότητα αυτών των εσωτερικών παραμυθιών, και ας εκτιμήσουμε την αξία τους, και ας ακούσουμε την ψυχή μας, ακόμα και αν αρχικά δεν κατανοούμε την γλώσσα της.  Σιγά σιγά όσο ακούμε μέσα μας, και όσο δίνουμε προσοχή σε εσωτερικά μηνύματα, φέρνουμε σε συνεργασία τα δύο βασικά αρχέτυπα της δημιουργίας, την Ανιμα και τον 'Ανιμους, ξεκλειδώνοντας έτσι, όλη την σοφία αυτής της ύπαρξης.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 26, 2009, 00:32:15 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Ψύχωση?
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 23:44:23 »
Λίγο ιχθυέλαιο την ημέρα, την ψύχωση την κάνει πέρα

Τριτη, 02 02 2010 16:28

Η λήψη μιας κάψουλας ιχθυελαίου κάθε μέρα μπορεί να αποτρέψει σοβαρές ψυχικές νόσους, όπως η ψύχωση και η σχιζοφρένεια, σε όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές αποδίδουν την προστατευτική δράση των ιχθυελαίων στον εγκέφαλο στο ότι περιέχουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ήδη γνωστό από άλλες μελέτες ότι προστατεύουν την καρδιά.
Η έρευνα, από αυστριακούς, ελβετούς και αυστραλούς επιστήμονες, υπό τον δρα Πολ Άμινγκερ, του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης στην Αυστρία, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Archives of General Psychiatry" (Αρχεία Γενικής Ψυχιατρικής), σύμφωνα με το BBC. Μεταξύ των ερευνητών βρίσκεται ο ελληνικής καταγωγής ερευνητής Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, επίσης από το ίδιο αυστριακό πανεπιστήμιο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καθημερινή λήψη ιχθυελαίων/ωμέγα-3 επί τρίμηνο εμφάνισε την ίδια αποτελεσματικότητα με την φαρμακοθεραπεία, μειώνοντας τα ποσοστά εμφάνισης ψυχώσεων. "Η ανακάλυψη ότι η θεραπεία με μια φυσική ουσία μπορεί να εμποδίσει ή τουλάχιστον να καθυστερήσει την εμφάνιση της ψυχωτικής διαταραχής, δίνει ελπίδες ότι πιθανώς υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στα αντι-ψυχωτικά φάρμακα", σύμφωνα με τη νέα μελέτη.

Τα ισχυρά αντιψυχωτικά φάρμακα μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες, γεγονός που κάνει ορισμένους ανθρώπους να τα αποφεύγουν. Από την άλλη, τα συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαια γίνονται γενικά καλά ανεκτά και είναι εύκολα στη λήψη, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η διεθνής ομάδα των ερευνητών μελέτησε 81 άτομα που θεωρούνταν ότι είχαν υψηλό ρίσκο εμφάνισης ψύχωσης, είτε λόγω οικογενειακού ιστορικού σχιζοφρένειας ή παρόμοιων διαταραχών, είτε επειδή ήδη είχαν αρχίσει να εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Οι μισοί ασθενείς πήραν συμπληρώματα ιχθυελαίου (1,2 γραμμάρια ωμέγα-3 λιπαρών οξέων) επί 12 εβδομάδες και οι άλλοι μισοί πήραν ένα εικονικό φάρμακο. Κανείς ασθενής δεν ήξερε τι χάπι έπαιρνε.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους ασθενείς επί ένα έτος μετά το πείραμα για να δουν ποιοι τελικά θα εμφάνιζαν κάποια ψύχωση. Όπως διαπίστωσαν, αυτό συνέβη σε 11 άτομα της δεύτερης ομάδας που είχαν πάρει το εικονικό φάρμακο και σε μόλις δύο άτομα της πρώτης ομάδας που είχαν πάρει τα ιχθυέλαια/ωμέγα-3.

Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα δρουν ευεργετικά, καθώς αλλάζουν τον τρόπο μετάδοσης των σημάτων μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων.


ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/