Αποστολέας Θέμα: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ  (Αναγνώστηκε 84071 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 13:26:57 »
Πριν την διαδρομή τα ποτάμια είναι ποτάμια και τα βουνά είναι βουνά.
Στο ενδιάμεσο της διαδρομής τα ποτάμια δεν είναι ποτάμια και τα βουνά δεν είναι βουνά.
Στο τέλος της διαδρομής τα ποτάμια είναι ποτάμια και τα βουνά είναι βουνά.

Με άλλα λόγια αφού η αρχή και το τέλος είναι ίδια, σε τι μας χρειάζεται το ΤΑΞΙΔΙ?

1. Παιδί: Στην Αρχή της εξελικτικής διαδικασίας, ο άνθρωπος είναι ασυνείδητος, και λειτουργεί ως Αγέλη.

2. Ενήλικας: Στο Ενδιάμεσο της εξελικτικής διαδικασίας, ο άνθρωπος αγωνίζεται για την Αυτοκυριαρχία του, την Ελευθερία του, και την Κατανόηση της Ατομικής του Ταυτότητας.

3. Γονέας: Στο τέλος της εξελικτικής διαδικασίας, ο 'Ανθρωπος επιστρέφει πίσω στην Συνεργασία με τους Συνανθρώπους του, πίσω στην Αγέλη, όμως είναι πλέον Συνειδητός, Αυτόνομος, και Ελεύθερος.  Τότε γίνεται ένας Νέος Δημιουργός.

Η Ανατολή βρίσκεται στην διαδρομή της 1ης προς την 2η φάση, ενώ η Δύση, της 2ης προς την 3η.
Αυτή είναι η Διαφορά.

Αυτό λοιπόν που παρατηρούμε στην Σημερινή Ελλάδα, είναι πως υπάρχουν δύο ειδών 'Ελληνες:
Ανατολίζοντες (στην εθνικότητα μόνο, 'Ελληνες) και Αυθεντικοί 'Ελληνες (γνήσια Δυτικοί).1

Υπάρχουν λοιπόν, "Αμόρφωτοι στην Ελληνική Παιδεία" 'Ελληνες, που βρίσκονται στην 1η φάση, και/ή αγωνίζονται για την 2η φάση, δηλαδή προσπαθούν να αποκτήσουν μία Ενήλικη Πνευματική Ταυτότητα, αποκτώντας την Συνειδησιακή τους Ελευθερία, και "Μορφωμένοι στην Ελληνική Παιδεία" 'Ελληνες που εργάζονται πάνω στην 3η φάση, ως Ανθρωπιστές, Επιστήμονες, Φιλόσοφοι, και Συνδημιουργοί μιας Ανθρώπινης Παγκόσμιας Αδελφοσύνης.

Είτε όμως ο κάθε άνθρωπος βρίσκεται στην 1η, στην 2η ή στην 3η φάση του ταξιδιού ή της Εσωτερικής διαδρομής, η Ελληνική Παιδεία, η Ελληνική Φιλοσοφία, αποτελεί το ύψιστο εργαλείο δόμησης, απελευθέρωσης, ενηλικίωσης του κάθε Εγώ, της κάθε Πνευματικής Ατομικότητας, αλλά ταυτόχρονα και οδηγός καλλιέργειας ύψιστων ψυχικών αρετών και δυνάμεων, έτσι ώστε να καταστήσουν τον κάθε άνθρωπο (παιδί), ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ (Γονέα, Θεό), εναρμονίζοντας, την συνεργασία της Ατομικής και της Συλλογικής Συνείδησης.
__________________________________________________________________________________

1 Φυσικά υπάρχουν και όλες οι ενδιάμεσες αποχρώσεις και συνδοιασμοί, με άλλα λόγια Ελληνοχριστιανοί...  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 29, 2009, 03:55:47 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Gurdjieff

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 11
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 14:07:02 »
Παράθεση
Διερωτώμαι, πόσο αφώτιστοι πρέπει να ήταν τελικά οι Παστέρ, Βολτέρος, Ρουσό, Αριστοτέλης, Φρόιντ, Μοντεσκιέ, Αινστάιν, Σαίξπηρ++++........... , ήταν τελικά μόνο μορφωμένοι (αυτοί που άλαξαν με τον τρόπο τους την Ανθρωπότητα). Και πόσο πολύ, δεν άλαξαν τίποτα, όλοι οι άλλοι, οι "φωτισμένοι" οι θρησκευτές κάθε δόγματος και απόκλησης.

Φίλε Σέραπις,εδώ μιλάμε για εσωτερισμό και όχι για διανόηση.
Αυτοί που αναφέρεις κάναν θαύματα για όλους εμάς αλλά ξέχασαν κατι πολύ σημαντικό...να Αλλάξουν τον εαυτό τους...να Γνωρίσουν τον εαυτό τους....
ήταν διανοητές.Μεγάλοι Διανοητές!αλλά όχι εσωτεριστές...μην μπερδεύουμε τα πράγματα....


Παράθεση
Αυτόματα λοιπόν μπορεί να απορίπτουμε την ομορφιά της φύσης.  Αν όταν πηγαίνουμε μία εκδρομή μπορούμε να δούμε τα δέντρα, τα ποτάμια, τη φύση με ένα καινούριο μάτι, με το μάτι ενός παιδιού που τα βλέπει για πρώτη φορά, που δεν έχει δημιουργήσει αυτοματοποιημένες διαδικασίες συμπεριφοράς σχετικά με αυτά τα οράματα.  Τότε με πλήρη συνείδηση θα μπορούμε να απολαύσουμε την καινούρια πληροφορία με όλες της τις λεπτομέρειες.Πες μου αδελφέ Gurdjieff.  Αυτό εννοείς?  Έμαθα κάτι καινούριο σε αυτή τη συζήτηση


Ναι φίλε μου αυτό το μάτι ενάς παιδιού που τα βλέπει όλα για πρώτη φορά,αυτό είναι η ουσία....
πολύ καλά κατάλαβες τι θέλω να πω!!  ;D

Αν κάνεις τον κόπο και διαβάσεις και Κρισναμούρτι θα δεις ότι γιαύτό μιλάει συνέχεια....

Παράθεση
Ο λόγος που ίσως ο σημερινός 'Ελληνας καταφεύγει σε λύσεις Γιόγκα (δόμησης του Εγώ) είναι επειδή, ξέπεσε σε ένα κατώτερο πολιτισμικά επίπεδο από ότι κατείχε πριν 2000 χρόνια, εξαιτίας της κυριαρχίας του θρησκευτικού δογματισμού και της απαγόρευσης της Γνώσης.


Η Ανατολική φιλοσοφία δεν υστερεί σε τίποτα απο την Δυτική-Ελληνική..
Η Δυτική-Ελληνική δεν υστερεί σε τίποτα από την Ανατολική...

Και από την μια και από την άλλη ο άνθρωπος κερδισμένος θα βγει....
και σοφία θα πάρει...
και θα δει τι του ταιριάζει....σαν Ατραπό,σαν Κοσμοθεωρία....

Το προνόμιο να φτάσει κάποιος στο τέρμα της διαδρομής,δεν το έχει μόνο ο Έλληνας,αλλά και ο Βεδαντιστής και ο Ταοιστής και ο Σουφιστης...

Σαν Έλληνας πιστεύω και εγώ ότι δώσαμε τα φώτα του Πολιτισμού μας Παντού!
και έλαμψε αυτός ο Πολιτισμός και θριάμβευσε..
και θα θριαμβέυσει ξανά,αρκεί να ενωθεί ξανά με την αρχαία Ελληνική Σοφία που λησμονεί...

Σαν Εσωτεριστής όμως δεν βάζω καμία φιλοσοφία πάνω απ΄την άλλη
η πνευματική αποκατάσταση του Ανθρώπου δεν συντελείται με δογματισμούς,ούτε με εγωιστικά κίνητρα,με κτητικότητες και αφορισμούς άλλων εσωτερικών συστημάτων.
είμαστε όλοι αδέρφια σε μια προσπάθεια να προσανατολιστούμε με το Φως...το πνευματικό Φως...
ίσως να ακολουθούμε άλλα μονοπάτια,άλλες θεωρίες,άλλες απόψεις...
όμως όλοι θα συναντηθούμε στο τέρμα της διαδρομής.....πλούσιοι απο εμπειρίες...

με Εκτίμηση προς όλους



Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 15:04:11 »
Φίλε Σέραπις,εδώ μιλάμε για εσωτερισμό και όχι για διανόηση.
Αυτοί που αναφέρεις κάναν θαύματα για όλους εμάς αλλά ξέχασαν κατι πολύ σημαντικό...να Αλλάξουν τον εαυτό τους...να Γνωρίσουν τον εαυτό τους....
ήταν διανοητές.Μεγάλοι Διανοητές!αλλά όχι εσωτεριστές...μην μπερδεύουμε τα πράγματα....

είμαστε όλοι αδέρφια σε μια προσπάθεια να προσανατολιστούμε με το Φως...το πνευματικό Φως...
ίσως να ακολουθούμε άλλα μονοπάτια,άλλες θεωρίες,άλλες απόψεις...
όμως όλοι θα συναντηθούμε στο τέρμα της διαδρομής.....πλούσιοι απο εμπειρίες...

'Ολοι οι δρόμοι δεν οδηγούνε στην Ρώμη...

...και όλες οι Φιλοσοφίες δεν οδηγούνε στην Φώτιση, στην Ευημερία και στην Ευδαιμονία. 'Αλλοι δρόμοι οδηγούν σε βάλτους, άλλοι σε γκρεμούς, άλλοι σε ψυχιατρεία, και φυλακές1, άλλοι πάλι πολύ ελάχιστοι φέρνουν λύση στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ του Λαβύρινθου.

Με τα μάτια ενός παιδιού, και χωρίς το σπαθί της Διανόησης, (αποτέλεσμα της αυτογνωσίας και της κατανόησης), ο κάθε άνθρωπος, είναι καταδικασμένος να αποτύχει, την εκπλήρωση της ενσάρκωσής του, και επομένως να μην απολαύσει στο μέγιστο το δώρο που λέγεται ζωή.
_______________________________________________________________________

1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1093.msg8348.html#msg8348

Ο φυλακισμένος του Σαν Χοσέ 

Ο φυλακισμένος του Σαν Χοσέ, εξιστορεί κατά γράμμα την καταπληκτική ιστορία της υποδούλωσης του Pierre S. Freeman's από μια σέκτα διανοητικού ελέγχου, μια απόκρυφη οργάνωση με κεντρικά γραφεία στο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια. Τα ευαίσθητα και δυνατά απομνημονεύματα αρχίζουν στο λιμάνι του Port-Au-Prince στην Αϊτή, όπου ο Freeman σπούδαζε μηχανολογία στο ξακουστό Faculte des Sciences. Αν και ιδιαίτερα επιτυχημένος στις ακαδημαϊκές μελέτες του, ο Freeman μπαίνει στον πειρασμό από τις υποσχέσεις για ευημερία και πνευματική ελευθερία που προσφέρθηκε από την αποκαλούμενη πνευματική οργάνωση Αρχαίο Μυστικιστικό Τάγμα του Ρόδου και του Σταυρού, γνωστό ως A.M.O.R.C. 

Σύντομα, ο Freeman επένδυε περισσότερο χρόνο στα Ροδοσταυρικά μαθήματα απ' ό,τι στις σπουδές του περί μηχανικής. Οι μελέτες περιέχονταν κυρίως σε μονογραφίες, που αναπτύχθηκαν από τον ιδρυτή, H. Spencer Lewis, στην αρχή του 20ου αιώνα. Οι μονογραφίες υποσχόταν, μετά από επιμελή μελέτη, πνευματική και υλική επιτυχία. Ο Spencer, ένας χαρισματικός ηγέτης, τελούσε θεραπευτικά τελετουργικά και ακόμη μια δημόσια παρουσίαση μεταστοιχείωσης ενός κοινού μετάλλου σε χρυσό στην αυγή της ηγεσίας του. Ο φυλακισμένος του Σαν Χοσέ, δίνει με διορατικότητα στοιχεία ως προς την προέλευση και τους σκοπούς αυτής της οργάνωσης, η οποία κατά κάποιο τρόπο, έμοιαζε με το αρχικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής. 
 
Περνώντας από μία σημαντική αλλαγή προσωπικότητας, ο Freeman γρήγορα αποδέχτηκε τις μονογραφίες, ότι έχουν προτεραιότητα από την εργασία του, τις προσωπικές του σχέσεις, και την περαιτέρω ακαδημαϊκή του μόρφωση. Οι  μελέτες του, κατά την ώρα εργασίας, υπονόμευαν συνεχώς την δουλειά του και τελικά βρέθηκε άστεγος. Μόνο πολλά χρόνια αργότερα, συνειδητοποίησε ότι ο διαλογισμός του, αντί να τον ανυψώσει πνευματικά, τον είχε οδηγήσει σε μεγαλύτερο βαθμό υποτέλειας. Έμαθε να αμφισβητεί όλες τις κοινωνικές, εκπαιδευτικές και θρησκευτικές επιρροές γύρω του. 

Αφού άντεξε πάνω από 20 χρόνια άστεγος, ο Freeman σε μία στροφή της ζωής του, ανακάλυψε κείμενα που αναφερόταν συγκεκριμένα, στον 'Ελεγχο του Νου.  Ανακάλυψε εκεί, ότι τα κείμενα τον φωτογράφιζαν στις περιγραφές των προσωπικοτήτων στις Σέκτες που αναφερόταν από τον Stephen Hassan, συντάκτη του Combating Cult Mind Control (H καταπολέμηση του Νοητικού Ελέγχου των Σεκτών) και της Margaret Thaler Singer, η οποία απεβίωσε, που έγραψε το Cults in Our Midst: the Hidden Menace in Our Everyday Lives (Οι Σέκτες ανάμεσά μας: η κρυμμένη απειλή στην καθημερινότητά μας). Οι συγγραφείς περιέγραφαν το είδος του διανοητικού ελέγχου μέσω κατήχησης που διαβιβαζόταν περιοδικά, ακόμα και εχθρικές, κατά πρόσωπο εντολές, που επιβλήθηκαν σε ελπιδοφόρα θύματα από εκπαιδευτές Σεκτών.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 29, 2009, 03:06:16 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Gurdjieff

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 11
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 16:07:07 »
Αγαπητή Rose
η Ινδική φιλοσοφία,ο Βουδισμός...δεν ειναι σέκτες.....

εκτός και αν δεν αναφέρεσαι σε αυτές αλλά σε παρακλάδια τους και εκφυλισμένες μορφές που έφεραν στη Δύση κάποιοι ασυνείδητοι.....


Παράθεση
Με τα μάτια ενός παιδιού, και χωρίς το σπαθί της Διανόησης, (αποτέλεσμα της αυτογνωσίας και της κατανόησης), ο κάθε άνθρωπος, είναι καταδικασμένος να αποτύχει, την εκπλήρωση της ενσάρκωσής του, και επομένως να απολαύσει στο μέγιστο το δώρο που λέγεται ζωή.

Ναι συμφωνώ...
Άλλωστε τα μάτια ενός παιδιού ανέφερα όχι να γίνουμε παιδιά στην κυριολεξία  :D

Να πάρουμε τον ενθουσιασμό ενός παιδιού,τον τρόπο που παρατηρεί,που αντιλαμβάνεται τον εξωτερικό κόσμο που  βιώνει καθημερινά

με το "σπαθί της διανόησης" ενός ενήλικα και τον ενθουσιασμό της παρατήρησης ενός παιδιού απολαμβάνουμε το δώρο  που λέγεται ζωή...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 16:40:36 »
με το "σπαθί της διανόησης" ενός ενήλικα και τον ενθουσιασμό της παρατήρησης ενός παιδιού απολαμβάνουμε το δώρο  που λέγεται ζωή...

Αδελφέ μου,

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.


η Ινδική φιλοσοφία,ο Βουδισμός...δεν ειναι σέκτες.....

εκτός και αν δεν αναφέρεσαι σε αυτές αλλά σε παρακλάδια τους και εκφυλισμένες μορφές που έφεραν στη Δύση κάποιοι ασυνείδητοι.....

Σίγουρα η Ινδική Φιλοσοφία και ο Βουδισμός1 έχουν αξιοσημείωτα πολιτιστικά στοιχεία2, ως Φιλοσοφία, όμως οι εκφυλισμένες μορφές τους, ως θρησκείες3, είναι όντως, σέκτες...

Αναφερόμουν όμως γενικά, πως όσο πιο ολοκληρωμένη και βαθυστόχαστη είναι η έρευνά μας, αλλά και η εμπειρίωση μας, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία, θα έχουμε.  Οι κίνδυνοι πάντα καραδοκούν, και δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε την Συνείδησή μας, στα χέρια καμιάς Αυτόκλητης Αυθεντίας. 

Η αδογμάτιστη έρευνα και μελέτη, καθώς και η ανάπτυξη της κρίσης μας, είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος να επιβιώσουμε, στην ζούγλα της παγκόσμιας αγοράς του εσωτερισμού.
_____________________________________________________________________________________

1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1845.0.html
2 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1844.msg12232.html#msg12232
3 http://www.youtube.com/watch?v=WE1ZbMz7odQ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 28, 2009, 19:23:36 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 22:34:10 »
   
             ΑΣ   ΜΟΥ  ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ.....Ο   ΑΓΑΠΗΤΟΣ    ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ....ΤΟΥΤΑ   ΤΑ   ΛΟΓΙΑ...

                    ΑΓΑΠΗΤΕ.....ΘΑΥΜΑΣΑ,   ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ   ΤΟ  ΘΑΡΡΟΣ   ΤΗΣ   ΕΚΦΡΑΣΗΣ   ΣΟΥ....ΓΙΑ   ΤΙΣ  Μ Η ..!!   ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   ΠΟΥ   ΕΣΥ     ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ...

                                ΘΑ  ΣΕ  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ....ΝΑ  ΜΗ   ΜΕ   ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ.....ΜΕ   ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ....    ευχαριστω...


                 θελω,   ομως....να   ΑΝΑΜΑΣΗΣΩ  ,   ΣΤΗΝ   ΟΜΗΓΥΡΗ  ....ΤΑ   ΛΟΓΙΑ   ΤΟΥ   "ΜΕΓΑΛΟΥ".....ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ....

                                           ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ.....ΤΟΥ   ΜΑΘΗΤΟΥ....ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ....!


        ---ΠΩΣ....ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ,   ΝΑ   ΔΙΨΟΥΜΕ   ΓΙΑ   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ....ΓΙΑ   ΘΟΡΥΒΟ....ΓΙΑ   Ε Ν Θ Α Ρ Ρ Υ Ν Σ Η ....ΓΥΡΩ   ΑΠΟ  ΤΟ  ΑΤΟΜΟ  ΜΑΣ;;;;;

                                         ΠΩΣ.....ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ    ΝΑ   ΕΙΜΑΣΤΕ....ΤΟΣΟ   Σ Ν Ο Μ Π ;;;;;


                            ΓΙΑΤΙ......ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ   ΤΗΝ   ΦΗΜΗ....ΤΗΝ   ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ;;;;


                 ΕΙΝΑΙ......ΠΡΑΓΜΑΤΙ....ΠΕΡΙΕΡΓΟ...ΤΟ ΠΟΣΟ   ΔΥΝΑΤΗ   ΕΙΝΑΙ   Η  ΕΠΙΘΥΜΙΑ....ΓΙΑ   Α Ν Α Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Η ..!!!!     για   ε π α ι ν ο ..!!!


                         η    ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ   ΘΡΗΣΚΕΙΑ.....ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ   ΘΕΣΗ....Γ Ο Η Τ Ρ Ο ...και   Τ Ι Μ Ε Σ ...!!!!


                    Η".....ΠΑΛΙ....Γ Ι Ν Ε Σ Θ Α Ι ..!     Ο Π Α Δ Ο Ι ....ΕΝΟΣ   ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ....ΕΝΟΣ    Γ Κ Ο Υ Ρ Ο Υ ..!      ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΘΑΙ...!     ΜΕ  ΑΥΤΟΥΣ...

                                ΚΑΙ   ΕΔΩ,    ΕΙΣΘΑΙ....ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ..!     ΤΟΥΣ   ΑΝΤΙΠΡΩΣΕΠΕΥΕΣΘΑΙ....ΜΟΙΡΑΖΕΣΘΑΙ   ΤΙΣ   Ε Υ Θ Υ Ν Ε Σ ..!!

                                                   ΣΕΙΣ....ΩΣ   ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ   ΟΠΑΔΟΙ....!     Δ Ι Δ Ε Τ Ε ...!;;;!;;     ΚΑΙ   ΟΛΟΙ .....Π Α Ι Ρ Ν Ο Υ Ν ...!!!!


            ΕΤΣΙ.....ΑΓΑΠΗΤΕ....ΣΕΙΣ..!   ΕΙΣΘΑΙ   ΠΟΥ   ΑΠΑΡΝΕΙΣΘΑΙ...!          Ο   ΕΑΥΤΟΣ....ΤΡΕΦΕΤΑΙ....ΚΑΙ   ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ...!


                  ΤΙ   ΕΙΝΑΙ....ΛΟΙΠΟΝ,   Ο   Ε Α Υ Τ Ο Σ ...;;;;     ΟΤΑΝ    ΤΟΥ    Α Φ Α Ι Ρ Ε Θ Ο Υ Ν .....ΟΙ   Ι Δ Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ ..;;;;     αγαπητε;;;


            ειναι   ΑΥΤΟ   ΠΟΥ   ΔΕΝ   ΚΑΤΑΛΑΒΕ.....ΔΥΣΤΥΧΩΣ    Π Ο Τ Ε ....Ο  ΙΔΡΥΤΗΣ   ΣΑΣ....Π Ο Τ Ε !!!!!

         
                       ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.....ΑΛΗΘΕΙΑ....ΕΣΥ...ΤΙ  ΕΙΝΑΙ....;;;;;

                                                                                                                                                           ΑΓΑΠΗΤΕ....ΘΑΥΜΑΣΤΗ...ΤΟΥ  ΥΠΝΩΤΙΣΤΗ   ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ...

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 23:20:09 »

          ΑΓΑΠΗΤΟΙ.....ΑΔΕΛΦΟΙ....ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ  ΜΟΥ....

                            ----ΑΥΤΟ,  ΠΟΥ  ΔΕΝ   ΘΑ   ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.....ΚΑΝΕΝΑΣ   Γ Κ Ο Υ Ρ Τ Ζ Ι Ε Φ ....-ΟΥΣΠΕΝΣΚΥ...ΑΝΝΙΕ   ΜΠΕΖΑΝΤ....ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ...κλπ...

                                                                                              Ε Ι Ν Α Ι .....


                     ---Η    Α Λ Η Θ Ε Ι Α .....ΕΙΝΑΙ   ΜΙΑ   Χ Ω Ρ Α ....ΠΟΥ   ΔΕΝ   ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΑΙ.....ΑΠΟ   ΚΑΝΕΝΑΝ   Δ Ρ Ο Μ Ο -ΜΟΝΟΠΑΤΙ....

                                              Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο ......Η"      "Α Ι Ρ Ε Σ Η Σ ".......Η"....ΟΠΩΣ   ΑΛΛΙΩΣ   ΜΑΣ   ΑΡΕΣΕΙ....ΝΑ  ΤΟ   ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΜΕ....


                                                                                   Γ Ι Α Τ Ι .....


                                ΤΟ    Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ο    ΤΗΣ......ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ    Σ"    ΑΥΤΟ   ΠΟΥ   ΕΜΕΙΣ....ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ    Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η ...!!!


                      Η   Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η .....ΕΙΝΑΙ   ΚΟΙΝΗ..!   ΓΙΑ   ΟΛΗ   ΤΗΝ   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Τ Η Τ Α ....


                                                     ΚΑΙ   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.....ΠΟΛΥ   ΚΑΛΑ.....ΟΤΙ   ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ....Μ Ε Σ Α    ΜΑΣ...---

Gurdjieff

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 11
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 00:03:22 »
Παράθεση
ΑΓΑΠΗΤΟΙ.....ΑΔΕΛΦΟΙ....ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ  ΜΟΥ....

                            ----ΑΥΤΟ,  ΠΟΥ  ΔΕΝ   ΘΑ   ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.....ΚΑΝΕΝΑΣ   Γ Κ Ο Υ Ρ Τ Ζ Ι Ε Φ ....-ΟΥΣΠΕΝΣΚΥ...ΑΝΝΙΕ   ΜΠΕΖΑΝΤ....ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ...κλπ...

                                                                                              Ε Ι Ν Α Ι .....


                     ---Η    Α Λ Η Θ Ε Ι Α .....ΕΙΝΑΙ   ΜΙΑ   Χ Ω Ρ Α ....ΠΟΥ   ΔΕΝ   ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΑΙ.....ΑΠΟ   ΚΑΝΕΝΑΝ   Δ Ρ Ο Μ Ο -ΜΟΝΟΠΑΤΙ....

                                              Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο ......Η"      "Α Ι Ρ Ε Σ Η Σ ".......Η"....ΟΠΩΣ   ΑΛΛΙΩΣ   ΜΑΣ   ΑΡΕΣΕΙ....ΝΑ  ΤΟ   ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΜΕ....


                                                                                   Γ Ι Α Τ Ι .....


                                ΤΟ    Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ο    ΤΗΣ......ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ    Σ"    ΑΥΤΟ   ΠΟΥ   ΕΜΕΙΣ....ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ    Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η ...!!!


                      Η   Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η .....ΕΙΝΑΙ   ΚΟΙΝΗ..!   ΓΙΑ   ΟΛΗ   ΤΗΝ   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Τ Η Τ Α ....


                                                     ΚΑΙ   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.....ΠΟΛΥ   ΚΑΛΑ.....ΟΤΙ   ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ....Μ Ε Σ Α    ΜΑΣ...---



Δήλωση Κρισναμούρτι

"«Υποστηρίζω ότι η αλήθεια είναι μια χώρα χωρίς μονοπάτι προς αυτήν και δεν μπορείτε να την πλησιάσετε μέσα από οποιονδήποτε δρόμο, από οποιαδήποτε θρησκεία, οποιαδήποτε αίρεση. Αυτή είναι η άποψή μου και εμμένω σε αυτήν απόλυτα και ανεπιφύλακτα ... Αν το καταλάβετε κατ΄ αρχήν αυτό, τότε θα δείτε πόσο αδύνατον είναι να οργανώσετε μια πίστη. Μια πίστη είναι καθαρά μια ατομική υπόθεση και δεν μπορείτε και δεν πρέπει να την οργανώσετε. Αν το κάνετε, πεθαίνει, αποκρυσταλλώνεται΄ γίνεται δόγμα, αίρεση, θρησκεία που επιβάλλεται στους άλλους. Αυτό είναι που ο καθένας επιχειρεί να κάνει σ΄ολόκληρο τον κόσμο.. Η Αλήθεια συρρικνώνεται και γίνεται παιχνίδι στα χέρια των αδυνάτων και όσων είναι στιγμιαία ανικανοποίητοι. Την αλήθεια δεν μπορείτε να την κατεβάσετε στα μέτρα σας, το άτομο μάλλον πρέπει να κάνει μια προσπάθεια να ανέβει σε αυτήν. Δεν μπορείτε να φέρετε την κορυφή του βουνού στην κοιλάδα. Αυτός λοιπόν είναι ο πρώτος λόγος, κατά την άποψή μου, που πρέπει να διαλυθεί το Τάγμα του Αστέρος. Παρόλα αυτά μπορεί να δημιουργήσετε καινούργια Τάγματα, να συνεχίσετε να ανήκετε στην μια ή την άλλη οργάνωση, αναζητώντας την Αλήθεια. Δεν θέλω να ανήκω σε κανέναν οργανισμό πνευματικού τύπου, παρακαλώ, καταλάβετέ το.

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 02:32:37 »
"«Υποστηρίζω ότι η αλήθεια είναι μια χώρα χωρίς μονοπάτι προς αυτήν και δεν μπορείτε να την πλησιάσετε μέσα από οποιονδήποτε δρόμο, από οποιαδήποτε θρησκεία, οποιαδήποτε αίρεση. Αυτή είναι η άποψή μου και εμμένω σε αυτήν απόλυτα και ανεπιφύλακτα ...

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το γιατί ο Κρισναμούρτι έκανε αυτή τη δήλωση και τι πραγματικά εννοούσε.

Από την στιγμή που έδειξε, ο ίδιος, προς στην Ανθρωπότητα, ένα ΝΕΟ μονοπάτι προσέγγισης της Αλήθειας, αυτό σημαίνει πως απλά διαφοροποιήθηκε από το Τάγμα της Αστέρος, με το οποίο διαφώνησε, για την προσέγγιση της Αλήθειας.  Δυστυχώς είναι πολλές οι φορές, που οι άνθρωποι άλλα λένε και άλλα εννοούνε, και όταν τα παίρνουμε τα δήθεν σοφά τους λόγια, κατά γράμμα τότε είναι που κινδυνεύουμε απόλυτα.

Αν συγκρίνουμε τους τρεις παρακάτω τρόπους Εκπαίδευσης, θα καταλήξουμε στην Αλήθεια από μόνοι μας, χωρίς την βοήθεια κάποιου εξωτερικού σοφού, που μας έχει πείσει, πως γνωρίζει καλύτερα από εμάς.

1. Ας φανταστούμε ένα σχολείο, όπου η Γνώση δεν δίνεται, αλλά ο μαθητής καλείται να την ανακαλύψει.  Για παράδειγμα 1η τάξη Δημοτικού.  Το παιδί πάει στο σχολείο, και οι δάσκαλοι δεν του παραδίδουν μαθήματα αλλά ζητάνε από το παιδί να κάνει μάθημα, χωρίς να γνωρίζει τίποτα.  Δηλαδή να ανακαλύψει όλη την γνώση από μόνο του, χωρίς να έχει ως βοήθημα καμία γνώση ή σοφία από την Παράδοσή του.

2. Ας φανταστούμε τώρα ένα δεύτερο σχολείο, όπου αυτόκλητοι σωτήρες, Δάσκαλοι, του παραδίδουν δογματικά την Γνώση, την οποία έχει καθήκον να μεταφέρει επακριβώς, χωρίς να αλλάξει ούτε ένα γράμμα, και μάλιστα εκπαιδεύεται μια ολόκληρη ζωή στην αποστήθιση και στον παπαγαλισμό.

3. Ας φανταστούμε τέλος ένα τρίτο σχέδιο σχολείου, όπου Οδηγοί μεσολαβούν ως Διευκολυντές, Προπονητές, και Συνεργάτες, παραδίδουν την Γνώση, ως Πληροφορία προς τον μαθητή, παρέχοντας αρκετή ελευθερία, διαλογισμού, στοχασμού και διαπραγμάτευσης αυτής της Πληροφορίας, έτσι ώστε ο μαθητής να την κατανοήσει, να γίνει κτήμα του, να πειστεί ο ίδιος κατά μία έννοια για την εγκυρότητά της, αλλά ακόμα και να βρει τα λάθη, της Παράδοσής του, όλων των προηγούμενων συμαθητών του, που εργάστηκαν και έτσι να συνεργαστεί εποικοδομητικά και ο ίδιος με την σειρά του, βάζοντας το δικό του λιθαράκι κατανόησης πάνω στον βωμό της Σοφίας της Ανθρωπότητας.

Αλλοίμονο αν μας πείσουν, πως είναι αδύνατο να βρούμε την Αντικειμενική Αλήθεια, ή να λύσουμε το αίνιγμα του ψυχισμού μας, ή να βρούμε την λύση, πως να βγούμε από το προσωπικό, δικό μας, Αδιέξοδο...

Τότε φυλακισμένοι και φοβισμένοι, θα τερματίσουμε την εξέλιξη της Συνείδησης μας, θα τερματίσουμε την εξέλιξη της Ζωής μας, και αυτόματα θα δημιουργηθεί η ανάγκη ενός καταφυγίου, ενός γεροκομείου, όπου θα περάσουμε, μοιρολατρικά, το υπόλοιπο της ζωής μας, μέχρι τον θάνατό μας...

Η Αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω και εκεί μέσα, και μας περιμένει να την αναζητήσουμε να την ανακαλύψουμε, να την ελευθερώσουμε, και να την παραδώσουμε, ως ένα νέο ΦΩΣ, στους συνανθρώπους μας και στα παιδιά μας, έτσι ώστε η Ολυμπιακή φλόγα να αλλάζει αέναα χέρια, χτίζοντας Συνείδηση στο πέρασμά της, μέχρι την ολοκλήρωση του βωμού της Γνώσης και της Αρετής όλης της Ανθρωπότητας...

Ασκητική Καζαντζάκης
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1039.msg7802.html#msg7802

Η Κραυγή κηρύχνει μέσα μου επιστράτεψη. Φωνάζει: «Εγώ, η Κραυγή, είμαι ο Κύριος ο Θεός σου! Δεν είμαι καταφύγι. Δεν είμαι σπίτι κι ελπίδα. Δεν είμαι Πατέρας, δεν είμαι Γιος, δεν είμαι Πνέμα. Είμαι ο Στρατηγός σου!

»Δέν είσαι δούλος μου μήτε παιχνίδι στις απαλάμες μου. Δεν είσαι φίλος μου, δεν είσαι παιδί μου. Είσαι ο σύντροφος μου στη μάχη.

»Κράτα γενναία τα στενά που σου μπιστεύτηκα' μην τα προδώσεις! Χρέος έχεις και μπορείς στο δικό σου τον τομέα να γίνεις ήρωας.

»Αγάπα τον κίντυνο. Τι είναι το πιο δύσκολο; Αυτό θέλω! Ποιο δρόμο να πάρεις; Τον πιο κακοτράχαλον ανήφορο. Αυτόν παίρνω κι εγώ' ακλούθα μου!

»Να μάθεις να υπακούς. Μονάχα όποιος υπακούει σε ανώτερο του ρυθμό είναι λεύτερος.

»Να μάθεις να προστάζεις. Μονάχα όποιος μπορεί να προστάζει είναι αντιπρόσωπος μου απάνω στη γης ετούτη.

»Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

»Ν' αγαπάς τον καθένα ανάλογα με τη συνεισφορά του στον αγώνα. Μη ζητάς φίλους' να ζητάς συντρόφους!

»Να 'σαι ανήσυχος, αφχαρίστητος, απροσάρμοστος πάντα. Όταν μια συνήθεια καταντήσει βολική, να τη συντρίβεις. Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η ευχαρίστηση.

»Που πάμε; Θα νικήσουμε ποτέ; Προς τι όλη τούτη η μάχη; Σώπα! Οι πολεμιστές ποτέ δε ρωτούνε!»
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 29, 2009, 02:43:27 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 08:22:56 »

         AΓΑΠΗΤΕ.....ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ....Σ'   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ   ΓΙΑ  ΤΗΝ  Τ Ι Μ Η   ΠΟΥ   ΜΟΥ  ΕΚΑΝΕΣ   ΝΑ   ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΕΙΣ...

                                         ΤΑ    Λ Ο Γ Ι Α    ΜΟΥ......


                               ΜΕ    Α Υ Τ Α     ΤΟΥ    Κ Ρ Ι Σ Ν Α Μ Ο Υ Ρ Τ Ι .....


                     ΒΕΒΑΙΑ.....ΔΕΝ   Ε Π Ρ Α Ξ Ε Σ    ΚΑΙ  ΚΑΤΙ   ΣΠΟΥΔΑΙΟ.....ΑΦΟΥ    ΕΧΩ    ΗΔΗ   Α Ν Α Φ Ε Ρ Θ Ε Ι ....

                                                      Σ'  ΑΥΤΟΝ.....!


            ΕΙΝΑΙ    ΓΕΓΙΟΝΟΣ.....Ο,ΤΙ   Α Υ Τ Α   ΤΑ   ΛΟΓΙΑ   ΤΑ   ΕΙΠΕ....ΛΙΓΟ   ΠΡΙΝ   Κ Ο Ι Μ Η Θ Ε Ι ....αν   δεν   απατωμαι...



                  τωρα.....ΜΕΣΑ    ΑΠΟ   ΑΥΤΟΝ   ΤΟΝ    Π Α Ρ Α Λ Λ Η Λ Ι Σ Μ Ο ......ΠΟΙΑ   ΑΡΑΓΕ   ΕΙΝΑΙ    Η  ΘΕΣΗ  ΣΟΥ....


                                                     ΔΕΝ    Α Ν Α Φ Ε Ρ Ε Σ Α Ι .....!


            ΚΑΙ    ΒΕΒΑΙΑ....ΘΑ   ΣΕ   ΠΑΩ    ΠΑΛΙ   ΣΤΟΝ   Κ Ρ Ι Σ Ν Α Μ Ο Υ Ρ Τ Ι ....!!!      ΔΙΟΤΙ...


                          Ο,ΤΙ    ΚΑΙ   ΝΑ   Κ Α Ν Ε Τ Ε .....ΘΑ   Κ Α Τ Α Λ Α Β Ε Τ Ε .....ΟΤΙ....


                 ΠΑΡ"  ΟΛΟ   ΠΟΥ   ΕΙΣΤΕ   Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Α      ΠΑΙΔΙΑ   ΤΟΥ.....ΔΕΝ    Α Π Ο Δ Ε Χ Ε Σ Τ Ε     ΤΙΣ   ΔΙΔΑΧΕΣ   ΤΟΥ...


        ΚΑΙ   ΑΥΤΟ.....ΔΙΟΤΙ.....ΔΕΝ   ΕΧΕΤΕ    ΝΟΗΣΕΙ....ΟΤΙ   Η  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ    ΠΟΥ   ΔΕΧΕΣΤΕ....ΕΙΝΑΙ    ΜΙΑ....

                      ΕΚ   ΤΩΝ   Ι Δ Ι Ο Τ Η Τ Ω Ν ....ΤΟΥ    Ε Α Υ Τ Ο Υ ....οπως   λεει.....και   ο   Κ Ρ Ι Σ Ν Α Μ Ο Υ Ρ Τ Ι ....!!!


            ΑΥΤΟ    ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ   ΤΟ   Α Ν Α Φ Ε Ρ Ω ....ΔΙΟΤΙ.....ΟΣΟ  ΚΑΙ   ΝΑ   ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΕΤΕ.....ΔΕΝ  ΘΑ   ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ...

                                 ΝΑ    Α Π Α Ν Τ Η Σ Ε Τ Ε .....ΣΤΟ    Ε Ρ Ω Τ Η Μ Α     ΠΟΥ    ΕΓΩ   ΣΑΣ   Ε Θ Ε Σ Α ...!!!!



               ΣΥΜΒΟΥΛΗ.....ΟΥΤΕ   Ο  ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ    ΑΠΑΝΤΗΣΕ......


                            Α Ν Α Φ Ε Ρ Ε .....ΜΟΝΟ....ΟΤΙ   Ε Ι Ν Α Ι     ΤΟ    Κ Ε Ν Ο ...!!!!      για  να  μη   σε  παιδεψω....


                                                                                      με   ΑΠΕΙΡΗ   ΑΓΑΠΗ....ΣΤΟ   ΚΕΝΟ  ΣΟΥ....ιππολυτος-ΕΛΛΗΝΑς.

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 08:58:27 »

            ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΜΟΥ   ΑΔΕΛΦΟΙ....ΓΙΑ   ΤΗΝ   ΙΣΤΟΡΙΑ  ΝΑ  ΑΝΑΦΕΡΩ....ΤΟΥΤΑ...


                ---Ο    ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ....ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ    ΝΑ  ΚΑΤΕΒΕΙ    ΣΤΗ   Δ Ι Ε Θ Ν Η    Σ Κ Η Ν Η ....


                                      ΩΣ    Ο   ΝΕΟΣ   Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ ....!!!!



              ΟΙ    ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ.....ΑΥΤΗΣ   ΤΑΥΤΗΣ   ΤΗΣ   ΚΙΝΗΣΗΣ....ΚΑΤΙ   ΣΑΝ    ΙΜΠΡΕΣΑΡΙΟΙ    ΠΟΥ  ΛΕΜΕ   ΕΜΕΙΣ...

                              ΟΙ    ΛΑΙΚΟΙ....ΗΣΑΝ...ΟΙ    ΑΝΝΙΕ   ΒΕΖΑΝΤ.....Ο     ΛΕΝΤ-ΜΠΗΤΕΡ.....ΚΛΠ...

                      ΟΛΟΙ.....ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΙ     ΤΗΣ   ΘΕΟΣΟΦΙΚΗΣ   ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ....ΤΗΣ   ΓΕΝΝΑΙΑΣ    ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ....


                            ---ΠΟΥΣΑΙ    ΜΑΝΑ    ΝΑ   ΔΕΙΣ   ΤΙ  ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ   ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΣΟΥ...!!! -αυτο   ειναι   σφηνα..!


              ο    ΚΡΙΣΝΑ-ΜΟΥΡΤΙ...!    ΟΜΩΣ...."Κ Α Τ Ι "    ΕΠΑΘΕ.....ΚΑΙ   ΑΡΧΙΣΕ   ΝΑ   ΤΡΑΥΛΙΖΕΙ....ΚΑΤΙ   ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ....


                     ΕΤΣΙ......ΤΟ   "Ε Ρ Γ Ο "    ΧΑΛΑΣΕ....ΜΕ   ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ     ΝΕΥΡΙΚΟΥΣ   ΚΛΟΝΙΣΜΟΥΣ...!!


              Ο    ΑΜΟΙΡΟΣ   ...!    ΠΙΑ   ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ....ΠΕΡΙΟΔΕΥΕ    Μ Ο Ν Ο Σ ..!!!     ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ....ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ...


                         ΛΕΓΟΝΤΑΣ.....ΑΥΤΑ....ΠΟΥ  ΑΠΟ  ΤΗΝ   Α Ρ Χ Η    ΕΠΡΕΠΕ    ΝΑ  ΠΕΙ...!!!      -καλιο   αργα...παρα   ποτε..!!!


         τωρα....ΕΡΧΕΤΑΙ    ΞΑΦΝΙΚΑ....ΣΤΗΝ   ΔΥΣΗ...ΩΣ   Κ Ο Μ Ι Τ Η Σ ...!!!    οχι   του  χαλευ..!!   ΚΑΠΟΙΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ...

                     ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ....ΚΑΙ   ΑΦΟΥ..!!!    Α Γ Ο Ρ Α Ζ Ε Ι .....200  ΣΤΡΕΜΑΤΑ    ΔΑΣΟΥΣ    ΜΕ   ΠΥΡΓΟ (ΩΣ  ΟΙΚΙΑ)...

             ΣΤΟ    Φ Ο Ν Τ Ε Ν Ε Π Λ Ω !!!   ΤΗΣ   ΓΑΛΛΙΑΣ.....ΑΡΧΙΖΕΙ    ΝΑ   ΤΡΩΕΙ...ηταν   πολυ   αδυνατος....

                   ΝΑ    ΚΑΝΕΙ    ΔΙΑΦΟΡΑ  ΠΑΡΤΥ....!!!     διψα   και  των   αγιων....!!!      ΚΑΙ   ΝΑ    ΜΙΡΑΖΕΙ....ΟΔΗΓΙΕΣ...


             ΠΡΟΣ    ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ....ΤΟΥ    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ...!!!         ΚΑΙ  ΙΔΟΥ....ΤΟ  ΘΑΥΜΑ...


                               ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΚΙΝΕΖΟΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-.....ΓΑΛΛΟΙ....ΤΡΕΧΟΥΝ....ΝΑ   ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ   ΟΙΚΟΠΕΔΟ...

                 ΣΤΟ   Α Σ Τ Ρ Ι Κ Ο .....ΚΑΙ   ΑΡΓΟΤΕΡΑ...ΕΠΕΝΔΥΣΗ....ΣΤΟ   Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Ο ...!!!


                                Π Α Ι Δ Ι Α .....ΒΕΒΑΙΑ....ΔΕΝ   ΕΙΧΕ....!!!    ΤΙ  ΝΑ   ΤΑ   ΚΑΝΕΙ...!!!


                       ΤΙΣ   ΓΥΝΑΙΚΕΣ....ΤΙΣ   ΕΛΕΓΕ....Φ Ο Ρ Α Δ Ε Σ   ΜΟΥ...!!!!      ΜΗ   ΠΩ   ΚΑΙ  ΑΛΛΑ....


          ΕΡΧΟΝΤΑΙ....ΛΟΙΠΟΝ   Σ Η Μ Ε Ρ Α ....ΟΙ   ΟΠΑΔΟΙ  ΤΟΥ....ΚΑΙ   ΛΕΝΕ   Τ Ι ;;;;       ΑΛΗΘΕΙΑ    ΤΙ   Λ Ε Ν Ε ;;;;


            ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΗ   ΚΟΥΡΑΖΩ....ΚΟΙΝΟ   ΔΙΔΑΓΑΜΑ....Δ Ε Ν    Ε Μ Π Ι Σ Τ Ε Υ Ο Μ Α Σ Τ Ε     Κ Α Ν Ε Ν Α Ν ...!!!!


                          ΠΟΥ   Ε Μ Ε Ι Σ .....ΔΕΝ    Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε ....ΑΠΟ  ΠΟΥ   ΚΡΑΤΑΕΙ    Η   Σ Κ Ο Υ Φ Ι Α    ΤΟΥ...!!!

             
                ΚΑΙ   ΤΟ   ΣΠΟΥΔΑΙΟ.....ΤΙ   Α Υ Τ Ο Σ    Ο  Β Λ Α Κ Α Σ    ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ....!!!!!!!!!

                                                                                                                                          ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 10:43:12 »

             ΑΓΑΠΗΤΗ....ROZE,   AYTO ,   ΠΟΥ   ΕΓΩ   ΘΑ  ΠΩ,   ΣΕ  ΚΑΜΜΙΑ   ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ....ΔΕΝ   ΠΡΕΠΕΙ

                                                ΝΑ     Μ Ε Τ Α Φ Ρ Α Σ Τ Ε Ι ..... οχι.....


                          ---ΑΓΑΠΗΤΗ....ΑΔΕΛΦΗ,    ΠΑΝΤΑ....ΝΑΙ,   Π Α Ν Τ Α ....Ο  ΛΟΓΟΣ   ΣΟΥ....ΕΧΕΙ   ΤΟ    Α Ρ Ω Μ Α ...

                                                                        ΤΗΣ    Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α Σ     ΣΟΥ.....


                  ---Σ'  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ....



         αδελφε....!    γκουρτζιεφ    νεωτερε.....ΑΥΤΟΝ   ΤΟΝ   ΛΟΓΟ....ΠΡΕΠΕΙ...ΝΑ   Α Ν Α Γ Ι Γ Ν Ω Σ Κ Ε Τ Α Ι .....ΣΤΙΣ   

                                                                                  Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ε Σ     ΣΑΣ.....    αυτον.....Αγαπητε  μου....αυτον...


              υ.γ.    ΦΙΛΤΑΤΕ.....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 29, 2009, 10:45:54 από ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ »

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 13:35:19 »
   
           ΛΕΕΙ,   ΛΟΙΠΟΝ  .....Ο   ΚΡΙΣΝΑ....

                                  ---Η   ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ    ΕΚΕΙΝΟΥ   ΠΟΥ  Ε Ι Ν Α Ι ....ΔΕΝ   ΑΠΑΙΤΕΙ    ΠΙΣΤΕΙΣ   ΚΑΙ    ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ...


                        ΑΛΛΑ     Α Μ Ε Σ Η    ΑΝΤΙΛΗΨΙ.....ΔΗΛΑΔΗ..!!!


                                             Α Μ Ε Σ Η    ΕΠΙΓΝΩΣΗ   ......ΧΩΡΙΣ...    ΤΗΝ    ΕΠΕΜΒΑΣΗ    ΤΗΣ   Ε Π Ι Θ Υ Μ Ι Α Σ ..!!!


             ΓΙΑΤΙ....Η   ΕΠΙΘΥΜΙΑ....ΕΙΝΑΙ   ΕΚΕΙΝΗ...ΠΟΥ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ    ΤΗΝ   Σ Υ Γ Χ Υ Σ Ι .....

                                   ΚΑΙ   Η   Π Ι Σ Τ Ι Σ ....

                                            ΕΙΝΑΙ   Η   Ε Π Ε Κ Τ Α Σ Η     ΤΗΣ    Ε Π Ι Θ Υ Μ Ι Α Σ ...!!!!


                ΤΑ    ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ......ΤΗΣ   ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ    ΕΙΝΑΙ   ΛΕΠΤΑ....ΚΑΙ    ΑΔΙΟΡΑΤΑ    ......


                                  ΚΙ   ΑΝ   ΔΕΝ    ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ....


                       Η   ΠΙΣΤΙΣ....     ΑΠΛΩΣ    ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....ΤΗ   ΣΥΓΚΡΟΥΣΙ.....    ΤΗ   Σ Υ Γ Χ Υ Σ Ι .....ΚΑΙ...

 
                                 ΤΟΝ    Α  Ν  Τ  Α  Γ  Ω  Ν  Ι  Σ  Μ  Ο  !!!!



                                                        ΤΟ   ΕΡΩΤΗΜΑ.....ΕΙΝΑΙ....ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ..;;;;      η"    οχι....

                                                                                                          ευγενικε   μου    γκουρτζιεφ....!;

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 13:53:54 »

            συνεχιζει.....Ο   ΚΡΙΣΝΑ....

                      ---ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ .....ΔΕΝ   ΕΙΝΑΙ   Ο   Δ Ρ Ο Μ Ο Σ    ΤΗΣ    Σ Κ Ε Ψ Η Σ ....ΓΙΑΤΙ....


                                            Η    Σ Κ Ε Ψ Η .....ΕΙΝΑΙ    Π Ο Ν Η Ρ Η ......


                                 ΜΕ    ΑΠΕΙΡΕΣ    ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ....Α Υ Τ Α Π Α Τ Η Σ ....



             Ο     ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ.....ΕΙΝΑΙ   ΣΑΝ   ΤΗΝ   ΑΥΡΑ   ΠΟΥ   ΜΠΑΙΝΕΙ    ΣΤΟ   ΔΩΜΑΤΙΟ....ΟΤΑΝ   ΕΙΝΑΙ   ΑΝΟΙΧΤΟ...!


                                                      ΤΟ     ΠΑΡΑΘΥΡΟ....


                     ΑΝ    ΟΜΩΣ.....ΤΟ  Α Φ Η Ν Ε Τ Ε ....ΣΚΟΠΙΜΑ    ΑΝΟΙΧΤΟ...   ΑΝ    ΣΚΟΠΙΜΑ    ΤΟ   ΠΡΟΣΚΑΛΗΤΕ    ΝΑ   ΕΡΘΕΙ...

                                                                ΔΕΝ    ΘΑ   ΕΡΘΕΙ    Π Ο Τ Ε ....!



           ΔΗΛΑΔΗ....ΑΝ   Κ Α Λ Λ Ι Ε Ρ Γ Η Τ Ε    ΤΗΝ    Τ Α Π Ε Ι Ν Ο Τ Η Τ Α .....         ΑΥΤΟ    ΠΑΥΕΙ     ΝΑ  ΕΙΝΑΙ    ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΣ...!


                      ΑΝ    ΠΑΡΕΤΕ    ΤΗΝ   ΑΠΟΦΑΣΗ    ΝΑ  ΕΙΣΤΕ   Κ Α Λ Ο Σ ......         ΤΟΤΕ....

                                 Η    Κ Α Λ Ω Σ Υ Ν Η ......ΔΕΝ    ΘΑ   Α Ν Θ Ι Σ Ε Ι    ΠΟΤΕ.



             ----Ο    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ,    ΕΧΕΙ    ΕΠΙΝΟΗΣΕΙ     ΠΟΛΛΑ    ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ....ΠΟΥ   ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ    ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ....


                                   ΚΙ"    ΕΤΣΙ.....Ο   ΚΟΣΜΟΣ....ΕΧΕΙ   ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΤΕΙ.....




                    -----ΟΤΑΝ    ΔΕΙΤΕ.....ΕΣΕΙΣ   ΟΙ   Ι Δ Ι Ο Ι .....ΧΩΡΙΣ   ΤΙΣ   ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ....ΚΑΠΟΙΟΥ    Α Λ Λ Ο Υ ....


                                 ΤΟΤΕ....  ΕΙΣΘΕ,   Ο  ΜΑ Θ Η Τ Η Σ .....ΚΑΙ   Ο  Δ Α Σ Κ Α Λ Ο Σ .....ΜΑΖΙ...!!!!


                                                                                                          ΠΑΡΕΛΕΙΨΑ    ΚΑΤΙ;;;;

Gurdjieff

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 11
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σχόλια σχετικά με το σύστημα Γκουρτζίεφ
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 15:23:28 »
φίλτατε...Ιππόλυτε

σε διάβασα πολύ προσεχτικά...

περιμένεις μια απάντηση από εμένα...........που αν μαντεύω σωστά,δεν σε ενδιαφέρει καθόλου..............!!!!

θέλεις μια απάντηση από εμένα τον "οργανωμένο",τον τυφλά ταγμένο στις υπηρεσίες των τσαρλατάνων...........

για να υπερισχύσει ο δικός σου Νους....ο αδογμάτιστος.....ο ελεύθερος..........

όχι όχι δεν μπαίνω σε αυτό το παιχνίδι........

Δεν ανήκω φίλε μου σε καμία οργάνωση,σε καμία θρησκεία,σε κανένα δόγμα.
αν ανήκα,δεν θα έμπαινα ποτέ εδώ μέσα,ή απλά θα έκανα προπαγάνδα,στρατολόγηση.....


είμαι ανοιχτός σε όλες τις απόψεις,σε όλες τις ιδέες......

δεν έχω ανάγκη ούτε διάθεση να πείσω κανέναν για τίποτα

και επίσης δεν θίγομαιι,δεν οργίζομαι για ότι αναφέρεις για "κοιμισμένους" Γκουρτζίεφ........"Μεγάλους" Κρισναμούρτι

Ναι,με εκφράζουν τα όσα είπαν,με καλύπτουν...όμως δεν ταυτίζομαι μαζί τους....δεν είναι θεοί μου ούτε  Γκουρού μου,ούτε σωτήρες μου


Αγαπητή Rose είμαι σίγουρος ότι εσύ καταλαβαίνεις ότι τα εννοώ αυτά..

Φιλικά προς όλους!!