Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Therapis

Σελίδες: [1]
1
Όμως δεν ήταν η τέλεια γυναίκα που είχα στο μυαλό μου. 

Αγαπητέ Κανένα, να με συγχωρέσεις για την απάντηση επί του προσωπικού σου θέματος, αλλά κάπως μου' ρθε: μήπως η τέλεια γυναίκα στο ιδανικό περιβάλλον του μυαλού, στον υλικό και προφανώς ατελή κόσμο μας να μεταφράζεται σε αυτή την - αναπόφευκτα -μη τέλεια κοπέλα; Τα άστρα είναι μέσα μας αλλά εμείς είμαστε στη Γη!
Φιλικά

2
Απ' ό,τι έχω μέχρι τώρα καταλάβει, ο εγωισμός πρέπει να αποδυναμωθεί & να παραμεριστεί εάν θέλουμε να αρχίσει να λειτουργεί ο Ανώτερος Εαυτός σε όλο και πιο συνειδητό επίπεδο. Ο εγωισμός έχει να κάνει κυρίως με τη ζωώδη μας πλευρά - τα χαμηλής ποιότητας συναισθήματα - αλλά μάς προσφέρει κι όλας συγκεκριμένα οφέλη, σε επίπεδο αυτοσυντήρησης και διατήρησής μας στη ζωή. Μπαίνονοτας σε μια διαδικασία πνευματικής ανάπτυξης όμως, σιγά σιγά παραμερίζεται, και σε πρώτο και κυρίαρχο πλάνο μπαίνουν ανιδιοτελή συναισθήματα, σκέψεις για το καλό της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Όσο ανεβαίνουμε επίπεδα τόσο αντιλαμβανόμαστε την εσωτερική ενότητα όλων. Ο εγωισμός πρεσβεύει τη χωριστικότητα, δεν επιτρέπει την είσοδο σε ανώτερα πεδία, αλλά και δεν επιβιώνει σε αυτά. Είναι θέμα δικής μας θέλησης να έχουμε το νου μας συνεχώς στα κίνητρά μας και να ελέγχουμε το πόσο ατομιστικά ή οικουμενικά θωρούμε τα πράγματα. Προσωπικά ως πιο επικίνδυνη μορφή εγωισμού θεωρώ αυτήν την πνευματικής αλαζονείας, καταρχήν γιατί  καμουφλάρεται πολύ καλύτερα από τις πιο χονδροειδής μορφές του και διότι είναι πολύ εύκολο σε εκείνους που ακολουθούν έναν δρόμο εσωτερικής ανάπτυξης να νιώσουν ξεχωριστοί, εκλεκτοί, ότι γνωρίζουν περισσότερα και πιο μεγάλης αξίας από τους άλλους, ότι προοδεύουν πιο γρήγορα από τους αδελφούς τους, κλπ. Η αυτοταπείνωση δεν μου πάει. Έχω ήδη την τάση να μειώνω τον εαυτό μου - κατάσταση προβληματική για μένα, γιατί δεν αναγνωρίζω στον εαυτό του την αυθύπαρκτη αξία του - αλλά αυτό δεν με σώζει από το να θεωρώ ώρες-ώρες εαυτήν καλύτερη από τους άλλους. Την ταπεινότητα και την καλοσύνη προσπαθώ να καλλιεργώ και να θυμάμαι κατά καιρούς το γνωστό ρητό: "είσαι ένα μυρμήγκι πάνω σε έναν μικρό πλανήτη ενός ηλιακού συστήματος που μαζί με πόσα άλλα ηλιακά συστήματα με εκατομμύρια πλανήτες αποτελούν έναν γαλαξία που είναι ένας από τους δεκάδες? εκατοντάδες? χιλιάδες? γαλαξίες του σύμπαντος."

3
Γειά σας!
Καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία, με την επιφύλαξη ότι μπορεί να μην ισχύει για όλους. Ας 'ακούσει' όμως καθένας ό,τι όντως του ταιριάζει.
Ζω προσπαθώντας να είμαι - για τους άλλους, όμως και για μένα - όσο γίνεται πιο δίκαιη, συμπονετική και έμπρακτα βοηθητική, απέχοντας από κακία και μικρότητα. Συνειδητά επιζητώ το Φως, το Αγαθό και την Θεία Δικαιοσύνη. Δεν προσπαθώ, επειδή έτσι αποφάσισα εγώ, να ανοίξω τα ψυχικά μου κέντρα ή να ξυπνήσω την κουνταλίνι, ή να επικοινωνήσω με κάποια άυλη μορφή. Είναι ποιοτικά κατώτερο και ενέχει κινδύνους, αν όχι 'καψίμό' μου, να εισέλθω πχ σε περίεργα ή σκοτεινά μονοπάτια που δεν θα μπορώ να διαχειριστώ. Και τελικά ποιά θα είναι η ωφέλεια για μένα και για τους άλλους από κάτι τέτοιο; Πιστεύω ότι κάθε συνειδησιακό άνοιγμα είναι δώρο του Σύμπαντος, που σίγουρα θα έρθει όταν είναι κατάλληλη η στιγμή για μένα να το δεχθώ, και χωρίς να κινδυνεύσω. Όταν έρθει η ώρα, θα παρουσιαστούν οι κατάλληλοι άνθρωποι και ο τρόπος για να προχωρήσω πνευματικά.
Συνοπτικά, ζω επιδιώκωντας συνειδητά και ενεργά το καλό του κόσμου μου, μην υποκύπτοντας στον πειρασμό  να εξερευνήσω άλλους κόσμους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω την δική μου περιέργεια ή ανυπομονησία.

Σας χαιρετώ αδελφικά.

Σελίδες: [1]